quote:Op donderdag 13 augustus 2009 10:19 schreef kwakveense het volgende:
op deze webwinkel kun je trouwens ook verse engelse producen kopen, zoals red leicester, bacon, suasages en double cream enzo...
http://www.tuckerbox.nl/overview.php?cat_id=8
ik ga altijd gewoon naar de winkel, maar ze hebben ook een online shop
Volgens mij wel heel handig om mooie foto's te maken van kleine dingen zoals borden met heerlijk etenquote:Op woensdag 12 augustus 2009 19:57 schreef SuPerTje het volgende:
Ik zag bij de kruidvat hiero een fotostudiotje voor 25 euro.
link naar dezelfde studio bij een andere aanbieder
Vond het een goede prijs en heb het dus maar meegenomen.
Of ik er veel gebruik van ga maken weet ik nog niet, maar het is altijd leuk om te hebben natuurlijk.
Ja, ze zijn lekker alleen moest ik wel even wennen aan de banaansmaakquote:Op donderdag 13 augustus 2009 12:51 schreef ColdFeet het volgende:
En, heb je ze al geproefd, Miss_S?
Ohhhhquote:Op donderdag 13 augustus 2009 21:59 schreef DevilsAndDust het volgende:
Bij wijze van tvp..
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
Aardappels insnijden om de +/- 3 mm. Dan flinterdunne plakjes knoflook er tussen wurmen. Dan wat boter/olie er op en 45-60 min ind e oven @ 200 ºC. (1, 2).quote:Op vrijdag 14 augustus 2009 11:22 schreef Underdoggy het volgende:
Hoe heb je die aardappeltjes gemaakt? Gewoon ingesneden en knof erbij?
oh, dat klinkt te lekker, wil je n receptje posten?quote:Op vrijdag 14 augustus 2009 00:06 schreef FutureFairytale het volgende:
Jaaaaa dat heb ik vandaag ook gemaakt. Met als variatie dit keer wat betreft de bodem; country koekjes vermengd met pecan krokant (gehakte pecannootjes gebrand in suiker, echt heerlijk). Morgen mn 1e puntje
Goeie tip, (foto's zien er ook leuk uit) en als aanvulling daarop, als je in die latjes een uiensnijder prinkt heb je ook nog een de ideale afstand tussen de plakjes.quote:Op maandag 17 augustus 2009 08:28 schreef RobinOok het volgende:
Tip voor bij de aardappeltjes: leg aan weerszijde van de aardappel 2 latjes (van 2 a 3 mm dus). Dan kun je nooit per ongeluk te ver snijden en zijn alle snedes perfect hetzelfde.
Onzin, je kunt de foto's zo mooi maken zoals je zelf wilt. Maakt niet uit welke camera.quote:Op donderdag 13 augustus 2009 20:11 schreef The_Hives het volgende:
ik krijg nooit mooie foto's. Meestal overbelicht (met 5 megapixel toestel.
Zal wel aan de ondergrond liggen vermoed ik
Nooit flitsen.quote:Op maandag 17 augustus 2009 18:32 schreef fokkerspy het volgende:
camera +/- 30 cm van je eten houden en flitsen
Vers of ingevroren?quote:Op maandag 17 augustus 2009 20:33 schreef RobinOok het volgende:
Vorig jaar waren ze 22 euro de kilo, Vaagsel.
Zal dit jaar niet veel anders zijn. Misschien iets goedkoper.
dan is dat waarschijnlijk mn foutquote:
Ja, levend natuurlijk!quote:
9 euro bij de aldi rond kerstquote:Op maandag 17 augustus 2009 21:56 schreef RobinOok het volgende:
Ja, levend natuurlijk!
Ingevroren kosten ze geen drol.
Sorry, zie je reactie nu pas!quote:Op vrijdag 14 augustus 2009 21:35 schreef Mirjam het volgende:
[..]
oh, dat klinkt te lekker, wil je n receptje posten?
en waar koop je pecan krokant?
Wanneer doe je het vlees erbij dan? Want ik neem aan dat rundvlees toch wel even moet stoven. Of is het al gaar als je het in dunne reepjes snijdt?quote:Op dinsdag 18 augustus 2009 20:01 schreef fokkerspy het volgende:
Wantansoep als voorafje en als hoofdgerecht rundvlees met kousenband en rijst.
[ afbeelding ]
Wantansoep:
Breng in een grote pan water aan de kook. Voeg de inmiddels ontdooide gevulde wontons toe en laat ze koken. Voeg zodra de wontons beginnen te drijven 3 deciliter water toe. Laat verder koken en giet dan de wontons af. Doe de kippenbouillon in een pan. Breng het aan de kook en doe vervolgens de gember, kool, wantons, peper en 1 eetlepel rijstwijn bij. Kook de soep totdat alles gaar is. Breng op smaak met gesneden lenteui en wat sesamolie
Rundvlees met kousenband:
Snijd het vlees in dunne reepjes en pak een braadpan,doe er boter in en een teentje knoflook,en doe het vlees erin en schroei het aan alle kanten dicht. Voeg later toe wat extra ui, knoflook, en desnoods paprika en de tomaat en een bouillontablet en wat extra water. leg de deksel op de pan en laat het vlees op een laag vuur ongeveer een 1/2 uur stoven.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de kouseband schoon en snijd deze in stukjes. Was de tomaat en snijd hem in partjes. Verhit de boter in een andere pan en fruit hierin de ui en de knoflook en voeg de kouseband toe, bak nog 2 minuten door. Voeg de partjes tomaat, de bouillontablet en 100 mililiter warm water toe. Doe een deksel op de pan en laat in ca. 10 minuten gaar stoven. Bind het vocht evt. met een klein beetje allesbinder. Maak op smaak met zout en peper.
Rijst opscheppen en vervolgens alles opdienen!
Ik zou toch zweren dat ik deze post een paar uur geleden ook al gelezen hebquote:Op dinsdag 18 augustus 2009 21:41 schreef Razztwizzle het volgende:
Wanneer doe je het vlees erbij dan? Want ik neem aan dat rundvlees toch wel even moet stoven. Of is het al gaar als je het in dunne reepjes snijdt?
Ja, dat was in 't andere Foodgawkers-topic, maar daar had spy z'n post weggehaald en verplaatst naar hier. Dus hier vraag ik het daarom nog een keerquote:Op dinsdag 18 augustus 2009 21:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik zou toch zweren dat ik deze post een paar uur geleden ook al gelezen heb
Kijk eens goed bij de uitleg en dan heb je je antwoord.quote:Op dinsdag 18 augustus 2009 21:41 schreef Razztwizzle het volgende:
[..]
Wanneer doe je het vlees erbij dan? Want ik neem aan dat rundvlees toch wel even moet stoven. Of is het al gaar als je het in dunne reepjes snijdt?
Dat staat al zeker een half jaar op mijn "dat wil ik maken"-lijstjequote:Op vrijdag 14 augustus 2009 10:26 schreef SuperRembo het volgende:
Gemaakt naar aanleiding van foodgawker:
Aardappels met knoflook uit de oven
[ afbeelding ]
Yep, met knof, oregano en koriander in het tortilladeeg. Deze vervolgens gefrituurd en dan zout, chilipoeder en paprikapoeder erover en met kaas in de oven.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 15:43 schreef minilot het volgende:
Vaagsel, zijn de tortillachips ook zelfgemaakt?
Hup-hup-kom-op-met-dat-recept! Ik heb volgens mijn avondetenlijst al sinds 12 MEI geen Mexicaanse dingen meer gegeten, dus hoog tijd!quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 15:47 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Yep, met knof, oregano en koriander in het tortilladeeg. Deze vervolgens gefrituurd en dan zout, chilipoeder en paprikapoeder erover en met kaas in de oven.
quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 19:41 schreef minilot het volgende:
Stom was dat ik de kleine glaasjes al ingeschonken had voordat ik bedacht dat het wel een gekke kleur was voor port. Verkeerde fles - ik had met mijn wazige hoofd per ongeluk de sherry uit de koelkast gehaald!![]()
Oh, gewoon de kerrie die je in huis hebt. Kerrie djawa of zo.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 15:43 schreef minilot het volgende:
Robin, dat ga ik volgende week eens maken! Eén ding: geen tijd voor toko's over andere buiten-dorpse uitstapjes de komende dagen, dus waar kan ik je hot madras currypoeder door vervangen?
Nou, lekker is dat vast wel, maar het idee ervan was toch echt een wolkige, zijdezachte mousse, en daar blief ik dan geen stukjes in.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 20:49 schreef evo87 het volgende:
is het niet nog veel lekkerder om door die mousse wat fijngemalen nootjes te gooien?
is dat een veredelde sigaar wat eruit steekt? geintjequote:Op zaterdag 22 augustus 2009 15:27 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Mosselen (met ui/knof/gember/tomaatje/groenelombok/kaneel/komijn/wijn/azijn)
Staat die daarachter nou op de kop?quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 19:41 schreef minilot het volgende:
Via Foodgawker gepikt recept van zijdezachte melkchocolade-karamelmousse. Eerst suiker in een pannetje laten kleuren, voorzichtig boter en room er doorheen: klassieke karamelsaus eigenlijk. Dan melkchocolade (ik gebruikte Cote d'Or) smelten, vermengen met karamelsaus en dan voorzichtig opgeklopte slagroom erdoor. Minstens vier uur in de koelkast laten opstijven en klaar! En verschrikkelijk lekker!
Foto's vanaf mijn balkon:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Stom was dat ik de kleine glaasjes al ingeschonken had voordat ik bedacht dat het wel een gekke kleur was voor port. Verkeerde fles - ik had met mijn wazige hoofd per ongeluk de sherry uit de koelkast gehaald!![]()
Smaakte er natuurlijk voor geen meter bij, maar enfin.
Nah, een scherpe foto maken is het probleem toch niet? Dat kan echt elke camera hoor.quote:Op zondag 23 augustus 2009 12:45 schreef fokkerspy het volgende:
[..]
is dat een veredelde sigaar wat eruit steekt? geintjeJe moet mij toch eens vertellen hoe haarscherp jij je foto's altijd krijgt want dit riekt echt niet naar een gewone digitale 5.0 camera van....
Of je bent echt zo een goede photoshop bewerker.(dan nog mag je wat tips geven)
Nah ja...als ik jouw foto zie en dat afzet tegen de mijne soms dan denk ik: " Die heeft de D3 camera "quote:Op maandag 24 augustus 2009 18:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nah, een scherpe foto maken is het probleem toch niet? Dat kan echt elke camera hoor.
Enige wat ik doe is de pan of het bord in de vensterbank zetten, zodat ik optimaal licht heb. Daarna op macrostand, zonder flits, automatisch. Meer niet. En oja, gewoon een aantal foto's maken, van net verschillende hoek. Achteraf zijn er dan ook vaak maar 1 of 2 "gelukt".
Aan deze foto heb ik nog wel wat geshopt. Eerst de blauwe waas eraf gehaald, 3 overbelichte mosselen donkerder gemaakt en dus de rand van de zwarte pan uitgeveegd tot in de hoeken. Meer niet.
Maar euh, ik vind het leuk dat je zo onder de indruk van de resultaten bent hoor!
Ik heb nergens gezegd dat ik niet kan koken. Ik doe het alleen nietquote:Op maandag 24 augustus 2009 20:53 schreef fokkerspy het volgende:
Als je wilt zeggen dat je lui bent dan moet je hier niet zijn. Je kan toch een eitje bakken of een ommelet?
Nou "hop" foto maken.
Elke gek heeft een telefoon met een camera en een camera vaak ook, dus dat is geen excuus. Dit
topic bestaat juist vanwege mensen die wel de moeite nemen om foto's te plaatsen of in ieder geval moeite te doen om actief deel te nemen ongeacht of ze nu wel of geen goeie kok zijn. Zou wat zijn als iedereen zei ' Nou.. ik lurk graag, maar meedoen, nee dank je. " Had dit topic nooit bestaan.
Haha, nou je het zegt! Mijn lief wilde even kijken hoe stevig de mousse was.quote:Op maandag 24 augustus 2009 14:41 schreef LieLie het volgende:
[..]
Staat die daarachter nou op de kop?
wie ben jij om dat te zeggen of op te dragen? Zij komt er tenminste voor uit dat ze een TVP post om het topic te volgen. Ja tuurlijk het gaat hier ook om foto's en eventueel recepten, maar sommige foto's die jij post over wat je in een wegrestaurant eet boeit mij ook weinig, maar daar wordt verder toch ook niets van gezegd? Ik vind het flauwekul om foto's te maken alleen om maar wat te postenquote:Op maandag 24 augustus 2009 20:53 schreef fokkerspy het volgende:
@Anne :
Als je wilt zeggen dat je lui bent dan moet je hier niet zijn. Je kan toch een eitje bakken of een ommelet?
Nou "hop" foto maken.
Elke gek heeft een telefoon met een camera en een camera vaak ook, dus dat is geen excuus. Dit
topic bestaat juist vanwege mensen die wel de moeite nemen om foto's te plaatsen of in ieder geval moeite te doen om actief deel te nemen ongeacht of ze nu wel of geen goeie kok zijn. Zou wat zijn als iedereen zei ' Nou.. ik lurk graag, maar meedoen, nee dank je. " Had dit topic nooit bestaan.
Hoezo "mislukt"? Ziet er mooi (en lekker) uit.quote:Op maandag 24 augustus 2009 21:40 schreef minilot het volgende:
Nog eventjes van gisteren, focaccia met rozemarijn (geen verse meer bij de Albert Heijn) en rode ui.
Beetje mislukt, want mijn kabouteroventje heeft kuren en schiet telkens naar een lagere temperatuur.
[ afbeelding ]
Werd gesopt in bloemkoolsoep met Stilton.
quote:Op dinsdag 25 augustus 2009 08:24 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Hoezo "mislukt"? Ziet er mooi (en lekker) uit.
Wat een geduldquote:Op woensdag 26 augustus 2009 12:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op.
Lekker! Wat een werk, maar het resultaat is er naarquote:Op woensdag 26 augustus 2009 12:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op.
Heerlijk.quote:Op woensdag 26 augustus 2009 18:42 schreef RobinOok het volgende:
Dank je voor de credits, Anne maar van pikken lijkt me toch geen sprake, hooguit van inspireren.
Mosterd en avocado, bijzondere combinatie. Was het lekker?
Werkt wel fijn ja, vooral omdat je er lampen bij krijgt (waardoor je niet meer hoeft te flitsen, want dan heb je genoeg licht), heb hem zelf ook (maar gebruik hem voor wel meer dingen). Scherpe foto's maken kan trouwens ook prima met een 5.0 canon (of hoe je het ook wil noemen). Wat niet betekent dat RobinOok geen prachtige foto's maakt, want die vind ik nog steeds altijd erg mooi en smakelijk eruit zienquote:Op donderdag 13 augustus 2009 10:27 schreef Stansfield het volgende:
Las dit in een ander topic:
[..]
Volgens mij wel heel handig om mooie foto's te maken van kleine dingen zoals borden met heerlijk eten
oh, dat ziet er echt lekker uitquote:Op zaterdag 5 september 2009 21:41 schreef missy_c het volgende:
TVP's zonder foto's mogen geloof ik niet hier.. dus maar wat foto's
Beef Wellington..
Oven niet helemaal goed ingesteld, verbrand aan de bovenkant.![]()
Recept van Gordon Ramsay.
[ afbeelding ]
Maar het vlees was lekkurrrrrrrr..![]()
Medium rare zoals gewenst![]()
[ afbeelding ]
Gemaakt van cashewnoten. Zie: http://uk.geocities.com/veggiemania_org/dairysubs.htmquote:Op woensdag 9 september 2009 10:08 schreef minilot het volgende:
TechXP, waar koop je vegan mascarpone? Wil ik wel eens proeven, al vind ik tot nu toe vrijwel alle vegan zuivelvervangers die ik geproefd heb vrij ranzig.
Nou, toevallig zijn de ongebrande, ongezouten cashewnoten in de aanbieding bij de plaatselijke notenboer, dus wellicht waag ik er eens een experimentje aan.quote:Op woensdag 9 september 2009 10:22 schreef TechXP het volgende:
[..]
Gemaakt van cashewnoten. Zie: http://uk.geocities.com/veggiemania_org/dairysubs.htm
Ik heb geen idee hoe mascarpone hoort te smaken. Het is denk meer de structuur/bite die hier vervangen wordt in gerecht.
...
Vind je de soja yoghurts en drinks niet lekker? Je hebt ook diverse melken (amandelmelk is vind ik wel lekker). Zelf praat ik niet zo erg over vervangers. Ik hoef niet perse de smaak te vervangen.
Minilot, welke ingredienten zitten er in jouw houmous en welke hoeveelheden?quote:Op woensdag 26 augustus 2009 12:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op.
Poeh, dat weet ik niet meer, ik hou zo'n beetje elke keer een ander recept aan. Er zit in elk geval limoensap, knoflook, komijn en kukurma in, maar de hoeveelheden heb ik - vrees ik - niet zo bijgehouden. En ik ontvel de kikkererwten!quote:Op vrijdag 11 september 2009 19:32 schreef Julie. het volgende:
[..]
Minilot, welke ingredienten zitten er in jouw houmous en welke hoeveelheden?
Omnomnomnom, dit ga ik vanavond maken met tomaatjes (en kruidjes) uit eigen tuin!quote:Op woensdag 9 september 2009 12:07 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]
tis al een oudere foto maar dit is mijn lievelingsmanier van tomaatjes etenEn ik moest toch een keer een foto plaatsen. (Alleen is mijn camera kapoet nu dus hier zal t even bij blijven vrees ik)
Oven voorverwarmen op 260 graden, tomaatjes halveren, snijkant naar boven in bakblik/ovenschaal, pietsje suiker erover/ pietsje zout en peper/ wat gedroogde tijm (of verse.. of oregano gedroogde of verse.. wat je wilt) en olijfolie... Als de oven heet is schaal erin, deur dicht en oven uit zetten.
Deur dichtlaten voor zeker 8 uur (dus je kan dit perfect ś avonds laat maken en de hele nacht laten staan dus in een afkoelende oven.) En de dag erna heb je heerlijke tomaatjes
bewaren kan, gewoon in een pot met olie zetten... zal dezelfde houdbaarheid hebben als pesto denk ik.quote:Op vrijdag 25 september 2009 14:59 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Omnomnomnom, dit ga ik vanavond maken met tomaatjes (en kruidjes) uit eigen tuin!
Paar praktische vraagjes. Ik neem aan dat je slechts een enkel laagjes tomaatjes kan doen? Of kun je gewoon stapelen?
En bij 1 laag, kan ik dan 2 roosters in de oven zetten, of gaat dat ook niet werken?
En als laatse vraag, weet niet of je het al hebt geprobeerd of dat je ze altijd gelijk opnomnomnomnomnomt, maar kun je ze bewaren? Bijvoorbeeld in een pot vol olie, met wat kruiderij en daar de gedroogde tomaatjes in? Zodat ze dus echt wel goed in de olie zijn (mgighig) zeg maar?P heeft tomaatoverschot
*
Jaaa, risotto moet uilopen. Niets zo erg als ergens risotto bestellen en het dan in een torentje op je bord te krijgen. Kledderig moet het zijn!quote:Op woensdag 30 september 2009 20:48 schreef RobinOok het volgende:
Vind je eerste bordje er het smakelijkst uitzien, daar loopt ie nog lekker.Tweede bordje zal ook vast lekker geweest zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |