abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 21 augustus 2009 @ 20:50:41 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_72080888
quote:
Op vrijdag 21 augustus 2009 19:41 schreef minilot het volgende:


Stom was dat ik de kleine glaasjes al ingeschonken had voordat ik bedacht dat het wel een gekke kleur was voor port. Verkeerde fles - ik had met mijn wazige hoofd per ongeluk de sherry uit de koelkast gehaald!

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 21 augustus 2009 @ 21:48:55 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_72082762
quote:
Op vrijdag 21 augustus 2009 15:43 schreef minilot het volgende:
Robin, dat ga ik volgende week eens maken! Eén ding: geen tijd voor toko's over andere buiten-dorpse uitstapjes de komende dagen, dus waar kan ik je hot madras currypoeder door vervangen?
Oh, gewoon de kerrie die je in huis hebt. Kerrie djawa of zo.
  zaterdag 22 augustus 2009 @ 15:27:04 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_72092655


Mosselen (met ui/knof/gember/tomaatje/groenelombok/kaneel/komijn/wijn/azijn)
pi_72095509
...and now for something completely different

Een typisch en heel simpel 'Franco-Belgisch' gerechtje; kabeljauw (of een andere witvis) & mosterdsausje & aardappelen in de schil. Zoals je merkt aan de foto ben ik maar een beroerde amateurkok, maar goed, het smaakte wel.



Basisrecept via http://www.la-cucina.be/?page=recept&id=271 , met wat toevoegingen (witte wijn, citroensap en bladpeterselie & bieslook).
pi_72099737
quote:
Op vrijdag 21 augustus 2009 20:49 schreef evo87 het volgende:
is het niet nog veel lekkerder om door die mousse wat fijngemalen nootjes te gooien?
Nou, lekker is dat vast wel, maar het idee ervan was toch echt een wolkige, zijdezachte mousse, en daar blief ik dan geen stukjes in.

En huuu, mosselen. Die durf ik toch nog steeds niet te eten, al zien ze er prachtig uit.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 23 augustus 2009 @ 12:45:11 #56
263468 fokkerspy
Oordelen, is niet begrijpen
pi_72099905
quote:
Op zaterdag 22 augustus 2009 15:27 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Mosselen (met ui/knof/gember/tomaatje/groenelombok/kaneel/komijn/wijn/azijn)
is dat een veredelde sigaar wat eruit steekt? geintje Je moet mij toch eens vertellen hoe haarscherp jij je foto's altijd krijgt want dit riekt echt niet naar een gewone digitale 5.0 camera van....
Of je bent echt zo een goede photoshop bewerker.(dan nog mag je wat tips geven)

[ Bericht 4% gewijzigd door fokkerspy op 24-08-2009 15:48:30 ]
Begrip: iets wat je krijgt als je het gegeven hebt.
pi_72111733
quote:
Op vrijdag 21 augustus 2009 19:41 schreef minilot het volgende:
Via Foodgawker gepikt recept van zijdezachte melkchocolade-karamelmousse. Eerst suiker in een pannetje laten kleuren, voorzichtig boter en room er doorheen: klassieke karamelsaus eigenlijk. Dan melkchocolade (ik gebruikte Cote d'Or) smelten, vermengen met karamelsaus en dan voorzichtig opgeklopte slagroom erdoor. Minstens vier uur in de koelkast laten opstijven en klaar! En verschrikkelijk lekker!

Foto's vanaf mijn balkon:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Stom was dat ik de kleine glaasjes al ingeschonken had voordat ik bedacht dat het wel een gekke kleur was voor port. Verkeerde fles - ik had met mijn wazige hoofd per ongeluk de sherry uit de koelkast gehaald!
Smaakte er natuurlijk voor geen meter bij, maar enfin.
Staat die daarachter nou op de kop?
Klinkt wel heeeel erg lekker.. ga ik ook nog wel proberen denk ik!
  maandag 24 augustus 2009 @ 18:18:30 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_72117510
quote:
Op zondag 23 augustus 2009 12:45 schreef fokkerspy het volgende:

[..]

is dat een veredelde sigaar wat eruit steekt? geintje Je moet mij toch eens vertellen hoe haarscherp jij je foto's altijd krijgt want dit riekt echt niet naar een gewone digitale 5.0 camera van....
Of je bent echt zo een goede photoshop bewerker.(dan nog mag je wat tips geven)


Nah, een scherpe foto maken is het probleem toch niet? Dat kan echt elke camera hoor.
Enige wat ik doe is de pan of het bord in de vensterbank zetten, zodat ik optimaal licht heb. Daarna op macrostand, zonder flits, automatisch. Meer niet. En oja, gewoon een aantal foto's maken, van net verschillende hoek. Achteraf zijn er dan ook vaak maar 1 of 2 "gelukt".
Aan deze foto heb ik nog wel wat geshopt. Eerst de blauwe waas eraf gehaald, 3 overbelichte mosselen donkerder gemaakt en dus de rand van de zwarte pan uitgeveegd tot in de hoeken. Meer niet.

Maar euh, ik vind het leuk dat je zo onder de indruk van de resultaten bent hoor!
pi_72119875
Koken doe ik niet. Foto's maken ook niet. Maar toch wil ik meelezen en kijken.
  maandag 24 augustus 2009 @ 20:53:49 #60
263468 fokkerspy
Oordelen, is niet begrijpen
pi_72122102
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 18:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nah, een scherpe foto maken is het probleem toch niet? Dat kan echt elke camera hoor.
Enige wat ik doe is de pan of het bord in de vensterbank zetten, zodat ik optimaal licht heb. Daarna op macrostand, zonder flits, automatisch. Meer niet. En oja, gewoon een aantal foto's maken, van net verschillende hoek. Achteraf zijn er dan ook vaak maar 1 of 2 "gelukt".
Aan deze foto heb ik nog wel wat geshopt. Eerst de blauwe waas eraf gehaald, 3 overbelichte mosselen donkerder gemaakt en dus de rand van de zwarte pan uitgeveegd tot in de hoeken. Meer niet.

Maar euh, ik vind het leuk dat je zo onder de indruk van de resultaten bent hoor!
Nah ja...als ik jouw foto zie en dat afzet tegen de mijne soms dan denk ik: " Die heeft de D3 camera "
terwijl ik een 5.0 canon gebruik. En ik photoshop altijd mijn foto's achteraf. Zal wel aan mij liggen dan.


@Anne :

Als je wilt zeggen dat je lui bent dan moet je hier niet zijn. Je kan toch een eitje bakken of een ommelet?
Nou "hop" foto maken.

Elke gek heeft een telefoon met een camera en een camera vaak ook, dus dat is geen excuus. Dit
topic bestaat juist vanwege mensen die wel de moeite nemen om foto's te plaatsen of in ieder geval moeite te doen om actief deel te nemen ongeacht of ze nu wel of geen goeie kok zijn. Zou wat zijn als iedereen zei ' Nou.. ik lurk graag, maar meedoen, nee dank je. " Had dit topic nooit bestaan.
Begrip: iets wat je krijgt als je het gegeven hebt.
pi_72122852
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 20:53 schreef fokkerspy het volgende:

Als je wilt zeggen dat je lui bent dan moet je hier niet zijn. Je kan toch een eitje bakken of een ommelet?
Nou "hop" foto maken.

Elke gek heeft een telefoon met een camera en een camera vaak ook, dus dat is geen excuus. Dit
topic bestaat juist vanwege mensen die wel de moeite nemen om foto's te plaatsen of in ieder geval moeite te doen om actief deel te nemen ongeacht of ze nu wel of geen goeie kok zijn. Zou wat zijn als iedereen zei ' Nou.. ik lurk graag, maar meedoen, nee dank je. " Had dit topic nooit bestaan.
Ik heb nergens gezegd dat ik niet kan koken. Ik doe het alleen niet . En deze gek heeft een prima camera.
En gelukkig zegt inderdaad niet iedereen dat ze graag alleen meelurken, maar ik dus wel.

Ontopic maar weer? Voordat het topic wel echt verneukt is?
pi_72123328
Lurk maar lekker hoor, Anne! Welkom in het topic!
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 14:41 schreef LieLie het volgende:

[..]

Staat die daarachter nou op de kop?

Haha, nou je het zegt! Mijn lief wilde even kijken hoe stevig de mousse was.
Let me see you stripped down to the bone
pi_72123581
Nog eventjes van gisteren, focaccia met rozemarijn (geen verse meer bij de Albert Heijn ) en rode ui.
Beetje mislukt, want mijn kabouteroventje heeft kuren en schiet telkens naar een lagere temperatuur.



Werd gesopt in bloemkoolsoep met Stilton.

Vandaag geen foto, want ik at witlofsalade met peer en appel en roomkaasdressing en dat was bij elkaar vooral allemaal heel erg wit, ondanks peterselie, en ik heb alleen witte borden. Daarbij was het buiten al helemaal donker, en dan schiet het sowieso niet op.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 25 augustus 2009 @ 08:07:02 #64
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_72131440
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 20:53 schreef fokkerspy het volgende:

@Anne :

Als je wilt zeggen dat je lui bent dan moet je hier niet zijn. Je kan toch een eitje bakken of een ommelet?
Nou "hop" foto maken.

Elke gek heeft een telefoon met een camera en een camera vaak ook, dus dat is geen excuus. Dit
topic bestaat juist vanwege mensen die wel de moeite nemen om foto's te plaatsen of in ieder geval moeite te doen om actief deel te nemen ongeacht of ze nu wel of geen goeie kok zijn. Zou wat zijn als iedereen zei ' Nou.. ik lurk graag, maar meedoen, nee dank je. " Had dit topic nooit bestaan.
wie ben jij om dat te zeggen of op te dragen? Zij komt er tenminste voor uit dat ze een TVP post om het topic te volgen. Ja tuurlijk het gaat hier ook om foto's en eventueel recepten, maar sommige foto's die jij post over wat je in een wegrestaurant eet boeit mij ook weinig, maar daar wordt verder toch ook niets van gezegd? Ik vind het flauwekul om foto's te maken alleen om maar wat te posten

Maar goed idd ontopic maar weer om niet in een zinloze discussie te verzanden/
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_72131580
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 21:40 schreef minilot het volgende:
Nog eventjes van gisteren, focaccia met rozemarijn (geen verse meer bij de Albert Heijn ) en rode ui.
Beetje mislukt, want mijn kabouteroventje heeft kuren en schiet telkens naar een lagere temperatuur.

[ afbeelding ]

Werd gesopt in bloemkoolsoep met Stilton.
Hoezo "mislukt"? Ziet er mooi (en lekker) uit.
pi_72131652
quote:
Op dinsdag 25 augustus 2009 08:24 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Hoezo "mislukt"? Ziet er mooi (en lekker) uit.

Te lang in de oven gezeten, maar niet zo mooi bruin geworden. Vandaar.
O, en te hoog,want ik had per abuis te veel deeg in een te kleine ovenschaal.
Let me see you stripped down to the bone
pi_72167283


Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op.
Let me see you stripped down to the bone
pi_72169785
Speciaal voor fokkerspy:

Aangezien ik fan ben van rode ui en avocado heb ik stiekem RobinOok's idee gejat. Alleen heb ik er een honing-mosterd (ook al fan van) dressing van gemaakt.

pi_72169962
Dat ziet er goed uit Anne! Avocado.
Are you pondering what I'm pondering?
  woensdag 26 augustus 2009 @ 18:42:06 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_72178610
Dank je voor de credits, Anne maar van pikken lijkt me toch geen sprake, hooguit van inspireren.
Mosterd en avocado, bijzondere combinatie. Was het lekker?
  woensdag 26 augustus 2009 @ 19:10:14 #71
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_72179432
Vanavond dit gemaakt:
Wat eten en drinken we vandaag? #142

Met als eindresultaat:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_72179559
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 12:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op.
Wat een geduld
Mooie kleur trouwens, volgende keer ga ik ook voor de kurkuma.
pi_72181161
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 12:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op.
Lekker! Wat een werk, maar het resultaat is er naar
pi_72184273
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 18:42 schreef RobinOok het volgende:
Dank je voor de credits, Anne maar van pikken lijkt me toch geen sprake, hooguit van inspireren.
Mosterd en avocado, bijzondere combinatie. Was het lekker?
Heerlijk.
pi_72277817


Basilicum-babietjes: eten in wording
Let me see you stripped down to the bone
pi_72465274
quote:
Op donderdag 13 augustus 2009 10:27 schreef Stansfield het volgende:
Las dit in een ander topic:
[..]

Volgens mij wel heel handig om mooie foto's te maken van kleine dingen zoals borden met heerlijk eten
Werkt wel fijn ja, vooral omdat je er lampen bij krijgt (waardoor je niet meer hoeft te flitsen, want dan heb je genoeg licht), heb hem zelf ook (maar gebruik hem voor wel meer dingen). Scherpe foto's maken kan trouwens ook prima met een 5.0 canon (of hoe je het ook wil noemen). Wat niet betekent dat RobinOok geen prachtige foto's maakt, want die vind ik nog steeds altijd erg mooi en smakelijk eruit zien .

OT: heb al een hele tijd niet meer zelf gekookt, maar over 2 weken weer een weekend alleen thuis, dan komt er vast wel iets .
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
pi_72468562
Een pietsje verbrand, maar niettemin hartstikke lekker:





Quiche met ricotta, geitenkaas, lente-ui, fuet-worst en een volkoren korst.

Dit recept een beetje aangepast: Herbed Ricotta Tart van David Lebovitz
Als basis een volkoren korstdeeg met olijfolie: Easy Olive Oil Tart Crust van Chocolate & Zucchini

[ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 05-09-2009 19:53:16 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_72472048
TVP's zonder foto's mogen geloof ik niet hier.. dus maar wat foto's

Beef Wellington..
Oven niet helemaal goed ingesteld, verbrand aan de bovenkant.
Recept van Gordon Ramsay.



Maar het vlees was lekkurrrrrrrr..
Medium rare zoals gewenst


Eentje uit oude doos: zwarte sesamijs..
Life is short, eat dessert first.
pi_72472069
quote:
Op zaterdag 5 september 2009 21:41 schreef missy_c het volgende:
TVP's zonder foto's mogen geloof ik niet hier.. dus maar wat foto's

Beef Wellington..
Oven niet helemaal goed ingesteld, verbrand aan de bovenkant.
Recept van Gordon Ramsay.

[ afbeelding ]

Maar het vlees was lekkurrrrrrrr..
Medium rare zoals gewenst
[ afbeelding ]
oh, dat ziet er echt lekker uit
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 6 september 2009 @ 20:01:18 #80
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_72496171
Vandaag een vegan potluck gehad. Ik had het volgende gemaakt:



Flensjes met 'vegan mascarpone' en framboos/bramen.
Gebaseerd op recept uit De Dunne Vegetarier. Alleen vegan gemaakt



Lemony Roasted Potatoes (veganomicon)



Gemarineerde bieten met gebakken gerookte tofu
pi_72497436
Ik vind bieten altijd zo mooi van kleur, waar zijn ze in gemarineerd?
  zondag 6 september 2009 @ 20:35:44 #82
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_72497672
Ik had dit recept ongeveer gevolgd voor de bieten. :
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=7708&rq=biet&proteinSource=vegetarisch

Alleen ipv sherry een gewone rode wijn. En verder gewone olijfolie gebruikt. De kleur is overigens niet heel anders dan de originele kleur van de bieten (waren wel biologische bieten). Misschien iets donkerder door de marinade.

[ Bericht 1% gewijzigd door TechXP op 06-09-2009 20:41:22 ]
  zondag 6 september 2009 @ 21:12:48 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_72499316


Zaterdag op de markt 3 duifjes op de kop getikt. Euh, niet letterlijk, ze waren al wel dood.
Heb de borstjes gerookt en gebakken. Aan de rest zat zo weinig vlees dat ik er maar soep van heb getrokken.
Ik had nog nooit duif klaargemaakt, het was ook maar gewoon een experimentje, maar het had wel wat. Volgende keer een leuke saus bij verzinnen.
pi_72575157
TechXP, waar koop je vegan mascarpone? Wil ik wel eens proeven, al vind ik tot nu toe vrijwel alle vegan zuivelvervangers die ik geproefd heb vrij ranzig.

Missy_c, wat ziet dat sesamijs er gaaf uit! Heb je een recept?

En Robin: duif! Dat heb ik nog nooit gegeten. Moet ik toch eens doen, als ik je foto zo zie. Mooi vlees!

Enfin, na twee hele lange werkdagen mét overwerkavonden, en daardoor bijna niets gegeten, had ik trek in een hartig ontbijt! Een daarom eet ik nu:



Currysoep van roze linzen, met bosuitjes en een schep zure room.
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 9 september 2009 @ 10:22:05 #85
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_72575406
quote:
Op woensdag 9 september 2009 10:08 schreef minilot het volgende:
TechXP, waar koop je vegan mascarpone? Wil ik wel eens proeven, al vind ik tot nu toe vrijwel alle vegan zuivelvervangers die ik geproefd heb vrij ranzig.
Gemaakt van cashewnoten. Zie: http://uk.geocities.com/veggiemania_org/dairysubs.htm
Ik heb geen idee hoe mascarpone hoort te smaken. Het is denk meer de structuur/bite die hier vervangen wordt in gerecht. Vegan kaas zijn er wel een hoop... maar of ze echt naar kaas smaken.. sommige mensen zijn positief over bepaalde merken vegan kaas. Zelf luste ik gewone kaas nooit, dus heb ook geen behoefte aan kopen van vegan kaas. Het probleem met vegan kaas is dat er geen verslavende stof in zit zoals bij gewoon kaas. Dat maakt het ook denk dat mensen het minder trekt.

Vind je de soja yoghurts en drinks niet lekker? Je hebt ook diverse melken (amandelmelk is vind ik wel lekker). Zelf praat ik niet zo erg over vervangers. Ik hoef niet perse de smaak te vervangen.
pi_72575641
quote:
Op woensdag 9 september 2009 10:22 schreef TechXP het volgende:

[..]

Gemaakt van cashewnoten. Zie: http://uk.geocities.com/veggiemania_org/dairysubs.htm
Ik heb geen idee hoe mascarpone hoort te smaken. Het is denk meer de structuur/bite die hier vervangen wordt in gerecht.
...
Vind je de soja yoghurts en drinks niet lekker? Je hebt ook diverse melken (amandelmelk is vind ik wel lekker). Zelf praat ik niet zo erg over vervangers. Ik hoef niet perse de smaak te vervangen.
Nou, toevallig zijn de ongebrande, ongezouten cashewnoten in de aanbieding bij de plaatselijke notenboer, dus wellicht waag ik er eens een experimentje aan.

Wat sojayoghurt en -drankjes betreft: ik kan me daarbij niet zo over het sojasmaakje heenzetten. Ik vind sojapeultjes (edamame) en sojasaus hartstikke lekker, maar in vleesvervangers en sojamelk ga ik er bijkans van over mijn nek. Die eet en drink ik dus gewoon niet meer.
Tot nu toe vind ik alleen rijstmelk lekker, als alternatief voor koeienzuivel.
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 9 september 2009 @ 11:11:27 #87
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_72576518
Heb je havermelk, amandelmelk of quinoamelk al eens geprobeerd? Rijstemelk is ook zeker lekker
Overigens heb je veel merken sojamelk. Ken mensen die idd bij de ene de sojamelk niet lekker vinden door overheersende sojasmaak, maar bij ander merk dat weer niet hebben. Je hebt trouwens tegenwoordig ook sojaslagroom en zelfs rijstemelkslagroom.
  woensdag 9 september 2009 @ 12:01:19 #88
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_72577927
Yay deel 2!

Die currysoep Receptje?

Die taart ziet er ook erg lekker uit, ga het even voorleggen bij het Comité van Vriendjes

Ikzelf heb nog een paar foto's opgeduikeld.
Tomatensoep met avocado erdoor uit Het Mediterrane Dieet Kookboek


En een goed gevulde salade nicoise van ehhh ijsbergsla, sperzies, tomaat, ui, ei, tonijn uiteraard...


Ik moet wel leren betere foto's te maken, want op de foto ziet het er allemaal niet zo lekker uit
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_72578070


tis al een oudere foto maar dit is mijn lievelingsmanier van tomaatjes eten En ik moest toch een keer een foto plaatsen. (Alleen is mijn camera kapoet nu dus hier zal t even bij blijven vrees ik)

Oven voorverwarmen op 260 graden, tomaatjes halveren, snijkant naar boven in bakblik/ovenschaal, pietsje suiker erover/ pietsje zout en peper/ wat gedroogde tijm (of verse.. of oregano gedroogde of verse.. wat je wilt) en olijfolie... Als de oven heet is schaal erin, deur dicht en oven uit zetten.

Deur dichtlaten voor zeker 8 uur (dus je kan dit perfect ś avonds laat maken en de hele nacht laten staan dus in een afkoelende oven.) En de dag erna heb je heerlijke tomaatjes
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_72647092
Sushi die ik gisteren heb gemaakt en vandaag nog als ontbijt had:









En mijn lunch voor vandaag Champignons met Philadelphia bieslook :







pi_72653640
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 12:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op.
Minilot, welke ingredienten zitten er in jouw houmous en welke hoeveelheden?

Ik heb het nog niet met kurkuma geprobeerd nl. , ben er benieuwd naar.
pi_72676787
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 19:32 schreef Julie. het volgende:

[..]

Minilot, welke ingredienten zitten er in jouw houmous en welke hoeveelheden?

Poeh, dat weet ik niet meer, ik hou zo'n beetje elke keer een ander recept aan. Er zit in elk geval limoensap, knoflook, komijn en kukurma in, maar de hoeveelheden heb ik - vrees ik - niet zo bijgehouden. En ik ontvel de kikkererwten!

Tip:
http://foodgawker.com/?s=hummus

Alle hummus-gerelateerde recepten die ik hiervan geprobeerd heb (en ik heb er veel geprobeerd!) waren zonder uitzondering heel lekker! Misschien toeval, misschien vind ik gepureerde kikkerwten sowieso wel zo lekker dat het moeilijk mis kan gaan.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 13 september 2009 @ 23:04:18 #93
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_72716576




Gevulde geroosterde paprika met een couscous-groente vulling (bloemkool, wortel, knoflook, zongedroogde tomaten, rucolasla, waterkers, kruiden, zout)
pi_72794830
Tijd voor ontbijt, maar geen brood in huis, en geen zin om boodschappen te doen.. Nog wél twee handperen achterin de koelkast gevonden..



+



=



Crumble!
Let me see you stripped down to the bone
pi_73100850
quote:
Op woensdag 9 september 2009 12:07 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]

tis al een oudere foto maar dit is mijn lievelingsmanier van tomaatjes eten En ik moest toch een keer een foto plaatsen. (Alleen is mijn camera kapoet nu dus hier zal t even bij blijven vrees ik)

Oven voorverwarmen op 260 graden, tomaatjes halveren, snijkant naar boven in bakblik/ovenschaal, pietsje suiker erover/ pietsje zout en peper/ wat gedroogde tijm (of verse.. of oregano gedroogde of verse.. wat je wilt) en olijfolie... Als de oven heet is schaal erin, deur dicht en oven uit zetten.

Deur dichtlaten voor zeker 8 uur (dus je kan dit perfect ś avonds laat maken en de hele nacht laten staan dus in een afkoelende oven.) En de dag erna heb je heerlijke tomaatjes
Omnomnomnom, dit ga ik vanavond maken met tomaatjes (en kruidjes) uit eigen tuin!

Paar praktische vraagjes. Ik neem aan dat je slechts een enkel laagjes tomaatjes kan doen? Of kun je gewoon stapelen?

En bij 1 laag, kan ik dan 2 roosters in de oven zetten, of gaat dat ook niet werken?

En als laatse vraag, weet niet of je het al hebt geprobeerd of dat je ze altijd gelijk opnomnomnomnomnomt, maar kun je ze bewaren? Bijvoorbeeld in een pot vol olie, met wat kruiderij en daar de gedroogde tomaatjes in? Zodat ze dus echt wel goed in de olie zijn (mgighig) zeg maar?

P heeft tomaatoverschot *
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_73121386
Hmmm, tot dusver mislukt. Na een uur of 2 legde ik toevallig mijn hand op de buitenkant van de oven en daar merkte ik al dat het niet echt meer warm was. Vanmorgen was er dan ook weinig gebeurd met de tomaatjes. Ik heb ze nu op hoop van zegen weer in de oven gezet op een wat lagere temperatuur, maar wel met de oven aan.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_73253607
paddenstoelen risotto

het was de eerste keer dat ik risotto maakte maar toch was hij zeer geslaagd

een 2e variant met wat extra groentjes

ciabatta met een goede olijfolie en zout.
“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
  woensdag 30 september 2009 @ 20:48:03 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_73255270
Grappig, ik ga morgen ook paddestoelenrisotto maken, maar dan een oosterse variant.
Vind je eerste bordje er het smakelijkst uitzien, daar loopt ie nog lekker. Tweede bordje zal ook vast lekker geweest zijn.
pi_73255431
quote:
Op vrijdag 25 september 2009 14:59 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Omnomnomnom, dit ga ik vanavond maken met tomaatjes (en kruidjes) uit eigen tuin!

Paar praktische vraagjes. Ik neem aan dat je slechts een enkel laagjes tomaatjes kan doen? Of kun je gewoon stapelen?

En bij 1 laag, kan ik dan 2 roosters in de oven zetten, of gaat dat ook niet werken?

En als laatse vraag, weet niet of je het al hebt geprobeerd of dat je ze altijd gelijk opnomnomnomnomnomt, maar kun je ze bewaren? Bijvoorbeeld in een pot vol olie, met wat kruiderij en daar de gedroogde tomaatjes in? Zodat ze dus echt wel goed in de olie zijn (mgighig) zeg maar?

P heeft tomaatoverschot *
bewaren kan, gewoon in een pot met olie zetten... zal dezelfde houdbaarheid hebben als pesto denk ik.

en in lagen? geen idee, ik gebruik altijd bakblikken die ik vul en daar kunnen een hóóp halve cherrytomaatjes in
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_73451238
quote:
Op woensdag 30 september 2009 20:48 schreef RobinOok het volgende:
Vind je eerste bordje er het smakelijkst uitzien, daar loopt ie nog lekker. Tweede bordje zal ook vast lekker geweest zijn.
Jaaa, risotto moet uilopen. Niets zo erg als ergens risotto bestellen en het dan in een torentje op je bord te krijgen. Kledderig moet het zijn!



Gougères van gruyèrekaas, warm uit de oven. Ik eet ze nu op.
Ze zijn een beetje slordig - als ik meer geduld had gehad dan had ik er met een natte vinger gladde bolletjes van gemaakt voordat ze de oven in gingen, maar ik had zó'n trek!
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')