quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 19:41 schreef minilot het volgende:
Stom was dat ik de kleine glaasjes al ingeschonken had voordat ik bedacht dat het wel een gekke kleur was voor port. Verkeerde fles - ik had met mijn wazige hoofd per ongeluk de sherry uit de koelkast gehaald!![]()
Oh, gewoon de kerrie die je in huis hebt. Kerrie djawa of zo.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 15:43 schreef minilot het volgende:
Robin, dat ga ik volgende week eens maken! Eén ding: geen tijd voor toko's over andere buiten-dorpse uitstapjes de komende dagen, dus waar kan ik je hot madras currypoeder door vervangen?
Nou, lekker is dat vast wel, maar het idee ervan was toch echt een wolkige, zijdezachte mousse, en daar blief ik dan geen stukjes in.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 20:49 schreef evo87 het volgende:
is het niet nog veel lekkerder om door die mousse wat fijngemalen nootjes te gooien?
is dat een veredelde sigaar wat eruit steekt? geintjequote:Op zaterdag 22 augustus 2009 15:27 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Mosselen (met ui/knof/gember/tomaatje/groenelombok/kaneel/komijn/wijn/azijn)
Staat die daarachter nou op de kop?quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 19:41 schreef minilot het volgende:
Via Foodgawker gepikt recept van zijdezachte melkchocolade-karamelmousse. Eerst suiker in een pannetje laten kleuren, voorzichtig boter en room er doorheen: klassieke karamelsaus eigenlijk. Dan melkchocolade (ik gebruikte Cote d'Or) smelten, vermengen met karamelsaus en dan voorzichtig opgeklopte slagroom erdoor. Minstens vier uur in de koelkast laten opstijven en klaar! En verschrikkelijk lekker!
Foto's vanaf mijn balkon:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Stom was dat ik de kleine glaasjes al ingeschonken had voordat ik bedacht dat het wel een gekke kleur was voor port. Verkeerde fles - ik had met mijn wazige hoofd per ongeluk de sherry uit de koelkast gehaald!![]()
Smaakte er natuurlijk voor geen meter bij, maar enfin.
Nah, een scherpe foto maken is het probleem toch niet? Dat kan echt elke camera hoor.quote:Op zondag 23 augustus 2009 12:45 schreef fokkerspy het volgende:
[..]
is dat een veredelde sigaar wat eruit steekt? geintjeJe moet mij toch eens vertellen hoe haarscherp jij je foto's altijd krijgt want dit riekt echt niet naar een gewone digitale 5.0 camera van....
Of je bent echt zo een goede photoshop bewerker.(dan nog mag je wat tips geven)
Nah ja...als ik jouw foto zie en dat afzet tegen de mijne soms dan denk ik: " Die heeft de D3 camera "quote:Op maandag 24 augustus 2009 18:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nah, een scherpe foto maken is het probleem toch niet? Dat kan echt elke camera hoor.
Enige wat ik doe is de pan of het bord in de vensterbank zetten, zodat ik optimaal licht heb. Daarna op macrostand, zonder flits, automatisch. Meer niet. En oja, gewoon een aantal foto's maken, van net verschillende hoek. Achteraf zijn er dan ook vaak maar 1 of 2 "gelukt".
Aan deze foto heb ik nog wel wat geshopt. Eerst de blauwe waas eraf gehaald, 3 overbelichte mosselen donkerder gemaakt en dus de rand van de zwarte pan uitgeveegd tot in de hoeken. Meer niet.
Maar euh, ik vind het leuk dat je zo onder de indruk van de resultaten bent hoor!
Ik heb nergens gezegd dat ik niet kan koken. Ik doe het alleen nietquote:Op maandag 24 augustus 2009 20:53 schreef fokkerspy het volgende:
Als je wilt zeggen dat je lui bent dan moet je hier niet zijn. Je kan toch een eitje bakken of een ommelet?
Nou "hop" foto maken.
Elke gek heeft een telefoon met een camera en een camera vaak ook, dus dat is geen excuus. Dit
topic bestaat juist vanwege mensen die wel de moeite nemen om foto's te plaatsen of in ieder geval moeite te doen om actief deel te nemen ongeacht of ze nu wel of geen goeie kok zijn. Zou wat zijn als iedereen zei ' Nou.. ik lurk graag, maar meedoen, nee dank je. " Had dit topic nooit bestaan.
Haha, nou je het zegt! Mijn lief wilde even kijken hoe stevig de mousse was.quote:Op maandag 24 augustus 2009 14:41 schreef LieLie het volgende:
[..]
Staat die daarachter nou op de kop?
wie ben jij om dat te zeggen of op te dragen? Zij komt er tenminste voor uit dat ze een TVP post om het topic te volgen. Ja tuurlijk het gaat hier ook om foto's en eventueel recepten, maar sommige foto's die jij post over wat je in een wegrestaurant eet boeit mij ook weinig, maar daar wordt verder toch ook niets van gezegd? Ik vind het flauwekul om foto's te maken alleen om maar wat te postenquote:Op maandag 24 augustus 2009 20:53 schreef fokkerspy het volgende:
@Anne :
Als je wilt zeggen dat je lui bent dan moet je hier niet zijn. Je kan toch een eitje bakken of een ommelet?
Nou "hop" foto maken.
Elke gek heeft een telefoon met een camera en een camera vaak ook, dus dat is geen excuus. Dit
topic bestaat juist vanwege mensen die wel de moeite nemen om foto's te plaatsen of in ieder geval moeite te doen om actief deel te nemen ongeacht of ze nu wel of geen goeie kok zijn. Zou wat zijn als iedereen zei ' Nou.. ik lurk graag, maar meedoen, nee dank je. " Had dit topic nooit bestaan.
Hoezo "mislukt"? Ziet er mooi (en lekker) uit.quote:Op maandag 24 augustus 2009 21:40 schreef minilot het volgende:
Nog eventjes van gisteren, focaccia met rozemarijn (geen verse meer bij de Albert Heijn) en rode ui.
Beetje mislukt, want mijn kabouteroventje heeft kuren en schiet telkens naar een lagere temperatuur.
[ afbeelding ]
Werd gesopt in bloemkoolsoep met Stilton.
quote:Op dinsdag 25 augustus 2009 08:24 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Hoezo "mislukt"? Ziet er mooi (en lekker) uit.
Wat een geduldquote:Op woensdag 26 augustus 2009 12:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op.
Lekker! Wat een werk, maar het resultaat is er naarquote:Op woensdag 26 augustus 2009 12:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op.
Heerlijk.quote:Op woensdag 26 augustus 2009 18:42 schreef RobinOok het volgende:
Dank je voor de credits, Anne maar van pikken lijkt me toch geen sprake, hooguit van inspireren.
Mosterd en avocado, bijzondere combinatie. Was het lekker?
Werkt wel fijn ja, vooral omdat je er lampen bij krijgt (waardoor je niet meer hoeft te flitsen, want dan heb je genoeg licht), heb hem zelf ook (maar gebruik hem voor wel meer dingen). Scherpe foto's maken kan trouwens ook prima met een 5.0 canon (of hoe je het ook wil noemen). Wat niet betekent dat RobinOok geen prachtige foto's maakt, want die vind ik nog steeds altijd erg mooi en smakelijk eruit zienquote:Op donderdag 13 augustus 2009 10:27 schreef Stansfield het volgende:
Las dit in een ander topic:
[..]
Volgens mij wel heel handig om mooie foto's te maken van kleine dingen zoals borden met heerlijk eten
oh, dat ziet er echt lekker uitquote:Op zaterdag 5 september 2009 21:41 schreef missy_c het volgende:
TVP's zonder foto's mogen geloof ik niet hier.. dus maar wat foto's
Beef Wellington..
Oven niet helemaal goed ingesteld, verbrand aan de bovenkant.![]()
Recept van Gordon Ramsay.
[ afbeelding ]
Maar het vlees was lekkurrrrrrrr..![]()
Medium rare zoals gewenst![]()
[ afbeelding ]
Gemaakt van cashewnoten. Zie: http://uk.geocities.com/veggiemania_org/dairysubs.htmquote:Op woensdag 9 september 2009 10:08 schreef minilot het volgende:
TechXP, waar koop je vegan mascarpone? Wil ik wel eens proeven, al vind ik tot nu toe vrijwel alle vegan zuivelvervangers die ik geproefd heb vrij ranzig.
Nou, toevallig zijn de ongebrande, ongezouten cashewnoten in de aanbieding bij de plaatselijke notenboer, dus wellicht waag ik er eens een experimentje aan.quote:Op woensdag 9 september 2009 10:22 schreef TechXP het volgende:
[..]
Gemaakt van cashewnoten. Zie: http://uk.geocities.com/veggiemania_org/dairysubs.htm
Ik heb geen idee hoe mascarpone hoort te smaken. Het is denk meer de structuur/bite die hier vervangen wordt in gerecht.
...
Vind je de soja yoghurts en drinks niet lekker? Je hebt ook diverse melken (amandelmelk is vind ik wel lekker). Zelf praat ik niet zo erg over vervangers. Ik hoef niet perse de smaak te vervangen.
Minilot, welke ingredienten zitten er in jouw houmous en welke hoeveelheden?quote:Op woensdag 26 augustus 2009 12:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op.
Poeh, dat weet ik niet meer, ik hou zo'n beetje elke keer een ander recept aan. Er zit in elk geval limoensap, knoflook, komijn en kukurma in, maar de hoeveelheden heb ik - vrees ik - niet zo bijgehouden. En ik ontvel de kikkererwten!quote:Op vrijdag 11 september 2009 19:32 schreef Julie. het volgende:
[..]
Minilot, welke ingredienten zitten er in jouw houmous en welke hoeveelheden?
Omnomnomnom, dit ga ik vanavond maken met tomaatjes (en kruidjes) uit eigen tuin!quote:Op woensdag 9 september 2009 12:07 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]
tis al een oudere foto maar dit is mijn lievelingsmanier van tomaatjes etenEn ik moest toch een keer een foto plaatsen. (Alleen is mijn camera kapoet nu dus hier zal t even bij blijven vrees ik)
Oven voorverwarmen op 260 graden, tomaatjes halveren, snijkant naar boven in bakblik/ovenschaal, pietsje suiker erover/ pietsje zout en peper/ wat gedroogde tijm (of verse.. of oregano gedroogde of verse.. wat je wilt) en olijfolie... Als de oven heet is schaal erin, deur dicht en oven uit zetten.
Deur dichtlaten voor zeker 8 uur (dus je kan dit perfect ś avonds laat maken en de hele nacht laten staan dus in een afkoelende oven.) En de dag erna heb je heerlijke tomaatjes
bewaren kan, gewoon in een pot met olie zetten... zal dezelfde houdbaarheid hebben als pesto denk ik.quote:Op vrijdag 25 september 2009 14:59 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Omnomnomnom, dit ga ik vanavond maken met tomaatjes (en kruidjes) uit eigen tuin!
Paar praktische vraagjes. Ik neem aan dat je slechts een enkel laagjes tomaatjes kan doen? Of kun je gewoon stapelen?
En bij 1 laag, kan ik dan 2 roosters in de oven zetten, of gaat dat ook niet werken?
En als laatse vraag, weet niet of je het al hebt geprobeerd of dat je ze altijd gelijk opnomnomnomnomnomt, maar kun je ze bewaren? Bijvoorbeeld in een pot vol olie, met wat kruiderij en daar de gedroogde tomaatjes in? Zodat ze dus echt wel goed in de olie zijn (mgighig) zeg maar?P heeft tomaatoverschot
*
Jaaa, risotto moet uilopen. Niets zo erg als ergens risotto bestellen en het dan in een torentje op je bord te krijgen. Kledderig moet het zijn!quote:Op woensdag 30 september 2009 20:48 schreef RobinOok het volgende:
Vind je eerste bordje er het smakelijkst uitzien, daar loopt ie nog lekker.Tweede bordje zal ook vast lekker geweest zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |