abonnement Unibet Coolblue
pi_87300659
Makreelsalade:

gestoomde makreel, creme fraiche, limoen, bieslook, peper & zout:
simpel, makkelijk, snel & goedkoop :Y)
pi_87300795
ik hoop dat je er lekker bijzit op je bank. met een goed glas wijn en een toastje makreel.
  donderdag 7 oktober 2010 @ 21:20:14 #53
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_87301688
quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 21:00 schreef GeenWijn het volgende:
Makreelsalade:
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
gestoomde makreel, creme fraiche, limoen, bieslook, peper & zout:
simpel, makkelijk, snel & goedkoop :Y)
ziet er lekker uit! Is het trouwens geen gerookte makreel?
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_87302557
mmm makreel! dat ga ik van t weekend maken als lunch op zelfgebakken brood :9
maar dan met 0% vet griekse yoghurt denk ik ipv creme fraiche
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_87357696
Zaterdagmiddag: theetijd. met zelfgebakken snickerdoodles.



:9
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_87357896
oh ja voor t recept. Ik heb het uit Rachel Allen 'Bake' maar hij staat ook hier.
staat dat ze t 15 minuten bakken maar ik vind 8-9 minuten meer dan genoeg, tis maar net wat je lekker vindt natuurlijk
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_87358783
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2010 16:01 schreef DarkElf het volgende:
oh ja voor t recept. Ik heb het uit Rachel Allen 'Bake' maar hij staat ook hier.
staat dat ze t 15 minuten bakken maar ik vind 8-9 minuten meer dan genoeg, tis maar net wat je lekker vindt natuurlijk
Net uit de oven na 10 minuten met een ander recept en weinig gerezen en nog erg zacht. .
ik zal ze té plat hebben gedrukt.

Smaakt wel lekker. Het minst geslaagde koekie snel geproefd.
pi_87358816
ik draai er bolletjes van en leg ze als bolletje op de bakplaat en druk ze niet aan, ze lopen toch wel half uit :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_87360053
Ziet er echt heerlijk uit DE! *O*
Mooie foto ook, zo met dat zonnetje en die thee!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zaterdag 9 oktober 2010 @ 21:18:52 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87365935


Struisvogelbiefstukkie met gecarameliseerde witlof en aardappelpartjes uit de oven

Struisvogel gemarineerd in:
2 el balsamico azijn
1 el honing
1 el olijfoliel
1 el basilicumblaadjes

Daarna 10 minuutjes gerookt in mijn rookoventje, daarna nog van het vuur af 10 minuutjes in rookoventje laten staan. Dan 20/30 seconden per kant gegrilld. Witlof eerst gegrilld in een grillpan, minuutje of 8. Daarna marinade erbij. Oppassen dat het niet verbrandt. De marinade kun je ook apart even wat inkoken, is misschien handiger.
Aardappelpartjes uit de oven erbij.
pi_87366632
Nog een foto te goed


Zoals jullie zien: een beetje plat uitgevallen.
Gister heb ik gehaktballen gedraaid _O- en ws. daardoor waren de balletjes deeg te groot.
Later las ik dat zij walnutsize moesten zijn en niet hoeven platrgedrukt ( met de bodum van een glas).

Desalniettemin: heerlijk ! :Y
pi_87454249
Gebakken cheesecake van afgelopen weekend




Bodem: 150gr bastonje koekjes fijn gemaakt, 50 boter
Vulling: 2 eidooiers, 100gr suiker, 2el maizena, 500gr mascarpone, 200gr creme fraiche.

Springvorm met bakpapier bekleden, bodem erin doen en laten opstijven. Vulling door elkaar mixen en op de bodem doen. 40min bakken op 190C en klaar. Dit keer zonder kersenvlaai vulling bovenop gegeten.
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 13:17:28 #63
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87454284
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 13:16 schreef n0a het volgende:
Gebakken cheesecake van afgelopen weekend
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Bodem: 150gr bastonje koekjes fijn gemaakt, 50 boter
Vulling: 2 eidooiers, 100gr suiker, 2el maizena, 500gr mascarpone, 200gr creme fraiche.

Springvorm met bakpapier bekleden, bodem erin doen en laten opstijven. Vulling door elkaar mixen en op de bodem doen. 40min bakken op 190C en klaar. Dit keer zonder kersenvlaai vulling bovenop gegeten.
Oh wauw O+
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 18:37:57 #64
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87465561
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 13:16 schreef n0a het volgende:
Gebakken cheesecake van afgelopen weekend
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Bodem: 150gr bastonje koekjes fijn gemaakt, 50 boter
Vulling: 2 eidooiers, 100gr suiker, 2el maizena, 500gr mascarpone, 200gr creme fraiche.

Springvorm met bakpapier bekleden, bodem erin doen en laten opstijven. Vulling door elkaar mixen en op de bodem doen. 40min bakken op 190C en klaar. Dit keer zonder kersenvlaai vulling bovenop gegeten.
Oehhh, haphap honger! :9
Ik ben begin november jarig, en ik kan gewoon niet kiezen wat ik moet bakken/koken. Met wat ik nu allemaal wil maken kan ik een heel leger voeden :')
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 20:19:31 #65
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_87469816
Oooooh... bastognekoekjesbodem!
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 21:08:52 #66
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_87472141
Biefstuk :9~

Bastogne :9~

En zie hier, naanbroodpizza's! Met tomatensaus, ui, tomaten, portobello en mozzarella :Y)

Recept lijkt me overbodig aangezien je gewoon alles op een naan pleurt en hem in de oven doet :+ Desalniettemin lekker, en easy peasy voor een drukke dag.
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_87487027
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 18:37 schreef Purdey het volgende:

[..]

Oehhh, haphap honger! :9
Ik ben begin november jarig, en ik kan gewoon niet kiezen wat ik moet bakken/koken. Met wat ik nu allemaal wil maken kan ik een heel leger voeden :')
DIe cheesecake is iig heel makkelijk om te maken. Alleen duurt het afkoelen wel even, dus kan het beter de dag van te voren gemaakt worden. Je bent voor die tijd wel je springvorm kwijt mocht je er nog iets anders in willen bakken.

Mijn vriend is ook begin nov jarig, hij nam naar z'n werk wel eens zelf gemaakte cheesecake, appeltaart en of notentaart mee. yum :)
  woensdag 13 oktober 2010 @ 10:13:24 #68
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87487499
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 09:50 schreef n0a het volgende:

[..]

DIe cheesecake is iig heel makkelijk om te maken. Alleen duurt het afkoelen wel even, dus kan het beter de dag van te voren gemaakt worden. Je bent voor die tijd wel je springvorm kwijt mocht je er nog iets anders in willen bakken.

Mijn vriend is ook begin nov jarig, hij nam naar z'n werk wel eens zelf gemaakte cheesecake, appeltaart en of notentaart mee. yum :)
Ik heb met de verjaardag van m'n moeder een appelkruimeltaart gemaakt, en die was zo goed, dat ik die sowieso maak. Erbij wil ik dus een cheesecake (Waarschijnlijk dus de jouwe *) ) en chocolademuffins maken. Ik wil wel goede muffins, die lekker hoog worden. En ik moet nog iets voor het diner bedenken, en voor hapjes voor 's avonds. Vandaag ben ik lekker vrij, en over 1,5 week gaat mijn Super de boer 2 weken dicht om te transformeren naar een C1000, dus ik moet ook met de houdbare boodschappen alvast gaan beginnen :) Vandaag ga ik dus uitzoeken wat ik allemaal wil maken, en wat ik daar nodig heb! :s)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_87489275
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 10:13 schreef Purdey het volgende:

[..]

Ik heb met de verjaardag van m'n moeder een appelkruimeltaart gemaakt, en die was zo goed, dat ik die sowieso maak. Erbij wil ik dus een cheesecake (Waarschijnlijk dus de jouwe *) ) en chocolademuffins maken. Ik wil wel goede muffins, die lekker hoog worden. En ik moet nog iets voor het diner bedenken, en voor hapjes voor 's avonds. Vandaag ben ik lekker vrij, en over 1,5 week gaat mijn Super de boer 2 weken dicht om te transformeren naar een C1000, dus ik moet ook met de houdbare boodschappen alvast gaan beginnen :) Vandaag ga ik dus uitzoeken wat ik allemaal wil maken, en wat ik daar nodig heb! :s)
Deel hier dan ook dat muffin receptje! Ik krijg ze nooit hoog :{. Pecan brownies is anders ook erg lekker :9 .
  woensdag 13 oktober 2010 @ 13:12:33 #70
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87492695
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 11:18 schreef n0a het volgende:

[..]

Deel hier dan ook dat muffin receptje! Ik krijg ze nooit hoog :{. Pecan brownies is anders ook erg lekker :9 .
Ik dus ook niet :{ Heb vanmorgen bij Blokker een siliconen bakvorm gekocht, van Dr Oetker, en die ben ik maar gelijk gaan uitproberen met een Nigella recept. Muffins met bosbessen. Alleen dan zonder de bosbessen, en helemaal naturel ;) Als ik zo eens achter me kijk, worden ze vet hoog *O* Receptttt:

Droge ingrediënten:
200 gram bloem
75 gram suiker
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel dubbelkoolzure soda
Snufje zout

Natte ingrediënten:
2 dl karnemelk (of 1 dl yoghurt en 1 dl halfvolle melk)
1 groot ei
75 gram boter

Laat de boter smelten, en iets afkoelen. Verwam de oven voor op 200 graden. Meng alle droge ingrediënten in een kom en klop in een maatbeker de natte ingrediënten door elkaar. Giet de natte ingrediënten dan bij de droge, en roer deze met een houten lepel door. Roer zo zacht mogelijk, en zo kort mogelijk, dit geeft het beste resultaat! Doe het beslag in de siliconen vorm, en doe ze 20 minuten in de oven op 200 graden.

Edit: De eerste foto!
Even snel, zo uit de oven het eerste resultaat:



[ Bericht 4% gewijzigd door Purdey op 13-10-2010 13:29:30 ]
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_87564488
Hoe smaakten ze?
pi_87568836
Buiten begin het kouder te worden, tijd voor stoofperen! Eerste keer dat ik ze maakte :)
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 15:14:08 #73
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87573087
Zo, die zijn rood! Waar heb je ze in gekookt?
Ik heb er ook wat in de groentela liggen, moet ze dit weekend ook maar eens gaan maken.
pi_87573598
Oeh, die ga ik morgen in Nederland kopen O+ Hier zijn ze stervensduur.
  Licht Ontvlambaar vrijdag 15 oktober 2010 @ 15:28:49 #75
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_87573660
Wauw! Volgende week toch maar meenemen van bij de boer, ik heb al staan twijfelen deze week.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')