abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_88649771
Overmorgen stoofpeertjes, dankzij DE!

Foto, zojuist gemaakt. Voedsel in de maak is ook voedsel! :)


Mosterdkers, basilicumkers én: *roffel* ontkiemende erwten. Ik wil erwtenscheuten gebruiken om binnenkort risotto mee te garneren, maar ze verkopen dat haast nergens! Dus dan maar zelf laten groeien. :)

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 13-11-2010 21:14:27 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_88665452
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2010 21:24 schreef minilot het volgende:
Overmorgen stoofpeertjes, dankzij DE!

Foto, zojuist gemaakt. Voedsel in de maak is ook voedsel! :)
[ afbeelding ]

Mosterdkers, basilicumers én: *roffel* ontkiemende erwten. Ik wil erwtenscheuten gebruiken om binnenkort risotto mee te garneren, maar ze verkopen dat haast nergens! Dus dan maar zelf laten groeien. :)
Cool :D
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_88665588
Goed idee minilot, zelf maken is best makkelijk en vast veel goed koper ook nog.

Geen geweldige foto, maar wel lekkere pompoensalade.
pi_88666456
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2010 21:24 schreef minilot het volgende:
Overmorgen stoofpeertjes, dankzij DE!

Foto, zojuist gemaakt. Voedsel in de maak is ook voedsel! :)
[ afbeelding ]

Mosterdkers, basilicumers én: *roffel* ontkiemende erwten. Ik wil erwtenscheuten gebruiken om binnenkort risotto mee te garneren, maar ze verkopen dat haast nergens! Dus dan maar zelf laten groeien. :)
Heel gaaf dit! Eigenlijk nooit aan gedacht om zoiets zelf te kweken, moet ik ook eens doen. Klopt het dat het maar een paar dagen duurt voor je kan gaan oogsten?
  zaterdag 13 november 2010 @ 12:05:42 #205
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88666807
Jammer van de belichting (kut is dat he, dit donkere weer en vroege avonden ;) ), Prinseszondererwt, maar je compositie is prachtig! Krijg er in ieder geval flink trek van.
pi_88667287
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 november 2010 12:05 schreef RobinOok het volgende:
Jammer van de belichting (kut is dat he, dit donkere weer en vroege avonden ;) ), Prinseszondererwt, maar je compositie is prachtig! Krijg er in ieder geval flink trek van.
Heel kut ja. De ene keer lukt het beter dan de andere keer, maar ik heb ook geen belichtingsattributen ofzo. Ik doe het met het licht dat er is. Dan krijg je dit. Och ja.
pi_88699952


Gisteravond gebakken: saucijzenbroodjes :9
Recept kan ik niet online vinden, stond in een oude Delicious.
pi_88699979
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 november 2010 11:15 schreef prinseszondererwt het volgende:
Goed idee minilot, zelf maken is best makkelijk en vast veel goed koper ook nog.

Geen geweldige foto, maar wel lekkere pompoensalade.
[ afbeelding ]
Ik vind het juist wel sfeervol :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_88705634
Crosspost uit het broodtopic :
Een lowcarb broodje met veul zaden van de molen :9

pi_88707997
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2010 17:42 schreef Bluezz het volgende:
Crosspost uit het broodtopic :
Een lowcarb broodje met veul zaden van de molen :9

[ afbeelding ]
dat ziet er érg lekker uit!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_88720762
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 november 2010 11:15 schreef prinseszondererwt het volgende:
Goed idee minilot, zelf maken is best makkelijk en vast veel goed koper ook nog.

Geen geweldige foto, maar wel lekkere pompoensalade.
[ afbeelding ]
Dat ziet er echt heel lekker uit. Heb je en receptje? :9
pi_88721316
quote:
Op zondag 14 november 2010 22:52 schreef Bob. het volgende:

[..]


Dat ziet er echt heel lekker uit. Heb je en receptje? :9
Jep, niet een heel precies receptje maar wel een recept. http://twuks.wordpress.co(...)kaas-en-wilde-rijst/
pi_88721768
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2010 23:04 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

Jep, niet een heel precies receptje maar wel een recept. http://twuks.wordpress.co(...)kaas-en-wilde-rijst/
Dank je! Dat is jouw website? Wat een lekkere dingen maak je!
pi_88721817
quote:
Op zondag 14 november 2010 23:16 schreef Bob. het volgende:

[..]


Dank je! Dat is jouw website? Wat een lekkere dingen maak je!
Dank je Bob, ik doe mijn best!
pi_88788234
Een fotograaf ben ik zeker niet, maar het smaakte prima:



Rode kool met aardappels, appel, peer, gorgonzola en walnoot.

Beetje rodewijnazijn en ui erdoor en klaar. Owja, P&Z natuurlijk.

[ Bericht 14% gewijzigd door rijsttafel op 16-11-2010 18:40:03 ]
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_88789050
Gezond en een lekkere combi :9
pi_88789342
Lekker! Zeker een goede combi. :Y
pi_88789682
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 november 2010 18:47 schreef Bluezz het volgende:
Gezond en een lekkere combi :9
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 november 2010 18:55 schreef prinseszondererwt het volgende:
Lekker! Zeker een goede combi. :Y
Thx dames ! :*

Glas groene thee erbij. Eet het elke dag en je wordt vast 150 :P
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
  dinsdag 16 november 2010 @ 20:28:21 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88794030


Mijn versie van Ramen. (Japanse noodlesoep)
pi_88811270
Dit draadje gaat ik volgen! Dol op mooie food-pics.

Ik ben geen geweldige fotograaf, maar vond deze foto wel mooi:



BBQ Surf & Turf
pi_88833611
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 november 2010 20:28 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Mijn versie van Ramen. (Japanse noodlesoep)
jammer dat het een beetje kunstmatig eruitziet door de kleurverandering maar verder; ramen :9~
voedzaam en gezond. stuur mij maar naar Azië :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_88833642
quote:
1s.gif Op woensdag 17 november 2010 10:30 schreef Nikos1986 het volgende:
Dit draadje gaat ik volgen! Dol op mooie food-pics.

Ik ben geen geweldige fotograaf, maar vond deze foto wel mooi:

[ afbeelding ]

BBQ Surf & Turf
dat ziet er heerlijk uit! :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 17 november 2010 @ 20:32:53 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88835611
Kleurverandering? Huh? Wabedoelu?
Oh, misschien het eitje? Ja, dat was een langzaam gegaard eitje, 45 minuten op 60 graden en het resultaat was inderdaad niet helemaal zoals het moest. Denk ik. Denk dat het eiwit toch iets steviger had gehoord. Was eerste keer.
Maar verder wel lekker, het smaakte niet naar rauw ei maar naar zoals een zachte dooier smaakt.
Maar op de foto ziet het er wel raar grijs uit ja.
  woensdag 17 november 2010 @ 20:40:25 #224
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_88836029
Ook eens iets posten hier :P



Blini met zalm en roerei.
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
pi_88853806
@HAL9000S: Danku, ik weet wat ik zondag als ontbijt heb. Ziet er heerlijk uit!
pi_88856049
quote:
1s.gif Op woensdag 17 november 2010 20:40 schreef HAL9000S het volgende:
Ook eens iets posten hier :P

[ afbeelding ]

Blini met zalm en roerei.
mmmm ziet er heerlijk uit!
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_88856132
quote:
1s.gif Op woensdag 17 november 2010 20:40 schreef HAL9000S het volgende:
Ook eens iets posten hier :P

[ afbeelding ]

Blini met zalm en roerei.
Oe, ziet er goed uit!

Hoe maak je de blini's?
pi_88952809
Aaah, blini! Heerlijk!

Avondeten van daarnet:



Geen bijzondere foto, maar het was héél erg lekker. Eerst zelf kippenbouillon getrokken. Vervolgens de gare kip in reepjes gescheurd.
Paddestoelen gebakken in een grote klont knoflookboter, scheut port erbij, en tijm, en zout en peper. Toen dat allemaal fijn ingekookt was een nieuwe klont roomboter, toen bloem, dus een roux. Kippenbouillon erbij, stukjes kip, grote schep crème fraîche, flink wat grove mosterd.. En toen was het soep!
Broodjes belegen kaas en mosterd erbij gegeten, en glaasjes port bij gedronken. :s)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 20-11-2010 20:06:29 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 20 november 2010 @ 19:53:18 #229
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88952971
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 19:53 schreef RobinOok het volgende:
[ link |
Ja, ik wou nog vragen, waarom is deze pompoen nou zoveel beter dan alle andere, door jou zo verfoeide pompoenen? :)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 20 november 2010 @ 20:14:57 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88953743
Hij is zoeter, de structuur is veel lekkerder, niet droog of draderig of zetmelerig maar fluweelzacht, net onder de schil smaakt ie een beetje naar kastanje. Hij is gewoon echt veel verfijnder. Iedereen die een hekel heeft aan pompoen zou deze eens moeten proberen. yes_new.gif
pi_88954166
Aha! Nu hou ik sowieso al van pompoen, dus deze zal ik dan wel helemaal uberlekker vinden!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 20 november 2010 @ 20:58:21 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88955162
Ja, denk het ook. De rolls royce onder de pompoenen. :-)
In het Okura gebruike ze 'm ook.
pi_88956123
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 19:50 schreef minilot het volgende:
Aaah, blini! Heerlijk!

Avondeten van daarnet:

[ afbeelding ]

Geen bijzondere foto, maar het was héél erg lekker. Eerst zelf kippenbouillon getrokken. Vervolgens de gare kip in reepjes gescheurd.
Paddestoelen gebakken in een grote klont knoflookboter, scheut port erbij, en tijm, en zout en peper. Toen dat allemaal fijn ingekookt was een nieuwe klont roomboter, toen bloem, dus een roux. Kippenbouillon erbij, stukjes kip, grote schep crème fraîche, flink wat grove mosterd.. En toen was het soep!
Broodjes belegen kaas en mosterd erbij gegeten, en glaasjes port bij gedronken. :s)
Ziet er megagoed uit zeg :9~
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_88966936
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 19:50 schreef minilot het volgende:
Aaah, blini! Heerlijk!

Avondeten van daarnet:

[ afbeelding ]

Geen bijzondere foto, maar het was héél erg lekker. Eerst zelf kippenbouillon getrokken. Vervolgens de gare kip in reepjes gescheurd.
Paddestoelen gebakken in een grote klont knoflookboter, scheut port erbij, en tijm, en zout en peper. Toen dat allemaal fijn ingekookt was een nieuwe klont roomboter, toen bloem, dus een roux. Kippenbouillon erbij, stukjes kip, grote schep crème fraîche, flink wat grove mosterd.. En toen was het soep!
Broodjes belegen kaas en mosterd erbij gegeten, en glaasjes port bij gedronken. :s)
Dat ziet er lekker uit
  maandag 22 november 2010 @ 18:47:09 #236
251095 Purdey
Better off alone..
pi_89022348
Gehaktbrood van Nigella en pompoensoep:



Ik had nu de pompoen kort gebakken met verse gember en flink wat kerrie. Water erbij, en kippenbouillontabletten. Later gepureerd, een blikje kokosmelk erbij, en klaar. Ik miste alleen iets. De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik miste de volle smaak.
Iemand tips?

[ Bericht 0% gewijzigd door Purdey op 22-11-2010 18:59:35 ]
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_89022428
Ui en knoflook?
De verleden tijd van missen is miste, 'ik mistte' is fysiek onmogelijk :D
pi_89022648
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Gehaktbrood van Nigella en pompoensoep:

[ afbeelding ]

Ik had nu de pompoen kort gebakken met verse gember en flink wat kerrie. Water erbij, en kippenbouillontabletten. Later gepureerd, een blikje kokosmelk erbij, en klaar. Ik mistte alleen iets. De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik mistte de volle smaak.
Iemand tips?
Hoe was dat gehaktbrood? Ziet er goed uit!

Bonuspunten voor hetzelfde servies als m'n oma vroeger had <3
  maandag 22 november 2010 @ 19:12:00 #239
251095 Purdey
Better off alone..
pi_89023595
Bedankt CF, voor de tip, en de tip ;) (Vond het stiekem zelf ook best maf staan ;) )

quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 18:52 schreef Freddeh het volgende:

[..]


Hoe was dat gehaktbrood? Ziet er goed uit!

Bonuspunten voor hetzelfde servies als m'n oma vroeger had <3
De bonuspunten gaan sowieso naar mijn mams. Die is totaal gek van boerenbont. Hele kast vol van :)

Het gehaktbrood was lekker! Recept:

4 eieren
4 uien (500 gram in totaal)
5 eetlepels eendenvet of boter
1 theelepel grof zeezout, of een 1/2 theelepel met fijn keukenzout
1 theelepel worcestersaus
900 gram rundergehakt
100 gram vers broodkruim
225 gram flinkterdun gesneden ontbijtspek

-Verhit de oven voor op 200 graden. Kook 3 van de 4 eieren in 8 minuten hard.
-Pel en hak de uien, en bak die in de boter of eendenvet met een beetje zout ongeveer 25 minuten totdat ze lekker zacht, en enigzins bruin zijn. Doe ze in een kommetje, en laat afkoelen.
-Meng in een kom het gehakt, met de worcestersaus en kneed de uitjes erdoor zodra die voldoende zijn afgekoeld.
-Kneed er het rauwe ei, en de broodkruim door.
-Verdeel het mengsel in 2 porties en leg de onderste helft in een braadslee, maak er een 'plak' van van ongeveer 23 cm. Maak met de zijkant van je hand een geultje in het midden waar de drie hardgekookte, gepelde eieren in kunnen.
-Leg de andere helft van het gehakt erop, en boetseer het tot een geheel.
-Garneer het gehaktbrood dan met plakjes ontbijtspek en duw de uiteinden onder het brood. Doe je dit niet, dan krullen ze om tijdens het bakken.
-Bak het gehaktbrood dan een uur in de oven, tot er helder vocht uitloopt.
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  maandag 22 november 2010 @ 21:56:00 #240
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_89031514
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Gehaktbrood van Nigella en pompoensoep:

[ afbeelding ]

Ik had nu de pompoen kort gebakken met verse gember en flink wat kerrie. Water erbij, en kippenbouillontabletten. Later gepureerd, een blikje kokosmelk erbij, en klaar. Ik miste alleen iets. De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik miste de volle smaak.
Iemand tips?
Ringetjes prei er in :9
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_89032153
quote:
Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Ik had nu de pompoen kort gebakken met verse gember en flink wat kerrie. Water erbij, en kippenbouillontabletten. Later gepureerd, een blikje kokosmelk erbij, en klaar. Ik miste alleen iets. De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik miste de volle smaak.
Iemand tips?
Garam masala erin of komijn. Ook currypasta met kokosmelk en wat gember is heerlijk. Of rozemarijn...
  maandag 22 november 2010 @ 22:07:27 #242
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89032161
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik miste de volle smaak.
Iemand tips?
Ja, spaanse peper en ik zou zeggen misschien nog wat komijn en afmaken met limoen- of citroensap.
  maandag 22 november 2010 @ 22:49:32 #243
251095 Purdey
Better off alone..
pi_89034630
Bedankt voor alle tips! Het was absoluut lekker, maar ik vond het net iets niet. Volgende keer wat kruiderij toevoegen :) Wat pittigs, wat zuurs. Dan moet het goedkomen :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  dinsdag 23 november 2010 @ 19:02:26 #244
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_89062322
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 11:27 schreef LieLie het volgende:

[..]



Oe, ziet er goed uit!

Hoe maak je de blini's?
Sorry voor de late reactie maar:

voor 8 personen:

- 175 gram boekweitmeel
- 300 ml melk
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels Engelse mosterdpoeder
- 140 gram geraspte cheddar kaas
- 4 eiwitten

Meel, melk, bakpoeder door elkaar kloppen. Mosterpoeder, cheddar en bieslook toevoegen en doorkloppen. In aparte schaal de eiwitten stijf opkloppen tot witte pieken. Spatel het eiwit voorzichtig door het meelmengsel. Boter in in de pan en bakken maar.
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
pi_89073493
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 18:52 schreef Freddeh het volgende:

[..]

Hoe was dat gehaktbrood? Ziet er goed uit!

Bonuspunten voor hetzelfde servies als m'n oma vroeger had <3
Jaa dat serviesgoed hadden wij vroeger thuis ook (hadden mn ouders als trouwkado gekregen van mijn opa en oma, wat kan er toch veel veranderen in 30 jaar ;) )
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  woensdag 24 november 2010 @ 22:10:05 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89116370
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 november 2010 11:15 schreef prinseszondererwt het volgende:
Geen geweldige foto, maar wel lekkere pompoensalade.

Je salade werkte inspirerend!


Pompoen, uien, linzen, postelein, pijnboompitten, kwarteleitjes en feta salade
(klik voor recept)

Foto ook een beetje kut. Zag er irl best leuk uit, met allemaal verschillende componenten, maar dat werkte niet op de foto. Ach ja, belangrijkste is dat het lekker was! En compleet anders dan wat we normaal eten, dus dat is goed.
pi_89119426
Zeker goed! En postelein, lekker. Eens kijken of ze ergens winterpostelein hebben hier. Jum.
pi_89229415
No-knead bread, ofwel brood zonder kneedgedoe, was al een hypeje uit New York in 2006. Toen vaak gemaakt, met wisselend resultaat. Ik kwam het recept weer tegen in mijn nieuwst gekochte kookboek (Home Made van Yvette van Boven - best een aanrader!) en zij gooit nog bier en azijn door het basisrecept (bloem, water, gist en zout door elkaar roeren en een dag laten staan). Gisteren geprobeerd en hoera: fijn, korstig brood! Het was in een kwartier op. :Y




(Niet mijn hand, maar hand van lief)
Let me see you stripped down to the bone
pi_89229811
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 17:29 schreef minilot het volgende:
No-knead bread, ofwel brood zonder kneedgedoe, was al een hypeje uit New York in 2006. Toen vaak gemaakt, met wisselend resultaat. Ik kwam het recept weer tegen in mijn nieuwst gekochte kookboek (Home Made van Yvette van Boven - best een aanrader!) en zij gooit nog bier en azijn door het basisrecept (bloem, water, gist en zout door elkaar roeren en een dag laten staan). Gisteren geprobeerd en hoera: fijn, korstig brood! Het was in een kwartier op. :Y

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
(Niet mijn hand, maar hand van lief)
Het ziet er heerlijk uit! Recept? :D
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_89255722
Aphrodyte - boek ligt nu even elders, maar als je met Google zoekt op 'no-knead', 'vinegar' en
'beer' kom je een heel eind. :Y
edit: Ah, dit is 'm! http://www.breadtopia.com/cooks-illustrated-almost-no-knead/

Hier beoogde avondeten van gisteren zojuist als lunch op. Gisteren teveel truffelkruidnoten gegeten - had bepaald geen trek meer in stoofvlees in trappistenbier, met knolselderij met gorgonzola en friszure gebakken appelblokjes en wat sla. :Y)



Stoofvlees was te vochtig, dat had nog wel even wat verder droog mogen pruttelen. Maar we hhadden honger. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_89257406
Mijn god, dat ziet er lekker uit. Ik hou van stoofvlees :)
  zondag 28 november 2010 @ 15:32:18 #252
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_89257904
Winterpostelein. Dat wilde ik vorige week kopen voor een stamppot. De groenteman van Jumbo geloofde niet dat je dat kon krijgen in dit seizoen :') Heeft iemand het bij AH gezien? Of is het alleen bij de groenteman te krijgen?
pi_89257939
Ik heb het gisteren bij de Groene Winkel gekocht. De Jumboman was in de war met zomerpostelein denk ik.
pi_89273411


Rotolo, wederom uit boek 'Home Made' van Yvette van Boven.

Zelfgemaakte pastavellen, gevuld met een gehakte mix van rivierkreeftjes en garnalen, en spinazie. Onder de rotolo een sausje op basis van witte wijn, laurier, rozemarijn, crème fraîche en heel veel roomboter! :Y)
Was heel erg lekker, ware het niet dat ik blijkbaar een érg potent citroentje had, dus de citroenrasp in het garnalen- en kreeftjesmengsel overheerste nogal. Niettemin: smakelijk!

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 29-11-2010 09:53:51 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_89273534
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:24 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Rotolo, wederom uit boek 'Home Made' van Yvette van Boven.

Zelfgemaakte pastavellen, gevuld met een gehakte mix van rivierkreeftjes en garnalen, en spinazie. Onder de rotolo een sausje op basis van witte wijn, laurier, rozemarijn, crème fraîche en heel veel roomboter! :Y)
Was heel erg lekker, ware het niet dat ik blijkbaar een érg potent citroentje had, dus de citroenrasp in het garnalen- en kreeftjesmengsel overheerste nogal. Niettemin: smakelijk!
Dat ziet er errug goed uit, minilot :o :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_89279840
Minilot Wat ziet er dat heerlijk uit zeg. _O_
pi_89376612
Mijn eerste cheesecake ooit :)

Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  woensdag 1 december 2010 @ 11:18:48 #258
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89377423
Ziet er helemaal gelukt uit. Was ie ook lekker?
pi_89377574
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 11:18 schreef RobinOok het volgende:
Ziet er helemaal gelukt uit. Was ie ook lekker?
Jazeker, bedankt :D Het was een erg goed recept, normaal ben ik niet zo'n fan van Albert Heijn recepten maar deze was echt goed. http://www.ah.nl/recepten/recept?id=480244&rq=cheesecake , het enige wat ik veranderd heb is de bodem, die is van speculaas. Erg lekker :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_89382108
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:24 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Rotolo, wederom uit boek 'Home Made' van Yvette van Boven.

Zelfgemaakte pastavellen, gevuld met een gehakte mix van rivierkreeftjes en garnalen, en spinazie. Onder de rotolo een sausje op basis van witte wijn, laurier, rozemarijn, crème fraîche en heel veel roomboter! :Y)
Was heel erg lekker, ware het niet dat ik blijkbaar een érg potent citroentje had, dus de citroenrasp in het garnalen- en kreeftjesmengsel overheerste nogal. Niettemin: smakelijk!
Citroenrasp is ook heel snel sterk aanwezig :Y Ziet er prachtig uit :9
pi_89384478
Mooie cheesecake, goed idee die speculaasbodem.

Ik maakte mandarijn-speculoosmacarons en dadel-chocokoekjes.


  woensdag 1 december 2010 @ 14:15:00 #262
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_89384577
Minilot :o Dat ziet er heerlijk uit O+ Kan zo in een kookboek, dat plaatje!

Cheesecake :9

En Prinses, ook mooie koekjesfoto's! Dat bloemetje erbij maakt het af :D
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_89386793
lekkere koekjes!! ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 1 december 2010 @ 19:08:25 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89397146

Mijn versie van okonomiyaki

Met spitskool, tauge, garnalen, spek enzo. Klik voor 't recept.
pi_89399016
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 19:08 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Mijn versie van okonomiyaki

Met spitskool, tauge, garnalen, spek enzo. Klik voor 't recept.
Ziet er prachtig uit! :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  Moderator vrijdag 3 december 2010 @ 12:10:31 #266
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_89469744
Gisteren, als tweede avondmaal na een vroege nasi. Was er zo tevreden mee! :9
Ik dacht dát zet ik op de kiek. :')

"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
  Moderator vrijdag 3 december 2010 @ 12:13:47 #267
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_89469878
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 19:50 schreef minilot het volgende:
Aaah, blini! Heerlijk!

Avondeten van daarnet:

[ afbeelding ]

Geen bijzondere foto, maar het was héél erg lekker. Eerst zelf kippenbouillon getrokken. Vervolgens de gare kip in reepjes gescheurd.
Paddestoelen gebakken in een grote klont knoflookboter, scheut port erbij, en tijm, en zout en peper. Toen dat allemaal fijn ingekookt was een nieuwe klont roomboter, toen bloem, dus een roux. Kippenbouillon erbij, stukjes kip, grote schep crème fraîche, flink wat grove mosterd.. En toen was het soep!
Broodjes belegen kaas en mosterd erbij gegeten, en glaasjes port bij gedronken. :s)
Héérlijk klinkt het en ziet het eruit! :9
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
  zaterdag 4 december 2010 @ 14:03:40 #268
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_89515782
Vanavond een Italiaans etentje met vooraf Vitello Tonato en als hoofd osso bucco met saffraan risotto, zojuist de kalfsschenkels in de marinade gezet met olijfolie, gerookte knoflooktenen en rozemarijn.

Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
  Moderator zaterdag 4 december 2010 @ 15:53:54 #269
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_89519485
quote:
7s.gif Op zaterdag 4 december 2010 14:03 schreef HAL9000S het volgende:
Vanavond een Italiaans etentje met vooraf Vitello Tonato en als hoofd osso bucco met saffraan risotto, zojuist de kalfsschenkels in de marinade gezet met olijfolie, gerookte knoflooktenen en rozemarijn.

[ afbeelding ]
En de vitello doe je ook zelf?
En niet, zoals een "restaurant" hier ooit eens presteerde: plakjes varkensfrikandeau uit het vleeswarenschap? ;)
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
  zaterdag 4 december 2010 @ 17:52:13 #270
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_89523965
We hebben dunne plakjes kalfsfricandeau laten snijden, de tonijnsaus maken we idd zelf.

De kalfsschenkels zijn door de bloem gehaald, ff aangebakken en mogen nu de komende 2 uur lekker gaan pruttelen.



[ Bericht 60% gewijzigd door HAL9000S op 04-12-2010 19:02:01 ]
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
pi_89534858
Tapas avondje geslaagd!

Ronde 1
Brood met pesto, pico de galo en kruidenboter, geitekaas met honing, seranoham met walnoot en appel, olijven, chorizo, tijgergarnalen met knoflook


Ronde 2
Gehaktballetjes in tomatensaus, kip in knoflookroom, risotto, zoete biefstukpuntjes, patatas bravas met citroenmayonaise, gegratineerde champignons, gegrilde groente met feta, dolmadakia's, tomatensalade


Ik ben niet zo goed in voedselfoto's, maar het was wel lekker! :9
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_89535291
Tezz :o

:9~
  zondag 5 december 2010 @ 21:43:41 #273
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_89565750
Speculaascupcake met amandelspijs en een amandeltoef :9

I`m not weird. I`m limited edition.
pi_89574066
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2010 21:43 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Speculaascupcake met amandelspijs en een amandeltoef :9

[ afbeelding ]
Jammie. :9 Mogen wij het recept?
  maandag 6 december 2010 @ 00:40:50 #275
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_89574124
Zie blog ;)
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_89582340
Heerlijk!
pi_89762739
Tezz, wat een enorme berg! :D

quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 14:12 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ik maakte mandarijn-speculoosmacarons....
Oooeeeh. O+ Was het moeilijk?

Hier simpele zoetigheid. Suiker, roomboter, beetje water, koken, roeren, beetje vanille erdoor en op aanrecht laten vallen...



En in stukken breken.. Toffeebrokken met zout!

Let me see you stripped down to the bone
pi_89763007
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 14:18 schreef minilot het volgende:
Tezz, wat een enorme berg! :D

[..]

Oooeeeh. O+ Was het moeilijk?

Hier simpele zoetigheid. Suiker, roomboter, beetje water, koken, roeren, beetje vanille erdoor en op aanrecht laten vallen...

[ afbeelding ]

En in stukken breken.. Toffeebrokken met zout!

[ afbeelding ]
Heerlijk! :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_89763054
Ziet er lekker uit Minilot! Jummie!

(En die berg was voor 4 volwassenen en 3 kinderen hoor!)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_89763155
Ah, Tezz, dat scheelt. Al krijgen ik en mijn lief zoiets ook wel samen op, vrees ik! :@

Ontopic: lelijke, maar lekkere lunch. Knolselderijfrietjes uit de oven (gehusseld met olie, kerrie en knoflook, halfuurtje op 210 graden) en wat zelfgemaakte ketchup!
Ik eet dit as we speak. Frietjes waren hier al half op. :Y)



[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 10-12-2010 14:39:22 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_89763173
Lekker minilot! En de macarons waren niet zo moeilijk hoor, had heel wat tips verzameld van tevoren. Daardoor ging het prima. :)
pi_89763266
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 14:29 schreef minilot het volgende:
Ah, Tezz, dat scheelt. Al krijgen ik en mijn lief zoiets ook wel samen op, vrees ik! :@

Ontopic: lelijke, maar lekkere lunch. Knolselderijfrietjes uit de oven (gehussels met olie, kerrie en knoflook, halfuurtje op 210 graden) en wat zelfgemaakte ketchup!
Ik eet dit as we speak. Frietjes waren hier al half op. :Y)

[ afbeelding ]
Dat lijkt me ook echt heerlijk, wil ik ook eens proberen :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  Moderator vrijdag 10 december 2010 @ 14:35:40 #283
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_89763418
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 14:29 schreef minilot het volgende:
Ah, Tezz, dat scheelt. Al krijgen ik en mijn lief zoiets ook wel samen op, vrees ik! :@

Ontopic: lelijke, maar lekkere lunch. Knolselderijfrietjes uit de oven (gehussels met olie, kerrie en knoflook, halfuurtje op 210 graden) en wat zelfgemaakte ketchup!
Ik eet dit as we speak. Frietjes waren hier al half op. :Y)

[ afbeelding ]
Ziet er uit als een goede manier om kinderen aan de groente te krijgen! ;)
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
pi_89763614
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 14:35 schreef Gert het volgende:

Ziet er uit als een goede manier om kinderen aan de groente te krijgen! ;)
Knolselderij is op élke manier klaargemaakt heel erg lekker. Volgens mij sowieso niet de meest lastige groente om kinderen te laten eten.. :)
O+ Knolselderij! O+
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 10 december 2010 @ 15:16:05 #285
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_89765055
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 14:40 schreef minilot het volgende:

[..]

Knolselderij is op élke manier klaargemaakt heel erg lekker. Volgens mij sowieso niet de meest lastige groente om kinderen te laten eten.. :)
O+ Knolselderij! O+
Toevallig gisteren gegeten, wat een crime om zo;n knol in stukjes te snijden! Is daar nog een slimme truc voor of is t gewoon een kwestie van een beter mes kopen?
  Moderator vrijdag 10 december 2010 @ 17:17:13 #286
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_89770130
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 14:40 schreef minilot het volgende:

[..]

Knolselderij is op élke manier klaargemaakt heel erg lekker. Volgens mij sowieso niet de meest lastige groente om kinderen te laten eten.. :)
O+ Knolselderij! O+
Ik doe er echt nóóit wat mee!
Nou ja, in de erwtensoep dan, maar niet zo 'los' als groente.
Misschien gaat er nog een wereld voor me open. ;)
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
pi_89770484
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 15:16 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Toevallig gisteren gegeten, wat een crime om zo;n knol in stukjes te snijden! Is daar nog een slimme truc voor of is t gewoon een kwestie van een beter mes kopen?
Wellicht. Ik heb een koksmes van de HEMA ( :') ) en na het 'schillen' van een knolselderij moet ik altijd eerst vijf minuten op adem komen.
Maar het is het waard! :Y)

quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 17:17 schreef Gert het volgende:
Nou ja, in de erwtensoep dan, maar niet zo 'los' als groente.
Misschien gaat er nog een wereld voor me open. ;)
- Koken en puree van maken (met blauwe kaas! O+ ), eventueel samen met aardappel
- Romige soep van maken (knolselderij, prei, slagroom, staafmixer erop) met gebakken bacon eroverheen
- In stukken snijden, even koken, dan roosteren in de oven met olie, zeezout en wat kruiden naar smaak
- In dunne plakjes schaven en gratineren in de oven, met losgeroerde roomkaas en truffelolie of mosterd

Enzovoooooorts... O+
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 10 december 2010 @ 18:28:21 #288
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_89772454
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 17:27 schreef minilot het volgende:

[..]

- Koken en puree van maken (met blauwe kaas! O+ ), eventueel samen met aardappel
- Romige soep van maken (knolselderij, prei, slagroom, staafmixer erop) met gebakken bacon eroverheen
- In stukken snijden, even koken, dan roosteren in de oven met olie, zeezout en wat kruiden naar smaak
- In dunne plakjes schaven en gratineren in de oven, met losgeroerde roomkaas en truffelolie of mosterd

Enzovoooooorts... O+
*kwijl*
pi_89774666
Peren-chococake. :Y)
pi_89778364
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 17:27 schreef minilot het volgende:

- In dunne plakjes schaven en gratineren in de oven, met losgeroerde roomkaas en truffelolie of mosterd

Enzovoooooorts... O+
Of gewoon dunne plakjes rauw met een lekkere mosterdvinaigrette zo eten, heerlijk O+
pi_89778604
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 19:18 schreef prinseszondererwt het volgende:
Peren-chococake. :Y)
[ afbeelding ]
ooh wat mooi! en lijkt me heerlijk! :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_89781030
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 19:18 schreef prinseszondererwt het volgende:
Peren-chococake. :Y)
[ afbeelding ]
Nice!!

Ik krijg trek :D

Maar moet het alternatief doen :P
*pakt een stuk van z'n chocoladetaart met een peer erbij*
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_89789121
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 14:18 schreef minilot het volgende:
Tezz, wat een enorme berg! :D

[..]

Oooeeeh. O+ Was het moeilijk?

Hier simpele zoetigheid. Suiker, roomboter, beetje water, koken, roeren, beetje vanille erdoor en op aanrecht laten vallen...

[ afbeelding ]

En in stukken breken.. Toffeebrokken met zout!

[ afbeelding ]
OMG ik ben dol op caramel/toffee. Mag ik het recept? O+
pi_89792376
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 december 2010 00:07 schreef Landysh het volgende:

[..]

OMG ik ben dol op caramel/toffee. Mag ik het recept? O+
Ja inderdaad :D lijkt me erg simpel en lekker :9
pi_89849384
Ik heb gisteren voor het eerst stoofpeertjes gemaakt! *O*
Alleen doe ik volgende keer wel een scheutje grenadine erbij voor extra zoete smaak.

Geserveerd met twee bollen ijs ( omdat ik meer zin had in ijs dan in stoofpeertjes ;( )
  zondag 12 december 2010 @ 21:41:59 #296
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89850434
Gewoon suiker of gecaramelliseerde suiker lijkt me lekkerder dan grenadine.
pi_89869346
Van het weekend iets geprobeerd wat ik met kerst als voorgerecht wil maken..
Bladerdeeg met in het midden gecarameliseerde rode uien en daarop een geitenkaasje...Beetje honing er over en smullen maar!


Volgende keer alleen het bladerdeeg niet op een rooster leggen, maar gewoon op de bakplaat :+
pi_89869676
grenadine bij peertjes? :?

hoe maak je ze dan? Als je port en suiker gebruikt dan worden ze toch al zoet?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 13 december 2010 @ 12:45:00 #299
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_89869932
quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 12:24 schreef rioohhh het volgende:
Van het weekend iets geprobeerd wat ik met kerst als voorgerecht wil maken..
Bladerdeeg met in het midden gecarameliseerde rode uien en daarop een geitenkaasje...Beetje honing er over en smullen maar!
[ afbeelding ]

Volgende keer alleen het bladerdeeg niet op een rooster leggen, maar gewoon op de bakplaat :+
flink wat tijm door de rode ui is ook heel erg lekker...
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_89870507
quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 12:24 schreef rioohhh het volgende:
Van het weekend iets geprobeerd wat ik met kerst als voorgerecht wil maken..
Bladerdeeg met in het midden gecarameliseerde rode uien en daarop een geitenkaasje...Beetje honing er over en smullen maar!
[ afbeelding ]

Volgende keer alleen het bladerdeeg niet op een rooster leggen, maar gewoon op de bakplaat :+
Het uiencompote recept uit het fokkookboek is hier ook heel geschikt voor, super lekker! Moet ik ook echt weer eens maken :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')