mmmm ziet er heerlijk uit!quote:Op woensdag 17 november 2010 20:40 schreef HAL9000S het volgende:
Ook eens iets posten hier
[ afbeelding ]
Blini met zalm en roerei.
Oe, ziet er goed uit!quote:Op woensdag 17 november 2010 20:40 schreef HAL9000S het volgende:
Ook eens iets posten hier
[ afbeelding ]
Blini met zalm en roerei.
Ja, ik wou nog vragen, waarom is deze pompoen nou zoveel beter dan alle andere, door jou zo verfoeide pompoenen?quote:
Ziet er megagoed uit zegquote:Op zaterdag 20 november 2010 19:50 schreef minilot het volgende:
Aaah, blini! Heerlijk!
Avondeten van daarnet:
[ afbeelding ]
Geen bijzondere foto, maar het was héél erg lekker. Eerst zelf kippenbouillon getrokken. Vervolgens de gare kip in reepjes gescheurd.
Paddestoelen gebakken in een grote klont knoflookboter, scheut port erbij, en tijm, en zout en peper. Toen dat allemaal fijn ingekookt was een nieuwe klont roomboter, toen bloem, dus een roux. Kippenbouillon erbij, stukjes kip, grote schep crème fraîche, flink wat grove mosterd.. En toen was het soep!
Broodjes belegen kaas en mosterd erbij gegeten, en glaasjes port bij gedronken.
Dat ziet er lekker uitquote:Op zaterdag 20 november 2010 19:50 schreef minilot het volgende:
Aaah, blini! Heerlijk!
Avondeten van daarnet:
[ afbeelding ]
Geen bijzondere foto, maar het was héél erg lekker. Eerst zelf kippenbouillon getrokken. Vervolgens de gare kip in reepjes gescheurd.
Paddestoelen gebakken in een grote klont knoflookboter, scheut port erbij, en tijm, en zout en peper. Toen dat allemaal fijn ingekookt was een nieuwe klont roomboter, toen bloem, dus een roux. Kippenbouillon erbij, stukjes kip, grote schep crème fraîche, flink wat grove mosterd.. En toen was het soep!
Broodjes belegen kaas en mosterd erbij gegeten, en glaasjes port bij gedronken.
Hoe was dat gehaktbrood? Ziet er goed uit!quote:Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Gehaktbrood van Nigella en pompoensoep:
[ afbeelding ]
Ik had nu de pompoen kort gebakken met verse gember en flink wat kerrie. Water erbij, en kippenbouillontabletten. Later gepureerd, een blikje kokosmelk erbij, en klaar. Ik mistte alleen iets. De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik mistte de volle smaak.
Iemand tips?
De bonuspunten gaan sowieso naar mijn mams. Die is totaal gek van boerenbont. Hele kast vol vanquote:Op maandag 22 november 2010 18:52 schreef Freddeh het volgende:
[..]
Hoe was dat gehaktbrood? Ziet er goed uit!
Bonuspunten voor hetzelfde servies als m'n oma vroeger had <3
Ringetjes prei er inquote:Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Gehaktbrood van Nigella en pompoensoep:
[ afbeelding ]
Ik had nu de pompoen kort gebakken met verse gember en flink wat kerrie. Water erbij, en kippenbouillontabletten. Later gepureerd, een blikje kokosmelk erbij, en klaar. Ik miste alleen iets. De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik miste de volle smaak.
Iemand tips?
Garam masala erin of komijn. Ook currypasta met kokosmelk en wat gember is heerlijk. Of rozemarijn...quote:Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Ik had nu de pompoen kort gebakken met verse gember en flink wat kerrie. Water erbij, en kippenbouillontabletten. Later gepureerd, een blikje kokosmelk erbij, en klaar. Ik miste alleen iets. De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik miste de volle smaak.
Iemand tips?
Ja, spaanse peper en ik zou zeggen misschien nog wat komijn en afmaken met limoen- of citroensap.quote:Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik miste de volle smaak.
Iemand tips?
Sorry voor de late reactie maar:quote:Op donderdag 18 november 2010 11:27 schreef LieLie het volgende:
[..]
Oe, ziet er goed uit!
Hoe maak je de blini's?
Jaa dat serviesgoed hadden wij vroeger thuis ook (hadden mn ouders als trouwkado gekregen van mijn opa en oma, wat kan er toch veel veranderen in 30 jaarquote:Op maandag 22 november 2010 18:52 schreef Freddeh het volgende:
[..]
Hoe was dat gehaktbrood? Ziet er goed uit!
Bonuspunten voor hetzelfde servies als m'n oma vroeger had <3
Je salade werkte inspirerend!quote:Op zaterdag 13 november 2010 11:15 schreef prinseszondererwt het volgende:
Geen geweldige foto, maar wel lekkere pompoensalade.
Het ziet er heerlijk uit! Recept?quote:Op zaterdag 27 november 2010 17:29 schreef minilot het volgende:
No-knead bread, ofwel brood zonder kneedgedoe, was al een hypeje uit New York in 2006. Toen vaak gemaakt, met wisselend resultaat. Ik kwam het recept weer tegen in mijn nieuwst gekochte kookboek (Home Made van Yvette van Boven - best een aanrader!) en zij gooit nog bier en azijn door het basisrecept (bloem, water, gist en zout door elkaar roeren en een dag laten staan). Gisteren geprobeerd en hoera: fijn, korstig brood! Het was in een kwartier op.![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
(Niet mijn hand, maar hand van lief)
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |