abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_88856049
quote:
1s.gif Op woensdag 17 november 2010 20:40 schreef HAL9000S het volgende:
Ook eens iets posten hier :P

[ afbeelding ]

Blini met zalm en roerei.
mmmm ziet er heerlijk uit!
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_88856132
quote:
1s.gif Op woensdag 17 november 2010 20:40 schreef HAL9000S het volgende:
Ook eens iets posten hier :P

[ afbeelding ]

Blini met zalm en roerei.
Oe, ziet er goed uit!

Hoe maak je de blini's?
pi_88952809
Aaah, blini! Heerlijk!

Avondeten van daarnet:



Geen bijzondere foto, maar het was héél erg lekker. Eerst zelf kippenbouillon getrokken. Vervolgens de gare kip in reepjes gescheurd.
Paddestoelen gebakken in een grote klont knoflookboter, scheut port erbij, en tijm, en zout en peper. Toen dat allemaal fijn ingekookt was een nieuwe klont roomboter, toen bloem, dus een roux. Kippenbouillon erbij, stukjes kip, grote schep crème fraîche, flink wat grove mosterd.. En toen was het soep!
Broodjes belegen kaas en mosterd erbij gegeten, en glaasjes port bij gedronken. :s)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 20-11-2010 20:06:29 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 20 november 2010 @ 19:53:18 #229
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88952971
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 19:53 schreef RobinOok het volgende:
[ link |
Ja, ik wou nog vragen, waarom is deze pompoen nou zoveel beter dan alle andere, door jou zo verfoeide pompoenen? :)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 20 november 2010 @ 20:14:57 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88953743
Hij is zoeter, de structuur is veel lekkerder, niet droog of draderig of zetmelerig maar fluweelzacht, net onder de schil smaakt ie een beetje naar kastanje. Hij is gewoon echt veel verfijnder. Iedereen die een hekel heeft aan pompoen zou deze eens moeten proberen. yes_new.gif
pi_88954166
Aha! Nu hou ik sowieso al van pompoen, dus deze zal ik dan wel helemaal uberlekker vinden!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 20 november 2010 @ 20:58:21 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88955162
Ja, denk het ook. De rolls royce onder de pompoenen. :-)
In het Okura gebruike ze 'm ook.
pi_88956123
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 19:50 schreef minilot het volgende:
Aaah, blini! Heerlijk!

Avondeten van daarnet:

[ afbeelding ]

Geen bijzondere foto, maar het was héél erg lekker. Eerst zelf kippenbouillon getrokken. Vervolgens de gare kip in reepjes gescheurd.
Paddestoelen gebakken in een grote klont knoflookboter, scheut port erbij, en tijm, en zout en peper. Toen dat allemaal fijn ingekookt was een nieuwe klont roomboter, toen bloem, dus een roux. Kippenbouillon erbij, stukjes kip, grote schep crème fraîche, flink wat grove mosterd.. En toen was het soep!
Broodjes belegen kaas en mosterd erbij gegeten, en glaasjes port bij gedronken. :s)
Ziet er megagoed uit zeg :9~
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_88966936
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 19:50 schreef minilot het volgende:
Aaah, blini! Heerlijk!

Avondeten van daarnet:

[ afbeelding ]

Geen bijzondere foto, maar het was héél erg lekker. Eerst zelf kippenbouillon getrokken. Vervolgens de gare kip in reepjes gescheurd.
Paddestoelen gebakken in een grote klont knoflookboter, scheut port erbij, en tijm, en zout en peper. Toen dat allemaal fijn ingekookt was een nieuwe klont roomboter, toen bloem, dus een roux. Kippenbouillon erbij, stukjes kip, grote schep crème fraîche, flink wat grove mosterd.. En toen was het soep!
Broodjes belegen kaas en mosterd erbij gegeten, en glaasjes port bij gedronken. :s)
Dat ziet er lekker uit
  maandag 22 november 2010 @ 18:47:09 #236
251095 Purdey
Better off alone..
pi_89022348
Gehaktbrood van Nigella en pompoensoep:



Ik had nu de pompoen kort gebakken met verse gember en flink wat kerrie. Water erbij, en kippenbouillontabletten. Later gepureerd, een blikje kokosmelk erbij, en klaar. Ik miste alleen iets. De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik miste de volle smaak.
Iemand tips?

[ Bericht 0% gewijzigd door Purdey op 22-11-2010 18:59:35 ]
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_89022428
Ui en knoflook?
De verleden tijd van missen is miste, 'ik mistte' is fysiek onmogelijk :D
pi_89022648
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Gehaktbrood van Nigella en pompoensoep:

[ afbeelding ]

Ik had nu de pompoen kort gebakken met verse gember en flink wat kerrie. Water erbij, en kippenbouillontabletten. Later gepureerd, een blikje kokosmelk erbij, en klaar. Ik mistte alleen iets. De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik mistte de volle smaak.
Iemand tips?
Hoe was dat gehaktbrood? Ziet er goed uit!

Bonuspunten voor hetzelfde servies als m'n oma vroeger had <3
  maandag 22 november 2010 @ 19:12:00 #239
251095 Purdey
Better off alone..
pi_89023595
Bedankt CF, voor de tip, en de tip ;) (Vond het stiekem zelf ook best maf staan ;) )

quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 18:52 schreef Freddeh het volgende:

[..]


Hoe was dat gehaktbrood? Ziet er goed uit!

Bonuspunten voor hetzelfde servies als m'n oma vroeger had <3
De bonuspunten gaan sowieso naar mijn mams. Die is totaal gek van boerenbont. Hele kast vol van :)

Het gehaktbrood was lekker! Recept:

4 eieren
4 uien (500 gram in totaal)
5 eetlepels eendenvet of boter
1 theelepel grof zeezout, of een 1/2 theelepel met fijn keukenzout
1 theelepel worcestersaus
900 gram rundergehakt
100 gram vers broodkruim
225 gram flinkterdun gesneden ontbijtspek

-Verhit de oven voor op 200 graden. Kook 3 van de 4 eieren in 8 minuten hard.
-Pel en hak de uien, en bak die in de boter of eendenvet met een beetje zout ongeveer 25 minuten totdat ze lekker zacht, en enigzins bruin zijn. Doe ze in een kommetje, en laat afkoelen.
-Meng in een kom het gehakt, met de worcestersaus en kneed de uitjes erdoor zodra die voldoende zijn afgekoeld.
-Kneed er het rauwe ei, en de broodkruim door.
-Verdeel het mengsel in 2 porties en leg de onderste helft in een braadslee, maak er een 'plak' van van ongeveer 23 cm. Maak met de zijkant van je hand een geultje in het midden waar de drie hardgekookte, gepelde eieren in kunnen.
-Leg de andere helft van het gehakt erop, en boetseer het tot een geheel.
-Garneer het gehaktbrood dan met plakjes ontbijtspek en duw de uiteinden onder het brood. Doe je dit niet, dan krullen ze om tijdens het bakken.
-Bak het gehaktbrood dan een uur in de oven, tot er helder vocht uitloopt.
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  maandag 22 november 2010 @ 21:56:00 #240
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_89031514
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Gehaktbrood van Nigella en pompoensoep:

[ afbeelding ]

Ik had nu de pompoen kort gebakken met verse gember en flink wat kerrie. Water erbij, en kippenbouillontabletten. Later gepureerd, een blikje kokosmelk erbij, en klaar. Ik miste alleen iets. De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik miste de volle smaak.
Iemand tips?
Ringetjes prei er in :9
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_89032153
quote:
Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Ik had nu de pompoen kort gebakken met verse gember en flink wat kerrie. Water erbij, en kippenbouillontabletten. Later gepureerd, een blikje kokosmelk erbij, en klaar. Ik miste alleen iets. De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik miste de volle smaak.
Iemand tips?
Garam masala erin of komijn. Ook currypasta met kokosmelk en wat gember is heerlijk. Of rozemarijn...
  maandag 22 november 2010 @ 22:07:27 #242
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89032161
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik miste de volle smaak.
Iemand tips?
Ja, spaanse peper en ik zou zeggen misschien nog wat komijn en afmaken met limoen- of citroensap.
  maandag 22 november 2010 @ 22:49:32 #243
251095 Purdey
Better off alone..
pi_89034630
Bedankt voor alle tips! Het was absoluut lekker, maar ik vond het net iets niet. Volgende keer wat kruiderij toevoegen :) Wat pittigs, wat zuurs. Dan moet het goedkomen :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  dinsdag 23 november 2010 @ 19:02:26 #244
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_89062322
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 11:27 schreef LieLie het volgende:

[..]



Oe, ziet er goed uit!

Hoe maak je de blini's?
Sorry voor de late reactie maar:

voor 8 personen:

- 175 gram boekweitmeel
- 300 ml melk
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels Engelse mosterdpoeder
- 140 gram geraspte cheddar kaas
- 4 eiwitten

Meel, melk, bakpoeder door elkaar kloppen. Mosterpoeder, cheddar en bieslook toevoegen en doorkloppen. In aparte schaal de eiwitten stijf opkloppen tot witte pieken. Spatel het eiwit voorzichtig door het meelmengsel. Boter in in de pan en bakken maar.
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
pi_89073493
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 18:52 schreef Freddeh het volgende:

[..]

Hoe was dat gehaktbrood? Ziet er goed uit!

Bonuspunten voor hetzelfde servies als m'n oma vroeger had <3
Jaa dat serviesgoed hadden wij vroeger thuis ook (hadden mn ouders als trouwkado gekregen van mijn opa en oma, wat kan er toch veel veranderen in 30 jaar ;) )
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  woensdag 24 november 2010 @ 22:10:05 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89116370
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 november 2010 11:15 schreef prinseszondererwt het volgende:
Geen geweldige foto, maar wel lekkere pompoensalade.

Je salade werkte inspirerend!


Pompoen, uien, linzen, postelein, pijnboompitten, kwarteleitjes en feta salade
(klik voor recept)

Foto ook een beetje kut. Zag er irl best leuk uit, met allemaal verschillende componenten, maar dat werkte niet op de foto. Ach ja, belangrijkste is dat het lekker was! En compleet anders dan wat we normaal eten, dus dat is goed.
pi_89119426
Zeker goed! En postelein, lekker. Eens kijken of ze ergens winterpostelein hebben hier. Jum.
pi_89229415
No-knead bread, ofwel brood zonder kneedgedoe, was al een hypeje uit New York in 2006. Toen vaak gemaakt, met wisselend resultaat. Ik kwam het recept weer tegen in mijn nieuwst gekochte kookboek (Home Made van Yvette van Boven - best een aanrader!) en zij gooit nog bier en azijn door het basisrecept (bloem, water, gist en zout door elkaar roeren en een dag laten staan). Gisteren geprobeerd en hoera: fijn, korstig brood! Het was in een kwartier op. :Y




(Niet mijn hand, maar hand van lief)
Let me see you stripped down to the bone
pi_89229811
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 17:29 schreef minilot het volgende:
No-knead bread, ofwel brood zonder kneedgedoe, was al een hypeje uit New York in 2006. Toen vaak gemaakt, met wisselend resultaat. Ik kwam het recept weer tegen in mijn nieuwst gekochte kookboek (Home Made van Yvette van Boven - best een aanrader!) en zij gooit nog bier en azijn door het basisrecept (bloem, water, gist en zout door elkaar roeren en een dag laten staan). Gisteren geprobeerd en hoera: fijn, korstig brood! Het was in een kwartier op. :Y

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
(Niet mijn hand, maar hand van lief)
Het ziet er heerlijk uit! Recept? :D
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_89255722
Aphrodyte - boek ligt nu even elders, maar als je met Google zoekt op 'no-knead', 'vinegar' en
'beer' kom je een heel eind. :Y
edit: Ah, dit is 'm! http://www.breadtopia.com/cooks-illustrated-almost-no-knead/

Hier beoogde avondeten van gisteren zojuist als lunch op. Gisteren teveel truffelkruidnoten gegeten - had bepaald geen trek meer in stoofvlees in trappistenbier, met knolselderij met gorgonzola en friszure gebakken appelblokjes en wat sla. :Y)



Stoofvlees was te vochtig, dat had nog wel even wat verder droog mogen pruttelen. Maar we hhadden honger. :)
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')