abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 13 november 2010 @ 12:05:42 #205
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88666807
Jammer van de belichting (kut is dat he, dit donkere weer en vroege avonden ;) ), Prinseszondererwt, maar je compositie is prachtig! Krijg er in ieder geval flink trek van.
pi_88667287
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 november 2010 12:05 schreef RobinOok het volgende:
Jammer van de belichting (kut is dat he, dit donkere weer en vroege avonden ;) ), Prinseszondererwt, maar je compositie is prachtig! Krijg er in ieder geval flink trek van.
Heel kut ja. De ene keer lukt het beter dan de andere keer, maar ik heb ook geen belichtingsattributen ofzo. Ik doe het met het licht dat er is. Dan krijg je dit. Och ja.
pi_88699952


Gisteravond gebakken: saucijzenbroodjes :9
Recept kan ik niet online vinden, stond in een oude Delicious.
pi_88699979
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 november 2010 11:15 schreef prinseszondererwt het volgende:
Goed idee minilot, zelf maken is best makkelijk en vast veel goed koper ook nog.

Geen geweldige foto, maar wel lekkere pompoensalade.
[ afbeelding ]
Ik vind het juist wel sfeervol :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_88705634
Crosspost uit het broodtopic :
Een lowcarb broodje met veul zaden van de molen :9

pi_88707997
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2010 17:42 schreef Bluezz het volgende:
Crosspost uit het broodtopic :
Een lowcarb broodje met veul zaden van de molen :9

[ afbeelding ]
dat ziet er érg lekker uit!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_88720762
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 november 2010 11:15 schreef prinseszondererwt het volgende:
Goed idee minilot, zelf maken is best makkelijk en vast veel goed koper ook nog.

Geen geweldige foto, maar wel lekkere pompoensalade.
[ afbeelding ]
Dat ziet er echt heel lekker uit. Heb je en receptje? :9
pi_88721316
quote:
Op zondag 14 november 2010 22:52 schreef Bob. het volgende:

[..]


Dat ziet er echt heel lekker uit. Heb je en receptje? :9
Jep, niet een heel precies receptje maar wel een recept. http://twuks.wordpress.co(...)kaas-en-wilde-rijst/
pi_88721768
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2010 23:04 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

Jep, niet een heel precies receptje maar wel een recept. http://twuks.wordpress.co(...)kaas-en-wilde-rijst/
Dank je! Dat is jouw website? Wat een lekkere dingen maak je!
pi_88721817
quote:
Op zondag 14 november 2010 23:16 schreef Bob. het volgende:

[..]


Dank je! Dat is jouw website? Wat een lekkere dingen maak je!
Dank je Bob, ik doe mijn best!
pi_88788234
Een fotograaf ben ik zeker niet, maar het smaakte prima:



Rode kool met aardappels, appel, peer, gorgonzola en walnoot.

Beetje rodewijnazijn en ui erdoor en klaar. Owja, P&Z natuurlijk.

[ Bericht 14% gewijzigd door rijsttafel op 16-11-2010 18:40:03 ]
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_88789050
Gezond en een lekkere combi :9
pi_88789342
Lekker! Zeker een goede combi. :Y
pi_88789682
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 november 2010 18:47 schreef Bluezz het volgende:
Gezond en een lekkere combi :9
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 november 2010 18:55 schreef prinseszondererwt het volgende:
Lekker! Zeker een goede combi. :Y
Thx dames ! :*

Glas groene thee erbij. Eet het elke dag en je wordt vast 150 :P
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
  dinsdag 16 november 2010 @ 20:28:21 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88794030


Mijn versie van Ramen. (Japanse noodlesoep)
pi_88811270
Dit draadje gaat ik volgen! Dol op mooie food-pics.

Ik ben geen geweldige fotograaf, maar vond deze foto wel mooi:



BBQ Surf & Turf
pi_88833611
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 november 2010 20:28 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Mijn versie van Ramen. (Japanse noodlesoep)
jammer dat het een beetje kunstmatig eruitziet door de kleurverandering maar verder; ramen :9~
voedzaam en gezond. stuur mij maar naar Azië :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_88833642
quote:
1s.gif Op woensdag 17 november 2010 10:30 schreef Nikos1986 het volgende:
Dit draadje gaat ik volgen! Dol op mooie food-pics.

Ik ben geen geweldige fotograaf, maar vond deze foto wel mooi:

[ afbeelding ]

BBQ Surf & Turf
dat ziet er heerlijk uit! :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 17 november 2010 @ 20:32:53 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88835611
Kleurverandering? Huh? Wabedoelu?
Oh, misschien het eitje? Ja, dat was een langzaam gegaard eitje, 45 minuten op 60 graden en het resultaat was inderdaad niet helemaal zoals het moest. Denk ik. Denk dat het eiwit toch iets steviger had gehoord. Was eerste keer.
Maar verder wel lekker, het smaakte niet naar rauw ei maar naar zoals een zachte dooier smaakt.
Maar op de foto ziet het er wel raar grijs uit ja.
  woensdag 17 november 2010 @ 20:40:25 #224
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_88836029
Ook eens iets posten hier :P



Blini met zalm en roerei.
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
pi_88853806
@HAL9000S: Danku, ik weet wat ik zondag als ontbijt heb. Ziet er heerlijk uit!
pi_88856049
quote:
1s.gif Op woensdag 17 november 2010 20:40 schreef HAL9000S het volgende:
Ook eens iets posten hier :P

[ afbeelding ]

Blini met zalm en roerei.
mmmm ziet er heerlijk uit!
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_88856132
quote:
1s.gif Op woensdag 17 november 2010 20:40 schreef HAL9000S het volgende:
Ook eens iets posten hier :P

[ afbeelding ]

Blini met zalm en roerei.
Oe, ziet er goed uit!

Hoe maak je de blini's?
pi_88952809
Aaah, blini! Heerlijk!

Avondeten van daarnet:



Geen bijzondere foto, maar het was héél erg lekker. Eerst zelf kippenbouillon getrokken. Vervolgens de gare kip in reepjes gescheurd.
Paddestoelen gebakken in een grote klont knoflookboter, scheut port erbij, en tijm, en zout en peper. Toen dat allemaal fijn ingekookt was een nieuwe klont roomboter, toen bloem, dus een roux. Kippenbouillon erbij, stukjes kip, grote schep crème fraîche, flink wat grove mosterd.. En toen was het soep!
Broodjes belegen kaas en mosterd erbij gegeten, en glaasjes port bij gedronken. :s)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 20-11-2010 20:06:29 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 20 november 2010 @ 19:53:18 #229
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88952971
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 19:53 schreef RobinOok het volgende:
[ link |
Ja, ik wou nog vragen, waarom is deze pompoen nou zoveel beter dan alle andere, door jou zo verfoeide pompoenen? :)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 20 november 2010 @ 20:14:57 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88953743
Hij is zoeter, de structuur is veel lekkerder, niet droog of draderig of zetmelerig maar fluweelzacht, net onder de schil smaakt ie een beetje naar kastanje. Hij is gewoon echt veel verfijnder. Iedereen die een hekel heeft aan pompoen zou deze eens moeten proberen. yes_new.gif
pi_88954166
Aha! Nu hou ik sowieso al van pompoen, dus deze zal ik dan wel helemaal uberlekker vinden!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 20 november 2010 @ 20:58:21 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88955162
Ja, denk het ook. De rolls royce onder de pompoenen. :-)
In het Okura gebruike ze 'm ook.
pi_88956123
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 19:50 schreef minilot het volgende:
Aaah, blini! Heerlijk!

Avondeten van daarnet:

[ afbeelding ]

Geen bijzondere foto, maar het was héél erg lekker. Eerst zelf kippenbouillon getrokken. Vervolgens de gare kip in reepjes gescheurd.
Paddestoelen gebakken in een grote klont knoflookboter, scheut port erbij, en tijm, en zout en peper. Toen dat allemaal fijn ingekookt was een nieuwe klont roomboter, toen bloem, dus een roux. Kippenbouillon erbij, stukjes kip, grote schep crème fraîche, flink wat grove mosterd.. En toen was het soep!
Broodjes belegen kaas en mosterd erbij gegeten, en glaasjes port bij gedronken. :s)
Ziet er megagoed uit zeg :9~
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_88966936
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 19:50 schreef minilot het volgende:
Aaah, blini! Heerlijk!

Avondeten van daarnet:

[ afbeelding ]

Geen bijzondere foto, maar het was héél erg lekker. Eerst zelf kippenbouillon getrokken. Vervolgens de gare kip in reepjes gescheurd.
Paddestoelen gebakken in een grote klont knoflookboter, scheut port erbij, en tijm, en zout en peper. Toen dat allemaal fijn ingekookt was een nieuwe klont roomboter, toen bloem, dus een roux. Kippenbouillon erbij, stukjes kip, grote schep crème fraîche, flink wat grove mosterd.. En toen was het soep!
Broodjes belegen kaas en mosterd erbij gegeten, en glaasjes port bij gedronken. :s)
Dat ziet er lekker uit
  maandag 22 november 2010 @ 18:47:09 #236
251095 Purdey
Better off alone..
pi_89022348
Gehaktbrood van Nigella en pompoensoep:



Ik had nu de pompoen kort gebakken met verse gember en flink wat kerrie. Water erbij, en kippenbouillontabletten. Later gepureerd, een blikje kokosmelk erbij, en klaar. Ik miste alleen iets. De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik miste de volle smaak.
Iemand tips?

[ Bericht 0% gewijzigd door Purdey op 22-11-2010 18:59:35 ]
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_89022428
Ui en knoflook?
De verleden tijd van missen is miste, 'ik mistte' is fysiek onmogelijk :D
pi_89022648
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Gehaktbrood van Nigella en pompoensoep:

[ afbeelding ]

Ik had nu de pompoen kort gebakken met verse gember en flink wat kerrie. Water erbij, en kippenbouillontabletten. Later gepureerd, een blikje kokosmelk erbij, en klaar. Ik mistte alleen iets. De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik mistte de volle smaak.
Iemand tips?
Hoe was dat gehaktbrood? Ziet er goed uit!

Bonuspunten voor hetzelfde servies als m'n oma vroeger had <3
  maandag 22 november 2010 @ 19:12:00 #239
251095 Purdey
Better off alone..
pi_89023595
Bedankt CF, voor de tip, en de tip ;) (Vond het stiekem zelf ook best maf staan ;) )

quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 18:52 schreef Freddeh het volgende:

[..]


Hoe was dat gehaktbrood? Ziet er goed uit!

Bonuspunten voor hetzelfde servies als m'n oma vroeger had <3
De bonuspunten gaan sowieso naar mijn mams. Die is totaal gek van boerenbont. Hele kast vol van :)

Het gehaktbrood was lekker! Recept:

4 eieren
4 uien (500 gram in totaal)
5 eetlepels eendenvet of boter
1 theelepel grof zeezout, of een 1/2 theelepel met fijn keukenzout
1 theelepel worcestersaus
900 gram rundergehakt
100 gram vers broodkruim
225 gram flinkterdun gesneden ontbijtspek

-Verhit de oven voor op 200 graden. Kook 3 van de 4 eieren in 8 minuten hard.
-Pel en hak de uien, en bak die in de boter of eendenvet met een beetje zout ongeveer 25 minuten totdat ze lekker zacht, en enigzins bruin zijn. Doe ze in een kommetje, en laat afkoelen.
-Meng in een kom het gehakt, met de worcestersaus en kneed de uitjes erdoor zodra die voldoende zijn afgekoeld.
-Kneed er het rauwe ei, en de broodkruim door.
-Verdeel het mengsel in 2 porties en leg de onderste helft in een braadslee, maak er een 'plak' van van ongeveer 23 cm. Maak met de zijkant van je hand een geultje in het midden waar de drie hardgekookte, gepelde eieren in kunnen.
-Leg de andere helft van het gehakt erop, en boetseer het tot een geheel.
-Garneer het gehaktbrood dan met plakjes ontbijtspek en duw de uiteinden onder het brood. Doe je dit niet, dan krullen ze om tijdens het bakken.
-Bak het gehaktbrood dan een uur in de oven, tot er helder vocht uitloopt.
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  maandag 22 november 2010 @ 21:56:00 #240
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_89031514
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Gehaktbrood van Nigella en pompoensoep:

[ afbeelding ]

Ik had nu de pompoen kort gebakken met verse gember en flink wat kerrie. Water erbij, en kippenbouillontabletten. Later gepureerd, een blikje kokosmelk erbij, en klaar. Ik miste alleen iets. De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik miste de volle smaak.
Iemand tips?
Ringetjes prei er in :9
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_89032153
quote:
Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:
Ik had nu de pompoen kort gebakken met verse gember en flink wat kerrie. Water erbij, en kippenbouillontabletten. Later gepureerd, een blikje kokosmelk erbij, en klaar. Ik miste alleen iets. De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik miste de volle smaak.
Iemand tips?
Garam masala erin of komijn. Ook currypasta met kokosmelk en wat gember is heerlijk. Of rozemarijn...
  maandag 22 november 2010 @ 22:07:27 #242
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89032161
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 18:47 schreef Purdey het volgende:De volgende keer sowieso een stukje rode peper toevoegen. Ik miste de volle smaak.
Iemand tips?
Ja, spaanse peper en ik zou zeggen misschien nog wat komijn en afmaken met limoen- of citroensap.
  maandag 22 november 2010 @ 22:49:32 #243
251095 Purdey
Better off alone..
pi_89034630
Bedankt voor alle tips! Het was absoluut lekker, maar ik vond het net iets niet. Volgende keer wat kruiderij toevoegen :) Wat pittigs, wat zuurs. Dan moet het goedkomen :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  dinsdag 23 november 2010 @ 19:02:26 #244
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_89062322
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 11:27 schreef LieLie het volgende:

[..]



Oe, ziet er goed uit!

Hoe maak je de blini's?
Sorry voor de late reactie maar:

voor 8 personen:

- 175 gram boekweitmeel
- 300 ml melk
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels Engelse mosterdpoeder
- 140 gram geraspte cheddar kaas
- 4 eiwitten

Meel, melk, bakpoeder door elkaar kloppen. Mosterpoeder, cheddar en bieslook toevoegen en doorkloppen. In aparte schaal de eiwitten stijf opkloppen tot witte pieken. Spatel het eiwit voorzichtig door het meelmengsel. Boter in in de pan en bakken maar.
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
pi_89073493
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 18:52 schreef Freddeh het volgende:

[..]

Hoe was dat gehaktbrood? Ziet er goed uit!

Bonuspunten voor hetzelfde servies als m'n oma vroeger had <3
Jaa dat serviesgoed hadden wij vroeger thuis ook (hadden mn ouders als trouwkado gekregen van mijn opa en oma, wat kan er toch veel veranderen in 30 jaar ;) )
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  woensdag 24 november 2010 @ 22:10:05 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89116370
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 november 2010 11:15 schreef prinseszondererwt het volgende:
Geen geweldige foto, maar wel lekkere pompoensalade.

Je salade werkte inspirerend!


Pompoen, uien, linzen, postelein, pijnboompitten, kwarteleitjes en feta salade
(klik voor recept)

Foto ook een beetje kut. Zag er irl best leuk uit, met allemaal verschillende componenten, maar dat werkte niet op de foto. Ach ja, belangrijkste is dat het lekker was! En compleet anders dan wat we normaal eten, dus dat is goed.
pi_89119426
Zeker goed! En postelein, lekker. Eens kijken of ze ergens winterpostelein hebben hier. Jum.
pi_89229415
No-knead bread, ofwel brood zonder kneedgedoe, was al een hypeje uit New York in 2006. Toen vaak gemaakt, met wisselend resultaat. Ik kwam het recept weer tegen in mijn nieuwst gekochte kookboek (Home Made van Yvette van Boven - best een aanrader!) en zij gooit nog bier en azijn door het basisrecept (bloem, water, gist en zout door elkaar roeren en een dag laten staan). Gisteren geprobeerd en hoera: fijn, korstig brood! Het was in een kwartier op. :Y




(Niet mijn hand, maar hand van lief)
Let me see you stripped down to the bone
pi_89229811
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 17:29 schreef minilot het volgende:
No-knead bread, ofwel brood zonder kneedgedoe, was al een hypeje uit New York in 2006. Toen vaak gemaakt, met wisselend resultaat. Ik kwam het recept weer tegen in mijn nieuwst gekochte kookboek (Home Made van Yvette van Boven - best een aanrader!) en zij gooit nog bier en azijn door het basisrecept (bloem, water, gist en zout door elkaar roeren en een dag laten staan). Gisteren geprobeerd en hoera: fijn, korstig brood! Het was in een kwartier op. :Y

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
(Niet mijn hand, maar hand van lief)
Het ziet er heerlijk uit! Recept? :D
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_89255722
Aphrodyte - boek ligt nu even elders, maar als je met Google zoekt op 'no-knead', 'vinegar' en
'beer' kom je een heel eind. :Y
edit: Ah, dit is 'm! http://www.breadtopia.com/cooks-illustrated-almost-no-knead/

Hier beoogde avondeten van gisteren zojuist als lunch op. Gisteren teveel truffelkruidnoten gegeten - had bepaald geen trek meer in stoofvlees in trappistenbier, met knolselderij met gorgonzola en friszure gebakken appelblokjes en wat sla. :Y)



Stoofvlees was te vochtig, dat had nog wel even wat verder droog mogen pruttelen. Maar we hhadden honger. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_89257406
Mijn god, dat ziet er lekker uit. Ik hou van stoofvlees :)
  zondag 28 november 2010 @ 15:32:18 #252
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_89257904
Winterpostelein. Dat wilde ik vorige week kopen voor een stamppot. De groenteman van Jumbo geloofde niet dat je dat kon krijgen in dit seizoen :') Heeft iemand het bij AH gezien? Of is het alleen bij de groenteman te krijgen?
pi_89257939
Ik heb het gisteren bij de Groene Winkel gekocht. De Jumboman was in de war met zomerpostelein denk ik.
pi_89273411


Rotolo, wederom uit boek 'Home Made' van Yvette van Boven.

Zelfgemaakte pastavellen, gevuld met een gehakte mix van rivierkreeftjes en garnalen, en spinazie. Onder de rotolo een sausje op basis van witte wijn, laurier, rozemarijn, crème fraîche en heel veel roomboter! :Y)
Was heel erg lekker, ware het niet dat ik blijkbaar een érg potent citroentje had, dus de citroenrasp in het garnalen- en kreeftjesmengsel overheerste nogal. Niettemin: smakelijk!

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 29-11-2010 09:53:51 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_89273534
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:24 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Rotolo, wederom uit boek 'Home Made' van Yvette van Boven.

Zelfgemaakte pastavellen, gevuld met een gehakte mix van rivierkreeftjes en garnalen, en spinazie. Onder de rotolo een sausje op basis van witte wijn, laurier, rozemarijn, crème fraîche en heel veel roomboter! :Y)
Was heel erg lekker, ware het niet dat ik blijkbaar een érg potent citroentje had, dus de citroenrasp in het garnalen- en kreeftjesmengsel overheerste nogal. Niettemin: smakelijk!
Dat ziet er errug goed uit, minilot :o :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')