abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_87646485
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 16:42 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

hoeveel zou dat gekookt zijn? Van verse gekookte pasta zoals tortellini eet ik zo'n 200 gram
Als ik me niet vergis verdubbelt pasta bijna tijdens het koken in gewicht. Dus 200gr gekookt is ietsjes meer dan 100gr ongekookt.
Pin me er niet op vast, ik kan er naast zitten...
pi_87646700
Vandaag weer eens een brood gebakken. Had een moutbrood moeten zijn eigenlijk met rozijnen, maar omdat ik geen moutextract had is het een gewoon rozijnenbrood geworden :+ Wel erg lekker overigens.

Pics zijn klikbaar.





*edit*
Ohja, en havermoutkoek van vorige week. Was ik he-le-maal vergeten te posten :9~



pi_87770413
Simpele poging in de bbm staat nu te draaien. Geen idee of iemand het ooit geprobeerd heeft: appeltaartbrood met kaneel en rozijnen :+

*edit*
Smaakt prima, misschien wat weinig appel. Was echter door de piep van de bbm heen geslapen gisteravond dus de onderkant van het brood was wat vochtig geworden :{ Behalve dat ziet ie er ook niet echt uit om hem hier verder te vermelden....

[ Bericht 43% gewijzigd door Freddeh op 21-10-2010 11:57:18 ]
  donderdag 21 oktober 2010 @ 16:45:22 #105
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87798494


Lamsschouder, vlak voor ie 4-5 uur de 170°C oven in gaat. Heel simpel ingewreven met olijfolie, peper en zeezout. Lekker veel rozemarijn en knoflookteentjes onderop en bovenop. Goed ingepakt met aluminiumfolie. (want ik heb geen ovenschaal met deksel)

Resulaat zal een stuk minder fotogeniek zijn maar wel errug lekker!
Mals, sappig lamsvlees dat zo van het bot valt. Yum, ik heb er zin in.
pi_87806251
ziet er zo al verschrikkelijk lekker uit... lamsvlees is zo lekker :P
  donderdag 21 oktober 2010 @ 20:23:27 #107
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87807300
Het is ook gewoon zo leuk eten. Mijn lief zegt net nog "het genot zit ook in de overdaad". :s)
Lekker een beetje malse, zachte stukken lam uit de ovenschaal plukken.
  donderdag 21 oktober 2010 @ 20:27:06 #108
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87807475
Edit: staat verderop een betere versie ;)

Een beetje slecht belichte (kreeg het helaas niet beter) maar erg lekkere pizza :9

[ Bericht 30% gewijzigd door Windigo op 22-10-2010 11:36:29 ]
pi_87818329
quote:
Op donderdag 21 oktober 2010 20:27 schreef Windigo het volgende:
[ afbeelding ]

Een beetje slecht belichte (kreeg het helaas niet beter) maar erg lekkere pizza :9
post dan niks....
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 06:32:23 #110
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87819912
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 01:02 schreef GeenWijn het volgende:

[..]

post dan niks....
Tsja sorry hoor, ik vond hem er nog best lekker uit zien.
pi_87819934
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 06:32 schreef Windigo het volgende:

[..]

Tsja sorry hoor, ik vond hem er nog best lekker uit zien.
zo zie je tenminste nog iets:
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 11:35:50 #112
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87825145
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 06:49 schreef GeenWijn het volgende:

[..]

zo zie je tenminste nog iets:
Hee bedankt! Hoe deed je dat? :o

Nieuwe foto:
  zaterdag 23 oktober 2010 @ 11:37:49 #113
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87861852
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 16:37 schreef Misstique het volgende:

[..]


Die chocoladetaart ziet er goed uit zeg, wat is het recept daarvan?
Had 'm nog niet eerder gezien, maar ook ik wil het recept :9~

Oproep aan Evo87 tot het melden van het recept van de gruwelijk lekker uitziende chocoladetaart!
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_87868009
geheim? :P
  zaterdag 23 oktober 2010 @ 18:49:26 #115
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87873766
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 15:47 schreef evo87 het volgende:
geheim? :P
Moeten we je vastbinden en op je gaan zitten?
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_87874638
Bodem springvorm met bakpapier bekleden en verder niet invetten. Oven voorverwarmen @ 175 C.

200 gram chocolade
100 gram boter
4 eetlepels koffie
Samen smelten

6 eigelen
190 gram suiker
samen luchtig kloppen

6 eiwitten
snufje zout
2 eetlepels suiker
Eiwitten en zout kloppen tot zachte pieken, suiker erbij en tot stevige pieken kloppen

100 gram bloem
choco mengsel en eigeel prut samenvoegen, dan bloem en eiwit om en om in 2 of 3 keer toevoegen en rustig erin 'vouwen'.

50 min bakken @ 175 C.
10 min laten koelen, springvorm open gooien en lossen op een rekje, 2 uur laten afkoelen.
Vullen met iets lekkers (abrikozenjam, frambozenjam, aarbeienjam, hazelnotencreme, whatever u like)
Glazuur naar keuze erop mikken.
Nachtje in de koelkast en dan snijden, op schoteltje, kwak slagroom erbij en genieten :)
  zondag 24 oktober 2010 @ 11:06:04 #117
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87889592
Oeh, dreigementen helpen :)
Bedankt Evo! :*
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_87917934
Visite gehad en pizza gebakken:


Pizza met kastanjechampignons, mozarella, grana padano, rode ui en basilicum


Pizza met gorgonzola, spinazie en rode ui


Pizza 'picante' met rode pepers (met zaadlijsten), jalapenos, rode paprika, mozarella en grana padano
Ja doei.
  zondag 24 oktober 2010 @ 22:44:06 #119
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_87918031
Neem aan dat je de bodems zelf maakt? Zo ja, zou je me kunnen vertellen hoe?
.
pi_87918048
_O_ Respect voor MoBlo! _O_
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_87918076
quote:
1s.gif Op zondag 24 oktober 2010 22:44 schreef Yankee het volgende:
Neem aan dat je de bodems zelf maakt? Zo ja, zou je me kunnen vertellen hoe?
:Y [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #5 dit recept, helemaal geweldig :9
quote:
1s.gif Op zondag 24 oktober 2010 22:44 schreef Tezz het volgende:
_O_ Respect voor MoBlo! _O_
:o :@
Ja doei.
  zondag 24 oktober 2010 @ 22:46:23 #122
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_87918136
quote:
1.gif Op zondag 24 oktober 2010 22:44 schreef motorbloempje het volgende:

[..]



:Y [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #5 dit recept, helemaal geweldig :9
[..]


:o :@
Dank je ^O^ Als ik die met spinazie even een keertje maak voor m'n vriendin ben ik een week de koning hier in huis :)
.
pi_87935005

Simpel omeletje met wat gebakken tomaat, zalm, rucola en griekse volle yoghurt met wat knoflook!
Ja doei.
pi_88003280


Geen mooie foto, geen mooi eten, maar wel de start van een goed voornemen. Sinds een paar weken gaat mijn lief twee keer per week direct na zijn werk 's avonds naar school en werk ik diezelfde avonden ook door tot tien uur. Allebei moeten we het zonder kantine doen en we zitten in een wijk met louter döner-uitspanningen.
Gelukkig hebben we wél magnetrons tot onze beschikking, dus: tijd voor zelfgemaakte magnetronmaaltijden!

Net klaar met de eerste, voor morgen. Pasta met saus van heel veel geroosterde paprika's, gepureerd met pistachenoten en peppadews.. En er zit room in, en ui, en knoflook. Na het opwarmen een hand peterselie en parmezaan erdoor. En dan weer blij aan de arbeid! :)

Iemand nog creatieve recepten voor maaltijden die goed opwarmbaar zijn in de magnetron?

Of zal ik daar een apart topicje over openen? *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_88020156
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 oktober 2010 22:45 schreef minilot het volgende:
Iemand nog creatieve recepten voor maaltijden die goed opwarmbaar zijn in de magnetron?

Of zal ik daar een apart topicje over openen? *)
Goed idee!
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  FOK!fotograaf zaterdag 30 oktober 2010 @ 18:57:55 #126
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_88148160
Vanavond hete bliksem met een stroopsaus gemaakt. Foodphotography heb ik bepaald nog niet onder de knie .... (en koken is ook niet mn sterkste kant). Maar ik blijf oefenen!





Helaas waren de aardappels iets te ver gekookt, maar het was verder wel lekker. En dat worstje is niet verbrand! :P

[ Bericht 0% gewijzigd door Chemiu op 30-10-2010 19:05:01 ]
pi_88152373
Experimentje garnalen/krab cakes:



Vond het best goed gelukt en lekker.
  zondag 31 oktober 2010 @ 18:45:58 #128
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88180831
Het recept heeft hier ooit al op gestaan, en daar heb ik 'm ook van. Krokante kip in zoetzure saus met rode&gele paprika en ui :)

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_88181924
Ziet er lekker uit, kan je nog eens een linkje naar t recept posten?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 31 oktober 2010 @ 19:37:35 #130
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88182583
Tuurlijk, hij staat op pagina 1 van dit topic, FoodGawkers 5:

Ingrediënten:
1 grote ui, in halve ringen (of een paar bosuitjes)
2 paprika's (rood en geel), in grove stukken
500 gr kipfilet, in blokjes
Zout en peper naar smaak
Aardappelzetmeel
1 groot ei, geklutst

Saus ingrediënten:
1/2 kopje suiker
4 el ketchup
1/2 kopje azijn
1 el sojasaus
1 tl Lawry's garlic salt (vervangen door knoflookzout of wat knoflookpoeder met zout?)
Chilivlokken naar smaak (optioneel)
Scheutje gembersiroop (optioneel)

Bereiding

• Verwarm de oven voor op 160 graden;

• Breng de kipblokjes op smaak met zout en peper, doe ze in een kom, hussel met aardappelzetmeel tot alle stukjes goed bedekt zijn en niet meer aan elkaar plakken en roer er tot slot een geklutst ei doorheen;

• Verhit wat olie met boter in een koekenpan en bak de kipstukjes in batches op hoog vuur zodat ze goudbruin kleuren. Doe dit zo kort mogelijk, de kip hoeft nog niet gaar te zijn;

• Leg de kipstukjes in een enkele laag in een ovenschaal en meng de saus ingrediënten. Schenk de saus over de kipstukjes;

• Zet de schaal in de oven en bak de kipstukjes zo'n 50-60 minuten of totdat de saus is ingedikt en aan de kip blijft kleven. Belangrijk: Draai de kipstukjes ongeveer elke 15 minuten een keer om, dan drogen ze niet uit en dikt de saus beter in;

• Bak een paar minuten voor het einde van de baktijd op hoog vuur de stukken paprika en ui tot ze iets gaar, maar nog steeds knapperig zijn;

• Meng de groente met de kip, garneer eventueel met ringetjes bosui en serveer met woknoedels of rijst;

• Als je extra saus voor bij de noedels/rijst wil, maak je een extra batch van de saus en verhit je deze in een steelpannetje zo'n 6-8 minuten (eventueel indikken met zetmeel).
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_88202766
quote:
1s.gif Op zondag 31 oktober 2010 19:37 schreef Purdey het volgende:
Tuurlijk, hij staat op pagina 1 van dit topic, FoodGawkers 5:

-recept-
hmm dit ga ik proberen! alleen helaas weet ik niet wat garlic salt is maar ga idd maar knoflookpoeder met wat zout te vermengen. alleen wordt het echt knapperig die kip?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 1 november 2010 @ 11:06:44 #132
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88202875
quote:
Op maandag 1 november 2010 11:02 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

hmm dit ga ik proberen! alleen helaas weet ik niet wat garlic salt is maar ga idd maar knoflookpoeder met wat zout te vermengen. alleen wordt het echt knapperig die kip?
Garlic Salt is niet te koop hier. Ik gooi er alleen wat knoflookpoeder doorheen aangezien de saus al pittig genoeg is. Ik gebruik zelf alleen meer tomatenketchup. Ongeveer 200 ml. De kip wordt heel krokant. Door de aardappelzetmeel en ei komt er soort tempura beslagje om de kip te zitten die je bakt. Als het uit de koekenpan komt lijkt het het meest op een kipnugget :) Het stappenplan is eigenlijk simpel:
-Kip snijden, mengen met aardappelmeel en geklutst ei.
-Bakken in de koekenpan en in een schaal doen
-Saus ingrdiënten mengen, paprika&ui snijden
-De oven in, en het laatste kwartier de paprika en ui erbij. Dit deed ik eerst op het laatste moment, maar het is lekkerder als je het iets langer mee laat bakken :)

De kip roer je elk kwartier even door, en klaar is het. Simpel, maar verslavend lekker :9~
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_88202953
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 september 2010 21:37 schreef Purdey het volgende:
Het is ook letterlijk jou tekst, van de knoflookzout en de gembersiroop :) Ik vind het een super recept Ilse! Makkelijk, maar niet te simpel :) Ik heb ook weer mijn aanpassingen, zo gebruik ik minimaal drie keer zoveel ketchup. Van de week heb ik 'm per ongeluk op hete lucht in de oven gedaan, en dan wordt het wat donkerder, maar even lekker!
ah ok dus jij gebruikt 12 el ketchup en verder heb je het recept gevolgd? heb je ook de groente nog even in de oven bij de kip gegooid?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_88202972
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 11:06 schreef Purdey het volgende:

[..]

Garlic Salt is niet te koop hier. Ik gooi er alleen wat knoflookpoeder doorheen aangezien de saus al pittig genoeg is. Ik gebruik zelf alleen meer tomatenketchup. Ongeveer 200 ml. De kip wordt heel krokant. Door de aardappelzetmeel en ei komt er soort tempura beslagje om de kip te zitten die je bakt. Als het uit de koekenpan komt lijkt het het meest op een kipnugget :) Het stappenplan is eigenlijk simpel:
-Kip snijden, mengen met aardappelmeel en geklutst ei.
-Bakken in de koekenpan en in een schaal doen
-Saus ingrdiënten mengen, paprika&ui snijden
-De oven in, en het laatste kwartier de paprika en ui erbij. Dit deed ik eerst op het laatste moment, maar het is lekkerder als je het iets langer mee laat bakken :)

De kip roer je elk kwartier even door, en klaar is het. Simpel, maar verslavend lekker :9~
oki ik ga het vrijdag maken! heb je ook chilivlokken gebruikt en gember?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 1 november 2010 @ 11:11:46 #135
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88203002
quote:
Op maandag 1 november 2010 11:10 schreef FutureFairytale het volgende:

oki ik ga het vrijdag maken! heb je ook chilivlokken gebruikt en gember?
Geen chilivlokken, maar wel een flinke scheut gembersiroop :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_88203059
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 11:11 schreef Purdey het volgende:

[..]

Geen chilivlokken, maar wel een flinke scheut gembersiroop :)
ok dankje! ik ben nu al heel benieuwd *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_88203981
Dat gerecht is wel een blijvertje he? :9~ Ik bak de ui/paprika altijd apart in een koekenpan op hoog vuur zodat ze knapperig maar ietwat geblakerd zijn, en dan roer ik het door de kip als die uit de oven komt.
pi_88204132
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 11:45 schreef Ilse86 het volgende:
Dat gerecht is wel een blijvertje he? :9~ Ik bak de ui/paprika altijd apart in een koekenpan op hoog vuur zodat ze knapperig maar ietwat geblakerd zijn, en dan roer ik het door de kip als die uit de oven komt.
gebruik je gewoon azijn? of kun je ook azijn van augurken gebruiken? :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 1 november 2010 @ 12:34:04 #139
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88205587
quote:
Op maandag 1 november 2010 11:45 schreef Ilse86 het volgende:
Dat gerecht is wel een blijvertje he? :9~ Ik bak de ui/paprika altijd apart in een koekenpan op hoog vuur zodat ze knapperig maar ietwat geblakerd zijn, en dan roer ik het door de kip als die uit de oven komt.
Dat doe ik ook hoor, vergat ik even te vermelden. Dan zijn ze al wat zachter :)

@FF: Nee, alleen gewone azijn, uit een fles :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_88209563
Ik denk dat ik die kip morgen ga maken, heb alles al in huis :).
pi_88260906
Net klaar... :P



GRIEKSE PREI

Ingredienten;

Prei
witte rijst
iets minder dan een half klein blikje tomatenpuree
zout
Olijfolie

Citroenpartjes om voordat je gaat eten boven je prei uit te knijpen
Warm vers stokbrood om erbij te eten
En als je wilt is een koud biertje hier wel lekker bij om te drinken

Snij de prij in ringen en was het goed.
Doe Olijfolie in de pan en voeg hier de prij aan toe met ''aanhangend'' water.
Even omroeren, zacht sudderen, niet bakken !

Ondertussen water koken, ongeveer 1,5 tot 2 liter.
Doe zodra het water kookt deze bij de prei, voeg zout, tomatenpuree en rijst hierbij.
Zachtjes laten koken tot prei en rijst gaar zijn.

Vergeet niet eerst even wat citroensap te sprenkelen voordat je gaat eten.

Kali Orexi ! oO<

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
## I seek not to know the answers, but to understand the questions.##
Grasshopper Dialog
pi_88261310
He lekker, prij. :) Klinkt goed.

[ Bericht 5% gewijzigd door prinseszondererwt op 02-11-2010 20:23:01 ]
pi_88267339
Zelf gebakken paprikabrood (zal niet opscheppen verder ;) ) met shoarma.

pi_88268326
quote:
Op dinsdag 2 november 2010 22:11 schreef Freddeh het volgende:
Zelf gebakken paprikabrood (zal niet opscheppen verder ;) ) met shoarma.

[ afbeelding ]
bah
  woensdag 3 november 2010 @ 10:34:31 #145
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88279195
quote:
Op dinsdag 2 november 2010 22:11 schreef Freddeh het volgende:
Zelf gebakken paprikabrood (zal niet opscheppen verder ;) ) met shoarma.

[ afbeelding ]
Het ziet er niet echt Food Gawker waardig uit :@
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_88283906
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 10:34 schreef Purdey het volgende:

[..]

Het ziet er niet echt Food Gawker waardig uit :@
Nee, inderdaad..

Dat is een beetje de grap van dit topic he, dat het er mooi uitziet. Hoeft niet eens per se te smaken, als het maar smakelijk oogt :D
  woensdag 3 november 2010 @ 13:11:59 #147
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88283974
quote:
Op woensdag 3 november 2010 13:09 schreef LieLie het volgende:

Nee, inderdaad..

Dat is een beetje de grap van dit topic he, dat het er mooi uitziet. Hoeft niet eens per se te smaken, als het maar smakelijk oogt :D
Ik ga me fototechnisch morgen weer heulemaal uitleven. Morgen jarig en daarom allemaal hapjes/taartjes/toetjes *O*

Ik ben eetverslaafd ;(
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_88284022
quote:
1s.gif Op zondag 31 oktober 2010 18:45 schreef Purdey het volgende:
Het recept heeft hier ooit al op gestaan, en daar heb ik 'm ook van. Krokante kip in zoetzure saus met rode&gele paprika en ui :)

[ afbeelding ]
Gisteren gemaakt en het was erg lekker. :Y)
Go hard or go home
  woensdag 3 november 2010 @ 13:20:57 #149
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88284264
quote:
Op woensdag 3 november 2010 13:13 schreef Noek het volgende:

Gisteren gemaakt en het was erg lekker. :Y)
Jaaaa, goed is ie hé? Dit is zo'n recept wat je blijft maken, ook met eters over de vloer *)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_88284585
ik ben benieuwd, ik ga het binnenkort ook eens maken :Y
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_88284818
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 13:13 schreef Noek het volgende:

[..]


Gisteren gemaakt en het was erg lekker. :Y)
Hier ook :). Had alleen meer saus moeten maken, de kip vond ik ook een beetje droog. Misschien dat meer saus dat ook had kunnen verhelpen.

  woensdag 3 november 2010 @ 14:35:40 #152
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88287128
quote:
Op woensdag 3 november 2010 13:37 schreef n0a het volgende:

[..]



Hier ook :). Had alleen meer saus moeten maken, de kip vond ik ook een beetje droog. Misschien dat meer saus dat ook had kunnen verhelpen.

[ afbeelding ]
Dat denk ik wel ja :Y
Ik gebruik ongeveer 200 ml tomatenkethup, 3/4 kopje azijn, 3/4 kopje suiker :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_88287315
quote:
Op dinsdag 2 november 2010 20:04 schreef anufri het volgende:
Net klaar... :P

[ link | afbeelding ]

GRIEKSE PREI

Ingredienten;

Prei
witte rijst
iets minder dan een half klein blikje tomatenpuree
zout
Olijfolie

Citroenpartjes om voordat je gaat eten boven je prei uit te knijpen
Warm vers stokbrood om erbij te eten
En als je wilt is een koud biertje hier wel lekker bij om te drinken

Snij de prij in ringen en was het goed.
Doe Olijfolie in de pan en voeg hier de prij aan toe met ''aanhangend'' water.
Even omroeren, zacht sudderen, niet bakken !

Ondertussen water koken, ongeveer 1,5 tot 2 liter.
Doe zodra het water kookt deze bij de prei, voeg zout, tomatenpuree en rijst hierbij.
Zachtjes laten koken tot prei en rijst gaar zijn.

Vergeet niet eerst even wat citroensap te sprenkelen voordat je gaat eten.

Kali Orexi ! oO<

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dit dwingt mijn moeder mij altijd te eten. Ik vind het echt nergens naar smaken. ;(
pi_88288239
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 13:37 schreef n0a het volgende:



Hier ook :). Had alleen meer saus moeten maken, de kip vond ik ook een beetje droog. Misschien dat meer saus dat ook had kunnen verhelpen.

[ afbeelding ]
Ik had wel meer saus dan dat en ik had nog een extra portie gemaakt in een pannetje. Kip was ook echt lekker mals. Het omscheppen steeds heeft ook vast wel geholpen. Vond je het wel lekker?
Go hard or go home
pi_88288754
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 15:05 schreef Noek het volgende:

[..]


Ik had wel meer saus dan dat en ik had nog een extra portie gemaakt in een pannetje. Kip was ook echt lekker mals. Het omscheppen steeds heeft ook vast wel geholpen. Vond je het wel lekker?
Ja ondanks dat het een beetje droog was, vond ik het erg lekker. Mijn vriend ook :). Ga het zeker vaker maken. Zo eenvoudig ook om te doen.

Bedenk me net een variatie die ik ook wel wil proberen. Met een hoop knoflook en zwarte bonen saus.

[ Bericht 6% gewijzigd door n0a op 03-11-2010 15:29:54 (toevoeging) ]
pi_88289750
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 14:40 schreef Landysh het volgende:

[..]

Dit dwingt mijn moeder mij altijd te eten. Ik vind het echt nergens naar smaken. ;(
Da's harstikke lekker juist ! :o

Misschien kan je moeder niet koken... O-)
## I seek not to know the answers, but to understand the questions.##
Grasshopper Dialog
pi_88291013
quote:
Op woensdag 3 november 2010 15:42 schreef anufri het volgende:

[..]



Da's harstikke lekker juist ! :o

Misschien kan je moeder niet koken... O-)
Nee, het ziet er precies zo uit. :P
pi_88295106
quote:
Op woensdag 3 november 2010 13:09 schreef LieLie het volgende:

[..]



Nee, inderdaad..

Dat is een beetje de grap van dit topic he, dat het er mooi uitziet. Hoeft niet eens per se te smaken, als het maar smakelijk oogt :D
Ja, maar ik pakte dus de camera en toen was m'n vrouwtje al zo ver :(
pi_88305411
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 16:19 schreef Landysh het volgende:

[..]

Nee, het ziet er precies zo uit. :P
Dan kan ze in ieder geval koken 8-) , maar jij lust het dus niet,
nou ja, ik lust bijvoorbeeld geen zuurkool en dat vinden andere mensen
weer WEL heel lekker.

Niets aan te doen (8>
## I seek not to know the answers, but to understand the questions.##
Grasshopper Dialog
  woensdag 3 november 2010 @ 22:56:48 #160
252563 misterddude
wait whut ?? :S
pi_88308918


tarte tatin van eigen peren. de rand is bruin van een dikke laag karamel...

deeg is een beetje ingescheurd tijdens het omkeren.

zal morgen of zo mijn stoofperen ook online zetten.
“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
pi_88309187
de kleuren komen op de foto niet echt 'smakelijk' over :@ dus ik hoop dat hij er in het echt beter uitziet én vooral ook echt lekker smaakt ;) :P
Ja doei.
pi_88309891
Je ziet aan de tafel dat het licht ook gewoon heel erg vertekent. :P
Maar de beschrijving van het gerecht klinkt wel erg lekker.

[ Bericht 0% gewijzigd door seventhseagulll op 03-11-2010 23:29:01 ]
  donderdag 4 november 2010 @ 11:46:49 #163
252563 misterddude
wait whut ?? :S
pi_88320368
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 23:01 schreef motorbloempje het volgende:
de kleuren komen op de foto niet echt 'smakelijk' over :@ dus ik hoop dat hij er in het echt beter uitziet én vooral ook echt lekker smaakt ;) :P
de foto is zonder flits gemaakt in het halfduister met mijn telefoon. niet egt geweldig dus maar hij smaakt HEERLIJK.
“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
  FOK!fotograaf donderdag 4 november 2010 @ 16:06:36 #164
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_88329669
Gister brownies gebakken :9



Nog een beetje vochtig vanbinnen enzo :9~. Toch jammer dat ik ze bijna allemaal ga uitdelen.

quote:
1.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 20:56 schreef n0a het volgende:
Experimentje garnalen/krab cakes:

[ afbeelding ]

Vond het best goed gelukt en lekker.
Dit ziet er echt heerlijk uit O+ en ik lust niet eens garnalen/krab.

[ Bericht 4% gewijzigd door Chemiu op 04-11-2010 19:41:51 ]
pi_88334388
Zoals veel voorgangers op dit forum snickerdoodles gemaakt om te testen of ze nu echt zo lekker zijn. En, ja, dat zijn ze!!

pi_88335046
brownies en snickerdoodles! zien er top uit! laatste heb ik nog nooit gegeten.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 5 november 2010 @ 14:30:45 #167
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88364379
quote:
Op donderdag 4 november 2010 18:27 schreef FutureFairytale het volgende:
brownies en snickerdoodles! zien er top uit! laatste heb ik nog nooit gegeten.
Houden we gewoon een keer een snicker doodle meeting ;)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  zaterdag 6 november 2010 @ 20:17:11 #168
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_88411864


Flenjes :9
pi_88447270
quote:
1s.gif Op zondag 31 oktober 2010 19:37 schreef Purdey het volgende:
Tuurlijk, hij staat op pagina 1 van dit topic, FoodGawkers 5:
<knip>
Kip in zoetzure saus.

foto is niet gelukt, wazig maar.... het eten was lekker! Kip was lekker mals en de smaak was erg goed.

:9
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_88456473
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 november 2010 14:30 schreef Purdey het volgende:

[..]

Houden we gewoon een keer een snicker doodle meeting ;)
jaaa goed idee!! *O*

quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 20:53 schreef DarkElf het volgende:

[..]


Kip in zoetzure saus.

foto is niet gelukt, wazig maar.... het eten was lekker! Kip was lekker mals en de smaak was erg goed.

:9
lekker he? die marinade/saus die erin trok :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_88456732
Ik heb ook nog een snickerdoodles foto - volgens mij heb ik hem eerder al een keer geplaatst, maar toch.

pi_88456761
quote:
10s.gif Op zondag 7 november 2010 23:05 schreef Landysh het volgende:
Ik heb ook nog een snickerdoodles foto - volgens mij heb ik hem eerder al een keer geplaatst, maar toch.

[ afbeelding ]
ik wil ik wil ik wil }:|
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_88456789
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 20:17 schreef Windigo het volgende:
[ afbeelding ]

Flenjes :9
lekker ontbijt dame! ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_88458462
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 23:06 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]



ik wil ik wil ik wil }:|
Ik ook! Het word weer eens tijd dat ik ze ga bakken. :D
pi_88462413
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 16:06 schreef Chemiu het volgende:
Gister brownies gebakken :9

[ afbeelding ]

Nog een beetje vochtig vanbinnen enzo :9~. Toch jammer dat ik ze bijna allemaal ga uitdelen.
[..]

Dit ziet er echt heerlijk uit O+ en ik lust niet eens garnalen/krab.
Fantastisch die brownies!
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  maandag 8 november 2010 @ 17:19:27 #176
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88478986

Shiitake, gesmoord in sojasaus

Ik geloof dat ik een nieuwe verslaving heb. Heb een hele bak van deze dingen (van 20 grote, gedroogde, Chinese champignons) zo weg zitten kanen. :P
pi_88488409
klinkt lekker, bevat het niet erg veel zout? (ik eet zoutarm, of iig doe mijn best daarvoor, maar hou wel van zulke dingen :9)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 8 november 2010 @ 22:20:28 #178
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88494245
Twee eetlepels sojasaus vind ik niet zout, laat staan "erg zout". Maar je zou dan ook zoutarme sojasaus kunnen gebruiken. Ik vind het eindresultaat eerder zoet dan zout.
pi_88495943
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 22:20 schreef RobinOok het volgende:
Twee eetlepels sojasaus vind ik niet zout, laat staan "erg zout". Maar je zou dan ook zoutarme sojasaus kunnen gebruiken. Ik vind het eindresultaat eerder zoet dan zout.
ik zal eens zien, t lijkt mij lekker iig.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_88498676
Chocolade-hazelnootcake *)



pi_88498960
Dat ziet er smakelijk uit! Rare donkere hoekjes in je foto's, trouwens.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_88499847
quote:
11s.gif Op maandag 8 november 2010 23:54 schreef rijsttafel het volgende:
Dat ziet er smakelijk uit! Rare donkere hoekjes in je foto's, trouwens.
We zitten hier niet in FOT ja }:|
Zal wel komen door de indirecte verlichting hier en mijn schaduw of weetikveel :P
pi_88504095
jammer van de hazelnoten 8-) maar verder: chococake :9
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_88505460
lekker hoor! smaakt het echt naar chocolade? vind het een wat lichte kleur hebben voor chocoladecake, of misschien ligt dat aan de belichting
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_88509709
Het is niet al te donker idd. Het is niet te zoet, smaakt echt lekker naar chocolade met een hint van hazelnoten. Toen ie er net uit was en nog warm rook het hele huis naar duopenotti of zoiets :D
Het is meel vd molen, heb er alleen water en eieren bijgedaan.
pi_88513233
Vandaag heb ik, by far, de meest verrukkelijke stoofpeertjes ooit gemaakt en gegeten.



Hoe maak je dit?

Men neme de peertjes, je schilt ze (laat ze verder heel en snij alleen t onderste kroontje eruit(. In de pan, een fles port erbij, 2 laurierblaadjes, een kaneelstokje, 3-4 kruidnagels en een schepje bruine suiker. (eventueel nog wat water tot ze onder staan). Dit laat je úren stoven. Vuur uit, lekker een nachtje laten staan en de dag erna nog een uurtje aan. Peertjes uit de pan halen, vocht inkoken tot stroperig. 1 el maizena mengen met 2 el water... dat erdoor heen roeren, nog even doorpruttelen en Voila!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 9 november 2010 @ 14:34:05 #187
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88515779
Nog een oudje wel leuk om te posten
Jamies kip & prei taart

Heb geen foto van 'binnen' helaas. Maar hij smaakte wel :9

winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_88516106
mooie deeglaag. :)

en ik ben dol op zulke dingen :9
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_88516369
quote:
17s.gif Op dinsdag 9 november 2010 13:33 schreef DarkElf het volgende:
Vandaag heb ik, by far, de meest verrukkelijke stoofpeertjes ooit gemaakt en gegeten.

[ afbeelding ]

Hoe maak je dit?

Men neme de peertjes, je schilt ze (laat ze verder heel en snij alleen t onderste kroontje eruit(. In de pan, een fles port erbij, 2 laurierblaadjes, een kaneelstokje, 3-4 kruidnagels en een schepje bruine suiker. (eventueel nog wat water tot ze onder staan). Dit laat je úren stoven. Vuur uit, lekker een nachtje laten staan en de dag erna nog een uurtje aan. Peertjes uit de pan halen, vocht inkoken tot stroperig. 1 el maizena mengen met 2 el water... dat erdoor heen roeren, nog even doorpruttelen en Voila!
Dat ziet er goed uit, DE :9~
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_88516838
Lekker Boor :9
En die peertjes Elf :9
pi_88523325
quote:
17s.gif Op dinsdag 9 november 2010 13:33 schreef DarkElf het volgende:
Vandaag heb ik, by far, de meest verrukkelijke stoofpeertjes ooit gemaakt en gegeten.

[ afbeelding ]

Hoe maak je dit?

Men neme de peertjes, je schilt ze (laat ze verder heel en snij alleen t onderste kroontje eruit(. In de pan, een fles port erbij, 2 laurierblaadjes, een kaneelstokje, 3-4 kruidnagels en een schepje bruine suiker. (eventueel nog wat water tot ze onder staan). Dit laat je úren stoven. Vuur uit, lekker een nachtje laten staan en de dag erna nog een uurtje aan. Peertjes uit de pan halen, vocht inkoken tot stroperig. 1 el maizena mengen met 2 el water... dat erdoor heen roeren, nog even doorpruttelen en Voila!
ohhhhhh :9 + O+
pi_88523479
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 november 2010 14:34 schreef borisz het volgende:
Nog een oudje wel leuk om te posten
Jamies kip & prei taart

Heb geen foto van 'binnen' helaas. Maar hij smaakte wel :9

[ afbeelding ]
Mooi zeg! :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  dinsdag 9 november 2010 @ 18:53:39 #193
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88525571
Wat een waanzinnig mooie stoofperen DarkElf! Veel mooier dan de waterige kaneelvloeistof die ik altijd met kerst kreeg voorgeschoteld. Met kerst maak ik de jouwe O+
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_88526044
als ik echt heel oudbollig wil doen dan snij ik met een scherp mesje zo'n kartelrandje boven in de schil... en daarna schil ik hem pas. hou je zo'n kransje over :+
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 11 november 2010 @ 10:01:45 #195
131834 Loodje
Irresistibly sexy you!
pi_88585093
Be dance |Be real| Be You
  donderdag 11 november 2010 @ 10:55:45 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88586775
Grappig, ik wil vandaag ook ramen maken.:-)
't Ziet er lekker uit.
pi_88587192
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 16:06 schreef Chemiu het volgende:
Gister brownies gebakken :9

[ afbeelding ]

Nog een beetje vochtig vanbinnen enzo :9~. Toch jammer dat ik ze bijna allemaal ga uitdelen.
[..]

-O- nu heb ik enorme zin in brownies. Ze zien er heerlijk uit.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  donderdag 11 november 2010 @ 11:09:10 #198
131834 Loodje
Irresistibly sexy you!
pi_88587264
Brownies Hmm :) Ook maar maken vanavond. Maar dan eten als voorgerecht :)
Be dance |Be real| Be You
  FOK!fotograaf donderdag 11 november 2010 @ 13:07:38 #199
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_88591993
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2010 11:07 schreef Lotje-Plusone het volgende:

[..]



-O- nu heb ik enorme zin in brownies. Ze zien er heerlijk uit.
Sorry :P.

Dankzij DarkElf heb ik nu zin in stoofpeertjes, maar ik waag me er nog niet aan om ze te maken (kan nog niet zo goed koken). Hmmm misschien mijn moeder eens lief aan gaan kijken ...
pi_88592031
maar eigenlijk is t gewoon een kwestie van alles bij elkaar gooien in een pan en aanzetten, niet laten koken en dat uren volhouden.

de saus maken doet je moeder dan maar ;) hoewel dat ook simpel is.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_88649771
Overmorgen stoofpeertjes, dankzij DE!

Foto, zojuist gemaakt. Voedsel in de maak is ook voedsel! :)


Mosterdkers, basilicumkers én: *roffel* ontkiemende erwten. Ik wil erwtenscheuten gebruiken om binnenkort risotto mee te garneren, maar ze verkopen dat haast nergens! Dus dan maar zelf laten groeien. :)

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 13-11-2010 21:14:27 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_88665452
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2010 21:24 schreef minilot het volgende:
Overmorgen stoofpeertjes, dankzij DE!

Foto, zojuist gemaakt. Voedsel in de maak is ook voedsel! :)
[ afbeelding ]

Mosterdkers, basilicumers én: *roffel* ontkiemende erwten. Ik wil erwtenscheuten gebruiken om binnenkort risotto mee te garneren, maar ze verkopen dat haast nergens! Dus dan maar zelf laten groeien. :)
Cool :D
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')