abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_87636698
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 13:39 schreef borisz het volgende:

[..]

125pp en dan met saus :+. Als het op pasta aankomt gaan de hoeveelheden snel omhoog :@
hoeveel zou dat gekookt zijn? Van verse gekookte pasta zoals tortellini eet ik zo'n 200 gram
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_87646485
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 16:42 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

hoeveel zou dat gekookt zijn? Van verse gekookte pasta zoals tortellini eet ik zo'n 200 gram
Als ik me niet vergis verdubbelt pasta bijna tijdens het koken in gewicht. Dus 200gr gekookt is ietsjes meer dan 100gr ongekookt.
Pin me er niet op vast, ik kan er naast zitten...
pi_87646700
Vandaag weer eens een brood gebakken. Had een moutbrood moeten zijn eigenlijk met rozijnen, maar omdat ik geen moutextract had is het een gewoon rozijnenbrood geworden :+ Wel erg lekker overigens.

Pics zijn klikbaar.





*edit*
Ohja, en havermoutkoek van vorige week. Was ik he-le-maal vergeten te posten :9~



pi_87770413
Simpele poging in de bbm staat nu te draaien. Geen idee of iemand het ooit geprobeerd heeft: appeltaartbrood met kaneel en rozijnen :+

*edit*
Smaakt prima, misschien wat weinig appel. Was echter door de piep van de bbm heen geslapen gisteravond dus de onderkant van het brood was wat vochtig geworden :{ Behalve dat ziet ie er ook niet echt uit om hem hier verder te vermelden....

[ Bericht 43% gewijzigd door Freddeh op 21-10-2010 11:57:18 ]
  donderdag 21 oktober 2010 @ 16:45:22 #105
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87798494


Lamsschouder, vlak voor ie 4-5 uur de 170°C oven in gaat. Heel simpel ingewreven met olijfolie, peper en zeezout. Lekker veel rozemarijn en knoflookteentjes onderop en bovenop. Goed ingepakt met aluminiumfolie. (want ik heb geen ovenschaal met deksel)

Resulaat zal een stuk minder fotogeniek zijn maar wel errug lekker!
Mals, sappig lamsvlees dat zo van het bot valt. Yum, ik heb er zin in.
pi_87806251
ziet er zo al verschrikkelijk lekker uit... lamsvlees is zo lekker :P
  donderdag 21 oktober 2010 @ 20:23:27 #107
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87807300
Het is ook gewoon zo leuk eten. Mijn lief zegt net nog "het genot zit ook in de overdaad". :s)
Lekker een beetje malse, zachte stukken lam uit de ovenschaal plukken.
  donderdag 21 oktober 2010 @ 20:27:06 #108
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87807475
Edit: staat verderop een betere versie ;)

Een beetje slecht belichte (kreeg het helaas niet beter) maar erg lekkere pizza :9

[ Bericht 30% gewijzigd door Windigo op 22-10-2010 11:36:29 ]
pi_87818329
quote:
Op donderdag 21 oktober 2010 20:27 schreef Windigo het volgende:
[ afbeelding ]

Een beetje slecht belichte (kreeg het helaas niet beter) maar erg lekkere pizza :9
post dan niks....
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 06:32:23 #110
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87819912
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 01:02 schreef GeenWijn het volgende:

[..]

post dan niks....
Tsja sorry hoor, ik vond hem er nog best lekker uit zien.
pi_87819934
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 06:32 schreef Windigo het volgende:

[..]

Tsja sorry hoor, ik vond hem er nog best lekker uit zien.
zo zie je tenminste nog iets:
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 11:35:50 #112
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87825145
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 06:49 schreef GeenWijn het volgende:

[..]

zo zie je tenminste nog iets:
Hee bedankt! Hoe deed je dat? :o

Nieuwe foto:
  zaterdag 23 oktober 2010 @ 11:37:49 #113
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87861852
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 16:37 schreef Misstique het volgende:

[..]


Die chocoladetaart ziet er goed uit zeg, wat is het recept daarvan?
Had 'm nog niet eerder gezien, maar ook ik wil het recept :9~

Oproep aan Evo87 tot het melden van het recept van de gruwelijk lekker uitziende chocoladetaart!
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_87868009
geheim? :P
  zaterdag 23 oktober 2010 @ 18:49:26 #115
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87873766
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 15:47 schreef evo87 het volgende:
geheim? :P
Moeten we je vastbinden en op je gaan zitten?
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_87874638
Bodem springvorm met bakpapier bekleden en verder niet invetten. Oven voorverwarmen @ 175 C.

200 gram chocolade
100 gram boter
4 eetlepels koffie
Samen smelten

6 eigelen
190 gram suiker
samen luchtig kloppen

6 eiwitten
snufje zout
2 eetlepels suiker
Eiwitten en zout kloppen tot zachte pieken, suiker erbij en tot stevige pieken kloppen

100 gram bloem
choco mengsel en eigeel prut samenvoegen, dan bloem en eiwit om en om in 2 of 3 keer toevoegen en rustig erin 'vouwen'.

50 min bakken @ 175 C.
10 min laten koelen, springvorm open gooien en lossen op een rekje, 2 uur laten afkoelen.
Vullen met iets lekkers (abrikozenjam, frambozenjam, aarbeienjam, hazelnotencreme, whatever u like)
Glazuur naar keuze erop mikken.
Nachtje in de koelkast en dan snijden, op schoteltje, kwak slagroom erbij en genieten :)
  zondag 24 oktober 2010 @ 11:06:04 #117
251095 Purdey
Better off alone..
pi_87889592
Oeh, dreigementen helpen :)
Bedankt Evo! :*
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_87917934
Visite gehad en pizza gebakken:


Pizza met kastanjechampignons, mozarella, grana padano, rode ui en basilicum


Pizza met gorgonzola, spinazie en rode ui


Pizza 'picante' met rode pepers (met zaadlijsten), jalapenos, rode paprika, mozarella en grana padano
Ja doei.
  zondag 24 oktober 2010 @ 22:44:06 #119
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_87918031
Neem aan dat je de bodems zelf maakt? Zo ja, zou je me kunnen vertellen hoe?
.
pi_87918048
_O_ Respect voor MoBlo! _O_
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_87918076
quote:
1s.gif Op zondag 24 oktober 2010 22:44 schreef Yankee het volgende:
Neem aan dat je de bodems zelf maakt? Zo ja, zou je me kunnen vertellen hoe?
:Y [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #5 dit recept, helemaal geweldig :9
quote:
1s.gif Op zondag 24 oktober 2010 22:44 schreef Tezz het volgende:
_O_ Respect voor MoBlo! _O_
:o :@
Ja doei.
  zondag 24 oktober 2010 @ 22:46:23 #122
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_87918136
quote:
1.gif Op zondag 24 oktober 2010 22:44 schreef motorbloempje het volgende:

[..]



:Y [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #5 dit recept, helemaal geweldig :9
[..]


:o :@
Dank je ^O^ Als ik die met spinazie even een keertje maak voor m'n vriendin ben ik een week de koning hier in huis :)
.
pi_87935005

Simpel omeletje met wat gebakken tomaat, zalm, rucola en griekse volle yoghurt met wat knoflook!
Ja doei.
pi_88003280


Geen mooie foto, geen mooi eten, maar wel de start van een goed voornemen. Sinds een paar weken gaat mijn lief twee keer per week direct na zijn werk 's avonds naar school en werk ik diezelfde avonden ook door tot tien uur. Allebei moeten we het zonder kantine doen en we zitten in een wijk met louter döner-uitspanningen.
Gelukkig hebben we wél magnetrons tot onze beschikking, dus: tijd voor zelfgemaakte magnetronmaaltijden!

Net klaar met de eerste, voor morgen. Pasta met saus van heel veel geroosterde paprika's, gepureerd met pistachenoten en peppadews.. En er zit room in, en ui, en knoflook. Na het opwarmen een hand peterselie en parmezaan erdoor. En dan weer blij aan de arbeid! :)

Iemand nog creatieve recepten voor maaltijden die goed opwarmbaar zijn in de magnetron?

Of zal ik daar een apart topicje over openen? *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_88020156
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 oktober 2010 22:45 schreef minilot het volgende:
Iemand nog creatieve recepten voor maaltijden die goed opwarmbaar zijn in de magnetron?

Of zal ik daar een apart topicje over openen? *)
Goed idee!
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  FOK!fotograaf zaterdag 30 oktober 2010 @ 18:57:55 #126
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_88148160
Vanavond hete bliksem met een stroopsaus gemaakt. Foodphotography heb ik bepaald nog niet onder de knie .... (en koken is ook niet mn sterkste kant). Maar ik blijf oefenen!





Helaas waren de aardappels iets te ver gekookt, maar het was verder wel lekker. En dat worstje is niet verbrand! :P

[ Bericht 0% gewijzigd door Chemiu op 30-10-2010 19:05:01 ]
pi_88152373
Experimentje garnalen/krab cakes:



Vond het best goed gelukt en lekker.
  zondag 31 oktober 2010 @ 18:45:58 #128
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88180831
Het recept heeft hier ooit al op gestaan, en daar heb ik 'm ook van. Krokante kip in zoetzure saus met rode&gele paprika en ui :)

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_88181924
Ziet er lekker uit, kan je nog eens een linkje naar t recept posten?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 31 oktober 2010 @ 19:37:35 #130
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88182583
Tuurlijk, hij staat op pagina 1 van dit topic, FoodGawkers 5:

Ingrediënten:
1 grote ui, in halve ringen (of een paar bosuitjes)
2 paprika's (rood en geel), in grove stukken
500 gr kipfilet, in blokjes
Zout en peper naar smaak
Aardappelzetmeel
1 groot ei, geklutst

Saus ingrediënten:
1/2 kopje suiker
4 el ketchup
1/2 kopje azijn
1 el sojasaus
1 tl Lawry's garlic salt (vervangen door knoflookzout of wat knoflookpoeder met zout?)
Chilivlokken naar smaak (optioneel)
Scheutje gembersiroop (optioneel)

Bereiding

• Verwarm de oven voor op 160 graden;

• Breng de kipblokjes op smaak met zout en peper, doe ze in een kom, hussel met aardappelzetmeel tot alle stukjes goed bedekt zijn en niet meer aan elkaar plakken en roer er tot slot een geklutst ei doorheen;

• Verhit wat olie met boter in een koekenpan en bak de kipstukjes in batches op hoog vuur zodat ze goudbruin kleuren. Doe dit zo kort mogelijk, de kip hoeft nog niet gaar te zijn;

• Leg de kipstukjes in een enkele laag in een ovenschaal en meng de saus ingrediënten. Schenk de saus over de kipstukjes;

• Zet de schaal in de oven en bak de kipstukjes zo'n 50-60 minuten of totdat de saus is ingedikt en aan de kip blijft kleven. Belangrijk: Draai de kipstukjes ongeveer elke 15 minuten een keer om, dan drogen ze niet uit en dikt de saus beter in;

• Bak een paar minuten voor het einde van de baktijd op hoog vuur de stukken paprika en ui tot ze iets gaar, maar nog steeds knapperig zijn;

• Meng de groente met de kip, garneer eventueel met ringetjes bosui en serveer met woknoedels of rijst;

• Als je extra saus voor bij de noedels/rijst wil, maak je een extra batch van de saus en verhit je deze in een steelpannetje zo'n 6-8 minuten (eventueel indikken met zetmeel).
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_88202766
quote:
1s.gif Op zondag 31 oktober 2010 19:37 schreef Purdey het volgende:
Tuurlijk, hij staat op pagina 1 van dit topic, FoodGawkers 5:

-recept-
hmm dit ga ik proberen! alleen helaas weet ik niet wat garlic salt is maar ga idd maar knoflookpoeder met wat zout te vermengen. alleen wordt het echt knapperig die kip?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 1 november 2010 @ 11:06:44 #132
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88202875
quote:
Op maandag 1 november 2010 11:02 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

hmm dit ga ik proberen! alleen helaas weet ik niet wat garlic salt is maar ga idd maar knoflookpoeder met wat zout te vermengen. alleen wordt het echt knapperig die kip?
Garlic Salt is niet te koop hier. Ik gooi er alleen wat knoflookpoeder doorheen aangezien de saus al pittig genoeg is. Ik gebruik zelf alleen meer tomatenketchup. Ongeveer 200 ml. De kip wordt heel krokant. Door de aardappelzetmeel en ei komt er soort tempura beslagje om de kip te zitten die je bakt. Als het uit de koekenpan komt lijkt het het meest op een kipnugget :) Het stappenplan is eigenlijk simpel:
-Kip snijden, mengen met aardappelmeel en geklutst ei.
-Bakken in de koekenpan en in een schaal doen
-Saus ingrdiënten mengen, paprika&ui snijden
-De oven in, en het laatste kwartier de paprika en ui erbij. Dit deed ik eerst op het laatste moment, maar het is lekkerder als je het iets langer mee laat bakken :)

De kip roer je elk kwartier even door, en klaar is het. Simpel, maar verslavend lekker :9~
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_88202953
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 september 2010 21:37 schreef Purdey het volgende:
Het is ook letterlijk jou tekst, van de knoflookzout en de gembersiroop :) Ik vind het een super recept Ilse! Makkelijk, maar niet te simpel :) Ik heb ook weer mijn aanpassingen, zo gebruik ik minimaal drie keer zoveel ketchup. Van de week heb ik 'm per ongeluk op hete lucht in de oven gedaan, en dan wordt het wat donkerder, maar even lekker!
ah ok dus jij gebruikt 12 el ketchup en verder heb je het recept gevolgd? heb je ook de groente nog even in de oven bij de kip gegooid?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_88202972
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 11:06 schreef Purdey het volgende:

[..]

Garlic Salt is niet te koop hier. Ik gooi er alleen wat knoflookpoeder doorheen aangezien de saus al pittig genoeg is. Ik gebruik zelf alleen meer tomatenketchup. Ongeveer 200 ml. De kip wordt heel krokant. Door de aardappelzetmeel en ei komt er soort tempura beslagje om de kip te zitten die je bakt. Als het uit de koekenpan komt lijkt het het meest op een kipnugget :) Het stappenplan is eigenlijk simpel:
-Kip snijden, mengen met aardappelmeel en geklutst ei.
-Bakken in de koekenpan en in een schaal doen
-Saus ingrdiënten mengen, paprika&ui snijden
-De oven in, en het laatste kwartier de paprika en ui erbij. Dit deed ik eerst op het laatste moment, maar het is lekkerder als je het iets langer mee laat bakken :)

De kip roer je elk kwartier even door, en klaar is het. Simpel, maar verslavend lekker :9~
oki ik ga het vrijdag maken! heb je ook chilivlokken gebruikt en gember?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 1 november 2010 @ 11:11:46 #135
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88203002
quote:
Op maandag 1 november 2010 11:10 schreef FutureFairytale het volgende:

oki ik ga het vrijdag maken! heb je ook chilivlokken gebruikt en gember?
Geen chilivlokken, maar wel een flinke scheut gembersiroop :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_88203059
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 11:11 schreef Purdey het volgende:

[..]

Geen chilivlokken, maar wel een flinke scheut gembersiroop :)
ok dankje! ik ben nu al heel benieuwd *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_88203981
Dat gerecht is wel een blijvertje he? :9~ Ik bak de ui/paprika altijd apart in een koekenpan op hoog vuur zodat ze knapperig maar ietwat geblakerd zijn, en dan roer ik het door de kip als die uit de oven komt.
pi_88204132
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 11:45 schreef Ilse86 het volgende:
Dat gerecht is wel een blijvertje he? :9~ Ik bak de ui/paprika altijd apart in een koekenpan op hoog vuur zodat ze knapperig maar ietwat geblakerd zijn, en dan roer ik het door de kip als die uit de oven komt.
gebruik je gewoon azijn? of kun je ook azijn van augurken gebruiken? :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 1 november 2010 @ 12:34:04 #139
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88205587
quote:
Op maandag 1 november 2010 11:45 schreef Ilse86 het volgende:
Dat gerecht is wel een blijvertje he? :9~ Ik bak de ui/paprika altijd apart in een koekenpan op hoog vuur zodat ze knapperig maar ietwat geblakerd zijn, en dan roer ik het door de kip als die uit de oven komt.
Dat doe ik ook hoor, vergat ik even te vermelden. Dan zijn ze al wat zachter :)

@FF: Nee, alleen gewone azijn, uit een fles :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_88209563
Ik denk dat ik die kip morgen ga maken, heb alles al in huis :).
pi_88260906
Net klaar... :P



GRIEKSE PREI

Ingredienten;

Prei
witte rijst
iets minder dan een half klein blikje tomatenpuree
zout
Olijfolie

Citroenpartjes om voordat je gaat eten boven je prei uit te knijpen
Warm vers stokbrood om erbij te eten
En als je wilt is een koud biertje hier wel lekker bij om te drinken

Snij de prij in ringen en was het goed.
Doe Olijfolie in de pan en voeg hier de prij aan toe met ''aanhangend'' water.
Even omroeren, zacht sudderen, niet bakken !

Ondertussen water koken, ongeveer 1,5 tot 2 liter.
Doe zodra het water kookt deze bij de prei, voeg zout, tomatenpuree en rijst hierbij.
Zachtjes laten koken tot prei en rijst gaar zijn.

Vergeet niet eerst even wat citroensap te sprenkelen voordat je gaat eten.

Kali Orexi ! oO<

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
## I seek not to know the answers, but to understand the questions.##
Grasshopper Dialog
pi_88261310
He lekker, prij. :) Klinkt goed.

[ Bericht 5% gewijzigd door prinseszondererwt op 02-11-2010 20:23:01 ]
pi_88267339
Zelf gebakken paprikabrood (zal niet opscheppen verder ;) ) met shoarma.

pi_88268326
quote:
Op dinsdag 2 november 2010 22:11 schreef Freddeh het volgende:
Zelf gebakken paprikabrood (zal niet opscheppen verder ;) ) met shoarma.

[ afbeelding ]
bah
  woensdag 3 november 2010 @ 10:34:31 #145
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88279195
quote:
Op dinsdag 2 november 2010 22:11 schreef Freddeh het volgende:
Zelf gebakken paprikabrood (zal niet opscheppen verder ;) ) met shoarma.

[ afbeelding ]
Het ziet er niet echt Food Gawker waardig uit :@
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_88283906
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 10:34 schreef Purdey het volgende:

[..]

Het ziet er niet echt Food Gawker waardig uit :@
Nee, inderdaad..

Dat is een beetje de grap van dit topic he, dat het er mooi uitziet. Hoeft niet eens per se te smaken, als het maar smakelijk oogt :D
  woensdag 3 november 2010 @ 13:11:59 #147
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88283974
quote:
Op woensdag 3 november 2010 13:09 schreef LieLie het volgende:

Nee, inderdaad..

Dat is een beetje de grap van dit topic he, dat het er mooi uitziet. Hoeft niet eens per se te smaken, als het maar smakelijk oogt :D
Ik ga me fototechnisch morgen weer heulemaal uitleven. Morgen jarig en daarom allemaal hapjes/taartjes/toetjes *O*

Ik ben eetverslaafd ;(
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_88284022
quote:
1s.gif Op zondag 31 oktober 2010 18:45 schreef Purdey het volgende:
Het recept heeft hier ooit al op gestaan, en daar heb ik 'm ook van. Krokante kip in zoetzure saus met rode&gele paprika en ui :)

[ afbeelding ]
Gisteren gemaakt en het was erg lekker. :Y)
Go hard or go home
  woensdag 3 november 2010 @ 13:20:57 #149
251095 Purdey
Better off alone..
pi_88284264
quote:
Op woensdag 3 november 2010 13:13 schreef Noek het volgende:

Gisteren gemaakt en het was erg lekker. :Y)
Jaaaa, goed is ie hé? Dit is zo'n recept wat je blijft maken, ook met eters over de vloer *)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_88284585
ik ben benieuwd, ik ga het binnenkort ook eens maken :Y
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')