Drossie | zondag 14 februari 2010 @ 16:16 |
Hier deeltje 2 van het grote kookboekentopic. Heb je een nieuw kookboek gekocht? Twijfel je welk boek je zou kopen? Komt er een nieuw kookboek uit? Laat het ons weten! De link naar het eerste deeltje Zelf wil ik een uitgebreid basiskookboek aanschaffen van de Franse keuken. In het vorige deel kreeg ik te horen dat de 'Escoffier' een beter kookboek zou zijn dan 'Larousse Gastronomique' omdat die laatste meer een encyclopedie zou zijn dan een kookboek. Zelf kwam ik zonet het boek 'A propos Bistro' tegen. Is er iemand dit het kent? Ziet er ook een goed boek uit, maar waarschijnlijk wat minder uitgebreid dan de Escoffier. ![]() En volgende boeken staan ook nog op mijn lijstje: Rund, John Torode ![]() Kip, John Thorode ![]() Meat ![]() Handboek snijtechnieken ![]() [ Bericht 31% gewijzigd door Drossie op 14-02-2010 18:25:34 ] | |
femmeChantal | zondag 14 februari 2010 @ 16:29 |
Zit net in het eerste deel van dit topic te struinen. Mij lijkt "Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten" wel wat ![]() quote: | |
Drossie | zondag 14 februari 2010 @ 16:41 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Drossie op 14-02-2010 16:42:38 ] | |
ColdFeet | zondag 14 februari 2010 @ 16:43 |
Drossie, misschien kun je eens bij De Slegte kijken voor het Les Halles kookboek van Anthony Bourdain (kost maar iets van 8 euro). Bepaald geen basiskookboek, maar wel veel klassieke Franse gerechten, ennn ik vind het echt een fijn boek om uit te werken: duidelijke omschrijvingen, uitgebreid en goed te volgen, plus dat het eindresultaat bij mij altijd heel goed wordt. | |
Drossie | zondag 14 februari 2010 @ 16:50 |
quote:bedankt! Als ik eens in de buurt ben van De Slegte ga ik eens zoeken. En met basiskookboek drukte ik me wellicht ook verkeerd uit. Ik volg momenteel avondschool koken (opleiding hulpkok-kok) en zoek dus een groot naslagwerk van de Franse keuken. Met basis bedoel ik eigenlijk gewoon franse keuken, zoals je al begrepen had ![]() Ik kwam zonet nog een leuk boek tegen dat ook de moeite waard lijkt. Het heet 'Gebraad'. ![]() [ Bericht 16% gewijzigd door Drossie op 14-02-2010 18:25:58 ] | |
stavromulabeta | zondag 14 februari 2010 @ 18:46 |
quote:Op ebay is de engelse versie vaak voor een paar euro (soms maar 4 à 5 incl. verzenden) te vinden, daar heb ik die van mij ook vandaan. Zijn er hier trouwens meer mensen die hun kookboeken op ebay kopen? | |
stavromulabeta | zondag 14 februari 2010 @ 18:56 |
Mijn meest recente aanschaf is trouwens deze :![]() Ik vind het misschien wel het beste kookboek dat ik heb, vooral het eerste deel met veel duitse en franse gerechten voegt iets toe (daarna komt vrij veel couscous en pasta aan de beurt, maar daar heb ik al (te?) veel boeken over. Verder is ook de enorme hoeveelheid achtergronden aardig, af en toe lijkt het daardoor meer een geschiedenis- of volkerenkundecursus op basis van recepten ![]() Weet er trouwens nog iemand een goed boek over de traditionele engelse/schotse keuken? Ik heb nu "Pie" van Angela Boggiano en "Eten van Jimmy's Farm" (uhum, normaal ben ik niet zo van dat soort tv-kookboeken, maar hier staan erg aardige stoofschotels in) | |
ColdFeet | zondag 14 februari 2010 @ 19:09 |
quote:ik koop m'n boeken vaak op de Britse Amazon, dat is vaak ook voordelig. | |
MiVer | zondag 14 februari 2010 @ 19:39 |
quote:Ondanks het geharrewar in die regio, als vegetariër heb ik een zwak voor de Joodse keuken. Deze 2 boeken vind ik top. De ene geïllustreerd en op dik papier, dus minder recepten, maar met achtergrond info. De ander geen illustraties, dun papier, maar daardoor veel recepten en ook achtergrond info. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Stansfield | maandag 15 februari 2010 @ 09:50 |
tvp | |
stavromulabeta | maandag 15 februari 2010 @ 19:31 |
quote:Voor vegetarisch koken is het inderdaad ook handig. Alles met zuivel is automatisch vegetarisch. En de maanzaadtaart uit De Joodse Keuken, gewoon ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Xanteh | maandag 15 februari 2010 @ 22:01 |
Ik heb maar twee kookboeken. Het complete kookboek en een kookboek waar alleen maar sauzen in staan. ![]() Misschien binnenkort maar eens een kookboek aanschaffen met vegetarische recepten, aangezien mijn zusje vegetarisch is. Enige tips? | |
stavromulabeta | dinsdag 16 februari 2010 @ 07:40 |
quote:World Food Café als je van een beetje exotisch houdt. ![]() | |
femmeChantal | dinsdag 16 februari 2010 @ 08:21 |
quote:Bedankt! Ik ga eens zoeken. | |
morgane | dinsdag 16 februari 2010 @ 10:02 |
Weet iemand hier misschien een leuk kookboek voor iemand die net op zichzelf is gaan wonen? Dus met niet al te ingewikkelde recepten voor 1 persoon? | |
Oceanonix | dinsdag 16 februari 2010 @ 10:47 |
quote:Als iemand nog geen ei kan bakken is het kookboek van Fokke en Sukke leuk. http://www.bol.com/nl/p/n(...)002082385/index.html Serieuzer maar zeer handig is het Amsterdamse kookboek van CJ Wannee. Hierin staan de kooktijden van de verschillende groenten, basis recepten maar ook de verschillende technieken van bijvoorbeeld vlees bereiden staan helder uitgelegd. Je kunt ze ook tweede hands vinden maar koop dan een redelijk recente. Anders wordt de andijvie echt snot (in de oudere is kooktijd daarvan 3 kwartier!!!). De recepten zijn voor 4 personen geschreven maar met delen door 4 kom je een heel eind. http://www.bol.com/nl/p/n(...)002599428/index.html | |
morgane | dinsdag 16 februari 2010 @ 10:58 |
Dat Fokke en Sukke kookboek is een goed idee!! Het is ook eigenlijk meer bedoeld als geintje en Fokke en Sukke vindt hij sowieso leuk. Dankjewel voor de tips! | |
Drossie | zaterdag 13 maart 2010 @ 17:12 |
Zonet 2 nieuwe boeken besteld, ben benieuwd.![]() ![]() | |
stavromulabeta | zaterdag 13 maart 2010 @ 18:23 |
quote:Laat je ons ook weten hoe je a propos bistro vind? Ik heb van de zelfde schrijver 'Van het Varken', maar dat is naar mijn gevoel soms iets te gefocust op mooie plaatjes en verhaaltjes en iets te weinig op achtergronden en technieken. De plezierige kant is wel dat er ook allerlei recepten in staan voor de wat minder gebruikelijke onderdelen (poten, snuiten, staarten, ingewanden). | |
Drossie | zaterdag 13 maart 2010 @ 20:45 |
quote:Ja hoor. Ik ben benieuwd. Heb er veel goeds op gelezen, zowel op Nederlandse als op Engelse websites. Dezelfde auteur heeft trouwens nog een boek dat er interessant uitziet: GEBRAAD. | |
stavromulabeta | zaterdag 13 maart 2010 @ 22:02 |
quote:Dat boek heb ik wel eens in mijn handen gehad, in hoofdlijnen het zelfde idee als 'van het varken', maar dan ook gericht op het consumeren van andere soorten dode beesten. Dus naar mijn mening een beetje teveel gericht op mooie foto's en verhaaltjes die leuk zijn voor op de koffietafel of in bed. Maar er staan wel een aantal leuke recepten in zoals lam gegaard in hooi (voor zover ik het me nog kan herinneren) | |
stavromulabeta | zondag 28 maart 2010 @ 23:17 |
quote:En, en, en??? Al uit gekookt? | |
Drossie | maandag 29 maart 2010 @ 10:00 |
quote:Nee, wel al veel in gelezen en gekeken. Ik vind het een prachtig boek. De verhaaltjes moesten er van mij zeker niet in, maar de foto's dragen bij tot de sfeer van het boek. Ik vind het een aanrader! Het boek over snijtechnieken is ook een aanrader trouwens. Kost maar ¤15 en zowat alles wat je maar kan versnijden staat erin. | |
DarkElf | dinsdag 30 maart 2010 @ 20:18 |
tvp ik heb een tijdje geleden dit boek aangeschaft via Amazon. ![]() The Cook' s Bible van Le Cordon Bleu Mooi groot boek met heel heel veel duidelijke foto' s en daardoor heel duidelijk in de uitleg. Echt de basisdingen staan erin: hoe herken je een verse vis, snij je vers vlees of maak je een goeie kip maar ook allerlei deegsoorten worden uitgelegd en snijtechnieken etc. (ook decoratiesnijden bijv) echt een mooi boek ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 30 maart 2010 @ 20:41 |
Waarschijnlijk het allerbeste kookboek over de franse keuken De kunst van het koken, door (oa) Julia Child ![]() | |
-Mellow- | woensdag 31 maart 2010 @ 11:48 |
![]() ![]() Als je écht van koken houdt, is deze wat mij betreft onmisbaar in je kast. Het is niet zozeer een kookboek, maar meer een beschrijving van wat er gebeurt in je pan, kom, ovenschaal etc. Het gaat over chemie en koken, over kooktechnieken en vooral waarom. In veel kookboeken staat: doe zus of zo, maar nooit waarom dat zo moet. Dat frustreert mij vaak enorm, dus dit is inmiddels echt mijn bijbel geworden. Het bevat afzonderlijke hoofdstukken over o.a. zuivel, eieren, vlees, vis, deeg, groenten en kruiden. De volledige basis die je moet hebben wil je iets van koken begrijpen. | |
jUsTmE13o2 | woensdag 31 maart 2010 @ 11:59 |
ik heb alleen maar fora uit 2005/2008 gevonden die antwoord geven op de vraag welk kookboek je het beste aan kunt schaffen als basis voor iemand die net begint met koken, en vroeg me af of er inmiddels nieuwe tips zijn? | |
LieLie | woensdag 31 maart 2010 @ 12:04 |
quote:Echt basis-basis? Ik vind Kookook erg goed. Staat echt alles in, van productinfo tot technieken en recepten. Wannée wordt hier volgens mij ook vaak wel aangeraden. | |
jUsTmE13o2 | woensdag 31 maart 2010 @ 13:20 |
quote:die kwam ik in de oudere fora ook tegen. niks veranderd dus. ik zal eens wat ervaringen opzoeken van beide boeken. ik bedoelde inderdaad basis-basis, ik kan alleen knorr wereldgerechten maken of een pasta met saus uit zak of pot, en wil zo onderhand eens echt leren koken ![]() | |
DevilsAndDust | woensdag 31 maart 2010 @ 14:44 |
Ik zou je ook Kook Ook aanraden. Ik heb er veel van geleerd, in ieder geval! Ik heb deze week twee kookboeken gekocht (ze passen bijna niet meer in m'n kast): ![]() en ![]() Ik heb nog nooit Indonesisch gekookt en ik vind het best spannend. ![]() ![]() | |
Stansfield | woensdag 31 maart 2010 @ 14:57 |
Wij hebben ook erg lang gezocht naar een standaard kookboek. Waarin dus staat hoe je het standaard goed maakt en 2 lekkere varianten. Dus hoe je standaard bloemkool maakt en 2 lekkere varianten bijvoorbeeld. En natuurlijk een hoop basiskennis. En na lang zoeken is dat kookook geworden. Top boek. | |
ColdFeet | woensdag 31 maart 2010 @ 15:02 |
Beb Vuyk is een tof boek ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | woensdag 31 maart 2010 @ 15:06 |
quote:Ik kreeg 'm gister binnen en heb nog geen kans gehad om het echt te bekijken (vol. 2 moet ook nog komen, trouwens). Maar volgende week ga ik een quiche maken met het recept voor paté brisêe fine dat erin staat. Als dat lukt is het direct m'n favoriete kookboek. En zeker staan er zoete recepten in! | |
RobinOok | woensdag 31 maart 2010 @ 15:18 |
quote:Ik snap daar echt helemaal niks van, dat zoveel mensen nog steeds zo enthousiast zijn over Beb Vuyk. Ik vind het een enorm butboek. Compleet uit de tijd met d'r knoflookpoeder, gemberpoeder, laospoeder. | |
ColdFeet | woensdag 31 maart 2010 @ 15:23 |
quote:Ja gut, maar die Indische keuken luistert sowieso niet zo nauw; wat let mij om gewoon verse te gebruiken? | |
LieLie | woensdag 31 maart 2010 @ 15:25 |
quote:Van Kookook komt regelmatig een nieuwe druk uit hoor! Dus die is nog steeds fris en modern ![]() En daarin heb je dus idd een basisrecept en een aantal varianten daarop! | |
RobinOok | woensdag 31 maart 2010 @ 15:28 |
quote:Wat let je om niet gewoon meteen een goed recept te gebruiken of goed kookboek te kopen? Beb Vuyk zou niet meer verkocht moeten worden. | |
ColdFeet | woensdag 31 maart 2010 @ 15:34 |
quote:Nou! Ga met een spandoek voor de winkel staan!!! Ik heb Beb Vuyk ooit gekregen, en ik gebruik 'm wel, die een of twee keer per jaar dat ik zin heb om uitgebreid Indisch te koken. Sorry ![]() | |
DevilsAndDust | woensdag 31 maart 2010 @ 15:44 |
Welk kookboek had ik dan wel moeten kopen, RobinOok? | |
jUsTmE13o2 | woensdag 31 maart 2010 @ 15:47 |
quote:ik heb 'm besteld, bedankt! hoop dat er wat simpele recepten in staan om te oefenen met ingredienten die gewoon in de supermarkt te koop zijn, ik had voorheen wel wat kookboeken maar allemaal ingredienten nodig waarvoor je naar de toko of groentenman moet, en dat vind ik toch irritant als drukke student samenwonend met vriend met eigen bedrijf.. dan kan je weer alleen maar in het weekend lekker uitgebreid boodschappen doen en koken. hoop dat het nu beter gaat! | |
jUsTmE13o2 | woensdag 31 maart 2010 @ 15:48 |
quote:ik heb de kook ook besteld, bedankt ![]() | |
De_Hertog | woensdag 31 maart 2010 @ 15:49 |
quote:Zijn dat echt alleen technieken en dergelijke of ook recepten? | |
Pietverdriet | woensdag 31 maart 2010 @ 15:57 |
quote:Het is verschrikkelijk goed, en er staan prachtige desserts in, het is heel bruikbaar en begrijpelijk geschreven en je leert dingen echt te maken ipv een pakje. | |
Pietverdriet | woensdag 31 maart 2010 @ 15:58 |
quote:Hele generaties Nederlanders hebben de indische keuken geleerd van Beb, maar wat zou jij aanraden op Indische keuken gebied? | |
ColdFeet | woensdag 31 maart 2010 @ 16:00 |
quote:Dat laatste is sowieso het streven ![]() ![]() Voor de klassieke Franse desserts vind ik het kookboek van Anthony Bourdain dat ik heb staan ook wel fijn , trouwens ![]() | |
ColdFeet | woensdag 31 maart 2010 @ 16:01 |
quote:Lonny dinges heeft ook een Indisch kookboek geschreven dat best de moeite waard is. | |
RobinOok | woensdag 31 maart 2010 @ 16:25 |
Ik ben niet zo heel erg thuis in de Indonesische kookboekenwereld, maar de recepten van Lonny zien er inderdaad een stuk authentieker en smakelijker uit. ![]() Bijvoorbeeld in: De authentiek Indische Keuken ![]() (en let op, er is ook nog een boek van zijn hand: "De complete Indonesische keuken, 785 authentieke recepten van de verschillende eilanden" maar dat is een onhandig boek, alles ingedeeld per eiland. Dat is echt een crime om daar even iets in te vinden als je bijvoorbeeld denkt "ik wil iets met varkensvlees". Bovendien een schrijfwijze van de ingredienten waarbij ik nogal eens diep na moet denken om me te realiseren wat ie bedoelt. Beetje te indonesish misschien, niet echt geschikt voor alle dag. Ik vind het wel leuk om te hebben, maar eigenlijk was het een beetje een miskoop. Ik kook er heel weinig uit. | |
Chielus | woensdag 31 maart 2010 @ 17:02 |
Heb hier zowel A Propos Bistro als Les Halles van A. Bourdin staan, Bistro is wat boerser, les Halles wat verfijnder. Heb zelf net ![]() Gebraad staat nog hoog op mn verlanglijst. | |
MariaEtcetera | woensdag 31 maart 2010 @ 21:44 |
Ik zag laatst die Julia Childs bij de ABC en toen dacht ik, hey, dat was die bekende miep met d'r Belangrijke Kookboek! ![]() ![]() ![]() Indisch koken lijkt me ook wel leuk, dus ook TVP voor verdere kookboek-tips! ![]() Ik zag bij de ABC ook een boek over Caribisch koken geloof ik, van een vrolijke rastameneer die o.a. rastafari pudding ging maken ![]() ![]() | |
RobinOok | woensdag 31 maart 2010 @ 23:08 |
Deze?![]() Die zie ik wel eens op de BBC voorbij komen: Caribbean Food made easy. | |
Pietverdriet | woensdag 31 maart 2010 @ 23:09 |
quote:Wil je koken of wil je plaatjes kijken? | |
MariaEtcetera | donderdag 1 april 2010 @ 00:46 |
quote:Jaaaa! ![]() PietVerdriet: ik kook graag met behulp van plaatjes ![]() | |
SeaOfLove | donderdag 1 april 2010 @ 04:59 |
quote:Lonny ![]() ![]() ![]() ![]() | |
SeaOfLove | donderdag 1 april 2010 @ 05:04 |
quote:volgens mij word je heel vrolijk van die meneer! jammer dat ik alleen bbc-e heb ![]() | |
SeaOfLove | donderdag 1 april 2010 @ 05:15 |
quote:ik kook ook graag mbv plaatjes ![]() ![]() ![]() | |
RobinOok | donderdag 1 april 2010 @ 12:48 |
quote:Ik weet het niet, ik kijk altijd maar met een half oog naar dat programma. Op de een of andere manier trekt de caribbische keuken me niet zo. Maar als het jou wel trekt en je hebt nog geen ervaring met die keuken, dan heb ik zo'n gevoel dat dat best een leuk boek voor je zal zijn. | |
DarkElf | donderdag 1 april 2010 @ 13:16 |
ik kan wel koken zonder plaatjes ![]() | |
RobinOok | donderdag 1 april 2010 @ 13:40 |
Ik wil ook plaatjes. ![]() | |
Chielus | donderdag 1 april 2010 @ 13:55 |
Plaatjes zijn fijn maar niet essentiel. Voor exacte recepturen totaal niet belangrijk, maar om inspiratie op te doen vaak wel vaak fijn. | |
_aurum_ | donderdag 1 april 2010 @ 15:47 |
ik heb van de week deze besteld:![]() Ben erg fan van Rachel Allen d'r kookstijl en ben beetje bij beetje d'r boeken bijeen aan het sprokkelen. Wat ik ook nog wil is een kookboek van Claudia Roden, ik moet alleen nog even kijken welke ![]() | |
LieLie | donderdag 1 april 2010 @ 15:48 |
Ik vind plaatjes ook fijn! Dan kan ik me toch meer een voorstelling maken van wat het is, en of ik het lekker zal vinden. Het inspireert ook meer. | |
SeaOfLove | donderdag 1 april 2010 @ 16:08 |
quote:ik heb duizend-en-één-smaken, echt een aanrader! het joodse kookboek van haar staat ook nog op mijn verlanglijstje. | |
MariaEtcetera | donderdag 1 april 2010 @ 18:57 |
quote:Dat geldt ook als een goed verhaal! ![]() Schijnbaar ben ik overigens ook niet de enige plaatjes georiënteerde ![]() En ja ik werd helemaal vrolijk van de kleurige plaatjes van lekker uitziend eten in dat boek van Levi Roots! Het was overigens deze: ![]() Al moet ik zeggen dat ik die die Robin postte er nóg blijer uit vond zien! ![]() Oh en SeaOfLove: ik heb ook geen BBC geloof ik, maar als je op youtube zoekt naar 'Levi Roots cooks' vind je wel wat! Off topic: SPOILER | |
SeaOfLove | donderdag 1 april 2010 @ 19:11 |
ik heb geen computer, tenminste niet één die het doet ![]() ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 1 april 2010 @ 20:56 |
Heb deze vandaag binnen gekregen![]() | |
Yvesss | donderdag 1 april 2010 @ 21:10 |
Dat ziet er interessant uit. Is het wat? Ze is tevens de schrijfster van een boek over 'botten', zoals te zien op haar blog. http://jennifermclagan.blogspot.com/ | |
SeaOfLove | donderdag 1 april 2010 @ 21:14 |
en dat is gewoon van een vrouw dus ![]() ![]() ![]() | |
stavromulabeta | donderdag 1 april 2010 @ 21:15 |
quote:Wow! hebben ! ![]() ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 1 april 2010 @ 21:34 |
Ik heb het zelfs nog niet bekeken, is vandaag binnengekomen, staat nog ingepakt, kwam thuis, zag dat het binnen was en zijn gaan eten. Ben net thuis. Hebben babycalamaris gegeten op een salade, en daarna zeeduivel met garnalen | |
Yvesss | donderdag 1 april 2010 @ 21:42 |
Dan kijk je morgen maar even. | |
Spanky78 | donderdag 1 april 2010 @ 22:21 |
Wil je echt iets leren over eten en koken: - McGee : over eten en koken (Science and lore of the kitchen) Wil je klassieke recepten: - Grote larousse atlas van de gastronomie - Escoffier Voor leuke receptjes en verhalen over kaasje en regionale keukens: - CUlinaria (met veel grote foto's etc) VOor experimenten en mooiigheid: -El bulli - CHemist & chef - Boeken van Hervé This Wil je gewoon lekker koken en inspiratie voor vanavond: - Lonny voor indisch - Boekjes van de IKEA voor echt lekkere gerechten maar wel snel een simpel. (ik was verbaasd over de kwaliteit!) - De zilveren lepel (italiaans) - Jamie oliver boekjes, leuk, itaiaansig met een twist. - Goedkope boekjes van de boekenvoordeel: tapas, indiaas, japans etcetc. | |
Spanky78 | donderdag 1 april 2010 @ 22:25 |
Juistem die dus! Echt een aanrader voor als je meer wilt weten dan recepten.quote: | |
cactusbloem | vrijdag 2 april 2010 @ 02:08 |
Ik was vandaag bij De Slegte en tot mijn verbazing lag daar "De Creoolse keuken" van Rozieres voor 11,99! Helemaal blij ![]() | |
jUsTmE13o2 | vrijdag 2 april 2010 @ 11:12 |
yay, mijn Kook Ook komt vandaag als het goed is! Ze waren gisteren al aan de deur geweest, maar toen was ik op de uni ![]() Heb van de week via marktplaats een boek van Jamie Oliver gekocht, voor 5 euro ![]() Gisteren eruit gekookt. kipfilet met wijn en champignons in een zakje van aluminiumfolie uit de oven. Was best te doen! En we hebben ook de citroenpudding gemaakt, maar die werd steeds maar niet gaar (binnen de gestelde tijd + 30 min), en uiteindelijk is hij juist te lang gegaan voglens mij, want nu is het praktisch een cake geworden in plaats van pudding. Ach ja, het smaakt wel lekker ![]() EDIT: jay, mijn KookOok is er! Kan ik toch nog lekker bladeren en iets lekkers uitzoeken voor de Paasdagen! Yay ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door jUsTmE13o2 op 02-04-2010 11:46:16 ] | |
r2d22 | vrijdag 2 april 2010 @ 15:24 |
quote:Oma Keasberry's Indische keukengeheimen Het is niet zo'n groot boek. De recepten die hierin staan en de smaken komen heel erg overeen met alles wat mij indische oma kookte. (Bep is inderdaad waardeloos.) | |
DarkElf | vrijdag 2 april 2010 @ 18:00 |
quote:ik heb deze ![]() ook zo leuk en interessant om te lezen. Echt een naslagwerk. | |
_aurum_ | vrijdag 2 april 2010 @ 23:07 |
quote:ik heb gezocht, maar die is toch niet meer leverbaar? | |
stavromulabeta | vrijdag 2 april 2010 @ 23:22 |
quote:De NL-versie kennelijk niet (als ik bol mag geloven), de engelse echter nog wel. | |
jUsTmE13o2 | zaterdag 3 april 2010 @ 00:07 |
vandaag mijn kook ook helemaal doorgespit. lijkt me een handig boek, maar de Wannee blijft ook trekken. Is er iemand die beide heeft en is het zinvol om de Wannee ook aan te schaffen of haal ik daarmee meer van het zelfde in huis? | |
jUsTmE13o2 | donderdag 15 april 2010 @ 14:14 |
wannee besteld, voor een vriendinnetje, kan ik er zelf mooi ook even doorbladeren en beslissen of ik hem ook wil! ben benieuwd! | |
Yinny | donderdag 15 april 2010 @ 15:04 |
Jippie! Het is binnen: ![]() Via www.boekenkraam was dit naslagwerk slechts ¤65, slik... De kartonnen doos is dus beschadigd, maar de boeken zelf zijn in goede staat. Hopelijk heb ik van de week de tijd om het boek te bekijken! | |
SeaOfLove | donderdag 15 april 2010 @ 15:23 |
quote:op marktplaats kwam ik 'm 2 weken geleden nog tegen, de joodse keuken dus, en daar werd echt vet op geboden, volgens mij zelfs over de nieuwwaarde prijs ![]() | |
Spanky78 | donderdag 15 april 2010 @ 15:44 |
quote:Die heb ik ook, prachtig boek voor recepten en ingredienten uit de klassieke franse keuken. (voornamelijk) | |
_aurum_ | donderdag 15 april 2010 @ 16:33 |
quote:ik heb ' m zojuist via amazon besteld levertijd duurt wel even; maar ik was iets van ¤ 24 kwijt inc. de verzendkosten. En naar het schijnt is het een nieuw exemplaar. * _aurum_ benieuwd is ![]() | |
SeaOfLove | donderdag 15 april 2010 @ 16:45 |
quote: ![]() ![]() ![]() ![]() | |
SeaOfLove | donderdag 15 april 2010 @ 16:46 |
of heb je het over de joodse keuken van roden? ![]() | |
_aurum_ | vrijdag 16 april 2010 @ 07:01 |
![]() ik koop bijna altijd Engelse kookboeken, beroepsdeformatie zullen we maar zeggen ![]() ![]() | |
LieLie | dinsdag 20 april 2010 @ 17:12 |
Heeft iemand ervaring met Snel en Slank van Ainsley Harriot?![]() | |
ColdFeet | dinsdag 20 april 2010 @ 17:16 |
quote: ![]() ![]() ![]() Let wel: 'slank' is de vertaling van 'low-fat' hier. Voor de volledigheid ![]() | |
DarkElf | dinsdag 20 april 2010 @ 17:18 |
quote:superboek met erg lekkere en makkelijke gerechten, echt een aanrader ![]() | |
LieLie | dinsdag 20 april 2010 @ 17:20 |
Mooi ![]() | |
Marble | dinsdag 20 april 2010 @ 21:40 |
quote:Ik dacht al dat het een ironische titel was. Slank is nu niet echt het eerste dat in me opkomt als ik aan Ainsley denk. | |
LieLie | dinsdag 20 april 2010 @ 21:49 |
quote:Die is op zich best wel aardig in vorm toch? | |
SeaOfLove | dinsdag 20 april 2010 @ 21:50 |
ainsley is wel ![]() ![]() | |
Marble | dinsdag 20 april 2010 @ 21:59 |
quote:In vergelijking met Oprah misschien wel ja. | |
cybermans | woensdag 21 april 2010 @ 10:54 |
Iemand deze al gelezen | |
Pietverdriet | woensdag 21 april 2010 @ 16:29 |
Niet helemaal een kookboek, maar bij de Aldi, in het kader van de italiaanse week, Jamie goes Italian op DVD Jamie Oliver die 150 minuten lang door italie trekt en leuke dingen doet, voor 7,99. | |
Fixers | woensdag 21 april 2010 @ 19:41 |
quote:Als je plaatjes wilt moet je de "Kookschool" serie nemen. Iedere stap een foto, ik ben fan. En die jaren 70 kookboeken. Dat zijn vast de nederlandse klassiekers van de huishoudscholen. Er is pas een nieuwe editie van Het Nieuwe kookboek uitgekomen. De oudbollige foto's zijn eruit. De recepten wat gemoderniseerd en er staat een ondertitel op de kaft: "Al 40 jaar het nieuwe kookboek!" ![]() Voor de echte kookfreaks is er nu een Nederlandse versie van Sous Vide Cuisine van Roca & Brugues uit het spaans vertaald. [ Bericht 27% gewijzigd door Fixers op 21-04-2010 19:49:52 ] | |
davo1979 | woensdag 21 april 2010 @ 23:22 |
Ik heb al jaren een broodmachine op de zolder staan, misschien een enkele keer gebruikt. Maar sinds deze week denk ik daar aan om wat meer te gaan doen er mee en dus een boekje gekocht.![]() | |
stavromulabeta | zaterdag 24 april 2010 @ 18:57 |
Net terug van fietsvakantie in Engeland en Wales. In 'boekenstadje' Hay on Wye (ruim 30 boekenwinkels op een paar 1000 inwoners) kon ik me helaas nauwelijks inhouden, ondanks de beperkingen van fietstassen. En dit is de oogst: Farmhouse Cookery: 400 pagina's Britse streekgerechten, per streek van herkomst. Preserve: Boek over (uiteraard) inmaken, jams, chutneys e.d. The Sausage book: Alles over het zelfmaken van worsten, inclusief droge worst met veel gedetailleerde informatie over de manieren waarop je aan je eigen droge worst dood kunt gaan. Ook een hoop recepten, helaas wel met enige focus op Britse worsten (veel paneermeel dus). The Country Kitchen: Uitstekend boek over hoe je zo'n beetje het gemiddelde supermarkt-assortiment zelf kunt maken. Van bier en kaas tot gedroogde groenten en gezouten vlees en ketchup. | |
stavromulabeta | zaterdag 24 april 2010 @ 18:59 |
quote: [ Bericht 2% gewijzigd door stavromulabeta op 24-04-2010 20:18:05 ] | |
Drossie | dinsdag 27 april 2010 @ 19:34 |
Gisteren 2 nieuwe boeken besteld.![]() ![]() | |
Schranseman | woensdag 28 april 2010 @ 09:27 |
Gisteren deze binnengekregen:![]() | |
Drossie | woensdag 28 april 2010 @ 11:36 |
quote:Ik dacht er ook even aan om een Engelstalig boek te kopen, maar na het lezen van een voorbeeldexemplaar heb ik dat toch maar niet gedaan. In elke zin is er wel een woord dat ik niet begrijp, waardoor de essentie dikwijls verloren gaat. Voor dit boek zal het nog lang wachten zijn op de NL-versie, als er die dan al komt helaas... | |
_aurum_ | woensdag 28 april 2010 @ 21:36 |
quote:ik heb 'm binnen ![]() Volgens mij ben ik hier nog wel maaaanden zoet mee. Het is echt een kook/geschiedenisboek leuk om dat er ook bij te krijgen ![]() | |
stavromulabeta | woensdag 28 april 2010 @ 21:53 |
quote:Ik heb er ook al tig keer verlekkerd naar staan kijken. Heb jij ook de Joodse Keuken van Claudia Roden? En zo ja, voegt dat boek er dan nog iets aan toe? | |
_aurum_ | donderdag 29 april 2010 @ 09:48 |
ik heb de Joodse Keuken niet, dus ik kan er helaas niks over zeggen ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 29 april 2010 @ 09:53 |
quote:Recepten voor varkenshaas in champigonroomsaus zal je daar iig niet vinden. | |
Fixers | donderdag 29 april 2010 @ 10:43 |
Jammer dat 'ie best aan de prijs is. Maar na het zien van Julie & Julia heb ik de kunst van het koken eens doorgebladerd. Best iets om te hebben. | |
stavromulabeta | donderdag 29 april 2010 @ 20:52 |
quote:Nee, maar daar hebben we andere boeken voor, die dan weer geen recepten voor Mohn Torte, eend met granaatappel en kofta hebben. Volgens dat boek wordt in sommige Joodse gemeenschappen overigens wel zuivel met vlees gecombineerd. Er wordt dan wel een hele boekhouding bijgehouden om ervoor te zorgen dat de melk en het vlees geen familie van elkaar zijn. | |
prupke | vrijdag 30 april 2010 @ 00:04 |
quote:of deze : Kook-wijzer / druk 2 isbn: 9789039800881 het is een studie boek dat wel, maar goede uitleg van hoe je iets moet bereiden ![]() | |
_Hestia_ | vrijdag 30 april 2010 @ 16:03 |
Ik heb van de week toch zo'n leuk winkeltje ontdekt in Enschede: kookboek.nl, naar de gelijknamige website. Hij zit in de Walstraat en ik kan er echt wel uren rondkijken ![]() En denk dat ik toch maar de ![]() ![]() ![]() | |
davo1979 | zaterdag 1 mei 2010 @ 11:05 |
Vandaag gehad :![]() | |
ColdFeet | dinsdag 11 mei 2010 @ 11:06 |
Zeg, ik zit al een tijdje te azen op De Joodse Keuken van Claudia Roden. Nu wilde ik 'm gaan kopen, maar ik zag dat er twee titels zijn: An Odyssey from Samarkand to New York An Odyssey from Samarkand and Vilna to the Present Day Hmm. Weet iemand of/wat het verschil is? | |
Drossie | dinsdag 11 mei 2010 @ 11:33 |
Vorige week nog 2 boeken gekocht![]() ![]() | |
stavromulabeta | dinsdag 11 mei 2010 @ 19:04 |
quote:Ik heb zelf de "Vilna"-versie en die even vergeleken met de inhoudsopgave van de New-York-versie op amazon. Behalve wat kleine verschillen in paginanummers bij de hoofdstukken en de opmaak kan ik inhoudelijk geen verschillen tegen komen. In de index staan ook wel wat verschillen, maar als je het bij een andere woordje opzoek, vind je toch de betreffende verwijzing. Ik denk dus dat er wat betreft inhoud geen enkel verschil is. Misschien is de ene de Amerikaanse editie en de andere de UK-versie. Wellicht dat Amerikanen niet weten waar Vilnius ligt. En ik wist niet waar Samarkand lag | |
ColdFeet | dinsdag 11 mei 2010 @ 19:43 |
Ah Stavro, dank voor de moeite! ![]() | |
stavromulabeta | dinsdag 11 mei 2010 @ 20:00 |
quote:Oh, absoluut. Vooral omdat het zo gevarieerd is, van klassieke recepten uit de Elzas tot couscous en Aziatische Curry's. En omdat het inderdaad naast recepten ook heel veel achtergronden en een halve studie ethnologie bevat. Samen met Julia Child en Nigella Lawson's "Hoe te Eten" het kookboek dat ik nooit zou willen missen. | |
DarkElf | dinsdag 11 mei 2010 @ 20:07 |
quote:je kan hem wat inbladeren als je hier bent? ![]() | |
ColdFeet | woensdag 12 mei 2010 @ 11:56 |
Nou, ik geloof dat ik het zo wel aandurf, Elf ![]() | |
DarkElf | woensdag 12 mei 2010 @ 14:30 |
meteen siciliaans kookboek gekocht : sicilicious ![]() ![]() | |
SeaOfLove | woensdag 12 mei 2010 @ 14:41 |
quote:ik wil 'm ook! wat kost het boek bij amazone? | |
Cherryblossom | woensdag 12 mei 2010 @ 17:43 |
Ik heb Kook! van Jamie Oliver. Goed basiskookboek. Hoofdstukken over pasta, risotto, vlees, vis, groente, desserts... Van elk dier staat een tekening waarop te zien is welk stuk waar vandaan komt, tips hoe je groente moet koken, combineer tips, wijntips, algemene tips voor hygiene en veiligheid in de keuken. Helaas vind ik het aantal recepten wat aan de magere kant. En de recepten zijn ook niet heel toegankelijk. Ik kook er alleen uit wanneer ik een "speciaal dinertje" maak. Als student kies ik toch vaker voor de simpele pasta's enzo. Het is nét te veel moeite, nét te veel ingrediënten, nét te apart om er wekelijks uit te koken. (nu moet ik het natuurlijk ook doen met een rotkeukentje waarbij ik niet de plaats noch hulpmiddelen bij de hand heb) | |
Pietverdriet | woensdag 12 mei 2010 @ 17:52 |
Gooi het Jamie Oliver merk erop en je kan echt vrijwel alle zuut verkopen, koelboxen, koksmessen made in china, etc etc | |
Cherryblossom | woensdag 12 mei 2010 @ 17:58 |
quote:Ik geef toe dat het boek opviel door de bekende naam er op.. Maar als ik de inhoud kut vind is dat gewoon zo, welke naam er ook op staat. Toevallig vind ik hem wel goed | |
Pietverdriet | woensdag 12 mei 2010 @ 17:59 |
quote:Prima, als je maar niet de illusie hebt dat hij het zelf heeft geschreven. | |
Cherryblossom | woensdag 12 mei 2010 @ 18:17 |
quote:Dat doet niemand zelf! Haha ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 12 mei 2010 @ 18:21 |
quote:Daarom is het boek van Julia Child zo goed, dat schreef ze wel zelf, samen met Simone Beck en Louisette Bertholle Als je nu echt een goed kookboek zoekt, ![]() | |
Fixers | zaterdag 15 mei 2010 @ 18:50 |
Als het verhaal uit de film klopt heeft julia child niet alleen dat boek geschreven, maar ook de recepten getest. Ook niet onbelangrijk. Mijn nieuwste aanwinst is "Zelf geoogst". Boekje over hoe je makkelijk in je tuin of zelfs op een balkon een moestuintje kan beginnen. Een aantal makkelijke groenten en fruit, hoe ze te kweken simpel en duidelijk. En recepten wat je met die stortvloed aan courgettes en sperciebonen moet doen. | |
davo1979 | woensdag 19 mei 2010 @ 23:38 |
Deze boeken besteld:![]() ![]() | |
stavromulabeta | donderdag 20 mei 2010 @ 07:45 |
quote:Wat staat daar zoal in? Vast geen recepten voor Char-Grilled Banker of Lehman-Bros-stock in Tamarind sauce... ![]() Ik heb gisteren deze van ebay ontvangen... Ik ben de laatste tijd kennelijk wat meer Europees aan het koken, terwijl ik een jaar of wat geleden heel erg Aziatisch en Arabisch bezig was. | |
davo1979 | donderdag 20 mei 2010 @ 11:55 |
quote:Geen flauw idee heb hem nog niet. Zal het je laten weten als ik hem heb. | |
Dynd | zaterdag 22 mei 2010 @ 13:52 |
Weet iemand nog een goed boek voor een echte beginner? Simpele gerechtjes dus, voor weekendjes alleen thuis. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 22 mei 2010 @ 13:58 |
quote:De wannee, kookboek van de amsterdamse huishoudschool http://www.bol.com/nl/p/n(...)002599428/index.html | |
Dynd | zaterdag 22 mei 2010 @ 14:02 |
quote:Wow, helemaal wat ik zocht! Bedankt ![]() | |
davo1979 | donderdag 27 mei 2010 @ 23:49 |
quote:Ik zou er nog even op terug komen als het boek er was. En het kwam vandaag. Wat staat er zoal in zal een paar recepten opnoemen: roast beef and yorkshire pudding the queens 80th birthday dessert welsh rarebit devils on horseback ect ect | |
Fixers | vrijdag 28 mei 2010 @ 06:44 |
quote:Ik blijf erbij dat deze serie ook gewelig is: http://www.bol.com/nl/p/n(...)005506041/index.html | |
stavromulabeta | zaterdag 19 juni 2010 @ 00:37 |
quote:En, hoe is die? Voegt het iets toe of zijn het meer recepten die je ook in andere kookboeken kunt vinden? | |
Pietverdriet | zaterdag 19 juni 2010 @ 12:34 |
Het boek is goddelijk. Gaat over boter, spekvet, ganzevet, vet vlees, merg en wat je er mee kan doen. Goddelijk en heel politiek incorrect in deze foodnazi tijd van mager en slank | |
KaheemSaid | vrijdag 25 juni 2010 @ 23:05 |
quote:Ik heb deze ook besteld, dankje voor de tip. | |
MariaEtcetera | donderdag 1 juli 2010 @ 21:59 |
Gekregen als afscheidskadootje van mijn oude collega's! Tof ![]() ![]() | |
Perruche | donderdag 1 juli 2010 @ 22:10 |
Wat een leuk kado! | |
Innocence | maandag 12 juli 2010 @ 13:33 |
quote:Geweldig boek lijkt me dat ook zeg. Blijft toch het favoriete ingredient in vele gerechten en wordt zo ondergewaardeerd. Gaat op het lijstje! ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 16 juli 2010 @ 23:52 |
Kom er net achter dat een hele leuke klassieker gewoon online staat. http://www.dbnl.org/tekst/weru002100a01_01/ 100 avonturen met een pollepel J.W.F. Werumeus Buning en ondek waar meneer van Dam zijn schrijfstijl vandaan heeft gejat | |
PdeHoog | woensdag 28 juli 2010 @ 15:27 |
Vandaag bij Kookpunt geweest ![]() Wannee Nigella's Kerst (verzameling compleet maken he ![]() En een verlanglijstje waar mijn ouders en vrienden voorlopig weer een paar jaar mee door kunnen ![]() | |
Vonkenboer | zondag 15 augustus 2010 @ 12:42 |
Omdat ik en mijn vriendin binnen afzienbare tijd willen gaan samenwonen leek het mij leuk om een soort van basis kookboek te geven; dit aangezien wij allebei toch wel grote Klunzen in de keuken zijn (ja, klus met een hoofdletter K ![]() Nu ben ik al niet in staat om te koken; laat staan dat ik een leuk / goed basis kookboek kan uitzoeken. Ik zoek eigenlijk iets waar zaken instaan die je dagelijks op tafel kunt zetten; dus geen kookboek die je 2 keer in het jaar gebruikt omdat er dan mensen komen eten en je iets anders dan anders op tafel wilt zetten. Gewoon een goed duidelijk basis "ik wil leren koken"achtig kookboek | |
The_Hives | zondag 15 augustus 2010 @ 13:02 |
quote:Kookook | |
The_Hives | zondag 15 augustus 2010 @ 13:04 |
![]() quote: | |
Pietverdriet | zondag 15 augustus 2010 @ 13:06 |
quote:De Wannee Wannee kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool http://www.bol.com/nl/p/n(...)002599428/index.html | |
The_Hives | zondag 15 augustus 2010 @ 13:56 |
Ik heb zelf nog geen boeken van Jamie Oliver, maar kreeg dit in mijn mail. Zou het wat zijn? zeker voor die prijs? http://www.bruna.nl/boeke(...)qP0dOe8AAAEmTEt.QFrq | |
Pietverdriet | zondag 15 augustus 2010 @ 14:00 |
quote:Jamie Oliver boeken. Uitgeverij betaald J.O. veel geld voor het recht boeken uit te brengen. Redactie schrijft het, lekker veel full colour fotos maken en weer een beststeller. Je hebt hopelijk niet de illusie dat hij het zelf schrijft niet? Hij verleend zijn merkrecht aan een uitgever en laat fotos van zich maken, en krijgt er bakken met geld voor. Thats it zo een beetje. | |
The_Hives | zondag 15 augustus 2010 @ 14:07 |
Die illusie heb ik inderdaad niet. Vandaar dat ik hem ook niet meteen besteld heb ![]() Ben wel benieuwd naar ervaringen van anderen die 'zijn' boeken hebben en of het toch de moeite waard is. Heb het namelijk eigenlijk niet zo op boeken van TV-koks | |
Vonkenboer | zondag 15 augustus 2010 @ 19:39 |
quote:Hmmm, klinkt opzich goed. Voor mij en mijn vriendin lijkt het mij een mooi duidelijk boek met zo hier en daar de nodige afbeeldingen om een hoop te verduidelijken. Klinkt goed ! Zal het boek eens door google heen halen. quote:Dit boek schijnt alleen maar tweedehands te verkrijgen ? Niet echt geweldig om kado te geven ![]() | |
DarkElf | zondag 15 augustus 2010 @ 19:48 |
quote:dus? dan nog kunnen mensen 'zijn' boeken leuk vinden toch? | |
Pietverdriet | zondag 15 augustus 2010 @ 19:59 |
quote:Natuurlijk, als je in dat hele beroemde mensen package stapt, Kan je gelijk ook de Jamie Oliver wijnkoeler, vijzel, kurkentrekker etc etc etc kopen. | |
DarkElf | zondag 15 augustus 2010 @ 20:00 |
quote:als mensen dat willen kopen moeten ze dat vooral doen. Word je je eigen negatieve en vooral belerende houding nooit zat? | |
Pietverdriet | zondag 15 augustus 2010 @ 20:03 |
quote:Zolang ik mensen al jij daar mee tegen de haren kan strijken is mijn dag goed ![]() Of ben je gewoon pissig omdat ik je illusie heb weggenomen? [ Bericht 5% gewijzigd door Pietverdriet op 15-08-2010 20:10:20 ] | |
DarkElf | zondag 15 augustus 2010 @ 20:16 |
quote:welke illusie? of denk je dat je iets verteld hebt wat niet allang bekend is? ik vind het gewoon vreemd hoe je soms doet, that'all ![]() | |
MariaEtcetera | zondag 15 augustus 2010 @ 20:51 |
Mij boeit het geen drol of Jamie O. de boeken schrijft of Jan Pullekie van de Hoek, als ik het boek maar puik vind en de recepten die erin staan! ![]() En ja, ik vind plaatjes in boeken heel belangrijk, lay-out e.d. ook, en daar schaam ik me geen moment voor ![]() Overigens zal het me aan mn anus oxideren of er op mijn snijplank een J.O.-logo staat - ik koop de meest functionele en goedkoopste ![]() Als antwoord op de vraag van Hives: ik ken het niet, maar veel recepten uit de Jamie Oliver boeken staan ook op zijn site geloof ik. Is wel een goeie manier om te kijken of die recepten je aan staan - vaak zijn er ook een paar voorbeelden uit de boeken, is leuk! | |
The_Hives | maandag 16 augustus 2010 @ 17:12 |
quote:thnx! zal eens kijken ![]() | |
Vonkenboer | woensdag 18 augustus 2010 @ 19:36 |
quote:Om mijzelf even te quoten; zijn er nog meer kookboeken die voor de echte beginners geschikt zijn ? Mijn vriendin is ook een fan van Italiaans eten dus een goed Italiaans semi-beginners kookboek is ook welkom | |
Pietverdriet | woensdag 18 augustus 2010 @ 19:59 |
quote:Italiaanse keuken is niet moeilijk, de smaak wordt bereikt door goede ingredienten en de boel eigenlijk simpel te houden. Beste kookboek voor de italiaanse keuken is Artusi http://www.bol.com/nl/p/n(...)002072727/index.html Laat je niet afschrikken door de Nederlandse titel, de recepten zijn niet complex. De zilveren lepel is erg in, maar Artusi is beter http://www.bol.com/nl/p/n(...)005015910/index.html | |
DarkElf | woensdag 18 augustus 2010 @ 20:11 |
de zilveren lepel is voor een beginner denk ik helemaal niet leuk (sowieso vind ik het een overgehyped boek eigenlijk maar das persoonlijk natuurlijk) , ja er staat heel veel in maar t nodigt niet echt uit om wat te experimenteren als je net begint. | |
MaximusTG | woensdag 18 augustus 2010 @ 22:26 |
Heb de zilveren lepel zelf ook, en vind het een goed boek; Veel authentieke recepten, gesorteerd op soort gerecht, pasta's, frittata's, vlees, gevogelte etc. Je moet idd wel enig ervaring/kennis hebben voordat je er goed mee kan werken. Wat ik er minder aan vind (en ik hoop dat ik het goed kan verwoorden) is dat de recepten niet eenvoudig te gebruiken zijn voor de doordeweekse maaltijd. Ongetwijfeld kan dat prima, maar dat vereist wel een hele andere kijk op zo'n doordeweekse maaltijd. Je zou dan bijvoorbeeld een simpel pastaatje vooraf doen, met een vleesgerecht als hoofdgerecht met een groentebijgerecht. Heel anders dan de Nederlandse aanpak, of misschien beter gezegd, de moderne Nederlandse aanpak (combinaties/fusies van verschillende keukens, oosters, afrikaans, frans etc. in een gerecht). Ook heb je om de smaak van zo'n italiaanse gerecht tot zn recht te laten komen goede ingredienten nodig, en ik heb het idee dat veel van die ingredienten hier een stuk duurder zijn dan in Italie. Ben verder ook gek op mn broodbakboek "The Bread Baker's Apprentice" http://www.bol.com/nl/p/e(...)001486196/index.html En dit Italiaanse kookboek vind ik erg fijn: "Twaalf" over gerechten uit Toscane volgens de seizoenen. http://www.bol.com/nl/p/n(...)006043507/index.html Verder is "Slow Cooking" een mooi boek. http://www.bol.com/nl/p/e(...)002115705/index.html | |
FigureBirdStars | woensdag 18 augustus 2010 @ 22:46 |
Weet iemand een goed kookboek over de Spaanse keuken? En misschien ook eentje vooral gericht op Catalaanse streekgerechten? | |
r2d22 | donderdag 19 augustus 2010 @ 11:19 |
1080 recepten - Ortega, S. De "bijbel"voor het Spaanse kokkerellen Het boek is fantastisch, zeer overzichtelijk en inderdaad een inspiratiebron voor heerlijke etentjes. Weinig plaatjes, wel erg duidelijk. Ben hem voor weinig bij een dump boekhandel tegen gekomen. | |
FigureBirdStars | vrijdag 20 augustus 2010 @ 08:49 |
quote:Hoewel ik een boek met zo'n titel niet zo snel zou oppakken, denk ik na het lezen van wat andere recensies dat dit wel is waar ik naar op zoek ben. Bedankt voor de tip! | |
sammyd118 | vrijdag 20 augustus 2010 @ 14:16 |
Heb net het nieuwe kook leesboek van Giphart binnen,eten,drinken,slapen.Heel mooi boek met mooie foto,s! Zeker een aanrader! | |
LieLie | vrijdag 20 augustus 2010 @ 16:58 |
quote:Zeker een mooi boek! Maar niet echt een kookboek. Het heet wel lees- en kookboek, maar de recepten hebben niet de overhand en zijn voor een deel onuitvoerbaar in een huis-tuin-en-keuken-keuken ![]() | |
#ANONIEM | maandag 23 augustus 2010 @ 23:06 |
Ik had een topic geopend over http://modernistcuisine.com/ omdat ik van mening ben dat dat een eigen topic verdient. Ik denk dat het een van die zeldzame uitgaven is die al voor ze in de winkel liggen klassiekers zijn. Helaas vond iemand dat het SPAM is. Enfin, misschien gaat ie weer open, dan is het dit topic: Hebben! modernistcuisine.com [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 24-08-2010 14:16:41 ] | |
DarkElf | donderdag 26 augustus 2010 @ 13:39 |
vandaag oa deze binnen gekregen:![]() echt een supermooi dik boek waarin per seizoen heel veel recepten staan met mooie foto's ook. | |
Curiosity | zaterdag 2 oktober 2010 @ 18:30 |
De zoekfunctie leverde niets op dus hierbij deel 2. Hieronder deel 1. Het grote Kookboeken-topic ![]() | |
Curiosity | zaterdag 2 oktober 2010 @ 20:43 |
Vandaag deze aangeschaft ![]() ![]() quote:Echt een aanvulling voor mijn collectie, ik heb al een aantal recepten gezien die ik zeker ga maken. | |
Dagonet | zondag 3 oktober 2010 @ 12:45 |
Ik kwam net dit linkje ergens tegen: http://www.cookyourbook.nl/ Een nederlandse site (dus met ideal te betalen) waar je je eigen kookboek kan samenstellen in hardcover. Dat scheelt weer schriften en andere meuk. | |
flying-dutchman | maandag 4 oktober 2010 @ 03:48 |
Vraagje, hoe staan bij jullie de kookboeken geordend? Op nationaliteit, auteur, doorelkaar, etc? Bij mij staan ze nog vooral niet, omdat ze nog in een verhuisdoos zitten, maar daarvoor was het redelijk random ![]() | |
Steven184 | maandag 4 oktober 2010 @ 08:55 |
quote:Best een aardig concept, alleen gelimiteerd tot 100 recepten. Dat kan weleens lastig worden voor aardig wat mensen. | |
motorbloempje | maandag 4 oktober 2010 @ 08:59 |
leuk! een deel 2 ![]() Ik ben op zoek naar een goed Indiaas kookboek.. iemand? ![]() | |
ArtemisQ | maandag 4 oktober 2010 @ 16:55 |
Heeft iemand Vegeterranean? Is het tof? En is het fijn en bruikbaar? | |
Curiosity | maandag 4 oktober 2010 @ 18:32 |
quote:Op grote en zwaarte. | |
Pietverdriet | maandag 4 oktober 2010 @ 18:57 |
Poeh, op hoogte per plank | |
ColdFeet | maandag 4 oktober 2010 @ 19:52 |
quote:Beetje op thema/keuken. En auteur natuurlijk. | |
motorbloempje | maandag 4 oktober 2010 @ 19:54 |
quote:niet ![]() | |
rijsttafel | maandag 4 oktober 2010 @ 20:07 |
quote:Op volgorde van meest recentelijk gebruik ![]() | |
DarkElf | woensdag 6 oktober 2010 @ 06:58 |
Als t goed is komt vandaag (of morgen) mijn pakketje aan met daarin 'de kunst van het koken'. Ben benieuwd ![]() | |
mjan | woensdag 6 oktober 2010 @ 08:23 |
quote:Check. Ik vind het een heel mooi kookboek, met goede en lekkere recepten, maar wel redelijk bewerkelijk. Als je nog veel tijd hebt om in de keuken te staan is het echt heel prima. Bij mij wordt het eigenlijk te weinig gebruikt, omdat ik na een lange dag geen energie meer kan vinden om lang de keuken in te gaan. Wel goed om inspiratie op te doen voor een etentje oid. Kun je 'm niet eens in de boekhandel inkijken? | |
DrukVout | woensdag 6 oktober 2010 @ 08:49 |
Maandag "De zilvere lepel" gehaald ![]() Erg mooi boek! | |
kabouter.muts | vrijdag 8 oktober 2010 @ 14:05 |
quote:Heb hem voor mijn verjaardag gevraagd. Hoop hem dus volgende week ook te hebben!! Heb je m al? En......?? Hoe is ie. | |
DarkElf | vrijdag 8 oktober 2010 @ 14:07 |
Oh ja: ik vind het een schitterend boek! Zo knalvol met informatie en recepten ![]() Zeker een aanwinst ![]() (al moet je er wel een steekwagentje voor hebben ![]() ![]() | |
kabouter.muts | vrijdag 8 oktober 2010 @ 14:16 |
Kan niet wachten...... | |
flying-dutchman | zaterdag 9 oktober 2010 @ 02:17 |
quote:Valt nog mee. Larousse gaat over de 5 heen | |
FigureBirdStars | dinsdag 19 oktober 2010 @ 10:07 |
Ik ben opzoek naar een goed (basis)boek over patisserie en desserts. Het liefst met uitgebreide beschrijvingen van de technieken en waarom iets op die manier gedaan wordt. Iemand aanraders? Engelstalig mag ook. | |
Pietverdriet | dinsdag 19 oktober 2010 @ 17:28 |
quote:Patisserie is een vak apart, probeer eens Eugen Pauli te pakken te krijgen, is hét standaard werk voor de horeca kok. Het is niet alleen Patisserie, maar geeft daar een redelijke introductie in. Verder is in the sweet kitchen van Regan Daley een geweldig boek over desserts en patisserie voor als je het echt goed wil leren. ![]() ![]() | |
uniekhoorn | maandag 1 november 2010 @ 18:36 |
Heb de volgend pdf'jes gevonden ![]() 3 kookboeken van Lonny 1 kookboek met chinese gerechten kookboek van Donna Hay? | |
FigureBirdStars | dinsdag 2 november 2010 @ 08:19 |
Ik zie dit nu pas, maar bedankt Piet! Eugen Pauli wel eens wat vaker over gehoord. Misschien eens kijken of ik hem tweedehands voor een leuk prijsje kan vinden. | |
Lo-Fi | dinsdag 2 november 2010 @ 08:21 |
![]() | |
Semafoor73 | dinsdag 2 november 2010 @ 11:24 |
Die laatste lijkt me erg leuk! Ik heb laatst deze gekocht, het zijn niet echt kookboeken (als in er het draait niet helemaal om de recepten) maar wel bijzonder leuk om te lezen! ![]() ![]() | |
conleche | woensdag 15 december 2010 @ 14:15 |
Weet iemand welk Thais kookboek het beste en het meest compleet is? | |
MaximusTG | woensdag 15 december 2010 @ 14:27 |
Een boek met veel deThais dus eigenlijk? ![]() | |
Fixers | woensdag 15 december 2010 @ 18:57 |
Het enige grote Thai dat ik ken is 'De Verhalen van de Rode Lantaarn'. Geen idee hoe goed het eigenlijk is als kookboek. Ik heb mijzelf eindelijk laten verleiden tot Julia Childs Kunst van het koken. Ik kan best aardig koken, maar Escoffier is mij toch te moeilijk geschreven. Die 'Ma Cuisine' die de ondertitel "Escoffier voor iedereen" heeft vind ik maar marginaal beter dan het origneel. Vandaag ook nog iets leuks gescoord voor papillottes. | |
Pietverdriet | woensdag 15 december 2010 @ 19:05 |
Escoffier is ook voor de prof keuken gedacht, niet echt voor thuis. | |
stavromulabeta | woensdag 15 december 2010 @ 19:43 |
Niet specifiek over de Thaise keuken, maar wel met een erg goed en redelijk authentiek hoofdstuk Thailand: A taste of the Far East van Madhur Jaffrey. Je zou kunnen overwegen om bij elk recept maar de helft van de pepers te gebruiken | |
MariaEtcetera | woensdag 15 december 2010 @ 19:52 |
Kleurtjes ![]() Ik zag vandaag bij de ABC dit boek: ![]() Lijkt me een soort Zilveren Lepel maar dan voor de Griekse keuken? Iemand er ervaring mee? Ik had niet veel tijd maar heb het snel doorgebladerd en het zag er wel leuk uit ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 15 december 2010 @ 19:54 |
De griekse keuken zou ik niet willen vergelijken met de Italiaanse, is een tamelijk boertige keuken zonder echte hoogtepunten. | |
MariaEtcetera | woensdag 15 december 2010 @ 19:57 |
Ik bedoelde meer qua boek-opbouw/-indeling en hoeveelheid uitleg en plaatjes! Ik hou wel van Grieks eten ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 15 december 2010 @ 20:02 |
Oh op die manier, ik vind het ook niet vies hoor | |
RobinOok | woensdag 15 december 2010 @ 20:54 |
Ja, absoluut, dat is Thai Food van David Thompson. De kookbijbel van de Thaise keuken. ![]() Wil er binnenkort een kleine recensie over schrijven, maar dan moeten ze 'm gvdgvdgv eerst leveren. Dus euh, als je 'm bestelt, verwacht niet dat ie met 4 werkdagen op je mat ligt. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 15 december 2010 @ 20:58 |
Hoe weet je dat het de bijbel is als je hem nog niet hebt? ![]() ![]() Die recensies op amazon.co.uk zijn wel geniaal, mensen die het een slecht boek vinden omdat ze de ingredienten niet in de supermarkt kunnen vinden ![]() ![]() ![]() | |
ColdFeet | woensdag 15 december 2010 @ 21:24 |
Ik weet niet of je De Zilveren Lepel ook bezit? If so: gebruik je 'm veel? Het zal wel het meest complete boek zijn enzo, maar DZL staat bij mij (en volgens mij bij veel anderen ook) te verstoffen omdat het helemaal geen fijn boek is om echt te gebruiken - ik vind bijvoorbeeld Made in Italy van Giorgio Locatelli een veel fijner boek. | |
RobinOok | woensdag 15 december 2010 @ 21:31 |
'k Heb er wel flink in gebladerd. Had niet lang nodig ook om te zien hoe briljant dat boek is. Maar wil 'm nu zelf hebben en uit koken voor ik er iets over schrijf. | |
DarkElf | woensdag 15 december 2010 @ 21:31 |
van alles staat erin. tis echt een erg leuk boek, per seizoen ingedeeld en dan weer verschillende onderwerpen per seizoen: soepen, salades, hoofd met vis/vlees vegetarisch etc etc. vind het een fijn boek ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 15 december 2010 @ 21:41 |
Lees de recensies op amazon, vooral de mensen die het niet goed vinden zijn hilarisch Geen plaatjes!! Ingrediënten hebben ze niet bij de supermarkt!! | |
stavromulabeta | woensdag 15 december 2010 @ 21:46 |
Ik vind het wel een voordeel als in een kookboek wordt aangegeven hoe je een ronduit bizar ingredient door in een het land van publicatie enigszins couranter ingrediënt zou kunnen vervangen. Dan heb ik het natuurlijk niet over de standaard-toko spullen (als het gaat om een aziatisch kookboek), maar er zijn wel bepaalde grenzen bij wat je nog zou moeten kunnen krijgen. Maar gefermenteerde bawunga-noten kan ik helaas niet krijgen en dan zou ik wel willen een idee hebben of ik ze door walnoten, verrotte pinda's of geweekte hazelnoten zou kunnen vervangen. Als je het boek in nederland kunt kopen, spreekt het wel voor de uitgever dat je met een beetje goede wil de recepten ook moet kunnen maken, zonder eerst de halve wereld rond te vliegen. Daarentegen heb een aantal kookboeken uit Penang meeverhuisd, en als ik daaruit kook vind ik het totaal niet vreemd dat ik bij de visboer geen kwal kan halen. | |
Pietverdriet | woensdag 15 december 2010 @ 21:56 |
Ja, zo las mijn moeder in haar kookboek dat je kappertjes kon vervangen door doperwten, aha, dus kappertjes zijn een soort doperwten dacht ze. | |
MariaEtcetera | woensdag 15 december 2010 @ 22:29 |
Tof DE! Ik onthoud hem voor als ik weer eens kookboekenkoopkriebels krijg ![]() ![]() Gewetensvraag! Al moet ik zeggen dat ik nu ik terug ben uit Engeland wel van plan was hem juist meer te gebruiken, omdat ik de komende tijd waarschijnlijk meer dagen thuis ben ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 15 december 2010 @ 22:44 |
Gewetensvraag Had je het geld dan niet beter kunnen besteden aan een kreeft of 2, 3 , een ganzelever, een pot caviaar, een kilo reerug? | |
MariaEtcetera | woensdag 15 december 2010 @ 22:48 |
Antwoord: nee want ik heb hem kado gekregen! En kaviaar vind ik niet lekker ![]() | |
ColdFeet | woensdag 15 december 2010 @ 22:51 |
Koop dan bij De Slegte zo'n boek over de Griekse keuken. Dan betaal je 7 euro, heb je er plaatjes bij en heb je de belangrijkste recepten ook wel. Kun je lekker de rest van je geld uitgeven aan dat boek van DE, dat klinkt namelijk veel leuker ![]() | |
conleche | woensdag 15 december 2010 @ 22:56 |
Dank voor de suggesties, zal eens kijken, hoewel ik liever kookboeken in het Nederlands heb. Vanwege de afwijkende inhoudsmaten en dergelijke. CF! ![]() ![]() | |
MariaEtcetera | woensdag 15 december 2010 @ 23:47 |
Hmmm. Okee ik heb dat boek van mn koop-dit-voor-mij-voor-kerst-lijstje afgehaald, thanks voor het Inzicht ![]() Wat een idee van die cijfers enzo, Cootje ![]() ![]() ![]() | |
megamandy | dinsdag 4 januari 2011 @ 00:03 |
Door dit topic was ik nieuwsgierig geworden naar kookook (het basisboek), bij bol.com was het rond de 25 euro. Met kerst een VVV-bon van 25 euro gekregen dus dat kwam goed uit. Mijn bedoeling was om eens door het boek te bladeren, kijken of het mij beviel en zoja het boek te kopen. Hebben ze bij de Bijenkorf, selexyz, Slegte, nergens het boek! Dus ik denk ooh in de entre deux ligt een Cook en Co. (was daar nog nooit binnen geweest) maar daar hadden ze alleen boeken van bekende-tv-koppen. Voordat ik het koop wil ik graag door het boek bladeren, en ik heb geen zin om het via bol.com ofzo het te bestellen om daarna weer terug te sturen. Dat wordt nog even zoeken dus. | |
Deliah | dinsdag 4 januari 2011 @ 09:58 |
Mijn nieuwste kookboek:![]() | |
Deliah | dinsdag 4 januari 2011 @ 09:59 |
Kookook zag ik laatst nog liggen bij de Bruna. | |
Miss-MacPhisto | woensdag 5 januari 2011 @ 23:34 |
Op aanraden van Piet Verdriet (ander topic ![]() ![]() | |
PdeHoog | donderdag 6 januari 2011 @ 00:02 |
Leuk boek idd ![]() ![]() ![]() | |
Miss-MacPhisto | donderdag 6 januari 2011 @ 00:12 |
Klinkt goed, ben benieuwd. ![]() | |
conleche | donderdag 6 januari 2011 @ 12:25 |
Ik heb De Banketbakker gevraagd en gekregen voor kerst. Met recepten van Cees Holtkamp. En ik kan niet wachten totdat ik de citroenmerenguetaart heb geprobeerd te maken, aangezien die taart van bakkerij Holtkamp echt zo ontzettend lekker is! Ik heb het nog niet uitgebreid bestudeerd, maar zo op het eerste gezicht lijkt het mij echt een ongelofelijk handig bakboek en zijn krokettenrecept staat er ook in. ![]() Enig minpuntje wat mij betreft: beetje weinig plaatjes. ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 14 januari 2011 @ 20:02 |
Heb de tweedelige gebonden versie van Mastering the art of french cooking binnen, mijn Nederlandse uitgave is inmiddels zeker 25 jaar oud, het papier geelbruin en vol met vlekken. Heb de indruk dat de 2 deler die ik net binnen heb meer tekeningen bevat. Nu nog even een omrekentabel maken voor de maten. De Nederlandse vertaling is overginds uitstekend, het is niet alleen een van mijn absoluut beste kookboeken, het is sowieso een van de allerbeste kookboeken überhaupt. | |
_Hestia_ | vrijdag 14 januari 2011 @ 20:28 |
Van mijn verjaardagsgeld ga ik eindelijk de Zilveren lepel kopen ![]() | |
comoncook | zaterdag 15 januari 2011 @ 04:47 |
[ Bericht 100% gewijzigd door comoncook op 15-01-2011 13:44:38 ] | |
Fixers | zaterdag 15 januari 2011 @ 07:08 |
Waarom heb je dan eigenlijk de engelstalige versie gekocht? Ik vind het overigens opvallend: de nederlandse editie komt in één volume terwijl de Amerikaanse in twee delen komt (althans in het boek Julie & Julia dat bij de mijne zat wordt ook steeds gesproken over twee delen). Lijkt me toch iets handzamer. 'k Ben wel blij dat ik nu weet dat de vertaling écht goed is. Er worden soms enorme fouten gemaakt in kookboekvertalingen. Koffie/Theelepels die door elkaar worden gehusseld. Vissoorten die verkeerd vertaald worden, als Brit, Nederlander, Fransman en Duitser krijg je soms alle 4 een andere vis in één recept. En vertalers die het verschil tussen bakpoeder en gist niet snappen (Cakes van Sophie). | |
Pietverdriet | zaterdag 15 januari 2011 @ 09:51 |
Dit klinkt wellicht gek, maar ik wilde hem in de taal lezen waarin hij geschreven is. En verder gewoon voor de heb en de tekeningen Jep, maar je moet wel wat omstandiger zoeken LOL Dat meen je niet Maar het laat wel zien dat het kookboeken uitgeven meestal niet om de recepten gaat. Het probleem van het vertalen van kookboeken is ook het volgende, waar mevrouw Child in haar biografie ook over verteld, niet alleen hebben vissen andere namen, een vis van voor de kust van de VS en uit de middelandse zee mogen dan tot dezelfde soort behoren, ze kunnen een andere structuur van vlees hebben. Amerikaanse bloem is anders dan franse bloem (glutengehalte), net als de boter, en ze heeft daar de recepten op aangepast. Ik zelf weet dat je bv in Duitsland tarwebloem in 2 soorten hebt, met een hoog en met een laag glutengehalte. Het eerste is voor brood, het tweede voor cake en koekjes geschikt. Je zit dus niet alleen met de vertaling van de tekst, maar ook met die van de producten. Johannes van Dam heeft het daar ook over bij knoflook, amerikaanse knoflook is veel milder dan europese, en als je tegenwoordig knoflook koopt komt ie maar al te vaak uit China. Dus heb je eigenlijk geen idee of het wel smaakt zoals bedoeld. Heb het hierover ook al eens hier op Fok over gehad mbt tot verse Gember. Niet alleen smaakt die anders over het jaar genomen, maar als je hem laat liggen veranderd de smaak ook. | |
Deliah | zaterdag 15 januari 2011 @ 12:30 |
Ik heb 'De dikke vegetariër' gekocht. Ik ben er helemaal weg van. Goede beschrijvingen.![]() | |
Curiosity | zaterdag 15 januari 2011 @ 12:46 |
De zoekfunctie leverde niets op dus hierbij deel 2. Maar schijnbaar is er toch een deeltje 2, kunnen deze worden samengevoegd? Bedankt. | |
Fixers | zaterdag 15 januari 2011 @ 13:41 |
Toen ik in engeland in de keuken werkte stonden er ook twee tonnen met witte bloem: soft en hard. Ik kan me niet meer herinneren wat het verschil was, maar genoeg recepten vroegen om juist de een of ander of een mengsel in bepaalde verhoudingen. Heb nog een Macarons boekje gekocht van José Marchal. Eentje met ook veel theoriekennis erin. | |
Litpho | zaterdag 15 januari 2011 @ 14:36 |
Die ziet er fijn uit. Maar ben nu dus in dubio of ik hem niet voor de helft van de prijs in het originele Engels/Amerikaans moet aanschaffen... ![]() | |
Fixers | maandag 17 januari 2011 @ 11:30 |
Wat betreft het Macarons Boekje, 'k heb de naam van de auteur verkeerd gespeld. Dat moet zijn José Maréchal. Dit issum (klikbaar naar Bol.com):![]() @Pietverdriet: Het is niet zo verrassend dat de vertaling van De Kunst van het Koken correct is vertaald. Ik zag toevallig in de colofon dat Johannes van Dam als adviseur heeft gediend. | |
Pietverdriet | maandag 17 januari 2011 @ 13:47 |
Correct, hoewel zijn kennis van het Frans beter is. | |
grasisbruin | maandag 17 januari 2011 @ 18:55 |
Iedereen zou eigenlijk het volkomen kookboek van Wina Born uit 1976 in de kast moeten hebben staan. Echt stampvol gerechten, en treurig om te zien dat het koken thuis zo achteruit is gegaan. K heb de Larousse ook, maar da's voornamelijk voor warenkennis | |
Pietverdriet | maandag 17 januari 2011 @ 19:00 |
Eens We gaan hard de UK achterna, hoop alleen dat het nooit zo erg wordt als daar | |
grasisbruin | maandag 17 januari 2011 @ 19:04 |
Wel geinig, ik ben vorig jaar in dichte mist bij een engelse haven aan komen zeilen met mn vader en we konden engeland eerder ruiken dan zien. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 17 januari 2011 @ 19:06 |
Ik heb liever Fish&Chips dan Frikandel en Friet | |
DrukVout | dinsdag 18 januari 2011 @ 13:27 |
In navolging van dit topic toch maar wat kookboeken bij elkaar gesprokkeld.![]() Voor 25,- nieuw via MP gekocht ![]() Van de kerstman ontvangen ![]() Geruild voor wat digitaal world of warcraft gold ![]() Dus totaal maar 25,- kwijt voor (volgens mij) 3 van een prachtboeken die jaren meegaan. | |
Sandous | dinsdag 18 januari 2011 @ 14:48 |
wil een goed mediterraans kookboek, met recepten uit Marokko/Spanje. Weten jullie welke goed is> | |
_aurum_ | dinsdag 18 januari 2011 @ 16:12 |
Heb je al wat gebakken? Ik wil 'm denk ik ook halen, dus ik zoek gebruikers ervaringen ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 18 januari 2011 @ 16:18 |
Het eerste wat me zo te binnen schiet, zijn de kookboeken van het Londense restaurant Moro. Leuke boeken (ik ken verder ook weinig andere boeken waarin die combi Spaans/Marokkaans voorkomt). | |
conleche | dinsdag 18 januari 2011 @ 17:18 |
Nee! Druk, druk, druk. Je weet wel ![]() ![]() | |
Aphrodyte | vrijdag 21 januari 2011 @ 04:46 |
Net Mastering the art of French cooking besteld ![]() ![]() | |
ColdFeet | zondag 23 januari 2011 @ 15:11 |
Gisteren het kookboek Home Made aangeschaft, leuk boek! Verder ben ik nog in afwachting van twee kookboeken: Madhur Jaffreys Eastern Vegetarian Cooking en The Accidental Vegetarian van Simon Rimmer. Niet dat ik vegetarier ben geworden, maar we eten doordeweeks bijna nooit vlees. | |
stavromulabeta | zondag 23 januari 2011 @ 16:28 |
Eastern Vegetarian cooking heb ik ook. Best een prima boek, maar ik heb wel altijd moeite om me te motiveren om er iets uit te koken. | |
ColdFeet | zondag 23 januari 2011 @ 16:30 |
Ik heb een beetje hetzelfde met de Curry Bible. Maar als ik er dan toch weer uit kook, is het altijd lekker, dat dan weer wel. 't Gaat een beetje met vlagen hier ![]() | |
Aphrodyte | dinsdag 25 januari 2011 @ 13:33 |
Veggi in Pumps en Gordon Ramsay's Wereldgerechten staan ook in mijn kast ![]() | |
DarkElf | dinsdag 25 januari 2011 @ 14:58 |
die laatste staat ook op mijn wishlist, ben benieuwd wat je ervan vindt. Heb sowieso wat meer vegetarische boeken op t oog, idd niet omdat ik vegetariër ben maar we eten geregeld geen vlees. Maar een leuk en goed veggie boek vinden vind ik niet zo simpel. | |
_Hestia_ | vrijdag 28 januari 2011 @ 13:04 |
Ik heb de Zilveren lepel binnen ![]() | |
pen-guin | vrijdag 28 januari 2011 @ 14:00 |
![]() Amerikaanse bijbel voor thuiskoks, bijzonder compleet. Ik zat al jaren achter de jaren 50 editie van m'n grootmoeder aan maar m'n tante had dibs dus heb ik een nieuwe uitvoering gekregen met kerst. Handig als referentie, ik kijk er vaak in om recepten te vergelijken. | |
Pietverdriet | vrijdag 28 januari 2011 @ 14:05 |
Julia Child sneert daar heerlijk over in haar biografie | |
DarkElf | vrijdag 28 januari 2011 @ 16:31 |
Gisteren 'verse vis' van Rick Stein gehad. Mooi boek, barstensvol info. Ben ik blij mee ![]() | |
stavromulabeta | woensdag 6 april 2011 @ 20:54 |
Schopje, en even patsen mijn nieuwste aanwinst. Ik heb er nog niets uitgemaakt, maar ik ben nu al verliefd op dat boek... Prachtige keukenproza ![]() ![]() | |
Yinny | donderdag 7 april 2011 @ 16:42 |
Ik kreeg een mailtje van een van mijn favoriete sites dat er deze week geen verzendkosten werden berekend. En toen kon ik me niet meer inhouden.... Van Gino D'Acampo (uit Ready, Steady, Cook): Fantastico en Magnifico! (nog meer Italiaanse kookboeken) Bakboeken: Cupcakes parade van G. Wagman, Uit de oven van Rachel Allen (deze stond nog op mijn verlanglijstje) en Taarten soezen en pasteien van M. Roux (BBC Masterchef) A propos bistro van S. Reynaud Bill's Basics van Bill Granger Verse munt, lamsbout en baklava Karin Vaneker Totally simple food van J. Dupleix Plenty van Yotam Ottolenghi (stond ook op mijn verlanglijst en het was voor de helft van de prijs) Home made van Yvette van Boven En nu moet ik maar eens zien hoe ik deze boeken bij de andere kookboeken in de kast kan krijgen, die zit namelijk al barstensvol ![]() | |
DarkElf | donderdag 7 april 2011 @ 16:44 |
wat een lijst ![]() | |
Yinny | donderdag 7 april 2011 @ 16:48 |
www.boekenkraam.nl Hier heb ik ook Made in Italy van Giorgio Locatelli vandaan voor de helft van de prijs, vergeleken met bol.com. | |
DarkElf | donderdag 7 april 2011 @ 16:50 |
dat schijnt een leuk boek te zijn he? | |
Yinny | donderdag 7 april 2011 @ 17:17 |
Ik vind het een leuker boek dan de Zilveren Lepel, doordat er plaatjes in staan en meer in verhaal vorm. | |
ColdFeet | donderdag 7 april 2011 @ 18:16 |
DE, je kunt 'm hier eens komen inkijken ![]() | |
PdeHoog | donderdag 7 april 2011 @ 18:18 |
Of zaterdag bij mij bekijken ![]() | |
stavromulabeta | donderdag 7 april 2011 @ 21:22 |
Grrr, wil je dat niet meer doen? Zo'n link plaatsen, bedoel ik... Zo gaat mijn goede voornemen om eens minder kookboeken te kopen natuurlijk nooit lukken ![]() | |
Zo-is-dat | vrijdag 8 april 2011 @ 07:53 |
Idem! Nu wil ik plenty, home made en bill's basics! | |
stavromulabeta | donderdag 11 augustus 2011 @ 21:27 |
Weet nog iemand goede boeken voor met name taarten en gebak? Ik heb "In the Sweet Kitchen" (zie boven), maar ik zoek ook nog iets met voornamelijk klassiekers... Een soort Mastering the Art of French Cooking, maar dan voor taarten. | |
Pietverdriet | donderdag 11 augustus 2011 @ 21:31 |
Ik hoor goede verhalen over " de Banketbakker" van cees holtkamp, maar heb het zelf niet. http://www.bol.com/nl/p/n(...)20081001004008667919 | |
PdeHoog | donderdag 11 augustus 2011 @ 21:39 |
Dat is een goed boek! Maar niet alleen taarten. Het gaat van kroketten naar desserts, koekjes, cakes en ook wat taarten. | |
Pietverdriet | donderdag 11 augustus 2011 @ 21:46 |
Deze heb ik zelf, in het Duits, http://www.amazon.de/Vom-(...)id=1313091881&sr=8-1 Is een leerboek voor de Konditor, soort van banketbakker/pattisier in het Duitse leerlingstelsel, erg degelijk leerboek. | |
Drossie | vrijdag 12 augustus 2011 @ 18:58 |
Ik vind The Hummingbird Bakery Cupcakes & Muffins een schitterend boek! | |
stavromulabeta | vrijdag 12 augustus 2011 @ 19:24 |
Die ziet er goed uit qua inhoud, ik heb 'm gelijk maar besteld op eBay... En bij deze moet ik maar eens kijken of ik 'm in de boekenwinkel kan inzien... Op een of andere manier gaan bij mij bij de combinatie 'Nederland' en 'Bakker´ de haren preventief overeind staan. Maar misschien is dat de uitzondering die de regel bevestigd. | |
Pietverdriet | vrijdag 12 augustus 2011 @ 20:06 |
Leuk Laat eens weten hoe je het vindt, het is geen kookboek voor de huisvrouw zeg maar, maar vakliteratuur Tja, is ook niet voor niets dat ik hem ook nog niet heb, ik had dat idee ook. Maar hoor niettemin goede verhalen, dus moet hem ook eens bekijken | |
PdeHoog | vrijdag 12 augustus 2011 @ 20:56 |
Want ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 12 augustus 2011 @ 20:59 |
Nederlandse bakkers niet echt vermaard zijn voor de hoge kwaliteit van hun producten, maar eerder om schuimbrood, blikappeltaart met geleiafdekking met abrikozensmaak en veel te dure broodjes | |
stavromulabeta | vrijdag 12 augustus 2011 @ 21:03 |
Als jij een écht goede bakker in NL weet, dan houdt ik mij aanbevolen. Op de Haarlemmerstraat in A'dam weet ik er eentje die best aardig bakt, maar verder kom ik zelfs bij de bakkers die prentenderen goed te zijn, vooral slappe meuk met een afbaksmaakje tegen. En het meest frappante is dat zodra je naar het eerste het beste dorp over de grens (D of B, maakt niet uit) gaat, daar bij de eerste de beste bakker naar binnenloopt, je met een uitstekend brood naar buiten loopt. maar dit is allemaal een beetje offtopic in een kookboekentopic | |
stavromulabeta | vrijdag 12 augustus 2011 @ 21:15 |
Dat soort boeken heb ik ook liever. Ik wil begrijpen waarom ik iets doe, niet alleen met instructies wat ik moet doen. Dan kan ik ook gefundeerd gaan experimenteren en variëren. | |
Pietverdriet | vrijdag 12 augustus 2011 @ 21:18 |
Heb je de Eugen Pauli al? ![]() | |
Erasmo | vrijdag 12 augustus 2011 @ 22:02 |
Zijn er eigenlijk nog wel banketbakkers die bv. zelf nog de taartbodems bakken? | |
stavromulabeta | vrijdag 12 augustus 2011 @ 22:11 |
Ik heb voor deze niet-kookboekdiscussie een apart topic gebakken: http://forum.fok.nl/topic/1696142 | |
conleche | zaterdag 13 augustus 2011 @ 21:59 |
Door de discussie over het boek van Cees Holtkamp heb ik daar nu eindelijk de citroenmeringue taart uit gemaakt. (Ik had daarvoor al eerder het deeg en de frangipane gemaakt en in de vriezer gegooid.) Alle basisdingen staan vooraan in het boek beschreven, wat ik echt heel handig vind. Bij de verdere recepten staat dan gewoon bv Frangipane* en door dat sterretje weet je dat je dan voor in het boek moet kijken naar dat recept. De taart is echt lekker en precies zoals ik hem van de bakkerij Holtkamp ken. ![]() Nu is dit maar 1 recept (wel precies waarom ik het boek wilde hebben, omdat die citroenmeringue taart mijn lievelingstaart is), maar ik heb er natuurlijk wel verder in gekeken en het lijkt mij een prima boek. | |
Zo-is-dat | zaterdag 13 augustus 2011 @ 23:00 |
Ik heb boek van cees holtkamp niet maar heb de hazelnootschuimtaart gemaakt uit een voorpublicatie in delicious en die was fantastisch! (staat nog ergens een foto in t wat eten/drinken we topic) ![]() T boek staat nu op mn verlanglijstje ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door Zo-is-dat op 13-08-2011 23:07:01 (foto gevonden) ] | |
Miasan | maandag 15 augustus 2011 @ 00:18 |
Twee van mijn kookboeken:![]() Smakelijk China is een nogal groot boek met veel Chinese recepten. Er staat uitgebreide informatie in over Chinese eetgewoontes en gebruiken. Bij veel recepten ook achtergrondinformatie over het gerecht en uit welke streek het komt enz. Mooie foto's ook. Helaas is hij nu niet meer van mij maar van mijn ex, snel maar eens een nieuwe kopen. ![]() ![]() Simmering through the ages is een historisch kookboek. Er staan recepten in van de oudheid t/m de Victoriaanse tijd. Staan dingen in als herring pie, roast bullock's heart, steak & kidney pudding with oysters, stuffed dormouse (dat is een beschermde diersoort), spatchcock pigeon in beer & berry sauce, figgy pudding... etc. Veel leuke en aparte recepten iig. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 16 augustus 2011 @ 21:57 |
Kreeg een cadeaubon en heb de banketbakker maar besteld | |
RobinOok | dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:53 |
Was mijn eerste Chinese kookboek en kook er nog regelmatig uit. Fijn boek inderdaad. ![]() | |
Weltschmerz | woensdag 17 augustus 2011 @ 12:23 |
![]() http://www.bol.com/nl/p/n(...)#product_description Niet echt een kookboek, er staan geen recepten in. Wel een fraai naslagwerk, met heel veel kennis over wat je nou eigenlijk doet wanneer je kookt, waardoor je het beter kunt doen. | |
Pietverdriet | woensdag 17 augustus 2011 @ 15:36 |
Is dat eigenlijk een nieuwe vertaling, of liever, een vertaling van zijn bijgewerkte uitgave? | |
Pietverdriet | woensdag 17 augustus 2011 @ 15:37 |
Zie het al bij bol, is idd de nieuwe vertaling. Goed boek btw | |
Weltschmerz | woensdag 17 augustus 2011 @ 15:41 |
Bij mijn weten wel. Een jaar of 5 terug was de flink vernieuwde versie er alleen nog in het Engels. Ik heb alleen de oude van een jaar of 10 terug, ook de moeite waard. | |
marcb1974 | woensdag 17 augustus 2011 @ 16:19 |
OMB, dat ik dit topic nog niet eerder heb gezien. Ik verzamel kookboeken ![]() Wie weet er een goed kookboek voor groente. En dan vooral gericht op het gezonde. | |
stavromulabeta | woensdag 17 augustus 2011 @ 19:19 |
Bedoel je een vegetarisch kookboek ofzo? Als je een 'gewoon' kookboek zoekt, dan heeft Mastering the art of French cooking van Julia Child een uitstekend hoofdstuk over groenten. | |
marcb1974 | woensdag 17 augustus 2011 @ 19:47 |
Nee, ik bedoel echt over groente. Dat staat er los van of het vegetarisch is. | |
Roel_Jewel | donderdag 18 augustus 2011 @ 15:18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zie http://modernistcuisine.com Vanaf december verkrijgbaar... http://www.taschen.com/pa(...)ience_of_cooking.htm Zie ook http://www.newyorker.com/(...)t_atlarge_lanchester | |
Tinkerbel_ACC_ | donderdag 18 augustus 2011 @ 15:44 |
Ik krijg "The Hummingbird Bakery" morgen ![]() Heb daar cakejes gegeten in Londen ... Zo wil ik ze ook kunnen maken! ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 18 augustus 2011 @ 17:21 |
Heel mooi, maar ik geef die 400 pond liever uit aan een kreeft, wat mooie vis, leuke vleesjes, wild, kaas en ganzelever | |
PaarsBeestje | donderdag 18 augustus 2011 @ 17:54 |
Ik heb dat boekje liggen, maar vond de recepten veel minder goed uitpakken dan uit m'n andere cupcakes/cakejes boeken. Misschien lukken ze bij jou beter ![]() Je zou ook eens naar de boekjes van Susannah Blake kunnen kijken, die recepten lukken altijd ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 23 augustus 2011 @ 12:20 |
De Banketbakker is binnen, ga hem eens doornemen | |
Pietverdriet | dinsdag 23 augustus 2011 @ 12:38 |
Beetje dubbel gevoel, is een saai receptenboek, niets meer. Recepten an sich zijn niet verkeerd. | |
stavromulabeta | zaterdag 27 augustus 2011 @ 10:55 |
Ik had 'm in de kookboekenwinkel eens ingekeken. Maar ik heb 'm ook maar laten liggen. Een recept voor appelflappen met k-en-k bladerdeeg kan ik ook nog wel verzinnen. Ik heb 'm van de week binnengekregen. Erg interessant allemaal en vooral een briljante manier om de recepten op te schrijven. Niet van die hele alinealange proza uit andere boeken maar gewoon (x g A, y g B, z g C) -> schuimig roeren, etc. Wat wordt er trouwens bedoeld met Weizenpuder? Ik dacht in eerste instantie gewoon bloem, maar ze gebruiken ook de term Mehl. Google levert op dat ik zetmeel moet gebruiken (maizena o.i.d.), maar dat vind ik in de context van de recepten nogal vreemd. | |
Pietverdriet | zaterdag 27 augustus 2011 @ 11:01 |
Weizenpuder is zover ik weet puur zetmeel. Dus je kan idd maizena of aardappelmeel gebruiken als alternatief, het is zetmeel uit tarwe, dus zonder gluten of voedingsvezel van de zemelen | |
stavromulabeta | dinsdag 13 september 2011 @ 20:33 |
Voor een tientje bij de V&D en nu in mijn kookboekenkast...![]() |