abonnement Unibet Coolblue
pi_77986360
Hier deeltje 2 van het grote kookboekentopic.

Heb je een nieuw kookboek gekocht? Twijfel je welk boek je zou kopen? Komt er een nieuw kookboek uit? Laat het ons weten!

De link naar het eerste deeltje

Zelf wil ik een uitgebreid basiskookboek aanschaffen van de Franse keuken.
In het vorige deel kreeg ik te horen dat de 'Escoffier' een beter kookboek zou zijn dan 'Larousse Gastronomique' omdat die laatste meer een encyclopedie zou zijn dan een kookboek.
Zelf kwam ik zonet het boek 'A propos Bistro' tegen. Is er iemand dit het kent? Ziet er ook een goed boek uit, maar waarschijnlijk wat minder uitgebreid dan de Escoffier.



En volgende boeken staan ook nog op mijn lijstje:

Rund, John Torode


Kip, John Thorode



Meat


Handboek snijtechnieken


[ Bericht 31% gewijzigd door Drossie op 14-02-2010 18:25:34 ]
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_77986817
Zit net in het eerste deel van dit topic te struinen. Mij lijkt "Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten" wel wat
quote:
De van oorsprong Indiase auteur had jarenlang een kookprogramma op de BBC. Voor dit boek selecteerde ze zorgvuldig 's werelds beste vegetarische recepten, verzameld tijdens veertig jaar reiservaring of gekregen van mensen uit haar uitgebreide internationale familie- en vriendenkring. Verdeeld over de hoofdstukken 'Groenten', 'Gedroogde peulvruchten en noten', 'Granen', 'Zuivel', 'Bijgerechten, sauzen en smaakmakers' en 'Soepen, salades en dranken' worden meer dan 600 culinaire toppers duidelijk en uitgebreid beschreven. Het geheel wordt omlijst met veel persoonlijke anekdotes en de gerechten worden alle in hun historische en geografische context geplaatst. Achterin het boek staan een goede verklarende woordenlijst (in een klein lettertype) en een heel uitgebreid register (in een zeer klein lettertype). Mooie lay-out met paarse steunkleur voor hoofdstuktitels en namen van gerechten. Geen illustraties, mooi helder en glad papier. Een buitengewoon degelijk handboek met fantastische recepten waar culi's en wereldburgers van zullen smullen.
pi_77987149


[ Bericht 100% gewijzigd door Drossie op 14-02-2010 16:42:38 ]
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_77987216
Drossie, misschien kun je eens bij De Slegte kijken voor het Les Halles kookboek van Anthony Bourdain (kost maar iets van 8 euro). Bepaald geen basiskookboek, maar wel veel klassieke Franse gerechten, ennn ik vind het echt een fijn boek om uit te werken: duidelijke omschrijvingen, uitgebreid en goed te volgen, plus dat het eindresultaat bij mij altijd heel goed wordt.
pi_77987433
quote:
Op zondag 14 februari 2010 16:43 schreef ColdFeet het volgende:
Drossie, misschien kun je eens bij De Slegte kijken voor het Les Halles kookboek van Anthony Bourdain (kost maar iets van 8 euro). Bepaald geen basiskookboek, maar wel veel klassieke Franse gerechten, ennn ik vind het echt een fijn boek om uit te werken: duidelijke omschrijvingen, uitgebreid en goed te volgen, plus dat het eindresultaat bij mij altijd heel goed wordt.
bedankt! Als ik eens in de buurt ben van De Slegte ga ik eens zoeken.
En met basiskookboek drukte ik me wellicht ook verkeerd uit. Ik volg momenteel avondschool koken (opleiding hulpkok-kok) en zoek dus een groot naslagwerk van de Franse keuken. Met basis bedoel ik eigenlijk gewoon franse keuken, zoals je al begrepen had

Ik kwam zonet nog een leuk boek tegen dat ook de moeite waard lijkt.
Het heet 'Gebraad'.


[ Bericht 16% gewijzigd door Drossie op 14-02-2010 18:25:58 ]
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_77991127
quote:
Op zondag 14 februari 2010 16:29 schreef femmeChantal het volgende:
Zit net in het eerste deel van dit topic te struinen. Mij lijkt "Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten" wel wat
[..]


Op ebay is de engelse versie vaak voor een paar euro (soms maar 4 à 5 incl. verzenden) te vinden, daar heb ik die van mij ook vandaan. Zijn er hier trouwens meer mensen die hun kookboeken op ebay kopen?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_77991495
Mijn meest recente aanschaf is trouwens deze :

Ik vind het misschien wel het beste kookboek dat ik heb, vooral het eerste deel met veel duitse en franse gerechten voegt iets toe (daarna komt vrij veel couscous en pasta aan de beurt, maar daar heb ik al (te?) veel boeken over. Verder is ook de enorme hoeveelheid achtergronden aardig, af en toe lijkt het daardoor meer een geschiedenis- of volkerenkundecursus op basis van recepten

Weet er trouwens nog iemand een goed boek over de traditionele engelse/schotse keuken? Ik heb nu "Pie" van Angela Boggiano en "Eten van Jimmy's Farm" (uhum, normaal ben ik niet zo van dat soort tv-kookboeken, maar hier staan erg aardige stoofschotels in)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_77991967
quote:
Op zondag 14 februari 2010 18:46 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Op ebay is de engelse versie vaak voor een paar euro (soms maar 4 à 5 incl. verzenden) te vinden, daar heb ik die van mij ook vandaan. Zijn er hier trouwens meer mensen die hun kookboeken op ebay kopen?
ik koop m'n boeken vaak op de Britse Amazon, dat is vaak ook voordelig.
  zondag 14 februari 2010 @ 19:39:11 #9
183230 MiVer
a.b.s.mp3.dance
pi_77993094
quote:
Op zondag 14 februari 2010 18:56 schreef stavromulabeta het volgende:
Mijn meest recente aanschaf is trouwens deze :
[ afbeelding ]
Ik vind het misschien wel het beste kookboek dat ik heb, vooral het eerste deel met veel duitse en franse gerechten voegt iets toe (daarna komt vrij veel couscous en pasta aan de beurt, maar daar heb ik al (te?) veel boeken over. Verder is ook de enorme hoeveelheid achtergronden aardig, af en toe lijkt het daardoor meer een geschiedenis- of volkerenkundecursus op basis van recepten

Weet er trouwens nog iemand een goed boek over de traditionele engelse/schotse keuken? Ik heb nu "Pie" van Angela Boggiano en "Eten van Jimmy's Farm" (uhum, normaal ben ik niet zo van dat soort tv-kookboeken, maar hier staan erg aardige stoofschotels in)
Ondanks het geharrewar in die regio, als vegetariër heb ik een zwak voor de Joodse keuken.
Deze 2 boeken vind ik top. De ene geïllustreerd en op dik papier, dus minder recepten, maar met achtergrond info.
De ander geen illustraties, dun papier, maar daardoor veel recepten en ook achtergrond info.






Multiversum, ego's, erwten....haha....erwten zijn voedzaam!
pi_78010772
tvp
pi_78027653
quote:
Op zondag 14 februari 2010 19:39 schreef MiVer het volgende:

[..]

Ondanks het geharrewar in die regio, als vegetariër heb ik een zwak voor de Joodse keuken.
Deze 2 boeken vind ik top. De ene geïllustreerd en op dik papier, dus minder recepten, maar met achtergrond info.
De ander geen illustraties, dun papier, maar daardoor veel recepten en ook achtergrond info.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Voor vegetarisch koken is het inderdaad ook handig. Alles met zuivel is automatisch vegetarisch. En de maanzaadtaart uit De Joodse Keuken, gewoon
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_78034975
Ik heb maar twee kookboeken. Het complete kookboek en een kookboek waar alleen maar sauzen in staan.



Misschien binnenkort maar eens een kookboek aanschaffen met vegetarische recepten, aangezien mijn zusje vegetarisch is. Enige tips?
pi_78046563
quote:
Op maandag 15 februari 2010 22:01 schreef Xanteh het volgende:
Ik heb maar twee kookboeken. Het complete kookboek en een kookboek waar alleen maar sauzen in staan.

[ afbeelding ]

Misschien binnenkort maar eens een kookboek aanschaffen met vegetarische recepten, aangezien mijn zusje vegetarisch is. Enige tips?
World Food Café als je van een beetje exotisch houdt.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_78046863
quote:
Op zondag 14 februari 2010 18:46 schreef stavromulabeta het volgende:
Op ebay is de engelse versie vaak voor een paar euro (soms maar 4 à 5 incl. verzenden) te vinden, daar heb ik die van mij ook vandaan. Zijn er hier trouwens meer mensen die hun kookboeken op ebay kopen?
Bedankt! Ik ga eens zoeken.
  dinsdag 16 februari 2010 @ 10:02:47 #15
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_78048383
Weet iemand hier misschien een leuk kookboek voor iemand die net op zichzelf is gaan wonen? Dus met niet al te ingewikkelde recepten voor 1 persoon?
pi_78049431
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 10:02 schreef morgane het volgende:
Weet iemand hier misschien een leuk kookboek voor iemand die net op zichzelf is gaan wonen? Dus met niet al te ingewikkelde recepten voor 1 persoon?
Als iemand nog geen ei kan bakken is het kookboek van Fokke en Sukke leuk. http://www.bol.com/nl/p/n(...)002082385/index.html

Serieuzer maar zeer handig is het Amsterdamse kookboek van CJ Wannee.
Hierin staan de kooktijden van de verschillende groenten, basis recepten maar ook de verschillende technieken van bijvoorbeeld vlees bereiden staan helder uitgelegd.
Je kunt ze ook tweede hands vinden maar koop dan een redelijk recente. Anders wordt de andijvie echt snot (in de oudere is kooktijd daarvan 3 kwartier!!!).
De recepten zijn voor 4 personen geschreven maar met delen door 4 kom je een heel eind.
http://www.bol.com/nl/p/n(...)002599428/index.html
  dinsdag 16 februari 2010 @ 10:58:56 #17
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_78049698
Dat Fokke en Sukke kookboek is een goed idee!! Het is ook eigenlijk meer bedoeld als geintje en Fokke en Sukke vindt hij sowieso leuk. Dankjewel voor de tips!
pi_79100716
Zonet 2 nieuwe boeken besteld, ben benieuwd.



Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_79102840
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 17:12 schreef Drossie het volgende:
Zonet 2 nieuwe boeken besteld, ben benieuwd.

[ afbeelding ]

Laat je ons ook weten hoe je a propos bistro vind? Ik heb van de zelfde schrijver 'Van het Varken', maar dat is naar mijn gevoel soms iets te gefocust op mooie plaatjes en verhaaltjes en iets te weinig op achtergronden en technieken. De plezierige kant is wel dat er ook allerlei recepten in staan voor de wat minder gebruikelijke onderdelen (poten, snuiten, staarten, ingewanden).
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_79107513
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 18:23 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Laat je ons ook weten hoe je a propos bistro vind? Ik heb van de zelfde schrijver 'Van het Varken', maar dat is naar mijn gevoel soms iets te gefocust op mooie plaatjes en verhaaltjes en iets te weinig op achtergronden en technieken. De plezierige kant is wel dat er ook allerlei recepten in staan voor de wat minder gebruikelijke onderdelen (poten, snuiten, staarten, ingewanden).
Ja hoor. Ik ben benieuwd. Heb er veel goeds op gelezen, zowel op Nederlandse als op Engelse websites.
Dezelfde auteur heeft trouwens nog een boek dat er interessant uitziet: GEBRAAD.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_79110113
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 20:45 schreef Drossie het volgende:

[..]

Ja hoor. Ik ben benieuwd. Heb er veel goeds op gelezen, zowel op Nederlandse als op Engelse websites.
Dezelfde auteur heeft trouwens nog een boek dat er interessant uitziet: GEBRAAD.
Dat boek heb ik wel eens in mijn handen gehad, in hoofdlijnen het zelfde idee als 'van het varken', maar dan ook gericht op het consumeren van andere soorten dode beesten. Dus naar mijn mening een beetje teveel gericht op mooie foto's en verhaaltjes die leuk zijn voor op de koffietafel of in bed. Maar er staan wel een aantal leuke recepten in zoals lam gegaard in hooi (voor zover ik het me nog kan herinneren)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_79691641
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 17:12 schreef Drossie het volgende:
Zonet 2 nieuwe boeken besteld, ben benieuwd.
En, en, en??? Al uit gekookt?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_79698128
quote:
Op zondag 28 maart 2010 23:17 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

En, en, en??? Al uit gekookt?
Nee, wel al veel in gelezen en gekeken. Ik vind het een prachtig boek. De verhaaltjes moesten er van mij zeker niet in, maar de foto's dragen bij tot de sfeer van het boek. Ik vind het een aanrader!

Het boek over snijtechnieken is ook een aanrader trouwens. Kost maar ¤15 en zowat alles wat je maar kan versnijden staat erin.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_79760367
tvp

ik heb een tijdje geleden dit boek aangeschaft via Amazon.



The Cook' s Bible van Le Cordon Bleu

Mooi groot boek met heel heel veel duidelijke foto' s en daardoor heel duidelijk in de uitleg.
Echt de basisdingen staan erin: hoe herken je een verse vis, snij je vers vlees of maak je een goeie kip maar ook allerlei deegsoorten worden uitgelegd en snijtechnieken etc. (ook decoratiesnijden bijv)

echt een mooi boek
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 30 maart 2010 @ 20:41:15 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79761577
Waarschijnlijk het allerbeste kookboek over de franse keuken
De kunst van het koken, door (oa) Julia Child

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 maart 2010 @ 11:48:32 #26
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_79781637



Als je écht van koken houdt, is deze wat mij betreft onmisbaar in je kast. Het is niet zozeer een kookboek, maar meer een beschrijving van wat er gebeurt in je pan, kom, ovenschaal etc. Het gaat over chemie en koken, over kooktechnieken en vooral waarom. In veel kookboeken staat: doe zus of zo, maar nooit waarom dat zo moet. Dat frustreert mij vaak enorm, dus dit is inmiddels echt mijn bijbel geworden.

Het bevat afzonderlijke hoofdstukken over o.a. zuivel, eieren, vlees, vis, deeg, groenten en kruiden. De volledige basis die je moet hebben wil je iets van koken begrijpen.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_79782133
ik heb alleen maar fora uit 2005/2008 gevonden die antwoord geven op de vraag welk kookboek je het beste aan kunt schaffen als basis voor iemand die net begint met koken, en vroeg me af of er inmiddels nieuwe tips zijn?
pi_79782311
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 11:59 schreef jUsTmE13o2 het volgende:
ik heb alleen maar fora uit 2005/2008 gevonden die antwoord geven op de vraag welk kookboek je het beste aan kunt schaffen als basis voor iemand die net begint met koken, en vroeg me af of er inmiddels nieuwe tips zijn?
Echt basis-basis?

Ik vind Kookook erg goed. Staat echt alles in, van productinfo tot technieken en recepten.
Wannée wordt hier volgens mij ook vaak wel aangeraden.
pi_79785474
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 12:04 schreef LieLie het volgende:

[..]

Echt basis-basis?

Ik vind Kookook erg goed. Staat echt alles in, van productinfo tot technieken en recepten.
Wannée wordt hier volgens mij ook vaak wel aangeraden.
die kwam ik in de oudere fora ook tegen. niks veranderd dus. ik zal eens wat ervaringen opzoeken van beide boeken. ik bedoelde inderdaad basis-basis, ik kan alleen knorr wereldgerechten maken of een pasta met saus uit zak of pot, en wil zo onderhand eens echt leren koken
pi_79789135
Ik zou je ook Kook Ook aanraden. Ik heb er veel van geleerd, in ieder geval!

Ik heb deze week twee kookboeken gekocht (ze passen bijna niet meer in m'n kast):



en



Ik heb nog nooit Indonesisch gekookt en ik vind het best spannend. . Hopelijk kan ik binnenkort een geweldige rijsttafel serveren. .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_79789624
Wij hebben ook erg lang gezocht naar een standaard kookboek. Waarin dus staat hoe je het standaard goed maakt en 2 lekkere varianten. Dus hoe je standaard bloemkool maakt en 2 lekkere varianten bijvoorbeeld. En natuurlijk een hoop basiskennis. En na lang zoeken is dat kookook geworden. Top boek.
pi_79789848
Beb Vuyk is een tof boek maar wat vind je nou van MTAOFC? Is het echt bruikbaar? En staan er ook zoete recepten in?
pi_79790043
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:02 schreef ColdFeet het volgende:
Beb Vuyk is een tof boek maar wat vind je nou van MTAOFC? Is het echt bruikbaar? En staan er ook zoete recepten in?
Ik kreeg 'm gister binnen en heb nog geen kans gehad om het echt te bekijken (vol. 2 moet ook nog komen, trouwens). Maar volgende week ga ik een quiche maken met het recept voor paté brisêe fine dat erin staat. Als dat lukt is het direct m'n favoriete kookboek. En zeker staan er zoete recepten in!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  woensdag 31 maart 2010 @ 15:18:55 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79790575
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:02 schreef ColdFeet het volgende:
Beb Vuyk is een tof boek
Ik snap daar echt helemaal niks van, dat zoveel mensen nog steeds zo enthousiast zijn over Beb Vuyk. Ik vind het een enorm butboek. Compleet uit de tijd met d'r knoflookpoeder, gemberpoeder, laospoeder.
pi_79790735
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik snap daar echt helemaal niks van, dat zoveel mensen nog steeds zo enthousiast zijn over Beb Vuyk. Ik vind het een enorm butboek. Compleet uit de tijd met d'r knoflookpoeder, gemberpoeder, laospoeder.
Ja gut, maar die Indische keuken luistert sowieso niet zo nauw; wat let mij om gewoon verse te gebruiken?
pi_79790813
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 13:20 schreef jUsTmE13o2 het volgende:

[..]

die kwam ik in de oudere fora ook tegen. niks veranderd dus. ik zal eens wat ervaringen opzoeken van beide boeken. ik bedoelde inderdaad basis-basis, ik kan alleen knorr wereldgerechten maken of een pasta met saus uit zak of pot, en wil zo onderhand eens echt leren koken
Van Kookook komt regelmatig een nieuwe druk uit hoor! Dus die is nog steeds fris en modern

En daarin heb je dus idd een basisrecept en een aantal varianten daarop!
  woensdag 31 maart 2010 @ 15:28:05 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79790908
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:23 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ja gut, maar die Indische keuken luistert sowieso niet zo nauw; wat let mij om gewoon verse te gebruiken?
Wat let je om niet gewoon meteen een goed recept te gebruiken of goed kookboek te kopen?
Beb Vuyk zou niet meer verkocht moeten worden.
pi_79791155
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:28 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wat let je om niet gewoon meteen een goed recept te gebruiken of goed kookboek te kopen?
Beb Vuyk zou niet meer verkocht moeten worden.
Nou! Ga met een spandoek voor de winkel staan!!!

Ik heb Beb Vuyk ooit gekregen, en ik gebruik 'm wel, die een of twee keer per jaar dat ik zin heb om uitgebreid Indisch te koken. Sorry
pi_79791542
Welk kookboek had ik dan wel moeten kopen, RobinOok?
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_79791633
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:25 schreef LieLie het volgende:

[..]

Van Kookook komt regelmatig een nieuwe druk uit hoor! Dus die is nog steeds fris en modern

En daarin heb je dus idd een basisrecept en een aantal varianten daarop!
ik heb 'm besteld, bedankt! hoop dat er wat simpele recepten in staan om te oefenen met ingredienten die gewoon in de supermarkt te koop zijn, ik had voorheen wel wat kookboeken maar allemaal ingredienten nodig waarvoor je naar de toko of groentenman moet, en dat vind ik toch irritant als drukke student samenwonend met vriend met eigen bedrijf.. dan kan je weer alleen maar in het weekend lekker uitgebreid boodschappen doen en koken. hoop dat het nu beter gaat!
pi_79791691
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 14:57 schreef Stansfield het volgende:
Wij hebben ook erg lang gezocht naar een standaard kookboek. Waarin dus staat hoe je het standaard goed maakt en 2 lekkere varianten. Dus hoe je standaard bloemkool maakt en 2 lekkere varianten bijvoorbeeld. En natuurlijk een hoop basiskennis. En na lang zoeken is dat kookook geworden. Top boek.
ik heb de kook ook besteld, bedankt hoop dat het er snel is, kan niet wachten!
  woensdag 31 maart 2010 @ 15:49:20 #42
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_79791718
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 20:18 schreef DarkElf het volgende:
tvp

ik heb een tijdje geleden dit boek aangeschaft via Amazon.

[ afbeelding ]

The Cook' s Bible van Le Cordon Bleu

Mooi groot boek met heel heel veel duidelijke foto' s en daardoor heel duidelijk in de uitleg.
Echt de basisdingen staan erin: hoe herken je een verse vis, snij je vers vlees of maak je een goeie kip maar ook allerlei deegsoorten worden uitgelegd en snijtechnieken etc. (ook decoratiesnijden bijv)

echt een mooi boek
Zijn dat echt alleen technieken en dergelijke of ook recepten?
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  woensdag 31 maart 2010 @ 15:57:21 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79792075
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:02 schreef ColdFeet het volgende:
Beb Vuyk is een tof boek maar wat vind je nou van MTAOFC? Is het echt bruikbaar? En staan er ook zoete recepten in?
Het is verschrikkelijk goed, en er staan prachtige desserts in, het is heel bruikbaar en begrijpelijk geschreven en je leert dingen echt te maken ipv een pakje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 maart 2010 @ 15:58:57 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79792168
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:28 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wat let je om niet gewoon meteen een goed recept te gebruiken of goed kookboek te kopen?
Beb Vuyk zou niet meer verkocht moeten worden.
Hele generaties Nederlanders hebben de indische keuken geleerd van Beb, maar wat zou jij aanraden op Indische keuken gebied?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_79792254
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is verschrikkelijk goed, en er staan prachtige desserts in, het is heel bruikbaar en begrijpelijk geschreven en je leert dingen echt te maken ipv een pakje.
Dat laatste is sowieso het streven Ik heb er ooit mee in m'n handen gestaan en bedacht dat het toch niet echt mijn boek is, omdat er heel veel gerechten instaan die ik niet zo snel zou maken. Maar wie weet... Ik vind haar kookfilmpjes wel echt fenomenaal

Voor de klassieke Franse desserts vind ik het kookboek van Anthony Bourdain dat ik heb staan ook wel fijn , trouwens
pi_79792303
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hele generaties Nederlanders hebben de indische keuken geleerd van Beb, maar wat zou jij aanraden op Indische keuken gebied?
Lonny dinges heeft ook een Indisch kookboek geschreven dat best de moeite waard is.
  woensdag 31 maart 2010 @ 16:25:43 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79793382
Ik ben niet zo heel erg thuis in de Indonesische kookboekenwereld, maar de recepten van Lonny zien er inderdaad een stuk authentieker en smakelijker uit.
Bijvoorbeeld in:

De authentiek Indische Keuken


(en let op, er is ook nog een boek van zijn hand: "De complete Indonesische keuken, 785 authentieke recepten van de verschillende eilanden" maar dat is een onhandig boek, alles ingedeeld per eiland. Dat is echt een crime om daar even iets in te vinden als je bijvoorbeeld denkt "ik wil iets met varkensvlees". Bovendien een schrijfwijze van de ingredienten waarbij ik nogal eens diep na moet denken om me te realiseren wat ie bedoelt. Beetje te indonesish misschien, niet echt geschikt voor alle dag. Ik vind het wel leuk om te hebben, maar eigenlijk was het een beetje een miskoop. Ik kook er heel weinig uit.
  woensdag 31 maart 2010 @ 17:02:13 #48
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_79794953
Heb hier zowel A Propos Bistro als Les Halles van A. Bourdin staan, Bistro is wat boerser, les Halles wat verfijnder.

Heb zelf net Mijn Little Italy gekocht. vond het wel leuk om wat toegangkelijkers naast de zilveren Lepel te hebben op Italiaans kook gebied.

Gebraad staat nog hoog op mn verlanglijst.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 31 maart 2010 @ 21:44:15 #49
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_79806758
Ik zag laatst die Julia Childs bij de ABC en toen dacht ik, hey, dat was die bekende miep met d'r Belangrijke Kookboek! Dus ik bladeren, stonden er geen plaatjes in Ik ben nog best wel een beetje een noob dus ik vind het fijn om te zien hoe iets eruit hóórt te zien, en ik vind dat ook deel van de voorpret van koken Dus ik heb het maar niet gekocht...

Indisch koken lijkt me ook wel leuk, dus ook TVP voor verdere kookboek-tips!

Ik zag bij de ABC ook een boek over Caribisch koken geloof ik, van een vrolijke rastameneer die o.a. rastafari pudding ging maken In rood/geel/groen uiteraard, met leuke kleurenplaatjes! Komt iemand dat hier bekend voor en zo ja, is het wat? Ik had niet echt de tijd om uitgebreid te bladeren helaas, en was vergeten zn naam op te schrijven
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  woensdag 31 maart 2010 @ 23:08:33 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79811222
Deze?



Die zie ik wel eens op de BBC voorbij komen: Caribbean Food made easy.
  woensdag 31 maart 2010 @ 23:09:32 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79811270
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 21:44 schreef MariaEtcetera het volgende:
Ik zag laatst die Julia Childs bij de ABC en toen dacht ik, hey, dat was die bekende miep met d'r Belangrijke Kookboek! Dus ik bladeren, stonden er geen plaatjes in Ik ben nog best wel een beetje een noob dus ik vind het fijn om te zien hoe iets eruit hóórt te zien, en ik vind dat ook deel van de voorpret van koken Dus ik heb het maar niet gekocht...

Indisch koken lijkt me ook wel leuk, dus ook TVP voor verdere kookboek-tips!

Ik zag bij de ABC ook een boek over Caribisch koken geloof ik, van een vrolijke rastameneer die o.a. rastafari pudding ging maken In rood/geel/groen uiteraard, met leuke kleurenplaatjes! Komt iemand dat hier bekend voor en zo ja, is het wat? Ik had niet echt de tijd om uitgebreid te bladeren helaas, en was vergeten zn naam op te schrijven
Wil je koken of wil je plaatjes kijken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 april 2010 @ 00:46:01 #52
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_79815488
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 23:08 schreef RobinOok het volgende:
Deze?

[ afbeelding ]

Die zie ik wel eens op de BBC voorbij komen: Caribbean Food made easy.
Jaaaa! Nouja het had een andere kaft, maar het was iig wel dezelfde meneer! Is het wat?

PietVerdriet: ik kook graag met behulp van plaatjes Nooit gezegd dat ik een culinaire held ben!
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  donderdag 1 april 2010 @ 04:59:31 #53
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_79817543
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 16:01 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Lonny dinges heeft ook een Indisch kookboek geschreven dat best de moeite waard is.
Lonny Ik heb laatst wokken met Lonny gekregen en er staan nog verdomd heerlijke recepten in. Nu ze alleen nog maken Mijn vriendje doet altijd Lonny na, zeer vermoeiend, maar ook wel grappig selamat
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  donderdag 1 april 2010 @ 05:04:42 #54
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_79817549
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 23:08 schreef RobinOok het volgende:
Deze?

[ afbeelding ]

Die zie ik wel eens op de BBC voorbij komen: Caribbean Food made easy.
volgens mij word je heel vrolijk van die meneer! jammer dat ik alleen bbc-e heb
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  donderdag 1 april 2010 @ 05:15:59 #55
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_79817565
quote:
Op donderdag 1 april 2010 00:46 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]


PietVerdriet: ik kook graag met behulp van plaatjes Nooit gezegd dat ik een culinaire held ben!
ik kook ook graag mbv plaatjes en een goed verhaal erbij graag. Na jaren zwoegen en zweten in de keuken kan ik het ook af zonder plaatjes en leuk verhaal. Ik gebruik zelfs de kookboeken uit de jaren 70 van mijn moeder of de zelf geschreven recepten van mijn moeder en oma
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  donderdag 1 april 2010 @ 12:48:46 #56
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79826470
quote:
Op donderdag 1 april 2010 00:46 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Jaaaa! Nouja het had een andere kaft, maar het was iig wel dezelfde meneer! Is het wat?
Ik weet het niet, ik kijk altijd maar met een half oog naar dat programma. Op de een of andere manier trekt de caribbische keuken me niet zo. Maar als het jou wel trekt en je hebt nog geen ervaring met die keuken, dan heb ik zo'n gevoel dat dat best een leuk boek voor je zal zijn.
pi_79827640
ik kan wel koken zonder plaatjes das geen probleem maar als ik wat kookboeken doorblader opzoek naar wat lekkers zijn foto' s wel handig erbij. Ben visueel ingesteld blijkbaar
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 1 april 2010 @ 13:40:27 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79828627
Ik wil ook plaatjes.
  donderdag 1 april 2010 @ 13:55:46 #59
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_79829256
Plaatjes zijn fijn maar niet essentiel. Voor exacte recepturen totaal niet belangrijk, maar om inspiratie op te doen vaak wel vaak fijn.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_79833453
ik heb van de week deze besteld:


Ben erg fan van Rachel Allen d'r kookstijl en ben beetje bij beetje d'r boeken bijeen aan het sprokkelen.

Wat ik ook nog wil is een kookboek van Claudia Roden, ik moet alleen nog even kijken welke
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_79833474
Ik vind plaatjes ook fijn! Dan kan ik me toch meer een voorstelling maken van wat het is, en of ik het lekker zal vinden. Het inspireert ook meer.
  donderdag 1 april 2010 @ 16:08:27 #62
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_79834257
quote:
Op donderdag 1 april 2010 15:47 schreef _aurum_ het volgende:
ik heb van de week deze besteld:
[ afbeelding ]

Ben erg fan van Rachel Allen d'r kookstijl en ben beetje bij beetje d'r boeken bijeen aan het sprokkelen.

Wat ik ook nog wil is een kookboek van Claudia Roden, ik moet alleen nog even kijken welke
ik heb duizend-en-één-smaken, echt een aanrader! het joodse kookboek van haar staat ook nog op mijn verlanglijstje.
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  donderdag 1 april 2010 @ 18:57:20 #63
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_79840587
quote:
Op donderdag 1 april 2010 05:15 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]
of de zelf geschreven recepten van mijn moeder en oma
Dat geldt ook als een goed verhaal! Tof om dat soort dingen in de familie te hebben! Ik weet wel wat dingetjes gewoon door hoe het verbaal en praktisch doorgegeven is, maar een opgeschreven recept van oma lijkt me wel leuk om te hebben!

Schijnbaar ben ik overigens ook niet de enige plaatjes georiënteerde

En ja ik werd helemaal vrolijk van de kleurige plaatjes van lekker uitziend eten in dat boek van Levi Roots! Het was overigens deze:

Al moet ik zeggen dat ik die die Robin postte er nóg blijer uit vond zien!

Oh en SeaOfLove: ik heb ook geen BBC geloof ik, maar als je op youtube zoekt naar 'Levi Roots cooks' vind je wel wat!

Off topic:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  donderdag 1 april 2010 @ 19:11:49 #64
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_79841129
ik heb geen computer, tenminste niet één die het doet internet met mijn foon, en die is erg traag en kan youtube niet handelen
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  donderdag 1 april 2010 @ 20:56:13 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79845424
Heb deze vandaag binnen gekregen

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_79846125
Dat ziet er interessant uit. Is het wat?
Ze is tevens de schrijfster van een boek over 'botten', zoals te zien op haar blog.
http://jennifermclagan.blogspot.com/
  donderdag 1 april 2010 @ 21:14:26 #67
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_79846329
en dat is gewoon van een vrouw dus alles wat hier in CUL post is zo'n beetje op dieet behalve moi hulde
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_79846395
quote:
Op donderdag 1 april 2010 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb deze vandaag binnen gekregen

[ afbeelding ]
Wow! hebben !
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  donderdag 1 april 2010 @ 21:34:12 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79847226
Ik heb het zelfs nog niet bekeken, is vandaag binnengekomen, staat nog ingepakt, kwam thuis, zag dat het binnen was en zijn gaan eten. Ben net thuis.
Hebben babycalamaris gegeten op een salade, en daarna zeeduivel met garnalen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_79847671
Dan kijk je morgen maar even.
pi_79849337
Wil je echt iets leren over eten en koken:
- McGee : over eten en koken (Science and lore of the kitchen)

Wil je klassieke recepten:
- Grote larousse atlas van de gastronomie
- Escoffier

Voor leuke receptjes en verhalen over kaasje en regionale keukens:
- CUlinaria (met veel grote foto's etc)

VOor experimenten en mooiigheid:
-El bulli
- CHemist & chef
- Boeken van Hervé This

Wil je gewoon lekker koken en inspiratie voor vanavond:
- Lonny voor indisch
- Boekjes van de IKEA voor echt lekkere gerechten maar wel snel een simpel. (ik was verbaasd over de kwaliteit!)
- De zilveren lepel (italiaans)
- Jamie oliver boekjes, leuk, itaiaansig met een twist.
- Goedkope boekjes van de boekenvoordeel: tapas, indiaas, japans etcetc.
Whatever...
pi_79849498
Juistem die dus! Echt een aanrader voor als je meer wilt weten dan recepten.
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 11:48 schreef -Mellow- het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Als je écht van koken houdt, is deze wat mij betreft onmisbaar in je kast. Het is niet zozeer een kookboek, maar meer een beschrijving van wat er gebeurt in je pan, kom, ovenschaal etc. Het gaat over chemie en koken, over kooktechnieken en vooral waarom. In veel kookboeken staat: doe zus of zo, maar nooit waarom dat zo moet. Dat frustreert mij vaak enorm, dus dit is inmiddels echt mijn bijbel geworden.

Het bevat afzonderlijke hoofdstukken over o.a. zuivel, eieren, vlees, vis, deeg, groenten en kruiden. De volledige basis die je moet hebben wil je iets van koken begrijpen.
Whatever...
  vrijdag 2 april 2010 @ 02:08:07 #73
267109 cactusbloem
vandaag niet prikkelbaar
pi_79857340
Ik was vandaag bij De Slegte en tot mijn verbazing lag daar "De Creoolse keuken" van Rozieres voor
11,99! Helemaal blij
"Ik ben niet intelligent genoeg om depressief te zijn. Ik begrijp dat soort problemen niet."
pi_79862499
yay, mijn Kook Ook komt vandaag als het goed is! Ze waren gisteren al aan de deur geweest, maar toen was ik op de uni
Heb van de week via marktplaats een boek van Jamie Oliver gekocht, voor 5 euro geweldig. Happy days met de Naked Chef.
Gisteren eruit gekookt. kipfilet met wijn en champignons in een zakje van aluminiumfolie uit de oven. Was best te doen! En we hebben ook de citroenpudding gemaakt, maar die werd steeds maar niet gaar (binnen de gestelde tijd + 30 min), en uiteindelijk is hij juist te lang gegaan voglens mij, want nu is het praktisch een cake geworden in plaats van pudding. Ach ja, het smaakt wel lekker

EDIT: jay, mijn KookOok is er! Kan ik toch nog lekker bladeren en iets lekkers uitzoeken voor de Paasdagen! Yay

[ Bericht 10% gewijzigd door jUsTmE13o2 op 02-04-2010 11:46:16 ]
pi_79871663
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hele generaties Nederlanders hebben de indische keuken geleerd van Beb, maar wat zou jij aanraden op Indische keuken gebied?
Oma Keasberry's Indische keukengeheimen

Het is niet zo'n groot boek. De recepten die hierin staan en de smaken komen heel erg overeen met alles wat mij indische oma kookte. (Bep is inderdaad waardeloos.)
pi_79876341
quote:
Op donderdag 1 april 2010 22:25 schreef Spanky78 het volgende:
Juistem die dus! Echt een aanrader voor als je meer wilt weten dan recepten.
[..]
ik heb deze

ook zo leuk en interessant om te lezen. Echt een naslagwerk.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_79887800
quote:
Op donderdag 1 april 2010 16:08 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

ik heb duizend-en-één-smaken, echt een aanrader! het joodse kookboek van haar staat ook nog op mijn verlanglijstje.
ik heb gezocht, maar die is toch niet meer leverbaar?
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_79888383
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 23:07 schreef _aurum_ het volgende:

[..]

ik heb gezocht, maar die is toch niet meer leverbaar?
De NL-versie kennelijk niet (als ik bol mag geloven), de engelse echter nog wel.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_79890067
vandaag mijn kook ook helemaal doorgespit. lijkt me een handig boek, maar de Wannee blijft ook trekken. Is er iemand die beide heeft en is het zinvol om de Wannee ook aan te schaffen of haal ik daarmee meer van het zelfde in huis?
pi_80343628
wannee besteld, voor een vriendinnetje, kan ik er zelf mooi ook even doorbladeren en beslissen of ik hem ook wil!
ben benieuwd!
pi_80345603
Jippie! Het is binnen:

Via www.boekenkraam was dit naslagwerk slechts ¤65, slik... De kartonnen doos is dus beschadigd, maar de boeken zelf zijn in goede staat.
Hopelijk heb ik van de week de tijd om het boek te bekijken!
  donderdag 15 april 2010 @ 15:23:02 #82
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_80346277
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 23:07 schreef _aurum_ het volgende:

[..]

ik heb gezocht, maar die is toch niet meer leverbaar?
op marktplaats kwam ik 'm 2 weken geleden nog tegen, de joodse keuken dus, en daar werd echt vet op geboden, volgens mij zelfs over de nieuwwaarde prijs Bij mij is de snelle keuken van ainsley binnen (bij mijn moeder dan, ze neemt het woensdag mee)
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_80347140
quote:
Op donderdag 15 april 2010 15:04 schreef Yinny het volgende:
Jippie! Het is binnen:
[ afbeelding ]
Via www.boekenkraam was dit naslagwerk slechts ¤65, slik... De kartonnen doos is dus beschadigd, maar de boeken zelf zijn in goede staat.
Hopelijk heb ik van de week de tijd om het boek te bekijken!
Die heb ik ook, prachtig boek voor recepten en ingredienten uit de klassieke franse keuken. (voornamelijk)
Whatever...
pi_80348911
quote:
Op donderdag 15 april 2010 15:23 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

op marktplaats kwam ik 'm 2 weken geleden nog tegen, de joodse keuken dus, en daar werd echt vet op geboden, volgens mij zelfs over de nieuwwaarde prijs Bij mij is de snelle keuken van ainsley binnen (bij mijn moeder dan, ze neemt het woensdag mee)
ik heb ' m zojuist via amazon besteld levertijd duurt wel even; maar ik was iets van ¤ 24 kwijt inc. de verzendkosten. En naar het schijnt is het een nieuw exemplaar.

* _aurum_ benieuwd is
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
  donderdag 15 april 2010 @ 16:45:10 #85
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_80349367
quote:
Op donderdag 15 april 2010 16:33 schreef _aurum_ het volgende:

[..]

ik heb ' m zojuist via amazon besteld levertijd duurt wel even; maar ik was iets van ¤ 24 kwijt inc. de verzendkosten. En naar het schijnt is het een nieuw exemplaar.

* _aurum_ benieuwd is
bij bol.com was het afgeprijsd naar 9e en ik heb 'm voor 7.45e 2de hands inc verzendkosten. En mijn moeder zei dat ie er als nieuw uitzag oh en eigenlijk heb ik 'm gratisch want mijn moeder heeft het boek betaald
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  donderdag 15 april 2010 @ 16:46:55 #86
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_80349440
of heb je het over de joodse keuken van roden? Dan heb je inderdaad een koopje!
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_80371195


ik koop bijna altijd Engelse kookboeken, beroepsdeformatie zullen we maar zeggen Ik lag iig al weken op de uitkijk en dit is voor het eerst dat 't een beetje te betalen is
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_80527011
Heeft iemand ervaring met Snel en Slank van Ainsley Harriot?

pi_80527179
quote:
Op dinsdag 20 april 2010 17:12 schreef LieLie het volgende:
Heeft iemand ervaring met Snel en Slank van Ainsley Harriot?

[ afbeelding ]
Is écht een tof boek! Niet hoogdravend of ambitieus, echt iets voor de doordeweekse prak Hij gebruikt niet al te ingewikkelde ingredienten, je kunt (vrijwel) alles gewoon bij de supermarkt halen. Porties zijn wel wat klein, maar dat zie je snel genoeg (wij eten de vierpersoonsgerechten meestal met z'n tweeen, en zijn verder absoluut geen grote eters).

Let wel: 'slank' is de vertaling van 'low-fat' hier. Voor de volledigheid
pi_80527265
quote:
Op dinsdag 20 april 2010 17:12 schreef LieLie het volgende:
Heeft iemand ervaring met Snel en Slank van Ainsley Harriot?

[ afbeelding ]
superboek met erg lekkere en makkelijke gerechten, echt een aanrader
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_80527351
Mooi Ga ik die ook bestellen!
  dinsdag 20 april 2010 @ 21:40:36 #92
9883 Marble
Was liever geaborteerd.
pi_80538395
quote:
Op dinsdag 20 april 2010 17:16 schreef ColdFeet het volgende:
Let wel: 'slank' is de vertaling van 'low-fat' hier. Voor de volledigheid
Ik dacht al dat het een ironische titel was. Slank is nu niet echt het eerste dat in me opkomt als ik aan Ainsley denk.
My mother was a drug addict. When she got pregnant, she took more drugs. She even tried to kill me inside her with a coat hanger, but I survived. I was born blind as a result, but my mother didn't care. She overdosed choking on her own vomit.
pi_80538824
quote:
Op dinsdag 20 april 2010 21:40 schreef Marble het volgende:

[..]

Ik dacht al dat het een ironische titel was. Slank is nu niet echt het eerste dat in me opkomt als ik aan Ainsley denk.
Die is op zich best wel aardig in vorm toch?
  dinsdag 20 april 2010 @ 21:50:26 #94
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_80538899
ainsley is wel morgen neemt mijn moeder dus een boek van hem mee, ben heel erg benieuwd
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  dinsdag 20 april 2010 @ 21:59:24 #95
9883 Marble
Was liever geaborteerd.
pi_80539378
quote:
Op dinsdag 20 april 2010 21:49 schreef LieLie het volgende:

[..]

Die is op zich best wel aardig in vorm toch?
In vergelijking met Oprah misschien wel ja.
My mother was a drug addict. When she got pregnant, she took more drugs. She even tried to kill me inside her with a coat hanger, but I survived. I was born blind as a result, but my mother didn't care. She overdosed choking on her own vomit.
pi_80552241
Iemand deze al gelezen

  woensdag 21 april 2010 @ 16:29:00 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80563989
Niet helemaal een kookboek, maar bij de Aldi, in het kader van de italiaanse week, Jamie goes Italian op DVD Jamie Oliver die 150 minuten lang door italie trekt en leuke dingen doet, voor 7,99.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_80570772
quote:
Op donderdag 1 april 2010 05:15 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

ik kook ook graag mbv plaatjes en een goed verhaal erbij graag. Na jaren zwoegen en zweten in de keuken kan ik het ook af zonder plaatjes en leuk verhaal. Ik gebruik zelfs de kookboeken uit de jaren 70 van mijn moeder of de zelf geschreven recepten van mijn moeder en oma
Als je plaatjes wilt moet je de "Kookschool" serie nemen. Iedere stap een foto, ik ben fan.

En die jaren 70 kookboeken. Dat zijn vast de nederlandse klassiekers van de huishoudscholen. Er is pas een nieuwe editie van Het Nieuwe kookboek uitgekomen. De oudbollige foto's zijn eruit. De recepten wat gemoderniseerd en er staat een ondertitel op de kaft: "Al 40 jaar het nieuwe kookboek!"

Voor de echte kookfreaks is er nu een Nederlandse versie van Sous Vide Cuisine van Roca & Brugues uit het spaans vertaald.

[ Bericht 27% gewijzigd door Fixers op 21-04-2010 19:49:52 ]
pi_80581250
Ik heb al jaren een broodmachine op de zolder staan, misschien een enkele keer gebruikt. Maar sinds deze week denk ik daar aan om wat meer te gaan doen er mee en dus een boekje gekocht.

pi_80673408
Net terug van fietsvakantie in Engeland en Wales. In 'boekenstadje' Hay on Wye (ruim 30 boekenwinkels op een paar 1000 inwoners) kon ik me helaas nauwelijks inhouden, ondanks de beperkingen van fietstassen. En dit is de oogst:


Farmhouse Cookery: 400 pagina's Britse streekgerechten, per streek van herkomst.
Preserve: Boek over (uiteraard) inmaken, jams, chutneys e.d.
The Sausage book: Alles over het zelfmaken van worsten, inclusief droge worst met veel gedetailleerde informatie over de manieren waarop je aan je eigen droge worst dood kunt gaan. Ook een hoop recepten, helaas wel met enige focus op Britse worsten (veel paneermeel dus).
The Country Kitchen: Uitstekend boek over hoe je zo'n beetje het gemiddelde supermarkt-assortiment zelf kunt maken. Van bier en kaas tot gedroogde groenten en gezouten vlees en ketchup.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')