abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_77986360
Hier deeltje 2 van het grote kookboekentopic.

Heb je een nieuw kookboek gekocht? Twijfel je welk boek je zou kopen? Komt er een nieuw kookboek uit? Laat het ons weten!

De link naar het eerste deeltje

Zelf wil ik een uitgebreid basiskookboek aanschaffen van de Franse keuken.
In het vorige deel kreeg ik te horen dat de 'Escoffier' een beter kookboek zou zijn dan 'Larousse Gastronomique' omdat die laatste meer een encyclopedie zou zijn dan een kookboek.
Zelf kwam ik zonet het boek 'A propos Bistro' tegen. Is er iemand dit het kent? Ziet er ook een goed boek uit, maar waarschijnlijk wat minder uitgebreid dan de Escoffier.



En volgende boeken staan ook nog op mijn lijstje:

Rund, John Torode


Kip, John Thorode



Meat


Handboek snijtechnieken


[ Bericht 31% gewijzigd door Drossie op 14-02-2010 18:25:34 ]
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_77986817
Zit net in het eerste deel van dit topic te struinen. Mij lijkt "Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten" wel wat
quote:
De van oorsprong Indiase auteur had jarenlang een kookprogramma op de BBC. Voor dit boek selecteerde ze zorgvuldig 's werelds beste vegetarische recepten, verzameld tijdens veertig jaar reiservaring of gekregen van mensen uit haar uitgebreide internationale familie- en vriendenkring. Verdeeld over de hoofdstukken 'Groenten', 'Gedroogde peulvruchten en noten', 'Granen', 'Zuivel', 'Bijgerechten, sauzen en smaakmakers' en 'Soepen, salades en dranken' worden meer dan 600 culinaire toppers duidelijk en uitgebreid beschreven. Het geheel wordt omlijst met veel persoonlijke anekdotes en de gerechten worden alle in hun historische en geografische context geplaatst. Achterin het boek staan een goede verklarende woordenlijst (in een klein lettertype) en een heel uitgebreid register (in een zeer klein lettertype). Mooie lay-out met paarse steunkleur voor hoofdstuktitels en namen van gerechten. Geen illustraties, mooi helder en glad papier. Een buitengewoon degelijk handboek met fantastische recepten waar culi's en wereldburgers van zullen smullen.
pi_77987149


[ Bericht 100% gewijzigd door Drossie op 14-02-2010 16:42:38 ]
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_77987216
Drossie, misschien kun je eens bij De Slegte kijken voor het Les Halles kookboek van Anthony Bourdain (kost maar iets van 8 euro). Bepaald geen basiskookboek, maar wel veel klassieke Franse gerechten, ennn ik vind het echt een fijn boek om uit te werken: duidelijke omschrijvingen, uitgebreid en goed te volgen, plus dat het eindresultaat bij mij altijd heel goed wordt.
pi_77987433
quote:
Op zondag 14 februari 2010 16:43 schreef ColdFeet het volgende:
Drossie, misschien kun je eens bij De Slegte kijken voor het Les Halles kookboek van Anthony Bourdain (kost maar iets van 8 euro). Bepaald geen basiskookboek, maar wel veel klassieke Franse gerechten, ennn ik vind het echt een fijn boek om uit te werken: duidelijke omschrijvingen, uitgebreid en goed te volgen, plus dat het eindresultaat bij mij altijd heel goed wordt.
bedankt! Als ik eens in de buurt ben van De Slegte ga ik eens zoeken.
En met basiskookboek drukte ik me wellicht ook verkeerd uit. Ik volg momenteel avondschool koken (opleiding hulpkok-kok) en zoek dus een groot naslagwerk van de Franse keuken. Met basis bedoel ik eigenlijk gewoon franse keuken, zoals je al begrepen had

Ik kwam zonet nog een leuk boek tegen dat ook de moeite waard lijkt.
Het heet 'Gebraad'.


[ Bericht 16% gewijzigd door Drossie op 14-02-2010 18:25:58 ]
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_77991127
quote:
Op zondag 14 februari 2010 16:29 schreef femmeChantal het volgende:
Zit net in het eerste deel van dit topic te struinen. Mij lijkt "Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten" wel wat
[..]


Op ebay is de engelse versie vaak voor een paar euro (soms maar 4 à 5 incl. verzenden) te vinden, daar heb ik die van mij ook vandaan. Zijn er hier trouwens meer mensen die hun kookboeken op ebay kopen?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_77991495
Mijn meest recente aanschaf is trouwens deze :

Ik vind het misschien wel het beste kookboek dat ik heb, vooral het eerste deel met veel duitse en franse gerechten voegt iets toe (daarna komt vrij veel couscous en pasta aan de beurt, maar daar heb ik al (te?) veel boeken over. Verder is ook de enorme hoeveelheid achtergronden aardig, af en toe lijkt het daardoor meer een geschiedenis- of volkerenkundecursus op basis van recepten

Weet er trouwens nog iemand een goed boek over de traditionele engelse/schotse keuken? Ik heb nu "Pie" van Angela Boggiano en "Eten van Jimmy's Farm" (uhum, normaal ben ik niet zo van dat soort tv-kookboeken, maar hier staan erg aardige stoofschotels in)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_77991967
quote:
Op zondag 14 februari 2010 18:46 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Op ebay is de engelse versie vaak voor een paar euro (soms maar 4 à 5 incl. verzenden) te vinden, daar heb ik die van mij ook vandaan. Zijn er hier trouwens meer mensen die hun kookboeken op ebay kopen?
ik koop m'n boeken vaak op de Britse Amazon, dat is vaak ook voordelig.
  zondag 14 februari 2010 @ 19:39:11 #9
183230 MiVer
a.b.s.mp3.dance
pi_77993094
quote:
Op zondag 14 februari 2010 18:56 schreef stavromulabeta het volgende:
Mijn meest recente aanschaf is trouwens deze :
[ afbeelding ]
Ik vind het misschien wel het beste kookboek dat ik heb, vooral het eerste deel met veel duitse en franse gerechten voegt iets toe (daarna komt vrij veel couscous en pasta aan de beurt, maar daar heb ik al (te?) veel boeken over. Verder is ook de enorme hoeveelheid achtergronden aardig, af en toe lijkt het daardoor meer een geschiedenis- of volkerenkundecursus op basis van recepten

Weet er trouwens nog iemand een goed boek over de traditionele engelse/schotse keuken? Ik heb nu "Pie" van Angela Boggiano en "Eten van Jimmy's Farm" (uhum, normaal ben ik niet zo van dat soort tv-kookboeken, maar hier staan erg aardige stoofschotels in)
Ondanks het geharrewar in die regio, als vegetariër heb ik een zwak voor de Joodse keuken.
Deze 2 boeken vind ik top. De ene geïllustreerd en op dik papier, dus minder recepten, maar met achtergrond info.
De ander geen illustraties, dun papier, maar daardoor veel recepten en ook achtergrond info.






Multiversum, ego's, erwten....haha....erwten zijn voedzaam!
pi_78010772
tvp
pi_78027653
quote:
Op zondag 14 februari 2010 19:39 schreef MiVer het volgende:

[..]

Ondanks het geharrewar in die regio, als vegetariër heb ik een zwak voor de Joodse keuken.
Deze 2 boeken vind ik top. De ene geïllustreerd en op dik papier, dus minder recepten, maar met achtergrond info.
De ander geen illustraties, dun papier, maar daardoor veel recepten en ook achtergrond info.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Voor vegetarisch koken is het inderdaad ook handig. Alles met zuivel is automatisch vegetarisch. En de maanzaadtaart uit De Joodse Keuken, gewoon
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_78034975
Ik heb maar twee kookboeken. Het complete kookboek en een kookboek waar alleen maar sauzen in staan.



Misschien binnenkort maar eens een kookboek aanschaffen met vegetarische recepten, aangezien mijn zusje vegetarisch is. Enige tips?
pi_78046563
quote:
Op maandag 15 februari 2010 22:01 schreef Xanteh het volgende:
Ik heb maar twee kookboeken. Het complete kookboek en een kookboek waar alleen maar sauzen in staan.

[ afbeelding ]

Misschien binnenkort maar eens een kookboek aanschaffen met vegetarische recepten, aangezien mijn zusje vegetarisch is. Enige tips?
World Food Café als je van een beetje exotisch houdt.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_78046863
quote:
Op zondag 14 februari 2010 18:46 schreef stavromulabeta het volgende:
Op ebay is de engelse versie vaak voor een paar euro (soms maar 4 à 5 incl. verzenden) te vinden, daar heb ik die van mij ook vandaan. Zijn er hier trouwens meer mensen die hun kookboeken op ebay kopen?
Bedankt! Ik ga eens zoeken.
  dinsdag 16 februari 2010 @ 10:02:47 #15
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_78048383
Weet iemand hier misschien een leuk kookboek voor iemand die net op zichzelf is gaan wonen? Dus met niet al te ingewikkelde recepten voor 1 persoon?
pi_78049431
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 10:02 schreef morgane het volgende:
Weet iemand hier misschien een leuk kookboek voor iemand die net op zichzelf is gaan wonen? Dus met niet al te ingewikkelde recepten voor 1 persoon?
Als iemand nog geen ei kan bakken is het kookboek van Fokke en Sukke leuk. http://www.bol.com/nl/p/n(...)002082385/index.html

Serieuzer maar zeer handig is het Amsterdamse kookboek van CJ Wannee.
Hierin staan de kooktijden van de verschillende groenten, basis recepten maar ook de verschillende technieken van bijvoorbeeld vlees bereiden staan helder uitgelegd.
Je kunt ze ook tweede hands vinden maar koop dan een redelijk recente. Anders wordt de andijvie echt snot (in de oudere is kooktijd daarvan 3 kwartier!!!).
De recepten zijn voor 4 personen geschreven maar met delen door 4 kom je een heel eind.
http://www.bol.com/nl/p/n(...)002599428/index.html
  dinsdag 16 februari 2010 @ 10:58:56 #17
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_78049698
Dat Fokke en Sukke kookboek is een goed idee!! Het is ook eigenlijk meer bedoeld als geintje en Fokke en Sukke vindt hij sowieso leuk. Dankjewel voor de tips!
pi_79100716
Zonet 2 nieuwe boeken besteld, ben benieuwd.



Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_79102840
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 17:12 schreef Drossie het volgende:
Zonet 2 nieuwe boeken besteld, ben benieuwd.

[ afbeelding ]

Laat je ons ook weten hoe je a propos bistro vind? Ik heb van de zelfde schrijver 'Van het Varken', maar dat is naar mijn gevoel soms iets te gefocust op mooie plaatjes en verhaaltjes en iets te weinig op achtergronden en technieken. De plezierige kant is wel dat er ook allerlei recepten in staan voor de wat minder gebruikelijke onderdelen (poten, snuiten, staarten, ingewanden).
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_79107513
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 18:23 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Laat je ons ook weten hoe je a propos bistro vind? Ik heb van de zelfde schrijver 'Van het Varken', maar dat is naar mijn gevoel soms iets te gefocust op mooie plaatjes en verhaaltjes en iets te weinig op achtergronden en technieken. De plezierige kant is wel dat er ook allerlei recepten in staan voor de wat minder gebruikelijke onderdelen (poten, snuiten, staarten, ingewanden).
Ja hoor. Ik ben benieuwd. Heb er veel goeds op gelezen, zowel op Nederlandse als op Engelse websites.
Dezelfde auteur heeft trouwens nog een boek dat er interessant uitziet: GEBRAAD.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_79110113
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 20:45 schreef Drossie het volgende:

[..]

Ja hoor. Ik ben benieuwd. Heb er veel goeds op gelezen, zowel op Nederlandse als op Engelse websites.
Dezelfde auteur heeft trouwens nog een boek dat er interessant uitziet: GEBRAAD.
Dat boek heb ik wel eens in mijn handen gehad, in hoofdlijnen het zelfde idee als 'van het varken', maar dan ook gericht op het consumeren van andere soorten dode beesten. Dus naar mijn mening een beetje teveel gericht op mooie foto's en verhaaltjes die leuk zijn voor op de koffietafel of in bed. Maar er staan wel een aantal leuke recepten in zoals lam gegaard in hooi (voor zover ik het me nog kan herinneren)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_79691641
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 17:12 schreef Drossie het volgende:
Zonet 2 nieuwe boeken besteld, ben benieuwd.
En, en, en??? Al uit gekookt?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_79698128
quote:
Op zondag 28 maart 2010 23:17 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

En, en, en??? Al uit gekookt?
Nee, wel al veel in gelezen en gekeken. Ik vind het een prachtig boek. De verhaaltjes moesten er van mij zeker niet in, maar de foto's dragen bij tot de sfeer van het boek. Ik vind het een aanrader!

Het boek over snijtechnieken is ook een aanrader trouwens. Kost maar ¤15 en zowat alles wat je maar kan versnijden staat erin.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_79760367
tvp

ik heb een tijdje geleden dit boek aangeschaft via Amazon.



The Cook' s Bible van Le Cordon Bleu

Mooi groot boek met heel heel veel duidelijke foto' s en daardoor heel duidelijk in de uitleg.
Echt de basisdingen staan erin: hoe herken je een verse vis, snij je vers vlees of maak je een goeie kip maar ook allerlei deegsoorten worden uitgelegd en snijtechnieken etc. (ook decoratiesnijden bijv)

echt een mooi boek
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 30 maart 2010 @ 20:41:15 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79761577
Waarschijnlijk het allerbeste kookboek over de franse keuken
De kunst van het koken, door (oa) Julia Child

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 maart 2010 @ 11:48:32 #26
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_79781637



Als je écht van koken houdt, is deze wat mij betreft onmisbaar in je kast. Het is niet zozeer een kookboek, maar meer een beschrijving van wat er gebeurt in je pan, kom, ovenschaal etc. Het gaat over chemie en koken, over kooktechnieken en vooral waarom. In veel kookboeken staat: doe zus of zo, maar nooit waarom dat zo moet. Dat frustreert mij vaak enorm, dus dit is inmiddels echt mijn bijbel geworden.

Het bevat afzonderlijke hoofdstukken over o.a. zuivel, eieren, vlees, vis, deeg, groenten en kruiden. De volledige basis die je moet hebben wil je iets van koken begrijpen.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_79782133
ik heb alleen maar fora uit 2005/2008 gevonden die antwoord geven op de vraag welk kookboek je het beste aan kunt schaffen als basis voor iemand die net begint met koken, en vroeg me af of er inmiddels nieuwe tips zijn?
pi_79782311
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 11:59 schreef jUsTmE13o2 het volgende:
ik heb alleen maar fora uit 2005/2008 gevonden die antwoord geven op de vraag welk kookboek je het beste aan kunt schaffen als basis voor iemand die net begint met koken, en vroeg me af of er inmiddels nieuwe tips zijn?
Echt basis-basis?

Ik vind Kookook erg goed. Staat echt alles in, van productinfo tot technieken en recepten.
Wannée wordt hier volgens mij ook vaak wel aangeraden.
pi_79785474
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 12:04 schreef LieLie het volgende:

[..]

Echt basis-basis?

Ik vind Kookook erg goed. Staat echt alles in, van productinfo tot technieken en recepten.
Wannée wordt hier volgens mij ook vaak wel aangeraden.
die kwam ik in de oudere fora ook tegen. niks veranderd dus. ik zal eens wat ervaringen opzoeken van beide boeken. ik bedoelde inderdaad basis-basis, ik kan alleen knorr wereldgerechten maken of een pasta met saus uit zak of pot, en wil zo onderhand eens echt leren koken
pi_79789135
Ik zou je ook Kook Ook aanraden. Ik heb er veel van geleerd, in ieder geval!

Ik heb deze week twee kookboeken gekocht (ze passen bijna niet meer in m'n kast):



en



Ik heb nog nooit Indonesisch gekookt en ik vind het best spannend. . Hopelijk kan ik binnenkort een geweldige rijsttafel serveren. .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_79789624
Wij hebben ook erg lang gezocht naar een standaard kookboek. Waarin dus staat hoe je het standaard goed maakt en 2 lekkere varianten. Dus hoe je standaard bloemkool maakt en 2 lekkere varianten bijvoorbeeld. En natuurlijk een hoop basiskennis. En na lang zoeken is dat kookook geworden. Top boek.
pi_79789848
Beb Vuyk is een tof boek maar wat vind je nou van MTAOFC? Is het echt bruikbaar? En staan er ook zoete recepten in?
pi_79790043
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:02 schreef ColdFeet het volgende:
Beb Vuyk is een tof boek maar wat vind je nou van MTAOFC? Is het echt bruikbaar? En staan er ook zoete recepten in?
Ik kreeg 'm gister binnen en heb nog geen kans gehad om het echt te bekijken (vol. 2 moet ook nog komen, trouwens). Maar volgende week ga ik een quiche maken met het recept voor paté brisêe fine dat erin staat. Als dat lukt is het direct m'n favoriete kookboek. En zeker staan er zoete recepten in!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  woensdag 31 maart 2010 @ 15:18:55 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79790575
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:02 schreef ColdFeet het volgende:
Beb Vuyk is een tof boek
Ik snap daar echt helemaal niks van, dat zoveel mensen nog steeds zo enthousiast zijn over Beb Vuyk. Ik vind het een enorm butboek. Compleet uit de tijd met d'r knoflookpoeder, gemberpoeder, laospoeder.
pi_79790735
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik snap daar echt helemaal niks van, dat zoveel mensen nog steeds zo enthousiast zijn over Beb Vuyk. Ik vind het een enorm butboek. Compleet uit de tijd met d'r knoflookpoeder, gemberpoeder, laospoeder.
Ja gut, maar die Indische keuken luistert sowieso niet zo nauw; wat let mij om gewoon verse te gebruiken?
pi_79790813
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 13:20 schreef jUsTmE13o2 het volgende:

[..]

die kwam ik in de oudere fora ook tegen. niks veranderd dus. ik zal eens wat ervaringen opzoeken van beide boeken. ik bedoelde inderdaad basis-basis, ik kan alleen knorr wereldgerechten maken of een pasta met saus uit zak of pot, en wil zo onderhand eens echt leren koken
Van Kookook komt regelmatig een nieuwe druk uit hoor! Dus die is nog steeds fris en modern

En daarin heb je dus idd een basisrecept en een aantal varianten daarop!
  woensdag 31 maart 2010 @ 15:28:05 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79790908
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:23 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ja gut, maar die Indische keuken luistert sowieso niet zo nauw; wat let mij om gewoon verse te gebruiken?
Wat let je om niet gewoon meteen een goed recept te gebruiken of goed kookboek te kopen?
Beb Vuyk zou niet meer verkocht moeten worden.
pi_79791155
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:28 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wat let je om niet gewoon meteen een goed recept te gebruiken of goed kookboek te kopen?
Beb Vuyk zou niet meer verkocht moeten worden.
Nou! Ga met een spandoek voor de winkel staan!!!

Ik heb Beb Vuyk ooit gekregen, en ik gebruik 'm wel, die een of twee keer per jaar dat ik zin heb om uitgebreid Indisch te koken. Sorry
pi_79791542
Welk kookboek had ik dan wel moeten kopen, RobinOok?
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_79791633
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:25 schreef LieLie het volgende:

[..]

Van Kookook komt regelmatig een nieuwe druk uit hoor! Dus die is nog steeds fris en modern

En daarin heb je dus idd een basisrecept en een aantal varianten daarop!
ik heb 'm besteld, bedankt! hoop dat er wat simpele recepten in staan om te oefenen met ingredienten die gewoon in de supermarkt te koop zijn, ik had voorheen wel wat kookboeken maar allemaal ingredienten nodig waarvoor je naar de toko of groentenman moet, en dat vind ik toch irritant als drukke student samenwonend met vriend met eigen bedrijf.. dan kan je weer alleen maar in het weekend lekker uitgebreid boodschappen doen en koken. hoop dat het nu beter gaat!
pi_79791691
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 14:57 schreef Stansfield het volgende:
Wij hebben ook erg lang gezocht naar een standaard kookboek. Waarin dus staat hoe je het standaard goed maakt en 2 lekkere varianten. Dus hoe je standaard bloemkool maakt en 2 lekkere varianten bijvoorbeeld. En natuurlijk een hoop basiskennis. En na lang zoeken is dat kookook geworden. Top boek.
ik heb de kook ook besteld, bedankt hoop dat het er snel is, kan niet wachten!
  woensdag 31 maart 2010 @ 15:49:20 #42
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_79791718
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 20:18 schreef DarkElf het volgende:
tvp

ik heb een tijdje geleden dit boek aangeschaft via Amazon.

[ afbeelding ]

The Cook' s Bible van Le Cordon Bleu

Mooi groot boek met heel heel veel duidelijke foto' s en daardoor heel duidelijk in de uitleg.
Echt de basisdingen staan erin: hoe herken je een verse vis, snij je vers vlees of maak je een goeie kip maar ook allerlei deegsoorten worden uitgelegd en snijtechnieken etc. (ook decoratiesnijden bijv)

echt een mooi boek
Zijn dat echt alleen technieken en dergelijke of ook recepten?
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  woensdag 31 maart 2010 @ 15:57:21 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79792075
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:02 schreef ColdFeet het volgende:
Beb Vuyk is een tof boek maar wat vind je nou van MTAOFC? Is het echt bruikbaar? En staan er ook zoete recepten in?
Het is verschrikkelijk goed, en er staan prachtige desserts in, het is heel bruikbaar en begrijpelijk geschreven en je leert dingen echt te maken ipv een pakje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 maart 2010 @ 15:58:57 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79792168
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:28 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wat let je om niet gewoon meteen een goed recept te gebruiken of goed kookboek te kopen?
Beb Vuyk zou niet meer verkocht moeten worden.
Hele generaties Nederlanders hebben de indische keuken geleerd van Beb, maar wat zou jij aanraden op Indische keuken gebied?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_79792254
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is verschrikkelijk goed, en er staan prachtige desserts in, het is heel bruikbaar en begrijpelijk geschreven en je leert dingen echt te maken ipv een pakje.
Dat laatste is sowieso het streven Ik heb er ooit mee in m'n handen gestaan en bedacht dat het toch niet echt mijn boek is, omdat er heel veel gerechten instaan die ik niet zo snel zou maken. Maar wie weet... Ik vind haar kookfilmpjes wel echt fenomenaal

Voor de klassieke Franse desserts vind ik het kookboek van Anthony Bourdain dat ik heb staan ook wel fijn , trouwens
pi_79792303
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hele generaties Nederlanders hebben de indische keuken geleerd van Beb, maar wat zou jij aanraden op Indische keuken gebied?
Lonny dinges heeft ook een Indisch kookboek geschreven dat best de moeite waard is.
  woensdag 31 maart 2010 @ 16:25:43 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79793382
Ik ben niet zo heel erg thuis in de Indonesische kookboekenwereld, maar de recepten van Lonny zien er inderdaad een stuk authentieker en smakelijker uit.
Bijvoorbeeld in:

De authentiek Indische Keuken


(en let op, er is ook nog een boek van zijn hand: "De complete Indonesische keuken, 785 authentieke recepten van de verschillende eilanden" maar dat is een onhandig boek, alles ingedeeld per eiland. Dat is echt een crime om daar even iets in te vinden als je bijvoorbeeld denkt "ik wil iets met varkensvlees". Bovendien een schrijfwijze van de ingredienten waarbij ik nogal eens diep na moet denken om me te realiseren wat ie bedoelt. Beetje te indonesish misschien, niet echt geschikt voor alle dag. Ik vind het wel leuk om te hebben, maar eigenlijk was het een beetje een miskoop. Ik kook er heel weinig uit.
  woensdag 31 maart 2010 @ 17:02:13 #48
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_79794953
Heb hier zowel A Propos Bistro als Les Halles van A. Bourdin staan, Bistro is wat boerser, les Halles wat verfijnder.

Heb zelf net Mijn Little Italy gekocht. vond het wel leuk om wat toegangkelijkers naast de zilveren Lepel te hebben op Italiaans kook gebied.

Gebraad staat nog hoog op mn verlanglijst.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 31 maart 2010 @ 21:44:15 #49
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_79806758
Ik zag laatst die Julia Childs bij de ABC en toen dacht ik, hey, dat was die bekende miep met d'r Belangrijke Kookboek! Dus ik bladeren, stonden er geen plaatjes in Ik ben nog best wel een beetje een noob dus ik vind het fijn om te zien hoe iets eruit hóórt te zien, en ik vind dat ook deel van de voorpret van koken Dus ik heb het maar niet gekocht...

Indisch koken lijkt me ook wel leuk, dus ook TVP voor verdere kookboek-tips!

Ik zag bij de ABC ook een boek over Caribisch koken geloof ik, van een vrolijke rastameneer die o.a. rastafari pudding ging maken In rood/geel/groen uiteraard, met leuke kleurenplaatjes! Komt iemand dat hier bekend voor en zo ja, is het wat? Ik had niet echt de tijd om uitgebreid te bladeren helaas, en was vergeten zn naam op te schrijven
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  woensdag 31 maart 2010 @ 23:08:33 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79811222
Deze?



Die zie ik wel eens op de BBC voorbij komen: Caribbean Food made easy.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')