quote:De van oorsprong Indiase auteur had jarenlang een kookprogramma op de BBC. Voor dit boek selecteerde ze zorgvuldig 's werelds beste vegetarische recepten, verzameld tijdens veertig jaar reiservaring of gekregen van mensen uit haar uitgebreide internationale familie- en vriendenkring. Verdeeld over de hoofdstukken 'Groenten', 'Gedroogde peulvruchten en noten', 'Granen', 'Zuivel', 'Bijgerechten, sauzen en smaakmakers' en 'Soepen, salades en dranken' worden meer dan 600 culinaire toppers duidelijk en uitgebreid beschreven. Het geheel wordt omlijst met veel persoonlijke anekdotes en de gerechten worden alle in hun historische en geografische context geplaatst. Achterin het boek staan een goede verklarende woordenlijst (in een klein lettertype) en een heel uitgebreid register (in een zeer klein lettertype). Mooie lay-out met paarse steunkleur voor hoofdstuktitels en namen van gerechten. Geen illustraties, mooi helder en glad papier. Een buitengewoon degelijk handboek met fantastische recepten waar culi's en wereldburgers van zullen smullen.
bedankt! Als ik eens in de buurt ben van De Slegte ga ik eens zoeken.quote:Op zondag 14 februari 2010 16:43 schreef ColdFeet het volgende:
Drossie, misschien kun je eens bij De Slegte kijken voor het Les Halles kookboek van Anthony Bourdain (kost maar iets van 8 euro). Bepaald geen basiskookboek, maar wel veel klassieke Franse gerechten, ennn ik vind het echt een fijn boek om uit te werken: duidelijke omschrijvingen, uitgebreid en goed te volgen, plus dat het eindresultaat bij mij altijd heel goed wordt.
Op ebay is de engelse versie vaak voor een paar euro (soms maar 4 à 5 incl. verzenden) te vinden, daar heb ik die van mij ook vandaan. Zijn er hier trouwens meer mensen die hun kookboeken op ebay kopen?quote:Op zondag 14 februari 2010 16:29 schreef femmeChantal het volgende:
Zit net in het eerste deel van dit topic te struinen. Mij lijkt "Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten" wel wat![]()
[..]
ik koop m'n boeken vaak op de Britse Amazon, dat is vaak ook voordelig.quote:Op zondag 14 februari 2010 18:46 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Op ebay is de engelse versie vaak voor een paar euro (soms maar 4 à 5 incl. verzenden) te vinden, daar heb ik die van mij ook vandaan. Zijn er hier trouwens meer mensen die hun kookboeken op ebay kopen?
Ondanks het geharrewar in die regio, als vegetariër heb ik een zwak voor de Joodse keuken.quote:Op zondag 14 februari 2010 18:56 schreef stavromulabeta het volgende:
Mijn meest recente aanschaf is trouwens deze :
[ afbeelding ]
Ik vind het misschien wel het beste kookboek dat ik heb, vooral het eerste deel met veel duitse en franse gerechten voegt iets toe (daarna komt vrij veel couscous en pasta aan de beurt, maar daar heb ik al (te?) veel boeken over. Verder is ook de enorme hoeveelheid achtergronden aardig, af en toe lijkt het daardoor meer een geschiedenis- of volkerenkundecursus op basis van recepten![]()
Weet er trouwens nog iemand een goed boek over de traditionele engelse/schotse keuken? Ik heb nu "Pie" van Angela Boggiano en "Eten van Jimmy's Farm" (uhum, normaal ben ik niet zo van dat soort tv-kookboeken, maar hier staan erg aardige stoofschotels in)
Voor vegetarisch koken is het inderdaad ook handig. Alles met zuivel is automatisch vegetarisch. En de maanzaadtaart uit De Joodse Keuken, gewoonquote:Op zondag 14 februari 2010 19:39 schreef MiVer het volgende:
[..]
Ondanks het geharrewar in die regio, als vegetariër heb ik een zwak voor de Joodse keuken.
Deze 2 boeken vind ik top. De ene geïllustreerd en op dik papier, dus minder recepten, maar met achtergrond info.
De ander geen illustraties, dun papier, maar daardoor veel recepten en ook achtergrond info.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
World Food Café als je van een beetje exotisch houdt.quote:Op maandag 15 februari 2010 22:01 schreef Xanteh het volgende:
Ik heb maar twee kookboeken. Het complete kookboek en een kookboek waar alleen maar sauzen in staan.
[ afbeelding ]
Misschien binnenkort maar eens een kookboek aanschaffen met vegetarische recepten, aangezien mijn zusje vegetarisch is. Enige tips?
Bedankt! Ik ga eens zoeken.quote:Op zondag 14 februari 2010 18:46 schreef stavromulabeta het volgende:
Op ebay is de engelse versie vaak voor een paar euro (soms maar 4 à 5 incl. verzenden) te vinden, daar heb ik die van mij ook vandaan. Zijn er hier trouwens meer mensen die hun kookboeken op ebay kopen?
Als iemand nog geen ei kan bakken is het kookboek van Fokke en Sukke leuk. http://www.bol.com/nl/p/n(...)002082385/index.htmlquote:Op dinsdag 16 februari 2010 10:02 schreef morgane het volgende:
Weet iemand hier misschien een leuk kookboek voor iemand die net op zichzelf is gaan wonen? Dus met niet al te ingewikkelde recepten voor 1 persoon?
Laat je ons ook weten hoe je a propos bistro vind? Ik heb van de zelfde schrijver 'Van het Varken', maar dat is naar mijn gevoel soms iets te gefocust op mooie plaatjes en verhaaltjes en iets te weinig op achtergronden en technieken. De plezierige kant is wel dat er ook allerlei recepten in staan voor de wat minder gebruikelijke onderdelen (poten, snuiten, staarten, ingewanden).quote:Op zaterdag 13 maart 2010 17:12 schreef Drossie het volgende:
Zonet 2 nieuwe boeken besteld, ben benieuwd.
[ afbeelding ]
Ja hoor. Ik ben benieuwd. Heb er veel goeds op gelezen, zowel op Nederlandse als op Engelse websites.quote:Op zaterdag 13 maart 2010 18:23 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Laat je ons ook weten hoe je a propos bistro vind? Ik heb van de zelfde schrijver 'Van het Varken', maar dat is naar mijn gevoel soms iets te gefocust op mooie plaatjes en verhaaltjes en iets te weinig op achtergronden en technieken. De plezierige kant is wel dat er ook allerlei recepten in staan voor de wat minder gebruikelijke onderdelen (poten, snuiten, staarten, ingewanden).
Dat boek heb ik wel eens in mijn handen gehad, in hoofdlijnen het zelfde idee als 'van het varken', maar dan ook gericht op het consumeren van andere soorten dode beesten. Dus naar mijn mening een beetje teveel gericht op mooie foto's en verhaaltjes die leuk zijn voor op de koffietafel of in bed. Maar er staan wel een aantal leuke recepten in zoals lam gegaard in hooi (voor zover ik het me nog kan herinneren)quote:Op zaterdag 13 maart 2010 20:45 schreef Drossie het volgende:
[..]
Ja hoor. Ik ben benieuwd. Heb er veel goeds op gelezen, zowel op Nederlandse als op Engelse websites.
Dezelfde auteur heeft trouwens nog een boek dat er interessant uitziet: GEBRAAD.
En, en, en??? Al uit gekookt?quote:Op zaterdag 13 maart 2010 17:12 schreef Drossie het volgende:
Zonet 2 nieuwe boeken besteld, ben benieuwd.
Nee, wel al veel in gelezen en gekeken. Ik vind het een prachtig boek. De verhaaltjes moesten er van mij zeker niet in, maar de foto's dragen bij tot de sfeer van het boek. Ik vind het een aanrader!quote:
Echt basis-basis?quote:Op woensdag 31 maart 2010 11:59 schreef jUsTmE13o2 het volgende:
ik heb alleen maar fora uit 2005/2008 gevonden die antwoord geven op de vraag welk kookboek je het beste aan kunt schaffen als basis voor iemand die net begint met koken, en vroeg me af of er inmiddels nieuwe tips zijn?
die kwam ik in de oudere fora ook tegen. niks veranderd dus. ik zal eens wat ervaringen opzoeken van beide boeken. ik bedoelde inderdaad basis-basis, ik kan alleen knorr wereldgerechten maken of een pasta met saus uit zak of pot, en wil zo onderhand eens echt leren kokenquote:Op woensdag 31 maart 2010 12:04 schreef LieLie het volgende:
[..]
Echt basis-basis?
Ik vind Kookook erg goed. Staat echt alles in, van productinfo tot technieken en recepten.
Wannée wordt hier volgens mij ook vaak wel aangeraden.
Ik kreeg 'm gister binnen en heb nog geen kans gehad om het echt te bekijken (vol. 2 moet ook nog komen, trouwens). Maar volgende week ga ik een quiche maken met het recept voor paté brisêe fine dat erin staat. Als dat lukt is het direct m'n favoriete kookboek. En zeker staan er zoete recepten in!quote:Op woensdag 31 maart 2010 15:02 schreef ColdFeet het volgende:
Beb Vuyk is een tof boekmaar wat vind je nou van MTAOFC? Is het echt bruikbaar? En staan er ook zoete recepten in?
Ik snap daar echt helemaal niks van, dat zoveel mensen nog steeds zo enthousiast zijn over Beb Vuyk. Ik vind het een enorm butboek. Compleet uit de tijd met d'r knoflookpoeder, gemberpoeder, laospoeder.quote:
Ja gut, maar die Indische keuken luistert sowieso niet zo nauw; wat let mij om gewoon verse te gebruiken?quote:Op woensdag 31 maart 2010 15:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik snap daar echt helemaal niks van, dat zoveel mensen nog steeds zo enthousiast zijn over Beb Vuyk. Ik vind het een enorm butboek. Compleet uit de tijd met d'r knoflookpoeder, gemberpoeder, laospoeder.
Van Kookook komt regelmatig een nieuwe druk uit hoor! Dus die is nog steeds fris en modernquote:Op woensdag 31 maart 2010 13:20 schreef jUsTmE13o2 het volgende:
[..]
die kwam ik in de oudere fora ook tegen. niks veranderd dus. ik zal eens wat ervaringen opzoeken van beide boeken. ik bedoelde inderdaad basis-basis, ik kan alleen knorr wereldgerechten maken of een pasta met saus uit zak of pot, en wil zo onderhand eens echt leren koken
Wat let je om niet gewoon meteen een goed recept te gebruiken of goed kookboek te kopen?quote:Op woensdag 31 maart 2010 15:23 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ja gut, maar die Indische keuken luistert sowieso niet zo nauw; wat let mij om gewoon verse te gebruiken?
Nou! Ga met een spandoek voor de winkel staan!!!quote:Op woensdag 31 maart 2010 15:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat let je om niet gewoon meteen een goed recept te gebruiken of goed kookboek te kopen?
Beb Vuyk zou niet meer verkocht moeten worden.
ik heb 'm besteld, bedankt! hoop dat er wat simpele recepten in staan om te oefenen met ingredienten die gewoon in de supermarkt te koop zijn, ik had voorheen wel wat kookboeken maar allemaal ingredienten nodig waarvoor je naar de toko of groentenman moet, en dat vind ik toch irritant als drukke student samenwonend met vriend met eigen bedrijf.. dan kan je weer alleen maar in het weekend lekker uitgebreid boodschappen doen en koken. hoop dat het nu beter gaat!quote:Op woensdag 31 maart 2010 15:25 schreef LieLie het volgende:
[..]
Van Kookook komt regelmatig een nieuwe druk uit hoor! Dus die is nog steeds fris en modern
En daarin heb je dus idd een basisrecept en een aantal varianten daarop!
ik heb de kook ook besteld, bedanktquote:Op woensdag 31 maart 2010 14:57 schreef Stansfield het volgende:
Wij hebben ook erg lang gezocht naar een standaard kookboek. Waarin dus staat hoe je het standaard goed maakt en 2 lekkere varianten. Dus hoe je standaard bloemkool maakt en 2 lekkere varianten bijvoorbeeld. En natuurlijk een hoop basiskennis. En na lang zoeken is dat kookook geworden. Top boek.
Zijn dat echt alleen technieken en dergelijke of ook recepten?quote:Op dinsdag 30 maart 2010 20:18 schreef DarkElf het volgende:
tvp
ik heb een tijdje geleden dit boek aangeschaft via Amazon.
[ afbeelding ]
The Cook' s Bible van Le Cordon Bleu
Mooi groot boek met heel heel veel duidelijke foto' s en daardoor heel duidelijk in de uitleg.
Echt de basisdingen staan erin: hoe herken je een verse vis, snij je vers vlees of maak je een goeie kip maar ook allerlei deegsoorten worden uitgelegd en snijtechnieken etc. (ook decoratiesnijden bijv)
echt een mooi boek
Het is verschrikkelijk goed, en er staan prachtige desserts in, het is heel bruikbaar en begrijpelijk geschreven en je leert dingen echt te maken ipv een pakje.quote:Op woensdag 31 maart 2010 15:02 schreef ColdFeet het volgende:
Beb Vuyk is een tof boekmaar wat vind je nou van MTAOFC? Is het echt bruikbaar? En staan er ook zoete recepten in?
Hele generaties Nederlanders hebben de indische keuken geleerd van Beb, maar wat zou jij aanraden op Indische keuken gebied?quote:Op woensdag 31 maart 2010 15:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat let je om niet gewoon meteen een goed recept te gebruiken of goed kookboek te kopen?
Beb Vuyk zou niet meer verkocht moeten worden.
Dat laatste is sowieso het strevenquote:Op woensdag 31 maart 2010 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is verschrikkelijk goed, en er staan prachtige desserts in, het is heel bruikbaar en begrijpelijk geschreven en je leert dingen echt te maken ipv een pakje.
Lonny dinges heeft ook een Indisch kookboek geschreven dat best de moeite waard is.quote:Op woensdag 31 maart 2010 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hele generaties Nederlanders hebben de indische keuken geleerd van Beb, maar wat zou jij aanraden op Indische keuken gebied?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |