Prima, als je maar niet de illusie hebt dat hij het zelf heeft geschreven.quote:Op woensdag 12 mei 2010 17:58 schreef Cherryblossom het volgende:
[..]
Ik geef toe dat het boek opviel door de bekende naam er op.. Maar als ik de inhoud kut vind is dat gewoon zo, welke naam er ook op staat. Toevallig vind ik hem wel goed
Dat doet niemand zelf! Hahaquote:Op woensdag 12 mei 2010 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Prima, als je maar niet de illusie hebt dat hij het zelf heeft geschreven.
Daarom is het boek van Julia Child zo goed, dat schreef ze wel zelf, samen met Simone Beck en Louisette Berthollequote:
Wat staat daar zoal in? Vast geen recepten voor Char-Grilled Banker of Lehman-Bros-stock in Tamarind sauce...quote:
Geen flauw idee heb hem nog niet. Zal het je laten weten als ik hem heb.quote:Op donderdag 20 mei 2010 07:45 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Wat staat daar zoal in? Vast geen recepten voor Char-Grilled Banker of Lehman-Bros-stock in Tamarind sauce...
De wannee, kookboek van de amsterdamse huishoudschoolquote:Op zaterdag 22 mei 2010 13:52 schreef Dynd het volgende:
Weet iemand nog een goed boek voor een echte beginner? Simpele gerechtjes dus, voor weekendjes alleen thuis.
Wow, helemaal wat ik zocht! Bedanktquote:Op zaterdag 22 mei 2010 13:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De wannee, kookboek van de amsterdamse huishoudschool
http://www.bol.com/nl/p/n(...)002599428/index.html
Ik zou er nog even op terug komen als het boek er was. En het kwam vandaag. Wat staat er zoal in zal een paar recepten opnoemen:quote:Op donderdag 20 mei 2010 07:45 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Wat staat daar zoal in? Vast geen recepten voor Char-Grilled Banker of Lehman-Bros-stock in Tamarind sauce...
Ik blijf erbij dat deze serie ook gewelig is: http://www.bol.com/nl/p/n(...)005506041/index.htmlquote:
En, hoe is die? Voegt het iets toe of zijn het meer recepten die je ook in andere kookboeken kunt vinden?quote:
Ik heb deze ook besteld, dankje voor de tip.quote:Op zaterdag 22 mei 2010 13:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De wannee, kookboek van de amsterdamse huishoudschool
http://www.bol.com/nl/p/n(...)002599428/index.html
Geweldig boek lijkt me dat ook zeg. Blijft toch het favoriete ingredient in vele gerechten en wordt zo ondergewaardeerd. Gaat op het lijstje!quote:Op zaterdag 19 juni 2010 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Het boek is goddelijk. Gaat over boter, spekvet, ganzevet, vet vlees, merg en wat je er mee kan doen. Goddelijk en heel politiek incorrect in deze foodnazi tijd van mager en slank
Kookookquote:Op zondag 15 augustus 2010 12:42 schreef Vonkenboer het volgende:
Omdat ik en mijn vriendin binnen afzienbare tijd willen gaan samenwonen leek het mij leuk om een soort van basis kookboek te geven; dit aangezien wij allebei toch wel grote Klunzen in de keuken zijn (ja, klus met een hoofdletter K).
Nu ben ik al niet in staat om te koken; laat staan dat ik een leuk / goed basis kookboek kan uitzoeken.
Ik zoek eigenlijk iets waar zaken instaan die je dagelijks op tafel kunt zetten; dus geen kookboek die je 2 keer in het jaar gebruikt omdat er dan mensen komen eten en je iets anders dan anders op tafel wilt zetten.
Gewoon een goed duidelijk basis "ik wil leren koken"achtig kookboek
quote:'Kook ook' is als beste kookboek uit de kookboekentest van de Consumentengids gekomen.
Het geheel vernieuwde veelgeroemde basiskookboek is een boek geworden om uit te koken én om lekker in te bladeren, te kijken, te lezen en te leren. Een kookboek om dingen in op te zoeken: wat is het, hoe ziet het eruit, hoe moet het, hoe kan het ook, hoe lang duurt het, hoe maak je het schoon, wat zijn de verschillen en wat de overeenkomsten.
De Consumentenbond heeft in haar bekende onderzoeken recent ook kookboeken getest, en was bijzonder enthousiast over Kook ook.
Wij citeren de Consumentengids van mei 2003: 'Een opvallende verschijning tussen de andere boeken, omdat het een echt basiskookboek is. We waren zó verrukt van dit werk, dat we 'm in dit overzicht mee wilden nemen. Het boek is geschreven in samenwerking met het Nederlands Zuivelbureau. Behalve meer dan 1400 recepten (de kleine variaties meegeteld), bevatten de 480 pagina's een schat aan warenkennis en basistechnieken (van biefstuk bakken tot kreeft schoonmaken). Alle keukengerei en -apparatuur komt aan bod, er staat informatie in over koelen en vriezen en over gezonde voeding. Dit boek onderscheidt zich van de andere basiskookboeken door een fris en trendy uiterlijk. Het boek is duidelijk geschreven en overzichtelijk, al zijn niet alle gerechten afgebeeld. Duidelijk is aangegeven voor hoeveel personen het gerecht is en wat de bereidingstijd en voedingswaarde zijn. De bereiding wordt stapsgewijs uitgelegd. De negen recepten waren makkelijk te maken.'
De Wanneequote:Op zondag 15 augustus 2010 12:42 schreef Vonkenboer het volgende:
Omdat ik en mijn vriendin binnen afzienbare tijd willen gaan samenwonen leek het mij leuk om een soort van basis kookboek te geven; dit aangezien wij allebei toch wel grote Klunzen in de keuken zijn (ja, klus met een hoofdletter K).
Nu ben ik al niet in staat om te koken; laat staan dat ik een leuk / goed basis kookboek kan uitzoeken.
Ik zoek eigenlijk iets waar zaken instaan die je dagelijks op tafel kunt zetten; dus geen kookboek die je 2 keer in het jaar gebruikt omdat er dan mensen komen eten en je iets anders dan anders op tafel wilt zetten.
Gewoon een goed duidelijk basis "ik wil leren koken"achtig kookboek
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |