quote:Op zaterdag 24 april 2010 18:57 schreef stavromulabeta het volgende:
Net terug van fietsvakantie in Engeland en Wales. In 'boekenstadje' Hay on Wye (ruim 30 boekenwinkels op een paar 1000 inwoners) kon ik me helaas nauwelijks inhouden, ondanks de beperkingen van fietstassen. En dit is de oogst:
Farmhouse Cookery: 400 pagina's Britse streekgerechten, per streek van herkomst.
Preserve: Boek over (uiteraard) inmaken, jams, chutneys e.d.
The Sausage book: Alles over het zelfmaken van worsten, inclusief droge worst met veel gedetailleerde informatie over de manieren waarop je aan je eigen droge worst dood kunt gaan. Ook een hoop recepten, helaas wel met enige focus op Britse worsten (veel paneermeel dus).
The Country Kitchen: Uitstekend boek over hoe je zo'n beetje het gemiddelde supermarkt-assortiment zelf kunt maken. Van bier en kaas tot gedroogde groenten en gezouten vlees en ketchup.
Ik dacht er ook even aan om een Engelstalig boek te kopen, maar na het lezen van een voorbeeldexemplaar heb ik dat toch maar niet gedaan. In elke zin is er wel een woord dat ik niet begrijp, waardoor de essentie dikwijls verloren gaat.quote:Op woensdag 28 april 2010 09:27 schreef Schranseman het volgende:
Gisteren deze binnengekregen:
[ afbeelding ]
ik heb 'm binnenquote:Op vrijdag 16 april 2010 07:01 schreef _aurum_ het volgende:
[ afbeelding ]
ik koop bijna altijd Engelse kookboeken, beroepsdeformatie zullen we maar zeggenIk lag iig al weken op de uitkijk en dit is voor het eerst dat 't een beetje te betalen is
Ik heb er ook al tig keer verlekkerd naar staan kijken. Heb jij ook de Joodse Keuken van Claudia Roden? En zo ja, voegt dat boek er dan nog iets aan toe?quote:Op woensdag 28 april 2010 21:36 schreef _aurum_ het volgende:
[..]
ik heb 'm binnen
Volgens mij ben ik hier nog wel maaaanden zoet mee. Het is echt een kook/geschiedenisboek leuk om dat er ook bij te krijgen
Recepten voor varkenshaas in champigonroomsaus zal je daar iig niet vinden.quote:Op donderdag 29 april 2010 09:48 schreef _aurum_ het volgende:
ik heb de Joodse Keuken niet, dus ik kan er helaas niks over zeggen
Nee, maar daar hebben we andere boeken voor, die dan weer geen recepten voor Mohn Torte, eend met granaatappel en kofta hebben.quote:Op donderdag 29 april 2010 09:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Recepten voor varkenshaas in champigonroomsaus zal je daar iig niet vinden.
of deze : Kook-wijzer / druk 2 isbn: 9789039800881quote:Op woensdag 31 maart 2010 11:59 schreef jUsTmE13o2 het volgende:
ik heb alleen maar fora uit 2005/2008 gevonden die antwoord geven op de vraag welk kookboek je het beste aan kunt schaffen als basis voor iemand die net begint met koken, en vroeg me af of er inmiddels nieuwe tips zijn?
Ik heb zelf de "Vilna"-versie en die even vergeleken met de inhoudsopgave van de New-York-versie op amazon. Behalve wat kleine verschillen in paginanummers bij de hoofdstukken en de opmaak kan ik inhoudelijk geen verschillen tegen komen. In de index staan ook wel wat verschillen, maar als je het bij een andere woordje opzoek, vind je toch de betreffende verwijzing.quote:Op dinsdag 11 mei 2010 11:06 schreef ColdFeet het volgende:
Zeg, ik zit al een tijdje te azen op De Joodse Keuken van Claudia Roden. Nu wilde ik 'm gaan kopen, maar ik zag dat er twee titels zijn:
An Odyssey from Samarkand to New York
An Odyssey from Samarkand and Vilna to the Present Day
Hmm. Weet iemand of/wat het verschil is?
Oh, absoluut. Vooral omdat het zo gevarieerd is, van klassieke recepten uit de Elzas tot couscous en Aziatische Curry's. En omdat het inderdaad naast recepten ook heel veel achtergronden en een halve studie ethnologie bevat. Samen met Julia Child en Nigella Lawson's "Hoe te Eten" het kookboek dat ik nooit zou willen missen.quote:Op dinsdag 11 mei 2010 19:43 schreef ColdFeet het volgende:
Ah Stavro, dank voor de moeite!Vind je het een bruikbaar boek? Ik vind de toelichting over de keukens altijd zo interessant in Claudia Rodens boeken.
je kan hem wat inbladeren als je hier bent?quote:Op dinsdag 11 mei 2010 19:43 schreef ColdFeet het volgende:
Ah Stavro, dank voor de moeite!Vind je het een bruikbaar boek? Ik vind de toelichting over de keukens altijd zo interessant in Claudia Rodens boeken.
ik wil 'm ook! wat kost het boek bij amazone?quote:Op woensdag 12 mei 2010 11:56 schreef ColdFeet het volgende:
Nou, ik geloof dat ik het zo wel aandurf, ElfGa 'm zo bestellen.
Ik geef toe dat het boek opviel door de bekende naam er op.. Maar als ik de inhoud kut vind is dat gewoon zo, welke naam er ook op staat. Toevallig vind ik hem wel goedquote:Op woensdag 12 mei 2010 17:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Gooi het Jamie Oliver merk erop en je kan echt vrijwel alle zuut verkopen, koelboxen, koksmessen made in china, etc etc
Prima, als je maar niet de illusie hebt dat hij het zelf heeft geschreven.quote:Op woensdag 12 mei 2010 17:58 schreef Cherryblossom het volgende:
[..]
Ik geef toe dat het boek opviel door de bekende naam er op.. Maar als ik de inhoud kut vind is dat gewoon zo, welke naam er ook op staat. Toevallig vind ik hem wel goed
Dat doet niemand zelf! Hahaquote:Op woensdag 12 mei 2010 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Prima, als je maar niet de illusie hebt dat hij het zelf heeft geschreven.
Daarom is het boek van Julia Child zo goed, dat schreef ze wel zelf, samen met Simone Beck en Louisette Berthollequote:
Wat staat daar zoal in? Vast geen recepten voor Char-Grilled Banker of Lehman-Bros-stock in Tamarind sauce...quote:
Geen flauw idee heb hem nog niet. Zal het je laten weten als ik hem heb.quote:Op donderdag 20 mei 2010 07:45 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Wat staat daar zoal in? Vast geen recepten voor Char-Grilled Banker of Lehman-Bros-stock in Tamarind sauce...
De wannee, kookboek van de amsterdamse huishoudschoolquote:Op zaterdag 22 mei 2010 13:52 schreef Dynd het volgende:
Weet iemand nog een goed boek voor een echte beginner? Simpele gerechtjes dus, voor weekendjes alleen thuis.
Wow, helemaal wat ik zocht! Bedanktquote:Op zaterdag 22 mei 2010 13:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De wannee, kookboek van de amsterdamse huishoudschool
http://www.bol.com/nl/p/n(...)002599428/index.html
Ik zou er nog even op terug komen als het boek er was. En het kwam vandaag. Wat staat er zoal in zal een paar recepten opnoemen:quote:Op donderdag 20 mei 2010 07:45 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Wat staat daar zoal in? Vast geen recepten voor Char-Grilled Banker of Lehman-Bros-stock in Tamarind sauce...
Ik blijf erbij dat deze serie ook gewelig is: http://www.bol.com/nl/p/n(...)005506041/index.htmlquote:
En, hoe is die? Voegt het iets toe of zijn het meer recepten die je ook in andere kookboeken kunt vinden?quote:
Ik heb deze ook besteld, dankje voor de tip.quote:Op zaterdag 22 mei 2010 13:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De wannee, kookboek van de amsterdamse huishoudschool
http://www.bol.com/nl/p/n(...)002599428/index.html
Geweldig boek lijkt me dat ook zeg. Blijft toch het favoriete ingredient in vele gerechten en wordt zo ondergewaardeerd. Gaat op het lijstje!quote:Op zaterdag 19 juni 2010 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Het boek is goddelijk. Gaat over boter, spekvet, ganzevet, vet vlees, merg en wat je er mee kan doen. Goddelijk en heel politiek incorrect in deze foodnazi tijd van mager en slank
Kookookquote:Op zondag 15 augustus 2010 12:42 schreef Vonkenboer het volgende:
Omdat ik en mijn vriendin binnen afzienbare tijd willen gaan samenwonen leek het mij leuk om een soort van basis kookboek te geven; dit aangezien wij allebei toch wel grote Klunzen in de keuken zijn (ja, klus met een hoofdletter K).
Nu ben ik al niet in staat om te koken; laat staan dat ik een leuk / goed basis kookboek kan uitzoeken.
Ik zoek eigenlijk iets waar zaken instaan die je dagelijks op tafel kunt zetten; dus geen kookboek die je 2 keer in het jaar gebruikt omdat er dan mensen komen eten en je iets anders dan anders op tafel wilt zetten.
Gewoon een goed duidelijk basis "ik wil leren koken"achtig kookboek
quote:'Kook ook' is als beste kookboek uit de kookboekentest van de Consumentengids gekomen.
Het geheel vernieuwde veelgeroemde basiskookboek is een boek geworden om uit te koken én om lekker in te bladeren, te kijken, te lezen en te leren. Een kookboek om dingen in op te zoeken: wat is het, hoe ziet het eruit, hoe moet het, hoe kan het ook, hoe lang duurt het, hoe maak je het schoon, wat zijn de verschillen en wat de overeenkomsten.
De Consumentenbond heeft in haar bekende onderzoeken recent ook kookboeken getest, en was bijzonder enthousiast over Kook ook.
Wij citeren de Consumentengids van mei 2003: 'Een opvallende verschijning tussen de andere boeken, omdat het een echt basiskookboek is. We waren zó verrukt van dit werk, dat we 'm in dit overzicht mee wilden nemen. Het boek is geschreven in samenwerking met het Nederlands Zuivelbureau. Behalve meer dan 1400 recepten (de kleine variaties meegeteld), bevatten de 480 pagina's een schat aan warenkennis en basistechnieken (van biefstuk bakken tot kreeft schoonmaken). Alle keukengerei en -apparatuur komt aan bod, er staat informatie in over koelen en vriezen en over gezonde voeding. Dit boek onderscheidt zich van de andere basiskookboeken door een fris en trendy uiterlijk. Het boek is duidelijk geschreven en overzichtelijk, al zijn niet alle gerechten afgebeeld. Duidelijk is aangegeven voor hoeveel personen het gerecht is en wat de bereidingstijd en voedingswaarde zijn. De bereiding wordt stapsgewijs uitgelegd. De negen recepten waren makkelijk te maken.'
De Wanneequote:Op zondag 15 augustus 2010 12:42 schreef Vonkenboer het volgende:
Omdat ik en mijn vriendin binnen afzienbare tijd willen gaan samenwonen leek het mij leuk om een soort van basis kookboek te geven; dit aangezien wij allebei toch wel grote Klunzen in de keuken zijn (ja, klus met een hoofdletter K).
Nu ben ik al niet in staat om te koken; laat staan dat ik een leuk / goed basis kookboek kan uitzoeken.
Ik zoek eigenlijk iets waar zaken instaan die je dagelijks op tafel kunt zetten; dus geen kookboek die je 2 keer in het jaar gebruikt omdat er dan mensen komen eten en je iets anders dan anders op tafel wilt zetten.
Gewoon een goed duidelijk basis "ik wil leren koken"achtig kookboek
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |