Niet specifiek over de Thaise keuken, maar wel met een erg goed en redelijk authentiek hoofdstuk Thailand: A taste of the Far East van Madhur Jaffrey.quote:Op woensdag 15 december 2010 14:15 schreef conleche het volgende:
Weet iemand welk Thais kookboek het beste en het meest compleet is?
Kleurtjesquote:Op donderdag 26 augustus 2010 13:39 schreef DarkElf het volgende:
vandaag oa deze binnen gekregen:
[ afbeelding ]
echt een supermooi dik boek waarin per seizoen heel veel recepten staan met mooie foto's ook.
De griekse keuken zou ik niet willen vergelijken met de Italiaanse, is een tamelijk boertige keuken zonder echte hoogtepunten.quote:Op woensdag 15 december 2010 19:52 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
KleurtjesWat voor soort recepten zijn dat? Wereldkeuken, van alles wat of meer specifiek ofzo?
Ik zag vandaag bij de ABC dit boek:
[ afbeelding ]
Lijkt me een soort Zilveren Lepel maar dan voor de Griekse keuken? Iemand er ervaring mee? Ik had niet veel tijd maar heb het snel doorgebladerd en het zag er wel leuk uit
Ik bedoelde meer qua boek-opbouw/-indeling en hoeveelheid uitleg en plaatjes!quote:Op woensdag 15 december 2010 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De griekse keuken zou ik niet willen vergelijken met de Italiaanse, is een tamelijk boertige keuken zonder echte hoogtepunten.
Oh op die manier, ik vind het ook niet vies hoorquote:Op woensdag 15 december 2010 19:57 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Ik bedoelde meer qua boek-opbouw/-indeling en hoeveelheid uitleg en plaatjes!
Ik hou wel van Grieks eten
Ja, absoluut, dat is Thai Food van David Thompson.quote:Op woensdag 15 december 2010 14:15 schreef conleche het volgende:
Weet iemand welk Thais kookboek het beste en het meest compleet is?
Hoe weet je dat het de bijbel is als je hem nog niet hebt?quote:Op woensdag 15 december 2010 20:54 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, absoluut, dat is Thai Food van David Thompson.
De kookbijbel van de Thaise keuken.
[ afbeelding ]
Wil er binnenkort een kleine recensie over schrijven, maar dan moeten ze 'm gvdgvdgv eerst leveren. Dus euh, als je 'm bestelt, verwacht niet dat ie met 4 werkdagen op je mat ligt.
Ik weet niet of je De Zilveren Lepel ook bezit? If so: gebruik je 'm veel?quote:Op woensdag 15 december 2010 19:57 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Ik bedoelde meer qua boek-opbouw/-indeling en hoeveelheid uitleg en plaatjes!
Ik hou wel van Grieks eten
'k Heb er wel flink in gebladerd. Had niet lang nodig ook om te zien hoe briljant dat boek is.quote:Op woensdag 15 december 2010 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe weet je dat het de bijbel is als je hem nog niet hebt?
![]()
van alles staat erin. tis echt een erg leuk boek, per seizoen ingedeeld en dan weer verschillende onderwerpen per seizoen: soepen, salades, hoofd met vis/vlees vegetarisch etc etc.quote:Op woensdag 15 december 2010 19:52 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
KleurtjesWat voor soort recepten zijn dat? Wereldkeuken, van alles wat of meer specifiek ofzo?
Ik zag vandaag bij de ABC dit boek:
[ afbeelding ]
Lijkt me een soort Zilveren Lepel maar dan voor de Griekse keuken? Iemand er ervaring mee? Ik had niet veel tijd maar heb het snel doorgebladerd en het zag er wel leuk uit
Lees de recensies op amazon, vooral de mensen die het niet goed vinden zijn hilarischquote:Op woensdag 15 december 2010 21:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
'k Heb er wel flink in gebladerd. Had niet lang nodig ook om te zien hoe briljant dat boek is.
Maar wil 'm nu zelf hebben en uit koken voor ik er iets over schrijf.
Ik vind het wel een voordeel als in een kookboek wordt aangegeven hoe je een ronduit bizar ingredient door in een het land van publicatie enigszins couranter ingrediėnt zou kunnen vervangen.quote:Op woensdag 15 december 2010 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die recensies op amazon.co.uk zijn wel geniaal, mensen die het een slecht boek vinden omdat ze de ingredienten niet in de supermarkt kunnen vinden
![]()
![]()
![]()
Ja, zo las mijn moeder in haar kookboek dat je kappertjes kon vervangen door doperwten, aha, dus kappertjes zijn een soort doperwten dacht ze.quote:Op woensdag 15 december 2010 21:46 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik vind het wel een voordeel als in een kookboek wordt aangegeven hoe je een ronduit bizar ingredient door in een het land van publicatie enigszins couranter ingrediėnt zou kunnen vervangen.
Gewetensvraag!quote:Op woensdag 15 december 2010 21:24 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ik weet niet of je De Zilveren Lepel ook bezit? If so: gebruik je 'm veel?
Het zal wel het meest complete boek zijn enzo, maar DZL staat bij mij (en volgens mij bij veel anderen ook) te verstoffen omdat het helemaal geen fijn boek is om echt te gebruiken - ik vind bijvoorbeeld Made in Italy van Giorgio Locatelli een veel fijner boek.
Gewetensvraagquote:Op woensdag 15 december 2010 22:29 schreef MariaEtcetera het volgende:
Tof DE! Ik onthoud hem voor als ik weer eens kookboekenkoopkriebels krijgAndere titels van haar klinken ook tof, zoals die In Season. Groenten
[..]
Gewetensvraag!
Al moet ik zeggen dat ik nu ik terug ben uit Engeland wel van plan was hem juist meer te gebruiken, omdat ik de komende tijd waarschijnlijk meer dagen thuis benMaarja, het kan heel goed zijn dat dat bij een voornemen blijft - mijn trackrecord met de meeste kookboeken is niet heel goed
Maar ze zijn zo tof om te hebben!
Antwoord: nee want ik heb hem kado gekregen! En kaviaar vind ik niet lekkerquote:Op woensdag 15 december 2010 22:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewetensvraag
Had je het geld dan niet beter kunnen besteden aan een kreeft of 2, 3 , een ganzelever, een pot caviaar, een kilo reerug?
Koop dan bij De Slegte zo'n boek over de Griekse keuken. Dan betaal je 7 euro, heb je er plaatjes bij en heb je de belangrijkste recepten ook wel. Kun je lekker de rest van je geld uitgeven aan dat boek van DE, dat klinkt namelijk veel leukerquote:Op woensdag 15 december 2010 22:29 schreef MariaEtcetera het volgende:
Tof DE! Ik onthoud hem voor als ik weer eens kookboekenkoopkriebels krijgAndere titels van haar klinken ook tof, zoals die In Season. Groenten
Gewetensvraag!
Al moet ik zeggen dat ik nu ik terug ben uit Engeland wel van plan was hem juist meer te gebruiken, omdat ik de komende tijd waarschijnlijk meer dagen thuis benMaarja, het kan heel goed zijn dat dat bij een voornemen blijft - mijn trackrecord met de meeste kookboeken is niet heel goed
Maar ze zijn zo tof om te hebben!
Leuk boek iddquote:Op woensdag 5 januari 2011 23:34 schreef Miss-MacPhisto het volgende:
Op aanraden van Piet Verdriet (ander topic) het Wannée besteld .... ben geen beginner, maar kreeg ook van andere recensies en dergelijke toch wel het idee dat het nog een leuk boek is om de verzameling mee uit te breiden. Ben benieuwd, review volgt.
Klinkt goed, ben benieuwd.quote:Op donderdag 6 januari 2011 00:02 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Leuk boek iddStaat een hoop in
Ideaal voor het basiswerk
Waarom heb je dan eigenlijk de engelstalige versie gekocht? Ik vind het overigens opvallend: de nederlandse editie komt in één volume terwijl de Amerikaanse in twee delen komt (althans in het boek Julie & Julia dat bij de mijne zat wordt ook steeds gesproken over twee delen). Lijkt me toch iets handzamer.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb de tweedelige gebonden versie van Mastering the art of french cooking binnen, mijn Nederlandse uitgave is inmiddels zeker 25 jaar oud, het papier geelbruin en vol met vlekken.
Heb de indruk dat de 2 deler die ik net binnen heb meer tekeningen bevat.
Nu nog even een omrekentabel maken voor de maten.
De Nederlandse vertaling is overginds uitstekend, het is niet alleen een van mijn absoluut beste kookboeken, het is sowieso een van de allerbeste kookboeken überhaupt.
Dit klinkt wellicht gek, maar ik wilde hem in de taal lezen waarin hij geschreven is. En verder gewoon voor de heb en de tekeningenquote:Op zaterdag 15 januari 2011 07:08 schreef Fixers het volgende:
[..]
Waarom heb je dan eigenlijk de engelstalige versie gekocht?
Jep, maar je moet wel wat omstandiger zoekenquote:Ik vind het overigens opvallend: de nederlandse editie komt in één volume terwijl de Amerikaanse in twee delen komt (althans in het boek Julie & Julia dat bij de mijne zat wordt ook steeds gesproken over twee delen). Lijkt me toch iets handzamer.
LOLquote:'k Ben wel blij dat ik nu weet dat de vertaling écht goed is. Er worden soms enorme fouten gemaakt in kookboekvertalingen. Koffie/Theelepels die door elkaar worden gehusseld. Vissoorten die verkeerd vertaald worden, als Brit, Nederlander, Fransman en Duitser krijg je soms alle 4 een andere vis in één recept. En vertalers die het verschil tussen bakpoeder en gist niet snappen (Cakes van Sophie).
Toen ik in engeland in de keuken werkte stonden er ook twee tonnen met witte bloem: soft en hard. Ik kan me niet meer herinneren wat het verschil was, maar genoeg recepten vroegen om juist de een of ander of een mengsel in bepaalde verhoudingen.quote:Op zaterdag 15 januari 2011 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dit klinkt wellicht gek, maar ik wilde hem in de taal lezen waarin hij geschreven is. En verder gewoon voor de heb en de tekeningen
[..]
Jep, maar je moet wel wat omstandiger zoeken
[..]
LOL
Dat meen je niet
Maar het laat wel zien dat het kookboeken uitgeven meestal niet om de recepten gaat. Het probleem van het vertalen van kookboeken is ook het volgende, waar mevrouw Child in haar biografie ook over verteld, niet alleen hebben vissen andere namen, een vis van voor de kust van de VS en uit de middelandse zee mogen dan tot dezelfde soort behoren, ze kunnen een andere structuur van vlees hebben. Amerikaanse bloem is anders dan franse bloem (glutengehalte), net als de boter, en ze heeft daar de recepten op aangepast.
Ik zelf weet dat je bv in Duitsland tarwebloem in 2 soorten hebt, met een hoog en met een laag glutengehalte. Het eerste is voor brood, het tweede voor cake en koekjes geschikt. Je zit dus niet alleen met de vertaling van de tekst, maar ook met die van de producten. Johannes van Dam heeft het daar ook over bij knoflook, amerikaanse knoflook is veel milder dan europese, en als je tegenwoordig knoflook koopt komt ie maar al te vaak uit China.
Dus heb je eigenlijk geen idee of het wel smaakt zoals bedoeld. Heb het hierover ook al eens hier op Fok over gehad mbt tot verse Gember. Niet alleen smaakt die anders over het jaar genomen, maar als je hem laat liggen veranderd de smaak ook.
Die ziet er fijn uit. Maar ben nu dus in dubio of ik hem niet voor de helft van de prijs in het originele Engels/Amerikaans moet aanschaffen...quote:Op zaterdag 15 januari 2011 12:30 schreef Deliah het volgende:
Ik heb 'De dikke vegetariėr' gekocht. Ik ben er helemaal weg van. Goede beschrijvingen.
[ afbeelding ]
Correct, hoewel zijn kennis van het Frans beter is.quote:Op maandag 17 januari 2011 11:30 schreef Fixers het volgende:
Wat betreft het Macarons Boekje, 'k heb de naam van de auteur verkeerd gespeld. Dat moet zijn José Maréchal. Dit issum (klikbaar naar Bol.com):
[ link | afbeelding ]
@Pietverdriet: Het is niet zo verrassend dat de vertaling van De Kunst van het Koken correct is vertaald. Ik zag toevallig in de colofon dat Johannes van Dam als adviseur heeft gediend.
Eensquote:Op maandag 17 januari 2011 18:55 schreef grasisbruin het volgende:
Iedereen zou eigenlijk het volkomen kookboek van Wina Born uit 1976 in de kast moeten hebben staan. Echt stampvol gerechten, en treurig om te zien dat het koken thuis zo achteruit is gegaan.
Wel geinig, ik ben vorig jaar in dichte mist bij een engelse haven aan komen zeilen met mn vader en we konden engeland eerder ruiken dan zien.quote:Op maandag 17 januari 2011 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eens
We gaan hard de UK achterna, hoop alleen dat het nooit zo erg wordt als daar
Ik heb liever Fish&Chips dan Frikandel en Frietquote:Op maandag 17 januari 2011 19:04 schreef grasisbruin het volgende:
[..]
Wel geinig, ik ben vorig jaar in dichte mist bij een engelse haven aan komen zeilen met mn vader en we konden engeland eerder ruiken dan zien.Fish 'n chips....
Heb je al wat gebakken? Ik wil 'm denk ik ook halen, dus ik zoek gebruikers ervaringenquote:Op donderdag 6 januari 2011 12:25 schreef conleche het volgende:
Ik heb De Banketbakker gevraagd en gekregen voor kerst. Met recepten van Cees Holtkamp. En ik kan niet wachten totdat ik de citroenmerenguetaart heb geprobeerd te maken, aangezien die taart van bakkerij Holtkamp echt zo ontzettend lekker is!
Ik heb het nog niet uitgebreid bestudeerd, maar zo op het eerste gezicht lijkt het mij echt een ongelofelijk handig bakboek en zijn krokettenrecept staat er ook in.
Enig minpuntje wat mij betreft: beetje weinig plaatjes.Ik begrijp het ook wel weer hoor, want er staat ook zo ontzettend veel in, dan kan je niet bij alles plaatjes doen. Maar ik vind het altijd wel fijn om te zien hoe het eruit zou hóren te zien.
Het eerste wat me zo te binnen schiet, zijn de kookboeken van het Londense restaurant Moro. Leuke boeken (ik ken verder ook weinig andere boeken waarin die combi Spaans/Marokkaans voorkomt).quote:Op dinsdag 18 januari 2011 14:48 schreef Sandous het volgende:
wil een goed mediterraans kookboek, met recepten uit Marokko/Spanje.
Weten jullie welke goed is>
Nee! Druk, druk, druk. Je weet welquote:Op dinsdag 18 januari 2011 16:12 schreef _aurum_ het volgende:
[..]
Heb je al wat gebakken? Ik wil 'm denk ik ook halen, dus ik zoek gebruikers ervaringen
Eastern Vegetarian cooking heb ik ook. Best een prima boek, maar ik heb wel altijd moeite om me te motiveren om er iets uit te koken.quote:Op zondag 23 januari 2011 15:11 schreef ColdFeet het volgende:
Gisteren het kookboek Home Made aangeschaft, leuk boek!
Verder ben ik nog in afwachting van twee kookboeken: Madhur Jaffreys Eastern Vegetarian Cooking en The Accidental Vegetarian van Simon Rimmer. Niet dat ik vegetarier ben geworden, maar we eten doordeweeks bijna nooit vlees.
Ik heb een beetje hetzelfde met de Curry Bible. Maar als ik er dan toch weer uit kook, is het altijd lekker, dat dan weer wel. 't Gaat een beetje met vlagen hierquote:Op zondag 23 januari 2011 16:28 schreef stavromulabeta het volgende:
Eastern Vegetarian cooking heb ik ook. Best een prima boek, maar ik heb wel altijd moeite om me te motiveren om er iets uit te koken.
die laatste staat ook op mijn wishlist, ben benieuwd wat je ervan vindt.quote:Op zondag 23 januari 2011 15:11 schreef ColdFeet het volgende:
Gisteren het kookboek Home Made aangeschaft, leuk boek!
Verder ben ik nog in afwachting van twee kookboeken: Madhur Jaffreys Eastern Vegetarian Cooking en The Accidental Vegetarian van Simon Rimmer. Niet dat ik vegetarier ben geworden, maar we eten doordeweeks bijna nooit vlees.
Julia Child sneert daar heerlijk over in haar biografiequote:Op vrijdag 28 januari 2011 14:00 schreef pen-guin het volgende:
[ afbeelding ]
Amerikaanse bijbel voor thuiskoks, bijzonder compleet. Ik zat al jaren achter de jaren 50 editie van m'n grootmoeder aan maar m'n tante had dibs dus heb ik een nieuwe uitvoering gekregen met kerst.
Handig als referentie, ik kijk er vaak in om recepten te vergelijken.
dat schijnt een leuk boek te zijn he?quote:Op donderdag 7 april 2011 16:48 schreef Yinny het volgende:
www.boekenkraam.nl
Hier heb ik ook Made in Italy van Giorgio Locatelli vandaan voor de helft van de prijs, vergeleken met bol.com.
Of zaterdag bij mij bekijkenquote:Op donderdag 7 april 2011 18:16 schreef ColdFeet het volgende:
DE, je kunt 'm hier eens komen inkijken
Grrr, wil je dat niet meer doen? Zo'n link plaatsen, bedoel ik... Zo gaat mijn goede voornemen om eens minder kookboeken te kopen natuurlijk nooit lukkenquote:Op donderdag 7 april 2011 16:48 schreef Yinny het volgende:
www.boekenkraam.nl
Hier heb ik ook Made in Italy van Giorgio Locatelli vandaan voor de helft van de prijs, vergeleken met bol.com.
Idem! Nu wil ik plenty, home made en bill's basics!quote:Op donderdag 7 april 2011 21:22 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Grrr, wil je dat niet meer doen? Zo'n link plaatsen, bedoel ik... Zo gaat mijn goede voornemen om eens minder kookboeken te kopen natuurlijk nooit lukken
Ik hoor goede verhalen over " de Banketbakker" van cees holtkamp, maar heb het zelf niet.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 21:27 schreef stavromulabeta het volgende:
Weet nog iemand goede boeken voor met name taarten en gebak? Ik heb "In the Sweet Kitchen" (zie boven), maar ik zoek ook nog iets met voornamelijk klassiekers...
Een soort Mastering the Art of French Cooking, maar dan voor taarten.
Dat is een goed boek! Maar niet alleen taarten. Het gaat van kroketten naar desserts, koekjes, cakes en ook wat taarten.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik hoor goede verhalen over " de Banketbakker" van cees holtkamp, maar heb het zelf niet.
http://www.bol.com/nl/p/n(...)20081001004008667919
Die ziet er goed uit qua inhoud, ik heb 'm gelijk maar besteld op eBay...quote:Op donderdag 11 augustus 2011 21:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Deze heb ik zelf, in het Duits,
http://www.amazon.de/Vom-(...)id=1313091881&sr=8-1
Is een leerboek voor de Konditor, soort van banketbakker/pattisier in het Duitse leerlingstelsel, erg degelijk leerboek.
En bij deze moet ik maar eens kijken of ik 'm in de boekenwinkel kan inzien... Op een of andere manier gaan bij mij bij de combinatie 'Nederland' en 'Bakker´ de haren preventief overeind staan. Maar misschien is dat de uitzondering die de regel bevestigd.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik hoor goede verhalen over " de Banketbakker" van cees holtkamp, maar heb het zelf niet.
http://www.bol.com/nl/p/n(...)20081001004008667919
Leukquote:Op vrijdag 12 augustus 2011 19:24 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Die ziet er goed uit qua inhoud, ik heb 'm gelijk maar besteld op eBay...
[..]
Tja, is ook niet voor niets dat ik hem ook nog niet heb, ik had dat idee ook. Maar hoor niettemin goede verhalen, dus moet hem ook eens bekijkenquote:En bij deze moet ik maar eens kijken of ik 'm in de boekenwinkel kan inzien... Op een of andere manier gaan bij mij bij de combinatie 'Nederland' en 'Bakker´ de haren preventief overeind staan. Maar misschien is dat de uitzondering die de regel bevestigd.
Wantquote:Op vrijdag 12 augustus 2011 19:24 schreef stavromulabeta het volgende:
Op een of andere manier gaan bij mij bij de combinatie 'Nederland' en 'Bakker´ de haren preventief overeind staan.
Nederlandse bakkers niet echt vermaard zijn voor de hoge kwaliteit van hun producten, maar eerder om schuimbrood, blikappeltaart met geleiafdekking met abrikozensmaak en veel te dure broodjesquote:
Als jij een écht goede bakker in NL weet, dan houdt ik mij aanbevolen. Op de Haarlemmerstraat in A'dam weet ik er eentje die best aardig bakt, maar verder kom ik zelfs bij de bakkers die prentenderen goed te zijn, vooral slappe meuk met een afbaksmaakje tegen. En het meest frappante is dat zodra je naar het eerste het beste dorp over de grens (D of B, maakt niet uit) gaat, daar bij de eerste de beste bakker naar binnenloopt, je met een uitstekend brood naar buiten loopt.quote:
Dat soort boeken heb ik ook liever. Ik wil begrijpen waarom ik iets doe, niet alleen met instructies wat ik moet doen. Dan kan ik ook gefundeerd gaan experimenteren en variėren.quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Leuk
Laat eens weten hoe je het vindt, het is geen kookboek voor de huisvrouw zeg maar, maar vakliteratuur
Heb je de Eugen Pauli al?quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 21:15 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Dat soort boeken heb ik ook liever. Ik wil begrijpen waarom ik iets doe, niet alleen met instructies wat ik moet doen. Dan kan ik ook gefundeerd gaan experimenteren en variėren.
Zijn er eigenlijk nog wel banketbakkers die bv. zelf nog de taartbodems bakken?quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 21:03 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Als jij een écht goede bakker in NL weet, dan houdt ik mij aanbevolen. Op de Haarlemmerstraat in A'dam weet ik er eentje die best aardig bakt, maar verder kom ik zelfs bij de bakkers die prentenderen goed te zijn, vooral slappe meuk met een afbaksmaakje tegen. En het meest frappante is dat zodra je naar het eerste het beste dorp over de grens (D of B, maakt niet uit) gaat, daar bij de eerste de beste bakker naar binnenloopt, je met een uitstekend brood naar buiten loopt.
maar dit is allemaal een beetje offtopic in een kookboekentopic
Ik heb voor deze niet-kookboekdiscussie een apart topic gebakken:quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 22:02 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Zijn er eigenlijk nog wel banketbakkers die bv. zelf nog de taartbodems bakken?
Was mijn eerste Chinese kookboek en kook er nog regelmatig uit. Fijn boek inderdaad.quote:Op maandag 15 augustus 2011 00:18 schreef Miasan het volgende:
Smakelijk China is een nogal groot boek met veel Chinese recepten. Er staat uitgebreide informatie in over Chinese eetgewoontes en gebruiken. Bij veel recepten ook achtergrondinformatie over het gerecht en uit welke streek het komt enz. Mooie foto's ook.
Is dat eigenlijk een nieuwe vertaling, of liever, een vertaling van zijn bijgewerkte uitgave?quote:Op woensdag 17 augustus 2011 12:23 schreef Weltschmerz het volgende:
[ afbeelding ]
http://www.bol.com/nl/p/n(...)#product_description
Niet echt een kookboek, er staan geen recepten in. Wel een fraai naslagwerk, met heel veel kennis over wat je nou eigenlijk doet wanneer je kookt, waardoor je het beter kunt doen.
Bedoel je een vegetarisch kookboek ofzo? Als je een 'gewoon' kookboek zoekt, dan heeft Mastering the art of French cooking van Julia Child een uitstekend hoofdstuk over groenten.quote:Op woensdag 17 augustus 2011 16:19 schreef marcb1974 het volgende:
OMB, dat ik dit topic nog niet eerder heb gezien. Ik verzamel kookboeken
Wie weet er een goed kookboek voor groente. En dan vooral gericht op het gezonde.
Heel mooi, maar ik geef die 400 pond liever uit aan een kreeft, wat mooie vis, leuke vleesjes, wild, kaas en ganzeleverquote:Op donderdag 18 augustus 2011 15:18 schreef Roel_Jewel het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zie http://modernistcuisine.com
Vanaf december verkrijgbaar... http://www.taschen.com/pa(...)ience_of_cooking.htm
Zie ook http://www.newyorker.com/(...)t_atlarge_lanchester
Ik heb dat boekje liggen, maar vond de recepten veel minder goed uitpakken dan uit m'n andere cupcakes/cakejes boeken. Misschien lukken ze bij jou beterquote:Op donderdag 18 augustus 2011 15:44 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Ik krijg "The Hummingbird Bakery" morgen
Heb daar cakejes gegeten in Londen ... Zo wil ik ze ook kunnen maken!
Ik had 'm in de kookboekenwinkel eens ingekeken. Maar ik heb 'm ook maar laten liggen. Een recept voor appelflappen met k-en-k bladerdeeg kan ik ook nog wel verzinnen.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 12:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Beetje dubbel gevoel, is een saai receptenboek, niets meer. Recepten an sich zijn niet verkeerd.
Ik heb 'm van de week binnengekregen. Erg interessant allemaal en vooral een briljante manier om de recepten op te schrijven. Niet van die hele alinealange proza uit andere boeken maar gewoon (x g A, y g B, z g C) -> schuimig roeren, etc.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 21:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Deze heb ik zelf, in het Duits,
http://www.amazon.de/Vom-(...)id=1313091881&sr=8-1
Is een leerboek voor de Konditor, soort van banketbakker/pattisier in het Duitse leerlingstelsel, erg degelijk leerboek.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |