abonnement Unibet Coolblue
pi_89970685
quote:
Op woensdag 15 december 2010 14:15 schreef conleche het volgende:
Weet iemand welk Thais kookboek het beste en het meest compleet is?
Niet specifiek over de Thaise keuken, maar wel met een erg goed en redelijk authentiek hoofdstuk Thailand: A taste of the Far East van Madhur Jaffrey.

Je zou kunnen overwegen om bij elk recept maar de helft van de pepers te gebruiken
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 15 december 2010 @ 19:52:48 #202
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_89971129
quote:
14s.gif Op donderdag 26 augustus 2010 13:39 schreef DarkElf het volgende:
vandaag oa deze binnen gekregen:

[ afbeelding ]

echt een supermooi dik boek waarin per seizoen heel veel recepten staan met mooie foto's ook.
Kleurtjes O+ Wat voor soort recepten zijn dat? Wereldkeuken, van alles wat of meer specifiek ofzo?

Ik zag vandaag bij de ABC dit boek:

Lijkt me een soort Zilveren Lepel maar dan voor de Griekse keuken? Iemand er ervaring mee? Ik had niet veel tijd maar heb het snel doorgebladerd en het zag er wel leuk uit :Y
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  woensdag 15 december 2010 @ 19:54:46 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89971226
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 19:52 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Kleurtjes O+ Wat voor soort recepten zijn dat? Wereldkeuken, van alles wat of meer specifiek ofzo?

Ik zag vandaag bij de ABC dit boek:
[ afbeelding ]
Lijkt me een soort Zilveren Lepel maar dan voor de Griekse keuken? Iemand er ervaring mee? Ik had niet veel tijd maar heb het snel doorgebladerd en het zag er wel leuk uit :Y
De griekse keuken zou ik niet willen vergelijken met de Italiaanse, is een tamelijk boertige keuken zonder echte hoogtepunten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 december 2010 @ 19:57:26 #204
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_89971349
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De griekse keuken zou ik niet willen vergelijken met de Italiaanse, is een tamelijk boertige keuken zonder echte hoogtepunten.
Ik bedoelde meer qua boek-opbouw/-indeling en hoeveelheid uitleg en plaatjes!

Ik hou wel van Grieks eten :Y
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  woensdag 15 december 2010 @ 20:02:19 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89971624
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 19:57 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Ik bedoelde meer qua boek-opbouw/-indeling en hoeveelheid uitleg en plaatjes!

Ik hou wel van Grieks eten :Y
Oh op die manier, ik vind het ook niet vies hoor
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 december 2010 @ 20:54:59 #206
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89974320
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 14:15 schreef conleche het volgende:
Weet iemand welk Thais kookboek het beste en het meest compleet is?
Ja, absoluut, dat is Thai Food van David Thompson.
De kookbijbel van de Thaise keuken.



Wil er binnenkort een kleine recensie over schrijven, maar dan moeten ze 'm gvdgvdgv eerst leveren. Dus euh, als je 'm bestelt, verwacht niet dat ie met 4 werkdagen op je mat ligt. :X
  woensdag 15 december 2010 @ 20:58:44 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89974516
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 20:54 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, absoluut, dat is Thai Food van David Thompson.
De kookbijbel van de Thaise keuken.

[ afbeelding ]

Wil er binnenkort een kleine recensie over schrijven, maar dan moeten ze 'm gvdgvdgv eerst leveren. Dus euh, als je 'm bestelt, verwacht niet dat ie met 4 werkdagen op je mat ligt. :X
Hoe weet je dat het de bijbel is als je hem nog niet hebt?
:? :?

Die recensies op amazon.co.uk zijn wel geniaal, mensen die het een slecht boek vinden omdat ze de ingredienten niet in de supermarkt kunnen vinden
_O- _O- _O-
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89975973
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 19:57 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Ik bedoelde meer qua boek-opbouw/-indeling en hoeveelheid uitleg en plaatjes!

Ik hou wel van Grieks eten :Y
Ik weet niet of je De Zilveren Lepel ook bezit? If so: gebruik je 'm veel?

Het zal wel het meest complete boek zijn enzo, maar DZL staat bij mij (en volgens mij bij veel anderen ook) te verstoffen omdat het helemaal geen fijn boek is om echt te gebruiken - ik vind bijvoorbeeld Made in Italy van Giorgio Locatelli een veel fijner boek.
  woensdag 15 december 2010 @ 21:31:27 #209
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89976445
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe weet je dat het de bijbel is als je hem nog niet hebt?
:? :?
'k Heb er wel flink in gebladerd. Had niet lang nodig ook om te zien hoe briljant dat boek is.
Maar wil 'm nu zelf hebben en uit koken voor ik er iets over schrijf.
pi_89976467
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 19:52 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Kleurtjes O+ Wat voor soort recepten zijn dat? Wereldkeuken, van alles wat of meer specifiek ofzo?

Ik zag vandaag bij de ABC dit boek:
[ afbeelding ]
Lijkt me een soort Zilveren Lepel maar dan voor de Griekse keuken? Iemand er ervaring mee? Ik had niet veel tijd maar heb het snel doorgebladerd en het zag er wel leuk uit :Y
van alles staat erin. tis echt een erg leuk boek, per seizoen ingedeeld en dan weer verschillende onderwerpen per seizoen: soepen, salades, hoofd met vis/vlees vegetarisch etc etc.

vind het een fijn boek :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 15 december 2010 @ 21:41:48 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89977097
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 21:31 schreef RobinOok het volgende:

[..]

'k Heb er wel flink in gebladerd. Had niet lang nodig ook om te zien hoe briljant dat boek is.
Maar wil 'm nu zelf hebben en uit koken voor ik er iets over schrijf.
Lees de recensies op amazon, vooral de mensen die het niet goed vinden zijn hilarisch
Geen plaatjes!!
Ingrediėnten hebben ze niet bij de supermarkt!!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89977401
quote:
Op woensdag 15 december 2010 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Die recensies op amazon.co.uk zijn wel geniaal, mensen die het een slecht boek vinden omdat ze de ingredienten niet in de supermarkt kunnen vinden
_O- _O- _O-
Ik vind het wel een voordeel als in een kookboek wordt aangegeven hoe je een ronduit bizar ingredient door in een het land van publicatie enigszins couranter ingrediėnt zou kunnen vervangen.

Dan heb ik het natuurlijk niet over de standaard-toko spullen (als het gaat om een aziatisch kookboek), maar er zijn wel bepaalde grenzen bij wat je nog zou moeten kunnen krijgen. Maar gefermenteerde bawunga-noten kan ik helaas niet krijgen en dan zou ik wel willen een idee hebben of ik ze door walnoten, verrotte pinda's of geweekte hazelnoten zou kunnen vervangen.

Als je het boek in nederland kunt kopen, spreekt het wel voor de uitgever dat je met een beetje goede wil de recepten ook moet kunnen maken, zonder eerst de halve wereld rond te vliegen. Daarentegen heb een aantal kookboeken uit Penang meeverhuisd, en als ik daaruit kook vind ik het totaal niet vreemd dat ik bij de visboer geen kwal kan halen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 15 december 2010 @ 21:56:36 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89978101
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 21:46 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Ik vind het wel een voordeel als in een kookboek wordt aangegeven hoe je een ronduit bizar ingredient door in een het land van publicatie enigszins couranter ingrediėnt zou kunnen vervangen.
Ja, zo las mijn moeder in haar kookboek dat je kappertjes kon vervangen door doperwten, aha, dus kappertjes zijn een soort doperwten dacht ze.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 december 2010 @ 22:29:30 #214
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_89980145
Tof DE! Ik onthoud hem voor als ik weer eens kookboekenkoopkriebels krijg O+ Andere titels van haar klinken ook tof, zoals die In Season. Groenten :9

quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 21:24 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik weet niet of je De Zilveren Lepel ook bezit? If so: gebruik je 'm veel?

Het zal wel het meest complete boek zijn enzo, maar DZL staat bij mij (en volgens mij bij veel anderen ook) te verstoffen omdat het helemaal geen fijn boek is om echt te gebruiken - ik vind bijvoorbeeld Made in Italy van Giorgio Locatelli een veel fijner boek.
Gewetensvraag!

Al moet ik zeggen dat ik nu ik terug ben uit Engeland wel van plan was hem juist meer te gebruiken, omdat ik de komende tijd waarschijnlijk meer dagen thuis ben :P Maarja, het kan heel goed zijn dat dat bij een voornemen blijft - mijn trackrecord met de meeste kookboeken is niet heel goed :') Maar ze zijn zo tof om te hebben! O+
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  woensdag 15 december 2010 @ 22:44:22 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89980919
quote:
10s.gif Op woensdag 15 december 2010 22:29 schreef MariaEtcetera het volgende:
Tof DE! Ik onthoud hem voor als ik weer eens kookboekenkoopkriebels krijg O+ Andere titels van haar klinken ook tof, zoals die In Season. Groenten :9

[..]

Gewetensvraag!

Al moet ik zeggen dat ik nu ik terug ben uit Engeland wel van plan was hem juist meer te gebruiken, omdat ik de komende tijd waarschijnlijk meer dagen thuis ben :P Maarja, het kan heel goed zijn dat dat bij een voornemen blijft - mijn trackrecord met de meeste kookboeken is niet heel goed :') Maar ze zijn zo tof om te hebben! O+
Gewetensvraag
Had je het geld dan niet beter kunnen besteden aan een kreeft of 2, 3 , een ganzelever, een pot caviaar, een kilo reerug?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 december 2010 @ 22:48:20 #216
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_89981148
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 22:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewetensvraag
Had je het geld dan niet beter kunnen besteden aan een kreeft of 2, 3 , een ganzelever, een pot caviaar, een kilo reerug?
Antwoord: nee want ik heb hem kado gekregen! En kaviaar vind ik niet lekker :+
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_89981318
quote:
10s.gif Op woensdag 15 december 2010 22:29 schreef MariaEtcetera het volgende:
Tof DE! Ik onthoud hem voor als ik weer eens kookboekenkoopkriebels krijg O+ Andere titels van haar klinken ook tof, zoals die In Season. Groenten :9
Gewetensvraag!

Al moet ik zeggen dat ik nu ik terug ben uit Engeland wel van plan was hem juist meer te gebruiken, omdat ik de komende tijd waarschijnlijk meer dagen thuis ben :P Maarja, het kan heel goed zijn dat dat bij een voornemen blijft - mijn trackrecord met de meeste kookboeken is niet heel goed :') Maar ze zijn zo tof om te hebben! O+
Koop dan bij De Slegte zo'n boek over de Griekse keuken. Dan betaal je 7 euro, heb je er plaatjes bij en heb je de belangrijkste recepten ook wel. Kun je lekker de rest van je geld uitgeven aan dat boek van DE, dat klinkt namelijk veel leuker ;)
pi_89981575
Dank voor de suggesties, zal eens kijken, hoewel ik liever kookboeken in het Nederlands heb. Vanwege de afwijkende inhoudsmaten en dergelijke.

CF! :W Ik kook weleens uit de zilveren lepel, ik vind het eigenlijk wel een fijn boek! Ik schrijf er dan in de kantlijn een cijfer bij en wat er eventueel aan verbeterd kan worden. :D
  woensdag 15 december 2010 @ 23:47:42 #219
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_89984167
Hmmm. Okee ik heb dat boek van mn koop-dit-voor-mij-voor-kerst-lijstje afgehaald, thanks voor het Inzicht :+ Misschien blader ik hem nog wel eens goed door als ik weer eens bij de boekhandel ben.

Wat een idee van die cijfers enzo, Cootje :D Al is de boeken-nerd in mij geschokt bij het idee in boeken te schrijven :') Al heeft het wel iets leuks kneuterigs, zo'n kookboek waarin gebruiks-vlekken, ezelsoren en notities staan :+
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  dinsdag 4 januari 2011 @ 00:03:20 #220
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_90821190
Door dit topic was ik nieuwsgierig geworden naar kookook (het basisboek), bij bol.com was het rond de 25 euro. Met kerst een VVV-bon van 25 euro gekregen dus dat kwam goed uit.
Mijn bedoeling was om eens door het boek te bladeren, kijken of het mij beviel en zoja het boek te kopen. Hebben ze bij de Bijenkorf, selexyz, Slegte, nergens het boek! Dus ik denk ooh in de entre deux ligt een Cook en Co. (was daar nog nooit binnen geweest) maar daar hadden ze alleen boeken van bekende-tv-koppen.
Voordat ik het koop wil ik graag door het boek bladeren, en ik heb geen zin om het via bol.com ofzo het te bestellen om daarna weer terug te sturen. Dat wordt nog even zoeken dus.
吴 曼 迪
pi_90827017
Mijn nieuwste kookboek:
pi_90827038
Kookook zag ik laatst nog liggen bij de Bruna.
  woensdag 5 januari 2011 @ 23:34:30 #223
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_90912719
Op aanraden van Piet Verdriet (ander topic ;)) het Wannée besteld .... ben geen beginner, maar kreeg ook van andere recensies en dergelijke toch wel het idee dat het nog een leuk boek is om de verzameling mee uit te breiden. Ben benieuwd, review volgt. :)
Smell the flowers while you can....
pi_90914253
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 23:34 schreef Miss-MacPhisto het volgende:
Op aanraden van Piet Verdriet (ander topic ;)) het Wannée besteld .... ben geen beginner, maar kreeg ook van andere recensies en dergelijke toch wel het idee dat het nog een leuk boek is om de verzameling mee uit te breiden. Ben benieuwd, review volgt. :)
Leuk boek idd :Y Staat een hoop in :o Ideaal voor het basiswerk :)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  donderdag 6 januari 2011 @ 00:12:03 #225
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_90914843
quote:
1s.gif Op donderdag 6 januari 2011 00:02 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Leuk boek idd :Y Staat een hoop in :o Ideaal voor het basiswerk :)
Klinkt goed, ben benieuwd. :)
Smell the flowers while you can....
pi_90925708
Ik heb De Banketbakker gevraagd en gekregen voor kerst. Met recepten van Cees Holtkamp. En ik kan niet wachten totdat ik de citroenmerenguetaart heb geprobeerd te maken, aangezien die taart van bakkerij Holtkamp echt zo ontzettend lekker is!

Ik heb het nog niet uitgebreid bestudeerd, maar zo op het eerste gezicht lijkt het mij echt een ongelofelijk handig bakboek en zijn krokettenrecept staat er ook in. :9

Enig minpuntje wat mij betreft: beetje weinig plaatjes. :@ Ik begrijp het ook wel weer hoor, want er staat ook zo ontzettend veel in, dan kan je niet bij alles plaatjes doen. Maar ik vind het altijd wel fijn om te zien hoe het eruit zou hóren te zien. :P
  vrijdag 14 januari 2011 @ 20:02:42 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91333022
Heb de tweedelige gebonden versie van Mastering the art of french cooking binnen, mijn Nederlandse uitgave is inmiddels zeker 25 jaar oud, het papier geelbruin en vol met vlekken.
Heb de indruk dat de 2 deler die ik net binnen heb meer tekeningen bevat.
Nu nog even een omrekentabel maken voor de maten.
De Nederlandse vertaling is overginds uitstekend, het is niet alleen een van mijn absoluut beste kookboeken, het is sowieso een van de allerbeste kookboeken überhaupt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91334732
Van mijn verjaardagsgeld ga ik eindelijk de Zilveren lepel kopen O+
pi_91356811


[ Bericht 100% gewijzigd door comoncook op 15-01-2011 13:44:38 ]
pi_91357076
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 januari 2011 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb de tweedelige gebonden versie van Mastering the art of french cooking binnen, mijn Nederlandse uitgave is inmiddels zeker 25 jaar oud, het papier geelbruin en vol met vlekken.
Heb de indruk dat de 2 deler die ik net binnen heb meer tekeningen bevat.
Nu nog even een omrekentabel maken voor de maten.
De Nederlandse vertaling is overginds uitstekend, het is niet alleen een van mijn absoluut beste kookboeken, het is sowieso een van de allerbeste kookboeken überhaupt.
Waarom heb je dan eigenlijk de engelstalige versie gekocht? Ik vind het overigens opvallend: de nederlandse editie komt in één volume terwijl de Amerikaanse in twee delen komt (althans in het boek Julie & Julia dat bij de mijne zat wordt ook steeds gesproken over twee delen). Lijkt me toch iets handzamer.

'k Ben wel blij dat ik nu weet dat de vertaling écht goed is. Er worden soms enorme fouten gemaakt in kookboekvertalingen. Koffie/Theelepels die door elkaar worden gehusseld. Vissoorten die verkeerd vertaald worden, als Brit, Nederlander, Fransman en Duitser krijg je soms alle 4 een andere vis in één recept. En vertalers die het verschil tussen bakpoeder en gist niet snappen (Cakes van Sophie).
  zaterdag 15 januari 2011 @ 09:51:51 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91357807
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2011 07:08 schreef Fixers het volgende:

[..]

Waarom heb je dan eigenlijk de engelstalige versie gekocht?
Dit klinkt wellicht gek, maar ik wilde hem in de taal lezen waarin hij geschreven is. En verder gewoon voor de heb en de tekeningen
quote:
Ik vind het overigens opvallend: de nederlandse editie komt in één volume terwijl de Amerikaanse in twee delen komt (althans in het boek Julie & Julia dat bij de mijne zat wordt ook steeds gesproken over twee delen). Lijkt me toch iets handzamer.
Jep, maar je moet wel wat omstandiger zoeken
quote:
'k Ben wel blij dat ik nu weet dat de vertaling écht goed is. Er worden soms enorme fouten gemaakt in kookboekvertalingen. Koffie/Theelepels die door elkaar worden gehusseld. Vissoorten die verkeerd vertaald worden, als Brit, Nederlander, Fransman en Duitser krijg je soms alle 4 een andere vis in één recept. En vertalers die het verschil tussen bakpoeder en gist niet snappen (Cakes van Sophie).
LOL
Dat meen je niet
Maar het laat wel zien dat het kookboeken uitgeven meestal niet om de recepten gaat. Het probleem van het vertalen van kookboeken is ook het volgende, waar mevrouw Child in haar biografie ook over verteld, niet alleen hebben vissen andere namen, een vis van voor de kust van de VS en uit de middelandse zee mogen dan tot dezelfde soort behoren, ze kunnen een andere structuur van vlees hebben. Amerikaanse bloem is anders dan franse bloem (glutengehalte), net als de boter, en ze heeft daar de recepten op aangepast.
Ik zelf weet dat je bv in Duitsland tarwebloem in 2 soorten hebt, met een hoog en met een laag glutengehalte. Het eerste is voor brood, het tweede voor cake en koekjes geschikt. Je zit dus niet alleen met de vertaling van de tekst, maar ook met die van de producten. Johannes van Dam heeft het daar ook over bij knoflook, amerikaanse knoflook is veel milder dan europese, en als je tegenwoordig knoflook koopt komt ie maar al te vaak uit China.
Dus heb je eigenlijk geen idee of het wel smaakt zoals bedoeld. Heb het hierover ook al eens hier op Fok over gehad mbt tot verse Gember. Niet alleen smaakt die anders over het jaar genomen, maar als je hem laat liggen veranderd de smaak ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91361398
Ik heb 'De dikke vegetariėr' gekocht. Ik ben er helemaal weg van. Goede beschrijvingen.

  zaterdag 15 januari 2011 @ 12:46:51 #233
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_91361984
De zoekfunctie leverde niets op dus hierbij deel 2.

Maar schijnbaar is er toch een deeltje 2, kunnen deze worden samengevoegd?
Bedankt.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_91364194
quote:
Op zaterdag 15 januari 2011 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit klinkt wellicht gek, maar ik wilde hem in de taal lezen waarin hij geschreven is. En verder gewoon voor de heb en de tekeningen

[..]

Jep, maar je moet wel wat omstandiger zoeken

[..]

LOL
Dat meen je niet
Maar het laat wel zien dat het kookboeken uitgeven meestal niet om de recepten gaat. Het probleem van het vertalen van kookboeken is ook het volgende, waar mevrouw Child in haar biografie ook over verteld, niet alleen hebben vissen andere namen, een vis van voor de kust van de VS en uit de middelandse zee mogen dan tot dezelfde soort behoren, ze kunnen een andere structuur van vlees hebben. Amerikaanse bloem is anders dan franse bloem (glutengehalte), net als de boter, en ze heeft daar de recepten op aangepast.
Ik zelf weet dat je bv in Duitsland tarwebloem in 2 soorten hebt, met een hoog en met een laag glutengehalte. Het eerste is voor brood, het tweede voor cake en koekjes geschikt. Je zit dus niet alleen met de vertaling van de tekst, maar ook met die van de producten. Johannes van Dam heeft het daar ook over bij knoflook, amerikaanse knoflook is veel milder dan europese, en als je tegenwoordig knoflook koopt komt ie maar al te vaak uit China.
Dus heb je eigenlijk geen idee of het wel smaakt zoals bedoeld. Heb het hierover ook al eens hier op Fok over gehad mbt tot verse Gember. Niet alleen smaakt die anders over het jaar genomen, maar als je hem laat liggen veranderd de smaak ook.
Toen ik in engeland in de keuken werkte stonden er ook twee tonnen met witte bloem: soft en hard. Ik kan me niet meer herinneren wat het verschil was, maar genoeg recepten vroegen om juist de een of ander of een mengsel in bepaalde verhoudingen.

Heb nog een Macarons boekje gekocht van José Marchal. Eentje met ook veel theoriekennis erin.
pi_91366352
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2011 12:30 schreef Deliah het volgende:
Ik heb 'De dikke vegetariėr' gekocht. Ik ben er helemaal weg van. Goede beschrijvingen.

[ afbeelding ]
Die ziet er fijn uit. Maar ben nu dus in dubio of ik hem niet voor de helft van de prijs in het originele Engels/Amerikaans moet aanschaffen... -O-.
A gentleman is a man who can play Jump on an Oberheim and chooses not to.
pi_91454931
Wat betreft het Macarons Boekje, 'k heb de naam van de auteur verkeerd gespeld. Dat moet zijn José Maréchal. Dit issum (klikbaar naar Bol.com):


@Pietverdriet: Het is niet zo verrassend dat de vertaling van De Kunst van het Koken correct is vertaald. Ik zag toevallig in de colofon dat Johannes van Dam als adviseur heeft gediend.
  maandag 17 januari 2011 @ 13:47:58 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91460495
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 11:30 schreef Fixers het volgende:
Wat betreft het Macarons Boekje, 'k heb de naam van de auteur verkeerd gespeld. Dat moet zijn José Maréchal. Dit issum (klikbaar naar Bol.com):
[ link | afbeelding ]

@Pietverdriet: Het is niet zo verrassend dat de vertaling van De Kunst van het Koken correct is vertaald. Ik zag toevallig in de colofon dat Johannes van Dam als adviseur heeft gediend.
Correct, hoewel zijn kennis van het Frans beter is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 17 januari 2011 @ 18:55:24 #238
266552 grasisbruin
Kleurenblind dus
pi_91475740
Iedereen zou eigenlijk het volkomen kookboek van Wina Born uit 1976 in de kast moeten hebben staan. Echt stampvol gerechten, en treurig om te zien dat het koken thuis zo achteruit is gegaan.

K heb de Larousse ook, maar da's voornamelijk voor warenkennis
Kleurenblinden zien de wereld met andere ogen
  maandag 17 januari 2011 @ 19:00:19 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91476042
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 18:55 schreef grasisbruin het volgende:
Iedereen zou eigenlijk het volkomen kookboek van Wina Born uit 1976 in de kast moeten hebben staan. Echt stampvol gerechten, en treurig om te zien dat het koken thuis zo achteruit is gegaan.
Eens
We gaan hard de UK achterna, hoop alleen dat het nooit zo erg wordt als daar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 17 januari 2011 @ 19:04:03 #240
266552 grasisbruin
Kleurenblind dus
pi_91476269
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eens
We gaan hard de UK achterna, hoop alleen dat het nooit zo erg wordt als daar
Wel geinig, ik ben vorig jaar in dichte mist bij een engelse haven aan komen zeilen met mn vader en we konden engeland eerder ruiken dan zien. :') Fish 'n chips....
Kleurenblinden zien de wereld met andere ogen
  maandag 17 januari 2011 @ 19:06:39 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91476422
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 19:04 schreef grasisbruin het volgende:

[..]

Wel geinig, ik ben vorig jaar in dichte mist bij een engelse haven aan komen zeilen met mn vader en we konden engeland eerder ruiken dan zien. :') Fish 'n chips....
Ik heb liever Fish&Chips dan Frikandel en Friet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91511390
In navolging van dit topic toch maar wat kookboeken bij elkaar gesprokkeld.


Voor 25,- nieuw via MP gekocht


Van de kerstman ontvangen


Geruild voor wat digitaal world of warcraft gold :D

Dus totaal maar 25,- kwijt voor (volgens mij) 3 van een prachtboeken die jaren meegaan.
pi_91515272
wil een goed mediterraans kookboek, met recepten uit Marokko/Spanje.

Weten jullie welke goed is>
pi_91519692
quote:
14s.gif Op donderdag 6 januari 2011 12:25 schreef conleche het volgende:
Ik heb De Banketbakker gevraagd en gekregen voor kerst. Met recepten van Cees Holtkamp. En ik kan niet wachten totdat ik de citroenmerenguetaart heb geprobeerd te maken, aangezien die taart van bakkerij Holtkamp echt zo ontzettend lekker is!

Ik heb het nog niet uitgebreid bestudeerd, maar zo op het eerste gezicht lijkt het mij echt een ongelofelijk handig bakboek en zijn krokettenrecept staat er ook in. :9

Enig minpuntje wat mij betreft: beetje weinig plaatjes. :@ Ik begrijp het ook wel weer hoor, want er staat ook zo ontzettend veel in, dan kan je niet bij alles plaatjes doen. Maar ik vind het altijd wel fijn om te zien hoe het eruit zou hóren te zien. :P
Heb je al wat gebakken? Ik wil 'm denk ik ook halen, dus ik zoek gebruikers ervaringen :P
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_91520008
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 14:48 schreef Sandous het volgende:
wil een goed mediterraans kookboek, met recepten uit Marokko/Spanje.

Weten jullie welke goed is>
Het eerste wat me zo te binnen schiet, zijn de kookboeken van het Londense restaurant Moro. Leuke boeken (ik ken verder ook weinig andere boeken waarin die combi Spaans/Marokkaans voorkomt).
pi_91523169
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 16:12 schreef _aurum_ het volgende:

[..]

Heb je al wat gebakken? Ik wil 'm denk ik ook halen, dus ik zoek gebruikers ervaringen :P
Nee! Druk, druk, druk. Je weet wel ;) Maar vrijdag komt er iemand eten die cateraarster is, dus misschien dat ik dan die merenguetaart probeer. Als ik durf. Want kan ook gewoon m'n tarte tatin maken, die mislukt nooit. Zal het laten weten. :)
pi_91646403
Net Mastering the art of French cooking besteld :) Eindelijk! *O*
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91750693
Gisteren het kookboek Home Made aangeschaft, leuk boek!

Verder ben ik nog in afwachting van twee kookboeken: Madhur Jaffreys Eastern Vegetarian Cooking en The Accidental Vegetarian van Simon Rimmer. Niet dat ik vegetarier ben geworden, maar we eten doordeweeks bijna nooit vlees.
pi_91754680
quote:
Op zondag 23 januari 2011 15:11 schreef ColdFeet het volgende:
Gisteren het kookboek Home Made aangeschaft, leuk boek!

Verder ben ik nog in afwachting van twee kookboeken: Madhur Jaffreys Eastern Vegetarian Cooking en The Accidental Vegetarian van Simon Rimmer. Niet dat ik vegetarier ben geworden, maar we eten doordeweeks bijna nooit vlees.
Eastern Vegetarian cooking heb ik ook. Best een prima boek, maar ik heb wel altijd moeite om me te motiveren om er iets uit te koken.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_91754771
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 16:28 schreef stavromulabeta het volgende:
Eastern Vegetarian cooking heb ik ook. Best een prima boek, maar ik heb wel altijd moeite om me te motiveren om er iets uit te koken.
Ik heb een beetje hetzelfde met de Curry Bible. Maar als ik er dan toch weer uit kook, is het altijd lekker, dat dan weer wel. 't Gaat een beetje met vlagen hier ;)
pi_91845073
Veggi in Pumps en Gordon Ramsay's Wereldgerechten staan ook in mijn kast :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91848976
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 15:11 schreef ColdFeet het volgende:
Gisteren het kookboek Home Made aangeschaft, leuk boek!

Verder ben ik nog in afwachting van twee kookboeken: Madhur Jaffreys Eastern Vegetarian Cooking en The Accidental Vegetarian van Simon Rimmer. Niet dat ik vegetarier ben geworden, maar we eten doordeweeks bijna nooit vlees.
die laatste staat ook op mijn wishlist, ben benieuwd wat je ervan vindt.

Heb sowieso wat meer vegetarische boeken op t oog, idd niet omdat ik vegetariėr ben maar we eten geregeld geen vlees. Maar een leuk en goed veggie boek vinden vind ik niet zo simpel.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_91985750
Ik heb de Zilveren lepel binnen *O*
pi_91987709

Amerikaanse bijbel voor thuiskoks, bijzonder compleet. Ik zat al jaren achter de jaren 50 editie van m'n grootmoeder aan maar m'n tante had dibs dus heb ik een nieuwe uitvoering gekregen met kerst.
Handig als referentie, ik kijk er vaak in om recepten te vergelijken.
Work hard, play harder.
  vrijdag 28 januari 2011 @ 14:05:07 #255
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91987965
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 14:00 schreef pen-guin het volgende:
[ afbeelding ]
Amerikaanse bijbel voor thuiskoks, bijzonder compleet. Ik zat al jaren achter de jaren 50 editie van m'n grootmoeder aan maar m'n tante had dibs dus heb ik een nieuwe uitvoering gekregen met kerst.
Handig als referentie, ik kijk er vaak in om recepten te vergelijken.
Julia Child sneert daar heerlijk over in haar biografie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91994537
Gisteren 'verse vis' van Rick Stein gehad. Mooi boek, barstensvol info. Ben ik blij mee :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_95137558
Schopje, en even patsen mijn nieuwste aanwinst. Ik heb er nog niets uitgemaakt, maar ik ben nu al verliefd op dat boek... Prachtige keukenproza ;)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_95173725
Ik kreeg een mailtje van een van mijn favoriete sites dat er deze week geen verzendkosten werden berekend. En toen kon ik me niet meer inhouden....
Van Gino D'Acampo (uit Ready, Steady, Cook): Fantastico en Magnifico! (nog meer Italiaanse kookboeken)
Bakboeken: Cupcakes parade van G. Wagman, Uit de oven van Rachel Allen (deze stond nog op mijn verlanglijstje) en Taarten soezen en pasteien van M. Roux (BBC Masterchef)
A propos bistro van S. Reynaud
Bill's Basics van Bill Granger
Verse munt, lamsbout en baklava Karin Vaneker
Totally simple food van J. Dupleix
Plenty van Yotam Ottolenghi (stond ook op mijn verlanglijst en het was voor de helft van de prijs)
Home made van Yvette van Boven
En nu moet ik maar eens zien hoe ik deze boeken bij de andere kookboeken in de kast kan krijgen, die zit namelijk al barstensvol :P
pi_95173815
wat een lijst :D welke site was dat ?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_95174008
www.boekenkraam.nl
Hier heb ik ook Made in Italy van Giorgio Locatelli vandaan voor de helft van de prijs, vergeleken met bol.com.
pi_95174082
quote:
1s.gif Op donderdag 7 april 2011 16:48 schreef Yinny het volgende:
www.boekenkraam.nl
Hier heb ik ook Made in Italy van Giorgio Locatelli vandaan voor de helft van de prijs, vergeleken met bol.com.
dat schijnt een leuk boek te zijn he?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_95175180
Ik vind het een leuker boek dan de Zilveren Lepel, doordat er plaatjes in staan en meer in verhaal vorm.
pi_95177283
DE, je kunt 'm hier eens komen inkijken :)
pi_95177377
quote:
1s.gif Op donderdag 7 april 2011 18:16 schreef ColdFeet het volgende:
DE, je kunt 'm hier eens komen inkijken :)
Of zaterdag bij mij bekijken O-)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_95188309
quote:
Op donderdag 7 april 2011 16:48 schreef Yinny het volgende:
www.boekenkraam.nl
Hier heb ik ook Made in Italy van Giorgio Locatelli vandaan voor de helft van de prijs, vergeleken met bol.com.
Grrr, wil je dat niet meer doen? Zo'n link plaatsen, bedoel ik... Zo gaat mijn goede voornemen om eens minder kookboeken te kopen natuurlijk nooit lukken ;(
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 8 april 2011 @ 07:53:55 #266
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_95205335
quote:
Op donderdag 7 april 2011 21:22 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Grrr, wil je dat niet meer doen? Zo'n link plaatsen, bedoel ik... Zo gaat mijn goede voornemen om eens minder kookboeken te kopen natuurlijk nooit lukken ;(
Idem! Nu wil ik plenty, home made en bill's basics!
pi_100618284
Weet nog iemand goede boeken voor met name taarten en gebak? Ik heb "In the Sweet Kitchen" (zie boven), maar ik zoek ook nog iets met voornamelijk klassiekers...

Een soort Mastering the Art of French Cooking, maar dan voor taarten.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  donderdag 11 augustus 2011 @ 21:31:06 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100618481
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 21:27 schreef stavromulabeta het volgende:
Weet nog iemand goede boeken voor met name taarten en gebak? Ik heb "In the Sweet Kitchen" (zie boven), maar ik zoek ook nog iets met voornamelijk klassiekers...

Een soort Mastering the Art of French Cooking, maar dan voor taarten.
Ik hoor goede verhalen over " de Banketbakker" van cees holtkamp, maar heb het zelf niet.
http://www.bol.com/nl/p/n(...)20081001004008667919
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100618863
quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik hoor goede verhalen over " de Banketbakker" van cees holtkamp, maar heb het zelf niet.
http://www.bol.com/nl/p/n(...)20081001004008667919
Dat is een goed boek! Maar niet alleen taarten. Het gaat van kroketten naar desserts, koekjes, cakes en ook wat taarten.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  donderdag 11 augustus 2011 @ 21:46:30 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100619145
Deze heb ik zelf, in het Duits,
http://www.amazon.de/Vom-(...)id=1313091881&sr=8-1
Is een leerboek voor de Konditor, soort van banketbakker/pattisier in het Duitse leerlingstelsel, erg degelijk leerboek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100649959
Ik vind The Hummingbird Bakery Cupcakes & Muffins een schitterend boek!
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_100650702
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 21:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Deze heb ik zelf, in het Duits,
http://www.amazon.de/Vom-(...)id=1313091881&sr=8-1
Is een leerboek voor de Konditor, soort van banketbakker/pattisier in het Duitse leerlingstelsel, erg degelijk leerboek.
Die ziet er goed uit qua inhoud, ik heb 'm gelijk maar besteld op eBay...

quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik hoor goede verhalen over " de Banketbakker" van cees holtkamp, maar heb het zelf niet.
http://www.bol.com/nl/p/n(...)20081001004008667919
En bij deze moet ik maar eens kijken of ik 'm in de boekenwinkel kan inzien... Op een of andere manier gaan bij mij bij de combinatie 'Nederland' en 'Bakker´ de haren preventief overeind staan. Maar misschien is dat de uitzondering die de regel bevestigd.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 20:06:51 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100652219
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 19:24 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Die ziet er goed uit qua inhoud, ik heb 'm gelijk maar besteld op eBay...

[..]
Leuk
Laat eens weten hoe je het vindt, het is geen kookboek voor de huisvrouw zeg maar, maar vakliteratuur
quote:
En bij deze moet ik maar eens kijken of ik 'm in de boekenwinkel kan inzien... Op een of andere manier gaan bij mij bij de combinatie 'Nederland' en 'Bakker´ de haren preventief overeind staan. Maar misschien is dat de uitzondering die de regel bevestigd.
Tja, is ook niet voor niets dat ik hem ook nog niet heb, ik had dat idee ook. Maar hoor niettemin goede verhalen, dus moet hem ook eens bekijken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100654384
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 19:24 schreef stavromulabeta het volgende:

Op een of andere manier gaan bij mij bij de combinatie 'Nederland' en 'Bakker´ de haren preventief overeind staan.
Want :?
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 20:59:54 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100654507
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 20:56 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Want :?
Nederlandse bakkers niet echt vermaard zijn voor de hoge kwaliteit van hun producten, maar eerder om schuimbrood, blikappeltaart met geleiafdekking met abrikozensmaak en veel te dure broodjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100654663
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 20:56 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Want :?
Als jij een écht goede bakker in NL weet, dan houdt ik mij aanbevolen. Op de Haarlemmerstraat in A'dam weet ik er eentje die best aardig bakt, maar verder kom ik zelfs bij de bakkers die prentenderen goed te zijn, vooral slappe meuk met een afbaksmaakje tegen. En het meest frappante is dat zodra je naar het eerste het beste dorp over de grens (D of B, maakt niet uit) gaat, daar bij de eerste de beste bakker naar binnenloopt, je met een uitstekend brood naar buiten loopt.

maar dit is allemaal een beetje offtopic in een kookboekentopic
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100655130
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Leuk
Laat eens weten hoe je het vindt, het is geen kookboek voor de huisvrouw zeg maar, maar vakliteratuur

Dat soort boeken heb ik ook liever. Ik wil begrijpen waarom ik iets doe, niet alleen met instructies wat ik moet doen. Dan kan ik ook gefundeerd gaan experimenteren en variėren.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 21:18:13 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100655244
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 21:15 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Dat soort boeken heb ik ook liever. Ik wil begrijpen waarom ik iets doe, niet alleen met instructies wat ik moet doen. Dan kan ik ook gefundeerd gaan experimenteren en variėren.
Heb je de Eugen Pauli al?


In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 22:02:59 #279
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100657097
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 21:03 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Als jij een écht goede bakker in NL weet, dan houdt ik mij aanbevolen. Op de Haarlemmerstraat in A'dam weet ik er eentje die best aardig bakt, maar verder kom ik zelfs bij de bakkers die prentenderen goed te zijn, vooral slappe meuk met een afbaksmaakje tegen. En het meest frappante is dat zodra je naar het eerste het beste dorp over de grens (D of B, maakt niet uit) gaat, daar bij de eerste de beste bakker naar binnenloopt, je met een uitstekend brood naar buiten loopt.

maar dit is allemaal een beetje offtopic in een kookboekentopic
Zijn er eigenlijk nog wel banketbakkers die bv. zelf nog de taartbodems bakken?
pi_100657438
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 22:02 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Zijn er eigenlijk nog wel banketbakkers die bv. zelf nog de taartbodems bakken?
Ik heb voor deze niet-kookboekdiscussie een apart topic gebakken:
http://forum.fok.nl/topic/1696142
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100691017
Door de discussie over het boek van Cees Holtkamp heb ik daar nu eindelijk de citroenmeringue taart uit gemaakt. (Ik had daarvoor al eerder het deeg en de frangipane gemaakt en in de vriezer gegooid.)

Alle basisdingen staan vooraan in het boek beschreven, wat ik echt heel handig vind. Bij de verdere recepten staat dan gewoon bv Frangipane* en door dat sterretje weet je dat je dan voor in het boek moet kijken naar dat recept.

De taart is echt lekker en precies zoals ik hem van de bakkerij Holtkamp ken. :9

Nu is dit maar 1 recept (wel precies waarom ik het boek wilde hebben, omdat die citroenmeringue taart mijn lievelingstaart is), maar ik heb er natuurlijk wel verder in gekeken en het lijkt mij een prima boek.
pi_100693676
Ik heb boek van cees holtkamp niet maar heb de hazelnootschuimtaart gemaakt uit een voorpublicatie in delicious en die was fantastisch!
(staat nog ergens een foto in t wat eten/drinken we topic)



T boek staat nu op mn verlanglijstje :)

[ Bericht 8% gewijzigd door Zo-is-dat op 13-08-2011 23:07:01 (foto gevonden) ]
  maandag 15 augustus 2011 @ 00:18:35 #283
139770 Miasan
Roemer has it
pi_100741808
Twee van mijn kookboeken:


Smakelijk China is een nogal groot boek met veel Chinese recepten. Er staat uitgebreide informatie in over Chinese eetgewoontes en gebruiken. Bij veel recepten ook achtergrondinformatie over het gerecht en uit welke streek het komt enz. Mooie foto's ook. Helaas is hij nu niet meer van mij maar van mijn ex, snel maar eens een nieuwe kopen. :P


Simmering through the ages is een historisch kookboek. Er staan recepten in van de oudheid t/m de Victoriaanse tijd. Staan dingen in als herring pie, roast bullock's heart, steak & kidney pudding with oysters, stuffed dormouse (dat is een beschermde diersoort), spatchcock pigeon in beer & berry sauce, figgy pudding... etc. Veel leuke en aparte recepten iig. :7 Ook erg leuk om te lezen dankzij Prof. Rotherham ("Roly"). Niet geschikt voor onavontuurlijke eters.
Hoofdletter, komma,
punten en grammatica.
Bericht is leesbaar.
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 21:57:24 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100826261
Kreeg een cadeaubon en heb de banketbakker maar besteld
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:53:59 #285
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100829790
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 00:18 schreef Miasan het volgende:


Smakelijk China is een nogal groot boek met veel Chinese recepten. Er staat uitgebreide informatie in over Chinese eetgewoontes en gebruiken. Bij veel recepten ook achtergrondinformatie over het gerecht en uit welke streek het komt enz. Mooie foto's ook.
Was mijn eerste Chinese kookboek en kook er nog regelmatig uit. Fijn boek inderdaad. :Y
pi_100847520

http://www.bol.com/nl/p/n(...)#product_description

Niet echt een kookboek, er staan geen recepten in. Wel een fraai naslagwerk, met heel veel kennis over wat je nou eigenlijk doet wanneer je kookt, waardoor je het beter kunt doen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 15:36:08 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100855467
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 12:23 schreef Weltschmerz het volgende:

[ afbeelding ]
http://www.bol.com/nl/p/n(...)#product_description

Niet echt een kookboek, er staan geen recepten in. Wel een fraai naslagwerk, met heel veel kennis over wat je nou eigenlijk doet wanneer je kookt, waardoor je het beter kunt doen.
Is dat eigenlijk een nieuwe vertaling, of liever, een vertaling van zijn bijgewerkte uitgave?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 15:37:31 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100855536
Zie het al bij bol, is idd de nieuwe vertaling. Goed boek btw
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100855728
Bij mijn weten wel. Een jaar of 5 terug was de flink vernieuwde versie er alleen nog in het Engels. Ik heb alleen de oude van een jaar of 10 terug, ook de moeite waard.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_100857353
OMB, dat ik dit topic nog niet eerder heb gezien. Ik verzamel kookboeken :)

Wie weet er een goed kookboek voor groente. En dan vooral gericht op het gezonde.
stupidity has become as common as common sense was before
pi_100864239
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 16:19 schreef marcb1974 het volgende:
OMB, dat ik dit topic nog niet eerder heb gezien. Ik verzamel kookboeken :)

Wie weet er een goed kookboek voor groente. En dan vooral gericht op het gezonde.
Bedoel je een vegetarisch kookboek ofzo? Als je een 'gewoon' kookboek zoekt, dan heeft Mastering the art of French cooking van Julia Child een uitstekend hoofdstuk over groenten.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100865543
Nee, ik bedoel echt over groente. Dat staat er los van of het vegetarisch is.
stupidity has become as common as common sense was before
pi_100897929
Ik krijg "The Hummingbird Bakery" morgen *O*

Heb daar cakejes gegeten in Londen ... Zo wil ik ze ook kunnen maken! :D
  donderdag 18 augustus 2011 @ 17:21:35 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100902380
quote:
Heel mooi, maar ik geef die 400 pond liever uit aan een kreeft, wat mooie vis, leuke vleesjes, wild, kaas en ganzelever
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100903493
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 15:44 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Ik krijg "The Hummingbird Bakery" morgen *O*

Heb daar cakejes gegeten in Londen ... Zo wil ik ze ook kunnen maken! :D
Ik heb dat boekje liggen, maar vond de recepten veel minder goed uitpakken dan uit m'n andere cupcakes/cakejes boeken. Misschien lukken ze bij jou beter :Y

Je zou ook eens naar de boekjes van Susannah Blake kunnen kijken, die recepten lukken altijd O+
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 12:20:12 #297
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101079341
De Banketbakker is binnen, ga hem eens doornemen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 12:38:11 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101079892
Beetje dubbel gevoel, is een saai receptenboek, niets meer. Recepten an sich zijn niet verkeerd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101247693
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 12:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Beetje dubbel gevoel, is een saai receptenboek, niets meer. Recepten an sich zijn niet verkeerd.
Ik had 'm in de kookboekenwinkel eens ingekeken. Maar ik heb 'm ook maar laten liggen. Een recept voor appelflappen met k-en-k bladerdeeg kan ik ook nog wel verzinnen.

quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 21:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Deze heb ik zelf, in het Duits,
http://www.amazon.de/Vom-(...)id=1313091881&sr=8-1
Is een leerboek voor de Konditor, soort van banketbakker/pattisier in het Duitse leerlingstelsel, erg degelijk leerboek.
Ik heb 'm van de week binnengekregen. Erg interessant allemaal en vooral een briljante manier om de recepten op te schrijven. Niet van die hele alinealange proza uit andere boeken maar gewoon (x g A, y g B, z g C) -> schuimig roeren, etc.

Wat wordt er trouwens bedoeld met Weizenpuder? Ik dacht in eerste instantie gewoon bloem, maar ze gebruiken ook de term Mehl. Google levert op dat ik zetmeel moet gebruiken (maizena o.i.d.), maar dat vind ik in de context van de recepten nogal vreemd.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 27 augustus 2011 @ 11:01:49 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101247787
Weizenpuder is zover ik weet puur zetmeel. Dus je kan idd maizena of aardappelmeel gebruiken als alternatief, het is zetmeel uit tarwe, dus zonder gluten of voedingsvezel van de zemelen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')