abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_89970685
quote:
Op woensdag 15 december 2010 14:15 schreef conleche het volgende:
Weet iemand welk Thais kookboek het beste en het meest compleet is?
Niet specifiek over de Thaise keuken, maar wel met een erg goed en redelijk authentiek hoofdstuk Thailand: A taste of the Far East van Madhur Jaffrey.

Je zou kunnen overwegen om bij elk recept maar de helft van de pepers te gebruiken
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 15 december 2010 @ 19:52:48 #202
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_89971129
quote:
14s.gif Op donderdag 26 augustus 2010 13:39 schreef DarkElf het volgende:
vandaag oa deze binnen gekregen:

[ afbeelding ]

echt een supermooi dik boek waarin per seizoen heel veel recepten staan met mooie foto's ook.
Kleurtjes O+ Wat voor soort recepten zijn dat? Wereldkeuken, van alles wat of meer specifiek ofzo?

Ik zag vandaag bij de ABC dit boek:

Lijkt me een soort Zilveren Lepel maar dan voor de Griekse keuken? Iemand er ervaring mee? Ik had niet veel tijd maar heb het snel doorgebladerd en het zag er wel leuk uit :Y
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  woensdag 15 december 2010 @ 19:54:46 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89971226
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 19:52 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Kleurtjes O+ Wat voor soort recepten zijn dat? Wereldkeuken, van alles wat of meer specifiek ofzo?

Ik zag vandaag bij de ABC dit boek:
[ afbeelding ]
Lijkt me een soort Zilveren Lepel maar dan voor de Griekse keuken? Iemand er ervaring mee? Ik had niet veel tijd maar heb het snel doorgebladerd en het zag er wel leuk uit :Y
De griekse keuken zou ik niet willen vergelijken met de Italiaanse, is een tamelijk boertige keuken zonder echte hoogtepunten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 december 2010 @ 19:57:26 #204
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_89971349
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De griekse keuken zou ik niet willen vergelijken met de Italiaanse, is een tamelijk boertige keuken zonder echte hoogtepunten.
Ik bedoelde meer qua boek-opbouw/-indeling en hoeveelheid uitleg en plaatjes!

Ik hou wel van Grieks eten :Y
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  woensdag 15 december 2010 @ 20:02:19 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89971624
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 19:57 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Ik bedoelde meer qua boek-opbouw/-indeling en hoeveelheid uitleg en plaatjes!

Ik hou wel van Grieks eten :Y
Oh op die manier, ik vind het ook niet vies hoor
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 december 2010 @ 20:54:59 #206
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89974320
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 14:15 schreef conleche het volgende:
Weet iemand welk Thais kookboek het beste en het meest compleet is?
Ja, absoluut, dat is Thai Food van David Thompson.
De kookbijbel van de Thaise keuken.



Wil er binnenkort een kleine recensie over schrijven, maar dan moeten ze 'm gvdgvdgv eerst leveren. Dus euh, als je 'm bestelt, verwacht niet dat ie met 4 werkdagen op je mat ligt. :X
  woensdag 15 december 2010 @ 20:58:44 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89974516
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 20:54 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, absoluut, dat is Thai Food van David Thompson.
De kookbijbel van de Thaise keuken.

[ afbeelding ]

Wil er binnenkort een kleine recensie over schrijven, maar dan moeten ze 'm gvdgvdgv eerst leveren. Dus euh, als je 'm bestelt, verwacht niet dat ie met 4 werkdagen op je mat ligt. :X
Hoe weet je dat het de bijbel is als je hem nog niet hebt?
:? :?

Die recensies op amazon.co.uk zijn wel geniaal, mensen die het een slecht boek vinden omdat ze de ingredienten niet in de supermarkt kunnen vinden
_O- _O- _O-
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89975973
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 19:57 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Ik bedoelde meer qua boek-opbouw/-indeling en hoeveelheid uitleg en plaatjes!

Ik hou wel van Grieks eten :Y
Ik weet niet of je De Zilveren Lepel ook bezit? If so: gebruik je 'm veel?

Het zal wel het meest complete boek zijn enzo, maar DZL staat bij mij (en volgens mij bij veel anderen ook) te verstoffen omdat het helemaal geen fijn boek is om echt te gebruiken - ik vind bijvoorbeeld Made in Italy van Giorgio Locatelli een veel fijner boek.
  woensdag 15 december 2010 @ 21:31:27 #209
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89976445
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe weet je dat het de bijbel is als je hem nog niet hebt?
:? :?
'k Heb er wel flink in gebladerd. Had niet lang nodig ook om te zien hoe briljant dat boek is.
Maar wil 'm nu zelf hebben en uit koken voor ik er iets over schrijf.
pi_89976467
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 19:52 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Kleurtjes O+ Wat voor soort recepten zijn dat? Wereldkeuken, van alles wat of meer specifiek ofzo?

Ik zag vandaag bij de ABC dit boek:
[ afbeelding ]
Lijkt me een soort Zilveren Lepel maar dan voor de Griekse keuken? Iemand er ervaring mee? Ik had niet veel tijd maar heb het snel doorgebladerd en het zag er wel leuk uit :Y
van alles staat erin. tis echt een erg leuk boek, per seizoen ingedeeld en dan weer verschillende onderwerpen per seizoen: soepen, salades, hoofd met vis/vlees vegetarisch etc etc.

vind het een fijn boek :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 15 december 2010 @ 21:41:48 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89977097
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 21:31 schreef RobinOok het volgende:

[..]

'k Heb er wel flink in gebladerd. Had niet lang nodig ook om te zien hoe briljant dat boek is.
Maar wil 'm nu zelf hebben en uit koken voor ik er iets over schrijf.
Lees de recensies op amazon, vooral de mensen die het niet goed vinden zijn hilarisch
Geen plaatjes!!
Ingrediënten hebben ze niet bij de supermarkt!!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89977401
quote:
Op woensdag 15 december 2010 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Die recensies op amazon.co.uk zijn wel geniaal, mensen die het een slecht boek vinden omdat ze de ingredienten niet in de supermarkt kunnen vinden
_O- _O- _O-
Ik vind het wel een voordeel als in een kookboek wordt aangegeven hoe je een ronduit bizar ingredient door in een het land van publicatie enigszins couranter ingrediënt zou kunnen vervangen.

Dan heb ik het natuurlijk niet over de standaard-toko spullen (als het gaat om een aziatisch kookboek), maar er zijn wel bepaalde grenzen bij wat je nog zou moeten kunnen krijgen. Maar gefermenteerde bawunga-noten kan ik helaas niet krijgen en dan zou ik wel willen een idee hebben of ik ze door walnoten, verrotte pinda's of geweekte hazelnoten zou kunnen vervangen.

Als je het boek in nederland kunt kopen, spreekt het wel voor de uitgever dat je met een beetje goede wil de recepten ook moet kunnen maken, zonder eerst de halve wereld rond te vliegen. Daarentegen heb een aantal kookboeken uit Penang meeverhuisd, en als ik daaruit kook vind ik het totaal niet vreemd dat ik bij de visboer geen kwal kan halen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 15 december 2010 @ 21:56:36 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89978101
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 21:46 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Ik vind het wel een voordeel als in een kookboek wordt aangegeven hoe je een ronduit bizar ingredient door in een het land van publicatie enigszins couranter ingrediënt zou kunnen vervangen.
Ja, zo las mijn moeder in haar kookboek dat je kappertjes kon vervangen door doperwten, aha, dus kappertjes zijn een soort doperwten dacht ze.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 december 2010 @ 22:29:30 #214
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_89980145
Tof DE! Ik onthoud hem voor als ik weer eens kookboekenkoopkriebels krijg O+ Andere titels van haar klinken ook tof, zoals die In Season. Groenten :9

quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 21:24 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik weet niet of je De Zilveren Lepel ook bezit? If so: gebruik je 'm veel?

Het zal wel het meest complete boek zijn enzo, maar DZL staat bij mij (en volgens mij bij veel anderen ook) te verstoffen omdat het helemaal geen fijn boek is om echt te gebruiken - ik vind bijvoorbeeld Made in Italy van Giorgio Locatelli een veel fijner boek.
Gewetensvraag!

Al moet ik zeggen dat ik nu ik terug ben uit Engeland wel van plan was hem juist meer te gebruiken, omdat ik de komende tijd waarschijnlijk meer dagen thuis ben :P Maarja, het kan heel goed zijn dat dat bij een voornemen blijft - mijn trackrecord met de meeste kookboeken is niet heel goed :') Maar ze zijn zo tof om te hebben! O+
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  woensdag 15 december 2010 @ 22:44:22 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89980919
quote:
10s.gif Op woensdag 15 december 2010 22:29 schreef MariaEtcetera het volgende:
Tof DE! Ik onthoud hem voor als ik weer eens kookboekenkoopkriebels krijg O+ Andere titels van haar klinken ook tof, zoals die In Season. Groenten :9

[..]

Gewetensvraag!

Al moet ik zeggen dat ik nu ik terug ben uit Engeland wel van plan was hem juist meer te gebruiken, omdat ik de komende tijd waarschijnlijk meer dagen thuis ben :P Maarja, het kan heel goed zijn dat dat bij een voornemen blijft - mijn trackrecord met de meeste kookboeken is niet heel goed :') Maar ze zijn zo tof om te hebben! O+
Gewetensvraag
Had je het geld dan niet beter kunnen besteden aan een kreeft of 2, 3 , een ganzelever, een pot caviaar, een kilo reerug?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 december 2010 @ 22:48:20 #216
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_89981148
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 22:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewetensvraag
Had je het geld dan niet beter kunnen besteden aan een kreeft of 2, 3 , een ganzelever, een pot caviaar, een kilo reerug?
Antwoord: nee want ik heb hem kado gekregen! En kaviaar vind ik niet lekker :+
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_89981318
quote:
10s.gif Op woensdag 15 december 2010 22:29 schreef MariaEtcetera het volgende:
Tof DE! Ik onthoud hem voor als ik weer eens kookboekenkoopkriebels krijg O+ Andere titels van haar klinken ook tof, zoals die In Season. Groenten :9
Gewetensvraag!

Al moet ik zeggen dat ik nu ik terug ben uit Engeland wel van plan was hem juist meer te gebruiken, omdat ik de komende tijd waarschijnlijk meer dagen thuis ben :P Maarja, het kan heel goed zijn dat dat bij een voornemen blijft - mijn trackrecord met de meeste kookboeken is niet heel goed :') Maar ze zijn zo tof om te hebben! O+
Koop dan bij De Slegte zo'n boek over de Griekse keuken. Dan betaal je 7 euro, heb je er plaatjes bij en heb je de belangrijkste recepten ook wel. Kun je lekker de rest van je geld uitgeven aan dat boek van DE, dat klinkt namelijk veel leuker ;)
pi_89981575
Dank voor de suggesties, zal eens kijken, hoewel ik liever kookboeken in het Nederlands heb. Vanwege de afwijkende inhoudsmaten en dergelijke.

CF! :W Ik kook weleens uit de zilveren lepel, ik vind het eigenlijk wel een fijn boek! Ik schrijf er dan in de kantlijn een cijfer bij en wat er eventueel aan verbeterd kan worden. :D
  woensdag 15 december 2010 @ 23:47:42 #219
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_89984167
Hmmm. Okee ik heb dat boek van mn koop-dit-voor-mij-voor-kerst-lijstje afgehaald, thanks voor het Inzicht :+ Misschien blader ik hem nog wel eens goed door als ik weer eens bij de boekhandel ben.

Wat een idee van die cijfers enzo, Cootje :D Al is de boeken-nerd in mij geschokt bij het idee in boeken te schrijven :') Al heeft het wel iets leuks kneuterigs, zo'n kookboek waarin gebruiks-vlekken, ezelsoren en notities staan :+
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  dinsdag 4 januari 2011 @ 00:03:20 #220
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_90821190
Door dit topic was ik nieuwsgierig geworden naar kookook (het basisboek), bij bol.com was het rond de 25 euro. Met kerst een VVV-bon van 25 euro gekregen dus dat kwam goed uit.
Mijn bedoeling was om eens door het boek te bladeren, kijken of het mij beviel en zoja het boek te kopen. Hebben ze bij de Bijenkorf, selexyz, Slegte, nergens het boek! Dus ik denk ooh in de entre deux ligt een Cook en Co. (was daar nog nooit binnen geweest) maar daar hadden ze alleen boeken van bekende-tv-koppen.
Voordat ik het koop wil ik graag door het boek bladeren, en ik heb geen zin om het via bol.com ofzo het te bestellen om daarna weer terug te sturen. Dat wordt nog even zoeken dus.
吴 曼 迪
pi_90827017
Mijn nieuwste kookboek:
pi_90827038
Kookook zag ik laatst nog liggen bij de Bruna.
  woensdag 5 januari 2011 @ 23:34:30 #223
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_90912719
Op aanraden van Piet Verdriet (ander topic ;)) het Wannée besteld .... ben geen beginner, maar kreeg ook van andere recensies en dergelijke toch wel het idee dat het nog een leuk boek is om de verzameling mee uit te breiden. Ben benieuwd, review volgt. :)
Smell the flowers while you can....
pi_90914253
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 23:34 schreef Miss-MacPhisto het volgende:
Op aanraden van Piet Verdriet (ander topic ;)) het Wannée besteld .... ben geen beginner, maar kreeg ook van andere recensies en dergelijke toch wel het idee dat het nog een leuk boek is om de verzameling mee uit te breiden. Ben benieuwd, review volgt. :)
Leuk boek idd :Y Staat een hoop in :o Ideaal voor het basiswerk :)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  donderdag 6 januari 2011 @ 00:12:03 #225
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_90914843
quote:
1s.gif Op donderdag 6 januari 2011 00:02 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Leuk boek idd :Y Staat een hoop in :o Ideaal voor het basiswerk :)
Klinkt goed, ben benieuwd. :)
Smell the flowers while you can....
pi_90925708
Ik heb De Banketbakker gevraagd en gekregen voor kerst. Met recepten van Cees Holtkamp. En ik kan niet wachten totdat ik de citroenmerenguetaart heb geprobeerd te maken, aangezien die taart van bakkerij Holtkamp echt zo ontzettend lekker is!

Ik heb het nog niet uitgebreid bestudeerd, maar zo op het eerste gezicht lijkt het mij echt een ongelofelijk handig bakboek en zijn krokettenrecept staat er ook in. :9

Enig minpuntje wat mij betreft: beetje weinig plaatjes. :@ Ik begrijp het ook wel weer hoor, want er staat ook zo ontzettend veel in, dan kan je niet bij alles plaatjes doen. Maar ik vind het altijd wel fijn om te zien hoe het eruit zou hóren te zien. :P
  vrijdag 14 januari 2011 @ 20:02:42 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91333022
Heb de tweedelige gebonden versie van Mastering the art of french cooking binnen, mijn Nederlandse uitgave is inmiddels zeker 25 jaar oud, het papier geelbruin en vol met vlekken.
Heb de indruk dat de 2 deler die ik net binnen heb meer tekeningen bevat.
Nu nog even een omrekentabel maken voor de maten.
De Nederlandse vertaling is overginds uitstekend, het is niet alleen een van mijn absoluut beste kookboeken, het is sowieso een van de allerbeste kookboeken überhaupt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91334732
Van mijn verjaardagsgeld ga ik eindelijk de Zilveren lepel kopen O+
pi_91356811


[ Bericht 100% gewijzigd door comoncook op 15-01-2011 13:44:38 ]
pi_91357076
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 januari 2011 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb de tweedelige gebonden versie van Mastering the art of french cooking binnen, mijn Nederlandse uitgave is inmiddels zeker 25 jaar oud, het papier geelbruin en vol met vlekken.
Heb de indruk dat de 2 deler die ik net binnen heb meer tekeningen bevat.
Nu nog even een omrekentabel maken voor de maten.
De Nederlandse vertaling is overginds uitstekend, het is niet alleen een van mijn absoluut beste kookboeken, het is sowieso een van de allerbeste kookboeken überhaupt.
Waarom heb je dan eigenlijk de engelstalige versie gekocht? Ik vind het overigens opvallend: de nederlandse editie komt in één volume terwijl de Amerikaanse in twee delen komt (althans in het boek Julie & Julia dat bij de mijne zat wordt ook steeds gesproken over twee delen). Lijkt me toch iets handzamer.

'k Ben wel blij dat ik nu weet dat de vertaling écht goed is. Er worden soms enorme fouten gemaakt in kookboekvertalingen. Koffie/Theelepels die door elkaar worden gehusseld. Vissoorten die verkeerd vertaald worden, als Brit, Nederlander, Fransman en Duitser krijg je soms alle 4 een andere vis in één recept. En vertalers die het verschil tussen bakpoeder en gist niet snappen (Cakes van Sophie).
  zaterdag 15 januari 2011 @ 09:51:51 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91357807
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2011 07:08 schreef Fixers het volgende:

[..]

Waarom heb je dan eigenlijk de engelstalige versie gekocht?
Dit klinkt wellicht gek, maar ik wilde hem in de taal lezen waarin hij geschreven is. En verder gewoon voor de heb en de tekeningen
quote:
Ik vind het overigens opvallend: de nederlandse editie komt in één volume terwijl de Amerikaanse in twee delen komt (althans in het boek Julie & Julia dat bij de mijne zat wordt ook steeds gesproken over twee delen). Lijkt me toch iets handzamer.
Jep, maar je moet wel wat omstandiger zoeken
quote:
'k Ben wel blij dat ik nu weet dat de vertaling écht goed is. Er worden soms enorme fouten gemaakt in kookboekvertalingen. Koffie/Theelepels die door elkaar worden gehusseld. Vissoorten die verkeerd vertaald worden, als Brit, Nederlander, Fransman en Duitser krijg je soms alle 4 een andere vis in één recept. En vertalers die het verschil tussen bakpoeder en gist niet snappen (Cakes van Sophie).
LOL
Dat meen je niet
Maar het laat wel zien dat het kookboeken uitgeven meestal niet om de recepten gaat. Het probleem van het vertalen van kookboeken is ook het volgende, waar mevrouw Child in haar biografie ook over verteld, niet alleen hebben vissen andere namen, een vis van voor de kust van de VS en uit de middelandse zee mogen dan tot dezelfde soort behoren, ze kunnen een andere structuur van vlees hebben. Amerikaanse bloem is anders dan franse bloem (glutengehalte), net als de boter, en ze heeft daar de recepten op aangepast.
Ik zelf weet dat je bv in Duitsland tarwebloem in 2 soorten hebt, met een hoog en met een laag glutengehalte. Het eerste is voor brood, het tweede voor cake en koekjes geschikt. Je zit dus niet alleen met de vertaling van de tekst, maar ook met die van de producten. Johannes van Dam heeft het daar ook over bij knoflook, amerikaanse knoflook is veel milder dan europese, en als je tegenwoordig knoflook koopt komt ie maar al te vaak uit China.
Dus heb je eigenlijk geen idee of het wel smaakt zoals bedoeld. Heb het hierover ook al eens hier op Fok over gehad mbt tot verse Gember. Niet alleen smaakt die anders over het jaar genomen, maar als je hem laat liggen veranderd de smaak ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91361398
Ik heb 'De dikke vegetariër' gekocht. Ik ben er helemaal weg van. Goede beschrijvingen.

  zaterdag 15 januari 2011 @ 12:46:51 #233
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_91361984
De zoekfunctie leverde niets op dus hierbij deel 2.

Maar schijnbaar is er toch een deeltje 2, kunnen deze worden samengevoegd?
Bedankt.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_91364194
quote:
Op zaterdag 15 januari 2011 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit klinkt wellicht gek, maar ik wilde hem in de taal lezen waarin hij geschreven is. En verder gewoon voor de heb en de tekeningen

[..]

Jep, maar je moet wel wat omstandiger zoeken

[..]

LOL
Dat meen je niet
Maar het laat wel zien dat het kookboeken uitgeven meestal niet om de recepten gaat. Het probleem van het vertalen van kookboeken is ook het volgende, waar mevrouw Child in haar biografie ook over verteld, niet alleen hebben vissen andere namen, een vis van voor de kust van de VS en uit de middelandse zee mogen dan tot dezelfde soort behoren, ze kunnen een andere structuur van vlees hebben. Amerikaanse bloem is anders dan franse bloem (glutengehalte), net als de boter, en ze heeft daar de recepten op aangepast.
Ik zelf weet dat je bv in Duitsland tarwebloem in 2 soorten hebt, met een hoog en met een laag glutengehalte. Het eerste is voor brood, het tweede voor cake en koekjes geschikt. Je zit dus niet alleen met de vertaling van de tekst, maar ook met die van de producten. Johannes van Dam heeft het daar ook over bij knoflook, amerikaanse knoflook is veel milder dan europese, en als je tegenwoordig knoflook koopt komt ie maar al te vaak uit China.
Dus heb je eigenlijk geen idee of het wel smaakt zoals bedoeld. Heb het hierover ook al eens hier op Fok over gehad mbt tot verse Gember. Niet alleen smaakt die anders over het jaar genomen, maar als je hem laat liggen veranderd de smaak ook.
Toen ik in engeland in de keuken werkte stonden er ook twee tonnen met witte bloem: soft en hard. Ik kan me niet meer herinneren wat het verschil was, maar genoeg recepten vroegen om juist de een of ander of een mengsel in bepaalde verhoudingen.

Heb nog een Macarons boekje gekocht van José Marchal. Eentje met ook veel theoriekennis erin.
pi_91366352
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2011 12:30 schreef Deliah het volgende:
Ik heb 'De dikke vegetariër' gekocht. Ik ben er helemaal weg van. Goede beschrijvingen.

[ afbeelding ]
Die ziet er fijn uit. Maar ben nu dus in dubio of ik hem niet voor de helft van de prijs in het originele Engels/Amerikaans moet aanschaffen... -O-.
"If you are depressed you shouldn't be in C major!" - Rick Beato
pi_91454931
Wat betreft het Macarons Boekje, 'k heb de naam van de auteur verkeerd gespeld. Dat moet zijn José Maréchal. Dit issum (klikbaar naar Bol.com):


@Pietverdriet: Het is niet zo verrassend dat de vertaling van De Kunst van het Koken correct is vertaald. Ik zag toevallig in de colofon dat Johannes van Dam als adviseur heeft gediend.
  maandag 17 januari 2011 @ 13:47:58 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91460495
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 11:30 schreef Fixers het volgende:
Wat betreft het Macarons Boekje, 'k heb de naam van de auteur verkeerd gespeld. Dat moet zijn José Maréchal. Dit issum (klikbaar naar Bol.com):
[ link | afbeelding ]

@Pietverdriet: Het is niet zo verrassend dat de vertaling van De Kunst van het Koken correct is vertaald. Ik zag toevallig in de colofon dat Johannes van Dam als adviseur heeft gediend.
Correct, hoewel zijn kennis van het Frans beter is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 17 januari 2011 @ 18:55:24 #238
266552 grasisbruin
Kleurenblind dus
pi_91475740
Iedereen zou eigenlijk het volkomen kookboek van Wina Born uit 1976 in de kast moeten hebben staan. Echt stampvol gerechten, en treurig om te zien dat het koken thuis zo achteruit is gegaan.

K heb de Larousse ook, maar da's voornamelijk voor warenkennis
Kleurenblinden zien de wereld met andere ogen
  maandag 17 januari 2011 @ 19:00:19 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91476042
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 18:55 schreef grasisbruin het volgende:
Iedereen zou eigenlijk het volkomen kookboek van Wina Born uit 1976 in de kast moeten hebben staan. Echt stampvol gerechten, en treurig om te zien dat het koken thuis zo achteruit is gegaan.
Eens
We gaan hard de UK achterna, hoop alleen dat het nooit zo erg wordt als daar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 17 januari 2011 @ 19:04:03 #240
266552 grasisbruin
Kleurenblind dus
pi_91476269
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eens
We gaan hard de UK achterna, hoop alleen dat het nooit zo erg wordt als daar
Wel geinig, ik ben vorig jaar in dichte mist bij een engelse haven aan komen zeilen met mn vader en we konden engeland eerder ruiken dan zien. :') Fish 'n chips....
Kleurenblinden zien de wereld met andere ogen
  maandag 17 januari 2011 @ 19:06:39 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91476422
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 19:04 schreef grasisbruin het volgende:

[..]

Wel geinig, ik ben vorig jaar in dichte mist bij een engelse haven aan komen zeilen met mn vader en we konden engeland eerder ruiken dan zien. :') Fish 'n chips....
Ik heb liever Fish&Chips dan Frikandel en Friet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91511390
In navolging van dit topic toch maar wat kookboeken bij elkaar gesprokkeld.


Voor 25,- nieuw via MP gekocht


Van de kerstman ontvangen


Geruild voor wat digitaal world of warcraft gold :D

Dus totaal maar 25,- kwijt voor (volgens mij) 3 van een prachtboeken die jaren meegaan.
pi_91515272
wil een goed mediterraans kookboek, met recepten uit Marokko/Spanje.

Weten jullie welke goed is>
pi_91519692
quote:
14s.gif Op donderdag 6 januari 2011 12:25 schreef conleche het volgende:
Ik heb De Banketbakker gevraagd en gekregen voor kerst. Met recepten van Cees Holtkamp. En ik kan niet wachten totdat ik de citroenmerenguetaart heb geprobeerd te maken, aangezien die taart van bakkerij Holtkamp echt zo ontzettend lekker is!

Ik heb het nog niet uitgebreid bestudeerd, maar zo op het eerste gezicht lijkt het mij echt een ongelofelijk handig bakboek en zijn krokettenrecept staat er ook in. :9

Enig minpuntje wat mij betreft: beetje weinig plaatjes. :@ Ik begrijp het ook wel weer hoor, want er staat ook zo ontzettend veel in, dan kan je niet bij alles plaatjes doen. Maar ik vind het altijd wel fijn om te zien hoe het eruit zou hóren te zien. :P
Heb je al wat gebakken? Ik wil 'm denk ik ook halen, dus ik zoek gebruikers ervaringen :P
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_91520008
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 14:48 schreef Sandous het volgende:
wil een goed mediterraans kookboek, met recepten uit Marokko/Spanje.

Weten jullie welke goed is>
Het eerste wat me zo te binnen schiet, zijn de kookboeken van het Londense restaurant Moro. Leuke boeken (ik ken verder ook weinig andere boeken waarin die combi Spaans/Marokkaans voorkomt).
pi_91523169
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 16:12 schreef _aurum_ het volgende:

[..]

Heb je al wat gebakken? Ik wil 'm denk ik ook halen, dus ik zoek gebruikers ervaringen :P
Nee! Druk, druk, druk. Je weet wel ;) Maar vrijdag komt er iemand eten die cateraarster is, dus misschien dat ik dan die merenguetaart probeer. Als ik durf. Want kan ook gewoon m'n tarte tatin maken, die mislukt nooit. Zal het laten weten. :)
pi_91646403
Net Mastering the art of French cooking besteld :) Eindelijk! *O*
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91750693
Gisteren het kookboek Home Made aangeschaft, leuk boek!

Verder ben ik nog in afwachting van twee kookboeken: Madhur Jaffreys Eastern Vegetarian Cooking en The Accidental Vegetarian van Simon Rimmer. Niet dat ik vegetarier ben geworden, maar we eten doordeweeks bijna nooit vlees.
pi_91754680
quote:
Op zondag 23 januari 2011 15:11 schreef ColdFeet het volgende:
Gisteren het kookboek Home Made aangeschaft, leuk boek!

Verder ben ik nog in afwachting van twee kookboeken: Madhur Jaffreys Eastern Vegetarian Cooking en The Accidental Vegetarian van Simon Rimmer. Niet dat ik vegetarier ben geworden, maar we eten doordeweeks bijna nooit vlees.
Eastern Vegetarian cooking heb ik ook. Best een prima boek, maar ik heb wel altijd moeite om me te motiveren om er iets uit te koken.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_91754771
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 16:28 schreef stavromulabeta het volgende:
Eastern Vegetarian cooking heb ik ook. Best een prima boek, maar ik heb wel altijd moeite om me te motiveren om er iets uit te koken.
Ik heb een beetje hetzelfde met de Curry Bible. Maar als ik er dan toch weer uit kook, is het altijd lekker, dat dan weer wel. 't Gaat een beetje met vlagen hier ;)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')