abonnement Unibet Coolblue
pi_87159320
quote:
Op zondag 3 oktober 2010 12:45 schreef Dagonet het volgende:
Ik kwam net dit linkje ergens tegen:
http://www.cookyourbook.nl/

Een nederlandse site (dus met ideal te betalen) waar je je eigen kookboek kan samenstellen in hardcover. Dat scheelt weer schriften en andere meuk.
Best een aardig concept, alleen gelimiteerd tot 100 recepten. Dat kan weleens lastig worden voor aardig wat mensen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_87159377
leuk! een deel 2 :)

Ik ben op zoek naar een goed Indiaas kookboek.. iemand? :9
Ja doei.
pi_87174484
Heeft iemand Vegeterranean? Is het tof? En is het fijn en bruikbaar?
  maandag 4 oktober 2010 @ 18:32:05 #179
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_87177721
quote:
Op maandag 4 oktober 2010 03:48 schreef flying-dutchman het volgende:
Vraagje, hoe staan bij jullie de kookboeken geordend? Op nationaliteit, auteur, doorelkaar, etc?

Bij mij staan ze nog vooral niet, omdat ze nog in een verhuisdoos zitten, maar daarvoor was het redelijk random :')
Op grote en zwaarte.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 4 oktober 2010 @ 18:57:52 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87178622
Poeh, op hoogte per plank
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87180851
quote:
Op maandag 4 oktober 2010 03:48 schreef flying-dutchman het volgende:
Vraagje, hoe staan bij jullie de kookboeken geordend? Op nationaliteit, auteur, doorelkaar, etc?

Bij mij staan ze nog vooral niet, omdat ze nog in een verhuisdoos zitten, maar daarvoor was het redelijk random :')
Beetje op thema/keuken. En auteur natuurlijk.
pi_87180922
quote:
Op maandag 4 oktober 2010 03:48 schreef flying-dutchman het volgende:
Vraagje, hoe staan bij jullie de kookboeken geordend?
niet :)
Ja doei.
pi_87181545
quote:
Op maandag 4 oktober 2010 03:48 schreef flying-dutchman het volgende:
Vraagje, hoe staan bij jullie de kookboeken geordend? Op nationaliteit, auteur, doorelkaar, etc?

Bij mij staan ze nog vooral niet, omdat ze nog in een verhuisdoos zitten, maar daarvoor was het redelijk random :')
Op volgorde van meest recentelijk gebruik :P
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_87235098
Als t goed is komt vandaag (of morgen) mijn pakketje aan met daarin 'de kunst van het koken'.

Ben benieuwd :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_87235643
quote:
Op maandag 4 oktober 2010 16:55 schreef ArtemisQ het volgende:
Heeft iemand Vegeterranean? Is het tof? En is het fijn en bruikbaar?
Check. Ik vind het een heel mooi kookboek, met goede en lekkere recepten, maar wel redelijk bewerkelijk. Als je nog veel tijd hebt om in de keuken te staan is het echt heel prima. Bij mij wordt het eigenlijk te weinig gebruikt, omdat ik na een lange dag geen energie meer kan vinden om lang de keuken in te gaan. Wel goed om inspiratie op te doen voor een etentje oid. Kun je 'm niet eens in de boekhandel inkijken?
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_87235978
Maandag "De zilvere lepel" gehaald :D
Erg mooi boek!
pi_87322044
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 06:58 schreef DarkElf het volgende:
Als t goed is komt vandaag (of morgen) mijn pakketje aan met daarin 'de kunst van het koken'.

Ben benieuwd :)
Heb hem voor mijn verjaardag gevraagd.
Hoop hem dus volgende week ook te hebben!!
Heb je m al?
En......?? Hoe is ie.
pi_87322103
Oh ja: ik vind het een schitterend boek! Zo knalvol met informatie en recepten O+

Zeker een aanwinst :Y

(al moet je er wel een steekwagentje voor hebben :P hij weegt 2.5 kilo :D)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_87322405
Kan niet wachten......
pi_87348350
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2010 14:07 schreef DarkElf het volgende:
Oh ja: ik vind het een schitterend boek! Zo knalvol met informatie en recepten O+

Zeker een aanwinst :Y

(al moet je er wel een steekwagentje voor hebben :P hij weegt 2.5 kilo :D)
Valt nog mee. Larousse gaat over de 5 heen
pi_87703953
Ik ben opzoek naar een goed (basis)boek over patisserie en desserts. Het liefst met uitgebreide beschrijvingen van de technieken en waarom iets op die manier gedaan wordt.
Iemand aanraders? Engelstalig mag ook.
  dinsdag 19 oktober 2010 @ 17:28:23 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87720727
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 10:07 schreef FigureBirdStars het volgende:
Ik ben opzoek naar een goed (basis)boek over patisserie en desserts. Het liefst met uitgebreide beschrijvingen van de technieken en waarom iets op die manier gedaan wordt.
Iemand aanraders? Engelstalig mag ook.
Patisserie is een vak apart, probeer eens Eugen Pauli te pakken te krijgen, is hét standaard werk voor de horeca kok. Het is niet alleen Patisserie, maar geeft daar een redelijke introductie in. Verder is in the sweet kitchen van Regan Daley een geweldig boek over desserts en patisserie voor als je het echt goed wil leren.


In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 november 2010 @ 18:36:16 #193
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_88217968
Heb de volgend pdf'jes gevonden :')
3 kookboeken van Lonny
1 kookboek met chinese gerechten
kookboek van Donna Hay?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_88237091
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 oktober 2010 17:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Patisserie is een vak apart, probeer eens Eugen Pauli te pakken te krijgen, is hét standaard werk voor de horeca kok. Het is niet alleen Patisserie, maar geeft daar een redelijke introductie in. Verder is in the sweet kitchen van Regan Daley een geweldig boek over desserts en patisserie voor als je het echt goed wil leren.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ik zie dit nu pas, maar bedankt Piet!
Eugen Pauli wel eens wat vaker over gehoord. Misschien eens kijken of ik hem tweedehands voor een leuk prijsje kan vinden.
pi_88237114
Volstaat het niet te zien dat een tuin mooi is zonder ook te moeten geloven dat er ook nog feeën in wonen?
pi_88240927
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 oktober 2010 17:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Patisserie is een vak apart, probeer eens Eugen Pauli te pakken te krijgen, is hét standaard werk voor de horeca kok. Het is niet alleen Patisserie, maar geeft daar een redelijke introductie in. Verder is in the sweet kitchen van Regan Daley een geweldig boek over desserts en patisserie
Die laatste lijkt me erg leuk!

Ik heb laatst deze gekocht, het zijn niet echt kookboeken (als in er het draait niet helemaal om de recepten) maar wel bijzonder leuk om te lezen!



pi_89957314
Weet iemand welk Thais kookboek het beste en het meest compleet is?
  † In Memoriam † woensdag 15 december 2010 @ 14:27:51 #198
91830 MaximusTG
pi_89957802
Een boek met veel deThais dus eigenlijk? _O- sorry, flauwe bui.
pi_89968659
Het enige grote Thai dat ik ken is 'De Verhalen van de Rode Lantaarn'. Geen idee hoe goed het eigenlijk is als kookboek.

Ik heb mijzelf eindelijk laten verleiden tot Julia Childs Kunst van het koken. Ik kan best aardig koken, maar Escoffier is mij toch te moeilijk geschreven. Die 'Ma Cuisine' die de ondertitel "Escoffier voor iedereen" heeft vind ik maar marginaal beter dan het origneel.

Vandaag ook nog iets leuks gescoord voor papillottes.
  woensdag 15 december 2010 @ 19:05:22 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89969066
Escoffier is ook voor de prof keuken gedacht, niet echt voor thuis.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')