quote:Op woensdag 20 januari 2010 14:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben de komende tijd zeer druk met andere zaken, dus zal onregelmatig en veel minder vaak hier verschijnen.
Niet doorvertellen dat ik hier om tips heb gevraagd, he?quote:Op donderdag 4 februari 2010 16:07 schreef Omnifacer het volgende:
[..]
Ik zie dat de nieuwe rolverdeling je goed bevalt?
De marinade was lekker, maar ik had ze er ook een beetje in gegaard zeg maar ipv gewoon gebakken. Dat had ik beter niet kunnen doen want de smaak van de marinade was nu wel heel dominant.quote:Op donderdag 4 februari 2010 16:11 schreef Fargo het volgende:
[..]
Niet doorvertellen dat ik hier om tips heb gevraagd, he?
Ze denkt nog steeds dat het een aangeboren talent is bij mij!
Zijn die kippenbouten van je nog gelukt?
Misschien handig om te melden om teleurstellingen te voorkomen van mensen die alleen antwoord willen van de enige echte Pietverdriet.quote:Op woensdag 20 januari 2010 14:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben de komende tijd zeer druk met andere zaken, dus zal onregelmatig en veel minder vaak hier verschijnen.
Heb het in de OP gezet, dank.quote:Op donderdag 4 februari 2010 20:47 schreef Pandora73 het volgende:
Las ik ergens achteraan het vorige topic niet dat Piet hier voorlopig maar weinig zal zijn?
Edit: gevonden...
[..]
Misschien handig om te melden om teleurstellingen te voorkomen van mensen die alleen antwoord willen van de enige echte Pietverdriet.
Een flinke steek boter in een braadpan en rondom dichtschroeien.quote:Op vrijdag 5 februari 2010 17:40 schreef Idler het volgende:
Ik heb een beenhammetje in de koelkast liggen, maar weet eigenlijk niet goed wat ik er mee aan moet. Piet (of iemand anders!) een goed idee?
Thanks!quote:Op vrijdag 5 februari 2010 18:18 schreef Tezz het volgende:
[..]
Een flinke steek boter in een braadpan en rondom dichtschroeien.
Dan uit de pan halen en in een ovenschaal overdoen, de boter er overheen gieten en eventueel wat extra roomboter toevoegen.
Schuif de schaal in een oven van ongeveer 140 graden en gaar je beenham daar verder. De tijd is afhankelijk van het gewicht van de ham. Een stuk van ongeveer 500 gram duurt pakweg 45 minuten.
Even laten rusten en dan pas aansnijden. Voila, een heerlijk sappige beenham!
Ik vergat er nog bij te vertellen dat je halverwege een keer je ham moet keren en extra moet bedruipen met het in de schaal aanwezige braadvocht! Dan wordt ie extra sappig...quote:
De bloemkool was heerlijk gelukt andersquote:Op vrijdag 5 februari 2010 23:03 schreef DevilsAndDust het volgende:
Fargo, ga je lekker in de keuken?.
TVP..
Beenham in colasausquote:Op vrijdag 5 februari 2010 17:40 schreef Idler het volgende:
Ik heb een beenhammetje in de koelkast liggen, maar weet eigenlijk niet goed wat ik er mee aan moet. Piet (of iemand anders!) een goed idee?
Oeh oeh, ik weet het!quote:Op zaterdag 6 februari 2010 15:39 schreef Fargo het volgende:
[..]
De bloemkool was heerlijk gelukt anders![]()
En drie keer raden wie er een maand of wat geleden jouw recept voor broccolisoep heeft uitgeprobeerd?
De instructies voor kip:quote:Op zaterdag 6 februari 2010 18:49 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Ik heb bij de turk 3 duifjes gekocht (geplukt, met kop / ingewanden). Nu heb ik de filetjes eraf gehaald en klaargemaakt, maar mijn vraag is hoe ik alle ingewanden er het handigst uitkrijg voor de volgdende keer.
Bron & illustraties: http://www.kippenforum.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=28&t=13885quote:Neem het zeer scherpe aardappelmesje
Leg de kip voor je met het halseinde naar je toe.
Bekijk het zeer aandachtig, men zal verschillende lagen zien.
Maak een gleuf in het nekvel en trek die door tot het begin van de borstbeentjes (v vormig), maar probeer de krop niet te raken. De eerste keer snijdt men daarin gegarandeerd, maar dat is geen probleem, alleen zal men dan het voedsel zien. En dat moet weggedaan worden. Het beste is dan gewoon het voedsel weg te spoelen.
Op dat moment zal men de luchtpijp (darmvormig, doorsnede 0.5cm) en de slokdarm zien, deze moeten losgemaakt worden van het andere weefsel.In feite moet het halsvel nu los zijn van de nek.
De krop wordt afgesneden onder de krop zelf, dus in het tweede gedeelte van de slokdarm (eerst heeft men de slokdarm, daarna de krop en dan komt het tweede gedeelte van de slokdarm die de verbinding geeft met de kliermaag en de spiermaag. Deze twee laatsten zijn natuurlijk op dit ogenblik niet zichtbaar.)
Dan moet ook de luchtpijp afgesneden worden zo kort mogelijk bij de borstkast, en al de overige vezels en nekvel moeten verwijderd worden.
Daarna draait men de kip om, dus met haar achterste naar je toe en liggend op de rug.
Neem het buikvel vast, maak er een insnede in juist boven de cloaca, bekijk rustig of je geen darmen heb geraakt. Want dat doet men liefst niet, dus zeker niet diep insnijden, liefst dus juist onder het vel.
Maak daarna de insnede groter door het mes naar boven te trekken tot juist onder het borstbeen.
Ga dan met de hand in de kip (hand is dan aan de rugzijde van de kip, of de bovenkant zoals de kip er nu bijligt), heel rustig zodat je de ganse ingewanden kunt omvatten. En trek dan alles ineens eruit, en laat het vallen in een emmer die juist voor je voeten staat. (maag, lever en nieren zitten hier ook aan vast) Sommigen die maag, lever of nieren willen behouden, moeten dit dan eruit nemen (nooit de galblaas beschadigen)
Beetje komijn vind ik een verrassend lekker effect geven.quote:Op maandag 8 februari 2010 20:14 schreef Erasmo het volgende:
Ik ben de laatste tijd een beet met dingen op het zuur bezig, vooralsnog gebruik ik vooral mosterdzaad maar hieft iemand nog andere lekkere dingen om er bij te doen?
Ribbetjes zijn nogal vet.quote:Op dinsdag 9 februari 2010 20:03 schreef uniekhoorn het volgende:
Heb lamsribbetjes in de vriezer (had iik blijkbaar gemist toen een half lam in de vriezer verdween)
Diie ribbetjes zijn per stuk los... dus gewoon opbakken of moet je ze stoven of wat?
Met couscous ofzo?
Ik heb hier een zakje gele liggen van de turk.quote:Op dinsdag 9 februari 2010 19:58 schreef sigme het volgende:
[..]
Beetje komijn vind ik een verrassend lekker effect geven.
Een kaneelstokje ook, maar dat moet naar mijn smaak weinig kaneel op veel inmaak zijn.
En verder zit er in de standaard inmaakmixen laurier, chilipeper, dillezaad, venkel en zo nog wat.
Ik had geen los mosterdzaad toen ik ging inmaken en heb daarom inmaakmengsels gebruikt. Daarna heb ik bij de kruidenboer geel en zwart mosterdzaad gekocht. Welke gebruik jij en/of merk je enig verschil?
Kruidenquote:Op donderdag 11 februari 2010 17:30 schreef Nieners het volgende:
Wat kan ik gebruiken om mijn pangasiusfilet te kruiden? Vind hem zonder best smakeloos.
quote:Op donderdag 11 februari 2010 17:47 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Kruiden.
Inwrijven, of even laten marineren met peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder currypoeder, of tijm, rozemarijn etc. etc.
creme fraiche of zure room... een eetlepel ongeveerquote:Op donderdag 11 februari 2010 19:54 schreef Gtaboy107 het volgende:
Hoe heet dat wittige spul dat sommigen in de Tomatensoep doen, en het veel lekkerder maken? En hoeveel moet erin?
het wordt wat romiger (tegen het zuurtje denk ik?)quote:Op donderdag 11 februari 2010 19:54 schreef Gtaboy107 het volgende:
Hoe heet dat wittige spul dat sommigen in de Tomatensoep doen, en het veel lekkerder maken? En hoeveel moet erin?
en slagroom kan natuurlijk ook. heel licht opgeklopt.quote:Op donderdag 11 februari 2010 20:38 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
creme fraiche of zure room... een eetlepel ongeveer
ja dat lees ik ook weleens en dat lijkt me dus zo ranzigquote:Op vrijdag 12 februari 2010 08:31 schreef kabouter.muts het volgende:
of koffiemelk
Pff, nog nooit gebruikt. Door een salade? Of pureren met uitje, mayo, creme fraiche, augurkje etc. etc. en op een toastje ?quote:Op vrijdag 12 februari 2010 12:15 schreef Lienekien het volgende:
Heeft Piet of een van de anderen nog een aardig idee wat ik kan maken met sardinefilets uit blik (in olie)? Ik heb ze uit een erfenis.
Geen idee, was nog niet in Australie. Maar mijn gevoel zegt ja, is flink fusion, met vooral goede ingredienten. Prachtig lams en rundvlees, veel scharrelvarkens en kip in restaurants, en het rundvlees goed bestorven. Veel spartelverse vis en schaaldieren, zelfs als je wat van de kust af bent.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:40 schreef RobinOok het volgende:
Oh, leuk. Is het eten daar net zo modern en multiculti als in Australie of is NZ wat conservatiever gebleven?
jep, alle geheugenkaarten vol, slordige 100 Gig aan fotosquote:Op vrijdag 26 februari 2010 17:04 schreef Erasmo het volgende:
Dat lijkt me inderdaad een lekkere keuken daar, de 5D zeker ook goed aan het werk gezet?
Ik gruw ook echt van koffiemelk. Maar ons moeder gooit altijd een scheut door de knoflooksaus en daar lust ik wel pap van.quote:Op vrijdag 12 februari 2010 08:36 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
ja dat lees ik ook weleens en dat lijkt me dus zo ranzigmaar dat is heel persoonlijk hoor, ik ga al kokken van die lucht van koffiemelk
sowieso ben ik geen melk-fan, alleen af en toe karnemelk of chocomel.
Ook foto's van eten?quote:Op vrijdag 26 februari 2010 17:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
jep, alle geheugenkaarten vol, slordige 100 Gig aan fotos
euhquote:
knufquote:Welkom terug, trouwens! -x-
Hopla, dat recept van jou kan ik natuurlijk wel vertrouwen, dame!quote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:45 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Ik eet heeeeeeeeeeeeeeeeel vaak ouderwetse garnalencocktail, dus ik moet effe moeien hoor!
Mijn recept, een beetje op gevoel:
Wat lollig dat je dat zegt. Een blikje kost welgeteld zeven eurocent, maar ook ik denk steeds 'verdorie!' als ik er maar een lepeltje van nodig heb.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:45 schreef RobinOok het volgende:
1 T tomatenketchup voor de kleur. (theelepelje tomatenpuree is beter, maar om daar nu een blikkie voor open te maken)
Nou ja, dan wordt -ie uiteindelijk wel zachter, wat de structuur natuurlijk wel helpt, maar er zit nog steeds net zoveel smaak aan als aan een natte krant. Snif.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:50 schreef RobinOok het volgende:
Ja, avocado moet je tegenwoordig minstens een week van tevoren aanschaffen ja.
In de vriezer gooien als je klaar bentquote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:51 schreef minilot het volgende:
Overigens..
[..]
Wat lollig dat je dat zegt. Een blikje kost welgeteld zeven eurocent, maar ook ik denk steeds 'verdorie!' als ik er maar een lepeltje van nodig heb.![]()
Al bedenk ik me nu dat dat misschien ook ligt aan het ongemak van zo'n klein blikje moeten openwrikken. Die van zeven cent hebben geen treklipje.
Turks buurtsupertje proberen? Die van mij, in een klein dorp, heeft zes soorten, van ieniemieniegruis tot grotere korrel. Vaak staat er 'masa' op de zak en het is geel.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 23:05 schreef Erasmo het volgende:
[..]
In de vriezer gooien als je klaar bent
Iemand enig idee waar je maisgriesmeel haalt? Tienduizend mixdingen in de supermarkt maar een basisding als maisgriesmeel hebben ze niet
Ik wil inderdaad eens polenta gaan maken jaquote:Op vrijdag 26 februari 2010 23:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Turks buurtsupertje proberen? Die van mij, in een klein dorp, heeft zes soorten, van ieniemieniegruis tot grotere korrel. Vaak staat er 'masa' op de zak en het is geel.Soms staat er ook 'polenta' op.
Piet, namens het NZ'se buro voor tourisme hartelijk dank voor deze prachtige recensie!quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, was nog niet in Australie. Maar mijn gevoel zegt ja, is flink fusion, met vooral goede ingredienten. Prachtig lams en rundvlees, veel scharrelvarkens en kip in restaurants, en het rundvlees goed bestorven. Veel spartelverse vis en schaaldieren, zelfs als je wat van de kust af bent.
Ik maak mijn garnalencoctail altijd als volgt:quote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:45 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Ik eet heeeeeeeeeeeeeeeeel vaak ouderwetse garnalencocktail, dus ik moet effe moeien hoor!
Mijn recept, een beetje op gevoel:
2 T mayo
2 T geklopte slagroom of creme fraiche.
1 T tomatenketchup voor de kleur. (theelepelje tomatenpuree is beter, maar om daar nu een blikkie voor open te maken)
1 T heeeel fijngesneden sjalotje
1 T cognac of whiskey
5 druppels worcestershire sauce
op smaak brengen met citroensap, zout en peper
En dan lekker retro in een halve avocado serveren, of iets hipper, de avocado in blokjes of schijfjes erdoor.
[ afbeelding ]
Ik heb gister eens die van zeven cent geprobeerd omdat ik dacht ''hee lekker goedkoop'' maar ik vind de duurdere versies echt beter hoor! Dit was een behoorlijk dunne puree, en ik gebruik de tomatenpuree nu juist om een wat dikkere consistentie aan mijn gerecht te geven. Uiteindelijk werkt in laten koken natuurlijk ook, maar ik vind de wat duurdere varianten toch prettiger, en die spetteren ook niet zoquote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:51 schreef minilot het volgende:
Overigens..
[..]
Wat lollig dat je dat zegt. Een blikje kost welgeteld zeven eurocent, maar ook ik denk steeds 'verdorie!' als ik er maar een lepeltje van nodig heb.![]()
Al bedenk ik me nu dat dat misschien ook ligt aan het ongemak van zo'n klein blikje moeten openwrikken. Die van zeven cent hebben geen treklipje.
Gefrituurd? Ik zat er eerder aan te denken om het goed dik te maken, af te koelen en in plakken snijden om te bakkenquote:Op vrijdag 26 februari 2010 23:27 schreef RobinOok het volgende:
Polenta is VIES! Gisteren weer eens bewezen, kregen bij het eten ergens een gefrituurd blokkie polenta met pijnboompitten. Bah, bah, bah. Afschaffen moesten ze het.
Pietquote:Op zaterdag 27 februari 2010 11:40 schreef Perruche het volgende:
polentalekker met gorgonazola, of paddestoelenragout, of bolognese, of om er koekjes mee te bakken!
(tvp)
Een handmolen? Bestaan die nog?quote:Op zaterdag 27 februari 2010 11:56 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Piet
Wat is een goede handkoffiemolen voor zowel espressomaling als koffiemaling?
Piet \o/
Omdat ik niet hou van de smaak van mayonaise? En omdat ik er blij van wordt. Wat de engelsen comfortfood noemen.quote:Op zaterdag 27 februari 2010 08:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Zonde om de fijne smaak van noordzeegarnalen weg te drukken door andere smaakmakers, dat moet je alleen maar doen als je van die bleke ijszee garnalen gebruikt, en waarom zou je dat doen?
Ik denk dat frituren op hetzelfde neer komt. Misschien was het ook wel gebakken, ik weet het niet. De serveerster was nogal karig met haar informatie, het gerecht werd op tafel gezet met de woorden, "Dorade, eet smakelijk". Toen ik bij het afruimen vroeg wat dat blokje nou was zei ze doodleuk "aardappel gnocchi", maar daar trapte ik niet in, dus ging ze het navragen en bleek het dus polenta met pijnboompitten. Over wat er nog meer op ons bordje had gelegen heb ik maar niks meer gevraagd.quote:Op zaterdag 27 februari 2010 10:23 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Gefrituurd? Ik zat er eerder aan te denken om het goed dik te maken, af te koelen en in plakken snijden om te bakken
Deze zou geschikt moeten zijn:quote:Op zaterdag 27 februari 2010 11:56 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Piet
Wat is een goede handkoffiemolen voor zowel espressomaling als koffiemaling?
Piet \o/
Ja, AH met zijn klote avocado's. Ik had er laatst een en die was echt super waterig. Helemaal niet vol en romig zoals een avocado betaamtquote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:48 schreef minilot het volgende:
[..]
Hopla, dat recept van jou kan ik natuurlijk wel vertrouwen, dame!Dank je.
Ik heb alles in huis, behalve de avocado's. De supermarkten liggen er momenteel vol mee, maar ze smaken naar de stofpluizen onder mijn bed.
Dus maar even nostalgisch in een glas!
die onderste was ik al tegengekomen... die bovenstequote:Op zaterdag 27 februari 2010 17:41 schreef sigme het volgende:
[..]
Deze zou geschikt moeten zijn:
[ afbeelding ]
Bij de (Duitse) Manufactum.
Je kan 'm op de webshop bestellen en laten opsturen, maar gezien het gewicht kan je hem misschien beter gaan halen (5,3 kg). Vroeger hadden ze ook een eenvoudiger modelletje dat expliciet geschikt was voor espressomaling, maar die is blijkbaar uit het assortiment. Je zou kunnen vragen of het andere molentje ook geschikt is, de klantenservice correspondeert ook in het Engels.
[ afbeelding ]
Ga naar de winkel. Die is nog veel mooier (in elk geval die in Waltrop is een bezoekje waard voor het pand). En ze hebben er onovertroffen (vers) brood en echte boter (bij de winkels met Brot & Butter). Piet is het met me eensquote:Op zaterdag 27 februari 2010 18:45 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
die onderste was ik al tegengekomen... die bovenste
wat een geniale site ook (http://www.manufactum.com/home.html)... allemaal leuks!
dank dank dank_O_
Nope.quote:Op woensdag 3 maart 2010 16:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar heb je ze wel eens gemaakt? Heb je er recepten voor?
Goeie vraag, heb hier een vaag recept voor maar dat snap ik zelf niet. Ga eens experimenteren want weten doe ik het niet.quote:Op donderdag 4 maart 2010 13:29 schreef mensionxl het volgende:
Hallo Piet,
Hoe kan ik sinaasappels confijten om orangettes (zo noemen we ze in Belgiė, geen idee hoe ze in Nederland noemen) te kunnen maken?
Voor de mensen die niet weten wat ik bedoel:
[ afbeelding ]
Bedankt!
Hoe lang liggen ze in de oven? Mijn kipvleugels gaan er altijd minstens een uur in, vaak nog langer, bij 175 graden.quote:Op woensdag 10 maart 2010 13:12 schreef Drijfsijs het volgende:
Hallo Piet,
Ik wilde iets vragen over kip...
Ik doe drumsticks altijd eerst een tijdje in de oven, en daarna nog even onder de grill (op 200 graden). Maar het vlees wordt nooit zo mals en wit zoals die gegrilde kippen die je op de markt kan kopen. Het blijft altijd een beetje....ja, rozig of zo. Wel gaar natuurlijk, maar niet wit. Dus! Ik wil graag weten hoe ik dat effect kan bereiken met een hetelucht oven en een grill (grill in de oven dus).
Bedankt!
Ik heb hier een frans kookboek liggen met een recept maar volgens mijn doe je er meerdere dagen over, het is in ieder geval een behoorlijk bewerkelijk proces...quote:Op donderdag 4 maart 2010 14:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goeie vraag, heb hier een vaag recept voor maar dat snap ik zelf niet. Ga eens experimenteren want weten doe ik het niet.
Omdat ik altijd al salade maak van de witlofquote:Op zaterdag 13 maart 2010 13:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom maak je geen salade van de witlof en rol je de kipfilets in coppa of gerookt spek en braad die in de oven?
Het klinkt naar iets dat ik als ik het voorgezet krijg uit beleeftheid zou eten.quote:Op zaterdag 13 maart 2010 13:56 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Omdat ik altijd al salade maak van de witlofIk wil zeg maar een variatie op de bekende witlof met ham en kaas uit de oven...
Coppa heb ik niet meer, heb nog wel een onsje nagelhout liggen... Ik denk dag ik het zo ga doen:
[ afbeelding ]
Kern uit de witlof, kip omwikkeld met nagelhout ering. Kern opsnijden, grillen en met wat sojasaus erbij serveren.
Of gaan er zo dingen uitdrogen of zompig worden?
Lekker, lijkt wat op schelvis met wat wijting achtigs.quote:Op zaterdag 13 maart 2010 15:31 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Piet, weet jij ongeveeer hoe heek smaakt? We willen het in een curry verwerken.
Tegenwoordig ben ik vooral bezig met reorganisaties en interimmanagement van afdelingen die niet lopen.quote:Op zaterdag 13 maart 2010 15:36 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Piet Piet!
Gewoon nieuwsgierigheid he; wat voor werk doe je (leasebak a 40k dus vast geen kok) en wat is je culi achtergrond? Je schrijft erg vermakelijk trouwens
Ik kwam nog wat witte wijn tegen die op moest dus ik heb dit gemaakt, met toevoeging van wat gorgonzola.quote:Op zaterdag 13 maart 2010 14:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het klinkt naar iets dat ik als ik het voorgezet krijg uit beleeftheid zou eten.
Leg de snijplank op het fornuis en zet de afzuigkap aan op 10quote:Op dinsdag 16 maart 2010 06:48 schreef inZanity het volgende:
Piet(of iemand anders natuurlijk)
heb je ook een tip om minder last te hebben van huilen bij het snijden van uien..?
Op zaterdag, Binnenrotte. Afrikaanderplein is nog goedkoper. Binnenrotte is ook op dinsdag.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 09:06 schreef SeaOfLove het volgende:
isegrim, waar in rotterdam ga je naar de markt en op welke dagen is het? markt hier in delft is echt ruk, groenten in de supermarkt in de aanbieding is vaak nog goedkoper.
dat is dus het probleem in delft, geen buitenlandersquote:Op dinsdag 16 maart 2010 09:13 schreef Isegrim het volgende:
En alleen bij buitenlanders kopen.De Nederlanders verkopen troep en zijn duur.
quote:Op dinsdag 16 maart 2010 09:06 schreef SeaOfLove het volgende:
isegrim, waar in rotterdam ga je naar de markt en op welke dagen is het? markt hier in delft is echt ruk, groenten in de supermarkt in de aanbieding is vaak nog goedkoper.
En Afrikaander ook op woensdag. En Binnenrotte ook in kleine vorm vaak (niet altijdquote:Op dinsdag 16 maart 2010 09:12 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Op zaterdag, Binnenrotte. Afrikaanderplein is nog goedkoper. Binnenrotte is ook op dinsdag.
T'is best fors jaquote:
Je was al lang uitgenodigd.quote:Op woensdag 17 maart 2010 23:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Wordt * Pietverdriet dan een keer uitgenodigd?
Dat idee heb ik ook wel een beetje eigenlijkquote:Op donderdag 18 maart 2010 04:38 schreef SeaOfLove het volgende:
ik ben eigenlijk wel erg benieuwd naar piet irlin mijn gedachten zie ik hem voor me als een gigantische man die zich te goed doet aan een braadstuk van onmetelijke proportie's
Niet als je kabeljauw vers is.quote:Op maandag 22 maart 2010 14:41 schreef RobinOok het volgende:
Nee joh, dan krijg je soggy spek. Jakkes.
Dat spek zou ik op kamertemperatuur laten komen, dus buiten de koelkast bewaren. Halve tomaatjes weet ik nietquote:Op maandag 22 maart 2010 16:00 schreef Fargo het volgende:
Zeg, dat spek...moet ik dat nu in de koelkast bewaren? En die halve tomaatjes...moet ik die afgedekt bewaren?
Ok dank je, en dan van te voren marineren of het er pas op strijken terwijl het in de oven ligt?quote:Op donderdag 1 april 2010 22:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Niet koken, maar op lage temperatuur in de oven garen. Blijft ie mooi roze maar wordt wel gaar.
Allebeiquote:Op donderdag 1 april 2010 22:53 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ok dank je, en dan van te voren marineren of het er pas op strijken terwijl het in de oven ligt?
Schoonborstelen, bladaanzet er af halen en in kwarten snijden. Kort koken tot beetgaar, beetje citroenboter erover, of een echte hollandaise, heerlijk, smaak ergens tussen asperges en radijsjes in. Ik vind het een van de lekkerste groenten.quote:Op zaterdag 10 april 2010 19:50 schreef SeaOfLove het volgende:
Ik ben me vandaag helemaal te buiten gegaan op de markt in rotterdamDaar heb ik ook mei-knollen gekocht, maar ik heb werkelijk waar geen flauw idee wat ik er mee moet
Dusss.... vertelvertelvertel
ah klinkt lekker en lente/zomers, vandaar de naam dusquote:Op zaterdag 10 april 2010 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Schoonborstelen, bladaanzet er af halen en in kwarten snijden. Kort koken tot beetgaar, beetje citroenboter erover, of een echte hollandaise, heerlijk, smaak ergens tussen asperges en radijsjes in. Ik vind het een van de lekkerste groenten.
En, waar blijft het resultaat nou?quote:Op donderdag 1 april 2010 23:17 schreef Erasmo het volgende:
Ik ga hem er nu in leggen
Zal morgen het resultaat posten
Ik vind 5 minuten meer dan genoeg, maar hou van groenten die nog wat harder zijn.quote:Op zaterdag 10 april 2010 20:02 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
ah klinkt lekker en lente/zomers, vandaar de naam dusBen benieuwd, laat t wel weten als ik ze gegeten heb. Wat is voor jou btw kort koken? 5 minuten of 10 minuten ofzo?
Oeps vergetenquote:Op zaterdag 10 april 2010 20:28 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
En, waar blijft het resultaat nou?
Mmm, ik zou het niet doenquote:Op zaterdag 24 april 2010 14:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Piet, ik heb een potje clotted cream staan. Dat is al een poosje open en het is zuur geworden. Er staat geen schimmel op ofzo. Kan ik dat morgen als zure room in mijn aspergesoep gebruiken?
Weet jij veel wat daar allemaal in gegroeid is?quote:
Jep, volledige onzin, de kleur van de eischaal is afhankelijk van het kippenras, niet van hoe die gehouden wordt of wat ie te eten krijgt. Witte scharreleieren zijn echter vrijwel onverkoopbaar omdat dit bruin is goed gevoel zeer wijd verspreid is.quote:Op maandag 26 april 2010 22:51 schreef Paranoot het volgende:
niet echt een 'hoe maak ik het klaar'-vraag, maar weet jij misschien wat -behalve de kleur- het verschil is tussen witte en bruine kippeneitjes? ik heb altijd de voorkeur voor bruin, vind ze er 'gezonder' uitzien, maar dat is waarschijnlijk onzin?
de kleur van eischaal wordt bepaald door de kleur van de lelletjes van het kipjequote:Op dinsdag 27 april 2010 08:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, volledige onzin, de kleur van de eischaal is afhankelijk van het kippenras, niet van hoe die gehouden wordt of wat ie te eten krijgt. Witte scharreleieren zijn echter vrijwel onverkoopbaar omdat dit bruin is goed gevoel zeer wijd verspreid is.
Komt overeen met, zou ik eerder zeggen.quote:Op dinsdag 27 april 2010 17:54 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
de kleur van eischaal wordt bepaald door de kleur van de lelletjes van het kipje
een ras hoeft niet altijd hetzelfde kleurtje lel te hebbenquote:Op dinsdag 27 april 2010 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Komt overeen met, zou ik eerder zeggen.
Ik dacht dat een ras altijd dezelfde kleur eieren had?quote:Op dinsdag 27 april 2010 19:00 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
een ras hoeft niet altijd hetzelfde kleurtje lel te hebben
Het lelletje bepaalt natuurlijk niet de kleur, maar aan de kleur van de lel kan je zien welke kleur eieren de kip legt.quote:Op dinsdag 27 april 2010 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik dacht dat een ras altijd dezelfde kleur eieren had?
Maar het lelletje bepaald natuurlijk niet de kleur, dat is genetisch bepaald.
de kleur van de lel is genetisch bepaald jaquote:Op dinsdag 27 april 2010 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik dacht dat een ras altijd dezelfde kleur eieren had?
Maar het lelletje bepaald natuurlijk niet de kleur, dat is genetisch bepaald.
ja echt? grappig, wist ik nietquote:Op dinsdag 27 april 2010 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij jonge kippen is het soms dat er twee eitjes tegelijk de eisprong maken. Dan vormen zich in de eischaal niet één maar twee eidooiers.
Heb je een Haan?quote:Op dinsdag 27 april 2010 19:41 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
ja echt? grappig, wist ik nietheb afgelopen weekend wel weer genoten van de kipkes, ze zijn helemaal tam nu ze broeds zijn
Groot verschil ook tussen knofje (barnevelder) en de 3 sierkippen
Dat verklaard waarom de kipjes tammer zijn, als je een haan hebt zijn ze veel angstiger, zonder haan veel aanhankelijker. Weet niet of dat wetmatig is, maar wel zo bij alle mensen die kippen hebben die ik ken.quote:Op dinsdag 27 april 2010 19:46 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
nee, maar de kippen doen wel of ze broeds zijnKipkes zijn echt leuk
heb je mijn kippentopic al gezien? ik ga nu voor het geitjequote:Op dinsdag 27 april 2010 19:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat verklaard waarom de kipjes tammer zijn, als je een haan hebt zijn ze veel angstiger, zonder haan veel aanhankelijker. Weet niet of dat wetmatig is, maar wel zo bij alle mensen die kippen hebben die ik ken.
En kipjes zijn idd leuk
Ik kan geen topic vinden? Linkje?quote:Op dinsdag 27 april 2010 20:07 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
heb je mijn kippentopic al gezien? ik ga nu voor het geitjeDaarna een ezel, tuin van vriendlief is grootgenoeg
zeg zeg zeg... een geitje.... dit gaat over klaarmaken he, niet over veehouden! als jij je geitje wilt klaarmaken mag je posten in dit topic daarover, anders niet!quote:
Euh, ik heb vandaag de varkens eens opgemeten en aan de hand daarvan berekend hoe zwaar ze ongeveer zijn. Kilo of 60 ą 70. Die moeten dus nog even doorgroeien.quote:Op dinsdag 27 april 2010 20:26 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
zeg zeg zeg... een geitje.... dit gaat over klaarmaken he, niet over veehouden! als jij je geitje wilt klaarmaken mag je posten in dit topic daarover, anders niet!
lieverd, ik zou eigenhandig mijn kippen slachten, zo zou ik dat ook doen met geitenquote:Op dinsdag 27 april 2010 20:26 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
zeg zeg zeg... een geitje.... dit gaat over klaarmaken he, niet over veehouden! als jij je geitje wilt klaarmaken mag je posten in dit topic daarover, anders niet!
quote:Op woensdag 28 april 2010 00:36 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
kippen fok forum moet genoeg zijn om topic te vindenik kan geen links geven met foon
en volgens mij ook met deze username van mij, anders even mascara-klodder proberen
Kan je er niet een soort Iberico van maken?quote:Op dinsdag 27 april 2010 20:39 schreef sigme het volgende:
[..]
Euh, ik heb vandaag de varkens eens opgemeten en aan de hand daarvan berekend hoe zwaar ze ongeveer zijn. Kilo of 60 ą 70. Die moeten dus nog even doorgroeien.
Piet, moet je bij de bereiding van zo'n ouderwets varkensras nou nog aanpassingen plegen? Jij gooit wel eens een lapje livar in de pan nietwaar?
quote:
Waarom je asperges koken? Alle smaak verdwijnt in je water. Roerbak ze, in een klontje roomboter of wat olijfolie. Doe er karwijzaad, venkel en koriander bij, heerlijkquote:Op woensdag 28 april 2010 09:43 schreef minilot het volgende:
[..]!
Piet, dat rechtop koken van asperges, is dat nou echt nodig? Ik heb geen zin om moeilijk te doen, amar als het moet, dan moet het.
Thanx ze waren heerlijk!quote:Op dinsdag 27 april 2010 15:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon, schillen(in water leggen) en de schillen in een pan met water koken ca half uur. Dan de schillen uit het water halen en uitwringen. Je kookt de asperges nu in dat kookvocht, dat zo naar asperges smaakt dat de asperges geen smaakverlies hebben in dat water. Je kookt ze zolang tot ze zo gaar zijn als jij ze wilt hebben.
Hoe lang dat is hangt van de asperges af.
Belangrijk is dat je asperges vers koopt, bij een aspergeteler het liefst direct.
Ik kook ze liggend in een braadpan (die is breed genoeg). Gaat prima, asperges smaken heerlijk.quote:Op woensdag 28 april 2010 09:43 schreef minilot het volgende:
[..]!
Piet, dat rechtop koken van asperges, is dat nou echt nodig? Ik heb geen zin om moeilijk te doen, amar als het moet, dan moet het.
Gisteren nog wat andere methodes gelezen.quote:Op woensdag 28 april 2010 10:08 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Waarom je asperges koken? Alle smaak verdwijnt in je water. Roerbak ze, in een klontje roomboter of wat olijfolie. Doe er karwijzaad, venkel en koriander bij, heerlijk
Zolang ze maar niet in aanraking met water komenquote:Op woensdag 28 april 2010 11:10 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Gisteren nog wat andere methodes gelezen.
Schillen, in vacuum verpakken, koken, eten
Schillen, in een theedoek boven water, koken, eten.
Heb dat nog nooit gedaan.quote:Op woensdag 28 april 2010 09:43 schreef minilot het volgende:
[..]!
Piet, dat rechtop koken van asperges, is dat nou echt nodig? Ik heb geen zin om moeilijk te doen, amar als het moet, dan moet het.
Ik eet ze het liefst met een klassieke Hollandaisequote:
maar wat is dan het idee erachter dat je ze rechtop zou moeten koken? ik doe ze btw ook altijd horizontaal koken.quote:
Om aspergepannetjes te verkopen denk ikquote:Op woensdag 28 april 2010 18:34 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
maar wat is dan het idee erachter dat je ze rechtop zou moeten koken? ik doe ze btw ook altijd horizontaal koken.
Sohan Qomquote:Op dinsdag 27 april 2010 22:59 schreef flappiewappie het volgende:
Weet niet of dit het goeie topic is, maar ben voor een vriend opzoek naar een recept.
Gaat om een afghaans recept van koekjes/zoetigheid op honing basis (het heet iig geen khatai). Als je ze eet blijven ze echt goed plakken aan al je tanden. Bovenop zit wat pistache kruimel. Is er iemand die weet hoe die dingen heten? Of hoe je ze moet maken?
Alles wat je in boter gaarsmoort is lekker.quote:Op woensdag 28 april 2010 21:25 schreef kabouter.muts het volgende:
Asperges in de boter (veel!) gaarsmoren is ook erg lekker!
Geen lapjes, maar braadstukken. Nee, je hoeft geen aanpassingen te doen.quote:Op dinsdag 27 april 2010 20:39 schreef sigme het volgende:
[..]
Euh, ik heb vandaag de varkens eens opgemeten en aan de hand daarvan berekend hoe zwaar ze ongeveer zijn. Kilo of 60 ą 70. Die moeten dus nog even doorgroeien.
Piet, moet je bij de bereiding van zo'n ouderwets varkensras nou nog aanpassingen plegen? Jij gooit wel eens een lapje livar in de pan nietwaar?
Ik heb geen idee, sorryquote:Op dinsdag 27 april 2010 22:59 schreef flappiewappie het volgende:
Weet niet of dit het goeie topic is, maar ben voor een vriend opzoek naar een recept.
Gaat om een afghaans recept van koekjes/zoetigheid op honing basis (het heet iig geen khatai). Als je ze eet blijven ze echt goed plakken aan al je tanden. Bovenop zit wat pistache kruimel. Is er iemand die weet hoe die dingen heten? Of hoe je ze moet maken?
het zou me niets verbazenquote:Op woensdag 28 april 2010 20:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Om aspergepannetjes te verkopen denk ik
ik denk eerder om de aspergekopjes te beschermen.quote:
Da's nog wel een goed idee jaquote:Op donderdag 29 april 2010 00:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Nadat je de schillen en de asperges hebt gekookt, kan je het vocht inkoken (en eventueel) invriezen om te gebruiken als basis voor aspergesoep.
laten we deze dan maar even bewarenquote:Op donderdag 29 april 2010 00:23 schreef Braamyo het volgende:
kamer sluitke==k kweit, wacht kjanr kaner open gemaakr,,,,,,, en ik ben me sleutel kwijt, gvr,en dronken.
*heeft weer een helder hoofd*quote:Op donderdag 29 april 2010 04:06 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
laten we deze dan maar even bewaren
Ik dacht, er zijn 2 dingen mogelijk:quote:Op donderdag 29 april 2010 07:44 schreef Braamyo het volgende:
[..]
*heeft weer een helder hoofd*wat heb ik gister voor een wazige tekst opgeschreven, ik snap het zelf niet eens.
edit: ziet nu ook de topic waar die het in gepost heeft*
Oops sorry !
Ik ga voor optie 3quote:Op donderdag 29 april 2010 14:06 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik dacht, er zijn 2 dingen mogelijk:
- Die wil zijn ongenoegen over de kwijtgeraakte kamersleutel melden in het SC topic, en vergist zich in het topic
- Die wil een smsje sturen naar iemand dat hij zn kamersleutel kwijt is, maar zit in een invoerveld op Fok! te typen op zn mobiel....
Tof. Hulp nodig?quote:Op zaterdag 8 mei 2010 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Had net een idee, om een keuken studio in te richten in mijn huis, daar video´s en fotos te maken om vervolgens een website op te zetten met een soort interactief kookprogramma.
Moet eens gaan rekenen wat dit zou gaan kosten.
Moet goed te doen zijn, het duurste(5D) heb je al.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Had net een idee, om een keuken studio in te richten in mijn huis, daar video´s en fotos te maken om vervolgens een website op te zetten met een soort interactief kookprogramma.
Moet eens gaan rekenen wat dit zou gaan kosten.
Als je video's in hoge kwaliteit gemaakt met een 5D wilt gaan uitzenden, dan is de 5D niet het duurstequote:Op zondag 9 mei 2010 17:38 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Moet goed te doen zijn, het duurste(5D) heb je al.
Wat dacht je van de keuken?quote:Op zondag 9 mei 2010 17:38 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Moet goed te doen zijn, het duurste(5D) heb je al.
Meer dan een gewone keuken en een forse bouwlamp heb je toch niet nodig (naast 2/3 camera's, website, etc)quote:Op zondag 9 mei 2010 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat dacht je van de keuken?
![]()
Maar zit nog steeds te denken om een huis te kopen in Duitsland, en dan ga ik natuurlijk niet nu veel geld investeren in een studio hier.
In mijn eigen keuken kan je niet filmen, en ik wil het goed doen, dan maar een jaartje wachten.quote:Op zondag 9 mei 2010 18:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Meer dan een gewone keuken en een forse bouwlamp heb je toch niet nodig (naast 2/3 camera's, website, etc)
Nee, helaas niet. Maar zet een raam open bij het piesen.quote:Op zondag 9 mei 2010 22:42 schreef tjoptjop het volgende:
Is er iets te doen tegen die enorm ranzige urine geur na het eten van asperges
Als je nog brood en een salade er bij serveert moet het gaan, tenzij je Schrans Bunker, Dok Werker, Hendrik Onger-Lap, Victor Veelvraat, etc te eten krijgt.quote:Op maandag 10 mei 2010 10:53 schreef Erasmo het volgende:
Iemand, ik ga vanavond voor 9 mensen lasagne maken en ga voor de saus ongeveer volgens dit recept werken:
http://www.coquinaria.nl/recepten/03.5recept.htm
Lijkt me een recept waar een normaal gezin meerdere dagen van kan eten, maar zou dit genoeg zijn? Ik ben echt slecht in benodigde hoeveelheden schatten![]()
Er komt uiteraard ook bechamelsaus bij maar dat kun je makkelijk bijmaken.
Geen gekookte ham gebruiken, kan je nog beter ontbijtspek gebruiken. Wat voor een gat woon je waar je alleen gekookte ham hebt?quote:Op maandag 10 mei 2010 15:57 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb alles grofweg verdubbeld, inderdaad met het idee dat het anders de vriezer in kan.
Helaas alleen gekookte ham kunnen vinden
Ik zit nu even een tijdje in Bosniėquote:Op maandag 10 mei 2010 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen gekookte ham gebruiken, kan je nog beter ontbijtspek gebruiken. Wat voor een gat woon je waar je alleen gekookte ham hebt?
daar hebben ze heerlijke droge hammen weet ik uit ervaring.quote:
Plaats waar ik nu zit valt vies tegen, gelukkig zit er dan weer wel een forellenkwekerij om de hoek, gisteren forelletjes op de bbq gedaan die een half uur daarvoor nog in het water zatenquote:Op maandag 10 mei 2010 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
daar hebben ze heerlijke droge hammen weet ik uit ervaring.
Ganzenlever natuurlijk, kalfslever geldt onder de levereters ook als delicaat, maar ben behalve van de Foie Grass geen echt grote fan van lever.quote:Op maandag 10 mei 2010 16:05 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet wat is in principe (smaken verschillen natuurlijk) het lekkerste lever dat je traditioneel bakt met bloem, ui en spekjes? Rund? Kip? Varken?
Heb nog een lever van een lam in de vriezer maar die durf ik niet te maken want lever maar vooral lam is al zo sterk, die combinatie lokt absoluut niet.
De appels gaan oxideren en worden bruin, je kan daar wat vitamine Citroensap overheen doen.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 12:14 schreef Erasmo het volgende:
Ik wil morgen een appeltaart bakken, maar ik heb geen zin om vroeg in de keuken te staan. Heeft het nadelige gevolgen voor de taart als ik hem vanavond al prep zodat hij morgen alleen nog maar in de oven hoeft?
Versie 12 zal ik dan maar Het vraag het Robin en Piet hoe maak in het klaar topic noemen.quote:Op woensdag 19 mei 2010 00:34 schreef RobinOok het volgende:
Ikke wel!![]()
Keiii-leuk en keeei-makkelijk.
Heb er tijdje terug al over geblogd: ijsfiltratie.
[ afbeelding ]
Glaasje bouillon voor en na clarificatie.
En laatst deed ik zoiets met kimchi: Kimchi Consommé. Dat is dus hetzelfde als met tomatensoep/sap of wat je maar wilt. Je pureert de zooi, voegt wat gelatine of agar agar toe, vriest het in, laat het ontdooien en hoppa, supergeconcentreerde, superheldere consomme zonder smaakverlies!
[ afbeelding ]
Ik heet dan wel geen Piet, maar dit moest effe.
Ik hoef niet in een titel. Zeker niet als het van die enge grapjes op gaat leveren.quote:Op donderdag 4 februari 2010 16:02 schreef vaagsel het volgende:
Hier verder dus, deel 11 alweer van dit topic, waar Knorrige ijsbeer piet culinaire vragen beantwoord, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.
Okay. Vanavond Grieks? (eten)quote:Op vrijdag 21 mei 2010 13:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind dit wel genoeg:
[..]
Ik hoef niet in een titel. Zeker niet als het van die enge grapjes op gaat leveren.
Ok geen goed plan dus.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 12:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De appels gaan oxideren en worden bruin, je kan daar wat vitamine Citroensap overheen doen.
Als je suiker op de appels doet trekt dat het vocht uit de appels wat de taart nat maakt, wat je zou kunnen opvangen door er rozijnen doorheen te mengen.
Verder kan het deeg wat verkleuren als je er eieren doorheen doet.
Waarom bak je hem niet vanavond?
Denk dat je beter vanavond hem helemaal kan afmaken en morgen eten dan vandaag voorbereiden en morgen bakken en eten. Weet wel zeker dat ie dan beter smaakt.
Bak hem dan bijna af, schuif je hem morgen nog even 10 minuten in de oven.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 14:23 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ok geen goed plan dus.
Waarom niet vanavond? Omdat er imho weinig dingen lekkerder zijn dan een taart die net uit de oven komt
Maar wat is je geheime heldere-tomatensoep-geheimpje nou?quote:Op vrijdag 21 mei 2010 12:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Versie 12 zal ik dan maar Het vraag het Robin en Piet hoe maak in het klaar topic noemen.
Ik zie de flauwe grappen al weer komen trouwens.
Je kunt het deeg wel vast maken en in plasticfolie in de ijskast leggen. Dat wordt alleen maar lekkerder als het goed gerust is.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 14:23 schreef Erasmo het volgende:
Omdat er imho weinig dingen lekkerder zijn dan een taart die net uit de oven komt
Heeft robin al uitgelegd.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 14:49 schreef Snarf het volgende:
[..]
Maar wat is je geheime heldere-tomatensoep-geheimpje nou?
dat mag niet van de mods, die halen dat toch meteen weer weg....quote:
Ik bedoel wat voor soepvlees (biefstuk?) wat voor kruiden brengen de smaak extra naar boven, verse tomaten gebruiken of uit blik? Dat soort dingen. Die gelatinetoestand was een keer om te experimenteren.quote:
De springvorm invetten en bestrooien met amandelsplit ookquote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:11 schreef -Mellow- het volgende:
bitterkoekjeskruimels op de bodem is ook lekker
Ik heb gisteren applecrumble gemaakt en heb Granny Smith's gebruikt.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar er zijn nu eigenlijk helemaal geen goudrenaitte te krijgen, dus welke appels nu te gebruiken voor de Appeltaart?
Alles staat semi startklaar voor morgen.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bak hem dan bijna af, schuif je hem morgen nog even 10 minuten in de oven.
ik zou geen biefstuk als soepvlees gebruiken als ik jou wasquote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:32 schreef Snarf het volgende:
[..]
Ik bedoel wat voor soepvlees (biefstuk?) wat voor kruiden brengen de smaak extra naar boven, verse tomaten gebruiken of uit blik? Dat soort dingen. Die gelatinetoestand was een keer om te experimenteren.
Ik vrees dat ik je even kwijt ben, waar ben je nu naar op zoek?quote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:32 schreef Snarf het volgende:
[..]
Ik bedoel wat voor soepvlees (biefstuk?) wat voor kruiden brengen de smaak extra naar boven, verse tomaten gebruiken of uit blik? Dat soort dingen. Die gelatinetoestand was een keer om te experimenteren.
Hoi, ik wil graag een keer de lekkerste zelfgemaakte heldere (dus niet gebonden met room o.i.d.) tomatensoep maken die ik ooit heb geproefd. Dus niet spul uit een potje met water mengen.quote:Op zaterdag 22 mei 2010 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vrees dat ik je even kwijt ben, waar ben je nu naar op zoek?
Santen is de indische naam voor kokosmelk. Er bestaan blokken , waar je iets vanaf snijdt en oplost in water. En laatst heb ik het in een plastic flesje gekocht. Allebei uit de supermarkt.quote:Op zaterdag 22 mei 2010 18:38 schreef 08gnoT. het volgende:
Ik wil kokosmousse maken. Welk kokosproduct kan ik het beste gebruiken, melk of santen? En is er ook een kokosmelk die niet naar blik smaakt? Moet ik naast slagroom nog ei of gelatine gebruiken? Maw wat is een lekker recept
Ja met santen bedoelde ik die blokkenquote:Op zaterdag 22 mei 2010 18:41 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Santen is de indische naam voor kokosmelk. Er bestaan blokken , waar je iets vanaf snijdt en oplost in water. En laatst heb ik het in een plastic flesje gekocht. Allebei uit de supermarkt.
Ik heb geen idee, nog nooit mousse van kokos gemaakt, maar wat dacht je ervan om gewoon kokos te gebruiken? Verse kokosnoot, vlees er uit halen ontvellen, samen met het sap blenderen, afkoken om allerlei enzymen te vernietigen, gelatine en suiker er in oplossen of gebruik ipv suiker kokossiroop van Monin, velletje of 2, 3 laten afkoelenquote:Op zaterdag 22 mei 2010 18:38 schreef 08gnoT. het volgende:
Ik wil kokosmousse maken. Welk kokosproduct kan ik het beste gebruiken, melk of santen? En is er ook een kokosmelk die niet naar blik smaakt? Moet ik naast slagroom nog ei of gelatine gebruiken? Maw wat is een lekker recept
Kom ik later op terug.quote:Op zaterdag 22 mei 2010 11:27 schreef Snarf het volgende:
[..]
Hoi, ik wil graag een keer de lekkerste zelfgemaakte heldere (dus niet gebonden met room o.i.d.) tomatensoep maken die ik ooit heb geproefd. Dus niet spul uit een potje met water mengen.
Geld is van ondergeschikt belang, ik wil graag een keer iets heel lekkers op tafel zetten. Beginnende bij de boillon, wat voor vleesch kan ik het beste gebruiken. Welk soort tomaten smaakt het beste? Welke kruiden smaken het lekkerst. Zijn er groenten die je normaal niet zou gebruiken, maar zó bijzonder zijn dat ik ze erdoor zou kunnen gooien.
Dat soort keukengeheimpjes zeg maar.
Voor korrels was ik ook bang ja, wellicht wat 'echte' kokos ter afwerking. De rest ga ik proberenquote:Op zaterdag 22 mei 2010 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb geen idee, nog nooit mousse van kokos gemaakt, maar wat dacht je ervan om gewoon kokos te gebruiken? Verse kokosnoot, vlees er uit halen ontvellen, samen met het sap blenderen, afkoken om allerlei enzymen te vernietigen, gelatine en suiker er in oplossen of gebruik ipv suiker kokossiroop van Monin, velletje of 2, 3 laten afkoelen
Intussen de slagroom lobbig slaan en de eiwitten heel stijf.
de afgekoelde (maar nog niet stijf geworden) kokos met de slagroom enveloperen (niet roeren, omslaan) en vervolgens met het eiwit nog eens enveloperen.
Op laten stijven in de koelkast.
Lijkt me nogal korrelig worden trouwens, wellicht toch maar santen gebruiken, of puur de monin siroop gebruiken.
Zomaar een paar ideeen.
1 groot ei per 100 cc slagroom per velletje gelatine schat ik, op 50 gram santen.quote:Op zaterdag 22 mei 2010 18:49 schreef 08gnoT. het volgende:
[..]
Voor korrels was ik ook bang ja, wellicht wat 'echte' kokos ter afwerking. De rest ga ik proberenWelke verhoudingen kokos/slagroom/eiwitten kan ik het beste aanhouden als ik santen gebruik?
Ja natuurlijk, je maakt gewoon verschillende gelei's na elkaar en die giet je de een na de andere op elkaar, als die eronder gestold zijn.quote:Op maandag 24 mei 2010 17:21 schreef DonJames het volgende:
Piet,
Hoe maakt men dit soort groente- of kruidengelei? Is dit iets wat je zelf kan?
[ afbeelding ]
plaatje uit ander topic gejat
Maar hoe maak je die gelei? Ik heb het wel eens van vruchtensap gemaakt (met gelatine), maar hoe maak je dat dan van bv. de afgebeelde provencaalse kruiden? Boerenkoolgelei heb ik ook al eens gehad. Hoe pers je een boerenkool uit?quote:Op maandag 24 mei 2010 17:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja natuurlijk, je maakt gewoon verschillende gelei's na elkaar en die giet je de een na de andere op elkaar, als die eronder gestold zijn.
Boerenkool koken, blenderen, in een doek, uitwringen?quote:Op maandag 24 mei 2010 17:40 schreef DonJames het volgende:
[..]
Maar hoe maak je die gelei? Ik heb het wel eens van vruchtensap gemaakt (met gelatine), maar hoe maak je dat dan van bv. de afgebeelde provencaalse kruiden? Boerenkoolgelei heb ik ook al eens gehad. Hoe pers je een boerenkool uit?
Een plek waar ie iig goed ventileertquote:Op dinsdag 25 mei 2010 22:32 schreef rechtsedirecte het volgende:
Piet, ik heb gister twee ambachtelijk gemaakte venison salami's gekregen. nu wil ik ze enige tijd bewaren om ze wat sterker van smaak te laten worden.
Enig idee waar ik dit het beste kan doen? een donkere koele plaats of juist iets warmer?
Eh, wat wil je nu precies weten? Wat je met die groenten kan? De salades lijken me eenvoudig, met de radijs en de knoflook, olie en azijn? Spinazie koken en uitwringen, serveren bij een steak, of met blauwschimmelkaas over de pasta, of een lasagna mee vullen? De asperges schillen en koken serveren met een hardgekookt eitje?quote:Op woensdag 26 mei 2010 17:54 schreef misterddude het volgende:
piet
ik heb uit eigen tuin diverse verse producten alleen mis ik de inspiratie om hier iets anders dan anders mee te maken. op het moment heb ik
- asperges
- eieren
- radijs
- spinazie
- ijsbergsla, krulsla en eikenbladsla
- prei
- knoflook ( eigenlijk nog niet helemaal klaar)
kan jij/ kunt u hier iets mee verzinnen...
mvg een grote fan
Zouten en peperen,quote:Op woensdag 26 mei 2010 18:28 schreef stavromulabeta het volgende:
Hoi Piet,
Wat zou ik van 700 gram ossestaart kunnen maken als ik geen zin heb in de soep?
Dank je wel, klinkt goed, ga ik van het weekend uitproberen!quote:Op woensdag 26 mei 2010 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zouten en peperen,
Aanbraden in boter
Blussen met wat rode wijn of kriekenbier,
Blaadje laurier, wat knoflook, foelie
paar uur stoven en lekker kluiven
Lekker maar je vingers gaan wel plakken van de gelatine.
Dat is Kassler Rueckenbraten.quote:Op maandag 31 mei 2010 14:58 schreef Jessiiie het volgende:
Ik lees al een tijdje mee, wat weet je veel zeg Piet! maar had zelf nooit echt een vraag.. Maaaaaar, het grote moment is daar
Mijn moeder heeft uit Duitsland vlees mee genomen. Het is een groot stuk en lijkt op gerookte ham en er staat K.Rueckenbraten o.knoch.v.schw op. Het is varkensvlees en op het etiket staat ook raucharoma (en het ruikt ook gerookt). Weet jij wat dit is en wat je er mee kunt/moet doen?
Brocoliestelen, in de lengte aan kwarten snijden en kort koken en dan verder zo bereiden als de groene asperges. Smaakt trouwens bijna hetzelfde vind ik. Of neem spercieboontjes, erg lekker ook, hoewel nog wat vroeg in het jaar voor vers.quote:Op woensdag 26 mei 2010 23:25 schreef Erasmo het volgende:
Piet(en anderen uiteraard) ik ga je(jullie) weer lastig vallen. Morgen is het weer mijn beurt om te koken, omdat ik nu wel rauwe ham heb gevonden wil ik onderstaand maken, voorafgegaan door een mosterdsoep:
Klik
Mits ze hier asperges kennen, heb eerlijk gezegd geen idee![]()
Maar een van de eters heeft al laten doorschemeren dat asperges een grote nono zijn voor hem, en ik kan maar geen alternatief bedenken, weet iemand hier misschien iets?
Waarschijnlijk komen er aardappels en wat extra vlees bij(simpel worstje), heb flinke eters hier.
Hoe ist geworden?quote:Op woensdag 26 mei 2010 19:03 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Dank je wel, klinkt goed, ga ik van het weekend uitproberen!
Euh, het weekend was nogal, druk... Het staat nu pas te pruttelen... Dus tegen een uur of 10 weet ik meerquote:
Ik heb ooit zwartzuur van ossestaart gemaakt. De indische variant van boeuf bourgignon zeg maar. Was heel lekker!quote:Op maandag 31 mei 2010 19:20 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Euh, het weekend was nogal, druk... Het staat nu pas te pruttelen... Dus tegen een uur of 10 weet ik meer
Zoiets dachten we al. We waren zo nieuwschierig dat we er ondertussen al een plakje afgesneden en geproeft hebben, het smaakte zoals verwacht: erg lekker! Toch bedankt!quote:Op maandag 31 mei 2010 18:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is Kassler Rueckenbraten.
Ook bekend als Kassler rib. Is een stuk van het rug van het varken en gerookt voor de smaak. Je kan het bijvoorbeeld aan plakken snijden en in de zuurkool leggen als je die kookt.
Nee, je mengt de roux met een vloeistof bv wijn of boullion of water en dat voeg je toe aan de cocq au vinquote:Op dinsdag 1 juni 2010 16:34 schreef Gripper het volgende:
He Piet, net in het coq au vin topic lees ik een tip van je: maak een roux en bind daarmee de saus.
Nou maak ik zelf soepen en sauzen door te beginnen met een roux, en daar dan vervolgens melk/water/bouillon aan toe te voegen.
Kun je stukjes roux ook gewoon in een dunne saus kieperen en dan roeren tot het bindt? En hoe dun moet roux zijn om m in een al bestaande saus toe te voegen?
En nu eindelijk het resultaat: Erg lekker, met aardappelen in schil en gemengde groenten. Ik kon het niet laten om bij jouw recept op het einde nog een lepel appelstroop in de saus te gooien. Met de gelatine viel het trouwens wel erg mee, ik ben van varkenspoten wel erger gewend.quote:
Toastjes?quote:Op dinsdag 15 juni 2010 15:46 schreef Miasan het volgende:
Hallo Piet, andere Fok!kers,
ik heb hele lekkere feta en gerookte makreelfilet. Ik zou het graag vanavond willen klaarmaken, maar ben totaal inspiratieloos. Wat voor maaltijd kan ik hiermee maken?
Door yoghurt mengen met honing?quote:Op woensdag 16 juni 2010 13:54 schreef Chielus het volgende:
Hoi Piet, is er iets lekkers te maken met zemelen? Veel verder als gebruik in brood en muffins kom ik niet. Heb jij enig idee?
Waarom moet jij je aanpassen aan hun dieet?quote:Op donderdag 24 juni 2010 14:04 schreef misterddude het volgende:
beste piet.
mijn vader en zusje zijn vegetarisch. als ik dan moet koken dan miss ik vaak een goed stuk vlees. vleesvervangers vind ik niets. weet jij misschien een goed recept waar geen vlees bij zit maar waarbij ik dit ook niet ga missen?
mvg dennis
het is niet altijd dat ik me aan moet passen maar het is best lastig als iedereen moet werken thuis om dan snel snel 2 verschillende dingen te maken. in het begin was het zo dat ik zelf ook aan de vleesvervangers moest maar ik hou me nu aan een sojaboon vrij dieetquote:Op donderdag 24 juni 2010 15:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom moet jij je aanpassen aan hun dieet?
Vind dat altijd zo fascistisch aan vegetariƫrs.
Salade? Zijn in principe kleine komkommersquote:Op donderdag 24 juni 2010 15:50 schreef Eris het volgende:
iemand enig idee wat je kan maken met rauwe niet ingemaakte augurken?
We hebben een augurken plant in te staan. Jammer genoeg is het genoeg voor 1 potje augurken
Rauwe ingemaakte augurkenquote:Op donderdag 24 juni 2010 15:50 schreef Eris het volgende:
iemand enig idee wat je kan maken met rauwe niet ingemaakte augurken?
We hebben een augurken plant in te staan. Jammer genoeg is het genoeg voor 1 potje augurken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |