abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_77632814
Hier verder dus, deel 11 alweer van dit topic, waar Knorrige ijsbeer piet culinaire vragen beantwoord, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen vind je hier

grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic
grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic deel 2
grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic deel 3
Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic deel 4
Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar deel 5
Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar deel 6
Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic Deel 7
Het grote vraag het piet hoe maak ik het klaar topic, deel 8
Het grote vraag het Piet hoe maak je het klaar topic deel 9
Het grote vraag het Piet hoe maak je het klaar topic deel 10

En een berichtje van Piet:
quote:
Op woensdag 20 januari 2010 14:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben de komende tijd zeer druk met andere zaken, dus zal onregelmatig en veel minder vaak hier verschijnen.


[ Bericht 12% gewijzigd door vaagsel op 05-02-2010 11:07:18 ]
Life is too short not to have fun
pi_77632919
Dank, vaagsel!
pi_77633061
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 16:04 schreef Fargo het volgende:
Dank, vaagsel!
Ik zie dat de nieuwe rolverdeling je goed bevalt?
pi_77633197
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 16:07 schreef Omnifacer het volgende:

[..]

Ik zie dat de nieuwe rolverdeling je goed bevalt?
Niet doorvertellen dat ik hier om tips heb gevraagd, he?

Ze denkt nog steeds dat het een aangeboren talent is bij mij!

Zijn die kippenbouten van je nog gelukt?
pi_77633310
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 16:11 schreef Fargo het volgende:

[..]

Niet doorvertellen dat ik hier om tips heb gevraagd, he?

Ze denkt nog steeds dat het een aangeboren talent is bij mij!

Zijn die kippenbouten van je nog gelukt?
De marinade was lekker, maar ik had ze er ook een beetje in gegaard zeg maar ipv gewoon gebakken. Dat had ik beter niet kunnen doen want de smaak van de marinade was nu wel heel dominant.

Maar was goed te doen
pi_77643408
Las ik ergens achteraan het vorige topic niet dat Piet hier voorlopig maar weinig zal zijn?
Edit: gevonden...
quote:
Op woensdag 20 januari 2010 14:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben de komende tijd zeer druk met andere zaken, dus zal onregelmatig en veel minder vaak hier verschijnen.
Misschien handig om te melden om teleurstellingen te voorkomen van mensen die alleen antwoord willen van de enige echte Pietverdriet.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_77662160
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 20:47 schreef Pandora73 het volgende:
Las ik ergens achteraan het vorige topic niet dat Piet hier voorlopig maar weinig zal zijn?
Edit: gevonden...
[..]

Misschien handig om te melden om teleurstellingen te voorkomen van mensen die alleen antwoord willen van de enige echte Pietverdriet.
Heb het in de OP gezet, dank.
Life is too short not to have fun
  vrijdag 5 februari 2010 @ 17:40:48 #8
246373 Idler
Simplicity!
pi_77676566
Ik heb een beenhammetje in de koelkast liggen, maar weet eigenlijk niet goed wat ik er mee aan moet. Piet (of iemand anders!) een goed idee?
It is impossible to enjoy idling thoroughly unless one has plenty of work to do.
A man is rich in proportion to the number of things he can afford to let alone.
pi_77677538
quote:
Op vrijdag 5 februari 2010 17:40 schreef Idler het volgende:
Ik heb een beenhammetje in de koelkast liggen, maar weet eigenlijk niet goed wat ik er mee aan moet. Piet (of iemand anders!) een goed idee?
Een flinke steek boter in een braadpan en rondom dichtschroeien.
Dan uit de pan halen en in een ovenschaal overdoen, de boter er overheen gieten en eventueel wat extra roomboter toevoegen.
Schuif de schaal in een oven van ongeveer 140 graden en gaar je beenham daar verder. De tijd is afhankelijk van het gewicht van de ham. Een stuk van ongeveer 500 gram duurt pakweg 45 minuten.

Even laten rusten en dan pas aansnijden. Voila, een heerlijk sappige beenham!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_77681172
oeh beenham, lekker! slechte tvp dit
pi_77688306
Fargo, ga je lekker in de keuken? .

TVP. .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  zaterdag 6 februari 2010 @ 11:20:27 #12
246373 Idler
Simplicity!
pi_77697188
quote:
Op vrijdag 5 februari 2010 18:18 schreef Tezz het volgende:

[..]

Een flinke steek boter in een braadpan en rondom dichtschroeien.
Dan uit de pan halen en in een ovenschaal overdoen, de boter er overheen gieten en eventueel wat extra roomboter toevoegen.
Schuif de schaal in een oven van ongeveer 140 graden en gaar je beenham daar verder. De tijd is afhankelijk van het gewicht van de ham. Een stuk van ongeveer 500 gram duurt pakweg 45 minuten.

Even laten rusten en dan pas aansnijden. Voila, een heerlijk sappige beenham!
Thanks!
It is impossible to enjoy idling thoroughly unless one has plenty of work to do.
A man is rich in proportion to the number of things he can afford to let alone.
pi_77697689
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 11:20 schreef Idler het volgende:

[..]

Thanks!
Ik vergat er nog bij te vertellen dat je halverwege een keer je ham moet keren en extra moet bedruipen met het in de schaal aanwezige braadvocht! Dan wordt ie extra sappig...
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_77704253
quote:
Op vrijdag 5 februari 2010 23:03 schreef DevilsAndDust het volgende:
Fargo, ga je lekker in de keuken? .

TVP. .
De bloemkool was heerlijk gelukt anders

En drie keer raden wie er een maand of wat geleden jouw recept voor broccolisoep heeft uitgeprobeerd?
  zaterdag 6 februari 2010 @ 17:18:25 #15
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_77707094
quote:
Op vrijdag 5 februari 2010 17:40 schreef Idler het volgende:
Ik heb een beenhammetje in de koelkast liggen, maar weet eigenlijk niet goed wat ik er mee aan moet. Piet (of iemand anders!) een goed idee?
Beenham in colasaus

1 bol knoflook in een klont boter aanfruiten, de beenham erbij en rondom bruin bakken. Fles cola erbij en als de ham gaar is haal je m eruit en kook je de hele bende in tot een drab. Als laatste nog wat monchou erbij om het wat romig te maken ( creme fraiche oid kan ook, maakt niet zo veel uit), een klodder ketchup en nog wat versgemalen zwarte peper en een beetje zout.

De beenham kan je insmeren met wat stroop, zout en peper erop en nog even in de oven of onder de gril voor een korstje.

Ham in plakken snijden en in de saus soppen
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_77709682
Ik heb bij de turk 3 duifjes gekocht (geplukt, met kop / ingewanden). Nu heb ik de filetjes eraf gehaald en klaargemaakt, maar mijn vraag is hoe ik alle ingewanden er het handigst uitkrijg voor de volgdende keer.
pi_77710863
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 15:39 schreef Fargo het volgende:

[..]

De bloemkool was heerlijk gelukt anders

En drie keer raden wie er een maand of wat geleden jouw recept voor broccolisoep heeft uitgeprobeerd?
Oeh oeh, ik weet het!

.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_77713048
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 18:49 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Ik heb bij de turk 3 duifjes gekocht (geplukt, met kop / ingewanden). Nu heb ik de filetjes eraf gehaald en klaargemaakt, maar mijn vraag is hoe ik alle ingewanden er het handigst uitkrijg voor de volgdende keer.
De instructies voor kip:
quote:
Neem het zeer scherpe aardappelmesje
Leg de kip voor je met het halseinde naar je toe.
Bekijk het zeer aandachtig, men zal verschillende lagen zien.
Maak een gleuf in het nekvel en trek die door tot het begin van de borstbeentjes (v vormig), maar probeer de krop niet te raken. De eerste keer snijdt men daarin gegarandeerd, maar dat is geen probleem, alleen zal men dan het voedsel zien. En dat moet weggedaan worden. Het beste is dan gewoon het voedsel weg te spoelen.


Op dat moment zal men de luchtpijp (darmvormig, doorsnede 0.5cm) en de slokdarm zien, deze moeten losgemaakt worden van het andere weefsel.In feite moet het halsvel nu los zijn van de nek.
De krop wordt afgesneden onder de krop zelf, dus in het tweede gedeelte van de slokdarm (eerst heeft men de slokdarm, daarna de krop en dan komt het tweede gedeelte van de slokdarm die de verbinding geeft met de kliermaag en de spiermaag. Deze twee laatsten zijn natuurlijk op dit ogenblik niet zichtbaar.)


Dan moet ook de luchtpijp afgesneden worden zo kort mogelijk bij de borstkast, en al de overige vezels en nekvel moeten verwijderd worden.


Daarna draait men de kip om, dus met haar achterste naar je toe en liggend op de rug.


Neem het buikvel vast, maak er een insnede in juist boven de cloaca, bekijk rustig of je geen darmen heb geraakt. Want dat doet men liefst niet, dus zeker niet diep insnijden, liefst dus juist onder het vel.
Maak daarna de insnede groter door het mes naar boven te trekken tot juist onder het borstbeen.


Ga dan met de hand in de kip (hand is dan aan de rugzijde van de kip, of de bovenkant zoals de kip er nu bijligt), heel rustig zodat je de ganse ingewanden kunt omvatten. En trek dan alles ineens eruit, en laat het vallen in een emmer die juist voor je voeten staat. (maag, lever en nieren zitten hier ook aan vast) Sommigen die maag, lever of nieren willen behouden, moeten dit dan eruit nemen (nooit de galblaas beschadigen)
Bron & illustraties: http://www.kippenforum.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=28&t=13885

Ik heb wel eens een haan geschoond aan de hand van bovenstaande instructies, dus het is breder toepasbaar dan de kip. Ik denk dat je met een duifje niet je hele hand erin kan steken, dus dat wordt het betere vingerwerk.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  maandag 8 februari 2010 @ 20:14:53 #19
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_77782492
Ik ben de laatste tijd een beet met dingen op het zuur bezig, vooralsnog gebruik ik vooral mosterdzaad maar hieft iemand nog andere lekkere dingen om er bij te doen?
pi_77820464
quote:
Op maandag 8 februari 2010 20:14 schreef Erasmo het volgende:
Ik ben de laatste tijd een beet met dingen op het zuur bezig, vooralsnog gebruik ik vooral mosterdzaad maar hieft iemand nog andere lekkere dingen om er bij te doen?
Beetje komijn vind ik een verrassend lekker effect geven.
Een kaneelstokje ook, maar dat moet naar mijn smaak weinig kaneel op veel inmaak zijn.

En verder zit er in de standaard inmaakmixen laurier, chilipeper, dillezaad, venkel en zo nog wat.

Ik had geen los mosterdzaad toen ik ging inmaken en heb daarom inmaakmengsels gebruikt. Daarna heb ik bij de kruidenboer geel en zwart mosterdzaad gekocht. Welke gebruik jij en/of merk je enig verschil?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 9 februari 2010 @ 20:03:15 #21
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_77820676
Heb lamsribbetjes in de vriezer (had iik blijkbaar gemist toen een half lam in de vriezer verdween)
Diie ribbetjes zijn per stuk los... dus gewoon opbakken of moet je ze stoven of wat?
Met couscous ofzo?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_77821023
quote:
Op dinsdag 9 februari 2010 20:03 schreef uniekhoorn het volgende:
Heb lamsribbetjes in de vriezer (had iik blijkbaar gemist toen een half lam in de vriezer verdween)
Diie ribbetjes zijn per stuk los... dus gewoon opbakken of moet je ze stoven of wat?
Met couscous ofzo?
Ribbetjes zijn nogal vet.

Een paar opties:
  • meekoken met iets dat flink vet kan gebruiken (gedroogde bonen bijvoorbeeld)
  • roosteren / grillen als spareribs
  • koken in water (stinkt!), laten afkoelen en daarna uitpluizen: vet voor de vogels / kippen / honden, vlees om ragout van te maken
  • uitbenen (pas op je vingers) en daarna van het vlees gehakt en dan worst maken (te vet om als gewoon gehakt te gebruiken)

    Stoven zou ik niet doen, te blubberig.
  • ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
      woensdag 10 februari 2010 @ 11:13:43 #23
    139516 uniekhoorn
    uniek, zoals ieder ander
    pi_77838806
    Dank je Sigme... hmm, ik heb ze net maar weer in de vriezer gelegd, misschien van het zomer op de bbq.
    Thanks
    Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
    Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
    Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
      woensdag 10 februari 2010 @ 11:24:31 #24
    121348 Erasmo
    f/8 and be there.
    pi_77839127
    quote:
    Op dinsdag 9 februari 2010 19:58 schreef sigme het volgende:

    [..]

    Beetje komijn vind ik een verrassend lekker effect geven.
    Een kaneelstokje ook, maar dat moet naar mijn smaak weinig kaneel op veel inmaak zijn.

    En verder zit er in de standaard inmaakmixen laurier, chilipeper, dillezaad, venkel en zo nog wat.

    Ik had geen los mosterdzaad toen ik ging inmaken en heb daarom inmaakmengsels gebruikt. Daarna heb ik bij de kruidenboer geel en zwart mosterdzaad gekocht. Welke gebruik jij en/of merk je enig verschil?
    Ik heb hier een zakje gele liggen van de turk.
      donderdag 11 februari 2010 @ 17:30:39 #25
    269956 Nieners
    Sofa King Addicted.
    pi_77889888
    Wat kan ik gebruiken om mijn pangasiusfilet te kruiden? Vind hem zonder best smakeloos.
    Living and loving in the moment.
    pi_77890452
    quote:
    Op donderdag 11 februari 2010 17:30 schreef Nieners het volgende:
    Wat kan ik gebruiken om mijn pangasiusfilet te kruiden? Vind hem zonder best smakeloos.
    Kruiden .

    Inwrijven, of even laten marineren met peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder currypoeder, of tijm, rozemarijn etc. etc.
    Life is too short not to have fun
      donderdag 11 februari 2010 @ 17:49:55 #27
    269956 Nieners
    Sofa King Addicted.
    pi_77890511
    quote:
    Op donderdag 11 februari 2010 17:47 schreef vaagsel het volgende:

    [..]

    Kruiden .

    Inwrijven, of even laten marineren met peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder currypoeder, of tijm, rozemarijn etc. etc.
    mijn vraagstellingen FTL.
    Ik bedoelde welke kruiden idd. Heb kerriepoeder, zout peper en tijm.
    Gewoon dat ding insmeren met kerriepoeder dan? Ik heb net zoveel verstand van marineren als van vraagstellingen .
    Living and loving in the moment.
    pi_77890571
    Met peper en zout kom je een heel eind natuurlijk, maar inwrijven met kerriepoeder en even laten liggen zodat het erin kan trekken. Eerst even je filets droogdeppen met keukenpapier, anders gaat het klonteren en dat gaat dan weer aanbakken. En niet teveel kerriepoeder, gewoon een theelepel denk ik.
    Life is too short not to have fun
      donderdag 11 februari 2010 @ 19:54:39 #29
    222262 Gtaboy107
    What's the Story..?
    pi_77894861
    Hoe heet dat wittige spul dat sommigen in de Tomatensoep doen, en het veel lekkerder maken? En hoeveel moet erin?
      donderdag 11 februari 2010 @ 20:38:42 #30
    139516 uniekhoorn
    uniek, zoals ieder ander
    pi_77896543
    quote:
    Op donderdag 11 februari 2010 19:54 schreef Gtaboy107 het volgende:
    Hoe heet dat wittige spul dat sommigen in de Tomatensoep doen, en het veel lekkerder maken? En hoeveel moet erin?
    creme fraiche of zure room... een eetlepel ongeveer
    Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
    Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
    Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
    pi_77908749
    quote:
    Op donderdag 11 februari 2010 19:54 schreef Gtaboy107 het volgende:
    Hoe heet dat wittige spul dat sommigen in de Tomatensoep doen, en het veel lekkerder maken? En hoeveel moet erin?
    het wordt wat romiger (tegen het zuurtje denk ik?)
    pi_77909210
    quote:
    Op donderdag 11 februari 2010 20:38 schreef uniekhoorn het volgende:

    [..]

    creme fraiche of zure room... een eetlepel ongeveer
    en slagroom kan natuurlijk ook. heel licht opgeklopt.

    [ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 12-02-2010 08:33:01 ]
    pi_77909293
    of koffiemelk
    pi_77909359
    quote:
    Op vrijdag 12 februari 2010 08:31 schreef kabouter.muts het volgende:
    of koffiemelk
    ja dat lees ik ook weleens en dat lijkt me dus zo ranzig maar dat is heel persoonlijk hoor, ik ga al kokken van die lucht van koffiemelk sowieso ben ik geen melk-fan, alleen af en toe karnemelk of chocomel.
      vrijdag 12 februari 2010 @ 12:15:51 #35
    63594 Lienekien
    Sunshower kisses...
    pi_77915037
    Heeft Piet of een van de anderen nog een aardig idee wat ik kan maken met sardinefilets uit blik (in olie)? Ik heb ze uit een erfenis.
    The love you take is equal to the love you make.
      vrijdag 12 februari 2010 @ 16:31:01 #36
    121348 Erasmo
    f/8 and be there.
    pi_77924248
    Simpel doch smakelijk; op een boterham doen
    pi_77924484
    quote:
    Op vrijdag 12 februari 2010 12:15 schreef Lienekien het volgende:
    Heeft Piet of een van de anderen nog een aardig idee wat ik kan maken met sardinefilets uit blik (in olie)? Ik heb ze uit een erfenis.
    Pff, nog nooit gebruikt. Door een salade? Of pureren met uitje, mayo, creme fraiche, augurkje etc. etc. en op een toastje ?
    Life is too short not to have fun
      vrijdag 26 februari 2010 @ 15:02:55 #38
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_78481796
    * Pietverdriet is terug
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
      vrijdag 26 februari 2010 @ 16:20:50 #39
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
      vrijdag 26 februari 2010 @ 16:32:24 #40
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_78485414
    * Pietverdriet is ook blij Robin weer te zien.
    Was in Nieuw Zeeland, en daar verrukkelijke wijnen, heerlijk eten en zalige koffie gehad, eigenlijk was alleen het brood daar bagger.
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
      vrijdag 26 februari 2010 @ 16:40:17 #41
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_78485743
    Oh, leuk. Is het eten daar net zo modern en multiculti als in Australie of is NZ wat conservatiever gebleven?
      vrijdag 26 februari 2010 @ 16:45:28 #42
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_78485958
    quote:
    Op vrijdag 26 februari 2010 16:40 schreef RobinOok het volgende:
    Oh, leuk. Is het eten daar net zo modern en multiculti als in Australie of is NZ wat conservatiever gebleven?
    Geen idee, was nog niet in Australie. Maar mijn gevoel zegt ja, is flink fusion, met vooral goede ingredienten. Prachtig lams en rundvlees, veel scharrelvarkens en kip in restaurants, en het rundvlees goed bestorven. Veel spartelverse vis en schaaldieren, zelfs als je wat van de kust af bent.
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
      vrijdag 26 februari 2010 @ 17:03:31 #43
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_78486617
    Klinkt goed.
      vrijdag 26 februari 2010 @ 17:04:14 #44
    121348 Erasmo
    f/8 and be there.
    pi_78486644
    Dat lijkt me inderdaad een lekkere keuken daar, de 5D zeker ook goed aan het werk gezet?
      vrijdag 26 februari 2010 @ 17:06:41 #45
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_78486737
    quote:
    Op vrijdag 26 februari 2010 17:04 schreef Erasmo het volgende:
    Dat lijkt me inderdaad een lekkere keuken daar, de 5D zeker ook goed aan het werk gezet?
    jep, alle geheugenkaarten vol, slordige 100 Gig aan fotos
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    pi_78489839
    quote:
    Op vrijdag 12 februari 2010 08:36 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]

    ja dat lees ik ook weleens en dat lijkt me dus zo ranzig maar dat is heel persoonlijk hoor, ik ga al kokken van die lucht van koffiemelk sowieso ben ik geen melk-fan, alleen af en toe karnemelk of chocomel.
    Ik gruw ook echt van koffiemelk. Maar ons moeder gooit altijd een scheut door de knoflooksaus en daar lust ik wel pap van.
    pi_78491957
    quote:
    Op vrijdag 26 februari 2010 17:06 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    jep, alle geheugenkaarten vol, slordige 100 Gig aan fotos
    Ook foto's van eten?
    Welkom terug, trouwens! -x-
    Let me see you stripped down to the bone
      vrijdag 26 februari 2010 @ 20:18:56 #48
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_78493219
    quote:
    Op vrijdag 26 februari 2010 19:46 schreef minilot het volgende:

    [..]

    Ook foto's van eten?
    euh
    nee
    quote:
    Welkom terug, trouwens! -x-
    knuf
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    pi_78496372
    Nu je toch terug bent.. Ik heb nogal een overschotje heel lekkere, hollandse garnalen. Mijn lief vroeg me of -ie morgen zo;n retro garnalencocktail van me kreeg. Doe ik natuurlijk graag!

    Maar nu kan ik zo gauw nergens een goed recept voor cocktailsaus vinden. Ik héb whisky en ik héb mayonaise-maak-skillz. En hoe nu verder?
    Let me see you stripped down to the bone
      vrijdag 26 februari 2010 @ 22:45:31 #50
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_78500971


    Ik eet heeeeeeeeeeeeeeeeel vaak ouderwetse garnalencocktail, dus ik moet effe moeien hoor!
    Mijn recept, een beetje op gevoel:

    2 T mayo
    2 T geklopte slagroom of creme fraiche.
    1 T tomatenketchup voor de kleur. (theelepelje tomatenpuree is beter, maar om daar nu een blikkie voor open te maken)
    1 T heeeel fijngesneden sjalotje
    1 T cognac of whiskey
    5 druppels worcestershire sauce
    op smaak brengen met citroensap, zout en peper

    En dan lekker retro in een halve avocado serveren, of iets hipper, de avocado in blokjes of schijfjes erdoor.

    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')