quote:Op woensdag 20 januari 2010 14:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben de komende tijd zeer druk met andere zaken, dus zal onregelmatig en veel minder vaak hier verschijnen.
Niet doorvertellen dat ik hier om tips heb gevraagd, he?quote:Op donderdag 4 februari 2010 16:07 schreef Omnifacer het volgende:
[..]
Ik zie dat de nieuwe rolverdeling je goed bevalt?
De marinade was lekker, maar ik had ze er ook een beetje in gegaard zeg maar ipv gewoon gebakken. Dat had ik beter niet kunnen doen want de smaak van de marinade was nu wel heel dominant.quote:Op donderdag 4 februari 2010 16:11 schreef Fargo het volgende:
[..]
Niet doorvertellen dat ik hier om tips heb gevraagd, he?
Ze denkt nog steeds dat het een aangeboren talent is bij mij!
Zijn die kippenbouten van je nog gelukt?
Misschien handig om te melden om teleurstellingen te voorkomen van mensen die alleen antwoord willen van de enige echte Pietverdriet.quote:Op woensdag 20 januari 2010 14:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben de komende tijd zeer druk met andere zaken, dus zal onregelmatig en veel minder vaak hier verschijnen.
Heb het in de OP gezet, dank.quote:Op donderdag 4 februari 2010 20:47 schreef Pandora73 het volgende:
Las ik ergens achteraan het vorige topic niet dat Piet hier voorlopig maar weinig zal zijn?
Edit: gevonden...
[..]
Misschien handig om te melden om teleurstellingen te voorkomen van mensen die alleen antwoord willen van de enige echte Pietverdriet.
Een flinke steek boter in een braadpan en rondom dichtschroeien.quote:Op vrijdag 5 februari 2010 17:40 schreef Idler het volgende:
Ik heb een beenhammetje in de koelkast liggen, maar weet eigenlijk niet goed wat ik er mee aan moet. Piet (of iemand anders!) een goed idee?
Thanks!quote:Op vrijdag 5 februari 2010 18:18 schreef Tezz het volgende:
[..]
Een flinke steek boter in een braadpan en rondom dichtschroeien.
Dan uit de pan halen en in een ovenschaal overdoen, de boter er overheen gieten en eventueel wat extra roomboter toevoegen.
Schuif de schaal in een oven van ongeveer 140 graden en gaar je beenham daar verder. De tijd is afhankelijk van het gewicht van de ham. Een stuk van ongeveer 500 gram duurt pakweg 45 minuten.
Even laten rusten en dan pas aansnijden. Voila, een heerlijk sappige beenham!
Ik vergat er nog bij te vertellen dat je halverwege een keer je ham moet keren en extra moet bedruipen met het in de schaal aanwezige braadvocht! Dan wordt ie extra sappig...quote:
De bloemkool was heerlijk gelukt andersquote:Op vrijdag 5 februari 2010 23:03 schreef DevilsAndDust het volgende:
Fargo, ga je lekker in de keuken?.
TVP..
Beenham in colasausquote:Op vrijdag 5 februari 2010 17:40 schreef Idler het volgende:
Ik heb een beenhammetje in de koelkast liggen, maar weet eigenlijk niet goed wat ik er mee aan moet. Piet (of iemand anders!) een goed idee?
Oeh oeh, ik weet het!quote:Op zaterdag 6 februari 2010 15:39 schreef Fargo het volgende:
[..]
De bloemkool was heerlijk gelukt anders![]()
En drie keer raden wie er een maand of wat geleden jouw recept voor broccolisoep heeft uitgeprobeerd?
De instructies voor kip:quote:Op zaterdag 6 februari 2010 18:49 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Ik heb bij de turk 3 duifjes gekocht (geplukt, met kop / ingewanden). Nu heb ik de filetjes eraf gehaald en klaargemaakt, maar mijn vraag is hoe ik alle ingewanden er het handigst uitkrijg voor de volgdende keer.
Bron & illustraties: http://www.kippenforum.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=28&t=13885quote:Neem het zeer scherpe aardappelmesje
Leg de kip voor je met het halseinde naar je toe.
Bekijk het zeer aandachtig, men zal verschillende lagen zien.
Maak een gleuf in het nekvel en trek die door tot het begin van de borstbeentjes (v vormig), maar probeer de krop niet te raken. De eerste keer snijdt men daarin gegarandeerd, maar dat is geen probleem, alleen zal men dan het voedsel zien. En dat moet weggedaan worden. Het beste is dan gewoon het voedsel weg te spoelen.
Op dat moment zal men de luchtpijp (darmvormig, doorsnede 0.5cm) en de slokdarm zien, deze moeten losgemaakt worden van het andere weefsel.In feite moet het halsvel nu los zijn van de nek.
De krop wordt afgesneden onder de krop zelf, dus in het tweede gedeelte van de slokdarm (eerst heeft men de slokdarm, daarna de krop en dan komt het tweede gedeelte van de slokdarm die de verbinding geeft met de kliermaag en de spiermaag. Deze twee laatsten zijn natuurlijk op dit ogenblik niet zichtbaar.)
Dan moet ook de luchtpijp afgesneden worden zo kort mogelijk bij de borstkast, en al de overige vezels en nekvel moeten verwijderd worden.
Daarna draait men de kip om, dus met haar achterste naar je toe en liggend op de rug.
Neem het buikvel vast, maak er een insnede in juist boven de cloaca, bekijk rustig of je geen darmen heb geraakt. Want dat doet men liefst niet, dus zeker niet diep insnijden, liefst dus juist onder het vel.
Maak daarna de insnede groter door het mes naar boven te trekken tot juist onder het borstbeen.
Ga dan met de hand in de kip (hand is dan aan de rugzijde van de kip, of de bovenkant zoals de kip er nu bijligt), heel rustig zodat je de ganse ingewanden kunt omvatten. En trek dan alles ineens eruit, en laat het vallen in een emmer die juist voor je voeten staat. (maag, lever en nieren zitten hier ook aan vast) Sommigen die maag, lever of nieren willen behouden, moeten dit dan eruit nemen (nooit de galblaas beschadigen)
Beetje komijn vind ik een verrassend lekker effect geven.quote:Op maandag 8 februari 2010 20:14 schreef Erasmo het volgende:
Ik ben de laatste tijd een beet met dingen op het zuur bezig, vooralsnog gebruik ik vooral mosterdzaad maar hieft iemand nog andere lekkere dingen om er bij te doen?
Ribbetjes zijn nogal vet.quote:Op dinsdag 9 februari 2010 20:03 schreef uniekhoorn het volgende:
Heb lamsribbetjes in de vriezer (had iik blijkbaar gemist toen een half lam in de vriezer verdween)
Diie ribbetjes zijn per stuk los... dus gewoon opbakken of moet je ze stoven of wat?
Met couscous ofzo?
Ik heb hier een zakje gele liggen van de turk.quote:Op dinsdag 9 februari 2010 19:58 schreef sigme het volgende:
[..]
Beetje komijn vind ik een verrassend lekker effect geven.
Een kaneelstokje ook, maar dat moet naar mijn smaak weinig kaneel op veel inmaak zijn.
En verder zit er in de standaard inmaakmixen laurier, chilipeper, dillezaad, venkel en zo nog wat.
Ik had geen los mosterdzaad toen ik ging inmaken en heb daarom inmaakmengsels gebruikt. Daarna heb ik bij de kruidenboer geel en zwart mosterdzaad gekocht. Welke gebruik jij en/of merk je enig verschil?
Kruidenquote:Op donderdag 11 februari 2010 17:30 schreef Nieners het volgende:
Wat kan ik gebruiken om mijn pangasiusfilet te kruiden? Vind hem zonder best smakeloos.
quote:Op donderdag 11 februari 2010 17:47 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Kruiden.
Inwrijven, of even laten marineren met peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder currypoeder, of tijm, rozemarijn etc. etc.
creme fraiche of zure room... een eetlepel ongeveerquote:Op donderdag 11 februari 2010 19:54 schreef Gtaboy107 het volgende:
Hoe heet dat wittige spul dat sommigen in de Tomatensoep doen, en het veel lekkerder maken? En hoeveel moet erin?
het wordt wat romiger (tegen het zuurtje denk ik?)quote:Op donderdag 11 februari 2010 19:54 schreef Gtaboy107 het volgende:
Hoe heet dat wittige spul dat sommigen in de Tomatensoep doen, en het veel lekkerder maken? En hoeveel moet erin?
en slagroom kan natuurlijk ook. heel licht opgeklopt.quote:Op donderdag 11 februari 2010 20:38 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
creme fraiche of zure room... een eetlepel ongeveer
ja dat lees ik ook weleens en dat lijkt me dus zo ranzigquote:Op vrijdag 12 februari 2010 08:31 schreef kabouter.muts het volgende:
of koffiemelk
Pff, nog nooit gebruikt. Door een salade? Of pureren met uitje, mayo, creme fraiche, augurkje etc. etc. en op een toastje ?quote:Op vrijdag 12 februari 2010 12:15 schreef Lienekien het volgende:
Heeft Piet of een van de anderen nog een aardig idee wat ik kan maken met sardinefilets uit blik (in olie)? Ik heb ze uit een erfenis.
Geen idee, was nog niet in Australie. Maar mijn gevoel zegt ja, is flink fusion, met vooral goede ingredienten. Prachtig lams en rundvlees, veel scharrelvarkens en kip in restaurants, en het rundvlees goed bestorven. Veel spartelverse vis en schaaldieren, zelfs als je wat van de kust af bent.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:40 schreef RobinOok het volgende:
Oh, leuk. Is het eten daar net zo modern en multiculti als in Australie of is NZ wat conservatiever gebleven?
jep, alle geheugenkaarten vol, slordige 100 Gig aan fotosquote:Op vrijdag 26 februari 2010 17:04 schreef Erasmo het volgende:
Dat lijkt me inderdaad een lekkere keuken daar, de 5D zeker ook goed aan het werk gezet?
Ik gruw ook echt van koffiemelk. Maar ons moeder gooit altijd een scheut door de knoflooksaus en daar lust ik wel pap van.quote:Op vrijdag 12 februari 2010 08:36 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
ja dat lees ik ook weleens en dat lijkt me dus zo ranzigmaar dat is heel persoonlijk hoor, ik ga al kokken van die lucht van koffiemelk
sowieso ben ik geen melk-fan, alleen af en toe karnemelk of chocomel.
Ook foto's van eten?quote:Op vrijdag 26 februari 2010 17:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
jep, alle geheugenkaarten vol, slordige 100 Gig aan fotos
euhquote:
knufquote:Welkom terug, trouwens! -x-
Hopla, dat recept van jou kan ik natuurlijk wel vertrouwen, dame!quote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:45 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Ik eet heeeeeeeeeeeeeeeeel vaak ouderwetse garnalencocktail, dus ik moet effe moeien hoor!
Mijn recept, een beetje op gevoel:
Wat lollig dat je dat zegt. Een blikje kost welgeteld zeven eurocent, maar ook ik denk steeds 'verdorie!' als ik er maar een lepeltje van nodig heb.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:45 schreef RobinOok het volgende:
1 T tomatenketchup voor de kleur. (theelepelje tomatenpuree is beter, maar om daar nu een blikkie voor open te maken)
Nou ja, dan wordt -ie uiteindelijk wel zachter, wat de structuur natuurlijk wel helpt, maar er zit nog steeds net zoveel smaak aan als aan een natte krant. Snif.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:50 schreef RobinOok het volgende:
Ja, avocado moet je tegenwoordig minstens een week van tevoren aanschaffen ja.
In de vriezer gooien als je klaar bentquote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:51 schreef minilot het volgende:
Overigens..
[..]
Wat lollig dat je dat zegt. Een blikje kost welgeteld zeven eurocent, maar ook ik denk steeds 'verdorie!' als ik er maar een lepeltje van nodig heb.![]()
Al bedenk ik me nu dat dat misschien ook ligt aan het ongemak van zo'n klein blikje moeten openwrikken. Die van zeven cent hebben geen treklipje.
Turks buurtsupertje proberen? Die van mij, in een klein dorp, heeft zes soorten, van ieniemieniegruis tot grotere korrel. Vaak staat er 'masa' op de zak en het is geel.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 23:05 schreef Erasmo het volgende:
[..]
In de vriezer gooien als je klaar bent
Iemand enig idee waar je maisgriesmeel haalt? Tienduizend mixdingen in de supermarkt maar een basisding als maisgriesmeel hebben ze niet
Ik wil inderdaad eens polenta gaan maken jaquote:Op vrijdag 26 februari 2010 23:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Turks buurtsupertje proberen? Die van mij, in een klein dorp, heeft zes soorten, van ieniemieniegruis tot grotere korrel. Vaak staat er 'masa' op de zak en het is geel.Soms staat er ook 'polenta' op.
Piet, namens het NZ'se buro voor tourisme hartelijk dank voor deze prachtige recensie!quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, was nog niet in Australie. Maar mijn gevoel zegt ja, is flink fusion, met vooral goede ingredienten. Prachtig lams en rundvlees, veel scharrelvarkens en kip in restaurants, en het rundvlees goed bestorven. Veel spartelverse vis en schaaldieren, zelfs als je wat van de kust af bent.
Ik maak mijn garnalencoctail altijd als volgt:quote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:45 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Ik eet heeeeeeeeeeeeeeeeel vaak ouderwetse garnalencocktail, dus ik moet effe moeien hoor!
Mijn recept, een beetje op gevoel:
2 T mayo
2 T geklopte slagroom of creme fraiche.
1 T tomatenketchup voor de kleur. (theelepelje tomatenpuree is beter, maar om daar nu een blikkie voor open te maken)
1 T heeeel fijngesneden sjalotje
1 T cognac of whiskey
5 druppels worcestershire sauce
op smaak brengen met citroensap, zout en peper
En dan lekker retro in een halve avocado serveren, of iets hipper, de avocado in blokjes of schijfjes erdoor.
[ afbeelding ]
Ik heb gister eens die van zeven cent geprobeerd omdat ik dacht ''hee lekker goedkoop'' maar ik vind de duurdere versies echt beter hoor! Dit was een behoorlijk dunne puree, en ik gebruik de tomatenpuree nu juist om een wat dikkere consistentie aan mijn gerecht te geven. Uiteindelijk werkt in laten koken natuurlijk ook, maar ik vind de wat duurdere varianten toch prettiger, en die spetteren ook niet zoquote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:51 schreef minilot het volgende:
Overigens..
[..]
Wat lollig dat je dat zegt. Een blikje kost welgeteld zeven eurocent, maar ook ik denk steeds 'verdorie!' als ik er maar een lepeltje van nodig heb.![]()
Al bedenk ik me nu dat dat misschien ook ligt aan het ongemak van zo'n klein blikje moeten openwrikken. Die van zeven cent hebben geen treklipje.
Gefrituurd? Ik zat er eerder aan te denken om het goed dik te maken, af te koelen en in plakken snijden om te bakkenquote:Op vrijdag 26 februari 2010 23:27 schreef RobinOok het volgende:
Polenta is VIES! Gisteren weer eens bewezen, kregen bij het eten ergens een gefrituurd blokkie polenta met pijnboompitten. Bah, bah, bah. Afschaffen moesten ze het.
Pietquote:Op zaterdag 27 februari 2010 11:40 schreef Perruche het volgende:
polentalekker met gorgonazola, of paddestoelenragout, of bolognese, of om er koekjes mee te bakken!
(tvp)
Een handmolen? Bestaan die nog?quote:Op zaterdag 27 februari 2010 11:56 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Piet
Wat is een goede handkoffiemolen voor zowel espressomaling als koffiemaling?
Piet \o/
Omdat ik niet hou van de smaak van mayonaise? En omdat ik er blij van wordt. Wat de engelsen comfortfood noemen.quote:Op zaterdag 27 februari 2010 08:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Zonde om de fijne smaak van noordzeegarnalen weg te drukken door andere smaakmakers, dat moet je alleen maar doen als je van die bleke ijszee garnalen gebruikt, en waarom zou je dat doen?
Ik denk dat frituren op hetzelfde neer komt. Misschien was het ook wel gebakken, ik weet het niet. De serveerster was nogal karig met haar informatie, het gerecht werd op tafel gezet met de woorden, "Dorade, eet smakelijk". Toen ik bij het afruimen vroeg wat dat blokje nou was zei ze doodleuk "aardappel gnocchi", maar daar trapte ik niet in, dus ging ze het navragen en bleek het dus polenta met pijnboompitten. Over wat er nog meer op ons bordje had gelegen heb ik maar niks meer gevraagd.quote:Op zaterdag 27 februari 2010 10:23 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Gefrituurd? Ik zat er eerder aan te denken om het goed dik te maken, af te koelen en in plakken snijden om te bakken
Deze zou geschikt moeten zijn:quote:Op zaterdag 27 februari 2010 11:56 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Piet
Wat is een goede handkoffiemolen voor zowel espressomaling als koffiemaling?
Piet \o/
Ja, AH met zijn klote avocado's. Ik had er laatst een en die was echt super waterig. Helemaal niet vol en romig zoals een avocado betaamtquote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:48 schreef minilot het volgende:
[..]
Hopla, dat recept van jou kan ik natuurlijk wel vertrouwen, dame!Dank je.
Ik heb alles in huis, behalve de avocado's. De supermarkten liggen er momenteel vol mee, maar ze smaken naar de stofpluizen onder mijn bed.
Dus maar even nostalgisch in een glas!
die onderste was ik al tegengekomen... die bovenstequote:Op zaterdag 27 februari 2010 17:41 schreef sigme het volgende:
[..]
Deze zou geschikt moeten zijn:
[ afbeelding ]
Bij de (Duitse) Manufactum.
Je kan 'm op de webshop bestellen en laten opsturen, maar gezien het gewicht kan je hem misschien beter gaan halen (5,3 kg). Vroeger hadden ze ook een eenvoudiger modelletje dat expliciet geschikt was voor espressomaling, maar die is blijkbaar uit het assortiment. Je zou kunnen vragen of het andere molentje ook geschikt is, de klantenservice correspondeert ook in het Engels.
[ afbeelding ]
Ga naar de winkel. Die is nog veel mooier (in elk geval die in Waltrop is een bezoekje waard voor het pand). En ze hebben er onovertroffen (vers) brood en echte boter (bij de winkels met Brot & Butter). Piet is het met me eensquote:Op zaterdag 27 februari 2010 18:45 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
die onderste was ik al tegengekomen... die bovenste
wat een geniale site ook (http://www.manufactum.com/home.html)... allemaal leuks!
dank dank dank_O_
Nope.quote:Op woensdag 3 maart 2010 16:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar heb je ze wel eens gemaakt? Heb je er recepten voor?
Goeie vraag, heb hier een vaag recept voor maar dat snap ik zelf niet. Ga eens experimenteren want weten doe ik het niet.quote:Op donderdag 4 maart 2010 13:29 schreef mensionxl het volgende:
Hallo Piet,
Hoe kan ik sinaasappels confijten om orangettes (zo noemen we ze in België, geen idee hoe ze in Nederland noemen) te kunnen maken?
Voor de mensen die niet weten wat ik bedoel:
[ afbeelding ]
Bedankt!
Hoe lang liggen ze in de oven? Mijn kipvleugels gaan er altijd minstens een uur in, vaak nog langer, bij 175 graden.quote:Op woensdag 10 maart 2010 13:12 schreef Drijfsijs het volgende:
Hallo Piet,
Ik wilde iets vragen over kip...
Ik doe drumsticks altijd eerst een tijdje in de oven, en daarna nog even onder de grill (op 200 graden). Maar het vlees wordt nooit zo mals en wit zoals die gegrilde kippen die je op de markt kan kopen. Het blijft altijd een beetje....ja, rozig of zo. Wel gaar natuurlijk, maar niet wit. Dus! Ik wil graag weten hoe ik dat effect kan bereiken met een hetelucht oven en een grill (grill in de oven dus).
Bedankt!
Ik heb hier een frans kookboek liggen met een recept maar volgens mijn doe je er meerdere dagen over, het is in ieder geval een behoorlijk bewerkelijk proces...quote:Op donderdag 4 maart 2010 14:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goeie vraag, heb hier een vaag recept voor maar dat snap ik zelf niet. Ga eens experimenteren want weten doe ik het niet.
Omdat ik altijd al salade maak van de witlofquote:Op zaterdag 13 maart 2010 13:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom maak je geen salade van de witlof en rol je de kipfilets in coppa of gerookt spek en braad die in de oven?
Het klinkt naar iets dat ik als ik het voorgezet krijg uit beleeftheid zou eten.quote:Op zaterdag 13 maart 2010 13:56 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Omdat ik altijd al salade maak van de witlofIk wil zeg maar een variatie op de bekende witlof met ham en kaas uit de oven...
Coppa heb ik niet meer, heb nog wel een onsje nagelhout liggen... Ik denk dag ik het zo ga doen:
[ afbeelding ]
Kern uit de witlof, kip omwikkeld met nagelhout ering. Kern opsnijden, grillen en met wat sojasaus erbij serveren.
Of gaan er zo dingen uitdrogen of zompig worden?
Lekker, lijkt wat op schelvis met wat wijting achtigs.quote:Op zaterdag 13 maart 2010 15:31 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Piet, weet jij ongeveeer hoe heek smaakt? We willen het in een curry verwerken.
Tegenwoordig ben ik vooral bezig met reorganisaties en interimmanagement van afdelingen die niet lopen.quote:Op zaterdag 13 maart 2010 15:36 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Piet Piet!
Gewoon nieuwsgierigheid he; wat voor werk doe je (leasebak a 40k dus vast geen kok) en wat is je culi achtergrond? Je schrijft erg vermakelijk trouwens
Ik kwam nog wat witte wijn tegen die op moest dus ik heb dit gemaakt, met toevoeging van wat gorgonzola.quote:Op zaterdag 13 maart 2010 14:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het klinkt naar iets dat ik als ik het voorgezet krijg uit beleeftheid zou eten.
Leg de snijplank op het fornuis en zet de afzuigkap aan op 10quote:Op dinsdag 16 maart 2010 06:48 schreef inZanity het volgende:
Piet(of iemand anders natuurlijk)
heb je ook een tip om minder last te hebben van huilen bij het snijden van uien..?
Op zaterdag, Binnenrotte. Afrikaanderplein is nog goedkoper. Binnenrotte is ook op dinsdag.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 09:06 schreef SeaOfLove het volgende:
isegrim, waar in rotterdam ga je naar de markt en op welke dagen is het? markt hier in delft is echt ruk, groenten in de supermarkt in de aanbieding is vaak nog goedkoper.
dat is dus het probleem in delft, geen buitenlandersquote:Op dinsdag 16 maart 2010 09:13 schreef Isegrim het volgende:
En alleen bij buitenlanders kopen.De Nederlanders verkopen troep en zijn duur.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |