abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 3 maart 2010 @ 16:28:11 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_78687816
Maar heb je ze wel eens gemaakt? Heb je er recepten voor?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_78690048
Van Linzen.
Dit wordt altijd wel lekker:

2 1/2 dl lauw water
500 gr linzen (rood)
circa 50 gr geklaarde boter

Paar theelepels zout
2 zwarte peper, liefst vers, naar smaak
1 eetlepel bakpoeder
Olie


Bereiding:
Maal de linzen tot meel.
Meel, zout en bakpoeder in een kom doen (indien nodig zeven)
Roer het lauwe water er geleidelijk doorheen
Blijven roeren tot je een lekker stevig deegje hebt.


Kneed het deeg minstens 20 minuten, gooi tijdens het kneden de peper erdoor
Smelt een klont boter, en bedruppel het deeg tijdens het kneden om te voorkomen dat het plakkerig wordt.


Verdeel het deeg in bolletjes ter grootte van een bitterbal, net zo veel als je uit het stuk deeg kunt krijgen.
Vervolgens moet je de deegbolletjes uitrollen tot ze heel dun zijn

Je kunt de plakjes die je zo krijgt op elkaar stapelen door er steeds een velletje bakpapier tussen te leggen, en vervolgens moet je het deeg drogen. Dat gaat het best in een oven op zon 160/180 graden. Duurt ruim 2 uur.

Klaar!


Wil je ze nu eten, dan moet je een koekepan gebruiken, daar gooi je een dikke laag olie in, zeker 2 cm, en als die goed heet is kun je de papadums bakken, beide kanten zon 5 tot 10 seconden.

Even uit laten druipen, en smullen maar.

(Natuurlijk wel iets lekkers erbij maken)


Je kunt de plakken, als je ze eenmaal gedroogd hebt, ook invriezen.

En het belangrijkste: niet te zuinig met peper en zout.
Je kunt ook experimenteren met andere kruiden, wat je lekker vindt.
Ik weet het ook niet
  woensdag 3 maart 2010 @ 17:17:32 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78690157
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 16:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar heb je ze wel eens gemaakt? Heb je er recepten voor?
Nope.
pi_78728197
Hallo Piet,

Hoe kan ik sinaasappels confijten om orangettes (zo noemen we ze in België, geen idee hoe ze in Nederland noemen) te kunnen maken?

Voor de mensen die niet weten wat ik bedoel:


Bedankt!
  donderdag 4 maart 2010 @ 14:57:06 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_78731585
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 13:29 schreef mensionxl het volgende:
Hallo Piet,

Hoe kan ik sinaasappels confijten om orangettes (zo noemen we ze in België, geen idee hoe ze in Nederland noemen) te kunnen maken?

Voor de mensen die niet weten wat ik bedoel:
[ afbeelding ]

Bedankt!
Goeie vraag, heb hier een vaag recept voor maar dat snap ik zelf niet. Ga eens experimenteren want weten doe ik het niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_78968366
Hallo Piet,

Ik wilde iets vragen over kip...
Ik doe drumsticks altijd eerst een tijdje in de oven, en daarna nog even onder de grill (op 200 graden). Maar het vlees wordt nooit zo mals en wit zoals die gegrilde kippen die je op de markt kan kopen. Het blijft altijd een beetje....ja, rozig of zo. Wel gaar natuurlijk, maar niet wit. Dus! Ik wil graag weten hoe ik dat effect kan bereiken met een hetelucht oven en een grill (grill in de oven dus).

Bedankt!
  woensdag 10 maart 2010 @ 13:35:43 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_78969239
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 13:12 schreef Drijfsijs het volgende:
Hallo Piet,

Ik wilde iets vragen over kip...
Ik doe drumsticks altijd eerst een tijdje in de oven, en daarna nog even onder de grill (op 200 graden). Maar het vlees wordt nooit zo mals en wit zoals die gegrilde kippen die je op de markt kan kopen. Het blijft altijd een beetje....ja, rozig of zo. Wel gaar natuurlijk, maar niet wit. Dus! Ik wil graag weten hoe ik dat effect kan bereiken met een hetelucht oven en een grill (grill in de oven dus).

Bedankt!
Hoe lang liggen ze in de oven? Mijn kipvleugels gaan er altijd minstens een uur in, vaak nog langer, bij 175 graden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 13 maart 2010 @ 13:24:32 #83
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79094345
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 14:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goeie vraag, heb hier een vaag recept voor maar dat snap ik zelf niet. Ga eens experimenteren want weten doe ik het niet.
Ik heb hier een frans kookboek liggen met een recept maar volgens mijn doe je er meerdere dagen over, het is in ieder geval een behoorlijk bewerkelijk proces...

Ik heb hier kipfilet en witlof liggen, en vanavond wil ik kip met witlof maken
Het lijkt mij wel wat om het een met het ander te vullen en dan de oven in, maar kan ik beter de kip in de witlof doen of de witlof in de kip?
  zaterdag 13 maart 2010 @ 13:45:49 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79094929
Waarom maak je geen salade van de witlof en rol je de kipfilets in coppa of gerookt spek en braad die in de oven?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 13 maart 2010 @ 13:56:18 #85
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79095243
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 13:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom maak je geen salade van de witlof en rol je de kipfilets in coppa of gerookt spek en braad die in de oven?
Omdat ik altijd al salade maak van de witlof Ik wil zeg maar een variatie op de bekende witlof met ham en kaas uit de oven...

Coppa heb ik niet meer, heb nog wel een onsje nagelhout liggen... Ik denk dag ik het zo ga doen:



Kern uit de witlof, kip omwikkeld met nagelhout ering. Kern opsnijden, grillen en met wat sojasaus erbij serveren.

Of gaan er zo dingen uitdrogen of zompig worden?
  zaterdag 13 maart 2010 @ 14:20:57 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79095910
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 13:56 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Omdat ik altijd al salade maak van de witlof Ik wil zeg maar een variatie op de bekende witlof met ham en kaas uit de oven...

Coppa heb ik niet meer, heb nog wel een onsje nagelhout liggen... Ik denk dag ik het zo ga doen:

[ afbeelding ]

Kern uit de witlof, kip omwikkeld met nagelhout ering. Kern opsnijden, grillen en met wat sojasaus erbij serveren.

Of gaan er zo dingen uitdrogen of zompig worden?
Het klinkt naar iets dat ik als ik het voorgezet krijg uit beleeftheid zou eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_79097855
Piet, weet jij ongeveeer hoe heek smaakt? We willen het in een curry verwerken.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_79097984
Piet Piet!

Gewoon nieuwsgierigheid he; wat voor werk doe je (leasebak a 40k dus vast geen kok) en wat is je culi achtergrond? Je schrijft erg vermakelijk trouwens
  zaterdag 13 maart 2010 @ 17:02:03 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79100415
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 15:31 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Piet, weet jij ongeveeer hoe heek smaakt? We willen het in een curry verwerken.
Lekker, lijkt wat op schelvis met wat wijting achtigs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 13 maart 2010 @ 17:10:59 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79100686
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 15:36 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Piet Piet!

Gewoon nieuwsgierigheid he; wat voor werk doe je (leasebak a 40k dus vast geen kok) en wat is je culi achtergrond? Je schrijft erg vermakelijk trouwens
Tegenwoordig ben ik vooral bezig met reorganisaties en interimmanagement van afdelingen die niet lopen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 13 maart 2010 @ 18:50:14 #91
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79103575
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 14:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het klinkt naar iets dat ik als ik het voorgezet krijg uit beleeftheid zou eten.
Ik kwam nog wat witte wijn tegen die op moest dus ik heb dit gemaakt, met toevoeging van wat gorgonzola.
pi_79137833
Avocado's moet je gewoon op de markt kopen. Gister nog vijf stuks voor een euro gehaald. Die ga ik vanavond samen met gerookte zalm verwerken tot een salade.

Ik heb nog nooit zelf papadums gemaakt, maar ik moet eerlijk zeggen dat dat nou net één van de weinige dingen uit de Indiase keuken is waar ik niet zoveel aan vind. Ik heb dan liever chapati's, of beter nog, puri's.

[ Bericht 0% gewijzigd door Isegrim op 14-03-2010 19:53:56 ]
pi_79139266
Vijf avocado's voor een euro! Die dingen zijn zooo lekker (en megagezond! Ook heerlijk gewoon op brood )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_79139905
Haal ze regelmatig voor dergelijke bedragen op de markt en meestal zijn het goeie. Het komt wel eens voor dat je er eentje moet weggooien, maar voor dat bedrag geeft dat helemaal niet.
  dinsdag 16 maart 2010 @ 06:48:20 #95
182949 inZanity
Feyenoord Rotterdam
pi_79197576
Piet(of iemand anders natuurlijk)
heb je ook een tip om minder last te hebben van huilen bij het snijden van uien..?
  dinsdag 16 maart 2010 @ 07:15:45 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79197659
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 06:48 schreef inZanity het volgende:
Piet(of iemand anders natuurlijk)
heb je ook een tip om minder last te hebben van huilen bij het snijden van uien..?
Leg de snijplank op het fornuis en zet de afzuigkap aan op 10
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_79198920
isegrim, waar in rotterdam ga je naar de markt en op welke dagen is het? markt hier in delft is echt ruk, groenten in de supermarkt in de aanbieding is vaak nog goedkoper.
pi_79199033
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 09:06 schreef SeaOfLove het volgende:
isegrim, waar in rotterdam ga je naar de markt en op welke dagen is het? markt hier in delft is echt ruk, groenten in de supermarkt in de aanbieding is vaak nog goedkoper.
Op zaterdag, Binnenrotte. Afrikaanderplein is nog goedkoper. Binnenrotte is ook op dinsdag.
pi_79199061
En alleen bij buitenlanders kopen. De Nederlanders verkopen troep en zijn duur.
pi_79199268
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 09:13 schreef Isegrim het volgende:
En alleen bij buitenlanders kopen. De Nederlanders verkopen troep en zijn duur.
dat is dus het probleem in delft, geen buitenlanders In dordt kocht ik me ook helemaal scheel bij de marokkaan. Misschien dus zaterdag naar rotterdam, eerst even overleg met vriend
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')