abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 23 september 2009 @ 14:34:52 #1
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_73038088

Hier alweer deel 183 in deze succesvolle reeks. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken.

Er zijn een aantal vaak terugkomende vragen over het reizen met de trein. Hierbij de vraag en het antwoord:

- Mag ik met mijn OV-Studentenkaart reizen in internationale (hogesnelheids-)treinen op binnenlandse trajecten?
Met je OV-Studentenkaart mag je in Nederland gratis reizen in de Beneluxtrein (Amsterdam - Roosendaal) en de IC Berlijn (Schiphol - Hengelo). Voor de hogesnelheidstreinen ICE (Amsterdam - Arnhem) en Fyra (HSL-Zuid) moet een toeslag worden betaald. De toeslag voor de ICE bedraagt 2 euro, de tarieven van de Fyra kun je hier vinden. In de Thalys is je OV-Studentenkaart niet geldig.


De NS
De NS rijdt tegenwoordig, zoals waarschijnlijk wel bekend is, niet meer overal. Een aantal lijnen is aanbesteed, en aan goederenvervoer doet de NS niet meer. De NS is tegenwoordig opgesplitst in meerdere bedrijven, waarvan NS Reizigers, NS HiSpeed en NS Regio de bekendste zijn. Eerstgenoemde rijdt de binnenlandse NS-treinen, met een paar uitzonderingen. NS HiSpeed rijdt de naar het buitenland, waarvan op dit moment nog niets met 'HiSpeed' gaat, aangezien de HSL nog steeds niet in gebruik is. NS Regio rijdt op een aantal aanbestedingslijnen, zoals Zwolle-Kampen en Apeldoorn-Zutphen.


Goederentreinen
In het goederenvervoer is de NS zoals eerder gezegd niet meer actief. Wel rijden er een aantal anderen, zoals Railion, ACTS, ERS Railways en nog een stuk of tien meer. In dit topic wordt vooral over reizigerstreinen gepraat, maar een goederentrein tussendoor is een leuke afwisseling.


Internationaal
Regionaal
Arriva: Nieuweschans - Leer
NMBS: Roosendaal - Antwerpen
DB Regio: Enschede - Münster, Heerlen - Aachen en Venlo - Hamm
PEG: Enschede - Dortmund

Overig
Oldenzaal - Bentheim: IC-Berlin (Pimpelexpress)
Zevenaar - Emmerich: ICE International
Roosendaal - Antwerpen: Thalys & Beneluxtrein


Materieel en vervoerders
Hieronder worden de vervoerders die in Nederland actief zijn besproken, samen met het materieel waarmee men rijdt. We beginnen met de regionale vervoerders.


Arriva is actief in Groningen en Friesland, en ook op MerwedeLingeLijn (Dordrecht-Geldermalsen). Op alle trajecten wordt met Stadler GTW's gereden, door Arriva Spurts gedoopt. In het noorden zijn het de dieselversies. Zij rijden vanaf Leeuwarden op de trajecten naar Harlingen-Haven en Stavoren. Vanaf Groningen wordt gereden naar Roodeschool, Delfzijl, Nieuweschans en vanaf 2010 Veendam. Ook tussen de twee provinciehoofdsteden rijdt Arriva. Op de MerwedeLingeLijn wordt gereden met elektrische spurts.
Meer informatie over Arriva kun je http://nl.wikipedia.org/wiki/Arriva vinden.



Syntus rijdt in het oosten van het land. Het voert de treindienst uit op Tiel-Arnhem, Arnhem-Winterswijk, Winterswijk-Zutphen en Zutphen-Oldenzaal. Op het eerstgenoemde traject wordt met van NS gehuurde DM'90 (Buffels) gereden. Op de andere sporen is het de Lint die de dienst uitmaakt. Daarnaast rijdt men in opdracht van Connexxion op Almelo-Mariënberg, zie hieronder. Alle lijnen waarover gereden wordt, betreffen diesellijnen. Syntus viert momenteel haar tiende verjaardag.



Connexxion heeft de aanbesteding gewonnen op twee trajecten: Almelo-Mariënberg en Ede-Wageningen-Amersfoort. Op het eerstgenoemde traject rijdt Syntus met twee rode Linten, de kleuren van de Twents-concessie waartoe de lijn behoort. Op het andere traject rijdt Connexxion met de Protos. Deze trein is nog niet helemaal zonder kinderziektes, waardoor er geregeld gesneden moet worden in de dienst wegens te weinig dienstvaardige stellen. Er wordt dan een aantal Plan V-stellen op de baan gebracht. Deze zijn gehuurd van NS.



Veolia rijdt in het zuiden van het land, op de Maaslijn (Nijmegen-Roermond) en de Heuvellandlijn (Maastricht-Kerkrade). Net als Arriva rijdt men met Stadler GTW's, Veolia heeft deze "Velios" genoemd. Op de Maaslijn rijdt de dieselversie, op de Heuvellandlijn de elektrische. Daarnaast heeft Veolia Buffels gehuurd van NS voor de spitstreinen. De electrische GTW trekt behoorlijk sneller op dan de dieselversie. Sowieso verschilt het interieur nogal met de GTW-stellen van Arriva. (Met name de drie stoelen naast elkaar aan één kant van de trein). Plan V, dat hiervoor op deze trajecten reed. is er niet meer te vinden.



Naast de treinen rijdt NS ook op 1traject met trams: de RijnGouweLijn (Gouda-Alphen a/d Rijn) wordt in samenwerking met de HTM gereden met A32-trams. Deze rijden wel op het gewone spoor, alleen de perrons zijn ervoor verlaagd. Voorheen reed NS ook met trams de dienst tussen Houten en Houten Castellum. Deze werd onderhouden met een tweedehands trams uit Hannover, op een apart spoortje. Dit omdat er geen ruimte in de dienstregeling was om reguliere stoptreinen hier te laten stoppen. Inmiddels is deze dienst opgeheven, om ruimte te maken voor de spooruitbreiding waarmee er een nieuw station Castellum komt waar de gewone stoptreinen kunnen stoppen. Zolang dit nieuwe station nog niet klaar is zet NS bussen in.



De NS rijden de treinen die niet door de andere vervoerders gereden worden, en dat zijn er nogal wat. Daarvoor heeft de NS een groot aantal treinen tot zijn beschikking. Zowel getrokken treinen in de vorm van een locomotief en rijtuigen als treinstellen. Koplopers, V-IRM, SLT, Mat ´64, DD-AR en nog wat ander materieel. Hiervoor verwijzen we je graag door de Wikipagina van NS. Daar wordt ook doorgelinkt naar andere verwante onderwerpen die met de trein te maken hebben. Denk aan dienstregelingen en alles wat erbij komt kijken. Alles hierover kun je natuurlijk ook bespreken in dit topic. Niet zelden worden onderwerpen meerdere keren besproken, dus schroom niet om ergens over te beginnen.


NS HiSpeed is de opvolger van NS Internationaal. Het rijdt de intercity naar Berlijn (7x per dag), de ICE naar Frankfurt (7x per dag), de intercity naar Brussel (elk uur) en de Thalys naar Parijs (wisselend).
De trein naar Berlijn rijdt in Nederland als gewone intercity, waardoor reizigers naar Enschede moeten overstappen in Hengelo. Hij wordt gereden door een 1700/1800-loc met daarachter negen Duitse IC-rijtuigen.
De Benelux-trein rijdt met een 1100-loc van de NMBS, met daarachter ICRm-rijtuigen in NS HiSpeed-kleurstelling. Achterop zit een stuurstandrijtuig in oude kleurstelling. Een aantal treinen rijdt al met een groene of rode Traxx-loc, door de vele defecten aan 1100-locs en stuurstandrijtuigen. Als de HSL geopend wordt zal de Benelux hierop gaan rijden.
De Thalys is de enige trein waarmee niet met een normaal binnenlands kaartje mag worden gereisd. Bij de ICE is dit wel toegestaan, maar moet een toeslagkaartje van maar liefst twee euro gekocht worden.
Thalys en Benelux met 'nieuwe' priority-rijtuigen (gepimpt ICT materieel). Als de HSL ooit echt open gaat zullen deze treinen verhuizen naar de nieuwe hogesnelheidslijn.

De HSL-Zuid
Sinds 7 september rijdt NS Hispeed ieder uur op de HSL-Zuid een pendeldienst tussen Amsterdam en Rotterdam. De reistijd bedraagt 42 minuten, waarvan 26 minuten tussen Rotterdam en Schiphol, en dan nog eens 15 minuten van Schiphol naar Amsterdam Centraal. NS Hispeed voert deze dienst uit onder de naam Fyra.

Voor Fyra geldt een toeslag, tijdens de introductieperiode bedraagt deze ¤ 2,- per rit (¤ 64 voor een maandkaart), per 7 oktober zal dit omhooggaan naar maarliefst ¤ 7,- per rit. Een maandtoeslagkaart kost dan maarliefst ¤ 224,-, dit is de prijs bovenop een normaal treinkaartje.

Verhalen
Sinds eind 2007 worden er af en toe verhalen geschreven over oude stations of spoorlijnen. De tot nu toe gemaakte verhalen staan hieronder.
Hoek van Holland Haven - von_Preussen
Kesteren - Dr_Flash
Uithuizen - Socios
Buitenpost - Peterselieman
Newcastle Central Station - bork
IJmondlijn - von_Preussen

Nieuwe verhalen en reiservaringen zijn altijd welkom!

Hieronder een opsomming van interessante (foto)reportages die door diverse topicdiehards gemaakt zijn:

Reis door België, met name op station Binch - Dr_Flash
6834 kilometer InterRail - Igen
Vakantie in Oostenrijk - Dr_Flash
Polen - Zug-Chef

Regels


Verboden voor Achterlijke Terugvind Berichten. Game on!

Het staat iedereen vrij om de OP aan te passen. Dus laat je creativiteit de vrije loop!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_73038131
tvp
  woensdag 23 september 2009 @ 14:36:27 #3
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_73038133
Ik sloot met:
Ik weet niet of ik 't de toeslag waard vind na de introductieperiode. Ik bedoel: het is leuk en je bent lekker snel in Rotjeknor, maar dat ding rijdt in de praktijk maar 140 (volgens mijn GPS) en het uitzicht is grote delen van het traject een glazen geluidsscherm dan wel een betonnen wand.

Moet wel zeggen dat het personeel tien keer vriendelijker is dan dat van NSR.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  woensdag 23 september 2009 @ 14:37:18 #4
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_73038154
quote:
Op woensdag 23 september 2009 14:36 schreef Heracles25 het volgende:
tvp
Of je voegt ff wat nuttigs toe in plaats van dat lullige ge-tvp. Zie ook bookmarks bovenin.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 23 september 2009 @ 14:38:35 #5
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_73038194
quote:
Op woensdag 23 september 2009 14:36 schreef Duvel het volgende:
Moet wel zeggen dat het personeel tien keer vriendelijker is dan dat van NSR.
Kijk, dat is wat je als reiziger wilt zien
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_73038432


Morgen mn camera halen, kan ik betere foto's maken.
  woensdag 23 september 2009 @ 14:55:10 #7
137676 TommyGun
Stik er maar in!
pi_73038656
quote:
Op woensdag 23 september 2009 14:47 schreef Crientj het volgende:


Morgen mn camera halen, kan ik betere foto's maken.
  woensdag 23 september 2009 @ 14:57:49 #8
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_73038742
quote:
Op woensdag 23 september 2009 14:38 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Kijk, dat is wat je als reiziger wilt zien
Is dat zo? Af en toe een conducteur waar je een praatje mee kan maken is natuurlijk leuk, maar in principe hoeven ze alleen maar een keer je kaartje te controleren, verder heb je er niet zo veel mee te maken. En je kunt ook andersom zien: voor zeven euro extra per rit mogen ze ook wel erg vriendelijk zijn
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_73038868
Dat stukje van de A32 tram op de RGL mag bijna de OP uitgeflikkerd worden
  Moderator woensdag 23 september 2009 @ 15:06:18 #10
155227 crew  Guppy
dus
pi_73039029
Dag treinvriendjes
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 23 september 2009 @ 15:08:13 #11
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_73039092
quote:
Op woensdag 23 september 2009 14:36 schreef Duvel het volgende:
Moet wel zeggen dat het personeel tien keer vriendelijker is dan dat van NSR.
Is het dan niet juist een NADEEL dat de rit korter duurt?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 23 september 2009 @ 15:39:38 #12
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_73040006
quote:
Op woensdag 23 september 2009 15:08 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Is het dan niet juist een NADEEL dat de rit korter duurt?
Ik hoef niet met ze te gaan zitten koffieleuten, maar eens wat anders dan de gemiddelde NSR conducteur is ook wel eens leuk. Maar misschien hoort dat wel bij het Fyra-concept, dat ze alleen blije eikels aannemen daar.

Overigens: er zijn natuurlijk ook wel leuke NSR HC's, alleen heb ik het idee dat het percentage zuur daar hoger is.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_73040011
quote:
Op woensdag 23 september 2009 14:36 schreef Heracles25 het volgende:
tvp
Dat mag niet.


............................
  Redactie Sport woensdag 23 september 2009 @ 15:43:31 #14
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_73040096
Nog wat plaatjes van afgelopen maand toen ik het noorden bezocht:

Plan V 965
Voorop de sneltrein uit Emmen, te Zwolle


ICM 4089
Wachten op spoor 2 te Zwolle


GTW Arriva 316
Stoptrein naar Groningen, te Groningen Noord


ICM 4232
Intercity naar Schiphol, te Groningen

De rest staat op trein.dennistd.nl
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
pi_73040473
TerugVindPlaatje:


Op 12 en 13 september reed NMBS stoomloc 29.013 Gent-Ronse en Gent-Geraardsbergen.
We zien haar hier vlak na het vertrek te Scheldewindeke
pi_73041670
Als iedereen opeens foto's gaat posten doe ik mee!


DD-AR als sneltrein van Amsterdam naar Breda, nabij Lisse.


VIRM als sneltrein van Amsterdam naar Den Haag Centraal, tussen Nieuw-Vennep en Leiden.


Thalys opweg naar Parijs raast langs de A44 bij Abbenes.


SGMm 2946 is samen met een 2-delig vriendje opweg van Haarlem naar Den Haag.


Ik heb geen verstand van goederentreinen... Maar het is er wel één!



Een met graffati besmeurde Plat T opweg door de bollenstreek naar Haarlem.

[ Bericht 0% gewijzigd door KapiteinT op 23-09-2009 16:56:01 ]
  woensdag 23 september 2009 @ 16:33:04 #17
67518 bork
Schaffner ohne Zwangzug
pi_73041701
I love tramcars,they go at the proper speed.You can see the world you know.They shake around,people adore them,it's great fun. B.Connolly
Wenn Träume sterben...Dann wirst du alt, Du bist dein eigener Schatten nur und du holst dich nicht mehr ein...
  Moderator woensdag 23 september 2009 @ 16:37:23 #18
155227 crew  Guppy
dus
pi_73041852




[ Bericht 34% gewijzigd door Guppy op 23-09-2009 16:44:02 ]
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 23 september 2009 @ 16:41:05 #19
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_73041974
quote:
Op woensdag 23 september 2009 15:39 schreef Duvel het volgende:
Maar misschien hoort dat wel bij het Fyra-concept, dat ze alleen blije eikels aannemen daar.
Wauw. Net zin an

Hebben ze geen lekkere blonde chicks en zo?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_73042923
quote:
Op woensdag 23 september 2009 16:41 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Wauw. Net zin an

Hebben ze geen lekkere blonde chicks en zo?
Ach die dikke met snor die ik op de Benelux trof was ook altijd een vriendelijke.
  woensdag 23 september 2009 @ 18:22:50 #21
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_73044829
Vanochtend in de Benelux met Belgenrijtuigen was ook wel tof... al het personeel was Belgs en dat klinkt schattig. "Wij komen aan te Schiephol, de luchthaven." Ook werd alles in 3 talen omgeroepen, inclusief aansluitingen en dat er nog geen spoor vrij was in Den Haag.

Overigens, Fyra-tip: als je in oktober nog een maand lang wil rondkarren met Fyra: koop een maandtoeslagkaart met een ingangsdatum uiterlijk 6 oktober. Dan reis je nog een maand tegen het introductietarief. Een maandkaart kost dan ¤ 64,-. Vanaf 7 oktober kost die ¤ 236,80
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 23 september 2009 @ 18:34:24 #22
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_73045157
Een locje op IJsland

Altijd onderweg naar het avontuur
pi_73045301
quote:
Op woensdag 23 september 2009 16:37 schreef Guppyfriend het volgende:
[ link | afbeelding ]
Ben wel benieuwd waar je die Syntus gefotografeerd hebt
pi_73045524
quote:
Op woensdag 23 september 2009 16:41 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Wauw. Net zin an

Hebben ze geen lekkere blonde chicks en zo?
D'r loopt wel een lekkere blonde MILF rond
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 23 september 2009 @ 19:34:06 #25
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_73047142
quote:
Op woensdag 23 september 2009 18:22 schreef James1988 het volgende:
Vanochtend in de Benelux met Belgenrijtuigen was ook wel tof... al het personeel was Belgs en dat klinkt schattig. "Wij komen aan te Schiephol, de luchthaven." Ook werd alles in 3 talen omgeroepen, inclusief aansluitingen en dat er nog geen spoor vrij was in Den Haag.

Overigens, Fyra-tip: als je in oktober nog een maand lang wil rondkarren met Fyra: koop een maandtoeslagkaart met een ingangsdatum uiterlijk 6 oktober. Dan reis je nog een maand tegen het introductietarief. Een maandkaart kost dan ¤ 64,-. Vanaf 7 oktober kost die ¤ 236,80
Mwoa, ik doe die HSL wel een keer met de Thalys als ik toch eens naar Parijs moet of zo. Als ze dit soort tarieven serieus gaan menen kunnen ze de tent wel sluiten
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 23 september 2009 @ 19:57:03 #26
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_73047986
quote:
Op woensdag 23 september 2009 19:34 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Mwoa, ik doe die HSL wel een keer met de Thalys als ik toch eens naar Parijs moet of zo. Als ze dit soort tarieven serieus gaan menen kunnen ze de tent wel sluiten
Echt hè, dat ding rijdt de hele tijd rond de 140 (volgens GPS), moet je daar nou echt zo veel voor bijbetalen?? Te gek voor woorden natuurlijk.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 23 september 2009 @ 20:01:32 #27
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_73048129
quote:
Op woensdag 23 september 2009 19:57 schreef Duvel het volgende:

[..]

Echt hè, dat ding rijdt de hele tijd rond de 140 (volgens GPS), moet je daar nou echt zo veel voor bijbetalen?? Te gek voor woorden natuurlijk.
het zal de tijdwinst wel zijn. Hoeveel was die?

Sowieso is dat binnendoorgekut natuurlijk funest voor je spoorkilometers
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_73048281
quote:
Op woensdag 23 september 2009 20:01 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

het zal de tijdwinst wel zijn. Hoeveel was die?

Sowieso is dat binnendoorgekut natuurlijk funest voor je spoorkilometers
Mja kut daar kwam ik dus ook laatst achter bij het invullen van m'n lijstje.. op die Detailkaart van de NS site is Shl - Rtd via de HSL net zo lang als via Leiden, Den Haag HS, etc.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 23 september 2009 @ 20:07:30 #29
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_73048335
quote:
Op woensdag 23 september 2009 20:06 schreef Ireyon het volgende:

[..]

Mja kut daar kwam ik dus ook laatst achter bij het invullen van m'n lijstje.. op die Detailkaart van de NS site is Shl - Rtd via de HSL net zo lang als via Leiden, Den Haag HS, etc.
Ja maar het is dus gewoon 20 km korter effectively.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 23 september 2009 @ 20:26:20 #30
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_73048994
quote:
Op woensdag 23 september 2009 20:01 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

het zal de tijdwinst wel zijn. Hoeveel was die?
Vijftien minuten of zo, in plaats van de beloofde twintig, dat kwam doordat:
- de trein om 10.44u pas werd voorgereden, de machinist vervolgens vergat de deuren te ontgrendelen;
- we dus al met minstens +2 vertrokken;
- wie bij Riekerpolder aansluiting tegen een rood sein aan liepen;
- de overgang van 1500V naar 25kV bij Hoofddorp niet soepel verliep;
- we de hele tijd 140 reden in plaats van 160.

De koffie kostte overigens 2 euro en was van het type "oplos" maar wel geserveerd door een aardige meneer. Wat een belevenissen, niet?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  woensdag 23 september 2009 @ 20:27:07 #31
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_73049039
quote:
Op woensdag 23 september 2009 20:07 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ja maar het is dus gewoon 20 km korter effectively.
Eigenlijk wel dikke oplichting om je dan én voor te veel kilometers én een toeslag te laten betalen.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  woensdag 23 september 2009 @ 20:42:50 #32
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_73049584
quote:
Op woensdag 23 september 2009 20:26 schreef Duvel het volgende:

[..]

De koffie kostte overigens 2 euro en was van het type "oplos" maar wel geserveerd door een aardige meneer. Wat een belevenissen, niet?
Ik heb met Fyra al eens iets van +40 gehad. 20 minuten langer dus dan met de klassieke IC. Dat was op de eerste dag.

Overigens, die railcatering. Volgens mij lopen er twee mannen rond: een lange dunne grijsharige en een wat kleinere. De grijze zegt heel zacht "goedemiddag, railcatering", de ander zegt meestal niks.

De hoofdconducteur trainmanager is ook wel vriendelijk ja. Zelfs nog een praatje met eentje gehad over de ticketprijzen enzo.

Trouwens niet over de scheve verhouding afstand/tariefeenheden + toeslag. Je wordt sowieso al opgelicht en dan betaal je daarbovenop nóg eens een toeslag.

Afzetters.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 23 september 2009 @ 20:45:07 #33
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_73049664
quote:
Op woensdag 23 september 2009 20:27 schreef Duvel het volgende:

[..]

Eigenlijk wel dikke oplichting om je dan én voor te veel kilometers én een toeslag te laten betalen.
Meer dan dubbel tarief denk ik uiteindelijk. Helemaal van God los die lui. Een toeslag okee. Maar een toeslag die hoger is dan de ritprijs zelf?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_73054233
quote:
Op woensdag 23 september 2009 20:45 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Meer dan dubbel tarief denk ik uiteindelijk. Helemaal van God los die lui. Een toeslag okee. Maar een toeslag die hoger is dan de ritprijs zelf?
Doet me terugdenken aan Henk die een tweede hypotheek diende te nemen om zijn kopje Albron TravelCatering koffie te kunnen betalen. Bielzenblues! Het hele fyra geneuzel zou Pathuis voor maanden materiaal opleveren.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 23 september 2009 @ 22:32:12 #35
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_73054318
Arriva is ook lekker bezig. In Groningen staan nu twee gloednieuwe treinstellen stil, omdat ze één stempeltje van de Duitse IVW nog niet hebben. Dat kunnen ze alleen in Leeuwarden bij Voith krijgen, maar daar is momenteel geen plaats voor de treinstellen
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_73054674
Het HSL-zuid gebash is weer begonnen lees ik?

Vandaag heb ik voor het eerst met Fyra gereisd (Vertrek 14.45u uit Amsterdam CS) en ben er dik tevreden over.

De reis is in de volgende delen te verdelen:

Amsterdam Centraal - Schiphol, conventioneel traject/ snelheid: 14.45u - 15.00u
Vertrek Schiphol: 15.02u
Aansluiting HSL-traject: 15.08u
Begin tunnel onder ´Groene Hart´: 15.13u
Einde tunnel onder ´Groene Hart´: 15.16u
Binnenkomst agglomeraat Rotterdam: 15.23u
Aankomst Rotterdam Centraal: 15.28u

Tussen 15.08u en 15.23u constant met een snelheid van 160 km/u, dat zie en merk je toch echt vergeleken met normale intercitysnelheid en ook GPS gaf deze snelheid aan.

Even geluncht in Rotterdam en toen in no-time weer terug op Schiphol. En het wordt straks alleen nog maar sneller met de V250 en de Thalys.

Later volgen wat foto´s van vandaag zodra ik thuis ben.

Socios heeft gesproken vanuit ICM 4095.

[ Bericht 3% gewijzigd door Socios op 23-09-2009 22:46:52 ]
  woensdag 23 september 2009 @ 23:11:17 #37
141414 NordicBlue
Iets met Noord en Blauw Zeker?
pi_73055735
tvp!
  woensdag 23 september 2009 @ 23:26:18 #38
136283 knars
Teethgrinder
pi_73056298
Dat HSL Zuid wordt gebashd is toch niet meer dan logisch? Er is een klein deel opgeleverd waar bijna niemand iets aan heeft en wat er vervolgens geleverd wordt is tov de prijs die je er voor moet betalen een aanfluiting.

Als ik het nodig zou hebben om snel van Rotterdam naar Schiphol te karren, en ik zou er geen cent meer voor hoeven te betalen dan een normale reis, dan zou ik er laaiend enthousiast over zijn (ook al kloppen de reiseenheden dan niet meer). Maar ik heb niets aan dit stuk voor m'n woon-werkverkeer, ik ga geen belachelijke prijzen betalen voor die paar minuten extra in een prio bak ipv een Thalys, laat staan een ICE. En voor de V250 wil ik een vergoeding krijgen op m'n ritprijs voor ik in dat foeilelijke ding stap.

Dat laatste principe zou trouwens ook op Plan T of DD-AR moeten gelden: geld terug bij oncomfortabele klotetrein, ipv geld terug bij vergoeding.
  woensdag 23 september 2009 @ 23:39:10 #39
141414 NordicBlue
Iets met Noord en Blauw Zeker?
pi_73056777
Wat is er zo erg aan die V250jes dan?
Met Plan T en DD-AR ben ik het mee eens, de meest luxe vorm van reizen in een stoptrein vind ik momenteel nog de SGMm.
pi_73056944
quote:
Op woensdag 23 september 2009 23:39 schreef NordicBlue het volgende:
Wat is er zo erg aan die V250jes dan?
Met Plan T en DD-AR ben ik het mee eens, de meest luxe vorm van reizen in een stoptrein vind ik momenteel nog de SGMm.
Ieder heeft gewoon zijn mening, als ik in een plan v / dd-ar zit heb ik het gevoel dat ik in een echte trein zit. En met een SGMm / virm is gewoon wat luxer. Ook niks mis mee

En die V250, tja ik vind hem ook wel wat hebben
pi_73057568
quote:
Op woensdag 23 september 2009 15:39 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ik hoef niet met ze te gaan zitten koffieleuten, maar eens wat anders dan de gemiddelde NSR conducteur is ook wel eens leuk. Maar misschien hoort dat wel bij het Fyra-concept, dat ze alleen blije eikels aannemen daar.

Overigens: er zijn natuurlijk ook wel leuke NSR HC's, alleen heb ik het idee dat het percentage zuur daar hoger is.
Is dat ook niet omdat NSHS conducteurs meer normale mensen zien dan NSR conducteurs. In de NSR treinen zit iedereen ook mensen die niet normaal kunnen communiceren. NSHS treinen zijn eigenlijk voor de wat meer zakelijker reizen
Op dinsdag 2 september 2008 22:59 schreef Danny het volgende:
sorry.
leukste topic aller tijden
Voor computergerelateerde vragen klik hier
pi_73057612
quote:
Op woensdag 23 september 2009 22:41 schreef Socios het volgende:
Het HSL-zuid gebash is weer begonnen lees ik?

Vandaag heb ik voor het eerst met Fyra gereisd (Vertrek 14.45u uit Amsterdam CS) en ben er dik tevreden over.

De reis is in de volgende delen te verdelen:

Amsterdam Centraal - Schiphol, conventioneel traject/ snelheid: 14.45u - 15.00u
Vertrek Schiphol: 15.02u
Aansluiting HSL-traject: 15.08u
Begin tunnel onder ´Groene Hart´: 15.13u
Einde tunnel onder ´Groene Hart´: 15.16u
Binnenkomst agglomeraat Rotterdam: 15.23u
Aankomst Rotterdam Centraal: 15.28u

Tussen 15.08u en 15.23u constant met een snelheid van 160 km/u, dat zie en merk je toch echt vergeleken met normale intercitysnelheid en ook GPS gaf deze snelheid aan.

Even geluncht in Rotterdam en toen in no-time weer terug op Schiphol. En het wordt straks alleen nog maar sneller met de V250 en de Thalys.

Later volgen wat foto´s van vandaag zodra ik thuis ben.

Socios heeft gesproken vanuit ICM 4095.
ik neem aan dat de fyra en de V250 toch de zelfde trein zijn
Op dinsdag 2 september 2008 22:59 schreef Danny het volgende:
sorry.
leukste topic aller tijden
Voor computergerelateerde vragen klik hier
  donderdag 24 september 2009 @ 00:10:18 #43
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_73057816
quote:
Op woensdag 23 september 2009 22:41 schreef Socios het volgende:
Het HSL-zuid gebash is weer begonnen lees ik?

Vandaag heb ik voor het eerst met Fyra gereisd (Vertrek 14.45u uit Amsterdam CS) en ben er dik tevreden over.
Ligt het aan jou en/of aan mij of gebeurt er niets als we op de rails zijn?
pi_73057867
quote:
Op woensdag 23 september 2009 23:43 schreef Heracles25 het volgende:
Ieder heeft gewoon zijn mening, als ik in een plan v / dd-ar zit heb ik het gevoel dat ik in een echte trein zit.
Precies, zo is het. Iedereen heeft z´n eigen meningen over/ ervaringen met de HSL. Niets mis mee.
pi_73058093
tvp
Ik zwaai naar dieren.
pi_73058300

Vertrek HST 1046 te Amsterdam Centraal.


IC ´Benelux´ 9248 komt binnen te Rotterdam Centraal.


Rotterdam Centraal met Thalys, DD-AR en V-IRM.

En dan nog iets grappigs. Na aankomst op Schiphol en voor vertrek met de Pimpel van 16.49u heb ik op een groot scherm in de stationshal onderstaand bericht geplaatst.


Socios meldt bij Meetingpoint dat ´ie op Schiphol is gearriveerd en zo weer vertrekt.
  donderdag 24 september 2009 @ 07:20:41 #47
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_73059963
quote:
Op donderdag 24 september 2009 00:03 schreef SpeedyRich het volgende:

[..]

ik neem aan dat de fyra en de V250 toch de zelfde trein zijn
Fout.

[ Bericht 0% gewijzigd door Duvel op 24-09-2009 07:28:04 ]
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 24 september 2009 @ 08:31:42 #48
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_73060470
NS Hispeed had de Fyra-naam nog niet moeten gaan voeren voor deze tijdelijke trein, het is te verwarrend vind ik.
  Redactie Sport donderdag 24 september 2009 @ 09:31:29 #49
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_73061327
quote:
Op woensdag 23 september 2009 23:39 schreef NordicBlue het volgende:
Wat is er zo erg aan die V250jes dan?
Met Plan T en DD-AR ben ik het mee eens, de meest luxe vorm van reizen in een stoptrein vind ik momenteel nog de SGMm.
Nee, geef mij maar DM'90.
Of nog beter, ICM in de 7000 (stopper Enschede-ZwolleApeldoorn)

edit: waarom typ ik zwolle als ik apeldoorn bedoel?

[ Bericht 11% gewijzigd door dennistd op 24-09-2009 09:43:29 ]
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
pi_73061440
quote:
Op donderdag 24 september 2009 09:31 schreef dennistd het volgende:

[..]

Nee, geef mij maar DM'90.
Of nog beter, ICM in de 7000 (stopper Enschede-ZwolleApeldoorn)
pi_73061448
quote:
Op donderdag 24 september 2009 09:31 schreef dennistd het volgende:

[..]

Nee, geef mij maar DM'90.
Of nog beter, ICM in de 7000 (stopper Enschede-Zwolle)
Hmm, een ICM in de stopper Enschede - Zwolle ?
Hoe wil je dat gaan doen?
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 24 september 2009 @ 09:42:35 #52
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_73061542
Lyudmilla ervoor
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Sport donderdag 24 september 2009 @ 09:43:52 #53
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_73061569
foutje
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
pi_73061578
quote:
Op donderdag 24 september 2009 09:42 schreef Dr_Flash het volgende:
Lyudmilla ervoor
Een wat ervoor ?
pi_73061625
Even snel van twitter geplukt;

En weer eentje.. RT @NLspoorwegen: STORING: Deventer-Apeldoorn aanrijding met een persoon. Verwachting: rond 11:30
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 24 september 2009 @ 09:47:54 #56
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_73061664
quote:
Op donderdag 24 september 2009 09:44 schreef Heracles25 het volgende:

Een wat ervoor ?


Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 24 september 2009 @ 12:53:27 #57
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_73066755
quote:
Op donderdag 24 september 2009 09:47 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Gaat dat, qua aslast?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 24 september 2009 @ 12:56:15 #58
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_73066832
Dat misschien nog wel, maar qua rijtijden niet
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 24 september 2009 @ 12:57:11 #59
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_73066861
quote:
Op donderdag 24 september 2009 12:56 schreef Peterselieman het volgende:
Dat misschien nog wel, maar qua rijtijden niet
Ook niet met vier bakjes reizigersmat?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_73067126
quote:
Op donderdag 24 september 2009 12:56 schreef Peterselieman het volgende:
Dat misschien nog wel, maar qua rijtijden niet
Als het de 232 is kan ie nog 120 km/u en met het vermogen zit het ook wel goed ruim 3000 pk
is het daarin tegen de 242 dan kan ie maar 100 km/u maar heeft ie wel zo'n 1000 pk meer

Het is dus een 232
Op dinsdag 2 september 2008 22:59 schreef Danny het volgende:
sorry.
leukste topic aller tijden
Voor computergerelateerde vragen klik hier
  donderdag 24 september 2009 @ 13:08:07 #61
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_73067170
quote:
Op donderdag 24 september 2009 13:06 schreef SpeedyRich het volgende:

[..]

Ik kan niet goed het nr zien
quote:
Op donderdag 24 september 2009 13:06 schreef SpeedyRich het volgende:

[..]

Het is dus een 232
Heel scherp.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_73067203
quote:
Op donderdag 24 september 2009 13:08 schreef Duvel het volgende:

[..]


[..]

Heel scherp.
Ik had het nummerbord niet gezien, toen ik me reactie neerzette zag ik hem in eens staan
Op dinsdag 2 september 2008 22:59 schreef Danny het volgende:
sorry.
leukste topic aller tijden
Voor computergerelateerde vragen klik hier
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 24 september 2009 @ 13:17:03 #63
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_73067431
quote:
Op donderdag 24 september 2009 12:57 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ook niet met vier bakjes reizigersmat?
Je kunt het proberen
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 24 september 2009 @ 13:31:23 #64
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_73067783
quote:
Op donderdag 24 september 2009 12:53 schreef Duvel het volgende:
Gaat dat, qua aslast?
Het is de RijnGouweLijn niet natuurlijk Eindeloos veel dekzand daar
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_73068245
quote:
Op donderdag 24 september 2009 09:46 schreef Crientj het volgende:
Even snel van twitter geplukt;

En weer eentje.. RT @NLspoorwegen: STORING: Deventer-Apeldoorn aanrijding met een persoon. Verwachting: rond 11:30
Klopt, ik zat ook in die trein.
  donderdag 24 september 2009 @ 17:25:50 #66
200192 Darkwing_Duck
Straalbezopen Camembertvreter
pi_73075166
Offtopic gedreutel over TVP'en
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 24 september 2009 @ 18:03:23 #67
235989 greavy
Kritische VIRM-hater
pi_73076400
Vandaag 2 Spurt treinen van Arriva gezien bij Zwijndrecht. Kwam vanuit Rotterdam.
Eenmaal een 2baks en een 3baks als ik me niet vergis.
Wat doen die treinen daarzo eigenlijk? Zie ze wel vaker richting Dordrecht rijden (komend uit richting Rotterdam)
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 24 september 2009 @ 18:05:33 #68
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_73076475
quote:
Op donderdag 24 september 2009 18:03 schreef greavy het volgende:
Vandaag 2 Spurt treinen van Arriva gezien bij Zwijndrecht. Kwam vanuit Rotterdam.
Eenmaal een 2baks en een 3baks als ik me niet vergis.
Wat doen die treinen daarzo eigenlijk? Zie ze wel vaker richting Dordrecht rijden (komend uit richting Rotterdam)
Dat kunnen twee dingen zijn geweest.
1. De stellen zijn gewassen in Rotterdam
2. De stellen komen net van onderhoud terug uit Leidschendam
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 24 september 2009 @ 20:09:35 #69
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_73080581
quote:
Op donderdag 24 september 2009 17:25 schreef Darkwing_Duck het volgende:
Offtopic gedreutel over TVP'en

Ok, als ik het goed begrepen heb word alleen tvpen niet gewaardeerd, mijn excuus dat heb ik de afgelopen maanden een aantal keer gedaan, sorry daarvoor. Met een fotootjes is het een en ander al verzacht begrijp ik.

Vanaf volgende week ben ik wederom voor onbepaalde tijd in parijs en als ik dan beperkt internet heb ontkom ik dus niet aan het af en toe neerzetten van een tvp. Voor een plaatje heb hiervoor enkel maar de beschikking over stationMarne La Vallee/Chessy, eenheidsworst. . Alvast sorry daarvoor, maar ik volg dit topic nu eenmaal graag. En heb eenmaal in parijs niet zoveel inbreng meer over nederlandse treinen.
Tering wat een uitgebreide TVP.

Niet lullen, treintjes posten
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 24 september 2009 @ 20:19:38 #70
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_73081023
quote:
Op donderdag 24 september 2009 13:06 schreef SpeedyRich het volgende:

[..]

Als het de 232 is kan ie nog 120 km/u en met het vermogen zit het ook wel goed ruim 3000 pk
is het daarin tegen de 242 dan kan ie maar 100 km/u maar heeft ie wel zo'n 1000 pk meer

Het is dus een 232
Doet me denken aan die Duisburgse trams die in de jaren 1990 een lagevloersmiddenbak kregen, maar daarna beperkt werden tot 60 km/h.

Technische onkunde.
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 24 september 2009 @ 20:23:49 #71
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_73081218
Is 60 niet hard genoeg voor een binnenstadstram dan?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 24 september 2009 @ 20:25:03 #72
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_73081287
Wie ervaart nog meer problemen met de serie 2200, oftewel de Sneltrein Asd-Ddr-Bd? In de ochtendspits schijnen de treinen richting Bd met ernstige vertraging te rijden.

Een tekort aan DDM-stammen? 1800-locs die dienst weigeren? Wie komt het me zeggen?

Gelukkig dat de treinserie 6300 Hlm-Gvc in de ochtendspits van en naar Asd rijdt, hoef ik maar 9 minuten langer te wachten en ben ik slechts 8 minuten langer onderweg.
pi_73081327
quote:
Op donderdag 24 september 2009 20:19 schreef Ofyles2 het volgende:

[..]

Doet me denken aan die Duisburgse trams die in de jaren 1990 een lagevloersmiddenbak kregen, maar daarna beperkt werden tot 60 km/h.

Technische onkunde.
Maar een tram hoeft in principe ook helemaal niet harder dan 60 te kunnen.
  donderdag 24 september 2009 @ 20:26:48 #74
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_73081347
quote:
Op donderdag 24 september 2009 20:23 schreef Dr_Flash het volgende:
Is 60 niet hard genoeg voor een binnenstadstram dan?
In Duitsland wel, maar die trams rijden ook op trajecten waar ook sneltrams rijden en dat houdt op.

Mijn stelregel is dat een tram:

  • 30 moet rijden in een voetgangerszone
  • 50 in de bebouwde kom als de baan gedeeld wordt met overig verkeer
  • 70 op maaiveld of een apart baanlichaam
  • 80 wanneer het een sneltram betreft

    Ik ben volgens mij de enige die het jammer vindt dat de A32 weggaat. Prachtige trams, maar inderdaad niet geschikt voor stationsafstanden van gemiddelde enkele kilometers, dan gaat het extreem langzaam.
  • pi_73081457
    quote:
    Op woensdag 23 september 2009 20:26 schreef Duvel het volgende:
    Vijftien minuten of zo, in plaats van de beloofde twintig, dat kwam doordat:
    - de trein om 10.44u pas werd voorgereden, de machinist vervolgens vergat de deuren te ontgrendelen;
    - we dus al met minstens +2 vertrokken;
    Ik kwam vorige week uit op 10 minuten reistijdwinst (en dus 10 minuten vertraging). De trein kwam precies om 16:45 voor rijden op Amsterdam Centraal, vertraagd vertrokken dus. Bij Schiphol was de vertraging al 10 minuten. Dat moet wel snel verbeteren wil men klanten in de toekomst nog steeds extra kunnen laten betalen voor Fyra.
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 24 september 2009 @ 20:29:32 #76
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73081466
    en wie bepaalt het verschil tussen een tram en een sneltram? Dat kutding wat rondom Utrecht Centraal 3 keer stopt noemt zich bijvoorbeeld ook Sneltram.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_73081586
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 20:26 schreef Ofyles2 het volgende:

    [..]

    In Duitsland wel, maar die trams rijden ook op trajecten waar ook sneltrams rijden en dat houdt op.

    Mijn stelregel is dat een tram:

  • 30 moet rijden in een voetgangerszone
  • 50 in de bebouwde kom als de baan gedeeld wordt met overig verkeer
  • 70 op maaiveld of een apart baanlichaam
  • 80 wanneer het een sneltram betreft
  • Ik heb in Duitsland wel eens meegekeken met de tram. En ook op mooie vrije trambanen zonder gelijkvloerse kruisingen gaat de tram niet harder dan 60 km/u, zelfs als 'ie wel harder kan.

    In de metro wordt soms 80 km/u gehaald, maar vaak is het ook daar beperkt tot 60 km/u.
      donderdag 24 september 2009 @ 20:32:40 #78
    111382 Ofyles2
    Bestemming: onbekend
    pi_73081610
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 20:29 schreef Dr_Flash het volgende:
    en wie bepaalt het verschil tussen een tram en een sneltram? Dat kutding wat rondom Utrecht Centraal 3 keer stopt noemt zich bijvoorbeeld ook Sneltram.
    IVW?
      donderdag 24 september 2009 @ 20:33:31 #79
    111382 Ofyles2
    Bestemming: onbekend
    pi_73081642
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 20:32 schreef Igen het volgende:

    [..]

    Ik heb in Duitsland wel eens meegekeken met de tram. En ook op mooie vrije trambanen zonder gelijkvloerse kruisingen gaat de tram niet harder dan 60 km/u, zelfs als 'ie wel harder kan.

    In de metro wordt soms 80 km/u gehaald, maar vaak is het ook daar beperkt tot 60 km/u.
    In Berlijn in ieder geval niet, daar is de maximumsnelheid 60 of 70 (respectievelijk Klein- en Großprofil).
    pi_73082741
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 20:26 schreef Ofyles2 het volgende:
    Ik ben volgens mij de enige die het jammer vindt dat de A32 weggaat. Prachtige trams, maar inderdaad niet geschikt voor stationsafstanden van gemiddelde enkele kilometers, dan gaat het extreem langzaam.
    Ik ook. Ik heb er nog nooit in gezeten, en ik wil toch eens weten of alle verhalen kloppen.
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 24 september 2009 @ 21:04:32 #81
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73082843
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 20:26 schreef Ofyles2 het volgende:
    Ik ben volgens mij de enige die het jammer vindt dat de A32 weggaat. Prachtige trams, maar inderdaad niet geschikt voor stationsafstanden van gemiddelde enkele kilometers, dan gaat het extreem langzaam.
    Ik vraag me dan af hoe dramatisch het is om "extreem langzaam" te rijden op "enkele kilometers".
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_73083352
    Misschien dat jij het ook hebt gehoord Flash, maar vanavond was dr op Utrecht Centraal een mededeling te horen voor reizigers die naar Den Bosch, Eindhoven & verder moesten.

    Juist omdat die trein korter was dan gebruikelijk, en de trein daardoor nogal vol zat. Werd er door het personeel aangeraden om niet in te stappen en de volgende trein te pakken.

    , tis jammer dat ik niet op 15 stond, ik had dolgraag willen zien hoe vol die trein was. En ook hoeveel mensen zich erin wilde gaan proppen. Zal niet zo erg zijn als in Japan, zo op dat filmpje van een paar topics terug.
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 24 september 2009 @ 21:24:40 #83
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73083578
    Ik denk dat het niet zo'n vaart gelopen heeft. Ik heb dat bandje ook al eens in Den Bosch gehoord "kortere treinen dan gebruikelijk, jammer, sorry, bla" vlak voordt er twaalf bakken dubbeldeks binnen kwam rijden. Soms draaien ze die bandjes ook voor de leut af

    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_73083658
    Dunno, maar had het ergens wel leuk gevonden.

    Overigens háát ik het om te moeten reizen in de spits. Op de trap of grond zitten ische niet zo heel leuk.
    pi_73083670
    En ik moet nogsteeds mn Amersfoort serie afmaken.
    Bleh, door al dat gesoep vandaag heb ik daar mooi geen zin in
      Redactie Frontpage / Sport donderdag 24 september 2009 @ 21:28:07 #86
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_73083692
    zo lastig is het toch niet om een systeem te maken dat automatisch op het perron aankondigt hoe lang een trein is?
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_73083810
    Er zijn nu ook perrons met kleurtegels, tegels met rijtuignummering en tegels waar op staat waar de trein stopt wanneer het met 1 of 2 treinstellen rijdt.
      Redactie Frontpage / Sport donderdag 24 september 2009 @ 21:43:51 #88
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_73084233
    dat met rijtuignummering gaat vooral vanwege de internationale treinen zoals de Thalys
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 24 september 2009 @ 21:47:29 #89
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73084399
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 24 september 2009 @ 21:47:56 #90
    111382 Ofyles2
    Bestemming: onbekend
    pi_73084406
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 21:27 schreef Crientj het volgende:
    Dunno, maar had het ergens wel leuk gevonden.

    Overigens háát ik het om te moeten reizen in de spits. Op de trap of grond zitten ische niet zo heel leuk.
    Stap via de 1e klas in en bemachtig een zitplaats.

    Zo eenvoudig mogelijk.
      donderdag 24 september 2009 @ 21:49:11 #91
    111382 Ofyles2
    Bestemming: onbekend
    pi_73084456
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 21:28 schreef Peterselieman het volgende:
    zo lastig is het toch niet om een systeem te maken dat automatisch op het perron aankondigt hoe lang een trein is?
    Goed idee.

    Ik wilde toch al digitale CTA's.
      donderdag 24 september 2009 @ 21:59:21 #92
    200192 Darkwing_Duck
    Straalbezopen Camembertvreter
    pi_73084820
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 20:32 schreef Igen het volgende:

    [..]

    Ik heb in Duitsland wel eens meegekeken met de tram. En ook op mooie vrije trambanen zonder gelijkvloerse kruisingen gaat de tram niet harder dan 60 km/u, zelfs als 'ie wel harder kan.

    In de metro wordt soms 80 km/u gehaald, maar vaak is het ook daar beperkt tot 60 km/u.
    Ik heb het daar met een Duitse Huisgenoot over gehad, in Duitsland is er een hele waslijst waar trams zich aan moeten houden.

    In Nederland val, let op , de tram onder de handkar wat verkeer betreft, en tram hoeft geen verlichting te voeren. We is het streven om Duitse maatstaven aan te houden, maar een tram heeft officieel geem maximum snelheid hier.
    pi_73085566
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 21:17 schreef Crientj het volgende:
    Misschien dat jij het ook hebt gehoord Flash, maar vanavond was dr op Utrecht Centraal een mededeling te horen voor reizigers die naar Den Bosch, Eindhoven & verder moesten.

    Juist omdat die trein korter was dan gebruikelijk, en de trein daardoor nogal vol zat. Werd er door het personeel aangeraden om niet in te stappen en de volgende trein te pakken.

    , tis jammer dat ik niet op 15 stond, ik had dolgraag willen zien hoe vol die trein was. En ook hoeveel mensen zich erin wilde gaan proppen. Zal niet zo erg zijn als in Japan, zo op dat filmpje van een paar topics terug.
    Wat is korter een VIRM-IV in de spits is gewoon te kort, maar 2 * VIRM-IV lijkt mij wel voldoende. In de goeie ouwe dagen kwam de machinist dat nog vertellen aan de mensen die buiten stonden .

    Maar ik weet wel dat je behoorlijk wat mensen kwijt kan een in 2*VIRM VI+VI, gok 1400 man in een keer met staanplaatsen. Laat staan als je het helemaal vol propt...
    pi_73085857
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 20:26 schreef Ofyles2 het volgende:

    [..]
    Ik ben volgens mij de enige die het jammer vindt dat de A32 weggaat. Prachtige trams, maar inderdaad niet geschikt voor stationsafstanden van gemiddelde enkele kilometers, dan gaat het extreem langzaam.
    Totaal niet geschikt voor reizigersvervoer. Heb je er ooit wel eens IN gezeten? En dat de deuren zich dan ook achter je sloten? Dat je het gevoel van verdoemenis bekruipt, alsof de deuren van de zwaarste gevangenispoort zich achter je hebben gesloten en je overgeleverd bent aan duivelse krachten. En dat blijkt wel als dat ding eenmaal gaat rijden. De téring, wat een foltering.

    Ik kan me niet voorstellen dat er reizigers op de RGL zijn die er rouwig om zijn dat er weer echte treinen gaan rijden ipv die plastic zweetkaasbakken in jostivingerverfkleurtjes.
    pi_73085914
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 21:59 schreef Darkwing_Duck het volgende:

    [..]

    Ik heb het daar met een Duitse Huisgenoot over gehad, in Duitsland is er een hele waslijst waar trams zich aan moeten houden.

    In Nederland val, let op , de tram onder de handkar wat verkeer betreft, en tram hoeft geen verlichting te voeren. We is het streven om Duitse maatstaven aan te houden, maar een tram heeft officieel geem maximum snelheid hier.
    Met de tram mag je zo hard als je wil
    dag
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 24 september 2009 @ 22:29:09 #96
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73085951
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 22:26 schreef knars het volgende:

    Heb je er ooit wel eens IN gezeten? En dat de deuren zich dan ook achter je sloten? Dat je het gevoel van verdoemenis bekruipt, alsof de deuren van de zwaarste gevangenispoort zich achter je hebben gesloten en je overgeleverd bent aan duivelse krachten. En dat blijkt wel als dat ding eenmaal gaat rijden. De téring, wat een foltering.
    Doe ff normaal gast. Langer dan 18 km zit je er niet in
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Redactie Frontpage / Sport donderdag 24 september 2009 @ 22:31:46 #97
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_73086037
    het is wel een marteling met stoeltjes die van knoerthard plastic zijn gemaakt en ieder schokje dat je 5x zo sterk voelt
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 24 september 2009 @ 22:33:07 #98
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73086083
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 22:31 schreef Peterselieman het volgende:
    het is wel een marteling met stoeltjes die van knoerthard plastic zijn gemaakt en ieder schokje dat je 5x zo sterk voelt
    Koop dan een Audi Q7 en ga jekker in de file staan te kankeren of zo.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 24 september 2009 @ 22:34:59 #99
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_73086144
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 22:33 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Koop dan een Audi Q7 en ga jekker in de file staan te kankeren of zo.
    Heb jij al eens in die tram gezeten dan?
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 24 september 2009 @ 22:35:38 #100
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73086165
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 22:34 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    Heb jij al eens in die tram gezeten dan?
    dat vraag je MIJ?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Redactie Frontpage / Sport donderdag 24 september 2009 @ 22:36:55 #101
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_73086202
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 22:33 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Koop dan een Audi Q7 en ga jekker in de file staan te kankeren of zo.
    Je bent nogal geprikkeld vandaag. Betaal jij m trouwens?
    Altijd onderweg naar het avontuur
      donderdag 24 september 2009 @ 22:42:03 #102
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_73086361
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 22:35 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    dat vraag je MIJ?
    Ik quote jou, ja. Ik ben het namelijk wel met Knars eens dat het een onding is voor de diensten waar ie nu wordt ingezet. Hij mag 80km/u op spoor dat gebouwd is op pudding en heeft gestoffeerde planken waar de rugleuning in een rechte hoek met de zitting staat zo ongeveer. Ik vind het geen succes, zelfs om er 18 km in te zitten, wat best lang is voor een tramlijn.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_73086398
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 21:47 schreef Dr_Flash het volgende:
    [ afbeelding ]
    Euj! Mijn trein terug vanuit Antwerpen.
      Redactie Sport donderdag 24 september 2009 @ 22:43:33 #104
    102433 crew  dennistd
    FOK!sport *O*
    pi_73086400
    Zo, ff wat plaatjes van vandaag:


    ICMm 4066
    Geen dienst te Enschede


    BR186 2816
    B-Cargo-Traxx op weg om Volvo-onderdelen te halen in Zweden, te Almelo de Riet


    ICM 4241
    Voorop de intercity naar Den Haag, te Almelo de Riet


    ICMm 4069
    Stoptrein naar Apeldoorn, te Almelo de Riet


    BR189 189 097
    Met containers onderweg van de Maasvlakte naar het Tsjechische Melnik, te Almelo de Riet


    LINT 41/H 37
    Onderweg naar Oldenzaal, te Hengelo


    CTA's Extra trein naar Nijverdal
    Deze CTA had gewoon de stoptrein naar Zwolle aan moeten geven, te Hengelo


    CTA's Stoptrein Hengelo-Apeldoorn via Voorburg
    Deze CTA had gewoon de stoptrein naar Zwolle aan moeten geven, te Hengelo

    De rest staat hier
    PM mij!
    Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
      donderdag 24 september 2009 @ 22:44:24 #105
    111382 Ofyles2
    Bestemming: onbekend
    pi_73086424
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 22:28 schreef Peter het volgende:

    [..]

    Met de tram mag je zo hard als je wil
    Elektronische begrenzing.
    pi_73086515
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 22:43 schreef dennistd het volgende:
    Zo, ff wat plaatjes van vandaag:

    [ afbeelding ]
    ICMm 4066
    Geen dienst te Enschede

    [ afbeelding ]
    BR186 2816
    B-Cargo-Traxx op weg om Volvo-onderdelen te halen in Zweden, te Almelo de Riet

    [ afbeelding ]
    ICM 4241
    Voorop de intercity naar Den Haag, te Almelo de Riet

    [ afbeelding ]
    ICMm 4069
    Stoptrein naar Apeldoorn, te Almelo de Riet

    [ afbeelding ]
    BR189 189 097
    Met containers onderweg van de Maasvlakte naar het Tsjechische Melnik, te Almelo de Riet

    [ afbeelding ]
    LINT 41/H 37
    Onderweg naar Oldenzaal, te Hengelo

    [ afbeelding ]
    CTA's Extra trein naar Nijverdal
    Deze CTA had gewoon de stoptrein naar Zwolle aan moeten geven, te Hengelo

    [ afbeelding ]
    CTA's Stoptrein Hengelo-Apeldoorn via Voorburg
    Deze CTA had gewoon de stoptrein naar Zwolle aan moeten geven, te Hengelo

    De rest staat hier
    Buffeltjes.
    pi_73086651
    Almelo de riet

    welke mooie plaatjes, ik neem aan dat ze ook digitale cta's in hengelo gaan plaatsen? Dat hele station word verbouwd
      donderdag 24 september 2009 @ 22:56:42 #108
    35154 James1988
    Schommelbotenlover
    pi_73086849
    Zojuist een erg vriendelijke conducteur gehad in de Benelux


    "Goedenavond, uw vervoersbewijs alstublieft"
    *geeft retourtje Roosendaal-Grens - Antwerpen
    "Okay... en heeft u ook nog een vervoersbewijs voor het Nederlandse stukje tot Roosendaal wat wij zometeen gaan rijden?"
    Oh.. ik wilde eigenlijk precies op de grens uitstappen
    "Dat kan ook, als u dat wilt meneer. Als u uitstappen met 140 km/h prettig vindt"

      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 24 september 2009 @ 23:02:22 #109
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73087035
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 22:36 schreef Peterselieman het volgende:

    [..]

    Je bent nogal geprikkeld vandaag. Betaal jij m trouwens?
    Nee
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 24 september 2009 @ 23:05:11 #110
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73087148
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 22:42 schreef Duvel het volgende:
    Ik quote jou, ja. Ik ben het namelijk wel met Knars eens dat het een onding is voor de diensten waar ie nu wordt ingezet. Hij mag 80km/u op spoor dat gebouwd is op pudding en heeft gestoffeerde planken waar de rugleuning in een rechte hoek met de zitting staat zo ongeveer. Ik vind het geen succes, zelfs om er 18 km in te zitten, wat best lang is voor een tramlijn.
    Dat is zo ja. Dat zijn de feiten. Ik heb dat traject ook gereden, in die tram ja. Lang geleden al. En meerdee keren sindsdien. En er is idd wel wat beters denkbaar
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_73087345
    Kijken jullie wel eens Rail Away?

    Van de EO

    Ik wel ik heb er zelfs dvd's van


    Zo ontspannend na een dag bullshit op mijn werk.

      donderdag 24 september 2009 @ 23:14:48 #112
    235989 greavy
    Kritische VIRM-hater
    pi_73087508
    quote:
    Oorzaak Tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht rijden geen treinen door een aanrijding.
    Verwachting De extra reistijd is meer dan 60 min. Het is nog niet bekend hoe lang dit duurt.
    Reisadvies
    Zojuist gespot op ns.nl

    En wie heeft nu weer wat fout gedaan

    Meer informatie is HIER te vinden..
    2 goederentreinen opelkaar gebotst
      donderdag 24 september 2009 @ 23:23:04 #113
    136283 knars
    Teethgrinder
    pi_73087769
    Ik heb dag in, dag uit in dat pleurisding gezeten en die hele gefaalde introductie meegemaakt. Het was FAIL-fiësta. Genoeg trams of sneltrams die ik wel te pruimen vind hoor, die bommetjes van de RET of het RSR materiaal kan ik best blij van worden. Maar die A32 is echt niets. Ooit in de zomer in dat ding gezeten? In de spits? Hel! Je zit gewoon in een magnetronnetje.
    18 minuten als het meezit ja. Vaak duurde de rit toch iets langer door falen van de tram, de tegentram, de wissels, de seinen, de remmen, de begrenzers, de weetikveelwats.

    Rail Away Europa dvd box is overigens in de aanbieding bij V&D prijzencircus
      donderdag 24 september 2009 @ 23:25:15 #114
    136283 knars
    Teethgrinder
    pi_73087864
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 22:43 schreef dennistd het volgende:
    Zo, ff wat plaatjes van vandaag:

    [ afbeelding ]
    CTA's Extra trein naar Nijverdal
    Deze CTA had gewoon de stoptrein naar Zwolle aan moeten geven, te Hengelo

    [ afbeelding ]
    CTA's Stoptrein Hengelo-Apeldoorn via Voorburg
    Deze CTA had gewoon de stoptrein naar Zwolle aan moeten geven, te Hengelo

    De rest staat hier
    Die CTA's waar Voorburg als IC station nog op staat
      donderdag 24 september 2009 @ 23:25:22 #115
    235989 greavy
    Kritische VIRM-hater
    pi_73087870
    Zojuist op RTV Rijnmond teletekst gezien dat het gaat om 2 goederentreinen en een pasagierstrein.

    Regio Rotterdam Rijnmond slaat nu helemaal op hol, volg even de P2000 nu..

    Scenario GRIP-1 is geactiveerd.
    Uitrukbericht staat in de communicator.

    Pagina's groot in de P2000 melder.
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 24 september 2009 @ 23:28:27 #116
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73087969
    edit: hopelijk rijdt alles morgen weer normaa
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 24 september 2009 @ 23:31:04 #117
    235989 greavy
    Kritische VIRM-hater
    pi_73088065
    Zal wel niet. Schijnt grote ravage te zijn.
    Alle hulpdiensten uit de regio zijn opgepiept, en in de P2000 zijn de berichten afgeschermd, dus kan je het niet goed volgen
      donderdag 24 september 2009 @ 23:32:01 #118
    200192 Darkwing_Duck
    Straalbezopen Camembertvreter
    pi_73088094
    Eh ik lees dit topic door en het gaat best hard, en ik mer wat frustratie bij Knars..
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 22:26 schreef knars het volgende:

    Ik kan me niet voorstellen dat er reizigers op de RGL zijn die er rouwig om zijn dat er weer echte treinen gaan rijden ipv die plastic zweetkaasbakken in jostivingerverfkleurtjes.
    Bedankt, ik ga met een glimlach naar bed

    Had trouwens een opmerking van fles kunnen zijn
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 24 september 2009 @ 23:32:47 #119
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73088117
    fles is onschu;ldig
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 24 september 2009 @ 23:33:14 #120
    235989 greavy
    Kritische VIRM-hater
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 24 september 2009 @ 23:35:41 #121
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73088196
    is er nou echt ECHT wat aan de hand?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 24 september 2009 @ 23:37:41 #122
    235989 greavy
    Kritische VIRM-hater
    pi_73088265
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 23:35 schreef Dr_Flash het volgende:
    is er nou echt ECHT wat aan de hand?
    Lijkt er wel op, de P2000 monitor blijft maar doorjengelen.
      donderdag 24 september 2009 @ 23:38:15 #123
    200192 Darkwing_Duck
    Straalbezopen Camembertvreter
      donderdag 24 september 2009 @ 23:39:36 #124
    235989 greavy
    Kritische VIRM-hater
    pi_73088328
    quote:
    Vriendin liep net buiten toen het gebeurde. Knal en vuurbal, onderdelen door de lucht heen
    Aldus dat ene twitter linkje die ik net postte.
      donderdag 24 september 2009 @ 23:41:07 #125
    200192 Darkwing_Duck
    Straalbezopen Camembertvreter
    pi_73088461
    Een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail meldt dat het ongeval plaatsvond op een flyover. Er zouden wagons van de flyover naar beneden gevallen zijn. Een reizigerstrein is op de gevallen wagons ingereden. Het is niet bekend of er gewonden gevallen zijn.


    Heavy shit
      donderdag 24 september 2009 @ 23:47:21 #127
    235989 greavy
    Kritische VIRM-hater
    pi_73088536
    En er zijn explosies geweest..
      donderdag 24 september 2009 @ 23:49:22 #128
    200192 Darkwing_Duck
    Straalbezopen Camembertvreter
    pi_73088631
    Dus bij die flyover bij barendrecht noord
    pi_73088635
    Maar na het zien van die foto vraag ik me af, er ligt toch geen spoorweg over dat viaduct? Hoe kan daar een trein afgereden zijn?
    hula
    pi_73088743
    Er is een wagon van een fly over af gevallen als ik het goed begrijp..maar hoe en waar?
    pi_73088800


    Zie die ERS loc, tering

    Zal die loc nou naar beneden gevallen zijn? Want ik kan het plaatje niet plaatsen
      vrijdag 25 september 2009 @ 00:00:51 #134
    200192 Darkwing_Duck
    Straalbezopen Camembertvreter
    pi_73088875
    *http://www.nos.nl/nos/artikelen/2009/09/art000001CA3D5E6562A5F7.html

    *http://mobypicture.com/?xxprty
    pi_73088918
    quote:
    Op donderdag 24 september 2009 23:57 schreef Heracles25 het volgende:
    [ afbeelding ]

    Zie die ERS loc, tering

    Zal die loc nou naar beneden gevallen zijn? Want ik kan het plaatje niet plaatsen
    Zo grappig vind ik het er niet echt uitzien trouwens
    Ik zwaai naar dieren.
      vrijdag 25 september 2009 @ 00:03:38 #136
    200192 Darkwing_Duck
    Straalbezopen Camembertvreter
    pi_73088941
    Passagierstrein schijnt de benelux te zijn.

    Bron RTV rijnmond.

    ( Er staat ook nog een dubbeldekker in de buurt stil)
      Redactie Frontpage / Sport vrijdag 25 september 2009 @ 00:05:34 #137
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_73088976
    Het zal ook eens een keer niet he dat er wat met de Benelux is
    Altijd onderweg naar het avontuur
      vrijdag 25 september 2009 @ 00:06:26 #138
    200192 Darkwing_Duck
    Straalbezopen Camembertvreter
    pi_73088991
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 00:05 schreef Peterselieman het volgende:
    Het zal ook eens een keer niet he dat er wat met de Benelux is
    Idd, en weer een stam én een loc minder
    pi_73089008
    Botsing onder het viaduct van de A15, snelweg afgesloten.
    Kennelijk kwam 1 trein vanaf de fly-over, aangezien daar wat afgedondert is.. De ander kwam dus van de andere kant, 2 passagierstreinen zijn (wat NOS zegt) optijd voor de botsing stil gezet..
    dag
      vrijdag 25 september 2009 @ 00:10:26 #140
    95194 SpeedyRich
    doe ff normaal
    pi_73089059
    Er is 1 dode, waarschijnlijk is het de machinist die bekneld zit/zat
    Op dinsdag 2 september 2008 22:59 schreef Danny het volgende:
    sorry.
    leukste topic aller tijden
    Voor computergerelateerde vragen klik hier
    pi_73089158
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 00:10 schreef SpeedyRich het volgende:
    Er is 1 dode, waarschijnlijk is het de machinist die bekneld zit/zat
    Niet zo gek, aangezien die ganze cabine van die 6400 in elkaar zit.


    hula
      vrijdag 25 september 2009 @ 00:16:33 #142
    136283 knars
    Teethgrinder
    pi_73089163
    post ik al zo lang in deze topicreeks dat ik Fles' vocabulaire over heb genomen?
    Frustraties over de A32 zijn oud, maar zitten erg diep. Gelukkig mag ik nu dagelijks DD-AR'en
    pi_73089208
    Wat duidelijkheid:

    Volgens spoorbeheerder ProRail zijn bij Barendrecht twee goederentreinen op elkaar gebotst, waarbij "een of meer wagons op een zijspoor terecht zijn gekomen''. Een passagierstrein reed daar vervolgens tegenaan.

    Maar er word ook gesproken over een fly over?
      vrijdag 25 september 2009 @ 00:20:22 #144
    111382 Ofyles2
    Bestemming: onbekend
    pi_73089214
    Het herstel zal dagen vergen.

    En ik moet straks weer kilometers afleggen in Zuid-Holland.
      Redactie Frontpage / Sport vrijdag 25 september 2009 @ 00:21:31 #145
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_73089244
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 00:16 schreef knars het volgende:
    post ik al zo lang in deze topicreeks dat ik Fles' vocabulaire over heb genomen?
    Frustraties over de A32 zijn oud, maar zitten erg diep. Gelukkig mag ik nu dagelijks DD-AR'en
    Volgens mij zat de vroegere derde klasse in treinen nog beter dan een DD-AR doet
    Altijd onderweg naar het avontuur
      vrijdag 25 september 2009 @ 00:27:40 #146
    111382 Ofyles2
    Bestemming: onbekend
    pi_73089340
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 00:21 schreef Peterselieman het volgende:

    [..]

    Volgens mij zat de vroegere derde klasse in treinen nog beter dan een DD-AR doet
    Ik moet het bijna elke dag doen met een DDM-stam.
      vrijdag 25 september 2009 @ 00:28:32 #147
    136283 knars
    Teethgrinder
    pi_73089357
    Ik denk dat de derde klasse best wel te vergelijken is met een combinatie van het discomfort van de A32, al het foute van DD-AR en de coachopstelling van de gereviseerde PlanT
      vrijdag 25 september 2009 @ 00:30:57 #148
    136283 knars
    Teethgrinder
    pi_73089386
    DDM, DD-AR - beiden bagger.

    Sneu trouwens van die crash. Op die foto's ziet het er goed kapot uit. Tegenstrijdige berichten overigens over mcn, hopelijk zijn de berichten dat er geen doden zijn waar. Maar oei, die loc..
    pi_73089421
    Die NS Cargo lok die heeft achter die 6415 gezeten? Die zit echt flink dubbel
      vrijdag 25 september 2009 @ 00:38:30 #150
    35154 James1988
    Schommelbotenlover
    pi_73089515
    quote:
    Aanrijding Barendrecht, do 24 sep
    Rotterdam↔Dordrecht

    Door een aanrijding rijden er tussen
    Rotterdam Centraal en Dordrecht geen
    treinen.

    Vertraging: meer dan 60 minuten.

    Reisadvies:
    * Doorgaande reizigers tussen Den Haag/
    Rotterdam en Eindhoven kunnen
    omreizen via Utrecht.
    * Doorgaande reizigers tussen
    Roosendaal/Breda en Utrecht/Amsterdam
    kunnen omreizen via Den Bosch.
    Prognose:
    * Onbekend.
    Bron: www.acturail.nl

    Wat een ellende daar zeg... hopelijk is er geen dode, en kan ProRail het snel allemaal weer gefixt te krijgen. Ik heb echter het vermoeden dat dat nog wel even gaat duren...

    Wel toeval dat ik morgen vrij heb genomen, anders had ik daar morgen langs moeten rijden. Nu blijf ik dus lekker lang in bed liggen...
      vrijdag 25 september 2009 @ 00:39:30 #151
    111382 Ofyles2
    Bestemming: onbekend
    pi_73089534
    Herstel: er is wel een dode gevallen.
      Redactie Frontpage / Sport vrijdag 25 september 2009 @ 00:43:30 #152
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_73089587
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 00:33 schreef Heracles25 het volgende:
    Die NS Cargo lok die heeft achter die 6415 gezeten? Die zit echt flink dubbel
    De 6454. En ja dat die machinist overleden is, is gezien de schade te begrijpen. Triest.
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_73089625
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 00:43 schreef Peterselieman het volgende:
    De 6454.
    Hoe weet je dat zo snel? Ik heb het op niet een foto gezien.
    pi_73089642
    google eens op de naam Wim en 6400
      vrijdag 25 september 2009 @ 00:47:56 #155
    200192 Darkwing_Duck
    Straalbezopen Camembertvreter
    pi_73089651
    Zo, ben je van plein om per trein je halve inboeldel van den haag naar bergen op zoom te brengen voor 2 oktober in het weekend, gebeurt er dit.
    pi_73089660
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 00:47 schreef weps het volgende:
    google eens op de naam Wim en 6400
    Er zijn drie Wimmen volgens de site van Nico Spilt

    6422 Wim
    6454 Wim
    6514 Wim

    En volgens deze foto is het eindcijfer een 4, dus er blijven er twee over.
      Redactie Frontpage / Sport vrijdag 25 september 2009 @ 00:48:45 #157
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_73089665
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 00:45 schreef Bolkesteijn het volgende:

    [..]

    Hoe weet je dat zo snel? Ik heb het op niet een foto gezien.
    Somda
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_73090725
    Nou fijn, daar gaat m'n VIRM-vrije 1ste-klas-door-NL-reizen-dag
      Moderator vrijdag 25 september 2009 @ 06:42:28 #159
    155227 crew  Guppy
    dus
    pi_73090735
    Holy shit...! NIet lekker wakker worden dit
    [b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
      vrijdag 25 september 2009 @ 07:01:21 #160
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_73090793
    Die foto's...

    * Duvel is even stil.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      vrijdag 25 september 2009 @ 08:02:32 #161
    200192 Darkwing_Duck
    Straalbezopen Camembertvreter
      vrijdag 25 september 2009 @ 08:03:57 #162
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_73091068
    quote:
    Ja, daar... Ik ben heel 'benieuwd' hoe dit heeft kunnen gebeuren, met alle moderne beveiligingen en weet ik veel wat.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_73091322
    Pfff, die zitten goed op elkaar. Ik ben benieuwd naar het IVW rapport hiervan, er is ergens enorm gefaald.

    Ik vraag me af of de NS vandaag nog rijden op dat stuk. Volgens rtl nieuws zijn er weer 2 sporen vrij. De reispanner is wat onduidelijk.

    Edit: er rijden weer treinen, maar minder.
      vrijdag 25 september 2009 @ 08:37:05 #164
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_73091339
    Dordrecht-Rotterdam Centraal
    Vrijdag 25 September 08:23

    Oorzaak De beperkingen tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht als gevolg van een aanrijding zijn voorbij.
    Verwachting Houdt u nog rekening met een langere reistijd.
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
      vrijdag 25 september 2009 @ 08:38:09 #165
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_73091352
    Werd trouwens halverwege het nieuwsbericht wakker (wekkerradio ).

    Eerste gedachte was: hm, in welke bananenrepubliek zijn de treinen nú weer op elkaar geklapt?
    Maar vervolgens hoorde ik het woord ProRail vallen...
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
    pi_73091397
    Oh mijn god..
      vrijdag 25 september 2009 @ 08:50:35 #167
    73232 De_Hertog
    Aut bibat, aut abeat
    pi_73091498
    Flink ongeluk zeg, klote..
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 08:37 schreef JDude het volgende:
    Dordrecht-Rotterdam Centraal
    Vrijdag 25 September 08:23

    Oorzaak De beperkingen tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht als gevolg van een aanrijding zijn voorbij.
    Verwachting Houdt u nog rekening met een langere reistijd.
    Dat hebben ze wel erg snel gedaan dan.
    Mary had a little lamb
    Then Mary had dessert
      vrijdag 25 september 2009 @ 08:52:46 #168
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_73091535
    Nou ja, bij Barendrecht liggen heel wat sporen naast elkaar... waarschijnlijk is er net genoeg ruimte vrijgemaakt om in ieder geval de passagierstreinen weer te laten passeren.
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 25 september 2009 @ 08:54:27 #169
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73091556
    Godverju wat een puinzooi
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      vrijdag 25 september 2009 @ 09:05:09 #170
    235989 greavy
    Kritische VIRM-hater
    pi_73091759
    Treinen rijden inderdaad weer, maar ze kunnen mij niet wijs maken dat alle sporen alweer gebruiksklaar zijn..
    Dit moet ook een enorme ravage hebben aangericht aan het spoor, maar ook aan de bovenleiding..
    En dan nog niet eens te spreken van die pilaar die verpletterd is..
    pi_73091952
    Hoewel ik dat ongeluk natuurlijk ook heel erg vind, heeft het stiekem wel wat om tussen Rsd en Ut anderhalf uur zonder tussenstops in een eersteklas I6/I10 rijtuig te zitten..
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 25 september 2009 @ 09:16:24 #172
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73091979
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 08:35 schreef Fixers het volgende:
    Ik ben benieuwd naar het IVW rapport hiervan, er is ergens enorm gefaald.
    Anders ik wel

    Eerste dode aan boord van een trein sinds maart 2003 (ook een mcn trouwens).
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      vrijdag 25 september 2009 @ 09:20:19 #173
    73232 De_Hertog
    Aut bibat, aut abeat
    pi_73092056
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 09:05 schreef greavy het volgende:
    Treinen rijden inderdaad weer, maar ze kunnen mij niet wijs maken dat alle sporen alweer gebruiksklaar zijn..
    Dit moet ook een enorme ravage hebben aangericht aan het spoor, maar ook aan de bovenleiding..
    En dan nog niet eens te spreken van die pilaar die verpletterd is..
    Daarom vind ik het ook best knap dat ze uberhaupt al weer treinen kunnen laten rijden daar.
    Mary had a little lamb
    Then Mary had dessert
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 25 september 2009 @ 09:25:53 #174
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73092182
    creepy
    quote:
    „Gelukkig is één machinist op weg naar het ziekenhuis. Hij was aanspreekbaar toen hij uit de locomotief werd gehaald. De machinist van de andere trein zit er nog in. Hij is ter plaatse overleden.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_73092214
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 09:25 schreef Dr_Flash het volgende:
    creepy
    [..]
    Omg, no way.
      vrijdag 25 september 2009 @ 09:32:03 #176
    200192 Darkwing_Duck
    Straalbezopen Camembertvreter
    pi_73092300
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 09:15 schreef Ireyon het volgende:
    Hoewel ik dat ongeluk natuurlijk ook heel erg vind, heeft het stiekem wel wat om tussen Rsd en Ut anderhalf uur zonder tussenstops in een eersteklas I6/I10 rijtuig te zitten..
    Ik heb ne zoiets 2 keer meegemaakt.

    Het klinkt gek ja, maar toen met die aanrijding bij delft 2 uur in een trein, was de sfeer toch wel "lacherig" ook toen ze met zakken lichaamsdelen weglipen, het is heel stom natuurlijk,maar ik denk dat iedereen dat doet die zenuwachtig is, ik denk dat je mensen dat niet kwalijk kan nemen.

    Ook toen ik in de benelux zat en een snelremming maakte bij delft zuid toen daar een T'tje in de fik stond, in eerste instantie liep iedereen naar achter voor de rook, maar eenmaal de complete trein in de 2 achterste bakken was toch wel gezellig, ook al hadden we toen geen idee wat er aan de hand was, behalve een brandlucht.

    Ik weet, het klinkt heel stom, maar al vlug krijgt het in de trein een "sfeertje" je moet als passagier het beste er van , maken ( Op die enkeling na die liep te bleren, "ik wil naar huis" )

    [ Bericht 0% gewijzigd door Darkwing_Duck op 25-09-2009 09:32:49 (OMG wat een typo's) ]
    pi_73093251
    Vertraging verbroederd. Vooral in die forensentreinen waarin iedereen chagerijnig of slaperig voor zich uit zit te staren. Niemand die zijn mond opentrekt. Tot je ineens in een weiland stilstaat, dan wordt het ineens gezellig na 5 minuten. Dat is echt zo'n omslag. Buiten de trein heb je het ook, in de rij voor Brusselse loketten heb ik ooit nog een heel gesprek gevoerd over de betaalmogelijkheden van de koffieautomaten in de kantoren van Fortis.

    Ernstige ongelukken heb ik gelukkig nooit gezien. Kan me erg goed voorstellen dat men lacherig gaat doen om de spanning te breken.
      Moderator vrijdag 25 september 2009 @ 10:20:09 #178
    155227 crew  Guppy
    dus
    pi_73093384
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 09:25 schreef Dr_Flash het volgende:
    creepy
    [..]


    Tja, ze kunnen er gewoon niet bij
    [b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
      Redactie Sport vrijdag 25 september 2009 @ 10:23:56 #179
    102433 crew  dennistd
    FOK!sport *O*
    pi_73093492
    Vorige week was er bij Zevenaar ook al bijna wat gebeurd: machinist remt voor rood zijn, maar schiet door en komt nog net voor de vrijbalk tot stilstand. Anders had ie een frontale aanrijding met een andere trein gehad.
    Zie http://sporenplan.nl/figuren/tekeningen/ns_nummer/va-zp.gif
    Betreffende trein reed op spoor 814 richting westen terwijl op 810 er een reed naar 813 (sein 5122 was rood en 5104 dus groen)
    PM mij!
    Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
      vrijdag 25 september 2009 @ 10:25:21 #180
    235989 greavy
    Kritische VIRM-hater
    pi_73093527
    Stoptreinen vanuit Zwijndrecht richting Rotterdam van het .028 en .058 rijden niet, eveneens als de Sneltreinen van .22 uit Dordrecht richting Rotterdam.

    Vanuit Rotterdam rijden de sneltreinen richting Dordrecht niet, van .24 eveneens als de stoptreinen van .15 en .45 richting Dordrecht e.d.
    Dus er rijden sowieso 6 treinen minder per uur
    pi_73093884
    Het ligt zeker weer aan de ATB, onder 40 km/h een botsing.
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 25 september 2009 @ 10:47:31 #182
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73094115
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 10:39 schreef Brembo het volgende:
    Het ligt zeker weer aan de ATB, onder 40 km/h een botsing.
    Ik wil hier wel even een kratje op zetten dat er harder dan 40 gereden is.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      vrijdag 25 september 2009 @ 10:49:40 #183
    235989 greavy
    Kritische VIRM-hater
    pi_73094180
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 10:47 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Ik wil hier wel even een kratje op zetten dat er harder dan 40 gereden is.
    Ik ook wel, want anders had er - lijkt mij - niet zo'n grote ravage geweest....
      vrijdag 25 september 2009 @ 10:54:46 #184
    200192 Darkwing_Duck
    Straalbezopen Camembertvreter
    pi_73094327
    Ik heb hier een aantal spoorboeken over het spoor, o.a. de ontwikkeling van het nieuwe spoorwegmuseum in een boekje. Ik moet mijn huisraad kwijt maar vind het zonde om weg te smijten :|
      vrijdag 25 september 2009 @ 10:57:53 #185
    73232 De_Hertog
    Aut bibat, aut abeat
    pi_73094397
    Als je toevallig Treindesign er tussen hebt staan kun je me daar heel blij mee maken
    Mary had a little lamb
    Then Mary had dessert
      vrijdag 25 september 2009 @ 10:59:30 #186
    235989 greavy
    Kritische VIRM-hater
    pi_73094436
    Om 12uur is er een extra uitzending op RTV Rijnmond over het ongeluk bij Barendrecht.

    HIER is de live stream te vinden, hierover. Live TV en Radio.
      vrijdag 25 september 2009 @ 11:01:09 #187
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_73094485
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 10:57 schreef De_Hertog het volgende:
    Als je toevallig Treindesign er tussen hebt staan kun je me daar heel blij mee maken
    Die begint echt zeldzaam te worden volgens mij...
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      vrijdag 25 september 2009 @ 11:03:33 #188
    95194 SpeedyRich
    doe ff normaal
    pi_73094538
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 09:20 schreef De_Hertog het volgende:

    [..]

    Daarom vind ik het ook best knap dat ze uberhaupt al weer treinen kunnen laten rijden daar.
    Volgens mij liggen daar 6 sporen allemaal voorzien van draad
    Op dinsdag 2 september 2008 22:59 schreef Danny het volgende:
    sorry.
    leukste topic aller tijden
    Voor computergerelateerde vragen klik hier
      vrijdag 25 september 2009 @ 11:04:00 #189
    73232 De_Hertog
    Aut bibat, aut abeat
    pi_73094547
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 11:01 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    Die begint echt zeldzaam te worden volgens mij...
    Serieus? Niet echt op gelet eigenlijk. Ooit gehad, uitgeleend, nooit terug gekregen..
    Mary had a little lamb
    Then Mary had dessert
    pi_73094552
    om 12:00 extra nieuwsuitzending op TV Rijnmond over het treinongeluk.
    Aldus Radio Rijnmond
      vrijdag 25 september 2009 @ 11:04:46 #191
    95194 SpeedyRich
    doe ff normaal
    pi_73094570
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 10:47 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Ik wil hier wel even een kratje op zetten dat er harder dan 40 gereden is.
    ik ook maar dan moet de ATB ingrijpen dus 1 van de 3 reed onder de 40.....
    Op dinsdag 2 september 2008 22:59 schreef Danny het volgende:
    sorry.
    leukste topic aller tijden
    Voor computergerelateerde vragen klik hier
      vrijdag 25 september 2009 @ 11:08:18 #192
    73232 De_Hertog
    Aut bibat, aut abeat
    pi_73094662
    Staat inderdaad voor 25 euro op marktplaats, sonde..
    Mary had a little lamb
    Then Mary had dessert
    pi_73094755
    Ik ben zojuist helaas niet verder gekomen dan Roermond, Was op weg naar Eindhoven. Om te wachten op eventuele bussen of een weer rijdende trein was de moeite niet, mijn les had ik dan toch niet gehaald.

    Zie nu dat de treinen om 10.00 uur weer op gang waren, maargoed om nu een uur in Roermond te wachten is het ook net niet. En het is maar de vraag om die 10 uur ook klopt.
    quote:
    ROERMOND - Op de Maas in Roermond is vrijdagochtend een schip tegen een pijler van een spoorbrug gevaren. Dat meldde de politie.
    Het ongeval waarbij het schip de pijler schampte, gebeurde rond kwart over negen. Het lege Belgische binnenvaartschip werd slechts licht beschadigd en kon doorvaren.

    De politie te water hoort de schipper om de oorzaak van de aanvaring te achterhalen. Niemand raakte gewond.


    Als gevolg van de aanvaring werd het treinverkeer tussen Weert en Roermond uit voorzorg een tijd stilgelegd. Rond tien uur werd het treinverkeer hervat, aldus een woordvoerster van spoorbeheerder ProRail.
      vrijdag 25 september 2009 @ 11:12:43 #194
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_73094781
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 11:04 schreef De_Hertog het volgende:

    [..]

    Serieus? Niet echt op gelet eigenlijk. Ooit gehad, uitgeleend, nooit terug gekregen..
    Da's een kutstreek. Het is een tof boek.

    Ik heb er trouwens bij De Slegte ooit 10 gulden voor betaald.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 25 september 2009 @ 11:12:51 #195
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73094784
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 11:04 schreef SpeedyRich het volgende:
    ik ook maar dan moet de ATB ingrijpen dus 1 van de 3 reed onder de 40.....
    Het lijkt me helder dat hier iets mis gegaan is. Wat precies, weten we over minstens een half jaar, als het rapport uitkomt. Dus laten we nou maar niet gaan schreeuwen dat het hier of daar aan gelegen heeft.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      vrijdag 25 september 2009 @ 11:14:10 #196
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_73094817
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 11:12 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Het lijkt me helder dat hier iets mis gegaan is. Wat precies, weten we over minstens een half jaar, als het rapport uitkomt. Dus laten we nou maar niet gaan schreeuwen dat het hier of daar aan gelegen heeft.
    Iedereen weet toch dat het komt door marsmannetjes.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      vrijdag 25 september 2009 @ 11:14:38 #197
    73232 De_Hertog
    Aut bibat, aut abeat
    pi_73094831
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 11:12 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    Da's een kutstreek. Het is een tof boek.
    Zit me nu heel erg af te vragen aan wie. Gelukkig overkomt me dat tegenwoordig niet meer, maar ja, voor dat boek is het te laat

    Toen ik een jaar of 14 was en een modelbaan had, had ik het idee om een van die niet gebruikte bouwtekeningen na te maken als model. Is er helaas ook nooit van gekomen.
    Mary had a little lamb
    Then Mary had dessert
    pi_73094994
    En nu zit ik in discussie of het 1 of 2 doden zijn, 2 toch?
    pi_73095015
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 11:21 schreef Crientj het volgende:
    En nu zit ik in discussie of het 1 of 2 doden zijn, 2 toch?
    1 toch? alleen die machinist van die rode loc
    pi_73095069
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 11:21 schreef Heracles25 het volgende:

    [..]

    1 toch? alleen die machinist van die rode loc
    Ja maar hierboven staat dat er eentje uit de trein is gehaald en later in het ziekenhuis is overleden.
    En eentje die in de trein zelf is overleden.

    pi_73095138
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 10:47 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Ik wil hier wel even een kratje op zetten dat er harder dan 40 gereden is.
    Kan gerust zijn dat een partij 80 km/h de ander 10 km/h maar het falen is dat er een iemand door rood rijdt lijkt me. Ander bots je niet tegen elkaar aan.

    Dat daarna toevallig de Benelux op een spoor er naast lang zou komen, staat er los van.
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 25 september 2009 @ 11:29:29 #202
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73095244
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 11:23 schreef Crientj het volgende:
    Ja maar hierboven staat dat er eentje uit de trein is gehaald en later in het ziekenhuis is overleden.
    En eentje die in de trein zelf is overleden.
    Waar staat dat dan?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_73095306
    k dacht dat ik dat op de FP had gelezen. Zal wel weer zo zijn.
      Redactie Frontpage / Sport vrijdag 25 september 2009 @ 11:57:55 #204
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_73096036
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 11:32 schreef Crientj het volgende:
    k dacht dat ik dat op de FP had gelezen. Zal wel weer zo zijn.
    Dat waren de verhalen vannacht
    Altijd onderweg naar het avontuur
      vrijdag 25 september 2009 @ 13:30:30 #205
    136283 knars
    Teethgrinder
    pi_73098417
    Zal wel vergelijkbaar zijn met het al dan niet doodverklaren van iemand. Michael Jackson is ook thuis overleden en in het ziekenhuis pas doodverklaard.
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 25 september 2009 @ 13:32:52 #206
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73098497
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 13:30 schreef knars het volgende:
    Zal wel vergelijkbaar zijn met het al dan niet doodverklaren van iemand. Michael Jackson is ook thuis overleden en in het ziekenhuis pas doodverklaard.
    Nee. Die andere leeft gewoon nog
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      vrijdag 25 september 2009 @ 13:45:53 #207
    136283 knars
    Teethgrinder
    pi_73098863
    Precies, er zijn dan ook geen twee Michael Jacksons doodverklaard.
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 25 september 2009 @ 14:00:46 #208
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73099267
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 13:45 schreef knars het volgende:
    Precies, er zijn dan ook geen twee Michael Jacksons doodverklaard.
    Dat is dan ook weer niet helemaal waar

    Michael Jackson overleden
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      vrijdag 25 september 2009 @ 14:08:08 #209
    136283 knars
    Teethgrinder
    pi_73099433
    Niet tegelijkertijd dan he.
      vrijdag 25 september 2009 @ 14:26:48 #210
    106942 Eix
    Stranded here on planet earth
    pi_73099874
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 11:11 schreef LangzaamSprinten het volgende:
    Ik ben zojuist helaas niet verder gekomen dan Roermond, Was op weg naar Eindhoven. Om te wachten op eventuele bussen of een weer rijdende trein was de moeite niet, mijn les had ik dan toch niet gehaald.
    Ik was om 9.11 in Sittard vertrokken en was ook in Roermond gestrand. Half uur later ging de trein gelukkig wel verder maar door nog eens een extra kwartier vertraging was mijn aansluiting ri. Breda ook al pleitte in Eindhoven. Ik heb maar een geld terug bij vertragingsformulier gepakt en ben omgedraaid. Mijn college was ook al zo'n beetje begonnen om die tijd.

    Nuttige tijdbesteding dus.
    Most people keep their brains
    Between their legs
    (Don't you find ?)
      vrijdag 25 september 2009 @ 15:49:49 #211
    200192 Darkwing_Duck
    Straalbezopen Camembertvreter
    pi_73102347
    Het volgende is gebeurd, ik heb na het inleveren van mijn ov een aanbieding gehad voor een gratis kortingskaart.
    Hier heb ik gebruik van gemaakt, besteld via mijn-NS, pasfoto stond al in het systeem werd vermeld, en dat kon ook best kloppen

    Komt ie vandaag binnen, geboortedatum klopt, naam klopt, maar de pasfoto is een voor mij onbekende dame . Moet ik hiernu gewoon de laatste week dat ik in NL ben gewoon mee reizen met mijn ID-kaart erbij? Het is niet MIJN fout dat die knakkers van NS er een verkeerde foto op geprint hebben.

    En als ze dan een boete uitschrijven, moet ik dan mijn adres waar ik over een weekje uit ben opgeven, of mijn nieuwe adres in het buitenland ?
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 25 september 2009 @ 15:56:11 #212
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73102488
    quote:
    ROTTERDAM (ANP) - Het goederenvervoer dat gebruik maakt van de havenlijn langs Barendrecht wordt voor een deel omgeleid via Gouda. Daartoe wordt regulier onderhoud aan de lijn tussen Gouda en Rotterdam uitgesteld.

    Dat is de uitkomst van overleg tussen de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, die voorzitter is van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, burgemeester Jan van Belzen van Barendrecht en spoorbeheerder ProRail. Een woordvoerder van Aboutaleb maakte dat vrijdag bekend.

    Een ander deel van het goederenvervoer gaat over de twee sporen bij Barendrecht die inmiddels weer vrij zijn. Mogelijk komt daar in de loop van vrijdagmiddag een derde spoor bij.

    De maatregelen zijn nodig omdat tot aan Zwitserland goederentreinen stilstaan als gevolg van de treinbotsing op de route bij Barendrecht, die van en naar de Rotterdamse haven gaat.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      vrijdag 25 september 2009 @ 15:59:31 #213
    73232 De_Hertog
    Aut bibat, aut abeat
    pi_73102590
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 15:56 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]
    Zal wel enigszins overdreven zijn, misschien staat er in Zwitserland een trein stil omdat hij hier toch niet terecht kan en ze hebben aangegeven dat het slimmer is om pas morgen te gaan rijden of zo.
    Mary had a little lamb
    Then Mary had dessert
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 25 september 2009 @ 16:05:11 #214
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73102748
    als het nog steeds zo is dat de hele Betuweroute beveiligingstechnisch 1 blok is (wat vanaf het begin zo was) dan kom je al snel een eind natuurlijk
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      vrijdag 25 september 2009 @ 16:06:16 #215
    73232 De_Hertog
    Aut bibat, aut abeat
    pi_73102773
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 16:05 schreef Dr_Flash het volgende:
    als het nog steeds zo is dat de hele Betuweroute beveiligingstechnisch 1 blok is (wat vanaf het begin zo was) dan kom je al snel een eind natuurlijk
    Bedoel je dat op dat hele stuk spoor in beide richtingen maar één trein tegelijk mag rijden?
    Mary had a little lamb
    Then Mary had dessert
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 25 september 2009 @ 16:08:27 #216
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73102830
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 16:06 schreef De_Hertog het volgende:

    Bedoel je dat op dat hele stuk spoor in beide richtingen maar één trein tegelijk mag rijden?
    Ik weet niet of dat nog steeds zo is, maar if so: ja Zevenaar - Kijfhoek 1 blok.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      vrijdag 25 september 2009 @ 16:11:02 #217
    73232 De_Hertog
    Aut bibat, aut abeat
    pi_73102891
    Flink blok dan, 150 kilometer.
    Mary had a little lamb
    Then Mary had dessert
    pi_73102906
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 16:05 schreef Dr_Flash het volgende:
    als het nog steeds zo is dat de hele Betuweroute beveiligingstechnisch 1 blok is (wat vanaf het begin zo was) dan kom je al snel een eind natuurlijk
    Inmiddels kunnen de treinen toch om het kwartier rijden? Mij lijkt niet dat dat kan als de hele route maar 1 blok is.
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 25 september 2009 @ 16:35:36 #219
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73103508
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 16:11 schreef De_Hertog het volgende:
    Flink blok dan, 150 kilometer.
    Ja, vet onhandig. Een trein kan pas van de Kijfhoek vertrekken als de vorige het land uit is Maar misschien weet iemand hoe het tegenwoordig geregeld is?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      vrijdag 25 september 2009 @ 16:37:11 #220
    47190 MassimO
    æ³o & h³æ
    pi_73103551
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 16:35 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Ja, vet onhandig. Een trein kan pas van de Kijfhoek vertrekken als de vorige het land uit is Maar misschien weet iemand hoe het tegenwoordig geregeld is?
    Automatisch blokstelsel

    De meeste spoorlijnen zijn tegenwoordig uitgerust met een automatisch blokstelsel op de vrije baan. Als de trein door bijvoorbeeld een spoorstroomloop gedetecteerd wordt (blokbezetting), valt het sein dat toegang geeft tot het betreffende blok automatisch op rood. Omdat een trein een lange remweg heeft, gaat het sein van het vorige blok op geel, opdat de machinist de remming al eerder kan inzetten. Op deze manier houden de treinen voldoende afstand van elkaar.

    Seinen van het automatisch blokstelsel zijn in Nederland te herkennen aan wit bord met daarop de letter 'P' onder de lichten. Men spreekt dan ook van 'P-seinen'. De 'P' is hier een afkorting voor 'Permissief'; in bepaalde situaties is het de machinist toegestaan langs een rood P-sein rijden.

    bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Blokstelsel#Automatisch_blokstelsel
    Face, please don't hate me for this palm I am about to bestow upon thee.
    AFCA
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 25 september 2009 @ 16:38:58 #221
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73103584
    ja duh ik weet hoe het blokstelsel werkt Waar het om gaat is of de Betuweroute nog steeds 1 blok is, of dat het inmiddels in meerdere blokken opgedeeld is.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      vrijdag 25 september 2009 @ 16:40:12 #222
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_73103621
    Op de Betuweroute staan, afgezien van de aansluitbogen, juist géén lichtseinen.
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 25 september 2009 @ 16:46:35 #223
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73103778
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 16:40 schreef JDude het volgende:
    Op de Betuweroute staan, afgezien van de aansluitbogen, juist géén lichtseinen.
    MAR HOEVEEL BLOKKEN ZIJN HET NOU????
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_73103929
    Op de Betuwe route liggen pak 'm beet 2630 betonblokken
    hula
      vrijdag 25 september 2009 @ 16:58:51 #225
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_73104087
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 16:46 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    MAR HOEVEEL BLOKKEN ZIJN HET NOU????
    Ik zou het niet weten, maar kan me niet voorstellen dat het nog steeds één blok is.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_73104712
    Daarnet kreeg ik een sms dat iemand de trolleybussen uit Gent zag staan op een trein.
    Die bussen zijn sedert een paar maand afgevoerd en doorverkocht.

    Wie weet passeren ze de komende dagen nog in Nederland
    pi_73104948
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 16:46 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    MAR HOEVEEL BLOKKEN ZIJN HET NOU????
    Dat wil ik je best vertellen, maar dan moet jij me eerst een betrouwbare bron aanwijzen waar het aantal blokken tussen Utrecht Centraal spoor 7a en Amersfoort spoor 1 te zien is.

    [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-09-2009 17:36:46 ]
      Redactie Sport vrijdag 25 september 2009 @ 17:41:38 #228
    102433 crew  dennistd
    FOK!sport *O*
    pi_73105069
    google maps, kwestie van seinen tellen
    PM mij!
    Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
    pi_73105209
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 17:41 schreef dennistd het volgende:
    google maps, kwestie van seinen tellen
    Nee, dan heb je niet alle, want wisselstraten zijn over het algemeen in meerdere blokken opgedeeld.
    pi_73105396
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 17:36 schreef Igen het volgende:
    Dat wil ik je best vertellen, maar dan moet jij me eerst een betrouwbare bron aanwijzen waar het aantal blokken tussen Utrecht Centraal spoor 7a en Amersfoort spoor 1 te zien is.
    Wat kan je eigenlijk met die kennis? Of is het gewoon leuk om te weten zoals wel meer dingen.
      Redactie Frontpage / Sport vrijdag 25 september 2009 @ 18:04:44 #231
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_73105598
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 16:46 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    MAR HOEVEEL BLOKKEN ZIJN HET NOU????
    Volgens mij een onbeperkt aantal waarvan er uit veiligheidsoverwegingen maar enkele gebruikt worden. Een blok heeft dan ook geen vaste lengte meer.
    Altijd onderweg naar het avontuur
      vrijdag 25 september 2009 @ 18:18:10 #232
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_73105912
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 18:04 schreef Peterselieman het volgende:

    [..]

    Volgens mij een onbeperkt aantal waarvan er uit veiligheidsoverwegingen maar enkele gebruikt worden. Een blok heeft dan ook geen vaste lengte meer.
    Jawel, ERTMS Level 2 heeft vaste blokken. Glijdend variabel blok is Level 3.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      vrijdag 25 september 2009 @ 18:18:28 #233
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_73105923
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 17:47 schreef Igen het volgende:

    [..]

    Nee, dan heb je niet alle, want wisselstraten zijn over het algemeen in meerdere blokken opgedeeld.
    Volgens mij verwar je blokken met secties.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_73106041
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 18:18 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    Volgens mij verwar je blokken met secties.
    O ja, klopt.
      Redactie Frontpage / Sport vrijdag 25 september 2009 @ 19:18:43 #235
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_73107657
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 18:18 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    Jawel, ERTMS Level 2 heeft vaste blokken. Glijdend variabel blok is Level 3.
    Ah. Ik meende dat het bij ERTMS Level 2 al losgelaten was.
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Redactie Sport vrijdag 25 september 2009 @ 19:20:36 #236
    102433 crew  dennistd
    FOK!sport *O*
    pi_73107718
    Level 2 is het vervangen van lichtseinen door cabineseinen dacht ik
    PM mij!
    Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
      vrijdag 25 september 2009 @ 20:15:51 #237
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_73109365
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 19:20 schreef dennistd het volgende:
    Level 2 is het vervangen van lichtseinen door cabineseinen dacht ik
    Het heeft te maken met de overdracht van informatie tussen baan en trein. Ook bij Level 1 is er alleen cabinesignalering, alleen krijgt de trein zijn info daar van bakens, dus vaste plaatsen. Bij Level 2 wordt de informatie continu toegeleverd via GSM-R. Op de HSL zijn zowel Level 1 als Level 2 aangelegd. Met Level 1 kan maximaal 160km/u worden gereden, wat nu dus ook gebeurt. Level 1 is het terugvalscenario voor als Level 2 niet werkt en schijnt te zijn vereist door de EU. (Normaal gesproken kun je bij uitval van Level 2 nog maar 20km/u rijden.)

    Heb ik netjes Wiki overgetypt.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_73109465
    Met level 1 heb je geen cabinesignalering maar nog gewoon de lichtseinen naast het spoor:



    Daarom mag je ook maar 160 km/u, want met hogere snelheden kun je lichtseinen langs de baan niet meer goed genoeg herkennen.
      vrijdag 25 september 2009 @ 20:24:03 #239
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_73109622
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 20:19 schreef Igen het volgende:
    Met level 1 heb je geen cabinesignalering maar nog gewoon de lichtseinen naast het spoor:

    [ afbeelding ]

    Daarom mag je ook maar 160 km/u, want met hogere snelheden kun je lichtseinen langs de baan niet meer goed genoeg herkennen.
    Waarom rijdt de HSL dan 160 zonder seinen langs de baan op Level 1?
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_73109922
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 20:24 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    Waarom rijdt de HSL dan 160 zonder seinen langs de baan op Level 1?
    O ja.
    quote:
    Das verbreitete Missverständnis, in Level 1 benötige man grundsätzlich noch streckenseitige Lichtsignale, basiert darauf ...
    pi_73112638
    En op de Betouweroute, Fles en co, kan er momenteel achter elkaar aan gereden worden. Ik geloof dat er minstens 4 paden per uur per richting liggen. Overigens ligt de Betuweroute er de komende dagen wel geheel uit.

    Ook leuk, werkzaamheden Rtd-Gd voor dit weekend gaan niet door, zodat goederentreinen gewoon het land kunnen verlaten. Dit kan wel geteld op 1 manier. Rotterdam-Gouda-Utrecht-Geldermalsen-Eindhoven-Venlo. Owee als het morgen daar ook ergens fout gaat...
    pi_73112744
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 16:37 schreef MassimO het volgende:

    [..]

    Automatisch blokstelsel

    De meeste spoorlijnen zijn tegenwoordig uitgerust met een automatisch blokstelsel op de vrije baan. Als de trein door bijvoorbeeld een spoorstroomloop gedetecteerd wordt (blokbezetting), valt het sein dat toegang geeft tot het betreffende blok automatisch op rood. Omdat een trein een lange remweg heeft, gaat het sein van het vorige blok op geel, opdat de machinist de remming al eerder kan inzetten. Op deze manier houden de treinen voldoende afstand van elkaar.

    Seinen van het automatisch blokstelsel zijn in Nederland te herkennen aan wit bord met daarop de letter 'P' onder de lichten. Men spreekt dan ook van 'P-seinen'. De 'P' is hier een afkorting voor 'Permissief'; in bepaalde situaties is het de machinist toegestaan langs een rood P-sein rijden.

    bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Blokstelsel#Automatisch_blokstelsel
    Weet je wat het grappige is, dit spoornet stond dit weekend op de nominatie voor onderhoud.
    pi_73112777
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 22:02 schreef Zug-Chef het volgende:
    En op de Betouweroute, Fles en co, kan er momenteel achter elkaar aan gereden worden. Ik geloof dat er minstens 4 paden per uur per richting liggen. Overigens ligt de Betuweroute er de komende dagen wel geheel uit.

    Ook leuk, werkzaamheden Rtd-Gd voor dit weekend gaan niet door, zodat goederentreinen gewoon het land kunnen verlaten. Dit kan wel geteld op 1 manier. Rotterdam-Gouda-Utrecht-Geldermalsen-Eindhoven-Venlo. Owee als het morgen daar ook ergens fout gaat...
    Het zou me niet eens verbazen als het fout zou gaan, ik zie het zelfs gebeuren
    pi_73114606
    PRIO 2 SB431 HA431 TS431 Fennaweg Barendrecht Regot (Middel Hulpv.: ja) (grip: 2) Vak: 4890106
    25-09-2009 22:08:25 - Rotterdam-Rijnmond - Barendrecht

    Weer grip2?
    Ik dacht dat alles op 1 stond hiervoor?
    pi_73115586
    Zo, m'n reisje van 847 km zit er weer op
      zaterdag 26 september 2009 @ 00:12:22 #246
    200192 Darkwing_Duck
    Straalbezopen Camembertvreter
    pi_73116397
    Een kennis van mij, niet een echte spoorhobbyist, maar wel werkzaam bij een spooraannemer melde het volgende op een ander forum
    quote:
    Het is in ieder geval een zeer ernstig en groot ongeluk wat gewoon eigenlijk niet meer kán en mág gebeuren. De technologie van tegenwoordig moet voorkomen dat twee treinen met hoge snelheid op één spoor terecht komen. Helaas wordt de havenspoorlijn (waarop de goederentreinen reden) omgebouwd. De spanning op de bovenleiding is hier 25.000 volt, ten opzichte van 1800 op het normale net. Die hoge voltages zorgen voor magneetvelden die de normale ATB-beveiliging in het spoor beïnvloeden, deze ATB zorgt ervoor dat een trein automatisch stopt bij het passeren van een rood sein.

    Helaas is de nieuwe beveiliging die geen last heeft van de hoge voltages nog niet gereed, maar de 25k spanning staat al wel op de bovenleiding. De ATB is dus uitgeschakeld, waardoor goederentreinen op dit stuk spoor nu 'op zicht' moeten rijden, wat betekend 40 km/uur maximaal. Immers, bij het passeren van een rood sein wordt nu niet ingegrepen door de techniek.
      zaterdag 26 september 2009 @ 01:26:05 #247
    235989 greavy
    Kritische VIRM-hater
    pi_73117785
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 23:06 schreef Kwaliteit het volgende:
    PRIO 2 SB431 HA431 TS431 Fennaweg Barendrecht Regot (Middel Hulpv.: ja) (grip: 2) Vak: 4890106
    25-09-2009 22:08:25 - Rotterdam-Rijnmond - Barendrecht

    Weer grip2?
    Ik dacht dat alles op 1 stond hiervoor?
    Het was gister zelf GRIP-3..
    Volgens mij is het alleen maar voor aflossing.
    Ik kan me geen situatie indenken dat er nu weer extra brandweer word opgeroepen
    En btw, dit is alsnog een offtopic in een PTA treinentopic..
    Hier gaat het niet om een trein, maar om een P2000 melding

    [ Bericht 15% gewijzigd door greavy op 26-09-2009 02:11:28 ]
    pi_73119615
    Het verhogen van de GRIP heeft te maken maken het leegpompen van de tanks lijkt me. Ze wilde ook eerst nog de A15 afsluiten maar dat was niet meer van belang
    pi_73119705
    quote:
    Op vrijdag 25 september 2009 22:02 schreef Zug-Chef het volgende:
    En op de Betouweroute, Fles en co, kan er momenteel achter elkaar aan gereden worden. Ik geloof dat er minstens 4 paden per uur per richting liggen. Overigens ligt de Betuweroute er de komende dagen wel geheel uit.

    Ook leuk, werkzaamheden Rtd-Gd voor dit weekend gaan niet door, zodat goederentreinen gewoon het land kunnen verlaten. Dit kan wel geteld op 1 manier. Rotterdam-Gouda-Utrecht-Geldermalsen-Eindhoven-Venlo. Owee als het morgen daar ook ergens fout gaat...
    Ze kunnen bij Geldermalsen toch ook de betuweroute opdraaien?
      Redactie Sport zaterdag 26 september 2009 @ 10:01:51 #251
    102433 crew  dennistd
    FOK!sport *O*
    pi_73120005
    Volgens mij zijn die verbindingsbogen nog steeds niet in dienst, omdat er normaal gesproken niets overheen gaat en er dus niet wordt roestgereden. Nou zou je dat alsnog kunnen doen, maar ze vinden vast iets in de beveiliging waardoor dat onmogelijk is
    (en dan heb ik het nog niet over treinen die normaal ook via Venlo gaan, die moeten alsnog tussen Meteren en Eindhoven rijden)
    PM mij!
    Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
    pi_73120056
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 09:16 schreef allsystemshalt het volgende:
    Hup met camera's op stap ze gaan met Leopard's de treinstellen uit elkaar trekken
    Dat wilde ik net zeggen..

    http://www.nu.nl/algemeen(...)-treinen-elkaar.html
    Take on the situation, but not the torment ...
      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 26 september 2009 @ 10:24:54 #253
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73120266
    vet ja, daar had ik ook wel bij willen zijn

    Oh ze gaan pas om 2 uur vanmiddag aan de gang lees ik net. Misschien kom ik er nog wel even langs dan

    [ Bericht 43% gewijzigd door Dr_Flash op 26-09-2009 10:32:20 ]
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_73122268
    quote:
    ZEVENAAR - Er rijden geen treinen op de Betuwelijn als gevolg van de botsing, donderdag bij Barendrecht. Exploitant Keyrail leidt het goederenvervoer tijdelijk om via het spoor Gouda-Utrecht-Arnhem.

    Vrijdag bleek dat vorige week op het spoor bij Zevenaar bijna een botsing was tussen twee goederentreinen waaronder een van DB Schenker. Bij Barendrecht was ook een trein van deze vervoerder betrokken.

    De bijna-botsing was te wijten aan het feit dat de machinist van Schenker 'een rood sein over het hoofd zag' aldus een woordvoerder.

    Een bijna botsing, hmmm
    bron is btw TV Gelderland txt pag. 108 of via deze link:
    http://www.omroepgelderla(...)en-op-Betuwelijn.htm
      zaterdag 26 september 2009 @ 13:01:00 #255
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_73122884
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 00:12 schreef Darkwing_Duck het volgende:
    Een kennis van mij, niet een echte spoorhobbyist, maar wel werkzaam bij een spooraannemer melde het volgende op een ander forum
    [..]
    Hier staan pertinente onwaarheden en insinuaties in. Dit te posten op internet is echt onwijs stom, ik kan er dan ook ontzettend pissig om worden.

    Zonder ATB rijden is immers niet "rijden op zicht", daarnaast: ATB zet een trein niet stil bij het passeren van een stoptonend sein en last but not least: het deel waar de botsing plaatsvond is 1500V en als ik me niet vergis uitgerust met ATB.

    Daarbij: het is waar dat op de Havenspoorlijn onder 25kV gereden wordt zonder ATB of ERTMS. Daarom is de snelheid ook teruggebracht naar 40km/u. N.B.: de installatie in de trein bewaakt volgens mij wel dat niet harder gereden wordt dan 40...

    Het blijft aldus gissen wat de oorzaak was. Het NOS Journaal had het er over dat één trein 30 zou hebben gereden en de andere 80. Dat snijdt nog wel hout: de ene kan met 30 een rood sein gepasseerd zijn en zo in het pad van de trein die 80 reed terecht zijn gekomen. Dan kan ik de ravage ook nog wel enigszins verklaren...

    [ Bericht 39% gewijzigd door Duvel op 26-09-2009 13:08:01 ]
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 26 september 2009 @ 14:27:42 #256
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73124872
    quote:
    Een van de twee machinisten van de goederentreinen die donderdagavond op elkaar klapten bij Barendrecht heeft waarschijnlijk een rood sein gemist. Dat is volgens de Onderzoeksraad van Veiligheid de meest voor de hand liggende verklaring, aldus het AD.

    “Het is een waarheid als een koe dat er een sein moet zijn gemist om de treinen op hetzelfde spoor tegenover elkaar te krijgen”, zegt Jelle Rebbers van goederenvervoerder DB Schenker zaterdag in het AD.
    bron

    Kennelijk ben ik wat ouderwets in mijn mening om met speculeren te wachten tot het rapport er is.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_73125147
    Flash niet terplekke om bergepanzers te fotograferen?
    hula
      zaterdag 26 september 2009 @ 14:39:40 #258
    111382 Ofyles2
    Bestemming: onbekend
    pi_73125149
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 12:38 schreef Kwaliteit het volgende:

    [..]

    Een bijna botsing, hmmm
    bron is btw TV Gelderland txt pag. 108 of via deze link:
    http://www.omroepgelderla(...)en-op-Betuwelijn.htm
    Misschien moet DB Schenker zijn personeel grondig doorlichten?
      zaterdag 26 september 2009 @ 14:44:58 #259
    111382 Ofyles2
    Bestemming: onbekend
    pi_73125254
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 09:36 schreef Fixers het volgende:

    [..]

    Ze kunnen bij Geldermalsen toch ook de betuweroute opdraaien?
    Herstel: Meteren.

    De Betuweroute kan alleen verlaten worden vanuit Zevenaar of alleen bereden worden richting Zevenaar.
      zaterdag 26 september 2009 @ 14:59:00 #260
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_73125495
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 14:27 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    bron

    Kennelijk ben ik wat ouderwets in mijn mening om met speculeren te wachten tot het rapport er is.
    Wat een vertrouwen om technisch falen al bij voorbaat uit te sluiten.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_73131331
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 14:59 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    Wat een vertrouwen om technisch falen al bij voorbaat uit te sluiten.
    Inderdaad. Er kan bijvoorbeeld ook een rood lampje zijn doorgebrand, om eens iets te noemen.

    Of die machinist moet heel toevallig weten dat het betreffende gebied precies één van de gebieden is waar defecte lampen worden opgemerkt en je geen rijweg naar een sein met een defect rood licht kunt instellen.

    Maar dat zou dan weer speculatie van mijn kant zijn.

    [ Bericht 26% gewijzigd door #ANONIEM op 26-09-2009 19:19:53 ]
    pi_73131608
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 19:17 schreef Igen het volgende:
    Inderdaad. Er kan bijvoorbeeld ook een rood lampje zijn doorgebrand, om eens iets te noemen.
    Als een rood lampje doorbrand dan wordt het vervangende groen-knipper in werking gesteld...
    (in tegenstelling tot de verkeerslichten voor het wegverkeer heeft men voor het spoorverkeer wel maatregelen bedacht om defecte lampen op te vangen).
    So we just called him Fred too
      zaterdag 26 september 2009 @ 19:30:47 #263
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_73131680
    Een machinist hoort eigenlijk wegbekendheid te hebben, en een gedoofd sein geldt als een rood sein. Geen idee of hier lampcontrole zit...
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Redactie Sport zaterdag 26 september 2009 @ 19:31:56 #264
    102433 crew  dennistd
    FOK!sport *O*
    pi_73131718
    @Cothen: Nee, als rood kapot is gebeurd er helemaal niets, omdat een gedoofd sein (voor zover niet afgekruist) gelijk staat aan een rood sein. Met groen knipper mag je met 40kmh doorrijden (en niet op zicht). Geel knipper zou wel kunnen, maar op zicht rijden is nog altijd wat anders dan stoppen.
    PM mij!
    Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
      zaterdag 26 september 2009 @ 19:33:16 #265
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_73131766
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 19:28 schreef Cothen het volgende:

    [..]

    Als een rood lampje doorbrand dan wordt het vervangende groen-knipper in werking gesteld...
    (in tegenstelling tot de verkeerslichten voor het wegverkeer heeft men voor het spoorverkeer wel maatregelen bedacht om defecte lampen op te vangen).
    Volgens mij kan dat niet: het verschil in betekenis tussen die twee is nogal fors.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_73131803
    Volgens RTL Nieuws had het ongeluk waarschijnlijk voorkomen kunnen worden als men hier ATB-VV had aangelegd.
      Redactie Frontpage / Sport zaterdag 26 september 2009 @ 19:34:43 #267
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_73131810
    Veiligheid dient voorop te staan bij de systemen.
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_73131830
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 19:31 schreef dennistd het volgende:
    @Cothen: Nee, als rood kapot is gebeurd er helemaal niets, omdat een gedoofd sein (voor zover niet afgekruist) gelijk staat aan een rood sein. Met groen knipper mag je met 40kmh doorrijden (en niet op zicht). Geel knipper zou wel kunnen, maar op zicht rijden is nog altijd wat anders dan stoppen.
    Precies. Je zal maar een trein op een zijspoortje hebben staan, die met zo'n vervangende geel-knipper de rijweg in rijdt van een IC die met 140 km/u voorbij komt geraasd ofzo.
      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 26 september 2009 @ 19:38:39 #269
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73131932
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 19:28 schreef Cothen het volgende:
    Als een rood lampje doorbrand dan wordt het vervangende groen-knipper in werking gesteld...
    Dan doe je nog steeds de AANNAME dat dat wel werkt. Het komende half jaar kan iedereen erover roepen wat hij wil, speculatief is het en speculatief blijft het.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_73131992
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 19:38 schreef Dr_Flash het volgende:
    Dan doe je nog steeds de AANNAME dat dat wel werkt. Het komende half jaar kan iedereen erover roepen wat hij wil, speculatief is het en speculatief blijft het.
    Puntje...

    en straks doet iedereen deAANNAME de commisie die het rapport schrijft de waarheid spreekt.
    So we just called him Fred too
      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 26 september 2009 @ 19:53:36 #271
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73132358
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 19:40 schreef Cothen het volgende:

    [..]

    Puntje...

    en straks doet iedereen deAANNAME de commisie die het rapport schrijft de waarheid spreekt.
    Jep. Maar dat is dan al een aanname die gebaseerd is op heel wat meer feiten die boven water gekomen zijn
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      zaterdag 26 september 2009 @ 20:01:10 #272
    35154 James1988
    Schommelbotenlover
    pi_73132564
    Als ik kijk naar het ingetekende sporenplan, krijg ik het vermoeden dat de trein van DB Schenker door rood is gegaan. De trein van ERS had immers naar links moeten gaan waarna de DB-trein door had kunnen rijden.

    Als dit het geval is, houdt dit dus ook in dat de DB-trein langzamer dan 40 km/h reed, en niet is voorzien van ATB-Vv (dat was al bekend). Jammer dat de IVW / MinVWS de inbouw van ATB-Vv niet kan verplichten, dit vanwege Europese regelgevingen die ERTMS voorschrijven als enige toegestaan vervangend systeem.
      zaterdag 26 september 2009 @ 20:06:47 #273
    111382 Ofyles2
    Bestemming: onbekend
    pi_73132757
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 20:01 schreef James1988 het volgende:
    Als ik kijk naar het ingetekende sporenplan, krijg ik het vermoeden dat de trein van DB Schenker door rood is gegaan. De trein van ERS had immers naar links moeten gaan waarna de DB-trein door had kunnen rijden.

    Als dit het geval is, houdt dit dus ook in dat de DB-trein langzamer dan 40 km/h reed, en niet is voorzien van ATB-Vv (dat was al bekend). Jammer dat de IVW / MinVWS de inbouw van ATB-Vv niet kan verplichten, dit vanwege Europese regelgevingen die ERTMS voorschrijven als enige toegestaan vervangend systeem.
    Geweldig werk weer van die Brusselse vingerververs.
      Redactie Frontpage / Sport zaterdag 26 september 2009 @ 20:09:30 #274
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_73132827
    Nederland moet meer met ERTMS gaan testen, zodat er over enkele jaren met de uitrol ervan begonnen kan gaan worden.
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_73132890
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 20:01 schreef James1988 het volgende:
    Als ik kijk naar het ingetekende sporenplan, krijg ik het vermoeden dat de trein van DB Schenker door rood is gegaan. De trein van ERS had immers naar links moeten gaan waarna de DB-trein door had kunnen rijden.

    Als dit het geval is, houdt dit dus ook in dat de DB-trein langzamer dan 40 km/h reed, en niet is voorzien van ATB-Vv (dat was al bekend). Jammer dat de IVW / MinVWS de inbouw van ATB-Vv niet kan verplichten, dit vanwege Europese regelgevingen die ERTMS voorschrijven als enige toegestaan vervangend systeem.
    Maar op die plek is sowieso geen ATB-VV op de baan aanwezig, en ProRail is ook niet van plan om het te gaan aanbrengen. Aldus RTL Nieuws.

    [ Bericht 76% gewijzigd door #ANONIEM op 26-09-2009 20:12:45 ]
      zaterdag 26 september 2009 @ 20:17:02 #276
    111382 Ofyles2
    Bestemming: onbekend
    pi_73133019
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 20:12 schreef Igen het volgende:

    [..]

    Maar op die plek is sowieso geen ATB-VV op de baan aanwezig, en ProRail is ook niet van plan om het te gaan aanbrengen. Aldus RTL Nieuws.
    Met andere woorden: die vingerververs nemen verdere ongelukken op de koop toe, alleen maar omdat ze van Brussel geen ATB-VV mogen invoeren?
      zaterdag 26 september 2009 @ 20:21:57 #277
    35154 James1988
    Schommelbotenlover
    pi_73133135
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 20:09 schreef Peterselieman het volgende:
    Nederland moet meer met ERTMS gaan testen, zodat er over enkele jaren met de uitrol ervan begonnen kan gaan worden.
    Ik denk dat we daar voorlopig nog niet op hoeven te rekenen, na de (slechte) ervaringen op de HSL-Zuid en de Betuweroute. De ERTMS-proeven tussen Amsterdam en Utrecht en in het zuiden van het land hebben naar mijn weten ook geen vervolg gekregen.

    Het zou interessant zijn als ProRail de as Amsterdam - Utrecht - Den Bosch - Eindhoven opwaardeert naar ERTMS (Level 2), 25 kV en 200 km/h. Later zou dat kunnen worden doorgetrokken naar Sittard, Roermond en Maastricht. Wat wel de gevolgen zijn, is dat NSR nieuw materieel moet hebben, of materieel laat ombouwen naar 25 kV en ERTMS.
      Redactie Frontpage / Sport zaterdag 26 september 2009 @ 20:27:37 #278
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_73133305
    Ze hebben nu tussen Amsterdam Bijlmer en Utrecht Zuilen toch enkele testbakens neergelegd?
    Altijd onderweg naar het avontuur
      zaterdag 26 september 2009 @ 20:37:21 #279
    35154 James1988
    Schommelbotenlover
    pi_73133614
    Ja, dat is door Bombardier gedaan. Wat ik begrijp is dat dat medio 2010 zou moeten zijn afgerond, maar voor 2012 heeft NS toch geen ERTMS-capable treinen buiten het hogesnelheidsmaterieel en de Traxx'en (maar dat is allemaal van NS Hispeed).
    pi_73134265
    Dan gaat de ICE wel 200 km/u rijden?
      zaterdag 26 september 2009 @ 21:28:12 #281
    35154 James1988
    Schommelbotenlover
    pi_73134887
    Mits die dingen van ERTMS Level 2 zijn voorzien. En er 25 kV op de bovenleiding staat... 1500 V is niet geschikt voor 200 km/h is de algemene consensus.
    pi_73134965
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 20:37 schreef James1988 het volgende:
    Ja, dat is door Bombardier gedaan. Wat ik begrijp is dat dat medio 2010 zou moeten zijn afgerond, maar voor 2012 heeft NS toch geen ERTMS-capable treinen buiten het hogesnelheidsmaterieel en de Traxx'en (maar dat is allemaal van NS Hispeed).
    Eerst mat'64 er uit , de rest van het materieel gaat nog wel 15 jaar mee, dan wordt het interessant voor dit soort zaken. Maar ik verwacht voor 2020 nog geen compleet werkend ERTMS systeem, zou wel goed zijn als de reistijd gereduceerd wordt.
    pi_73135016

    Rond 7:40 vertrok onze Beneluxtrein met I6/I10 rijtuigen naar Amsterdam, met Utrecht als enige tussenstop.


    Na zo'n 2 uur kwamen we dus aan.. even een McDonalds ontbijtje gegeten om vervolgens om 10:34 weer in te stappen.


    3x raden waar we naartoe gingen..


    In Arnhem konden we meteen het perron oversteken om terug richting Ede-Wageningen te gaan, waar de Protos al klaar stond om ons naar de volgende bestemming te brengen


    'k Vind het toch wel een van de mooiere treinen die er rond rijden.. De vorm niet zo, maar die kleuren


    Dhr. Flash heeft inderdaad niet overdreven dat het station niet ver van de terrasjes af ligt


    In Amersfoort mocht weer een halfuurtje gewacht worden..


    We wilden eigenlijk naar Groningen, maar we hadden geen zin om in Zwolle van treinstel te wisselen..


    Dan maar op deze manier.. helaas de minst comfortabele treintram van de dag


    In Groningen stond de ICM al vroeg klaar als stoptrein naar Zwolle


    Onder het genot van wat meer Fastfood-voedsel gingen we naar Deventer, waar we kon worden overgestapt richting R'dam


    En wat doe je als de laatste Beneluxtrein terug, hoe onverwachts, vertraging heeft? Even op de loopbrug wandelen natuurlijk


    Uiteindelijk om iets na elven weer terug thuis.. 847 km, ruim 16 uur weggeweest en het beviel me prima
      Redactie Sport zaterdag 26 september 2009 @ 21:37:45 #284
    102433 crew  dennistd
    FOK!sport *O*
    pi_73135090
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 20:01 schreef James1988 het volgende:
    Als ik kijk naar het ingetekende sporenplan, krijg ik het vermoeden dat de trein van DB Schenker door rood is gegaan. De trein van ERS had immers naar links moeten gaan waarna de DB-trein door had kunnen rijden.
    Theoretisch zou de DBS-trein ook een rijweg naar spoor CE kunnen hebben gehad, waarbij ERS zou moeten stoppen voor sein 324. Nou zou stoppen bij het uitkomen van de tunnel niet handig zijn, maar je weet maar nooit.
    PM mij!
    Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
      zaterdag 26 september 2009 @ 21:43:58 #285
    35154 James1988
    Schommelbotenlover
    pi_73135208
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 21:37 schreef dennistd het volgende:

    [..]

    Theoretisch zou de DBS-trein ook een rijweg naar spoor CE kunnen hebben gehad, waarbij ERS zou moeten stoppen voor sein 324. Nou zou stoppen bij het uitkomen van de tunnel niet handig zijn, maar je weet maar nooit.
    Het zou kunnen, maar ik denk niet dat dat het geval is, kijkende naar de schade. De Class 66 van ERS is vrijwel helemaal in de 6400 gedoken, wat betekent dat deze een hogere snelheid gehad heeft.

    Als de ERS-trein een STS heeft genegeerd, zou hij hoogstens 40 km/h gereden kunnen hebben, en de DBS-trein zou dan een hogere snelheid hebben gehad (zeg 70 km/h). De schade zou er dan heel anders uit hebben gezien... de Class 66 mag dan wel een stuk zwaarder zijn, de schade aan de 6400 zou dan niet zo erg zijn geweest.

    Wel een flinke deuk, maar de Class 66 zou er niet helemaal overheen zijn geschoven zoals nu is gebeurd. Denk ik.
      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 26 september 2009 @ 23:32:21 #286
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_73137575
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 21:33 schreef Ireyon het volgende:
    [ afbeelding ]
    Rond 7:40 vertrok onze Beneluxtrein met I6/I10 rijtuigen naar Amsterdam, met Utrecht als enige tussenstop.

    [ afbeelding ]
    Na zo'n 2 uur kwamen we dus aan.. even een McDonalds ontbijtje gegeten om vervolgens om 10:34 weer in te stappen.

    [ afbeelding ]
    3x raden waar we naartoe gingen..

    [ afbeelding ]
    In Arnhem konden we meteen het perron oversteken om terug richting Ede-Wageningen te gaan, waar de Protos al klaar stond om ons naar de volgende bestemming te brengen

    [ afbeelding ]
    'k Vind het toch wel een van de mooiere treinen die er rond rijden.. De vorm niet zo, maar die kleuren

    [ afbeelding ]
    Dhr. Flash heeft inderdaad niet overdreven dat het station niet ver van de terrasjes af ligt

    [ afbeelding ]
    In Amersfoort mocht weer een halfuurtje gewacht worden..

    [ afbeelding ]
    We wilden eigenlijk naar Groningen, maar we hadden geen zin om in Zwolle van treinstel te wisselen..

    [ afbeelding ]
    Dan maar op deze manier.. helaas de minst comfortabele treintram van de dag

    [ afbeelding ]
    In Groningen stond de ICM al vroeg klaar als stoptrein naar Zwolle

    [ afbeelding ]
    Onder het genot van wat meer Fastfood-voedsel gingen we naar Deventer, waar we kon worden overgestapt richting R'dam

    [ afbeelding ]
    En wat doe je als de laatste Beneluxtrein terug, hoe onverwachts, vertraging heeft? Even op de loopbrug wandelen natuurlijk

    [ afbeelding ]
    Uiteindelijk om iets na elven weer terug thuis.. 847 km, ruim 16 uur weggeweest en het beviel me prima
    Goed verhaal
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_73140963
    Klopt, ja. Paar mooie foto´s ertussen. Lachen ook de Benelux met die Belgische rijtuigen. Rijden die dagelijks bepaalde diensten of moet je het maar net treffen?
      zondag 27 september 2009 @ 04:02:12 #288
    104871 remlof
    Europees federalist
    pi_73140976
    Ik kwam er vandaag pas achter dat de NS ook nog met Buffels rijdt tussen Zutphen en Apeldoorn. Dacht dat alleen Syntus ze nog gebruikte. Maar ik weet nu beter
      zondag 27 september 2009 @ 06:32:35 #289
    235989 greavy
    Kritische VIRM-hater
    pi_73141208
    quote:
    Op zondag 27 september 2009 04:02 schreef remlof het volgende:
    Ik kwam er vandaag pas achter dat de NS ook nog met Buffels rijdt tussen Zutphen en Apeldoorn. Dacht dat alleen Syntus ze nog gebruikte. Maar ik weet nu beter
    Ze rijden ook in de Spits tussen Leeuwarden en Wolvega, en nog wel meer NS trajecten..
      Redactie Sport zondag 27 september 2009 @ 08:03:55 #290
    102433 crew  dennistd
    FOK!sport *O*
    pi_73141295
    quote:
    Op zondag 27 september 2009 04:02 schreef remlof het volgende:
    Ik kwam er vandaag pas achter dat de NS ook nog met Buffels rijdt tussen Zutphen en Apeldoorn. Dacht dat alleen Syntus ze nog gebruikte. Maar ik weet nu beter
    NS rijdt met buffeltjes op:
    Zwolle-Enschede
    Zwolle-Groningen (een paar stoptreinen)
    Zwolle-Kampen
    Apeldoorn=Zutphen

    Syntus:
    Arnhem-Winterswijk
    Arnhem-Tiel

    Veolia:
    Nijmegen-Venray (spitstreinen)

    De stoppers Wolvega-Leeuwarden zijn gewoon ICM (koplopers) tegenwoordig.
    PM mij!
    Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
      zondag 27 september 2009 @ 08:57:52 #291
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_73141467
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 19:28 schreef Cothen het volgende:

    [..]

    Als een rood lampje doorbrand dan wordt het vervangende groen-knipper in werking gesteld...
    (in tegenstelling tot de verkeerslichten voor het wegverkeer heeft men voor het spoorverkeer wel maatregelen bedacht om defecte lampen op te vangen).
    Een verkeerslichteninstallatie voor wegverkeer gaat naar geel-knipper wanneer één van de richtingen niet meer in staat is om rood te tonen. Daarnaast zijn de belangrijkste richtingen regelmatig voorzien van twee lantaarns of twee lampen in het rode licht.
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
    pi_73141522
    quote:
    Op zondag 27 september 2009 03:56 schreef Socios het volgende:
    Klopt, ja. Paar mooie foto´s ertussen. Lachen ook de Benelux met die Belgische rijtuigen. Rijden die dagelijks bepaalde diensten of moet je het maar net treffen?
    Normaal rijden die dagelijks.
    Op HGBTF staat de omloop, maar ik weet niet of die nu nog zou kloppen

    9201/9232/9237/9268 of volgens anderen 9201-9232-9237-9264
    En in het weekend: 9205-9236-9241-9268.
      zondag 27 september 2009 @ 11:28:03 #293
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_73143226
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 21:28 schreef James1988 het volgende:
    Mits die dingen van ERTMS Level 2 zijn voorzien. En er 25 kV op de bovenleiding staat... 1500 V is niet geschikt voor 200 km/h is de algemene consensus.
    En dat is gelul.

    Verder zie ik hier weer genoeg speculaas om het tot de kerst uit te houden.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      zondag 27 september 2009 @ 11:36:44 #294
    200192 Darkwing_Duck
    Straalbezopen Camembertvreter
    pi_73143370
    quote:
    Op zaterdag 26 september 2009 13:01 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    Hier staan pertinente onwaarheden en insinuaties in. Dit te posten op internet is echt onwijs stom, ik kan er dan ook ontzettend pissig om worden.
    Het spijt me..
      zondag 27 september 2009 @ 12:23:24 #295
    50691 Christiaan
    Futue te ipsum
    pi_73144405
    Crisis. Zowel Eindhoven-Den Bosch als Tilburg-Den Bosch geen treinverkeer. CNL staat stil in Boxtel omdat die al om moest rijden via Den Bosch geloof ik maar dat nu ook niet kan.
    Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
    Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
      zondag 27 september 2009 @ 12:28:05 #296
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_73144493
    quote:
    Op zondag 27 september 2009 11:36 schreef Darkwing_Duck het volgende:

    [..]

    Het spijt me..
    Was gericht aan de oorspronkelijke schrijver natuurlijk.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_73145226
    quote:
    Op zondag 27 september 2009 09:06 schreef trainfreak het volgende:
    9201/9232/9237/9268 of volgens anderen 9201-9232-9237-9264
    En in het weekend: 9205-9236-9241-9268.
    Thanx. Ben woensdag toch op Amsterdam Centraal aan het eind van de middag. Even kijken naar de 9237.
    pi_73146333
    Misschien leuk voor de liefhebbers:
    www.openbeelden.nl en tik bijv. in het zoekscherm: trein
    je vind hele leuke filmpjes met oude treinen erin.

    o.a. dit:
    http://www.openbeelden.nl(...)weer_geheel_hersteld
      zondag 27 september 2009 @ 15:12:53 #299
    35154 James1988
    Schommelbotenlover
    pi_73149186
    quote:
    Op zondag 27 september 2009 11:28 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    En dat is gelul.
    Want? Buiten enkele proefritten in Frankrijk waar de vonken er vanafvlogen heb ik nog nooit iets gehoord of gezien van 160 km/h of 200 km/h met 1500 V.
    pi_73149224

    InterCityExpress te Amsterdam Centraal
      zondag 27 september 2009 @ 15:27:40 #301
    35154 James1988
    Schommelbotenlover
    pi_73149582
    Oeh, ICE

    En topic vol. Hier verder: Treinentopic #184: waar we Barendrecht niet snel vergeten

    [ Bericht 43% gewijzigd door James1988 op 27-09-2009 15:33:45 ]
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')