abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 27 augustus 2009 @ 21:32:23 #1
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72213872

Hier alweer deel 179 in deze succesvolle reeks. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken.

Er zijn een aantal vaak terugkomende vragen over het reizen met de trein. Hierbij de vraag en het antwoord:

- Mag ik met mijn OV-Studentenkaart reizen in internationale (hogesnelheids-)treinen op binnenlandse trajecten?
Met je OV-Studentenkaart mag je in Nederland gratis reizen in de Beneluxtrein (Amsterdam - Roosendaal) en de IC Berlijn (Schiphol - Hengelo). Voor de hogesnelheidstreinen ICE (Amsterdam - Arnhem) en Fyra (HSL-Zuid) moet een toeslag worden betaald. De toeslag voor de ICE bedraagt 2 euro, de tarieven van de Fyra kun je hier vinden. In de Thalys is je OV-Studentenkaart niet geldig.


De NS
De NS rijdt tegenwoordig, zoals waarschijnlijk wel bekend is, niet meer overal. Een aantal lijnen is aanbesteed, en aan goederenvervoer doet de NS niet meer. De NS is tegenwoordig opgesplitst in meerdere bedrijven, waarvan NS Reizigers, NS HiSpeed en NS Regio de bekendste zijn. Eerstgenoemde rijdt de binnenlandse NS-treinen, met een paar uitzonderingen. NS HiSpeed rijdt de naar het buitenland, waarvan op dit moment nog niets met 'HiSpeed' gaat, aangezien de HSL nog steeds niet in gebruik is. NS Regio rijdt op een aantal aanbestedingslijnen, zoals Zwolle-Kampen en Apeldoorn-Zutphen.


Goederentreinen
In het goederenvervoer is de NS zoals eerder gezegd niet meer actief. Wel rijden er een aantal anderen, zoals Railion, ACTS, ERS Railways en nog een stuk of tien meer. In dit topic wordt vooral over reizigerstreinen gepraat, maar een goederentrein tussendoor is een leuke afwisseling.


Internationaal
Regionaal
Arriva: Nieuweschans - Leer
NMBS: Roosendaal - Antwerpen
DB Regio: Enschede - Münster, Heerlen - Aachen en Venlo - Hamm
PEG: Enschede - Dortmund

Overig
Oldenzaal - Bentheim: IC-Berlin (Pimpelexpress)
Zevenaar - Emmerich: ICE International
Roosendaal - Antwerpen: Thalys & Beneluxtrein


Materieel en vervoerders
Hieronder worden de vervoerders die in Nederland actief zijn besproken, samen met het materieel waarmee men rijdt. We beginnen met de regionale vervoerders.


Arriva is actief in Groningen en Friesland, en ook op MerwedeLingeLijn (Dordrecht-Geldermalsen). Op alle trajecten wordt met Stadler GTW's gereden, door Arriva Spurts gedoopt. In het noorden zijn het de dieselversies. Zij rijden vanaf Leeuwarden op de trajecten naar Harlingen-Haven en Stavoren. Vanaf Groningen wordt gereden naar Roodeschool, Delfzijl, Nieuweschans en vanaf 2010 Veendam. Ook tussen de twee provinciehoofdsteden rijdt Arriva. Op de MerwedeLingeLijn wordt gereden met elektrische spurts.
Meer informatie over Arriva kun je http://nl.wikipedia.org/wiki/Arriva vinden.



Syntus rijdt in het oosten van het land. Het voert de treindienst uit op Tiel-Arnhem, Arnhem-Winterswijk, Winterswijk-Zutphen en Zutphen-Oldenzaal. Op het eerstgenoemde traject wordt met van NS gehuurde DM'90 (Buffels) gereden. Op de andere sporen is het de Lint die de dienst uitmaakt. Daarnaast rijdt men in opdracht van Connexxion op Almelo-Mariënberg, zie hieronder. Alle lijnen waarover gereden wordt, betreffen diesellijnen. Syntus viert momenteel haar tiende verjaardag.



Connexxion heeft de aanbesteding gewonnen op twee trajecten: Almelo-Mariënberg en Ede-Wageningen-Amersfoort. Op het eerstgenoemde traject rijdt Syntus met twee rode Linten, de kleuren van de Twents-concessie waartoe de lijn behoort. Op het andere traject rijdt Connexxion met de Protos. Deze trein is nog niet helemaal zonder kinderziektes, waardoor er geregeld gesneden moet worden in de dienst wegens te weinig dienstvaardige stellen. Er wordt dan een aantal Plan V-stellen op de baan gebracht. Deze zijn gehuurd van NS.



Veolia rijdt in het zuiden van het land, op de Maaslijn (Nijmegen-Roermond) en de Heuvellandlijn (Maastricht-Kerkrade). Net als Arriva rijdt men met Stadler GTW's, Veolia heeft deze "Velios" genoemd. Op de Maaslijn rijdt de dieselversie, op de Heuvellandlijn de elektrische. Daarnaast heeft Veolia Buffels gehuurd van NS voor de spitstreinen. De electrische GTW trekt behoorlijk sneller op dan de dieselversie. Sowieso verschilt het interieur nogal met de GTW-stellen van Arriva. (Met name de drie stoelen naast elkaar aan één kant van de trein). Plan V, dat hiervoor op deze trajecten reed. is er niet meer te vinden.



Naast de treinen rijdt NS ook op 1traject met trams: de RijnGouweLijn (Gouda-Alphen a/d Rijn) wordt in samenwerking met de HTM gereden met A32-trams. Deze rijden wel op het gewone spoor, alleen de perrons zijn ervoor verlaagd. Voorheen reed NS ook met trams de dienst tussen Houten en Houten Castellum. Deze werd onderhouden met een tweedehands trams uit Hannover, op een apart spoortje. Dit omdat er geen ruimte in de dienstregeling was om reguliere stoptreinen hier te laten stoppen. Inmiddels is deze dienst opgeheven, om ruimte te maken voor de spooruitbreiding waarmee er een nieuw station Castellum komt waar de gewone stoptreinen kunnen stoppen. Zolang dit nieuwe station nog niet klaar is zet NS bussen in.



De NS rijden de treinen die niet door de andere vervoerders gereden worden, en dat zijn er nogal wat. Daarvoor heeft de NS een groot aantal treinen tot zijn beschikking. Zowel getrokken treinen in de vorm van een locomotief en rijtuigen als treinstellen. Koplopers, V-IRM, SLT, Mat ´64, DD-AR en nog wat ander materieel. Hiervoor verwijzen we je graag door de Wikipagina van NS. Daar wordt ook doorgelinkt naar andere verwante onderwerpen die met de trein te maken hebben. Denk aan dienstregelingen en alles wat erbij komt kijken. Alles hierover kun je natuurlijk ook bespreken in dit topic. Niet zelden worden onderwerpen meerdere keren besproken, dus schroom niet om ergens over te beginnen.


NS HiSpeed is de opvolger van NS Internationaal. Het rijdt de intercity naar Berlijn (7x per dag), de ICE naar Frankfurt (7x per dag), de intercity naar Brussel (elk uur) en de Thalys naar Parijs (wisselend).
De trein naar Berlijn rijdt in Nederland als gewone intercity, waardoor reizigers naar Enschede moeten overstappen in Hengelo. Hij wordt gereden door een 1700/1800-loc met daarachter negen Duitse IC-rijtuigen.
De Benelux-trein rijdt met een 1100-loc van de NMBS, met daarachter ICRm-rijtuigen in NS HiSpeed-kleurstelling. Achterop zit een stuurstandrijtuig in oude kleurstelling. Een aantal treinen rijdt al met een groene of rode Traxx-loc, door de vele defecten aan 1100-locs en stuurstandrijtuigen. Als de HSL geopend wordt zal de Benelux hierop gaan rijden.
De Thalys is de enige trein waarmee niet met een normaal binnenlands kaartje mag worden gereisd. Bij de ICE is dit wel toegestaan, maar moet een toeslagkaartje van maar liefst twee euro gekocht worden.
Thalys en Benelux met 'nieuwe' priority-rijtuigen (gepimpt ICT materieel). Als de HSL ooit echt open gaat zullen deze treinen verhuizen naar de nieuwe hogesnelheidslijn.


Verhalen
Sinds eind 2007 worden er af en toe verhalen geschreven over oude stations of spoorlijnen. De tot nu toe gemaakte verhalen staan hieronder.
Hoek van Holland Haven - von_Preussen
Kesteren - Dr_Flash
Uithuizen - Socios
Buitenpost - Peterselieman
Newcastle Central Station - bork
IJmondlijn - von_Preussen

Nieuwe verhalen en reiservaringen zijn altijd welkom!

Hieronder een opsomming van interessante (foto)reportages die door diverse topicdiehards gemaakt zijn:

Reis door België, met name op station Binch - Dr_Flash
6834 kilometer InterRail - Igen

Regels


Verboden voor Achterlijke Terugvind Berichten. Game on!

Het staat iedereen vrij om de OP aan te passen. Dus laat je creativiteit de vrije loop!
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 27 augustus 2009 @ 21:37:03 #2
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72214029
Uit het vorige topic
quote:
Grote brand in loods stoomtrein STAR

STADSKANAAL - Op dit moment woedt een grote brand in een loods van de stoomspoortrein STAR. Verschillende brandweerkorpsen uit Noord- en Oost-Groningen zijn bezig met de bestrijding van de brand.

De brand brak uit 19:20 uur en woedt aan de achterkant van de werkplaats. In de loods staan de stoomlocomotief, twee diesellocomotieven en een locomotief welke gereviseerd moet worden.

Volgens een woordvoerder van de STAR moet de loods zelf waarschijnlijk als verloren worden beschouwd. Over mogelijke schade aan de locomotieven is nog niets bekend.
http://www.rtvnoord.nl/nieuws/indexwm.asp?actie=totaalbericht&pid=84465

Inmiddels is duidelijk dat de locs uit de loods als verloren mogen worden beschouwd.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Sport donderdag 27 augustus 2009 @ 21:43:37 #3
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_72214253
quote:
In een loods van museumspoorlijn STAR in Stadskanaal woedt brand. Er zijn geen gewonden, maar drie diesellocomotieven, twee stoomtreinen en twee rijtuigen zijn beschadigd. Niet duidelijk is of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Er is explosiegevaar doordat in de loods vaten met acetyleen staan. Omwonenden lopen geen gevaar, zegt de brandweer.
http://www.nos.nl/nos/art(...)1CA270244271380.html
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
pi_72214289
Pff wat balen zeg van die brand

[ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 27-08-2009 21:51:28 ]
pi_72214407
quote:
Op donderdag 27 augustus 2009 21:45 schreef MarkoAlmelo het volgende:
wat een kut TVP

OT: mooi dat de HSL eindelijk in bedrijf gaat, hebben jullie trouwens ook gehoord dat er goederen over de HSL gaan.
Op dinsdag 2 september 2008 22:59 schreef Danny het volgende:
sorry.
leukste topic aller tijden
Voor computergerelateerde vragen klik hier
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 27 augustus 2009 @ 21:49:06 #6
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72214433
dat mag niet eens bij mijn weten
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_72214459
quote:
Op donderdag 27 augustus 2009 21:48 schreef SpeedyRich het volgende:

[..]

wat een kut TVP
Dankje
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 27 augustus 2009 @ 21:50:38 #8
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72214478
quote:
Op donderdag 27 augustus 2009 21:45 schreef MarkoAlmelo het volgende:
Dat kon beter
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_72214517
Zo beter ?
pi_72214550
quote:
Op donderdag 27 augustus 2009 21:49 schreef Peterselieman het volgende:
dat mag niet eens bij mijn weten
Tijdje geleden in een lokale krant gelezen dat er plannen zijn voor een goederen-ding-iets bij Hoofddorp, om versproducten zoals bloemen (best handig, zo naast Aalsmeer) te kunnen vervoeren over de HSL.
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 27 augustus 2009 @ 21:52:55 #11
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72214558
Er zuden 1 stoomloc en 2 diesellocs in de loods staan, en nog een loc die gereviseerd moet worden. Ja dat laatste zal wel inmiddels maar onduidelijk is of het daarbij om een stoom- of een dieselloc gaat. Either way: Zware aderlating voor nederlands museumspoor

De Achenseebahn in Jenbach heeft een paar jaar geleden ook een grote brand gehad. Maar die draaien weer gewoon misschien is er hoop....
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 27 augustus 2009 @ 21:55:38 #12
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72214646
die laatste is ook een stoomloc.

Ik hoop niet dat Riek in die loods stond, maar in de andere
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 27 augustus 2009 @ 21:55:48 #13
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72214648
Goederen over de HSL wordt pas interessant als er een link Schiphol - Rotterdamse haven - haven van Antwerpen komt. Goederen zijn niet toegestaan in de Schipholtunnel, en voor een aftakking van Schiphol Cargo naar de HSL is ook geen plaats.

Verder, de oogst van vandaag: 1x DD-AR, 1x VIRM-oud, 1x VIRM-4, 4x Traxx + Prio en als laatste 1700 + ICRm. Ik ben vanuit Amsterdam even naar Antwerpen op en neer gegaan voor een frietje. Daarna Roosendaal - Breda.

Traxxdag dus.
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 27 augustus 2009 @ 21:56:12 #14
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72214660
Riek de Rangeerlocomotiek

Hippeltje zeshonderdzoveel?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 27 augustus 2009 @ 21:56:49 #15
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72214684
quote:
Op donderdag 27 augustus 2009 21:56 schreef Dr_Flash het volgende:
Riek de Rangeerlocomotiek

Hippeltje zeshonderdzoveel?
uit mijn hoofd is het de 609
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 27 augustus 2009 @ 21:57:52 #16
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_72214720
quote:
Op donderdag 27 augustus 2009 21:48 schreef SpeedyRich het volgende:

[..]

wat een kut TVP

OT: mooi dat de HSL eindelijk in bedrijf gaat, hebben jullie trouwens ook gehoord dat er goederen over de HSL gaan.
Dude, zelfs op de NBS Rhein-Main is dit plan idioot.

Dit is betonspoor, geen ballastspoor.
pi_72214844
quote:
Op donderdag 27 augustus 2009 21:57 schreef Ofyles2 het volgende:

[..]

Dude, zelfs op de NBS Rhein-Main is dit plan idioot.

Dit is betonspoor, geen ballastspoor.
Dus een goederentrein mag niet op betonspoor rijden? te zwaar?
Ik heb zelf geen flauw idee
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 27 augustus 2009 @ 22:03:51 #18
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72214871
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 27 augustus 2009 @ 22:07:18 #19
67518 bork
Schaffner ohne Zwangzug
pi_72214973
quote:
Op donderdag 27 augustus 2009 22:03 schreef Dr_Flash het volgende:
[ afbeelding ]
Zonde
I love tramcars,they go at the proper speed.You can see the world you know.They shake around,people adore them,it's great fun. B.Connolly
Wenn Träume sterben...Dann wirst du alt, Du bist dein eigener Schatten nur und du holst dich nicht mehr ein...
  Redactie Sport donderdag 27 augustus 2009 @ 22:26:20 #20
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_72215635
quote:
de brandweer kon lange tijd niet in de loods, vanwege de aanwezigheid van chemische vloeistoffen die bij het lassen worden gebruikt. Daardoor was er explosiegevaar. Inmiddels kan er ook in de loods geblust worden.
inmiddels treurig filmpje en foto's op http://www.rtvnoord.nl/nieuws/indexwm.asp?actie=totaalbericht&pid=84465
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 27 augustus 2009 @ 22:27:44 #21
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72215690
quote:
Inmiddels kan er ook n de loods geblust worden
Lees: everything else is fucked anyway
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_72216442
Godverdomme zeg.
Say your prayers and light a fire; we're going to start a war.
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 28 augustus 2009 @ 00:57:14 #23
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72219456
ik lees net dat de schade bij Riek meevalt. Daarnaast is het dak van de TE 5933 opgebrand.
http://www.stadskanaalrail.nl/star/images/TE-5933.jpg

Zie ook: http://forum.nmld.nl/viewtopic.php?p=55769#55769
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_72219701
Oeioei. Ben benieuwd naar het schaderapport. Zo van wat ik overal lees valt het nog mee aan schade aan de treinen zelf?

En de stalen D staat er nog
hula
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 01:33:46 #25
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_72219845
quote:
Op donderdag 27 augustus 2009 22:03 schreef MarkoAlmelo het volgende:

[..]

Dus een goederentrein mag niet op betonspoor rijden? te zwaar?
Ik heb zelf geen flauw idee
Iets met remenergie, langere remweg.
pi_72220154
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 01:33 schreef Ofyles2 het volgende:

[..]

Iets met remenergie, langere remweg.
gewoon max 80 km/h laten rijden dan is de remweg net zolang als een V260 die t dubbele haalt
pi_72220284
Wehehe.
  Moderator vrijdag 28 augustus 2009 @ 06:47:58 #28
155227 crew  Guppy
dus
pi_72220749
Brand is nooit leuk...
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 08:02:33 #29
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_72221047
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 06:47 schreef Guppyfriend het volgende:
Brand is nooit leuk...
Uitgezonderd:
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
pi_72221271
Ohja, klagen over een zwaaihandje maar 10 reacties met "Goh, wat erg" zijn allemaal prima

Maar TVP met fotootje blijft natuurlijk het beste


Tussen M'Gladbach en Köln reed absolute bagger, maar het eerste stuk vanaf Venlo was wel genieten in dit prachtige stoptreintje
pi_72223088
quote:
Op donderdag 27 augustus 2009 21:20 schreef MarkoAlmelo het volgende:

[..]

Dus ze gaan nog een keer die kant op ?
Ja, maar wanneer is nooit echt van tevoren bekend. Vorig transport was op 1 juli, sindsdien is het weer erg stil. NSFS hoopt dat men rond halverwege september weer een deel te kunnen vervoeren.

De Wadlopers van gisteren gaan naar Warschau voor revisie en dan naar Slowakije dacht ik.
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 10:25:56 #32
138687 Hr-Flip
flipperderflap
pi_72223258
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 01:33 schreef Ofyles2 het volgende:

[..]

Iets met remenergie, langere remweg.
Ja tuurlijk, wat zal een langere remweg hebben, een goederentrein met 100km/h of een Thalys met 300km/h
Tuurlijk kunnen er wel goedertreinen over de HSL, maar waar kom je uit met de HSL bij de schiphol tunnel, en juist daar mogen geen goederentreinen doorheen.
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 10:32:53 #33
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72223453
Midden in de nacht kun je prima goederen vervoeren over de HSL, treinverkeer is er dan verder toch niet. Het probleem zit echt bij Schiphol, waar je gewoon nergens heen kunt als cargo-trein.

Waarom mag dat daar eigenlijk niet? Als je een e-loc gebruikt en niet-gevaarlijke stoffen vervoert, zou dat toch prima moeten kunnen? Misschien heeft het met de drukte van Schiphol te maken?
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 28 augustus 2009 @ 10:46:11 #34
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72223814
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 10:25 schreef Hr-Flip het volgende:
Ja tuurlijk, wat zal een langere remweg hebben, een goederentrein met 100km/h of een Thalys met 300km/h
Ik kan vast wel een ertstrein verzinnen die @100 km/h een langere remweg heeft dan een Thalys @300 km/h
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 28 augustus 2009 @ 10:46:47 #35
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72223832
Ik denk idd dat het met de drukte op het spoor tussen Schiphol en Hoofddorp te maken heeft. Er gaan er tot 52 treinen per uur door de tunnel rijden. Dus dan is er geen plaats voor goederen.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_72225810
Jammer van die locs etc.
  Redactie Sport vrijdag 28 augustus 2009 @ 12:07:13 #37
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_72225887
De autoslaaptrein neemt dit weekend ook een leuke route: Den Bosch - Utrecht - Rotterdam - Breda - Tilburg - Eindhoven (en dan verder de normale route). De reden zal wel zijn dat alleen in Den Bosch de auto's geladen kunnen worden...
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 28 augustus 2009 @ 12:14:31 #38
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72226076
met twee keer kopmaken zo te zien, of rijden de auto's echt over het perron?
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Sport vrijdag 28 augustus 2009 @ 12:17:55 #39
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_72226162
Ik dacht dat ze op spoor 830 en/of 832 beladen worden ( http://sporenplan.nl/figuren/tekeningen/ns_nummer/vga-ht.gif )
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
  Redactie Sport vrijdag 28 augustus 2009 @ 12:31:24 #40
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_72226505
Van de site van de STAR:
In het gebouw staan de stoomlocomotieven TE 5933, 52 8060, Britta en de diesellocomotieven 609, V53 019, locomotor 320 alsmede twee rijtuigen
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 28 augustus 2009 @ 12:35:40 #41
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72226619
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 12:14 schreef Peterselieman het volgende:
met twee keer kopmaken zo te zien, of rijden de auto's echt over het perron?
In Ht rijden de auto's standaard over het perron ja. Er is ook een behoorlijke parkeergelegenheid op het perron van spoor 1 bijvoorbeeld.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 12:40:55 #42
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_72226757
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 08:28 schreef Ireyon het volgende:
[ afbeelding ]
Tussen M'Gladbach en Köln reed absolute bagger, maar het eerste stuk vanaf Venlo was wel genieten in dit prachtige stoptreintje
Geniet er nog maar even van nu het nog kan, want in december gaan die eruit. Dit komt er voor in de plaats:
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 28 augustus 2009 @ 12:55:42 #43
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72227185
Overigens ook genieten
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Sport vrijdag 28 augustus 2009 @ 13:01:10 #44
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_72227342
De trieste voorlopige schade:
Bagagewagen D102: volledig uitgebrand
Stoomloc 52 8060: cabine uitgebrand
Stoomloc TE 5933: cabine uitgebrand
Dieselloc V53 019: veel lakschade en gesmolten onderdelen
Rijtuig WR133: interieurschade
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 28 augustus 2009 @ 13:06:48 #45
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72227507
Dat klinkt niet best
Altijd onderweg naar het avontuur
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 13:25:28 #46
235989 greavy
Kritische VIRM-hater
pi_72228267
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 13:06 schreef Peterselieman het volgende:
Dat klinkt niet best
Stimmt
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 28 augustus 2009 @ 13:32:00 #47
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72228615
Het lijkt er trouwens op dat de locomotieven zo ongeveer allemaal wel op te knappen zijn, aldus de voorzitter van de STAR vandaag op Radio Noord.

http://rtvnoord.nl/nieuws/index.asp?actie=totaalbericht&pid=84484
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_72230233
nu maar hopen dat de STAR goed verzekerd is.. scheelt weer een financiele strop
pi_72230242
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 10:32 schreef James1988 het volgende:
Midden in de nacht kun je prima goederen vervoeren over de HSL, treinverkeer is er dan verder toch niet. Het probleem zit echt bij Schiphol, waar je gewoon nergens heen kunt als cargo-trein.

Waarom mag dat daar eigenlijk niet? Als je een e-loc gebruikt en niet-gevaarlijke stoffen vervoert, zou dat toch prima moeten kunnen? Misschien heeft het met de drukte van Schiphol te maken?
Er zijn toch echt serieuze plannen:
quote:
Bedrijven willen goederen vervoeren over HSL-zuid

Het bedrijfsleven rond Schiphol slaan de handen ineen om de overheid te kunnen laten zien dat er voldoende belangstelling is voor goederenvervoer over de HSL-zuid tussen Amsterdam en Parijs. Vandaag ondertekenen dertien bedrijven uit de regio een samenwerkingsovereenkomst.

HST Cargo Hub
Met de gemeente Haarlemmermeer wordt vandaag een overeenkomst ondertekend om het idee ‘Hoge Snelheids Trein Cargo Schiphol’ levensvatbaar te maken. Onder de deelnemers bevinden zich de Schiphol Group, KLM Cargo, Bloemenveiling Aalsmeer, KvK Amsterdam en conceptontwikkelaar 3DG.

Frankrijk is er al klaar voor en wil graag naar Nederland via spoor. “Daar hebben ze de eerste generatie HSL treinen al omgebouwd tot posttreinen”, zegt Mark van Huijstee van 3DG. De trein gedraagt zich als luchtvracht, per trein kan er zelfs nog iets meer meegenomen worden dan in een gemiddeld vrachtvliegtuig.”

‘Nachtvluchten over het spoor’
Vervoer via de HSL lijkt dus een goed alternatief. De tijd is rijp om aan te haken bij de Fransen die hiermee al veel verder zijn. Volgens Huijstee zijn er mogelijkheden te over. Verse, tijdkritische en waardevolle goederen lenen zich goed voor vervoer over spoor. “Het gaat zeker gebeuren, maar rond Schiphol is zo’n bestuurlijke drukte dat het proces stroperig wordt en dat is jammer. De markt moet het doen. Ik verwacht dat we in 2010 een trimodaal overslagpunt hebben gerealiseerd op Schiphol. Luchtvracht uit bijvoorbeeld het verre oosten kan dan op het spoor gezet worden voor transport binnen Europa. Zo verminder je het aantal vluchten en maak je als het ware ‘nachtvluchten’ mogelijk, alleen dan over het spoor.
Bron en zelfde soort verhaaltje maar dan van het ANP.
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 14:17:44 #50
216495 Mkr
Stay out of trouble, boys.
pi_72230427
tvptje
"I am nice, and if that makes me a pussy, so be it."
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 15:50:00 #51
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72233355
Voordat er ook echt iets aan cargo rijdt zijn we wel in 2020... NIMBY's..
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 19:11:12 #52
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_72239059
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 15:50 schreef James1988 het volgende:
Voordat er ook echt iets aan cargo rijdt zijn we wel in 2020... NIMBY's..
Ik ben wel voor cargotreinen op de HSL, maar dat kost alleen een hoop grind.
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 19:14:06 #53
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72239135
Dan zou men de hele onderbouw opnieuw moeten bouwen, bedoel je?
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 19:17:00 #54
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_72239223
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 19:14 schreef James1988 het volgende:
Dan zou men de hele onderbouw opnieuw moeten bouwen, bedoel je?
Daar komt het inderdaad op neer.
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 19:33:48 #55
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72239662
Kleine kans dat dat gaat gebeuren... nu mag men er eindelijk eens op gaan rijden tenslotte

Waarom grind eigenlijk? Om de geluidsoverlast te dempen?

Edit: ohja, eerder vandaag gezien:


Aparte oorzaak imo..
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 28 augustus 2009 @ 19:38:04 #56
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72239797
Gaan ze bij Veolivla nu ook al xx nadoen?
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Sport vrijdag 28 augustus 2009 @ 19:51:51 #57
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_72240193
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 19:38 schreef Peterselieman het volgende:
Gaan ze bij Veolivla nu ook al xx nadoen?
schijnbaar ja
er is donderdag trouwens wel een diesel 2/6'je vertrokken naar zwitserland om daar een tussenbak te krijgen... kunnen ze niet makkelijker die tussenbakken naar nederland brengen?
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 28 augustus 2009 @ 19:56:41 #58
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72240341
dan mogen die wel tijdelijk een extra draaistel krijgen

Ik denk dat dit handiger is.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Sport vrijdag 28 augustus 2009 @ 19:58:53 #59
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_72240391
Nouja, als je ze alle vier aan elkaar hangt heb je maar 1 draaistel nodig (of je hangt ze alle vier tussen de 2/6 die nu die kant op is, die wordt toch gesleept)
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 21:02:28 #60
136283 knars
Teethgrinder
pi_72242320
Ik heb een schurfthekel aan Stadskanaal en heel het veenkloddergebeuren van Zuid-Oost Groningen. Maar de STAR hoeft niet kapot. Een van knars jr's favoriete youtubefilmpjes is een treinreis van STAR.
pi_72251041

Klein stukje van de HSL op 27-8--09 we gaan vanaf Schiphol naar Rotterdam en kijken een klein stukje vanaf de A4 tot de ingang van de Groene Hart Tunnel
  zaterdag 29 augustus 2009 @ 03:30:53 #62
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_72251149
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 19:51 schreef dennistd het volgende:

[..]

schijnbaar ja
er is donderdag trouwens wel een diesel 2/6'je vertrokken naar zwitserland om daar een tussenbak te krijgen... kunnen ze niet makkelijker die tussenbakken naar nederland brengen?
Nee, dat zou Veolia teveel geld kosten. Het onderhoud van de diesel-GTW's gebeurt al door VOITH (dat van de elektro-GTW's is me voorlopig onbekend).
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 19:33 schreef James1988 het volgende:
Kleine kans dat dat gaat gebeuren... nu mag men er eindelijk eens op gaan rijden tenslotte

Waarom grind eigenlijk? Om de geluidsoverlast te dempen?

Edit: ohja, eerder vandaag gezien:
[ afbeelding ]

Aparte oorzaak imo..
Antwoord op de vraag: verticale en horizontale dwars- en langskrachten. En die zijn bij een goederentrein hoger dan bij een passagierstrein.

En wat betreft die snelbussen: Veolia zal vast wel weer een overschot aan bussen hebben omdat die Fransozen niet weten wat voor type ze op de Brabantliner oeten inzetten.
pi_72251507
quote:
Op zaterdag 29 augustus 2009 03:30 schreef Ofyles2 het volgende:

[..]

Nee, dat zou Veolia teveel geld kosten. Het onderhoud van de diesel-GTW's gebeurt al door VOITH (dat van de elektro-GTW's is me voorlopig onbekend).
Gebeurt ook door VOITH te Blerick
pi_72251509
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 21:02 schreef knars het volgende:
Ik heb een schurfthekel aan Stadskanaal en heel het veenkloddergebeuren van Zuid-Oost Groningen.
En bedankt
  Redactie Sport zaterdag 29 augustus 2009 @ 08:13:20 #65
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_72251710
quote:
Op zaterdag 29 augustus 2009 05:50 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Gebeurt ook door VOITH te Blerick
inderdaad. De E-GTW's van Arriva zijn de enige NL-GTW's die niet bij Voith komen, deze gaan naar NedTrain Leidschendam.
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
pi_72253874
Gister was het echt kansloos tussen Eindhoven - Den Bosch. Weliswaar geplande werkzaamheden dus wist enigzins waar ik aan toe was, maar de NS had wel wat meer bussen mogen inzetten zeg. En dan sta je daar in die rij, terwijl je hoogstnodig moet pissen Dan weet je dus dat je én die rij nog af moet wachten, én de busrit, én voordat de trein weer verder gaat in Den Bosch.
pi_72254313
tvp
  zaterdag 29 augustus 2009 @ 18:03:13 #68
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_72262393
Hoi.

Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zaterdag 29 augustus 2009 @ 19:45:10 #69
67518 bork
Schaffner ohne Zwangzug
pi_72264901
quote:
Op zaterdag 29 augustus 2009 18:03 schreef Duvel het volgende:
Hoi.

[ afbeelding ]
Hoi, Welkom terug
I love tramcars,they go at the proper speed.You can see the world you know.They shake around,people adore them,it's great fun. B.Connolly
Wenn Träume sterben...Dann wirst du alt, Du bist dein eigener Schatten nur und du holst dich nicht mehr ein...
  zaterdag 29 augustus 2009 @ 21:08:18 #70
136283 knars
Teethgrinder
pi_72266893
U daar, seg ut maar

Wadloper, ik had daar een ex zitten. Heb er niet veel goede herinneringen aan overgehouden. Maar vond toendertijd de omgeving ook al vrij troosteloos. Even de grens over en Drenthe in en het werd ineens weer een stuk beter :-)
  zaterdag 29 augustus 2009 @ 21:28:34 #71
103551 Doc__Zenith
www.orienteering.nl
pi_72267359
quote:
Op zaterdag 29 augustus 2009 11:32 schreef LangzaamSprinten het volgende:
Gister was het echt kansloos tussen Eindhoven - Den Bosch. Weliswaar geplande werkzaamheden dus wist enigzins waar ik aan toe was, maar de NS had wel wat meer bussen mogen inzetten zeg. En dan sta je daar in die rij, terwijl je hoogstnodig moet pissen Dan weet je dus dat je én die rij nog af moet wachten, én de busrit, én voordat de trein weer verder gaat in Den Bosch.
Hmm, vandaag waren er wel genoeg bussen. Enige jammere was dat de knakker die alles stond te regelen per se elke bus geheel vol wilde hebben en dan uitgebreid ging tellen oordat bij de volgende bus de deur open (los, voor veenklodders ) ging... Ik vraag me dan af of er echt een voordeel zat aan Boxtel - Den Bosch i.p.v. Eindhoven - Den Bosch aangezien je in Eindhoven vanaf het station praktisch direct op de snelweg zit (Kennedylaan) en in Boxtel nog vele bochten en rotondes rondzwalkt...
pi_72268018
quote:
Op zaterdag 29 augustus 2009 21:28 schreef Doc__Zenith het volgende:

[..]

Hmm, vandaag waren er wel genoeg bussen. Enige jammere was dat de knakker die alles stond te regelen per se elke bus geheel vol wilde hebben en dan uitgebreid ging tellen oordat bij de volgende bus de deur open (los, voor veenklodders ) ging... Ik vraag me dan af of er echt een voordeel zat aan Boxtel - Den Bosch i.p.v. Eindhoven - Den Bosch aangezien je in Eindhoven vanaf het station praktisch direct op de snelweg zit (Kennedylaan) en in Boxtel nog vele bochten en rotondes rondzwalkt...
Wellicht lees ik het helemaal verkeerd, maar wat bedoel je met Boxtel? Wordt dat ook IC-station (Mijn trein-app zegt namelijk dat de IC er stopt, wat niet zo is...)
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
pi_72268059
vrijdag zag ik voor het eerst xenon verlichting op de voorkant van een sprinter. wit licht, das even wennen zeg.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
  Redactie Sport zaterdag 29 augustus 2009 @ 22:08:10 #74
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_72268179
quote:
Op zaterdag 29 augustus 2009 22:00 schreef Christiaan het volgende:

[..]

Wellicht lees ik het helemaal verkeerd, maar wat bedoel je met Boxtel? Wordt dat ook IC-station (Mijn trein-app zegt namelijk dat de IC er stopt, wat niet zo is...)
De IC uit Maastricht rijdt tot Boxtel ivm werkzaamheden dacht ik
quote:
Op zaterdag 29 augustus 2009 22:02 schreef spectrumanalyser het volgende:
vrijdag zag ik voor het eerst xenon verlichting op de voorkant van een sprinter. wit licht, das even wennen zeg.
Bedoel je geen LED-verlichting? Deze is ook wit namelijk, en zeker één sprinter heeft dat als proef (bij een aantal V'tjes heeft het er ook in gezeten maar is er ook alweer uitgehaald)
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
pi_72268515
oh ja dat zou goed kunnen. het deed mij denken aan xenon maar het zal LED zijn.
het was in ieder geval absoluut wit licht.

tof dat ze dat ook bij V-tjes ingebouwd hebben
hoe lang blijven de V-tjes nog?
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 29 augustus 2009 @ 22:52:11 #76
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72269134
De V'tjes hebben het al niet meer
Altijd onderweg naar het avontuur
  zaterdag 29 augustus 2009 @ 23:14:24 #77
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_72269745
NS-reisplanner snapt niet helemaal dat de Heimwee-expres geen gewone trein is.

  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 29 augustus 2009 @ 23:17:09 #78
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72269799
Het is wel degelijk een intercity, want de trein slaat Hollandsche Rading en Hilversum Sportpark over
Altijd onderweg naar het avontuur
  zaterdag 29 augustus 2009 @ 23:42:48 #79
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_72270403
quote:
Op zaterdag 29 augustus 2009 19:45 schreef bork het volgende:

[..]

Hoi, Welkom terug
Dank je!
quote:
Op zaterdag 29 augustus 2009 21:08 schreef knars het volgende:
U daar, seg ut maar
Ik zeg: tofheid:

Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Sport zondag 30 augustus 2009 @ 10:36:04 #80
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_72274851
Nu Veolia Connexxion achterna gegaan is wil Arriva niet achterblijven:
quote:
Materieeltekort Merwede-Lingelijn
Tussen Gorinchem en Geldermalsen moeten reizigers rekening houden met een vertraging van ongeveer 30 minuten.
Om logistieke redenen rijden er tussen Gorinchem en Geldermalsen minder stoptreinen.
Prognose:
* Onbekend.
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
  Redactie Frontpage / Sport zondag 30 augustus 2009 @ 11:23:45 #81
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72275514
Tsja, ze hadden al 2 defecte stellen en als daar nog eentje bij komt en de andere moet onderhoud hebben, dan krijg je dit soort praktijken.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 30 augustus 2009 @ 15:22:07 #82
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72281194
Traunseebahn keert in Gmunden Seebahnhof, 29-08-2009.

Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 30 augustus 2009 @ 15:23:18 #83
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_72281228
quote:
Op zondag 30 augustus 2009 15:22 schreef Dr_Flash het volgende:
Traunseebahn keert in Gmunden Seebahnhof, 29-08-2009.

[ afbeelding ]
Ziet er ook leuk uit!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 30 augustus 2009 @ 15:27:08 #84
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72281333
quote:
Op zondag 30 augustus 2009 15:23 schreef Duvel het volgende:
Ziet er ook leuk uit!
Het regende, het was koud, het station is dichtgespijkerd en die lichtbak rechts is alles wat er van het bordje over is

Maar ik heb me gisteren prima vermaakt en een langer verslag is in de maak
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 30 augustus 2009 @ 15:32:32 #85
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_72281479
quote:
Op zondag 30 augustus 2009 15:27 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Het regende, het was koud
Dat had ik anderhalve week, dat noemt men Noors weer.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 30 augustus 2009 @ 15:42:11 #86
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72281734
quote:
Op zondag 30 augustus 2009 15:32 schreef Duvel het volgende:

[..]

Dat had ik anderhalve week, dat noemt men Noors weer.
In Oostenrijk noemen ze dat "Kut met Peren"
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 30 augustus 2009 @ 16:03:18 #87
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_72282304
quote:
Op zondag 30 augustus 2009 15:42 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

In Oostenrijk noemen ze dat "Kut met Peren"
't Zou ook een beetje raar zijn, Noors weer in Oostenrijk.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 30 augustus 2009 @ 17:37:11 #88
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72285357
En zo moest ik op de valreep van augustus toch ECHT nog even op vakantie. Dus vrijdagavond direct uit m'n werk naar Ede-Wageningen, daar vandaan niet eens naar Utrecht maar meteen naar Arnhem om de CNL richting Oostenrijk te pakken In Arnhem kon nog even dit geweldige vehikel vereeuwigd worden:



De trein vertrok vrij vroeg in de avond, waardoor we zelfs nog voorbij Mainz gekomen zijn voordat er geslapen moest worden (en toen was het nog steeds maar half elf). Maar de volgende ochtend moesten we om 6:29 de trein uit, mijn coupégenoten ook, in Wels Hbf. Ik had een wekkertje gezet op 5:40 want om 5:47 werd de passage van Schärding verwacht, en daar had ik nog een bordje te scoren. Helaas reden we vlak na 5:40 Passau Hbf binnen, en kwamen we dus met een vertraging van een minuut of 20 in Wels aan. Bij het krieken van de dag bleek er allemaal water op de buitenkant van het raam te zitten. Het regende En het zou eigenlijk de hele dag niet of nauwelijks meer beter worden. In Wels even opgestart met een kop koffie, en vervolgens eindelijk 1 van mijn favoriete overhemden ten grave gedragen, zodat ik de dag kon beginnen met een verse



Nadat er in Wels uitgebreid gelegenheid was geweest om proviand in te slaan, te ontbijten, foto's te maken en zulks meer, nam ik om 8:22 de stoptrein richting Salzburg, tot Lambach. Dat was deze stoere Talent:



Eenmaal aangekomen in Lambach bleek dat daar ook niet al te veel van verwacht mocht worden. Het station was uitgestorven en ik was de enige uitstapper. Op een afgelegen perronnetje stond de Trein (dat noemen ze althans zo) naar Vorchdorf-Eggenberg klaar. Aldaar was ik de enige instapper, en dat zou de hele rit zo blijven. Dit is De Trein:



Op één of andere manier moest er in Vorchdorf-Eggenberg overgestapt worden op een ander, soortgelijk soort trein, voor het laatste stuk naar Gmunden Seebahnhof. In Vorchdorf staat een heleboel leuks opgesteld:



Na Vorchdorf ging het dus naar Gmunden, over een zo mogelijk nog lastiger lijntje. Sommige stations zijn niet meer dan een stoeprandje langs de baan, zonder bordje, en van 1 station heb ik het bestaan niet eens kunnen bevestigen, maar okee. Wat wel kon, dat is gelukt In Gmunden was het ook slecht weer, miezerregentje, en het station was ook geen succes.



Door naar de kabelbaan dus maar. Ik was er om 9:45 ongeveer, de hele handel moest compleet voor mij nog opgestart worden, en het duurde even, maar uiteindelijk ben ik met een gondeltje van Tsjechische makelij uit 1957 naar de top van de 1004 meter hoge Grünberg gebracht. Hier houdt iemand van de shorecrew het deurtje voor me open



Boven aangekomen: Och, ook hier deugt het weer niet. Nou ja. Af en toe wel aardige doorkijkjes met uitzicht op het Alpenvorland en de Traunsee, maar niet echt spannend. Toch wel lekker een beetje op en neer gewandeld daar, en uiteindelijk terecht gekomen bij een restaurantje, waar Kaffee mit Kuchen op het programma stond:



Helaas was het weer, en daarmee het uitzicht, hmmmja In de verte de Traunsee.



Na niet al te lange tijd had ik het daarboven wel gezien en ging ik weer omlaag met dezelfde gondelbaan. Beneden aangekomen liep ik richting het centrum, en onderweg kwam ik een Wassertretbecken tegen. Ik had al afscheid genomen van plannen om naar het zwembad te gaan, maar dit was een prima alternatief, vond ik. Een lange goot waar je door ijskoud water heen kunt lopen. Goed voor de bloedsomloop en zo. Eerst maar eens even de sokjes en schoentjes uit:



Dan te water



Dit is de lengte van het stuk wat ik door het ijskoude water heb afgelegd



En jawel, er is ook een filmpje van



Hoe het ook zij, na zoveel gezondigheid vond ik het tijd om via de oevers van de Traunsee het Raadhuisplein op te zoeken, waar één of andere pottenmarkt bezig was. Overigens werden er meer snuisterijen en andere keramische siervoorwerpen verkocht dan potten, maar okee. De Pottenmarkt bleek zelfs onderdeel van een groter evenement, want er stond ook een podium klaar voor enkele muzikanten, en er was een tent met vettigheden, en een tent met drankjes, zoals te doen gebruikelijk in die gebieden. Aangezien het nog steeds pokkeweer was en ik wat tijd over had, besloot ik daar te gaan lunchen.



Uiteindelijk nam ik op 14:00 het MotorSchiff Karl Eder voor een tocht van bijna anderhalf uur over de Traunsee.



Tegen het einde van de tocht heb ik me ook maar even aan dek gewaagd ondanks het nog steeds miezerende weer.



Vanuit Ebensee, aan de overkant van de Traunsee, dacht ik even een stoptrein te nemen terug naar Gmunden, maar helaas, werkzaamheden ÖBB zet bussen in



Aangekomen in Gmunden stond er nog een belangrijk excursiepuntje op het programma: het waarschijnlijk kleinste trambedrijf ter wereld.

Bordje en trammetje:





Dat trammetje bracht me voor ¤ 1,60 terug naar de oevers van de Traunsee, alwaar ik nog drie kwartier over had om een dubbele tosti te nuttigen



Daarna was het wel mooi geweest, en ik liep naar het Seebahnhof, na nog een laatste blik op het fraaie stadhuis (de rest van het stadje is net zo mooi ).



Met de inmiddels bekende twee "treinstellen" naar Lambach. Uiteindelijk in Vorchdorf brak toch nog de zon door, maar goed, beetje aan de late kant.. Hier om te beginnen nog even het treinstelletje van de Traunseebahn in Gmunden Seebahnhof, wat klaar staat om terug te rijden naar Vorchdorf.



Aangekomen in Lambach staat er een dieselloc lekker weekend te vieren in het zonnetje:



Vanuit Lambach had ik nog een stoptrein terug tot Wels, waar het tijd was voor een mooie dikke Wiener Schnitzel, met eindeloos veel salade erbij



En de nachttrein daarna was dan weer het einde van een bijzonder geslaagde en actieve vakantie

Enjoy
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 30 augustus 2009 @ 17:54:51 #89
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_72285959
Cool! Leuk verslag!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport zondag 30 augustus 2009 @ 17:55:47 #90
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72286005
Nice Fles
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_72286928
Haha, n1.
pi_72288015
Leuk verhaal Fles!
  zondag 30 augustus 2009 @ 20:17:38 #93
67518 bork
Schaffner ohne Zwangzug
pi_72290856
Was weer leuk om te lezen Fles, moet ook nog iets in elkaar flansen van ons tochtje van deze zomer, pffffffff.
I love tramcars,they go at the proper speed.You can see the world you know.They shake around,people adore them,it's great fun. B.Connolly
Wenn Träume sterben...Dann wirst du alt, Du bist dein eigener Schatten nur und du holst dich nicht mehr ein...
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 30 augustus 2009 @ 20:31:04 #94
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72291307
En dan heb ik het nog niet gehad over de spoorstaafslijptrein, over mijn taxiritje voor het dubbelspel op Wels Lkb, over...
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_72300283
Leuke foto's Dr_Flash... Weer een paar dagen goed getreind zie ik al
pi_72300560
Heb lachen boek: 962 kilometer tussen Zwolle en Kampen. DE-II erbij.
  Moderator maandag 31 augustus 2009 @ 06:43:42 #97
155227 crew  Guppy
dus
pi_72301213
Ah, het bijzondere vehikel van Arnhem erbij
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 31 augustus 2009 @ 08:54:49 #98
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72301927
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 01:55 schreef thats-me het volgende:
Leuke foto's Dr_Flash... Weer een paar dagen goed getreind zie ik al
Nou, EENtje. En twee nachten.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_72302116
Euj, SGMm als stoptrein Breda-Utrecht. M'n collega: "Ik stapte in en dacht, zit ik nou in een tram?"
-browserverneukende rickrolllink verwijderd-
  maandag 31 augustus 2009 @ 09:16:18 #100
67518 bork
Schaffner ohne Zwangzug
pi_72302227
Goede timing trouwens van die N8trein, in december houden ze er alweer mee op .
http://www.treinreiziger.(...)%20gaat%20verdwijnen
I love tramcars,they go at the proper speed.You can see the world you know.They shake around,people adore them,it's great fun. B.Connolly
Wenn Träume sterben...Dann wirst du alt, Du bist dein eigener Schatten nur und du holst dich nicht mehr ein...
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 31 augustus 2009 @ 09:31:07 #101
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72302437
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 09:16 schreef bork het volgende:
Goede timing trouwens van die N8trein, in december houden ze er alweer mee op .
http://www.treinreiziger.(...)%20gaat%20verdwijnen
Da's mooi klote dan


Nou ja, Milaan maar even naar voren schuiven dus
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Moderator maandag 31 augustus 2009 @ 09:47:13 #102
155227 crew  Guppy
dus
pi_72302709
Dat is stom!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 31 augustus 2009 @ 09:54:33 #103
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72302864
Nachttreinen opheffen is ALTIJD stom.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 31 augustus 2009 @ 10:01:03 #104
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_72302982
Die naar Moskou gaat er ook uit, toch?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 31 augustus 2009 @ 10:03:11 #105
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72303022
En waarom is dat eigenlijk allemaal? Het is nou niet bepaald alsof die treinen iedere keer leeg voor Jan Joker op en neer karren
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_72303115
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 09:09 schreef Treinkopper het volgende:
Euj, SGMm als stoptrein Breda-Utrecht. M'n collega: "Ik stapte in en dacht, zit ik nou in een tram?"
Komt door het hoogfrequent rijden op Ht - Ut - Asd deze week. Volgende week is alles weer normaal
  maandag 31 augustus 2009 @ 10:21:31 #107
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_72303365
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 10:03 schreef Dr_Flash het volgende:
En waarom is dat eigenlijk allemaal? Het is nou niet bepaald alsof die treinen iedere keer leeg voor Jan Joker op en neer karren
Ik heb geen idee eigenlijk, kan het niet komen door gezanik met dienstregelingafstemming of zo? Vind ik typisch iets om zo'n mooie trein op te laten sneuvelen.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_72308285
Hoe staat het nou met de SLT? Gaan ze binnenkort weer in dienst?

een tijd terug zijn dus SGM treinen op Apeldoorn - Enschede ingezet, om dus de mat 64 te vervangen hier. Ik zie steeds vaker een koploper / mat 64 hier rijden
  maandag 31 augustus 2009 @ 13:56:16 #109
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72308362
Vanaf september begint de instroom van SLT weer, heb ik mij laten vertellen.
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 31 augustus 2009 @ 16:06:06 #110
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72312092
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 13:56 schreef James1988 het volgende:
Vanaf september begint de instroom van SLT weer, heb ik mij laten vertellen.
Morgen?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport maandag 31 augustus 2009 @ 16:14:16 #111
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72312390
eerste inzet zou op 14 september weer moeten zijn
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_72314844
Even een vraagje, kan me vriend met zijn OV gratis naar Antwerpen-Centraal toe als hij de Intercity neemt? Omdat de intercity van de NS is...
pi_72314879
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 17:43 schreef Crientj het volgende:
Even een vraagje, kan me vriend met zijn OV gratis naar Antwerpen-Centraal toe als hij de Intercity neemt? Omdat de intercity van de NS is...
Nee dat mag niet tot Roosendaal en niet verder.

Anders zou ik van Almelo gratis met me OV naar Berlijn (en verder) kunnen met de IC

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 31-08-2009 17:47:34 ]
pi_72314992
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 17:44 schreef MarkoAlmelo het volgende:

[..]

Ik denk het niet tot Roosendaal en niet verder.

Anders zou ik van Almelo gratis met me OV naar Berlijn (en verder) kunnen met de IC
Heeft het dan niet te maken met de grens? Dat je dan het station dat het dichtste bij de grens pakt en vanaf daar een kaartje koopt naar Antwerpen-Centraal?
pi_72315065
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 17:48 schreef Crientj het volgende:

[..]

Heeft het dan niet te maken met de grens? Dat je dan het station dat het dichtste bij de grens pakt en vanaf daar een kaartje koopt naar Antwerpen-Centraal?
Het grensstation is Roosendaal in dat geval voor die IC, de stoptrein Enschede - Ahaus is Glanerbrug in dat geval het grenstation.
pi_72315135
Maar dan zelfde als je dan bv via Rotterdam gaat?

Waardoor het Nijverdal - Rotterdam, Rotterdam - Antwerpen-Centraal wordt?
pi_72315283
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 17:52 schreef Crientj het volgende:
Maar dan zelfde als je dan bv via Rotterdam gaat?

Waardoor het Nijverdal - Rotterdam, Rotterdam - Antwerpen-Centraal wordt?
Dan is Roosendaal nog steeds het grensstation
Omdat daar de IC als laatste stopt in Nederland .

Want dat is het station het dichtst bij de grens, want de OV-kaart is immers geldig in Nederland.

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 31-08-2009 18:06:10 ]
  maandag 31 augustus 2009 @ 18:06:49 #118
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72315531
Technisch gezien is het grensstation niet Roosendaal, maar Roosendaal-Grens. Dat is puur juridisch gewauwel want het station bestaat natuurlijk niet. Uit de kaartautomaat trek je een kaartje naar Antwerpen, je geeft aan dat je in NL gratis reist en je krijgt keurig een kaartje vanaf Roosendaal-Grens.
pi_72315734
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 18:06 schreef James1988 het volgende:
Uit de kaartautomaat trek je een kaartje naar Antwerpen, je geeft aan dat je in NL gratis reist en je krijgt keurig een kaartje vanaf Roosendaal-Grens.
Dat dus. Kost hem wel ¤8.60 voor een retourtje
  maandag 31 augustus 2009 @ 18:27:54 #120
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72316099
Lekker knus met de knietjes tegen elkaar in een warme coupé waar de zon op staat, en amper airco.

VIRM-1
VIRM-4

En die "iedere 10 minuten een trein"-proef is ook een farce. Kom ik vanuit Amsterdam in Utrecht, staat er een trein naar Eindhoven op het bord, vertrektijd 17.51. Om 17.54 verdwijnt hij ineens, ook van NS.nl, zonder een trein te hebben gezien. Zo kan ik het ook
  maandag 31 augustus 2009 @ 18:31:13 #121
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_72316182
Vandaag werd Delft kortstondig bezocht door een E-Spurt en de 4802.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 31 augustus 2009 @ 18:32:06 #122
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72316202
Een E-GTW is vrij normaal. De stellen worden in Leidschendam onderhouden.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_72316537
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 18:14 schreef Ireyon het volgende:

[..]

Dat dus. Kost hem wel ¤8.60 voor een retourtje
Hoe kom jij uit op 8,60? Wij zelf op 9,20 ;o
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 18:06 schreef James1988 het volgende:
Technisch gezien is het grensstation niet Roosendaal, maar Roosendaal-Grens. Dat is puur juridisch gewauwel want het station bestaat natuurlijk niet. Uit de kaartautomaat trek je een kaartje naar Antwerpen, je geeft aan dat je in NL gratis reist en je krijgt keurig een kaartje vanaf Roosendaal-Grens.
Hmm oke..
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 31 augustus 2009 @ 19:07:23 #124
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72317208
Wel opletten dat je alleen "NS-traject gratis" moet kiezen als dat ook echt zo is. Een Belgische conducteur haalt de Week-SOV'ers er in het weekend allemaal uit hoor En dan ga je, nog bovenop je al gekochte grenskaartje, nogeens voor 10 euro p.p. de boot in. En eigenlijk heb je daar dan nog mazzel mee, want in NL hang je er meteen voor 35 euro in.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_72317273
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 19:07 schreef Dr_Flash het volgende:
Wel opletten dat je alleen "NS-traject gratis" moet kiezen als dat ook echt zo is. Een Belgische conducteur haalt de Week-SOV'ers er in het weekend allemaal uit hoor En dan ga je, nog bovenop je al gekochte grenskaartje, nogeens voor 10 euro p.p. de boot in. En eigenlijk heb je daar dan nog mazzel mee, want in NL hang je er meteen voor 35 euro in.
Hij heeft een week OV en dat ie naar Antwerpen komt is op een vrijdag.
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 31 augustus 2009 @ 19:10:58 #126
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72317295
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 19:10 schreef Crientj het volgende:

[..]

Hij heeft een week OV en dat ie naar Antwerpen komt is op een vrijdag.
Hou je ook rekening met de tijdzones in die rimboe?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_72317609
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 19:10 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Hou je ook rekening met de tijdzones in die rimboe?
  maandag 31 augustus 2009 @ 19:23:25 #128
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_72317640
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 19:10 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Hou je ook rekening met de tijdzones in die rimboe?
Ik snap die clou volledig...
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 31 augustus 2009 @ 19:42:51 #129
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72318274
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 19:23 schreef Ofyles2 het volgende:

[..]

Ik snap die clou volledig...
Niet zo serieus heel de tijd hoor
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport maandag 31 augustus 2009 @ 19:49:20 #130
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72318487
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 19:10 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Hou je ook rekening met de tijdzones in die rimboe?
Hebben ze daar een klok dan?
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 31 augustus 2009 @ 19:57:19 #131
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72318766
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 19:49 schreef Peterselieman het volgende:
Hebben ze daar een klok dan?
Nee, alles gaat op de zon. "Nieuwe overkapping Antwerpen funest voor punctualiteit"
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 31 augustus 2009 @ 20:00:53 #132
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_72318861
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 19:57 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nee, alles gaat op de zon. "Nieuwe overkapping Antwerpen funest voor punctualiteit"
Het is nog dat de Wasmachines heel blijven...
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 31 augustus 2009 @ 20:11:20 #133
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72319299
[gravedance]


[/gd ]
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 31 augustus 2009 @ 20:24:56 #134
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72319842
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 20:00 schreef Ofyles2 het volgende:

[..]

Het is nog dat de Wasmachines heel blijven...


Die dingen schijnen al in brand te vliegen als je er nog maar naar kijkt
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 31 augustus 2009 @ 20:26:40 #135
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72319904
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 20:24 schreef James1988 het volgende:


Die dingen schijnen al in brand te vliegen als je er nog maar naar kijkt
Ah joh doe niet zo raar man Ik heb nog nooit problemen gehad met die dingen. En het zou maar zo kunnen dat ik van jullie allemaal nog wel de meeste kilometers in die MW41 gezeten heb
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_72320322
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 20:26 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ah joh doe niet zo raar man Ik heb nog nooit problemen gehad met die dingen. En het zou maar zo kunnen dat ik van jullie allemaal nog wel de meeste kilometers in die MW41 gezeten heb
Van mij zeker, want ik heb er nog nooit ingezeten!
pi_72320714
Zoals misschien een paar al weten is me vriend bezig met een CTA project. Hiervoor zoekt ie nu beta testers. Intresse? Stuur even een PM naar mij
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 31 augustus 2009 @ 20:49:34 #138
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72320741
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 20:38 schreef Wadloper het volgende:
Van mij zeker, want ik heb er nog nooit ingezeten!
Ik bied 718 km

Antwerpen - Neerpelt - Mol - Hasselt 141 km
Charleroi - Couvin v.v. 108 km
Charleroi - Mariembourg v.v. 96 km
Oudenaarde - Ronse - Oudenaarde - Gent St P 51 km
Gent St P - Waarschoot - Gent Dampoort 37 km
Libramont - Bertrix - Dinant 84 km
Libramont - Bertrix - Aubange v.v. 156 km
Geraardsbergen - Zottegem - Gontrode 26 km
Arlon - Rodange 19 km

samen 718 km

Al kan het zijn dat ik later nog wat bedenk

[ Bericht 0% gewijzigd door Dr_Flash op 31-08-2009 20:55:07 ]
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 31 augustus 2009 @ 22:58:45 #139
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_72326393
Stoppen deze week ook alle treinen in Best en Bijlmer? (Spoorboekjesloze dus)
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 31 augustus 2009 @ 23:02:52 #140
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72326596
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 22:58 schreef Christiaan het volgende:
Stoppen deze week ook alle treinen in Best en Bijlmer? (Spoorboekjesloze dus)
Goeie vraag. Ik denk van niet
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 31 augustus 2009 @ 23:11:00 #141
136283 knars
Teethgrinder
pi_72327004
Van Bijlmer kan ik verklappen dat het niet het geval is. Sowieso, op Bijlmer wordt alleen standaard extra gestopt door de IC's Utrecht - Schiphol; de IC Utrecht - Amsterdam haalt standaard de neus op voor dat station.

Ik ook, nu ik met dank aan de ov chipknip niet meer voor het gemak een par stationnetjes gratis kan smokkelen met de metro tussen Bijlmer en Spaklerweg. Mag dan wel weer gratis met de metro van Zuid WTC naar CS

Wat al eerder werd gezegd: farce. Spoorboekloos, maar wel omroepen dat de trein 5 minuten later komt (oftewel de 4 minuten vervroegde IC naar Maastricht vertrekt met +1 tov de oorspronkelijke dr). Spoorboekloos? Doe dan om de 6 minuten, dus 10 per uur. Dát scheelt.

Desalniettemin: om de 10 minuten een trein is wel lekker. Hoop dat dat hoe dan ook behouden kan blijven.
pi_72327208
Ik vind het maar vaag hoor, dat ´spoorboekloos´.
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 31 augustus 2009 @ 23:17:13 #143
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72327282
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 23:15 schreef Socios het volgende:
Ik vind het maar vaag hoor, dat ´spoorboekloos´.
Mja, direct handig is het niet natuurlijk. Het kost VEEL personeel en materieel, en de overstaps worden slechter. Allemaal. Maar goed, het is maar voor een weekje, we moeten het even proberen. gewoon om te kijken wat voor problemen er ontstaan.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_72328595
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 22:58 schreef Christiaan het volgende:
Stoppen deze week ook alle treinen in Best en Bijlmer? (Spoorboekjesloze dus)
Eigenlijk klopt het niet helemaal dat er 6 intercity's per uur tussen Amsterdam Centraal en Eindhoven rijden, want 2 keer per uur moet er worden overgestapt. Je stapt dan in Amsterdam in in de trein naar Nijmegen en stapt in Utrecht over op de IC van Schiphol naar Eindhoven, deze stopt in Best.
  dinsdag 1 september 2009 @ 00:17:26 #145
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_72329078
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 23:59 schreef KapiteinT het volgende:

[..]

Eigenlijk klopt het niet helemaal dat er 6 intercity's per uur tussen Amsterdam Centraal en Eindhoven rijden, want 2 keer per uur moet er worden overgestapt. Je stapt dan in Amsterdam in in de trein naar Nijmegen en stapt in Utrecht over op de IC van Schiphol naar Eindhoven, deze stopt in Best.
Dat was de oude situatie toch?
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
  dinsdag 1 september 2009 @ 00:57:09 #146
136283 knars
Teethgrinder
pi_72329883
Nee, van de 6 IC's tussen Asd en Utc rijden er 2 door naar Nijmegen, 2 naar Maastricht/Heerlen en 2 maar tot Eindhoven. Dus 4 directe naar Eindhoven, 2 met overstap. Klopt idd niet veel van
pi_72331764
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 18:45 schreef Crientj het volgende:

[..]

Hoe kom jij uit op 8,60? Wij zelf op 9,20 ;o

Hmm dat moest ik afgelopen.. *opzoekt* 29 mei ervoor betalen..
  dinsdag 1 september 2009 @ 08:37:47 #148
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_72331858
Is er niet tussendoor een prijsverhoging geweest?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  dinsdag 1 september 2009 @ 09:48:01 #149
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_72333035
Ik ga vanaf morgen tussen Utrecht en Amsterdam pendelen, bedenk nu pas dat ik dus midden in die proef terecht kom, dus ben benieuwd hoe dat gaat...
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 23:17 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Mja, direct handig is het niet natuurlijk. Het kost VEEL personeel en materieel, en de overstaps worden slechter. Allemaal.
Niet allemaal, je kan wel 6x/uur van Geldermalsen naar Amsterdam. Maar alleen omdat die stoptrein ook 6x/uur rijdt natuurlijk.
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 23:59 schreef KapiteinT het volgende:

[..]

Eigenlijk klopt het niet helemaal dat er 6 intercity's per uur tussen Amsterdam Centraal en Eindhoven rijden, want 2 keer per uur moet er worden overgestapt.
Er is toch 6x/uur een reismogelijkheid Amsterdam-Eindhoven? Altijd nog twee meer dan nu. Ze hebben nergens gezegd dat er 6 rechtstreekse treinen zouden zijn, alleen maar 6 treinen op dat traject.
  dinsdag 1 september 2009 @ 10:35:13 #150
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_72334144
De lijnen rond Amsterdam (m.n. de Zaanlijn en het stuk langs Amstel) kunnen volgens mij een capaciteitsuitbreiding nog niet aan...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  dinsdag 1 september 2009 @ 13:15:04 #151
136283 knars
Teethgrinder
pi_72338794
Ach, als dat betekent dat ze wel extra treinen kunnen laten rijden vanuit Utrecht t/m Amstel (kopmaken voor Muiderpoort en weer terug?) vind ik het nog steeds prima. Gezeur over dat centrale station ook altijd.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 1 september 2009 @ 13:32:02 #152
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72339286
Volgens de Groninger politie is de brand bij de STAR hoogstwaarschijnlijk aangestoken
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 1 september 2009 @ 13:35:55 #153
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72339394
Nog meer nieuws uit Groningen.

De spoorverbinding naar Veendam loopt vertraging op en wordt mogelijk pas in 2011 opengesteld voor passagierstreinen

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/indexwm.asp?actie=totaalbericht&pid=84571
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_72346337
Zal ook wel weer niet... Prutsers...

Als ze nou wachten tot 2013, ben ik klaar met mijn opleiding en hoef ik niet in te stappen in de trein vanuit Vdm. Kan ik gewoon de Zb-pendel nemen..
pi_72346391
quote:
Op dinsdag 1 september 2009 13:32 schreef Peterselieman het volgende:
Volgens de Groninger politie is de brand bij de STAR hoogstwaarschijnlijk aangestoken
Oei, dan is die pyromaan waarschijnlijk weer actief na 2/3 maanden niet in 'dienst' te zijn geweest! Dan mogen de mensen hier in de streek wel weer oppassen nu, voor er nog meer openbare gebouwen de fik in gaan...
pi_72346737
Ik heb vandaag per ongeluk 3 kaartjes met datum gekocht, in plaats van zonder datum. Eentje heb ik vandaag gebruikt, maar nu zit ik nog met die 2 andere... Ik was gelijk nadat ik er achter kwam naar het station gegaan om ze te wisselen, maar helaas stond daar weer dezelfde chagarijn als normaal. 'Schat, dat zijn kaartjes uit de kaartautomaat, daar kan ik niks mee.'. Ik kreeg een kaartje van de klantenservice, en daar moest ik het mee doen.

Maar wat denken jullie? Gaat het lukken om m'n geld terug te krijgen, of is het verspilde moeite om er achteraan te gaan?
  dinsdag 1 september 2009 @ 17:39:18 #157
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72346958
Ik heb zojuist maar een toeslagmaandkaart voor de Fyra gekocht... ¤ 64,50 (jaja, ¤ 0,50 toeslag voor iets wat je afaik nog niet uit de automaat kunt trekken). Het scheelt me toch 30 tot 45 minuten slaap/vroeg opstaan per dag dus dat heb ik er wel voor over.

En ik declareer het toch

Het kostte wel even wat moeite want de vrouw aan de balie kon het niet in haar computer vinden. Had ze 'm uiteindelijk, kon ze 'm niet boeken vanwege verkeerde datum of zoiets. Daarna werd het "te lange voorverkoop".

Voor anderen die met hetzelfde zitten: de juiste code voor in hun systeem is 182.
pi_72346972
quote:
Op dinsdag 1 september 2009 17:32 schreef KapiteinT het volgende:
Ik heb vandaag per ongeluk 3 kaartjes met datum gekocht, in plaats van zonder datum. Eentje heb ik vandaag gebruikt, maar nu zit ik nog met die 2 andere... Ik was gelijk nadat ik er achter kwam naar het station gegaan om ze te wisselen, maar helaas stond daar weer dezelfde chagarijn als normaal. 'Schat, dat zijn kaartjes uit de kaartautomaat, daar kan ik niks mee.'. Ik kreeg een kaartje van de klantenservice, en daar moest ik het mee doen.

Maar wat denken jullie? Gaat het lukken om m'n geld terug te krijgen, of is het verspilde moeite om er achteraan te gaan?
Ik heb een enorme tijd geleden een fout gemaakt door een kaartje te kopen vanaf Bilthoven naar Hilversum Noord ipv Sportpark of andersom.

Een conducteur die toen kwam controleren adviseerde om naar Centraal te vragen naar een kaartje.
Uiteindelijk heb ik een brief geschreven naar de NS, erin dat ik echt per ongeluk dit gekocht had en dat ik heel graag mn geld terug wilde.

Het antwoord dat ik daarop kreeg ga ik even zoeken, kom er zo op terug.
pi_72347003
Oh. Brief gevonden;
quote:
Geachte Crientj,

Wij hebben uw brief ontvangen. U geeft aan dat u een verkeerd vervoerbewijs bij de kaartautomaat heeft gekocht. Wij kunnen ons voorstellen dat dit vervelend voor u was.

U vraagt ons om terugbetaling van de gemaakte treinkosten, of een deel daarvan. Graag maken wij in deze situatie een uitzondering op de voorwaarden door de kosten te vergoeden. Binnen 3 weken zullen wij een bedrag van ¤ XX.XX overmaken op rekening XXX.XXX.XXX

Wij vertrouwen erop u hiermee van dienst te zijn

Met vriendelijke groet,
Blablanaam etc.
Dusch, gewoon een brief sturen, rekeningnummer erbij. Hopelijk dat jij het dan ook terug krijgt.

Oh, wat ik nog wel weet is dat je binnen een kwartier bij een loket op het desbetreffende station je geld terug kan krijgen.
pi_72347025
quote:
Op dinsdag 1 september 2009 17:39 schreef Crientj het volgende:

Het antwoord dat ik daarop kreeg ga ik even zoeken, kom er zo op terug.
Ik wacht in spanning.
pi_72347456
quote:
Op dinsdag 1 september 2009 17:41 schreef KapiteinT het volgende:

[..]

Ik wacht in spanning.
Zie post erboven. ^^/
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 1 september 2009 @ 18:57:09 #162
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72349168
quote:
Op dinsdag 1 september 2009 17:32 schreef KapiteinT het volgende:
helaas stond daar weer dezelfde chagarijn als normaal. 'Schat, dat zijn kaartjes uit
Ra ra, wat klopt hier niet?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_72349407
quote:
Op dinsdag 1 september 2009 13:35 schreef Peterselieman het volgende:
Nog meer nieuws uit Groningen.

De spoorverbinding naar Veendam loopt vertraging op en wordt mogelijk pas in 2011 opengesteld voor passagierstreinen

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/indexwm.asp?actie=totaalbericht&pid=84571
ze kennen ook niks daar :w
pi_72349861
quote:
Op dinsdag 1 september 2009 17:40 schreef Crientj het volgende:
Oh. Brief gevonden;
[..]

Dusch, gewoon een brief sturen, rekeningnummer erbij. Hopelijk dat jij het dan ook terug krijgt.

Oh, wat ik nog wel weet is dat je binnen een kwartier bij een loket op het desbetreffende station je geld terug kan krijgen.
Oke dankje! Ik ga er dan morgen maar even werk van maken.
pi_72349870
quote:
Op dinsdag 1 september 2009 18:57 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ra ra, wat klopt hier niet?
Tja, ik woon in de buurt van Amsterdam, dus dan krijg je dat. Maar het kwam er niet erg vriendelijk uit.
pi_72353179
bah SGMm op de stopper breda - utrecht
ik hoop toch echt dat wanneer de proef over is, dat ze weer mat'64 er op gooien
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 1 september 2009 @ 21:18:20 #167
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72353916
quote:
Op dinsdag 1 september 2009 20:58 schreef RubenK het volgende:
bah SGMm op de stopper breda - utrecht
ik hoop toch echt dat wanneer de proef over is, dat ze weer mat'64 er op gooien
Dat zal toch ooit voorbij zijn hoor
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 1 september 2009 @ 21:19:11 #168
106942 Eix
Stranded here on planet earth
pi_72353948
quote:
Op dinsdag 1 september 2009 20:58 schreef RubenK het volgende:
bah SGMm op de stopper breda - utrecht
ik hoop toch echt dat wanneer de proef over is, dat ze weer mat'64 er op gooien
Wat vind je daar zo vreselijk aan?
SGMm vind ik persoonlijk voor de korte afstand ( ~20 minuten) prettiger dan Mat'64.
Most people keep their brains
Between their legs
(Don't you find ?)
  dinsdag 1 september 2009 @ 21:27:15 #169
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_72354191
Breda-Utrecht is niet echt een korte afstand. Daarnaast rijden ze nu met 5 bakken SGMm een trein die anders met 8 bakken DDAR werd gereden. Aardig verschilletje in capaciteit.

Ja je kan in theorie de reizigers tussen Utrecht en Geldermalsen nu wel verdelen over meer treinen, maar als die extra trein vervolgens Lunetten, Houten en Culemborg blijkt over te moeten slaan om tijd in te lopen schiet je er ook weinig mee op.
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2009 @ 21:31:07 #170
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_72354329
vorige week nog apeldoorn-enschede met sgm mogen doen nadat de intercity was uitgevallen....
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 1 september 2009 @ 21:32:35 #171
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72354381
Is altijd nog beter dan van Breda tot Leiden in een DD-AR mogen zitten
Altijd onderweg naar het avontuur
  dinsdag 1 september 2009 @ 21:33:36 #172
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72354424
Als je Breda - Utrecht helemaal aflegt met de stoptrein ben je sowieso gek. Of een bordjesbaas-in-spé.

De conducteurs adviseren bij binnenkomst te Den Bosch niet voor niets dat de IC sneller in Utrecht is dan die stoptrein
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 1 september 2009 @ 21:43:48 #173
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72354760
quote:
Op dinsdag 1 september 2009 21:33 schreef James1988 het volgende:
Als je Breda - Utrecht helemaal aflegt met de stoptrein ben je sowieso gek.
Dat dus. Einde discussie. Stelletje malloten. Zo kun je ook zonder overstappen van Utrecht naar Dordrecht in 3 uur. En dan gaan janken over het materieel
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_72355613
quote:
Op dinsdag 1 september 2009 21:33 schreef James1988 het volgende:
Als je Breda - Utrecht helemaal aflegt met de stoptrein ben je sowieso gek. Of een bordjesbaas-in-spé.

De conducteurs adviseren bij binnenkomst te Den Bosch niet voor niets dat de IC sneller in Utrecht is dan die stoptrein
Ik moet vanaf tilburg naar alkmaar, en na 20:00 is er geen intercity meer die de stoptrein inhaalt. Dus het is OF een uur in de stoptrein OF 30 minuten wachten op den bosch op de intercity naar amsterdam CS
  woensdag 2 september 2009 @ 06:36:14 #175
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72362083
Dan zit ik toch liever een half uur in Den Bosch op een bankje, of bij La Place of desnoods de Burger King.

Overigens:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
     D 20:54    Tilburg  platform 1
     Intercity NS direction Hertogenbosch ('s)
     A 21:11    Hertogenbosch ('s)  platform 4a
     
     D 21:23    Hertogenbosch ('s)  platform 3a
     Intercity NS direction Utrecht Centraal
     A 21:52    Utrecht Centraal  platform 7a
     
[+]    D 22:10    Utrecht Centraal  platform 5
     Intercity NS direction Amsterdam Centraal
     A 23:18    Alkmaar  platform 3


Dat verkies ik toch deze oplossing boven een uur in Mat '64 of DD-AR.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 2 september 2009 @ 09:16:11 #176
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72363155
Tb - Rtd - Asd/Hlm - Amr kan ook nog, is maar weinig langer. EN alleen maar IC's Als je VIRM fijn vindt
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_72363287
quote:
Op dinsdag 1 september 2009 19:05 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

ze kennen ook niks daar :w
Daar bij ProRail kunnen ze zo te zien niks nee. /

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 02-09-2009 09:25:11 ]
pi_72364082
Al meer mensen die hebben geprofiteerd van het Rondje van het station?
  Moderator woensdag 2 september 2009 @ 10:11:28 #179
155227 crew  Guppy
dus
pi_72364107
quote:
Op woensdag 2 september 2009 10:09 schreef Ireyon het volgende:
Al meer mensen die hebben geprofiteerd van het Rondje van het station?
Ikke!! Een colaatje, een cookie en een swirl
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 2 september 2009 @ 10:46:15 #180
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72364839
quote:
Op woensdag 2 september 2009 10:09 schreef Ireyon het volgende:
Al meer mensen die hebben geprofiteerd van het Rondje van het station?
Ik hoor er nu voor het eerst van
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Sport woensdag 2 september 2009 @ 11:53:32 #181
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_72366399
quote:
Op woensdag 2 september 2009 10:46 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ik hoor er nu voor het eerst van
zelfde verhaal hier
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
  Moderator woensdag 2 september 2009 @ 11:55:57 #182
155227 crew  Guppy
dus
pi_72366465
quote:
Op woensdag 2 september 2009 10:46 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ik hoor er nu voor het eerst van
Dit is het! http://www.zeepvrij.nl/2009/09/01/rondje-van-het-station

Grappig detail, de bijbehorende website www.rondjevanhetstation.nl lijkt niet te bestaan
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_72368697
quote:
Op woensdag 2 september 2009 10:46 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ik hoor er nu voor het eerst van
Gisteren en maandag werden er op de grotere stations kortingsbonnen uitgedeeld, met 20%-korting muntjes voor elke dag van de week, deze en volgende week nog geldig bij de meeste standaard eet- en drinktentjes op 't station (helaas niet voor Döner ) .


Overigens zag ik daarnet (12:40) uit Rsd opeens een totaal andere trein als stoptrein naar Antwerpen vertrekken.. 't Leek een beetje op I10/I11 ?
pi_72373325
quote:
Op woensdag 2 september 2009 10:09 schreef Ireyon het volgende:
Al meer mensen die hebben geprofiteerd van het Rondje van het station?
Ik heb er iets van 6 opgeraapt waarvan ik er 4 weer kwijt ben Gisteren op Rotterdam gaven ze ook nog icecoffee
pi_72374970
Vandaag met 3 bakken SGMm op de stopper Apeldoorn-Enschede, en in Almelo zat die al bomvol. In Hengelo moest er volk op het perron blijven staan omdat er gewoon echt niemand meer bij in kon. 10 minuten later zag ik een koploper op Drienerlo stoppen, dus de IC zal hen dan wel hebben opgepikt.

Komt het trouwens vaker voor dat de machinist bij een volle trein iedereen van het voorste balkon af probeert te jagen?
pi_72375178
Ja, want het voorste balkon van de trein (het balkon waar de machinist op de bok zit) is zijn vluchtroute en dient dus vrijgehouden te worden
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 2 september 2009 @ 18:57:23 #187
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72375267
quote:
Op woensdag 2 september 2009 13:21 schreef Ireyon het volgende:
Gisteren en maandag werden er op de grotere stations kortingsbonnen uitgedeeld, met 20%-korting muntjes voor elke dag van de week,
Ik snap het. Utrecht Centraal zal wel niet groot genoeg geweest zijn
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_72375746
quote:
Op woensdag 2 september 2009 18:57 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ik snap het. Utrecht Centraal zal wel niet groot genoeg geweest zijn
Mja dat is mij ook maar verteld door de uitdeelchick in Eindhoven.. 'k Heb er nog wel wat liggen als je ze graag zou hebben
  Moderator woensdag 2 september 2009 @ 19:14:42 #189
155227 crew  Guppy
dus
pi_72375765
quote:
Op woensdag 2 september 2009 18:57 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ik snap het. Utrecht Centraal zal wel niet groot genoeg geweest zijn
Ik heb ze op Utrecht CS gekregen En vandaag deelden ze Ice Cappucino uit. Jammie!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_72375877
Gisteren zag ik de Albatros (V250) een testrit maken op de HSL ter hoogte van Zwijndrecht Kijfhoek. Ergens vind ik het wel jammer dat de HSL binnenkort helemaal wordt geopend, want dat zal inhouden dat de reguliere Beneluxtrein zal verdwijnen. Aangezien ik regelmatig naar Antwerpen ga, stap ik in Dordrecht (5km bij mij vandaan) in de Beneluxtrein. Lekker makkelijk voor mij dus.

Maar als de HSL helemaal operationeel is zal ik 2 alternatieven hebben:
1) Via de (dure) HSL en dan eerst naar Rotterdam Centraal om daar over te kunnen stappen op de Thalys of de Beneluxtrein.
2) De intercity pakken naar Roosendaal en daar overstappen op de boemeltrein van de NMBS naar Antwerpen.

lekker omslachtig dus
Ik ben illegaal!
Op woensdag 1 december 2010 16:07 schreef honkeytonk het volgende:Ik denk zelfs dat ze achter de schermen een fantopic over mij hebben geopend :Y
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 2 september 2009 @ 19:21:33 #191
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72375998
quote:
Op woensdag 2 september 2009 19:14 schreef Guppyfriend het volgende:
Ik heb ze op Utrecht CS gekregen En vandaag deelden ze Ice Cappucino uit. Jammie!
Zeker buiten de spits dan anders kost het ze teveel
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Moderator woensdag 2 september 2009 @ 19:29:49 #192
155227 crew  Guppy
dus
pi_72376269
quote:
Op woensdag 2 september 2009 19:21 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Zeker buiten de spits dan anders kost het ze teveel
Om 17:30 uur, want ik heb altijd de IC van 17:37 uur naar Arnhem
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 2 september 2009 @ 19:32:21 #193
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_72376348
quote:
Op woensdag 2 september 2009 19:17 schreef Ploertendoder het volgende:

Maar als de HSL helemaal operationeel is zal ik 2 alternatieven hebben:
1) Via de (dure) HSL en dan eerst naar Rotterdam Centraal om daar over te kunnen stappen op de Thalys of de Beneluxtrein.
2) De intercity pakken naar Roosendaal en daar overstappen op de boemeltrein van de NMBS naar Antwerpen.
3) de intercity naar Breda en dan de HSL-shuttle naar Antwerpen.
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
pi_72376508
quote:
Op woensdag 2 september 2009 19:32 schreef JDude het volgende:

[..]

3) de intercity naar Breda en dan de HSL-shuttle naar Antwerpen.
Ik denk niet dat dat veel uit gaat maken of ik naar Rotterdam Centraal ga of naar Breda.
Ik ben illegaal!
Op woensdag 1 december 2010 16:07 schreef honkeytonk het volgende:Ik denk zelfs dat ze achter de schermen een fantopic over mij hebben geopend :Y
  woensdag 2 september 2009 @ 19:40:11 #195
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_72376637
quote:
Op woensdag 2 september 2009 19:36 schreef Ploertendoder het volgende:

[..]

Ik denk niet dat dat veel uit gaat maken of ik naar Rotterdam Centraal ga of naar Breda.
Maar ik blijf het wel fout vinden dat NS toeslag heft over snelheid.
  woensdag 2 september 2009 @ 19:44:23 #196
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_72376787
quote:
Op woensdag 2 september 2009 19:36 schreef Ploertendoder het volgende:

[..]

Ik denk niet dat dat veel uit gaat maken of ik naar Rotterdam Centraal ga of naar Breda.
Nou ja, het ene is volstrekt de verkeerde kant op, het andere alleen een beetje uit de richting.

Maar goed, ik heb niet de illusie dat er ook al maar iets als een dienstregeling van die stofzuiger of zijn tijdelijke voorloper bekend is.
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
  woensdag 2 september 2009 @ 19:59:26 #197
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72377295
Of als ik heel veel mazzel heb stappen jullie allemaal in mijn Beneluxtrein 2.0 die wordt zoals een internationale trein hoort te zijn.


* James1988 droomt verder
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 2 september 2009 @ 20:32:16 #198
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72378560
quote:
Op woensdag 2 september 2009 19:40 schreef Ofyles2 het volgende:
Maar ik blijf het wel fout vinden dat NS toeslag heft over snelheid.
Ik blijf het vooral fout vinden dat NS ZO VEEL toeslag denkt te gaan heffen voor ZO WEINIG snelheid. Zometeen ligt die HSL er uiteindelijk, zegt de Thalys "Dank je wel " en pikt alle doelgroepreizigers van de fyra in, en de fyra is een nog korter bestaan beschoren dan de SM90. Want geen hond gaat NOG 70 % meer betalen om een kwartiertje eerder in Rotterdam te zijn vanuit Amsterdam. Het spoor is al niet bepaald goedkoop. Tenzij met een kortingkaart, maar die werkt natuurlijk niet op de fyra. In elk geval niet op de toeslag. Die daardoor weleens gewoon hoger kan uitvallen dan de ritprijs zelf.

Maar goed, we hebben met de Betuweroute en de OV chipkaart kennelijk nog niet genoeg miljarden in de sloot geflikkerd. En ach, wat geeft het het is maar crisis niewaar?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 2 september 2009 @ 20:34:37 #199
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_72378645
Guusje ter Horst liep vandaag woedend de Kamer uit.

Jammer dat ze niet wegbleef en jammer dat de rest van het kabinet deze keuze niet geopteerd had...

...op permanente basis. Vandaag was de dag dat er verkiezingen konden worden uitgeschreven voor een zakenkabinet.
  woensdag 2 september 2009 @ 20:35:23 #200
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_72378672
quote:
Op woensdag 2 september 2009 19:59 schreef James1988 het volgende:
Of als ik heel veel mazzel heb stappen jullie allemaal in mijn Beneluxtrein 2.0 die wordt zoals een internationale trein hoort te zijn.


* James1988 droomt verder
Siemens Railjet, hè?

En via de HSL tegen fatsoenlijke prijzen, hè?
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 2 september 2009 @ 20:37:09 #201
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72378732
quote:
Op woensdag 2 september 2009 20:34 schreef Ofyles2 het volgende:
Guusje ter Horst liep vandaag woedend de Kamer uit.

Jammer dat ze wegbleef
quote:
Ter Horst keerde na enkele minuten terug, nadat voorzitter John Leerdam (PvdA) van de vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken de vergadering had geschorst en de minister op de gang had gesproken. Het overleg werd daarop hervat.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 2 september 2009 @ 20:39:14 #202
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_72378815
Inmiddels weer hersteld.

Dit had de dag kunnen worden dat Balkenende en zijn mannen een rits snipperdagen opnam en een zakenman à la Eelco Brinkman een coup plaatste.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 2 september 2009 @ 20:41:00 #203
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72378881
quote:
Op woensdag 2 september 2009 20:39 schreef Ofyles2 het volgende:
Inmiddels weer hersteld.

Dit had de dag kunnen worden dat Balkenende en zijn mannen een rits snipperdagen opnam en een zakenman à la Eelco Brinkman een coup plaatste.
In polderlandjes plaats je geen coups
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 2 september 2009 @ 20:43:00 #204
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72378957
quote:
Op woensdag 2 september 2009 20:35 schreef Ofyles2 het volgende:

[..]

Siemens Railjet, hè?

En via de HSL tegen fatsoenlijke prijzen, hè?
Ik heb genoeg dromen waar je een (goederen)trein mee kunt vullen. Railjet is er inderdaad eentje van.

Misschien de NMBS maar eens polsen of ik met hen kan samenwerken, zij hebben straks toch een shitload aan geschikte locs en die hebben ze straks toch niet allemaal meer nodig...
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 2 september 2009 @ 20:45:40 #205
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72379060
Die Railjet is wel teringvet idd. Heb er afgelopen weekend eentje zien langsrijden geen foto van helaas...
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 2 september 2009 @ 21:02:29 #206
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72379696
Ik moet nog eens een keertje naar Oostenrijk. En naar Zwitserland.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 2 september 2009 @ 21:33:14 #207
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72380818
quote:
Op woensdag 2 september 2009 21:02 schreef James1988 het volgende:
Ik moet nog eens een keertje naar Oostenrijk. En naar Zwitserland.
Ja, wie niet
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 2 september 2009 @ 21:35:40 #208
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72380906
ÖBB en SBB eens aan een proefritje onderwerpen. Ideeën opdoen voor mijn spoorbedrijf O:)

Ik moet nog vakantieplannen maken... misschien is dit wel leuk om in oktober te doen. Met de ICE vanaf Arnhem naar Basel, dan van Basel naar Wenen en dan met CNL weer terug ofzo. Leuk om in een midweekje te doen
  woensdag 2 september 2009 @ 22:06:22 #209
140226 Novus
Ofwel Noof.
pi_72382213
Voor sommigen ook interessant; vanaf 14/9 zijn de studentenkortingskaarten voor op het station ook weer tijdelijk aanwezig. 25% korting dit jaar.

Werken bij Servex heeft qua info wat betreft lopende acties zo zijn voordelen..
Say your prayers and light a fire; we're going to start a war.
pi_72382722
quote:
Op woensdag 2 september 2009 20:32 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ik blijf het vooral fout vinden dat NS ZO VEEL toeslag denkt te gaan heffen voor ZO WEINIG snelheid.
Precies, als je al zoveel geld wegsmijt, pak het dan meteen goed aan, ipv een marginale 'hogesnelheidstrein' te ontwikkelen die niet eens 300 haalt.
quote:
Maar goed, we hebben met de Betuweroute en de OV chipkaart kennelijk nog niet genoeg miljarden in de sloot geflikkerd. En ach, wat geeft het het is maar crisis niewaar?
Tja... prestigeprojecten blijken de politiek veel meer aan te spreken dan verbetering aan het nationale spoorwegnet. Aan dat laatste heeft de eindgebruiker wat, en voor de privatisering was NS zich daar ook goed bewust van. Tegenwoordig ligt dat anders...
  woensdag 2 september 2009 @ 22:27:26 #211
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_72383108
quote:
Op woensdag 2 september 2009 20:39 schreef Ofyles2 het volgende:
Inmiddels weer hersteld.

Dit had de dag kunnen worden dat Balkenende en zijn mannen een rits snipperdagen opnam en een zakenman à la Eelco Brinkman een coup plaatste.
Brinkman.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 3 september 2009 @ 00:14:29 #212
136283 knars
Teethgrinder
pi_72387113
Ja kom, laten we ophef maken over een minister die even wegliep en weer terug kwam. Verse komkommers, wie maakt me los? En Brinkman als leider is wel een van de meest rampzalige alternatieven voor dit kabinet.

Maar laten we het daar niet over hebben. Treintjes!
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 3 september 2009 @ 00:56:05 #213
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72388024
Na bijna zes maanden heeft Arriva weer de beschikking over de GTW 2/6 die tijdens het rangeren in Leeuwarden ontspoord was. De Liesbeth List was ten tijde van de ontsporing in maart een van de stellen waarin geïnternet kon worden.
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 3 september 2009 @ 08:09:16 #214
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_72389725
Da's een forse revalidatie geweest voor Liesbeth, maar ze is dan ook niet de jongste meer...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 3 september 2009 @ 09:18:04 #215
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72390600
quote:
Op donderdag 3 september 2009 00:56 schreef Peterselieman het volgende:
Na bijna zes maanden heeft Arriva weer de beschikking over de GTW 2/6 die tijdens het rangeren in Leeuwarden ontspoord was. De Liesbeth List was ten tijde van de ontsporing in maart een van de stellen waarin geïnternet kon worden.
Dat internetten kan nog steeds mag ik aannemen?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Sport donderdag 3 september 2009 @ 10:05:58 #216
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_72391619
Ik dacht dat de proef afgelopen was inmiddels
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 3 september 2009 @ 10:37:27 #217
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72392293
quote:
Op donderdag 3 september 2009 09:18 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Dat internetten kan nog steeds mag ik aannemen?
De proef was op 9 juni afgelopen.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_72393137
quote:
Op donderdag 3 september 2009 00:56 schreef Peterselieman het volgende:
Na bijna zes maanden heeft Arriva weer de beschikking over de GTW 2/6 die tijdens het rangeren in Leeuwarden ontspoord was. De Liesbeth List was ten tijde van de ontsporing in maart een van de stellen waarin geïnternet kon worden.
6 maanden er over doen hallo !

of ze hebben stellen teveel.. of t kan ze aan de kont roesten
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 3 september 2009 @ 12:08:44 #219
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72394784
Het IVW heeft weer wat rapporten gepubliceerd:
http://www.ivw.nl/actueel(...)amschotentekort.aspx
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_72395629
Arriva was vanochtend ook weer lekker bezig,

In de stoptrein Leeuwarden - Groningen om 7.34 vanuit Leeuwarden is natuurlijk een viertje niet voldoende; zeker niet als er in Zuidhorn er nog mensen bij moeten en er veel mensen uitgaan. Er moesten zelfs mensen wachten. (zelfs een + 5 opgelopen vanuit Leeuwarden wegens het rangeren van een stel naar spoor 8; in de spits? lekker handig allemaal)

De trein van 12.34 vanuit Groningen werd gedaan door een 2tje; ook nog uitgerust meer fietsstaanplaatsen (dit op een studentenlijn doordeweeks) lijkt mij ook niet logisch als je bedenkt dat er weer mensen moesten staan in de trein.

Kortom: Niet echt lekker bezig
  Moderator donderdag 3 september 2009 @ 13:22:59 #221
155227 crew  Guppy
dus
pi_72396874
quote:
Op donderdag 3 september 2009 12:37 schreef brandsrus het volgende:
Arriva was vanochtend ook weer lekker bezig,

[...]

Kortom: Niet echt lekker bezig
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_72398701
A4 verlengd,nieuwe spoorverbinding

***************************************
` Het kabinet heeft definitief besloten
tot het doortrekken van de A4 tussen
Delft en Schiedam,die verdiept wordt
aangelegd en er komt een tunnel.Verder
komt er tussen Rotterdam en Den Haag
een nieuwe,snelle spoorverbinding.

Minister Eurlings noemt het doortrekken
van de A4 een betere en een goedkopere
oplossing dan de verbreding van de A13.
Volgens hem wordt de reistijd bekort
omdat het verkeer tussen de twee steden
straks niet afhankelijk is van één
verbinding.

De A4 zal zonder langdurige hinder voor
het verkeer worden verlengd.De aanleg
is al decennia onderwerp van gesprek.

***************************************

Wat moet ik hierbij voorstellen? Viersporigheid Rijswijk - Schiedam?

I was built to be the best, the number one and nothing less!
pi_72398997
laat maar

[ Bericht 95% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2009 14:57:01 ]
pi_72399941
kapotte trein tussen hengelo en borne. Zal wel de sprinter zijn die ik net (gelukkig) gemist heb
pi_72400465
quote:
Op donderdag 3 september 2009 12:37 schreef brandsrus het volgende:
is natuurlijk een viertje niet voldoende;
Een viertje? Welk stel heeft een extra bak gekregen?

Maar die fietsenstellen moeten ze inderdaad afschaffen, is echt niet normaal hoeveel zitplaatsen (16 stuks) er weg zijn gehaald, alleen maar voor wat fietsen
pi_72401843
quote:
Op donderdag 3 september 2009 14:22 schreef biertapper het volgende:
Verder komt er tussen Rotterdam en Den Haag
een nieuwe,snelle spoorverbinding.
Ja joh, laten we nog meer onnodig geld pompen in de randstad Die mensen in de provincies gaan natuurlijk zoveel met vee om, dat ze 't niet erg vinden om ook als vee vervoerd te worden
pi_72402835
quote:
Op donderdag 3 september 2009 16:08 schreef Ireyon het volgende:

[..]

Ja joh, laten we nog meer onnodig geld pompen in de randstad Die mensen in de provincies gaan natuurlijk zoveel met vee om, dat ze 't niet erg vinden om ook als vee vervoerd te worden
Het een sluit het ander niet uit ...
quote:
Op donderdag 3 september 2009 15:24 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Een viertje? Welk stel heeft een extra bak gekregen?

Maar die fietsenstellen moeten ze inderdaad afschaffen, is echt niet normaal hoeveel zitplaatsen (16 stuks) er weg zijn gehaald, alleen maar voor wat fietsen
Zal wel een eis van de consessieverlener zijn die het gebied 'fietsvriendelijker' wil maken ivm toerisme enzulks..
dag
pi_72402878
Is dit raar?
Als ik kaartje wil kopen bij NS Hispeed om morgen naar Antwerpen-Centraal te gaan kost het me 9,60. Als ik het zelfde doe maar dan via de kaartjesautomaat dan kost het met 13,60?

Hoe komt dat?
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 3 september 2009 @ 16:41:21 #229
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72402923
Je doet iets verkeerd

Het is vast niet twee keer hetzelfde kaartje met dezelfde voorwaarden
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_72403045
quote:
Op donderdag 3 september 2009 16:41 schreef Dr_Flash het volgende:
Je doet iets verkeerd

Het is vast niet twee keer hetzelfde kaartje met dezelfde voorwaarden
Ik voer in bij NS HiSpeed.
Nijverdal - Antwerpen-Centraal, optie dat ik dus OV-Jaartkaart heb. Dan gewoon op OK, en toen kwam die prijs eruit...

edit:
http://i25.tinypic.com/2qimdg7.jpg

[ Bericht 4% gewijzigd door DenS op 03-09-2009 16:52:40 ]
pi_72403128
quote:
Op donderdag 3 september 2009 14:22 schreef biertapper het volgende:
A4 verlengd,nieuwe spoorverbinding

***************************************
` Het kabinet heeft definitief besloten
tot het doortrekken van de A4 tussen
Delft en Schiedam,die verdiept wordt
aangelegd en er komt een tunnel.Verder
komt er tussen Rotterdam en Den Haag
een nieuwe,snelle spoorverbinding.

Minister Eurlings noemt het doortrekken
van de A4 een betere en een goedkopere
oplossing dan de verbreding van de A13.
Volgens hem wordt de reistijd bekort
omdat het verkeer tussen de twee steden
straks niet afhankelijk is van één
verbinding.

De A4 zal zonder langdurige hinder voor
het verkeer worden verlengd.De aanleg
is al decennia onderwerp van gesprek.

***************************************

Wat moet ik hierbij voorstellen? Viersporigheid Rijswijk - Schiedam?


Ik hoor net op het RTLnieuws dat milieuminister Cramer nààst de A4 een spoorverbinding eist.
dag
pi_72403392
quote:
Op donderdag 3 september 2009 15:06 schreef MarkoAlmelo het volgende:
kapotte trein tussen hengelo en borne. Zal wel de sprinter zijn die ik net (gelukkig) gemist heb
Dat ding reed al vrij snel weer volgens mij, ik stond maar 7 minuten stil met de stopper Zwolle in Hengelo.

Spoorboekjes, kun je die zo bij de bruna/primera ofzo kopen? Ik heb nu m'n OV dus ik wil het spoorwegennet van NL eens wat nader gaan onderzoeken
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 3 september 2009 @ 17:02:58 #233
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72403643
quote:
Op donderdag 3 september 2009 16:44 schreef DenS het volgende:
Ik voer in bij NS HiSpeed.
Nijverdal - Antwerpen-Centraal, optie dat ik dus OV-Jaartkaart heb. Dan gewoon op OK, en toen kwam die prijs eruit...

edit:
http://i25.tinypic.com/2qimdg7.jpg
Dat is een superdagretour. Die uit de automaat zijn 2 maanden geldig Je ziet ook de Hi Flex optie staan, 2 x die is idd 13,20
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_72404277
quote:
Op donderdag 3 september 2009 17:02 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Dat is een superdagretour. Die uit de automaat zijn 2 maanden geldig Je ziet ook de Hi Flex optie staan, 2 x die is idd 13,20
Maar ik kan dus gewoon een superdagretour nemen, en die hier thuis uitprinten? Geen idee hoe snel dat gaat
pi_72404438
quote:
Op donderdag 3 september 2009 16:54 schreef lezut het volgende:

[..]

Dat ding reed al vrij snel weer volgens mij, ik stond maar 7 minuten stil met de stopper Zwolle in Hengelo.
Dan was ik iets te snel in de bus gevlucht

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2009 17:31:58 ]
  Redactie Sport donderdag 3 september 2009 @ 17:38:57 #236
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_72404603
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
pi_72404646
quote:
Op donderdag 3 september 2009 17:38 schreef dennistd het volgende:
[ afbeelding ]
Lijkt op station Almelo ?
  Redactie Sport donderdag 3 september 2009 @ 17:41:34 #238
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_72404670
Nee, fout
Was niet de bedoeling om er raad de plaat van te maken, maar als je toch begint...
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
pi_72404751
Arnhem Velperpoort?
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 3 september 2009 @ 17:45:10 #240
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72404753
Ergens bij Arnhem ja
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Sport donderdag 3 september 2009 @ 17:47:27 #241
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_72404804
quote:
Op donderdag 3 september 2009 17:45 schreef DenS het volgende:
Arnhem Velperpoort?
helemaal juist
quote:
Op donderdag 3 september 2009 17:45 schreef Peterselieman het volgende:
Ergens bij Arnhem ja
Hengelo Oost is de langste stationsnaam die begint met Hengel maar heeft geen 19 letters hoor L?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
PSM, jij vuile postbewerker
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
  donderdag 3 september 2009 @ 17:56:09 #242
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72405004
quote:
Op donderdag 3 september 2009 17:26 schreef DenS het volgende:

[..]

Maar ik kan dus gewoon een superdagretour nemen, en die hier thuis uitprinten? Geen idee hoe snel dat gaat
Dat is een optie. Of je betaalt die paar euro meer, en wordt niet gecontroleerd tussen Roosendaal en Antwerpen, en dan zou je in principe binnen 2 maanden nog een keer kunnen reizen..
pi_72405378
quote:
Op donderdag 3 september 2009 16:38 schreef Peter het volgende:
Zal wel een eis van de consessieverlener zijn die het gebied 'fietsvriendelijker' wil maken ivm toerisme enzulks..
Haahah van Leeuwarden naar Groningen fietsvriendelijker maken tijdens een doordeweekse dag, terwijl deze lijn als een studentenlijn te boek staat. Het is een drietje wat reed (ik meen nummer 325)
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 3 september 2009 @ 18:15:59 #244
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72405519
quote:
Op donderdag 3 september 2009 17:47 schreef dennistd het volgende:
PSM, jij vuile postbewerker
Ik ben postbode, geen postbewerker
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_72405868
ach, Arriva is zowiezo lekker bezig tegenwoordig..
Dinsdag ook, had ik de trein van 16.03 naar Delfzijl.. Doet 'ie er eerst al een dik half uur erover om naar Groningen Noord te komen, om uiteindelijk niet verder te gaan als Stedum, waar iedereen er dus uit moest en in een al bomvolle trein moesten die wel naar Delfzijl ging..
MisterTao recommender: darkkingll (i know.. :P )
pi_72406432

In Catalonië plaatsen ze niet de hele naam op het bordje in sommige gevallen...

Ice (en de trein op de achtergrond ken ik niet? geen loc er voor/achter, gewoon een hele sleep wagons die ineens ophoudt.)

Hoe kom ik hier bij de uitgang?
dag
pi_72406536
quote:
Op donderdag 3 september 2009 18:46 schreef Peter het volgende:
[ afbeelding ]
In Catalonië plaatsen ze niet de hele naam op het bordje in sommige gevallen...
Wat is dan de hele naam?
quote:
[ afbeelding ]
Ice (en de trein op de achtergrond ken ik niet? geen loc er voor/achter, gewoon een hele sleep wagons die ineens ophoudt.)
Dat is een Talgo-trein. In Berlijn staan ook een aantal van dat soort garnituren op een rangeerterrein.
quote:
[ afbeelding ]
Hoe kom ik hier bij de uitgang?
Da's nog niks vergeleken bij metrohalte Berliner Platz in Essen, daar heb je uitgangen A t/m E.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2009 18:51:25 ]
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 3 september 2009 @ 19:18:58 #248
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72407503
Bordje
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_72408202
quote:
Op donderdag 3 september 2009 18:49 schreef Igen het volgende:

[..]

Wat is dan de hele naam?

Ik geloof Estació de Sants ( maar op de kaartjes korten ze ook de namen al af... Sant Vicenç de Calders > op de kaartjes is het 'S. Vincenc de C.', op treinen 'S. Vincenc' weer op andere kaartjes is het 'S. V. de Calders' )
dag
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 3 september 2009 @ 19:37:21 #250
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72408274
quote:
Op donderdag 3 september 2009 19:35 schreef Peter het volgende:

Ik geloof Estació de Sants
Ja, maar dat is natuurlijk onzin. Dat is hetzelfde als dat "Amsterdam Amstel" in Amsterdam aangegeven staat als "Amstelstation" etc
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_72408326
quote:
Op donderdag 3 september 2009 19:37 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ja, maar dat is natuurlijk onzin. Dat is hetzelfde als dat "Amsterdam Amstel" in Amsterdam aangegeven staat als "Amstelstation" etc
Maar hij staat nog weer anders op een aantal kaartjes
Mijn geheugen is alleen niet meer zo helder door de zon en sangria
dag
  donderdag 3 september 2009 @ 19:39:25 #252
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_72408358
@Peter: In Spanje rijden geen ICE's, maar Velaro's.

Beide treinstellen lijken wel flink op elkaar.

MVG,

Ofyles2
pi_72409313
quote:
Op donderdag 3 september 2009 17:56 schreef James1988 het volgende:

[..]

Dat is een optie. Of je betaalt die paar euro meer, en wordt niet gecontroleerd tussen Roosendaal en Antwerpen, en dan zou je in principe binnen 2 maanden nog een keer kunnen reizen..
Ben niet van plan om weer een keer 4 uur te gaan reizen. Tis alleen om Crientj op te halen omdat ze zo lief is
Maargoed, via website van hispeed, gaat dat beetje snel zeg maar als je daar betaald? Dat je het gelijk op je mail hebt. Aangezien ik het morgen nodig heb...
pi_72409501
quote:
Op donderdag 3 september 2009 19:39 schreef Ofyles2 het volgende:
@Peter: In Spanje rijden geen ICE's, maar Velaro's.

Beide treinstellen lijken wel flink op elkaar.

MVG,

Ofyles2
Die andere Spaanse stellen lijken nogal op de stofzuigers

De Fyra is misschien nog nét iets lelijker.
  donderdag 3 september 2009 @ 20:16:36 #255
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_72409739
Liever die stofzuiger dan dat vogelbekdier.
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 3 september 2009 @ 20:31:41 #256
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72410352
Rijdt die ook een schamele 250 voor een godsvermogen over een veel te duur speelbaantje?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 3 september 2009 @ 20:41:23 #257
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_72410711
quote:
Op donderdag 3 september 2009 20:31 schreef Dr_Flash het volgende:
Rijdt die ook een schamele 250 voor een godsvermogen over een veel te duur speelbaantje?
Nee, die rijdt met 300 door Spaanse woestijnen. Alte Velocidad España

Gelukkig dat de Spaanse regering vorig decennium besloot tot een grootschalig HSL-netwerk, kerosine verstoken of een hele tijd 120 met je bak is niet ethisch verantwoord.
  donderdag 3 september 2009 @ 20:44:11 #258
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72410811
quote:
Op donderdag 3 september 2009 19:39 schreef Ofyles2 het volgende:
@Peter: In Spanje rijden geen ICE's, maar Velaro's.

Beide treinstellen lijken wel flink op elkaar.

MVG,

Ofyles2
In Spanje rijdt de Velaro E welke een maximumsnelheid haalt van 350 km/h. Velaro is een volledig Siemens-product, wat een doorontwikkeling is van de ICE 3M welke door Siemens en Bombardier is gemaakt.
  donderdag 3 september 2009 @ 20:47:22 #259
67518 bork
Schaffner ohne Zwangzug
pi_72410945
quote:
Op donderdag 3 september 2009 20:44 schreef James1988 het volgende:

[..]

In Spanje rijdt de Velaro E welke een maximumsnelheid haalt van 350 km/h. Velaro is een volledig Siemens-product, wat een doorontwikkeling is van de ICE 3M welke door Siemens en Bombardier is gemaakt.
Ik heb er ooit ingezeten november 2004 was dat, ik was toen nog niet met treinen bezig, enige bewijsstuk is een security sticker die nog altijd op mijn koffer zit.

Dat is trouwens mijn vraag: word je als je de AVE in wil, wordt nog steeds zo streng gecontroleerd (lees net als op een luchthaven met scannen van koffers en de hele retemeteut).
I love tramcars,they go at the proper speed.You can see the world you know.They shake around,people adore them,it's great fun. B.Connolly
Wenn Träume sterben...Dann wirst du alt, Du bist dein eigener Schatten nur und du holst dich nicht mehr ein...
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 3 september 2009 @ 20:48:45 #260
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72411010
quote:
Op donderdag 3 september 2009 20:44 schreef James1988 het volgende:
In Spanje rijdt de Velaro E welke die een maximumsnelheid haalt van 350 km/h.
350 in normale dienstregeling? Ik dacht het niet. Toegelaten Vmax misschien (en dan dus getest tot 385 km/h, wat niet echt heel kinderachtig is trouwens)
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 3 september 2009 @ 20:49:36 #261
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72411053
quote:
Op donderdag 3 september 2009 20:47 schreef bork het volgende:

[..]

Ik heb er ooit ingezeten november 2004 was dat, ik was toen nog niet met treinen bezig, enige bewijsstuk is een security sticker die nog altijd op mijn koffer zit.

Dat is trouwens mijn vraag: word je als je de AVE in wil, wordt nog steeds zo streng gecontroleerd (lees net als op een luchthaven met scannen van koffers en de hele retemeteut).
Was dat niet vlak na de aanslagen op treinen in Madrid? De schrik zal er toen goed in gezeten hebben....
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 3 september 2009 @ 21:10:48 #262
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72412014
quote:
Op donderdag 3 september 2009 20:48 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

350 in normale dienstregeling? Ik dacht het niet. Toegelaten Vmax misschien (en dan dus getest tot 385 km/h, wat niet echt heel kinderachtig is trouwens)
Wel volgens Wikipedia:
quote:
The AVE Class 103 has been certified to run at 350 km/h (220 mph). During testing between Madrid and Zaragoza, on 16 July 2006, train 005 reached 403.7 km/h (250.8 mph).
Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/AVE_S-103

En ook op de website van Renfe staat 350 km/h als maximumsnelheid vermeld: http://www.renfe.es/ave/ficha_ave_s103.html
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 3 september 2009 @ 21:12:11 #263
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72412081
Lees je eigen post nog maar eens goed na dan
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 3 september 2009 @ 21:35:04 #264
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72413303
Mm, je hebt gelijk. De stellen zijn goedgekeurd voor 350 km/h.. elders lees ik dat men 300 rijdt. Beetje zonde.
pi_72414010
Waarschijnlijk een domme vraag, maar weet iemand waarom er zoveel Plan V's gestald staan op station Weert? Is al een tijdje, maar was voorheen toch nooit zo.
pi_72414155
Staan terzijde en worden niet meer ingezet helaas.
pi_72414314
quote:
Op donderdag 3 september 2009 21:44 schreef LangzaamSprinten het volgende:
Waarschijnlijk een domme vraag, maar weet iemand waarom er zoveel Plan V's gestald staan op station Weert? Is al een tijdje, maar was voorheen toch nooit zo.
Netzoals bij Zwolle. Staan ze nu ook al een jaar ofzo?
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 3 september 2009 @ 21:52:16 #268
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72414366
quote:
Op donderdag 3 september 2009 21:35 schreef James1988 het volgende:
Mm, je hebt gelijk. De stellen zijn goedgekeurd voor 350 km/h.. elders lees ik dat men 300 rijdt. Beetje zonde.
Nee hoor, valt wel mee. De ICE3's rijden qua dienstregeling ook niet harder dan 290. Maar ze MOGEN 330. Vertraginkje dichtrijden kan dus best
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 3 september 2009 @ 21:53:01 #269
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72414405
quote:
Op donderdag 3 september 2009 21:51 schreef DenS het volgende:

[..]

Netzoals bij Zwolle. Staan ze nu ook al een jaar ofzo?
Is dat geen Plan U wat daar staat?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 3 september 2009 @ 21:54:44 #270
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72414490
quote:
Op donderdag 3 september 2009 21:53 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Is dat geen Plan U wat daar staat?
Nee. Op Zwolle rangeer staat T'jes en V'tjes. U'tjes zijn op een paar na al afgevoerd. Die paar zijn van de HIJSM, het NSM en er staat nog wat in de loods in Amersfoort.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_72414568
quote:
Op donderdag 3 september 2009 21:54 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Nee. Op Zwolle rangeer staat T'jes en V'tjes. U'tjes zijn op een paar na al afgevoerd
Wanneer halen ze dat weg? Ze zien er niet meer uit...
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 3 september 2009 @ 22:02:22 #272
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72414899
zal binnenkort zo langzamerhand wel gaan gebeuren denk ik
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_72421257
Er rijdt sinds deze week ook een extra 13 reserver stam in de BNL trein, deze is nodig voor als maandag de HSL in gebruik wordt genomen. Foto is gemaakt door A.a. De korte...

©A.A. de Korte
pi_72422393
Hoihoi

Ik ben op zoek naar bouwtekeningen van een NS 2200. Ik weet dat je ze in het Utrechts archief zou moeten kunnen krijgen en sowieso is via NVM/modelbouwers.nl wel iets te krijgen maar...

ik weet dat enkelen van jullie wel door rapporten/documenten lezen van analyses etc na ongelukken, en ik meende dat hier ook wel eens bouwtekeningen in worden opgenomen.

Heeft iemand toevallig eens bouwtekeningen/schema's hiervan gezien?

Utrecht ligt nogal uit de richting en zocht eerst op iets gratis
hula
pi_72422943
quote:
Op donderdag 3 september 2009 22:02 schreef Peterselieman het volgende:
zal binnenkort zo langzamerhand wel gaan gebeuren denk ik
Ik heb nog wel wat foto's gemaakt door het hek heen van de plan V stellen. Om Zwolle Rangeer staat nu namelijk een 2 meter hoog groen hek
Zal kijken of ik ze vandaag/dit weekend ze kan plaatsen.
  vrijdag 4 september 2009 @ 06:58:35 #276
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_72423025
Ik kwam net in Breda op het station en tot mijn verbazing stond daar de Beneluxtrein: stuurstand, een stammetje in lollykleurstelling, het ICRm-stammetje en achterop de 1184. Hij stond op spoor 7, en er zaten ook wat mensen in.

Bij de actuele vertrektijden voor Breda stond hij vermeld als IC naar Antwerpen en Brussel, vertrektijd 6.38 +1. En er stond geen spoor bij. Toen ik net (6.54) vanuit Breda vertrok stond hij er echter nog.
pi_72423072
quote:
Op vrijdag 4 september 2009 06:58 schreef James1988 het volgende:
Ik kwam net in Breda op het station en tot mijn verbazing stond daar de Beneluxtrein: stuurstand, een stammetje in lollykleurstelling, het ICRm-stammetje en achterop de 1184. Hij stond op spoor 7, en er zaten ook wat mensen in.

Bij de actuele vertrektijden voor Breda stond hij vermeld als IC naar Antwerpen en Brussel, vertrektijd 6.38 +1. En er stond geen spoor bij. Toen ik net (6.54) vanuit Breda vertrok stond hij er echter nog.
Da's al de derde keer deze week dat er niks rijdt tussen Rsd - Ddr
  vrijdag 4 september 2009 @ 07:50:57 #278
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_72423294
quote:
Op vrijdag 4 september 2009 07:08 schreef Ireyon het volgende:

[..]

Da's al de derde keer deze week dat er niks rijdt tussen Rsd - Ddr
Ja, dat dus.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  vrijdag 4 september 2009 @ 08:47:33 #279
137676 TommyGun
Stik er maar in!
pi_72423850
quote:
Op donderdag 3 september 2009 20:09 schreef IntercityAPT het volgende:

[..]

Die andere Spaanse stellen lijken nogal op de stofzuigers
[ afbeelding ]
De Fyra is misschien nog nét iets lelijker.
  vrijdag 4 september 2009 @ 09:26:10 #280
235989 greavy
Kritische VIRM-hater
pi_72424568
Had gister op het traject Zwijndrecht - Rotterdam Blaak(waar ik uitstapte) een VIRM. Trein reed door naar Den Haag
Mogen ze vaker doen.

[ Bericht 21% gewijzigd door greavy op 04-09-2009 09:33:28 ]
  vrijdag 4 september 2009 @ 09:51:28 #281
178444 DenS
Crientj <3
pi_72425063
Verdomme. Betaal ik via nshispeed.nl via IDeal. Krijg ik keurig het schermpje ervoor van Ideal. Ik betalen, krijg ik weer het zelfde scherm ervoor. Ik even op me rekening kijken, is het er al af gehaald. Maar nu heb ik dus niet kunnen klikken "Terug naar webwinkel" omdat hij weer de zelfde betaal scherm van de SNS Bank opende. Kortom waar is me Hometicket nu?:x
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 4 september 2009 @ 10:20:55 #282
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72425694
In je mailbox?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 4 september 2009 @ 10:21:43 #283
178444 DenS
Crientj <3
pi_72425713
quote:
Op vrijdag 4 september 2009 10:20 schreef Dr_Flash het volgende:
In je mailbox?
Nope, als je het bevestigings scherm niet hebt gehad, gebeurd er niks. Heb al gebeld met NS Hispeed, kwam wel vaker voor. Ze ging er achter na. Nu hopen dat het voor 11:30 in me mailbox ligt
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 4 september 2009 @ 10:26:40 #284
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72425820
quote:
Op vrijdag 4 september 2009 10:21 schreef DenS het volgende:

[..]

Nope, als je het bevestigings scherm niet hebt gehad, gebeurd er niks. Heb al gebeld met NS Hispeed, kwam wel vaker voor. Ze ging er achter na. Nu hopen dat het voor 11:30 in me mailbox ligt
Haal zulke simpele kaartjes gewoon op het station uit de automaat man Geklooi altijd met dat NS HiSpeed.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 4 september 2009 @ 10:27:22 #285
178444 DenS
Crientj <3
pi_72425830
quote:
Op vrijdag 4 september 2009 10:26 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Haal zulke simpele kaartjes gewoon op het station uit de automaat man Geklooi altijd met dat NS HiSpeed.
Ah boekingscode heb ik al. Mailtje is verzonden volgens medewerker. Afwachten...
En ticket uitgeprint

Kdoe dit nooit meer
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 4 september 2009 @ 11:22:35 #286
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72427097
Nou nou, zo'n drama was het toch ook weer niet?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 4 september 2009 @ 11:26:26 #287
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_72430972
Ik heb een kaartje nodig voor volgende week zondag voor de HSL...
Alleen, hoeveel moet ik nou betalen?

Ik heb een OV-studentenkaart(week), dus is het dan mogelijk een normale enkele reis schiphol-rtm centraal te kopen(6,40)+toeslag voor Fyra(1,50) te gebruiken?
pi_72434344
Op zondag rijden er vooralsnog geen treinen over de HSL.

Verder klopt het wat je zegt.
pi_72436910
quote:
DOETINCHEM - Spoorbeheerder ProRail heeft de aanleg van dubbelspoor (‘passeerspoor’) bij station Doetinchem de Huet geschrapt. Volgens woordvoerster Els Staal is er ter hoogte van het station te weinig ruimte voor dubbelspoor, mede door de overweg die er pal naast ligt.
Kut Pro Rail KAN (stadsregio) moet voor het grootste deel van de kosten op draaien en dan durven ze het nog te schrappen zeg. Eurlings doe hier iets aan En wat ik nog steeds totaal niet begrijp dat ze heel makkelijk voor 30 miljoen dubbelspoor kunnen aanleggen. Maar nee er moeten miljarden in weer miljarden in het westen gepompt worden Zelfde geld voor de maaslijn overigens (ook dubbelspoor).
  Moderator vrijdag 4 september 2009 @ 17:11:55 #291
155227 crew  Guppy
dus
pi_72436998
quote:
Op vrijdag 4 september 2009 17:08 schreef Palmboom313 het volgende:

[..]

Kut Pro Rail KAN (stadsregio) moet voor het grootste deel van de kosten op draaien en dan durven ze het nog te schrappen zeg. Eurlings doe hier iets aan
Het is Doetinchem lieverd, Eurlings komt daar nooit Maar je hebt gelijk, het is wel kut
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 4 september 2009 @ 17:12:47 #292
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_72437024
Hoeveel mensen reizen per dag over de verdubbelde sporen in het westen vs. hoeveel mensen rijden per dag over de niet verdubbelde sporen in het oosten.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_72437172
quote:
Op vrijdag 4 september 2009 17:12 schreef Duvel het volgende:
Hoeveel mensen reizen per dag over de verdubbelde sporen in het westen vs. hoeveel mensen rijden per dag over de niet verdubbelde sporen in het oosten.
6? miljard voor een HSL 1 miljard voor verdubbelen Utrecht - Amsterdam vs 30 miljoen voor verdubbelen Doetinchem - Winterswijk.
pi_72437260
Verdubbel dan eerst Deventer-Olst maar. Daar rijden meer mensen over, de spoordijk ligt er al, de bovenleiding staat er nog en er is overal zat ruimte ( tot WO2 lag er dubbel spoor).
dag
pi_72437577
quote:
Op vrijdag 4 september 2009 17:21 schreef Peter het volgende:
Verdubbel dan eerst Deventer-Olst maar. Daar rijden meer mensen over, de spoordijk ligt er al, de bovenleiding staat er nog en er is overal zat ruimte ( tot WO2 lag er dubbel spoor).
Er lag nooit dubbelspoor. Het stompje wat je bij Deventer ziet, is van een aftakkende spoorlijn die al lang in z'n geheel opgeheven is.
  vrijdag 4 september 2009 @ 17:32:59 #296
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_72437652
quote:
Op vrijdag 4 september 2009 17:17 schreef Palmboom313 het volgende:

[..]

6? miljard voor een HSL 1 miljard voor verdubbelen Utrecht - Amsterdam vs 30 miljoen voor verdubbelen Doetinchem - Winterswijk.
Ik weet ook wel dat het debiel en uit verhouding is.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_72437762
quote:
Op vrijdag 4 september 2009 17:30 schreef Igen het volgende:

[..]

Er lag nooit dubbelspoor. Het stompje wat je bij Deventer ziet, is van een aftakkende spoorlijn die al lang in z'n geheel opgeheven is.
Waar de tuintjes op het perron liggen liep een zakspoortje naar beneden en richting Diepenveen, Eikelhof, Wezepe, Raalte en verder.
Tussen Deventer en Olst is weldegelijk dubbelspoor geweest. 1 baan is door de duitsers ontmanteld voor staal tijdens WO2. ( link )
dag
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 4 september 2009 @ 18:21:09 #298
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_72438944
quote:
Op vrijdag 4 september 2009 17:30 schreef Igen het volgende:

[..]

Er lag nooit dubbelspoor.
Welwaar. Is opgebroken en omgesmolten tot moffenkanonnen. Wat Peter ook zegt
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 4 september 2009 @ 18:27:07 #299
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_72439137
quote:
Op vrijdag 4 september 2009 17:11 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Het is Doetinchem lieverd, Eurlings komt daar nooit Maar je hebt gelijk, het is wel kut
Eurlings komt er wel, maar gaat per dienstauto weg.

Eurlings heeft zelfs geen enkel benul van wat er zich op 'zijn eigen' Heuvellandlijn en Maaslijn afspeelt.
  vrijdag 4 september 2009 @ 18:28:42 #300
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_72439183
quote:
Op vrijdag 4 september 2009 17:32 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ik weet ook wel dat het debiel en uit verhouding is.
Dat is democratie: De regering bestaat niet uit de slimste mensen.
  vrijdag 4 september 2009 @ 18:29:06 #301
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_72439192
3-0-0-configuratie.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')