Poezebeest | zaterdag 2 mei 2009 @ 19:40 |
Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6 Deel 7 cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! | |
Poezebeest | zaterdag 2 mei 2009 @ 19:44 |
Laatste posts gingen erover dat er bij Ikea nu ook bakspulletjes te koop zijn. Muis ging naar Eindhoven maar daar werden ze nog niet verkocht. | |
Susanne81 | zaterdag 2 mei 2009 @ 20:47 |
Mijn taartzaag is toevallig dit weekend kapot gegaan, snel maar even naar de Ikea dus! | |
Muis006 | zaterdag 2 mei 2009 @ 21:42 |
Ik ga hopelijk dinsdag (als de bakspullen binnen zijn!) aan de slag met een klein taartje om te oefenen. Ik wil voor moederdag een taart met 2 lagen lemon curd maken, afgestreken met botercreme en dan MMF (mijn moeder lust geen marsepein.) Vraagjes: 1. is lemon curd en botercreme geen ranzige combi? 2. hoe kan ik de taart het best bewaren als hij af is? 3. kan ik de MMF het best op een ingevet, granieten blad uitrollen of zou een siliconenmatje beter werken? 4. is een houten deegroller goed om de MMF uit te rollen? | |
DevilsAndDust | zaterdag 2 mei 2009 @ 23:06 |
IKEA verkoopt die bakspullen al een tijdje, zeker een maand of twee denk ik. Muis, ik probeer zo goed mogelijk te antwoorden! 1. Als ik vul met lemon curd doe ik er vaak ook banketbakkersroom bij, dat vind ik zelf lekkerder dan alleen maar lemon curd. Botercrème vind ik persoonlijk heerlijk, maar sommige mensen vinden het te zoet. 2. Als je alleen lemon curd en bc gebruikt, hoeft de taart volgens mij niet per sé in de koelkast. Met room erbij wel. 3. Met MMF heb ik nog nooit gewerkt, maar marsepein wil op allebei. Ik doe het op een siliconen matje omdat ik graag aan de eettafel zit te werken en liever niet in de gedeelde keuken, maar het keukenblad voldoet ook. 4. Goed invetten met crisco! Wat had je nou allemaal besteld? ![]() | |
Muis006 | zaterdag 2 mei 2009 @ 23:11 |
quote:Dankje! Is het dan zinvoller om een siliconen deegroller te halen? De houten is sowieso heel oud en van mijn vader (onze keukenprins!) dus ik wil hem niet per ongeluk kapot maken of roze kleuren ![]() De bestellijst: 1 x Wilton Icing Color kit 'Sweetheart' 2x14gr. 1 x FunCakes Mix voor Biscuit 1 kg 1 x PME Fuchsia Flower/Petal cutter set/3 1 x FMM Smoother 1 x Dragees Silver 4mm 25gr. 1 x Taartbodem zaag 30cm | |
DevilsAndDust | zaterdag 2 mei 2009 @ 23:16 |
Ik heb zelf ook alleen maar een houten deegroller, en de enige reden dat ik een siliconen zou willen is omdat de houten soms wat te groot is. Verder lukt het me er prima mee, zolang 'ie maar goed ingevet is met crisco. Dus eigenlijk is dat geen antwoord op je vraag, hè? ![]() Tof, daar krijg je wel een mooi taartje mee gefabriekt! | |
Muis006 | zaterdag 2 mei 2009 @ 23:18 |
quote:Nee maar ach ![]() En ik ben zenuwachtig want bij mij moet alles altijd in 1x goed gaan en ik zie al voor me hoe ik straks jankend met de MMF in mijn haar de keuken uit strompel omdat het niet lukt ![]() | |
DevilsAndDust | zaterdag 2 mei 2009 @ 23:25 |
Whehe, ik vond het de eerste keer ook doodeng. Je zult zien dat het allemaal hartstikke meevalt! Mijn eerste taart zag er ook niet uit, maar trots dat ik was. ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | zaterdag 2 mei 2009 @ 23:27 |
Die glitters heb ik trouwens nooit weer gebruikt. ![]() | |
Muis006 | zaterdag 2 mei 2009 @ 23:30 |
Ik vind hem prachtig! Maar ik dacht dat de glitters bloemvlekken waren ![]() | |
DevilsAndDust | zaterdag 2 mei 2009 @ 23:44 |
Poedersuiker dan nog. ![]() | |
Muis006 | zaterdag 2 mei 2009 @ 23:46 |
quote:Hoe kan ik poedersuiker vlekken voorkomen? en ik vind jouw taarten altijd prachtig ![]() | |
DevilsAndDust | zondag 3 mei 2009 @ 00:13 |
Poedersuikervlekken voorkom je door crisco te gebruiken. ![]() En bedankt! | |
Muis006 | zondag 3 mei 2009 @ 00:14 |
quote:Nee dat heb ik niet ![]() ![]() | |
Lips | zondag 3 mei 2009 @ 00:15 |
tvp! | |
DevilsAndDust | zondag 3 mei 2009 @ 00:15 |
PM je adres maar, dan stop ik morgen wat ik een klein potje (je doet best lang met een beetje) en dan doe ik dat in een envelop. Ik ga nu op bed, maar dan zie ik je PM morgen wel! | |
Muis006 | zondag 3 mei 2009 @ 00:16 |
quote:Dankje ![]() | |
soares | zondag 3 mei 2009 @ 00:34 |
TVP vanuit NYC | |
tessie | zondag 3 mei 2009 @ 12:17 |
Ik heb net een bestelling gedaan bij de leukste taartenshop! Hoop dat het snel binnenkomt, dan kan ik kijken of ik ook zonder de workshopmevrouw een taart kan maken ![]() | |
PM-girl | zondag 3 mei 2009 @ 14:09 |
Soares, ga je cakegearshoppen in NYC? ![]() Die glitters gebruik ik juist vaker nu, ik breng ze gelijkmatig op met een poederkwast, werkt als een trein! Nieuw taartje: ![]() Het fondant is niet zo goed gelukt, ik denk dat het te nat was. | |
Muck | zondag 3 mei 2009 @ 15:25 |
wat een vrolijke lente-taart ![]() | |
Poezebeest | zondag 3 mei 2009 @ 15:28 |
Leuke taart Pm-girl! Ik heb laatst glittertjes gekocht en die vind ik echt helemaal niet fijn om mee te werken. Het is totaal niet wat ik er van verwachtte, wel jammer hoor! [ Bericht 3% gewijzigd door Poezebeest op 03-05-2009 16:24:56 (Effe naam veranderd :-s) ] | |
Muck | zondag 3 mei 2009 @ 15:41 |
quote:ik heb heul geen taart gebakken, maar ik neem aan dat je PM-girl bedoelt ![]() de glitters vind ik ook niet echt fijn werken ![]() | |
Vlitsie | zondag 3 mei 2009 @ 17:24 |
Ik ben juist gek op glitters ![]() ![]() Risico van een koekenbakker hehe. | |
Muck | zondag 3 mei 2009 @ 17:37 |
dat is dus precies het probleem ![]() ik heb ook glitterbruisballen voor in bad, en wanneer ik die gebruikt heb, kun je me ook sporen door huis ![]() | |
Poezebeest | zondag 3 mei 2009 @ 17:40 |
Haha, toen ik vroeger nog turnde kregen we glitter in ons haar en dat vond je maanden later ook overal in huis terug. Bij de taartenwinkel heb ik een workshop gedaan en zij hadden wel mooie glitters en brachten dit aan met een grote poederkwast. Misschien daar maar eens glitters scoren. Heb sinds kort een reliëf mat, glitters er op en meer heb je niet nodig om een mooie taart te krijgen. | |
Lips | zondag 3 mei 2009 @ 19:15 |
Gisteren een taart gemaakt voor een vriendinnetje. Blauw gemarmerd leek haar wel mooi en omdat ze Daisy heet de Daisy Plunger Cutter natuurlijk gebruikt! Gevuld met botercreme met speculoos en aardbeienjam. ![]() ![]() ![]() | |
Raissa | zondag 3 mei 2009 @ 19:27 |
quote:Wow, mooi gedaan hoor! | |
Poezebeest | zondag 3 mei 2009 @ 19:38 |
Ziet er leuk uit, Lips! | |
_Ingrid_ | zondag 3 mei 2009 @ 19:41 |
![]() Als ik het goed heb onthouden, kun je toch bij AH kant en klare kapsel kopen? Want mijn oven heeft er geen zin meer in. En ik wil wel graag de gekregen fondant uittesten. en het vullen van een taart en afsmeren enzo. ![]() | |
DevilsAndDust | zondag 3 mei 2009 @ 21:12 |
Mooi gemaakt Lips! | |
PM-girl | zondag 3 mei 2009 @ 21:34 |
Klopt Ingrid, bij de bakproducten vind je (waarschijnlijk) onderin een kapsel met drie lagen. Ik vond wel dat de lagen erg aan elkaar plakten, dus echt handig was het niet. Ik moest het alsnog met een mes lossnijden. Een plunge cutter, is dat het reliëf dat je krijgt op je bloemblaadjes? Mooie taart! (is speculoos met jam erbij lekker?) | |
Maneki.Neko | zondag 3 mei 2009 @ 21:57 |
Mooie taarten weer ladies ![]() | |
Poezebeest | zondag 3 mei 2009 @ 22:09 |
Met een plunge cutter krijg je zowel de vorm als het reliëf, is echt heel makkelijk! | |
Lips | zondag 3 mei 2009 @ 22:32 |
quote:Plunger cutter doet inderdaad ook het motiefje. Speculoos met kersen of aardbeienjam gaat prima ja ![]() | |
DevilsAndDust | maandag 4 mei 2009 @ 11:59 |
Ik heb zojuist een kleurplaat uitgeprint om me voor het eerst te wagen aan een puzzelplaatje, ik ben benieuwd! Volgens mij is dat gepriegel van een soort dat niet voor mij weggelegd is, maar ik ga het toch proberen. Heb wel lekker veilig voor Nijntje gekozen. ![]() Nog dingen die ik absoluut moet weten voor ik ga puzzelen? | |
Poezebeest | maandag 4 mei 2009 @ 12:02 |
Het plaatje wat je op de marsepein/fondant legt even invetten met crisco anders blijft ie er aan vastplakken! | |
DevilsAndDust | maandag 4 mei 2009 @ 12:04 |
Ah, das meteen al een goede, dank je wel! Twee keer uitprinten, eentje in delen opknippen, andere in insteekhoesje, delen uitsnijden, dan zou ik een heel end moeten komen toch? Muis, m'n vriend smste net dat 'ie de envelop met een potje crisco op de bus heeft gedaan, dus dat zou je morgen moeten hebben! | |
Poezebeest | maandag 4 mei 2009 @ 12:07 |
Ja, insteekhoesje zou ik ook even invetten. Ben namelijk altijd heel bang dat het vast blijft plakken. Verder zou het zo moeten lukken, succes! | |
prinseszondererwt | maandag 4 mei 2009 @ 12:14 |
Ik hoop op inspiratie voor een moederdagtaartje. Of tvp... eigenlijk... ![]() | |
Poezebeest | maandag 4 mei 2009 @ 12:41 |
PZE, heb je al eens gekeken op deleukstetaarten? Daar hebben ze een show-off waar dagelijks vele taarten voorbij komen en ik al veel inspiratie heb opgedaan. | |
ColdFeet | maandag 4 mei 2009 @ 12:53 |
quote:Waren die K&K-kapsels niet superdroog? Dat je ze moest tremperen? | |
Muis006 | maandag 4 mei 2009 @ 14:10 |
quote:Dankjewel! ![]() Ik heb bij IKEA 3 blanda vormen gehaald (20 cm, een groter en die kleine), en voor 6 euro een houten gelakt draaiplateau ![]() ![]() Oh en deze ook bij IKEA! 4 taart onderzetters (herbruikbaar) | |
_Ingrid_ | maandag 4 mei 2009 @ 18:24 |
quote:Ziet er best droog uit ja. Wil vullen met chocomengsel. Kun je zeker niet tremperen eerst. (dat is toch besprenkelen met iets ![]() | |
prinseszondererwt | maandag 4 mei 2009 @ 18:33 |
quote:Wel op de site gekeken, maar niet de show-off ontdekt. Merci! ![]() | |
Vlitsie | maandag 4 mei 2009 @ 19:17 |
@DaD: Als je plaatje klaar is deze in een luchtdicht bakje doen, anders wordt hij hard. Wil je je puzzel op een taart overzetten, leg het plaatje eerst een paar minuutjes in de vriezer dan gaat het makkelijker. | |
Taartje | maandag 4 mei 2009 @ 19:42 |
quote:Ik heb de kant en klare kapsels van de AH al een paar keer gebruikt. Ze zien er inderdaad erg droog uit, en zo voelen ze ook. Na vullen en bekleden vond ik ze echter prima smaken! ![]() | |
DevilsAndDust | maandag 4 mei 2009 @ 21:03 |
quote:Ah, dank je. Ook goede tips! Ik kom er alleen wel net achter dat m'n plaatje net iets te groot is voor de vorm waar ik m'n voor bedoeld had. ![]() | |
Poezebeest | maandag 4 mei 2009 @ 21:26 |
Oh ja, dat is ook wel een tip, ff checken of het plaatje op de taart past! | |
tessie | dinsdag 5 mei 2009 @ 12:28 |
![]() ![]() | |
Lips | dinsdag 5 mei 2009 @ 14:03 |
Succes tessie ![]() | |
_Ingrid_ | dinsdag 5 mei 2009 @ 14:06 |
Het wil hier niet lukken en ik vind de fondant niet lekker. Dus ik blijf maar bij gewone taarten. Ohnee, kan wel gewoon vullen natuurlijk. Pfff, stom gedoe. Ik ben het bakken verleerd ofzo. Of kookboek klopt niet. Van de week 2 x biscuit gemaakt, maar mislukt. Met 2 verschillende recepten. Ik vermoed ook dat de oven er geen zin meer in heeft, lijkt wel alsof de temperaturen niet meer kloppen. | |
Taartje | dinsdag 5 mei 2009 @ 17:06 |
_Ingrid_, bij mij lukten de biscuits met gewone recepten ook niet, maar toen ik ze maakte met een biscuitmix ging het wel goed. Misschien is dat een idee? Als je fondant niet lekker vindt, kun je natuurlijk ook marsepein gebruiken. Of vind je dat niet lekker? Ik gebruik ook meestal marsepein, en fondant alleen voor witte dingetjes. Vind het ook nog eens veel fijner werken! Vorige week heb ik voor het eerst geprobeerd mijn (gevulde) kapsel af te smeren met botercreme. Ik had echter het idee dat mijn botercreme daar veeeeuul te dik voor was. Het smeerde voor geen meter uit, en er kwamen allemaal kruimels in. Hoe voorkom ik dit? Ik wil zo graag een keer een echt strakke taart! ![]() | |
Muis006 | dinsdag 5 mei 2009 @ 17:48 |
Mijn eerste poging ![]() ![]() Gevuld met lemon curd (zelfgemaakt) en frambozenjam (uit potje). Afgestreken met botercrème. | |
Poezebeest | dinsdag 5 mei 2009 @ 18:00 |
Hij is leuk Muis ![]() | |
DevilsAndDust | dinsdag 5 mei 2009 @ 18:11 |
Geweldig Muis! ![]() Wat voor recepten heb je gebruikt, Ingrid? | |
Muck | dinsdag 5 mei 2009 @ 18:39 |
Echt heel leuk Muis ![]() | |
tessie | dinsdag 5 mei 2009 @ 18:43 |
Woe echt super mooi Muis! Ik heb net ook mijn eerste taart na de workshop gemaakt! ![]() ![]() ![]() Gevuld met banketbakkersroom en 4vruchtenjam. | |
Muck | dinsdag 5 mei 2009 @ 18:46 |
Ook hartstikke leuk ![]() | |
Poezebeest | dinsdag 5 mei 2009 @ 18:47 |
Leuk Tessie! Zijn dat oeteldonk kikkers? | |
tessie | dinsdag 5 mei 2009 @ 19:12 |
oeteldonk kikkers ![]() ![]() | |
Muis006 | dinsdag 5 mei 2009 @ 19:14 |
tessie wat een leuke taart! Had je hem zomaar gemaakt of was het voor een gelegenheid? | |
Poezebeest | dinsdag 5 mei 2009 @ 19:20 |
Met carnaval in Den Bosch is de kikker een van de symbolen en zijn dan ook overal terug te vinden. Moest daar meteen aan denken toen ik het zag. | |
tessie | dinsdag 5 mei 2009 @ 19:33 |
quote:Gewoon zomaar om te oefenen ![]() ![]() Afgezien van de taart snijden (zelfs met die taartzaag ging het nog niet helemaal goed) ging het best ok ![]() | |
Lips | dinsdag 5 mei 2009 @ 21:22 |
Tessie, wat een leuke taart! Leuk dat je meteen met je spulletjes aan de slag bent gegaan! Je kikkers hebben alleen geen navel zie ik ![]() Mijn taartzaag wil trouwens ook niet altijd meteen lekker, rustig aan doen dan opeens glijdt ie door je kapsel. | |
Poezebeest | dinsdag 5 mei 2009 @ 21:27 |
Ik maak met een scherp mesje lees aardappelschilmesje altijd eerst een sneetje in het kapsel zodat ik niet met de taartzaag door de hardere buitenkant moet, dat was bij mij namelijk altijd het lastigste. | |
DevilsAndDust | dinsdag 5 mei 2009 @ 21:28 |
En ik snij gewoon met een broodmes. ![]() Ik heb alweer een enorme verlanglijst bij de webshop. Vooral enorm als in, enorm duur. ![]() | |
Poezebeest | dinsdag 5 mei 2009 @ 21:31 |
Ik heb laatst bij taart en decoratie vanalles gekocht, was ook weer een rib uit mijn lijf. Denk dat ik de komende tijd ook niets meer ga kopen, kan zo nog wel even vooruit. | |
_Ingrid_ | dinsdag 5 mei 2009 @ 21:31 |
quote:1 uit een kookboekje die ik hiervoor had gekocht met bol.com punten. Die was met boter. En 1 volgens mij een keer uit dit topic gehaald zonder boter. Ik ga als er binnenkort geld is een keer zo'n mix bestellen, als het dan nog niet wil, dan geef ik het op. Van de week nog een keer een simpele cake bakken. Kijken of dat wel lukt. | |
Taartje | dinsdag 5 mei 2009 @ 21:34 |
Wat een mooie taartjes komen weer voorbij! Prachtige roze taart met witte bloemen/sterren, zeker niet aan te zien dat het pas je eerste taart is! En de kikkertjes zijn ook leuk zeg. Ik moest inderdaad ook meteen aan Den Bosch denken! ![]() Mijn vraag nog even in herhaling... ![]() quote: | |
DevilsAndDust | dinsdag 5 mei 2009 @ 21:39 |
quote:Hmm, misschien kun je beter een oventhermometertje kopen? Hoeven volgens mij niet veel meer te kosten dan een zak mix, maar kan je daarna veel geld besparen. Ik gebruik in ieder geval het volgende recept, had je die ook? Per ei 30 gram zelfrijzend bakmeel of bloem met bakpoeder en 30 gram suiker. Per halve liter water die in je bakvorm past, neem je 1 ei. Klop de eieren met de suiker in een warmwaterbad (in de gootsteen doe ik) 10 minuten op de hoogste stand, daarna nog 2 minuten op de laatste stand. Spatel daarna heel voorzichtig de gezeefde bloem doorheen. Een beslag met 4 eieren bak ik 30 minuten op 180 graden, en dan is 'ie altijd goed. | |
Poezebeest | dinsdag 5 mei 2009 @ 21:39 |
Welke verhoudingen heb je gebruikt Taartje? Ik vind botercreme ook zo'n gedoe, soms speel ik vals en prak ik roomboter met veel poedersuiker en smeer ik daar alles mee af, ik doe het maar heel dun. Ik spuit ook geen dijkjes meer, deden ze op de workshop ook niet. | |
DevilsAndDust | dinsdag 5 mei 2009 @ 21:40 |
quote:Wat waren je verhoudingen? Mijn botercrème is nooit te dik om uit te smeren, gewoon een beetje de dikte van hazelnootpasta of zo... | |
Lips | dinsdag 5 mei 2009 @ 21:47 |
Taartje, was je botercreme wel 'warm' genoeg? Ik doe 'm soms na het mixen 5 sec in de magnetron zodat het lekker smeert (bij 1 / 1 botercreme that is). _Ingrid_, zit er een Boerenbond of Welkoop bij je in de buurt? Daar verkopen ze Soezie biscuitmix (scheelt weer verzendkosten). | |
tessie | dinsdag 5 mei 2009 @ 21:48 |
quote:Oh ja, dat is wel een goede tip! Want de buitenkant van mn kapsel was een beetje taai zeg maar, waardoor hij er bijna niet doorheen wou. En uiteindelijk ben ik op de een of andere manier scheef gegaan, waardoor de middelste laag dus een stukje miste zeg maar. Wel raar, toen met die workshop ging het heel makkelijk.... | |
_Ingrid_ | dinsdag 5 mei 2009 @ 21:51 |
quote:Volgens mij wel. Ff zoeken. Goed idee! | |
_Ingrid_ | dinsdag 5 mei 2009 @ 21:52 |
quote:Volgens mij hetzelfde recept. oventhermometer is een goed idee. | |
Poezebeest | dinsdag 5 mei 2009 @ 21:56 |
Ik heb ook wel eens zelf geprobeerd om de biscuit te maken en dat is beide keren op een mislukking uitgelopen. Ik gebruik dus ook echt alleen maar de biscuitmix, kan bijna niets mis aan gaan. | |
DevilsAndDust | dinsdag 5 mei 2009 @ 21:58 |
Heeft iemand hier de creative plaque embossing cutter, en zo ja, welke maat? | |
Poezebeest | dinsdag 5 mei 2009 @ 22:02 |
quote:Nee, heb m niet | |
LeNeHe | dinsdag 5 mei 2009 @ 22:05 |
Tessie en Muis leuke taarten! Knap hoor Muis, voor je eerste poging! ![]() Ik moet een taartje maken voor een toneelgroep, ze bestaan 25 jaar. Ik dacht confettikrullen en confetti erop te doen in blauw, rood, groen en geel maar nou weet ik niet welke kleur ik de ondergrond moet doen. Zwart is te somber denk ik. Hebben jullie tips of ideeen? En DaD? Wat is creative plaque embossing cutter en wat kun je ermee? ![]() | |
tessie | dinsdag 5 mei 2009 @ 22:07 |
![]() ![]() | |
DevilsAndDust | dinsdag 5 mei 2009 @ 22:07 |
quote:http://www.deleukstetaart(...)php?products_id=1690 Wit als ondergrond misschien? | |
Taartje | woensdag 6 mei 2009 @ 09:26 |
Haha Tessie, heel slim hoor. Iedere reden aangrijpen om een taart te maken! ![]() DaD, ik heb voor mijn botercreme dit recept/deze verhoudingen gebruikt: http://www.traktaartie.nl/Recepten/botercremecreme-au-beurre.html Voor het eerst dat ik een botercrememengsel echt lekker vind, meestal vind ik het veel te vettig smaken. Maar nu was hij lekker zoet, alleen dus nogal dik. Misschien moet ik inderdaad zoals Lips zegt, het mengsel in de magnetron doen. Ga ik proberen, bedankt voor de tip! | |
Lips | woensdag 6 mei 2009 @ 12:01 |
Taartje, kijk je wel uit met die creme, ik zie dat er water in zit en daar kunnen fondant en marsepijn niet zo goed tegen ![]() | |
tessie | woensdag 6 mei 2009 @ 12:04 |
Ik had door mijn botercreme een heel klein beetje melk gedaan, ging prima. Verder had ik ongeveer net zoveel poedersuiker als roomboter gebruikt. | |
labbit | woensdag 6 mei 2009 @ 12:16 |
Wat doen jullie om de taart heen? Marsepein? Ziet er allemaal zo mooi uit ![]() | |
DevilsAndDust | woensdag 6 mei 2009 @ 12:50 |
quote:Marsepein, fondant, of mmf (=fondant gemaakt door marshmellows te laten smelten en dan door te kneden met poedersuiker). Ik zou zeggen, probeer het ook eens! ![]() | |
ColdFeet | woensdag 6 mei 2009 @ 12:54 |
Ohh Muis, nu had ik zomaar je kunstwerk gemist ![]() | |
Muis006 | woensdag 6 mei 2009 @ 13:03 |
quote:Ja! Zelfgemaakte ook nog eens ![]() | |
ColdFeet | woensdag 6 mei 2009 @ 13:06 |
quote:Ja, dat had ik nog wel meegekregen ![]() ![]() | |
Muis006 | woensdag 6 mei 2009 @ 13:08 |
quote: ![]() Ik vroeg me trouwens af wat jullie makkelijker vinden, MMF of marsepein? Ik heb totaal geen problemen gehad met het MMF en marsepein gebruik ik niet omdat mijn ouders en zus dat niet lusten ![]() | |
DevilsAndDust | woensdag 6 mei 2009 @ 13:12 |
Ik heb alleen nog marsepein gebruikt om te bekleden en dat gaat prima bij mij! Ik lust trouwens ook geen marsepein om het 'zo' op te eten, van die figuurtjes die je rond Sinterklaas ziet moet ik niets hebben. Maar op een taart vind ik het wèl lekker. | |
Poezebeest | woensdag 6 mei 2009 @ 13:13 |
Ik vind marspein fijner om mee te bekleden, dat plakt niet zo erg en scheurt minder snel. Ook kleurt marsepein mooier. Echter vind ik een taart lekkerder met fondant, de marsepein kan best overheersen. | |
Lips | woensdag 6 mei 2009 @ 13:57 |
Ik gebruik enkel fondant, lust geen marsepijn ![]() Vind fondant prima om mee te werken! (maar heb dus ook enkel daar ervaring mee) | |
LeNeHe | woensdag 6 mei 2009 @ 14:15 |
Ik gebruik liever marsepein, vnd ik fijner werken omdat het minder snel scheurt en minder plakt. Ik gebruik fondant wel om roosjes mee te maken en andere figuurtjes. Fondant vind ik ook minder lekker smaken (het stinkt een beetje) Als jullie een taart in opdracht maken, wat vragen jullie er dan voor? Ik vind het heel moeilijk om prijzen vast te stellen (vooral ook omdat ik vind dat ik nog niet zo supergoed ben in taarten versieren). | |
DevilsAndDust | woensdag 6 mei 2009 @ 14:18 |
Ik maak nog geen taarten in opdracht (ik zou het nu langzaamaan misschien wel durven, maar eigenlijk vind ik mezelf er echt nog niet goed genoeg voor), maar als je nog maar een beginner bent zou ik gewoon een prijs vragen waarmee je de kosten die je hebt gemaakt eruit hebt. | |
ColdFeet | woensdag 6 mei 2009 @ 14:26 |
Hoeveel zou dat in jouw geval zijn voor zo'n boltaartje, DaD? Wel een beetje zakelijk zijn, hoor ![]() | |
DevilsAndDust | woensdag 6 mei 2009 @ 14:28 |
quote:Voor een boltaartje? Even denken hoor... ik heb dus nog nooit iets gevraagd, maar ik zal eens wat op een rijtje zetten. Moment. | |
Lips | woensdag 6 mei 2009 @ 14:37 |
Ik las op het forum van de leukste taarten dat iemand gewoon een euro per cm vroeg ![]() Bij een boltaart van 20 is het ook nog wel te gebruiken, bij een bolletje van 12 cm zou ik alleen denk ik wat minder vragen. | |
DevilsAndDust | woensdag 6 mei 2009 @ 14:48 |
Dus een boltaart van 20 cm (de maat die ik ook heb) zou 20 euro kosten? Daar gaan ongeveer 8 stukjes uit, dat is meer dan 2 euro per persoon! Ik heb zelf snel ongeveer het volgende berekend, waarbij je even in gedachten moet houden dat ik hier geen exacte prijzen heb staan; kassabonnetjes liggen vast nog wel ergens in het oud papier maar dat allemaal doorzoeken zou me een middag kosten. ![]() Boltaart 20 cm: 4 eieren: 0,44 120 gr bloem: 0,10 120 gr suiker: 0,20 400 gr marsepein voor bekleden: 3,00 eventueel fondant voor bijv. een strik of boetseersels: 1,00 onderbord met inpakpapier en cellofaan: 0,70 jam, halve pot: 0,60 slagroom: 0,69 roomboter: 0,35 poedersuiker: 0,40 Totaal: 7,48. Ik zou dus 8, maximaal 10 euro vragen, voor nu. Als ik beter zou zijn, en langer bezig, en meer opdrachten kreeg, zou ik dat wel iets verhogen. | |
ColdFeet | woensdag 6 mei 2009 @ 14:51 |
Dat is écht veel te weinig ![]() | |
DevilsAndDust | woensdag 6 mei 2009 @ 14:55 |
M'n vriend verklaart me ook voor gek met m'n 10 euro, maar ik zou echt nog niet meer durven vragen. | |
Muis006 | woensdag 6 mei 2009 @ 14:58 |
Maar het geheel is meer dan de som der delen he. Voor een taart in de supermarkt betaal je ook snel 10 euro, maar de taarten die jij maakt zijn heel persoonlijk en uniek. Dat geeft toegevoegde waarde en daar mag je best wat meer voor vragen vind ik. | |
De-oneven-2 | woensdag 6 mei 2009 @ 15:01 |
15 euro. Minimaal. | |
DevilsAndDust | woensdag 6 mei 2009 @ 15:06 |
Ik zou het vreselijk vinden als een 'klant' na aflevering denkt: "God, heb ik hier 15 euro voor betaald?" En dat appeltje is m'n vriend die net een compleet argumentenvuur tegen me heeft afgestoken maar hier duidelijk korter van stof is. ![]() | |
ColdFeet | woensdag 6 mei 2009 @ 15:09 |
quote:2 euro voor een stukje is niets. | |
Muis006 | woensdag 6 mei 2009 @ 15:09 |
quote:Nou dan ben ik het helemaal met het appeltje eens ![]() En als mensen wel voor 8 euro ranzige tompoezen bij AH kopen, en geen 15 euro over hebben voor jouw creaties, zijn ze blind, gestoord, of beide | |
tessie | woensdag 6 mei 2009 @ 15:14 |
Ik zou er wel wat meer voor vragen hoor, je bent er toch ook veel tijd aan kwijt. Het gaat niet alleen om het materiaal. Zou in elk geval zo rond de 20 euro gaan zitten hoor.. | |
DevilsAndDust | woensdag 6 mei 2009 @ 15:14 |
Maar goed LeNeHe, is je vraag beantwoord zo? ![]() | |
Sjeen | woensdag 6 mei 2009 @ 15:23 |
quote:Volledig mee eens... ik betaal bij de bakker al meer dan 10 euro voor een simpel fruitvlaai. En kijk voor de gein eens wat je bij de Bijenkorf voor een bolletje betaald! | |
Vlitsie | woensdag 6 mei 2009 @ 15:33 |
Ik vraag voor taartjes 2 euro p.p. en dat is dan een eenvoudig taartje met jam/chocopasta en botercreme/banketbakkersroom, bekleed met marsepein, fonant of marsefond. En eenvoudige decoratie. Andere vullingen, boetseerwerk puzzelplaatjes en/of fotoprint op de taart kan tegen een meerprijs. Voor bruidstaarten vraag ik 3,50 p.p. maar dat zijn hogere taarten, luxere vullingen en afwerking + bezorgkosten in de regio. | |
LeNeHe | woensdag 6 mei 2009 @ 15:42 |
Haha, ja bedankt allemaal! Ben namelijk nu een opdrachtje aan het maken en ik heb 15 euro gevraagd (taart van 20 cm, doorsnede). Maar dit; quote:heb ik dus ook. En nu is er tot overmaat van ramp is er een gat in de zijkant gekomen (dat ^&%$ fondant ook). ![]() | |
Lips | woensdag 6 mei 2009 @ 15:54 |
quote:Haal jij daar maar 8 stukken uit? Ik zal dan wel zuiniger zijn met m'n stukjes maar haal er 10 tot 12 uit ![]() Jou kostenplaatje komt wel redelijk overeen met wat ik voor mezelf berekend heb. Taart van 20 cm kost ongeveer 8 euro aan materiaal. Maar dan zit er nog niks bij aan electra (mixer, oven) of tijd (uuuuuuren ![]() Ik hoef er niet dik op te verdienen maar ga het ook niet weggeven! Ik heb nog geen opdrachten gehad (wel 1 staan voor in juni) maar degenen die mijn taarten hebben gezien vinden het absoluut die bedragen waard! | |
Lips | woensdag 6 mei 2009 @ 15:55 |
quote:Is het gat groot? Heb je eventueel een foto van de taart? Ik probeer zo'n dingen ook op te lossen met versiersels. | |
DevilsAndDust | woensdag 6 mei 2009 @ 16:02 |
quote:Van het boltaartje dat ik laatst voor de verjaardag van m'n vader heb gemaakt hebben 8 volwassenen en 2 kleine kinderen gegeten, dus daar ben ik ongeveer van uitgegaan. Beter overhouden dan te weinig, toch! | |
Lips | woensdag 6 mei 2009 @ 16:04 |
quote:Ja dat is zeker waar! Ik vind de ¤10,- die je noemde wel erg weinig hoor! Beetje extra mag best voor alle tijd, moeite etc die je er in stopt. Tuurlijk moet je je ook goed voelen bij een prijs, maar ¤ 15,- is echt niet te veel hoor!! | |
DevilsAndDust | woensdag 6 mei 2009 @ 16:07 |
Ik beloof jullie dat als iemand ooit een boltaartje van mij wil, dat ik er dan 15 euro voor zal vragen. | |
Lips | woensdag 6 mei 2009 @ 16:10 |
haha, dan is het goed ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 6 mei 2009 @ 17:15 |
Tvp! | |
prinseszondererwt | woensdag 6 mei 2009 @ 21:23 |
Maken jullie de kapsels eigenlijk altijd van biscuitmix? Ik zat te denken om gewoon zo'n bolschaal van IKEA te vullen met een cakemix ofzo. Zeg maar gewoon van Koopmans oid. Is dat gek? ![]() | |
Poezebeest | woensdag 6 mei 2009 @ 21:26 |
Nee dat is niet gek, maar biscuitmix is veel luchtiger dan gewone cakemix. Als je het wil vullen en bekleden met marsepein of fondant wordt dat te zwaar en te machtig. | |
DevilsAndDust | woensdag 6 mei 2009 @ 21:26 |
quote:'t Kan wel, maar omdat in cake boter zit wordt het dan een nogal zwaar geheel. | |
prinseszondererwt | woensdag 6 mei 2009 @ 21:29 |
Op zo'n fiets. Bedankt! | |
LeNeHe | woensdag 6 mei 2009 @ 21:36 |
quote:Daar houden we je aan ![]() Mijn opdracht is af! Heb nog een foto (wel wazig helaas) van de mislukte zijkant. Van de bovenkant: ![]() En de zijkant: ![]() ![]() ![]() | |
tessie | woensdag 6 mei 2009 @ 21:48 |
Wat een leuke vrolijke taart LeNeHe! Valt toch best wel mee met die zijkant, ik vind hem heel mooi. Gaaf met die sliert dingetjes! | |
DevilsAndDust | woensdag 6 mei 2009 @ 21:53 |
Jammer van de scheur, maar verder ziet 'ie er goed uit hoor! Goed opgelost. ![]() | |
ColdFeet | woensdag 6 mei 2009 @ 21:59 |
Leuk juist! Nu lijkt het alsof de scheur gehecht is ![]() Mooi taartje. Als het mijn naam&leeftijd was, zou ik er met liefde 20 euro voor neertellen ![]() | |
DevilsAndDust | woensdag 6 mei 2009 @ 22:41 |
quote: ![]() | |
prinseszondererwt | donderdag 7 mei 2009 @ 08:47 |
Mooie taart hoor! ![]() Ik heb net de leukstetaartenshop geplunderd... Kan ik toch nog moederdagtaartjes maken! ![]() | |
leo1nie | donderdag 7 mei 2009 @ 12:22 |
Hoi allemaal, Ik ben helemaal nieuw hier, en ben mijn 2e taart aan het bakken. Ik heb biscuit mix gekocht via deleukstetaartenshop, en bak in de ronde ikea vorm. Alleen beide keren dat ik het kapsel eruit haalde, was de bovenkant (als je gaat versieren dus de onderkant) wel hard, maar daaronder was het nog helemaal niet gaar. Terwijl het ding al langer in de oven stond dan hoorde. Herkent iemand dit? | |
Muis006 | donderdag 7 mei 2009 @ 12:23 |
quote:Hoelang en hoe heet heb je gebakken? En heb je een heteluchtoven of een andere? | |
Poezebeest | donderdag 7 mei 2009 @ 12:24 |
Nope, ik prik altijd met een cakeprikker erin om te kijken of die gaar is en is die dat nog niet blijft die gewoon langer in de oven staan. | |
leo1nie | donderdag 7 mei 2009 @ 12:26 |
Ik heb een combi magnetron, volgens mij is dat hetelucht. Ik heb hem op 175 graden, en hij moet 30-35 minuten, en hij heeft nu 40 minuten gestaan en is nog niet goed.. Het is niet zo erg, ik snij het gewoon eraf, want verder is hij wel goed, dan is het alleen een iets minder hoog taartje, alleen snap ik niet waarom! ![]() | |
DevilsAndDust | donderdag 7 mei 2009 @ 12:27 |
Nee, dat zou ik ook niet weten... mocht je nou een volgende keer hetzelfde hebben, dan kun je even verder bakken met aluminiumfolie over je vorm. Gaart 'ie wel verder, maar verbrand de bovenkant niet. | |
Lips | donderdag 7 mei 2009 @ 13:15 |
Als ik met biscuitmix bak in de heteluchtoven dan moet ik heel langzaam opbouwen. Wanneer ik dat niet doe krijg ik een harde, bolle bovenkant met daaronder natte prut ![]() Ik begin altijd met 10 min 125 graden, dan iets van 7 minuten 137 gradan, 7 minuten 150 graden en dan nog iets van 10 minuten 175 graden. Nog heb ik dan soms dat de bovenkant te snel gaar is en het deeg daar net onder niet helemaal gaar. | |
#ANONIEM | donderdag 7 mei 2009 @ 13:19 |
Ik wil eigenlijk wel graag een taartje maken voor moederdag ![]() Als ik marsepein ed bestel bij deleukstetaartenshop heb ik het dan voor zaterdag? En zijn er nog kant en klare kapsels te koop bij de AH? Is er trouwens een lekkere en makkelijke vulling om mee te beginnen? Ik zat te denken aan banketbakkersroom en aarbeienjam oid ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-05-2009 13:20:06 ] | |
DevilsAndDust | donderdag 7 mei 2009 @ 13:21 |
De leukstetaartenshop bezorgt niet op zaterdag, dus je bestelling van vandaag die morgen wordt verzonden komt dan pas maandag aan... | |
Poezebeest | donderdag 7 mei 2009 @ 13:25 |
Je kunt ook kijken of je in de buurt van een winkeltje woont waar ze spulletjes verkopen en daar even gaan inslaan. | |
#ANONIEM | donderdag 7 mei 2009 @ 13:26 |
quote:Ja dat is balen ![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 7 mei 2009 @ 13:28 |
quote:Voor zover ik weet niet ![]() ![]() | |
Muis006 | donderdag 7 mei 2009 @ 13:30 |
quote:Je kan het ook allemaal zelf maken ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 7 mei 2009 @ 13:32 |
quote:MMF kon je ook maken van spekjes/marshmallows toch? ![]() Maar werkt dat als je er een hele taart mee wil bedekken? ![]() | |
DevilsAndDust | donderdag 7 mei 2009 @ 13:33 |
Kijk maar naar de taart van Muis! Ook met MMF. | |
#ANONIEM | donderdag 7 mei 2009 @ 13:38 |
quote:Haha ja wauw ![]() Maar hoe heb jij dat gedaan dan Muis, of had je kant en klare MMF? | |
Muis006 | donderdag 7 mei 2009 @ 13:42 |
quote:Nee ik heb 20 marshmallows in een schaal gedaan, dat laten smelten in de magnetron. Dan heb je een soort drab, die moet je eerst doorroeren met een pollepel (anders verbrand je je vingers, heet!) en als het is afgekoeld kan je verder kneden met je handen. Toen heb ik steeds poedersuiker op de bodem van die schaal gedaan en zeg maar de marshmallows 'gepaneerd', en dat steeds door de marshmallows gekneed, nieuw laagje poedersuiker en dan weer kneden etc. tot alle poedersuiker op is (ik had 2 bussen van 250 gram). Het plakt wel heel erg dus je moet je handen goed invetten, bijv. met crisco. Oh en het duurt even maar dan heb je ook wat ![]() Af en toe heb ik ook een paar druppels water toegevoegd, dan gaat het kneden makkelijker. | |
#ANONIEM | donderdag 7 mei 2009 @ 13:45 |
quote:Klinkt tijdrovend maar niet eens zo ingewikkeld ![]() In ieder geval heel erg bedankt voor deze handleiding ![]() | |
Muis006 | donderdag 7 mei 2009 @ 13:48 |
quote:Kleurstof heb ik pas naderhand toegevoegd ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 7 mei 2009 @ 13:53 |
quote:Okay thanks ![]() ![]() | |
Poezebeest | donderdag 7 mei 2009 @ 13:53 |
quote:Waar woon je ergens? | |
#ANONIEM | donderdag 7 mei 2009 @ 13:54 |
quote:Den Helder! | |
Poezebeest | donderdag 7 mei 2009 @ 14:03 |
quote:Mmmm, dat wordt lastig want ken daar echt helemaal niks, haha. Op www.infotaartje.nl staan wel heel veel winkeltjes, wellicht ook eentje in jouw buurt. | |
tessie | donderdag 7 mei 2009 @ 15:20 |
Waar kan je eigenlijk crisco kopen? | |
DevilsAndDust | donderdag 7 mei 2009 @ 15:29 |
quote:Bij de webshop, toko's en in sommige supermarkten (ik koop het bij de Jumbo). | |
tessie | donderdag 7 mei 2009 @ 15:40 |
Oh dan ga ik hier bij de jumbo toch eens beter zoeken, ik was het nog niet tegengekomen. Thanx! | |
DevilsAndDust | donderdag 7 mei 2009 @ 16:07 |
Onze Jumbo is heel groot en heeft een complete wand met allemaal buitenlandse (geïmporteerde) dingen, daar staat het hier bij! | |
tessie | donderdag 7 mei 2009 @ 16:41 |
Ja hier hebben ze ook allemaal buitenlandse producten, dus ik hoop dat ze het ook hebben! Trouwens zou vandaag mijn bestelling van de leukste taartenshop binnen komen, maar nu blijkt dat hij pas vandaag verstuurd is door grote drukte. ![]() | |
prinseszondererwt | donderdag 7 mei 2009 @ 16:46 |
Ik geloof ook niet dat mijn bestelling op tijd gaat komen voor moederdag. Zou ik wel van balen eigenlijk... ![]() | |
Muis006 | donderdag 7 mei 2009 @ 16:47 |
Mijn bestelling is wel aangekomen vandaag ![]() | |
tessie | donderdag 7 mei 2009 @ 16:54 |
Ik heb dinsdagavond besteld, maar ze zei net aan de foon dat het dus vandaag pas verstuurd is. ![]() | |
Muis006 | donderdag 7 mei 2009 @ 16:56 |
quote:Wat stom ![]() | |
prinseszondererwt | donderdag 7 mei 2009 @ 17:12 |
Ik heb vanmorgen voor 9:00 besteld, ben benieuwd.... Misschien maar even bellen. Oh, dat kan tot 17:00. Hmm... Krijg je eigenlijk ook een bevestiging van verzending? | |
DevilsAndDust | donderdag 7 mei 2009 @ 17:17 |
Had je alweer meer spulletjes besteld Muis? ![]() | |
Muis006 | donderdag 7 mei 2009 @ 17:25 |
quote:Ja ![]() Ik heb paarse handen nu ![]() | |
DevilsAndDust | donderdag 7 mei 2009 @ 17:38 |
't Is verslavend hè. ![]() | |
leo1nie | donderdag 7 mei 2009 @ 17:55 |
quote:Dat is dus precies wat ik bedoel! Dan ga ik het op die manier proberen! Sowieso is m'n zak bijna leeg, en wil ik het volgende keer zelf maken ipv die mix, scheelt toch weer geld! ![]() | |
Muis006 | donderdag 7 mei 2009 @ 17:56 |
quote:Ja ![]() ![]() | |
tessie | donderdag 7 mei 2009 @ 18:24 |
quote:Ik had een kleine bestelling, was de vorige keer een paar dingetjes vergeten. Maar ik heb dinsdagavond om een uur of 9 besteld. En ze zei dus aan de foon dat het heel druk was, en dat daarom sommige bestellingen een dag later verstuurd waren. Gewoon net pech dus denk ik. Maar ik kan mn taart ook gewoon morgen maken, en in het ergste geval kan ik zelfs ook nog wel zonder die spulletjes, alleen dan wordt ie anders dan ik bedacht had. | |
prinseszondererwt | donderdag 7 mei 2009 @ 18:43 |
Kreeg jij wel een mailtje dat je bestelling verzonden was?? | |
tessie | donderdag 7 mei 2009 @ 19:29 |
Nee, maar dat kreeg ik de vorige keer ook niet. Ik kreeg alleen een bevestiging gelijk nadat ik de bestelling geplaatst had. En normaal is het zo dat als die bevestiging voor 9 uur sochtends binnen is, dat dan die dag verstuurd word, en als het later dan 9 uur is, dan wordt de volgende dag verstuurd. En je kan op de site je bestelnummer invullen, en dan krijg je een soort track & trace. Maar daar stond nu dus niks bij mij, omdat je dat pas kan zien de dag nadat het verstuurd is. | |
prinseszondererwt | donderdag 7 mei 2009 @ 19:44 |
Okee dank je, dan hou ik nog een beetje hoop. Ik bestelde om 8:40 vanmorgen... | |
#ANONIEM | donderdag 7 mei 2009 @ 19:57 |
Ben net terug van de AH, met dat kant en klare kapsel, mix voor banketbakkersroom, een pot aardbeienjam, een zak marshmallows, en een bus poedersuiker.. Ontbreekt er nog iets volgens jullie ![]() | |
Poezebeest | donderdag 7 mei 2009 @ 20:10 |
Heb ingrediënten (roomboter en evt. margarine en poedersuiker maar dat heb je al) voor botercreme om alles mee af te smeren? | |
DevilsAndDust | donderdag 7 mei 2009 @ 21:16 |
![]() Ik heb 'm! ![]() Edit: Hmm, ik weet bij god niet hoe ik afbeeldingurl's moet kopiëren bij Google Chrome. ![]() | |
Muis006 | donderdag 7 mei 2009 @ 21:18 |
quote:De s bij https weghalen ![]() En ik ben jaloers! | |
DevilsAndDust | donderdag 7 mei 2009 @ 21:19 |
Dank je wel Muis, zo werkt 't wel ja! | |
Vlitsie | donderdag 7 mei 2009 @ 21:23 |
oewwwwwww DaD geweldig hè? Geniet van je Kennie en vooral niet vergetn hem af en toe een aai over zijn bolletje te geven hihi. | |
Poezebeest | donderdag 7 mei 2009 @ 21:34 |
![]() ![]() | |
DevilsAndDust | donderdag 7 mei 2009 @ 21:44 |
quote:Geweldig in de aanbieding bij de Makro en gelukkig heeft de vader van m'n vriend een eigen bedrijf! | |
Poezebeest | donderdag 7 mei 2009 @ 21:47 |
Hoeveel? Ik ken ook iemand met een makropasje... | |
DevilsAndDust | donderdag 7 mei 2009 @ 21:51 |
Inclusief BTW kost 'ie ¤117,91. | |
Poezebeest | donderdag 7 mei 2009 @ 21:56 |
quote: ![]() | |
Poezebeest | donderdag 7 mei 2009 @ 22:13 |
Bij nader onderzoek bedoel ik eigenlijk de Kitchenaid die ik zo helemaal geweldig vind, maar die is zelfs in de aanbieding nog 399 euro en dat doe ik echt in geen 399 jaar. De kenwood vind ik echter een heel mooi alternatief, dus ik denk dat ik hem ook ga halen! | |
#ANONIEM | donderdag 7 mei 2009 @ 22:15 |
quote:Moet dat, roomboter ![]() | |
DevilsAndDust | donderdag 7 mei 2009 @ 22:15 |
Ik was eigenlijk ook helemaal verliefd op de KitchenAid hoor, maar die vind ik ook gewoon te duur, terwijl de Kenwood zeker niet mindere kwaliteit is! Ik zag wel een witte KA bij Betsie's in Utrecht voor 299, maar met een kleinere kom, en dus nog steeds de helft duurder... | |
Poezebeest | donderdag 7 mei 2009 @ 22:22 |
quote:Het is wel lekkerder. Ik heb laatst ook vals gespeeld en alleen margarine met heel veel poedersuiker gebruikt en dat was ook goed te eten, wel maar een dun laagje gebruikt en niet lekker dik er op gesmeerd. | |
Poezebeest | donderdag 7 mei 2009 @ 22:23 |
quote:Ik vind 299 zelfs nog veel te veel geld, ik denk dat ik heel blij ga zijn met de kenwood. Nu nog hopen dat ze hem nog hebben... | |
#ANONIEM | donderdag 7 mei 2009 @ 22:28 |
quote:Hm nou dan haal ik ook wel roomboter, niets te goed voor mn mamsie ![]() ![]() | |
Poezebeest | donderdag 7 mei 2009 @ 22:34 |
Lief hoor, breathtaking | |
tessie | donderdag 7 mei 2009 @ 22:35 |
Oh wow die is mooi DaD, en echt niet duur! Ik heb vandaag een mixer (én weegschaal in één ![]() ![]() ![]() | |
Poezebeest | donderdag 7 mei 2009 @ 23:28 |
Je moet ergens beginnen Tessie! Ik doe al een hele tijd met een mixer van de hema van 10 euro. Deed het goed, maar begint nu toch wel terminaal te worden.... | |
Franneh | vrijdag 8 mei 2009 @ 00:44 |
Een kitchenaid.. ![]() ![]() @ Lenehe: Wat een leuke taart zo met die krulletjes! Ik was zo blij met mijn super oranje vulling (leuk al die kleurstofjes ![]() ![]() De vlag vond ik leuk, maar het kroontje is zo überlelijk geworden omdat ik me nogal moest haasten. ![]() ![]() Voor de kids op mijn werk (peuters en baby's) jungle cakejes gemaakt met vrolijke strooisels. ![]() De strooisels en de prikkers waren uiteindelijk toch echt wel het spannendste. ![]() De bakjes waren overigens ook in jungle style. http://www.deleukstetaartenshop.nl/popup_image.php?pID=339 Moet nog zoveel leren als ik jullie leuke en mooie taarten zie. ![]() ![]() | |
tessie | vrijdag 8 mei 2009 @ 01:13 |
Gaaf die oranje taart Franneh, leuk dat zelfs de vulling zo oranje is! En dat kroontje is idd wel eh... apart ![]() De cakejes zien er ook lekker uit! Kan me voorstellen dat de kids die erg leuk vonden. ![]() | |
leo1nie | vrijdag 8 mei 2009 @ 08:35 |
Nou, de tweede taart is toch best aardig gelukt ![]() Nog twee vraagjes, Ik heb tylose poeder, maar als ik er lijm van wil maken wordt het heel klonterig.. Ik doe gewoon wat lauw water erbij zoals op internet stond... Iemand enig idee? En hoe maken jullie een zilveren kleur voor fondant? Ik zag laatst hier een prachtige taart met gereedschap, maar ik zie nergens zo'n soort kleurstof o.i.d. Dank jullie voor jullie hulp voor deze beginneling ![]() | |
Lips | vrijdag 8 mei 2009 @ 08:44 |
Ik kan je helaas niet aan anwoorden helpen leo1nie, maar een ander vast wel! Waar gebruik je je Kennie voor DAD? Is dat voor het maken van het deeg en de botercreme?? Ik vind het een erg chique ding maar wel veel geld voor alleen af en toe een taartje ![]() | |
DevilsAndDust | vrijdag 8 mei 2009 @ 09:09 |
Mijn handmixer staat dbovenaan aan de lijst met meest gebruikte keukenapparaten, dus ik ben er niet bang voor dat Kennie zal gaan staan verstoffen! ![]() ![]() leo1nie, je hoeft echt maar een héél klein beetje tylose toe te voegen, niet meer dan een klein mespuntje. Ik vind het zelf ook niet zo prettig werken, water met poedersuiker voldoet in de meeste gevallen ook. | |
prinseszondererwt | vrijdag 8 mei 2009 @ 10:13 |
Deleukstetaartenshop heeft het bij mij toch gered hoor, heb het pakketje al binnen. Fijn, zo voor moederdag. | |
tessie | vrijdag 8 mei 2009 @ 10:37 |
Mijn pakketje is ook net binnen gekomen! ![]() | |
Lips | vrijdag 8 mei 2009 @ 11:52 |
Ik wil ook weer bestellen ![]() Maar moet eerst maar eens opdrachten zien te krijgen zodat ik m'n hobby een klein beetje kan sponsoren!! | |
DevilsAndDust | vrijdag 8 mei 2009 @ 14:29 |
Ik heb ook maar weer een bestelling geplaatst. Marsepein, fondant, zwarte kleurstof, en een spuitmond om van die mooie toeven op cc's mee te maken; daar wil ik me ook wel eens aan wagen. | |
DevilsAndDust | vrijdag 8 mei 2009 @ 16:17 |
http://www.telegraaf.nl/e(...)lij_met_taart__.html Een filmpje over Petra Achtien van de Tafel van 18 in Utrecht. Ik heb de link trouwens van het forum van deleukstetaarten, niet dat ik zelf op de site van de Telegraaf kijk. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 8 mei 2009 @ 16:24 |
quote:Leuk fimpje ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | vrijdag 8 mei 2009 @ 16:27 |
Ik had eigenlijk iets spectaculairders verwacht, stiekem, van iemand die als beroep taarten decoreren heeft. ![]() En dat ze afsmeert met slagroom vind ik ook een beetje gek. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 8 mei 2009 @ 16:34 |
quote:Wat is daar raar aan dan ![]() En ja dan verwacht je toch wel dat ze er op zn minst 2 op elkaar doen ofzo ![]() | |
prinseszondererwt | vrijdag 8 mei 2009 @ 16:48 |
Ik had ook wat spectaculairders verwacht inderdaad... Maarre, maakt ze de marsepein nou gewoon nat voor ze gaat decoreren? Ik zit altijd een beetje te hannesen met het plakken van de fondant, gewoon vochtig maken dus? | |
DevilsAndDust | vrijdag 8 mei 2009 @ 16:51 |
quote:In slagroom zit water, dus heb je grote kans dat je marsepein gaat smelten. Maar ik ben misschien een beetje bevooroordeeld, want ik was laatst in haar winkel en ben best een beetje teleurgesteld weggegaan. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 8 mei 2009 @ 16:56 |
quote:Hm dat is jammer ja ![]() | |
DevilsAndDust | vrijdag 8 mei 2009 @ 17:02 |
Vooral het feit dat ze er eigenlijk alleen maar kant-en-klare decoraties verkopen en gebruiken, voor zover ik kon niet. Bob de Bouwers van plastic, bloemen van ouwel... Voor een taart voor 8 tot 10 personen met louter plastic poppetjes betaal je ¤37,50. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 8 mei 2009 @ 17:47 |
quote:Hm dat zou mij inderdaad ook tegenvallen ![]() | |
DevilsAndDust | vrijdag 8 mei 2009 @ 18:29 |
Ik ben zo stom geweest om m'n moeder te vragen of ze nog wensen had voor op d'r moederdagtaart... nu kan ik dus een Feyenoordtaart gaan maken. ![]() | |
Poezebeest | vrijdag 8 mei 2009 @ 18:33 |
Mij valt het idd ok wel een beetje tegen. Van een beroepstaartenbakster mag je toch wel iets uitbundigers verwachten. Ik heb ook geleerd dat je niet mag afsmeren met slagroom omdat de marsepein dan smelt. Heb vandaag wel een taartje gemaakt en deze afgesmeerd met witte chocoladepasta. Omdat ik geen zin had om botercreme te maken. ![]() | |
Poezebeest | vrijdag 8 mei 2009 @ 18:34 |
quote:Scheelt wel weer inspiratie opdoen... ![]() | |
tessie | vrijdag 8 mei 2009 @ 21:33 |
Hm die taart van het filmpje valt mij ook wel een beetje tegen... maar misschien wou ze juist een simpele taart laten zien, zodat iedereen het zelf thuis na kan maken ofzo? Ik heb vandaag weer 2 taarten gemaakt. Deze voor mijn mams ![]() ![]() ![]() En deze voor mijn vriendinnetje ![]() ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 8 mei 2009 @ 22:09 |
Ohhh Tessie, wat is die eerste ongelooflijk schattig ![]() ![]() Je hebt de smaak wel te pakken, he ![]() | |
tessie | vrijdag 8 mei 2009 @ 22:18 |
Ja ik vind het echt zó leuk! Ik word er helemaal vrolijk van. En ik heb nu zwangerschapsverlof, dus ik heb toch hele dagen niks te doen haha! Voor eind volgende week heb ik nog een gelegenheid om een taartje voor te maken, en die week erna ook weer ![]() | |
Poezebeest | vrijdag 8 mei 2009 @ 22:51 |
Leuke taartjes Tessie! Ga je ook je eigen geboortetaartje maken? Of cupcakes ipv beschuit met muisjes... | |
prinseszondererwt | vrijdag 8 mei 2009 @ 22:54 |
Leuk Tessie!! Lieve bijtjes. | |
tessie | vrijdag 8 mei 2009 @ 22:55 |
Ik denk dat ik daar op dat moment niet zoveel zin in heb ![]() ![]() | |
Poezebeest | vrijdag 8 mei 2009 @ 23:05 |
Kun je ook vantevoren al maken en dan invriezen... Is wel een mooie missie ![]() | |
tessie | vrijdag 8 mei 2009 @ 23:30 |
Haha ja maar zo hou ik het ook nog een beetje verspreid, heb ik ook weer wat te doen enzo ![]() Maar als ik daarna ff geen gelegenheden meer heb voor taartjes, dan maak ik er denk ik wel nog een paar en die gooi ik dan gewoon in de vriezer. Over een tijdje heb ik vast juist tijd tekort. | |
prinseszondererwt | zaterdag 9 mei 2009 @ 10:33 |
Hebben jullie in Nederland al ergens zakken met poedersuiker gevonden? Ik werk nu met die bussen, maar is snel op en onhandig werken vind ik. Ik ga zo aan de slag met de moederdagtaartjes, foto's volgen (als het de moeite waard is... ![]() | |
soares | zaterdag 9 mei 2009 @ 11:38 |
ik heb ze bij planet cake in rotterdam gehaald... was volgens mij helemaal niet duur | |
Muis006 | zaterdag 9 mei 2009 @ 12:24 |
Ik heb die kant en klare fondant van deleukstetaarten gebruikt (Pettinice Extra Wit rolfondant), wat een ramp is dat spul! Uitrollen ging goed. Loshalen van het aanrecht en zonder scheuren over het kapsel leggen niet ![]() | |
lienelien | zaterdag 9 mei 2009 @ 13:16 |
Gisteren weer eens mini cupcakes gemaakt: helaas zijn ze onderweg op de fiets allemaal tegen elkaar aan gevallen en zagen ze er niet meer zo mooi uit ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 9 mei 2009 @ 18:11 |
Ooh wat een afschuw ![]() ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 9 mei 2009 @ 18:12 |
![]() En de falende zijkant ![]() ![]() | |
prinseszondererwt | zaterdag 9 mei 2009 @ 18:17 |
Breathtaking, niet gek voor een eerste! Lief taartje hoor. ![]() Mijn derde en vierde taartje, met de allereerste zelfgebakken kapsels. Ik ben best heppie met mijn moederdagtaartjes. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 9 mei 2009 @ 19:05 |
quote:Wauw ![]() | |
tessie | zaterdag 9 mei 2009 @ 21:14 |
Oh wow prinses zonder erwt ![]() Breathtaking, jammer van je zijkantje en dat het een beetje moeilijk ging, maar het is wel een leuke taart geworden! | |
DevilsAndDust | zondag 10 mei 2009 @ 01:46 |
Ik ben vanavond om half 8 begonnen met m'n moederdagtaart, en het lijkt nog nergens op. ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | zondag 10 mei 2009 @ 12:45 |
Feyenoord vond ik een stom thema (vooral omdat ik m'n vader ervan verdenk dat bedacht te hebben ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 10 mei 2009 @ 13:14 |
quote:Goed geslaagd joh ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | zondag 10 mei 2009 @ 13:18 |
quote:Thanks. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 10 mei 2009 @ 14:17 |
quote:Hoezo ben je niet helemaal tevreden dan? Toch liever iets anders gedaan qua decoratie? | |
Poezebeest | zondag 10 mei 2009 @ 16:06 |
Breathtaking: Je hebt je taartje nog goed kunnen redden, ziet er erg goed uit ![]() PZE: Wauw, heel mooi geworden! ![]() DaD: Ook weer een heel mooi taartje en inderdaad veel leuker dan een Feyenoord taart! Denk dat je moeder er ook heel blij mee zal zijn ![]() | |
tessie | zondag 10 mei 2009 @ 17:55 |
Wow das veel leuker dan een Feyenoord taart DaD! Hoe krijg je die bloemetjes zo dat die randjes wat omhoog staan? Is dat iets anders dan marsepein? | |
Appletree | zondag 10 mei 2009 @ 17:57 |
Wat een mooie taarten ![]() | |
Trigalti | zondag 10 mei 2009 @ 18:01 |
Wat zou ik graag een keer zo'n taart krijgen zeg ![]() | |
DevilsAndDust | zondag 10 mei 2009 @ 21:23 |
quote:Nee, das wel met marsepein. Ik heb bloemetjes uitgestoken met deze plunger: http://www.deleukstetaartenshop.nl/popup_image.php?pID=595, daarna de blaadjes een beetje platgedrukt zodat ze wat groter werden, en ten slotte gewoon een beetje de blaadjes naar binnen gerold. M'n ma was er heel blij mee, ik neem aan de rest van de moeders ook met die prachtige taarten die ik hier heb gezien! ![]() | |
tessie | zondag 10 mei 2009 @ 22:59 |
Thanx voor de uitleg! Ziet er heel anders uit dan die plunger zelf, leuk! Mijn moeder en schoonmoeder vonden mn bloempjes en bijtjes taart ook erg mooi en lekker ![]() | |
Taartje | maandag 11 mei 2009 @ 08:57 |
Wat een mooie taartjes zijn er weer voorbij gekomen! ![]() DevilsandDust, heb je de rode marsepein/fondant zelf gekleurd? Wat een mooie diepe tint zeg, dat lukt mij maar niet! | |
Lips | maandag 11 mei 2009 @ 09:42 |
Ik heb vrijdag samen met mijn vriend 2 taarten zitten maken (jaja, hij heeft zelf een taart voor moederdag gemaakt ![]() Foto's heb ik nog niet online, komen vanavond of morgen!! | |
De_Taartjesfee | maandag 11 mei 2009 @ 09:48 |
quote:Mooi! Het lijkt wel een beetje Pipstudio-stijl ![]() | |
het-is-mij | maandag 11 mei 2009 @ 09:53 |
Wat een mooie taarten komen er weer voorbij. De taarten ben ik maar mee gestopt, kapsels e.d. was geen probleem maar het bekleden ![]() Als ik wat doe maak ik vaak cupcakes, met q-day kwamen alle vrienden ontbijten en toen ff oranje kleurstof bij de bakker gehaald en oranje glazuur gemaakt etc. Maar........nu zie ik hier cupcakes met van die mooie toefjes voorbij komen. Wie heeft daar een recept van en wat is het precies? | |
De_Taartjesfee | maandag 11 mei 2009 @ 10:20 |
botercreme is dat meestal. Kun je maken van botercrememix, te koop in de webshop van deleukstetaarten, maar is ook van soezie te koop. Als je een lekker smaakje wil, kun je er een pakje saroma door mengen. Kost niet veel, is wel lekker ![]() | |
het-is-mij | maandag 11 mei 2009 @ 10:31 |
oke dank u, ff gaan webshoppen dus. En daar kun je dan eventueel ook weer kleurstoffen e.d. doorheen doen neem ik aan want de gewone botercreme is gewoon neutraal van smaak ofzo? En machtig denk ik? | |
De_Taartjesfee | maandag 11 mei 2009 @ 10:32 |
Machtig valt wel mee, er wordt ook water doorheen geklopt wat het minder zwaar maakt. Andere kleur- en smaakstoffen kan uiteraard ook. Koffie erdoor, dan heb je mokkaroom ![]() | |
het-is-mij | maandag 11 mei 2009 @ 10:39 |
Inderdaad, goed idee, het is soms zo simpel. En kun je de cake-jes ook iincl. die botercreme in de diepvries doen of word dat niet wat? En dat spuit je gewoon met een slagroomspuit ofzo erop? Wat een vragen he? ![]() | |
DevilsAndDust | maandag 11 mei 2009 @ 11:00 |
De spuitmond die het beste resultaat schijnt te geven voor toeven op cupcakes is 2D van Wilton. http://www.deleukstetaartenshop.nl/product_info.php?cPath=29_86&products_id=712 Ik heb 'm ook in bestelling staan. ![]() Taartje, het rood is inderdaad marsepein, gekleurd met Red Red (dubbel ja) van Wilton. M'n vriend heeft voor me gekneed, want ik kwam er om kwart voor 10 op zaterdagavond achter dat ik geen roomboter meer had, dus ben ik nog halsoverkop naar de enige supermarkt gefietst die tot 10 uur open was. ![]() | |
De_Taartjesfee | maandag 11 mei 2009 @ 11:03 |
Ik denk dat je het wel in kan vriezen, het is daarna alleen niet meer zo luchtig en romig als wanneer het net geklopt is. Ik vries het ook wel eens in voor later gebruik dus met cc en al invriezen zou ook moeten lunnen ![]() | |
DevilsAndDust | maandag 11 mei 2009 @ 11:06 |
Maar als je botercrème invriest voor later gebruik wordt wel geadviseerd om het dan eerst weer even een minuutje te kloppen of zo, toch? | |
De_Taartjesfee | maandag 11 mei 2009 @ 11:12 |
Om het te verwerken ja, om het te eten niet hoor ![]() | |
MariaEtcetera | maandag 11 mei 2009 @ 11:37 |
Wat een mooie taartjes ![]() ![]() Ik heb wel een vraagje! Waar kan ik vinden hoe ik zo'n boltaartje zou kunnen maken? Zo'n beklede? Ik ben nogal een baknoob maar wil er denk ik een maken voor mn mams d'r verjaardag! Maar ik weet dus niet wat er ín zo'n bol zit, en vervolgens hoe je hem kan bekleden ![]() Excuus als het hier al ergens in dit topic staat, ik kon het zo gauw niet vinden! | |
DevilsAndDust | maandag 11 mei 2009 @ 11:40 |
Alle taartjes worden gemaakt met biscuitdeeg, wat je zelf kunt maken of met een bakmix uit de webshop van o.a. deleukstetaarten. De bolvormen kunnen gewoon in de oven! Daarna doorsnijden, vullen met wat je maar lekker vindt (room, jam, vers fruit, chocola, wat jij wil) en daarna bekleden met marsepein, fondant of mmf. Vervolgens ga je los met decoraties! Gerichtere vragen zijn iets gemakkelijker te beantwoorden. ![]() | |
MariaEtcetera | maandag 11 mei 2009 @ 11:47 |
quote:Hihi, sorry! ![]() ![]() Ik dacht denk ik aan een stap-voor-stap-recept ofzo ![]() - Ingedriënten voor het cakespul + hoe je dat maakt - Ingedriënten voor de bekleding (kennelijk dus marsepein, fondant of mmf ![]() - En decoraties, die worden ook van marsepein e.d. gemaakt methinks? Weet je, ik ga wel gewoon zelf op die deleukstetaarten site kijken! Daar word ik vast wijzer van ![]() Dank je wel voor het snelle antwoord iig, DaD ![]() | |
DevilsAndDust | maandag 11 mei 2009 @ 11:56 |
Als je de voorgaande delen hier doorleest, vind je ook al veel antwoorden! Al was het maar omdat ik die vragen ook gesteld heb. ![]() | |
leo1nie | maandag 11 mei 2009 @ 12:23 |
Ik heb de hele ochtend geprobeerd om roosjes te maken van mijn fondant, maar ik vind het nog steeds heel erg moeilijk en ze zien er echt niet mooi uit. Misschien heb ik het niet dun genoeg uitgerold.. Ik heb wel tylosefondant gebruikt.. En: Wat een prachtige taartjes komen hier voorbij zeg! Ik heb voorlopig even geen gelegenheid om te bakken ![]() | |
Phaidra | maandag 11 mei 2009 @ 13:15 |
Hoi! Ik wil binnenkort ook eens proberen om zelf een taart te decoreren... Ik heb zaterdag bij duikelman in a'dam heel veel spullen gezien die ik nodig zou hebben, maar het is allemaal zo duur! Op dit moment heb ik er in ieder geval geen geld voor, dus ik moet nog even wachten. Maar. Ik heb wel alvast een vraag: is er nog verschil in consistentie tussen marsepein/ fondant / mmf? Wat is makkelijker om mee te beginnen? Of maakt het niet uit? Ik hou zelf niet echt van marsepein, fondant lijkt me lekkerder, maar als marsepein makkelijker is, begin ik daar wel mee ![]() Oh ja, hulde voor de baksels die hier voorbij komen ![]() | |
Trusten | maandag 11 mei 2009 @ 13:19 |
quote:Stap 1: http://www.maakjetaart.nl/home.php?PID=Taarten&AID=49&SAID=37 Stap 2 tm 10 http://www.maakjetaart.nl/home.php?PID=OverOns&AID=91 | |
DevilsAndDust | maandag 11 mei 2009 @ 13:28 |
Allemaal Slankies hier! ![]() Phaidra, ik bekleed altijd met marsepein, en dat gaat gemakkelijk! Met fondant lijkt me lastiger omdat dat sneller scheurtjes geeft, maar geprobeerd heb ik het nog niet. | |
MariaEtcetera | maandag 11 mei 2009 @ 13:30 |
quote: ![]() Thanks a bunch! *bookmarkt* | |
Phaidra | maandag 11 mei 2009 @ 13:51 |
quote:Ja, jullie zijn ook zo enthousiast! Ok, de eerste keer zal ik dan maar marsepein gebruiken. Scheelt wel dat ik er zelf dan niet zoveel van zal eten! Trusten, dank je wel voor de link van de site van maakjetaart! Ziet er handig uit iig. | |
DevilsAndDust | maandag 11 mei 2009 @ 14:01 |
Misschien is het een idee om wat van die linkjes in de OP te zetten, in het volgende topic? | |
Lips | maandag 11 mei 2009 @ 14:28 |
Ik heb nog nooit marsepijn gebruikt, enkel fondant. Vind het prima werken, geloof niet dat het verschil zo groot zal zijn. | |
tessie | maandag 11 mei 2009 @ 14:35 |
Ik hou zelf ook niet van marsepein, maar zo op een taart vind ik het wel lekker. Het is ook maar een dun laagje. Maar als ik bijvoorbeeld zo´n parelsnoer-randje (of hoe noem je dat eigenlijk??) maak om de taart heen, laat ik dat altijd gewoon liggen haha, vind ik dan weer too much. Die linkjes in de OP is trouwens wel een heel goed idee, makkelijker terug te vinden voor iedereen. | |
Lips | maandag 11 mei 2009 @ 20:28 |
Zoals beloofd hier de moederdagtaarten ![]() Mijn taart was een uitdaging omdat mijn kapsel gebroken was... Een before en een after foto ![]() Before: ![]() After: ![]() Mijn vriend had ook een taart gemaakt voor zijn moeder. Hij heeft wel meteen laten weten dat hij het nooit meer doet ![]() ![]() | |
De_Taartjesfee | maandag 11 mei 2009 @ 20:30 |
Voor Mama ![]() ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | maandag 11 mei 2009 @ 21:56 |
Aww, Voor Mama! ![]() En oooh, wat had je een toffe 'taart met een stuk eruit' kunnen maken van jouw kapsel! Ik hoop dat je weet wat ik bedoel want ik heb er ooit eentje gezien op hetleukstetaartenforum, maar ja, vind dat maar eens terug. ![]() | |
Lips | dinsdag 12 mei 2009 @ 08:15 |
quote:Haha, ja ik weet wat je bedoelt! Maar dan had ik 'het stuk eruit' er niet bij kunnen maken. Ik wil die nog wel ooit gaan maken hoor! maar dan wel met 'het stuk eruit' erbij ![]() | |
Vlitsie | dinsdag 12 mei 2009 @ 19:01 |
quote:Zoiets bedoel je vast wel. Helaas kon ik die van de leukste taarten niet vinden maar deze vond ik op cake central en ook gewoon helemaal tof ![]() ![]() Nu weer verder me vergapen aan taartjes en taartboeken. En tussendoor eens mailtjes beantwoorden. Opeens veel aanvragen voor taarten en bruidstaart proeverijen ![]() ![]() ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | dinsdag 12 mei 2009 @ 19:21 |
Ja, geweldig! Ik heb ook de foto gevonden die ik op deleukstetaarten bedoelde, de taart was van Keetie.![]() Heb jij trouwens ook een site waar mensen taarten kunnen bestellen, Vlits? | |
Nonneke | dinsdag 12 mei 2009 @ 19:29 |
Iemand wel eens cupcake cups besteld bij deleukstetaartenshop.nl ?![]() Zijn ze een beetje vergelijkbaar met die van bv dr. Oetker (of Utker ![]() En hoe zijn hun bak mixen ? | |
Vlitsie | dinsdag 12 mei 2009 @ 19:31 |
Ow ja die taart was van Keetie. Die maakt zulke leuke dingen altijd. Maar mensen kunnen inderdaad taarten via mijn website bestellen DaD. | |
tessie | dinsdag 12 mei 2009 @ 20:12 |
Oh die taarten met zo´n stuk eruit zijn echt super leuk! ![]() En waarom wordt dr Oetker eigenlijk ineensuitgesproken als dr Utker?? ![]() | |
LeNeHe | dinsdag 12 mei 2009 @ 20:33 |
Leuk! Die gaat op mijn verlanglijstje om eens te maken. quote:Ha! Ik was dus niet de enige die dat dacht. | |
Lips | dinsdag 12 mei 2009 @ 21:26 |
quote:Lol, dat geldt dus ook voor mij ![]() | |
DevilsAndDust | dinsdag 12 mei 2009 @ 21:40 |
quote:En daar krijg je dus best veel aanvragen door? Mocht ik namelijk ooit opdrachten willen gaan doen, zal ik toch reclame moeten gaan maken, denk ik. Ik geef nu veel taartjes weg aan familie, maar die wonen allemaal zo ver weg dat taarten maken voor anderen die daar op visite zijn gewoon totaal onpraktisch is. En ik hoorde de Dr. Utker ook op tv van de week. ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 12 mei 2009 @ 23:13 |
quote: ![]() Alleen bakken voor gelegenheden, en niet zelf opeten, popjes ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 13 mei 2009 @ 22:31 |
Wauw, wat staan er mooie creaties in dit topic! Ik zou ook heel graag met fondant willen leren werken, al die mooie figuurtjes die je kunt maken/uitsteken. Alleen lijkt het me zo moeilijk om dat laagje kreukvrij over je taart te leggen? Is dat niet heel lastig om het niet te laten bobbelen onderaan de rand? Ik heb net met een vriendin een Wiltoncursus gevolgd, om te leren decoreren met botercreme, en afgelopen dinsdag was de laatste les (in totaal waren er 4 lessen). Dat was geweldig om te doen! En dat lijkt me ook gemakkelijker dan met fondant werken, omdat botercreme uitsmeerbaar is. Dit was mijn eindtaart (met een lemoncurd vulling, wat ik zo in de taart verwerkt uiteindelijk lekker vond smaken, maar toen ik het erop aan het smeren was zag er net uit als zalf, brrr ![]() ![]() | |
De_Taartjesfee | woensdag 13 mei 2009 @ 22:37 |
Mooi gemaakt Spuuglokje! Echt helemaal super ![]() Ik bak er nog niks van, spuitwerk. Misschien ook eens een cursus gaan doen. Fondant en marsepein zijn producten waar je even mee moet leren werken, het is niet zo moeilijk als het er uit ziet. Er zijn hulpmiddelen genoeg om het mooi glad te krijgen ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 13 mei 2009 @ 22:46 |
Dank je wel De_Taartjesfee. Als die cursussen niet zo'n vreselijk dure hobby waren, stopte ik al mijn vrije tijd erin. ![]() ![]() | |
De_Taartjesfee | donderdag 14 mei 2009 @ 00:36 |
Ja het is wel een dure hobby, alles bij elkaar ![]() Maar ik maak er altijd wel veel vrienden mee ![]() | |
leo1nie | donderdag 14 mei 2009 @ 11:13 |
Wat voor taartendozen/vervoermiddelen hebben jullie behalve die van de action? Hier bij de action hebben ze het niet, blokker, xenos en hema levert ook niets op! Wat een prachtige taart die met dat stukje eruit! ![]() | |
DevilsAndDust | donderdag 14 mei 2009 @ 14:08 |
Die van de Action (dat blauwe ding bedoel je toch?) vind ik echt heel lelijk, dus als ik een taart weggeef zet ik 'm op een plankje (op maat laten zagen bij de bouwmarkt) waar inpakpapier en cellofaan omheen zit. Ook weer inpakken met cellofaan, wat linten eromheen en je hebt een hartstikke leuk cadeau. Heeft ook al meerdere treinreizen overleefd! Anders kun je ook nog van die witte kartonnen taartdozen gebruiken. | |
Taartje | donderdag 14 mei 2009 @ 15:52 |
DaD, gaat dat dan niet schuiven op de plaat? Wel een mooie oplossing in ieder geval, beter dan die lelijke doos! Iemand ook een goed idee voor het vervoeren van cupcakes? Had cadeaudoosjes besteld bij deleukstetaartenshop, maar die zijn eigenlijk net te groot. Ben op zoek naar een bak met afzonderlijke hokjes voor de cakejes. En dan het liefst ook nog een beetje betaalbaar ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 14 mei 2009 @ 15:59 |
quote:Die verkopen ze op deleukstetaartenshop.nl | |
DevilsAndDust | donderdag 14 mei 2009 @ 16:29 |
Nee, ook al zou je willen, die krijg je echt niet meer van z'n plek. En anders even een likje botercrème eronder, plakt het zeker goed vast! Ik heb er zelfs al eens mee gefietst! Zijn van die plastic kokertjes een idee? Dat ziet er altijd zo mooi uit! | |
tessie | donderdag 14 mei 2009 @ 17:05 |
Ik had de vorige keer dat de onderkant van mijn kapsel helemaal aan het bord bleef plakken... Helpt het als ik dat bord eerst invet, of zijn daar andere handige trucs voor? | |
DevilsAndDust | donderdag 14 mei 2009 @ 17:16 |
Taartkartonnetje ertussen? | |
heartwork | donderdag 14 mei 2009 @ 20:08 |
quote:Inderdaad! Ik vind het nu zo pauper klinken. Die reclame van die kwarktaart slaat ook echt nergens op. 'roze staat je goed'. Maar ze zijn wel lekker (en erg makkelijk te maken). | |
tessie | donderdag 14 mei 2009 @ 20:21 |
Toen ik hem van het bord losgekregen had, en op een taartkartonnetje had gelegd, bleef ie later daar ook aan plakken... maar dat kwam dan misschien omdat het onderste laagje er toen al af was? Normaal op een kartonnetje blijft het dus niet plakken? | |
DevilsAndDust | donderdag 14 mei 2009 @ 21:41 |
Volgens mij snap ik niet helemaal over wat voor bord je het hebt en waarom je 'm daar af zou willen halen. ![]() | |
tessie | donderdag 14 mei 2009 @ 21:55 |
Ik had het kapsel om af te koelen op een gewoon groot bord gelegd, maar toen hij afgekoeld was, wou ik hem op een taartkartonnetje leggen omdat ik dat handiger vond omdat het bord niet helemaal plat is en het dus zo lastig was om hem te bekleden enzo. Maar toen was hij dus echt aan het bord vastgeplakt, waardoor het buitenste (onderste) laagje zeg maar aan het bord bleef vastplakken. En later, bij het aansnijden van de taart, kwam hij weer heel moeilijk los van het kartonnetje... Daar was ie dus ook aan vast gaan plakken. Zo wat duidelijker? | |
DevilsAndDust | donderdag 14 mei 2009 @ 22:01 |
Af laten koelen is misschien handiger op een taartrooster, en het klinkt alsof je taart nog een beetje vochtig was? Had je 'm in de koelkast of vriezer gehad? | |
tessie | vrijdag 15 mei 2009 @ 07:20 |
Ja ik had hem inderdaad in de koelkast gehad bedenk ik me net. Dat kan je dus blijkbaar beter niet doen? ![]() | |
DevilsAndDust | vrijdag 15 mei 2009 @ 08:25 |
Ja, juist wel! Maar dan weet ik ook niet waardoor 'ie zo plakte, sorry. ![]() | |
tessie | vrijdag 15 mei 2009 @ 09:43 |
Oohh ![]() | |
PM-girl | zaterdag 16 mei 2009 @ 09:44 |
Ik wil taart afwerken met (gekleurde) witte chocoladeganache. Moet ik de taart eerst afsmeren met botercreme, of kan de ganache meteen op het kapsel? | |
Trusten | zaterdag 16 mei 2009 @ 09:46 |
quote:Ganache kan er meteen op maar door afsmeren met botercreme en daarna gladstrijken met een heet paletmes wordt ie wel strakker, ik gebruik trouwens bij witte altijd een andere verhouding.. 300 gram witte chocolade op 200 cc slagroom | |
PM-girl | zaterdag 16 mei 2009 @ 10:28 |
Ah dat is ook nog een handige tip! Dankje! |