 
		 
			 
			
			
			 dus een taart van 20 cm kost ¤ 20,- en van 24 cm ¤ 24,-. Vond dat wel een mooie theorie!
 dus een taart van 20 cm kost ¤ 20,- en van 24 cm ¤ 24,-. Vond dat wel een mooie theorie! 
			 
			
			
			 . Alles is dus zo'n beetje geschat met wat ik in m'n hoofd heb wat ingrediënten kosten.
. Alles is dus zo'n beetje geschat met wat ik in m'n hoofd heb wat ingrediënten kosten. 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 .
. 
											 
			 
			
			
			Nou dan ben ik het helemaal met het appeltje eensquote:Op woensdag 6 mei 2009 15:06 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik zou het vreselijk vinden als een 'klant' na aflevering denkt: "God, heb ik hier 15 euro voor betaald?"
En dat appeltje is m'n vriend die net een compleet argumentenvuur tegen me heeft afgestoken maar hier duidelijk korter van stof is..
 
  
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Volledig mee eens... ik betaal bij de bakker al meer dan 10 euro voor een simpel fruitvlaai. En kijk voor de gein eens wat je bij de Bijenkorf voor een bolletje betaald!quote:
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			heb ik dus ook. En nu is er tot overmaat van ramp is er een gat in de zijkant gekomen (dat ^&%$ fondant ook).quote:Ik zou het vreselijk vinden als een 'klant' na aflevering denkt: "God, heb ik hier 15 euro voor betaald?"
 Ik heb er al een klein stukje nieuw fondant overheen gedaan en ga het zoveel mogelijk proberen te verdoezelen met de versieringen. Iemand tips?
 Ik heb er al een klein stukje nieuw fondant overheen gedaan en ga het zoveel mogelijk proberen te verdoezelen met de versieringen. Iemand tips?
											 
			 
			
			
			Haal jij daar maar 8 stukken uit? Ik zal dan wel zuiniger zijn met m'n stukjes maar haal er 10 tot 12 uitquote:Op woensdag 6 mei 2009 14:48 schreef DevilsAndDust het volgende:
Dus een boltaart van 20 cm (de maat die ik ook heb) zou 20 euro kosten? Daar gaan ongeveer 8 stukjes uit, dat is meer dan 2 euro per persoon!

 ).
 ). 
			 
			
			
			Is het gat groot? Heb je eventueel een foto van de taart?quote:Op woensdag 6 mei 2009 15:42 schreef LeNeHe het volgende:
Haha, ja bedankt allemaal!
Ben namelijk nu een opdrachtje aan het maken en ik heb 15 euro gevraagd (taart van 20 cm, doorsnede).
Maar dit;
[..]
heb ik dus ook. En nu is er tot overmaat van ramp is er een gat in de zijkant gekomen (dat ^&%$ fondant ook).Ik heb er al een klein stukje nieuw fondant overheen gedaan en ga het zoveel mogelijk proberen te verdoezelen met de versieringen. Iemand tips?
 
			 
			
			
			Van het boltaartje dat ik laatst voor de verjaardag van m'n vader heb gemaakt hebben 8 volwassenen en 2 kleine kinderen gegeten, dus daar ben ik ongeveer van uitgegaan. Beter overhouden dan te weinig, toch!quote:Op woensdag 6 mei 2009 15:54 schreef Lips het volgende:
[..]
Haal jij daar maar 8 stukken uit? Ik zal dan wel zuiniger zijn met m'n stukjes maar haal er 10 tot 12 uit
Jou kostenplaatje komt wel redelijk overeen met wat ik voor mezelf berekend heb. Taart van 20 cm kost ongeveer 8 euro aan materiaal. Maar dan zit er nog niks bij aan electra (mixer, oven) of tijd (uuuuuuren).
Ik hoef er niet dik op te verdienen maar ga het ook niet weggeven!
Ik heb nog geen opdrachten gehad (wel 1 staan voor in juni) maar degenen die mijn taarten hebben gezien vinden het absoluut die bedragen waard!
 
			 
			
			
			Ja dat is zeker waar!quote:Op woensdag 6 mei 2009 16:02 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Van het boltaartje dat ik laatst voor de verjaardag van m'n vader heb gemaakt hebben 8 volwassenen en 2 kleine kinderen gegeten, dus daar ben ik ongeveer van uitgegaan. Beter overhouden dan te weinig, toch!
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			't Kan wel, maar omdat in cake boter zit wordt het dan een nogal zwaar geheel.quote:Op woensdag 6 mei 2009 21:23 schreef prinseszondererwt het volgende:
Maken jullie de kapsels eigenlijk altijd van biscuitmix? Ik zat te denken om gewoon zo'n bolschaal van IKEA te vullen met een cakemix ofzo. Zeg maar gewoon van Koopmans oid. Is dat gek?
 
			 
			
			
			Daar houden we je aanquote:Op woensdag 6 mei 2009 16:07 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik beloof jullie dat als iemand ooit een boltaartje van mij wil, dat ik er dan 15 euro voor zal vragen.
 .
 .  
    
  
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 .
.
											 
			 
			
			
			
 
											 
			 
			
			
			quote:Op woensdag 6 mei 2009 21:59 schreef ColdFeet het volgende:
Leuk juist! Nu lijkt het alsof de scheur gehecht is
Mooi taartje. Als het mijn naam&leeftijd was, zou ik er met liefde 20 euro voor neertellen
 .
.
											 
			 
			
			
			 
  
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Hoelang en hoe heet heb je gebakken? En heb je een heteluchtoven of een andere?quote:Op donderdag 7 mei 2009 12:22 schreef leo1nie het volgende:
Hoi allemaal,
Ik ben helemaal nieuw hier, en ben mijn 2e taart aan het bakken. Ik heb biscuit mix gekocht via deleukstetaartenshop, en bak in de ronde ikea vorm. Alleen beide keren dat ik het kapsel eruit haalde, was de bovenkant (als je gaat versieren dus de onderkant) wel hard, maar daaronder was het nog helemaal niet gaar. Terwijl het ding al langer in de oven stond dan hoorde.
Herkent iemand dit?
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			
 
			 
			
			
			 maar dat zou m'n eerste taart worden, en ik heb er nu nog niets voor in huis.. Wat raden jullie me aan?
 maar dat zou m'n eerste taart worden, en ik heb er nu nog niets voor in huis.. Wat raden jullie me aan? ?
? 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ja dat is balenquote:Op donderdag 7 mei 2009 13:21 schreef DevilsAndDust het volgende:
De leukstetaartenshop bezorgt niet op zaterdag, dus je bestelling van vandaag die morgen wordt verzonden komt dan pas maandag aan...
 is er een plan B? Waar kun je nog meer marsepein ed kopen?
 is er een plan B? Waar kun je nog meer marsepein ed kopen?  
											 
			 
			
			
			Voor zover ik weet nietquote:Op donderdag 7 mei 2009 13:25 schreef Poezebeest het volgende:
Je kunt ook kijken of je in de buurt van een winkeltje woont waar ze spulletjes verkopen en daar even gaan inslaan.
 we hebben wel een toko, maar of ze het daar verkopen..
 we hebben wel een toko, maar of ze het daar verkopen..  
											 
			 
			
			
			Je kan het ook allemaal zelf makenquote:Op donderdag 7 mei 2009 13:28 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Voor zover ik weet nietwe hebben wel een toko, maar of ze het daar verkopen..
 op de website van deleukstetaarten staan recepten voor MMF en biscuitbeslag enzo.
 op de website van deleukstetaarten staan recepten voor MMF en biscuitbeslag enzo.
											 
			 
			
			
			MMF kon je ook maken van spekjes/marshmallows toch?quote:Op donderdag 7 mei 2009 13:30 schreef Muis006 het volgende:
[..]
Je kan het ook allemaal zelf makenop de website van deleukstetaarten staan recepten voor MMF en biscuitbeslag enzo.

 
											 
			 
			
			
			Haha ja wauwquote:Op donderdag 7 mei 2009 13:33 schreef DevilsAndDust het volgende:
Kijk maar naar de taart van Muis! Ook met MMF.
 zou een klein wonder zijn als mijn eerste taart zo goed zou lukken.
 zou een klein wonder zijn als mijn eerste taart zo goed zou lukken. 
			 
			
			
			Nee ik heb 20 marshmallows in een schaal gedaan, dat laten smelten in de magnetron. Dan heb je een soort drab, die moet je eerst doorroeren met een pollepel (anders verbrand je je vingers, heet!) en als het is afgekoeld kan je verder kneden met je handen. Toen heb ik steeds poedersuiker op de bodem van die schaal gedaan en zeg maar de marshmallows 'gepaneerd', en dat steeds door de marshmallows gekneed, nieuw laagje poedersuiker en dan weer kneden etc. tot alle poedersuiker op is (ik had 2 bussen van 250 gram). Het plakt wel heel erg dus je moet je handen goed invetten, bijv. met crisco. Oh en het duurt even maar dan heb je ook watquote:Op donderdag 7 mei 2009 13:38 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Haha ja wauwzou een klein wonder zijn als mijn eerste taart zo goed zou lukken.
Maar hoe heb jij dat gedaan dan Muis, of had je kant en klare MMF?

 
			 
			
			
			Klinkt tijdrovend maar niet eens zo ingewikkeldquote:Op donderdag 7 mei 2009 13:42 schreef Muis006 het volgende:
[..]
Nee ik heb 20 marshmallows in een schaal gedaan, dat laten smelten in de magnetron. Dan heb je een soort drab, die moet je eerst doorroeren met een pollepel (anders verbrand je je vingers, heet!) en als het is afgekoeld kan je verder kneden met je handen. Toen heb ik steeds poedersuiker op de bodem van die schaal gedaan en zeg maar de marshmallows 'gepaneerd', en dat steeds door de marshmallows gekneed, nieuw laagje poedersuiker en dan weer kneden etc. tot alle poedersuiker op is (ik had 2 bussen van 250 gram). Het plakt wel heel erg dus je moet je handen goed invetten, bijv. met crisco. Oh en het duurt even maar dan heb je ook wat
Af en toe heb ik ook een paar druppels water toegevoegd, dan gaat het kneden makkelijker.
 en kreeg het vanzelf deze kleur of heb je nog kleurstoffen toegevoegd?
 en kreeg het vanzelf deze kleur of heb je nog kleurstoffen toegevoegd? hoe lang had je het ongeveer in de magnetron?
 hoe lang had je het ongeveer in de magnetron?
											 
			 
			
			
			Kleurstof heb ik pas naderhand toegevoegdquote:Op donderdag 7 mei 2009 13:45 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Klinkt tijdrovend maar niet eens zo ingewikkelden kreeg het vanzelf deze kleur of heb je nog kleurstoffen toegevoegd?
In ieder geval heel erg bedankt voor deze handleidinghoe lang had je het ongeveer in de magnetron?
 ik had witte marshmallows gebruikt. De marshmallows hebben in totaal ongeveer 2 minuten op 900 watt in de magnetron gezeten, maar ik heb het langzaam moeten doen (steeds 20 seconden) omdat ze heel groot worden en dan weer inzakken.
 ik had witte marshmallows gebruikt. De marshmallows hebben in totaal ongeveer 2 minuten op 900 watt in de magnetron gezeten, maar ik heb het langzaam moeten doen (steeds 20 seconden) omdat ze heel groot worden en dan weer inzakken.
											 
			 
			
			
			Okay thanksquote:Op donderdag 7 mei 2009 13:48 schreef Muis006 het volgende:
[..]
Kleurstof heb ik pas naderhand toegevoegdik had witte marshmallows gebruikt. De marshmallows hebben in totaal ongeveer 2 minuten op 900 watt in de magnetron gezeten, maar ik heb het langzaam moeten doen (steeds 20 seconden) omdat ze heel groot worden en dan weer inzakken.
 ik ga vanavond even bij de AH kijken wat voor spul ik daar nog kan vinden, en als ik straks alles compleet heb maak ik 'm gewoon voor moederdag.. En anders ga ik het binnenkort eens proberen
 ik ga vanavond even bij de AH kijken wat voor spul ik daar nog kan vinden, en als ik straks alles compleet heb maak ik 'm gewoon voor moederdag.. En anders ga ik het binnenkort eens proberen  !
!
											
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |