jah?quote:
thanks! Dat waardeer ikquote:Op maandag 9 maart 2009 17:46 schreef Chielus het volgende:
Had allang niet meer in het Fokkookboek gekeken, maar het ziet er tegenwoordig echt Top uit. Ik zal nog eens kijken of ik wat mooie gerechten kan plaatsen. Muck even een dikke veer voor al je mooie werk.
Er staat al een recept in voor gegrillde tonijn, maar deze kan er wat mij betreft wel bij hoor.quote:
quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 22:13 schreef Muck het volgende:
ze zitten al in de update die achter de schermen klaarstaat.
Ik ben toch zó benieuwdquote:Op zaterdag 8 augustus 2009 22:13 schreef Muck het volgende:
ze zitten al in de update die achter de schermen klaarstaat.
Hoe staat het met de update?quote:Op maandag 9 maart 2009 17:11 schreef Muck het volgende:
Even tussendoor trouwens: Er staat een massive update klaar, dus de recepten hier worden wel degelijk bekeken, al zien jullie dat (nog) niet terug in het kookboek
Hier even wat info: Foodback CUL - Beetje aangebrand? Meld het hier!quote:
Dat is inderdaad een goed idee, ik zal binnenkort eens kijken wat voor welk dieet geschikt isquote:Op donderdag 30 oktober 2008 09:11 schreef Maringo het volgende:
Ik was net ook ff in het kookboek aan het kijken bij de dieetrecepten. Is het misschien een idee om erbij te zetten voor welk dieet of welke allergie het is?
de rest van de recepten staat erin.quote:
quote:Op donderdag 10 december 2009 20:21 schreef Muck het volgende:
Zo, de recepten uit het vorige deel van dit topic staan erin, op de hete kip na, want er stond al een hete kip recept in.
Nu de recepten van Thalassa en de recepten uit dit deel nog, dus het schiet lekker op
zo te zien is hetquote:Op zaterdag 13 februari 2010 14:01 schreef Muck het volgende:
Voor hoeveel personen is het?
En hoe moeilijk is het? [ afbeelding ], [ afbeelding ] of [ afbeelding ]
Dat denk ik ook, maar ik wacht op het antwoord van Curiosity.quote:Op zaterdag 13 februari 2010 15:06 schreef Mirjam het volgende:
[..]
zo te zien is het [ afbeelding ]
voor 4 personen, 1 kokmuts, echt te simpel dit.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 12:33 schreef Curiosity het volgende:
Surimiwrapje met wasabi-limoenmayonaise
Ingredienten
8 surimisticks uiteen gehaald
2 theelepels limoenrasp
4 kleine tortillawraps
6 eetlepels magere mayonaise
1 theelepel wasabipasta
2 theelepels limoensap
1 krop sla
Bereiding
1.Meng de mayonaise, wasabipasta, limoensap en limoenrasp door elkaar.
2.Smeer deze wasabimayonaise op de wraps en leg er wat sla en surimi op.
3.Schep er nog wat wasabimayonaise op en rol stevig dicht.
4.Snijd de wraps schuin in drie stukken.
5.Prik ze aan een cocktailprikkers zodat ze niet opengaan.
Ik gebruik meer wasabipasta daar ik dat lekkerder vind, een beetje uitproberen zou ik zeggen.
Kersteditie Jumbo.
Het is daar genoemd als een voorgerecht maar ik maak het vaak voor de lunch.
1 koksmuts ook, en het aantal personen is niet echt een vast gegeven in deze, het kan als hapje,als lunch.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 12:39 schreef Curiosity het volgende:
Wraps met surimi
surimisticks
alfafa
lente-ui
chilli saus
wraps
Neem een koude wrap en smeer hier chilli saus op.
Leg hier stukjes losgehaalde surimisticks op.
Als laatste alfafa en gesneden lente-ui toevoegen en oprollen.
Door de helft snijden of in kleinere stukjes als je het als hapje wilt serveren.
Spam . Recepten die op die site staan zijn nog eens gejat ook.quote:
Goede vraag, maar je kunt hem beter in het feedbacktopic stellen denk ikquote:Op donderdag 18 maart 2010 15:42 schreef FP128 het volgende:
Vraag: We gaan langzaam maar zeker naar de zomer en her en der openen de IJssalons
weer hun deuren en de logische vraag is dan: Waar is,of,is er,een topic over de lekkerste
IJssalons in Nederland. Het liefst uiteraard in Amsterdam
Deze staat erbijquote:Op maandag 5 april 2010 18:36 schreef Dila_ het volgende:
Ali Nazik, knoflookyogurt met aubergines en gehakt/tomatensaus
Het is een leuk recept, maar het is iets dat je ook op de achterkant van het pakje saus kunt vinden, wat het wat minder geschikt maakt voor het FOK!-kookboek denk ik...quote:Op vrijdag 14 mei 2010 01:25 schreef Dawnbreaker het volgende:
Ik voeg mijne ook maar toe, geschikt voor kookn00bs en voor 3-4 personen (of als je zoals mij een vreetzak bent, geschikt voor 2-3 personen en voor s'avonds nog een beetje in de magnetron )
Aardappel en Zuurkool ovenschotel
Kom maar op zou ik zeggenquote:Op zaterdag 29 mei 2010 17:55 schreef wetirowsu het volgende:
Wie weet...
Een goed en haalbaar recept voor lamsbout?
Ooo ik doe wat recepten die mij aanspreken kopiëren en plakken daarmaak ik een PDF van en klaar haha.quote:Op maandag 2 augustus 2010 19:57 schreef Muck het volgende:
Natuurlijk mag je de recepten uitprinten voor jezelf, dat doe ik ook, want met een laptop op het aanrecht kookt gewoon niet zo fijn
Maar het boekje hier plaatsen? Hoe zie je dat voor je dan?
Voor jezelf is het prima, maar hier posten lijkt me niet nodigquote:Op maandag 2 augustus 2010 20:36 schreef Fipotje het volgende:
[..]
Ooo ik doe wat recepten die mij aanspreken kopiëren en plakken daarmaak ik een PDF van en klaar haha.
(maar dan een beetje mooi en handig vormgegeven zeg maar)
Ik denk dat je je even moet inlezen in wat boven je invoerscherm staatquote:Op zondag 26 september 2010 23:33 schreef Miss-MacPhisto het volgende:
Weet niet of ik alleen een link mag plaatsen, in plaats van een recept. Indien dat niet mag, alvast bij voorbaat mijn excuses.
Ik wilde jullie graag attenderen op mijn kookblog: www.kookpraat.blogspot.com. Niet al te moeilijke recepten en is nog in ontwikkeling. Misschien haalt iemand er nog iets leuks vanaf.
Je zit idd verkeerd maar heb hem toegevoegd aan het blog gedeelte alhier:quote:Op zondag 26 september 2010 23:33 schreef Miss-MacPhisto het volgende:
Weet niet of ik alleen een link mag plaatsen, in plaats van een recept. Indien dat niet mag, alvast bij voorbaat mijn excuses.
Ik wilde jullie graag attenderen op mijn kookblog: www.kookpraat.blogspot.com. Niet al te moeilijke recepten en is nog in ontwikkeling. Misschien haalt iemand er nog iets leuks vanaf.
Oh, geweldig dank je wel! En ook excuses (aan beiden ) voor mijn verkeerde posting .....quote:Op maandag 27 september 2010 14:21 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Je zit idd verkeerd maar heb hem toegevoegd aan het blog gedeelte alhier:
Linkjestopic (Nieuw!)
Kom maar door met je recept hoor in principe plaatsen we geen kookboek recepten maar als het recept nu zodanig is aangepast en het toch een eigen recept is geworden dan kijken we er wel even naar dan zullen we aanstonds ook alle hierboven recepten erbij voegen mits dat ze er nog niet bij staan natuurlijkquote:Op donderdag 14 oktober 2010 13:44 schreef Spees_Eend het volgende:
Ik heb een heel lekker recept dat gebaseerd is op iets dat ik in een kookboek gelezen heb, maar dan met wat aanpassingen en toevoegingen. Mag ik dat hier plaatsen of moet het from scratch je eigen idee zijn?
Ik mag het niet meer doen, dus de CUL-mods doen het nu.quote:Op dinsdag 14 december 2010 20:01 schreef Riann het volgende:
Word er nog iets gedaan aan het fok!kookboek?
Het is mij niet helemaal duidelijk wat daar de reden voor was, maar ik wil je nog wel heel erg bedanken voor al het werk dat je voor CUL en het FOK!-kookboek hebt verzet! Zonder jou was dit er nooit zo geweest.quote:Op maandag 20 december 2010 08:28 schreef Muck het volgende:
Ik mag het niet meer doen, dus de CUL-mods doen het nu.
Ik weet het zelf niet eensquote:Op woensdag 22 december 2010 03:29 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het is mij niet helemaal duidelijk wat daar de reden voor was, maar ik wil je nog wel heel erg bedanken voor al het werk dat je voor CUL en het FOK!-kookboek hebt verzet! Zonder jou was dit er nooit zo geweest.
moetje de slagroom er niet voorzichtig doorheen spatelen zodat het zijn luchtigheid niet verliest?quote:Op zondag 25 december 2011 15:23 schreef Riann het volgende:
een heerlijk toetje.
Hemelse modder:
voor 6 personen:
240 gr. puur chocolade (40 gr/persoon)
6 eieren
6 afgestreken dessertlepels suiker
2 zakjes vanillesuiker
1/4 ltr. slagroom
Chocolade smelten au bain marie
eierdooiers + suiker samen glad roeren
eiwitten stijf kloppen
1/4 ltr slagroom stijf kloppen (zonder suiker)
als repen gesmolten zijn de eierdooiers eronder glad roeren - dat is nog steeds au bain marie.
dan van de au bain marie afhalen.
eiwit erdoor en net zolang roeren tot het helemaal bruin is.
Dan de slagroom erdoor roeren.
Paar uur in de koelkast.
En dan is het mmmmmmmmmm
Je brengt me op een idee. Lang geen stroganov meer gehad !quote:Op zondag 24 juli 2011 15:09 schreef Erasmo het volgende:
Stroganoff van Piet:
4 personen
[ afbeelding ]
De saus:
6 sjalotjes,
6 tenen knoflook,
bakje champignons
een rode paprika
Klein blikje tomaten of pasato
200 cc creme fraiche
Groene kruiden
peper, zout,
cognac of vodka,
Boter
Ansjovisfiletje
Steek een vork in de paprika en rooster hem boven een gaspit tot ie helemaal zwart is, spoel het verbrande vel er vanaf, je hebt nu een geschilde paprika die je leeghaalt en aan kleine stukjes snijdt, net zo groot als het dik is, mm of 4.
Doe een kluitje boter in de pan, braad daar de champigons in en snij de sjalotjes fijn, als de champies aangebakken zijn, zet de pan laag en voeg de sjalotjes toe, fruit ze langzaam in de boter, voeg de uitgeknepen knoflook en het ansjovisje toe,
Doe de paprika erbij, zet de afzuigkap uit, voeg wat cognac toe, of vodka, breng aan de kook, voeg de tomaten toe, breng aan de kook, voeg de crème fraîche toe. Smaak het af met zout en peper, gehakte groene kruiden.
Het vlees.
Snij ossehaas of kogelbiefstuk een reepjes, zouten en peperen.
Zet een koekenpan op het vuur en maak hem loeiheet. Braad de ossehaasreepjes heel kort aan in die pan. Saus en vlees samenvoegen en serveren.
Je kan ook gewoon biefstuk bakken, of wat voor een vlees je lekker vind. De saus past bij allerlei vlees.
Optie: Je kan hem pittiger maken door sambal toe te voegen, of een flinke lepel Ayvar
Klinkt lekker! Ik ga het eens proberen te maken dit weekend.quote:Op woensdag 8 oktober 2014 17:37 schreef _Loki het volgende:
Groentelasagne met romige kaassaus
Voor 4 grote eters.
Niveau: voor de gevorderde koks
Ingrediënten
Voor de bechamelsaus:
50 gram boter
50 gram bloem
1 liter melk
mespuntje nootmuskaat
zout en peper
1 bolletje mozzarella
handjevol Parmezaanse kaas, vers geraspt
Voor de groenten:
Maar net waar je zin in hebt of wat je over hebt! Erg lekker:
1 bosje groene asperges, in stukjes van +- 2 cm
250 gram spinazie, ontdooid en goed uitgeknepen
1 ui, gesnipperd
handje vol erwtjes, bevroren
half doosje champignons, in stukken
2 tenen knoflook, geperst
olijfolie, zout en peper
wat tijm, optioneel
Voor de ricotta: (optioneel maar erg lekker):
1 groot bakje ricotta, 500 gram
1 klein ei
2 eetlepels pesto
zout en peper naar smaak
klein handje Parmezaanse kaas, vers geraspt
Overige ingrediënten:
extra parmezaan en mozzarella voor bovenop
1 doosje lasagnevellen (zo'n 16 stuks voor een standaard ovenschaal)
Voor de bechamel:
Tip: youtube is erg handig om te zien hoe de bechamel eruit moet komen te zien. Het is enorm makkelijk maar even zien wat het is, is handig!
- Doe de boter in een pannetje en laat het langzaam smelten. Voeg de meel toe en roer het goed door zodat het een zachte pasta wordt. Verwarm dit voor een paar minuten goed door zodat de rauwe smaak eraf gaat.
- Voeg langzaam de melk toe en mix het goed met een garde tot er geen klontjes meer in zitten. Verwarm het een aantal minuten door tot het dikker wordt. Als je een lepel erin steekt en er weer uit haalt, moet de saus makkelijk aan de achterkant blijven zitten.
- Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
- Voeg de parmezaan en mozzarella toe en roer dit goed door totdat alles goed gesmolten is en het een egale saus is. Het kan nodig zijn om het even op een laag vuurtje door te warmen zodat de kaas geen klontjes vormt. Wanneer het niet lijkt te smelten: gewoon door blijven roeren! Even geduld
- Zet de saus aan de kant tot je het nodig hebt.
Voor de groenten:
- Laat een pan met wat olijfolie even voorverwarmen op matig vuur.
- Doe de ui, champignon en asperge in de pan en verwarm alles goed door. Bak het langzaam al roerend zodat het een beetje kleur krijgt, zo'n 8 tot 10 minuten. Voeg dan de erwtjes, spinazie en knoflook toe bak een minuut of 2 door. Dan peper en zout naar smaak. Optioneel is een mespunt tijm.
Voor de ricotta:
- Mix alle ingrediënten door elkaar tot het een egale, dikke saus.
Overige stappen:
- verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter of olijfolie.
- doe een kwart van de bechamel op de bodem met daar bovenop een laag lasagnevellen. De laagjes gaan als volgt: 1/3 van de ricotta, 1/3 van de groente, 1/4 van de bechamel, 4 lasagnevellen. Maak op deze manier 3 lagen, maar gebruik bij de laatste laag géén bechamel.
- Als laatste giet je de overgebleven bechamel over de lasagnevellen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak voor 40 tot 45 minuten.
- Na 45 minuten haal je aluminiumfolie van de schaal. Strooi de overige mozzarella en parmezaan over de lasagne en zet het even terug in de oven tot dit gesmolten en licht goudbruin is.
- voor je de lasagne aansnijdt, laat het even rusten zodat het niet uit elkaar valt.
Probeer het eens in CUL / [Vegetarisch en veganistisch eten #12] (alhoewel ze daar al een tijdje stil zijn )quote:Op dinsdag 6 januari 2015 23:00 schreef Etsu het volgende:
Hallo
Ik ga morgen een vegetarische lasagne klaarmaken. Hebben jullie nog een mooi recept daarvoor? Internet zit met 10.000 recepten, en zie de bomen door het bos niet meer.
Of hoort dit hier niet?
Makkelijk, lasagnabladeren kopen, pastasaus, groente, becemelsaus, gehakt, old amsterdam strooikaasquote:Op dinsdag 6 januari 2015 23:00 schreef Etsu het volgende:
Hallo
Ik ga morgen een vegetarische lasagne klaarmaken. Hebben jullie nog een mooi recept daarvoor? Internet zit met 10.000 recepten, en zie de bomen door het bos niet meer.
Of hoort dit hier niet?
Dat is toch geen recept....quote:Op zaterdag 24 januari 2015 20:56 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Vandaag een simpel en lekker gerecht gemaakt.
Groentechutney met wokgroentepakket, snoeptomaatjes en champignons erbij. Olijfolie, tabasco, 7 gesneden knoflooktenen , basilicum, zeezout, citroen. Mengen
Koolvis provenciale in oven 45 minuten hete lucht, 180 graden, na 15 min groentes ernaast zetten inbordnomnte roosteren. Quinoa klaarmaken..
Chutney, quinoa mengen, vis erbij, simpel en heeeeerlijk!!!!
quote:Op zaterdag 24 januari 2015 20:56 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Vandaag een simpel en lekker gerecht gemaakt.
Groentechutney met wokgroentepakket, snoeptomaatjes en champignons erbij. Olijfolie, tomatenpuree,tabasco, 7 gesneden knoflooktenen , basilicum, zeezout, citroen. Mengen
Koolvis provenciale in oven 45 minuten hete lucht, 180 graden, na 15 min groentes ernaast zetten inbordnomnte roosteren. Quinoa klaarmaken..
Chutney, quinoa mengen, vis erbij, simpel en heeeeerlijk!!!!
Hoezo niet, ik hou van simoel en lekker, een prima recept dus!!!quote:
Het wordt nog wel gebruikt alleen het updaten is geloof ik wat in het slop geraakt. Heb je gelijk in! Is die hete kip lekker? Snel eens proberen dus. Ik heb denk ik de pagina met Leintjeuh's Lemon Merengue Pie het meest open gehad Echtquote:Op woensdag 17 juni 2015 23:24 schreef Sylvana het volgende:
*schopje*
Wordt dit kookboek nog wel eens geüpdate? Ik heb er wel veel dingen uit gemaakt, staan ook wel wat recepten van mijzelf in, maar nu is het een beetje dood hier zo te zien
Mijn meest gemaakte recept eruit is wel de Hete kip van Curiosity denk ik
Haha, leuk om te lezen.quote:Op woensdag 17 juni 2015 23:24 schreef Sylvana het volgende:
*schopje*
Wordt dit kookboek nog wel eens geüpdate? Ik heb er wel veel dingen uit gemaakt, staan ook wel wat recepten van mijzelf in, maar nu is het een beetje dood hier zo te zien
Mijn meest gemaakte recept eruit is wel de Hete kip van Curiosity denk ik
Uurtje, half uurtje.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 15:31 schreef agter het volgende:
Hoe lang van te voren haal je de biefstuk uit de koelkast?
Zijn twee gesealde stukjes van 150 gram per stuk.
Deze ga ik volgend weekend eens proberen. Met een blikje krab er doorheen.quote:Op zondag 13 september 2015 19:33 schreef _Newman_ het volgende:
Nog een ander simpel receptje van mij. Roerei met tomaat.
Aldi heeft veel erg goede producten en is zeer betaalbaar.quote:Op zondag 13 september 2015 20:29 schreef _Newman_ het volgende:
Ik had rond de kerst wel eens een blikje krab gehaald bij de Aldi volgens mij. Is echt een winkel waar ik echt bijna nooit kom en het zit echt letterlijk 150 meter bij me vandaan dus de reisafstand is het problem niet, kruipend lukt het ook nog..., volgens mij ging ik erheen voor een harde schijf ofzoiets.
Toen ik er was zag ik een blikje krab in de afprijsbak en het was echt heel goede kwaliteit bleek achteraf toen ik het had opgegeten.
Nou dat betaalbare valt wel mee. Snoep en koekjes enzo zijn teevast bijna overal goedkoper (AH basic gevulde koeken of appelkoeken ofzo 50 cent, bij aldi 1,50 euro). Je moet eigenlijk niet naar alleen de prijs kijken maar naar prijs en kwaliteit verhouding . Ik ben niet zo onder de indruk van de Aldi maar bij toeval kocht ik die krab. Dit is voor mij wel een reden om er eens terug te gaan maar zeker niet voor de wekelijkse boodschappen.quote:Op zondag 13 september 2015 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Aldi heeft veel erg goede producten en is zeer betaalbaar.
Newman was/ben jij nou Tokofreak van smulweb of niet?quote:Op dinsdag 15 september 2015 19:08 schreef _Newman_ het volgende:
Een lbs is een pond. Maar dan niet de nederlandse pond maar de engelse pond waarschijnlijk.
En dat is 1 pond=453 gram.
Ik reageer even zo op de DM want (vermoedelijk door de nieuwe layout) kan ik er niet op reageren.quote:Op dinsdag 15 september 2015 19:08 schreef _Newman_ het volgende:
Een lbs is een pond. Maar dan niet de nederlandse pond maar de engelse pond waarschijnlijk.
En dat is 1 pond=453 gram.
Laat ik het er dan maar ophouden dat dit recept 25 jaar oud is en toen was er bijna geen internet anders ga ik me eigen genept voelen.quote:Op dinsdag 15 september 2015 08:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Alleen vind ik dat recept op nog heel veel andere plekken op het internet
In principe zijn er niet echt officiele recepten voor nasi goreng (gebakken rijst).quote:Op donderdag 22 oktober 2015 00:57 schreef Kalebatz het volgende:
Wel gezocht, nog niet in het kookboek gevonden, dus bij deze:
Nasi zonder "pakje" voor noobs voor 4 personen, wat gooien we erin:
500/600 gram pandanrijst
½ tl. Chilipoeder
2 tl. Zout
¼ tl. Kaneel
1 tl. Knoflookpoeder of een dikke teen verse knoflook
1 tl. Laos
½ tl. Djahe (gemberpoeder)
½ tl. Ketoembar (korianderpoeder)
½ tl. Sereh (citroengraspoeder)
½ tl. Koenjit (kurkumapoeder)
1 tl. Djinten (komijnpoeder)
Olijfolie (of iets in die richting)
Ketjap of sojasaus
500/600 gram kipfilet of varkensfilet
1 Wortel of een paar kleintjes
1 Prei
1 Ui of 2 kleintjes
1 Paprika
1 Paksoi Zorg dat je bij elkaar ook zo’n 500/600 gram groente hebt.
Half bosje lente-ui
3 eieren
Scheutje melk
125 gram spekjes
-Snijd het vlees in blokjes en marineer even met een beetje sojasaus of ketjap
-Meng alle kruiden (zeker geen te kleine theelepel gebruiken, anders de hoeveelheden royaal aanhouden) in een kommetje en maak er met een scheutje olie en een flinke scheut sojasaus/ketjap een papje van.
-Snijd alle groenten in blokjes zo fijn mogelijk, gebruik van de paksoi het blad.
-Bak de spekjes aan (niet te hard)
-Maak van de 3 eieren en een scheut melk een omelet, op een zacht vuur met een deksel op de pan en laat deze daarna afkoelen.
-Kook de rijst volgens verpakking in ruim! water en doe er een theelepel kurkuma bij, krijg je mooie gele rijst van.
-Bak het vlees in wat olie op hoog vuur aan.
-Als het vlees bruin is voeg je de groenten toe (goed mengen) en zet je het vuur wat lager, na een paar minuten kun je het kruidenpapje toevoegen. Goed mengen en even door laten garen.
-Op het laatst voeg je de spekjes en de omelet in dunne reepjes/blokjes toe
-Meng het geheel met de rijst en roer er vlak voor het serveren naar smaak dunne ringetjes lente-ui door.
Lekker met een beetje kroepoek, atjar tjampoer en een spiegelei. Wat over is een tweede keer lekker opbakken in de pan met een beetje olie!
Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de groenten, ingrediënten weglaten of juist toevoegen, evt. spek vervangen door hamreepjes etc.
Ik heb het zo een beetje bij elkaar gescharreld en het beviel super goed. Ik heb alleen redelijk exact de hoeveelheden van het kruidenmengsel aangehouden, voor mijn smaak mocht het wel ietsje meer zijn. Of iets meer knoflook en chilipoeder voor een beetje pit.
Ik wijk in ieder geval nooit meer af van deze basis
4 keer 24quote:Op woensdag 24 februari 2016 22:10 schreef annes2 het volgende:
Vraagje over bewaren: als er staat dat je iets 4 dagen in de koeling kunt bewaren, bedoelt men dan echt 4 dagen = 4 x 24 uur, of bijv van ma tot do = 3 x 24 uur?
of bami?quote:Op zondag 22 januari 2017 23:17 schreef derLudolf het volgende:
Zijn het knoedel in het Nederlands of schrijf je het Duits en bedoel je knödel?
Knoedels is een keurig oud Nederlands woord, maar Knödel mag je ook als Knoedel schrijven, net zoals je Straße als Strasse kan en mag schrijven. De ß wordt trouwens in modern Duits nauwelijks nog gebruikt.quote:Op zondag 22 januari 2017 23:17 schreef derLudolf het volgende:
Zijn het knoedel in het Nederlands of schrijf je het Duits en bedoel je knödel?
Ik wist dat je de umlaut door een e achrer de klinker mag vervangen, niet dat knoedel de Nederlandse vertaling is. Vandaar mijn vraagquote:Op donderdag 8 juni 2017 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Knoedels is een keurig oud Nederlands woord, maar Knödel mag je ook als Knoedel schrijven, net zoals je Straße als Strasse kan en mag schrijven. De ß wordt trouwens in modern Duits nauwelijks nog gebruikt.
Zwemt dat niet in een laag water als het klaar is? Die volgende keer eens een foto, als je wilt.quote:Op donderdag 8 juni 2017 17:38 schreef heywoodu het volgende:
Geen idee hoe anderen dit noemen, maar we eten het zo echt al járen en noemen het hier 'macaroni uit de oven' of 'spinazie uit de oven' en het leek me wel geinig om het als mijn eerste post in CUL eens te delen
Ingrediënten:
- 400 gram macaroni
- 750 gram spinazie (Iglo, fijn gehakt)
- Kaas
- Hamblokjes
- Ovenschaal (geen ingrediënt uiteraard, maar wel nodig)
Bereidingswijze:
1a. Spinazie in de magnetron ontdooien
1b. Macaroni koken (minuut of 10, staat wel op het pak neem ik aan)
2. Grofweg de helft van de macaroni in de ovenschaal verspreiden
3. Eén laagje kaas erover, drie van die plakken in zo'n pakje komt hier altijd goed uit
4. Eén laagje hamblokjes erover
5. Alle spinazie over de hele boel verdelen
6. Eén laagje hamblokjes over de spinazie
7. Eén laagje kaas over de hamblokjes
8. De rest van de macaroni over de kaas gooien (kaas smelt beter bij de hete macaroni, vandaar)
9. Gemalen kaas over de macaroni strooien, zodat je er een goede laag van hebt als 'bovenkant'
10. Wat paneermeel over de gemalen kaas gooien, zodat de boel een goede 'korst' wordt
Eten (met een goede klodder tomatenketchup erdoor)
Geen idee of het goed omschreven is overigens, maar als iemand het wil proberen en het lukt niet, laat het vooral weten. We doen het ook al járen in dezelfde ovenschaal en daar past alles echt precies in (met een kop erop), dus misschien dat je iets minder macaroni/spinazie moet gebruiken als je een kleinere schaal hebt, 750gr komt altijd zo goed uit omdat het precies één pak is
Dat is een oude quotequote:Op vrijdag 6 juli 2018 19:25 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zwemt dat niet in een laag water als het klaar is?
Nou ja, jaar oud of niet, als je er daadwerkelijk nieuwsgierig naar bent boeit dat toch niet? Recepten vergaan niet echt lijkt mequote:
excuses. ik weet het nu.quote:Op donderdag 20 december 2018 18:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dat ziet er goed uit Govie. Ik heb alle drie de recepten opgeslagen. Maar het FOK! Kookboek is bedoeld voor zelfbedachte recepten van users
CUL / [Fok!-kookboek] Drankjesquote:Op zaterdag 25 april 2020 17:47 schreef DutchMaria het volgende:
Hier een recept voor een vergeten oud-hollands drankje: Dropzopie!
CUL / [FOK!-kookboek] Vleesgerechtenquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |