Pittige pastasausMartijn_77Ingrediënten (voor een heel weeshuis):2,1kg kalkoengehakt (ander gehakt is ook mogelijk)
1kg ui
1kg paprika’s (groene en rode)
2 rode pepertjes
6 teentjes knoflook
2 potjes gewone spaghettikruiden van het merk Amora
2 potjes pikante spaghettikruiden van het merk Amora
12 blikjes(780gr.)tomatenpuree
Olijfolie
Boter
1,5l water
Bereidingswijze:Ontdoe de pepertjes en de paprika’s van de zaadjes en zaadlijsten.
Hak de knoflook en de pepertjes fijn, snipper de uien en snijdt de paprika’s in reepjes.
Doe dit allemaal,met met wat olijfolie,in een grote kookpot zet op een matig vuur(deksel op de kookpot).
Laat dit tussen de 20 en de 30 minuten stoven, tot de groenten glazig en zacht zijn(regelmatig roeren).
Doe ondertussen wat boter in een pan en bak het gehakt aan( niet te veel ineens in de pan doen).
Prak het gehakt tijdens het aanbakken fijn tot het korrelig wordt.
Voeg dit bij de groenten en meng goed.
Als al het gehakt erbij is, voeg je de kruiden, het water en de tomatenpuree toe.
Goed mengen, deksel er terug op en langzaam aan de kook brengen.
Daarna 20 minuutjes laten pruttelen op een zeer laag vuurtje(regelmatig roeren).
De saus 1 dag laten trekken.
Tip: Men kan deze saus uiteraard ook in kleinere hoeveelheden maken, maar mijn ondervinding is dat de saus beter op smaak komt in grote hoeveelheden. Bovendien kan je de saus in porties invriezen, zodat je achteraf snel een maaltijd kan bereiden.
[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:11:05 ]