abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:26:54 #1
112545 Muck
Meine Sprache: International
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:28:39 #2
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829894
Courgettesoep met zalm
430n

Ingrediënten:
2 courgettes
Roomboter (ongeveer 1/8 pakje. iets minder)
Bloem
1/2 bakje rauwe zalm in blokjes.
Wat kervel of dille.

Benodigdheden:
Een staafmixer met een pureer-opzet-stuk

Bereidingswijze:
Neem een paar courgettes Snij deze in plakken, daarna in blokjes.
Gebruik 1.5 keer zoveel water wat je gaat serveren. Bijvoorbeeld 3 borden water als je 2 borden soep wilt serveren.
Doe dit in de pan met een boullionblokje, en kook het geheel zo'n 25 minuten.
Pureer het geheel met een staafmixer (gewoon in de pan)
Neem een stukje roomboter, en smelt dit in een pannetje.
Voeg een lepel bloem toe, en meng het goed door de gesmolten boter.
Herhaal dit lepel voor lepel totdat het boter/bloem mengsel net niet blijft plakken aan je lepel.
Niet te droog, anders vermengt het niet goed in de soep. Niet te nat, anders gaat de soep naar boter smaken.
Doe 1 lepel van het boter/bloem mengsel in de pan met soep, en roer dit goed door de soep.
Herhaal dit tot de soep de gewenste "dikte" aanneemt. Let op; niet teveel, want dan gaat de soep naar boter smaken.
Soep op smaak brengen met peper en zout en wat Kervel. (Dille kan ook)
Doe de zalm rauw op het bord en serveer de soep aan tafel (de zalm wordt snel gaar door de warmte van de soep)

Tip:
In plaats van zalm kun je ook rivierkreeftjes gebruiken.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:37:54 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:29:25 #3
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829896
Saoto
Ruby

Ingrediënten:
1 1/2 liter water,
250 g kipfilet,
1 salamblaadje,
1/2 tak sereh (citroengras),
1/2 ui,
2 stukjes laos (1 cm).
1 1/2 teentjes knoflook,
1/2 pak soe-on (witte vermicelli),
100 gr. taugé,
2 takjes selderij,
gebakken uitjes,
evt. 1/2 theel. vetsin of ajinomoto,
olie,
zout,
zwarte peper,
2 1/2 bouillonblokjes naar smaak,
1/2 pak dunne aardappelstokjes,
3 pimentkorrels (lontai).

Bereidingswijze:
De kip schoonmaken, uitkoken en goed laten uitlekken.
Daarna deze in hete olie bakken, laten afkoelen en uitpluizen.
1 1/2 liter water aan de kook brengen in een grote pan en de salamblaadjes, de fijngesneden knoflook en ui, de sereh, bouillonblokjes, pimentkorrels en de stukken laos toevoegen.
Hiervan in 1 uur een bouillon trekken.
De bouillon op smaak afmaken met vetsin of ajinomoto en bouillonblokjes.
De witte vermicelli in stukjes knippen en in olie bakken.
De taugé even opkoken en gelijk afgieten.
In elke soepkom doen: 1 eetl. taugé, wat gebakken witte vermicelli, 1 eetl. aardappelstokjes, 1 eetl. kip, gebakken uitjes, fijngesneden selderij.
De hete soep hierover doen en evt. 1 theelepel gekruide ketjap erdoor roeren.
Ook mag er rijst bij gegeven worden.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:38:29 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:30:32 #4
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829898
Maïssoep
shredder

Ingrediënten (voor ± 3 pers.) :
1 Blik corn cream
1 Blikje water
2 eieren
2 lepels suiker
1 Theelepel Aardappelzetmeel
Peper en zout
Evt. krabstick en blikje maïs

Bereidingswijze:
Doe het blikje corncream in de pan op hoog vuur.
Vul het lege blikje met water en doe deze hoeveelheid in de pan.
Wacht tot alles prut.
Klop ondertussen twee eieren in een kommetje los.
Je kunt de peper en zout alvast in het eimengsel doen, want als je het boven de pan doet slaat de stoom tegen de molens.
Maak met wat koud water (anders krijg je klonten) het aardappelzetmeel klaar voor het binden van de soep.
Terwijl je het eimengsel in de pan giet moet je blijven roeren.
De soep wordt al wat dikker door het ei, je krijgt mooie fijne witte slierten als het ei van te voren goed geklopt is.
Tot slot doe je het vuur uit, en voeg je het aardappelzetmeel toe.
Eventueel doe je er twee stuks krabsticks of extra maïs bij.

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:39:21 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:31:16 #5
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829899
Preicrèmesoep
shredder

Ingrediënten:
Half Zakje Honig romige Lente-ui variatiesoep
Een prei
5 plakjes ham
Bieslook
Rucola
Mosterd

Bereidingswijze:
Doe half zakje romige lente-ui en 1,5 l water in een pan en roer het door met een garde.
Doe het op hoog vuur en laat het langzaam borrelen.
Was en snij ondertussen de prei in reepjes.
Snij voor drie kwart en gooi de allergroenste bladeren weg.
Snij de plakjes ham tot fijne blokjes.
Gooi de ingrediënten in de soep en laat alles koken.
Doe er een eetlepel grove mosterd bij.
Knip nu het bieslook met een schaar en gooi deze bij de soep als het vuur uit is of bij opdienen.
Anders gaat de smaak verloren bij doorkoken.
Dit geldt ook voor de rucola.
De soep is vrij gebonden, dus af en toe extra water toevoegen tot gewenste dikte.

Tip:
Serveer met een warme pistolet.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:39:41 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:32:32 #6
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829901
Italiaanse maaltijd-groentensoep
Faithy

Ingrediënten:
1 el olijfolie
1/2 zak Italiaanse Roerbakmix
1 flesje Maggi Basis voor Groentensoep
1/4 el oregano
50g plakjes ontbijtspek (ongerookt)
1/2 pak tortellini verdi (250 gram)

Bereidingswijze:
Olie in soeppan verhitten en groente 1 minuut bakken.
Basis voor groentensoep, oregano, en 1.5 liter water erbij schenken.
Breng dit aan de kook en dit 15 minuten laten doorkoken.
Ontbijtspek in droge koekenpan knapperig uitbakken.
Laatste 8 minuten tortellini door de soep roeren en meekoken.
Soep met peper op smaak brengen, in kommen scheppen en het spek erover verdelen.

Tip:
Met kaas en stokbrood serveren.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:40:04 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:33:44 #7
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829902
Béchamelsaus
rvrb_ke

Ingrediënten voor 6 dl saus:
6 dl melk
40g boter
40g bloem
zout en versgemalen peper

Benodigdheden:
Steelpan
Lepel

Bereidingswijze:
Je laat de boter smelten in een pan, als de boter gesmolten is roer je de bloem erdoor
Hier voeg je langzaam en al roerend de melk bij (melk er niet te snel bijgieten, rustig aan in beetjes en blijven roeren)
Als de melk er allemaal bij is, blijf je roeren en laat je de saus al roerend verder koken tot de gewenste dikte
Kruiden met peper en zout.

Tip:
Als je eenmaal een bechamelsaus hebt, kun je beginnen met variëren.
Je kunt er kaas, kaas&ham, champignons of iets anders bijvoegen en zo heb je elke keer een ander sausje.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:40:23 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:34:22 #8
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829903
Tzatziki
Moragh_DaughterofSune

Ingredienten:
1 grote komkommer
1 bosje verse munt
2 tenen knoflook
1 beker turkse yoghurt (yoghurt met room)
Naar smaak zout en peper

Bereidingswijze:
Schil de komkommer en snijd hem doormidden. (Niet in de lengte, maar in de breedte, dus hij houd zijn oorspronkelijke vorm)
Pak vervolgens een grote kom en een rasp.
Rasp de komkommer in zijn geheel.
Als de komkommer geraspt is, met de hand het vocht eruit drukken en het vocht weg laten lopen.
Als je vind dat de komkommer droog genoeg is, ophouden met drukken.
Pers de knoflook nu boven de komkommer uit en roer het met een lepel door de komkommer.
Hak de muntblaadjes in fijne reepjes en meng deze naar eigen inzicht door het knoflook-komkommer mengsel.
Voeg de yoghurt toe en roer tot het een goed mengsel is.
Voeg hier eventueel zout en peper aan toe.
Laat het mengsel nu minstens een uur in de koelkast staan, zodat de smaken goed intrekken.

Tip:
Tzatziki is erg lekker met bijvoorbeeld pittige worstjes en gepofte aardappels

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:40:41 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:35:05 #9
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829904
Sjalottenpesto
430n

Ingrediënten:
150gr. gesnipperde sjalotjes
250ml. Extra vergine olijfolie
100gr. pijnboompitjes, geroosterd
1 a 2 teentjes knoflook.

Bereidingswijze:
Sjalotjes even aanzetten in een pannetje met wat (normale) olijfolie.
Niet kleuren, maar wel wat aanzetten om de sterke sjalotten smaak wat te verminderen.
Laat ze afkoelen.
Doe de 250ml. olijfolie, de afgekoelde sjalotjes, pijnboompitjes en de knoflook in een foodprocessor, en maal het geheel (niet al te) fijn.
Op smaak brengen met wat zouten eventueel een klein beetje peper.

Tips:
* lekker bij pasta
* Bij gebrek aan een foodprocessor kun je ook een staafmixer gebruiken

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:40:57 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 21:37:25 #10
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53872108
'Snelle' Italiaanse minestrone soep
Tezz

Ingrediënten (voor circa 4 liter soep):
2,5 ons parmaham of pancetta
scheut olijfolie
1 gele paprika
1 rode paprika
1 courgette
1 doosje champignons
2 flinke uien
1 klein blikje tomatenpurree
2 blikken hele tomaten met sap
3 liter runderbouillon
1 eetlepel verse tijm
1 eetlepel verse rozemarijn
150 gram (ongekookte) tortelini's of eventueel andere pasta
een paar takjes oregano (garnering)
2 eetlepels zwarte olijven in ringen (voor de liefhebber)

Bereidingswijze:
Giet een flinke scheut olijfolie in de soeppan en bak daarin de in reepjes gesneden ham knapperig.
Snijd alle groentes in lekkere hapklare grove stukken en fruit dit mee.
Voeg daarna de tomatenpuree toe en de verse kruiden.
Giet vervolgens de (warme) bouillon erbij en de twee blikjes tomaten (inclusief vocht).
Breng dit aan de kook en kook de pasta er in gaar volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
Schep de soep in borden en garneer met een takje oregano en eventueel de olijvenringen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:41:21 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 23 oktober 2007 @ 14:38:50 #11
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54110116
Rode wijnsaus met spekjes
PyTh

Ingrediënten:
4 sjalotjes
3 plakjes ontbijtspek (± 20 g)
15 g boter of margarine
¼ l rode wijn
½ theelepel tijm
1 theelepel dragon
2 theelepels bouillonpoeder
1 eetlepel Allesbinder
peper

Benodigdheden:
keukenpapier

Bereidingswijze:
Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
Ontbijtspek in dunne reepjes snijden.
In een steelpan de boter verhitten en de ontbijtspek op een halfhoog vuur in ± 2 minuten knapperig bakken.
Met een schuimspaan de spek uit de pan nemen en dit op het keukenpapier laten uitlekken.
In het achtergebleven braadvet de sjalotjes ± 3 minuten zachtjes fruiten.
Wijn, tijm en dragon erdoor roeren.
Deze massa aan de kook brengen en op een halfhoog vuur in ± 10 minuten tot de helft laten inkoken.
Geconcentreerde bouillon erdoor roeren.
Allesbinder door de saus roeren, zodat het een gebonden saus wordt.
Al roerende saus opnieuw zachtjes verwarmen en het geheel op smaak brengen met peper.
Saus overdoen in sauskom en bestrooien met de spekjes.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:44:02 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 23 oktober 2007 @ 14:40:09 #12
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54110138
Stroganoffsaus
PyTh

Ingrediënten :
1 ui
100g champignons
1 rode paprika
3 teentjes knoflook
25g boter
2dl kookroom
scheut wodka
1,5 theelepel Hongaarse paprikapoeder
1 eetlepel gehakte peterselie
een paar druppels tabasco
peper
zout

Bereidingswijze :
Pel de ui en de knoflookteentjes en snipper ze.
Maak de champignons schoon en snijdt ze in kleine stukjes.
Maak de paprika schoon en snijdt deze in kleine blokjes.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
Voeg dan de champignons en paprika toe en bak dit eventjes mee.
Giet dan de room en een scheut wodka erbij en voeg paprikapoeder, peterselie, een paar druppels tabasco, peper en zout toe.
Breng de saus aan de kook en laat de saus nog een paar minuten zachtjes koken.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:44:21 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 18:16:23 #13
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54461079
Uiensoep
Trusten

Ingrediënten:
5 grote uien
boter
1/2 eetlepel suiker
2 liter water
6 bouillonblokjes

Bereidingswijze:
Snij de uien in ringen.
Bak de ringen tot ze glazig zijn.
Strooi er de suiker overheen en doorroeren tot de uien lichtbruin zijn.
Giet er dan het water bij en doe een voor een de bouillonblokjes erbij.
Breng alles aan de kook en ongeveer 5 minuten laten doorkoken.

Tip: Doe een plakje stokbrood met kaas erop in de soep en zet het even onder de gril tot de kaas goudbruin kleurt

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:44:32 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 18:17:45 #14
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54461102
Kip Kerrie Soep
Trusten

Ingrediënten:
150 gr. kipfilet
250 gr. prei
1 liter kippenbouillon
1 eetl. kerriepoeder
Allesbinder
bieslook

Bereidingswijze:
Snij de kipfilet in kleine reepjes en de prei in hele dunne ringen.
Maak van kippenbouillon blokjes 1 liter bouillon en breng dit aan de kook.
Laat hierin gedurende 5 minuten de kipreepjes trekken
Voeg de kerrie en prei toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
Naar eigen smaak de soep eventueel binden met Allesbinder
Na het opdienen bestrooien met wat bieslook.

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:44:48 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 18:19:14 #15
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54461139
Mosterdsoep
Trusten

Ingrediënten:
4 eetlepels grove (Zaanse) mosterd
1/2 liter volle melk
1 tablet kruidenbouillon
1/2 eetlepel maïzena
1/2 dl slagroom
50 gram hamsnippers

Bereidingswijze:
Breng in een pan de melk met een tablet kruidenbouillon aan de kook en roer er de mosterd, aangelengde maïzena en slagroom door.
Laat even pruttelen en serveer met de snippers ham.

Tip:
Eventueel kun je de melk vervangen door water.

[ Bericht 8% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:45:00 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 18:21:30 #16
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54461206
Tomaten-maaltijdsoep
Trusten

Ingrediënten:
3 pakjes gepureerde tomaten
1 bamipakket
2 teentjes knoflook
200 gr champignons
2 handjes vermicelli(middel)
400 gr gehakt
scheutje zoete ketjap
peper
zout

Bereidingswijze:
Doe een klein beetje olie in een hoge pan.
Roerbak het bamipakket met de champignons en de uitgeperste teentjes knoflook.
Als dit een paar minuutjes heeft opgestaan kunnen de pakjes gepureerde tomaten erbij.
Dit verdunnen met water tot je je eigen gewenste dikte hebt.
Zachtjes laten koken.Kleine gehaktballetjes draaien en toevoegen.
De vermicelli erbij.
Even kruiden naar smaak met de ketjap,zout en peper en klaar is Kees.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:45:20 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 18:31:43 #17
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54461476
Tomaten Preisoep
melonovy

Ingrediënten (voor 4-6 personen):
2 Grote preien; deze in ringen snijden en wassen.
5,7 dl tomatensap
Scheutje ketjap
Theelepel sambal
Flinke snuf natuurzout
Snuf knoflookpoeder
4 verse tomaten ontvellen en in parten snijden.
Zout en peper

Bereidingswijze:
Doe de prei in ongeveer 3 dl water, 15 minuten laten koken.
Pureer de prei in het kookvocht samen met de tomaten.
Doe de puree terug in de pan en doe er 2,8 dl water bij.
Tomatensap; ketjap; natuurzout; sambal en de knoflookpoeder toevoegen.
De soep zachtjes tot het kookpunt verhitten en op smaak brengen met zout en peper.
De soep nog 4 minuten laten koken.

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:45:42 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 18:34:59 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54461575
Creoolse pindasoep
GiSH

Ingrediënten (voor 4 personen):
1 grote fijngehakte ui
2 eetlepels olie
1 eetlepel bloem
zout
1/2 theelepel selderijzout
1/3 pot pindakaas
1/2 liter melk
1/2 liter tomatensap
1 in stukjes gesneden tomaat
1 eetlepel fijngehakte pinda's, ongezouten

Bereiding
Fruit de ui in de olie tot ze glazig is.
Roer de bloem erdoor, met het zout naar smaak en het selderijzout.
Voeg de pindakaas toe.
Giet onder goed roeren beetje bij beetje de melk erbij.
Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Doe er het tomatensap bij en laat de soep een paar minuten doorkoken.
De soep zonodig op smaak maken met wat pindakaas en/of een beetje bruine suiker.
De soep bestrooien met de gesneden tomaat en fijngehakte pinda's, of die er apart bij geven.

Tip:
Ook lekker met stokbrood.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:45:58 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 18:37:10 #19
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54461631
Japanse soep met Hakusai gemaakt
Gia (uit "Lekker en Licht")

Ingrediënten:
175 gram Hakusai (=Chinese kool)
100 gram Taugé
50 gram vermicelli
scheutje olie
1 knoflookteentje
scheutje sojasaus (ik gebruik Ketjap Manis)
gewenste hoeveelheid groente-bouillon. (ik neem rundvleesbouillon)
een snufje poedersuiker
1 eetlepel verse koriander (ik neem wat gemalen uit een potje)
een beetje cayennepeper.

Bereidingswijze:
Doe olie in de soeppan en fruit hierin het fijngehakte teentje knoflook.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Snijd ondertussen de kool fijn en voeg deze toe aan de bouillon.
Laat ongeveer 2 minuten koken.
Voeg de vermicelli, de ketjap, de poedersuiker en de taugé toe aan de soep.
Meng goed en laat warm worden.
Voeg voor het opdienen nog koriander en cayennepeper toe.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:46:23 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 18:48:29 #20
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54461917
Italiaanse soep
PdeHoog

Ingrediënten:
pot basissaus grand'italia (670 ml)
halve liter bouillon
50 gram tortellini met kaasvulling
200 gram soepgroenten (hoewel er natuurlijk meer in kan)
250 gram gehakt
italiaanse kruiden
geraspte kaas (2 eetlepels)

Bereidingswijze:
maak kleine gehaktballetjes van het gehakt met de italiaanse kruiden en kaas
doe de basissaus in een pan
doe daar de bouillon bij
breng de boel aan de kook en voeg de balletjes toe. Laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken
Voeg de tortellini en de soepgroenten toe. Laat het nogmaals een minuut of 10 doorkoken.
De soep is klaar als de tortellini gaar is.

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:46:41 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 18:51:46 #21
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54461986
Shoarmasoep
moussy

Ingrediënten:
1 ui
150 gr shoarmavlees
75 gr (boeren)soepgroente
1 teentje knoflook
1 blikje gepelde tomaten
1 blik bruine bonen (360 gr)
1 vleesbouillontablet
cayenne peper
peterselie
1/2 liter water

Bereidingswijze:
Je begint met het fruiten van het uitje met het knoflook teentje.
Daarna doe je het vlees er bij en bak je het zachtjes aan tot het lichtbruin is.
Als dit gedaan is doe je de soepgroente erbij en de (in stukjes) gesneden gepelde tomaten.
Ook het tomatenvocht gaat er bij.
De bruine bonen kunnen er ook meteen bij.
Dit roer je even door elkaar heen en doe je het water en het bouillonblokje er bij.
Dit alles laat je even goed doorkoken en als laatste maak je het dan af met wat cayenne peper en peterselie.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:46:56 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 18:57:21 #22
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54462123
Madrassoep (Indonesische kerriesoep)
HeaRt_woRm

ingrediënten:
1 soepkip
4 uien
4 tenen knoflook
4 spaanse pepers
4 kemeri noten
1 dl santen van 1/4 blok
rijstvermcelli
olie
1 cm. verse gember
1 theel koenjit
1 theel kerry madras
1 theel ketoembar
1/2 theel djintan
1 spriet sereh
2 blaadjes djeroek poeroet
3 schijfjes laos
zout/peper
2 laurierblaadjes

Benodigdheden:
grote soeppan, evt. vijzel of keukenmachine

Bereidingswijze:
Was de soepkip goed af.
Trek bouillon van de kip met zout, peper en het laurierbla ca. 1uur.
Pel de knoflook,ontpit de pepers en ontdoe ze van de kroontjes, schil en snijd de ui in grove stukken.
Als je deze hebt, doe dan alle ingrediënten, behalve sereh, in de keukenmachine en oeloek deze.
Bak ze in de olie even bruin.
Haal na ca. 1 uur de kip uit de pan.
Voeg het kruidenmengsel en de sereh toe aan de bouillon en laat ze even zachtjes doorkoken. ca 15 min.
Zeef de bouillon en voeg de afgehaalde kip weer toe, evenals de rijstvermicelli en de santen.
Laat de sereh er ook nog in.
Laat de soep doorsudderen tot de vermicelli gaar is.

Tips:
* Als je met sterke kruiden hebt gewerkt bijv. pepers, knoflook ed. was je handen dan met citroensap. Weg geurtjes!
* Serveer er kroepoek of emping bij.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:47:24 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 19:01:19 #23
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54462209
Limoensoep met zalmsnippers
shmoopy

Ingrediënten (voor 4 personen) :
2 limoenen
1 l visbouillon
1 bakje zalmsnippers
1¼ dl slagroom
½ theel fijngehakte dragon
1-2 theel suiker
peper en zout

Bereidingswijze:
Boen 1 limoen onder heet stromend water goed schoon en snijd hem in 8 dunne plakjes.
Pers de andere limoen uit.
Breng de visbouillon met het limoensap aan de kook en laat het inkoken tot ongeveer ¾ liter.
Roer de fijngehakte dragon en slagroom door de soep.
Warm nog even door maar laat de soep niet meer koken.
Breng hem op smaak, peper en zout.
Verdeel de zalmsnippers over 4 soepborden en schep de soep erover.
Garneer elk bord met 2 plakjes limoen en eventueel een toefje dragon.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:49:10 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 19:07:32 #24
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54462369
Brocollisoep met zalmsnippers
Koningin

Ingrediënten:
1 ui
3 eetlepels olijfolie
1 zak broccoliroosjes (300 g)
1 groentebouillontablet
1/2 bekertje slagroom ( 125 ml)
1 bakje zalmsnippers (200 g)
zout en peper

Benodigdheden:
staafmixer

Bereidingswijze:
Ui pellen en snipperen.
In soeppan olie verhitten.
Ui ca. 3 minuten fruiten.
Broccoliroosjes kleiner snijden, toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
Bouillontablet erboven verkruimelen en 500 ml water toevoegen.
Geheel ca. 5 minuten laten koken.
Met staafmixer broccoli grof pureren, in soeppan.
Room toevoegen en ca. 2 minuten meeverwarmen (niet koken).
Zalm laatste minuut meeverwarmen.
Soep op smaak brengen met zout en peper.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 28-02-2020 19:12:20 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 19:09:46 #25
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54462422
Maïssoep met verse koriander
_Flame_

Ingrediënten:
1 blikje zoete maïskorrels (ca. 300 g, uitlekgewicht 285 g) of ca. 300 g diepvries maïskorrels.
6 dl water
2 kippenbouillontabletten
200 ml koksroom
peper
verse koriander

Bereidingswijze:
Laat de maïskorrels zo nodig uitlekken, houd twee eetlepels maïskorrels achter voor de garnering en doe de maïs met het water en de bouillontabletten in een pan.
Breng de inhoud aan de kook en laat alles 5 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer.
Zeef de soep vervolgens voor het verwijderen van de laatste velletjes.
Doe de soep terug in de pan, breng weer aan de kook en voeg de koksroom toe.
Laat de soep even doorkoken en breng deze op smaak met versgemalen peper.
Garneer elke kop soep met enkele maïskorrels en wat koriander.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:50:24 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')