abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:59:58 #1
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829855


Alle recepten zijn voor 2 personen, tenzij anders aangegeven
= geschikt voor kookn00bs
= geschikt voor wat gevorderde koks
= alleen geschikt voor de kook-die-hards

Pasta:
Conchiglie met tomaat en basilicum
Fettuccine met olijven en Parmezaanse kaas
Fusili met haricots vert en chorizo
Gesmolten kaaspasta met gegrilde kip en groenten
Gnocchi met scampi
Kip met prei, pijnboompitjes, knoflook, pesto, Italiaanse kruiden, crème fraîche en pasta
Macaroni and cheese
Macaroni ovenschotel met aubergine
Pastasalade
Pastasalade met geitenkaas en spekjes
Pastasalade met zalm
Pasta Bianco
Pasta met aubergine, spekjes, ui en paprika
Pasta met kip
Pasta met koeientong
Pasta met pesto en spinazie
Pasta met Pesto Trapanese
Pasta met pesto-zalm-roomsaus
Pasta Rosso
Pasta met spinazie, feta, tomaatjes en honing
Pasta met tonijn en pesto
Penne a la Merle
Penne met kip en artisjokharten
Penne met zalm
Pizzadeeg
Romige pasta met paddestoelen
Simpele kippasta
Snelle Scampi met tagliatelle
Spaghetti al oglio met garnalen
Spaghetti met champignons en gorgonzola
Spaghetti met kerstomaatjes
Spaghetti met spinazie en kruidenkaas
Spaghetti met spinaziesaus
Spaghetti met paddestoelen
Spaghetti met tonijn
Spaghetti met zalm en feta
Tagliatelle met kip in champignonroomsaus
Tagliatelle met spek en mascarpone
Tortellini met champignonsaus

Pastasauzen:
Bolognesesaus
Bolognesesaus a la Xanthe
Pastasaus met gehakt en wortelen
Pastasaus met rode wijn
Pastasaus met roomkaas
Pastasaus met tonijn
Pastasaus van aidyl
Pastasaus van Martijn
Pittige pastasaus
Pittige funghi-olijvenpastasaus

Zie ook het hoofdstuk Soepen en Sauzen

[ Bericht 46% gewijzigd door Muck op 01-05-2020 09:53:20 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:00:56 #2
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829858
Spaghetti met spinaziesaus
femmeChantal

Ingrediënten:
1/2 Pak spaghetti of macaroni
1 kleine ui
50 gram diepvriesspinazie
1/2 potje creme fraiche (a 125 ml)
35 gram salami of cervelaatworst of knoflookworst
olie om te bakken
zout

Benodigheden:
grote snijplank
scherp snijmesje
braadpan
steelpan
houten lepel
vork
zeef
bord
lepel
maatbeker

Bereidingswijze:
Sij de ui en salami in stukjes
Bak de ui glazig in wat olie in de braadpan
Doe de salami erbij en bak het even
Doe de spinazie en de helft van de creme fraiche erbij
Roer het geheel tot het een romige massa wordt
Voeg zout naar smaak toe
Kook de pasta en doe dit samen met de saus op een bord

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:55:55 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:01:32 #3
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829859
Spaghetti met paddestoelen
glremme

Ingrediënten:
200 gr spaghetti
50 gr paddestoelen naar keuze
scheutje witte wijn
25 gr parmezaanse kaas
100 ml slagroom
1/4 ui
(olijf)olie
12,5 gr roomboter
zout
peper

bereidingswijze:
Bak de fijn gehakte ui in de olie glazig
Blus het geheel af met een scheutje witte wijn en laat het nog even inkoken
Voeg de klein gesneden paddestoelen toe
Even garen, de room toevoegen en laten indikken
Voeg hieraan de parmezaanse kaas en roomboter toe

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:56:47 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:03:32 #4
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829860
Spaghetti met zalm en feta
blackie007

Ingrediënten:
250 gram spaghetti
50 gram verkruimelde feta
1 el olijfolie
1/2 el verse basilicum fijngeknipt
1,5 dl room
0,75 dl whisky
75 gram gerookte zalm
zout en peper
1 el verse koriander of peterselie, fijngehakt.

Bereidingswijze:
Doe de spaghetti en 1 el van de olie in een pan kokend water met zout.
Kook de pasta al dente, giet hem af en doe hem terug in de pan met de rest van de olie. Houd hem warm.
Breng de room in een pannetje tegen de kook aan.
Breng in een andere pannetje de whisky of de brandewijn tegen de kook aan.
Haal beide pannen van het vuur en roer de room en de drank door elkaar.
Snijd de zalm in smalle reepjes, doe ze in de roomsaus en voeg peper toe.
Roer de verse koriander of peterselie er vlak voor het serveren door.
Schep de spaghetti op een warme schaal, schenk de saus erover en roer dit er met wee vorken goed door.
Strooi de feta erover, garneer met koriander of peterselie en serveer direct.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:57:03 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:04:09 #5
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829861
Penne met zalm
De moeder van AKnynke

Ingrediënten:
175 gr. penne
65 gr. Zalm
een beetje verse tijm
12,5 gr. boter
75 ml. dikke room of slagroom

Bereidingswijze:
Kook de penne, gooi de boter en de room bij elkaar in en verwarm het 5 minuten.
Zorg ervoor dat het niet kookt!
Knip de zalm in kleine stukjes en gooi de meeste zalm en de tijm door het sausje.
Als het klaar is de penne erbij doen en de laatste zalm erover heen doen.

[ Bericht 8% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:58:05 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:05:01 #6
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829863
Pasta met pesto-zalm-roomsaus
miracle2

Ingrediënten:
pasta (bijv. fusilli tricolore)
1 klein pakje koksroom
1 klein bakje zalmsnippers
1/2 potje pesto

Bereidingswijze:
Pasta koken en ondertussen de room in een pannetje opwarmen.
Alvast de pesto erdoor mengen
Op het laatste moment (als de room erg warm is) de zalmsnippers er door mengen.

[ Bericht 10% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:58:36 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:06:12 #7
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829865
Tortellini met champignonsaus
Riann

Ingrediënten:
125 gram tortellini met kaasvulling
125 gram kastanjechampignons
12,5 g boter of margarine
175 gram kipfilet in blokjes
1/2 pakje mix voor champignonsaus
15 gram verse peterselie

Bereidingswijze:
Tortellini volgens gebruiksaanwijzing koken.
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
In braadpan boter verhitten en kip in ca. 7 minuten rondom bruinbakken.
Champignons toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
Mix en 500 ml water toevoegen en geheel aan de kook brengen.
Peterselie boven saus fijnknippen.
Tortellini door saus scheppen.
Pittig op smaak brengen met (versgemalen) zwarte peper. Serveren met salade.

Tip:
Lekker met een salade

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:00:05 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:08:49 #8
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829867
Pizzadeeg
Roofless

Ingrediënten:
Grote mok bloem
Koffiekopje lauw water
zakje gist
theelepel zout, theelepel suiker

Bereidingswijze:
Kneed alle ingrediënten 5 minuten tot het elastisch wordt. Het deeg moet niet plakkerig zijn en lekker stevig.
Laat het deeg 30 minuten rijzen.
Vervolgens platduwen, even doorkneden en weer 30 minuten laten rijzen.
Kneed het deeg geod, rol het uit tot een redelijk dunne lap en leg het op een bakplaat
Laat het even rusten voor je het gaat beleggen

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:00:22 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:09:31 #9
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829868
Snelle scampi met tagliatelle
Chielus

Ingrediënten:
1 zak rauwe scampi (500 gram)
1 fles zoete Chilisaus
1 Pak verse Tagliatelle (250 gram)
1 potje Zongedroogde tomaten
1 flesje BlueBand Finesse voor koken (of een ander roomproduct)
Bosuitjes (of lenteuitjes)
Peper, Zout, Olijfolie (geen Extra Virgine)

Bereidingswijze:
Ontdooi de Scampi , pel ze en maak ze schoon dmv het darmkanaal te verwijderen.
Dep de Scampi droog.
Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.
Snij ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes
Snij van de bos- of lente uitjes mooie ringen van de steeltjes
Zet een wok (of koekenpan) op hoog vuur en doe hierin wat olijfolie.
Doe ondertussen de tagliatelle in de pan met water en voeg hier wat olijfolie aan toe.
De tagliatelle moet ongeveer 5 minuten koken.
Doe de scampi en de zongedroogde tomaten in de wok als de olie heet is en bak ze aan.
Als de scampi mooi roze zijn voeg dan de BlueBand finesse toe en een deel van de chilisaus
Breng eventueel wat op smaak met wat peper en zout.
Giet de tagliatelle af en verdeel deze over de borden.
Doe daarna de scampi met de saus hierover heen.
Garneer met een goede hoeveelheid bosuitjes.

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:12:45 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:10:34 #10
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829870
Tagliatelle met spek en mascarpone
Faithy

Ingrediënten:
1/2 zak groene tagliatelle
1/4 duopak gerookte spekblokjes
1 ui
1/2 courgette
1/2 bakje mascarpone (250 gram)
1/2 zakje verse peterselie

Bereidingswijze:
Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
In de koekenpan spekblokjes uitbakken.
Uien pellen en snipperen.
Courgette schoonmaken en in blokjes snijden.
Ui en courgette bij de spekjes gooien en mee laten bakken voor ongeveer 5 minuten.
Mascarpone erdoorheen roeren en meewarmen.
Saus met zout en peper op smaak brengen.
Peterselie fijnhakken.
Tagliatelle en saus over de borden verdelen en met peterselie bestrooien

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:07:47 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 15:00:48 #11
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53863789
Conchigli met tomaat en basilicum
Jefkie

Ingrediënten.
125 gr Conchigli (of andere schelp-pasta)
350 gr Trostomaten
5 Tenen knoflook
1/2 Rode ui
40 ml Olijfolie
30 gr Verse basilicum
15 gr Roomboter, ongezouten
Parmezaanse kaas
Peper
Zout

Bereidingswijze:
Ontvel en ontpit de tomaten
Snijd ze daarna grof in blokjes.
Hak de basilicum grof.
Pel de knoflook en snij deze fijn.
Maak de ui schoon en hak deze fijn.
Doe de olijfolie en boter in een pan.
Voeg de knoflook en ui toe.
Zet ondertussen de pasta op, lees op de verpakking hoelang het moet koken
Voeg de tomaten toe bij het ui/knoflook mengsel als deze bruinig worden.
Na een minuut of vijf de basilicum en eventueel zout en peper toevoegen
Daarna even roeren en van het vuur af halen.
Giet de pasta af wanneer deze klaar is.
Meng de pasta met het tomatenmengsel

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:08:15 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 13:07:07 #12
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54453691
Pasta met Pesto Trapanese (pesto uit Trapani)
W1ZZ

Ingrediënten (voor 6 personen) :
6 tenen knoflook
1 theelepel zout
bosje verse basilicum, alleen de blaadjes
150gr geblancheerde amandelen zonder velletje, grof gehakt
4 rijpe tomaten, ontveld en kleingesneden
1.25 dl nieuwe extra vergine olijfolie, liefst lichtgroen van kleur
zwarte peper
700gr bavette of spaghetti

Bereidingswijze:
Wrijf knoflook, zout en basilicum in een vijzel fijn.
Voeg beetje bij beetje de amandelen toe en doe dan hetzelfde met de tomaten.
Voeg ten slotte de olijfolie en de peper toe.
Kook de bavette of spaghetti in kokend water met zout.
Laat uitlekken en roer er in een kom gelijkmatig de pesto door.
Direct opdienen.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:08:37 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 13:09:42 #13
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54453752
Pastasaus met roomkaas
Martijn_77

Ingrediënten:
2 Grote Uien
1 bakje champignons
1 Flesje kookroom
1 verpakking roomkaas (ongeveer 100gram)
200 Gram ham

Bereidingswijze:
Snij de uien en champignons klein.
Snij de ham in blokjes (Of koop hamblokjes)
Fruit de uien
Voeg de champignons en de hamblokjes toe bak dit.
Voeg de roomkaas toe en laat deze smelten voeg ook de kookroom toe.
Laat dit alles nog even goed door verwarmen.

[ Bericht 8% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:08:57 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 13:11:55 #14
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54453800
Pastasaus met rode wijn
Martijn_77

Ingrediënten:
2 Grote uien
1 paprika
1 Prei
1 blik tomatenpuree
2 EL tomatenketchup
Rode wijn
200 gram ham
200 gram gerookt spek

Bereidingswijze:
Snij de uien, de paprika en de prei klein.
Snij het spek en de ham in blokjes (Of koop spek- en hamblokjes)
Bak de spekjes krokant voeg de uien toe en fruit de uien
Voeg de paprika, prei en de ham toe en bak dit.
Voeg de tomatenpuree en de tomatenketchup toe.
Voeg ook een scheut(je) rode wijn toe.
Laat dit alles nog even goed door verwarmen.

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:09:22 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 13:14:40 #15
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54453866
Pastasaus van Martijn
Martijn_77

Ingrediënten:
400 gram gehakt
2 Rode uien
2 Kleine blikjes tomatenpuree
2 Teentjes knoflook
1 Macaronipakket
1 (Kippen) Bouillonblokje
Ketchup
Basilicum
Oregano

Bereidingswijze:
Snij de uien klein en maak de teentjes knoflook schoon.
Maak een beker bouillon van het bouillonblokje
Fruit de uien samen met de uitgeperste of fijngesneden knoflook.
Voeg de bouillon, de tomaten puree en naar smaak tomaten ketchup toe.
Breng dit op smaak met Basilicum en Oregano

Kruid indien gewenst het gehakt (Dit is niet noodzakelijk)
Roerbak het macaronipakket en het gehakt.
Voeg de gemaakte tomaten saus toe en verwarm alles nog even door.

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:09:53 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 13:17:52 #16
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54453947
Pastasaus met tonijn
Martijn_77

Ingrediënten:
2 of 3 blikjes tonijn in olie
2 Rode uien
2 Kleine blikjes tomatenpuree
2 Teentjes knoflook
1 Macaronipakket
1 (Kippen) Bouillonblokje
3 EL Vissaus
2 EL Rijstazijn
Ketchup
Basilicum

Bereidingswijze:
Snij de uien klein en maak de teentjes knoflook schoon.
Maak een beker bouillon van het bouillonblokje
Fruit de uien samen met de uitgeperste of fijngesneden knoflook.
Voeg de bouillon, de tomaten puree en naar smaak tomaten ketchup toe.
Voeg de vissaus en rijstazijn toe.
Breng dit op smaak met basilicum
Roerbak het macaronipakket doe dit in de olie uit een blikje tonijn
Voeg de gemaakte tomaten saus en de tonijn toe en verwarm alles nog even door.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:10:28 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 13:22:49 #17
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54454060
Pittige pastasaus
Martijn_77

Ingrediënten (voor een heel weeshuis):
2,1kg kalkoengehakt (ander gehakt is ook mogelijk)
1kg ui
1kg paprika’s (groene en rode)
2 rode pepertjes
6 teentjes knoflook
2 potjes gewone spaghettikruiden van het merk Amora
2 potjes pikante spaghettikruiden van het merk Amora
12 blikjes(780gr.)tomatenpuree
Olijfolie
Boter
1,5l water

Bereidingswijze:
Ontdoe de pepertjes en de paprika’s van de zaadjes en zaadlijsten.
Hak de knoflook en de pepertjes fijn, snipper de uien en snijdt de paprika’s in reepjes.
Doe dit allemaal,met met wat olijfolie,in een grote kookpot zet op een matig vuur(deksel op de kookpot).
Laat dit tussen de 20 en de 30 minuten stoven, tot de groenten glazig en zacht zijn(regelmatig roeren).
Doe ondertussen wat boter in een pan en bak het gehakt aan( niet te veel ineens in de pan doen).
Prak het gehakt tijdens het aanbakken fijn tot het korrelig wordt.
Voeg dit bij de groenten en meng goed.
Als al het gehakt erbij is, voeg je de kruiden, het water en de tomatenpuree toe.
Goed mengen, deksel er terug op en langzaam aan de kook brengen.
Daarna 20 minuutjes laten pruttelen op een zeer laag vuurtje(regelmatig roeren).
De saus 1 dag laten trekken.

Tip:
Men kan deze saus uiteraard ook in kleinere hoeveelheden maken, maar mijn ondervinding is dat de saus beter op smaak komt in grote hoeveelheden. Bovendien kan je de saus in porties invriezen, zodat je achteraf snel een maaltijd kan bereiden.

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:11:05 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 13:27:43 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54454164
Pasta Bianco
SHE

Ingrediënten:
Pasta (spaghetti, tagliatelle ..)
1 stuk panchetta
1 pepermolen
1 ei
1 stuk parmesan/pardano ( harde italiaanse kazen, pittig )

Bereidingswijze:
Kluts een ei
Snij de panchetta in blokjes of dunne reepjes
Krul met een mesje de pardano/parmesan
Kook nu de pasta al dente, afgieten ( NIET MET WATER AFSPOELEN!!!..absolute no-no )
Meteen na het afgieten , roer je de eikluts erdoorheen.
De hitte van de pasta zorgt ervoor dat de ei direct stolt en een laagje om je pasta geeft.
Bak de panchetta in wat olijfolie met een sjalotje of een knoflookje; roer dit door de pasta met ei en doe er flink wat krullen pardano/parmesan overheen.
Afmaken met peper

Tip::
Doe in je pastawater een scheut olijfolie, een handje zeezout EN..het magische ingredient : vegeta

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:11:28 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 13:35:17 #19
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54454331
Pasta Rosso
SHE

Ingrediënten:
1 fles rode wijn
wat gehakt of panchetta
2 sjalotjes
4 tenen knoflook
verse peterselie
verse basilicum
2 blikjes gepelde tomaten
2 laurierblaadjes

Bereidingswijze:
Snij de gepelde tomaten klein en bewaar de sap.
Pluk de peterselie en snijd het fijn.
Pluk wat blaadjes basilicum .
Maak de sjalotten schoon en doe deze samen met de basilicum in een keukenmachine en hak deze fijn met elkaar.
Bak nu het gehakt of de panchetta
Gooi daarna het sjalot-basilicum mengsel erbij en doe er de knoflook bij .
Nu kunnen de tomaten met sap erbij.
Goed omroeren en vuur omlaag.
Laat dit ongeveer 20 minuutjes pruttelen samen met de laurierblaadjes.
Doe dan heel even het vuur omhoog en doe er een flinke scheut rode wijn doorheen.
Roer de saus nog eens om en serveer deze met een pasta naar keuze.
Doe wat fijngehakte peterselie over de saus en geef er een bakje met parmesan/pardano krullen bij.

Tip :
Knoflook nooit crushen, maar in hele dunne plakjes snijden.Dan is de smaak milder. Wil je echter een lekker stevige knoflooksmaak: persen!

[ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:11:44 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 13:38:38 #20
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54454409
Scallopini
SHE

Ingrediënten:
2 kalfschnitzels ( vraag de slager deze echt heel plat te meppen )
flink wat verse zwarte peper
1 fles witte wijn
200 gr mooie bospaddestoelen
bloem
water

Bereidingswijze:
neem de kalfschnitzels; strooi er wat zeezout over aan beide kanten; en ga nu los met de pepermolen..
Zorg dat de krengen zwart zien van de peper!
Nu haal je ze door de bloem
Doe wat olie/boter in de pan en bak ze heeel licht aan, om en om.
Doe de paddestoelen erbij
en voeg nu een flinke scheut water toe. Je zult zien , dat de saus mooi bruinig kleurt. De bloem die je namelijk hebt gebruikt om ze in te wentelen zorgt dat het water gaat binden.
Nu vuur laag en langzaam laten pruttelen. De kalf schnitzels worden hierdoor boterzacht.
Na 15 minuutjes , doe je er flink wat witte wijn bij en laat het wederom lekker pruttelen.
In deze fase geven de paddestoelen en de wijn, de doorgaans flauwe schnitzel een hemelse smaak
Gebruik hier altijd kalf voor, aangezien deze het meest neutraal van smaak is. Omdat er wijn, paddo's en veel peper wordt gebruikt, is dat een noodzaak .
Schep nu wat lekkere pasta op een bord, een lapje vlees erbovenop en met een lepel haal je de saus nog extra uit de pan.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:12:10 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 13:40:21 #21
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54454454
Pasta met koeientong
SHE

Ingrediënten:
1 koeientong
1 bakje zwarte olijven
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
2 blikjes gepelde tomaten

Bereidingswijze:
Leeg de blikjes gepelde tomaten, knoflook EN de tomaten puree in je blender.
Pureer dit tot superfijne massa.
Kook de koeientong tot deze zacht is en snijd deze in plakjes van ongeveer 2 cm dik
Giet de tomatenprut in een pan, en leg de plakken koeientong erin en laat dit even pruttelen ( let op, de tong moet helemaal onder de tomatensaus liggen )
Gooi nu de zwarte olijven erbij en laat 5 minuutjes warmen

Tip:
Serveren met een lekker tagliatelle

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:13:13 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 13:48:17 #22
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54454632
Pasta met spinazie, feta, tomaatjes en honing
Marije

Ingrediënten:
200 gr. pasta
250 gr. spinazie (diepvries)
3 tomaten
150 gr. Feta
beetje honing
Zout
Peper
Tijm

Bereidingswijze:
In pan met ruim water en zout pasta gaar koken volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking.
Intussen tomaten wassen en in plakjes snijden.
In een steelpan verwarm je wat olie.
Voeg hier spinazie en tijm bij.
Verkruimel de feta erboven.
Verwarm dit alles al roerend tot spinazie ontdooid is.
Breng het op smaak met een klein beetje peper.
Doe er een scheutje honing door en verwarm het geheel nog even.
Giet de pasta af en verdeel deze over twee borden.
Schep vervolgens de saus er over en doe er nog een scheutje honing over.

Tip:
Ik doe hier zelf geen vlees door, maar je kunt natuurlijk altijd wat kip of zo er door doen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:13:26 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 13:50:27 #23
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54454676
Spaghetti met spinazie en kruidenkaas.
Marije

Ingrediënten:
200gr. spaghetti
250 gr. spinazie a la creme (diepvries)
150 gr. champignons
100 gr. spekblokjes
bakje kruidenkaas (ongeveer 100 gr.)
1 teentje knoflook
eetlepel olijfolie
Peper
Zout

Bereidingswijze:
Snij de champignons in plakjes en bak ze in een sauspan in de hete olijfolie, samen met de spekjes en de uitgeperste knoflook, goed aan.
Doe de blokjes spinazie hier bij en breng het geheel op matig vuur op temperatuur.
Kook intussen de pasta gaar, giet af en voeg toe aan de spinazie.
Schep de kruidenkaas door de pasta/spinazie en schep het geheel goed door elkaar.
Doorwarmen en afmaken met peper en een beetje zout

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:13:35 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 13:58:51 #24
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54454893
Romige pasta met paddestoelen
Bluezz

Ingrediënten:
200 gr. penne
2 portobello's (grote kastanjechampignons)
4-5 el olijfolie
3 teentjes knoflook, in plakjes
versgemalen citroenpeper (molentje,silvo)
6 plakjes ontbijtspek
125 ml slagroom
1 zak rucola (75 gr)
50 gr pittige kaas (bijv. grana pandano) in flinters

Bereidingswijze:
Penne beetgaar koken, maar nog niet afgieten.
Paddenstoelen schoonvegen en in plakken.
In olijfolie plakjes knoflook zachtjes fruiten
Paddenstoelen erbij hoog vuur 3/4 min bruin en gaar bakken, vocht laten verdampen.
zout en peper erbij.
Op borden scheppen
In zelfde koekenpan nog iets van de olijfolie verhitten
en de plakjes spek knapperig bakken en op keukenpapier uit laten lekken
Pasta afgieten en deel van kookvocht opvangen
Pasta terug in de pan en slagroom en scheut kookvocht erdoor roeren en zachtjes verwarmen.
Paddenstoelen, knoflook en rucola er luchtig doorscheppen
Al omscheppend nog even doorverwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
Pasta overdoen in 2 grote warme kommen (of diepe borden) en flinters kaas en spekjes erover verdelen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:14:36 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 14:13:35 #25
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54455249
Gnocchi met scampi
Bluezz

Ingrediënten:
375 g bloemig kokende aardappelen
1/2 ei
100 g bloem
2 tomaten, in stukjes gesneden
100 g gepelde scampi's
1 sjalot
1 teentje knoflook
maïsolie
boter
sesamzaadjes
verse basilicum, selderie, dille
snuifje suiker
peper en zout

Bereidingswijze:
Kook de aardappelen gaar en pureer ze.
Voeg het ei en de bloem toe en meng alles goed door elkaar
Kruid met peper en zout.
Maak er nootgrote bolletjes van en druk ze een weinig plat met een vork.
U maakt zo "gnocchi's".
Zet een paar uur in de koelkast.
Kook vervolgens de gnocchi's in gezouten water gedurende 4 à 6 minuten, ze zijn gaar als ze bovendrijven. Neem uit de pan met een schuimspaan en hou opzij.
Bak in wat olie de gesnipperde sjalot en knoflook even aan.
Voeg de scampi's toe en laat even meebakken.
Neem uit de pan en hou warm.
Bak de gnocchi's mooi krokant in dezelfde pan.
Meng tenslotte de scampi's, tomatenstukjes, gnocchi's voorzichtig door elkaar.
Doe een weinig olie over en strooi er de verse basilicum en selderie over.
Verdeel over 4 diepe borden en werk af met een snuifje sesamzaad en wat dille.

Tip:
Serveer er een glaasje Italiaanse wijn bij.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:15:53 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')