abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 16 februari 2008 @ 14:59:12 #26
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56770960
Garnalencocktail
lucky_m3

Ingrediënten (per persoon):
Wat sla
50 tot 100 gram holllandse garnalen
Cocktailsaus
Verse dille

Bereidingswijze:
Neem een mooi cocktailglas, of een bakje,
Was wat sla, doe een blad per glas op de bodem en een stukje tegen de wand op.
Neem de garnalen en doe die erop
Net voor het opdienen doe je daarop een lepel saus gegarnituurd met wat(verse) dille

Tip:
Lekker met zelfgemaakte cocktailsaus!

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:20:06 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 28 februari 2008 @ 22:32:29 #27
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57047700
Uienmarmelade
Zo-is-dat

Ingrediënten (voor een grote pot marmelade):
100 g boter
6 witte of rode uien, gepeld, fijn gesneden
75 g suiker
50 ml azijn
200 ml rode wijn

Bereidingswijze:
Smelt de boter en bak hierin de ui 20 min zacht en glazig.
Schenk 100 ml water erbij en laat samen op matig vuur met een deksel op de pan +- 20 min stoven. (indien nodig extra water toevoegen)
Voeg al roerende de suiker toe en bak de ui nog enkele minuten. Blijf roeren.
Schenk de azijn en rode wijn in de pan en breng aan de kook.
Laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is.

Tip:
* kan goed afgesloten enkele dagen in de koelkast bewaard worden

[ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 03-05-2008 19:50:43 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 30 april 2008 @ 22:55:11 #28
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58406605
Coleslaw
MinderMutsig

Ingrediënten:
1 kwart tot halve Witte kool, fijn gesneden
1-2 stuk Wortelen
1-2 stengel Bleekselderij
1/2-1 Groene appel
1 handje Rozijnen
1 Mandarijn

Voor de dressing
1 eetl. Yogonaise
1-2 eetl. Zure room
1 theel. Mosterd
1 scheutje Azijn (Frambozenazijn)
Dille

Bereidingswijze:
Snijd of rasp de kool fijn.
Snijd de wortel, bleekselderij en appel fijn.
Pel de mandarijn.
Meng alles met de rozijnen in een schaal.
Maak in een kopje de dressing en giet deze over de salade.

Tip:
Kan een aantal uren van tevoren gemaakt worden en in de koelkast bewaard worden.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 3 mei 2008 @ 19:53:49 #29
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58458972
Aspergesalade met zalm
Innocence

Ingrediënten
Witte asperges (kort) gekookt en in stukken
Gerookte zalm in repen
Kropsla in repen
1 el Kappertjes
Sap van halve sinasappel
2 el extra vierge olijfolie
1 el thousand island dressing
1 el zuur van kappertjes
Zout en peper

Bereidingswijze
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar
Doe alles in grote schaal, doe de dressing erbij en schep het geheel om
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 3 mei 2008 @ 21:51:42 #30
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58461238
Salade met kippenlevertjes
Innocence

Ingrediënten
300 gr kippenlevertjes
100 gr runderrookvlees
2 el balsamicoazijn
2 el olijfolie
1 zak eikenbladsla

Benodigdheden
cocktailprikkertjes

Bereidingswijze
Snijd de witte stukjes van de kippenlevertjes, maal er verse peper over en wikkel ze in een plakje rookvlees. Steek deze vast met een prikkertje. Verwarm de olie in de pan en bak de rolletjes op hoog vuur totdat de buitenkant knapperig is.
Haal de prikkertjes eruit en verdeel over de sla op de borden
Sprenkel er balsamico over.

Tip
* Serveren met stokbrood.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 18:51:53 #31
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75491046
Gorgonzola-sesamballetjes
Troel

Ingrediënten:
Gorgonzola (niet te koud, het moet verwerkbaar zijn!)
Sesamzaadjes

Werkwijze:
Maak balletjes ter grote van een knikker van de gorgonzola en rol deze vervolgens in de sesamzaadjes
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 18:55:17 #32
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75491182
Zebraatjes
Troel

Ingredienten:
Roggebrood
Roomkaas
Kruiden naar smaak

Werkwijze:
Maak een lekkere kruidige roomkaas en smeer die op de plakken roggebrood.
Laat 1 plakje onbesmeerd.
Leg de plakken op elkaar en de lege plak bovenop.
Snijdtvoorzichtig de stapel in kleine stukken (meestal is dat in vier tot acht stukken).

It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 21:16:45 #33
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75496810
Coquille met pata negra en avocadomousse
Vaagsel

Ingrediënten:
2 coquilles
citroensap
3 plakken pata negra
1 avocado
1 eetlepel sjalot
peper & zout.

Bereidingswijze:
Pureer in een keukenmachine de avocado met citroensap, sjalot. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Smeer de coquilles in met wat citroensap.
Rol ze in 1/2e plakje pata negra. De coquille moet niet helemaal "ingesloten zitten", zorg dat hij hij in een enkel laagje ham zit.
Bak de coquilles in de pan 1,5 minuut per kant op hoog vuur.
Leg een plakje pata negra op een wit bord. Schep hier wat avocadomousse (op kamertemperatuur) op en leg hier de coquille bovenop.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 22:05:49 #34
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75498792
Gekruide aardappels uit de oven
Windigo

Ingrediënten:
1 kilo gewassen en in de schil gesneden aardappels (partjes of blokjes, wat je het liefst hebt)
Paprikapoeder
Zwarte peper en grof zeezout (lekker uit een molen)
Rozemarijn (verse takjes of uit een potje)
6 tenen knoflook, geschild en doormidden (mag ook 3 als je er niet van houd)
Eventueel nog tijm of oregano als je dat lekker vind
Olijfolie EN een paar blokjes roomboter (2 van twee vierkante cm of zoiets)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
Vet een ovenschaal in met de olijfolie, en doe de aardappels in de schaal.
Strooi hierover de kruiden, peper en zout en de blokjes knoflook.
Meng met een lepel of met de hand door elkaar.
Leg hierop de blokjes boter en zet voor een kwartier in de oven.
Haal eruit, schep om (voeg eventueel nog wat olie toe) en zet weer terug.
Herhaal dit tot de aardappels 45 minuten in de oven hebben gestaan. (Afhankelijk van de grote waarin ze gesneden zijn kan het 45 tot 60 minuten zijn)
Als het goed is zijn ze goudbruin van buiten en zacht van binnen.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 22:13:31 #35
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75499107
Per-ongeluk Rijstrecept
PurePoisonPerfume

Ingredienten:
+/- 175 gram pandanrijst
Grote pot sperziebonen
+/- 250 gram rundergehakt
tijm
zout

Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de verpakking.
Rul het gehakt op hoog vuur zonder boter/olie
Verwarm de sperziebonen in het vocht.
Voeg zout naar smaak toe aan het gehakt, en 1 à 2 theelepels tijm.
Alles door elkaar mengen, klaar!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 22:36:38 #36
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75500072
Kidneybonen Curry
SadKingBilly

Ingrediënten:
2 blikjes Rode Kidneybonen
olie
1 TL komijnzaad
1 gesnipperde ui
1 verse groene chilipeper, gehakt
2 teentjes knoflook
2,5 cm gemberwortel of 1 TL poeder
2 EL currypasta
1 TL gemalen komijn
1 TL gemalen koriander
½ TL chilipoeder
½ TL zout
400 G gepelde tomaten uit blik, gehakt
2 EL verse gehakte koriander

Bereidingswijze:
Verwarm olie in een Karahi of Wok en bak het komijnzaad 2 minuten tot het begint te springen.
Roer ui, chilipeper, knoflook en gember erdoor en bak alles 5 minuten.
Roer de currypasta, komijn, koriander, chilipoeder en zout erdoor en bak 5 minuten.
Voeg de tomaten toe en laat alles 5 minuten sudderen.
Voeg de bonen en de verse koriander toe, bewaar wat voor de garnering.
Dek de pan af en laat op zacht vuur 15 minuten goed heet worden.
Voeg indien nodig water toe.

Tip:
- Garneer met de overgebleven koriander. Lekker met Kip Curry en rijst en / of naanbrood.
- Bevroren koriander gaat ook prima, hakken in bevroren toestand
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 22:42:03 #37
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75500295
Frisse tonijnsalade
SadKingBilly

Ingrediënten:
Een flinke krop ijsbergsla
Blikje tonijn (in water, niet in olie!)
½ rode, ½ gele paprika
Klein blikje doperwten
Blikje maiskorrels naar smaak
Een spaanse (paarse) ui
Een gewone ui
Knoflook, vers of poeder
Bieslook
Peterselie
Naar smaak en om te binden mayo- of halvanaise
6 schijven ananas in kleine stukjes
Bruine of maïsboterhammen

Bereidingswijze:
Snijd alle ingredienten snijden voor zover nodig (snij de paprika en uien eens "julienne", - in dunne reepjes dus - voor het uiterlijk.)
Snijd de ijsbergsla
Voeg alle ingrediënten toe, naar smaak knoflook, bieslook en peterselie.
Voeg zoveel mayo- of halvanaise toe als nodig is om de salade te "binden" zodat het beter op brood blijft zitten.
Rooster bruine of maïsboterhammen twee aan twee in een broodrooster of grill, zodat een kant bruin en knapperig is en de andere kant wel warm maar nog zacht.
In een flinke schaal om zelf het (warme) geroosterde brood mee te beleggen.

Tip: Als lunch te eten met ice-tea, groene thee of melk (neutraliseert de smaak van de salade, dan proef je het beter)

[ Bericht 0% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:01:13 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 22:47:17 #38
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75500535
Turkse herdersalade
keienlegger

Ingrediënten:
1/3 komkommer (brunoise gesneden)
handvol cherrytomaatjes (in parten gesneden)
paar stengels lente-ui of bos-ui (klein gesneden)
tuinkers
scheutje extra virgine olijfolie
gedroogd citroengras, gemalen
peper/zout
paar drupjes chilisaus of gemalen munt

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten door elkaar.

Tip: Om vervolgens een simpele crustini te maken wrijf je wat oud brood met olijfolie in en strooi je er knoflook en peterselie over, vervolgens in de broodrooster tot het geheel bruin is.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 23:18:26 #39
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75501727
Aubergine-frietjes
Thalassa

Ingrediënten:
1 aubergine
paneermeel
1 ei
zout

Bereidingswijze:
Schil de aubergine en snijd ze in frietstaafjes.
Strooi zout hierover.
Tik in 1 bakje het ei en in het andere genoeg paneermeel.
Haal de frietjes 1 voor 1 eerst door het ei en dan rol ze door de paneermeel.
Bak dit in genoeg olie.

It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 22 februari 2010 @ 15:40:52 #40
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_78306592
Surimiwrapje met wasabi-limoenmayonaise
Curiosity (uit de kersteditie van Jumbo)

Ingrediënten (voor 4 personen):
8 surimisticks uiteen gehaald
2 theelepels limoenrasp
4 kleine tortillawraps
6 eetlepels magere mayonaise
1 theelepel wasabipasta
2 theelepels limoensap
1 krop sla

Bereidingswijze:
Meng de mayonaise, wasabipasta, limoensap en limoenrasp door elkaar.
Smeer deze wasabimayonaise op de wraps en leg er wat sla en surimi op.
Schep er nog wat wasabimayonaise op en rol stevig dicht.
Snijd de wraps schuin in drie stukken.
Prik ze aan een cocktailprikkers zodat ze niet opengaan.

Tips:
- Het staat in het blad als een voorgerecht maar het is ook geschikt voor de lunch.
- Het is ook mogelijk dit recept te maken met wasabipasta, afhankelijk van je eigen voorkeur.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 22 februari 2010 @ 15:43:20 #41
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_78306711
Wraps met surimi
Curiosity

Ingrediënten:
surimisticks
alfafa
lente-ui
chillisaus
wraps

Bereidingswijze:
Neem een koude wrap en smeer hier chillisaus op.
Leg hier stukjes losgehaalde surimisticks op.
Als laatste alfafa en gesneden lente-ui toevoegen en oprollen.
Door de helft snijden of in kleinere stukjes als je het als hapje wilt serveren.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 2 augustus 2010 @ 07:32:23 #42
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_84761997
Serranohamwraps
FCZwolleZuid

Ingrediënten:
3 grote wraps
12 plakjes serranoham
mozzarella (2 bolletjes, in plakjes)
1 komkommer (in dunne plakjes)
rucolaslamix (75 gram)
tuinkruiden sladressing

Bereidingswijze:
Verwarm de wrap 1 minuut aan beide zijden zonder olie of boter in een grote, platte hapjespan.
Leg de wraps op een bord en verdeel de ham erover.
Leg in het midden de plakjes mozzarella.
Voeg daar de komkommerplakjes en rucola aan toe en voeg dressing toe naar smaak.
Rol de wrap strak op en snijd hem doormidden.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 7 augustus 2010 @ 16:47:37 #43
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_84978058
Wraps met kip en honingmosterdsaus
sararaats

Ingrediënten:
1 wrap
1 kip krokant
augurkenschijfjes
1 eetlepel mosterd
3 eetlepels honing
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels mayonaise

Bereidingswijze:
Meng de honing, mosterd, olijfolie en mayonaise tot een dikke saus.
Bak de kip en warm ondertussen de wrap op.
Doe de kip, de augurkenschijfjes en de saus in de wrap en vouw hem dicht.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_186864103
Eier- knoflookstokbrood
sailingonsuccess

Ingrediënten (voor 15 stukken brood)
• 1 stokbrood (mag voorgebakken zijn, hoeft niet)
• 2 eieren
• 2-3 EL melk
• 2 teentjes knoflook
• Versgemalen peper & Zout
• 3 EL olijfolie
• Eventueel extra kruiden naar keus

Bereiding
Indien je het stokbrood nog moet bakken volg de instructies op de verpakking en bak deze in de oven (magnetron geeft geen lekkere smaak). Pak een klein soepkommetje of klein plastic bakje en doe de twee eieren er in. Meng het eigeel en de dooiers goed door elkaar. Voeg de 2-3 EL melk toe samen met de fijngesneden knoflook. Meng alles goed door elkaar heen en voeg een klein beetje zout toe, samen met flink wat peper. Dit is het mengsel dat je straks nodig hebt.

Snij het (voor)gebakken stokbrood in stukken van 1,5-2 cm breed. Zorg ervoor dat deze stukken warm blijven. Verhit een braadpan op het fornuis en doe er 1 EL olijfolie in zodra de pan warm genoeg is. Doop de boven- en onderkant van 6 á 7 stukken stokbrood in het mengsel en stop ze in de pan. Let op! De stukken brood hoeven maar enkele seconden op elke kant te liggen totdat ze goudbruinig worden, daarna verbranden ze gelijk! Daarom is het makkelijker de stukjes 1 voor 1 te doen. Zodra je 6 á 7 sneedjes hebt gehad, doe opnieuw een EL olie in de pan en doop weer de onder- en bovenkanten van de sneedjes in het mengsel en bak ze goudbruin. Herhaal tot brood op is.

met foto
Kan met soep, pasta of gewoon los heerlijk geserveerd worden. Kan zowel warm als koud gegeten worden, hoewel warm het lekkers is en stokbrood natuurlijk snel hard wordt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')