abonnement Unibet Coolblue
  zondag 20 januari 2008 @ 19:43:19 #26
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56185021
Ayam Betawi
Curiosity

Ingrediënten:
300 gr kipfilet
200 gr bloem
1 eetlepel knoflook poeder
1 theelepel witte peper
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
50 gr sambal ulek
2 theelepels trasi
2 theelepels ketumbar poeder
3 eetlepels gesmolten gula Jawa
7 eetlepels kecap manis
1 eetlepel jeruk limo-sap (knikker grote limoentjes)
plantaardige olie
zout

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in kleine dunne plakjes.
Meng de bloem met de knoflook poeder, de witte peper en wat zout naar smaak.
Haal de plakjes kip door het bloem mengsel en zeef deze daarna om de overtallige bloemmengsel te verwijderen.
Verhit wat olie in een wajan en frituur hierin de plakjes kipfilet goudbruin.
Pel de sjalotjes en snijd deze fijn.
Pel de knoflook en maal deze fijn in een cobek.
Verhit ongeveer 3 eetlepels olie in een wajan, fruit hierin de sjalotjes en de knoflook ongeveer 2 minuten.
Doe de trasi, de ketumbar, de sambal, de gula Jawa en de kecap manis erbij.
Roer alles goed doorelkaar totdat er een dikke saus is ontstaan.
Doe de gebakken kipfilet en het limo-sap erbij en schep alles goed om.

Tip:
Lekker met basmati

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:11:37 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 20 januari 2008 @ 20:25:03 #27
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56186244
Varkenshaasje met zoetzure saus
Curiosity

Ingrediënten:
1 eetlepel olie;
1 varkenshaasje (à 250 g), op kamertemperatuur;
1/2 cm verse gemberwortel, geraspt;
50 ml droge sherry;
100 ml kippenbouillon (van tablet);
50 g donkere basterdsuiker;
1 eetlepel hoisinsaus (fles à 250 ml);
1/2 eetlepel vierseizoenenpeperkorrels;
1/2 bosuitje, in schuine ringetjes .

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een hapjespan en bak het varkenshaasje op hoog vuur in 5 min. rondom bruin
Neem het vlees uit de pan
Bak de gember zachtjes 1 min. in het bakvet
Roer de sherry, bouillon, basterdsuiker en hoisinsaus erdoor
Voeg zout en zwarte peper naar smaak toe
Breng de saus al roerend aan de kook
Leg de varkenshaasjes in de pan en laat ze onafgedekt in 20 min. zachtjes gaarstoven, regelmatig keren.
Laat zoveel vocht verdampen dat het varkenshaasje omhuld is met glanzende saus.
Kneus intussen in een vijzel of met bolle kant van lepel de peperkorrels
Rooster in een droge koekenpan de gekneusde peperkorrels 1 min. tot de geur vrijkomt.
Neem het varkenshaasje uit de pan en bestrooi hem met zout
Snijdt het vlees in plakjes en verdeel het over 2 warme borden
Schep de saus erover.
Strooi de bosuitjes en gekneusde peperkorrels erover

Tip:
Serveren met rijst en roergebakken peultjes

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:11:54 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 21 januari 2008 @ 12:04:28 #28
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56196074
Hindoestaanse kip van Farida
Curiosity

Ingrediënten:
1/2 bos of struik paksoi
1/2 kg kipdrumsticks of 1/2 kg kippenpoten
1/2 theel. adjenamotto (toko)
1/2 theel. kantjoerpoeder (toko)
1/2 theel. laospoeder (toko) of peper
1/2 theel. witte en 1/2 theel. zwarte peper
1/2 ui in stukjes en 2 teentjes gekneusde knoflook
1 eetl. zonnebloemolie
1 scheut zoete sojasaus
1 theel. zout
1 vleestomaat in blokjes

Benodigdheden:
plank, mes, vijzel voor knoflook, Karahipan van Le Creuset, warmtebron en bestek

Bereidingswijze:
Laat de drumsticks heel en snijd de kippenpoten klein
Verwarm de olie in de Karahipan en bak de kip rondom goudbruin
Voeg de ui met de knoflook toe en bak ze mee
Doe dan de tomaten erbij en zet de warmtebron laag
Voeg alle kruiden toe en bak ze mee
Bestrooi met het zout en blus met 2 glaasjes water
Verwarm tot de kip gaar is
Was en snijd de paksoi in reepjes en voeg dit toe
Verwarm de groenten nog 5 minuten mee

Tip:
Lekker met basmati rijst

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:12:14 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 21 januari 2008 @ 12:08:16 #29
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56196168
Kipcurry met paksoi
R81

Ingrediënten:
1/2 grote ui, gesnipperd
1/2 zakje korma currypasta (80 g)
200 g kipfilet, in blokjes
1/2 pak woknoedels (248 g)
1 struik paksoi
2 1/2 eetlepel olie

Bereidingswijze:
Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit de ui met de currypasta tot deze gaat geuren.
Schep de blokjes kip erdoor en bak ze op hoog vuur bruin.
Voeg na 5 minuten 200 ml water toe en stoof de kip op matig vuur in 10 minuten gaar, schep de blokjes regelmatig om.
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Breek de bladeren paksoi van de stronk en snijd ze in grove stukken.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en roerbak de paksoi op hoog vuur in 5-7 minuten beetgaar. Serveer de noedels in vier diepe borden met daarop de kipcurry en de paksoi ernaast.

Tip:
Lekker met een flinke schep volle yoghurt.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:12:31 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 21 januari 2008 @ 12:18:06 #30
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56196446
5-kruidenvlees
Leipo666

Ingredienten:
Eiernoedels
1/2 eetlepel sesamolie
1 1/2 theelepels geraspte gember
3/4 theelepel 5-kruidenpoeder
250 gram kipfilet in dunne plakjes
wokolie
1 teen knoflook
1/2 rode paprika
150 gram paksoi
1 1/2 bosuitje
1 eetlepel hoisinsaus
1/2 eetlepel sojasaus

Bereidingswijze:
Snij de paprika, paksoi en bosuitjes in kleine stukjes
Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. giet af, spoel af, terug in de pan en meng er de helft van de sesamolie doorheen
Meng de gember en het 5-kruidenpoeder door het vlees
Verhit de wok, giet er de wokolie in. voeg het vlees toe (eventueel in porties) en roerbak deze tot het vlees gaar is, haal daarna het vlees uit de wok
Giet weer een beetje wokolie in de wok. voeg de paprika, paksoi, bosuitjes en de 2 knoflooktenen (geperst met de knoflookpers) toe en roerbak tot de groente gaar zijn
Voeg het vlees weer toe en roer er de hoisinsaus, sojasaus en de rest van de sesamolie door en laat dit even sudderen.
Voeg de noedels toe, even doorroeren en opdienen

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:12:43 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 31 januari 2008 @ 11:32:56 #31
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56429476
Varkensfilet met gorgonzola
Sudderpot

Ingrediënten
2 varkensfiletlapjes van 125-150 gram
200 gram sjalotjes in vieren
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 dl droge witte wijn
1,5 dl slagroom
100 gr gorgonzola

Benodigdheden:
Oven

Bereidingswijze:
Zet de oven op 180 graden.
Vlees bestrooien met zout en peper.
In beetje olie het vlees 3 tot 4 minuten goudbruin bakken.
Uit de pan halen en in een ovenvaste schaal doen.
In achtergebleven olie sjalotjes en knoflook bakken.
Wijn erbij, aan de kook brengen en tot de helft in laten koken.
75 gr gorgonzola door de saus roeren.
Saus over het vlees schenken, rest van de kaas erover.
In het midden van de oven 10 minuten bakken (niet langer, dan droogt het vlees uit).

Tip:
Lekker erbij: haricot verts en een pasta of lekker italiaans brood.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:12:56 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 15 februari 2008 @ 13:34:35 #32
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56748165
Braadkuikens met notensaus
speciwacy

Ingrediënten (voor 3 personen) :
2 braadkuikens van elk ongeveer 1 kilogram
4 grofgesnipperde grote uien
4 bleekselderijstengels in repen
zout
peper
30 gram boter
200 gram langkorrelrijst
150 gram gepelde en fijngemalen walnoten
50 gram gepelde en fijngemalen amandelen
2 eetlepels olijfolie
1 mespunt scherpe paprikapoeder.

Bereidingswijze:
Zet de braadkuikens op met 3 liter koud water, breng ze aan de kook en schuim het oppervlak goed af.
Voeg de uien, de selderij, zout en peper toe en laat dit ongeveer 40 minuten koken.
Zeef de bouillon, verdeel de kippen in stukken en houd ze warm.
Smelt de boter in de pan, voeg de rijst toe en laat de rijst al omscheppend goed bakken tot hij glazig ziet.
Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst royaal onder staat.
Kook de rijst tot het vocht bijna geheel is verdwenen (circa 15 minuten).
Voeg eventueel nog wat bouillon toe, leg de stukken kip op de rijst en laat alles 10 tot 12 minuten zachtjes doorkoken.
Doe de amandelen en de walnoten in een pan, voeg bouillon toe en breng dit aan de kook.
Laat het geheel zachtjes koken tot een gebonden saus is verkregen (voeg eventueel nog extra bouillon toe). Roer de olie en het paprikapoeder in een klein kommetje door elkaar tot een zo egaal mogelijk dun vloeibaar mengsel is verkregen.
Schep de rijst met de stukken kip op een grote schaal, schenk de notensaus over de kip en gebruik de olie om het gerecht te garneren door over de stukken kip een straaltje rode olie te schenken.

[ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:13:13 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 17 februari 2008 @ 22:33:14 #33
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56803046
Döner kebab
Muck

Ingrediënten:
700 g mager lamsvlees of kalfsvlees
2 uien,
1 bosje peterselie,
1 bosje verse koriander,
l tl zout,
l tl paprikapoeder,
l tl versgemalen peper,
4 el (olijf)olie
olie om in te bakken

Benodigdheden:
Satéprikkers of metalen spiesjes
Koekenpan, grillpan, contactgrill of barbecue

Bereidingswijze:
Snijd het vlees in blokjes
Snipper de ui, hak het peterselieblad en het korianderblad fijn.
Meng het vlees met de ui, de peterselie, de koriander, het paprikapoeder, wat zout en peper en de olijfolie en laat het minstens 1 uur marineren (een hele dag is lekkerder)
Rijg een paar stukjes vlees aan de metalen spiesjes of houten satéstokjes.
Verhit de koekenpan of grillpan op een warmtebron (hoge stand)
Schroei de spiesjes aan alle kanten goed dicht en bak ze gaar en goudbruin.
Of rooster de spiesjes op de barbecue of onder een grill.

Tips:
* Leg satéstokjes een poosje in water om verbranden van de stokjes te voorkomen
* Ook lekker met fricandeau

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 01-03-2020 22:47:24 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 23 februari 2008 @ 15:33:02 #34
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56926415
Teriyaki varkenshaas
Coolfool

Ingredienten:
200 gr Varkenshaas
1/2 dl ketjap manis
5 1/2 el bruine basterdsuiker
1/2 el gemberwortel (verse, geraspt)
1/2 teentje knoflook (geperst),
1/2 lenteuitje (in dunne ringen)
1/2 el sesamolie
1/2 el peterselie (verse, fijngehakt)
snufje peper (versgemalen)
35 gr boter

Bereidingswijze:
Roer in een kom de ketjap, basterdsuiker, gember, knoflook, lente-ui, sesamolie, peterselie en peper tot een marinade.
Snij de varkenshaas in plakken van 1 cm dik en schep het vlees door de marinade.
Laat het vlees 3 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Neem het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast.
Verwarm een koekenpan.
Verhit wat boter in de pan en bak hierin de plakjes varkenshaas in circa 2 a 3 minuten per kant goudbruin.

Tip:
De varkenshaas wordt door het marineren superzacht en is erg lekker te met oosterse roerbak en rijst.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 22 maart 2008 @ 12:19:39 #35
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57537252
Rijst met kip, meloen en kerriesaus
Ewelina

Ingredienten:
- 1/2 galia meloen
- 1 zakje veldsla
- 200 gram rijst
- beetje amandelen
- 1/2 of 1 paprika
- 1 zakjes kerriesaus (Duyvis)
- mayonaise
- 200 gram kipfilet
- eventueel kipkruiden

Bereidingswijze:
Kook de rijst.
Kip kruiden, in blokjes snijden en bakken.
Daarna de paprika's snijden en even meebakken met de kip.
Hol de meloen uit en maak blokjes van het vruchtvlees.
Mix dit alles met de sla en doe dit in een grote kom.
Rooster de amandelen even en giet de rijst af.
Maak als laatste de zakjes kerriesaus aan zoals dat op de verpakking staat.
Salade en rijst los van elkaar serveren.

Serveertip:
Bewaar de uitgeholde meloen en seveer de salade erin

It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 30 april 2008 @ 23:05:32 #36
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58406833
Zoete sojarijst met kip
Sylvana

Ingrediënten:
200 gram witte rijst
400 gram kip
1 wokgroentenpakket ( 400 gram)
300 gram gemengde paddenstoelen
40 gram gezouten pinda's
6 el Conimex woksaus Indonesische zoete soja

Bereidingswijze:
Snij de kip in stukjes en marineer het eventueel
Kook de rijst
Doe een beetje wokolie in de pan en wok de kip gaar
Voeg de groenten en de paddenstoelen toe en wok het ongeveer 5 minuten ( wij hadden voorgesneden paddenstoelen, anders moet je die eerst in kleine stukken snijden)
Voeg de woksaus toe
Doe de pinda's erdoor

Tip:
Ook lekker met cashewnoten
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 30 april 2008 @ 23:07:28 #37
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58406885
Zoetzuur varkensvlees
Sylvana

Ingrediënten:
400 g varkensvlees, in blokjes
2 eieren
6 el maïzena
1 el olie
1 ui, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
2 lente-uitjes, in stukjes
2,5 dl heldere rijstazijn of witte azijn
80 ml tomatenketchup
220 g suiker
2 el olie, extra

Bereidingswijze:
Doe de stukjes vlees en de eieren in een kom met 4 el maïzena.
Schep het vlees goed om, zodat al het vlees met een laagje ei en maïzena bedekt is.
Doe het vlees over in een zeef en schud de overtollige maïzena eraf.
Verhit een wok op hoog vuur, voeg 1 el olie toe en verhit die tot hij begint te roken.
Fruit de ui 1 min.
Voeg de paprika en lente-uitjes toe en bak ze 1 min.
Doe de azijn, tomatenketchup en suiker erbij, temper het vuur en roer tot de suiker is opgelost.
Breng het mengsel aan de kook en laat het 3 min. pruttelen.
Meng 2 el maïzena met 2 el water, schenk dit papje bij de zoetzure saus en laat de saus 1 min. pruttelen en iets indikken.
Schenk de saus in een kom.
Verhit de helft van de resterende olie op middelhoog vuur in een koekenpan.
Doe de helft van het vlees in de pan zodra de olie heet is en bak het vlees bruin en krokant.
Neem het uit de pan.
Doe hetzelfde met de rest van de olie en het vlees.
Schep al het vlees in de pan en schenk de saus erover.
Warm de saus en het vlees door tot de saus begint te borrelen.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 5 mei 2008 @ 14:04:09 #38
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58490729
Gemengde groenteschotel met varkensvlees
Sylvana

Ingrediënten
300 g varkensvlees
100 g ontbijtspek
250 g verse sperzieboontjes
1/2 bloemkool
4 tomaten
2 uien
2 paprika's
150 g champignons
1 el olie

Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok en braad het in blokjes gesneden varkensvlees rondom bruin.
Snipper de ontbijtspek en de uien en roer ze door het vlees.
Snijd de paprika in reepjes, de ontvelde tomaten in blokjes, verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de champignons in plakjes.
Was de sperziebonen en breek ze doormidden.
Schep de groenten in de wok en roer alles goed door elkaar.
Laat het geheel 10 minuten sudderen.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 5 mei 2008 @ 15:36:03 #39
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58492123
Varkensreepjes met prei en champignons
Sylvana

Ingrediënten
300 g magere varkenslapjes
peper
1 el bloem
2 kleine preien
250 g champignons
2 el olie
1 teentje knoflook
2 dl warme vleesbouillon
2 el sojasaus
zout
1 tl milde kerrie

Bereidingswijze
Het vlees onder de koude kraan afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden.
Bestrooien met peper en licht met bloem bestuiven.
De prei schoonmaken en in ringen snijden.
De champignons met een vochtige doek schoonvegen en in dunne plakjes snijden.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de vleesreepjes op hoog vuur.
De preiringen en champignonplakjes toevoegen en al roerend 3 minuten meebakken.
Het knoflookteentje pellen en boven de pan uitpersen.
De bouillon en de sojasaus erbij schenken en het vlees op een laag vuur ca. 15 minuten zachtjes laten sudderen.
Met zout , peper en kerrie op smaak brengen.

Tip
* Hierbij passen rijst, pasta of aardappelpuree en een salade.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 5 mei 2008 @ 15:38:04 #40
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58492154
Zoetzure kip
Sylvana

Ingrediënten
2 kipfilets
1 tl zout
aroma
chilipoeder
50 g boter
1 ui
1/2 paprika
1 teentje knoflook
1/2 tl gember
1 blikje tomatenpuree
1/2 kopje water
1 klein blikje ananas
maismeel

Bereidingswijze
Snijd de kipfilets in lange reepjes.
Voeg zout, aroma en chilipoeder toe en laat de filets 15 minuten staan.
Bak ze in een koekenpan met boter tot ze bruin zijn.
Haal ze uit de pan en zet ze even weg.
Snipper de ui, snijd de paprika fijn, pers de knoflook.
Bak in de koekenpan de ui, paprika, knoflook en gember gedurende 5 minuten.
Voeg daarna tomatenpuree, water en ananas toe.
Bind de saus met een beetje water aangemaakt met maismeel.
Laat hem 15 minuten sudderen.
Voeg de kip in de laatste 5 minuten toe.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 19:25:47 #41
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75492453
Kiprolletjes
MinderMutsig

Ingrediënten:
Kipfilet
kruidenroomkaas
Parmaham

Bereidingswijze:
Leg vershoudfolie op het aanrecht, leg daar de kipfilet op, leg er ook vershoudfolie overheen en pak een stevig koekenpannetje of iets anders waar je mee kunt meppen.
Mep de kipfilet gelijkmatig plat.
Haal de vershoudfolie eraf en smeer de kip in met de kruidenkaas.
Leg hier een of twee plakken parmaham op en rol het geheel op.
Indien nodig vastzetten met een cocktailprikkertje.
Bakken en voor serveren in stukken snijden.

Tip: Het is ook lekker om hier gegrilde paprika bij in te doen en dan serveren met pijnboompitjes.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 19:47:28 #42
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75493319
Boeuf Bourguignon
verita

Let op, recept is voor 8-10 personen (of 4 personen twee dagen)

Ingrediënten:
1000 - 1200 gr gemarmerd vlees, bv borst/riblap, in grove stukken 3 á 4
cm
Versgemalen Peper
Zout
Paprikapoeder
5 tenen knoflook, gepeld maar wel heel
500 gr. winterwortels in schuine stukken van ½ cm
500 gr. Champignons, schoongewreven en gehalveerd (niet kleiner)
500 gr. Sjalotten, geschild en in half of vieren
250 gr. Bakboter
5 laurierbladen
½ liter rode wijn, liefst bourgogne
2 zakjes Maggi stoofmix voor runderlapjes
1 potje zilveruitjes (afgegoten, met bewaring van twee eetlepels vocht)
1 takje verse tijm
1 takje verse rozemarijn
250ml water

Bereidingswijze:
Vlees snijden in grote stukken van 3-4 cm.
In de hete boter in kleine porties van max 6-8 stukjes het vlees rondom bruin bakken, reeds gebruinde porties warm bewaren tot alles dichtgeschroeid is.
Vlees terug in de pan, uitlekvocht erbij.
Dan pas kruiden met peper, zout en paprikapoeder.
Ondertussen pakjes sausmix aanmaken met rode wijn en water, in steelpan verwarmen tot bijna kookpunt. Let op: regelmatig roeren en opletten dat het niet overkookt.
Laurierbladen licht insnijden of licht kneuzen en in de pan bij vlees doen.
Tijm en rozemarijn erbij.
Wortels, knoflook en sjalotten even meebakken, dan zilveruitjes en vocht erbij.
Sausmix/rode wijn bij vlees/groente doen.
Vuur laag zetten, liefst op petroleumstel met deksel op pan 4 uur laten staan garen, anders anderhalf/twee uur op laagste pitje.
1 uur voor einde champignons toevoegen of half uur voor het einde bij niet-petroleumstel.
Regelmatig voorzichtig roeren.
Serveren met aardappelpuree rijst.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 21:13:16 #43
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75496701
Pad Thai
BalthasarBokko

Ingrediënten:
4 teentjes knoflook
1 ui en/of sjalot
125 gram kipfilet/hamlap/garnalen/rundvlees
3 eieren
100 gram pinda's
100/200 gram noodles
basterdsuiker
siracha (thaise chilisaus)
vissaus
limoensap
200 gram taugé
chilipoeder
paprikapoeder

Bereidingswijze:
Roerbak de eieren in een pan totdat ze bruin en bijna aangebrand zijn.
Doe de gebakken eieren in een kom samen met de gesneden knoflook en ui.
Zet de noodles op.
Bak het vlees in een wok totdat het bijna gaar is.
Maak de saus (6 eetlepels siracha, 6 eetlepels basterdsuiker , 4 eetlepels vissaus, 3 eetlepels limoensap, theelepel paprika-en chilipoeder)
Gooi de eieren, knoflook en ui in de wok bij het vlees en bak het een tijdje. Tegen deze tijd moeten de noodles klaar zijn.
Giet de noodles af en gooi ze in de wok.
Roer de saus nog eens (zodat de suiker niet op de bodem blijft liggen), en gooi het in de wok.
Roer een handvol taugé door dit alles heen, later weer een handvol, en nog een tot het op is.
Vermaal de pinda's en gooi ze als laatste in de wok.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 22:09:24 #44
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75498941
Indiaase naan gevuld met kormakip in kokosmelk en mangochutney
Juup©

Ingrediënten:
2 Kipfilets in plakjes
1 eetlepel olijfolie
Zakje kruidenpasta Patak's Korma
100ml kokosmelk
2 naanbroden
IJsbergsla
4 eetlepels mangochtuney
Yoghurt

Bereidingswijze:
Bak de plakjes kipfilet op hoog vuur in een koekenpan met olijfolie goudbruin.
Bestrijk de kip met de Korma pasta en laat het geheel nog 3 minuten bakken op laag vuur.
Voeg de kokosmelk toe en stoof de kip nog 10 minuten
Bak de naan ondertussen in een oven af.
Snijd de naan open en vul deze met de ijsbergsla en de kokoskip.
Voeg naar smaak yoghurt aan de mangochutney toe om de saus wat milder te maken.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 22:18:09 #45
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75499280
Cola kip
Pien85

Ingrediënten:
1 blikje cola (geen light!)
2 eetlepels suiker
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels ketchup
Genoeg kip voor 2 personen, dit kunnen pootjes zijn, of vleugeltjes of blokjes, het is maar net waar je zin in hebt.
Eventueel een beetje allesbinder.

Bereidingswijze:
Die de cola in een grote schaal, groot genoeg om zeker 2 liter in kwijt te kunnen.
Doe hier de suiker bij (let op, dit gaat gigantisch schuimen! Vandaar ook die grote schaal), daarna de mosterd en de ketchup, roer dit met een garde tot er bijna geen stukjes meer in zitten.
Doe de kip in een pan en bak dit net zo lang tot de buitenkant van de kip gaar is.
Doe dan het cola mengsel in de pan en laat dit 20 minuten op een laag vuurtje sudderen.
Eventueel hierna nog wat allesbinder er bij als de saus te dun is.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 22:31:59 #46
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75499865
Kipcurry uit Kashmir
SadKingBilly

Voor de massala:

Ingrediënten
50 gr korianderzaad
4 EL komijnzaad
2 EL venkelzaad
2 EL fenegriekzaad
4 gedroogde rode chilipepers
5 kerrieblaadjes (of 1 EL poeder)
1 EL chilipoeder
1 EL gemalen kurkuma
1,5 DL wijnazijn
2,5 DL zonnebloemolie

Voorbereiding:
Maal de hele specerijen fijn. Doe het poeder in een schaal en voeg de overige specerijen toe.

Bereidingswijze:
Meng de specerijen goed en roer de wijnazijn erdoor.
Voeg 75 ml water toe en roer tot het een papje wordt.
Verwarm de olie in een diepe hapjespan of wok en bak het specerijenmengsel 10 minuten of tot het water verdampt is.
De pasta is klaar als de olie boven komt drijven.
Laat de pasta enigszins afkoelen en schep deze in een luchtdichte pot

Tip: Nadat de pasta gebakken is, nog wat extra olie opwarmen en deze op de pasta in de pot gieten. Hierdoor blijft de pasta langer goed en voorkom je schimmelvorming. Bewaren in de koelkast (houdbaar: zeker 5 to 6 maanden indien goed bedekt met olie!)

De kipcurry

Ingrediënten:
4 TL kashmir Masalapasta
4 EL tomatenketchup
1 TL worchestersaus (of chilisaus)
1 Tl vijfkruidenpoeder
1 TL kristalsuiker
8 kippenbouten zonder vel of 750 gr kipfilet
3 EL plantaardige olie
5 cm gemberwortel of 1 EL gemberpoeder
4 teentjes knoflook of 1 EL knoflookpoeder
sap van 1 citroen
1 EL korianderblaadjes (vers!)
zout

Voorbereiding:
Meng voor de marinade de masalapasta, tomatenketchup, worchestersaus, het vijfkruidenpoeder, zout en de suiker. Zet op een warme plaats tot de suiker is opgelost.
Bestrijk de stukken kip met de marinade en zet ze minimaal 2 uur, maar liefst de hele nacht in de koelkast. Voor het bakken op kamertemperatuur laten komen!

Bereidingswijze:
Verwarm de olie in een Karahi of Wok, bak de helft van de gember en knoflook goudgeel.
Voeg de kip toe en bak het vlees bruin.
Dek de pan af en bak de kip tot deze gaar is en de olie op de saus drijft. (let op: de kip bakt vaak vrijwel geheel droog dus neem dat laatste niet te letterlijk).
Besprenkel de kip met citroensap, de overgebleven gember en de korianderblaadjes. meng alles voorzichtig, maar goed.

Tip: Direct serveren, lekker met gekookte rijst of naanbrood. Dit gerecht kan ook goed bewaard worden, zelfs ingevroren. De smaak word eigenlijk alleen beter van bewaren omdat deze meer in het vlees trekt.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 23:02:27 #47
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75501124
Gebraden ham
Pietverdriet

Ingredienten:
Een mooi groot stuk ham of rug met zwoerd (vers, niet de vleeswaar)
Water
Zout
1 blad laurier
Mosterdzaad
Peperkorrels
Kummelzaad
Winterpeen

Bereidingswijze:
Kook een liter water met een kopje zout, doe daar een blad laurier in, mosterdzaad, peperkorrels, kummelzaad.
Laat dit afkoelen.
Snijd de zwoerd in wybertjesvorm in.
Doe het vlees in een afsluitbare plastic bak, giet de pekel die je gemaakt heb er op en zet het een aantal dagen in de koeling. Het moet onder staan.
Dep het vlees droog met een schone doek.
Leg dikke plakken winterpeen op een ovenschaal, en leg hier het vlees met de zwoerd naar boven op.
Doe het in de oven op 150 graden tot de kerntemperatuur van het varkensvlees ca 85 graden is.

Tip: Serveren met bloemige aardappels of puree, spruitjes, rode kool of iets dergelijks.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 23:06:30 #48
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75501269
Kapsalon
TJDoornbos

Ingrediënten voor 4 personen:
800 gram shoarmavlees
1 kg patat
2 zakjes sla of een krop
2 tomaten
1/2 komkommer
4 tot 6 plakken jong belegen kaas
knoflooksaus
evt. sambal naar smaak

Benodigdheden:
Frituurpan
koekenpan
snijplank
een grote ovenschaal (of 4 aluminiumschaaltjes.)
een oven met grillstand

Voorbereiding:
Snij de komkommer en de tomaat in plakjes.
en snij eventueel de sla.
Verwarm de frituurpan voor
Verwarm je oven voor op grillstand
Vet de ovenschaal licht in.

Bereidingswijze:
Bak het shoarmavlees in 5 a 10 minuten in een beetje olie mooi bruin.
Bak ondertussen de patat.
Leg dan eerst de patat in de ovenschaal ( of in vier aluminiumschaaltjes) en dan de shoarma.
Leg hierop de plakken kaas tot het helemaal bedekt is en zet het onder de grill tot de kaas goed gesmolten is.
Haal het dan eruit en verdeel het over 4 diepe borden.
Leg daar wat sla, tomaat en komkommer op en doe er naar smaak knoflooksaus en sambal op.

Tip: Lekker met stokbrood en kruidenboter
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 11 april 2010 @ 23:30:08 #49
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_80210285
Ali Nazik
Dila_

Ingrediënten (voor 4 personen):
4 Aubergines
300 ml dikke Griekse of Turkse yoghurt
3 teentjes knoflook
400 gr gehakt
5 trostomaten of 2 vleestomaten, ontveld en fijngehakt
een klein blikje tomatenpuree
2 uien, gesnipperd
chilivlokken
zout
peper

Bereidingswijze:
Prik een aantal gaatjes in de aubergines en doe ze in een oven van 200 graden.
Klop de yoghurt een beetje los en knijp de teentjes knoflook uit in de yoghurt. Laat dit nu staan.
Rul ondertussen het gehakt. Als het zijn eigen vocht heeft opgenomen doe je de fijngesnipperde uien erbij. Als die glazig zien, doe je de tomaten en het blikje tomatenpuree erbij.
Doe er een klein beetje water bij om het geheel wat vloeibaarder te maken.
Laat dit doorpruttelen op een laag vuurtje.
Haal nu de aubergines uit de oven (eerst even voelen of ze gaar zijn). Maak er een snee in, zo kan je de aubergines makkelijk leeg lepelen. Haal het vlees uit de aubergine en voeg dat bij de knoflookyoghurt.
Voeg nu de zout en chilivlokken naar smaak toe aan de gehaktsaus.
Nu kun je het bord opmaken: Eerst doe je een paar opscheplepels aubergineyogurt in een bord, en daarna lekker veel saus er overheen.

Tip:
Lekker met een vers stuk Turks brood.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_90273070
Biefstuk met biersaus en uien
Xiphos

Ingrediënten
2 grote uien
flesje (donker) bier
2 biefstukjes (á 150gr) (of een ander stuk vlees zoals hamlappen)
boter
laurierblaadje
scheutje worcestersaus
theelepel suiker

Bereidingswijze
Boter laten smelten in de pan, de biefstukjes bakken tot ze bruin zijn. Biefstukjes uit de pan.
Uien, in ringen, bakken in dezelfde boter. Daarna uien eruit.
Dan bier bij het kookvocht, 15 min laten inkoken.
Uien weer terug, laurierblad, suiker en scheutje worcestersaus erbij. 5 min laten pruttelen.
Biefstukjes erbij, zodra deze warm zijn ben je klaar en kan het laurierblad eruit.

Opdienen
Biefstuk op bord, schep uien erover, en wat biersaus.

Tip
Champignons meebakken de laatste 5 min.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')