Hamcarpacciosararaats (Uit "Party Basics")Ingrediënten:stuk honingmeloen (ca 100 g)
1/4 onbespoten citroen
1 tl groenepeperkorrels, zout
1/4 bosje rucola
1/2 el pijnboompitten
2-4 plakken rauwe gerookte ham
1 el groene olijfolie
Bereidingswijze:De meloen schillen, de pitten verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
De citroenschil raspen en de citroen uitpersen.
De peperkorrels grof hakken.
De meloen met de peperkorrels, de citroenrasp 4-6 tl citroensap en met zout op smaak brengen
De rucola wassen, droogslaan en de harde stelen verwijderen.
De pijnboompitten in een droge koekenpan roosteren.
De vetrandjes van de ham verwijderen, de plakken in hapklare stukjes snijden en met de rucola over een schaal verdelen.
Daarover de blokjes meloen en de pijnboompitten strooien.
Met de olijfolie bedruppelen.
Tips:* Lekker met tortillablokjes, gevulde tomaten en champignonroomsoep
* Bereid de vinaigrette 1- uur van te voren
[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:06:46 ]