abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 13 februari 2010 @ 23:00:32 #51
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_77969869
Hartstikke mooi, ik zet ze er vanavond of morgen bij
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 22 februari 2010 @ 15:45:27 #52
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_78306805
Het is iets later dan gepland ( ) , maar ze staan allebei in het hoofdstuk Amuses, voor- en bijgerechten
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_78392093
dag

[ Bericht 80% gewijzigd door Muck op 24-02-2010 16:43:08 ]
pi_78392335
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 14:15 schreef Margo123 het volgende:
-knip-
Spam . Recepten die op die site staan zijn nog eens gejat ook.

[ Bericht 28% gewijzigd door Muck op 24-02-2010 16:43:23 ]
Life is too short not to have fun
pi_79298072
Vraag: We gaan langzaam maar zeker naar de zomer en her en der openen de IJssalons
weer hun deuren en de logische vraag is dan: Waar is,of,is er,een topic over de lekkerste
IJssalons in Nederland. Het liefst uiteraard in Amsterdam
75 topics = FIN
  donderdag 18 maart 2010 @ 16:17:29 #56
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_79299655
quote:
Op donderdag 18 maart 2010 15:42 schreef FP128 het volgende:
Vraag: We gaan langzaam maar zeker naar de zomer en her en der openen de IJssalons
weer hun deuren en de logische vraag is dan: Waar is,of,is er,een topic over de lekkerste
IJssalons in Nederland. Het liefst uiteraard in Amsterdam
Goede vraag, maar je kunt hem beter in het feedbacktopic stellen denk ik
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 18 maart 2010 @ 19:06:58 #57
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_79306301
Heb de vraag even in FB geknald met antwoord
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_79954879
jawel het top recept vooooor hele donkere boze dagen hahahah

koffiecreamer (pimpen tot melk met water)
evt eitje
bloem
suiker

ojee ojeee pannekoeken !!!!!!!!

en met een beetje geluk ligt er achterin het keukenkastje nog een beetje kaneel !
JAWEL!
  maandag 5 april 2010 @ 13:59:41 #59
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_79966116
Heel leuk bedacht, maar niet echt geschikt voor het kookboek
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_79974502
Ali Nazik, knoflookyogurt met aubergines en gehakt/tomatensaus

Ingredienten voor 4 personen:
•4 Aubergines
•300 ml dikke Griekse of Turkse yogurt
•3 teentjes knoflook
•400 gr gehakt
•5 trostomaten of 2 vleestomaten, ontveld en fijngehakt
•een klein blikje tomatenpuree
•2 uien, gesnipperd
•chilivlokken
•zout
•peper


Prik een aantal gaatjes in de aubergines en doe ze in een oven van 200 graden. Klop de yogurt een beetje los en knijp de teentjes knoflook uit in de yoghurt. Laat dit nu staan.

Rul ondertussen het gehakt. Als het zijn eigen vocht heeft opgenomen doe je de fijngesnipperde uien erbij. Als die glazig zien doe je de tomaten en het blikje tomatenpuree erbij. Doe een klein beetje water erbij om het geheel wat vloeibaarder te maken. Laat dit doorpruttelen op een laag vuurtje.

Haal nu de aubergines uit de oven (eerst even voelen of ze gaar zijn). Maak er een snee in, zo kan je de aubergines makkelijk leeg lepelen. Haal het vlees uit de aubergine en voeg dat bij de knoflookyoghurt.

Voeg nu de zout en chilivlokken naar smaak toe aan de gehaktsaus.

Nu kan je het bord opmaken. Eerst doe je een paar opscheplepels aubergineyogurt in een bord, en daarna lekker veel saus er overheen.

Lekker met een vers stuk Turks brood.
  zondag 11 april 2010 @ 14:47:22 #61
267465 Snaavel
Appeltaartenbakker!
pi_80185812
Cracottes gezond

Heel makkelijk en simpel tussendoortje voor als je even honger hebt en toch even iets lekkers wil eten maar toch gezond bezig wil zijn.

Benodigheden:
Sla
komkommer
Cherrytomaat
Lu Cracottes
peper
Filet American

Bereidingswijze:
Leg de Cracottes op een bordje, smeer daar de Filet-American op.
Strooi een beetje peper over de Filet-American.
dan doe je een blaadje sla er op, je snijd de komkommer
(ik raad 1 plakje komkommer aan die je dan weer julienne snijd per cracotte)
Dan snij je de cherrytomaat
(ook hierbij raad ik 1 cherrytomaat per cracotte aan die je dan alleen maar door midden snijd)

Zo heb je toch iets gezonds, en iets heel lekkers.
Wat je ook kunt doen als finishing-touch een klein beetje geraspte oude kaas er over de Filet-American doen

Smakelijk
  zondag 11 april 2010 @ 23:39:05 #62
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_80210672
quote:
Op maandag 5 april 2010 18:36 schreef Dila_ het volgende:
Ali Nazik, knoflookyogurt met aubergines en gehakt/tomatensaus
Deze staat erbij
*Klik*

Het laatste recept klinkt lekker, maar is niet echt geschikt voor het kookboek lijkt me.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_80895284
hollandse pastasalade

4 tot 5 personen

500 gram fussili
1 bakje champignons (250 gram)
1 komkommer
1 blik bonduel festini (erwten wortel mais)
4 trostomaten
500 gram hamreepjes of blokjes
4 gekookte eieren
yoghurt slasaus
beetje suiker
en wat maggi

Je bakt de champignons en je kookt de fussili en de eieren. Je spoelt de fussili af met koud water. Je doet het terug in de pan en doe er een klein beetje olijfolie erdoor voor het plakken. Je snijd de komkommer en de tomaten in kleine stukjes. Je pelt de eieren en maak ze klein met een eiersnijder. Je gooit alles bij de fussili. En maak het af met slasaus wat suiker en wat maggi. Eventueel nog wat zout. Je laat het minstens een uur in de koelkast staan en dan smakelijk eten. Heerlijk voor de warme dagen.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 13:38:16 #64
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_81005465
Riann, hij lijkt behoorlijk op dit recept, dus het zou een beetje dubbel zijn om hem op te nemen.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_81119710
O ja was me nog niet opgevallen
pi_81225359
Voor noobie chefs

Heerlijke preisoep

Ingredienten:
2 dunne preien
25g boter
100g vastkokende aardappelen (in blokjes gesneden)
1 pot kippenfond (380 ml)
50ml slagroom
Optioneel: 50g roquefort verbrokkeld

1. Snijd het witte van de prei in dunne ringen, was deze en dep ze droog. Snijd een handvol van het lichtgroen van de prei in hele dunne reepjes (dit wordt de garnering).

2. Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de preienringen op een matig vuur tot dat ze glazig zijn. Voeg te aardappel blokjes toe en bak deze even mee. Doe er de fond, slagroom en een halve liter water bij. Breng het geheel aan de kook en laat het met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes doorkoken.

3. Pureer de soep helemaal glad, doe er wat zout en peper bij om het op smaak te brengen. Garneer de soep met de prei reepjes, en eventueel kun je er nu de verbrokkelde roquefort bij doen.


ICH SAGE DICH, DAS IST HERLICH
  zondag 9 mei 2010 @ 20:39:03 #67
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_81225894
Hij staat erin, bedankt

[FOK!-kookboek] Soepen en sauzen
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 14 mei 2010 @ 01:25:27 #68
104446 Dawnbreaker
Space Cowboy
pi_81404534
Ik voeg mijne ook maar toe, geschikt voor kookn00bs en voor 3-4 personen (of als je zoals mij een vreetzak bent, geschikt voor 2-3 personen en voor s'avonds nog een beetje in de magnetron )

Aardappel en Zuurkool ovenschotel

Wat heb je nodig?
-350 g zuurkool in sap
-500 g aardappelschijfjes (zelf koken/snijden of voorgekookt en gesneden kopen)
-400 g half-om-half gehakt
-een rode ui (optioneel)
-klein pakje spekblokjes (optioneel)
-bakje verse champignons (optioneel)
-1 ei
-1 pakje zuurkool/aardappel ovenschotel saus

Bereiden:

1. Bak eerst de helft van de aardappel schijfjes lekker knapperig, leg deze apart, niet erg als ze tijdelijk afkoelen. leg deze op de bodem van een ingevette ovenschotel.

2. Laat de zuurkool kort koken in een pannetje met het pak-eigen sap.

3. Bak het gehakt gaar en rul op matig vuur. Indien gereed, zet het vuur klein en voeg de zuurkool toe (laat het sap af vantevoren).

4. Roer in de pan het gehakt en de zuurkool om.

5. (optioneel) Snij de champignons in plakjes en bak deze kort in bakboter.

6. (optioneel) Voeg nu een gesnipperde rauwe rode ui, de spekblokjes, en de gebakken champignons toe aan de pan met gehakt en zuurkool, roer dit om.

7. Voeg de inhoud van de pan toe aan de ovenschotel (bovenop het laagje aardappelschijfjes)

8. Bak nu de overgebleven aardappelen goudbruin en voeg deze bovenop de ovenschotel toe.

9. Doe water in een maatbeker, (250ml koud water, of afhankelijk van aangegeven op het pak) en voeg hieraan de saus toe, en een ongekookt ei. Klop dit met een garde.

10. Schenk de saus over de ovenschotel zodat alles afgedekt is.

11. (optioneel) Doe wat paneermeel eroverheen voor een extra krokante laag.

12. (optioneel) Doe ook wat geraspte of reepjes kaas eroverheen, indien je hiervan houdt.

13. zet de ovenschotel op 180 tot 200 graden (hete lucht) in de oven voor 45 minuten.

Opmerking: Het lijkt misschien lang, maar je bent er best snel mee klaar, 20 minuutjes voorbereiden en dan in de oven. Het is overheerlijk! hopelijk gaat iemand dit proberen!

Alle optionele stappen kun je weglaten indien je dit niet lust of het eenvoudig wilt houden.

[ Bericht 1% gewijzigd door Dawnbreaker op 14-05-2010 01:31:00 ]
<hr>
  zaterdag 29 mei 2010 @ 17:55:12 #69
271779 wetirowsu
oud wit meissie met hart
pi_82066147
Wie weet...

Een goed en haalbaar recept voor lamsbout?
go with the flow
  woensdag 2 juni 2010 @ 10:34:13 #70
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_82225309
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 01:25 schreef Dawnbreaker het volgende:
Ik voeg mijne ook maar toe, geschikt voor kookn00bs en voor 3-4 personen (of als je zoals mij een vreetzak bent, geschikt voor 2-3 personen en voor s'avonds nog een beetje in de magnetron )

Aardappel en Zuurkool ovenschotel
Het is een leuk recept, maar het is iets dat je ook op de achterkant van het pakje saus kunt vinden, wat het wat minder geschikt maakt voor het FOK!-kookboek denk ik...
quote:
Op zaterdag 29 mei 2010 17:55 schreef wetirowsu het volgende:
Wie weet...

Een goed en haalbaar recept voor lamsbout?
Kom maar op zou ik zeggen
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 2 juli 2010 @ 21:58:35 #71
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_83589155
Of mijn salade echt Thais is weet ik niet, ik heb hem zelf tenslotte bedacht, maar werd wel geļnspireerd door een Thais noodlegerecht. Ik vind hem erg lekker met heet weer. Pas wel op dat je er niet te veel van maakt, want hij is best machtig.

Voor 2 personen: en geschikt voor wat gevorderde koks
1/2 komkommer in kleine blokjes
1/2 paksoy in dunne reepjes.
1 kleine rode ui in dunne reepjes
250 mie/of noodles
100 g pindasaus (zelfgemaakt bij voorkeur)
1 rode peper in reepjes zonder de zaadjes tenzij je van echt pittig houdt
Ketjap manis
Vissaus
Plantaardige olie om te bakken

Verhit de olie in een pan om middelhoog vuur en voeg de ui, paksoy en rode peper toe. Roer een paar keer om tot de ui glazig is en zet het vuur lager. Voeg een theelepel vissaus toe en 2 theelepels ketjap totdat de uien en paksoy zacht zijn. Haal de pan van het vuur en bereid de noodles of mie volgens de verpakking. Zet dan de pan terug op het lage vuur, voeg de gehakte komkommer toe en de pindasaus. Laat de pindasaus zacht en dun worden (evt wat water toevoegen) en meng de noodles erdoor wanneer het zacht is. Bedek alle noodles met pindasaus en zorg dat de komkommer, paksoy en ui goed verdeelt is. Doe in een saladekom en laat een paar uur in de koelkast staan voor het serveren. Eet met kroepoek en een lekker glaasje fris met prik

Eet smakelijk!
pi_83874837
Serranohamwraps voor 2 personen.

voor de kookn00bs

Benodigdheden:

- 3 grote wraps
- 12 plakjes serranoham
- mozarella (2 bolletjes)
- 1 komkommer
- rucolaslamix (75 gram)
- tuinkruiden sladressing

Vooraf:
- snij de mozarella in plakken
- snij de komkommer in dunne schijfjes

Verdeel de ingrediėnten over alle 3 de wraps zodat je bij de laatste wrap niet ineens zonder zit

Je neemt een grote platte hapjespan waar de wrap in past. Die verwarm je zonder olie/boter aan beide kanten 1 minuut. Daarna leg je de warme wrap op een bord en verdeel je 4 serranoham plakjes over de wrap. Dan leg je in een streep de gesneden mozarellaplakjes over het midden. Daaroverheen komkommerplakjes. Rucolasla er overheen en tuinkruiden sladressing toevoegen naar smaak. Wrap strak oprollen en door midden snijden.

en klaar is kees. Dit herhaal je nog 2 keer met de overgebleven ingrediėnten en wraps en je hebt zeker genoeg voor 2 personen

[ Bericht 1% gewijzigd door FCZwolleZuid op 10-07-2010 20:29:44 ]
Snel ¤450,- verdienen? Dat is echt fantastisch!
  vrijdag 30 juli 2010 @ 20:08:59 #73
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_84678565
Rode uientaart met feta: Geschikt voor wat gevorderde koks

Voor 2 personen.

175 g witte bloem
75 g roomboter
45 ml verse geraspte parmezaan
1 ei dooier
450 g rode uien
1 el bruine suiker
50 g zongedroogde tomaten
125 g feta
2 el gehakte verse basilicum
zout en peper
30 ml olijfolie

Bereiden
Voor het deeg: doe de bloem in een kom met een snufje zout en wrijf er daarna de boter door tot het mengsel uiterlijk lijkt op fijne broodkruimels. Roer de parmezaan erdoor. Maak daarna een holte in het midden van het deeg en voeg het ei toe tezamen met 3 tot 4 eetlepels water, en meng het geheel tot een stevig deeg ontstaat.
Rol het deeg dun uit op een licht bebloemd oppervlak en bekleed er dan een ovenschaal mee. Bak het het blind voor 20 minuten op 200 graden.
Pel en snijd ondertussen de uien in ringen. Verhit dan de olie in een grote koekepan en bak de uien tot ze zacht en bruin beginnen te worden na ongeveer vijf tot acht minuten. Voeg dan de zongedroogde tomaten en de suiker toe en bak nog ongeveer drie minuten tot de uien beginnen te caramellisseren. Haal dan de pan van het vuur en laat het een beetje afkoelen.
Vul uiteindelijk het taartdeeg met het uienmengsel en bestrooi met verbrokkelde feta en de basilicum.

Eet smakelijk
  maandag 2 augustus 2010 @ 07:46:03 #74
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_84762094
Bedankt voor het toevoegen van de recepten! Ze staan inmiddels vermeld in het kookboek:

Windigo's salade
FCZwolleZuids wraps
Rode uientaart met feta
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_84764667
Geniaal dat ik dit nu pas ontdenk! :)
Ik mag toch wel voor mezelf van de recepten een "boekje" maken en uitprinten ;)

+ evt het boekje hier plaatsen
  maandag 2 augustus 2010 @ 19:57:37 #76
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_84784742
Natuurlijk mag je de recepten uitprinten voor jezelf, dat doe ik ook, want met een laptop op het aanrecht kookt gewoon niet zo fijn ;)
Maar het boekje hier plaatsen? Hoe zie je dat voor je dan? :?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_84786282
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 19:57 schreef Muck het volgende:
Natuurlijk mag je de recepten uitprinten voor jezelf, dat doe ik ook, want met een laptop op het aanrecht kookt gewoon niet zo fijn ;)
Maar het boekje hier plaatsen? Hoe zie je dat voor je dan? :?
Ooo ik doe wat recepten die mij aanspreken kopiėren en plakken daarmaak ik een PDF van en klaar haha.
(maar dan een beetje mooi en handig vormgegeven zeg maar)
  maandag 2 augustus 2010 @ 20:50:39 #78
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_84786898
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 20:36 schreef Fipotje het volgende:

[..]



Ooo ik doe wat recepten die mij aanspreken kopiėren en plakken daarmaak ik een PDF van en klaar haha.
(maar dan een beetje mooi en handig vormgegeven zeg maar)
Voor jezelf is het prima, maar hier posten lijkt me niet nodig :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 4 augustus 2010 @ 15:50:36 #79
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_84856384
Wrap met kip krokant en honingmosterdsauske

Benodigdheden:

1 wrap
1 kip krokant
augurkenschijfjes
honingmosterdsausje


Bereidingswijze:

wrap 40 seconden opwarmen
kip krokant bakken
sausje maken

de wrap vullen en opeten ;)


Honingmosterdsaus:

1 eetlepel mosterd
3 eetlepels honing
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels mayonaise

meng alles tot het een dikke saus wordt

noot: normaal doe je er nog melk in maar ik heb dat weggelaten. de saus was te lopend en viel altijd uit m'n wrap.

[ Bericht 20% gewijzigd door Pinnenmutske op 04-08-2010 16:00:19 ]
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  zaterdag 7 augustus 2010 @ 16:49:41 #80
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_84978136
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_86674048
Gyrosschotel uit de oven

Voor 2 personen, geschikt voor kookn00bs

Benodigdheden:
-+/- 600 gram beenham
-1 groene paprika
-1 ui
-4 tomaten
-gyros kruiden
-zakje geraspte kaas

Bereidingswijze:
Snij de paprika in hele dunne reepjes en de ui in halve ringen. Snij de tomaten heel klein. Zeef de tomaten, anders zit er veel vocht in de schotel. Snij de hamlappen in dunne reepjes en meng dit met de gyros kruiden. Als je lui bent kun je natuurlijk ook gewoon een bakje kant en klaar gyrosvlees kopen, maar dit is natuurlijk leuker.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak het vlees kort in een wokpan zodat het een goudbruin kleurtje heeft. Vuur lager, voeg nu de tomaten toe. 1 minuut goed roeren en doe dan alles in een ovenschaal samen met de paprika en ui met eventueel een klein kopje water.Doe dit 20 minuten in de oven, af en toe goed mengen.

Vlak voordat je het eruit haalt wat geraspte kaas erover heen!

Eet smakelijk! :Y)
Andrei Arlovski is a Belarusian heavyweight who has been in the MMA game for quite some time. His first professional fight dates back to 540 B.C. where Leonidas won as the underdog in Sparta
  zondag 26 september 2010 @ 23:33:20 #82
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_86883851
Weet niet of ik alleen een link mag plaatsen, in plaats van een recept. Indien dat niet mag, alvast bij voorbaat mijn excuses.
Ik wilde jullie graag attenderen op mijn kookblog: www.kookpraat.blogspot.com. Niet al te moeilijke recepten en is nog in ontwikkeling. Misschien haalt iemand er nog iets leuks vanaf. :)
Smell the flowers while you can....
pi_86885741
quote:
Op zondag 26 september 2010 23:33 schreef Miss-MacPhisto het volgende:
Weet niet of ik alleen een link mag plaatsen, in plaats van een recept. Indien dat niet mag, alvast bij voorbaat mijn excuses.
Ik wilde jullie graag attenderen op mijn kookblog: www.kookpraat.blogspot.com. Niet al te moeilijke recepten en is nog in ontwikkeling. Misschien haalt iemand er nog iets leuks vanaf. :)
Ik denk dat je je even moet inlezen in wat boven je invoerscherm staat :)
  maandag 27 september 2010 @ 14:21:18 #84
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_86899457
quote:
Op zondag 26 september 2010 23:33 schreef Miss-MacPhisto het volgende:
Weet niet of ik alleen een link mag plaatsen, in plaats van een recept. Indien dat niet mag, alvast bij voorbaat mijn excuses.
Ik wilde jullie graag attenderen op mijn kookblog: www.kookpraat.blogspot.com. Niet al te moeilijke recepten en is nog in ontwikkeling. Misschien haalt iemand er nog iets leuks vanaf. :)
Je zit idd verkeerd maar heb hem toegevoegd aan het blog gedeelte alhier:
Linkjestopic (Nieuw!)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  dinsdag 28 september 2010 @ 16:25:14 #85
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_86945574
quote:
Op maandag 27 september 2010 14:21 schreef MissHobje het volgende:

[..]


Je zit idd verkeerd maar heb hem toegevoegd aan het blog gedeelte alhier:
Linkjestopic (Nieuw!)
Oh, geweldig dank je wel! En ook excuses (aan beiden :)) voor mijn verkeerde posting .....
Smell the flowers while you can....
  woensdag 6 oktober 2010 @ 21:51:50 #86
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_87264275
Heb een heerlijk recept voor gevulde paprika.
Voor 4 personen
Ovenschotel
Geschikt voor Noobs!
Voorbereiding duurt even...

8 paprika, kapje eraf en zaadlijst eruit.

Behoorlijk wat rijst koken (basmati) en helemaal laten afkoelen.

400 gram gehakt of tartaar helemaal fijnmalen met een keukenmachine samen met een rauw ei.

Daarna in de keukenmachine fijnmalen:
3 eetlepels ketjap
3 eetlepels sojasaus
3 takjes munt
bosje peterselie
3 knoflooktenen
sjalotje
zout
peper
gemberpoeder
theelepel komijn
2 takjes koriander

Malen, doorroeren bij het gehakt.
Mengsel doorroeren bij de rijst tot iets smeuigs.

Paprika's met mengsel vullen... Zelf heb ik vaak mengsel over dan heb ik uitgeholde champignons die ik vul.

Ovenschaal met een laagje rundvleesbouillon, daarin de gevulde groente (champignons met een lekker laagje kaas)
40=45 min in de oven bij 200 graden



[ Bericht 0% gewijzigd door uniekhoorn op 06-10-2010 21:59:28 ]
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_87474160
Spinazietaart a la Twinky gemaakt. ^O^ . Sjeee wat lekker. Wel machtig.
Denk dat ik de volgende keer de worst voor ham ga vervangen.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_87531347
Ik heb een heel lekker recept dat gebaseerd is op iets dat ik in een kookboek gelezen heb, maar dan met wat aanpassingen en toevoegingen. Mag ik dat hier plaatsen of moet het from scratch je eigen idee zijn? :)
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 12:33:24 #89
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_87566950
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 13:44 schreef Spees_Eend het volgende:
Ik heb een heel lekker recept dat gebaseerd is op iets dat ik in een kookboek gelezen heb, maar dan met wat aanpassingen en toevoegingen. Mag ik dat hier plaatsen of moet het from scratch je eigen idee zijn? :)
Kom maar door met je recept hoor ;) in principe plaatsen we geen kookboek recepten maar als het recept nu zodanig is aangepast en het toch een eigen recept is geworden dan kijken we er wel even naar ;) dan zullen we aanstonds ook alle hierboven recepten erbij voegen mits dat ze er nog niet bij staan natuurlijk ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 12:43:57 #90
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_87567231
Pittige funghi-olijvenpastasaus

Ingrediėnten voor 4 personen:

400 gram champignons
2 groene pepertjes (zaadlijsten verwijderen)
4 teentjes knoflook
handje amandelen (of andere noot)
handje zwarte olijven
scheutje citroensap
handje parmezaanse kaas
basilicum
400 ml kookroom
bakje spekjes (+/1 120 gram rauw)
peper/zout naar smaak

Hak de olijven, de knoflook, en de groene pepertjes in stukjes. Snijd de champignons. Bak dit samen tot de champignons gaar zijn. Doe het mengsel in de blender, giet de kookroom erbij. Strooi de amandelen en de parmezaanse kaas erbij en voeg een scheutje citroensap toe. Blend het kort (een beetje structuur in de saus is mooier en wel lekker).

Bak de spekjes uit en warm ondertussen het blend-mengsel op. Voeg op het laatst wat gehakte basilicumblaadjes toe (laat deze niet koken, dat gaat ten koste van de smaak) en roer de uitgebakken spekjes door de saus. Als de saus te dik is, eventueel wat aanlengen met water. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Serveer de saus over spaghetti en strooi er eventueel nog wat parmezaanse kaas over.

Een heel eenvoudig te maken gerecht, en toch een keer een andere saus :)

Ik kan het koks-poppetje niet vinden maar ik vind het wel geschikt voor beginners ^O^
pi_87722654
Ik heb dit recept van mijn moeder meegekregen, en hier thuis is het ook altijd smullen. Dus wordt het tijd om het met jullie te delen.
Geschikt voor de wat gevorderde koks

Rijst met Kippenragout 4-6 personen)

Nodig:
1 grote prei of 2 kleintjes
teentje knoflook
3 tuinkruidenbouillonblokjes
1 kippenbouillonzakje
1 hele kip
1 rode paprika
1 gele paprika
1 half bosje peterselie
1 grote winterpeen of 2 kleintjes (waspeen of bospeen is wat zoeter en wordt niet zo heel erg zacht maar kan ook)
+/- 8 eetlepels bloem
scheutje ketjap manis
beetje kerriepoeder (naar smaak)
beetje paprikapoeder(naar smaak)
beetje zout(naar smaak)
150 gram boter
rijst


Handig: Een grote braadpan, een sudderplaatje (of hoe dat ook heet) een schenkkan, garde/mixer

Snij de prei in ringen, mag ook gehalveerd.
Rasp de wortel schoon (of gebruik zoals ik een kaasschaaf)
Snijdt de wortel in schijfjes en halveer deze.
Snijdt de paprika in blokjes, net hoe groot jij ze wilt. Ik laat ze vrij groot dan is het contrast wat beter te zien in de saus. Was de groente en doe deze in de grote pan.
Doe de kip erbij, verdeel de bouillonblokjes en hang het kippenbouillonzakje er ook in.
Een geperst teentje knoflook erbij en vul de pan met water zodanig zodat de kip bijna onder staat.
Breng het aan de kook en laat het zachtjes 1.5 tot 2 uur sudderen.
Laat de kip op een bord afkoelen. Zeef de bouillon. Houdt de groenten ook apart en doe de bouillon in een kan (wat later makkelijker schenken is)

Als de kip een beetje is afgekoelt, kan je hem gaan plukken :D Velletjes, botjes en zeentjes laat je voor wat het is en de kippenstukjes doe je in een bakje. Die gaan straks weer terug in de saus.

De saus: Laat de boter in de pan smelten op een laag vuurtje(waar je ook de kip en de groenten in de bouillon heb laten sudderen) Doe er dan 8 eetlepels bloem bij. Van de bouillon die je over hebt ga je een saus maken. Steeds een beetje erbij, met een garde
Om klontjes te voorkomen kan je ook een staafmixer gebruiken. Als de saus helemaal is ingedikt en er geen klontvorming meer ontstaat heb je als het goed is een redelijke pan met saus.
De saus maak ik op smaak door er wat kerriepoeder, paprikapoeder, evt zout en ketjap manis er bij te doen. Proef eerst even van te voren, door de bouillon kan de saus al wat aan de zoutige kant zijn. Doe de kip en de groente erbij en laat het een tijdje op laag vuur goed warm worden.

Kook ondertussen de rijst zoals op de verpakking staat. Roer regelmatig door de saus (voorkomt aankoeking) Als de saus goed warm is, dan kan een handje gehakte peterselie erbij. Leuk voor de kleur, lekker voor de smaak!

Eet smakelijk :)
  maandag 25 oktober 2010 @ 22:29:50 #92
322861 fabulousfantasticme
PeAcE!LoVe!!FrEeDom!HaPpInEs!!
pi_87958299
simpele kippasta en heel snel klaar


500 gr pasta ( welke jezelf lekker vindt)


350 gram kipfilet
250 ml creme fraisch
250 gram champignons
200 gram pijnboompitten
250 gr geraspte kaas. (jong belegen oud wat je zelf lekker vindt)
250 gram spekjes


pepper
zout
olie

pasta gewoon koken zoals op de verpakking staat.
pijnpoom pittjes even roosteren met een kleine beetje olie in de pan.opzij zetten
spekjes uitbakken en opzij zetten.
champignons afspoelen en ik plakjes snijden
kipfilet in blokje snijden,beetje pepper en zout erover.daarna bakken in olie tot ze bijna bruin zien.
champignons erbij ongeveer 2 minuten laten bakken,daarna zet je je tempratuur of gas omlaag.
creme fraische erbij,goed roeren,en daarna de kaas erover heen.verhitten tot de kaas helemaal vloeibaar met de creme fraisch is vermengd.nog 5 minuten op lage tempratuur laten staan.

bord pakken, pasta er op,daarna de kip met saus en als laatste de pijnboompitjes en spekjes!
  zondag 31 oktober 2010 @ 05:19:06 #93
277759 caroline88
The Unstoppable
pi_88164560
OPM: Het FOK!-kookboek linkt nog naar Post hier je recepten deel 1.

Recepten, ja ik maak veel dingen uit het hoofd en hoeveelheden, tijden, personen en zo?

Slanke groentesoep
Ok hier een soep die zo makkelijk is dat ik het niet eens een recept durf te noemen maar iedereen kan dit. Het recept komt uit een Flair van jaren geleden. Het is bedoeld voor 1 persoon en het dieetkookboek al zou je het ook voor 2 of 3 personen als voorgerecht kunnen maken.

Ingrediėnten:
6 tomaten
groente naar keuze
1 liter groentebouillon (2 tabletten)
cayennepeper

Bereidingswijze:
Was de tomaten, verwijder het kroontje, snijd ze in flinke stukken en doe ze in de pan. Voeg een liter groentebouillon toe en laat de soep op een zacht vuurtje pruttelen tot de tomaten zacht zijn. Voeg dan de andere groente toe. Wil je snel en makkelijk, dan neem je een zakje boerensoepgroente uit de winkel. Heb je nog een restje komkommer, snijd het in blokjes en doe het erbij. Alle soorten kan en je kunt dus ook elke keer een heel andere soep maken. Paprika, bloemkool, wortel het kan allemaal. Wortel moet wat langer koken, paprika doe ik zelf pas tegen het einde erbij want ik vind het lekker als die nog wat knapperig is. Laat de soep doorkoken tot de groente zo gaar is als jij lekker vindt.
Maak de soep op smaak met cayennepeper.
  dinsdag 2 november 2010 @ 16:31:34 #94
163033 Xiphos
CorSec Commander
pi_88252549
Biefstuk met biersaus en uien
Maar kan ook met hamlappen of ander vlees. Zelfs een keer met gehakt hamburger-style gedaan.

Ingrediėnten
• 2 grote uien
• flesje bier (donker is het lekkerste)
• 2 biefstukjes (į 150gr)
• boter
• lauwrierblaadje
• scheutje worcestersaus (of hoe je het ook spelt :P)
• theelepel suiker

Bereiden
Boter laten smelten in de pan, de biefstukjes bakken tot ze bruin zijn. Biefstukjes uit de pan.
Uien, in ringen, bakken in dezelfde boter. Daarna uien eruit.
Dan bier bij het kookvocht, 15 min laten inkoken.
Uien weer terug, lauwrierblad, suiker en scheutje worcestersaus erbij. 5 min laten pruttelen.
Biefstukjes erbij, zodra deze warm zijn ben je klaar en kan het lauwrierblad eruit.

Opdienen
Biefstuk op bord, schep uien erover, en wat biersaus.

Alternatieven
Je kan de ui laten zitten.
Ander vlees: hamlappen etc meteen nadat de ui eruit is, voor het bier er weer terug indoen.
Champignons meebakken de laatste 5 min.
[_] <- Sign here
pi_89567777
Zalmrolletjes

Ingredienten:
10 plakjes zalm
10 plakjes couburger ham
200 gr monchou
Verse bieslook
Zout en peper naar smaak
Huishoudfolie

Bereiding:
Doe de monchou in een kom mix hem met een mixer zacht. Doe er op smaak bieslook zout en peper doorheen. Leg op een snijplank een plakje zalm daar overheen een plakje ham dan besmeer je het met monchou en rol het daarna op. Doe het in huishoudfolie en in de vriezer ongeveer kwartier tot halfuur. Haal het uit de folie en snij het in plakjes.

Tip: Je kunt de rolletjes ook in de vriezer laten liggen en wil je het gebruiken haal het uit de vriezer snij het in plakjes en het is zo ontdooit en blijft lekker.

PS: sorry als er typfoutjes of geen goede zinsamenstellingen tussen zitten
pi_89667947
Dit recept heeft zijn plekje in het kookboek zeker verdiend: Zo maak je een appelplaatkoek.
Zonder meer voor de echte kookn00b.
pi_89931088
Word er nog iets gedaan aan het fok!kookboek?
pi_89931132
Ik zal mijn volgende nachtdienst gebruiken om recepten toe te voegen, Riann. Goed dat je het even aankaart.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 20 december 2010 @ 08:28:50 #99
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_90163733
quote:
Op dinsdag 14 december 2010 20:01 schreef Riann het volgende:
Word er nog iets gedaan aan het fok!kookboek?
Ik mag het niet meer doen, dus de CUL-mods doen het nu.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_90273407
Toegevoegd aan het FOK!-kookboek:
Uniekhoorn's gevulde paprika's
Spees_Eend's pittige funghi-olijven pastasaus
Rijst met Kippenragout van LovelyLady
Simpele Kippasta van fabulousfantasticme
Xiphos' biefstuk in biersaus
Zalmrolletjes van Riann

Caroline88, ik vind het niet echt een recept wat een plekje in het kookboek verdient vanwege de enorme simpelheid. Zoiets kan je op heel veel plaatsen wel vinden, een eenvoudig en slank soepje.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')