abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:36:43 #1
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829817


Alle recepten zijn voor 2 personen, tenzij anders aangegeven
= geschikt voor kookn00bs
= geschikt voor wat gevorderde koks
= alleen geschikt voor de kook-die-hards

Ali Nazik
Ayam Betawi
Biefstuk met biersaus en uien
Boeuf Bourguignon
McGilles Bonenschotel
Braadkuikens met notensaus
Brabantse zure zult
Broodje carpaccio met pestocrème en sla
Broodje steak met cheddar en bieslook
Cola kip
Döner Kebab
Drumsticks in tomatensaus
Eendenborst met sinaasappelsaus
Fricandeau gevuld met appel/rozijnen chutney met roerbakgroenten in rozemarijn-rucolasaus
Gegrilde ham
Gemengde groentenschotel met varkensvlees
Goddelijk Vlaams stoofvlees met Westmalle
Hete kip
Hete kip versie 2
Hindoestaanse kip van Farida
Honingkip Dame Blanche
Indiaase naan gevuld met kormakip in kokosmelk en mangochutney
Jachtschotel
Kapsalon
Kip met kerriesaus en tagliatelle
Kipcurry met paksoi
Kipcurry uit Kashmir
Kiprolletjes
Kip met bier
Kip met kokos en ananas
Kip met pittige chocoladesaus
Kippenboutjes in cherry-coke
Kipshoarma a la MoBlo
Köttbullar
Kuiken met ongezoete chocoladesaus
Mixed Grill
Naanpizza met gehakt, geitenkaas en feta
Nasi zonder "pakje"
Oda no donburi
Ossenhaas met mierikswortelroom
Pad Thai
Pasta met mascarpone en Serranoham
Pikante wrap
Pinchos
Ranzige kip
Rosbief
Rijst met kip, meloen en kerriesaus
Scallopini
Smoorkip
Stokbroodje kipfilet
Spicy chicken peanuts
Stroganoff van Piet
Tajine van kip met tutti frutti
Varkensfricandeau met appel
Teriyaki varkenshaas
Varkensfilet met gorgonzola
Varkenshaas met sjalotjessalade, kaas en knoflookcroutons
Varkenshaasje met zoetzure saus
Varkensreepjes met prei en champignons
Zoete sojarijst met kip
Zoetzure kip
Zoetzuur varkensvlees
5-kruidenvlees

[ Bericht 43% gewijzigd door Muck op 17-08-2020 15:07:57 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:38:33 #2
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829822
Jachtschotel
Pietverdriet

Ingrediënten:
250 g Hertengoulash
speculaaskruiden
peper
50 g ontbijtspek
ui
1/2 fles rode wijn
knoflook
ontbijtkoek

Bereidingswijze:
Je neemt de hertengoulash, die kruid je met speculaas kruiden en peper (niet overdrijven) en laat je even marineren.
Je bakt 100 gram ontbijtspek in een braadpan goudbruin met wat stukken ui en haalt ze er uit
Het hertevlees in de pan braden, tot het bruin is
Spek en uien toevoegen
Fles rode wijn erbij en lekker laten sudderen met wat knoflook.
Als het hert gaar is dan bind je de saus met wat ontbijtkoek (verkruimelen en erdoor mengen, lost vanzelf op)

Tip:
Lekker met aardappelpuree, rode kool met appeltjes, stoofpeertjes en spruitjes

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:02:58 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:39:23 #3
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829823
Ranzige kip
E.T.

Ingrediënten:
2 kipfilets in stukjes
2 a 3 flinke uien, gesnipperd
bakjes champignons in plakjes
125ml creme fraiche
150 g paturain
bouillonblokje

Bereidingswijze:
Kipfilet even bruin bakken.
In andere koekenpan de ui en de champignons bakken.
Creme fraiche en paturain laten smelten in ui-champignon mengsel.
Dan de gebakken kipfilet erbij doen en bouilonblokje verkruimelen erboven.
Nog even lekker laten pruttelen.

Tip:
Lekker met gekookte rijst

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:03:12 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:40:25 #4
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829825
Kuiken met ongezoete chocoladesaus
Tedda

Ingrediënten:
30 ml plantaardige olie
2 kleine kuikens
zout en vergemalen zwarte peper
25 gram bloem
1 teentje knoflook,geperst
150 ml bouillon
30 ml droge witte wijn
5 gram ongezoete chocalade, geraspt

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een vuurvaste pan.
Wrijf de kuikens in met zout en peper en leg ze eerst met de borst naar beneden in de de olie.
Bak ze rondom goudbruin.
Leg de kuikens op een schaal en doe de bloem in de pan.
Bak de bloem onder voortdurend roeren lichtbruin
Voeg de knoflook toe.
Giet de bouillon in de pan en roer goed.
Voeg de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag. Leg de kuikens in de saus en dek de pan af.
Kook de kuikens in 30-40 minuten gaar.
Leg de kuikens op een voorverwarmde schaal.
Room van het vet van de saus.
Voeg de chocolade toe en kook de saus op een laag vuur 2-3 minuten.
Giet wat saus over de kuikens en garneer het geheel met een schijfje citroen.
Serveer de saus apart.

Tips:
* Serveer dit gerecht met rijst en doperwten, asperges of een groen salade.
* Ongezoete chocolade is niet hetzelfde als pure chocolade, die je zeker niet als vervanger kunt gebruiken. Het is verkrijgbaar in delicatessezaken.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:03:27 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:41:06 #5
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829827
Drumsticks in tomatensaus
dutch-mamma

Ingrediënten:
25 g magere spekreepjes
1 eetlepels zonnebloemolie
4 - 6 kipdrumsticks
paprikapoeder
peper
zout
1 ui, in partjes
1 teentje knoflook, in plakjes
185 g tomaten, ontveld en fijngehakt
0,75 dl kippenbouillon (van een tablet)
1/2 eetlepel witte wijnazijn
12,5 g pure chocolade, geraspt
1,5 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:
Bak de spekreepjes knapperig uit in de hete olie.
Bestrooi de kipdrumsticks met paprikapoeder, peper en zout naar smaak.
Bak ze in het bakvet rondom bruin.
Voeg de uien en knoflook toe.
Bak ze 5 minuten mee.
Voeg de tomaten, bouillon, azijn en de chocolade toe.
breng alles aan de kook.
Laat de drumsticks op een laag vuur in ± 20 minuten helemaal gaar stoven.
Garneer met de peterselie.

Tip:
Lekker met pasta en roergebakken prei of spinazie.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:03:44 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:42:22 #6
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829830
Honingkip Dame Blanche
dutch-mamma

Ingrediënten:
250 gr kipfilet
peper, zout
20 gr boter
1 sjalot
1 prei
2 middelgrote tomaten
1,5 eetlepels pistachenootjes
1 eetlepels honing
1,5 eetlepels citroensap
1/2 borrelglas cognac
1/4 dl room
4 halve peren (uit blik)
40 gr pure chocolade
1 eetlepels melk of water

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in dunne reepjes, bestrooi ze met peper en zout en laat ze even staan.
Snijd de sjalotten, de prei en de ontvelde tomaten in kleine stukjes.
Verhit de boter in een wadjan of wok en fruit de sjalot, de prei en de tomaat hierin 3 minuten.
Voeg de kip toe en bak deze al omscheppend op hoog vuur ook 3 minuten.
Schep de kip uit de pan en houd hem warm.
Voeg het citroensap, de honing en de pistachenootjes aan de groenten in de pan toe
Schenk er de room en de cognac bij en roer alles goed door.
Verwarm zachtjes en voeg de kip weer toe en laat het geheel in 10 minuten door en door warm worden.
Verwarm intussen de peren in eigen sap
smelt au bain-marie in een steelpan 1 reep chocolade met 2 eetlepels melk of water.
Schep de kip in het midden van een platte schaal, schik de peren eromheen, bedruppeld met de gesmolten chocolade.

Tips:
* In plaats van peren kun je ook gehalveerde abrikozen of perziken nemen
* In plaats van chocolade kun je toefjes slagroom op de vruchten spuiten.
* Drink er een halfzoete witte wijn bij.

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:03:56 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:43:02 #7
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829832
Kip met pittige chocoladesaus (Mexico)
dutch-mamma

Ingrediënten:
0,25 liter groentebouillon
2 halve kipfilets
2,5 verse Chilipepers
25 gram amandelen met vlies
1/2 grote gehakte ui
1 geperst teentje knoflook
30 gram gepelde tomatenblokjes
1/2 gebakken maïstortilla in stukjes (of oud witbrood)
1/8 theelepel kruidnagelpoeder
1/4 theelepel gemalen anijs
stukje pijpkaneel
1/4 theelepel korianderzaad
zout en zwarte peper
50 gram reuzel
50 gram rozijnen
50 gram pure chocolade 70% cacao
1/2 theelepel suiker
1 eetlepels geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze:
Breng de bouillon in de pan aan de kook en pocheer hierin de kip gaar,ongeveer 10 minuten.
Het kippenvlees is dan ondoorschijnend wit van kleur
Laat de kip dan uitlekken.
Schenk de bouillon in een litermaat.
Snijd de pepers in vieren en verwijder de zaadjes.
Voeg de amandelen, ui, knoflook, tomatenblokjes, maïstortilla, kruidnagelpoeder, anijs, kaneel, korianderzaad, zout en peper toe en maal dit fijn.
Verwarm de reuzel in de hapjespan, voeg de mix toe en roerbak ongeveer 3 minuten.
Blus met de bouillon en de rozijnen.
Laat chocolade en de suiker op een zachte stand al roerende in de saus smelten.
Verwarm de kip eventueel nog even in de saus.
Of snijd de kip in dunne plakjes, serveer hierbij de saus en garneer met het sesamzaad.

Tip:
Lekker met rijst en maïs.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:04:10 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:44:02 #8
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829836
Brabantse zure zult
Martijn_77

Ingrediënten:
1 kg varkenskop (wangen)
200 gram varkenstong
100 gram varkenshart
200 gram zwoerd
2 liter water
3 stuks laurierblad
10 gr peperkorrels
5 gram zout
10 gram nootmuskaat
150 cc azijn.

Bereidingswijze:
Varkenskop, tong en hart opzetten met heet water.
Laurier, peperkorrels en zout toevoegen.
Aan de kook brengen en ongeveer 5 uur laten trekken.
Vervolgens vlees en zwoerd van de botten halen en samen met hart en tong door de gehaktmolen of keukenmachine doen en fijn malen.
Het overgebleven vocht zeven en bij het gemalen vlees doen.
Deze massa, onder voortdurend roeren, aan de kook brengen en goed doorlaten koken.
Het geheel op smaak brengen met nootmuskaat azijn en zout.
Het geheel nogmaals goed doorkoken, in een vorm doen en af laten koelen.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:04:33 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:45:23 #9
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829839
Frincandeau gevuld met appel/rozijnen chutney met roerbakgroenten in rozemarijn-rucolasaus
Chielus

Ingrediënten voor 6 personen:
Een mooi groot stuk varkensfricandeau (+/- 800-1000 gram)
1 potje appelcompote
1 hele appel
een hand vol rozijnen
kaneel
Bakboter
500 gram kastanjechampions
1 courgette
1 winterpeen
1 prei
1 tuk brocolli
2 potjes creme fraise
verse rzoemarijn
verse rucola

Bereidingswijze:
Pak de varkensfricandeau en laat hem op kamertemperatuur komen
Maak via de zijkant met een scherp met een mooi gat door de fricandeau
Mix de appelcompote, rozijnen appel en kaneel door elkaar heen,
Vul hierna de fricandeau en sluit de fricandeau met keukentouw of met cocktailprikker.
Bewaar de rest van de vulling om later er los bij te serveren
Braad de fricandeau ongeveer 40 minuten
Snij de groenten in grove stukken en roerbak deze.
Voeg hierbij de crème fraîche en gehakte rozemarijn en rucola,

Tip:
Lekker met rösti

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:07:15 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:46:21 #10
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829841
Tajine van kip met tuttifrutti
MissyMirjam

Ingrediënten:
1 envelopje saffraandraadjes (kan ook zonder)
1 kippenboulliontablet
4 kippenbouten met vel, in 2 stukken gehakt
kipkruiden
olijfolie
1 gesnipperd ui
2 fijngehakte teentjes knoflook
2 tl/ gemberpoeder
half kaneelstokje
250 gr. gewassen tuttifrutti
4 plakjes citroen

Bereidingswijze:
saffraan en boulliontablet in maatbeker doe
n, overgieten met 400 ml. kokend water, doorroeren en saffraan 10 min. weken.
kippenbouten bestrooien met de kipkruiden.
in braadpan of tajine olijfolie verhitten, stukken kip rondom bruin bakken en uit de pan op ene bord scheppen
eventueel overtollig vet uit de pan scheppen.
ui en knoflook 2 min. in braadvet fruiten.
gemberpoeder en kaneelstokje erdoor, saffraan met weekwater opschenken en aan de kook brengen.
tuttifrutti, plakjes citroen en stukken kip erdoor scheppen.
deksel schuin op de pan leggen en ion ca. 45 min. gaarstoven.
kip af en toe keren.
op smaak brengen met zout en peper.

Tips:
* Lekker met couscous met fijngesneden tuttifrutti en geroosterde pijnboompitjes erdoor
* Je kunt het klaarmaken in een echte tajine, maar natuurlijk ook gewoon in de ouderwetse hollandse braadpan

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:05:30 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:47:08 #11
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829844
Smoorkip
abraham

Ingrediënten:
1/2 kip in 4 delen of 2 drumdticks en 2 kipkarbonades
1,5 grote ui
3/4 blikken gepelde tomaten
laurier 2 blaadjes
kruidnagel 5 mooie exemplaren
sambal badjak
soja saus (zoet)
peperkorrels heel 7-10
beetje zout

Bereidingswijze:
Kipdelen in olie aanbakken, uit pan verwijderen en nieuwe olie pakken.
Voeg de kruidnagels, peperkorrles en laurier toe aan de olie, minuutje bakken.
Uien toevoegen en glazig tot een beetje bruin bakken in de olie.
Tomaat, schep sambal en scheut ketjap toevoegen, kip erbij en minimaal een uurtje laten pruttelen.
Voor het serveren afmaken met extra sambal/zout whatever

Tip:
Serveren met witte rijst, amsterdamse uien en augurkjes.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:05:43 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:48:18 #12
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829848
Kip met kokos en ananas
Lienekien

Ingrediënten:
2 kipfilets
peper, zout
ketjap
1 ei
gemalen kokos
boter of margarine
2 schijven ananas + sap uit het blik

Bereidingswijze:
De filet met wat peper en zout bestrooien en met de ketjap bestrijken.
In een diep bord het ei loskloppen.
Op een ander bord de kokos strooien.
De filets eerst door het ei en dan door de kokos wentelen.
In een koekenpan de boter lichtbruin laten worden.
Hierin op een zacht vuurtje de filets aan iedere kant 4-5 minuten bakken.
De filets op een bord leggen.
De ananas op een hoog vuur in de boter 1 minuut om en om bakken.
Het ananassap toevoegen.
De ananas op de filet leggen, de jus erover schenken en direct serveren.

Tip:
Lekker met rijst en toemis van boontjes.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:05:55 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:49:11 #13
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829849
Stokbroodje kipfilet
zoalshetis

Ingrediënten:
150 gram kipfilet
zelfgemaakte of goede mayonaise
kerrie (poeder)
streng bieslook
zout
peper
olie
citroen
mooi knapperig bakkersstokbroodje/zelf gebakken

Bereidingswijze:
marineer de in lengterichting gesneden kipfilet een nacht in de koelkast in olie, een beetje citroensap en kerriepoeder.
kook de kipfilet in een pan heet water voor 5 min.
pluis eventueel beetje uit en bak het 5 min aan in een matig warme pan.
ondertussen stokbrood opensnijden, kerriepoeder, kleine ringetjes gesneden bieslook en samen met de mayonaise mixen. stokbrood insmeren met kerrie/mayonaisemengsel.
Laat de kip een paar minuten afkoelen in de pan doe hem op het broodje

Tip:
Ook lekker met kort geblancheerde advocado of ruccola met bladsla.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:06:09 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 14:55:33 #14
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53863693
Broodje carpaccio met pestocrème en sla
Coolfool

Ingrediënten per broodje:
Carpaccio voor 1 persoon
1 eetlepel halfvolle mayo
1 eetlepel crème fraîche
Ruim 1 theelepel pesto
gemengde sla (lollo bianco, lollo rosso)
1 Italiaanse bol
Parmezaanse kaas
Pijnboompitten

Bereidingswijze:
Meng de mayo, creme fraiche en pesto door elkaar.
Meng de sla erdoor zodat alles lekker voorzien is van een papje.
Doe dit op het broodje.
Doe hier de carpaccio overheen.
Strooi de parmezaanse kaas en de pijnboompitten hier overheen

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:08:02 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 16:35:25 #15
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53908902
Broodje steak met cheddar en bieslook
minilotje

Ingrediënten:
2 stuks mini-ciabatta
350 gram biefstuk, in smalle reepjes gesneden
1 el kruidenboter
1 el (olijf)olie
1 stukje cheddar-kaas (in plakjes)
1 pakje peperroomsaus
10 sprietjes verse bieslook, doormidden geknipt
ruime hoeveelheid zwarte peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden
Bak de miniciabattaatjes gedurende 8 minuten in oven
Verwarm in een steelpannetje de pepersaus volgens gebruiksaanwijzing (of maak zelf een sausje)
Verhit kruidenboter met de olie in een koekenpan
Bak biefstukreepjes in de pan, omscheppen met veel zwarte peper.
Niet meer dan twee minuten bakken; vlees moet nog goed roze van binnen zijn.
Snij ciabatta's open en besmeer de onderste helften met een beetje pepersaus
Beleg de broodjes ruim met plakjes cheddar en schep hier de biefstukreepjes bovenop
Schep een flinke lepel pepersaus op het vlees en garneer met bieslooksprieten
Bovenste helft van broodje er schuin tegenaan zetten

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:08:17 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 16:47:03 #16
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53909125
Naanpizza met gehakt, geitenkaas en feta
minilotje

Ingrediënten:
2 stuks naanbrood (eventueel van Bolletje, met koriander)
300 gram half-om-half gehakt
1 pot goede kwaliteit fetablokjes, fijngeprakt
2 bosjes veldsla, gewassen
150 ml tomatensaus naar keuze
100 gram zachte, smeerbare geitenkaas
3 tl marokkaanse kruiden (Silvo)
2 rode uien
6 blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden
Naanbroden gaar bakken, uit de oven halen en laten afkoelen
Gehakt doorkneden met marokkaanse kruiden
Gehakt zonder boter of olie in koekenpan rul en bruin bakken
Tomatensaus en helft van feta door gehakt scheppen en verwarmen
Naanbroden besmeren met een laagje zachte geitenkaas
Veldsla over de broden verdelen
Gehaktmengsel uit pan scheppen met schuimspaan (even boven de pan laten uitdruipen) en over broden verdelen
Rest van over het gehaktmengsel strooien
Garneren met blaadjes basilicum

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:08:35 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 16:50:25 #17
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53909178
Varkenshaas met sjalotjessalade, kaas en knoflookcroutons
minilotje

Ingrediënten:
300 gram varkenshaas (in blokjes)
1 krop botersla, blaadjes gewassen en ontdaan van harde nerven
1 bekertje zure room
4 el olijfolie
4 tl (3 tenen) gepureerde knoflook
1 tl rozemarijn
3 tl zachte roomboter
2 tl paprikapoeder
5 stuks sjalotjes (gesnipperd)
100 gram belegen kaas (in piepkleine blokjes)
1 tl scherpe mosterd
2 stuks volkoren pistoletjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op grillstand
Meng twee eetlepels olijfolie met een snufje peper, paprikapoeder en één theelepel gepureerde knoflook.
Schep deze marinade door de blokjes varkenshaas en laat even intrekken
Roer de rozemarijn en twee theelepels knoflook door de zachte boter
Snij de pistoletjes in plakjes, besmeer het brood aan één kant met de knoflookboter en rooster het brood onder de grill tot het knapperig is
Verhit de rest van de olijfolie in de koekepan en bak hierin de blokjes varkenshaas op een middelmatig vuur rosè (ongeveer 4 minuten)
Maak ondertussen de dressing: meng de rest van de knoflook, de sjalotjes, de kaasblokjes, de mosterd, de zure room en wat zout en peper door elkaar.
Meng de dressing door de botersla, en schep de salade op twee borden
Schep de varkenshaasblokjes op de salade en garneer met het geroosterde knoflookbrood.

Tip:
Probeer in plaats van (of als toevoeging op) de blokjes belegen kaas ook eens de smeerkaasachtige kaasblokjes/puntjes van La Vache Qui Rit of iets vergelijkbaars. De zijdezachte structuur hiervan is érg lekker bij deze salade!

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:08:57 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 14 oktober 2007 @ 14:44:16 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53925003
Kippenboutjes in cherry-coke
MissyMirjaM

Ingrediënten:
2 rode uien
stukje verse gember (ca. 2 cm)
1 kleine pot kersen zonder pit (op siroop)
8 kippenboutjes
zout, peper
vloeibare margarine
0.5 l cherry-coke
allesbinder of maïzena

Bereidingswijze:
Pel en snipper de uien.
Schil de gember en hak hem fijn.
Laat de kersen uitlekken.
Breng de kippenboutjes op smaak met zout en peper.
Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een pan.
Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en fruit de ui en gember ca. 2 minuten.
Voeg de kippenboutjes toe en bak ze rondom lichtbruin.
Schenk de cherry coke bij de boutjes.
Voeg de kersen toe en laat het geheel in ca. 1 uur zachtjes gaar stoven.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:09:14 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 15 oktober 2007 @ 13:29:50 #19
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53947560
Köttbullar
piepster

Ingrediënten
1/2 eetlepel boter
1/2 fijngehakte ui
1/2 grote gekookte, fijngeprakte aardappel
1/2 verkruimelde beschuit
1/2 pond mager rundergehakt
2 1/2 eetlepels slagroom
1/2 ei
1/2 eetlepel peterselie
1 klontje boter
1 scheutje olie
1/2 eetlepel bloem
6 eetlepels dunne room of slagroom

Bereidingswijze:
Fruit de uiten op een laag vuurtje in een klontje boter.
Doe in een grote kom de uien, geprakte aardappel, beschuit, gehakt, 5 el slagroom, zout, ei en peterselie. Kneed deze massa zorgvuldig door elkaar totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn.
Maak van dit mengsel kleine balletjes van ongeveer 3 cm. doorsnee.
Braad de balletjes in de olie met een klont boter aan alle kanten.
In ongeveer 10 minuten zijn de balletjes gaar.
Neem de balletjes uit de pan.
Roer de bloem door het vet in de pan.
Roer vervolgens de room erdoor en kook deze saus een paar minuten tot dik en glad is.
Giet de saus over de balletjes en dien ze op.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:09:27 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 15 oktober 2007 @ 13:35:59 #20
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53947684
Rosbief
piepster

Ingrediënten (voor 6 personen) :
3 tenen knoflook
2 el mierikswortelpuree
5 el grove mosterd
4 el tijm
1 tl aardappelzetmeel
3 el olijfolie
750 gr rosbief (groot stuk)

Benodigdheden:
Oven, ovenschaal, keukenmachine of staafmixer

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Doe alles behalve de rosbief in de keukenmachine (of maak het fijn met de staafmixer)
Leg de rosbief in de ovenschaal en smeer het mengsel erop.
Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.
Laat het vlees 15 minuten rusten.

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:09:44 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 18 oktober 2007 @ 23:01:25 #21
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54020600
Kipshoarma a la MoBlo
motorbloempje (duh)

Ingredienten:
2 kipfiletjes
groenten naar smaak (bijvoorbeeld: paprika, broccoli, sperzieboontjes, champignons, peultjes, etc.)
shoarmakruiden
een zakje 'YoFresh' (is een Tzaziki dipsaus, te vinden bij de dipzakjes)
magere yoghurt
pitabroodjes

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in kleine reepjes/blokjes en kruid ze in met de shoarmakruiden en laat ze even rusten.
Snijd de groenten en maak het zakje YoFresh aan volgens de verpakking
Warm wat olie in een een wok en bak de kipstukjes gaar
wok de groenten mee totdat ze lekker knapperig maar wel gaar zijn.
Verwarm de pitabroodjes, schep de broodjes vol en gooi er wat yofresh overheen

Tips:
* Iets meer yoghurt erbij dan op de verpakking staat is lekker
* Pitabroodjes kun je makkelijk warm maken in de broodrooster

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:09:56 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 19 oktober 2007 @ 18:26:00 #22
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54036281
Kip met bier
jimbo

Ingrediënten:
1 kip van 1,2 kilo
3 uien
1 teentje knoflook
1 bouquet garni
250 gram champignons
80 gram boter
1 eetlepel bloem
1 dl bouillon
5 dl bier
1 eetlepel bruine suiker
2 eetlepels azijn
zout
peper
2 sneden witbrood

Bereidingswijze:
Snij de kip in 8 stukken.
Bestrooi deze met zout en peper.
Schil de uien en snij ze in juliënne.
Schil de knoflook en pers hem uit.
Maak de champignons schoon.
Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de stukken kip aan alle kanten bruin.
Haal de kip uit de pan en zet ze apart.
Sauteer in dezelfde boter de champignons, geef er de bloem over en laat deze kleur krijgen.
Doe de stukken kip terug in de pan.
Roer de bruine suiker door de azijn en voeg ook dit toe.
Geef er dan nog de bouillon en het bier bij, en de knoflook en het bouquet garni, zet de deksel op de pan en laat anderhalf uur zachtjes stoven.
Snij de sneden brood in driehoeken en bruineer ze in wat boter.
Doe alles op een voorverwarmde dienschaal, leg er de croutons bij en serveer.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:10:14 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 11 november 2007 @ 17:45:39 #23
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54530939
Ossenhaas met mierikswortelroom
Sjeen

Ingredienten (voor 4 personen) :
1 dl olijfolie
2 teentjes geperste knoflook
1 el tijm
650 gram ossenhaas / 4 tournedos
2 gegrilde paprika's uit een pot
750 gram aardappels
1 el paprikapoeder
1,5 dl creme fraiche
2 el mierikswortelsaus
2 el bieslook
2 el balsamicoazijn
100 gram rucola

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng 1 el olijfolijf met de knoflook en 0,5 el tijm.
Bestrijk de ossenhaas met dit mengsel en laat het vlees ongeveer 15 minuten marineren.
Verhit een licht met olijfolie ingevette koekepan op hoog vuur.
Braad de ossenhaas hierin in 3-4 minuten aan alle kanten bruin.
Doe het vlees over in de braadslee en bestrooi het met wat zout en peper.
Braad het vlees ongeveer 10 minuten in de oven (het is dan nog vrij rood, braad het naar wens langer).
Laat het vlees afkoelen.
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes van ongeveer 3 centimeter en schep ze in een kom om het 2 el olijfolie , het paprikapoeder en de overgebleven tijm.
Verdeel de aardappels over de bakplaat en rooster ze 20-25 minuten tot ze gaar en knapperig zijn.
Meng in een kom de creme fraiche, mierikswortel en bieslook en breng op smaak met zout en peper.
Meng de overgebleven olie met de azijn en breng op smaak met zout en peper en schep de paprikareepjes erdoor.
Schep ook de rucola erdoor.
Snijd de ossenhaas in plkakken van 0,5 centimeter dik.
Verdeel eerst de aardappeltjes over 4 borden en daarna de sla en de ossenhaas.
Lepel er de mierikswortelroom overheen en serveer.

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:10:31 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 18 november 2007 @ 21:52:12 #24
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54704277
Mixed Grill
Anubis1984

Ingrediënten:
2 Kipfilets
2 kleine varkenslapjes
200 gr gehakt
Ketjap manis
Sambal
Olijfolie
Knoflook
Paprikapoeder
Kerriepoeder
1 ei

Benodigdheden:
Satéprikkers

Bereidingswijze:
Snij de kipfilet en varkenslapjes in blokjes.
Maak een marinade van een klein beetje olijfolie, scheutje Ketjap erbij, 3 knoflookteentjes fijnhakken en erdoorheen roeren, klein kloddertje sambal, en hier de stukjes varkenvlees doorheen scheppen.
Kipfilet marineren (ik heb zelf gister gewoon een zakje genomen, maar zelf marinade verzinnen kan ook)

Maak een marinade van een scheutje ketjap, 5 teentjes fijngehakte knoflook, een flinke hoeveelheid kerrie- en paprikapoeder en wederom een kloddertje sambal.
Hierna eerst een klein beetje geklopt ei door het gehakt heenmengen.
Gehakt marineren met de gemaakte marinade.
Alle 3 de vleessoorten een uurtje in de koelkast (langer kan ook, beter zelfs).

Maak balletjes van het gehakt en sla ze plat
Hierna het vlees aan een spiesje prikken
Alle spiesjes op een grillplaat om en om grillen

Tip:
Lekker met Remia Shoarmasaus, Pomme Duchettes en een salade.

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:10:49 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 20 januari 2008 @ 16:22:54 #25
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56180426
Hete kip
Curiosity

Ingrediënten (voor 2 volwassenen en 2 kinderen) :
500 gr. kipfilet,
braadboter,
2 grote uien,
1 bakje champignons,
1 rode paprika
3 el. ketjap manis,
3 el. azijn,
3 el. suiker,
3 theeplepels sambal ( of meer naar smaak)
1 blikje tomatenpuree,
2 teentjes knoflook,
zout, peper
witte rijst

Bereidingswijze:
Kipfilet in stukjes snijden.
Uien en paprika klein snijden, champignons snijden.
ketjap, azijn, suiker, sambal, tomatenpuree en knoflook in een kommetje doen en mengen.
Kipfilet niet helemaal gaar bakken in een wok of braadpan.
Uit de pan scheppen en dan de uien, paprika en champignons bakken.
De ingredienten uit het kommetje in de pan doen en dan de kipfilet er weer bij doen.
Alles goed mengen en laten sudderen tot de kipfilet gaar is.
Ondertussen de rijst koken en erbij serveren.

Tip:
Ook erg lekker met friet.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:11:04 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')