Kip met pittige chocoladesaus (Mexico)dutch-mammaIngrediënten:0,25 liter groentebouillon
2 halve kipfilets
2,5 verse Chilipepers
25 gram amandelen met vlies
1/2 grote gehakte ui
1 geperst teentje knoflook
30 gram gepelde tomatenblokjes
1/2 gebakken maïstortilla in stukjes (of oud witbrood)
1/8 theelepel kruidnagelpoeder
1/4 theelepel gemalen anijs
stukje pijpkaneel
1/4 theelepel korianderzaad
zout en zwarte peper
50 gram reuzel
50 gram rozijnen
50 gram pure chocolade 70% cacao
1/2 theelepel suiker
1 eetlepels geroosterd sesamzaad
Bereidingswijze:Breng de bouillon in de pan aan de kook en pocheer hierin de kip gaar,ongeveer 10 minuten.
Het kippenvlees is dan ondoorschijnend wit van kleur
Laat de kip dan uitlekken.
Schenk de bouillon in een litermaat.
Snijd de pepers in vieren en verwijder de zaadjes.
Voeg de amandelen, ui, knoflook, tomatenblokjes, maïstortilla, kruidnagelpoeder, anijs, kaneel, korianderzaad, zout en peper toe en maal dit fijn.
Verwarm de reuzel in de hapjespan, voeg de mix toe en roerbak ongeveer 3 minuten.
Blus met de bouillon en de rozijnen.
Laat chocolade en de suiker op een zachte stand al roerende in de saus smelten.
Verwarm de kip eventueel nog even in de saus.
Of snijd de kip in dunne plakjes, serveer hierbij de saus en garneer met het sesamzaad.
Tip:Lekker met rijst en maïs.
[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:04:10 ]