abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 24 mei 2011 @ 16:56:27 #51
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97252928
McGilles Bonenschotel:
McGilles

Ingredienten:
Blik rode kidneybonen
Blik mais
Bakje spek (250gr)
2 grote uien
3 tenen knoflook (groot)
1 tl gemberpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
beetje tijm
1/2 tl komijn
1/2 gesneden jalapenopeper (ik gebruik die uit een potje)
Blik gepelde tomaten
Blikje tomatenpuree

Bereiding:
- Bak de spekjes uit
- Voeg de gesneden uien en knoflook toe en bak 2 minuutjes mee
- Voeg de mais en bonen toe
- Warm even goed door
- Voeg alle kruiden en de jalapenopeper toe
- 2 minuutjes doorroeren
- Voeg de gepelde tomaten en tomatenpuree toe en warm 5 minuten goed door

Heerlijk met rijst!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_186834445
Pikante wrap:
MiBe91

Ingredienten (1 persoon):
-250gr Rundergehakt (supermarkt)
-2 Tortilla wraps (supermarkt)
-Zakje gemengde sla (supermarkt)
-1 ui (supermarkt)
-Gedroogde Spaanse peper (supermarkt / toko)
-Gehaktkruiden (supermarkt)
-Knoflooksaus (supermarkt / Turkse toko)
-Pitloze sambal oelek (Turkse toko)
-Aluminium folie
-Bakvet/olie

Bereiding:
Neem 200gr gehakt, gooi het in de pan en kruid het met gehaktkruiden.
Snij de ui in ringen en vervolgens doormidden.
Voeg de gedroogde Spaanse pepers toe aan het gehakt.
Leg de Tortilla Wraps in de oven, raadpleeg de verpakking voor temperatuur en tijd (dit verschilt per oven).
Haal ze uit de oven en doe er knoflooksaus op.
Verspreid het gehakt over de tortilla.
Doe er sla, ui en sambal overheen.
Rol het geheel op in aluminium folie.
Doe hetzelfde met de tweede.
Eet het op

Stappenplan met foto's
pi_186834824
Oda no donburi:
Ser_Ciappelletto

Ingrediënten
2 Kipfilets
Sojasaus met suiker (ik heb gemerkt dat je ook ketjap manis kunt gebruiken)
1 prei
1 doosje Shiitakes
2 tot 4 eieren.

Bereiding
Snijd de kip in blokjes.
Giet wat sojasaus in een bakpan, en meng die met een of twee schepjes suiker. Je kunt de sojasaus met suiker ook verwisselen met ketjap manis.
Bak de kip.
Voeg de in ringen gesneden prei en de in plakjes gesneden shiitakes toe.
Als alles voldoende gebakken is, voeg twee eieren toe.
Laat de eieren een beetje stollen, en begin dan met roeren. Het moeten als het ware 'scrambled eggs' worden.
Het geheel mag nog een beetje vochtig opgediend worden.

Opmerkingen
Het recept an sich is niet zo moeilijk, maar het luistert vrij nauw hoeveel soja je toevoegt: te veel, en de soja gaat heel erg overheersen. Te weinig en het geheel wordt nogal smakeloos. Ik doe het zelf gewoonlijk op gevoel, omdat ik geen meetbekers o.i.d. heb. Ik het dus zelf ook niet even kijken.

De kip kan naar mijn mening achterwege gelaten worden, maar dat geeft het geheel wel een andere smaak.
pi_186835167
Stroganoff van Piet:
Erasmo

Ingredienten (4 personen)
ossehaas of kogelbiefstuk voor 4 personen
en voor de saus:
6 sjalotjes,
6 tenen knoflook,
bakje champignons
een rode paprika
Klein blikje tomaten of pasato
200 cc creme fraiche
Groene kruiden
peper, zout,
cognac of vodka,
Boter
Ansjovisfiletje

Bereiding
De saus:
Steek een vork in de paprika en rooster hem boven een gaspit tot ie helemaal zwart is, spoel het verbrande vel er vanaf, je hebt nu een geschilde paprika die je leeghaalt en aan kleine stukjes snijdt, net zo groot als het dik is, mm of 4.

Doe een kluitje boter in de pan, braad daar de champigons in en snij de sjalotjes fijn, als de champies aangebakken zijn, zet de pan laag en voeg de sjalotjes toe, fruit ze langzaam in de boter, voeg de uitgeknepen knoflook en het ansjovisje toe,
Doe de paprika erbij, zet de afzuigkap uit, voeg wat cognac toe, of vodka, breng aan de kook, voeg de tomaten toe, breng aan de kook, voeg de crème fraîche toe. Smaak het af met zout en peper, gehakte groene kruiden.

Het vlees:
Snij ossehaas of kogelbiefstuk een reepjes, zouten en peperen.
Zet een koekenpan op het vuur en maak hem loeiheet. Braad de ossehaasreepjes heel kort aan in die pan. Saus en vlees samenvoegen en serveren.
Je kan ook gewoon biefstuk bakken, of wat voor een vlees je lekker vind. De saus past bij allerlei vlees.

Optie: Je kan hem pittiger maken door sambal toe te voegen, of een flinke lepel Ayvar
pi_186852010
Pasta met mascarpone en Serranoham
KitchenGoddess

Ingrediënten (1 persoon)
75 g tagliatelle
2 plakjes serranoham
1 el mascarpone
1 el kookroom
1 el kookvocht
peper en zout
1 teentje knoflook
2 el geraspte parmenzaanse kaas
1 el pijnboompitten
8 blaadjes basilicum

Bereiding
1. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water met zout in ongeveer 6 minuten al dente.
2. Maak ondertussen het sausje. Rooster de pijnboompitten in een pan en bak de serranoham tot bruin en knapperig. Meng de mascarpone, kookroom een eetlepel van het kookvocht van de pasta, de parmenzaanse kaas en de helft van de geroosterde pijnboompitten in een kom. Snij de helft van de basilicum blaadjes en een plakje serranoham klein meng dit met het mascarpone mengsel. Voeg tenslotte een geperst teentje knoflook en wat peper en zout toe.
3. Giet de pasta af en en meng het in dezelfde pan met het mascarpone sausje. Serveer het op een bord en garneer het met de pijnboompitjes, wat parmenzaanse kaas, basilicum blaadjes en het plakje serranoham.

met plaatje
Deze heerlijke pasta is een van mijn voorraadkast gerechten. Pasta heb ik ten alle tijde in huis, en als je geen serranoham in je koelkast hebt, kun je het ook vervangen voor prosciutto of eventueel voor ontbijtspek (wel een stuk minder lekker natuurlijk!)
pi_186852216
Varkensfricandeau met appel
derLudolf

Ingrediënten
750 gram varkensfricandeau
Maestrichter fruitstroop
3 teentjes knoflook
4 uien, in ringen
rozemarijn
30 gram boter
4 goudreinetten
200 mL appelsap

Bereiding
- Laat de fricandeau (uit 1 stuk) op kamertemperatuur komen en smeer hem daarna in met rozemarijn, knoflook en een dikke laag stroop. Laat dit 2 uurtjes intrekken
- Schil de appels en snij ze in 4 parten. Snij de uien in ringen.
- Smelt de boter en bak de fricandeau op hoog vuur rondom aan. Als het rondom is aangebakken zet je het vuur zachter, voeg je de uien en de appelsap toe en doe je de deksel op de pan
- Bak de fricandeau in zo'n 35 minuten rosé van binnen. Zon 5 minuten voor het eind moet je de appel meebakken.
- Laat de fricandeau in aluminiumfolie nog enkele minuten na garen. Snij vervolgens in plakken en serveer het met de jus!
pi_186853125
Goddelijk Vlaams stoofvlees met Westmalle
sirdanilot

Ingredienten
1 Kilo rundvlees (de meest goedkope in de aanbieding)
2-3 uien
2 teentjes knoflook
1 flesje Westmalle Dubbel
Een flinke snuf gedroogde thijm (of vers)
Een beetje bouillon (van blokje mag wel)
olie om te bakken
zout - peper
bloem
Voor de kruiden kies je wat je in je keukenkastje hebt liggen van: paprikapoeder, jeneverbessen, kruidnagel, laurierblaadjes, etc.
op het eind nog: nootmuskaat, peper.

Bereiding
- Vlees in blokjes snijden
- Zout en peper erop (extra veel want er komt niet echt meer zout bij)
- Bloem erop en schudden, niet te veel mengen anders wordt het een pap, je wil een dun laagje bloem.
- Olie verhitten in je braadpan + een koekenpan
- Vlees dichtschroeien, per keer maar een handjevol (daarom gebruik ik twee pannen). Zodra het mooi bruin is even op een bord leggen.
- Als er té veel vet in de pan is, een beetje droogdeppen, maar je hebt wel een beetje vet nodig. Evt. vet aanvullen met een klontje boter.
- Uien grof snijden, en in de pan doen (met de aanbaksels er nog lekker aan !). Zacht laten worden
- Knoflook thijm en kruiden erbij.
- Aanbaksels van beide pannen losroeren met bier, alles in de braadpan doen en vlees er weer bij
- Aanvullen met bouillon (water + blokje) tot het een beetje onder staat.
- Nu DRIE TOT VIER UUR sudderen (hangt wel van de kwaliteit van het vlees af)
- Nootmuskaat, peper en evt. zout. De saus moet ook een beetje verdikt zijn liefst vanwege de bloem.
- Serveren met aardappels of friet en een groente.
pi_186865555
Spicy chicken peanuts
_Newman_

Ingrediënten
- 400 gram kippendijen zonder bot in reepjes of blokjes gesneden.
- Een bosje lenteui in ringetjes gesneden
- 2 handjes ongezouten pindas,
- 1 Eetlepel Arachide olie,
- 1 Eetlepel chinese lichte soja saus (merk: pearl river bridge of kikkoman)
- 1 Eetlepel Appelazijn,
- 1 Eetlepel 1 EL Shaoxing rijstwijn (verkrijbaar bij elke aziatische supermarkt/toko), ter vervanging kun je droge sherry gebruiken als je geen rijstewijn kan krijgen.
- scheutje sesamolie (ongeveer 1 theelepel)
- 1 a 2 theelepels sambal badjak (je kan het zo heet of mild maken als je zelf wil of de sambal weglaten).

Bereiding
Als er nog bot in de kippendij zit verwijder deze eerst en snijd daarna het vlees in kleine blokjes of wokreepjes van gelijk formaat, Doe het vlees in een bakje en marineer het 10 minuutjes met de sojasaus, rijstewijn en appelazijn en sambal badjak (je kan ook verse rawits gebruiken ipv sambal).
Snijd intussen de lente ui in ringetjes.
Zet een wok op hoog vuur en als de wok begint te roken doe er arachide olie in wok het vlees inclusief de marinade totdat vlees bijna gaar is, wok de lenteui nog even mee met het vlees, en als laatse doe de pindas erbij en een scheutje sesamolie en schep alles goed door elkaar. De pinda's niet te lang mee wokken want anders worden ze zacht, 20 seconden ofzo is lang zat.
Serveer met Pandan rijst van goede kwaliteit (bijvoorbeeld Silvo verkrijgbaar bij o.a. Dirk van den broek of vraag je lokale aziatische supermarkt om advies).

met plaatje
pi_186866466
Hete kip (versie 2)
Curiosity

Ingrediënten (voor 2 volwassenen en 2 kinderen)
400 gram kipfilet
5 el zonnebloemolie
3 grote gesnipperde uien
2 teentjes knoflook
1/4 liter bouillon (blokje of poeder)
2 el (keuken)azijn
9 el ketjap manis
4 el ketchup
6 el Javaanse suiker of bruine basterdsuiker
2 el sambal (oelek)
4 el pindakaas
300 gram taugé gewassen

Bereiding:
-Snijd de kipfilet in stukjes.Was de tauge.Verhit de olie in een wok en braad de kip op matig hoog vuur goed aan. Schep de kip met een schuimspaan weer uit de wok en bak in de achtergebleven olie de uien tot ze glazig zijn.
-Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee.
-Voeg dan de bouillon toe, evenals de azijn, ketjap manis en ketchup en roer het geheel goed door.
-Voeg vervolgens de suiker, sambal en pindakaas toe evenals de aangebraden kip en breng het alles weer aan de kook.
-Draai daarna het vuur laag en laat de kip, onder af en toe omroeren, in ca. 15 minuten gaar sudderen.
-Voeg als laatste de tauge toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden. De tauge moet wel knapperig blijven.

Ik heb van 1 tablet kippenboullion gemaakt, (500 ml) ik heb hoogstens 200 ml toegevoegd, ik vind anders de saus te dun. Dus niet direct 250 ml toevoegen, beetje op gevoel doen.
lekker met rijst.
Ook erg lekker op een (knapperig) broodje
pi_186868295
Nasi zonder "pakje"
Kalebatz

Ingrediënten (4 personen)
500/600 gram pandanrijst
½ tl. Chilipoeder
2 tl. Zout
¼ tl. Kaneel
1 tl. Knoflookpoeder of een dikke teen verse knoflook
1 tl. Laos
½ tl. Djahe (gemberpoeder)
½ tl. Ketoembar (korianderpoeder)
½ tl. Sereh (citroengraspoeder)
½ tl. Koenjit (kurkumapoeder)
1 tl. Djinten (komijnpoeder)
Olijfolie (of iets in die richting)
Ketjap of sojasaus
500/600 gram kipfilet of varkensfilet
1 Wortel of een paar kleintjes
1 Prei
1 Ui of 2 kleintjes
1 Paprika
1 Paksoi Zorg dat je bij elkaar ook zo’n 500/600 gram groente hebt.
Half bosje lente-ui
3 eieren
Scheutje melk
125 gram spekjes

Bereiding
-Snijd het vlees in blokjes en marineer even met een beetje sojasaus of ketjap
-Meng alle kruiden (zeker geen te kleine theelepel gebruiken, anders de hoeveelheden royaal aanhouden) in een kommetje en maak er met een scheutje olie en een flinke scheut sojasaus/ketjap een papje van.
-Snijd alle groenten in blokjes zo fijn mogelijk, gebruik van de paksoi het blad.
-Bak de spekjes aan (niet te hard)
-Maak van de 3 eieren en een scheut melk een omelet, op een zacht vuur met een deksel op de pan en laat deze daarna afkoelen.
-Kook de rijst volgens verpakking in ruim! water en doe er een theelepel kurkuma bij, krijg je mooie gele rijst van.
-Bak het vlees in wat olie op hoog vuur aan.
-Als het vlees bruin is voeg je de groenten toe (goed mengen) en zet je het vuur wat lager, na een paar minuten kun je het kruidenpapje toevoegen. Goed mengen en even door laten garen.
-Op het laatst voeg je de spekjes en de omelet in dunne reepjes/blokjes toe
-Meng het geheel met de rijst en roer er vlak voor het serveren naar smaak dunne ringetjes lente-ui door.

Lekker met een beetje kroepoek, atjar tjampoer en een spiegelei. Wat over is een tweede keer lekker opbakken in de pan met een beetje olie!
Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de groenten, ingrediënten weglaten of juist toevoegen, evt. spek vervangen door hamreepjes etc.
Ik heb het zo een beetje bij elkaar gescharreld en het beviel super goed. Ik heb alleen redelijk exact de hoeveelheden van het kruidenmengsel aangehouden, voor mijn smaak mocht het wel ietsje meer zijn. Of iets meer knoflook en chilipoeder voor een beetje pit.
pi_186868786
Kip met kerriesaus en tagliatelle
Pizzapuntje

Ingredienten
Diepvries sperziebonen
Tagliatelle
Kip 500 gr
Kerriepoeder
Alpro soya cuisine 2 x
Knoflook
Kippenboullion (1 blokje)

Bereiding

Kip marineren in kerriepoeder
Kip bakken
Knoflook erbij
Sperziebonen 5 minuten koken
Soya cuisine 2 pakjes bij de kip
Kippen boullion erbij 1 blokje (verkruimelen)
Kerrie poeder erbij
Tagliatelle koken
Sperziebonen bij soya en kip
Daarna alles mengen
pi_186889247
Eendenborst met sinaasappelsaus
Pietverdriet

De Saus
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en bouillon (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje

Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.

Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets

De eendenborst filets,
De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt.
Op de huid braden tot de huid knapperig is, en de filet rosé.
Eend uit de pan nemen, laten rusten en plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen.
  vrijdag 1 mei 2020 @ 09:53:56 #63
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_192886523
Scallopini
SHE

Ingrediënten:
2 kalfschnitzels ( vraag de slager deze echt heel plat te meppen )
flink wat verse zwarte peper
1 fles witte wijn
200 gr mooie bospaddestoelen
bloem
water

Bereidingswijze:
neem de kalfschnitzels; strooi er wat zeezout over aan beide kanten; en ga nu los met de pepermolen..
Zorg dat de krengen zwart zien van de peper!
Nu haal je ze door de bloem
Doe wat olie/boter in de pan en bak ze heeel licht aan, om en om.
Doe de paddestoelen erbij
en voeg nu een flinke scheut water toe. Je zult zien , dat de saus mooi bruinig kleurt. De bloem die je namelijk hebt gebruikt om ze in te wentelen zorgt dat het water gaat binden.
Nu vuur laag en langzaam laten pruttelen. De kalf schnitzels worden hierdoor boterzacht.
Na 15 minuutjes , doe je er flink wat witte wijn bij en laat het wederom lekker pruttelen.
In deze fase geven de paddestoelen en de wijn, de doorgaans flauwe schnitzel een hemelse smaak
Gebruik hier altijd kalf voor, aangezien deze het meest neutraal van smaak is. Omdat er wijn, paddo's en veel peper wordt gebruikt, is dat een noodzaak .
Schep nu wat lekkere pasta op een bord, een lapje vlees erbovenop en met een lepel haal je de saus nog extra uit de pan.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 17 augustus 2020 @ 15:06:04 #64
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_194602548
Pinchos
Azul

Ingrediënten:
- 400 gr. varkensvlees, in blokjes
- 1 theelepel oregano
- snufje chilipoeder
- snufje komijn
- snufje zoete paprikapoeder
- snufje gemalen koriander
- citroensap
- 2 gehakte teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Meng alle kruiden, de olijfolie, het citroensap en de knoflook. Marineer daar het vlees in (ongeveer 1uur). Rijg het gemarineerde vlees aan stokjes en grill het. Serveer met stokbrood.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')