abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:36:43 #1
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829817


Alle recepten zijn voor 2 personen, tenzij anders aangegeven
= geschikt voor kookn00bs
= geschikt voor wat gevorderde koks
= alleen geschikt voor de kook-die-hards

Ali Nazik
Ayam Betawi
Biefstuk met biersaus en uien
Boeuf Bourguignon
McGilles Bonenschotel
Braadkuikens met notensaus
Brabantse zure zult
Broodje carpaccio met pestocrème en sla
Broodje steak met cheddar en bieslook
Cola kip
Döner Kebab
Drumsticks in tomatensaus
Eendenborst met sinaasappelsaus
Fricandeau gevuld met appel/rozijnen chutney met roerbakgroenten in rozemarijn-rucolasaus
Gegrilde ham
Gemengde groentenschotel met varkensvlees
Goddelijk Vlaams stoofvlees met Westmalle
Hete kip
Hete kip versie 2
Hindoestaanse kip van Farida
Honingkip Dame Blanche
Indiaase naan gevuld met kormakip in kokosmelk en mangochutney
Jachtschotel
Kapsalon
Kip met kerriesaus en tagliatelle
Kipcurry met paksoi
Kipcurry uit Kashmir
Kiprolletjes
Kip met bier
Kip met kokos en ananas
Kip met pittige chocoladesaus
Kippenboutjes in cherry-coke
Kipshoarma a la MoBlo
Köttbullar
Kuiken met ongezoete chocoladesaus
Mixed Grill
Naanpizza met gehakt, geitenkaas en feta
Nasi zonder "pakje"
Oda no donburi
Ossenhaas met mierikswortelroom
Pad Thai
Pasta met mascarpone en Serranoham
Pikante wrap
Pinchos
Ranzige kip
Rosbief
Rijst met kip, meloen en kerriesaus
Scallopini
Smoorkip
Stokbroodje kipfilet
Spicy chicken peanuts
Stroganoff van Piet
Tajine van kip met tutti frutti
Varkensfricandeau met appel
Teriyaki varkenshaas
Varkensfilet met gorgonzola
Varkenshaas met sjalotjessalade, kaas en knoflookcroutons
Varkenshaasje met zoetzure saus
Varkensreepjes met prei en champignons
Zoete sojarijst met kip
Zoetzure kip
Zoetzuur varkensvlees
5-kruidenvlees

[ Bericht 43% gewijzigd door Muck op 17-08-2020 15:07:57 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:38:33 #2
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829822
Jachtschotel
Pietverdriet

Ingrediënten:
250 g Hertengoulash
speculaaskruiden
peper
50 g ontbijtspek
ui
1/2 fles rode wijn
knoflook
ontbijtkoek

Bereidingswijze:
Je neemt de hertengoulash, die kruid je met speculaas kruiden en peper (niet overdrijven) en laat je even marineren.
Je bakt 100 gram ontbijtspek in een braadpan goudbruin met wat stukken ui en haalt ze er uit
Het hertevlees in de pan braden, tot het bruin is
Spek en uien toevoegen
Fles rode wijn erbij en lekker laten sudderen met wat knoflook.
Als het hert gaar is dan bind je de saus met wat ontbijtkoek (verkruimelen en erdoor mengen, lost vanzelf op)

Tip:
Lekker met aardappelpuree, rode kool met appeltjes, stoofpeertjes en spruitjes

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:02:58 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:39:23 #3
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829823
Ranzige kip
E.T.

Ingrediënten:
2 kipfilets in stukjes
2 a 3 flinke uien, gesnipperd
bakjes champignons in plakjes
125ml creme fraiche
150 g paturain
bouillonblokje

Bereidingswijze:
Kipfilet even bruin bakken.
In andere koekenpan de ui en de champignons bakken.
Creme fraiche en paturain laten smelten in ui-champignon mengsel.
Dan de gebakken kipfilet erbij doen en bouilonblokje verkruimelen erboven.
Nog even lekker laten pruttelen.

Tip:
Lekker met gekookte rijst

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:03:12 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:40:25 #4
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829825
Kuiken met ongezoete chocoladesaus
Tedda

Ingrediënten:
30 ml plantaardige olie
2 kleine kuikens
zout en vergemalen zwarte peper
25 gram bloem
1 teentje knoflook,geperst
150 ml bouillon
30 ml droge witte wijn
5 gram ongezoete chocalade, geraspt

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een vuurvaste pan.
Wrijf de kuikens in met zout en peper en leg ze eerst met de borst naar beneden in de de olie.
Bak ze rondom goudbruin.
Leg de kuikens op een schaal en doe de bloem in de pan.
Bak de bloem onder voortdurend roeren lichtbruin
Voeg de knoflook toe.
Giet de bouillon in de pan en roer goed.
Voeg de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag. Leg de kuikens in de saus en dek de pan af.
Kook de kuikens in 30-40 minuten gaar.
Leg de kuikens op een voorverwarmde schaal.
Room van het vet van de saus.
Voeg de chocolade toe en kook de saus op een laag vuur 2-3 minuten.
Giet wat saus over de kuikens en garneer het geheel met een schijfje citroen.
Serveer de saus apart.

Tips:
* Serveer dit gerecht met rijst en doperwten, asperges of een groen salade.
* Ongezoete chocolade is niet hetzelfde als pure chocolade, die je zeker niet als vervanger kunt gebruiken. Het is verkrijgbaar in delicatessezaken.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:03:27 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:41:06 #5
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829827
Drumsticks in tomatensaus
dutch-mamma

Ingrediënten:
25 g magere spekreepjes
1 eetlepels zonnebloemolie
4 - 6 kipdrumsticks
paprikapoeder
peper
zout
1 ui, in partjes
1 teentje knoflook, in plakjes
185 g tomaten, ontveld en fijngehakt
0,75 dl kippenbouillon (van een tablet)
1/2 eetlepel witte wijnazijn
12,5 g pure chocolade, geraspt
1,5 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:
Bak de spekreepjes knapperig uit in de hete olie.
Bestrooi de kipdrumsticks met paprikapoeder, peper en zout naar smaak.
Bak ze in het bakvet rondom bruin.
Voeg de uien en knoflook toe.
Bak ze 5 minuten mee.
Voeg de tomaten, bouillon, azijn en de chocolade toe.
breng alles aan de kook.
Laat de drumsticks op een laag vuur in ± 20 minuten helemaal gaar stoven.
Garneer met de peterselie.

Tip:
Lekker met pasta en roergebakken prei of spinazie.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:03:44 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:42:22 #6
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829830
Honingkip Dame Blanche
dutch-mamma

Ingrediënten:
250 gr kipfilet
peper, zout
20 gr boter
1 sjalot
1 prei
2 middelgrote tomaten
1,5 eetlepels pistachenootjes
1 eetlepels honing
1,5 eetlepels citroensap
1/2 borrelglas cognac
1/4 dl room
4 halve peren (uit blik)
40 gr pure chocolade
1 eetlepels melk of water

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in dunne reepjes, bestrooi ze met peper en zout en laat ze even staan.
Snijd de sjalotten, de prei en de ontvelde tomaten in kleine stukjes.
Verhit de boter in een wadjan of wok en fruit de sjalot, de prei en de tomaat hierin 3 minuten.
Voeg de kip toe en bak deze al omscheppend op hoog vuur ook 3 minuten.
Schep de kip uit de pan en houd hem warm.
Voeg het citroensap, de honing en de pistachenootjes aan de groenten in de pan toe
Schenk er de room en de cognac bij en roer alles goed door.
Verwarm zachtjes en voeg de kip weer toe en laat het geheel in 10 minuten door en door warm worden.
Verwarm intussen de peren in eigen sap
smelt au bain-marie in een steelpan 1 reep chocolade met 2 eetlepels melk of water.
Schep de kip in het midden van een platte schaal, schik de peren eromheen, bedruppeld met de gesmolten chocolade.

Tips:
* In plaats van peren kun je ook gehalveerde abrikozen of perziken nemen
* In plaats van chocolade kun je toefjes slagroom op de vruchten spuiten.
* Drink er een halfzoete witte wijn bij.

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:03:56 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:43:02 #7
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829832
Kip met pittige chocoladesaus (Mexico)
dutch-mamma

Ingrediënten:
0,25 liter groentebouillon
2 halve kipfilets
2,5 verse Chilipepers
25 gram amandelen met vlies
1/2 grote gehakte ui
1 geperst teentje knoflook
30 gram gepelde tomatenblokjes
1/2 gebakken maïstortilla in stukjes (of oud witbrood)
1/8 theelepel kruidnagelpoeder
1/4 theelepel gemalen anijs
stukje pijpkaneel
1/4 theelepel korianderzaad
zout en zwarte peper
50 gram reuzel
50 gram rozijnen
50 gram pure chocolade 70% cacao
1/2 theelepel suiker
1 eetlepels geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze:
Breng de bouillon in de pan aan de kook en pocheer hierin de kip gaar,ongeveer 10 minuten.
Het kippenvlees is dan ondoorschijnend wit van kleur
Laat de kip dan uitlekken.
Schenk de bouillon in een litermaat.
Snijd de pepers in vieren en verwijder de zaadjes.
Voeg de amandelen, ui, knoflook, tomatenblokjes, maïstortilla, kruidnagelpoeder, anijs, kaneel, korianderzaad, zout en peper toe en maal dit fijn.
Verwarm de reuzel in de hapjespan, voeg de mix toe en roerbak ongeveer 3 minuten.
Blus met de bouillon en de rozijnen.
Laat chocolade en de suiker op een zachte stand al roerende in de saus smelten.
Verwarm de kip eventueel nog even in de saus.
Of snijd de kip in dunne plakjes, serveer hierbij de saus en garneer met het sesamzaad.

Tip:
Lekker met rijst en maïs.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:04:10 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:44:02 #8
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829836
Brabantse zure zult
Martijn_77

Ingrediënten:
1 kg varkenskop (wangen)
200 gram varkenstong
100 gram varkenshart
200 gram zwoerd
2 liter water
3 stuks laurierblad
10 gr peperkorrels
5 gram zout
10 gram nootmuskaat
150 cc azijn.

Bereidingswijze:
Varkenskop, tong en hart opzetten met heet water.
Laurier, peperkorrels en zout toevoegen.
Aan de kook brengen en ongeveer 5 uur laten trekken.
Vervolgens vlees en zwoerd van de botten halen en samen met hart en tong door de gehaktmolen of keukenmachine doen en fijn malen.
Het overgebleven vocht zeven en bij het gemalen vlees doen.
Deze massa, onder voortdurend roeren, aan de kook brengen en goed doorlaten koken.
Het geheel op smaak brengen met nootmuskaat azijn en zout.
Het geheel nogmaals goed doorkoken, in een vorm doen en af laten koelen.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:04:33 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:45:23 #9
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829839
Frincandeau gevuld met appel/rozijnen chutney met roerbakgroenten in rozemarijn-rucolasaus
Chielus

Ingrediënten voor 6 personen:
Een mooi groot stuk varkensfricandeau (+/- 800-1000 gram)
1 potje appelcompote
1 hele appel
een hand vol rozijnen
kaneel
Bakboter
500 gram kastanjechampions
1 courgette
1 winterpeen
1 prei
1 tuk brocolli
2 potjes creme fraise
verse rzoemarijn
verse rucola

Bereidingswijze:
Pak de varkensfricandeau en laat hem op kamertemperatuur komen
Maak via de zijkant met een scherp met een mooi gat door de fricandeau
Mix de appelcompote, rozijnen appel en kaneel door elkaar heen,
Vul hierna de fricandeau en sluit de fricandeau met keukentouw of met cocktailprikker.
Bewaar de rest van de vulling om later er los bij te serveren
Braad de fricandeau ongeveer 40 minuten
Snij de groenten in grove stukken en roerbak deze.
Voeg hierbij de crème fraîche en gehakte rozemarijn en rucola,

Tip:
Lekker met rösti

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:07:15 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:46:21 #10
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829841
Tajine van kip met tuttifrutti
MissyMirjam

Ingrediënten:
1 envelopje saffraandraadjes (kan ook zonder)
1 kippenboulliontablet
4 kippenbouten met vel, in 2 stukken gehakt
kipkruiden
olijfolie
1 gesnipperd ui
2 fijngehakte teentjes knoflook
2 tl/ gemberpoeder
half kaneelstokje
250 gr. gewassen tuttifrutti
4 plakjes citroen

Bereidingswijze:
saffraan en boulliontablet in maatbeker doe
n, overgieten met 400 ml. kokend water, doorroeren en saffraan 10 min. weken.
kippenbouten bestrooien met de kipkruiden.
in braadpan of tajine olijfolie verhitten, stukken kip rondom bruin bakken en uit de pan op ene bord scheppen
eventueel overtollig vet uit de pan scheppen.
ui en knoflook 2 min. in braadvet fruiten.
gemberpoeder en kaneelstokje erdoor, saffraan met weekwater opschenken en aan de kook brengen.
tuttifrutti, plakjes citroen en stukken kip erdoor scheppen.
deksel schuin op de pan leggen en ion ca. 45 min. gaarstoven.
kip af en toe keren.
op smaak brengen met zout en peper.

Tips:
* Lekker met couscous met fijngesneden tuttifrutti en geroosterde pijnboompitjes erdoor
* Je kunt het klaarmaken in een echte tajine, maar natuurlijk ook gewoon in de ouderwetse hollandse braadpan

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:05:30 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:47:08 #11
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829844
Smoorkip
abraham

Ingrediënten:
1/2 kip in 4 delen of 2 drumdticks en 2 kipkarbonades
1,5 grote ui
3/4 blikken gepelde tomaten
laurier 2 blaadjes
kruidnagel 5 mooie exemplaren
sambal badjak
soja saus (zoet)
peperkorrels heel 7-10
beetje zout

Bereidingswijze:
Kipdelen in olie aanbakken, uit pan verwijderen en nieuwe olie pakken.
Voeg de kruidnagels, peperkorrles en laurier toe aan de olie, minuutje bakken.
Uien toevoegen en glazig tot een beetje bruin bakken in de olie.
Tomaat, schep sambal en scheut ketjap toevoegen, kip erbij en minimaal een uurtje laten pruttelen.
Voor het serveren afmaken met extra sambal/zout whatever

Tip:
Serveren met witte rijst, amsterdamse uien en augurkjes.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:05:43 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:48:18 #12
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829848
Kip met kokos en ananas
Lienekien

Ingrediënten:
2 kipfilets
peper, zout
ketjap
1 ei
gemalen kokos
boter of margarine
2 schijven ananas + sap uit het blik

Bereidingswijze:
De filet met wat peper en zout bestrooien en met de ketjap bestrijken.
In een diep bord het ei loskloppen.
Op een ander bord de kokos strooien.
De filets eerst door het ei en dan door de kokos wentelen.
In een koekenpan de boter lichtbruin laten worden.
Hierin op een zacht vuurtje de filets aan iedere kant 4-5 minuten bakken.
De filets op een bord leggen.
De ananas op een hoog vuur in de boter 1 minuut om en om bakken.
Het ananassap toevoegen.
De ananas op de filet leggen, de jus erover schenken en direct serveren.

Tip:
Lekker met rijst en toemis van boontjes.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:05:55 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 03:49:11 #13
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829849
Stokbroodje kipfilet
zoalshetis

Ingrediënten:
150 gram kipfilet
zelfgemaakte of goede mayonaise
kerrie (poeder)
streng bieslook
zout
peper
olie
citroen
mooi knapperig bakkersstokbroodje/zelf gebakken

Bereidingswijze:
marineer de in lengterichting gesneden kipfilet een nacht in de koelkast in olie, een beetje citroensap en kerriepoeder.
kook de kipfilet in een pan heet water voor 5 min.
pluis eventueel beetje uit en bak het 5 min aan in een matig warme pan.
ondertussen stokbrood opensnijden, kerriepoeder, kleine ringetjes gesneden bieslook en samen met de mayonaise mixen. stokbrood insmeren met kerrie/mayonaisemengsel.
Laat de kip een paar minuten afkoelen in de pan doe hem op het broodje

Tip:
Ook lekker met kort geblancheerde advocado of ruccola met bladsla.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:06:09 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 14:55:33 #14
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53863693
Broodje carpaccio met pestocrème en sla
Coolfool

Ingrediënten per broodje:
Carpaccio voor 1 persoon
1 eetlepel halfvolle mayo
1 eetlepel crème fraîche
Ruim 1 theelepel pesto
gemengde sla (lollo bianco, lollo rosso)
1 Italiaanse bol
Parmezaanse kaas
Pijnboompitten

Bereidingswijze:
Meng de mayo, creme fraiche en pesto door elkaar.
Meng de sla erdoor zodat alles lekker voorzien is van een papje.
Doe dit op het broodje.
Doe hier de carpaccio overheen.
Strooi de parmezaanse kaas en de pijnboompitten hier overheen

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:08:02 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 16:35:25 #15
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53908902
Broodje steak met cheddar en bieslook
minilotje

Ingrediënten:
2 stuks mini-ciabatta
350 gram biefstuk, in smalle reepjes gesneden
1 el kruidenboter
1 el (olijf)olie
1 stukje cheddar-kaas (in plakjes)
1 pakje peperroomsaus
10 sprietjes verse bieslook, doormidden geknipt
ruime hoeveelheid zwarte peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden
Bak de miniciabattaatjes gedurende 8 minuten in oven
Verwarm in een steelpannetje de pepersaus volgens gebruiksaanwijzing (of maak zelf een sausje)
Verhit kruidenboter met de olie in een koekenpan
Bak biefstukreepjes in de pan, omscheppen met veel zwarte peper.
Niet meer dan twee minuten bakken; vlees moet nog goed roze van binnen zijn.
Snij ciabatta's open en besmeer de onderste helften met een beetje pepersaus
Beleg de broodjes ruim met plakjes cheddar en schep hier de biefstukreepjes bovenop
Schep een flinke lepel pepersaus op het vlees en garneer met bieslooksprieten
Bovenste helft van broodje er schuin tegenaan zetten

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:08:17 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 16:47:03 #16
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53909125
Naanpizza met gehakt, geitenkaas en feta
minilotje

Ingrediënten:
2 stuks naanbrood (eventueel van Bolletje, met koriander)
300 gram half-om-half gehakt
1 pot goede kwaliteit fetablokjes, fijngeprakt
2 bosjes veldsla, gewassen
150 ml tomatensaus naar keuze
100 gram zachte, smeerbare geitenkaas
3 tl marokkaanse kruiden (Silvo)
2 rode uien
6 blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden
Naanbroden gaar bakken, uit de oven halen en laten afkoelen
Gehakt doorkneden met marokkaanse kruiden
Gehakt zonder boter of olie in koekenpan rul en bruin bakken
Tomatensaus en helft van feta door gehakt scheppen en verwarmen
Naanbroden besmeren met een laagje zachte geitenkaas
Veldsla over de broden verdelen
Gehaktmengsel uit pan scheppen met schuimspaan (even boven de pan laten uitdruipen) en over broden verdelen
Rest van over het gehaktmengsel strooien
Garneren met blaadjes basilicum

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:08:35 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 16:50:25 #17
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53909178
Varkenshaas met sjalotjessalade, kaas en knoflookcroutons
minilotje

Ingrediënten:
300 gram varkenshaas (in blokjes)
1 krop botersla, blaadjes gewassen en ontdaan van harde nerven
1 bekertje zure room
4 el olijfolie
4 tl (3 tenen) gepureerde knoflook
1 tl rozemarijn
3 tl zachte roomboter
2 tl paprikapoeder
5 stuks sjalotjes (gesnipperd)
100 gram belegen kaas (in piepkleine blokjes)
1 tl scherpe mosterd
2 stuks volkoren pistoletjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op grillstand
Meng twee eetlepels olijfolie met een snufje peper, paprikapoeder en één theelepel gepureerde knoflook.
Schep deze marinade door de blokjes varkenshaas en laat even intrekken
Roer de rozemarijn en twee theelepels knoflook door de zachte boter
Snij de pistoletjes in plakjes, besmeer het brood aan één kant met de knoflookboter en rooster het brood onder de grill tot het knapperig is
Verhit de rest van de olijfolie in de koekepan en bak hierin de blokjes varkenshaas op een middelmatig vuur rosè (ongeveer 4 minuten)
Maak ondertussen de dressing: meng de rest van de knoflook, de sjalotjes, de kaasblokjes, de mosterd, de zure room en wat zout en peper door elkaar.
Meng de dressing door de botersla, en schep de salade op twee borden
Schep de varkenshaasblokjes op de salade en garneer met het geroosterde knoflookbrood.

Tip:
Probeer in plaats van (of als toevoeging op) de blokjes belegen kaas ook eens de smeerkaasachtige kaasblokjes/puntjes van La Vache Qui Rit of iets vergelijkbaars. De zijdezachte structuur hiervan is érg lekker bij deze salade!

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:08:57 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 14 oktober 2007 @ 14:44:16 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53925003
Kippenboutjes in cherry-coke
MissyMirjaM

Ingrediënten:
2 rode uien
stukje verse gember (ca. 2 cm)
1 kleine pot kersen zonder pit (op siroop)
8 kippenboutjes
zout, peper
vloeibare margarine
0.5 l cherry-coke
allesbinder of maïzena

Bereidingswijze:
Pel en snipper de uien.
Schil de gember en hak hem fijn.
Laat de kersen uitlekken.
Breng de kippenboutjes op smaak met zout en peper.
Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een pan.
Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en fruit de ui en gember ca. 2 minuten.
Voeg de kippenboutjes toe en bak ze rondom lichtbruin.
Schenk de cherry coke bij de boutjes.
Voeg de kersen toe en laat het geheel in ca. 1 uur zachtjes gaar stoven.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:09:14 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 15 oktober 2007 @ 13:29:50 #19
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53947560
Köttbullar
piepster

Ingrediënten
1/2 eetlepel boter
1/2 fijngehakte ui
1/2 grote gekookte, fijngeprakte aardappel
1/2 verkruimelde beschuit
1/2 pond mager rundergehakt
2 1/2 eetlepels slagroom
1/2 ei
1/2 eetlepel peterselie
1 klontje boter
1 scheutje olie
1/2 eetlepel bloem
6 eetlepels dunne room of slagroom

Bereidingswijze:
Fruit de uiten op een laag vuurtje in een klontje boter.
Doe in een grote kom de uien, geprakte aardappel, beschuit, gehakt, 5 el slagroom, zout, ei en peterselie. Kneed deze massa zorgvuldig door elkaar totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn.
Maak van dit mengsel kleine balletjes van ongeveer 3 cm. doorsnee.
Braad de balletjes in de olie met een klont boter aan alle kanten.
In ongeveer 10 minuten zijn de balletjes gaar.
Neem de balletjes uit de pan.
Roer de bloem door het vet in de pan.
Roer vervolgens de room erdoor en kook deze saus een paar minuten tot dik en glad is.
Giet de saus over de balletjes en dien ze op.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:09:27 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 15 oktober 2007 @ 13:35:59 #20
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53947684
Rosbief
piepster

Ingrediënten (voor 6 personen) :
3 tenen knoflook
2 el mierikswortelpuree
5 el grove mosterd
4 el tijm
1 tl aardappelzetmeel
3 el olijfolie
750 gr rosbief (groot stuk)

Benodigdheden:
Oven, ovenschaal, keukenmachine of staafmixer

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Doe alles behalve de rosbief in de keukenmachine (of maak het fijn met de staafmixer)
Leg de rosbief in de ovenschaal en smeer het mengsel erop.
Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.
Laat het vlees 15 minuten rusten.

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:09:44 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 18 oktober 2007 @ 23:01:25 #21
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54020600
Kipshoarma a la MoBlo
motorbloempje (duh)

Ingredienten:
2 kipfiletjes
groenten naar smaak (bijvoorbeeld: paprika, broccoli, sperzieboontjes, champignons, peultjes, etc.)
shoarmakruiden
een zakje 'YoFresh' (is een Tzaziki dipsaus, te vinden bij de dipzakjes)
magere yoghurt
pitabroodjes

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in kleine reepjes/blokjes en kruid ze in met de shoarmakruiden en laat ze even rusten.
Snijd de groenten en maak het zakje YoFresh aan volgens de verpakking
Warm wat olie in een een wok en bak de kipstukjes gaar
wok de groenten mee totdat ze lekker knapperig maar wel gaar zijn.
Verwarm de pitabroodjes, schep de broodjes vol en gooi er wat yofresh overheen

Tips:
* Iets meer yoghurt erbij dan op de verpakking staat is lekker
* Pitabroodjes kun je makkelijk warm maken in de broodrooster

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:09:56 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 19 oktober 2007 @ 18:26:00 #22
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54036281
Kip met bier
jimbo

Ingrediënten:
1 kip van 1,2 kilo
3 uien
1 teentje knoflook
1 bouquet garni
250 gram champignons
80 gram boter
1 eetlepel bloem
1 dl bouillon
5 dl bier
1 eetlepel bruine suiker
2 eetlepels azijn
zout
peper
2 sneden witbrood

Bereidingswijze:
Snij de kip in 8 stukken.
Bestrooi deze met zout en peper.
Schil de uien en snij ze in juliënne.
Schil de knoflook en pers hem uit.
Maak de champignons schoon.
Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de stukken kip aan alle kanten bruin.
Haal de kip uit de pan en zet ze apart.
Sauteer in dezelfde boter de champignons, geef er de bloem over en laat deze kleur krijgen.
Doe de stukken kip terug in de pan.
Roer de bruine suiker door de azijn en voeg ook dit toe.
Geef er dan nog de bouillon en het bier bij, en de knoflook en het bouquet garni, zet de deksel op de pan en laat anderhalf uur zachtjes stoven.
Snij de sneden brood in driehoeken en bruineer ze in wat boter.
Doe alles op een voorverwarmde dienschaal, leg er de croutons bij en serveer.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:10:14 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 11 november 2007 @ 17:45:39 #23
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54530939
Ossenhaas met mierikswortelroom
Sjeen

Ingredienten (voor 4 personen) :
1 dl olijfolie
2 teentjes geperste knoflook
1 el tijm
650 gram ossenhaas / 4 tournedos
2 gegrilde paprika's uit een pot
750 gram aardappels
1 el paprikapoeder
1,5 dl creme fraiche
2 el mierikswortelsaus
2 el bieslook
2 el balsamicoazijn
100 gram rucola

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng 1 el olijfolijf met de knoflook en 0,5 el tijm.
Bestrijk de ossenhaas met dit mengsel en laat het vlees ongeveer 15 minuten marineren.
Verhit een licht met olijfolie ingevette koekepan op hoog vuur.
Braad de ossenhaas hierin in 3-4 minuten aan alle kanten bruin.
Doe het vlees over in de braadslee en bestrooi het met wat zout en peper.
Braad het vlees ongeveer 10 minuten in de oven (het is dan nog vrij rood, braad het naar wens langer).
Laat het vlees afkoelen.
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes van ongeveer 3 centimeter en schep ze in een kom om het 2 el olijfolie , het paprikapoeder en de overgebleven tijm.
Verdeel de aardappels over de bakplaat en rooster ze 20-25 minuten tot ze gaar en knapperig zijn.
Meng in een kom de creme fraiche, mierikswortel en bieslook en breng op smaak met zout en peper.
Meng de overgebleven olie met de azijn en breng op smaak met zout en peper en schep de paprikareepjes erdoor.
Schep ook de rucola erdoor.
Snijd de ossenhaas in plkakken van 0,5 centimeter dik.
Verdeel eerst de aardappeltjes over 4 borden en daarna de sla en de ossenhaas.
Lepel er de mierikswortelroom overheen en serveer.

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:10:31 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 18 november 2007 @ 21:52:12 #24
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54704277
Mixed Grill
Anubis1984

Ingrediënten:
2 Kipfilets
2 kleine varkenslapjes
200 gr gehakt
Ketjap manis
Sambal
Olijfolie
Knoflook
Paprikapoeder
Kerriepoeder
1 ei

Benodigdheden:
Satéprikkers

Bereidingswijze:
Snij de kipfilet en varkenslapjes in blokjes.
Maak een marinade van een klein beetje olijfolie, scheutje Ketjap erbij, 3 knoflookteentjes fijnhakken en erdoorheen roeren, klein kloddertje sambal, en hier de stukjes varkenvlees doorheen scheppen.
Kipfilet marineren (ik heb zelf gister gewoon een zakje genomen, maar zelf marinade verzinnen kan ook)

Maak een marinade van een scheutje ketjap, 5 teentjes fijngehakte knoflook, een flinke hoeveelheid kerrie- en paprikapoeder en wederom een kloddertje sambal.
Hierna eerst een klein beetje geklopt ei door het gehakt heenmengen.
Gehakt marineren met de gemaakte marinade.
Alle 3 de vleessoorten een uurtje in de koelkast (langer kan ook, beter zelfs).

Maak balletjes van het gehakt en sla ze plat
Hierna het vlees aan een spiesje prikken
Alle spiesjes op een grillplaat om en om grillen

Tip:
Lekker met Remia Shoarmasaus, Pomme Duchettes en een salade.

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:10:49 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 20 januari 2008 @ 16:22:54 #25
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56180426
Hete kip
Curiosity

Ingrediënten (voor 2 volwassenen en 2 kinderen) :
500 gr. kipfilet,
braadboter,
2 grote uien,
1 bakje champignons,
1 rode paprika
3 el. ketjap manis,
3 el. azijn,
3 el. suiker,
3 theeplepels sambal ( of meer naar smaak)
1 blikje tomatenpuree,
2 teentjes knoflook,
zout, peper
witte rijst

Bereidingswijze:
Kipfilet in stukjes snijden.
Uien en paprika klein snijden, champignons snijden.
ketjap, azijn, suiker, sambal, tomatenpuree en knoflook in een kommetje doen en mengen.
Kipfilet niet helemaal gaar bakken in een wok of braadpan.
Uit de pan scheppen en dan de uien, paprika en champignons bakken.
De ingredienten uit het kommetje in de pan doen en dan de kipfilet er weer bij doen.
Alles goed mengen en laten sudderen tot de kipfilet gaar is.
Ondertussen de rijst koken en erbij serveren.

Tip:
Ook erg lekker met friet.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:11:04 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 20 januari 2008 @ 19:43:19 #26
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56185021
Ayam Betawi
Curiosity

Ingrediënten:
300 gr kipfilet
200 gr bloem
1 eetlepel knoflook poeder
1 theelepel witte peper
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
50 gr sambal ulek
2 theelepels trasi
2 theelepels ketumbar poeder
3 eetlepels gesmolten gula Jawa
7 eetlepels kecap manis
1 eetlepel jeruk limo-sap (knikker grote limoentjes)
plantaardige olie
zout

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in kleine dunne plakjes.
Meng de bloem met de knoflook poeder, de witte peper en wat zout naar smaak.
Haal de plakjes kip door het bloem mengsel en zeef deze daarna om de overtallige bloemmengsel te verwijderen.
Verhit wat olie in een wajan en frituur hierin de plakjes kipfilet goudbruin.
Pel de sjalotjes en snijd deze fijn.
Pel de knoflook en maal deze fijn in een cobek.
Verhit ongeveer 3 eetlepels olie in een wajan, fruit hierin de sjalotjes en de knoflook ongeveer 2 minuten.
Doe de trasi, de ketumbar, de sambal, de gula Jawa en de kecap manis erbij.
Roer alles goed doorelkaar totdat er een dikke saus is ontstaan.
Doe de gebakken kipfilet en het limo-sap erbij en schep alles goed om.

Tip:
Lekker met basmati

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:11:37 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 20 januari 2008 @ 20:25:03 #27
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56186244
Varkenshaasje met zoetzure saus
Curiosity

Ingrediënten:
1 eetlepel olie;
1 varkenshaasje (à 250 g), op kamertemperatuur;
1/2 cm verse gemberwortel, geraspt;
50 ml droge sherry;
100 ml kippenbouillon (van tablet);
50 g donkere basterdsuiker;
1 eetlepel hoisinsaus (fles à 250 ml);
1/2 eetlepel vierseizoenenpeperkorrels;
1/2 bosuitje, in schuine ringetjes .

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een hapjespan en bak het varkenshaasje op hoog vuur in 5 min. rondom bruin
Neem het vlees uit de pan
Bak de gember zachtjes 1 min. in het bakvet
Roer de sherry, bouillon, basterdsuiker en hoisinsaus erdoor
Voeg zout en zwarte peper naar smaak toe
Breng de saus al roerend aan de kook
Leg de varkenshaasjes in de pan en laat ze onafgedekt in 20 min. zachtjes gaarstoven, regelmatig keren.
Laat zoveel vocht verdampen dat het varkenshaasje omhuld is met glanzende saus.
Kneus intussen in een vijzel of met bolle kant van lepel de peperkorrels
Rooster in een droge koekenpan de gekneusde peperkorrels 1 min. tot de geur vrijkomt.
Neem het varkenshaasje uit de pan en bestrooi hem met zout
Snijdt het vlees in plakjes en verdeel het over 2 warme borden
Schep de saus erover.
Strooi de bosuitjes en gekneusde peperkorrels erover

Tip:
Serveren met rijst en roergebakken peultjes

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:11:54 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 21 januari 2008 @ 12:04:28 #28
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56196074
Hindoestaanse kip van Farida
Curiosity

Ingrediënten:
1/2 bos of struik paksoi
1/2 kg kipdrumsticks of 1/2 kg kippenpoten
1/2 theel. adjenamotto (toko)
1/2 theel. kantjoerpoeder (toko)
1/2 theel. laospoeder (toko) of peper
1/2 theel. witte en 1/2 theel. zwarte peper
1/2 ui in stukjes en 2 teentjes gekneusde knoflook
1 eetl. zonnebloemolie
1 scheut zoete sojasaus
1 theel. zout
1 vleestomaat in blokjes

Benodigdheden:
plank, mes, vijzel voor knoflook, Karahipan van Le Creuset, warmtebron en bestek

Bereidingswijze:
Laat de drumsticks heel en snijd de kippenpoten klein
Verwarm de olie in de Karahipan en bak de kip rondom goudbruin
Voeg de ui met de knoflook toe en bak ze mee
Doe dan de tomaten erbij en zet de warmtebron laag
Voeg alle kruiden toe en bak ze mee
Bestrooi met het zout en blus met 2 glaasjes water
Verwarm tot de kip gaar is
Was en snijd de paksoi in reepjes en voeg dit toe
Verwarm de groenten nog 5 minuten mee

Tip:
Lekker met basmati rijst

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:12:14 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 21 januari 2008 @ 12:08:16 #29
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56196168
Kipcurry met paksoi
R81

Ingrediënten:
1/2 grote ui, gesnipperd
1/2 zakje korma currypasta (80 g)
200 g kipfilet, in blokjes
1/2 pak woknoedels (248 g)
1 struik paksoi
2 1/2 eetlepel olie

Bereidingswijze:
Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit de ui met de currypasta tot deze gaat geuren.
Schep de blokjes kip erdoor en bak ze op hoog vuur bruin.
Voeg na 5 minuten 200 ml water toe en stoof de kip op matig vuur in 10 minuten gaar, schep de blokjes regelmatig om.
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Breek de bladeren paksoi van de stronk en snijd ze in grove stukken.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en roerbak de paksoi op hoog vuur in 5-7 minuten beetgaar. Serveer de noedels in vier diepe borden met daarop de kipcurry en de paksoi ernaast.

Tip:
Lekker met een flinke schep volle yoghurt.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:12:31 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 21 januari 2008 @ 12:18:06 #30
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56196446
5-kruidenvlees
Leipo666

Ingredienten:
Eiernoedels
1/2 eetlepel sesamolie
1 1/2 theelepels geraspte gember
3/4 theelepel 5-kruidenpoeder
250 gram kipfilet in dunne plakjes
wokolie
1 teen knoflook
1/2 rode paprika
150 gram paksoi
1 1/2 bosuitje
1 eetlepel hoisinsaus
1/2 eetlepel sojasaus

Bereidingswijze:
Snij de paprika, paksoi en bosuitjes in kleine stukjes
Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. giet af, spoel af, terug in de pan en meng er de helft van de sesamolie doorheen
Meng de gember en het 5-kruidenpoeder door het vlees
Verhit de wok, giet er de wokolie in. voeg het vlees toe (eventueel in porties) en roerbak deze tot het vlees gaar is, haal daarna het vlees uit de wok
Giet weer een beetje wokolie in de wok. voeg de paprika, paksoi, bosuitjes en de 2 knoflooktenen (geperst met de knoflookpers) toe en roerbak tot de groente gaar zijn
Voeg het vlees weer toe en roer er de hoisinsaus, sojasaus en de rest van de sesamolie door en laat dit even sudderen.
Voeg de noedels toe, even doorroeren en opdienen

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:12:43 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 31 januari 2008 @ 11:32:56 #31
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56429476
Varkensfilet met gorgonzola
Sudderpot

Ingrediënten
2 varkensfiletlapjes van 125-150 gram
200 gram sjalotjes in vieren
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 dl droge witte wijn
1,5 dl slagroom
100 gr gorgonzola

Benodigdheden:
Oven

Bereidingswijze:
Zet de oven op 180 graden.
Vlees bestrooien met zout en peper.
In beetje olie het vlees 3 tot 4 minuten goudbruin bakken.
Uit de pan halen en in een ovenvaste schaal doen.
In achtergebleven olie sjalotjes en knoflook bakken.
Wijn erbij, aan de kook brengen en tot de helft in laten koken.
75 gr gorgonzola door de saus roeren.
Saus over het vlees schenken, rest van de kaas erover.
In het midden van de oven 10 minuten bakken (niet langer, dan droogt het vlees uit).

Tip:
Lekker erbij: haricot verts en een pasta of lekker italiaans brood.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:12:56 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 15 februari 2008 @ 13:34:35 #32
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56748165
Braadkuikens met notensaus
speciwacy

Ingrediënten (voor 3 personen) :
2 braadkuikens van elk ongeveer 1 kilogram
4 grofgesnipperde grote uien
4 bleekselderijstengels in repen
zout
peper
30 gram boter
200 gram langkorrelrijst
150 gram gepelde en fijngemalen walnoten
50 gram gepelde en fijngemalen amandelen
2 eetlepels olijfolie
1 mespunt scherpe paprikapoeder.

Bereidingswijze:
Zet de braadkuikens op met 3 liter koud water, breng ze aan de kook en schuim het oppervlak goed af.
Voeg de uien, de selderij, zout en peper toe en laat dit ongeveer 40 minuten koken.
Zeef de bouillon, verdeel de kippen in stukken en houd ze warm.
Smelt de boter in de pan, voeg de rijst toe en laat de rijst al omscheppend goed bakken tot hij glazig ziet.
Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst royaal onder staat.
Kook de rijst tot het vocht bijna geheel is verdwenen (circa 15 minuten).
Voeg eventueel nog wat bouillon toe, leg de stukken kip op de rijst en laat alles 10 tot 12 minuten zachtjes doorkoken.
Doe de amandelen en de walnoten in een pan, voeg bouillon toe en breng dit aan de kook.
Laat het geheel zachtjes koken tot een gebonden saus is verkregen (voeg eventueel nog extra bouillon toe). Roer de olie en het paprikapoeder in een klein kommetje door elkaar tot een zo egaal mogelijk dun vloeibaar mengsel is verkregen.
Schep de rijst met de stukken kip op een grote schaal, schenk de notensaus over de kip en gebruik de olie om het gerecht te garneren door over de stukken kip een straaltje rode olie te schenken.

[ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:13:13 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 17 februari 2008 @ 22:33:14 #33
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56803046
Döner kebab
Muck

Ingrediënten:
700 g mager lamsvlees of kalfsvlees
2 uien,
1 bosje peterselie,
1 bosje verse koriander,
l tl zout,
l tl paprikapoeder,
l tl versgemalen peper,
4 el (olijf)olie
olie om in te bakken

Benodigdheden:
Satéprikkers of metalen spiesjes
Koekenpan, grillpan, contactgrill of barbecue

Bereidingswijze:
Snijd het vlees in blokjes
Snipper de ui, hak het peterselieblad en het korianderblad fijn.
Meng het vlees met de ui, de peterselie, de koriander, het paprikapoeder, wat zout en peper en de olijfolie en laat het minstens 1 uur marineren (een hele dag is lekkerder)
Rijg een paar stukjes vlees aan de metalen spiesjes of houten satéstokjes.
Verhit de koekenpan of grillpan op een warmtebron (hoge stand)
Schroei de spiesjes aan alle kanten goed dicht en bak ze gaar en goudbruin.
Of rooster de spiesjes op de barbecue of onder een grill.

Tips:
* Leg satéstokjes een poosje in water om verbranden van de stokjes te voorkomen
* Ook lekker met fricandeau

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 01-03-2020 22:47:24 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 23 februari 2008 @ 15:33:02 #34
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56926415
Teriyaki varkenshaas
Coolfool

Ingredienten:
200 gr Varkenshaas
1/2 dl ketjap manis
5 1/2 el bruine basterdsuiker
1/2 el gemberwortel (verse, geraspt)
1/2 teentje knoflook (geperst),
1/2 lenteuitje (in dunne ringen)
1/2 el sesamolie
1/2 el peterselie (verse, fijngehakt)
snufje peper (versgemalen)
35 gr boter

Bereidingswijze:
Roer in een kom de ketjap, basterdsuiker, gember, knoflook, lente-ui, sesamolie, peterselie en peper tot een marinade.
Snij de varkenshaas in plakken van 1 cm dik en schep het vlees door de marinade.
Laat het vlees 3 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Neem het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast.
Verwarm een koekenpan.
Verhit wat boter in de pan en bak hierin de plakjes varkenshaas in circa 2 a 3 minuten per kant goudbruin.

Tip:
De varkenshaas wordt door het marineren superzacht en is erg lekker te met oosterse roerbak en rijst.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 22 maart 2008 @ 12:19:39 #35
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57537252
Rijst met kip, meloen en kerriesaus
Ewelina

Ingredienten:
- 1/2 galia meloen
- 1 zakje veldsla
- 200 gram rijst
- beetje amandelen
- 1/2 of 1 paprika
- 1 zakjes kerriesaus (Duyvis)
- mayonaise
- 200 gram kipfilet
- eventueel kipkruiden

Bereidingswijze:
Kook de rijst.
Kip kruiden, in blokjes snijden en bakken.
Daarna de paprika's snijden en even meebakken met de kip.
Hol de meloen uit en maak blokjes van het vruchtvlees.
Mix dit alles met de sla en doe dit in een grote kom.
Rooster de amandelen even en giet de rijst af.
Maak als laatste de zakjes kerriesaus aan zoals dat op de verpakking staat.
Salade en rijst los van elkaar serveren.

Serveertip:
Bewaar de uitgeholde meloen en seveer de salade erin

It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 30 april 2008 @ 23:05:32 #36
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58406833
Zoete sojarijst met kip
Sylvana

Ingrediënten:
200 gram witte rijst
400 gram kip
1 wokgroentenpakket ( 400 gram)
300 gram gemengde paddenstoelen
40 gram gezouten pinda's
6 el Conimex woksaus Indonesische zoete soja

Bereidingswijze:
Snij de kip in stukjes en marineer het eventueel
Kook de rijst
Doe een beetje wokolie in de pan en wok de kip gaar
Voeg de groenten en de paddenstoelen toe en wok het ongeveer 5 minuten ( wij hadden voorgesneden paddenstoelen, anders moet je die eerst in kleine stukken snijden)
Voeg de woksaus toe
Doe de pinda's erdoor

Tip:
Ook lekker met cashewnoten
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 30 april 2008 @ 23:07:28 #37
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58406885
Zoetzuur varkensvlees
Sylvana

Ingrediënten:
400 g varkensvlees, in blokjes
2 eieren
6 el maïzena
1 el olie
1 ui, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
2 lente-uitjes, in stukjes
2,5 dl heldere rijstazijn of witte azijn
80 ml tomatenketchup
220 g suiker
2 el olie, extra

Bereidingswijze:
Doe de stukjes vlees en de eieren in een kom met 4 el maïzena.
Schep het vlees goed om, zodat al het vlees met een laagje ei en maïzena bedekt is.
Doe het vlees over in een zeef en schud de overtollige maïzena eraf.
Verhit een wok op hoog vuur, voeg 1 el olie toe en verhit die tot hij begint te roken.
Fruit de ui 1 min.
Voeg de paprika en lente-uitjes toe en bak ze 1 min.
Doe de azijn, tomatenketchup en suiker erbij, temper het vuur en roer tot de suiker is opgelost.
Breng het mengsel aan de kook en laat het 3 min. pruttelen.
Meng 2 el maïzena met 2 el water, schenk dit papje bij de zoetzure saus en laat de saus 1 min. pruttelen en iets indikken.
Schenk de saus in een kom.
Verhit de helft van de resterende olie op middelhoog vuur in een koekenpan.
Doe de helft van het vlees in de pan zodra de olie heet is en bak het vlees bruin en krokant.
Neem het uit de pan.
Doe hetzelfde met de rest van de olie en het vlees.
Schep al het vlees in de pan en schenk de saus erover.
Warm de saus en het vlees door tot de saus begint te borrelen.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 5 mei 2008 @ 14:04:09 #38
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58490729
Gemengde groenteschotel met varkensvlees
Sylvana

Ingrediënten
300 g varkensvlees
100 g ontbijtspek
250 g verse sperzieboontjes
1/2 bloemkool
4 tomaten
2 uien
2 paprika's
150 g champignons
1 el olie

Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok en braad het in blokjes gesneden varkensvlees rondom bruin.
Snipper de ontbijtspek en de uien en roer ze door het vlees.
Snijd de paprika in reepjes, de ontvelde tomaten in blokjes, verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de champignons in plakjes.
Was de sperziebonen en breek ze doormidden.
Schep de groenten in de wok en roer alles goed door elkaar.
Laat het geheel 10 minuten sudderen.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 5 mei 2008 @ 15:36:03 #39
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58492123
Varkensreepjes met prei en champignons
Sylvana

Ingrediënten
300 g magere varkenslapjes
peper
1 el bloem
2 kleine preien
250 g champignons
2 el olie
1 teentje knoflook
2 dl warme vleesbouillon
2 el sojasaus
zout
1 tl milde kerrie

Bereidingswijze
Het vlees onder de koude kraan afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden.
Bestrooien met peper en licht met bloem bestuiven.
De prei schoonmaken en in ringen snijden.
De champignons met een vochtige doek schoonvegen en in dunne plakjes snijden.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de vleesreepjes op hoog vuur.
De preiringen en champignonplakjes toevoegen en al roerend 3 minuten meebakken.
Het knoflookteentje pellen en boven de pan uitpersen.
De bouillon en de sojasaus erbij schenken en het vlees op een laag vuur ca. 15 minuten zachtjes laten sudderen.
Met zout , peper en kerrie op smaak brengen.

Tip
* Hierbij passen rijst, pasta of aardappelpuree en een salade.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 5 mei 2008 @ 15:38:04 #40
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58492154
Zoetzure kip
Sylvana

Ingrediënten
2 kipfilets
1 tl zout
aroma
chilipoeder
50 g boter
1 ui
1/2 paprika
1 teentje knoflook
1/2 tl gember
1 blikje tomatenpuree
1/2 kopje water
1 klein blikje ananas
maismeel

Bereidingswijze
Snijd de kipfilets in lange reepjes.
Voeg zout, aroma en chilipoeder toe en laat de filets 15 minuten staan.
Bak ze in een koekenpan met boter tot ze bruin zijn.
Haal ze uit de pan en zet ze even weg.
Snipper de ui, snijd de paprika fijn, pers de knoflook.
Bak in de koekenpan de ui, paprika, knoflook en gember gedurende 5 minuten.
Voeg daarna tomatenpuree, water en ananas toe.
Bind de saus met een beetje water aangemaakt met maismeel.
Laat hem 15 minuten sudderen.
Voeg de kip in de laatste 5 minuten toe.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 19:25:47 #41
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75492453
Kiprolletjes
MinderMutsig

Ingrediënten:
Kipfilet
kruidenroomkaas
Parmaham

Bereidingswijze:
Leg vershoudfolie op het aanrecht, leg daar de kipfilet op, leg er ook vershoudfolie overheen en pak een stevig koekenpannetje of iets anders waar je mee kunt meppen.
Mep de kipfilet gelijkmatig plat.
Haal de vershoudfolie eraf en smeer de kip in met de kruidenkaas.
Leg hier een of twee plakken parmaham op en rol het geheel op.
Indien nodig vastzetten met een cocktailprikkertje.
Bakken en voor serveren in stukken snijden.

Tip: Het is ook lekker om hier gegrilde paprika bij in te doen en dan serveren met pijnboompitjes.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 19:47:28 #42
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75493319
Boeuf Bourguignon
verita

Let op, recept is voor 8-10 personen (of 4 personen twee dagen)

Ingrediënten:
1000 - 1200 gr gemarmerd vlees, bv borst/riblap, in grove stukken 3 á 4
cm
Versgemalen Peper
Zout
Paprikapoeder
5 tenen knoflook, gepeld maar wel heel
500 gr. winterwortels in schuine stukken van ½ cm
500 gr. Champignons, schoongewreven en gehalveerd (niet kleiner)
500 gr. Sjalotten, geschild en in half of vieren
250 gr. Bakboter
5 laurierbladen
½ liter rode wijn, liefst bourgogne
2 zakjes Maggi stoofmix voor runderlapjes
1 potje zilveruitjes (afgegoten, met bewaring van twee eetlepels vocht)
1 takje verse tijm
1 takje verse rozemarijn
250ml water

Bereidingswijze:
Vlees snijden in grote stukken van 3-4 cm.
In de hete boter in kleine porties van max 6-8 stukjes het vlees rondom bruin bakken, reeds gebruinde porties warm bewaren tot alles dichtgeschroeid is.
Vlees terug in de pan, uitlekvocht erbij.
Dan pas kruiden met peper, zout en paprikapoeder.
Ondertussen pakjes sausmix aanmaken met rode wijn en water, in steelpan verwarmen tot bijna kookpunt. Let op: regelmatig roeren en opletten dat het niet overkookt.
Laurierbladen licht insnijden of licht kneuzen en in de pan bij vlees doen.
Tijm en rozemarijn erbij.
Wortels, knoflook en sjalotten even meebakken, dan zilveruitjes en vocht erbij.
Sausmix/rode wijn bij vlees/groente doen.
Vuur laag zetten, liefst op petroleumstel met deksel op pan 4 uur laten staan garen, anders anderhalf/twee uur op laagste pitje.
1 uur voor einde champignons toevoegen of half uur voor het einde bij niet-petroleumstel.
Regelmatig voorzichtig roeren.
Serveren met aardappelpuree rijst.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 21:13:16 #43
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75496701
Pad Thai
BalthasarBokko

Ingrediënten:
4 teentjes knoflook
1 ui en/of sjalot
125 gram kipfilet/hamlap/garnalen/rundvlees
3 eieren
100 gram pinda's
100/200 gram noodles
basterdsuiker
siracha (thaise chilisaus)
vissaus
limoensap
200 gram taugé
chilipoeder
paprikapoeder

Bereidingswijze:
Roerbak de eieren in een pan totdat ze bruin en bijna aangebrand zijn.
Doe de gebakken eieren in een kom samen met de gesneden knoflook en ui.
Zet de noodles op.
Bak het vlees in een wok totdat het bijna gaar is.
Maak de saus (6 eetlepels siracha, 6 eetlepels basterdsuiker , 4 eetlepels vissaus, 3 eetlepels limoensap, theelepel paprika-en chilipoeder)
Gooi de eieren, knoflook en ui in de wok bij het vlees en bak het een tijdje. Tegen deze tijd moeten de noodles klaar zijn.
Giet de noodles af en gooi ze in de wok.
Roer de saus nog eens (zodat de suiker niet op de bodem blijft liggen), en gooi het in de wok.
Roer een handvol taugé door dit alles heen, later weer een handvol, en nog een tot het op is.
Vermaal de pinda's en gooi ze als laatste in de wok.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 22:09:24 #44
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75498941
Indiaase naan gevuld met kormakip in kokosmelk en mangochutney
Juup©

Ingrediënten:
2 Kipfilets in plakjes
1 eetlepel olijfolie
Zakje kruidenpasta Patak's Korma
100ml kokosmelk
2 naanbroden
IJsbergsla
4 eetlepels mangochtuney
Yoghurt

Bereidingswijze:
Bak de plakjes kipfilet op hoog vuur in een koekenpan met olijfolie goudbruin.
Bestrijk de kip met de Korma pasta en laat het geheel nog 3 minuten bakken op laag vuur.
Voeg de kokosmelk toe en stoof de kip nog 10 minuten
Bak de naan ondertussen in een oven af.
Snijd de naan open en vul deze met de ijsbergsla en de kokoskip.
Voeg naar smaak yoghurt aan de mangochutney toe om de saus wat milder te maken.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 22:18:09 #45
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75499280
Cola kip
Pien85

Ingrediënten:
1 blikje cola (geen light!)
2 eetlepels suiker
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels ketchup
Genoeg kip voor 2 personen, dit kunnen pootjes zijn, of vleugeltjes of blokjes, het is maar net waar je zin in hebt.
Eventueel een beetje allesbinder.

Bereidingswijze:
Die de cola in een grote schaal, groot genoeg om zeker 2 liter in kwijt te kunnen.
Doe hier de suiker bij (let op, dit gaat gigantisch schuimen! Vandaar ook die grote schaal), daarna de mosterd en de ketchup, roer dit met een garde tot er bijna geen stukjes meer in zitten.
Doe de kip in een pan en bak dit net zo lang tot de buitenkant van de kip gaar is.
Doe dan het cola mengsel in de pan en laat dit 20 minuten op een laag vuurtje sudderen.
Eventueel hierna nog wat allesbinder er bij als de saus te dun is.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 22:31:59 #46
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75499865
Kipcurry uit Kashmir
SadKingBilly

Voor de massala:

Ingrediënten
50 gr korianderzaad
4 EL komijnzaad
2 EL venkelzaad
2 EL fenegriekzaad
4 gedroogde rode chilipepers
5 kerrieblaadjes (of 1 EL poeder)
1 EL chilipoeder
1 EL gemalen kurkuma
1,5 DL wijnazijn
2,5 DL zonnebloemolie

Voorbereiding:
Maal de hele specerijen fijn. Doe het poeder in een schaal en voeg de overige specerijen toe.

Bereidingswijze:
Meng de specerijen goed en roer de wijnazijn erdoor.
Voeg 75 ml water toe en roer tot het een papje wordt.
Verwarm de olie in een diepe hapjespan of wok en bak het specerijenmengsel 10 minuten of tot het water verdampt is.
De pasta is klaar als de olie boven komt drijven.
Laat de pasta enigszins afkoelen en schep deze in een luchtdichte pot

Tip: Nadat de pasta gebakken is, nog wat extra olie opwarmen en deze op de pasta in de pot gieten. Hierdoor blijft de pasta langer goed en voorkom je schimmelvorming. Bewaren in de koelkast (houdbaar: zeker 5 to 6 maanden indien goed bedekt met olie!)

De kipcurry

Ingrediënten:
4 TL kashmir Masalapasta
4 EL tomatenketchup
1 TL worchestersaus (of chilisaus)
1 Tl vijfkruidenpoeder
1 TL kristalsuiker
8 kippenbouten zonder vel of 750 gr kipfilet
3 EL plantaardige olie
5 cm gemberwortel of 1 EL gemberpoeder
4 teentjes knoflook of 1 EL knoflookpoeder
sap van 1 citroen
1 EL korianderblaadjes (vers!)
zout

Voorbereiding:
Meng voor de marinade de masalapasta, tomatenketchup, worchestersaus, het vijfkruidenpoeder, zout en de suiker. Zet op een warme plaats tot de suiker is opgelost.
Bestrijk de stukken kip met de marinade en zet ze minimaal 2 uur, maar liefst de hele nacht in de koelkast. Voor het bakken op kamertemperatuur laten komen!

Bereidingswijze:
Verwarm de olie in een Karahi of Wok, bak de helft van de gember en knoflook goudgeel.
Voeg de kip toe en bak het vlees bruin.
Dek de pan af en bak de kip tot deze gaar is en de olie op de saus drijft. (let op: de kip bakt vaak vrijwel geheel droog dus neem dat laatste niet te letterlijk).
Besprenkel de kip met citroensap, de overgebleven gember en de korianderblaadjes. meng alles voorzichtig, maar goed.

Tip: Direct serveren, lekker met gekookte rijst of naanbrood. Dit gerecht kan ook goed bewaard worden, zelfs ingevroren. De smaak word eigenlijk alleen beter van bewaren omdat deze meer in het vlees trekt.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 23:02:27 #47
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75501124
Gebraden ham
Pietverdriet

Ingredienten:
Een mooi groot stuk ham of rug met zwoerd (vers, niet de vleeswaar)
Water
Zout
1 blad laurier
Mosterdzaad
Peperkorrels
Kummelzaad
Winterpeen

Bereidingswijze:
Kook een liter water met een kopje zout, doe daar een blad laurier in, mosterdzaad, peperkorrels, kummelzaad.
Laat dit afkoelen.
Snijd de zwoerd in wybertjesvorm in.
Doe het vlees in een afsluitbare plastic bak, giet de pekel die je gemaakt heb er op en zet het een aantal dagen in de koeling. Het moet onder staan.
Dep het vlees droog met een schone doek.
Leg dikke plakken winterpeen op een ovenschaal, en leg hier het vlees met de zwoerd naar boven op.
Doe het in de oven op 150 graden tot de kerntemperatuur van het varkensvlees ca 85 graden is.

Tip: Serveren met bloemige aardappels of puree, spruitjes, rode kool of iets dergelijks.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 23:06:30 #48
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75501269
Kapsalon
TJDoornbos

Ingrediënten voor 4 personen:
800 gram shoarmavlees
1 kg patat
2 zakjes sla of een krop
2 tomaten
1/2 komkommer
4 tot 6 plakken jong belegen kaas
knoflooksaus
evt. sambal naar smaak

Benodigdheden:
Frituurpan
koekenpan
snijplank
een grote ovenschaal (of 4 aluminiumschaaltjes.)
een oven met grillstand

Voorbereiding:
Snij de komkommer en de tomaat in plakjes.
en snij eventueel de sla.
Verwarm de frituurpan voor
Verwarm je oven voor op grillstand
Vet de ovenschaal licht in.

Bereidingswijze:
Bak het shoarmavlees in 5 a 10 minuten in een beetje olie mooi bruin.
Bak ondertussen de patat.
Leg dan eerst de patat in de ovenschaal ( of in vier aluminiumschaaltjes) en dan de shoarma.
Leg hierop de plakken kaas tot het helemaal bedekt is en zet het onder de grill tot de kaas goed gesmolten is.
Haal het dan eruit en verdeel het over 4 diepe borden.
Leg daar wat sla, tomaat en komkommer op en doe er naar smaak knoflooksaus en sambal op.

Tip: Lekker met stokbrood en kruidenboter
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 11 april 2010 @ 23:30:08 #49
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_80210285
Ali Nazik
Dila_

Ingrediënten (voor 4 personen):
4 Aubergines
300 ml dikke Griekse of Turkse yoghurt
3 teentjes knoflook
400 gr gehakt
5 trostomaten of 2 vleestomaten, ontveld en fijngehakt
een klein blikje tomatenpuree
2 uien, gesnipperd
chilivlokken
zout
peper

Bereidingswijze:
Prik een aantal gaatjes in de aubergines en doe ze in een oven van 200 graden.
Klop de yoghurt een beetje los en knijp de teentjes knoflook uit in de yoghurt. Laat dit nu staan.
Rul ondertussen het gehakt. Als het zijn eigen vocht heeft opgenomen doe je de fijngesnipperde uien erbij. Als die glazig zien, doe je de tomaten en het blikje tomatenpuree erbij.
Doe er een klein beetje water bij om het geheel wat vloeibaarder te maken.
Laat dit doorpruttelen op een laag vuurtje.
Haal nu de aubergines uit de oven (eerst even voelen of ze gaar zijn). Maak er een snee in, zo kan je de aubergines makkelijk leeg lepelen. Haal het vlees uit de aubergine en voeg dat bij de knoflookyoghurt.
Voeg nu de zout en chilivlokken naar smaak toe aan de gehaktsaus.
Nu kun je het bord opmaken: Eerst doe je een paar opscheplepels aubergineyogurt in een bord, en daarna lekker veel saus er overheen.

Tip:
Lekker met een vers stuk Turks brood.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_90273070
Biefstuk met biersaus en uien
Xiphos

Ingrediënten
2 grote uien
flesje (donker) bier
2 biefstukjes (á 150gr) (of een ander stuk vlees zoals hamlappen)
boter
laurierblaadje
scheutje worcestersaus
theelepel suiker

Bereidingswijze
Boter laten smelten in de pan, de biefstukjes bakken tot ze bruin zijn. Biefstukjes uit de pan.
Uien, in ringen, bakken in dezelfde boter. Daarna uien eruit.
Dan bier bij het kookvocht, 15 min laten inkoken.
Uien weer terug, laurierblad, suiker en scheutje worcestersaus erbij. 5 min laten pruttelen.
Biefstukjes erbij, zodra deze warm zijn ben je klaar en kan het laurierblad eruit.

Opdienen
Biefstuk op bord, schep uien erover, en wat biersaus.

Tip
Champignons meebakken de laatste 5 min.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')