abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_60529140
registreer om deze reclame te verbergen


Hier kun je al je vragen, opmerkingen en natuurlijk je recepten voor het Fok!-kookboek kwijt.

Een paar opmerkingen:
- Vergeet niet de hoeveelheden bij het recept te zetten! met "ei, meel, melk" kan ik niet zoveel, ik wil graag weten hoevťťl je ervan nodig hebt.
- Vermeld bij het recept voor hoeveel personen het is
- Graag alleen recepten in het Nederlands
- Het FOK!-kookboek is bedoeld voor recepten van users van FOK!. Hoewel recepten uit een kookboek natuurlijk hartstikke leuk en lekker kunnen zijn, is het niet de bedoeling dat deze in het FOK!-kookboek komen te staan.
- Geef bij je recept even aan hoe moeilijk het is. het FOK!-kookboek kent 3 gradaties:
= geschikt voor kookn00bs
= geschikt voor wat gevorderde koks
= alleen geschikt voor de kook die hards
- Kijk even of het recept dat je wilt plaatsen niet al in het FOK!-kookboek staat.

Deel 1 vind je hier.

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 07-05-2010 13:31:06 ]
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
100 doelen in 1000 dagen
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_60529158
FiPo

TVP.

Pasta met aubergine, spekjes, ui en paprika
Geschikt voor 2 personen, en kookn00bs.

IngrediŽnten:
- 500 gram pasta (fusilli)
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 150 gram spekjes
- zout

Bereiding:
Kook de pasta en giet af. Snijd de aubergine in plakken en dep deze droog. Strooi er wat zout op. Verwarm ondertussen een flinke hoeveelheid olijfolie in een wok (aubergines moeten ondergedompeld worden) en frituur de aubergines daarin tot ze lichtbruin zijn. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
Snij de paprika en ui en stukjes en bak deze. Bak de spekjes uit. Bak de pasta mee totdat deze een beetje bruin is. Aubergine, ui en paprika erbij en nog even mee opwarmen en dan opdienen
Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_61046761
twee noobie noobie recepts.

Pastasalade a la Twinky
(maaltijd voor 5 mensen, bbq voor 10/15)

Ingredienten
-zak pasta (wokkeltjes)
-doosje champignons
-4 tomaten
-1 komkommer
-hamreepjes julienne
-lenteuitjes
-yogonaise
-ketchup
-kruiden

1. Kook pasta, de wokkeltjes. Ietsje korter dan op de verpakking staat in een flinke pan.
2. Bak tegelijkertijd champignonnetjes in plakjes/stukjes gesneden in olijfolie op laag vuur
3. Giet de pasta heel goed af, doe de champignonnetjes in de pan erbij en doe er nog een scheut olijfolie door (goed roeren)
4. Zet de pan in de koelkast en wacht tot het koud is. Beter kun je dus stap 1 t/m 3 de avond vantevoren doen.
5. Snijd de ui fijn
6. Snijd de tomaten en de komkommer in stukjes van ongeveer een vierkante centimeter.
7. Gooi de ui, tomaten, komkommer en hamreepjes bij de pasta en champignonnetjes.
8. Doe daarbij flink wat yogonaise. Ik schud altijd een keer of drie flink met de pot. Een stuk of zes eetlepels?
9. Ongeveer een eetlepel ketchup of curry erbij
10. Flink wat paprikapoeder, peper en een beetje zout
11. doe hierbij een toetjesepel:
-bieslook
-tijm (aanrader, zeker bij barbecue niet te scheutig mee zijn, maakt het kruidig)
-evt. wat peterselie/kerrie/...

Goed roeren (en blijven roeren) en smikkelen maar! Denk niet aan de calorieen
pi_61047301
registreer om deze reclame te verbergen
zelfgemaakte knoflooksaus
bij barbecue voor ongeveer 4 personen

ingredienten
-knoflook
-magere yoghurt
-mayonaise (de echte, vette, niet frietsaus)
-kruiden

Recept
1. Pers knoflook. Ongeveer vijf, zes teentjes.
2. Doe er yoghurt en mayonaise bij, ťťn derde yoghurt, twee derde mayo
3. proef of het goed is en voeg desgewens meer toe. Maak het niet te zuur en lekker knoflokig.
4. Doe er flink wat peper bij (in combinatie met veel knoflook lekker pittig), en wat zout.
5. Verse bieslook en peterselie maken het heerlijk, maar uit een potje ook.
6. Smikkelen!
  vrijdag 29 augustus 2008 @ 09:14:59 #5
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_61212345
Pasta met tonijn

Ingredienten voor 2 personen:
2 blikjes tonijn op water
1/2 bosje verse peterselie (kan je bijvoorbeeld bij de turk halen)
Tenminste 3 tenen knoflook
1 beker creme fraiche (200 ml)
Zout en peper naar smaak
Spaghetti

Kook eerst de spaghetti gaar. Verhit als de pasta klaar is een andere pan op middelhoog vuur. Giet hier wat olijfolie en fruit de knoflook tot het glazig is. Knip de helft van het bosje peterselie erover en voeg meteen daarna de tonijn toe. Roer door elkaar en meng de creme fraiche erdoor tot het goed gemengd is en de creme fraiche gesmolten. Zout en peper erbij, en de pasta erdoor mengen. Klaar!

Geschikt voor kooknoobs uiteraard
pi_61248228
Mijn favoriete gerecht van de Thaise keuken: makkelijk, goedkoop en lekker.

Pad Thai:

Ingredienten
4 teentjes knoflook
1 ui en/of sjalot
125 gram kipfilet/hamlap/garnalen/rundvlees
3 eieren
100 gram pinda's
100/200 gram noodles
basterdsuiker
siracha (thaise chilisaus)
vissaus
limoensap
200 gram tauge
chilipoeder
paprikapoeder

bereidingswijze
1. roerbak de eieren in een pan totdat ze bruin en bijna aangebrand zijn (komt de smaak vandaan).
2. doe de gebakken eieren in een kom samen met de gesneden knoflook en ui.
3. zet de noodles op.
4. bak het vlees in een wok totdat het bijna gaar is.
5. maak de saus (6 eetlepels siracha, 6 eetlepels basterdsuiker , 4 eetlepels vissaus, 3 eetlepels limoensap, theelepel paprika-en chilipoeder.
6. gooi de eieren, knoflook en ui in de wok bij het vlees en bak het een tijdje. Tegen deze tijd moeten de noodles klaar zijn.
7. giet de noodles af en gooi ze in de wok.
8. roer de saus nog eens (zodat de suiker niet op de bodem blijft liggen), en gooi het in de wok.
9. roer een handvol tauge door dit alles heen, later weer een handvol, en nog een tot het op is.
10. vermaal de pinda's en gooi ze als laatste in de wok.

tadaaa pad thai
pi_61814379
registreer om deze reclame te verbergen
Vandaag iets gemaakt dat wel zo heerlijk was dat ik het moet delen .

Vorige week wat Pata Negra op de markt gekocht en als onderdeel in een voorgerecht verwerkt. Hier het recept voor alleen de coquille (werd samen geserveerd met een gamba in parmaham op een moes van groene asperges maar hier was ik wat minder tevreden over).

Coquille met pata negra en avocadomousse

Voor 2 personen (voorgerecht)

2 coquilles
citroensap
3 plakken pata negra
1 avocado
1 eetlepel sjalot
peper & zout.

Bereidingswijze:

Pureer in een keukenmachine de avocado met citroensap, sjalot. Peper en zout naar smaak toevoegen.

Smeer de coquilles in met wat citroensap. Rol ze in 1/2e plakje pata negra. (De coquille moet niet helemaal "ingesloten zitten", zorg dat hij hij in een enkel laagje ham zit).

Bak de coquilles in de pan 1,5 minuut per kant op hoog vuur.

Leg een plakje pata negra op een wit bord. Schep hier wat avocadomousse (op kamertemperatuur) op en leg hier de coquille bovenop.

Eet smakelijk!
Life is too short not to have fun
  zondag 28 september 2008 @ 18:35:12 #8
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_61976162
Het is een simpel edoch wel erg lekker gerecht

Spaghetti al Oglio met Garnaaltjes alla Japser

- 2 teentjes knoflook
- spaans pepertje
- uitje
- 3 ons garnalen
- bosuitjes
- olijfolie
- spaghetti
- cayennepeper
- peterselie

Fruit de ui, knoflook, bosui en peper in een flinke hoeveelheid olie. Voeg daaraan de uitgelekte en drooggedepte garnalen en bak dit even hard aan zodat de garnaaltjes goed zijn. voeg de cayennepeper en peterselie toe zodat het lekker pittig wordt. Ondertussen spaghetti koken.

Dan de spaghetti in een pan doen, olie erbij en de garnaaltjesmix erdoor scheppen. Lekker met wat pesto en geraspte parmesan.

Smakelijk eten
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
  zondag 12 oktober 2008 @ 12:43:06 #9
92409 Twinky
Little star.
pi_62325021
Lekker broodje van Twinky voor Jappr

Ingredienten:
-afbak stokbrood de boulogne van de AH
-ham
-zachte geitenkaas
-honing
-5 walnootjes
-rucola

Recept:
1. Doe het stokbrood in de voorverwarmde oven
2. Verwarm wat (niet te weinig) olie of boter in een koekenpan. Snijd de geitenkaas in plakjes van ong. 7 mm dik en bak deze op lage temperatuur. Let erop dat ze niet te bruin worden en vooral warm en zacht.
3. Zodra het brood klaar is: beleg het met ham, ťťn laagje overal (niet te veel dus), leg op de ham een beetje rucola, ook niet te veel. Daarop de geitenkaasjes, die je best een beetje uit kunt smeren. Daarop de walnoten in stukjes en over dit alles druip je de honing.
4. Smullen maar!

pi_62507240
Recept is voldoende voor vier koppen soep. Het is een makkelijk recept maar het maken van een roux schijnt wel een handigheidje te zijn dat je even onder de knie moet krijgen.

Knoflooksoep

Een klont roomboter
Een tot anderhalve bol knoflook
Eetlepel bloem
1 tuinkruiden bouillonblokje
Water
Kookroom
evt. een paar takjes bieslook of lente-ui en peper en zout

Bereidingswijze:
Plet de knoflook met je mes of een lepel en pel hem. Laat de klont boter smelten en smoor de knoflook op een zacht vuurtje voor ongeveer 5-10 minuten. Kook intussen water in een andere pan of de waterkoker en maak met een bouillonblokje en ongeveer 800 ml. water een bouillon.
Voeg een eetlepel bloem toe aan de knoflook, roer alles goed en bak dit mengel even, voeg dan langzaam de bouillon toe terwijl je goed blijft roeren en breng aan de kook.
Pureer de knoflook met de staafmixer en laat nog even doorkoken. Voeg op het laatst een scheutje kookroom toe. (Afhankelijk van de room die je kiest, die van mij kan rustig verhit worden dus die laat ik nog even meekoken.)
Proeven!
Breng eventueel op smaak met zout en peper en garneer met bieslook of lente-ui.

--------------------
Recept voor 4 personen

Pittige paprikasoep

3 Rode paprika's
4 sjalotjes
Groentebouillonblokje
Water
Olijfolie
Gerookte paprikapoeder
Pittige paprikapoeder (Ik heb een loeischerpe maar je zou eventueel ook cayennepeper o.i.d. kunnen gebruiken.)
Normale paprikapoeder
Peper
Zout

Snijdt de sjalotjes fijn en de paprika in stukken. Smoor nu in een beetje olijfolie de sjalotjes, zet het vuur iets hoger en bak de paprika mee. Kruiden naar smaak met de paprikapoeders, peper en zout. Voeg een bouillonblokje en een halve liter water toe en laat even doorkoken. Pureren, proeven en eventueel nog wat kruiden.
Garneren met een takje peterselie of wat in fijne reepjes gesneden gele en/of groene paprika.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62722687
Italiaans herfststoofpotje
2 personen

IngrediŽnten
gerookte ham in dobbelsteentjes gesneden (net geen mok vol)
500 gr. runderlappen
Flinke theelepel gerookte paprikapoeder
Theelepeltje tomatenzout
Peper naar smaak
Eetlepel bloem
Scheutje cognac
Rode wijn
Sjalotten in vieren gesneden (ongeveer een mok vol)
8 tenen knoflook door midden gesneden
Blik gepelde tomaten
Eetlepel rozemarijn
Eetlepel tijm
Foelie (2 stukjes)
3 kruidnagels
4 jeneverbessen
1 grote of 2 kleine laurierbladen
Tamme kastanjes (een mok met een dŪkke kop erop)
Krieltjes (1 mok)
Wortelen, courgette, pastinaak in stukjes gesneden (hoeveelheid naar smaak, ik houd wel van veel groente in mijn stoofpotjes)
Een berg verse fijngehakte peterselie

Ik weeg nooit af, valt het op?

Bereidingswijze
Snijdt de ham in blokjes en bak even aan in olijfolie. Snijdt intussen de runderlappen in grove brokken en kruid ze met paprikapoeder, tomatenzout en peper. Schep de ham uit de pan en braad het rundvlees (eventueel in delen) in het vet. Snijdt intussen de sjalotten in vieren en de knoflookteentjes doormidden.
Doe een eetlepel bloem bij het vlees en schep het goed om. Voeg de sjalotten en de knoflook toe en laat even meebakken. Afblussen met een scheut cognac terwijl je goed roert om klontjes van de bloem te voorkomen.
Laat even koken om de meeste alcohol te verdampen en voeg de in stukjes gesneden tomaten en het sap toe. Laat weer even flink pruttelen en doe dan de rode wijn erbij tot alles onderstaat.
Doe de foelie, jeneverbessen, kruidnagels, laurierblad, tijm en rozemarijn in een thee-ei en leg dit in de pan.
Deksel erop en ongeveer 3 uur laten sudderen.

Verwarm intussen de oven voor op 250 graden. Snijdt de pastinaak, wortel, courgette en indien nodig de krieltjes in stukken, leg dit op een plaat en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Rooster de groente ongeveer 10 minuten. Ik sneed nu de kastanjes in met een speciaal dingetje en heb ze gepoft in een speciale pan maar je zou ze ook in de oven kunnen poffen, dan moeten ze er ongeveer 15-20 minuten in.
Pel de kastanjes terwijl ze nog warm zijn anders krijg je de schil er bijna niet meer vanaf!

Na drie uur even testen of het vlees al zacht is. Als dat zo is dan kan je de groente, de krieltjes, de kastanjes en de hamblokjes toevoegen. Deze nog ongeveer 20 minuten mee laten pruttelen en dan kan je eten.
Garneren met peterselie.
Lekker met ciabattabrood om de saus op te vegen.
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 30 oktober 2008 @ 09:11:12 #12
166255 Maringo
BŤhŤhŤhŤh
pi_62803052
Ideaal recept voor mensen die ff niet zoveel tijd hebben om te koken. En ook voor hun met een zetmeel en/of suiker dieet. Het is een eigen recept, ontstaan uit het feit dat de Hoogvliet niet altijd alles verkoopt en mn vrouw een tijdelijk zetmeel en suiker dieet had.

Chick'n'Cheez Salade

3 personen, 15 minuten bereidingstijd.

IngrediŽnten

* 500 gram Kipfilet
* 150 gram sugarsnaps (Als het in pakketjes van 100 of 125 gram gaat kan dat ook natuurlijk)
* 250 gram Blok Jongbelegen kaas
* 150 gram verse spinazie
* 2 gele paprika
* 2 rode ui
* 200 gram champignons
* 1 eetlepel Oestersaus
* Sladressing Tuinkruiden
* zout & peper

Bereiden

Snij de kip, champignons, ui en paprika.
Snij de kaas in hapklare blokjes.
Braad de kip in een pan op halfvuur lichtbruin.
Doe vervolgens de champignons, paprika, ui, sugarsnaps en een 1 eetlepel oestersaus erbij en roerbak dit gaar.
Doe eventueel nog wat zout en peper voor de smaak erbij
Verdeel ondertussen de spinazie over de borden.
Doe het vuur uit en vervolgens de kaasblokjes in de pan en roer het goed door. (Wel het vuur uitdoen en meteen de volgende stap, anders smelt de kaas teveel.)
Verdeel het geheel over de borden en doe er wat sladressing overheen.

Eet smakelijk

Ik was net ook ff in het kookboek aan het kijken bij de dieetrecepten. Is het misschien een idee om erbij te zetten voor welk dieet of welke allergie het is?

[ Bericht 5% gewijzigd door Maringo op 30-10-2008 09:18:16 ]
Die volg topic-knop hŤ...
Op 02-06-2014 16:38 schreef Moeraskat
Je bent te goed voor de mensheid.
  donderdag 30 oktober 2008 @ 18:26:29 #13
92409 Twinky
Little star.
pi_62817562
foto voor bij de miniappelflapjes:

  zaterdag 1 november 2008 @ 18:58:19 #14
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_62866442
Ik ben iemand die geneigd is tot expirimenteerdrift, dus precieze hoeveelheden van de gebruikte kruiden kan ik niet geven, maar ik maak deze aardappels sinds een geslaagd expiriment altijd op deze manier. Geen light recept!

Voor twee personen:
-1 kilo gewassen en in de schil gesneden aardappels (partjes of blokjes, wat je het liefst hebt)
-Paprikapoeder
-Zwarte peper en grof zeezout (lekker uit een molen)
-Rozemarijn (verse takjes of uit een potje)
-6 tenen knoflook, geschild en doormidden (mag ook 3 als je er niet van houd)
-Eventueel nog tijm of oregano als je dat lekker vind
-Olijfolie EN een paar blokjes roomboter (2 van twee vierkante cm of zoiets)

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
Vet een ovenschaal in met de olijfolie, en doe de aardappels in de schaal. Strooi hierover de kruiden, peper en zout en de blokjes knoflook. Meng met een lepel of met de hand door elkaar. Leg hierop de blokjes boter en zet voor een kwartier in de oven. Haal eruit, schep om (voeg eventueel nog wat olie toe) en zet weer terug. Herhaal dit tot de aardappels 45 minuten in de oven hebben gestaan. (Afhankelijk van de grote waarin ze gesneden zijn kan het 45 tot 60 minuten zijn) Als het goed is zijn ze goudbruin van buiten en zacht van binnen! eet smakelijk
  donderdag 13 november 2008 @ 18:59:25 #15
2629 Juup©
Zelden serieus, soms wel.
pi_63198011
Indiaase naan gevuld met kormakip in kokosmelk en mangochutney



Benodigdheden:
2 Kipfilets in plakjes
1 eetlepel olijfolie
Zakje kruidenpasta Patak's Korma
100ml kokosmelk
2 naanbroden
IJsbergsla
4 eetlepels mangochtuney
Yoghurt

Bereidingswijze:
Bak de plakjes kipfilet op hoog vuur in een koekenpan met olijfolie goudbruin.
Bestrijk de kip met de Korma pasta en laat het geheel nog 3 minuten bakken op laag vuur.
Voeg de kokosmelk toe en stoof de kip nog 10 minuten
Bak de naan ondertussen in een oven af.
Snijd de naan open en vul deze met de ijsbergsla en de kokoskip.
Voeg naar smaak yoghurt aan de mangochutney toe (hoeveelheden naar eigen keuze) om de saus wat milder te maken.

Wij hadden geen Patak's Kormapasta dus heb ik Sharwoods Kormasaus gepakt en dat had als resultaat dat de smaak iets minder intens was en ik de saus moest binden met 2 eetlepels maÔzena.

Ik kan echt wel zeggen dat het heerlijk was, alleen de volgende keer ga ik toch voor de Korma van Patak's.

[ Bericht 0% gewijzigd door Juup© op 13-11-2008 19:08:07 (Foutjes aangepast) ]
pi_65250927
Per-ongeluk Rijstrecept

Voor twee personen, geschikt voor iedereen die weet wat een pan is .

Een keer per ongeluk ontstaan: er waren alleen nog restjes in huis.

Ingredienten:

+/- 175 gram pandanrijst
Grote pot sperziebonen (wij vinden het minder lekker met verse sperziebonen!)
+/- 250 gram rundergehakt
tijm
zout

1. Kook de rijst volgens de verpakking (+/- 10 minuten koken en 15 minuten laten uitdampen)
2. Rul het gehakt op hoog vuur zonder boter/olie
3. Verwarm de sperziebonen in het vocht.
4. Voeg zout naar smaak toe aan het gehakt, en 1 ŗ 2 theelepels tijm.

Alles door elkaar mengen, klaar!

Het is ontzettend simpel, maar echt heerlijk.
  woensdag 4 maart 2009 @ 20:59:24 #17
155016 Pien85
Manipulatief kutwijf
pi_66705882
Cola kip(recept voor 2 personen)

Benodigdheden:

- 1 blikje cola (geen light!)
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels ketshup
- Genoeg kip voor 2 personen, dit kunnen pootjes zijn, of vleugeltjes of blokjes, het is maar net waar je zin in hebt.
- eventueel een beetje allesbinder.

Bereidingswijze:
Die de cola in een grote schaal, groot genoeg om zeker 2 liter in kwijt te kunnen. Doe hier de suiker bij (let op, dit gaat gigantisch schuimen! Vandaar ook die grote schaal), daarna de mosterd en de ketshup, roer dit met een garde tot er bijna geen stukjes meer in zitten.
Doe de kip in een pan en bak dit net zo lang tot de buitenkant van de kip gaar is. Doe dan het cola mengsel in de pan en laat dit 20 minuten op een laag vuurtje sudderen. Eventueel hierna nog wat allesbinder er bij als de saus te dun is, en dan...

Eet smakelijk!
En ze leefde nog lang en... Nou gewoon met ups en downs.
pi_66865535
Die kan mooi naast het 0kippenboutjes met cherrycoke-recept pien

Even tussendoor trouwens: Er staat een massive update klaar, dus de recepten hier worden wel degelijk bekeken, al zien jullie dat (nog) niet terug in het kookboek
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
100 doelen in 1000 dagen
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
  maandag 9 maart 2009 @ 17:36:55 #19
92409 Twinky
Little star.
pi_66866501
Muck
  maandag 9 maart 2009 @ 17:46:26 #20
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_66866813
Had allang niet meer in het Fokkookboek gekeken, maar het ziet er tegenwoordig echt Top uit. Ik zal nog eens kijken of ik wat mooie gerechten kan plaatsen. Muck even een dikke veer voor al je mooie werk.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  maandag 9 maart 2009 @ 21:17:20 #21
22273 Dizer
Save the beard!
pi_66874577
Mag deze erbij:

[Recept] Gegrilde tonijn

Friends don't let friends remain beardless...
pi_66968488
quote:
Op maandag 9 maart 2009 17:36 schreef Twinky het volgende:
Muck
jah?
quote:
Op maandag 9 maart 2009 17:46 schreef Chielus het volgende:
Had allang niet meer in het Fokkookboek gekeken, maar het ziet er tegenwoordig echt Top uit. Ik zal nog eens kijken of ik wat mooie gerechten kan plaatsen. Muck even een dikke veer voor al je mooie werk.
thanks! Dat waardeer ik
quote:
Op maandag 9 maart 2009 21:17 schreef Dizer het volgende:
Mag deze erbij:

[Recept] Gegrilde tonijn

Er staat al een recept in voor gegrillde tonijn, maar deze kan er wat mij betreft wel bij hoor.
Maar helaas geldt ook voor dit recept: even geduld aub
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
100 doelen in 1000 dagen
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_67229839
SOTO

Indonesisch gerecht dat als soep gegeten word met rijst.

Benodigdheden: pakje (2 zakjes) kruidenmix voor soto
kilo kippenpoten
500 gram prei
500 gram witte kool
400 gram taugť
4 tenen knoflook, geperst
2 grote uien, grof gesnipperd

Bak de kippenpoten zonder kruiden en weinig zout gaar, pluk nadat ze afgekoeld zijn zoveel mogelijk kip eraf en bewaar dit in een bak. Om tijd te besparen kun je de kip nu invriezen zodat het een volgende keer direct beschikbaar is.

Bak de knoflook en de uien tot de ui glazig is, doe de in dunne ringen gesneden prei erbij, bak het geheel nog 5 minuten. Voeg dan de kleingesneden kool in handenvol toe tot alle kool geslonken is, vervolgens de tauge erbij. Zet de rijstkoker aan.

Doe een halve liter water en de zakjes mix voor soto en de kip erbij (goed mengen), even bijna aan de kook maken en vervolgens op een laat pitje zetten tot de kool gaar is (10-15 minuten)

Serveren in een diepe kom met een schep rijst er bovenop.

------------------------------------------------

Dit is de masala, benodigd voor Kipcurry uit kashmir (zie hieronder)

IngrediŽnten
50 gr korianderzaad
4 EL komijnzaad
2 EL venkelzaad
2 EL fenegriekzaad
4 gedroogde rode chilipepers
5 kerrieblaadjes (of 1 EL poeder)
1 EL chilipoeder
1 EL gemalen kurkuma
1,5 DL wijnazijn
2,5 DL zonnebloemolie

Voorbereiding
Maal de hele specerijen fijn. Doe het poeder in een schaal en voeg de overige specerijen toe.

Bereidingswijze
Meng de specerijen goed. Roer de wijnazijn erdoor. Voeg 75 ml water toe en roer tot het een papje wordt. Verwarm de olie in een diepe hapjespan of wok en bak het specerijenmengsel 10 minuten of tot het water verdampt is. De pasta is klaar als de olie boven komt drijven. Laat de pasta enigzins afkoelen en schep deze in een luchtdichte pot

Serveertips
Tip: Nadat de pasta gebakken is, nog wat extra olie opwarmen en deze op de pasta in de pot gieten. Hierdoor blijft de pasta langer goed en voorkom je schimmelvorming. Bewaren in de koelkast (houdbaar: zeker 5 to 6 maanden indien goed bedekt met olie!)

----

Kipcurry uit Kashmir
Pittige kip uit het noorden van India, aan de rand van het Himalaya gebergte.

IngrediŽnten
4 TL kashmir Masalapasta
(zoek op "Masalapasta" voor het recept)
4 EL tomatenketchup
1 TL worchestersaus (of chilisaus)
1 Tl vijfkruidenpoeder
1 TL kristalsuiker
8 kippenbouten zonder vel of 750 gr kipfilet
3 EL plantaardige olie
5 cm gemberwortel of 1 EL gemberpoeder
4 teentjes knoflook of 1 EL knoflookpoeder
sap van 1 citroen
1 EL korianderblaadjes (vers!)
zout

Voorbereiding
Meng voor de marinade de masalapasta, tomatenketchup, worchestersaus, het vijfkruidenpoeder, zout en de suiker. Zet op een warme plaats tot de suiker is opgelost.

Bestrijk de stukken kip met de marinade en zet ze minimaal 2 uur, maar liefst de hele nacht in de koelkast. Voor het bakken op kamertemperatuur laten komen!

Bereidingswijze
Verwarm de olie in een Karahi of Wok, bak de helft van de gember en knoflook goudgeel. Voeg de kip toe en bak het vlees bruin. Dek de pan af en bak de kip tot deze gaar is en de olie op de saus drijft. (let op: de kip bakt vaak vrijwel geheel droog dus neem dat laatste niet te letterlijk). Zelf maak ik altijd iets extra "vocht" en doe dat een paar minuten voor het opdienen nog even in de pan. Besprenkel de kip met citroensap, de overgebleven gember en de korianderblaadjes. meng alles voorzichtig, maar goed.

Serveertips
Direct serveren, lekker met gekookte rijst of naanbrood. Dit gerecht kan ook goed bewaard worden, zelfs ingevroren. De smaak word eigenlijk alleen beter van bewaren omdat deze meer in het vlees trekt.

------

Kidneybonen Curry
Gerecht uit Punjab, daar Ramja genoemd. Hartig en robuust.

IngrediŽnten
2 blikjes Rode Kidneybonen
olie
1 TL komijnzaad
1 gesnipperde ui
1 verse groene chilipeper, gehakt
2 teentjes knoflook
2,5 cm gemberwortel of 1 TL poeder
2 EL currypasta
1 TL gemalen komijn
1 TL gemalen koriander
½ TL chilipoeder
½ TL zout
400 G gepelde tomaten uit blik, gehakt
2 EL verse gehakte koriander
(tip: bevroren koriander gaat ook prima, hakken in bevroren toestand)

Bereidingswijze
Verwarm olie in een Karahi of Wok en bak het komijnzaad 2 minuten tot het begint te springen. Roer ui, chilipeper, knoflook en gember erdoor en bak alles 5 minuten. Roer de currypasta, komijn, koriander, chilipoeder en zout erdoor en bak 5 minuten. Voeg de tomaten toe en laat alles 5 minuten sudderen. Voeg de bonen en de verse koriander toe, bewaar wat voor de garnering. Dek de pan af en laat op zacht vuur 15 minuten goed heet worden. Voeg indien nodig water toe.

Serveertips
Garneer met de overgebleven koriander. Lekker met mijn Kip Curry en rijst en / of naanbrood.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Een lekker frisse tonijnsalade om als lunch te eten met geroosterd brood of bij de warme maaltijd.

IngrediŽnten
- Een flinke krop ijsbergsla
- Blikje tonijn (in water, niet in olie!)
- ½ rode, ½ gele paprika
- Klein blikje doperwten
- Blikje maiskorrels naar smaak
- Een spaanse (paarse) ui
- Een gewone ui
- Knoflook, vers of poeder
- Bieslook
- Peterselie
- Naar smaak en om te binden mayo- of halvanaise
- 6 schijven ananas in kleine stukjes

Voorbereiding
De blikken klaarzetten, broodrooster of grill aanzetten, alle ingredienten snijden voor zover nodig (snij de paprika en uien eens "julienne", - in dunne reepjes dus - voor het uiterlijk.

Bereidingswijze
Snijd de ijsbergsla (deze keer mag dat, hij moet namelijk vrij klein worden voor het eten tussen brood) Voeg alle ingredienten toe, naar smaak knoflook, bieslook en peterselie. Denk er bij gebruik van gedroogde kruiden aan dat het een uurtje duurt voor hun smaak vrij komt! Voeg zoveel mayo- of halvanaise toe als nodig is om de salade te "binden" zodat het beter op brood blijft zitten.

Rooster bruine- of maisboterhammen twee aan twee in een broodrooster of grill, zodat een kant bruin en knapperig is en de andere kant wel warm maar nog zacht; dit vergemakkelijkt het eten van de salade.

Serveertips
In een flinke schaal om zelf het (warme) geroosterde brood mee te beleggen. Als lunch eten met ice-tea, groene thee of melk (neutraliseerd de smaak van de salade, dan proef je m beter)

[ Bericht 2% gewijzigd door SadKingBilly op 20-03-2009 09:11:26 ]
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
  zondag 22 maart 2009 @ 21:46:07 #24
92409 Twinky
Little star.
pi_67307103
Een tijdje geleden was ik met een vriendinnetje bij een eetcafe en daar kregen we heerlijke appelbollen. Nu wilde ik het niet bij die ene keer laten en heb ik niet genoeg geld om daar vaker naar toe te gaan dus besloot ik ze zelf in elkaar te knutselen. Met ongekend resultaat! Namelijk zo'n beetje het makkelijkste recept ooit met een heerlijk eindproduct!

Nodig (voor 2 personen)
-2 appels, maakt niet zoveel uit welke maar Elstars zijn lekker
-4 bladerdeeg blaadjes (in een pakje zitten er tien)
-rozijnen (niet zoveel)
-kaneel
-suiker (maakt ook niet uit welke, witte, riet of bruine is allemaal goed)

-appelschilmesje
-bordje
-kommetje
-appelboor (belangrijk!)
-oven

1. Verwarm de oven voor op 200 of 220 graden.
2. Doe de rozijnen, ongeveer twee eetlepels, in een bakje warm water
3. Leg de bladerdeegplakjes naast elkaar ergens neer zodat ze wat op kunnen warmen
4.Schil de appels in hun geheel
5. Doe het klokhuis uit de appel door met de appelboor erdoorheen te prikken. Let op dat je dus begint bij het steeltje en uitkomt bij het plukje, dan neem je het meeste klokhuis mee en heb je geen pitjes meer.
6. Zet de appels met de onderkant in het midden van een bladerdeegplakje.
7. Giet de rozijnen af, ze hoeven niet drooggedept maar mogen nog een beetje vochtig zijn. Doe er wat kaneel bij, paar schudjes en wat suiker (hoeft niet, max. een eetlepel) naar smaak. Meng dit goed door elkaar.
8. Stop de gaten van de appels vol met het mengsel. Je hoeft het niet megahard aan te stampen maar flink wat erin is lekker.
9. Als je nog rozijnen overhebt kun je ze om de appel heenleggen op het bladerdeeg.
10. Vouw nu de bladerdeeghoekjes naar boven en smeer ze vast op de appel. Duw aan alle kanten het bladerdeeg aan zodat het om de appel heenzit (hoeft niet heel netjes). Vergeet niet de plasticjes van het bladerdeeg af te halen!
11. Doe dan het andere bladerdeegplakje aan de bovenkant over de appel en de hoekjes naar beneden. Zorg dat je een mooi balletje krijgt.
12. Strooi een beetje suiker bovenop
13. Zet de ballen op het bordje en doe het bordje in de oven.
14. Zet de timer op 20 minuten en kijk dan hoe ze eruit zien. Ze moeten goudbruin worden en meestal duurt dat tussen de 20 en de 30 minuten!
15. Smikkelen maar, eventueel met een beetje ijs. Het is leuk om er zo weinig mogelijk bestek bij te doen (alleen een vorkje of een lepeltje) want dan kun je lekker klieren!


pi_68177944
Mijn favo pasta saus (2 @ 3 personen): voor 4 personen een extra blik tomaten en tomaten puree

- blikje hele tomaten
- bilkje tomaten puree
- basilicum
- oregano
- beetje thijm en rozemarijn
(het liefst alle italiaanse kruiden zelf drogen en tussen je handen uitwrijven)
- minimaal 2 tenen knoflook (eventueel alvast beetje fijnmaken)
- scheutje citroensap of limoensoep
- zout
- peper
- nootmuskaat
- flinke scheut olijfolie

bovenstaande allemaal fijn maken met de staafmixer tot 1 homogene mousse
proeven en eventueel bij kruiden na smaak

opwarmen tot het warm is.. niet echt laten koken

- 1 potje creme fraiche (of light creme fraiche of blue band finesse of friche kashe)

goed er doorheen roeren (NIET MEER LATEN KOKEN) kloar..

Erg lekker met tagliatelle / tortelini en uitgebakken spekjes, sjalotjes en kastanje champignons. En on-top natuurlijk wat parmezaanse kaas.
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
  donderdag 7 mei 2009 @ 23:20:30 #26
188686 keienlegger
Hey, ik ben Sinterklaas niet!
pi_68792540
Als ik snel wat eten wil hebben en geen zin heb om de keuken (die in ons studentenhuis behoorlijk smerig is) te gebruiken maak ik een soort Turkse herdersalade. Lekker fris en makkelijk te maken (ook voor meer mensen).

- 1/3 komkommer (brunoise gesneden)
- handvol cherrytomaatjes (in parten gesneden)
- paar stengels lente-ui of bos-ui (klein gesneden)
- tuinkers (heb het meestal vers staan op het balkon, je kunt kunt het bijna overal wel kopen)
- scheutje extra virgine
- gedroogd citroengras, gemalen
- peper/zout
- paar drupjes chilisaus OF gemalen munt (hangt van m'n stemming af)

Om vervolgens een simpele crustini te maken wrijf ik wat oud brood met olijfolie in en (in mijn geval) strooi ik er knoflook en peterselie over, vervolgens in de broodrooster tot het geheel bruin is.

tijdens het schrijven heb ik meteen honger gekregen. binnenkort post ik dus wel een fotootje.
pi_70039267
Oatmeal Cookies




  • 1 cup roomboter
  • halve cup bruine suiker
  • halve cup kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille
  • 1,5 cup bloem
  • kwart cup zemelen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • halve theelepel zout
  • 1,5 theelepel kaneel
  • kwart theelepel nootmuskaat
  • 3 cups haver
  • 2 cups gewelde rozijnen

    Suiker en boter kloppen totdat het romig is. Ei en vanille toevoegen en kloppen. Voeg alle droge ingrediŽnten toe en mix. Voeg haver en rozijnen toe. Bak ongeveer 20 minuten op 180 graden (afhankelijk van het gewicht van het koekje).
  • When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
    Woeiii - Blog
    PdeHoog says: je bent tof O+
    pi_71710846
    Kunnen de recepten die gepost zijn IN het kookboek? Dan blijft het mooi overzichtelijk
    pi_71717562
    ze zitten al in de update die achter de schermen klaarstaat.
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
    pi_71732067
    quote:
    Op zaterdag 8 augustus 2009 22:13 schreef Muck het volgende:
    ze zitten al in de update die achter de schermen klaarstaat.
      donderdag 8 oktober 2009 @ 21:08:11 #31
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_73500563
    Net "per ongeluk" iets heel lekkers gemaakt.

    Groentetajine

    nodig:
    -pompoen
    -kikkererwten
    -puntpaprika
    -cherrytomaten
    -rozijnen
    -sjalotjes
    -gember
    -knoflook
    -1 tl gerookte paprikapoeder
    -2 tl komijn
    -1 tl gedroogde koriander
    -verse koriander
    -1/2 tl kaneel
    -spaanse peper

    Doe een beetje olijfolie in tajine, sjalotjes fruiten, fijngehakte spaanse peper, gember, koriander en knoflook erbij, daarna de kruiden tot de geuren vrijkomen. Grofgesneden pompoen en paprika erbij, daarna de cherrytomaten en een handje rozijnen. Beetje zout en glaasje water, deksel erop en 20 minuutjes laten pruttelen. Kikkererwten erdoor en verse koriander eroverheen strooien en even doorwarmen.

    Kan ook prima in een braadpan.

    Stuk brood erbij en smikkelen

    [ Bericht 1% gewijzigd door -Mellow- op 09-10-2009 11:06:48 ]
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
      zondag 11 oktober 2009 @ 15:28:01 #32
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_73576347
    Neem een mooi groot stuk ham of rug met zwoerd (vers, niet de vleeswaar)
    Kook een liter water met een kopje zout, doe daar een blad laurier in, mosterdzaad, peperkorrels, kummelzaad.
    Laat dit afkoelen.
    Snij de zwoerd in wiebertjesvorm in
    Die het vlees in een afsluitbare plastic bak en giet de pekel die je gemaakt heb er op en zet het een aantal dagen in de koeling. Het moet onder staan.
    Dep het vlees droog met een schone doek
    Leg dikke plakken winterpeen op een ovenschaal, en leg hier het vlees met de zwoerd naar boven op.
    Doe het in de oven op 150 graden tot de kerntemperatuur van het varkensvlees ca 85 graden is.

    Serveren met bloemige aardappels of puree, spruitjes, rode kool ofzo.
    De zwoert met de daaronder liggende speklaag worden heerlijk krokant.
    In frankrijk, Engeland en Duitsland eet men dit graag, maar waarom is dit in NL zo onbekend? Het is goddelijk lekker


    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    pi_74547561
    De enige echte kapsalon alleen nu ook thuis te maken.

    Bereidingstijd: 10-20 minuten
    Hoofdgerecht
    Kapsalon
    IngrediŽnten voor 4 personen
    800 gram shoarmavlees
    1kg patat
    2 zakjes sla of een krop
    2 tomaten
    1/2 komkommer
    4 tot 6 plakken jong belegen kaas
    knoflooksaus
    evt. sambal naar smaak

    Hulpmiddelen
    Frituurpan
    koekenpan
    snijplank
    een grote ovenschaal (of 4 alluminiumschaaltjes.)
    een oven met grillstand

    Voorbereiding
    Snij de komkommer en de tomaat in plakjes.
    en snij eventueel de sla.
    Voorverwarm de frituurpan.
    Voorverwarm je oven op grillstand.
    Vet de ovenschaal licht in.

    Bereidingswijze
    Bak het shoarmavlees in 5 a 10 minuten in een beetje olie mooi bruin.
    Bak ondertussen de patat.
    Leg dan eerst de patat in de ovenschaal ( of in vier alluminiumschaaltjes) en dan de shoarma.
    Leg hierop de plakken kas tot het helemaal bedekt is.
    En zet het onder de grill tot de kaas goed gesmolten is.
    Haal het dan eruit en verdeel het over 4 diepe borden.
    Leg daar wat sla.tomaat komkommer op.
    En doe er naar smaak knoflooksaus en sambal op.
    Eet smakelijk!!

    Serveertips
    Evt. lekker met stokbrood en kruidenboter

    Ovengerecht, geschikt voor

    Dit recept is dus voor 4 personen of 1 Toek!
    pi_74548297
    quote:
    Op zaterdag 8 augustus 2009 22:13 schreef Muck het volgende:
    ze zitten al in de update die achter de schermen klaarstaat.
    Ik ben toch zů benieuwd
      woensdag 11 november 2009 @ 19:12:45 #35
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_74613016
    Succesvol experimentje:

    Groentenpotje met gorgonzola en witte wijn

    nodig:
    -ui
    -veel knoflook
    -winterpeen
    -witte wijn
    -2 eetlepels zelfgemaakte tomatensaus (als je toevallig een restje over hebt)
    -aubergine
    -rode paprika
    -sperziebonen
    -kastanjechampignons
    -courgette
    -gorgonzola
    -2 blaadjes salie

    Snijd de ui heel fijn en rasp de winterwortel. Fruit dit aan in olijfolie, daarna een paar fijngehakte tenen knoflook erbij, beetje aanfruiten, vuur hoog en een scheut witte wijn erbij. Evt. nog 2 blaadjes salie erin, maar is niet noodzakelijk.
    Aubergine schillen en in stukjes in de pan doen, daarna de rode paprika en de tomatensaus. Stoom ondertussen de sperzieboontjes gaar in een stoommandje want sperzieboontjes zijn gestoomd het lekkerst
    De champs erbij, en als laatste de courgette.
    Als de boontjes gaar zijn doe je die bij de rest, samen met een klomp verkruimelde gorgonzola en wat zout en versgemalen zwarte peper. Roer de bende door elkaar, zet het vuur uit en laat het nog even staan met de deksel op de pan.
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
    pi_74632010
    quote:
    Op maandag 9 maart 2009 17:11 schreef Muck het volgende:

    Even tussendoor trouwens: Er staat een massive update klaar, dus de recepten hier worden wel degelijk bekeken, al zien jullie dat (nog) niet terug in het kookboek
    Hoe staat het met de update?
    Life is too short not to have fun
      woensdag 18 november 2009 @ 11:14:44 #37
    16266 MissHobje
    Dat zou ik ook zeggen!
    pi_74809493
    quote:
    Op donderdag 12 november 2009 13:08 schreef vaagsel het volgende:

    [..]

    Hoe staat het met de update?
    Hier even wat info: Foodback CUL - Beetje aangebrand? Meld het hier!
    Niet dat er info is maar dat je nog even geduld moet hebben
    [b]Hobbelicious is back!
    [/b]
    pi_75186152
    modmatige tvp
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_75494760
    Zo, de recepten uit het vorige deel van dit topic staan erin, op de hete kip na, want er stond al een hete kip recept in.
    Nu de recepten van Thalassa en de recepten uit dit deel nog, dus het schiet lekker op
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
    pi_75494899
    dat wordt alles koken voor mij dan Muck
    pi_75498372
    quote:
    Op donderdag 30 oktober 2008 09:11 schreef Maringo het volgende:
    Ik was net ook ff in het kookboek aan het kijken bij de dieetrecepten. Is het misschien een idee om erbij te zetten voor welk dieet of welke allergie het is?
    Dat is inderdaad een goed idee, ik zal binnenkort eens kijken wat voor welk dieet geschikt is
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
    pi_75500363
    quote:
    Op vrijdag 20 maart 2009 09:02 schreef SadKingBilly het volgende:
    SOTO <- die hadden we al *klik*
    de rest van de recepten staat erin.
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
      vrijdag 11 december 2009 @ 00:01:39 #43
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_75503423
    quote:
    Op donderdag 10 december 2009 20:21 schreef Muck het volgende:
    Zo, de recepten uit het vorige deel van dit topic staan erin, op de hete kip na, want er stond al een hete kip recept in.
    Nu de recepten van Thalassa en de recepten uit dit deel nog, dus het schiet lekker op
    Poef.....gone! ©golfer
      vrijdag 29 januari 2010 @ 12:33:59 #44
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_77411861
    Surimiwrapje met wasabi-limoenmayonaise

    Ingredienten
    8 surimisticks uiteen gehaald
    2 theelepels limoenrasp
    4 kleine tortillawraps
    6 eetlepels magere mayonaise
    1 theelepel wasabipasta
    2 theelepels limoensap
    1 krop sla

    Bereiding
    1.Meng de mayonaise, wasabipasta, limoensap en limoenrasp door elkaar.
    2.Smeer deze wasabimayonaise op de wraps en leg er wat sla en surimi op.
    3.Schep er nog wat wasabimayonaise op en rol stevig dicht.
    4.Snijd de wraps schuin in drie stukken.
    5.Prik ze aan een cocktailprikkers zodat ze niet opengaan.

    Ik gebruik meer wasabipasta daar ik dat lekkerder vind, een beetje uitproberen zou ik zeggen.

    Kersteditie Jumbo.
    Het is daar genoemd als een voorgerecht maar ik maak het vaak voor de lunch.
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
      vrijdag 29 januari 2010 @ 12:39:32 #45
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_77412041
    Wraps met surimi

    surimisticks
    alfafa
    lente-ui
    chilli saus
    wraps

    Neem een koude wrap en smeer hier chilli saus op.
    Leg hier stukjes losgehaalde surimisticks op.
    Als laatste alfafa en gesneden lente-ui toevoegen en oprollen.
    Door de helft snijden of in kleinere stukjes als je het als hapje wilt serveren.
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
    pi_77952957
    Voor hoeveel personen is het?
    En hoe moeilijk is het? , of
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
    pi_77954678
    quote:
    Op zaterdag 13 februari 2010 14:01 schreef Muck het volgende:
    Voor hoeveel personen is het?
    En hoe moeilijk is het? [ afbeelding ], [ afbeelding ] of [ afbeelding ]
    zo te zien is het
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_77954905
    quote:
    Op zaterdag 13 februari 2010 15:06 schreef Mirjam het volgende:

    [..]

    zo te zien is het [ afbeelding ]
    Dat denk ik ook, maar ik wacht op het antwoord van Curiosity.
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
      zaterdag 13 februari 2010 @ 22:57:40 #49
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_77969674
    quote:
    Op vrijdag 29 januari 2010 12:33 schreef Curiosity het volgende:
    Surimiwrapje met wasabi-limoenmayonaise

    Ingredienten
    8 surimisticks uiteen gehaald
    2 theelepels limoenrasp
    4 kleine tortillawraps
    6 eetlepels magere mayonaise
    1 theelepel wasabipasta
    2 theelepels limoensap
    1 krop sla

    Bereiding
    1.Meng de mayonaise, wasabipasta, limoensap en limoenrasp door elkaar.
    2.Smeer deze wasabimayonaise op de wraps en leg er wat sla en surimi op.
    3.Schep er nog wat wasabimayonaise op en rol stevig dicht.
    4.Snijd de wraps schuin in drie stukken.
    5.Prik ze aan een cocktailprikkers zodat ze niet opengaan.

    Ik gebruik meer wasabipasta daar ik dat lekkerder vind, een beetje uitproberen zou ik zeggen.

    Kersteditie Jumbo.
    Het is daar genoemd als een voorgerecht maar ik maak het vaak voor de lunch.
    voor 4 personen, 1 kokmuts, echt te simpel dit.
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
      zaterdag 13 februari 2010 @ 22:59:04 #50
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_77969777
    quote:
    Op vrijdag 29 januari 2010 12:39 schreef Curiosity het volgende:
    Wraps met surimi

    surimisticks
    alfafa
    lente-ui
    chilli saus
    wraps

    Neem een koude wrap en smeer hier chilli saus op.
    Leg hier stukjes losgehaalde surimisticks op.
    Als laatste alfafa en gesneden lente-ui toevoegen en oprollen.
    Door de helft snijden of in kleinere stukjes als je het als hapje wilt serveren.
    1 koksmuts ook, en het aantal personen is niet echt een vast gegeven in deze, het kan als hapje,als lunch.
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
    pi_77969869
    Hartstikke mooi, ik zet ze er vanavond of morgen bij
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
    pi_78306805
    Het is iets later dan gepland ( ) , maar ze staan allebei in het hoofdstuk Amuses, voor- en bijgerechten
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
    pi_78392093
    dag

    [ Bericht 80% gewijzigd door Muck op 24-02-2010 16:43:08 ]
    pi_78392335
    quote:
    Op woensdag 24 februari 2010 14:15 schreef Margo123 het volgende:
    -knip-
    Spam . Recepten die op die site staan zijn nog eens gejat ook.

    [ Bericht 28% gewijzigd door Muck op 24-02-2010 16:43:23 ]
    Life is too short not to have fun
    pi_79298072
    Vraag: We gaan langzaam maar zeker naar de zomer en her en der openen de IJssalons
    weer hun deuren en de logische vraag is dan: Waar is,of,is er,een topic over de lekkerste
    IJssalons in Nederland. Het liefst uiteraard in Amsterdam
    75 topics = FIN
    pi_79299655
    quote:
    Op donderdag 18 maart 2010 15:42 schreef FP128 het volgende:
    Vraag: We gaan langzaam maar zeker naar de zomer en her en der openen de IJssalons
    weer hun deuren en de logische vraag is dan: Waar is,of,is er,een topic over de lekkerste
    IJssalons in Nederland. Het liefst uiteraard in Amsterdam
    Goede vraag, maar je kunt hem beter in het feedbacktopic stellen denk ik
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
      donderdag 18 maart 2010 @ 19:06:58 #57
    16266 MissHobje
    Dat zou ik ook zeggen!
    pi_79306301
    Heb de vraag even in FB geknald met antwoord
    [b]Hobbelicious is back!
    [/b]
    pi_79954879
    jawel het top recept vooooor hele donkere boze dagen hahahah

    koffiecreamer (pimpen tot melk met water)
    evt eitje
    bloem
    suiker

    ojee ojeee pannekoeken !!!!!!!!

    en met een beetje geluk ligt er achterin het keukenkastje nog een beetje kaneel !
    JAWEL!
    pi_79966116
    Heel leuk bedacht, maar niet echt geschikt voor het kookboek
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
    pi_79974502
    Ali Nazik, knoflookyogurt met aubergines en gehakt/tomatensaus

    Ingredienten voor 4 personen:
    •4 Aubergines
    •300 ml dikke Griekse of Turkse yogurt
    •3 teentjes knoflook
    •400 gr gehakt
    •5 trostomaten of 2 vleestomaten, ontveld en fijngehakt
    •een klein blikje tomatenpuree
    •2 uien, gesnipperd
    •chilivlokken
    •zout
    •peper


    Prik een aantal gaatjes in de aubergines en doe ze in een oven van 200 graden. Klop de yogurt een beetje los en knijp de teentjes knoflook uit in de yoghurt. Laat dit nu staan.

    Rul ondertussen het gehakt. Als het zijn eigen vocht heeft opgenomen doe je de fijngesnipperde uien erbij. Als die glazig zien doe je de tomaten en het blikje tomatenpuree erbij. Doe een klein beetje water erbij om het geheel wat vloeibaarder te maken. Laat dit doorpruttelen op een laag vuurtje.

    Haal nu de aubergines uit de oven (eerst even voelen of ze gaar zijn). Maak er een snee in, zo kan je de aubergines makkelijk leeg lepelen. Haal het vlees uit de aubergine en voeg dat bij de knoflookyoghurt.

    Voeg nu de zout en chilivlokken naar smaak toe aan de gehaktsaus.

    Nu kan je het bord opmaken. Eerst doe je een paar opscheplepels aubergineyogurt in een bord, en daarna lekker veel saus er overheen.

    Lekker met een vers stuk Turks brood.
      zondag 11 april 2010 @ 14:47:22 #61
    267465 Snaavel
    Appeltaartenbakker!
    pi_80185812
    Cracottes gezond

    Heel makkelijk en simpel tussendoortje voor als je even honger hebt en toch even iets lekkers wil eten maar toch gezond bezig wil zijn.

    Benodigheden:
    Sla
    komkommer
    Cherrytomaat
    Lu Cracottes
    peper
    Filet American

    Bereidingswijze:
    Leg de Cracottes op een bordje, smeer daar de Filet-American op.
    Strooi een beetje peper over de Filet-American.
    dan doe je een blaadje sla er op, je snijd de komkommer
    (ik raad 1 plakje komkommer aan die je dan weer julienne snijd per cracotte)
    Dan snij je de cherrytomaat
    (ook hierbij raad ik 1 cherrytomaat per cracotte aan die je dan alleen maar door midden snijd)

    Zo heb je toch iets gezonds, en iets heel lekkers.
    Wat je ook kunt doen als finishing-touch een klein beetje geraspte oude kaas er over de Filet-American doen

    Smakelijk
    pi_80210672
    quote:
    Op maandag 5 april 2010 18:36 schreef Dila_ het volgende:
    Ali Nazik, knoflookyogurt met aubergines en gehakt/tomatensaus
    Deze staat erbij
    *Klik*

    Het laatste recept klinkt lekker, maar is niet echt geschikt voor het kookboek lijkt me.
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
    pi_80895284
    hollandse pastasalade

    4 tot 5 personen

    500 gram fussili
    1 bakje champignons (250 gram)
    1 komkommer
    1 blik bonduel festini (erwten wortel mais)
    4 trostomaten
    500 gram hamreepjes of blokjes
    4 gekookte eieren
    yoghurt slasaus
    beetje suiker
    en wat maggi

    Je bakt de champignons en je kookt de fussili en de eieren. Je spoelt de fussili af met koud water. Je doet het terug in de pan en doe er een klein beetje olijfolie erdoor voor het plakken. Je snijd de komkommer en de tomaten in kleine stukjes. Je pelt de eieren en maak ze klein met een eiersnijder. Je gooit alles bij de fussili. En maak het af met slasaus wat suiker en wat maggi. Eventueel nog wat zout. Je laat het minstens een uur in de koelkast staan en dan smakelijk eten. Heerlijk voor de warme dagen.
    pi_81005465
    Riann, hij lijkt behoorlijk op dit recept, dus het zou een beetje dubbel zijn om hem op te nemen.
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
    pi_81119710
    O ja was me nog niet opgevallen
    pi_81225359
    Voor noobie chefs

    Heerlijke preisoep

    Ingredienten:
    2 dunne preien
    25g boter
    100g vastkokende aardappelen (in blokjes gesneden)
    1 pot kippenfond (380 ml)
    50ml slagroom
    Optioneel: 50g roquefort verbrokkeld

    1. Snijd het witte van de prei in dunne ringen, was deze en dep ze droog. Snijd een handvol van het lichtgroen van de prei in hele dunne reepjes (dit wordt de garnering).

    2. Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de preienringen op een matig vuur tot dat ze glazig zijn. Voeg te aardappel blokjes toe en bak deze even mee. Doe er de fond, slagroom en een halve liter water bij. Breng het geheel aan de kook en laat het met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes doorkoken.

    3. Pureer de soep helemaal glad, doe er wat zout en peper bij om het op smaak te brengen. Garneer de soep met de prei reepjes, en eventueel kun je er nu de verbrokkelde roquefort bij doen.


    ICH SAGE DICH, DAS IST HERLICH
    pi_81225894
    Hij staat erin, bedankt

    [FOK!-kookboek] Soepen en sauzen
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
      vrijdag 14 mei 2010 @ 01:25:27 #68
    104446 Dawnbreaker
    Space Cowboy
    pi_81404534
    Ik voeg mijne ook maar toe, geschikt voor kookn00bs en voor 3-4 personen (of als je zoals mij een vreetzak bent, geschikt voor 2-3 personen en voor s'avonds nog een beetje in de magnetron )

    Aardappel en Zuurkool ovenschotel

    Wat heb je nodig?
    -350 g zuurkool in sap
    -500 g aardappelschijfjes (zelf koken/snijden of voorgekookt en gesneden kopen)
    -400 g half-om-half gehakt
    -een rode ui (optioneel)
    -klein pakje spekblokjes (optioneel)
    -bakje verse champignons (optioneel)
    -1 ei
    -1 pakje zuurkool/aardappel ovenschotel saus

    Bereiden:

    1. Bak eerst de helft van de aardappel schijfjes lekker knapperig, leg deze apart, niet erg als ze tijdelijk afkoelen. leg deze op de bodem van een ingevette ovenschotel.

    2. Laat de zuurkool kort koken in een pannetje met het pak-eigen sap.

    3. Bak het gehakt gaar en rul op matig vuur. Indien gereed, zet het vuur klein en voeg de zuurkool toe (laat het sap af vantevoren).

    4. Roer in de pan het gehakt en de zuurkool om.

    5. (optioneel) Snij de champignons in plakjes en bak deze kort in bakboter.

    6. (optioneel) Voeg nu een gesnipperde rauwe rode ui, de spekblokjes, en de gebakken champignons toe aan de pan met gehakt en zuurkool, roer dit om.

    7. Voeg de inhoud van de pan toe aan de ovenschotel (bovenop het laagje aardappelschijfjes)

    8. Bak nu de overgebleven aardappelen goudbruin en voeg deze bovenop de ovenschotel toe.

    9. Doe water in een maatbeker, (250ml koud water, of afhankelijk van aangegeven op het pak) en voeg hieraan de saus toe, en een ongekookt ei. Klop dit met een garde.

    10. Schenk de saus over de ovenschotel zodat alles afgedekt is.

    11. (optioneel) Doe wat paneermeel eroverheen voor een extra krokante laag.

    12. (optioneel) Doe ook wat geraspte of reepjes kaas eroverheen, indien je hiervan houdt.

    13. zet de ovenschotel op 180 tot 200 graden (hete lucht) in de oven voor 45 minuten.

    Opmerking: Het lijkt misschien lang, maar je bent er best snel mee klaar, 20 minuutjes voorbereiden en dan in de oven. Het is overheerlijk! hopelijk gaat iemand dit proberen!

    Alle optionele stappen kun je weglaten indien je dit niet lust of het eenvoudig wilt houden.

    [ Bericht 1% gewijzigd door Dawnbreaker op 14-05-2010 01:31:00 ]
    &lt;hr&gt;
      zaterdag 29 mei 2010 @ 17:55:12 #69
    271779 wetirowsu
    oud wit meissie met hart
    pi_82066147
    Wie weet...

    Een goed en haalbaar recept voor lamsbout?
    go with the flow
    pi_82225309
    quote:
    Op vrijdag 14 mei 2010 01:25 schreef Dawnbreaker het volgende:
    Ik voeg mijne ook maar toe, geschikt voor kookn00bs en voor 3-4 personen (of als je zoals mij een vreetzak bent, geschikt voor 2-3 personen en voor s'avonds nog een beetje in de magnetron )

    Aardappel en Zuurkool ovenschotel
    Het is een leuk recept, maar het is iets dat je ook op de achterkant van het pakje saus kunt vinden, wat het wat minder geschikt maakt voor het FOK!-kookboek denk ik...
    quote:
    Op zaterdag 29 mei 2010 17:55 schreef wetirowsu het volgende:
    Wie weet...

    Een goed en haalbaar recept voor lamsbout?
    Kom maar op zou ik zeggen
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
      vrijdag 2 juli 2010 @ 21:58:35 #71
    199397 Windigo
    Flavourtarian
    pi_83589155
    Of mijn salade echt Thais is weet ik niet, ik heb hem zelf tenslotte bedacht, maar werd wel geÔnspireerd door een Thais noodlegerecht. Ik vind hem erg lekker met heet weer. Pas wel op dat je er niet te veel van maakt, want hij is best machtig.

    Voor 2 personen: en geschikt voor wat gevorderde koks
    1/2 komkommer in kleine blokjes
    1/2 paksoy in dunne reepjes.
    1 kleine rode ui in dunne reepjes
    250 mie/of noodles
    100 g pindasaus (zelfgemaakt bij voorkeur)
    1 rode peper in reepjes zonder de zaadjes tenzij je van echt pittig houdt
    Ketjap manis
    Vissaus
    Plantaardige olie om te bakken

    Verhit de olie in een pan om middelhoog vuur en voeg de ui, paksoy en rode peper toe. Roer een paar keer om tot de ui glazig is en zet het vuur lager. Voeg een theelepel vissaus toe en 2 theelepels ketjap totdat de uien en paksoy zacht zijn. Haal de pan van het vuur en bereid de noodles of mie volgens de verpakking. Zet dan de pan terug op het lage vuur, voeg de gehakte komkommer toe en de pindasaus. Laat de pindasaus zacht en dun worden (evt wat water toevoegen) en meng de noodles erdoor wanneer het zacht is. Bedek alle noodles met pindasaus en zorg dat de komkommer, paksoy en ui goed verdeelt is. Doe in een saladekom en laat een paar uur in de koelkast staan voor het serveren. Eet met kroepoek en een lekker glaasje fris met prik

    Eet smakelijk!
    pi_83874837
    Serranohamwraps voor 2 personen.

    voor de kookn00bs

    Benodigdheden:

    - 3 grote wraps
    - 12 plakjes serranoham
    - mozarella (2 bolletjes)
    - 1 komkommer
    - rucolaslamix (75 gram)
    - tuinkruiden sladressing

    Vooraf:
    - snij de mozarella in plakken
    - snij de komkommer in dunne schijfjes

    Verdeel de ingrediŽnten over alle 3 de wraps zodat je bij de laatste wrap niet ineens zonder zit

    Je neemt een grote platte hapjespan waar de wrap in past. Die verwarm je zonder olie/boter aan beide kanten 1 minuut. Daarna leg je de warme wrap op een bord en verdeel je 4 serranoham plakjes over de wrap. Dan leg je in een streep de gesneden mozarellaplakjes over het midden. Daaroverheen komkommerplakjes. Rucolasla er overheen en tuinkruiden sladressing toevoegen naar smaak. Wrap strak oprollen en door midden snijden.

    en klaar is kees. Dit herhaal je nog 2 keer met de overgebleven ingrediŽnten en wraps en je hebt zeker genoeg voor 2 personen

    [ Bericht 1% gewijzigd door FCZwolleZuid op 10-07-2010 20:29:44 ]
    Snel §450,- verdienen? Dat is echt fantastisch!
      vrijdag 30 juli 2010 @ 20:08:59 #73
    199397 Windigo
    Flavourtarian
    pi_84678565
    Rode uientaart met feta: Geschikt voor wat gevorderde koks

    Voor 2 personen.

    175 g witte bloem
    75 g roomboter
    45 ml verse geraspte parmezaan
    1 ei dooier
    450 g rode uien
    1 el bruine suiker
    50 g zongedroogde tomaten
    125 g feta
    2 el gehakte verse basilicum
    zout en peper
    30 ml olijfolie

    Bereiden
    Voor het deeg: doe de bloem in een kom met een snufje zout en wrijf er daarna de boter door tot het mengsel uiterlijk lijkt op fijne broodkruimels. Roer de parmezaan erdoor. Maak daarna een holte in het midden van het deeg en voeg het ei toe tezamen met 3 tot 4 eetlepels water, en meng het geheel tot een stevig deeg ontstaat.
    Rol het deeg dun uit op een licht bebloemd oppervlak en bekleed er dan een ovenschaal mee. Bak het het blind voor 20 minuten op 200 graden.
    Pel en snijd ondertussen de uien in ringen. Verhit dan de olie in een grote koekepan en bak de uien tot ze zacht en bruin beginnen te worden na ongeveer vijf tot acht minuten. Voeg dan de zongedroogde tomaten en de suiker toe en bak nog ongeveer drie minuten tot de uien beginnen te caramellisseren. Haal dan de pan van het vuur en laat het een beetje afkoelen.
    Vul uiteindelijk het taartdeeg met het uienmengsel en bestrooi met verbrokkelde feta en de basilicum.

    Eet smakelijk
    pi_84762094
    Bedankt voor het toevoegen van de recepten! Ze staan inmiddels vermeld in het kookboek:

    Windigo's salade
    FCZwolleZuids wraps
    Rode uientaart met feta
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
    pi_84764667
    Geniaal dat ik dit nu pas ontdenk! :)
    Ik mag toch wel voor mezelf van de recepten een "boekje" maken en uitprinten ;)

    + evt het boekje hier plaatsen
    pi_84784742
    Natuurlijk mag je de recepten uitprinten voor jezelf, dat doe ik ook, want met een laptop op het aanrecht kookt gewoon niet zo fijn ;)
    Maar het boekje hier plaatsen? Hoe zie je dat voor je dan? :?
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
    pi_84786282
    quote:
    Op maandag 2 augustus 2010 19:57 schreef Muck het volgende:
    Natuurlijk mag je de recepten uitprinten voor jezelf, dat doe ik ook, want met een laptop op het aanrecht kookt gewoon niet zo fijn ;)
    Maar het boekje hier plaatsen? Hoe zie je dat voor je dan? :?
    Ooo ik doe wat recepten die mij aanspreken kopiŽren en plakken daarmaak ik een PDF van en klaar haha.
    (maar dan een beetje mooi en handig vormgegeven zeg maar)
    pi_84786898
    quote:
    Op maandag 2 augustus 2010 20:36 schreef Fipotje het volgende:

    [..]



    Ooo ik doe wat recepten die mij aanspreken kopiŽren en plakken daarmaak ik een PDF van en klaar haha.
    (maar dan een beetje mooi en handig vormgegeven zeg maar)
    Voor jezelf is het prima, maar hier posten lijkt me niet nodig :)
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
    pi_84856384
    Wrap met kip krokant en honingmosterdsauske

    Benodigdheden:

    1 wrap
    1 kip krokant
    augurkenschijfjes
    honingmosterdsausje


    Bereidingswijze:

    wrap 40 seconden opwarmen
    kip krokant bakken
    sausje maken

    de wrap vullen en opeten ;)


    Honingmosterdsaus:

    1 eetlepel mosterd
    3 eetlepels honing
    2 eetlepels olijfolie
    2 eetlepels mayonaise

    meng alles tot het een dikke saus wordt

    noot: normaal doe je er nog melk in maar ik heb dat weggelaten. de saus was te lopend en viel altijd uit m'n wrap.

    [ Bericht 20% gewijzigd door sararaats op 04-08-2010 16:00:19 ]
    Trotse tante van Loes, Jaan, Mie, Eef, Wiebke, Olle en Doukje
    pi_84978136
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
    pi_86674048
    Gyrosschotel uit de oven

    Voor 2 personen, geschikt voor kookn00bs

    Benodigdheden:
    -+/- 600 gram beenham
    -1 groene paprika
    -1 ui
    -4 tomaten
    -gyros kruiden
    -zakje geraspte kaas

    Bereidingswijze:
    Snij de paprika in hele dunne reepjes en de ui in halve ringen. Snij de tomaten heel klein. Zeef de tomaten, anders zit er veel vocht in de schotel. Snij de hamlappen in dunne reepjes en meng dit met de gyros kruiden. Als je lui bent kun je natuurlijk ook gewoon een bakje kant en klaar gyrosvlees kopen, maar dit is natuurlijk leuker.

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Bak het vlees kort in een wokpan zodat het een goudbruin kleurtje heeft. Vuur lager, voeg nu de tomaten toe. 1 minuut goed roeren en doe dan alles in een ovenschaal samen met de paprika en ui met eventueel een klein kopje water.Doe dit 20 minuten in de oven, af en toe goed mengen.

    Vlak voordat je het eruit haalt wat geraspte kaas erover heen!

    Eet smakelijk! :Y)
    Andrei Arlovski is a Belarusian heavyweight who has been in the MMA game for quite some time. His first professional fight dates back to 540 B.C. where Leonidas won as the underdog in Sparta
      zondag 26 september 2010 @ 23:33:20 #82
    319600 Miss-MacPhisto
    This is not an exit
    pi_86883851
    Weet niet of ik alleen een link mag plaatsen, in plaats van een recept. Indien dat niet mag, alvast bij voorbaat mijn excuses.
    Ik wilde jullie graag attenderen op mijn kookblog: www.kookpraat.blogspot.com. Niet al te moeilijke recepten en is nog in ontwikkeling. Misschien haalt iemand er nog iets leuks vanaf. :)
    Smell the flowers while you can....
    pi_86885741
    quote:
    Op zondag 26 september 2010 23:33 schreef Miss-MacPhisto het volgende:
    Weet niet of ik alleen een link mag plaatsen, in plaats van een recept. Indien dat niet mag, alvast bij voorbaat mijn excuses.
    Ik wilde jullie graag attenderen op mijn kookblog: www.kookpraat.blogspot.com. Niet al te moeilijke recepten en is nog in ontwikkeling. Misschien haalt iemand er nog iets leuks vanaf. :)
    Ik denk dat je je even moet inlezen in wat boven je invoerscherm staat :)
      maandag 27 september 2010 @ 14:21:18 #84
    16266 MissHobje
    Dat zou ik ook zeggen!
    pi_86899457
    quote:
    Op zondag 26 september 2010 23:33 schreef Miss-MacPhisto het volgende:
    Weet niet of ik alleen een link mag plaatsen, in plaats van een recept. Indien dat niet mag, alvast bij voorbaat mijn excuses.
    Ik wilde jullie graag attenderen op mijn kookblog: www.kookpraat.blogspot.com. Niet al te moeilijke recepten en is nog in ontwikkeling. Misschien haalt iemand er nog iets leuks vanaf. :)
    Je zit idd verkeerd maar heb hem toegevoegd aan het blog gedeelte alhier:
    Linkjestopic (Nieuw!)
    [b]Hobbelicious is back!
    [/b]
      dinsdag 28 september 2010 @ 16:25:14 #85
    319600 Miss-MacPhisto
    This is not an exit
    pi_86945574
    quote:
    Op maandag 27 september 2010 14:21 schreef MissHobje het volgende:

    [..]


    Je zit idd verkeerd maar heb hem toegevoegd aan het blog gedeelte alhier:
    Linkjestopic (Nieuw!)
    Oh, geweldig dank je wel! En ook excuses (aan beiden :)) voor mijn verkeerde posting .....
    Smell the flowers while you can....
      woensdag 6 oktober 2010 @ 21:51:50 #86
    139516 uniekhoorn
    uniek, zoals ieder ander
    pi_87264275
    Heb een heerlijk recept voor gevulde paprika.
    Voor 4 personen
    Ovenschotel
    Geschikt voor Noobs!
    Voorbereiding duurt even...

    8 paprika, kapje eraf en zaadlijst eruit.

    Behoorlijk wat rijst koken (basmati) en helemaal laten afkoelen.

    400 gram gehakt of tartaar helemaal fijnmalen met een keukenmachine samen met een rauw ei.

    Daarna in de keukenmachine fijnmalen:
    3 eetlepels ketjap
    3 eetlepels sojasaus
    3 takjes munt
    bosje peterselie
    3 knoflooktenen
    sjalotje
    zout
    peper
    gemberpoeder
    theelepel komijn
    2 takjes koriander

    Malen, doorroeren bij het gehakt.
    Mengsel doorroeren bij de rijst tot iets smeuigs.

    Paprika's met mengsel vullen... Zelf heb ik vaak mengsel over dan heb ik uitgeholde champignons die ik vul.

    Ovenschaal met een laagje rundvleesbouillon, daarin de gevulde groente (champignons met een lekker laagje kaas)
    40=45 min in de oven bij 200 graden



    [ Bericht 0% gewijzigd door uniekhoorn op 06-10-2010 21:59:28 ]
    Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
    Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
    Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
      dinsdag 12 oktober 2010 @ 21:47:52 #87
    168093 Soury
    Sqeeeeeeeeeeeeeek
    pi_87474160
    Spinazietaart a la Twinky gemaakt. ^O^ . Sjeee wat lekker. Wel machtig.
    Denk dat ik de volgende keer de worst voor ham ga vervangen.
    NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
    Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie.
    pi_87531347
    Ik heb een heel lekker recept dat gebaseerd is op iets dat ik in een kookboek gelezen heb, maar dan met wat aanpassingen en toevoegingen. Mag ik dat hier plaatsen of moet het from scratch je eigen idee zijn? :)
      vrijdag 15 oktober 2010 @ 12:33:24 #89
    16266 MissHobje
    Dat zou ik ook zeggen!
    pi_87566950
    quote:
    Op donderdag 14 oktober 2010 13:44 schreef Spees_Eend het volgende:
    Ik heb een heel lekker recept dat gebaseerd is op iets dat ik in een kookboek gelezen heb, maar dan met wat aanpassingen en toevoegingen. Mag ik dat hier plaatsen of moet het from scratch je eigen idee zijn? :)
    Kom maar door met je recept hoor ;) in principe plaatsen we geen kookboek recepten maar als het recept nu zodanig is aangepast en het toch een eigen recept is geworden dan kijken we er wel even naar ;) dan zullen we aanstonds ook alle hierboven recepten erbij voegen mits dat ze er nog niet bij staan natuurlijk ;)
    [b]Hobbelicious is back!
    [/b]
      vrijdag 15 oktober 2010 @ 12:43:57 #90
    146480 Spees_Eend
    in mijn nopjes
    pi_87567231
    Pittige funghi-olijvenpastasaus

    IngrediŽnten voor 4 personen:

    400 gram champignons
    2 groene pepertjes (zaadlijsten verwijderen)
    4 teentjes knoflook
    handje amandelen (of andere noot)
    handje zwarte olijven
    scheutje citroensap
    handje parmezaanse kaas
    basilicum
    400 ml kookroom
    bakje spekjes (+/1 120 gram rauw)
    peper/zout naar smaak

    Hak de olijven, de knoflook, en de groene pepertjes in stukjes. Snijd de champignons. Bak dit samen tot de champignons gaar zijn. Doe het mengsel in de blender, giet de kookroom erbij. Strooi de amandelen en de parmezaanse kaas erbij en voeg een scheutje citroensap toe. Blend het kort (een beetje structuur in de saus is mooier en wel lekker).

    Bak de spekjes uit en warm ondertussen het blend-mengsel op. Voeg op het laatst wat gehakte basilicumblaadjes toe (laat deze niet koken, dat gaat ten koste van de smaak) en roer de uitgebakken spekjes door de saus. Als de saus te dik is, eventueel wat aanlengen met water. Voeg peper en zout naar smaak toe.

    Serveer de saus over spaghetti en strooi er eventueel nog wat parmezaanse kaas over.

    Een heel eenvoudig te maken gerecht, en toch een keer een andere saus :)

    Ik kan het koks-poppetje niet vinden maar ik vind het wel geschikt voor beginners ^O^
    pi_87722654
    Ik heb dit recept van mijn moeder meegekregen, en hier thuis is het ook altijd smullen. Dus wordt het tijd om het met jullie te delen.
    Geschikt voor de wat gevorderde koks

    Rijst met Kippenragout 4-6 personen)

    Nodig:
    1 grote prei of 2 kleintjes
    teentje knoflook
    3 tuinkruidenbouillonblokjes
    1 kippenbouillonzakje
    1 hele kip
    1 rode paprika
    1 gele paprika
    1 half bosje peterselie
    1 grote winterpeen of 2 kleintjes (waspeen of bospeen is wat zoeter en wordt niet zo heel erg zacht maar kan ook)
    +/- 8 eetlepels bloem
    scheutje ketjap manis
    beetje kerriepoeder (naar smaak)
    beetje paprikapoeder(naar smaak)
    beetje zout(naar smaak)
    150 gram boter
    rijst


    Handig: Een grote braadpan, een sudderplaatje (of hoe dat ook heet) een schenkkan, garde/mixer

    Snij de prei in ringen, mag ook gehalveerd.
    Rasp de wortel schoon (of gebruik zoals ik een kaasschaaf)
    Snijdt de wortel in schijfjes en halveer deze.
    Snijdt de paprika in blokjes, net hoe groot jij ze wilt. Ik laat ze vrij groot dan is het contrast wat beter te zien in de saus. Was de groente en doe deze in de grote pan.
    Doe de kip erbij, verdeel de bouillonblokjes en hang het kippenbouillonzakje er ook in.
    Een geperst teentje knoflook erbij en vul de pan met water zodanig zodat de kip bijna onder staat.
    Breng het aan de kook en laat het zachtjes 1.5 tot 2 uur sudderen.
    Laat de kip op een bord afkoelen. Zeef de bouillon. Houdt de groenten ook apart en doe de bouillon in een kan (wat later makkelijker schenken is)

    Als de kip een beetje is afgekoelt, kan je hem gaan plukken :D Velletjes, botjes en zeentjes laat je voor wat het is en de kippenstukjes doe je in een bakje. Die gaan straks weer terug in de saus.

    De saus: Laat de boter in de pan smelten op een laag vuurtje(waar je ook de kip en de groenten in de bouillon heb laten sudderen) Doe er dan 8 eetlepels bloem bij. Van de bouillon die je over hebt ga je een saus maken. Steeds een beetje erbij, met een garde
    Om klontjes te voorkomen kan je ook een staafmixer gebruiken. Als de saus helemaal is ingedikt en er geen klontvorming meer ontstaat heb je als het goed is een redelijke pan met saus.
    De saus maak ik op smaak door er wat kerriepoeder, paprikapoeder, evt zout en ketjap manis er bij te doen. Proef eerst even van te voren, door de bouillon kan de saus al wat aan de zoutige kant zijn. Doe de kip en de groente erbij en laat het een tijdje op laag vuur goed warm worden.

    Kook ondertussen de rijst zoals op de verpakking staat. Roer regelmatig door de saus (voorkomt aankoeking) Als de saus goed warm is, dan kan een handje gehakte peterselie erbij. Leuk voor de kleur, lekker voor de smaak!

    Eet smakelijk :)
      maandag 25 oktober 2010 @ 22:29:50 #92
    322861 fabulousfantasticme
    PeAcE!LoVe!!FrEeDom!HaPpInEs!!
    pi_87958299
    simpele kippasta en heel snel klaar


    500 gr pasta ( welke jezelf lekker vindt)


    350 gram kipfilet
    250 ml creme fraisch
    250 gram champignons
    200 gram pijnboompitten
    250 gr geraspte kaas. (jong belegen oud wat je zelf lekker vindt)
    250 gram spekjes


    pepper
    zout
    olie

    pasta gewoon koken zoals op de verpakking staat.
    pijnpoom pittjes even roosteren met een kleine beetje olie in de pan.opzij zetten
    spekjes uitbakken en opzij zetten.
    champignons afspoelen en ik plakjes snijden
    kipfilet in blokje snijden,beetje pepper en zout erover.daarna bakken in olie tot ze bijna bruin zien.
    champignons erbij ongeveer 2 minuten laten bakken,daarna zet je je tempratuur of gas omlaag.
    creme fraische erbij,goed roeren,en daarna de kaas erover heen.verhitten tot de kaas helemaal vloeibaar met de creme fraisch is vermengd.nog 5 minuten op lage tempratuur laten staan.

    bord pakken, pasta er op,daarna de kip met saus en als laatste de pijnboompitjes en spekjes!
      zondag 31 oktober 2010 @ 05:19:06 #93
    277759 caroline88
    The Unstoppable
    pi_88164560
    OPM: Het FOK!-kookboek linkt nog naar Post hier je recepten deel 1.

    Recepten, ja ik maak veel dingen uit het hoofd en hoeveelheden, tijden, personen en zo?

    Slanke groentesoep
    Ok hier een soep die zo makkelijk is dat ik het niet eens een recept durf te noemen maar iedereen kan dit. Het recept komt uit een Flair van jaren geleden. Het is bedoeld voor 1 persoon en het dieetkookboek al zou je het ook voor 2 of 3 personen als voorgerecht kunnen maken.

    IngrediŽnten:
    6 tomaten
    groente naar keuze
    1 liter groentebouillon (2 tabletten)
    cayennepeper

    Bereidingswijze:
    Was de tomaten, verwijder het kroontje, snijd ze in flinke stukken en doe ze in de pan. Voeg een liter groentebouillon toe en laat de soep op een zacht vuurtje pruttelen tot de tomaten zacht zijn. Voeg dan de andere groente toe. Wil je snel en makkelijk, dan neem je een zakje boerensoepgroente uit de winkel. Heb je nog een restje komkommer, snijd het in blokjes en doe het erbij. Alle soorten kan en je kunt dus ook elke keer een heel andere soep maken. Paprika, bloemkool, wortel het kan allemaal. Wortel moet wat langer koken, paprika doe ik zelf pas tegen het einde erbij want ik vind het lekker als die nog wat knapperig is. Laat de soep doorkoken tot de groente zo gaar is als jij lekker vindt.
    Maak de soep op smaak met cayennepeper.
      dinsdag 2 november 2010 @ 16:31:34 #94
    163033 Xiphos
    CorSec Commander
    pi_88252549
    Biefstuk met biersaus en uien
    Maar kan ook met hamlappen of ander vlees. Zelfs een keer met gehakt hamburger-style gedaan.

    IngrediŽnten
    • 2 grote uien
    • flesje bier (donker is het lekkerste)
    • 2 biefstukjes (Š 150gr)
    • boter
    • lauwrierblaadje
    • scheutje worcestersaus (of hoe je het ook spelt :P)
    • theelepel suiker

    Bereiden
    Boter laten smelten in de pan, de biefstukjes bakken tot ze bruin zijn. Biefstukjes uit de pan.
    Uien, in ringen, bakken in dezelfde boter. Daarna uien eruit.
    Dan bier bij het kookvocht, 15 min laten inkoken.
    Uien weer terug, lauwrierblad, suiker en scheutje worcestersaus erbij. 5 min laten pruttelen.
    Biefstukjes erbij, zodra deze warm zijn ben je klaar en kan het lauwrierblad eruit.

    Opdienen
    Biefstuk op bord, schep uien erover, en wat biersaus.

    Alternatieven
    Je kan de ui laten zitten.
    Ander vlees: hamlappen etc meteen nadat de ui eruit is, voor het bier er weer terug indoen.
    Champignons meebakken de laatste 5 min.
    [_] &lt;- Sign here
    pi_89567777
    Zalmrolletjes

    Ingredienten:
    10 plakjes zalm
    10 plakjes couburger ham
    200 gr monchou
    Verse bieslook
    Zout en peper naar smaak
    Huishoudfolie

    Bereiding:
    Doe de monchou in een kom mix hem met een mixer zacht. Doe er op smaak bieslook zout en peper doorheen. Leg op een snijplank een plakje zalm daar overheen een plakje ham dan besmeer je het met monchou en rol het daarna op. Doe het in huishoudfolie en in de vriezer ongeveer kwartier tot halfuur. Haal het uit de folie en snij het in plakjes.

    Tip: Je kunt de rolletjes ook in de vriezer laten liggen en wil je het gebruiken haal het uit de vriezer snij het in plakjes en het is zo ontdooit en blijft lekker.

    PS: sorry als er typfoutjes of geen goede zinsamenstellingen tussen zitten
    pi_89667947
    Dit recept heeft zijn plekje in het kookboek zeker verdiend: Zo maak je een appelplaatkoek.
    Zonder meer voor de echte kookn00b.
    pi_89931088
    Word er nog iets gedaan aan het fok!kookboek?
    pi_89931132
    Ik zal mijn volgende nachtdienst gebruiken om recepten toe te voegen, Riann. Goed dat je het even aankaart.
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
    pi_90163733
    quote:
    Op dinsdag 14 december 2010 20:01 schreef Riann het volgende:
    Word er nog iets gedaan aan het fok!kookboek?
    Ik mag het niet meer doen, dus de CUL-mods doen het nu.
    Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
    Muck is de KSC oma _O_
    100 doelen in 1000 dagen
    You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
    pi_90273407
    Toegevoegd aan het FOK!-kookboek:
    Uniekhoorn's gevulde paprika's
    Spees_Eend's pittige funghi-olijven pastasaus
    Rijst met Kippenragout van LovelyLady
    Simpele Kippasta van fabulousfantasticme
    Xiphos' biefstuk in biersaus
    Zalmrolletjes van Riann

    Caroline88, ik vind het niet echt een recept wat een plekje in het kookboek verdient vanwege de enorme simpelheid. Zoiets kan je op heel veel plaatsen wel vinden, een eenvoudig en slank soepje.
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
    pi_90273490
    quote:
    1s.gif Op maandag 20 december 2010 08:28 schreef Muck het volgende:

    Ik mag het niet meer doen, dus de CUL-mods doen het nu.
    Het is mij niet helemaal duidelijk wat daar de reden voor was, maar ik wil je nog wel heel erg bedanken voor al het werk dat je voor CUL en het FOK!-kookboek hebt verzet! *O* Zonder jou was dit er nooit zo geweest.
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
    abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')