abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 24 mei 2011 @ 20:33:32 #26
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97263962
Auberginelasagne
Bluezzz

voor 4 personen

2 aubergines
3 el olijfolie
4 eieren
2 potten sugo basilico à 470 gr tomatensaus (of je zelfgemaakte)
125 gr grana padano
bascilicum

Verwarm je oven voor op 190gr

Bereidingswijze:
Snijd de aubergine in de lengte in plakken
Verhit een grillpan (goed heet!) en gril de plakken tot aan beide kanten de grilstrepen goed zichtbaar zijn
Besprenkel met de olie, zout en peper
Klop de eieren los met 2 el water peper/zout
Verdeel 1/3 van de saus in een ovenschaal, leg 1/3 van de plakken aubergine erop, 1/3 van het losgeklopte ei en 1/3 van de kaas.
Maak zo nog een paar lagen
Bak in 30 minuten gaar en bestrooi met bascilicum

Lekker met tagliatelle :9
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_186853256
Groentelasagne met romige kaassaus
_Loki

Ingrediënten (voor 4 grote eters):
Voor de bechamelsaus:
50 gram boter
50 gram bloem
1 liter melk
mespuntje nootmuskaat
zout en peper
1 bolletje mozzarella
handjevol Parmezaanse kaas, vers geraspt

Voor de groenten:
Maar net waar je zin in hebt of wat je over hebt! Erg lekker:
1 bosje groene asperges, in stukjes van +- 2 cm
250 gram spinazie, ontdooid en goed uitgeknepen
1 ui, gesnipperd
handje vol erwtjes, bevroren
half doosje champignons, in stukken
2 tenen knoflook, geperst
olijfolie, zout en peper
wat tijm, optioneel

Voor de ricotta: (optioneel maar erg lekker):
1 groot bakje ricotta, 500 gram
1 klein ei
2 eetlepels pesto
zout en peper naar smaak
klein handje Parmezaanse kaas, vers geraspt

Overige ingrediënten:
extra parmezaan en mozzarella voor bovenop
1 doosje lasagnevellen (zo'n 16 stuks voor een standaard ovenschaal)

Bereiding
Voor de bechamel:
Tip: youtube is erg handig om te zien hoe de bechamel eruit moet komen te zien. Het is enorm makkelijk maar even zien wat het is, is handig!
- Doe de boter in een pannetje en laat het langzaam smelten. Voeg de meel toe en roer het goed door zodat het een zachte pasta wordt. Verwarm dit voor een paar minuten goed door zodat de rauwe smaak eraf gaat.
- Voeg langzaam de melk toe en mix het goed met een garde tot er geen klontjes meer in zitten. Verwarm het een aantal minuten door tot het dikker wordt. Als je een lepel erin steekt en er weer uit haalt, moet de saus makkelijk aan de achterkant blijven zitten.
- Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
- Voeg de parmezaan en mozzarella toe en roer dit goed door totdat alles goed gesmolten is en het een egale saus is. Het kan nodig zijn om het even op een laag vuurtje door te warmen zodat de kaas geen klontjes vormt. Wanneer het niet lijkt te smelten: gewoon door blijven roeren! Even geduld :)
- Zet de saus aan de kant tot je het nodig hebt.

Voor de groenten:
- Laat een pan met wat olijfolie even voorverwarmen op matig vuur.
- Doe de ui, champignon en asperge in de pan en verwarm alles goed door. Bak het langzaam al roerend zodat het een beetje kleur krijgt, zo'n 8 tot 10 minuten. Voeg dan de erwtjes, spinazie en knoflook toe bak een minuut of 2 door. Dan peper en zout naar smaak. Optioneel is een mespunt tijm.

Voor de ricotta:
- Mix alle ingrediënten door elkaar tot het een egale, dikke saus.

Overige stappen:
- verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter of olijfolie.
- doe een kwart van de bechamel op de bodem met daar bovenop een laag lasagnevellen. De laagjes gaan als volgt: 1/3 van de ricotta, 1/3 van de groente, 1/4 van de bechamel, 4 lasagnevellen. Maak op deze manier 3 lagen, maar gebruik bij de laatste laag géén bechamel.
- Als laatste giet je de overgebleven bechamel over de lasagnevellen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak voor 40 tot 45 minuten.
- Na 45 minuten haal je aluminiumfolie van de schaal. Strooi de overige mozzarella en parmezaan over de lasagne en zet het even terug in de oven tot dit gesmolten en licht goudbruin is.
- voor je de lasagne aansnijdt, laat het even rusten zodat het niet uit elkaar valt.
pi_186865826
Roerei met tomaat
_Newman_

Ingredienten
6 Eieren,
1 blikje van 40 gram tomaten blokjes,
2 EL arachide olie,
snufje zout,
1 a 2 TL suiker,
1 EL Maizena.

Bereiding:
-Breek de eieren in een kommetje en kluts de eieren goed door elkaar met een garde of chopsticks zodat het eigeel en eiwit goed door elkaar gemengt zijn.
-Zet een wok of koekenpan of hapjespan op middel hoog vuur voeg 1EL arachide olie toe en voeg het geklutste ei toe. Begin nu continue met een (wok)spatel door het ei heen te schuiven zodat een roerei ontstaat.
-Als je roerei hebt haal het uit de wok en leg het op een bord. Doe nu de andere EL arachide olie in de wok/koekenpan/hapjespan toe en voeg het blikje tomaten stukjes toe met het sap. Wacht tot het kookt, voeg nu snufje zout toe en suiker naar smaak (ongeveer 1 a 1,5TL). Los 1 EL Maizena op in 2 of 3 EL Water en voeg dit toe in de pan om de tomatensap te binden.
-Je moet gewoon even kijken hoe dik je de saus wil hebben maar ongeveer 1 EL is wel een goede basis om mee te beginnen. Eventueel meer maizena om de saus nog dikker te maken.
-Voeg nu ook het roer ei weer toe in de pan, roer het kort door de tomaten heen en serveer het.

Serveertips:
Eventueel garneren met een handje lente ui, fijn of in ringetjes gesneden.
Variatie tips:
Roerbak eventueel wat Surimi of een (blikje) krabvlees mee met de tomaten en eieren.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')