Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 01:25 |
Alle recepten zijn voor 2 personen, tenzij anders aangegeven = geschikt voor kookn00bs = geschikt voor wat gevorderde koks = alleen geschikt voor de kook-die-hards aubergine lasagna Champignonstroganoff met pasta Couscoussalade Falafel Gebakken rijst met groente en kruiden Gegrilde groenten met honing Geitenkaasgalette Griekse kaasflap Groentelasagne met romige kaassaus Groentenpotje met gorgonzola en witte wijn Groententajine Hartige taart Linzen met worteltjes en sjalotjes Kikkererwtenstoofschotel met feta Masala van eieren Ovenschotel Roergebakken broccoli Rode uientaart met feta Roerei met tomaat Romeinse kebabs Spaanse omelet met zongedroogde tomaatjes Spinazie-Champignon-Lasagne Spruitjesstamppot met geitenkaas Stamppot met paksoi en rookkaas Thaise salade Tortellini in roomsaus met groene asperges Venkelovenschotel [ Bericht 49% gewijzigd door realAIVD op 15-05-2019 21:05:31 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 01:28 |
Kikkererwtenstoofschotel met feta Spindizzy Ingrediënten: 1/2 courgette 1 ui 1 teentje knoflook 1/2 eetlepel olijfolie 1/2 theelepel milde paprikapoeder 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten) 1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1/2 blik gepelde tomaten 1/2 blik kikkererwten zout en peper 100 g feta (kaas) Bereidingswijze: Courgette wassen, schoonmaken en in dikke plakken snijden. Plakken in vieren snijden. Uien pellen en in stukken snijden. Knoflook pellen en grof hakken. In pan olie verhitten. Ui en courgette ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Paprikapoeder, komijn, koriander en knoflook erdoor scheppen en nog ca. 1 minuut bakken. Tomaten met sap erbij schenken en aan kook laten komen. Mengsel afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven. In zeef kikkererwten laten uitlekken en door groenten scheppen. Groenten nog ca. 10 minuten zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Feta laten uitlekken en in blokjes snijden. Kikkererwten met groenten in vier diepe borden scheppen. Blokjes feta erover verdelen. Tip: Serveren met couscous of pitabroodjes. [ Bericht 36% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:29:45 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 01:30 |
Champignonstroganoff met pasta Faithy Ingrediënten: 25 g boter 1 teentje knoflook, geperst 1/2 ui in dunne parten gesneden 325 g gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, grotchampignons), heel of gesneden 7,5 g bloem 75 ml groentebouillon 1 el droge witte wijn zout en versgemalen zwarte peper 1/2 dl dikke room 1,5 el gehakte verse tijm 1 el paprikapoeder 350 g gekookte tagiatelle, omgeschud met boter Bereidingswijze: Smelt de boter in een grote braadpan en fruit ui en knoflook 7 minuten tot de ui lichtbruin is. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 2 minuten. Roer de bloem erdoor. Verhit 30 seconden en voeg dan langzaam, al roerend, de bouillon en daarna de wijn toe. Breng de saus aan de kook en breng hem op smaak met zout en peper. Roer de room, de tijm en de paprikapoeder erdoorheen. Kook nog 2 minuten en serveer het met de warme tagiatelle. Tip: Schenk er gekoelde droge witte wijn bij. [ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:29:59 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 01:33 |
Spinazie-Champignon-Lasagne Faithy Ingrediënten: boter om in te vetten (kan ook olijfolie zijn) 225g verse lasagne halve portie kaassaus 50g geraspte parmezaanse kaas Voor de vulling: 2el olijfolie 2 teentjes geperste knoflook 1 gesnipperde ui 225 gram champignons, in plakjes 675g spinazie, diepvries, ontdooid en goed uitgelekt flinke mespunt geraspte nootmuskaat 450g roomkaas zout en peper Benodigdheden: Oven Bereidingswijze: Verhit voor de vulling de olijfolie in een grote braadpan (ik neem altijd een wok), en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze 5 minuten. Voeg de spinazie en nootmuskaat toe en bak die 5 minuten. Roer de roomkaas erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat de kaas in 3 a 4 minuten smelten. Verwarm de oven voor op 200 *C Maak de lasagne. Vet een ovenschaal in met boter en leg een laat lasagne op de bodem. Verdeel hierover een deel van het spinaziemengsel en leg er een laag lasagne op. Maak net zoveel lagen tot alles op is. Bestrooi het gerecht met parmezaanse kaas en bak het geheel ongeveer 40 minuten in de oven. Tip: Geraspte gratin-kaas kan ook in plaats van parmezaanse kaas, dit geeft het geheel een wat romiger smaakje [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:30:14 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 01:36 |
Masala van eieren Mariposa Ingrediënten: 6 eieren paar teentjes knoflook (naar smaak) stukje verse gember, geplet 1 of 2 groene pepertjes in reepjes 2 el olie 2 grote uien gesnipperd 2 eetlepels tomatenpuree 1 tl korianderpoeder 1 tl komijnpoeder 1/2 tl chilipoeder 1/2 tl karwijpoeder water zout verse korianderblaadjes fijn gesneden Bereidingswijze: De eieren hard koken en pellen. Olie verwarmen en uien fruiten, pepertje, gember en knoflook toevoegen. Daarna de kruiden erbij en alles goed doorroeren. De tomatenpuree toevoegen en net zo veel water dat het een smeuïge massa wordt. Dan de eieren inprikken en erbij doen en alles een kwartiertje op laag vuur laten sudderen. Op het laatst zout naar smaak en gesnipperde koriander erover strooien. [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:30:26 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 01:36 |
Falafel Glinzdorff Ingrediënten: 250 g kikkererwten een nacht geweekt, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie, 1 tl koriander, 1 tl komijn, 0,5 tl kurkuma, 0,25 tl chilipoeder, 1 tl bakpoeder, 3 el volkoren bloem, 4 el tarwekiemen, olie om in te frituren. Bereidingswijze: Doe de kikkererwten in een grote pan en giet er zoveelk water bij dat ze net onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de kikkererwten 1 tot 2 uur sudderen tot ze zacht zijn. Snij de ui fijn, pers de knoflook uit, hak de peterselie fijn en doe alles met de resterende ingrediënten (behalve de tarwekiemen en de olie) in een kom. Meng goed. Doe de kikkererwten over in een blender als ze zacht zijn en meng tot een dikke pasta. Voeg zonodig extra water toe. Voeg de kikkerewtenpuree toe aan de kom met de overige ingrediënten en meng goed. Zet minimaal een uur opzij. Doe de tarwekiemen in kleine kommetjes en voeg steeds wat falafeldeeg toe. Draai er balletjes van. Frituur de balletjes goudbruin in de olie. Tip: Serveer warm in een pitabroodje [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:32:11 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 01:37 |
Tortellini in roomsaus met groene asperges Sai Ingrediënten: 1 doosje tortellini 1 doosje kleine groene asperges Wat willekeurige groentes (denk rode puntpaprika, lenteuitjes) Bekertje slagroom Witte wijn Wat lekkere kruiden (bv majoraan of salie) Bereidingswijze: Zet wat water op Maak de asperges schoon (even onderkant er af snijden en wassen), eventueel kun je ze in tweeën snijden Stoom ze een minuut of twee en zet ze daarna even weg. Snij de overige groentes in kleine stukjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking Zet de braadpan op het vuur met een scheutje olie erin. Fruit de gesneden groenten even in de pan. Doe er een half bekertje wijn bij, en ongeveer evenveel room Is de saus te dun? Meer room (of een scheutje allesbinder). Is de saus te dik? Meer wijn. Gooi nu de asperges door de saus, even roeren. Eventueel kruiden toevoegen. Giet de pasta af, meng het met de saus en dien het meteen op Tips: *Lekker met een tomatenslaatje. * Budget-tip: Vervang de groene asperges door paddestoelen en behandel die gewoon als de rest van de groenten [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:35:33 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 04:21 |
Griekse kaasflap Mr. Trelawney Ingrediënten: Bladerdeegplakjes Ei Feta Cheddar kaas Béchamel saus Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden Snij blokjes van de feta en de cheddar kaas Neem een plakje bladerdeeg Sla het ei kapot en smeer het plakje bladerdeeg in met het eigeel Leg de stukjes kaas op het bladerdeeg Giet wat béchamel saus over de kaas heen Vouw het bladerdeeg dicht (maak er een flapje of een vierkantje van) en 'lijm' het even met wat eigeel. Leg het ontstane product op een stuk ovenpapier en laat het bakken in de oven [ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:36:44 ] | |
Muck | zondag 14 oktober 2007 @ 14:25 |
Venkelovenschotel MissyMirjaM Ingrediënten: 2 x venkel goeie handvol ontpitte zwarte olijven stuk of 30 cherry tomaatjes (pommodori cherry's zijn lekkerder!) 2 tenen knoflook, in plakjes handje verse tijm peper en zout uit de molen boter 1 glas witte wijn olijfolie Benodigdheden: Braadslee, oven Bereidingswijze: De toppen van de venkel erafsnijden en fijnsnijden Leg het in de braadslee Venkel in 8 stukken snijden Kook de venkel 10 minuutjes in gezouten water Haal de venkel uit de pan met de schuimspaan en doe het ook in de braadslee Oven voorverwarmen op 220 graden Tomaatjes een heel klein stukje insnijden, en 45 seconden aankoken in het kookwater van de venkel. Afspoelen onder de koude kraan, en de velletjes eraftrekken Doe de tomaten ook in de braadslee Doe de olijven, de tijm, knoflook erbij, peper en zout naar smaak, 2 scheutjes olie erbij, en hussel alles lekker door elkaar Glas wijn plus 2 klontjes boter erbij, en het geheel 35 in de oven afbakken [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:39:06 ] | |
Muck | donderdag 25 oktober 2007 @ 18:14 |
Ovenschotel Pechvogel Ingrediënten: 1 zakje voorgekookte aardappeltjes (krieltjes, schijfjes, partjes) 1-2 rode uien 1 courgette 1-2 rode paprika's 1 pakje feta olijfolie cajunkruiden paprikapoeder Benodigdheden: ovenschaal oven Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de uien in grove stukken en de paprika en courgette in reepjes. Doe de groenten in de ovenschaal en doe er olijfolie en kruiden overheen. Lekker doorelkaar husselen. De feta in blokjes snijden/half verkruimelen en over de groenten verdelen. Daarover de aardappeltjes verdelen. Sprenkel over de aardappeltjes weer wat olijfolie en strooi er kruiden overheen. (zorg dat de aardappeltjes bovenop liggen, zo krijgen ze een lekker krokant korstje) Zet het geheel ongeveer 45 minuten in de oven en kijk af en toe even of de boel niet aanbrand [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:39:55 ] | |
Muck | donderdag 25 oktober 2007 @ 18:16 |
Couscoussalade Pechvogel Ingrediënten: Couscous met Marokkaanse kruiden (zit al kant en klaar in een pak) 1 Courgette 1-2 rode paprika's 1- rode uien Bakje cherrytomaatjes Pakje feta Komkommer Zakje sla (rucola ofzo) Bereidingswijze: Maak de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de courgette en paprika in reepjes, en de ui in ringen. Gril ze in een grillpan. Halveer de cherrytomaatjes, snij de komkommer en feta in blokjes. Was de sla. Laat de couscous afkoelen tot het lauwwarm is. Hussel dan alles door elkaar en klaar! [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:40:36 ] | |
Muck | donderdag 25 oktober 2007 @ 18:19 |
Hartige taart Pechvogel Ingrediënten: Hartige taart deeg plakjes (uit de diepvries, van Koopmans) 1 bekertje crème fraiche 2-3 eieren Broccoli Paprika Cashewnoten Tomaten Geraspte kaas Benodigdheden: Oven Springvorm/ovenschaal Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes hartige taart deeg. Snij de roosjes van de broccoli en kook ze beetgaar. Snij de paprika en tomaat in stukjes en hak de cashewnoten fijn. Klop de creme fraiche los met eieren (verhouding: 1 bekertje creme fraiche met 2 eieren, afhankelijk van de grootte van de vorm meer) en voeg zout, peper, paprikapoeder toe. Vet de ovenschaal in met boter/olie. Bekleed de springvorm/ovenschaal met het hartige taart deeg. Meng de broccoli, tomaat, paprika en cashewnoten en doe dit in de vorm. Giet nu het creme fraiche-eimengsel eroverheen. Strooi daarover geraspte kaas. Zet het geheel 3 kwartier tot een uur in de oven. De taart is klaar als het mengsel gestold is. (even met een vork erin prikken) Tip± Als de bovenkant al bruin is, maar de inhoud nog niet goed, dek de schaal dan af met aluminium folie, dan verbrandt het niet! [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:40:53 ] | |
Muck | maandag 21 januari 2008 @ 12:11 |
Stamppot met paksoi en rookkaas R81 Ingrediënten: 1/2 kilo aardappels (kruimig) 1 struik paksoi 1/2 teentje knoflook 1/2 ui 4 worteltjes 1/2 eetlepel boter of margarine 100 g rookkaas 100 ml melk Bereidingswijze: Aardappels schillen, in kleine stukken snijden, wassen en in 15 minuten gaar koken. Paksoi schoonmaken en in repen snijden. Knoflook en ui pellen en snipperen. Wortels schrappen en in plakjes snijden. In koekenpan boter verhitten. Ui en knoflook ca. 3 minuten fruiten. Wortel ca. 3 minuten meebakken. Kaas in blokjes snijden. In pan of magnetron melk verwarmen. Aardappels afgieten en met warme melk tot smeuïge puree stampen. Wortelmengsel, kaas en paksoi erdoor scheppen. Stamppot door en door verwarmen tot kaas begint te smelten. [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:41:06 ] | |
Muck | maandag 28 januari 2008 @ 11:56 |
Roergebakken broccoli Lief-visje Ingrediënten: 1 rode paprika 1 schaal panklare broccoliroosjes (300 gr) 3 eetl. olijfolie 1 teen knoflook 1 blikje tomatenpuree (70 gr) 1 eetl. ketjap manis 1 theel. oregano 1 theel. basilicum 1 blikje maiskorrels (150 gr) 100 gr ongezouten cashewnoten Bereidingswijze: Was de paprika, maak hem schoon en snijd hem in reepjes Snijd de broccoli in kleinere roosjes Verhit de olie in de wok Voeg de paprika toe en bak dit al omscheppend ca 2 min. Pel de knoflook, snipper deze en bak deze ca 1 min. mee Voeg de broccoliroosjes, tomatenpuree, ketjap, oregano, basilicum, mais en cashewnoten toe en al omscheppend ca 10 min bakken. Tip: Serveer dit gerecht met pasta of rijst of geef er schuin gesneden plakken ciabatta stokbrood bij | |
Muck | maandag 28 januari 2008 @ 12:03 |
Spaanse omelet met zongedroogde tomaatjes Lief-visje Ingrediënten: 225 gr aardappels in dikke plakken 3 eetl. olijfolie 3 eetl. mais uit blik, afgegoten 4 zongedroogde tomaatjes, afgegoten en gehakt 2 eetl. vers gehakte peterselie 6 middelgrote eieren geklopt zout en verse peper Bereingswijze: Kook de plakjes aardappel 10 min en laat ze iets afkoelen. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak aardappel in ca 2-3 min op hoog vuur bruin en knapperig. Temper het vuur, meng er de mais en de tomaten door en verwarm nog 1-2 min. Verhit de grill voor op de middelhoge stand. Voeg de peterselie toe aan de geklopte eieren, voeg zout en peper naar smaak toe en schenk over de groenten in de koekenpan. Bak 3-4 min bij laag vuur tot de onderkant van de omelet gestold en lichtbruin is. Doe de omelet met de rauwe kant boven over in een lage ovenschaal en zet deze 1 à 2 min onder de grill om de bovenkant te laten stollen en goudbruin te laten worden. Laat iets afkoelen en snijd in vieren. TIp: Serveer met een salade. | |
Muck | maandag 28 januari 2008 @ 12:09 |
Romeinse kebabs Lief-visje Ingrediënten voor 4 stuks: 1 stokbrood 400 gr mozzarella 4 tomaten 75 ml olijfolie 1 eetl. citroensap 1 theel. gedroogde oregano zout en verse peper verse basilicum voor garnering 4 houten prikkers Benodigdheden: Oven Beredingswijze: Verwarm de oven voor tot ca 225 graden (stand 5-6). Week de houtenprikkers 10 min in water. Snijd het brood in 16 plakjes van 1 cm en snijd dan de mozzarella in 12 plakjes. Snijd elke tomaat in drieën; de zijkanten worden niet gebruikt. Meng de olie, citroensap, oregano en zout/peper in een lage schaal. Bestrijk het brood aan beide zijden royaal met de olie en rijg het brood dan afgewisseld met de mozzaralla en de tomaat aan de prikkers: eindig met brood. Schenk het restant van het oliemengsel erover. Leg de kebabs op een bakplaat en bak 6 à 8 min, waarbij ze halverwege de baktijd gedraaid moeten worden. Het brood moet knapperig zijn en de kaas net beginnen te smelten. Bestooi voor het serveren met verse basilicum. | |
Muck | donderdag 31 januari 2008 @ 11:44 |
Spruitjesstamppot met geitenkaas MissyMirjaM Ingrediënten 1 zak spruitjes (a 450 g) 1/2 grote ui 1 1/2 teentje knoflook 1 1/2 eetlepel olijfolie 75 g geitenkaas (Bettine Blanc 58+) 1/2 zakje notenmelange, gezouten (150 g) 1/2 pak aardappelpuree stevig (62 g) 1/4 theelepel nootmuskaat 1/4 theelepel kaneel Bereidingswijze: Spruitjes schoonmaken en in 8-10 min. in ruim kokend met zout naar smaak gaarkoken. Afgieten. Ui en knoflook ondertussen pellen en snipperen. Olijfolie in koekenpan verhitten. Hierin ui 3 min. bakken. Knoflook toevoegen en nog 1 min. bakken. Geitenkaas in stukjes snijden. Noten grof hakken. Puree bereiden volgens aanwijzingen op de verpakking. Spruitjes en uimengsel aan puree toevoegen en grof stampen. Geitenkaas, noten, nootmuskaat, kaneel en peper en zout naar smaak toevoegen. Nog even doorwarmen. Stamppot over 2 borden verdelen | |
Muck | donderdag 28 februari 2008 @ 22:43 |
Geitenkaasgalette Zo-is-dat Ingrediënten (voor 4 personen): 4 plakjes diepvries bladerdeeg bloem 1 ei, lichtgeklopt 7 el. uienmarmelade 4 plakken geitenkaas van +- 1 cm dik (+-225g.) 3-4 takjes tijm Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 17x44 cm, snijd rondom een rand van 3 cm af en snijd er met een scherp mes repen van 1 cm van. Bestrijk de randen van de rechthoekige bodem met water en druk de afgesneden reepjes deeg erop om de zijkanten van de taart te vormen. Leg het deeg op de bakplaat en prik gaatjes in de bodem, bestrijk rondom met ei. Bak 10 min in de oven tot het deeg licht gerezen is. Neem het uit de oven en bestrijk de bodem met uienmarmelade. Leg de plakjes geitenkaas erop en bestrooi met tijm. Bak nog 15 min tot het deeg mooi goudbruin is. Tip: Serveer met eenvoudige rucolasalade. | |
Muck | zaterdag 3 mei 2008 @ 22:09 |
Linzen met worteltjes en sjalotjes Innocence Ingrediënten 1 blik linzen 2 sjalotjes, gesnipperd 2 winterpenen, in kleine blokjes 4 el vloeibare margarine Bereidingswijze Fruit ui en peen in wat vloeibare margarine en voeg de linzen met het vocht uit het blik toe. Laat op laag vuur ruim een kwartier stoven en roer de rest van de margarine erdoor. Breng op smaak met (veel) zout en peper. | |
Muck | maandag 5 mei 2008 @ 15:26 |
Gebakken rijst met groente en kruiden Sylvana Ingrediënten 200 gram rijst 2 el olie 15 g boter 1 teentje knoflook 1/2 rode ui 125 g okra 2 el groene paprika 1/2 tl tijm 2 groene chilipepers 1/2 tl kerrie 1 bouillonblokje 1 el gehakte koriander 2 el sojasaus peper en zout Bereidingswijze Bak de gesnipperde knoflook en ui in hete olie met boter tot de ui gaar is. Snijd de okra's in dunne plakken en doe die erbij. Bak alles 6 minuten. Voeg de paprika, tijm, gehakte chilipepers en kerriepoeder toe en bak dit 3 minuten. Verkruimel het bouillonblokje over de inhoud van de pan. Voeg de sojasaus, koriander en rijst toe en bak ze even onder regelmatig roeren. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. | |
Muck | donderdag 8 mei 2008 @ 20:41 |
Gegrilde groenten met honing -Mellow- Ingrediënten: -1 aubergine -1 courgette -1 gele paprika -1 zoete aardappel -1 rode ui -3 tomaten -3 teentjes knoflook -3 cm gember -bende honing -bende olijfolie -verse koriander -3 takjes rozemarijn -zwarte peper -zout -couscous -ras el hanout (te koop bij de goeie toko) -beetje roomboter Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden Pak je allergrootste braadslee of ovenschaal Snijd de groenten grof en doe ze in de schaal Snijd de knoflook en gember heel klein strooi het over de groenten Doe er zout en peper overheen Giet er rijkelijke hoeveelheden honing en olijfolie overheen Hussel het geheel goed door elkaar Steek de takjes rozemarijn ertussen Zet het dan 40 minuutjes in de oven, tussendoor nog een keer omscheppen Als laatste verse fijngesneden koriander eroverheen. Maak ondertussen de couscous klaar en doe er op het eind een klontje roomboter en een eetlepel ras el hanout door | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 22:57 |
Groentetajine -Mellow- Ingrediënten: Pompoen Kikkererwten Puntpaprika Cherrytomaten Rozijnen Sjalotjes Gember Knoflook 1 tl gerookte paprikapoeder 2 tl komijn 1 tl gedroogde koriander Verse koriander 1/2 tl kaneel Spaanse peper Bereidingswijze: Doe een beetje olijfolie in tajine, sjalotjes fruiten, fijngehakte spaanse peper, gember, koriander en knoflook erbij, daarna de kruiden tot de geuren vrijkomen. Grofgesneden pompoen en paprika erbij, daarna de cherrytomaten en een handje rozijnen. Beetje zout en een glaasje water, deksel erop en 20 minuutjes laten pruttelen. Kikkererwten erdoor en verse koriander eroverheen strooien en even doorwarmen. Tips: - Kan ook prima in een braadpan. - Stuk brood erbij en smikkelen | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 23:09 |
Groentenpotje met gorgonzola en witte wijn -Mellow- Ingrediënten: ui veel knoflook winterpeen witte wijn 2 eetlepels tomatensaus aubergine rode paprika sperziebonen kastanjechampignons courgette gorgonzola Eventueel 2 blaadjes salie Bereidingswijze: Snijd de ui heel fijn en rasp de winterwortel. Fruit dit aan in olijfolie, daarna een paar fijngehakte tenen knoflook erbij, beetje aanfruiten, vuur hoog en een scheut witte wijn erbij. Evt. nog 2 blaadjes salie erin, maar is niet noodzakelijk. Aubergine schillen en in stukjes in de pan doen, daarna de rode paprika en de tomatensaus. Stoom ondertussen de sperzieboontjes gaar in een stoommandje. Doe de champignons erbij, en als laatste de courgette. Als de boontjes gaar zijn, doe je die bij de rest, samen met een klomp verkruimelde gorgonzola en wat zout en versgemalen zwarte peper. Roer het geheel door elkaar, zet het vuur uit en laat het nog even staan met de deksel op de pan. | |
Muck | maandag 2 augustus 2010 @ 07:17 |
Thaise Salade Windigo Ingrediënten: 1/2 komkommer in kleine blokjes 1/2 paksoy in dunne reepjes. 1 kleine rode ui in dunne reepjes 250 mie/of noodles 100 g pindasaus 1 rode peper in reepjes zonder de zaadjes, tenzij je van echt pittig houdt Ketjap manis Vissaus Plantaardige olie om te bakken Bereidingswijze: Verhit de olie in een pan om middelhoog vuur en voeg de ui, paksoy en rode peper toe. Roer een paar keer om tot de ui glazig is en zet het vuur lager. Voeg een theelepel vissaus toe en 2 theelepels ketjap totdat de uien en paksoy zacht zijn. Haal de pan van het vuur en bereid de noodles of mie volgens de verpakking. Zet dan de pan terug op het lage vuur, voeg de gehakte komkommer toe en de pindasaus. Laat de pindasaus zacht en dun worden (evt wat water toevoegen) en meng de noodles erdoor wanneer het zacht is. Bedek alle noodles met pindasaus en zorg dat de komkommer, paksoy en ui goed verdeeld is. Doe in een saladekom en laat een paar uur in de koelkast staan voor het serveren. Tip: Eet met kroepoek en een lekker glaasje fris met prik | |
Muck | maandag 2 augustus 2010 @ 07:43 |
Rode uientaart met feta Windigo Ingrediënten: 175 g witte bloem 75 g roomboter 45 ml verse geraspte parmezaanse kaas 1 ei dooier 450 g rode uien 1 el bruine suiker 50 g zongedroogde tomaten 125 g feta 2 el gehakte verse basilicum zout en peper 30 ml olijfolie Bereidingswijze: Voor het deeg: doe de bloem in een kom met een snufje zout en wrijf er daarna de boter door tot het mengsel uiterlijk lijkt op fijne broodkruimels. Roer de parmezaan erdoor. Maak daarna een holte in het midden van het deeg en voeg het ei toe tezamen met 3 tot 4 eetlepels water, en meng het geheel tot een stevig deeg ontstaat. Rol het deeg dun uit op een licht bebloemd oppervlak en bekleed er dan een ovenschaal mee. Bak het het blind voor 20 minuten op 200 graden. Pel en snijd ondertussen de uien in ringen. Verhit dan de olie in een grote koekepan en bak de uien tot ze zacht en bruin beginnen te worden na ongeveer vijf tot acht minuten. Voeg dan de zongedroogde tomaten en de suiker toe en bak nog ongeveer drie minuten tot de uien beginnen te caramellisseren. Haal dan de pan van het vuur en laat het een beetje afkoelen. Vul uiteindelijk het taartdeeg met het uienmengsel en bestrooi met verbrokkelde feta en de basilicum. | |
MissHobje | dinsdag 24 mei 2011 @ 20:33 |
Auberginelasagne Bluezzz voor 4 personen 2 aubergines 3 el olijfolie 4 eieren 2 potten sugo basilico à 470 gr tomatensaus (of je zelfgemaakte) 125 gr grana padano bascilicum Verwarm je oven voor op 190gr Bereidingswijze: Snijd de aubergine in de lengte in plakken Verhit een grillpan (goed heet!) en gril de plakken tot aan beide kanten de grilstrepen goed zichtbaar zijn Besprenkel met de olie, zout en peper Klop de eieren los met 2 el water peper/zout Verdeel 1/3 van de saus in een ovenschaal, leg 1/3 van de plakken aubergine erop, 1/3 van het losgeklopte ei en 1/3 van de kaas. Maak zo nog een paar lagen Bak in 30 minuten gaar en bestrooi met bascilicum Lekker met tagliatelle | |
realAIVD | woensdag 15 mei 2019 @ 11:25 |
Groentelasagne met romige kaassaus _Loki Ingrediënten (voor 4 grote eters): Voor de bechamelsaus: 50 gram boter 50 gram bloem 1 liter melk mespuntje nootmuskaat zout en peper 1 bolletje mozzarella handjevol Parmezaanse kaas, vers geraspt Voor de groenten: Maar net waar je zin in hebt of wat je over hebt! Erg lekker: 1 bosje groene asperges, in stukjes van +- 2 cm 250 gram spinazie, ontdooid en goed uitgeknepen 1 ui, gesnipperd handje vol erwtjes, bevroren half doosje champignons, in stukken 2 tenen knoflook, geperst olijfolie, zout en peper wat tijm, optioneel Voor de ricotta: (optioneel maar erg lekker): 1 groot bakje ricotta, 500 gram 1 klein ei 2 eetlepels pesto zout en peper naar smaak klein handje Parmezaanse kaas, vers geraspt Overige ingrediënten: extra parmezaan en mozzarella voor bovenop 1 doosje lasagnevellen (zo'n 16 stuks voor een standaard ovenschaal) Bereiding Voor de bechamel: Tip: youtube is erg handig om te zien hoe de bechamel eruit moet komen te zien. Het is enorm makkelijk maar even zien wat het is, is handig! - Doe de boter in een pannetje en laat het langzaam smelten. Voeg de meel toe en roer het goed door zodat het een zachte pasta wordt. Verwarm dit voor een paar minuten goed door zodat de rauwe smaak eraf gaat. - Voeg langzaam de melk toe en mix het goed met een garde tot er geen klontjes meer in zitten. Verwarm het een aantal minuten door tot het dikker wordt. Als je een lepel erin steekt en er weer uit haalt, moet de saus makkelijk aan de achterkant blijven zitten. - Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. - Voeg de parmezaan en mozzarella toe en roer dit goed door totdat alles goed gesmolten is en het een egale saus is. Het kan nodig zijn om het even op een laag vuurtje door te warmen zodat de kaas geen klontjes vormt. Wanneer het niet lijkt te smelten: gewoon door blijven roeren! Even geduld - Zet de saus aan de kant tot je het nodig hebt. Voor de groenten: - Laat een pan met wat olijfolie even voorverwarmen op matig vuur. - Doe de ui, champignon en asperge in de pan en verwarm alles goed door. Bak het langzaam al roerend zodat het een beetje kleur krijgt, zo'n 8 tot 10 minuten. Voeg dan de erwtjes, spinazie en knoflook toe bak een minuut of 2 door. Dan peper en zout naar smaak. Optioneel is een mespunt tijm. Voor de ricotta: - Mix alle ingrediënten door elkaar tot het een egale, dikke saus. Overige stappen: - verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter of olijfolie. - doe een kwart van de bechamel op de bodem met daar bovenop een laag lasagnevellen. De laagjes gaan als volgt: 1/3 van de ricotta, 1/3 van de groente, 1/4 van de bechamel, 4 lasagnevellen. Maak op deze manier 3 lagen, maar gebruik bij de laatste laag géén bechamel. - Als laatste giet je de overgebleven bechamel over de lasagnevellen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak voor 40 tot 45 minuten. - Na 45 minuten haal je aluminiumfolie van de schaal. Strooi de overige mozzarella en parmezaan over de lasagne en zet het even terug in de oven tot dit gesmolten en licht goudbruin is. - voor je de lasagne aansnijdt, laat het even rusten zodat het niet uit elkaar valt. | |
realAIVD | woensdag 15 mei 2019 @ 21:04 |
Roerei met tomaat _Newman_ Ingredienten 6 Eieren, 1 blikje van 40 gram tomaten blokjes, 2 EL arachide olie, snufje zout, 1 a 2 TL suiker, 1 EL Maizena. Bereiding: -Breek de eieren in een kommetje en kluts de eieren goed door elkaar met een garde of chopsticks zodat het eigeel en eiwit goed door elkaar gemengt zijn. -Zet een wok of koekenpan of hapjespan op middel hoog vuur voeg 1EL arachide olie toe en voeg het geklutste ei toe. Begin nu continue met een (wok)spatel door het ei heen te schuiven zodat een roerei ontstaat. -Als je roerei hebt haal het uit de wok en leg het op een bord. Doe nu de andere EL arachide olie in de wok/koekenpan/hapjespan toe en voeg het blikje tomaten stukjes toe met het sap. Wacht tot het kookt, voeg nu snufje zout toe en suiker naar smaak (ongeveer 1 a 1,5TL). Los 1 EL Maizena op in 2 of 3 EL Water en voeg dit toe in de pan om de tomatensap te binden. -Je moet gewoon even kijken hoe dik je de saus wil hebben maar ongeveer 1 EL is wel een goede basis om mee te beginnen. Eventueel meer maizena om de saus nog dikker te maken. -Voeg nu ook het roer ei weer toe in de pan, roer het kort door de tomaten heen en serveer het. Serveertips: Eventueel garneren met een handje lente ui, fijn of in ringetjes gesneden. Variatie tips: Roerbak eventueel wat Surimi of een (blikje) krabvlees mee met de tomaten en eieren. |