Spinazie-Champignon-LasagneFaithyIngrediënten:boter om in te vetten (kan ook olijfolie zijn)
225g verse lasagne
halve portie kaassaus
50g geraspte parmezaanse kaas
Voor de vulling:
2el olijfolie
2 teentjes geperste knoflook
1 gesnipperde ui
225 gram champignons, in plakjes
675g spinazie, diepvries, ontdooid en goed uitgelekt
flinke mespunt geraspte nootmuskaat
450g roomkaas
zout en peper
Benodigdheden:Oven
Bereidingswijze:Verhit voor de vulling de olijfolie in een grote braadpan (ik neem altijd een wok), en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
Voeg de champignons toe en bak ze 5 minuten.
Voeg de spinazie en nootmuskaat toe en bak die 5 minuten.
Roer de roomkaas erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Laat de kaas in 3 a 4 minuten smelten.
Verwarm de oven voor op 200 *C
Maak de lasagne. Vet een ovenschaal in met boter en leg een laat lasagne op de bodem.
Verdeel hierover een deel van het spinaziemengsel en leg er een laag lasagne op.
Maak net zoveel lagen tot alles op is.
Bestrooi het gerecht met parmezaanse kaas en bak het geheel ongeveer 40 minuten in de oven.
Tip:Geraspte gratin-kaas kan ook in plaats van parmezaanse kaas, dit geeft het geheel een wat romiger smaakje
[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:30:14 ]