abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 10 oktober 2007 @ 01:25:15 #1
112545 Muck
Meine Sprache: International
  woensdag 10 oktober 2007 @ 01:28:04 #2
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53828981
Kikkererwtenstoofschotel met feta
Spindizzy

Ingrediënten:
1/2 courgette
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel milde paprikapoeder
1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1/2 blik gepelde tomaten
1/2 blik kikkererwten
zout en peper
100 g feta (kaas)

Bereidingswijze:
Courgette wassen, schoonmaken en in dikke plakken snijden.
Plakken in vieren snijden.
Uien pellen en in stukken snijden.
Knoflook pellen en grof hakken.
In pan olie verhitten.
Ui en courgette ca. 5 minuten al omscheppend bakken.
Paprikapoeder, komijn, koriander en knoflook erdoor scheppen en nog ca. 1 minuut bakken.
Tomaten met sap erbij schenken en aan kook laten komen.
Mengsel afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven.
In zeef kikkererwten laten uitlekken en door groenten scheppen.
Groenten nog ca. 10 minuten zachtjes verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Feta laten uitlekken en in blokjes snijden.
Kikkererwten met groenten in vier diepe borden scheppen.
Blokjes feta erover verdelen.

Tip:
Serveren met couscous of pitabroodjes.

[ Bericht 36% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:29:45 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 01:30:56 #3
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829014
Champignonstroganoff met pasta
Faithy

Ingrediënten:
25 g boter
1 teentje knoflook, geperst
1/2 ui in dunne parten gesneden
325 g gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, grotchampignons), heel of gesneden
7,5 g bloem
75 ml groentebouillon
1 el droge witte wijn
zout en versgemalen zwarte peper
1/2 dl dikke room
1,5 el gehakte verse tijm
1 el paprikapoeder
350 g gekookte tagiatelle, omgeschud met boter

Bereidingswijze:
Smelt de boter in een grote braadpan en fruit ui en knoflook 7 minuten tot de ui lichtbruin is.
Voeg de paddestoelen toe en bak ze 2 minuten.
Roer de bloem erdoor.
Verhit 30 seconden en voeg dan langzaam, al roerend, de bouillon en daarna de wijn toe.
Breng de saus aan de kook en breng hem op smaak met zout en peper.
Roer de room, de tijm en de paprikapoeder erdoorheen.
Kook nog 2 minuten en serveer het met de warme tagiatelle.

Tip:
Schenk er gekoelde droge witte wijn bij.

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:29:59 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 01:33:29 #4
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829034
Spinazie-Champignon-Lasagne
Faithy

Ingrediënten:
boter om in te vetten (kan ook olijfolie zijn)
225g verse lasagne
halve portie kaassaus
50g geraspte parmezaanse kaas

Voor de vulling:
2el olijfolie
2 teentjes geperste knoflook
1 gesnipperde ui
225 gram champignons, in plakjes
675g spinazie, diepvries, ontdooid en goed uitgelekt
flinke mespunt geraspte nootmuskaat
450g roomkaas
zout en peper

Benodigdheden:
Oven

Bereidingswijze:
Verhit voor de vulling de olijfolie in een grote braadpan (ik neem altijd een wok), en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
Voeg de champignons toe en bak ze 5 minuten.
Voeg de spinazie en nootmuskaat toe en bak die 5 minuten.
Roer de roomkaas erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Laat de kaas in 3 a 4 minuten smelten.

Verwarm de oven voor op 200 *C
Maak de lasagne. Vet een ovenschaal in met boter en leg een laat lasagne op de bodem.
Verdeel hierover een deel van het spinaziemengsel en leg er een laag lasagne op.
Maak net zoveel lagen tot alles op is.
Bestrooi het gerecht met parmezaanse kaas en bak het geheel ongeveer 40 minuten in de oven.

Tip:
Geraspte gratin-kaas kan ook in plaats van parmezaanse kaas, dit geeft het geheel een wat romiger smaakje

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:30:14 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 01:36:00 #5
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829064
Masala van eieren
Mariposa

Ingrediënten:
6 eieren
paar teentjes knoflook (naar smaak)
stukje verse gember, geplet
1 of 2 groene pepertjes in reepjes
2 el olie
2 grote uien gesnipperd
2 eetlepels tomatenpuree
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl karwijpoeder
water
zout
verse korianderblaadjes fijn gesneden

Bereidingswijze:
De eieren hard koken en pellen.
Olie verwarmen en uien fruiten, pepertje, gember en knoflook toevoegen.
Daarna de kruiden erbij en alles goed doorroeren.
De tomatenpuree toevoegen en net zo veel water dat het een smeuïge massa wordt.
Dan de eieren inprikken en erbij doen en alles een kwartiertje op laag vuur laten sudderen.
Op het laatst zout naar smaak en gesnipperde koriander erover strooien.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:30:26 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 01:36:56 #6
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829076
Falafel
Glinzdorff

Ingrediënten:
250 g kikkererwten een nacht geweekt,
2 middelgrote uien,
2 teentjes knoflook,
1 bosje peterselie,
1 tl koriander,
1 tl komijn,
0,5 tl kurkuma,
0,25 tl chilipoeder,
1 tl bakpoeder,
3 el volkoren bloem,
4 el tarwekiemen,
olie om in te frituren.

Bereidingswijze:
Doe de kikkererwten in een grote pan en giet er zoveelk water bij dat ze net onder staan.
Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de kikkererwten 1 tot 2 uur sudderen tot ze zacht zijn.
Snij de ui fijn, pers de knoflook uit, hak de peterselie fijn en doe alles met de resterende ingrediënten (behalve de tarwekiemen en de olie) in een kom.
Meng goed.
Doe de kikkererwten over in een blender als ze zacht zijn en meng tot een dikke pasta.
Voeg zonodig extra water toe.
Voeg de kikkerewtenpuree toe aan de kom met de overige ingrediënten en meng goed.
Zet minimaal een uur opzij.
Doe de tarwekiemen in kleine kommetjes en voeg steeds wat falafeldeeg toe.
Draai er balletjes van.
Frituur de balletjes goudbruin in de olie.

Tip:
Serveer warm in een pitabroodje

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:32:11 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 01:37:48 #7
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829086
Tortellini in roomsaus met groene asperges
Sai

Ingrediënten:
1 doosje tortellini
1 doosje kleine groene asperges
Wat willekeurige groentes (denk rode puntpaprika, lenteuitjes)
Bekertje slagroom
Witte wijn
Wat lekkere kruiden (bv majoraan of salie)

Bereidingswijze:
Zet wat water op
Maak de asperges schoon (even onderkant er af snijden en wassen), eventueel kun je ze in tweeën snijden
Stoom ze een minuut of twee en zet ze daarna even weg.
Snij de overige groentes in kleine stukjes.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
Zet de braadpan op het vuur met een scheutje olie erin.
Fruit de gesneden groenten even in de pan.
Doe er een half bekertje wijn bij, en ongeveer evenveel room
Is de saus te dun? Meer room (of een scheutje allesbinder).
Is de saus te dik? Meer wijn.
Gooi nu de asperges door de saus, even roeren.
Eventueel kruiden toevoegen.
Giet de pasta af, meng het met de saus en dien het meteen op

Tips:
*Lekker met een tomatenslaatje.
* Budget-tip: Vervang de groene asperges door paddestoelen en behandel die gewoon als de rest van de groenten

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:35:33 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:21:41 #8
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829884
Griekse kaasflap
Mr. Trelawney

Ingrediënten:
Bladerdeegplakjes
Ei
Feta
Cheddar kaas
Béchamel saus

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snij blokjes van de feta en de cheddar kaas
Neem een plakje bladerdeeg
Sla het ei kapot en smeer het plakje bladerdeeg in met het eigeel
Leg de stukjes kaas op het bladerdeeg
Giet wat béchamel saus over de kaas heen
Vouw het bladerdeeg dicht (maak er een flapje of een vierkantje van) en 'lijm' het even met wat eigeel.
Leg het ontstane product op een stuk ovenpapier en laat het bakken in de oven

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:36:44 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 14 oktober 2007 @ 14:25:26 #9
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53924675
Venkelovenschotel
MissyMirjaM

Ingrediënten:
2 x venkel
goeie handvol ontpitte zwarte olijven
stuk of 30 cherry tomaatjes (pommodori cherry's zijn lekkerder!)
2 tenen knoflook, in plakjes
handje verse tijm
peper en zout uit de molen
boter
1 glas witte wijn
olijfolie

Benodigdheden:
Braadslee, oven

Bereidingswijze:
De toppen van de venkel erafsnijden en fijnsnijden
Leg het in de braadslee
Venkel in 8 stukken snijden
Kook de venkel 10 minuutjes in gezouten water
Haal de venkel uit de pan met de schuimspaan en doe het ook in de braadslee
Oven voorverwarmen op 220 graden
Tomaatjes een heel klein stukje insnijden, en 45 seconden aankoken in het kookwater van de venkel.
Afspoelen onder de koude kraan, en de velletjes eraftrekken
Doe de tomaten ook in de braadslee
Doe de olijven, de tijm, knoflook erbij, peper en zout naar smaak, 2 scheutjes olie erbij, en hussel alles lekker door elkaar
Glas wijn plus 2 klontjes boter erbij, en het geheel 35 in de oven afbakken

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:39:06 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 25 oktober 2007 @ 18:14:48 #10
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54164133
Ovenschotel
Pechvogel

Ingrediënten:
1 zakje voorgekookte aardappeltjes (krieltjes, schijfjes, partjes)
1-2 rode uien
1 courgette
1-2 rode paprika's
1 pakje feta
olijfolie
cajunkruiden
paprikapoeder

Benodigdheden:
ovenschaal
oven

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de uien in grove stukken en de paprika en courgette in reepjes.
Doe de groenten in de ovenschaal en doe er olijfolie en kruiden overheen.
Lekker doorelkaar husselen.
De feta in blokjes snijden/half verkruimelen en over de groenten verdelen.
Daarover de aardappeltjes verdelen.
Sprenkel over de aardappeltjes weer wat olijfolie en strooi er kruiden overheen.
(zorg dat de aardappeltjes bovenop liggen, zo krijgen ze een lekker krokant korstje)
Zet het geheel ongeveer 45 minuten in de oven en kijk af en toe even of de boel niet aanbrand

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:39:55 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 25 oktober 2007 @ 18:16:31 #11
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54164188
Couscoussalade
Pechvogel

Ingrediënten:
Couscous met Marokkaanse kruiden (zit al kant en klaar in een pak)
1 Courgette
1-2 rode paprika's
1- rode uien
Bakje cherrytomaatjes
Pakje feta
Komkommer
Zakje sla (rucola ofzo)

Bereidingswijze:
Maak de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de courgette en paprika in reepjes, en de ui in ringen.
Gril ze in een grillpan.
Halveer de cherrytomaatjes, snij de komkommer en feta in blokjes.
Was de sla.
Laat de couscous afkoelen tot het lauwwarm is.
Hussel dan alles door elkaar en klaar!

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:40:36 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 25 oktober 2007 @ 18:19:30 #12
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54164266
Hartige taart
Pechvogel

Ingrediënten:
Hartige taart deeg plakjes (uit de diepvries, van Koopmans)
1 bekertje crème fraiche
2-3 eieren
Broccoli
Paprika
Cashewnoten
Tomaten
Geraspte kaas

Benodigdheden:
Oven
Springvorm/ovenschaal

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ontdooi de plakjes hartige taart deeg.
Snij de roosjes van de broccoli en kook ze beetgaar.
Snij de paprika en tomaat in stukjes en hak de cashewnoten fijn.
Klop de creme fraiche los met eieren (verhouding: 1 bekertje creme fraiche met 2 eieren, afhankelijk van de grootte van de vorm meer) en voeg zout, peper, paprikapoeder toe.
Vet de ovenschaal in met boter/olie.
Bekleed de springvorm/ovenschaal met het hartige taart deeg.
Meng de broccoli, tomaat, paprika en cashewnoten en doe dit in de vorm.
Giet nu het creme fraiche-eimengsel eroverheen.
Strooi daarover geraspte kaas.
Zet het geheel 3 kwartier tot een uur in de oven.
De taart is klaar als het mengsel gestold is. (even met een vork erin prikken)

Tip±
Als de bovenkant al bruin is, maar de inhoud nog niet goed, dek de schaal dan af met aluminium folie, dan verbrandt het niet!

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:40:53 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 21 januari 2008 @ 12:11:51 #13
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56196277
Stamppot met paksoi en rookkaas
R81

Ingrediënten:
1/2 kilo aardappels (kruimig)
1 struik paksoi
1/2 teentje knoflook
1/2 ui
4 worteltjes
1/2 eetlepel boter of margarine
100 g rookkaas
100 ml melk

Bereidingswijze:
Aardappels schillen, in kleine stukken snijden, wassen en in 15 minuten gaar koken.
Paksoi schoonmaken en in repen snijden.
Knoflook en ui pellen en snipperen.
Wortels schrappen en in plakjes snijden.
In koekenpan boter verhitten.
Ui en knoflook ca. 3 minuten fruiten.
Wortel ca. 3 minuten meebakken.
Kaas in blokjes snijden.
In pan of magnetron melk verwarmen.
Aardappels afgieten en met warme melk tot smeuïge puree stampen.
Wortelmengsel, kaas en paksoi erdoor scheppen.
Stamppot door en door verwarmen tot kaas begint te smelten.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 20:41:06 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 28 januari 2008 @ 11:56:58 #14
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56358963
Roergebakken broccoli
Lief-visje

Ingrediënten:
1 rode paprika
1 schaal panklare broccoliroosjes (300 gr)
3 eetl. olijfolie
1 teen knoflook
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
1 eetl. ketjap manis
1 theel. oregano
1 theel. basilicum
1 blikje maiskorrels (150 gr)
100 gr ongezouten cashewnoten

Bereidingswijze:
Was de paprika, maak hem schoon en snijd hem in reepjes
Snijd de broccoli in kleinere roosjes
Verhit de olie in de wok
Voeg de paprika toe en bak dit al omscheppend ca 2 min.
Pel de knoflook, snipper deze en bak deze ca 1 min. mee
Voeg de broccoliroosjes, tomatenpuree, ketjap, oregano, basilicum, mais en cashewnoten toe en al omscheppend ca 10 min bakken.

Tip:
Serveer dit gerecht met pasta of rijst of geef er schuin gesneden plakken ciabatta stokbrood bij
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 28 januari 2008 @ 12:03:01 #15
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56359091
Spaanse omelet met zongedroogde tomaatjes
Lief-visje

Ingrediënten:
225 gr aardappels in dikke plakken
3 eetl. olijfolie
3 eetl. mais uit blik, afgegoten
4 zongedroogde tomaatjes, afgegoten en gehakt
2 eetl. vers gehakte peterselie
6 middelgrote eieren geklopt
zout en verse peper

Bereingswijze:
Kook de plakjes aardappel 10 min en laat ze iets afkoelen.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak aardappel in ca 2-3 min op hoog vuur bruin en knapperig.
Temper het vuur, meng er de mais en de tomaten door en verwarm nog 1-2 min.
Verhit de grill voor op de middelhoge stand.
Voeg de peterselie toe aan de geklopte eieren, voeg zout en peper naar smaak toe en schenk over de groenten in de koekenpan.
Bak 3-4 min bij laag vuur tot de onderkant van de omelet gestold en lichtbruin is.
Doe de omelet met de rauwe kant boven over in een lage ovenschaal en zet deze 1 à 2 min onder de grill om de bovenkant te laten stollen en goudbruin te laten worden.
Laat iets afkoelen en snijd in vieren.

TIp:
Serveer met een salade.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 28 januari 2008 @ 12:09:09 #16
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56359198
Romeinse kebabs
Lief-visje

Ingrediënten voor 4 stuks:
1 stokbrood
400 gr mozzarella
4 tomaten
75 ml olijfolie
1 eetl. citroensap
1 theel. gedroogde oregano
zout en verse peper
verse basilicum voor garnering
4 houten prikkers

Benodigdheden:
Oven

Beredingswijze:
Verwarm de oven voor tot ca 225 graden (stand 5-6).
Week de houtenprikkers 10 min in water.
Snijd het brood in 16 plakjes van 1 cm en snijd dan de mozzarella in 12 plakjes.
Snijd elke tomaat in drieën; de zijkanten worden niet gebruikt.
Meng de olie, citroensap, oregano en zout/peper in een lage schaal.
Bestrijk het brood aan beide zijden royaal met de olie en rijg het brood dan afgewisseld met de mozzaralla en de tomaat aan de prikkers: eindig met brood.
Schenk het restant van het oliemengsel erover.
Leg de kebabs op een bakplaat en bak 6 à 8 min, waarbij ze halverwege de baktijd gedraaid moeten worden.
Het brood moet knapperig zijn en de kaas net beginnen te smelten.
Bestooi voor het serveren met verse basilicum.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 31 januari 2008 @ 11:44:00 #17
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56429687
Spruitjesstamppot met geitenkaas
MissyMirjaM

Ingrediënten
1 zak spruitjes (a 450 g)
1/2 grote ui
1 1/2 teentje knoflook
1 1/2 eetlepel olijfolie
75 g geitenkaas (Bettine Blanc 58+)
1/2 zakje notenmelange, gezouten (150 g)
1/2 pak aardappelpuree stevig (62 g)
1/4 theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel kaneel

Bereidingswijze:
Spruitjes schoonmaken en in 8-10 min. in ruim kokend met zout naar smaak gaarkoken.
Afgieten.
Ui en knoflook ondertussen pellen en snipperen.
Olijfolie in koekenpan verhitten.
Hierin ui 3 min. bakken.
Knoflook toevoegen en nog 1 min. bakken.
Geitenkaas in stukjes snijden.
Noten grof hakken.
Puree bereiden volgens aanwijzingen op de verpakking.
Spruitjes en uimengsel aan puree toevoegen en grof stampen.
Geitenkaas, noten, nootmuskaat, kaneel en peper en zout naar smaak toevoegen.
Nog even doorwarmen.
Stamppot over 2 borden verdelen
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 28 februari 2008 @ 22:43:56 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57048178
Geitenkaasgalette
Zo-is-dat

Ingrediënten (voor 4 personen):
4 plakjes diepvries bladerdeeg
bloem
1 ei, lichtgeklopt
7 el. uienmarmelade
4 plakken geitenkaas van +- 1 cm dik (+-225g.)
3-4 takjes tijm

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 17x44 cm, snijd rondom een rand van 3 cm af en snijd er met een scherp mes repen van 1 cm van.
Bestrijk de randen van de rechthoekige bodem met water en druk de afgesneden reepjes deeg erop om de zijkanten van de taart te vormen.
Leg het deeg op de bakplaat en prik gaatjes in de bodem, bestrijk rondom met ei.
Bak 10 min in de oven tot het deeg licht gerezen is. Neem het uit de oven en bestrijk de bodem met uienmarmelade. Leg de plakjes geitenkaas erop en bestrooi met tijm.
Bak nog 15 min tot het deeg mooi goudbruin is.

Tip:
Serveer met eenvoudige rucolasalade.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 3 mei 2008 @ 22:09:46 #19
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58461531
Linzen met worteltjes en sjalotjes
Innocence

Ingrediënten
1 blik linzen
2 sjalotjes, gesnipperd
2 winterpenen, in kleine blokjes
4 el vloeibare margarine

Bereidingswijze
Fruit ui en peen in wat vloeibare margarine en voeg de linzen met het vocht uit het blik toe.
Laat op laag vuur ruim een kwartier stoven en roer de rest van de margarine erdoor.
Breng op smaak met (veel) zout en peper.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 5 mei 2008 @ 15:26:01 #20
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58491940
Gebakken rijst met groente en kruiden
Sylvana

Ingrediënten
200 gram rijst
2 el olie
15 g boter
1 teentje knoflook
1/2 rode ui
125 g okra
2 el groene paprika
1/2 tl tijm
2 groene chilipepers
1/2 tl kerrie
1 bouillonblokje
1 el gehakte koriander
2 el sojasaus
peper en zout

Bereidingswijze
Bak de gesnipperde knoflook en ui in hete olie met boter tot de ui gaar is.
Snijd de okra's in dunne plakken en doe die erbij.
Bak alles 6 minuten.
Voeg de paprika, tijm, gehakte chilipepers en kerriepoeder toe en bak dit 3 minuten.
Verkruimel het bouillonblokje over de inhoud van de pan.
Voeg de sojasaus, koriander en rijst toe en bak ze even onder regelmatig roeren.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 mei 2008 @ 20:41:20 #21
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58561106
Gegrilde groenten met honing
-Mellow-

Ingrediënten:
-1 aubergine
-1 courgette
-1 gele paprika
-1 zoete aardappel
-1 rode ui
-3 tomaten
-3 teentjes knoflook
-3 cm gember
-bende honing
-bende olijfolie
-verse koriander
-3 takjes rozemarijn
-zwarte peper
-zout
-couscous
-ras el hanout (te koop bij de goeie toko)
-beetje roomboter

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden

Pak je allergrootste braadslee of ovenschaal
Snijd de groenten grof en doe ze in de schaal
Snijd de knoflook en gember heel klein strooi het over de groenten
Doe er zout en peper overheen
Giet er rijkelijke hoeveelheden honing en olijfolie overheen
Hussel het geheel goed door elkaar
Steek de takjes rozemarijn ertussen
Zet het dan 40 minuutjes in de oven, tussendoor nog een keer omscheppen
Als laatste verse fijngesneden koriander eroverheen.

Maak ondertussen de couscous klaar en doe er op het eind een klontje roomboter en een eetlepel ras el hanout door
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 22:57:10 #22
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75500936
Groentetajine
-Mellow-

Ingrediënten:
Pompoen
Kikkererwten
Puntpaprika
Cherrytomaten
Rozijnen
Sjalotjes
Gember
Knoflook
1 tl gerookte paprikapoeder
2 tl komijn
1 tl gedroogde koriander
Verse koriander
1/2 tl kaneel
Spaanse peper

Bereidingswijze:
Doe een beetje olijfolie in tajine, sjalotjes fruiten, fijngehakte spaanse peper, gember, koriander en knoflook erbij, daarna de kruiden tot de geuren vrijkomen.
Grofgesneden pompoen en paprika erbij, daarna de cherrytomaten en een handje rozijnen.
Beetje zout en een glaasje water, deksel erop en 20 minuutjes laten pruttelen.
Kikkererwten erdoor en verse koriander eroverheen strooien en even doorwarmen.

Tips:
- Kan ook prima in een braadpan.
- Stuk brood erbij en smikkelen
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 23:09:48 #23
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75501392
Groentenpotje met gorgonzola en witte wijn
-Mellow-

Ingrediënten:
ui
veel knoflook
winterpeen
witte wijn
2 eetlepels tomatensaus
aubergine
rode paprika
sperziebonen
kastanjechampignons
courgette
gorgonzola
Eventueel 2 blaadjes salie

Bereidingswijze:
Snijd de ui heel fijn en rasp de winterwortel.
Fruit dit aan in olijfolie, daarna een paar fijngehakte tenen knoflook erbij, beetje aanfruiten, vuur hoog en een scheut witte wijn erbij.
Evt. nog 2 blaadjes salie erin, maar is niet noodzakelijk.
Aubergine schillen en in stukjes in de pan doen, daarna de rode paprika en de tomatensaus.
Stoom ondertussen de sperzieboontjes gaar in een stoommandje.
Doe de champignons erbij, en als laatste de courgette.
Als de boontjes gaar zijn, doe je die bij de rest, samen met een klomp verkruimelde gorgonzola en wat zout en versgemalen zwarte peper.
Roer het geheel door elkaar, zet het vuur uit en laat het nog even staan met de deksel op de pan.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 2 augustus 2010 @ 07:17:38 #24
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_84761926
Thaise Salade
Windigo

Ingrediënten:
1/2 komkommer in kleine blokjes
1/2 paksoy in dunne reepjes.
1 kleine rode ui in dunne reepjes
250 mie/of noodles
100 g pindasaus
1 rode peper in reepjes zonder de zaadjes, tenzij je van echt pittig houdt
Ketjap manis
Vissaus
Plantaardige olie om te bakken

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een pan om middelhoog vuur en voeg de ui, paksoy en rode peper toe.
Roer een paar keer om tot de ui glazig is en zet het vuur lager.
Voeg een theelepel vissaus toe en 2 theelepels ketjap totdat de uien en paksoy zacht zijn.
Haal de pan van het vuur en bereid de noodles of mie volgens de verpakking.
Zet dan de pan terug op het lage vuur, voeg de gehakte komkommer toe en de pindasaus.
Laat de pindasaus zacht en dun worden (evt wat water toevoegen) en meng de noodles erdoor wanneer het zacht is.
Bedek alle noodles met pindasaus en zorg dat de komkommer, paksoy en ui goed verdeeld is.
Doe in een saladekom en laat een paar uur in de koelkast staan voor het serveren.

Tip:
Eet met kroepoek en een lekker glaasje fris met prik
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 2 augustus 2010 @ 07:43:12 #25
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_84762073
Rode uientaart met feta
Windigo

Ingrediënten:
175 g witte bloem
75 g roomboter
45 ml verse geraspte parmezaanse kaas
1 ei dooier
450 g rode uien
1 el bruine suiker
50 g zongedroogde tomaten
125 g feta
2 el gehakte verse basilicum
zout en peper
30 ml olijfolie

Bereidingswijze:
Voor het deeg: doe de bloem in een kom met een snufje zout en wrijf er daarna de boter door tot het mengsel uiterlijk lijkt op fijne broodkruimels.
Roer de parmezaan erdoor.
Maak daarna een holte in het midden van het deeg en voeg het ei toe tezamen met 3 tot 4 eetlepels water, en meng het geheel tot een stevig deeg ontstaat.
Rol het deeg dun uit op een licht bebloemd oppervlak en bekleed er dan een ovenschaal mee.
Bak het het blind voor 20 minuten op 200 graden.
Pel en snijd ondertussen de uien in ringen.
Verhit dan de olie in een grote koekepan en bak de uien tot ze zacht en bruin beginnen te worden na ongeveer vijf tot acht minuten.
Voeg dan de zongedroogde tomaten en de suiker toe en bak nog ongeveer drie minuten tot de uien beginnen te caramellisseren.
Haal dan de pan van het vuur en laat het een beetje afkoelen.
Vul uiteindelijk het taartdeeg met het uienmengsel en bestrooi met verbrokkelde feta en de basilicum.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')