abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_171161877
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2017 23:17 schreef derLudolf het volgende:
Zijn het knoedel in het Nederlands of schrijf je het Duits en bedoel je kndel? :)
of bami?
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 8 juni 2017 @ 17:38:23 #177
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_171553107
Geen idee hoe anderen dit noemen, maar we eten het zo echt al jren en noemen het hier 'macaroni uit de oven' of 'spinazie uit de oven' en het leek me wel geinig om het als mijn eerste post in CUL eens te delen :+

Ingredinten:
- 400 gram macaroni
- 750 gram spinazie (Iglo, fijn gehakt)
- Kaas
- Hamblokjes
- Ovenschaal (geen ingredint uiteraard, maar wel nodig)

Bereidingswijze:
1a. Spinazie in de magnetron ontdooien
1b. Macaroni koken (minuut of 10, staat wel op het pak neem ik aan)
2. Grofweg de helft van de macaroni in de ovenschaal verspreiden
3. En laagje kaas erover, drie van die plakken in zo'n pakje komt hier altijd goed uit
4. En laagje hamblokjes erover
5. Alle spinazie over de hele boel verdelen
6. En laagje hamblokjes over de spinazie
7. En laagje kaas over de hamblokjes
8. De rest van de macaroni over de kaas gooien (kaas smelt beter bij de hete macaroni, vandaar)
9. Gemalen kaas over de macaroni strooien, zodat je er een goede laag van hebt als 'bovenkant'
10. Wat paneermeel over de gemalen kaas gooien, zodat de boel een goede 'korst' wordt

Eten :B (met een goede klodder tomatenketchup erdoor)

Geen idee of het goed omschreven is overigens, maar als iemand het wil proberen en het lukt niet, laat het vooral weten. We doen het ook al jren in dezelfde ovenschaal en daar past alles echt precies in (met een kop erop), dus misschien dat je iets minder macaroni/spinazie moet gebruiken als je een kleinere schaal hebt, 750gr komt altijd zo goed uit omdat het precies n pak is :+

[ Bericht 2% gewijzigd door heywoodu op 08-06-2017 17:53:02 ]
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  donderdag 8 juni 2017 @ 18:25:27 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171553963
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2017 23:17 schreef derLudolf het volgende:
Zijn het knoedel in het Nederlands of schrijf je het Duits en bedoel je kndel? :)
Knoedels is een keurig oud Nederlands woord, maar Kndel mag je ook als Knoedel schrijven, net zoals je Strae als Strasse kan en mag schrijven. De wordt trouwens in modern Duits nauwelijks nog gebruikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 8 juni 2017 @ 19:36:46 #179
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_171555446
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 8 juni 2017 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Knoedels is een keurig oud Nederlands woord, maar Kndel mag je ook als Knoedel schrijven, net zoals je Strae als Strasse kan en mag schrijven. De wordt trouwens in modern Duits nauwelijks nog gebruikt.
Ik wist dat je de umlaut door een e achrer de klinker mag vervangen, niet dat knoedel de Nederlandse vertaling is. Vandaar mijn vraag ;)
Kranpltze mssen verdichtet sein
  vrijdag 6 juli 2018 @ 19:25:17 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180287968
quote:
1s.gif Op donderdag 8 juni 2017 17:38 schreef heywoodu het volgende:
Geen idee hoe anderen dit noemen, maar we eten het zo echt al jren en noemen het hier 'macaroni uit de oven' of 'spinazie uit de oven' en het leek me wel geinig om het als mijn eerste post in CUL eens te delen :+

Ingredinten:
- 400 gram macaroni
- 750 gram spinazie (Iglo, fijn gehakt)
- Kaas
- Hamblokjes
- Ovenschaal (geen ingredint uiteraard, maar wel nodig)

Bereidingswijze:
1a. Spinazie in de magnetron ontdooien
1b. Macaroni koken (minuut of 10, staat wel op het pak neem ik aan)
2. Grofweg de helft van de macaroni in de ovenschaal verspreiden
3. En laagje kaas erover, drie van die plakken in zo'n pakje komt hier altijd goed uit
4. En laagje hamblokjes erover
5. Alle spinazie over de hele boel verdelen
6. En laagje hamblokjes over de spinazie
7. En laagje kaas over de hamblokjes
8. De rest van de macaroni over de kaas gooien (kaas smelt beter bij de hete macaroni, vandaar)
9. Gemalen kaas over de macaroni strooien, zodat je er een goede laag van hebt als 'bovenkant'
10. Wat paneermeel over de gemalen kaas gooien, zodat de boel een goede 'korst' wordt

Eten :B (met een goede klodder tomatenketchup erdoor)

Geen idee of het goed omschreven is overigens, maar als iemand het wil proberen en het lukt niet, laat het vooral weten. We doen het ook al jren in dezelfde ovenschaal en daar past alles echt precies in (met een kop erop), dus misschien dat je iets minder macaroni/spinazie moet gebruiken als je een kleinere schaal hebt, 750gr komt altijd zo goed uit omdat het precies n pak is :+
Zwemt dat niet in een laag water als het klaar is? Die volgende keer eens een foto, als je wilt.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 6 juli 2018 @ 19:26:46 #181
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_180288010
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 19:25 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zwemt dat niet in een laag water als het klaar is?
Dat is een oude quote :D

Maar water, waarvan? De ingevroren spinazie? Daar gooi ik altijd wat paneermeel door als het uit de magnetron komt en als er echt veel water in de schaal ligt schep ik dat eruit voor ik het in de ovenschaal gooi :)

Edit: ik heb wel ergens foto's, zal eens kijken
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 6 juli 2018 @ 19:28:56 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180288072
registreer om deze reclame te verbergen
Ooh, ben echt gaar. 8)7
Doe maar delete. :')
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 6 juli 2018 @ 19:39:54 #183
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_180288338
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 19:28 schreef RobinOok het volgende:
Ooh, ben echt gaar. 8)7
Doe maar delete. :')
Nou ja, jaar oud of niet, als je er daadwerkelijk nieuwsgierig naar bent boeit dat toch niet? Recepten vergaan niet echt lijkt me :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  dinsdag 11 december 2018 @ 21:26:07 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183669963
Standmixer
Springvorm
Bakpapier

Beslag:
200 gram boter (geen margarine) op kamertemperatuur
4 grote eieren
100 gram bloem
100 gram amandelmeel (gemalen amandelen)
200 gram witte basterdsuiker
100 gram geschaafde amandelen
100 gram bittere chocolade
Rasp van 1 onbehandelde biocitroen
Snuf zout
Beetje bakpoeder (Sodium Bicarbonaat)
Icing
Poedersuiker en citroensap, water

Rooster de geschaafde amandelen, hak de reep chocolade aan grove stukken
Verwarm de oven voor op 150 Graden

Roer de boter met de basterdsuiker tot een crme, duurt ff, Standmixer doet het werk. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en let er op pas een ei toe te voegen als het vorige geheel is opgenomen tot een emulsie.
Meng de bloem, het bakpoeder en het amandelmeel en voeg deze lepel voor lepel toe, citroenrasp en zout erbij.
Als dit goed gemengd is dan de geroosterde amandelschaafsel erdoor samen met de chocolade
Leg bakpapier in de springvorm en stort het beslag erin. Strijk het gelijkmatig in de vorm.
Bak de taart in een klein uurtje.
Laat hem afkoelen.
Doe een 150 gram (ongeveer) poedersuiker in een bakje en doe er 1 theelepel water bij, roer het, doe er druppelsgewijs de citroensap bij tot je een consistentie krijgt van Yoghurt. Als het te dik is, wat citroensap erbij, als het te dun is, suiker erbij.


Haal de rand van de springvorm en leg een bord op de taart, draai deze om en haal de bodem eraf. Nu kan je de bodem met de icing insmeren. Na ongeveer een 3 kwartier is deze dan uitgehard.

Lekker met een kop koffie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 december 2018 @ 21:29:24 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183670042
Eendenborst met sinaasappelsaus
De Saus
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en bouillon (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje

Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.

Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets

De eendenborst filets,
De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt.
Op de huid braden tot de huid knapperig is, en de filet ros.
Eend uit de pan nemen, laten rusten en plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  PR en moderator dinsdag 11 december 2018 @ 21:38:38 #186
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_183670256
Mooi recept weer. In het nieuwe jaar gaan we het Kookboek weer eens echt actualiseren.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 11-12-2018 22:32:57 ]
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  woensdag 19 december 2018 @ 20:19:30 #187
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_183838207
Courgette soep van een recept van de bbc good food app (5 steren uit 5 en 165x gewaardeerd). De waardering vind ik iets te hoog, ik geef het 4 uit 5. Courgettesoup vind ik niet speciaal genoeg voor 5 uit 5 sterren. Ik maak normaal courgettesoep door er levend gefileerde brie aan toe te voegen en geen melk wat ongeveer dezelfde uitgangspunten heeft als dit recept, maar iets dunner is qua substantie omdat ik er minder aardappels in doe. Maar opzich met cheddarkaas niet gek, het specerij nootmuskaat maakt de soep uniek in nuance.

recept

recipe-image-legacy-id--740509_11.jpg?itok=Mjl0WynK
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  donderdag 20 december 2018 @ 18:16:53 #188
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_183859337
Meatballs Nirvana (recept met video, 2000 reviews 4,5 sterren uit 5). Tot nu toe een van de betere gehaktballen, past overal bij.

397070.jpg

Ik eet ze met Krioyosaus, gezonde eigengemaakte paprikasaus, erg lekker en gezond, past bij alle soorten vlees. Ik eet krioyosaus graag bij kipfilet, snitzels, karbonades, steaks en gehaktprodukten.

j9TEuQH.png
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  PR en moderator donderdag 20 december 2018 @ 18:48:52 #189
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_183859792
Dat ziet er goed uit Govie. Ik heb alle drie de recepten opgeslagen. Maar het FOK! Kookboek is bedoeld voor zelfbedachte recepten van users ;)
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  PR en moderator donderdag 20 december 2018 @ 19:07:15 #190
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_183860090
Test
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  donderdag 20 december 2018 @ 19:12:16 #191
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_183860170
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 18:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dat ziet er goed uit Govie. Ik heb alle drie de recepten opgeslagen. Maar het FOK! Kookboek is bedoeld voor zelfbedachte recepten van users ;)
excuses. ik weet het nu.
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  donderdag 24 januari 2019 @ 19:00:24 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184597892
Ik heb brownies gebakken volgens dit recept
230 g Bittere chocolade
130 g Boter
140 g Meel
210 g Donkerbruine basterdsuiker
1/2 TL Bakpoeder
1/4 TL zout
Vanille extract of het merg van 1 stokje
3 Eieren
100 gram gebroken bittere choclade

Boter en Chocolade au bain marie zachtjes smelten, onderwijl de andere ingredienten mengen zonder het meel en de gebroken chocolade. Gesmolten chocolade toevoegen, dan voorzichtig het meel erdoor zeven. Hiena de gebroken chocolade erdoor.
Lage bakvorm met bakpapier beleggen en het mengsel erin gieten.
20-25 minuten bakken bij 180 graden,
Jum Jum Jum
plakkerige chocoladige goedheid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184598422
Klinkt goed Piet, precies zoals ik ze lekker vind :9
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
100 doelen in 1000 dagen
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_186834884
Het is hoog tijd dat het FOK!-kookboek nieuw leven wordt ingeblazen, te beginnen met het invoeren van recepten die jullie sinds mei 2011 hebben gepost!

Het kan dus even duren voor we qua invoer in 2019 belanden, maar uiteindelijk komt dat natuurlijk allemaal goed. :)

Tot dusver toegevoegd aan het kookboek:
Pikante wrap van MiBe91
Oda no donuburi van Ser_Ciappelletto
Stroganoff van Piet van Erasmo
Lunch broodje van Riann
Courgettesoep van Pietverdriet
Salade van gegrilde aubergine en tomatenjam van Zo-is-dat
Klassieke bruine fond van Pietverdriet
Hemelse modder van Riann
Loempiavellen van therealboss
Pasta met mascarpone en Serranoham van KitchenGoddess

In de tussentijd zijn jullie nieuwe recepten natuurlijk meer dan van harte welkom!

[ Bericht 7% gewijzigd door realAIVD op 16-05-2019 08:04:37 ]
pi_186889845
Ok dames en heren, het FOK!-kookboek is weer volledig up-to-date!!

Nu is het weer aan jullie om al jullie eigen recepten voor het FOK!-kookboek te posten,
en ja, dan worden ze een stuk vlotter in het kookboek gezet ;)

Ben benieuwd naar jullie lekkerste, leukste, makkelijkste, mooiste, gezondste en gezelligste recepten!
Brand los! :)
  PR en moderator vrijdag 17 mei 2019 @ 08:04:28 #197
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186901760
*O*
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_186905441
Ik gebruik met enige regelmaat kikkererwten in andere recepten. Het vocht wat in het blik zit gebruik ik om chocolademousse mee te maken. Heel makkelijk om te maken en het kan ook met het vocht van andere bonensoorten, maar degene van de kikkererwten geeft het beste resultaat.

Ingredinten:
160 gr kikkererwtenvocht
120 gr kookchocolade
80 gr kristalsuiker

Spullen:
Mixer
Grote kom
Magnetron
Mangetronkom
Kleine desertbakjes

bereidingswijze:
1. Met mixer het vocht opkloppen totdat het stevig is, dit duurt doorgaans zo'n 5 minuten, soms langer.
2. Smelt de chocolade in de magnetron (of als je uberpro bent, au bain-marie op het fornuis)
3. chocolade en suiker toevoegen bij het opgeklopte vocht en met mixer er doorheen mixen.
4. Mousse verdelen over de desertbakjes en laten opstijven in de koelkast. Dit duurt een paar uur.

Garneertip:
Bovenop kan je een aardbei leggen en wat poedersuiker licht erover heen strooien.
Die volg topic-knop h...
Op 02-06-2014 16:38 schreef Moeraskat
Je bent te goed voor de mensheid.
pi_186986463
quote:
99s.gif Op vrijdag 17 mei 2019 12:21 schreef Maringo het volgende:
chocolademousse
Dank!
Je recept staat nu in het kookboek :)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')