abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:42:39 #1
112545 Muck
Meine Sprache: International
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:43:57 #2
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829912
Gefrituurd ijs
Karper

Ingrediënten:
2 bollen ijs(smaak naar keuze, voorkeur gaat voor stevig ijs met een hoog vetgehalte)
4 eierdooiers
100 gram Kokosrasp

Benodigdheden:
Plaat die in de vriezer past.
IJsschep
2 bekkens
Pan 2.5 liter

Bereidingswijze:
Schep ijs bolletjes en plaats ze meteen weer in de vriezer
Maak in de tussentijd een bekken met kokos klaar de andere met eidooier
Haal de ijsbolletjes uit de vriezer en haal ze door de eidooiers heen
Leg ze in het kokos en rol de ballen voorzitting door het kokos en vries ze weer in.
Herhaal dit enkele malen tot het ijsbolletje van een dikke laag kokos zijn verzien
Frituur op het laatste moment het kokos-ijs bolletjes in heet frituur
Gebruik hiervoor geen frituur vet, maar zonnebloemolie.
Na 10 sec zijn de bolletjes voorzien van een mooie goudbruine laag karamel met heerlijke kokos er onder
Meteen serveren en laat je gasten versteld staan van je kunnen als magische kok/kokkin

[ Bericht 10% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:14:50 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:45:00 #3
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829913
Chocolade Creme Brulee
PdeHoog

Ingrediënten:
1/2 vanillestokje
200 ml slagroom
50 ml melk
50 gr. pure chocolade (in stukjes)
2 eierdooiers
50 gr. witte basterdsuiker

Benodigdheden:
Oven, 2 lage ovenvaste schaaltjes (150 ml)

Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 125 gr. C
Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen
In pan met dikke bodem slagroom met melk, vanillestokje en merg langzaam aan de kook brengen
Pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen en chocolade in room laten smelten
In kom dooiers loskloppen met suiker
Hete room geleidelijk al kloppend door ei mengen
Chocoladeroom over vormpjes verdelen
Vormpjes op bakplaat in midden van oven zetten en cremes in ca. 45 minuten stevig laten worden
Laten afkoelen en daarna in koelkast cremes door en door koud laten worden

Bereidingswijze:
Grill voorverwarmen
Vormpjes uit koelkast nemen en bestrooien met rest van basterdsuiker
Cremes op rooster vlak onder hete grill schuiven en suiker in 1-2 minuten laten karameliseren

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:15:03 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:45:39 #4
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829914
koffie-ijstaart met bokkenpootjes
Nijna

Ingredienten:
1,5 liter vanilleroomijs
400 gr kleine bokkenpootjes
100 ml koffielikeur
5 el (eetlepel) sterke koffie
250 ml slagroom
1 el donkere basterdsuiker
1 zakje slagroomversteviger
75 gr. koude pure chocolade

Benodigdheden:
springvorm (doosnede 20 cm), mixer

Bereidingswijze:
IJs in ca 30 minuten iets laten ontdooien.
Helft van de koekjes in kleine stukjes breken.
Koffielikeur en 1 el koffie erover schenken en 15 min. laten intrekken, af en toe omscheppen.
In kom slagroom stijfkloppen met suiker, slagroomversteviger en rest van de koffie.
Van ijs 1 liter zacht roeren.
Met mixer koffie-slagroommengsel door ijs kloppen.
Koekjesmengsel erdoor scheppen.
Springvorm met bakpapier bekleden.
Helft van koffieijs in springvorm scheppen en in vriezer 10 minuten iets laten opstijven.
Rest van koffieijs in koelkast zetten.
Rest van vanilleijs over koffieijs in de springvorm (uit de vriezer) verdelen en gladstrijken.
Opnieuw in 10 min. iets stijf laten worden.
Rest van koffieijs (uit koelkast) over ijs in springvorm verdelen en gladstrijken.
Vorm afdekken en ijstaart in minstens 4 uur in de vriezer hard laten worden.
Rest van de koekjes voorzichtig in de lengte halveren.
Chocolade met kaasschaaf in "spaanders" schaven.
IJstaart uit vriezer nemen en met mes ijs van springvormrand lossnijden.
Rand verwijderen.
Platte ronde schaal op ijstaart leggen en samen keren.
Springvormbodem en bakpapier verwijderen.
Halve bokkenpootjes langs zijkant van taart in ijs drukken.
Garneren met chocoladespaanders.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:16:21 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:46:22 #5
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829915
IJsbananen in chocolade
Muus

Ingrediënten:
2 eetlepels citroensap
3 grote bananen
6 stevige houten stokjes
200 gr. melkchocolade
1 zakje geraspte kokos

Voorbereiden :
Vul een schaal met koud water en roer het citroensap erbij.
Pel de bananen en halveer ze.
Leg ze dan een minuut in het citroenwater.
Steek in elke banaan een houten stokje en leg ze op een stuk bakpapier.
Vries de bananen 1,5 uur in.

Bereidingswijze:
Chocolade au bain marie smelten.
Doe de kokos in een kom en tover de bananen uit de vriezer tevoorschijn.
Nu doop je de bananen één voor één steeds eerst in de chocolade en dan in de kokos.

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:16:30 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:47:08 #6
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829918
The Ultimate Chocolate Seduction
Muus (wie anders...)

Ingredienten:
110 ml melk
2 eidooiers
30 gram suiker
180 gr. bittere chocolade (70% cacao)
375 ml slagroom
Hertog roomijs
Chocoladesaus
Allerlei chocolade zooi, zoals bv. oreo's, chocolade cake, brownies, mini-marsjes/snickers/nuts, chocolade mousse, chocolade muffins etc. etc.

Bereidingswijze:
De basis :
Breng de melk aan de kook.
Klop intussen de eidooiers los met de suiker en giet voorzichtig, al roerende, de melk erbij.
Giet het terug in de pan en zet op een laag vuurtje.
Blijf roeren tot de eidooiers gaan binden en het eruit ziet als licht gebonden crème.
Neem de pan van het vuur, strooi de fijngehakte chocolade erin en roer alles goed door tot een gladde crème.
Laat de crème afkoelen.
Klop de slagroom luchtig, maar niet te stijf en spatel het door de crème.
Zet deze chocolademousse minstens 1 uur in de koelkast.

Pak een grote, diepe kom en haal even rustig adem.
*tromgeroffel*
Wissel de zelfgemaakte choco-mousse af met laagjes cake, cookies, en slagroom. (om en om dus)
Doe bovenop wat bollen roomijs en giet er choco-saus overheen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:16:37 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:47:42 #7
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829920
Banaan uit de oven met chocola
femmeChantal

Ingrediënten:
1 banaan per persoon
minimaal 100 g pure chocola in brokjes
150 ml slagroom

Benodigdheden:
Oven

Beredingswijze:
Verwarm de oven voor op 180-220 graden
Snij banaan over de lengte in (niet doorsnijden).
Prop zoveel mogelijk chocola in de inkeping.
Leg banaan in de oven tot schil zwart ziet, banaan zacht is en de chocola licht gesmolten (10-15 minuten).
Geklopte slagroom erbij en jummie!

[ Bericht 8% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:16:47 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:48:21 #8
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829921
Rijke chocolademousse met lichte sinaasappelsmaak
assepoes

Ingrediënten:
65 g pure chocolade
15 g boter
375 ml slagroom
1/2 el sinaasappellikeur

Bereidingswijze:
Smelt de chocola au bain marie
Haal het van het vuur en roer de boter erdoor
Laat het mengsel afkoelen.
Klop de slagroom half stijf en splatel dit samen met de sinaasappellikeur door het chocolademengsel
Schenk het mengsel in 2 kleine espressokopjes en laat het 3 uur opstijven in de koelkast

Tip:
Knip uit stevig papier een klein hartje en leg het papier op de chocolademousse, bestuif de mousse met poedersuiker, zodat er een hartje op achterblijft.

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:16:57 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:48:57 #9
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829923
Chocoladesorbet
Tedda

Ingrediënten:
150 melk chocolade
115 pure chocolade
225 gram witte basterd suiker
475 ml water

Benodigdheden:
Keukenmachine, vriezer

Bereidingswijze:
Doe alle chocolade in een keukenmachine en maal het fijn.
Kook het water met de suiker tot de suiker gesmolten is en laat nog 2 minute doorkoken.
Giet het suikerwater, terwijl de messen van de keukenmachine draaien, bij de chocolade in de machine. Schraap een keer langs de randen. Laat nog 1-2 minuten draaien.
Giet het in een kom, laat afkoelen en zet koud weg. Roer af en toe in het mengsel.
Giet het mengsel in een diepvreisbak. Zet een uur in de vriezer en roer nogmaals door.
Zet het weer in de vriezer en roer het nog een keertje door voor het volledig gesmolten is.

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:17:06 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:50:52 #10
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829928
Gebakken peren in chocoladesaus
Thomasumo

Ingrediënten:
1,5 a 2 peren
marinade:
1/2 eetlepel vanille essence
1 eetlepel bruine basterdsuiker
klein scheutje azijn
klein scheutje water

chocolade saus
100 gram bittere chocolade
1 Dl melk
snuf kaneel

Bereidingswijze:
Meng alle ingredienten voor de marinade, snij de peer en roer om in de marinade.
Ongeveer 2 uur in de koelkast laten trekken.
Bak de peren op hoog vuur in 2 minuten om.
Smelt de chocola au bain marie en voeg de melk toe
Schep de peren in kommen en besprenkel rijkelijk met de saus

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:17:17 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:51:36 #11
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829929
Mousse van Cointreau en witte chocolade
Kimsomnia

Ingrediënten:
65 g witte chocolade
2 eierdooiers
1,5 eetl. fijne tafelsuiker
1 theel. gelatine, opgelost in 2 eetl warm water
1 eetl. Cointreau
1,25 dl slagroom

Bereidingswijze:
Laat de chocolade au bain-marie smelten boven heet, niet sudderend water.
Klop de eierdooiers met de suiker lichtgeel en schuimig.
Spatel er de gesmolten chocolade door, gevolgd door de opgeloste gelatine.
Roer er de Cointreau door.
Klop de slagroom tot zachte pieken en vouw door het chocolademengsel.
Giet in 2-3 individuele bakjes of een grote dienkom.
Zet voor serveren minstens 3-4 uur in de koelkast.

Tip:
Dien op met bitterkoekjes of amandeltuiles.

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:15:22 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:52:14 #12
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829931
Bananenflensjes met chocolate chips
Little_Angel

Ingrediënten:
2 rijpe bananen
2 eieren
2 dl. melk
150 gr. zelfrijzend bakmeel, gezeefd
25 gr. gemalen amandelen
1 el. bastardsuiker
snufje zout
1 el. pure chocolate chips
boter om in te bakken
50 gr. geroosterde amandelsnippers
150 ml. slagroom
1 el. poedersuiker

Bereidingswijze:
Prak de bananen en klop dan de eieren en de helft van de melk erdoor.
Meng meel, amandelen, suiker en zout erdoor.
Roer de resterende melk en chocolate chips erdoor.
Klop het mengsel door tot je een dik beslag hebt en verhit daarna een klontje boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
Schep er bergjes beslag in, met tussenruimte voor het uitvloeien.
Keer ze om als de onderkant gaar is, schik ze hierna op een bord en houd ze warm.
Ga zo door totdat het beslag op is.
Klop voor de room de slagroom stijf met de suiker.
Schep de room op de flensjes en garneer ze met amandelsnippers.
Dien ze direct op.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:17:27 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 10 oktober 2007 @ 04:52:52 #13
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829932
Charlotte voor geliefden (Een recept vol afrodisiaca: chocolade, noten, koffie, likeur en eieren)
Nembrionic (Uit 'Afrodite', Isabel Allende.)

Ingrediënten:
4 verkruimelde lange vingers(of droge biscuitjes)
2 eieren
75g pure Mascao chocolade
2 eetlepels gamalen Amazonenoten
2 eetlepels rietsuiker
2 eetlepels boter
1/2 dl versgezette koffie
1 eetlepel cognac

Bereidingswijze:
Breek de chocola en smelt hem au bain-marie in 2 eetlepels water.
Voeg de suiker en de boter toe.
Voeg onder flink kloppen de eierdooiers één voor één toe.
Haal de pan van het vuur.
Klop de eiwitten stijf en schep ze samen met de noten voorzichtig door het chocolademengsel.
Voeg eveneens voorzichtig de koffie, de cognac en de koekkruimels toe.
Schep het in twee wijde coupes en spuit er slagroom op.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:17:36 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 17:27:40 #14
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53909831
Sinaasappelcrème met chocoladesaus
minilotje

Ingrediënten:
3 blaadjes gelatine
100 ml sinaasappelsap
2 el witte basterdsuiker
250 ml crème fraiche
8 el chocoladesaus
1 zoete sinaasappel in partjes, of een blikje sinaasappelparten op sap

Bereidingswijze:
Week de blaadjes gelatine vijf minuten lang in ruim, koud water
Verwarm ondertussen het sinaasappelsap met de basterdsuiker in een steelpannetje
Knijp de gelatine goed uit, haal het sap van het vuur en roer de gelatine door het verwarmde sap
Laat het mengsel afkoelen (even in de koelkast zetten, of in een bak met koud water)
Roer de creme fraiche los en spatel dit voorzichtig door het sapmegsel
Giet het mengsel in coupes of glazen en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast
Schenk voor het serveren voorzichtig een laagje chocoladesaus over de sinaasappelcrème en garneer met sinaasappelpartjes

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:17:44 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 17:28:33 #15
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53909847
Lemon posset
minilotje

Ingrediënten:
250 ml slagroom
60 gram kristalsuiker
het sap van 1 grote citroen
2 takjes rode bessen

Bereidingswijze:
Slagroom met suiker in een steelpannetje aan de kook brengen. Eén minuut laten koken op een laag vuurtje
Slagroom goed laten afkoelen
Citroensap door slagroom roeren
Slagroommengsel in twee glaasjes schenken en minstens 5 uur laten opstijven in de koelkast. Het citroensap zorgt ervoor dat het toetje dik en stijf wordt.
Glaasjes lemon posset serveren op een bordje met rode bessen.

[ Bericht 8% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:18:01 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 14 oktober 2007 @ 19:39:19 #16
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53930876
Jamaicaanse bananen
Rampestamper

Ingrediënten:
1,5 banaan
1,5 eetlepelels suiker
1 dl water
2 eetlepels rum
1 reep pure chocolade
1/2 bak vanille-ijs

Bereidingswijze:
Los de suiker op in het water
Breng dit aan de kook en voeg de rum toe
Pel de bananen en snij ze in plakken
Laat de bananen 1 minuut zacht worden in het stroopje
Haal de banaan uit de pan
Brokkel de chocolade in het vocht
Laat de banaan en de saus apart afkoelen
Verdeel het vanille-ijs over schaaltjes
Leg de plakken banaan over het ijs
Schenk de chocoladesaus erover

Tip:
Lekker met slagroom

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:18:10 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 11 november 2007 @ 17:24:25 #17
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54530386
Pecanbrownies met pecan-karamelijs
Muck (bron: liveandcooking.nl)

Ingrediënten:
100 g ongezouten pecannoten
125 g boter
125 g extra bittere chocolade
2 eieren
150 g lichtbruine basterdsuiker
50 g bloem
65 g cacaopoeder
mespunt zout
1 bak Hertog Pecan-karamelijs

Bereidingswijze:
Hak de noten grof, houd wat noten achter voor garnering.
Smelt de boter met de stukken chocolade in een pan.
Mix de eieren met de suiker tot een lichte romige massa.
Meng het botermengsel erdoor.
Zeef de bloem met de cacao en het zout en schep het door het beslag.
Spatel de gehakte noten erdoor.
Schep het beslag in een met bakpapier beklede vierkante vorm.
Garneer met de achtergehouden noten en bak 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd de iets afgekoelde brownie in stukken.
Leg op elk bord een brownie en schep hierop een royale bol pecan-karamelijs.
Serveer direct.

Tips:
* Lekker met whiskey-karamelsaus: laat suiker in een pan karamelliseren. Blus het af met een scheut whiskey en room. Laat afkoelen.
* De brownies kun je vlak voor het eten in de oven schuiven en na het eten warm met het ijs serveren als superdessert!



[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:18:25 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 11 november 2007 @ 17:39:01 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54530770
Tiramisu
Sjeen

Ingredienten (voor 4 personen) :
5 eieren
75 gram suiker
500 gram mascarpone
1 pak lange vingers
1 kopje sterke espresso
Amaretto/Marsala/Tiramisu likeur
Cacao

Bereidingswijze:
Splits de eieren.
Klop de ei-gelen met de suiker tot ze blank gekleurd zijn.
Voeg de mascarpone toe en spatel het voorzichtig door elkaar.
Sla de eiwitten stijf en spatel deze ook door het mengsel.
Bedek de bodem van een (diepe) schaal met lange vingers en besprenkel ze met een mengsel van espresso en likeur.
Bedek de lange vingers met een dikke laag mascarpone mengsel, en bedek dit weer met een laag lange vingers, enz.
Zet de schaal minumaal 3 uur in de koelkast. Bestrooi de tiramisu met cacao voor het serveren

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:18:37 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 17 februari 2008 @ 21:59:35 #19
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56801997
Sinaasappelpudding met granaatappelpitten
ColdFeet

Ingrediënten:
1 liter versgeperst sinaasappelsap
100 gram suiker
70-80 gram aardappelzetmeel
3 handsinaasappels
slagroom
granaatappelpitten

Bereidingswijze:
1 liter versgeperst sinaasappelsap aan de kook brengen.
Als hett kookt, 100 gram suiker erin oplossen.
Papje maken van 70-80 g aardappelzetmeel en een paar eetlepels water.
Sinaasappelsap zacht zetten, voorzichtig papje erdoor roeren.
Het wordt dan in een keer dik, en je laat het nog een kwartiertje doorkoken.
Onderwijl roer je af en toe en ontvlies je 3 handsinaasappels en snijdt het vruchtvlees in stukjes (eerst de schil eraf, dan de partjes uit de vliezen wippen, zeg maar).
Stukjes sinaasappel door de pudding roeren, in een bak storten, folie erover en een uurtje of 6 in de koelkast Serveren met lobbig geklopte slagroom en een flinke handvol granaatappelpitten op ieder bordje.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 3 maart 2008 @ 17:56:13 #20
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57131085
Yoghurt met mango en honing
Lief-visje

Ingrediënten:
1 mango
250 ml Turkse of Griekse yoghurt
honing naar smaak

Bereidingswijze:
Pureer het vruchtvlees van de mango.
Roer honing naar smaak door de yoghurt.
Doe de mangopuree en de honingyoghurt in laagjes in elk glas.

Tips:
* Als je geen dikke yoghurt kunt krijgen, schenk deze dan in een schone theedoek in een vergiet en laat een paar uurtjes uitlekken
* Kies fruit van het seizoen en varieer met aardbeien, perzik, frambozen of andere fruitsoorten om te pureren.
* Bestrooi eventueel met wat (pistache)nootjes of geschaafde chocolade.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 19:53:26 #21
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75493558
Fruitshake
paddy

Ingrediënten
2 appels
sap van 1 verse sinaasappel
2 bananen
10 aardbeien
ongeveer 3 grote lepels vanille ijs (geen roomijs)

Bereidingswijze:
Ontdoe de appels van de schil en het klokhuis
Gooi de sinaasappelsap en de aardbeien in de blender.
Dan de appels, bananen en ijs er op en zet de blender aan.
Serveren in hoge glazen.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_186837968
Hemelse modder
Riann

Ingrediënten (voor 6 personen)
240 gr. puur chocolade (40 gr/persoon)
6 eieren
6 afgestreken dessertlepels suiker
2 zakjes vanillesuiker
1/4 ltr. slagroom

Bereiding
Chocolade smelten au bain marie
eierdooiers + suiker samen glad roeren
eiwitten stijf kloppen
1/4 ltr slagroom stijf kloppen (zonder suiker)
als repen gesmolten zijn de eierdooiers eronder glad roeren - dat is nog steeds au bain marie.
dan van de au bain marie afhalen.
eiwit erdoor en net zolang roeren tot het helemaal bruin is.
Dan de slagroom erdoor roeren.
Paar uur in de koelkast.
pi_186852893
Appeltaart in een appel
brambus

Ingrediënten
- 3 mooie appels
- Bladerdeeg
- 1 lelijke appel
- Wat bosbessen en aardbeien
- Citroensap
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 pimentkorrel
- 1 kruidnagel
- Halve theelepel kaneel
- Kwart theelepel nootmuskaat

Bereiding
Snij een stuk van de bovenkant van de mooie appels af . Hol ze uit met een ronde stevige lepel. Of een hakbijl, wat jij wil. Zorg in ieder geval dat je ongeveer 1 centimeter bij de schil vandaan blijft.
Schil de lelijke appel en hak hem in stukjes. Doe het in een pan samen met de stukjes appel die je uit de mooie appels hebt gepeuterd. Doe ook de bosbessen, de aardbeien, het citroensap, de suiker en alle kruiden erbij, en roer het lekker door elkaar. Zet het even op een vuurtje totdat het fruit zacht is. Doe het mengsel dan in de uitgeholde appels.
Snij het bladerdeeg in lange stroken, en 'vlecht' ze over de appel. Druk de randjes goed aan.
Bak de appeltaart-in-appels zo'n 10 tot 15 minuten op 180 graden. Je appels zijn klaar als het bladerdeeg goudbruin is.
pi_186868584
Arretjescake (melkvrij)
Pizzapuntje

Ingredienten
- 2 eieren
- pak mariakoekjes
- pakje wajang boter
- cacao poeder 5-7 eetlepels
- bruine basterdsuiker 200-250 gr
- 1 pakje vanille suiker
- confetti
- 1 pakje chocolade glazuur

Cakeblik
Snijplank
Aluminiumfolie

Bereiding
Aluminiumfolie in blik doen
koekjes klein maken
Boter laten smelten (niet koken)
Boter klein beetje laten afkoelen
Eieren mengen met vanillesuiker, en basterdsuiker
Cacao erbij, goed verdelen
Boter onder de massa doen
Koekjes erbij en alles in cakeblik doen
In de koelkast zetten voor 2 uur
Aluminiumfolie op snijplank doen en cake daarop leggen
Pannetje glazuur warm maken
Wanneer glazuur vloeibaar is erover heen strijken
Versieren met confetti
pi_186889464
Brownies
Pietverdriet

Ingrediënten
230 g Bittere chocolade
130 g Boter
140 g Meel
210 g Donkerbruine basterdsuiker
1/2 TL Bakpoeder
1/4 TL zout
Vanille extract of het merg van 1 stokje
3 Eieren
100 gram gebroken bittere chocolade

Bereiding
Boter en Chocolade au bain marie zachtjes smelten, onderwijl de andere ingrediënten mengen zonder het meel en de gebroken chocolade. Gesmolten chocolade toevoegen, dan voorzichtig het meel erdoor zeven. Hierna de gebroken chocolade erdoor.
Lage bakvorm met bakpapier beleggen en het mengsel erin gieten.
20-25 minuten bakken bij 180 graden,
Jum Jum Jum
plakkerige chocoladige goedheid.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')