vaagsel | donderdag 4 februari 2010 @ 16:02 |
Hier verder dus, deel 11 alweer van dit topic, waar Knorrige ijsbeer piet culinaire vragen beantwoord, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven. Vorige delen vind je hier grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic deel 2 grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic deel 3 Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic deel 4 Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar deel 5 Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar deel 6 Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic Deel 7 Het grote vraag het piet hoe maak ik het klaar topic, deel 8 Het grote vraag het Piet hoe maak je het klaar topic deel 9 Het grote vraag het Piet hoe maak je het klaar topic deel 10 En een berichtje van Piet: quote: [ Bericht 12% gewijzigd door vaagsel op 05-02-2010 11:07:18 ] | |
Fargo | donderdag 4 februari 2010 @ 16:04 |
Dank, vaagsel! | |
Omnifacer | donderdag 4 februari 2010 @ 16:07 |
quote:Ik zie dat de nieuwe rolverdeling je goed bevalt? | |
Fargo | donderdag 4 februari 2010 @ 16:11 |
quote:Niet doorvertellen dat ik hier om tips heb gevraagd, he? Ze denkt nog steeds dat het een aangeboren talent is bij mij! Zijn die kippenbouten van je nog gelukt? | |
Omnifacer | donderdag 4 februari 2010 @ 16:13 |
quote:De marinade was lekker, maar ik had ze er ook een beetje in gegaard zeg maar ipv gewoon gebakken. Dat had ik beter niet kunnen doen want de smaak van de marinade was nu wel heel dominant. Maar was goed te doen | |
Pandora73 | donderdag 4 februari 2010 @ 20:47 |
Las ik ergens achteraan het vorige topic niet dat Piet hier voorlopig maar weinig zal zijn? Edit: gevonden... quote:Misschien handig om te melden om teleurstellingen te voorkomen van mensen die alleen antwoord willen van de enige echte Pietverdriet. | |
vaagsel | vrijdag 5 februari 2010 @ 11:07 |
quote:Heb het in de OP gezet, dank. | |
Idler | vrijdag 5 februari 2010 @ 17:40 |
Ik heb een beenhammetje in de koelkast liggen, maar weet eigenlijk niet goed wat ik er mee aan moet. Piet (of iemand anders!) een goed idee? | |
Tezz | vrijdag 5 februari 2010 @ 18:18 |
quote:Een flinke steek boter in een braadpan en rondom dichtschroeien. Dan uit de pan halen en in een ovenschaal overdoen, de boter er overheen gieten en eventueel wat extra roomboter toevoegen. Schuif de schaal in een oven van ongeveer 140 graden en gaar je beenham daar verder. De tijd is afhankelijk van het gewicht van de ham. Een stuk van ongeveer 500 gram duurt pakweg 45 minuten. Even laten rusten en dan pas aansnijden. Voila, een heerlijk sappige beenham! | |
SeaOfLove | vrijdag 5 februari 2010 @ 20:12 |
oeh beenham, lekker! slechte tvp dit | |
DevilsAndDust | vrijdag 5 februari 2010 @ 23:03 |
Fargo, ga je lekker in de keuken? . TVP. . | |
Idler | zaterdag 6 februari 2010 @ 11:20 |
quote:Thanks! | |
Tezz | zaterdag 6 februari 2010 @ 11:44 |
quote:Ik vergat er nog bij te vertellen dat je halverwege een keer je ham moet keren en extra moet bedruipen met het in de schaal aanwezige braadvocht! Dan wordt ie extra sappig... | |
Fargo | zaterdag 6 februari 2010 @ 15:39 |
quote:De bloemkool was heerlijk gelukt anders En drie keer raden wie er een maand of wat geleden jouw recept voor broccolisoep heeft uitgeprobeerd? | |
-Mellow- | zaterdag 6 februari 2010 @ 17:18 |
quote:Beenham in colasaus 1 bol knoflook in een klont boter aanfruiten, de beenham erbij en rondom bruin bakken. Fles cola erbij en als de ham gaar is haal je m eruit en kook je de hele bende in tot een drab. Als laatste nog wat monchou erbij om het wat romig te maken ( creme fraiche oid kan ook, maakt niet zo veel uit), een klodder ketchup en nog wat versgemalen zwarte peper en een beetje zout. De beenham kan je insmeren met wat stroop, zout en peper erop en nog even in de oven of onder de gril voor een korstje. Ham in plakken snijden en in de saus soppen | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 6 februari 2010 @ 18:49 |
Ik heb bij de turk 3 duifjes gekocht (geplukt, met kop / ingewanden). Nu heb ik de filetjes eraf gehaald en klaargemaakt, maar mijn vraag is hoe ik alle ingewanden er het handigst uitkrijg voor de volgdende keer. | |
DevilsAndDust | zaterdag 6 februari 2010 @ 19:31 |
quote:Oeh oeh, ik weet het! . | |
sigme | zaterdag 6 februari 2010 @ 20:38 |
quote:De instructies voor kip: quote:Bron & illustraties: http://www.kippenforum.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=28&t=13885 Ik heb wel eens een haan geschoond aan de hand van bovenstaande instructies, dus het is breder toepasbaar dan de kip. Ik denk dat je met een duifje niet je hele hand erin kan steken, dus dat wordt het betere vingerwerk. | |
Erasmo | maandag 8 februari 2010 @ 20:14 |
Ik ben de laatste tijd een beet met dingen op het zuur bezig, vooralsnog gebruik ik vooral mosterdzaad maar hieft iemand nog andere lekkere dingen om er bij te doen? | |
sigme | dinsdag 9 februari 2010 @ 19:58 |
quote:Beetje komijn vind ik een verrassend lekker effect geven. Een kaneelstokje ook, maar dat moet naar mijn smaak weinig kaneel op veel inmaak zijn. En verder zit er in de standaard inmaakmixen laurier, chilipeper, dillezaad, venkel en zo nog wat. Ik had geen los mosterdzaad toen ik ging inmaken en heb daarom inmaakmengsels gebruikt. Daarna heb ik bij de kruidenboer geel en zwart mosterdzaad gekocht. Welke gebruik jij en/of merk je enig verschil? | |
uniekhoorn | dinsdag 9 februari 2010 @ 20:03 |
Heb lamsribbetjes in de vriezer (had iik blijkbaar gemist toen een half lam in de vriezer verdween) Diie ribbetjes zijn per stuk los... dus gewoon opbakken of moet je ze stoven of wat? Met couscous ofzo? | |
sigme | dinsdag 9 februari 2010 @ 20:10 |
quote:Ribbetjes zijn nogal vet. Een paar opties: Stoven zou ik niet doen, te blubberig. | |
uniekhoorn | woensdag 10 februari 2010 @ 11:13 |
Dank je Sigme... hmm, ik heb ze net maar weer in de vriezer gelegd, misschien van het zomer op de bbq. Thanks | |
Erasmo | woensdag 10 februari 2010 @ 11:24 |
quote:Ik heb hier een zakje gele liggen van de turk. | |
Nieners | donderdag 11 februari 2010 @ 17:30 |
Wat kan ik gebruiken om mijn pangasiusfilet te kruiden? Vind hem zonder best smakeloos. | |
vaagsel | donderdag 11 februari 2010 @ 17:47 |
quote:Kruiden . Inwrijven, of even laten marineren met peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder currypoeder, of tijm, rozemarijn etc. etc. | |
Nieners | donderdag 11 februari 2010 @ 17:49 |
quote:mijn vraagstellingen FTL. Ik bedoelde welke kruiden idd. Heb kerriepoeder, zout peper en tijm. Gewoon dat ding insmeren met kerriepoeder dan? Ik heb net zoveel verstand van marineren als van vraagstellingen . | |
vaagsel | donderdag 11 februari 2010 @ 17:51 |
Met peper en zout kom je een heel eind natuurlijk, maar inwrijven met kerriepoeder en even laten liggen zodat het erin kan trekken. Eerst even je filets droogdeppen met keukenpapier, anders gaat het klonteren en dat gaat dan weer aanbakken. En niet teveel kerriepoeder, gewoon een theelepel denk ik. | |
Gtaboy107 | donderdag 11 februari 2010 @ 19:54 |
Hoe heet dat wittige spul dat sommigen in de Tomatensoep doen, en het veel lekkerder maken? En hoeveel moet erin? | |
uniekhoorn | donderdag 11 februari 2010 @ 20:38 |
quote:creme fraiche of zure room... een eetlepel ongeveer | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 12 februari 2010 @ 06:37 |
quote:het wordt wat romiger (tegen het zuurtje denk ik?) | |
SeaOfLove | vrijdag 12 februari 2010 @ 08:23 |
quote:en slagroom kan natuurlijk ook. heel licht opgeklopt. [ Bericht 13% gewijzigd door SeaOfLove op 12-02-2010 08:33:01 ] | |
kabouter.muts | vrijdag 12 februari 2010 @ 08:31 |
of koffiemelk | |
SeaOfLove | vrijdag 12 februari 2010 @ 08:36 |
quote:ja dat lees ik ook weleens en dat lijkt me dus zo ranzig maar dat is heel persoonlijk hoor, ik ga al kokken van die lucht van koffiemelk sowieso ben ik geen melk-fan, alleen af en toe karnemelk of chocomel. | |
Lienekien | vrijdag 12 februari 2010 @ 12:15 |
Heeft Piet of een van de anderen nog een aardig idee wat ik kan maken met sardinefilets uit blik (in olie)? Ik heb ze uit een erfenis. | |
Erasmo | vrijdag 12 februari 2010 @ 16:31 |
Simpel doch smakelijk; op een boterham doen | |
vaagsel | vrijdag 12 februari 2010 @ 16:36 |
quote:Pff, nog nooit gebruikt. Door een salade? Of pureren met uitje, mayo, creme fraiche, augurkje etc. etc. en op een toastje ? | |
Pietverdriet | vrijdag 26 februari 2010 @ 15:02 |
* Pietverdriet is terug | |
RobinOok | vrijdag 26 februari 2010 @ 16:20 |
Pietverdriet | vrijdag 26 februari 2010 @ 16:32 |
* Pietverdriet is ook blij Robin weer te zien. Was in Nieuw Zeeland, en daar verrukkelijke wijnen, heerlijk eten en zalige koffie gehad, eigenlijk was alleen het brood daar bagger. | |
RobinOok | vrijdag 26 februari 2010 @ 16:40 |
Oh, leuk. Is het eten daar net zo modern en multiculti als in Australie of is NZ wat conservatiever gebleven? | |
Pietverdriet | vrijdag 26 februari 2010 @ 16:45 |
quote:Geen idee, was nog niet in Australie. Maar mijn gevoel zegt ja, is flink fusion, met vooral goede ingredienten. Prachtig lams en rundvlees, veel scharrelvarkens en kip in restaurants, en het rundvlees goed bestorven. Veel spartelverse vis en schaaldieren, zelfs als je wat van de kust af bent. | |
RobinOok | vrijdag 26 februari 2010 @ 17:03 |
Klinkt goed. | |
Erasmo | vrijdag 26 februari 2010 @ 17:04 |
Dat lijkt me inderdaad een lekkere keuken daar, de 5D zeker ook goed aan het werk gezet? | |
Pietverdriet | vrijdag 26 februari 2010 @ 17:06 |
quote:jep, alle geheugenkaarten vol, slordige 100 Gig aan fotos | |
DIJK | vrijdag 26 februari 2010 @ 18:52 |
quote:Ik gruw ook echt van koffiemelk. Maar ons moeder gooit altijd een scheut door de knoflooksaus en daar lust ik wel pap van. | |
minilot | vrijdag 26 februari 2010 @ 19:46 |
quote:Ook foto's van eten? Welkom terug, trouwens! -x- | |
Pietverdriet | vrijdag 26 februari 2010 @ 20:18 |
quote:euh nee quote:knuf | |
minilot | vrijdag 26 februari 2010 @ 21:23 |
Nu je toch terug bent.. Ik heb nogal een overschotje heel lekkere, hollandse garnalen. Mijn lief vroeg me of -ie morgen zo;n retro garnalencocktail van me kreeg. Doe ik natuurlijk graag! Maar nu kan ik zo gauw nergens een goed recept voor cocktailsaus vinden. Ik héb whisky en ik héb mayonaise-maak-skillz. En hoe nu verder? | |
RobinOok | vrijdag 26 februari 2010 @ 22:45 |
Ik eet heeeeeeeeeeeeeeeeel vaak ouderwetse garnalencocktail, dus ik moet effe moeien hoor! Mijn recept, een beetje op gevoel: 2 T mayo 2 T geklopte slagroom of creme fraiche. 1 T tomatenketchup voor de kleur. (theelepelje tomatenpuree is beter, maar om daar nu een blikkie voor open te maken) 1 T heeeel fijngesneden sjalotje 1 T cognac of whiskey 5 druppels worcestershire sauce op smaak brengen met citroensap, zout en peper En dan lekker retro in een halve avocado serveren, of iets hipper, de avocado in blokjes of schijfjes erdoor. | |
minilot | vrijdag 26 februari 2010 @ 22:48 |
quote:Hopla, dat recept van jou kan ik natuurlijk wel vertrouwen, dame! Dank je. Ik heb alles in huis, behalve de avocado's. De supermarkten liggen er momenteel vol mee, maar ze smaken naar de stofpluizen onder mijn bed. Dus maar even nostalgisch in een glas! | |
RobinOok | vrijdag 26 februari 2010 @ 22:50 |
Ja, avocado moet je tegenwoordig minstens een week van tevoren aanschaffen ja. Maar een garnalencocktail zonder avocado is nog steeds niet te versmaden! | |
minilot | vrijdag 26 februari 2010 @ 22:51 |
Overigens.. quote:Wat lollig dat je dat zegt. Een blikje kost welgeteld zeven eurocent, maar ook ik denk steeds 'verdorie!' als ik er maar een lepeltje van nodig heb. Al bedenk ik me nu dat dat misschien ook ligt aan het ongemak van zo'n klein blikje moeten openwrikken. Die van zeven cent hebben geen treklipje. | |
minilot | vrijdag 26 februari 2010 @ 22:52 |
quote:Nou ja, dan wordt -ie uiteindelijk wel zachter, wat de structuur natuurlijk wel helpt, maar er zit nog steeds net zoveel smaak aan als aan een natte krant. Snif. | |
Erasmo | vrijdag 26 februari 2010 @ 23:05 |
quote:In de vriezer gooien als je klaar bent Iemand enig idee waar je maisgriesmeel haalt? Tienduizend mixdingen in de supermarkt maar een basisding als maisgriesmeel hebben ze niet | |
minilot | vrijdag 26 februari 2010 @ 23:09 |
quote:Turks buurtsupertje proberen? Die van mij, in een klein dorp, heeft zes soorten, van ieniemieniegruis tot grotere korrel. Vaak staat er 'masa' op de zak en het is geel. Soms staat er ook 'polenta' op. | |
Erasmo | vrijdag 26 februari 2010 @ 23:15 |
quote:Ik wil inderdaad eens polenta gaan maken ja Turkse buurtsuper of toko zit hier niet in de buurt, dichtstbijzijnde is ongeveer 30 km. verderop Dus dat moet wachten tot ik weer richting stad ga... | |
RobinOok | vrijdag 26 februari 2010 @ 23:27 |
Polenta is VIES! Gisteren weer eens bewezen, kregen bij het eten ergens een gefrituurd blokkie polenta met pijnboompitten. Bah, bah, bah. Afschaffen moesten ze het. | |
rechtsedirecte | zaterdag 27 februari 2010 @ 02:54 |
quote:Piet, namens het NZ'se buro voor tourisme hartelijk dank voor deze prachtige recensie! Maar inderdaad, NZ begint culinnair gezien langzamerhand volwassen te worden. | |
Pietverdriet | zaterdag 27 februari 2010 @ 08:21 |
quote:Ik maak mijn garnalencoctail altijd als volgt: 100 gram noordzeegarnalen (petit gris) eetlepel mayonaise soms een mespuntje cayennepeper Zonde om de fijne smaak van noordzeegarnalen weg te drukken door andere smaakmakers, dat moet je alleen maar doen als je van die bleke ijszee garnalen gebruikt, en waarom zou je dat doen? | |
Windigo | zaterdag 27 februari 2010 @ 09:44 |
quote:Ik heb gister eens die van zeven cent geprobeerd omdat ik dacht ''hee lekker goedkoop'' maar ik vind de duurdere versies echt beter hoor! Dit was een behoorlijk dunne puree, en ik gebruik de tomatenpuree nu juist om een wat dikkere consistentie aan mijn gerecht te geven. Uiteindelijk werkt in laten koken natuurlijk ook, maar ik vind de wat duurdere varianten toch prettiger, en die spetteren ook niet zo | |
Erasmo | zaterdag 27 februari 2010 @ 10:23 |
quote:Gefrituurd? Ik zat er eerder aan te denken om het goed dik te maken, af te koelen en in plakken snijden om te bakken | |
Perruche | zaterdag 27 februari 2010 @ 11:40 |
polenta lekker met gorgonazola, of paddestoelenragout, of bolognese, of om er koekjes mee te bakken! (tvp) | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 27 februari 2010 @ 11:56 |
quote:Piet Wat is een goede handkoffiemolen voor zowel espressomaling als koffiemaling? Piet \o/ | |
Pietverdriet | zaterdag 27 februari 2010 @ 12:20 |
quote:Een handmolen? Bestaan die nog? Ik zou zeggen eentje waar je de maalgraad goed mee kan instellen. | |
RobinOok | zaterdag 27 februari 2010 @ 13:02 |
quote:Omdat ik niet hou van de smaak van mayonaise? En omdat ik er blij van wordt. Wat de engelsen comfortfood noemen. | |
RobinOok | zaterdag 27 februari 2010 @ 13:09 |
quote:Ik denk dat frituren op hetzelfde neer komt. Misschien was het ook wel gebakken, ik weet het niet. De serveerster was nogal karig met haar informatie, het gerecht werd op tafel gezet met de woorden, "Dorade, eet smakelijk". Toen ik bij het afruimen vroeg wat dat blokje nou was zei ze doodleuk "aardappel gnocchi", maar daar trapte ik niet in, dus ging ze het navragen en bleek het dus polenta met pijnboompitten. Over wat er nog meer op ons bordje had gelegen heb ik maar niks meer gevraagd. Hoe dan ook, polenta is en blijft smerig. Hoewel ik me wel voor kan stellen dat het verwerkt in koekjes of zo wel te eten is hoor, maar die (opgebakken) pap, nee. | |
Erasmo | zaterdag 27 februari 2010 @ 14:22 |
Ik moet het nog zien, ik ben bv. ook gek op gebakken balkenbrij | |
sigme | zaterdag 27 februari 2010 @ 17:41 |
quote:Deze zou geschikt moeten zijn: Bij de (Duitse) Manufactum. Je kan 'm op de webshop bestellen en laten opsturen, maar gezien het gewicht kan je hem misschien beter gaan halen (5,3 kg). Vroeger hadden ze ook een eenvoudiger modelletje dat expliciet geschikt was voor espressomaling, maar die is blijkbaar uit het assortiment. Je zou kunnen vragen of het andere molentje ook geschikt is, de klantenservice correspondeert ook in het Engels. | |
-Mellow- | zaterdag 27 februari 2010 @ 18:24 |
quote:Ja, AH met zijn klote avocado's. Ik had er laatst een en die was echt super waterig. Helemaal niet vol en romig zoals een avocado betaamt Het vocht liep er gewoon uit. Ik vind het trouwens altijd een beetje zonde om cocktailsaus over garnalen te gooien, tenzij echt maar een heel klein lepeltje erdoor roeren, dat kan nog lekker en smeuïg zijn. Hoewel, een goede cocktailsaus als dipje bij mosselen vind ik wel weer erg lekker... | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 27 februari 2010 @ 18:45 |
quote:die onderste was ik al tegengekomen... die bovenste wat een geniale site ook (http://www.manufactum.com/home.html)... allemaal leuks! dank dank dank_O_ | |
sigme | zaterdag 27 februari 2010 @ 20:53 |
quote:Ga naar de winkel. Die is nog veel mooier (in elk geval die in Waltrop is een bezoekje waard voor het pand). En ze hebben er onovertroffen (vers) brood en echte boter (bij de winkels met Brot & Butter). Piet is het met me eens . Oh, en de catalogus (gratis te bestellen) is ook een leuk hebbeding. Mooi. Veel mooie spullen. Duurrrrrrrrr | |
Dunckie | maandag 1 maart 2010 @ 00:46 |
Gelukkig is Piet er weer! | |
Pietverdriet | woensdag 3 maart 2010 @ 15:59 |
Dit keer heeft piet een vraagje papadums, wie heeft ze wel eens gemaakt? En van linzenbloem of van kikkererwtenmeel? Waar koop je dat? | |
RobinOok | woensdag 3 maart 2010 @ 16:16 |
Van wikipiki: "As papadums are an important part of South Asian cuisine, recipes vary from region to region and family to family, but typically it is made from lentil, chickpea, black gram, rice, flour or Potato" Ik vind kikkererwtenmeel (gram flour / besan) wel lekker. Te koop bij de meeste toko's. Linzenbloem gebruik ik niet, wat ken ik eigenlijk niet, dus geen idee of je die makkelijk kunt kopen. | |
Pietverdriet | woensdag 3 maart 2010 @ 16:28 |
Maar heb je ze wel eens gemaakt? Heb je er recepten voor? | |
Dunckie | woensdag 3 maart 2010 @ 17:14 |
Van Linzen. Dit wordt altijd wel lekker: 2 1/2 dl lauw water 500 gr linzen (rood) circa 50 gr geklaarde boter Paar theelepels zout 2 zwarte peper, liefst vers, naar smaak 1 eetlepel bakpoeder Olie Bereiding: Maal de linzen tot meel. Meel, zout en bakpoeder in een kom doen (indien nodig zeven) Roer het lauwe water er geleidelijk doorheen Blijven roeren tot je een lekker stevig deegje hebt. Kneed het deeg minstens 20 minuten, gooi tijdens het kneden de peper erdoor Smelt een klont boter, en bedruppel het deeg tijdens het kneden om te voorkomen dat het plakkerig wordt. Verdeel het deeg in bolletjes ter grootte van een bitterbal, net zo veel als je uit het stuk deeg kunt krijgen. Vervolgens moet je de deegbolletjes uitrollen tot ze heel dun zijn Je kunt de plakjes die je zo krijgt op elkaar stapelen door er steeds een velletje bakpapier tussen te leggen, en vervolgens moet je het deeg drogen. Dat gaat het best in een oven op zon 160/180 graden. Duurt ruim 2 uur. Klaar! Wil je ze nu eten, dan moet je een koekepan gebruiken, daar gooi je een dikke laag olie in, zeker 2 cm, en als die goed heet is kun je de papadums bakken, beide kanten zon 5 tot 10 seconden. Even uit laten druipen, en smullen maar. (Natuurlijk wel iets lekkers erbij maken) Je kunt de plakken, als je ze eenmaal gedroogd hebt, ook invriezen. En het belangrijkste: niet te zuinig met peper en zout. Je kunt ook experimenteren met andere kruiden, wat je lekker vindt. | |
RobinOok | woensdag 3 maart 2010 @ 17:17 |
quote:Nope. | |
mensionxl | donderdag 4 maart 2010 @ 13:29 |
Hallo Piet, Hoe kan ik sinaasappels confijten om orangettes (zo noemen we ze in België, geen idee hoe ze in Nederland noemen) te kunnen maken? Voor de mensen die niet weten wat ik bedoel: Bedankt! | |
Pietverdriet | donderdag 4 maart 2010 @ 14:57 |
quote:Goeie vraag, heb hier een vaag recept voor maar dat snap ik zelf niet. Ga eens experimenteren want weten doe ik het niet. | |
Drijfsijs | woensdag 10 maart 2010 @ 13:12 |
Hallo Piet, Ik wilde iets vragen over kip... Ik doe drumsticks altijd eerst een tijdje in de oven, en daarna nog even onder de grill (op 200 graden). Maar het vlees wordt nooit zo mals en wit zoals die gegrilde kippen die je op de markt kan kopen. Het blijft altijd een beetje....ja, rozig of zo. Wel gaar natuurlijk, maar niet wit. Dus! Ik wil graag weten hoe ik dat effect kan bereiken met een hetelucht oven en een grill (grill in de oven dus). Bedankt! | |
Pietverdriet | woensdag 10 maart 2010 @ 13:35 |
quote:Hoe lang liggen ze in de oven? Mijn kipvleugels gaan er altijd minstens een uur in, vaak nog langer, bij 175 graden. | |
Erasmo | zaterdag 13 maart 2010 @ 13:24 |
quote:Ik heb hier een frans kookboek liggen met een recept maar volgens mijn doe je er meerdere dagen over, het is in ieder geval een behoorlijk bewerkelijk proces... Ik heb hier kipfilet en witlof liggen, en vanavond wil ik kip met witlof maken Het lijkt mij wel wat om het een met het ander te vullen en dan de oven in, maar kan ik beter de kip in de witlof doen of de witlof in de kip? | |
Pietverdriet | zaterdag 13 maart 2010 @ 13:45 |
Waarom maak je geen salade van de witlof en rol je de kipfilets in coppa of gerookt spek en braad die in de oven? | |
Erasmo | zaterdag 13 maart 2010 @ 13:56 |
quote:Omdat ik altijd al salade maak van de witlof Ik wil zeg maar een variatie op de bekende witlof met ham en kaas uit de oven... Coppa heb ik niet meer, heb nog wel een onsje nagelhout liggen... Ik denk dag ik het zo ga doen: Kern uit de witlof, kip omwikkeld met nagelhout ering. Kern opsnijden, grillen en met wat sojasaus erbij serveren. Of gaan er zo dingen uitdrogen of zompig worden? | |
Pietverdriet | zaterdag 13 maart 2010 @ 14:20 |
quote:Het klinkt naar iets dat ik als ik het voorgezet krijg uit beleeftheid zou eten. | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 13 maart 2010 @ 15:31 |
Piet, weet jij ongeveeer hoe heek smaakt? We willen het in een curry verwerken. | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 13 maart 2010 @ 15:36 |
Piet Piet! Gewoon nieuwsgierigheid he; wat voor werk doe je (leasebak a 40k dus vast geen kok) en wat is je culi achtergrond? Je schrijft erg vermakelijk trouwens | |
Pietverdriet | zaterdag 13 maart 2010 @ 17:02 |
quote:Lekker, lijkt wat op schelvis met wat wijting achtigs. | |
Pietverdriet | zaterdag 13 maart 2010 @ 17:10 |
quote:Tegenwoordig ben ik vooral bezig met reorganisaties en interimmanagement van afdelingen die niet lopen. | |
Erasmo | zaterdag 13 maart 2010 @ 18:50 |
quote:Ik kwam nog wat witte wijn tegen die op moest dus ik heb dit gemaakt, met toevoeging van wat gorgonzola. | |
Isegrim | zondag 14 maart 2010 @ 19:03 |
Avocado's moet je gewoon op de markt kopen. Gister nog vijf stuks voor een euro gehaald. Die ga ik vanavond samen met gerookte zalm verwerken tot een salade. Ik heb nog nooit zelf papadums gemaakt, maar ik moet eerlijk zeggen dat dat nou net één van de weinige dingen uit de Indiase keuken is waar ik niet zoveel aan vind. Ik heb dan liever chapati's, of beter nog, puri's. [ Bericht 0% gewijzigd door Isegrim op 14-03-2010 19:53:56 ] | |
Isabeau | zondag 14 maart 2010 @ 19:41 |
Vijf avocado's voor een euro! Die dingen zijn zooo lekker (en megagezond! Ook heerlijk gewoon op brood ) | |
Isegrim | zondag 14 maart 2010 @ 19:53 |
Haal ze regelmatig voor dergelijke bedragen op de markt en meestal zijn het goeie. Het komt wel eens voor dat je er eentje moet weggooien, maar voor dat bedrag geeft dat helemaal niet. | |
inZanity | dinsdag 16 maart 2010 @ 06:48 |
Piet(of iemand anders natuurlijk) heb je ook een tip om minder last te hebben van huilen bij het snijden van uien..? | |
Pietverdriet | dinsdag 16 maart 2010 @ 07:15 |
quote:Leg de snijplank op het fornuis en zet de afzuigkap aan op 10 | |
SeaOfLove | dinsdag 16 maart 2010 @ 09:06 |
isegrim, waar in rotterdam ga je naar de markt en op welke dagen is het? markt hier in delft is echt ruk, groenten in de supermarkt in de aanbieding is vaak nog goedkoper. | |
Isegrim | dinsdag 16 maart 2010 @ 09:12 |
quote:Op zaterdag, Binnenrotte. Afrikaanderplein is nog goedkoper. Binnenrotte is ook op dinsdag. | |
Isegrim | dinsdag 16 maart 2010 @ 09:13 |
En alleen bij buitenlanders kopen. De Nederlanders verkopen troep en zijn duur. | |
SeaOfLove | dinsdag 16 maart 2010 @ 09:25 |
quote:dat is dus het probleem in delft, geen buitenlanders In dordt kocht ik me ook helemaal scheel bij de marokkaan. Misschien dus zaterdag naar rotterdam, eerst even overleg met vriend | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 16 maart 2010 @ 09:27 |
quote: quote:En Afrikaander ook op woensdag. En Binnenrotte ook in kleine vorm vaak (niet altijd ) op Zondag. Nu nog de 1 na grootste en 2 na grootste markten van Nederland, zodra de markthal bij Binnenrotte af is de grootste en 2 na grootste van Nederland. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 16 maart 2010 @ 09:33 |
Overigens heeft Rotterdam al eerder een mooie overdekte winkel-hal gehad, alleen daar hebben de Duitsers een bom op gegooid | |
SeaOfLove | dinsdag 16 maart 2010 @ 09:37 |
wow! dat is gigantisch daar | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 16 maart 2010 @ 10:54 |
quote:T'is best fors ja Binnenrotte op Googlemaps. Links bij Nieuwsstraat komt die mega-hal te staan. 30 meter boven de markt wonen Isegrim en ik. Op Afrikaanderplein staat die "T" vol met kramen. En nu stop ik weer met offtopic gebrabbel | |
Isegrim | dinsdag 16 maart 2010 @ 11:05 |
Ik vind dat wij een appartement in die markthal gaan kopen. /offtopic | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 16 maart 2010 @ 11:10 |
Dan hebben we 3 huizen | |
Pietverdriet | woensdag 17 maart 2010 @ 23:13 |
Wordt * Pietverdriet dan een keer uitgenodigd? | |
Isegrim | donderdag 18 maart 2010 @ 00:00 |
quote:Je was al lang uitgenodigd. | |
SeaOfLove | donderdag 18 maart 2010 @ 04:38 |
ik ben eigenlijk wel erg benieuwd naar piet irl in mijn gedachten zie ik hem voor me als een gigantische man die zich te goed doet aan een braadstuk van onmetelijke proportie's | |
Ewelina | zaterdag 20 maart 2010 @ 12:19 |
quote:Dat idee heb ik ook wel een beetje eigenlijk Misschien omdat ik het idee heb dat ie altijd uitgebreid eet. Maar goed, dat hoeft natuurlijk niet alles te zeggen | |
Isegrim | zaterdag 20 maart 2010 @ 12:32 |
Hij noemt zichzelf een dikke ouwe nicht, dus jullie hebben wrs. wel een beetje gelijk. | |
Fargo | maandag 22 maart 2010 @ 14:17 |
Oke, ik (absolute nono in de keuken) ga vanavond mijn vriendin verrassen met een lekker hoofdgerecht, salade met gegrilde kabeljauw. Hieronder de ingredienten en de bereiding: Ingredienten: 300g kabeljauwfilet 6 plakjes ontbijtspek 8 cherry tomaten 1 bosui 4 tl Franse mosterd zout en versgemalen peper 2 el citroensap 7 el olijfolie 1 zakje jonge bladsla (80g) Oké, dit heb ik allemaal in huis gehaald vanmorgen. Stap één is gezet. Joeghei! Maar nu het volgende. Ik wil me vanavond op zo weinig mogelijk dingen hoeven concentreren. Mijn vraag aan jullie is dus wat ik van onderstaande bereiding nu alvast kan doen, zodat ik dat straks in the heat of the moment niet meer hoef te doen? Bereiding: 1. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Dep de kabeljauw droog. Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig. Halveer de tomaten. Snijd de bosui in ringetjes. 2. Roer een dressing van de bosui met 2 tl mosterd, snufje zout, peper, citroensap en 5 el olijfolie. 3. Meng 2 tl mosterd met 2 tl olijfolie en bestrijk hiermee de kabeljauw. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal onder de grill en rooster de vis in ca 8 minuten gaar. 4. Verdeel de sla met de tomaten, kabeljauw en spek over de borden en besprenkel met de citroendressing. Zo staat het dus aangegeven. Nogmaals, kan ik sommige dingen nu al doen, bijvoorbeeld de dressing maken en afgedekt in de koelkast laten staan tot een uurtje of 7? Wat andere vragen die in me opkomen: - moet de ovenschaal waar de kabeljauw in gaat ingevet worden? - Dat ontbijtspek is toch al afgekoeld als ik dat al knapperig bak voordat die kabeljauw de oven ingaat? Of is dat ook de bedoeling? | |
RobinOok | maandag 22 maart 2010 @ 14:25 |
Wat je alvast kunt doen: Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig. (bewaren in keukenpapier) Halveer de tomaten. Snijd de bosui in ringetjes. Roer een dressing van de bosui met 2 tl mosterd, snufje zout, peper, citroensap en 5 el olijfolie. Meng 2 tl mosterd met 2 tl olijfolie en zet apart. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal (als ovenschaal in ijskast past) (koud spek kan best, maar dan moet het wel echt goed krokant uitgebakken zijn) (beetje olie in de ovenschaal kan geen kwaad als je bang bent dat het aanbakt) | |
Pietverdriet | maandag 22 maart 2010 @ 14:33 |
Ja dat ontbijtspek is al afgekoeld als je de Kabeljauw klaar hebt, en dat was waarschijnlijk de bedoeling. Wat je ook kan doen is de kabeljauw in spek wikkelen en dan in een ovenschaal in de oven zetten. | |
RobinOok | maandag 22 maart 2010 @ 14:41 |
Nee joh, dan krijg je soggy spek. Jakkes. | |
Pietverdriet | maandag 22 maart 2010 @ 14:42 |
quote:Niet als je kabeljauw vers is. | |
RobinOok | maandag 22 maart 2010 @ 14:43 |
Echt wel! Echt niet dat je spek knapperig krijgt als ie om zoiets als vis heen zit. Dat zie je toch ook al die duizenden keren dat ze het bij masterchef en al die andere kookprogramma's gedaan hebben. Niet doen hoor, Fargo!! | |
Fargo | maandag 22 maart 2010 @ 15:32 |
Hehe oké, ik zal er mee uitkijken Eerlijk gezegd was ik het toch al niet van plan, want het spek zit er eigenlijk voor mij bij. MIjn vriendin eet niet zo heel graag vlees, dus om de vis heen wikkelen was toch al geen optie. Zeer veel dank voor de antwoorden. Ik ga nu aan de slag! | |
DevilsAndDust | maandag 22 maart 2010 @ 15:36 |
Wat ben je toch ook een schatje! . Succes, Fargo! | |
Fargo | maandag 22 maart 2010 @ 15:39 |
Haha, ik moet oefenen. Heb haar met Kerst een 3-gangen diner beloofd | |
Fargo | maandag 22 maart 2010 @ 16:00 |
Zeg, dat spek...moet ik dat nu in de koelkast bewaren? En die halve tomaatjes...moet ik die afgedekt bewaren? | |
Omnifacer | maandag 22 maart 2010 @ 16:14 |
quote:Dat spek zou ik op kamertemperatuur laten komen, dus buiten de koelkast bewaren. Halve tomaatjes weet ik niet | |
RobinOok | maandag 22 maart 2010 @ 16:45 |
Uitgebakken spek kan wel een middagje buiten de koelkast. De tomaten gewoon in een afgedekt bakje in de ijskast bewaren, of in een plastic zakje, kan ook. | |
Fargo | dinsdag 23 maart 2010 @ 09:16 |
Bedankt allemaal. Het is heerlijk gelukt! | |
Isegrim | maandag 29 maart 2010 @ 00:34 |
Wilde alleen ff melden dat wij vandaag voor het eerst sopropo (bitter gourd) hebben gegeten. We waren er niet bepaald weg van. Erg, erg bitter (hence the name...). | |
RobinOok | maandag 29 maart 2010 @ 00:39 |
Eens. Daarbij valt witlof in het niet he? Ik denk dat je ermee opgegroeid moet zijn. | |
Isegrim | maandag 29 maart 2010 @ 00:40 |
Het lijkt me inderdaad een 'acquired taste'. Ik heb wel mijn portie opgegeten en het went na een paar happen, maar ik geloof niet dat ik het ooit lekker ga vinden. | |
Isegrim | maandag 29 maart 2010 @ 00:47 |
Ik had er trouwens een Indiase curry mee gemaakt. In curry's lust ik zelfs groenten die ik normaal uitgesproken vies vind. Deze niet. | |
LeeHarveyOswald | maandag 29 maart 2010 @ 00:51 |
Dit proefde je ook nog overal doorheen. Jakkes. | |
RobinOok | maandag 29 maart 2010 @ 00:54 |
Ik had ze jaren terug eens met veel moeite gevuld met garnalengehaktprutje, sausje erbij, stomen, schijfjes snijden, roerbakken, weet ik veel. Het was echt veel werk. En ik denk dat het nog best goed gelukt was ook. Maar ja, toen kwam ik erachter dat bittermeloen helemaal niet lekker was! Als iemand me het voorzet zal ik het graag proeven en misschien nog wel helemaal opeten ook, maar zelf maken? Nee, nooit meer. Ik geloof er niet meer in. Inderdaad, zelfs in curries lijkt het me niks. | |
Erasmo | donderdag 1 april 2010 @ 22:49 |
Ik wil morgen beenham met honing en whisky combineren, maar hoe? Ik kom recepten tegen variërend van eerst koken, dan marineren en dan de oven in tot gelijk de oven in en bestrijken maar... Wat zou de beste manier zijn? | |
Pietverdriet | donderdag 1 april 2010 @ 22:51 |
Niet koken, maar op lage temperatuur in de oven garen. Blijft ie mooi roze maar wordt wel gaar. | |
Erasmo | donderdag 1 april 2010 @ 22:53 |
quote:Ok dank je, en dan van te voren marineren of het er pas op strijken terwijl het in de oven ligt? | |
Pietverdriet | donderdag 1 april 2010 @ 23:08 |
quote:Allebei Beste is hem dagenlang te marineren voor je hem braad. Pekelen is ook lekker | |
Erasmo | donderdag 1 april 2010 @ 23:17 |
Ik ga hem er nu in leggen Zal morgen het resultaat posten | |
SeaOfLove | zaterdag 10 april 2010 @ 19:50 |
Ik ben me vandaag helemaal te buiten gegaan op de markt in rotterdam Daar heb ik ook mei-knollen gekocht, maar ik heb werkelijk waar geen flauw idee wat ik er mee moet Dusss.... vertelvertelvertel | |
Pietverdriet | zaterdag 10 april 2010 @ 19:53 |
quote:Schoonborstelen, bladaanzet er af halen en in kwarten snijden. Kort koken tot beetgaar, beetje citroenboter erover, of een echte hollandaise, heerlijk, smaak ergens tussen asperges en radijsjes in. Ik vind het een van de lekkerste groenten. | |
SeaOfLove | zaterdag 10 april 2010 @ 20:02 |
quote:ah klinkt lekker en lente/zomers, vandaar de naam dus Ben benieuwd, laat t wel weten als ik ze gegeten heb. Wat is voor jou btw kort koken? 5 minuten of 10 minuten ofzo? | |
Pandora73 | zaterdag 10 april 2010 @ 20:28 |
quote:En, waar blijft het resultaat nou? | |
Pietverdriet | zaterdag 10 april 2010 @ 20:55 |
quote:Ik vind 5 minuten meer dan genoeg, maar hou van groenten die nog wat harder zijn. | |
Erasmo | zaterdag 10 april 2010 @ 22:48 |
quote:Oeps vergeten Het resultaat dobbert onderhand rond in de waterzuivering, maar het was wel lekker | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 24 april 2010 @ 14:12 |
Piet, ik heb een potje clotted cream staan. Dat is al een poosje open en het is zuur geworden. Er staat geen schimmel op ofzo. Kan ik dat morgen als zure room in mijn aspergesoep gebruiken? | |
Pietverdriet | zaterdag 24 april 2010 @ 14:35 |
quote:Mmm, ik zou het niet doen | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 24 april 2010 @ 14:49 |
Isegrim roept: "Want?" | |
Pietverdriet | zaterdag 24 april 2010 @ 15:35 |
quote:Weet jij veel wat daar allemaal in gegroeid is? Ik ben daar wat voorzichtig, geen zin in slingerpoep | |
Paranoot | maandag 26 april 2010 @ 22:51 |
niet echt een 'hoe maak ik het klaar'-vraag, maar weet jij misschien wat -behalve de kleur- het verschil is tussen witte en bruine kippeneitjes? ik heb altijd de voorkeur voor bruin, vind ze er 'gezonder' uitzien, maar dat is waarschijnlijk onzin? | |
Pietverdriet | dinsdag 27 april 2010 @ 08:11 |
quote:Jep, volledige onzin, de kleur van de eischaal is afhankelijk van het kippenras, niet van hoe die gehouden wordt of wat ie te eten krijgt. Witte scharreleieren zijn echter vrijwel onverkoopbaar omdat dit bruin is goed gevoel zeer wijd verspreid is. | |
Paranoot | dinsdag 27 april 2010 @ 08:14 |
grappig is dat, er zijn zoveel mythes rond eten | |
DrukVout | dinsdag 27 april 2010 @ 14:57 |
Hoe maak ik het beste asperges klaar? Het zijn vrij dikke asperges. Niet mega dik, maar wel de dikste in het bakje. Ik lees namelijk enorm veel uiteenlopende recepten. 5min koken - 10-15min in water afkoelen 15-20min koken 2min koken - afkoelen tot ze koud zijn (Blergh ze moeten warm zijn) stomen Oven Bomen/bos verhaal natuurlijk.... | |
Pietverdriet | dinsdag 27 april 2010 @ 15:38 |
Gewoon, schillen(in water leggen) en de schillen in een pan met water koken ca half uur. Dan de schillen uit het water halen en uitwringen. Je kookt de asperges nu in dat kookvocht, dat zo naar asperges smaakt dat de asperges geen smaakverlies hebben in dat water. Je kookt ze zolang tot ze zo gaar zijn als jij ze wilt hebben. Hoe lang dat is hangt van de asperges af. Belangrijk is dat je asperges vers koopt, bij een aspergeteler het liefst direct. | |
SeaOfLove | dinsdag 27 april 2010 @ 17:54 |
quote:de kleur van eischaal wordt bepaald door de kleur van de lelletjes van het kipje | |
Pietverdriet | dinsdag 27 april 2010 @ 17:57 |
quote:Komt overeen met, zou ik eerder zeggen. | |
SeaOfLove | dinsdag 27 april 2010 @ 19:00 |
quote:een ras hoeft niet altijd hetzelfde kleurtje lel te hebben | |
Pietverdriet | dinsdag 27 april 2010 @ 19:04 |
quote:Ik dacht dat een ras altijd dezelfde kleur eieren had? Maar het lelletje bepaald natuurlijk niet de kleur, dat is genetisch bepaald. | |
sigme | dinsdag 27 april 2010 @ 19:10 |
quote:Het lelletje bepaalt natuurlijk niet de kleur, maar aan de kleur van de lel kan je zien welke kleur eieren de kip legt. | |
SeaOfLove | dinsdag 27 april 2010 @ 19:17 |
quote:de kleur van de lel is genetisch bepaald ja en door dat ook de kleur eitjes | |
SeaOfLove | dinsdag 27 april 2010 @ 19:21 |
wat ik me wel afvraag is hoe het kan dat een kip een ei met dubbele dooier legt. één van de tjiks heeft dat laatst gedaan | |
Pietverdriet | dinsdag 27 april 2010 @ 19:26 |
Bij jonge kippen is het soms dat er twee eitjes tegelijk de eisprong maken. Dan vormen zich in de eischaal niet één maar twee eidooiers. | |
SeaOfLove | dinsdag 27 april 2010 @ 19:41 |
quote:ja echt? grappig, wist ik niet heb afgelopen weekend wel weer genoten van de kipkes, ze zijn helemaal tam nu ze broeds zijn Groot verschil ook tussen knofje (barnevelder) en de 3 sierkippen | |
Pietverdriet | dinsdag 27 april 2010 @ 19:42 |
quote:Heb je een Haan? | |
SeaOfLove | dinsdag 27 april 2010 @ 19:46 |
quote:nee, maar de kippen doen wel of ze broeds zijn Kipkes zijn echt leuk | |
Pietverdriet | dinsdag 27 april 2010 @ 19:49 |
quote:Dat verklaard waarom de kipjes tammer zijn, als je een haan hebt zijn ze veel angstiger, zonder haan veel aanhankelijker. Weet niet of dat wetmatig is, maar wel zo bij alle mensen die kippen hebben die ik ken. En kipjes zijn idd leuk | |
SeaOfLove | dinsdag 27 april 2010 @ 20:07 |
quote:heb je mijn kippentopic al gezien? ik ga nu voor het geitje Daarna een ezel, tuin van vriendlief is grootgenoeg | |
sigme | dinsdag 27 april 2010 @ 20:12 |
quote:Ik kan geen topic vinden? Linkje? | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 27 april 2010 @ 20:26 |
quote:zeg zeg zeg... een geitje.... dit gaat over klaarmaken he, niet over veehouden! als jij je geitje wilt klaarmaken mag je posten in dit topic daarover, anders niet! | |
sigme | dinsdag 27 april 2010 @ 20:39 |
quote:Euh, ik heb vandaag de varkens eens opgemeten en aan de hand daarvan berekend hoe zwaar ze ongeveer zijn. Kilo of 60 à 70. Die moeten dus nog even doorgroeien. Piet, moet je bij de bereiding van zo'n ouderwets varkensras nou nog aanpassingen plegen? Jij gooit wel eens een lapje livar in de pan nietwaar? | |
flappiewappie | dinsdag 27 april 2010 @ 22:59 |
Weet niet of dit het goeie topic is, maar ben voor een vriend opzoek naar een recept. Gaat om een afghaans recept van koekjes/zoetigheid op honing basis (het heet iig geen khatai). Als je ze eet blijven ze echt goed plakken aan al je tanden. Bovenop zit wat pistache kruimel. Is er iemand die weet hoe die dingen heten? Of hoe je ze moet maken? | |
Paranoot | dinsdag 27 april 2010 @ 23:00 |
klinkt als baklava | |
flappiewappie | dinsdag 27 april 2010 @ 23:03 |
quote:Zo smaakt het ook een beetje, alleen dan "droog" en compacter.... | |
SeaOfLove | woensdag 28 april 2010 @ 00:29 |
quote:lieverd, ik zou eigenhandig mijn kippen slachten, zo zou ik dat ook doen met geiten | |
SeaOfLove | woensdag 28 april 2010 @ 00:36 |
dubbel [ Bericht 99% gewijzigd door SeaOfLove op 28-04-2010 00:42:38 ] | |
SeaOfLove | woensdag 28 april 2010 @ 00:40 |
quote: | |
LeeHarveyOswald | woensdag 28 april 2010 @ 09:19 |
quote:Kan je er niet een soort Iberico van maken? Eikenbos aanplanten, ze daar laten scharrelen, en dan af en toe een hand eikels er tussen gooien | |
minilot | woensdag 28 april 2010 @ 09:43 |
quote:! Piet, dat rechtop koken van asperges, is dat nou echt nodig? Ik heb geen zin om moeilijk te doen, amar als het moet, dan moet het. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 28 april 2010 @ 10:08 |
quote:Waarom je asperges koken? Alle smaak verdwijnt in je water. Roerbak ze, in een klontje roomboter of wat olijfolie. Doe er karwijzaad, venkel en koriander bij, heerlijk | |
DrukVout | woensdag 28 april 2010 @ 11:06 |
quote:Thanx ze waren heerlijk! | |
Lienekien | woensdag 28 april 2010 @ 11:08 |
quote:Ik kook ze liggend in een braadpan (die is breed genoeg). Gaat prima, asperges smaken heerlijk. | |
DrukVout | woensdag 28 april 2010 @ 11:10 |
quote:Gisteren nog wat andere methodes gelezen. Schillen, in vacuum verpakken, koken, eten Schillen, in een theedoek boven water, koken, eten. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 28 april 2010 @ 11:26 |
quote:Zolang ze maar niet in aanraking met water komen | |
Pietverdriet | woensdag 28 april 2010 @ 18:21 |
quote:Heb dat nog nooit gedaan. | |
Pietverdriet | woensdag 28 april 2010 @ 18:22 |
quote:Ik eet ze het liefst met een klassieke Hollandaise | |
SeaOfLove | woensdag 28 april 2010 @ 18:34 |
quote:maar wat is dan het idee erachter dat je ze rechtop zou moeten koken? ik doe ze btw ook altijd horizontaal koken. | |
RobinOok | woensdag 28 april 2010 @ 19:10 |
Dat de delicate kopjes eerder stomen dan koken en dat ze niet beschadigen. Ik heb zo'n aspergepan, ik vind het een onding. Iets (terug) aan de kook brengen in die pan duurt eeuwen. | |
SeaOfLove | woensdag 28 april 2010 @ 19:18 |
Tnx robin Door dit topic nu opeens zin in asperges gekregen Had vriendlief morgen vis beloofd, dus vis en asperges op het menu | |
Pietverdriet | woensdag 28 april 2010 @ 20:47 |
quote:Om aspergepannetjes te verkopen denk ik | |
flappiewappie | woensdag 28 april 2010 @ 21:08 |
quote:Sohan Qom | |
kabouter.muts | woensdag 28 april 2010 @ 21:25 |
Asperges in de boter (veel!) gaarsmoren is ook erg lekker! | |
Pietverdriet | woensdag 28 april 2010 @ 22:28 |
quote:Alles wat je in boter gaarsmoort is lekker. | |
Pietverdriet | woensdag 28 april 2010 @ 22:29 |
quote:Geen lapjes, maar braadstukken. Nee, je hoeft geen aanpassingen te doen. | |
Pietverdriet | woensdag 28 april 2010 @ 22:30 |
quote:Ik heb geen idee, sorry | |
Paranoot | woensdag 28 april 2010 @ 23:30 |
quote:het zou me niets verbazen | |
FkTwkGs2012 | woensdag 28 april 2010 @ 23:37 |
quote:ik denk eerder om de aspergekopjes te beschermen. je hoeft de schillen trouwens niet voor te koken; zonde van de tijd en energie. gewoon de schillen onderin de pan mee laten komen. mnomnomnom | |
Pietverdriet | donderdag 29 april 2010 @ 00:12 |
Nadat je de schillen en de asperges hebt gekookt, kan je het vocht inkoken (en eventueel) invriezen om te gebruiken als basis voor aspergesoep. | |
Braamyo | donderdag 29 april 2010 @ 00:23 |
kamer sluitke==k kweit, wacht kjanr kaner open gemaakr,,,,,,, en ik ben me sleutel kwijt, gvr, en dronken. | |
Paranoot | donderdag 29 april 2010 @ 00:25 |
volgens mij zit je hier verkeerd | |
FkTwkGs2012 | donderdag 29 april 2010 @ 01:40 |
quote:Da's nog wel een goed idee ja | |
SeaOfLove | donderdag 29 april 2010 @ 04:06 |
quote:laten we deze dan maar even bewaren | |
Braamyo | donderdag 29 april 2010 @ 07:44 |
quote:*heeft weer een helder hoofd* wat heb ik gister voor een wazige tekst opgeschreven, ik snap het zelf niet eens. edit: ziet nu ook de topic waar die het in gepost heeft* Oops sorry ! [ Bericht 6% gewijzigd door Braamyo op 29-04-2010 09:48:02 ] | |
LeeHarveyOswald | donderdag 29 april 2010 @ 14:06 |
quote:Ik dacht, er zijn 2 dingen mogelijk: - Die wil zijn ongenoegen over de kwijtgeraakte kamersleutel melden in het SC topic, en vergist zich in het topic - Die wil een smsje sturen naar iemand dat hij zn kamersleutel kwijt is, maar zit in een invoerveld op Fok! te typen op zn mobiel.... | |
Braamyo | donderdag 29 april 2010 @ 21:48 |
quote:Ik ga voor optie 3 Hij post traditie getrouw 1 berichtje als hij dronken is op de Cul SC, maar had er geen rekening mee gehouden dat hij echt zo kassie lam was dat hij de verkeerde topic aanklikte Schaam me ogen uit me kop | |
Pietverdriet | donderdag 29 april 2010 @ 21:50 |
Kunnen we verder On topic gaan? | |
Pietverdriet | zaterdag 8 mei 2010 @ 17:51 |
Had net een idee, om een keuken studio in te richten in mijn huis, daar video´s en fotos te maken om vervolgens een website op te zetten met een soort interactief kookprogramma. Moet eens gaan rekenen wat dit zou gaan kosten. | |
LeeHarveyOswald | zondag 9 mei 2010 @ 15:47 |
quote:Tof. Hulp nodig? | |
Voici | zondag 9 mei 2010 @ 17:27 |
Klinkt goed, er zal ongetwijfeld animo voor zijn. | |
Erasmo | zondag 9 mei 2010 @ 17:38 |
quote:Moet goed te doen zijn, het duurste(5D) heb je al. | |
LeeHarveyOswald | zondag 9 mei 2010 @ 18:13 |
quote:Als je video's in hoge kwaliteit gemaakt met een 5D wilt gaan uitzenden, dan is de 5D niet het duurste Zeker niet als je uitgaat van 5 jaar afschrijving, en je maandelijkse afrekening voor je bandbreedte. | |
Pietverdriet | zondag 9 mei 2010 @ 18:25 |
quote:Wat dacht je van de keuken? Maar zit nog steeds te denken om een huis te kopen in Duitsland, en dan ga ik natuurlijk niet nu veel geld investeren in een studio hier. | |
LeeHarveyOswald | zondag 9 mei 2010 @ 18:52 |
quote:Meer dan een gewone keuken en een forse bouwlamp heb je toch niet nodig (naast 2/3 camera's, website, etc) | |
Pietverdriet | zondag 9 mei 2010 @ 18:54 |
quote:In mijn eigen keuken kan je niet filmen, en ik wil het goed doen, dan maar een jaartje wachten. | |
tjoptjop | zondag 9 mei 2010 @ 22:42 |
Is er iets te doen tegen die enorm ranzige urine geur na het eten van asperges | |
Isegrim | zondag 9 mei 2010 @ 23:04 |
Nee. Dat moet je er voor over hebben. | |
tjoptjop | zondag 9 mei 2010 @ 23:56 |
quote: Adem inhouden dus | |
Isegrim | maandag 10 mei 2010 @ 08:23 |
Niet iedereen heeft er last van trouwens. Ze zijn er alleen nog niet achter of dat komt doordat sommige mensen die stof niet kunnen ruiken of doordat ze 'm zelf niet produceren. Dus er is hoop voor de toekomst, wie weet kom je er ooit met wat genetische manipulatie vanaf. | |
Erasmo | maandag 10 mei 2010 @ 10:53 |
Iemand, ik ga vanavond voor 9 mensen lasagne maken en ga voor de saus ongeveer volgens dit recept werken: http://www.coquinaria.nl/recepten/03.5recept.htm Lijkt me een recept waar een normaal gezin meerdere dagen van kan eten, maar zou dit genoeg zijn? Ik ben echt slecht in benodigde hoeveelheden schatten Er komt uiteraard ook bechamelsaus bij maar dat kun je makkelijk bijmaken. [ Bericht 12% gewijzigd door Erasmo op 10-05-2010 11:22:17 ] | |
Pietverdriet | maandag 10 mei 2010 @ 15:27 |
quote:Nee, helaas niet. Maar zet een raam open bij het piesen. | |
Pietverdriet | maandag 10 mei 2010 @ 15:31 |
quote:Als je nog brood en een salade er bij serveert moet het gaan, tenzij je Schrans Bunker, Dok Werker, Hendrik Onger-Lap, Victor Veelvraat, etc te eten krijgt. Als je een groot genoeg blik hebt kan je natuurlijk de hoeveelheden verdubbelen. Je kan lasagna ook prima invriezen en het is heerlijk om op te biepen als je geen zin hebt om te koken. Dit doe ik namelijk als ik zoiets als lasagna maak. Ik maak veel meer. | |
Erasmo | maandag 10 mei 2010 @ 15:57 |
Ik heb alles grofweg verdubbeld, inderdaad met het idee dat het anders de vriezer in kan. Helaas alleen gekookte ham kunnen vinden | |
Pietverdriet | maandag 10 mei 2010 @ 16:00 |
quote:Geen gekookte ham gebruiken, kan je nog beter ontbijtspek gebruiken. Wat voor een gat woon je waar je alleen gekookte ham hebt? | |
Erasmo | maandag 10 mei 2010 @ 16:03 |
quote:Ik zit nu even een tijdje in Bosnië | |
Pietverdriet | maandag 10 mei 2010 @ 16:04 |
quote:daar hebben ze heerlijke droge hammen weet ik uit ervaring. | |
uniekhoorn | maandag 10 mei 2010 @ 16:05 |
Piet wat is in principe (smaken verschillen natuurlijk) het lekkerste lever dat je traditioneel bakt met bloem, ui en spekjes? Rund? Kip? Varken? Heb nog een lever van een lam in de vriezer maar die durf ik niet te maken want lever maar vooral lam is al zo sterk, die combinatie lokt absoluut niet. | |
Erasmo | maandag 10 mei 2010 @ 16:08 |
quote:Plaats waar ik nu zit valt vies tegen, gelukkig zit er dan weer wel een forellenkwekerij om de hoek, gisteren forelletjes op de bbq gedaan die een half uur daarvoor nog in het water zaten | |
Pietverdriet | maandag 10 mei 2010 @ 17:08 |
quote:Ganzenlever natuurlijk, kalfslever geldt onder de levereters ook als delicaat, maar ben behalve van de Foie Grass geen echt grote fan van lever. | |
Xenomaniac | dinsdag 18 mei 2010 @ 21:21 |
Piet, waarom zakken krenten en rozijnen in brood of gebak bij mij altijd naar beneden en bij de bakker niet? | |
Isegrim | dinsdag 18 mei 2010 @ 21:54 |
Je moet ze eerst weken in heet water. Dan zakken ze niet. | |
RobinOok | dinsdag 18 mei 2010 @ 21:57 |
En/of "dusten" met bloem. Tenminste, dat doe ik als ik cake bak met stukjes. Bijvoorbeeld appelcake. Stukjes appel eerst met wat armagnac of zo laten weken. Daarna flink bestuiven met bloem. En die op het laatst door het beslag. | |
Xenomaniac | dinsdag 18 mei 2010 @ 22:06 |
Bedankt! Zit er nog een bepaalde tijd aan dat weken? | |
Snarf | woensdag 19 mei 2010 @ 00:07 |
Beste Piet, Maggi heeft al een poosje "Basis voor heldere tomatensoep" in het assortiment. Een potje geconcentreerde tomatentoestand die aangelengd en met wat konijnenvoer nog best aardig weg te hakken valt. Toch zou ik graag zelf, met verse ingrediënten, een heldere tomatensoep willen bereiden. Omdat ik niet van soepballetjes houd maar meer van soepvlees, lijkt beginnen met bouillon trekken de eerste stap. Maar dan... wat moet ik nog meer toevoegen om tot een "heldere" tomatensoep te komen? Nog een vraag: heb jij wel eens "gelatinefiltratie" toegepast op iets? Was het wat? | |
RobinOok | woensdag 19 mei 2010 @ 00:34 |
Ikke wel! Keiii-leuk en keeei-makkelijk. Heb er tijdje terug al over geblogd: ijsfiltratie. Glaasje bouillon voor en na clarificatie. En laatst deed ik zoiets met kimchi: Kimchi Consommé. Dat is dus hetzelfde als met tomatensoep/sap of wat je maar wilt. Je pureert de zooi, voegt wat gelatine of agar agar toe, vriest het in, laat het ontdooien en hoppa, supergeconcentreerde, superheldere consomme zonder smaakverlies! Ik heet dan wel geen Piet, maar dit moest effe. [ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 19-05-2010 12:59:58 ] | |
Erasmo | vrijdag 21 mei 2010 @ 12:14 |
Ik wil morgen een appeltaart bakken, maar ik heb geen zin om vroeg in de keuken te staan. Heeft het nadelige gevolgen voor de taart als ik hem vanavond al prep zodat hij morgen alleen nog maar in de oven hoeft? | |
Isegrim | vrijdag 21 mei 2010 @ 12:16 |
Lijkt me niet zo'n probleem. Zou dan alleen het deeg vast in de vorm doen en die in de koeling zetten, met een pedaalemmerzak eromheen oid. | |
Pietverdriet | vrijdag 21 mei 2010 @ 12:37 |
quote:De appels gaan oxideren en worden bruin, je kan daar wat vitamine Citroensap overheen doen. Als je suiker op de appels doet trekt dat het vocht uit de appels wat de taart nat maakt, wat je zou kunnen opvangen door er rozijnen doorheen te mengen. Verder kan het deeg wat verkleuren als je er eieren doorheen doet. Waarom bak je hem niet vanavond? Denk dat je beter vanavond hem helemaal kan afmaken en morgen eten dan vandaag voorbereiden en morgen bakken en eten. Weet wel zeker dat ie dan beter smaakt. | |
Pietverdriet | vrijdag 21 mei 2010 @ 12:38 |
quote:Versie 12 zal ik dan maar Het vraag het Robin en Piet hoe maak in het klaar topic noemen. Ik zie de flauwe grappen al weer komen trouwens. | |
Isegrim | vrijdag 21 mei 2010 @ 13:17 |
Hoe maken Robin en Piet elkaar klaar enzulks. | |
RobinOok | vrijdag 21 mei 2010 @ 13:58 |
Ik vind dit wel genoeg:quote:Ik hoef niet in een titel. Zeker niet als het van die enge grapjes op gaat leveren. | |
Pietverdriet | vrijdag 21 mei 2010 @ 14:00 |
quote:Okay. Vanavond Grieks? (eten) | |
Erasmo | vrijdag 21 mei 2010 @ 14:23 |
quote:Ok geen goed plan dus. Waarom niet vanavond? Omdat er imho weinig dingen lekkerder zijn dan een taart die net uit de oven komt | |
Pietverdriet | vrijdag 21 mei 2010 @ 14:30 |
quote:Bak hem dan bijna af, schuif je hem morgen nog even 10 minuten in de oven. | |
Snarf | vrijdag 21 mei 2010 @ 14:49 |
quote:Maar wat is je geheime heldere-tomatensoep-geheimpje nou? | |
RobinOok | vrijdag 21 mei 2010 @ 15:00 |
quote:Je kunt het deeg wel vast maken en in plasticfolie in de ijskast leggen. Dat wordt alleen maar lekkerder als het goed gerust is. Springvorm kun je ook alvast invetten, bebloemen en in ijskast zetten. Scheelt toch gedoe. Hoef je morgen alleen 't deeg even uit te rollen en de appeltjes te schillen/snijden. | |
Pietverdriet | vrijdag 21 mei 2010 @ 15:01 |
quote:Heeft robin al uitgelegd. | |
RobinOok | vrijdag 21 mei 2010 @ 15:02 |
quote:dat mag niet van de mods, die halen dat toch meteen weer weg.... | |
Pietverdriet | vrijdag 21 mei 2010 @ 15:02 |
Ik bedenk me net dat ik nog eens een appeltaart wil bakken met amandelmeel ipv bloem. | |
-Mellow- | vrijdag 21 mei 2010 @ 15:11 |
bitterkoekjeskruimels op de bodem is ook lekker | |
Snarf | vrijdag 21 mei 2010 @ 15:32 |
quote:Ik bedoel wat voor soepvlees (biefstuk?) wat voor kruiden brengen de smaak extra naar boven, verse tomaten gebruiken of uit blik? Dat soort dingen. Die gelatinetoestand was een keer om te experimenteren. | |
Pietverdriet | vrijdag 21 mei 2010 @ 15:32 |
quote:De springvorm invetten en bestrooien met amandelsplit ook | |
Pietverdriet | vrijdag 21 mei 2010 @ 15:33 |
Maar er zijn nu eigenlijk helemaal geen goudrenaitte te krijgen, dus welke appels nu te gebruiken voor de Appeltaart? | |
Felixa | vrijdag 21 mei 2010 @ 15:42 |
quote:Ik heb gisteren applecrumble gemaakt en heb Granny Smith's gebruikt. Ging ook goed. Blijft iets steviger dan goudreinetten, maar het resultaat was prima. | |
Isegrim | vrijdag 21 mei 2010 @ 16:21 |
Ik gebruikte ook vaak Granny's, maar heb al in geen jaren meer een appeltaart gebakken eigk. | |
Pietverdriet | vrijdag 21 mei 2010 @ 18:44 |
Eens kijken of van het WE tijd heb. | |
Felixa | vrijdag 21 mei 2010 @ 19:06 |
Ook lekker door de appeltaart; een paar klodders amandelspijs of de bovenkant bestrijken met warme abrikozenjam. | |
Pandora73 | vrijdag 21 mei 2010 @ 21:34 |
Bitterkoekjesweken in apfelkorn en dan verkruimelen en op de bodem, ook jummie. (waarschuwing: bitterkoekjes en dan geweekt en dan verkruimelen is kleffe rotklus) | |
Erasmo | vrijdag 21 mei 2010 @ 23:22 |
quote:Alles staat semi startklaar voor morgen. En ik kwam er net achter dat ik geen weegschaal heb, wordt nog leuk morgen met het deeg maken | |
Isegrim | zaterdag 22 mei 2010 @ 00:07 |
Moet je even omrekenen van gram naar cups naar ml dan kun je het met je litermaat doen. | |
-Mellow- | zaterdag 22 mei 2010 @ 00:36 |
quote:ik zou geen biefstuk als soepvlees gebruiken als ik jou was | |
Pietverdriet | zaterdag 22 mei 2010 @ 08:36 |
quote:Ik vrees dat ik je even kwijt ben, waar ben je nu naar op zoek? | |
Snarf | zaterdag 22 mei 2010 @ 11:27 |
quote:Hoi, ik wil graag een keer de lekkerste zelfgemaakte heldere (dus niet gebonden met room o.i.d.) tomatensoep maken die ik ooit heb geproefd. Dus niet spul uit een potje met water mengen. Geld is van ondergeschikt belang, ik wil graag een keer iets heel lekkers op tafel zetten. Beginnende bij de boillon, wat voor vleesch kan ik het beste gebruiken. Welk soort tomaten smaakt het beste? Welke kruiden smaken het lekkerst. Zijn er groenten die je normaal niet zou gebruiken, maar zó bijzonder zijn dat ik ze erdoor zou kunnen gooien. Dat soort keukengeheimpjes zeg maar. | |
08gnoT. | zaterdag 22 mei 2010 @ 18:38 |
Ik wil kokosmousse maken. Welk kokosproduct kan ik het beste gebruiken, melk of santen? En is er ook een kokosmelk die niet naar blik smaakt? Moet ik naast slagroom nog ei of gelatine gebruiken? Maw wat is een lekker recept | |
krakkemieke | zaterdag 22 mei 2010 @ 18:41 |
quote:Santen is de indische naam voor kokosmelk. Er bestaan blokken , waar je iets vanaf snijdt en oplost in water. En laatst heb ik het in een plastic flesje gekocht. Allebei uit de supermarkt. | |
08gnoT. | zaterdag 22 mei 2010 @ 18:44 |
quote:Ja met santen bedoelde ik die blokken | |
Pietverdriet | zaterdag 22 mei 2010 @ 18:45 |
quote:Ik heb geen idee, nog nooit mousse van kokos gemaakt, maar wat dacht je ervan om gewoon kokos te gebruiken? Verse kokosnoot, vlees er uit halen ontvellen, samen met het sap blenderen, afkoken om allerlei enzymen te vernietigen, gelatine en suiker er in oplossen of gebruik ipv suiker kokossiroop van Monin, velletje of 2, 3 laten afkoelen Intussen de slagroom lobbig slaan en de eiwitten heel stijf. de afgekoelde (maar nog niet stijf geworden) kokos met de slagroom enveloperen (niet roeren, omslaan) en vervolgens met het eiwit nog eens enveloperen. Op laten stijven in de koelkast. Lijkt me nogal korrelig worden trouwens, wellicht toch maar santen gebruiken, of puur de monin siroop gebruiken. Zomaar een paar ideeen. | |
Pietverdriet | zaterdag 22 mei 2010 @ 18:45 |
quote:Kom ik later op terug. | |
08gnoT. | zaterdag 22 mei 2010 @ 18:49 |
quote:Voor korrels was ik ook bang ja, wellicht wat 'echte' kokos ter afwerking. De rest ga ik proberen Welke verhoudingen kokos/slagroom/eiwitten kan ik het beste aanhouden als ik santen gebruik? | |
Pietverdriet | zaterdag 22 mei 2010 @ 18:51 |
quote:1 groot ei per 100 cc slagroom per velletje gelatine schat ik, op 50 gram santen. | |
DonJames | maandag 24 mei 2010 @ 17:21 |
Piet, Hoe maakt men dit soort groente- of kruidengelei? Is dit iets wat je zelf kan? plaatje uit ander topic gejat | |
Pietverdriet | maandag 24 mei 2010 @ 17:34 |
quote:Ja natuurlijk, je maakt gewoon verschillende gelei's na elkaar en die giet je de een na de andere op elkaar, als die eronder gestold zijn. | |
DonJames | maandag 24 mei 2010 @ 17:40 |
quote:Maar hoe maak je die gelei? Ik heb het wel eens van vruchtensap gemaakt (met gelatine), maar hoe maak je dat dan van bv. de afgebeelde provencaalse kruiden? Boerenkoolgelei heb ik ook al eens gehad. Hoe pers je een boerenkool uit? | |
Erasmo | maandag 24 mei 2010 @ 17:44 |
O taartje was trouwens lekker | |
Pietverdriet | maandag 24 mei 2010 @ 17:55 |
quote:Boerenkool koken, blenderen, in een doek, uitwringen? Verse provenciaalse kruiden, boullion van maken, filteren | |
rechtsedirecte | dinsdag 25 mei 2010 @ 22:32 |
Piet, ik heb gister twee ambachtelijk gemaakte venison salami's gekregen. nu wil ik ze enige tijd bewaren om ze wat sterker van smaak te laten worden. Enig idee waar ik dit het beste kan doen? een donkere koele plaats of juist iets warmer? [ Bericht 4% gewijzigd door rechtsedirecte op 26-05-2010 03:43:23 ] | |
misterddude | woensdag 26 mei 2010 @ 17:54 |
piet ik heb uit eigen tuin diverse verse producten alleen mis ik de inspiratie om hier iets anders dan anders mee te maken. op het moment heb ik - asperges - eieren - radijs - spinazie - ijsbergsla, krulsla en eikenbladsla - prei - knoflook ( eigenlijk nog niet helemaal klaar) kan jij/ kunt u hier iets mee verzinnen... mvg een grote fan | |
Pietverdriet | woensdag 26 mei 2010 @ 18:20 |
quote:Een plek waar ie iig goed ventileert Je wilt geen vochtige plek gebruiken omdat ie dan zal gaan schimmelen, met de verkeerde schimmels. | |
Pietverdriet | woensdag 26 mei 2010 @ 18:23 |
quote:Eh, wat wil je nu precies weten? Wat je met die groenten kan? De salades lijken me eenvoudig, met de radijs en de knoflook, olie en azijn? Spinazie koken en uitwringen, serveren bij een steak, of met blauwschimmelkaas over de pasta, of een lasagna mee vullen? De asperges schillen en koken serveren met een hardgekookt eitje? | |
stavromulabeta | woensdag 26 mei 2010 @ 18:28 |
Hoi Piet, Wat zou ik van 700 gram ossestaart kunnen maken als ik geen zin heb in de soep? | |
Pietverdriet | woensdag 26 mei 2010 @ 18:48 |
quote:Zouten en peperen, Aanbraden in boter Blussen met wat rode wijn of kriekenbier, Blaadje laurier, wat knoflook, foelie paar uur stoven en lekker kluiven Lekker maar je vingers gaan wel plakken van de gelatine. | |
stavromulabeta | woensdag 26 mei 2010 @ 19:03 |
quote:Dank je wel, klinkt goed, ga ik van het weekend uitproberen! | |
Erasmo | woensdag 26 mei 2010 @ 23:25 |
Piet(en anderen uiteraard) ik ga je(jullie) weer lastig vallen. Morgen is het weer mijn beurt om te koken, omdat ik nu wel rauwe ham heb gevonden wil ik onderstaand maken, voorafgegaan door een mosterdsoep: Klik Mits ze hier asperges kennen, heb eerlijk gezegd geen idee Maar een van de eters heeft al laten doorschemeren dat asperges een grote nono zijn voor hem, en ik kan maar geen alternatief bedenken, weet iemand hier misschien iets? Waarschijnlijk komen er aardappels en wat extra vlees bij(simpel worstje), heb flinke eters hier. | |
Jessiiie | maandag 31 mei 2010 @ 14:58 |
Ik lees al een tijdje mee, wat weet je veel zeg Piet! maar had zelf nooit echt een vraag.. Maaaaaar, het grote moment is daar Mijn moeder heeft uit Duitsland vlees mee genomen. Het is een groot stuk en lijkt op gerookte ham en er staat K.Rueckenbraten o.knoch.v.schw op. Het is varkensvlees en op het etiket staat ook raucharoma (en het ruikt ook gerookt). Weet jij wat dit is en wat je er mee kunt/moet doen? | |
Pietverdriet | maandag 31 mei 2010 @ 18:52 |
quote:Dat is Kassler Rueckenbraten. Ook bekend als Kassler rib. Is een stuk van het rug van het varken en gerookt voor de smaak. Je kan het bijvoorbeeld aan plakken snijden en in de zuurkool leggen als je die kookt. | |
Pietverdriet | maandag 31 mei 2010 @ 18:58 |
quote:Brocoliestelen, in de lengte aan kwarten snijden en kort koken en dan verder zo bereiden als de groene asperges. Smaakt trouwens bijna hetzelfde vind ik. Of neem spercieboontjes, erg lekker ook, hoewel nog wat vroeg in het jaar voor vers. | |
Pietverdriet | maandag 31 mei 2010 @ 18:58 |
quote:Hoe ist geworden? | |
stavromulabeta | maandag 31 mei 2010 @ 19:20 |
quote:Euh, het weekend was nogal, druk... Het staat nu pas te pruttelen... Dus tegen een uur of 10 weet ik meer | |
krakkemieke | maandag 31 mei 2010 @ 19:31 |
quote:Ik heb ooit zwartzuur van ossestaart gemaakt. De indische variant van boeuf bourgignon zeg maar. Was heel lekker! Ben benieuwd hoe je gerecht wordt! | |
Jessiiie | dinsdag 1 juni 2010 @ 08:21 |
quote:Zoiets dachten we al. We waren zo nieuwschierig dat we er ondertussen al een plakje afgesneden en geproeft hebben, het smaakte zoals verwacht: erg lekker! Toch bedankt! | |
Gripper | dinsdag 1 juni 2010 @ 16:34 |
He Piet, net in het coq au vin topic lees ik een tip van je: maak een roux en bind daarmee de saus. Nou maak ik zelf soepen en sauzen door te beginnen met een roux, en daar dan vervolgens melk/water/bouillon aan toe te voegen. Kun je stukjes roux ook gewoon in een dunne saus kieperen en dan roeren tot het bindt? En hoe dun moet roux zijn om m in een al bestaande saus toe te voegen? | |
Pietverdriet | dinsdag 1 juni 2010 @ 19:34 |
quote:Nee, je mengt de roux met een vloeistof bv wijn of boullion of water en dat voeg je toe aan de cocq au vin | |
stavromulabeta | dinsdag 1 juni 2010 @ 19:38 |
quote:En nu eindelijk het resultaat: Erg lekker, met aardappelen in schil en gemengde groenten. Ik kon het niet laten om bij jouw recept op het einde nog een lepel appelstroop in de saus te gooien. Met de gelatine viel het trouwens wel erg mee, ik ben van varkenspoten wel erger gewend. | |
Miasan | dinsdag 15 juni 2010 @ 15:46 |
Hallo Piet, andere Fok!kers, ik heb hele lekkere feta en gerookte makreelfilet. Ik zou het graag vanavond willen klaarmaken, maar ben totaal inspiratieloos. Wat voor maaltijd kan ik hiermee maken? | |
Pietverdriet | dinsdag 15 juni 2010 @ 20:18 |
quote:Toastjes? | |
Chielus | woensdag 16 juni 2010 @ 13:54 |
Hoi Piet, is er iets lekkers te maken met zemelen? Veel verder als gebruik in brood en muffins kom ik niet. Heb jij enig idee? | |
Pietverdriet | woensdag 16 juni 2010 @ 20:06 |
quote:Door yoghurt mengen met honing? Door het deeg van koekjes? plakje geitenkaas door ei halen en dan door de zemelen en dan bakken in olie? Kipfilet aan stukjes snijden, door ei halen en door zemelen en dan frituren? Waarom wil je zoveel met zemelen? Als je het om de vezels te doen is, kan je ook gewoon groenten eten, zelf koolsla maken, | |
Chielus | donderdag 17 juni 2010 @ 11:50 |
Moet gerechten bedenken met extra veel vezels, dus naast de groente, gedroogde zuidvruchten, volkorenpasta muesliebolllen en volkorenbrood probeer ik graag ook andere dingen uit. Kwam zemelen tegen als losstaand product maar wist eigenlijk niet wat er mee te doen. Maar dit zijn leuke tips waar ik zeker een keer iets mee ga doen. | |
Dunckie | vrijdag 18 juni 2010 @ 17:28 |
Piet weet je misschien een goed restaurant in Arnhem of nabije omgeving? (Waar we met zes man voor max. 500 euro klaar kunnen zijn zon beetje) | |
misterddude | donderdag 24 juni 2010 @ 14:04 |
beste piet. mijn vader en zusje zijn vegetarisch. als ik dan moet koken dan miss ik vaak een goed stuk vlees. vleesvervangers vind ik niets. weet jij misschien een goed recept waar geen vlees bij zit maar waarbij ik dit ook niet ga missen? mvg dennis | |
Pietverdriet | donderdag 24 juni 2010 @ 15:00 |
quote:Waarom moet jij je aanpassen aan hun dieet? Vind dat altijd zo fascistisch aan vegetariërs. | |
Eris | donderdag 24 juni 2010 @ 15:50 |
iemand enig idee wat je kan maken met rauwe niet ingemaakte augurken? We hebben een augurken plant in te staan. Jammer genoeg is het genoeg voor 1 potje augurken | |
RobinOok | donderdag 24 juni 2010 @ 16:01 |
Kimchi van maken. | |
misterddude | donderdag 24 juni 2010 @ 16:20 |
quote:het is niet altijd dat ik me aan moet passen maar het is best lastig als iedereen moet werken thuis om dan snel snel 2 verschillende dingen te maken. in het begin was het zo dat ik zelf ook aan de vleesvervangers moest maar ik hou me nu aan een sojaboon vrij dieet vandaar de vraag of jij iets lekkers wist | |
Pietverdriet | donderdag 24 juni 2010 @ 16:52 |
quote:Salade? Zijn in principe kleine komkommers | |
FutureFairytale | donderdag 24 juni 2010 @ 16:56 |
quote:kimchi met augurken is geen kimchi | |
Erasmo | donderdag 24 juni 2010 @ 16:58 |
quote:Rauwe ingemaakte augurken |