quote:
Daar had ik echt nog nooit van gehoord. Handig zegquote:Op donderdag 28 maart 2024 18:56 schreef sigme het volgende:
Ik mocht eindelijk van mezelf mij de Brot & Taylor aanschaffen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vandaag stoofpot in gemaakt, was goed gelukt.
Ook vandaag een zwik yoghurt- en kwarkculturen binnen gekregen; doel van die B&T is vooral om er yoghurt mee te gaan maken. Maar die slowcookfunctie is wel ook heel fijn, omdat dit ding tenminste een thermostaat heeft. Dus instellen op 90oC en dan gaat het spul ook echt *niet* aan de kook
Nog nooit gezien of van gehoord.quote:Op donderdag 28 maart 2024 18:56 schreef sigme het volgende:
Ik mocht eindelijk van mezelf mij de Brot & Taylor aanschaffen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Je hebt gelijkquote:Op donderdag 28 maart 2024 20:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Nog nooit gezien of van gehoord.
Nagezocht, wat het is/kan.
Het is trouwens Brod&Taylor.
Je hebt het er al vaker over gehad inderdaad. Ben heel benieuwd naar je ervaringen.quote:Op donderdag 28 maart 2024 21:39 schreef sigme het volgende:
[..]
Je hebt gelijk. Wij noemen het ding Briggs & Stratton maar dat is het natuurlijk ook niet
Ik heb het ding al jaren op het oog maar het is wel duur en een paar jaar geleden kon ik enkel reviews vinden voor het gebruik als rijskast. Daar is men laaiend enthousiast over, maar ik ben niet zo'n rijzer en genteresseerd in de andere gebruiksmogelijkheden. Daarover was nu wat meer te vinden en dat trok me over de streep.
sjiek electrische pan met het formaat van een laptopquote:Op donderdag 28 maart 2024 18:56 schreef sigme het volgende:
Ik mocht eindelijk van mezelf mij de Brot & Taylor aanschaffen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vandaag stoofpot in gemaakt, was goed gelukt.
Ook vandaag een zwik yoghurt- en kwarkculturen binnen gekregen; doel van die B&T is vooral om er yoghurt mee te gaan maken. Maar die slowcookfunctie is wel ook heel fijn, omdat dit ding tenminste een thermostaat heeft. Dus instellen op 90oC en dan gaat het spul ook echt *niet* aan de kook
Istie rood?quote:Op vrijdag 29 maart 2024 16:23 schreef foodlover het volgende:
Ik ben er wellicht wat laat mee maar er is een tweedehands Ferrari pizza oventje naar me onderweg hier in Spanje. Helaas met paar dagen vertraagd wegens Semana Santa.
Nota bene van een verkoper uit Itali kan niet wachten om m te gaan proberen.
Doe ik ook alleen met deze flesjes. Mooi formaatje ook ervoor.quote:Op vrijdag 29 maart 2024 16:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Het gaat me niet om de mosterd, maar om deze fles.
Na het opmaken van de mosterd is de verpakking de kroon van de aankoop. Ideaal voor dressings en andere sauzen in te bereiden en over de sla te geven. Doordat er een deksel op zit kan je het goed schudden. Vroeger kreeg je glazen bij de mosterd, een groot gemis dat je geen Tumblers meer krijgt, maar dit is een prima "geschenk" bij de mosterd/
[ afbeelding ]
Ziet er uit als een prima fles ervoor, maar die saus is niets voor mijquote:Op vrijdag 29 maart 2024 16:52 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Doe ik ook alleen met deze flesjes. Mooi formaatje ook ervoor.
[ link | afbeelding ]
Vond 't hooguit een half jaartje lekker, heb nog 1 flesje in de koelkast staan en ik schat zo in dat die over de datum weggegooid gaat wordenquote:Op vrijdag 29 maart 2024 17:00 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ziet er uit als een prima fles ervoor, maar die saus is niets voor mij
Ha, ik ken em als rijskast voor brood, maar ik laat mijn brooddeeg uiteindelijk gewoon op gevoel rijzen.quote:Op donderdag 28 maart 2024 18:56 schreef sigme het volgende:
Ik mocht eindelijk van mezelf mij de Brot & Taylor aanschaffen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vandaag stoofpot in gemaakt, was goed gelukt.
Ook vandaag een zwik yoghurt- en kwarkculturen binnen gekregen; doel van die B&T is vooral om er yoghurt mee te gaan maken. Maar die slowcookfunctie is wel ook heel fijn, omdat dit ding tenminste een thermostaat heeft. Dus instellen op 90oC en dan gaat het spul ook echt *niet* aan de kook
Nee, een groene, zoals het groen van de Italiaanse vlag. Grappig wel de Italiaanse die m verkocht had hem nieuw gekocht in coronatijd, dat ze in lockdown toch pizza kon eten.quote:
Leuk om achtergrond ook van je aankoop te weten.quote:Op vrijdag 29 maart 2024 19:57 schreef foodlover het volgende:
[..]
Nee, een groene, zoals het groen van de Italiaanse vlag. Grappig wel de Italiaanse die m verkocht had hem nieuw gekocht in coronatijd, dat ze in lockdown toch pizza kon eten.
Mijn Italiaanse kennissen zweren bij dat ding. Een Ferrari pizza oventje. Gekocht met het geld wat ze van hun overheid kregen tijdens de lockdown.quote:Op vrijdag 29 maart 2024 16:23 schreef foodlover het volgende:
Ik ben er wellicht wat laat mee maar er is een tweedehands Ferrari pizza oventje naar me onderweg hier in Spanje. Helaas met paar dagen vertraagd wegens Semana Santa.
Nota bene van een verkoper uit Itali kan niet wachten om m te gaan proberen.
die saus nog nooit gezien, interessant!quote:Op vrijdag 29 maart 2024 16:52 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Doe ik ook alleen met deze flesjes. Mooi formaatje ook ervoor.
[ link | afbeelding ]
Ik heb opgeslagen als favorieten. Ik wil hem wel gebruiken als rijskastquote:Op donderdag 28 maart 2024 18:56 schreef sigme het volgende:
Ik mocht eindelijk van mezelf mij de Brot & Taylor aanschaffen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vandaag stoofpot in gemaakt, was goed gelukt.
Ook vandaag een zwik yoghurt- en kwarkculturen binnen gekregen; doel van die B&T is vooral om er yoghurt mee te gaan maken. Maar die slowcookfunctie is wel ook heel fijn, omdat dit ding tenminste een thermostaat heeft. Dus instellen op 90oC en dan gaat het spul ook echt *niet* aan de kook
Na deze post toch maar de gok genomen en ik kan niets anders zeggen dat ik echt mega blij met dit mes ben. Ik dacht altijd dat ik wel scherpje messen had, maar dit is wel next level. Nu nog even een wetstone en oefenen op mijn oude koksmes.quote:Op maandag 8 april 2024 10:30 schreef dimmak het volgende:
Ik ben op zoek naar een Japans koksmes. Ik zat eerst te kijken naar een Miyabi, maar uiteindelijk wil ik al mijn messen vervangen en dan vind ik 1500 euro aan messen toch wat gortig. Nu heb ik Hitohira Futana S3 Nashiji Santoku op het oog. Ik heb begrepen dat Hitohira een rebrand is van verschillende merken en de kwaliteit nog wel iets kan verschillen. Heeft er hier iemand ervaring met messen?
Die zijn goed ja, ik heb er ook 2 en ook miyabi, kai shun etc maar vooral Miyabi had ik hoge verwachtingen van maar valt toch tegen.quote:Op vrijdag 12 april 2024 09:27 schreef dimmak het volgende:
[..]
Na deze post toch maar de gok genomen en ik kan niets anders zeggen dat ik echt mega blij met dit mes ben. Ik dacht altijd dat ik wel scherpje messen had, maar dit is wel next level. Nu nog even een wetstone en oefenen op mijn oude koksmes.
[ afbeelding ]
Updatequote:Op vrijdag 29 maart 2024 20:49 schreef capricia het volgende:
[..]
Mijn Italiaanse kennissen zweren bij dat ding. Een Ferrari pizza oventje. Gekocht met het geld wat ze van hun overheid kregen tijdens de lockdown.
Ik ben dus benieuwd naar jouw ervaring met dat ding.
Werkt dat goed ja. Heb zo'n ding van de Aldi omdat het mij handig leek maar alles wordt eerder een soort soep dan dat het snippert.quote:Op vrijdag 5 januari 2024 14:55 schreef Kaatje1 het volgende:
Laatst dit mini keukenmachientje gekocht. Veel snijden lukte niet meer zo goed en om iedere keer de grote kenwood te pakken is ook weer zowat. Maar wat een fijn ding, uien grof of fijn, knoflook ook. Verder ben ik nog niet gekomen, maar nu al zo blij mee. Geen zakken voorgesneden uien meer![]()
[ afbeelding ]
Die van mij werkt prima. Heeft 3 mesjes. Ik gebruik m regelmatig meerdere keren per week.quote:Op dinsdag 16 april 2024 14:26 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Werkt dat goed ja. Heb zo'n ding van de Aldi omdat het mij handig leek maar alles wordt eerder een soort soep dan dat het snippert.
Pure Pornoquote:Op vrijdag 12 april 2024 09:27 schreef dimmak het volgende:
[..]
Na deze post toch maar de gok genomen en ik kan niets anders zeggen dat ik echt mega blij met dit mes ben. Ik dacht altijd dat ik wel scherpje messen had, maar dit is wel next level. Nu nog even een wetstone en oefenen op mijn oude koksmes.
[ afbeelding ]
Ik word er zo nu en dan knettergek van. Aan de andere kant zorgt wel dat ik moet opruimenquote:Op vrijdag 7 juni 2024 13:24 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Heel mooi fornuis! Zou persoonlijk geen open keuken meer willen, maar anderen vinden dat wel weer top.
Top!quote:Op zondag 9 juni 2024 19:57 schreef foodlover het volgende:
[ link | afbeelding ]
Helemaal in mijn nopjes: heb een Graef hand snijmachine gekocht voor o.a. brood, vleeswaren en kaas. Het is niet goedkoop maar wel duurzaam en geen stekker. Getest op twee soorten brood en werkt super.
Ik heb op inductie wel goede ervaringen met deze DeBuyer plaatstalen pan als wok. De echte woks hebben imho een te kleine bodem om lekker op inductie te werken. Maar je moet wel van plaatstaal houden.quote:Op maandag 10 juni 2024 18:29 schreef Goitske het volgende:
De conclusie na de test of de pannen over konden naar inductie was dus dat alle pannen op mijn BK Bourgogne pan waren niet geschikt.
Na wat zoeken is het de BK q-linair master glas geworden. Nu nog opzoek naar een nieuwe wok en koekenpannen. Twijfel alleen enorm waar ik goed aan doe nu aangezien ik niet de oude standaard anti aanbaklaag meer wil maar wat wil ik dan wel
[ afbeelding ]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheidquote:Op maandag 10 juni 2024 19:01 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik heb op inductie wel goede ervaringen met deze DeBuyer plaatstalen pan als wok. De echte woks hebben imho een te kleine bodem om lekker op inductie te werken. Maar je moet wel van plaatstaal houden.
[ afbeelding ]
Het is plaatstaal: De eerste paar keer bakt alles aan totdat hij goed ingebrand is. Na een tijdje is het de beste anti-aanbak die je ooit gehad hebt.quote:Op maandag 10 juni 2024 19:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheid
Ik heb de plaatstalen koekenpannen van DeBuyer. Moet je echt inbranden voor gebruik anders bakt alles aan.quote:Op maandag 10 juni 2024 19:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheid
Beter dan tefal..quote:Op maandag 10 juni 2024 19:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheid
Ik heb een gasfornuis buitenkeuken met gietijzeren pannen dragers en dan durf ik wel te werken met de plaatstalen pannen, eenmaal ingebrand werken die super. Echter weet ik niet of ik dat zou aandurven op je mooie inductieplaat in verband met krassen. Mijn ervaring is dat je de onderkant van die pannen niet 100% schoon krijgt en zou dan bang zijn dat dat krassen oplevert.quote:Op maandag 10 juni 2024 19:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheid
Zeep met beleid kan wel hoor, het kan meer hebben dan je denkt.quote:Op maandag 10 juni 2024 22:21 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Beter dan tefal..
Even inbranden (filmpjes op youtube van te zien) en je hebt een pan die meerdere levens mee gaat.
De pan wordt ook steeds donkerder naar mate je 'm gebruikt.
Geen zeepsop gebruiken en uitkijken met zure ingredienten, dat sloopt je aanbaklaag (de pan is wel opnieuw in te branden)
Ze zijn wel zwaar
Ik had een keer een Ikea pan met een braam er onderquote:Op dinsdag 11 juni 2024 13:47 schreef Vanyel het volgende:
Geen last van krassen van plaatstalen pannen hoor, op mijn inductie.
En ik was ze regelmatig af met zeep. Gaat prima.
Ik maak de pan schoon met water, zet 'm op het vuur en dan doe ik er een papiertje over, de aanbaklaag is toch al goed dus er blijft niet echt iets aan de pan plakken.quote:Op dinsdag 11 juni 2024 13:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Zeep met beleid kan wel hoor, het kan meer hebben dan je denkt.
Na intensievere wasbeurt even pan heet laten worden en zodra heet, coaten met olie (en idealiter ook dat doen voor ieder gebruik, zoals in de Chinese keuken gebruikelijk is met een wok. De polymisering van de olie als laag op de patina beschermt je pan en maakt de pan enorm anti-aanbak).
Koekepan eentje van RVS (heb ik ook van BK) en een gietijzeren (Ik heb ze van Stur, fantastische pannen en lichter dan normale gietijzeren of zelfs plaatstalen pannen). Een goede wok voor inductie ben ik nog naar op zoek.quote:Op maandag 10 juni 2024 18:29 schreef Goitske het volgende:
De conclusie na de test of de pannen over konden naar inductie was dus dat alle pannen op mijn BK Bourgogne pan waren niet geschikt.
Na wat zoeken is het de BK q-linair master glas geworden. Nu nog opzoek naar een nieuwe wok en koekenpannen. Twijfel alleen enorm waar ik goed aan doe nu aangezien ik niet de oude standaard anti aanbaklaag meer wil maar wat wil ik dan wel
[ afbeelding ]
Qua olie, vlees en korstje; probeer het eens. Pan heet, vuur uit, olie er in, met een doekje uitsmeren. Af laten koelen. Je pan heeft nu een iets sticky laagje.quote:Op dinsdag 11 juni 2024 14:11 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik maak de pan schoon met water, zet 'm op het vuur en dan doe ik er een papiertje over, de aanbaklaag is toch al goed dus er blijft niet echt iets aan de pan plakken.
Papiertje is wel wat bruin/zwart na het schoonmaken
En met bakken begin ik meestal zonder olie, krijg je een wat lekkerdere korst op het vlees.
Daarna pas een beetje olie.
Ik heb zelf deze.. maar dan zwart door de aanbaklaag
[ afbeelding ]
https://www.knivesandtool(...)-2182-1&gad_source=1
Is toch wel m'n fijnste pan die ik heb.
Ik gebruik ze niet, dus geen praktijkervaring. Het is wel een product waarbij ik de indruk krijg dat het 80% marketing is: Gordon Ramsey die ze aanprijst, influencers/kookblogs die ze gebruiken en aanprijzen, een futuristisch patroon op de pannen en leuk klinkende maar verder niets zeggende omschrijvingen ""Japanese coating infused with diamond dust."quote:Op dinsdag 2 juli 2024 09:50 schreef lojanda het volgende:
Iemand ervaring met Hexclad pannen? Je ziet de laatste tijd in kook video’s alleen maar dat soort pannen. Ik heb een paar nieuwe koekenpannen nodig en twijfel of ik hier voor zal gaan. Ze mogen niet zwaar zijn want dan kan ik ze niet hanteren.
Ik twijfel ook maar als ik op insta kijk zie ik er ook heel veel “gewone” mensen mee koken en maken er geen reclame voor. Ze zijn niet goedkoop dus twijfel nog een beetje om ze aan te schaffen.quote:Op dinsdag 2 juli 2024 10:36 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik gebruik ze niet, dus geen praktijkervaring. Het is wel een product waarbij ik de indruk krijg dat het 80% marketing is: Gordon Ramsey die ze aanprijst, influencers/kookblogs die ze gebruiken en aanprijzen, een futuristisch patroon op de pannen en leuk klinkende maar verder niets zeggende omschrijvingen ""Japanese coating infused with diamond dust."
Maar goed, misschien is het een hele goede pan die ik ten onrechte afschrijf. Maar mijn onderbuik zegt:" een redelijke pan tegen een premium prijs."
Het is meer marketing dan echt wat goedsquote:Op dinsdag 2 juli 2024 09:50 schreef lojanda het volgende:
Iemand ervaring met Hexclad pannen? Je ziet de laatste tijd in kook video’s alleen maar dat soort pannen. Ik heb een paar nieuwe koekenpannen nodig en twijfel of ik hier voor zal gaan. Ze mogen niet zwaar zijn want dan kan ik ze niet hanteren.
Ik heb deze pannen ook. Superfijn ook met afgieten. Al was ik iets te enthousiast met m'n vergiet wegdoen, want als je iets kleins afgiet dan valt er toch wel wat uit.quote:
Check reviews en kijk dan naar de 1,2 en 3 ster reviews, dan vind je welke problemen mensen met de pannen hebben.quote:Op dinsdag 2 juli 2024 09:50 schreef lojanda het volgende:
Iemand ervaring met Hexclad pannen? Je ziet de laatste tijd in kook video’s alleen maar dat soort pannen. Ik heb een paar nieuwe koekenpannen nodig en twijfel of ik hier voor zal gaan. Ze mogen niet zwaar zijn want dan kan ik ze niet hanteren.
Ik heb er inmiddels ook van af gezien want er blijken best wel problemen en klachten te zijn.quote:Op dinsdag 2 juli 2024 21:54 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Check reviews en kijk dan naar de 1,2 en 3 ster reviews, dan vind je welke problemen mensen met de pannen hebben.
Bij https://www.amazon.nl/-/e(...)s#reviews-filter-bar
Ik lees daar dat de pannen een bepaalde instructie hebben voor je kan beginnen met bakken, pan langzaam laten opwarmen voor het vuur hoog kan.
En ik lees er ook nogal wat verhalen van mensen met bolle pannen en dat de pan na een tijdje toch aanbakt en moeilijk schoon te maken is.
En Gordon die krijgt natuurlijk nieuwe pannen zodra ze het niet goed meer doen.
Jammer dat de pan niet zal te zwaar mag zijn, anders zou ik carbonstaal nemen.quote:Op woensdag 3 juli 2024 12:05 schreef lojanda het volgende:
[..]
Ik heb er inmiddels ook van af gezien want er blijken best wel problemen en klachten te zijn.
Vind het best wel moeilijk kiezen wat een goede pan is om in te bakken. Heb nu verschillende Tefal pannen maar wat een troep is dag zeg![]()
Maar eens goed gaan zoeken naar wat dan goede pannen zijn om in te bakken..
https://www.primecook.nl/quote:Op woensdag 3 juli 2024 12:05 schreef lojanda het volgende:
[..]
Ik heb er inmiddels ook van af gezien want er blijken best wel problemen en klachten te zijn.
Vind het best wel moeilijk kiezen wat een goede pan is om in te bakken. Heb nu verschillende Tefal pannen maar wat een troep is dag zeg![]()
Maar eens goed gaan zoeken naar wat dan goede pannen zijn om in te bakken..
Ja ik baal er ook van dat ik rekening moet houden dat de pan niet te zwaar is..quote:Op woensdag 3 juli 2024 13:10 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Jammer dat de pan niet zal te zwaar mag zijn, anders zou ik carbonstaal nemen.
Maar goed, qua gewicht is dat bijna vergelijkbaar met gietijzer.
Aluminium pannen zijn wel weer licht maar het metaal is ook zachter en krast sneller.
Ik zit snel even te zoeken, misschien https://www.skottsberg.com/nl/pannen/stainless-steel-cookware/ ?
Die pannen hebben volgens hun eigen zeggen een levenslange garantie (uiteraard wel volgens eigen voorwaarden)
Zijn overigens niet van aluminium maar er zit wel aluminium in verwerkt waardoor ze lichter zijn.
Het probleem is dat ik steeds vaker vanuit mijn rolstoel moet koken omdat ik niet lang kan staan en dan is het erg moeilijk met een zware pan in je handen die je moet verzetten.quote:Op woensdag 3 juli 2024 19:05 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
https://www.primecook.nl/
Misschien is dit iets voor je?
Ik heb er een hapjespan met deksel van aangeschaft, heel fijn
Ik heb veel gietijzeren en gemailleerde pannen, maar voor mij worden die ook te zwaar, vandaar
Ah, ik begrijp je, dat lijkt me ook lastig met kokkerellenquote:Op donderdag 4 juli 2024 09:14 schreef lojanda het volgende:
[..]
Het probleem is dat ik steeds vaker vanuit mijn rolstoel moet koken omdat ik niet lang kan staan en dan is het erg moeilijk met een zware pan in je handen die je moet verzetten.
Ook deze pannen lijken prima te zijn
Dat is wel handig idd en dat een pan in de oven kan helemaalquote:Op donderdag 4 juli 2024 09:19 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ah, ik begrijp je, dat lijkt me ook lastig met kokkerellen
Wat ik fijn vind aan deze pannen zijn de siliconen handgrepen, je kunt ze zo van het fornuis pakken
(Ze schijnen ook in de oven te kunnen, maar dat heb ik nog niet gedurfd)
Ik moet er zelf ook wel een beetje rekening mee houden eigenlijk.. had ik alleen bij m'n Debuyer carbonstalen pan (20cm) niet gedaan.. weegt iets van 2 kilo en vooral bij het afswassen merk ik dat wel.quote:Op donderdag 4 juli 2024 09:10 schreef lojanda het volgende:
[..]
Ja ik baal er ook van dat ik rekening moet houden dat de pan niet te zwaar is..
Ik ga me er eens in verdiepen. Op het eerste gezicht zijn het prima pannen.. bedankt
Tuurlijk, en gefeliciteerdquote:Op donderdag 4 juli 2024 13:02 schreef Document1 het volgende:
Telt een nieuw Bosch inductie fornuis en vaatwasser als nieuw speeltje?
#nooitmeerafwassen.
voor dat geld koop in een ruime zeef en kan je alles in laten uitlekken, zeven, afgietenquote:Op vrijdag 5 juli 2024 14:18 schreef junkiesietze het volgende:
https://nl.aliexpress.com(...)arch%7Cquery_from%3A
Tonijn blikje uitlekker
Zekerquote:Op donderdag 4 juli 2024 13:02 schreef Document1 het volgende:
Telt een nieuw Bosch inductie fornuis en vaatwasser als nieuw speeltje?
#nooitmeerafwassen.
Mooie aankoop veel plezier ermee!quote:Op vrijdag 5 juli 2024 14:49 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hier zijn de koekenpannen gekocht 2 stuks. Moet ze nog even inbranden
Eigenlijk moet ik zeggen ze zijn besteld door mijn man met de tekst koekenpan van 2 kg durf je het aan? En daarna had ik geen idee wat hij besteld had
Oooh dat zijn de betere cadeautjes!quote:Op vrijdag 5 juli 2024 20:26 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]
Verjaardagscadeau. De pastaset voor mijn kitchenaid
Welk, wat, waar??quote:Op zondag 7 juli 2024 21:42 schreef Smart_ass het volgende:
[ afbeelding ]
Wat een geweldige uitvinding dit.
even het formaat omgezetquote:Op zondag 7 juli 2024 21:42 schreef Smart_ass het volgende:
[ afbeelding ]
Wat een geweldige uitvinding dit.
Even googlen op appelsnijder, dan vind je ‘m! Ik ben er helemaal blij mee hahah.quote:
Sorry, had niet in de gaten dat ‘t zo’n grote afbeelding wasquote:
Voor 94 cent?quote:Op vrijdag 5 juli 2024 14:45 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
voor dat geld koop in een ruime zeef en kan je alles in laten uitlekken, zeven, afgieten
Die heb ik ook. Snij het vlees wel klein genoeg, anders loopt de molen telkens vast omdat er slierten vet om de as gaan zitten.quote:Op zaterdag 13 juli 2024 18:28 schreef IkEetSlakken het volgende:
Een vleesmolen gekocht vandaag 😁 Binnenkort eens worsten gaan maken....
https://ovenwinkel.com/Westmark-Vleesmolen-nr-10-met-tafelklem
Goede tip! Heb je er ook een kitje bij om worsten te draaien?quote:Op zaterdag 13 juli 2024 18:46 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Die heb ik ook. Snij het vlees wel klein genoeg, anders loopt de molen telkens vast omdat er slierten vet om de as gaan zitten.
Vlees kort invriezen helpt ook, bij het draaien ontstaat warmte en daar smelt het vet weer door.quote:Op zaterdag 13 juli 2024 18:46 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Die heb ik ook. Snij het vlees wel klein genoeg, anders loopt de molen telkens vast omdat er slierten vet om de as gaan zitten.
De molen zelf ook vooraf koud zetten, zie ik regelmatig als tip voorbijkomen.quote:Op zaterdag 13 juli 2024 21:10 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Vlees kort invriezen helpt ook, bij het draaien ontstaat warmte en daar smelt het vet weer door.
Koud vet smelt minder en dan kan je het makkelijker doordraaien.
Klopt ja. die "schroef" en het rooster ook de vriezer inquote:Op zondag 14 juli 2024 00:28 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
De molen zelf ook vooraf koud zetten, zie ik regelmatig als tip voorbijkomen.
Ik was getriggerd en nu is er een zwarte onderwegquote:Op zondag 9 juni 2024 19:57 schreef foodlover het volgende:
Helemaal in mijn nopjes: heb een Graef hand snijmachine gekocht voor o.a. brood, vleeswaren en kaas. Het is niet goedkoop maar wel duurzaam en geen stekker. Getest op twee soorten brood en werkt super.
Heb er veel plezier van snij brood kaas en vleeswaren.quote:Op vrijdag 19 juli 2024 11:48 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Ik was getriggerd en nu is er een zwarte onderweg![]()
Maakt zoiets ook een beetje makkelijk schoon?quote:Op maandag 22 juli 2024 08:53 schreef foodlover het volgende:
[..]
Heb er veel plezier van snij brood kaas en vleeswaren.
Misschien heel kneuterig maar hij staat bij mij vooraan in een keukenkastje zodat hij ook echt voor het grijpen staat. En heb er een katoenen hoes met elastiek voor genaaid om over de bovenkant heen te doen bij opbergen.
Ik vind van wel kwestie van bijhouden en direct schoonmaken, kaas en vleeswaren niet laten aankoeken.quote:Op maandag 22 juli 2024 09:56 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Maakt zoiets ook een beetje makkelijk schoon?
Wanneer het veilig kan (groot stuk, ver weg van mes) dan druk je het met je hand aan. Bij kleinere stukken of bijvoorbeeld een plat stuk Serrano ham zit er een houder bij de snijmachine met vinger beschermingquote:Op maandag 22 juli 2024 17:54 schreef sigme het volgende:
Ik heb met zo'n handsnijmachine altijd 1 hand te weinig; daarom ben ik over op een elektrische variant want dan heb ik precies handen genoeg. Heb je geen hand nodig voor het 'aandrukken' van je brood?
Misschien is dat met brood ook wel anders dan met ham (waar ik de snijmachine in hoofdzaak voor heb).
Duits roggebrood plakt enorm op die dingen. Vormt een vettige koek.quote:Op maandag 22 juli 2024 13:27 schreef foodlover het volgende:
[..]
Ik vind van wel kwestie van bijhouden en direct schoonmaken, kaas en vleeswaren niet laten aankoeken.
Maar normaal dan duw je met de rechterhand het product door het mes en met de andere hand vang je de plakken dan weer op (vaak op een bakje)quote:Op dinsdag 23 juli 2024 11:06 schreef foodlover het volgende:
[..]
Wanneer het veilig kan (groot stuk, ver weg van mes) dan druk je het met je hand aan. Bij kleinere stukken of bijvoorbeeld een plat stuk Serrano ham zit er een houder bij de snijmachine met vinger bescherming
Het product ligt links, dus met links houd je het brood of worst of kaas tegen (met je hand of met de rest houder indien te dichtbij het mes). Met rechts draai je de zwengel. Het komt dus rechts uit de snijmachine. Eens gesneden leg ik het apart, stapel op etc.quote:Op dinsdag 23 juli 2024 13:25 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Maar normaal dan duw je met de rechterhand het product door het mes en met de andere hand vang je de plakken dan weer op (vaak op een bakje)
Bij deze gaat dat moeilijker omdat je ook al met je linkerhand het mes moet draaien.
(Om verwarring te voorkomen, ik ben niet Sigme)
Het zal vast wel meevallen, vroeger deed men het niet anders, lukte het ookquote:Op woensdag 24 juli 2024 16:36 schreef foodlover het volgende:
[..]
Het product ligt links, dus met links houd je het brood of worst of kaas tegen (met je hand of met de rest houder indien te dichtbij het mes). Met rechts draai je de zwengel. Het komt dus rechts uit de snijmachine. Eens gesneden leg ik het apart, stapel op etc.
Nee, nooit dat is een vreemd ietsquote:Op zondag 28 juli 2024 08:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:
En werden bij jullie dan de snijbonen ingelegd in het zout?
zodat ze beter gaar koken.quote:Op zondag 28 juli 2024 09:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Waarom snij je ze dan aan dunne plakjes?
Op de foto lijken het alleen te gaan om sperziebonen. Snijbonen zien er veel platter en breder uit.quote:
sperziebonen worden nog weleens gebroken als ze wat dikker zijn om te koken.quote:Op zondag 28 juli 2024 10:01 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Op de foto lijken het alleen te gaan om sperziebonen. Snijbonen zien er veel platter en breder uit.
Ik wil niet je nieuwe speeltje afkraken maar het lijkt erop dat je in een marketingtruuk bent getrapt.quote:Op maandag 30 september 2024 18:25 schreef golfer het volgende:
Nieuw speeltje:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Mooie voor het keldertje een paar deuren verderop....quote:Op zaterdag 31 augustus 2024 18:03 schreef sigme het volgende:
Enige tijd geleden kreeg ik dit fraaie martelapparaat kado:
[ afbeelding ]
Het is bedoeld om kokosnoten aan flarden te raspen. Ook leuk, maar ik vergeet steeds om kokosnoten te kopen. Nu wou ik een paar sinaasappels persen en het vruchtvlees ook hebben. Dat wil ook wel
[ afbeelding ]
Anders contact opnemen met Hema klantenservice?quote:Op woensdag 2 oktober 2024 10:51 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik hoop dat dit een goede plek is voor een vraag over klopperhaken...een onderwerp hiervoor openen vind ik ook wat ver gaan.
Ik heb een simpele Hema klopper, en ben zo geniaal geweest de kloppers en haken kwijt te raken/zoek te bergen.Als ik op onderdelan ga zoeken zie ik kloppers etc voor de bekende merken, maar weet iemand wellicht wat in mijn Hema kloppertje past? Dat handkloppen is wel goed voor mn spierballen, maar ik wil weer eens wat dingen doen als eiwit opstijven, of een Saroma puddinkje maken. En dat zie ik met de hand minder zitten![]()
Alvast bedankt!
Dit! Al ben ik bang dat je met reserve onderdelen bijna net zoveel kwijt bent als met een nieuwe of andere handmixer. Ik zag vroeger bij kringloop winkels nog wel eens die kloppers en haken liggen, misschien het proberen waard?quote:Op donderdag 3 oktober 2024 12:46 schreef Yinny het volgende:
[..]
Anders contact opnemen met Hema klantenservice?
Misschien kan je op Marktplaats iets vinden.quote:Op woensdag 2 oktober 2024 10:51 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik hoop dat dit een goede plek is voor een vraag over klopperhaken...een onderwerp hiervoor openen vind ik ook wat ver gaan.
Ik heb een simpele Hema klopper, en ben zo geniaal geweest de kloppers en haken kwijt te raken/zoek te bergen.Als ik op onderdelan ga zoeken zie ik kloppers etc voor de bekende merken, maar weet iemand wellicht wat in mijn Hema kloppertje past? Dat handkloppen is wel goed voor mn spierballen, maar ik wil weer eens wat dingen doen als eiwit opstijven, of een Saroma puddinkje maken. En dat zie ik met de hand minder zitten![]()
Alvast bedankt!
Inderdaad:quote:Op donderdag 3 oktober 2024 13:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Misschien kan je op Marktplaats iets vinden.
Het meeste wel. De blender het minst want die is werkelijk loodzwaar, ligt nu in een lade en zal daar lang blijven denk ikquote:Op woensdag 13 november 2024 18:14 schreef Smallish het volgende:
Jemig, Kaatje, ga je dit allemaal wel gebruiken dan? Wel mooi spul!
O, dat is wel echt waardeloos, dat van je handen. Hopelijk ga je nog veel plezier beleven van dit apparaat!quote:Op woensdag 13 november 2024 18:19 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Het meeste wel. De blender het minst want die is werkelijk loodzwaar, ligt nu in een lade en zal daar lang blijven denk ik![]()
Ik had eerder echt idioot veel accessoires bij de standmixer waarvan ik de meesten na verloop van tijd niet meer gebruikte.
Mijn handen doen het niet zo lekker, dus met de hand snijden lukt niet erg. Mijn staafmixer is ook prima, maar niet zo krachtig en daarvan moet je de knop ingedrukt houden en dat lukt ook niet goed meer.
Oh vast. Deze heeft een plek op het aanrecht (de oude moest ik steeds optillen en verplaatsen) dus dat maakt het al dat ik m sneller kan gebruiken. Van de week maar eens cakedeeg maken en eiwit kloppen. En zien of ik goed blokjes tomaat en komkommer kan snojdenquote:Op woensdag 13 november 2024 18:26 schreef Smallish het volgende:
[..]
O, dat is wel echt waardeloos, dat van je handen. Hopelijk ga je nog veel plezier beleven van dit apparaat!
Hoor daar heel veel goeds over. Maar flink apparaat weer. En eigenlijk ben ik op zoek naar een zelf vriezende ijsmakerquote:Op zaterdag 14 december 2024 18:33 schreef loveli het volgende:
Ninja Creami, alles wat ik 10 jaar geleden al nodig had.
Nooit van gehoord, wat een hendig ding!quote:Op zaterdag 14 december 2024 18:33 schreef loveli het volgende:
Ninja Creami, alles wat ik 10 jaar geleden al nodig had.
Wilde ik 'vroeger' ook, maar ben heel blij met deze. Denk dat je zonder veel nadenken of voorbereiden een aardig product kunt maken.quote:Op zaterdag 14 december 2024 18:53 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Hoor daar heel veel goeds over. Maar flink apparaat weer. En eigenlijk ben ik op zoek naar een zelf vriezende ijsmaker
Eindejaarsuitkering! Nu 139 bij koelblauw.quote:Op zaterdag 14 december 2024 20:27 schreef Blues het volgende:
[..]
Nooit van gehoord, wat een hendig ding!
Ik heb me er nog niet heel erg in verdiept, mijn ijsmaak onderdeel van de kenwood heb ik net verkocht en die moest altijd de vriezer in en dat vergat ik nogal eens. Krijg je hier 2 invries bakjes bij of kan je bijkopen?quote:Op zaterdag 14 december 2024 22:13 schreef loveli het volgende:
[..]
Wilde ik 'vroeger' ook, maar ben heel blij met deze. Denk dat je zonder veel nadenken of voorbereiden een aardig product kunt maken.
Mijn ma heeft slikproblemen en het is niet altijd makkelijk voldoende van de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Een bak met gepureerde kaki, wat room en vloeibaar eigeel (wereldproduct) in de Creami en geen verschrikkelijke hoestbuien.
[..]
Eindejaarsuitkering! Nu 139 bij koelblauw.
/einde reclame
Er zitten 3 bakjes bij, net iets minder dan 500ml per bak. 4 bakken bijkopen is 25 euro.quote:Op zaterdag 14 december 2024 22:23 schreef Kaatje1 het volgende:
Krijg je hier 2 invries bakjes bij of kan je bijkopen?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |