abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 16 april 2024 @ 23:06:13 #26
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_213233100
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2024 09:27 schreef dimmak het volgende:

[..]
Na deze post toch maar de gok genomen en ik kan niets anders zeggen dat ik echt mega blij met dit mes ben. Ik dacht altijd dat ik wel scherpje messen had, maar dit is wel next level. Nu nog even een wetstone en oefenen op mijn oude koksmes.

[ afbeelding ]
Pure Porno :9~
pi_213821368



Vandaag poging 2 voor afleveren van mijn Smeg c9immb2
Anderhalf week geleden stonden ze hier met eentje met een enorme deuk dus retour en koken op een nood plaatje en nu eindelijk het fornuis alles doet het ik ben helemaal happy *O*
  vrijdag 7 juni 2024 @ 13:24:57 #28
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_213822664
Heel mooi fornuis! Zou persoonlijk geen open keuken meer willen, maar anderen vinden dat wel weer top.
pi_213825242
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2024 13:24 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Heel mooi fornuis! Zou persoonlijk geen open keuken meer willen, maar anderen vinden dat wel weer top.
Ik word er zo nu en dan knettergek van. Aan de andere kant zorgt wel dat ik moet opruimen _O- en je hebt veel ruimtelijker gevoel maar zou de keuken wel anders doen. Heb hele kleine bovenkastjes die zou ik liever op laten en de hoek waar de koelkast zit gewoon kasten tot het plafond en heb nog wel wat wensen. Maar voor nu is het prima

Het liefst had ik een leefkeuken maar dan moet ik echt verhuizen
  zondag 9 juni 2024 @ 19:57:54 #30
296595 foodlover
live and learn
pi_213849423


Helemaal in mijn nopjes: heb een Graef hand snijmachine gekocht voor o.a. brood, vleeswaren en kaas. Het is niet goedkoop maar wel duurzaam en geen stekker. Getest op twee soorten brood en werkt super.
  zondag 9 juni 2024 @ 20:27:00 #31
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_213850177
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2024 19:57 schreef foodlover het volgende:
[ link | afbeelding ]

Helemaal in mijn nopjes: heb een Graef hand snijmachine gekocht voor o.a. brood, vleeswaren en kaas. Het is niet goedkoop maar wel duurzaam en geen stekker. Getest op twee soorten brood en werkt super.
Top!
Kan je ook eens een braadstuk maken, of een Roast Beef, die na een nachtje in de koelkast tot je eigen vleeswaren verwerken. Zelfgemaakte roastbeef (Rosbief) is zooooo lekker
pi_213860624
De conclusie na de test of de pannen over konden naar inductie was dus dat alle pannen op mijn BK Bourgogne pan waren niet geschikt.

Na wat zoeken is het de BK q-linair master glas geworden. Nu nog opzoek naar een nieuwe wok en koekenpannen. Twijfel alleen enorm waar ik goed aan doe nu aangezien ik niet de oude standaard anti aanbaklaag meer wil maar wat wil ik dan wel

pi_213861077
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2024 18:29 schreef Goitske het volgende:
De conclusie na de test of de pannen over konden naar inductie was dus dat alle pannen op mijn BK Bourgogne pan waren niet geschikt.

Na wat zoeken is het de BK q-linair master glas geworden. Nu nog opzoek naar een nieuwe wok en koekenpannen. Twijfel alleen enorm waar ik goed aan doe nu aangezien ik niet de oude standaard anti aanbaklaag meer wil maar wat wil ik dan wel

[ afbeelding ]
Ik heb op inductie wel goede ervaringen met deze DeBuyer plaatstalen pan als wok. De echte woks hebben imho een te kleine bodem om lekker op inductie te werken. Maar je moet wel van plaatstaal houden.

Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_213861155
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2024 19:01 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Ik heb op inductie wel goede ervaringen met deze DeBuyer plaatstalen pan als wok. De echte woks hebben imho een te kleine bodem om lekker op inductie te werken. Maar je moet wel van plaatstaal houden.

[ afbeelding ]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheid
pi_213861246
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2024 19:08 schreef Goitske het volgende:

[..]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheid
Het is plaatstaal: De eerste paar keer bakt alles aan totdat hij goed ingebrand is. Na een tijdje is het de beste anti-aanbak die je ooit gehad hebt.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 10 juni 2024 @ 19:18:11 #36
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_213861254
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2024 19:08 schreef Goitske het volgende:

[..]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheid
Ik heb de plaatstalen koekenpannen van DeBuyer. Moet je echt inbranden voor gebruik anders bakt alles aan.
Ik vond dat best een klus, maar nu zijn het de fijnste pannen die ik ooit heb gehad.
  maandag 10 juni 2024 @ 22:21:56 #37
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_213864227
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2024 19:08 schreef Goitske het volgende:

[..]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheid
Beter dan tefal.. :Y
Even inbranden (filmpjes op youtube van te zien) en je hebt een pan die meerdere levens mee gaat.
De pan wordt ook steeds donkerder naar mate je 'm gebruikt.
Geen zeepsop gebruiken en uitkijken met zure ingredienten, dat sloopt je aanbaklaag (de pan is wel opnieuw in te branden)

Ze zijn wel zwaar

[ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 10-06-2024 23:07:40 ]
  dinsdag 11 juni 2024 @ 13:37:11 #38
296595 foodlover
live and learn
pi_213869214
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2024 19:08 schreef Goitske het volgende:

[..]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheid
Ik heb een gasfornuis buitenkeuken met gietijzeren pannen dragers en dan durf ik wel te werken met de plaatstalen pannen, eenmaal ingebrand werken die super. Echter weet ik niet of ik dat zou aandurven op je mooie inductieplaat in verband met krassen. Mijn ervaring is dat je de onderkant van die pannen niet 100% schoon krijgt en zou dan bang zijn dat dat krassen oplevert.
pi_213869343
Geen last van krassen van plaatstalen pannen hoor, op mijn inductie.
En ik was ze regelmatig af met zeep. Gaat prima.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_213869472
quote:
11s.gif Op maandag 10 juni 2024 22:21 schreef SiGNe het volgende:

[..]
Beter dan tefal.. :Y
Even inbranden (filmpjes op youtube van te zien) en je hebt een pan die meerdere levens mee gaat.
De pan wordt ook steeds donkerder naar mate je 'm gebruikt.
Geen zeepsop gebruiken en uitkijken met zure ingredienten, dat sloopt je aanbaklaag (de pan is wel opnieuw in te branden)

Ze zijn wel zwaar
Zeep met beleid kan wel hoor, het kan meer hebben dan je denkt.

Na intensievere wasbeurt even pan heet laten worden en zodra heet, coaten met olie (en idealiter ook dat doen voor ieder gebruik, zoals in de Chinese keuken gebruikelijk is met een wok. De polymisering van de olie als laag op de patina beschermt je pan en maakt de pan enorm anti-aanbak).
pi_213869494
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2024 13:47 schreef Vanyel het volgende:
Geen last van krassen van plaatstalen pannen hoor, op mijn inductie.
En ik was ze regelmatig af met zeep. Gaat prima.
Ik had een keer een Ikea pan met een braam er onder ;( sindsdien voel ik voor gebruik even aan de bodem van een nieuwe pan (iets wat veel te weinig gebeurt).
  dinsdag 11 juni 2024 @ 14:11:23 #42
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_213869609
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 juni 2024 13:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Zeep met beleid kan wel hoor, het kan meer hebben dan je denkt.

Na intensievere wasbeurt even pan heet laten worden en zodra heet, coaten met olie (en idealiter ook dat doen voor ieder gebruik, zoals in de Chinese keuken gebruikelijk is met een wok. De polymisering van de olie als laag op de patina beschermt je pan en maakt de pan enorm anti-aanbak).
Ik maak de pan schoon met water, zet 'm op het vuur en dan doe ik er een papiertje over, de aanbaklaag is toch al goed dus er blijft niet echt iets aan de pan plakken.
Papiertje is wel wat bruin/zwart na het schoonmaken

En met bakken begin ik meestal zonder olie, krijg je een wat lekkerdere korst op het vlees.
Daarna pas een beetje olie.

Ik heb zelf deze.. maar dan zwart door de aanbaklaag


https://www.knivesandtool(...)-2182-1&gad_source=1

Is toch wel m'n fijnste pan die ik heb.

[ Bericht 1% gewijzigd door SiGNe op 11-06-2024 14:24:39 ]
pi_213870685
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2024 18:29 schreef Goitske het volgende:
De conclusie na de test of de pannen over konden naar inductie was dus dat alle pannen op mijn BK Bourgogne pan waren niet geschikt.

Na wat zoeken is het de BK q-linair master glas geworden. Nu nog opzoek naar een nieuwe wok en koekenpannen. Twijfel alleen enorm waar ik goed aan doe nu aangezien ik niet de oude standaard anti aanbaklaag meer wil maar wat wil ik dan wel

[ afbeelding ]
Koekepan eentje van RVS (heb ik ook van BK) en een gietijzeren (Ik heb ze van Stur, fantastische pannen en lichter dan normale gietijzeren of zelfs plaatstalen pannen). Een goede wok voor inductie ben ik nog naar op zoek.
Uitvinder van de biersmiley.
  dinsdag 11 juni 2024 @ 19:22:56 #44
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_213872780
Voor wie nog een set pannekoeken pannen zoekt van DeBuyer..

Tot 00.00u vanavond in de sale

https://www.ibood.com/nl/(...)kenpan-30-cm/1030439
pi_213876302
quote:
11s.gif Op dinsdag 11 juni 2024 14:11 schreef SiGNe het volgende:

[..]
Ik maak de pan schoon met water, zet 'm op het vuur en dan doe ik er een papiertje over, de aanbaklaag is toch al goed dus er blijft niet echt iets aan de pan plakken.
Papiertje is wel wat bruin/zwart na het schoonmaken

En met bakken begin ik meestal zonder olie, krijg je een wat lekkerdere korst op het vlees.
Daarna pas een beetje olie.

Ik heb zelf deze.. maar dan zwart door de aanbaklaag
[ afbeelding ]

https://www.knivesandtool(...)-2182-1&gad_source=1

Is toch wel m'n fijnste pan die ik heb.
Qua olie, vlees en korstje; probeer het eens. Pan heet, vuur uit, olie er in, met een doekje uitsmeren. Af laten koelen. Je pan heeft nu een iets sticky laagje.

Gebruik dan je pan zoals je gewend bent (met of zonder olie).

Deze stap na afwas zorgt ook voor lagere kans op vochtschade, al is dat bij regelmatig gebruik natuurlijk geen issue.



Dit is mijn favoriet
pi_214126125
Iemand ervaring met Hexclad pannen? Je ziet de laatste tijd in kook video’s alleen maar dat soort pannen. Ik heb een paar nieuwe koekenpannen nodig en twijfel of ik hier voor zal gaan. Ze mogen niet zwaar zijn want dan kan ik ze niet hanteren.
Ik ben verantwoordelijk voor wat ik zeg, niet voor wat jij er van begrijpt
pi_214126486
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2024 09:50 schreef lojanda het volgende:
Iemand ervaring met Hexclad pannen? Je ziet de laatste tijd in kook video’s alleen maar dat soort pannen. Ik heb een paar nieuwe koekenpannen nodig en twijfel of ik hier voor zal gaan. Ze mogen niet zwaar zijn want dan kan ik ze niet hanteren.
Ik gebruik ze niet, dus geen praktijkervaring. Het is wel een product waarbij ik de indruk krijg dat het 80% marketing is: Gordon Ramsey die ze aanprijst, influencers/kookblogs die ze gebruiken en aanprijzen, een futuristisch patroon op de pannen en leuk klinkende maar verder niets zeggende omschrijvingen ""Japanese coating infused with diamond dust."

Maar goed, misschien is het een hele goede pan die ik ten onrechte afschrijf. Maar mijn onderbuik zegt:" een redelijke pan tegen een premium prijs."
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_214126524
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2024 10:36 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Ik gebruik ze niet, dus geen praktijkervaring. Het is wel een product waarbij ik de indruk krijg dat het 80% marketing is: Gordon Ramsey die ze aanprijst, influencers/kookblogs die ze gebruiken en aanprijzen, een futuristisch patroon op de pannen en leuk klinkende maar verder niets zeggende omschrijvingen ""Japanese coating infused with diamond dust."

Maar goed, misschien is het een hele goede pan die ik ten onrechte afschrijf. Maar mijn onderbuik zegt:" een redelijke pan tegen een premium prijs."
Ik twijfel ook maar als ik op insta kijk zie ik er ook heel veel “gewone” mensen mee koken en maken er geen reclame voor. Ze zijn niet goedkoop dus twijfel nog een beetje om ze aan te schaffen.
Ik ben verantwoordelijk voor wat ik zeg, niet voor wat jij er van begrijpt
  dinsdag 2 juli 2024 @ 11:04:04 #49
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_214126767
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2024 09:50 schreef lojanda het volgende:
Iemand ervaring met Hexclad pannen? Je ziet de laatste tijd in kook video’s alleen maar dat soort pannen. Ik heb een paar nieuwe koekenpannen nodig en twijfel of ik hier voor zal gaan. Ze mogen niet zwaar zijn want dan kan ik ze niet hanteren.
Het is meer marketing dan echt wat goeds
pi_214131546
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2024 18:29 schreef Goitske het volgende:
BK q-linair master glas
Ik heb deze pannen ook. Superfijn ook met afgieten. Al was ik iets te enthousiast met m'n vergiet wegdoen, want als je iets kleins afgiet dan valt er toch wel wat uit.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')