Pure Pornoquote:Op vrijdag 12 april 2024 09:27 schreef dimmak het volgende:
[..]
Na deze post toch maar de gok genomen en ik kan niets anders zeggen dat ik echt mega blij met dit mes ben. Ik dacht altijd dat ik wel scherpje messen had, maar dit is wel next level. Nu nog even een wetstone en oefenen op mijn oude koksmes.
[ afbeelding ]
Ik word er zo nu en dan knettergek van. Aan de andere kant zorgt wel dat ik moet opruimenquote:Op vrijdag 7 juni 2024 13:24 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Heel mooi fornuis! Zou persoonlijk geen open keuken meer willen, maar anderen vinden dat wel weer top.
Top!quote:Op zondag 9 juni 2024 19:57 schreef foodlover het volgende:
[ link | afbeelding ]
Helemaal in mijn nopjes: heb een Graef hand snijmachine gekocht voor o.a. brood, vleeswaren en kaas. Het is niet goedkoop maar wel duurzaam en geen stekker. Getest op twee soorten brood en werkt super.
Ik heb op inductie wel goede ervaringen met deze DeBuyer plaatstalen pan als wok. De echte woks hebben imho een te kleine bodem om lekker op inductie te werken. Maar je moet wel van plaatstaal houden.quote:Op maandag 10 juni 2024 18:29 schreef Goitske het volgende:
De conclusie na de test of de pannen over konden naar inductie was dus dat alle pannen op mijn BK Bourgogne pan waren niet geschikt.
Na wat zoeken is het de BK q-linair master glas geworden. Nu nog opzoek naar een nieuwe wok en koekenpannen. Twijfel alleen enorm waar ik goed aan doe nu aangezien ik niet de oude standaard anti aanbaklaag meer wil maar wat wil ik dan wel
[ afbeelding ]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheidquote:Op maandag 10 juni 2024 19:01 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik heb op inductie wel goede ervaringen met deze DeBuyer plaatstalen pan als wok. De echte woks hebben imho een te kleine bodem om lekker op inductie te werken. Maar je moet wel van plaatstaal houden.
[ afbeelding ]
Het is plaatstaal: De eerste paar keer bakt alles aan totdat hij goed ingebrand is. Na een tijdje is het de beste anti-aanbak die je ooit gehad hebt.quote:Op maandag 10 juni 2024 19:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheid
Ik heb de plaatstalen koekenpannen van DeBuyer. Moet je echt inbranden voor gebruik anders bakt alles aan.quote:Op maandag 10 juni 2024 19:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheid
Beter dan tefal..quote:Op maandag 10 juni 2024 19:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheid
Ik heb een gasfornuis buitenkeuken met gietijzeren pannen dragers en dan durf ik wel te werken met de plaatstalen pannen, eenmaal ingebrand werken die super. Echter weet ik niet of ik dat zou aandurven op je mooie inductieplaat in verband met krassen. Mijn ervaring is dat je de onderkant van die pannen niet 100% schoon krijgt en zou dan bang zijn dat dat krassen oplevert.quote:Op maandag 10 juni 2024 19:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheid
Zeep met beleid kan wel hoor, het kan meer hebben dan je denkt.quote:Op maandag 10 juni 2024 22:21 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Beter dan tefal..
Even inbranden (filmpjes op youtube van te zien) en je hebt een pan die meerdere levens mee gaat.
De pan wordt ook steeds donkerder naar mate je 'm gebruikt.
Geen zeepsop gebruiken en uitkijken met zure ingredienten, dat sloopt je aanbaklaag (de pan is wel opnieuw in te branden)
Ze zijn wel zwaar
Ik had een keer een Ikea pan met een braam er onderquote:Op dinsdag 11 juni 2024 13:47 schreef Vanyel het volgende:
Geen last van krassen van plaatstalen pannen hoor, op mijn inductie.
En ik was ze regelmatig af met zeep. Gaat prima.
Ik maak de pan schoon met water, zet 'm op het vuur en dan doe ik er een papiertje over, de aanbaklaag is toch al goed dus er blijft niet echt iets aan de pan plakken.quote:Op dinsdag 11 juni 2024 13:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Zeep met beleid kan wel hoor, het kan meer hebben dan je denkt.
Na intensievere wasbeurt even pan heet laten worden en zodra heet, coaten met olie (en idealiter ook dat doen voor ieder gebruik, zoals in de Chinese keuken gebruikelijk is met een wok. De polymisering van de olie als laag op de patina beschermt je pan en maakt de pan enorm anti-aanbak).
Koekepan eentje van RVS (heb ik ook van BK) en een gietijzeren (Ik heb ze van Stur, fantastische pannen en lichter dan normale gietijzeren of zelfs plaatstalen pannen). Een goede wok voor inductie ben ik nog naar op zoek.quote:Op maandag 10 juni 2024 18:29 schreef Goitske het volgende:
De conclusie na de test of de pannen over konden naar inductie was dus dat alle pannen op mijn BK Bourgogne pan waren niet geschikt.
Na wat zoeken is het de BK q-linair master glas geworden. Nu nog opzoek naar een nieuwe wok en koekenpannen. Twijfel alleen enorm waar ik goed aan doe nu aangezien ik niet de oude standaard anti aanbaklaag meer wil maar wat wil ik dan wel
[ afbeelding ]
Qua olie, vlees en korstje; probeer het eens. Pan heet, vuur uit, olie er in, met een doekje uitsmeren. Af laten koelen. Je pan heeft nu een iets sticky laagje.quote:Op dinsdag 11 juni 2024 14:11 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik maak de pan schoon met water, zet 'm op het vuur en dan doe ik er een papiertje over, de aanbaklaag is toch al goed dus er blijft niet echt iets aan de pan plakken.
Papiertje is wel wat bruin/zwart na het schoonmaken
En met bakken begin ik meestal zonder olie, krijg je een wat lekkerdere korst op het vlees.
Daarna pas een beetje olie.
Ik heb zelf deze.. maar dan zwart door de aanbaklaag
[ afbeelding ]
https://www.knivesandtool(...)-2182-1&gad_source=1
Is toch wel m'n fijnste pan die ik heb.
Ik gebruik ze niet, dus geen praktijkervaring. Het is wel een product waarbij ik de indruk krijg dat het 80% marketing is: Gordon Ramsey die ze aanprijst, influencers/kookblogs die ze gebruiken en aanprijzen, een futuristisch patroon op de pannen en leuk klinkende maar verder niets zeggende omschrijvingen ""Japanese coating infused with diamond dust."quote:Op dinsdag 2 juli 2024 09:50 schreef lojanda het volgende:
Iemand ervaring met Hexclad pannen? Je ziet de laatste tijd in kook video’s alleen maar dat soort pannen. Ik heb een paar nieuwe koekenpannen nodig en twijfel of ik hier voor zal gaan. Ze mogen niet zwaar zijn want dan kan ik ze niet hanteren.
Ik twijfel ook maar als ik op insta kijk zie ik er ook heel veel “gewone” mensen mee koken en maken er geen reclame voor. Ze zijn niet goedkoop dus twijfel nog een beetje om ze aan te schaffen.quote:Op dinsdag 2 juli 2024 10:36 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik gebruik ze niet, dus geen praktijkervaring. Het is wel een product waarbij ik de indruk krijg dat het 80% marketing is: Gordon Ramsey die ze aanprijst, influencers/kookblogs die ze gebruiken en aanprijzen, een futuristisch patroon op de pannen en leuk klinkende maar verder niets zeggende omschrijvingen ""Japanese coating infused with diamond dust."
Maar goed, misschien is het een hele goede pan die ik ten onrechte afschrijf. Maar mijn onderbuik zegt:" een redelijke pan tegen een premium prijs."
Het is meer marketing dan echt wat goedsquote:Op dinsdag 2 juli 2024 09:50 schreef lojanda het volgende:
Iemand ervaring met Hexclad pannen? Je ziet de laatste tijd in kook video’s alleen maar dat soort pannen. Ik heb een paar nieuwe koekenpannen nodig en twijfel of ik hier voor zal gaan. Ze mogen niet zwaar zijn want dan kan ik ze niet hanteren.
Ik heb deze pannen ook. Superfijn ook met afgieten. Al was ik iets te enthousiast met m'n vergiet wegdoen, want als je iets kleins afgiet dan valt er toch wel wat uit.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |