quote:
Daar had ik echt nog nooit van gehoord. Handig zegquote:Op donderdag 28 maart 2024 18:56 schreef sigme het volgende:
Ik mocht eindelijk van mezelf mij de Brot & Taylor aanschaffen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vandaag stoofpot in gemaakt, was goed gelukt.
Ook vandaag een zwik yoghurt- en kwarkculturen binnen gekregen; doel van die B&T is vooral om er yoghurt mee te gaan maken. Maar die slowcookfunctie is wel ook heel fijn, omdat dit ding tenminste een thermostaat heeft. Dus instellen op 90oC en dan gaat het spul ook echt *niet* aan de kook
Nog nooit gezien of van gehoord.quote:Op donderdag 28 maart 2024 18:56 schreef sigme het volgende:
Ik mocht eindelijk van mezelf mij de Brot & Taylor aanschaffen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Je hebt gelijk . Wij noemen het ding Briggs & Stratton maar dat is het natuurlijk ook nietquote:Op donderdag 28 maart 2024 20:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Nog nooit gezien of van gehoord.
Nagezocht, wat het is/kan.
Het is trouwens Brod&Taylor.
Je hebt het er al vaker over gehad inderdaad. Ben heel benieuwd naar je ervaringen.quote:Op donderdag 28 maart 2024 21:39 schreef sigme het volgende:
[..]
Je hebt gelijk . Wij noemen het ding Briggs & Stratton maar dat is het natuurlijk ook niet
Ik heb het ding al jaren op het oog maar het is wel duur en een paar jaar geleden kon ik enkel reviews vinden voor het gebruik als rijskast. Daar is men laaiend enthousiast over, maar ik ben niet zo'n rijzer en geïnteresseerd in de andere gebruiksmogelijkheden. Daarover was nu wat meer te vinden en dat trok me over de streep.
sjiek electrische pan met het formaat van een laptopquote:Op donderdag 28 maart 2024 18:56 schreef sigme het volgende:
Ik mocht eindelijk van mezelf mij de Brot & Taylor aanschaffen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vandaag stoofpot in gemaakt, was goed gelukt.
Ook vandaag een zwik yoghurt- en kwarkculturen binnen gekregen; doel van die B&T is vooral om er yoghurt mee te gaan maken. Maar die slowcookfunctie is wel ook heel fijn, omdat dit ding tenminste een thermostaat heeft. Dus instellen op 90oC en dan gaat het spul ook echt *niet* aan de kook
Istie rood?quote:Op vrijdag 29 maart 2024 16:23 schreef foodlover het volgende:
Ik ben er wellicht wat laat mee maar er is een tweedehands Ferrari pizza oventje naar me onderweg hier in Spanje. Helaas met paar dagen vertraagd wegens Semana Santa.
Nota bene van een verkoper uit Italië kan niet wachten om m te gaan proberen.
Doe ik ook alleen met deze flesjes. Mooi formaatje ook ervoor.quote:Op vrijdag 29 maart 2024 16:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Het gaat me niet om de mosterd, maar om deze fles.
Na het opmaken van de mosterd is de verpakking de kroon van de aankoop. Ideaal voor dressings en andere sauzen in te bereiden en over de sla te geven. Doordat er een deksel op zit kan je het goed schudden. Vroeger kreeg je glazen bij de mosterd, een groot gemis dat je geen Tumblers meer krijgt, maar dit is een prima "geschenk" bij de mosterd/
[ afbeelding ]
Ziet er uit als een prima fles ervoor, maar die saus is niets voor mijquote:Op vrijdag 29 maart 2024 16:52 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Doe ik ook alleen met deze flesjes. Mooi formaatje ook ervoor.
[ link | afbeelding ]
Vond 't hooguit een half jaartje lekker, heb nog 1 flesje in de koelkast staan en ik schat zo in dat die over de datum weggegooid gaat wordenquote:Op vrijdag 29 maart 2024 17:00 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ziet er uit als een prima fles ervoor, maar die saus is niets voor mij
Ha, ik ken em als rijskast voor brood, maar ik laat mijn brooddeeg uiteindelijk gewoon op gevoel rijzen.quote:Op donderdag 28 maart 2024 18:56 schreef sigme het volgende:
Ik mocht eindelijk van mezelf mij de Brot & Taylor aanschaffen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vandaag stoofpot in gemaakt, was goed gelukt.
Ook vandaag een zwik yoghurt- en kwarkculturen binnen gekregen; doel van die B&T is vooral om er yoghurt mee te gaan maken. Maar die slowcookfunctie is wel ook heel fijn, omdat dit ding tenminste een thermostaat heeft. Dus instellen op 90oC en dan gaat het spul ook echt *niet* aan de kook
Nee, een groene, zoals het groen van de Italiaanse vlag. Grappig wel de Italiaanse die m verkocht had hem nieuw gekocht in coronatijd, dat ze in lockdown toch pizza kon eten.quote:
Leuk om achtergrond ook van je aankoop te weten.quote:Op vrijdag 29 maart 2024 19:57 schreef foodlover het volgende:
[..]
Nee, een groene, zoals het groen van de Italiaanse vlag. Grappig wel de Italiaanse die m verkocht had hem nieuw gekocht in coronatijd, dat ze in lockdown toch pizza kon eten.
Mijn Italiaanse kennissen zweren bij dat ding. Een Ferrari pizza oventje. Gekocht met het geld wat ze van hun overheid kregen tijdens de lockdown.quote:Op vrijdag 29 maart 2024 16:23 schreef foodlover het volgende:
Ik ben er wellicht wat laat mee maar er is een tweedehands Ferrari pizza oventje naar me onderweg hier in Spanje. Helaas met paar dagen vertraagd wegens Semana Santa.
Nota bene van een verkoper uit Italië kan niet wachten om m te gaan proberen.
die saus nog nooit gezien, interessant!quote:Op vrijdag 29 maart 2024 16:52 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Doe ik ook alleen met deze flesjes. Mooi formaatje ook ervoor.
[ link | afbeelding ]
Ik heb opgeslagen als favorieten. Ik wil hem wel gebruiken als rijskastquote:Op donderdag 28 maart 2024 18:56 schreef sigme het volgende:
Ik mocht eindelijk van mezelf mij de Brot & Taylor aanschaffen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vandaag stoofpot in gemaakt, was goed gelukt.
Ook vandaag een zwik yoghurt- en kwarkculturen binnen gekregen; doel van die B&T is vooral om er yoghurt mee te gaan maken. Maar die slowcookfunctie is wel ook heel fijn, omdat dit ding tenminste een thermostaat heeft. Dus instellen op 90oC en dan gaat het spul ook echt *niet* aan de kook
Na deze post toch maar de gok genomen en ik kan niets anders zeggen dat ik echt mega blij met dit mes ben. Ik dacht altijd dat ik wel scherpje messen had, maar dit is wel next level. Nu nog even een wetstone en oefenen op mijn oude koksmes.quote:Op maandag 8 april 2024 10:30 schreef dimmak het volgende:
Ik ben op zoek naar een Japans koksmes. Ik zat eerst te kijken naar een Miyabi, maar uiteindelijk wil ik al mijn messen vervangen en dan vind ik 1500 euro aan messen toch wat gortig. Nu heb ik Hitohira Futana S3 Nashiji Santoku op het oog. Ik heb begrepen dat Hitohira een rebrand is van verschillende merken en de kwaliteit nog wel iets kan verschillen. Heeft er hier iemand ervaring met messen?
Die zijn goed ja, ik heb er ook 2 en ook miyabi, kai shun etc maar vooral Miyabi had ik hoge verwachtingen van maar valt toch tegen.quote:Op vrijdag 12 april 2024 09:27 schreef dimmak het volgende:
[..]
Na deze post toch maar de gok genomen en ik kan niets anders zeggen dat ik echt mega blij met dit mes ben. Ik dacht altijd dat ik wel scherpje messen had, maar dit is wel next level. Nu nog even een wetstone en oefenen op mijn oude koksmes.
[ afbeelding ]
Update die van mij had schade van het transport. Was gestuiterd en stroom viel uit (stoppen door) na een half uur gebruik. Wat getest dus maar helaas...quote:Op vrijdag 29 maart 2024 20:49 schreef capricia het volgende:
[..]
Mijn Italiaanse kennissen zweren bij dat ding. Een Ferrari pizza oventje. Gekocht met het geld wat ze van hun overheid kregen tijdens de lockdown.
Ik ben dus benieuwd naar jouw ervaring met dat ding.
Werkt dat goed ja. Heb zo'n ding van de Aldi omdat het mij handig leek maar alles wordt eerder een soort soep dan dat het snippert.quote:Op vrijdag 5 januari 2024 14:55 schreef Kaatje1 het volgende:
Laatst dit mini keukenmachientje gekocht. Veel snijden lukte niet meer zo goed en om iedere keer de grote kenwood te pakken is ook weer zowat. Maar wat een fijn ding, uien grof of fijn, knoflook ook. Verder ben ik nog niet gekomen, maar nu al zo blij mee. Geen zakken voorgesneden uien meer
[ afbeelding ]
Die van mij werkt prima. Heeft 3 mesjes. Ik gebruik m regelmatig meerdere keren per week.quote:Op dinsdag 16 april 2024 14:26 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Werkt dat goed ja. Heb zo'n ding van de Aldi omdat het mij handig leek maar alles wordt eerder een soort soep dan dat het snippert.
Pure Pornoquote:Op vrijdag 12 april 2024 09:27 schreef dimmak het volgende:
[..]
Na deze post toch maar de gok genomen en ik kan niets anders zeggen dat ik echt mega blij met dit mes ben. Ik dacht altijd dat ik wel scherpje messen had, maar dit is wel next level. Nu nog even een wetstone en oefenen op mijn oude koksmes.
[ afbeelding ]
Ik word er zo nu en dan knettergek van. Aan de andere kant zorgt wel dat ik moet opruimen en je hebt veel ruimtelijker gevoel maar zou de keuken wel anders doen. Heb hele kleine bovenkastjes die zou ik liever op laten en de hoek waar de koelkast zit gewoon kasten tot het plafond en heb nog wel wat wensen. Maar voor nu is het primaquote:Op vrijdag 7 juni 2024 13:24 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Heel mooi fornuis! Zou persoonlijk geen open keuken meer willen, maar anderen vinden dat wel weer top.
Top!quote:Op zondag 9 juni 2024 19:57 schreef foodlover het volgende:
[ link | afbeelding ]
Helemaal in mijn nopjes: heb een Graef hand snijmachine gekocht voor o.a. brood, vleeswaren en kaas. Het is niet goedkoop maar wel duurzaam en geen stekker. Getest op twee soorten brood en werkt super.
Ik heb op inductie wel goede ervaringen met deze DeBuyer plaatstalen pan als wok. De echte woks hebben imho een te kleine bodem om lekker op inductie te werken. Maar je moet wel van plaatstaal houden.quote:Op maandag 10 juni 2024 18:29 schreef Goitske het volgende:
De conclusie na de test of de pannen over konden naar inductie was dus dat alle pannen op mijn BK Bourgogne pan waren niet geschikt.
Na wat zoeken is het de BK q-linair master glas geworden. Nu nog opzoek naar een nieuwe wok en koekenpannen. Twijfel alleen enorm waar ik goed aan doe nu aangezien ik niet de oude standaard anti aanbaklaag meer wil maar wat wil ik dan wel
[ afbeelding ]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheidquote:Op maandag 10 juni 2024 19:01 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik heb op inductie wel goede ervaringen met deze DeBuyer plaatstalen pan als wok. De echte woks hebben imho een te kleine bodem om lekker op inductie te werken. Maar je moet wel van plaatstaal houden.
[ afbeelding ]
Het is plaatstaal: De eerste paar keer bakt alles aan totdat hij goed ingebrand is. Na een tijdje is het de beste anti-aanbak die je ooit gehad hebt.quote:Op maandag 10 juni 2024 19:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheid
Ik heb de plaatstalen koekenpannen van DeBuyer. Moet je echt inbranden voor gebruik anders bakt alles aan.quote:Op maandag 10 juni 2024 19:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheid
Beter dan tefal..quote:Op maandag 10 juni 2024 19:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheid
Ik heb een gasfornuis buitenkeuken met gietijzeren pannen dragers en dan durf ik wel te werken met de plaatstalen pannen, eenmaal ingebrand werken die super. Echter weet ik niet of ik dat zou aandurven op je mooie inductieplaat in verband met krassen. Mijn ervaring is dat je de onderkant van die pannen niet 100% schoon krijgt en zou dan bang zijn dat dat krassen oplevert.quote:Op maandag 10 juni 2024 19:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
Wat is je ervaring met aanbakken want ik neig wel die kant op ook qua duurzaamheid
Zeep met beleid kan wel hoor, het kan meer hebben dan je denkt.quote:Op maandag 10 juni 2024 22:21 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Beter dan tefal..
Even inbranden (filmpjes op youtube van te zien) en je hebt een pan die meerdere levens mee gaat.
De pan wordt ook steeds donkerder naar mate je 'm gebruikt.
Geen zeepsop gebruiken en uitkijken met zure ingredienten, dat sloopt je aanbaklaag (de pan is wel opnieuw in te branden)
Ze zijn wel zwaar
Ik had een keer een Ikea pan met een braam er onder sindsdien voel ik voor gebruik even aan de bodem van een nieuwe pan (iets wat veel te weinig gebeurt).quote:Op dinsdag 11 juni 2024 13:47 schreef Vanyel het volgende:
Geen last van krassen van plaatstalen pannen hoor, op mijn inductie.
En ik was ze regelmatig af met zeep. Gaat prima.
Ik maak de pan schoon met water, zet 'm op het vuur en dan doe ik er een papiertje over, de aanbaklaag is toch al goed dus er blijft niet echt iets aan de pan plakken.quote:Op dinsdag 11 juni 2024 13:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Zeep met beleid kan wel hoor, het kan meer hebben dan je denkt.
Na intensievere wasbeurt even pan heet laten worden en zodra heet, coaten met olie (en idealiter ook dat doen voor ieder gebruik, zoals in de Chinese keuken gebruikelijk is met een wok. De polymisering van de olie als laag op de patina beschermt je pan en maakt de pan enorm anti-aanbak).
Koekepan eentje van RVS (heb ik ook van BK) en een gietijzeren (Ik heb ze van Stur, fantastische pannen en lichter dan normale gietijzeren of zelfs plaatstalen pannen). Een goede wok voor inductie ben ik nog naar op zoek.quote:Op maandag 10 juni 2024 18:29 schreef Goitske het volgende:
De conclusie na de test of de pannen over konden naar inductie was dus dat alle pannen op mijn BK Bourgogne pan waren niet geschikt.
Na wat zoeken is het de BK q-linair master glas geworden. Nu nog opzoek naar een nieuwe wok en koekenpannen. Twijfel alleen enorm waar ik goed aan doe nu aangezien ik niet de oude standaard anti aanbaklaag meer wil maar wat wil ik dan wel
[ afbeelding ]
Qua olie, vlees en korstje; probeer het eens. Pan heet, vuur uit, olie er in, met een doekje uitsmeren. Af laten koelen. Je pan heeft nu een iets sticky laagje.quote:Op dinsdag 11 juni 2024 14:11 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik maak de pan schoon met water, zet 'm op het vuur en dan doe ik er een papiertje over, de aanbaklaag is toch al goed dus er blijft niet echt iets aan de pan plakken.
Papiertje is wel wat bruin/zwart na het schoonmaken
En met bakken begin ik meestal zonder olie, krijg je een wat lekkerdere korst op het vlees.
Daarna pas een beetje olie.
Ik heb zelf deze.. maar dan zwart door de aanbaklaag
[ afbeelding ]
https://www.knivesandtool(...)-2182-1&gad_source=1
Is toch wel m'n fijnste pan die ik heb.
Ik gebruik ze niet, dus geen praktijkervaring. Het is wel een product waarbij ik de indruk krijg dat het 80% marketing is: Gordon Ramsey die ze aanprijst, influencers/kookblogs die ze gebruiken en aanprijzen, een futuristisch patroon op de pannen en leuk klinkende maar verder niets zeggende omschrijvingen ""Japanese coating infused with diamond dust."quote:Op dinsdag 2 juli 2024 09:50 schreef lojanda het volgende:
Iemand ervaring met Hexclad pannen? Je ziet de laatste tijd in kook video’s alleen maar dat soort pannen. Ik heb een paar nieuwe koekenpannen nodig en twijfel of ik hier voor zal gaan. Ze mogen niet zwaar zijn want dan kan ik ze niet hanteren.
Ik twijfel ook maar als ik op insta kijk zie ik er ook heel veel “gewone” mensen mee koken en maken er geen reclame voor. Ze zijn niet goedkoop dus twijfel nog een beetje om ze aan te schaffen.quote:Op dinsdag 2 juli 2024 10:36 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik gebruik ze niet, dus geen praktijkervaring. Het is wel een product waarbij ik de indruk krijg dat het 80% marketing is: Gordon Ramsey die ze aanprijst, influencers/kookblogs die ze gebruiken en aanprijzen, een futuristisch patroon op de pannen en leuk klinkende maar verder niets zeggende omschrijvingen ""Japanese coating infused with diamond dust."
Maar goed, misschien is het een hele goede pan die ik ten onrechte afschrijf. Maar mijn onderbuik zegt:" een redelijke pan tegen een premium prijs."
Het is meer marketing dan echt wat goedsquote:Op dinsdag 2 juli 2024 09:50 schreef lojanda het volgende:
Iemand ervaring met Hexclad pannen? Je ziet de laatste tijd in kook video’s alleen maar dat soort pannen. Ik heb een paar nieuwe koekenpannen nodig en twijfel of ik hier voor zal gaan. Ze mogen niet zwaar zijn want dan kan ik ze niet hanteren.
Ik heb deze pannen ook. Superfijn ook met afgieten. Al was ik iets te enthousiast met m'n vergiet wegdoen, want als je iets kleins afgiet dan valt er toch wel wat uit.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |