Check reviews en kijk dan naar de 1,2 en 3 ster reviews, dan vind je welke problemen mensen met de pannen hebben.quote:Op dinsdag 2 juli 2024 09:50 schreef lojanda het volgende:
Iemand ervaring met Hexclad pannen? Je ziet de laatste tijd in kook video’s alleen maar dat soort pannen. Ik heb een paar nieuwe koekenpannen nodig en twijfel of ik hier voor zal gaan. Ze mogen niet zwaar zijn want dan kan ik ze niet hanteren.
Ik heb er inmiddels ook van af gezien want er blijken best wel problemen en klachten te zijn.quote:Op dinsdag 2 juli 2024 21:54 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Check reviews en kijk dan naar de 1,2 en 3 ster reviews, dan vind je welke problemen mensen met de pannen hebben.
Bij https://www.amazon.nl/-/e(...)s#reviews-filter-bar
Ik lees daar dat de pannen een bepaalde instructie hebben voor je kan beginnen met bakken, pan langzaam laten opwarmen voor het vuur hoog kan.
En ik lees er ook nogal wat verhalen van mensen met bolle pannen en dat de pan na een tijdje toch aanbakt en moeilijk schoon te maken is.
En Gordon die krijgt natuurlijk nieuwe pannen zodra ze het niet goed meer doen.
Jammer dat de pan niet zal te zwaar mag zijn, anders zou ik carbonstaal nemen.quote:Op woensdag 3 juli 2024 12:05 schreef lojanda het volgende:
[..]
Ik heb er inmiddels ook van af gezien want er blijken best wel problemen en klachten te zijn.
Vind het best wel moeilijk kiezen wat een goede pan is om in te bakken. Heb nu verschillende Tefal pannen maar wat een troep is dag zeg![]()
Maar eens goed gaan zoeken naar wat dan goede pannen zijn om in te bakken..
https://www.primecook.nl/quote:Op woensdag 3 juli 2024 12:05 schreef lojanda het volgende:
[..]
Ik heb er inmiddels ook van af gezien want er blijken best wel problemen en klachten te zijn.
Vind het best wel moeilijk kiezen wat een goede pan is om in te bakken. Heb nu verschillende Tefal pannen maar wat een troep is dag zeg![]()
Maar eens goed gaan zoeken naar wat dan goede pannen zijn om in te bakken..
Ja ik baal er ook van dat ik rekening moet houden dat de pan niet te zwaar is..quote:Op woensdag 3 juli 2024 13:10 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Jammer dat de pan niet zal te zwaar mag zijn, anders zou ik carbonstaal nemen.
Maar goed, qua gewicht is dat bijna vergelijkbaar met gietijzer.
Aluminium pannen zijn wel weer licht maar het metaal is ook zachter en krast sneller.
Ik zit snel even te zoeken, misschien https://www.skottsberg.com/nl/pannen/stainless-steel-cookware/ ?
Die pannen hebben volgens hun eigen zeggen een levenslange garantie (uiteraard wel volgens eigen voorwaarden)
Zijn overigens niet van aluminium maar er zit wel aluminium in verwerkt waardoor ze lichter zijn.
Het probleem is dat ik steeds vaker vanuit mijn rolstoel moet koken omdat ik niet lang kan staan en dan is het erg moeilijk met een zware pan in je handen die je moet verzetten.quote:Op woensdag 3 juli 2024 19:05 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
https://www.primecook.nl/
Misschien is dit iets voor je?
Ik heb er een hapjespan met deksel van aangeschaft, heel fijn
Ik heb veel gietijzeren en geëmailleerde pannen, maar voor mij worden die ook te zwaar, vandaar
Ah, ik begrijp je, dat lijkt me ook lastig met kokkerellenquote:Op donderdag 4 juli 2024 09:14 schreef lojanda het volgende:
[..]
Het probleem is dat ik steeds vaker vanuit mijn rolstoel moet koken omdat ik niet lang kan staan en dan is het erg moeilijk met een zware pan in je handen die je moet verzetten.
Ook deze pannen lijken prima te zijn
Dat is wel handig idd en dat een pan in de oven kan helemaalquote:Op donderdag 4 juli 2024 09:19 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ah, ik begrijp je, dat lijkt me ook lastig met kokkerellen
Wat ik fijn vind aan deze pannen zijn de siliconen handgrepen, je kunt ze zo van het fornuis pakken
(Ze schijnen ook in de oven te kunnen, maar dat heb ik nog niet gedurfd)
Ik moet er zelf ook wel een beetje rekening mee houden eigenlijk.. had ik alleen bij m'n Debuyer carbonstalen pan (20cm) niet gedaan.. weegt iets van 2 kilo en vooral bij het afswassen merk ik dat wel.quote:Op donderdag 4 juli 2024 09:10 schreef lojanda het volgende:
[..]
Ja ik baal er ook van dat ik rekening moet houden dat de pan niet te zwaar is..
Ik ga me er eens in verdiepen. Op het eerste gezicht zijn het prima pannen.. bedankt
Tuurlijk, en gefeliciteerdquote:Op donderdag 4 juli 2024 13:02 schreef Document1 het volgende:
Telt een nieuw Bosch inductie fornuis en vaatwasser als nieuw speeltje?
#nooitmeerafwassen.
voor dat geld koop in een ruime zeef en kan je alles in laten uitlekken, zeven, afgietenquote:Op vrijdag 5 juli 2024 14:18 schreef junkiesietze het volgende:
https://nl.aliexpress.com(...)arch%7Cquery_from%3A
Tonijn blikje uitlekker
Zekerquote:Op donderdag 4 juli 2024 13:02 schreef Document1 het volgende:
Telt een nieuw Bosch inductie fornuis en vaatwasser als nieuw speeltje?
#nooitmeerafwassen.
Mooie aankoop veel plezier ermee!quote:Op vrijdag 5 juli 2024 14:49 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hier zijn de koekenpannen gekocht 2 stuks. Moet ze nog even inbranden
Eigenlijk moet ik zeggen ze zijn besteld door mijn man met de tekst koekenpan van 2 kg durf je het aan? En daarna had ik geen idee wat hij besteld had
Oooh dat zijn de betere cadeautjes!quote:Op vrijdag 5 juli 2024 20:26 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]
Verjaardagscadeau. De pastaset voor mijn kitchenaid
Welk, wat, waar??quote:Op zondag 7 juli 2024 21:42 schreef Smart_ass het volgende:
[ afbeelding ]
Wat een geweldige uitvinding dit.
even het formaat omgezetquote:Op zondag 7 juli 2024 21:42 schreef Smart_ass het volgende:
[ afbeelding ]
Wat een geweldige uitvinding dit.
Even googlen op appelsnijder, dan vind je ‘m! Ik ben er helemaal blij mee hahah.quote:
Sorry, had niet in de gaten dat ‘t zo’n grote afbeelding wasquote:
Voor 94 cent?quote:Op vrijdag 5 juli 2024 14:45 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
voor dat geld koop in een ruime zeef en kan je alles in laten uitlekken, zeven, afgieten
Die heb ik ook. Snij het vlees wel klein genoeg, anders loopt de molen telkens vast omdat er slierten vet om de as gaan zitten.quote:Op zaterdag 13 juli 2024 18:28 schreef IkEetSlakken het volgende:
Een vleesmolen gekocht vandaag 😁 Binnenkort eens worsten gaan maken....
https://ovenwinkel.com/Westmark-Vleesmolen-nr-10-met-tafelklem
Goede tip! Heb je er ook een kitje bij om worsten te draaien?quote:Op zaterdag 13 juli 2024 18:46 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Die heb ik ook. Snij het vlees wel klein genoeg, anders loopt de molen telkens vast omdat er slierten vet om de as gaan zitten.
Vlees kort invriezen helpt ook, bij het draaien ontstaat warmte en daar smelt het vet weer door.quote:Op zaterdag 13 juli 2024 18:46 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Die heb ik ook. Snij het vlees wel klein genoeg, anders loopt de molen telkens vast omdat er slierten vet om de as gaan zitten.
De molen zelf ook vooraf koud zetten, zie ik regelmatig als tip voorbijkomen.quote:Op zaterdag 13 juli 2024 21:10 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Vlees kort invriezen helpt ook, bij het draaien ontstaat warmte en daar smelt het vet weer door.
Koud vet smelt minder en dan kan je het makkelijker doordraaien.
Klopt ja. die "schroef" en het rooster ook de vriezer inquote:Op zondag 14 juli 2024 00:28 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
De molen zelf ook vooraf koud zetten, zie ik regelmatig als tip voorbijkomen.
Ik was getriggerd en nu is er een zwarte onderwegquote:Op zondag 9 juni 2024 19:57 schreef foodlover het volgende:
Helemaal in mijn nopjes: heb een Graef hand snijmachine gekocht voor o.a. brood, vleeswaren en kaas. Het is niet goedkoop maar wel duurzaam en geen stekker. Getest op twee soorten brood en werkt super.
Heb er veel plezier van snij brood kaas en vleeswaren.quote:Op vrijdag 19 juli 2024 11:48 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Ik was getriggerd en nu is er een zwarte onderweg![]()
Maakt zoiets ook een beetje makkelijk schoon?quote:Op maandag 22 juli 2024 08:53 schreef foodlover het volgende:
[..]
Heb er veel plezier van snij brood kaas en vleeswaren.
Misschien heel kneuterig maar hij staat bij mij vooraan in een keukenkastje zodat hij ook echt voor het grijpen staat. En heb er een katoenen hoes met elastiek voor genaaid om over de bovenkant heen te doen bij opbergen.
Ik vind van wel kwestie van bijhouden en direct schoonmaken, kaas en vleeswaren niet laten aankoeken.quote:Op maandag 22 juli 2024 09:56 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Maakt zoiets ook een beetje makkelijk schoon?
Wanneer het veilig kan (groot stuk, ver weg van mes) dan druk je het met je hand aan. Bij kleinere stukken of bijvoorbeeld een plat stuk Serrano ham zit er een houder bij de snijmachine met vinger beschermingquote:Op maandag 22 juli 2024 17:54 schreef sigme het volgende:
Ik heb met zo'n handsnijmachine altijd 1 hand te weinig; daarom ben ik over op een elektrische variant want dan heb ik precies handen genoeg. Heb je geen hand nodig voor het 'aandrukken' van je brood?
Misschien is dat met brood ook wel anders dan met ham (waar ik de snijmachine in hoofdzaak voor heb).
Duits roggebrood plakt enorm op die dingen. Vormt een vettige koek.quote:Op maandag 22 juli 2024 13:27 schreef foodlover het volgende:
[..]
Ik vind van wel kwestie van bijhouden en direct schoonmaken, kaas en vleeswaren niet laten aankoeken.
Maar normaal dan duw je met de rechterhand het product door het mes en met de andere hand vang je de plakken dan weer op (vaak op een bakje)quote:Op dinsdag 23 juli 2024 11:06 schreef foodlover het volgende:
[..]
Wanneer het veilig kan (groot stuk, ver weg van mes) dan druk je het met je hand aan. Bij kleinere stukken of bijvoorbeeld een plat stuk Serrano ham zit er een houder bij de snijmachine met vinger bescherming
Het product ligt links, dus met links houd je het brood of worst of kaas tegen (met je hand of met de rest houder indien te dichtbij het mes). Met rechts draai je de zwengel. Het komt dus rechts uit de snijmachine. Eens gesneden leg ik het apart, stapel op etc.quote:Op dinsdag 23 juli 2024 13:25 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Maar normaal dan duw je met de rechterhand het product door het mes en met de andere hand vang je de plakken dan weer op (vaak op een bakje)
Bij deze gaat dat moeilijker omdat je ook al met je linkerhand het mes moet draaien.
(Om verwarring te voorkomen, ik ben niet Sigme)
Het zal vast wel meevallen, vroeger deed men het niet anders, lukte het ookquote:Op woensdag 24 juli 2024 16:36 schreef foodlover het volgende:
[..]
Het product ligt links, dus met links houd je het brood of worst of kaas tegen (met je hand of met de rest houder indien te dichtbij het mes). Met rechts draai je de zwengel. Het komt dus rechts uit de snijmachine. Eens gesneden leg ik het apart, stapel op etc.
Nee, nooit dat is een vreemd ietsquote:Op zondag 28 juli 2024 08:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:
En werden bij jullie dan de snijbonen ingelegd in het zout?
zodat ze beter gaar koken.quote:Op zondag 28 juli 2024 09:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Waarom snij je ze dan aan dunne plakjes?
Op de foto lijken het alleen te gaan om sperziebonen. Snijbonen zien er veel platter en breder uit.quote:
sperziebonen worden nog weleens gebroken als ze wat dikker zijn om te koken.quote:Op zondag 28 juli 2024 10:01 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Op de foto lijken het alleen te gaan om sperziebonen. Snijbonen zien er veel platter en breder uit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |