Die heb ik ook. Snij het vlees wel klein genoeg, anders loopt de molen telkens vast omdat er slierten vet om de as gaan zitten.quote:Op zaterdag 13 juli 2024 18:28 schreef IkEetSlakken het volgende:
Een vleesmolen gekocht vandaag 😁 Binnenkort eens worsten gaan maken....
https://ovenwinkel.com/Westmark-Vleesmolen-nr-10-met-tafelklem
Goede tip! Heb je er ook een kitje bij om worsten te draaien?quote:Op zaterdag 13 juli 2024 18:46 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Die heb ik ook. Snij het vlees wel klein genoeg, anders loopt de molen telkens vast omdat er slierten vet om de as gaan zitten.
Vlees kort invriezen helpt ook, bij het draaien ontstaat warmte en daar smelt het vet weer door.quote:Op zaterdag 13 juli 2024 18:46 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Die heb ik ook. Snij het vlees wel klein genoeg, anders loopt de molen telkens vast omdat er slierten vet om de as gaan zitten.
De molen zelf ook vooraf koud zetten, zie ik regelmatig als tip voorbijkomen.quote:Op zaterdag 13 juli 2024 21:10 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Vlees kort invriezen helpt ook, bij het draaien ontstaat warmte en daar smelt het vet weer door.
Koud vet smelt minder en dan kan je het makkelijker doordraaien.
Klopt ja. die "schroef" en het rooster ook de vriezer inquote:Op zondag 14 juli 2024 00:28 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
De molen zelf ook vooraf koud zetten, zie ik regelmatig als tip voorbijkomen.
Ik was getriggerd en nu is er een zwarte onderwegquote:Op zondag 9 juni 2024 19:57 schreef foodlover het volgende:
Helemaal in mijn nopjes: heb een Graef hand snijmachine gekocht voor o.a. brood, vleeswaren en kaas. Het is niet goedkoop maar wel duurzaam en geen stekker. Getest op twee soorten brood en werkt super.
Heb er veel plezier van snij brood kaas en vleeswaren.quote:Op vrijdag 19 juli 2024 11:48 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Ik was getriggerd en nu is er een zwarte onderweg![]()
Maakt zoiets ook een beetje makkelijk schoon?quote:Op maandag 22 juli 2024 08:53 schreef foodlover het volgende:
[..]
Heb er veel plezier van snij brood kaas en vleeswaren.
Misschien heel kneuterig maar hij staat bij mij vooraan in een keukenkastje zodat hij ook echt voor het grijpen staat. En heb er een katoenen hoes met elastiek voor genaaid om over de bovenkant heen te doen bij opbergen.
Ik vind van wel kwestie van bijhouden en direct schoonmaken, kaas en vleeswaren niet laten aankoeken.quote:Op maandag 22 juli 2024 09:56 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Maakt zoiets ook een beetje makkelijk schoon?
Wanneer het veilig kan (groot stuk, ver weg van mes) dan druk je het met je hand aan. Bij kleinere stukken of bijvoorbeeld een plat stuk Serrano ham zit er een houder bij de snijmachine met vinger beschermingquote:Op maandag 22 juli 2024 17:54 schreef sigme het volgende:
Ik heb met zo'n handsnijmachine altijd 1 hand te weinig; daarom ben ik over op een elektrische variant want dan heb ik precies handen genoeg. Heb je geen hand nodig voor het 'aandrukken' van je brood?
Misschien is dat met brood ook wel anders dan met ham (waar ik de snijmachine in hoofdzaak voor heb).
Duits roggebrood plakt enorm op die dingen. Vormt een vettige koek.quote:Op maandag 22 juli 2024 13:27 schreef foodlover het volgende:
[..]
Ik vind van wel kwestie van bijhouden en direct schoonmaken, kaas en vleeswaren niet laten aankoeken.
Maar normaal dan duw je met de rechterhand het product door het mes en met de andere hand vang je de plakken dan weer op (vaak op een bakje)quote:Op dinsdag 23 juli 2024 11:06 schreef foodlover het volgende:
[..]
Wanneer het veilig kan (groot stuk, ver weg van mes) dan druk je het met je hand aan. Bij kleinere stukken of bijvoorbeeld een plat stuk Serrano ham zit er een houder bij de snijmachine met vinger bescherming
Het product ligt links, dus met links houd je het brood of worst of kaas tegen (met je hand of met de rest houder indien te dichtbij het mes). Met rechts draai je de zwengel. Het komt dus rechts uit de snijmachine. Eens gesneden leg ik het apart, stapel op etc.quote:Op dinsdag 23 juli 2024 13:25 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Maar normaal dan duw je met de rechterhand het product door het mes en met de andere hand vang je de plakken dan weer op (vaak op een bakje)
Bij deze gaat dat moeilijker omdat je ook al met je linkerhand het mes moet draaien.
(Om verwarring te voorkomen, ik ben niet Sigme)
Het zal vast wel meevallen, vroeger deed men het niet anders, lukte het ookquote:Op woensdag 24 juli 2024 16:36 schreef foodlover het volgende:
[..]
Het product ligt links, dus met links houd je het brood of worst of kaas tegen (met je hand of met de rest houder indien te dichtbij het mes). Met rechts draai je de zwengel. Het komt dus rechts uit de snijmachine. Eens gesneden leg ik het apart, stapel op etc.
Nee, nooit dat is een vreemd ietsquote:Op zondag 28 juli 2024 08:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:
En werden bij jullie dan de snijbonen ingelegd in het zout?
zodat ze beter gaar koken.quote:Op zondag 28 juli 2024 09:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Waarom snij je ze dan aan dunne plakjes?
Op de foto lijken het alleen te gaan om sperziebonen. Snijbonen zien er veel platter en breder uit.quote:
sperziebonen worden nog weleens gebroken als ze wat dikker zijn om te koken.quote:Op zondag 28 juli 2024 10:01 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Op de foto lijken het alleen te gaan om sperziebonen. Snijbonen zien er veel platter en breder uit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |