abonnement Unibet Coolblue
  ESF Reporter woensdag 12 april 2023 @ 19:51:59 #1
87554 Cee
Welluk?
pi_208752441


Nederland w/
Deelnemers: Mia Nicolai en Dion Cooper
Bandleden en Leeftijd: Mia (27 jaar) en Dion (29 jaar)
Social media Mia: Instagram Twitter YouTube TikTok
Social media Dion: Instagram Twitter YouTube TikTok
Titel inzending: Burning Daylight
Taal inzending: Engels
Genre inzending: Pop
Schrijvers muziek: Dion Cuiper / Duncan de Moor / Jordan Garfield / Loek van der Grinten / Mia Nicolai
Schrijvers tekst: Dion Cuiper / Duncan de Moor / Jordan Garfield / Loek van der Grinten / Mia Nicolai
Loting: Tweede helft, eerste halve finale
Selectie methode: Interne Selectie
Odds ranking na bekend maken alle nummers: 19
Bijzonder: Mia is de dochter van eerste kamer lid Peter Nicolaï (PvdD). Songfestivalwinnaar Duncan Laurence heeft meegeschreven aan het nummer. Dion deed eerder mee aan The Voice.

Aankondiging met meer uitleg en verhaal van Mia en Dion:

quote:
Mia Nicolai & Dion Cooper vertegenwoordigen Nederland op het Eurovisie Songfestival!
Eurovisie Songfestival / 1 nov 2022

The word is out! Mia Nicolai & Dion Cooper gaan in mei 2023 naar Eurovisie Songfestival in Liverpool om Nederland te vertegenwoordigen! De twee jonge artiesten zijn door Songfestival-winnaar Duncan Laurence en songwriter Jordan Garfield bij elkaar gebracht en met z’n vieren schreven ze een song die grote indruk maakte op de hele selectiecommissie, waarna ze unaniem werden aangewezen als de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in 2023. Duncan en Jordan maken onderdeel uit van het creatieve team.
Wie is Mia Nicolai?

Mia, 26 jaar, is echt opgegroeid met muziek. Vanaf haar derde volgt ze al viool- en pianolessen en vanuit huis heeft ze een hele creatieve opvoeding meegekregen, met toneel, ballet, muziek en verhalen vertellen.

In haar debuutsingle ‘Set Me Free’ komt het reizen en haar behoefte aan ultieme vrijheid naar voren. In november 2020 bracht ze haar tweede single ‘Mutual Needs’ uit dat meteen internationaal werd opgepakt door een première in Amerika op de befaamde Zane Lowe Radio show. Mia vindt haar inspiratie in artiesten zoals David Bowie. Maar vooral in het vrij uiten van creativiteit en het samenvoegen van kunstvormen.

Als kind werd Mia gepest en dit heeft een grote deuk achtergelaten, maar tegelijkertijd ook een vuur in haar ontstoken met een doorzettingsvermogen om al haar dromen uit te laten komen, niets haar te laten stoppen en te genieten van het leven met wie zij kiest te zijn. De boodschap die ze wil overdragen is dat je verleden niks zegt over de toekomst en dat je dat helemaal zelf in de hand hebt. Je kunt jezelf creëren tot de persoon die je droomt te zijn.
Wie is Dion Cooper?

Dion, 28 jaar, droomde ervan om artiest te worden en muziek te maken. Op zijn vijftiende pakte hij voor het eerst zijn gitaar op en liet deze niet meer los. In de jaren die volgen begint hij met het zingen en schrijven van zijn eigen muziek en in 2021 brengt hij zijn eerste EP ‘Too Young Too Dumb’ uit, gevolgd door de single ‘Fire’ die hij samen met Maxine uitbrengt en binnen een aantal maanden al bijna een miljoen streams haalt.

Hij omschrijft het zelf als classic rock meets singer songwriter, oftewel Bryan Adams meets Harry Styles.

'Bring the joy' is het mantra waarmee Dion zijn muziek en leven inspireert. Hij is op een reis om de beste versie van zichzelf te worden en wil al het geluk, de kennis en de vreugde die hij onderweg verzamelt delen met de wereld. Dat is dan ook zijn boodschap: geluk ligt in je eigen handen en je handen gebruik je om te delen.
Hoe kennen Mia en Dion elkaar?

Mia en Dion zijn tot 2 jaar geleden onbekenden van elkaar totdat ze door Duncan en Jordan aan elkaar worden gekoppeld. Er is meteen een muzikale klik, zowel hun stemmen passen mooi bij elkaar als de boodschap die ze willen uitdragen is hetzelfde. In hun muziek is ruimte voor kwetsbaarheid en emotie. Ze willen allebei mensen raken en muziek is een mooie taal om deze emoties uit te spreken en te delen.

Mia en Dion: “Het Songfestival is hét podium waar mensen kunnen zien wat je als artiest te brengen hebt. Na al die jaren hard werken aan het vertalen van ons gevoel in muziek is dit een geweldige kans om op zo’n grote schaal ons verhaal te vertellen. Het voelt fantastisch en nog een beetje onwerkelijk dat de selectiecommissie van AVROTROS voor onze song heeft gekozen, maar we zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen.”
Songfestival Liverpool

Dit jaar wordt het Eurovisie Songfestival in Liverpool gehouden. Gezien het Songfestival niet in het winnende land Oekraïne gehouden kan worden, is er in samenspraak met Oekraïne en de EBU gekozen voor het Verenigd Koninkrijk. Op dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei vinden de halve finales plaats en op zaterdag 13 mei de finale. De komende maanden gaan Mia en Dion werken aan hun act en zich voorbereiden op hun deelname samen met hun creatieve team Duncan en Jordan. Het creatieve team wordt binnenkort aangevuld tot het complete team.

Over Burning Daylight:
quote:
Mia, Dion, Duncan en Jordan over ontstaan Songfestivalnummer Burning Daylight

In de mini-documentaire 'This is Burning Daylight' vertellen Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence en Jordan Garfield over het ontstaan van het songfestivalnummer ‘Burning Daylight’.

Burning Daylight is geschreven door Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence, Jordan Garfield en Loek van der Grinten. Het nummer is ‘een ode aan vallen en opstaan’.

“Burning Daylight gaat over vallen, fouten maken en dan weer opstaan. Dat je leert van die fouten, van je verleden, dat je dingen achter je kunt laten zodat je een betere versie van jezelf kan worden. Maar het gaat ook over accepteren dat we allemaal menselijk zijn, pijn ervaren en dat we daar doorheen moeten.”
Ontstaan van Burning Daylight

Mia ontmoet Jordan voor het eerste wanneer ze beiden een studiosessie in Nederland bijwonen. Jordan: “Ik kwam de studio in en daar was een grote bubbel vol met energie. Ze liep met me mee naar binnen en ik dacht meteen: wie is dit?” Mia, Jordan en Duncan spreken daarna regelmatig af tijdens de coronapandemie. Op een bepaalde avond kijken ze samen een documentaire over Shawn Mendes en raken enorm geïnspireerd. Die inspiratie heeft uiteindelijk geleid tot het nummer ‘Burning Daylight’.

Duncan zingt de demo in samen met Mia maar voor de verdere uitwerking bedenkt hij om Dion Cooper te vragen. Dion: “Ik had meteen zoiets van ‘Hell Yeah’, dat klinkt leuk. Zodra ik de kamer inliep, hadden Mia en ik meteen een klik en we voelden allebei: ik ken jou, dit gaat leuk worden!”

Burning Daylight werd die dag herschreven tot een duet met Dion’s verhaal erin verwerkt en de demo werd door Mia en Dion ingezongen.

Indienen voor het Eurovisie Songfestival

Een paar maanden later, toen Duncan en Jordan samen op vakantie waren, kregen ze op een avond het idee om ‘Burning Daylight’ in te sturen naar de Nederlandse selectiecommissie voor het Eurovisie Songfestival. Een idee dat door Mia en Dion goed werd ontvangen. De demo werd daarna verder afgemaakt samen met producer Sean Myer en opgestuurd naar de selectiecommissie van AVROTROS.

Weken later kregen we eindelijk een ja! We waren echt dolblij!
Duncan Laurence

Jordan en Duncan bellen meteen Mia en Dion op om het goede nieuws met ze te delen. Dion: “Ik belde daarna meteen mijn ouders en we begonnen alle drie meteen te huilen. We spraken over hoe groot dit is. Het is zo’n mooie ervaring en geweldig om deel van uit te maken.”

Mia: “Het is geweldig om je eigen land te mogen vertegenwoordigen. Het land waar ik vandaan kom, waar ik ben opgegroeid en me heeft gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Dat voelt echt onwerkelijk en geweldig.“
pi_208752776
17de topic al. We zijn de Joan Franka topic voorbij :s)
  Moderator woensdag 12 april 2023 @ 20:13:57 #3
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208752817
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2023 19:38 schreef PinkLow het volgende:

[..]
Dan zal hij raar staan te kijken. Aangezien hij van de week op tv vertelde dat het EiC in de ZiggoDome is.
Heeft hij geluk dat hij hier mee leest, staat hij niet verkeerd. Kun je niet subtiel laten weten dat je hier mee leest Aran? Doe de volgende keer bij Boulevard iets blauws aan ofzo als het over het songfestival gaat :)
  woensdag 12 april 2023 @ 20:48:33 #4
403253 Meke
after all this time? always.
pi_208753302
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2023 20:11 schreef NailQueen het volgende:
17de topic al. We zijn de Joan Franka topic voorbij :s)
Maar die begon waarschijnlijk pas ná het NSF, waardoor alle speculatie over artiest en liedje niet meetelde :P
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_208757220
14de in de odds om het songfestival te winnen, maar volgens diezelfde odds halen we de finale niet eens. Wat een pech dat we net in de sterke halve finale zitten.
  Moderator donderdag 13 april 2023 @ 11:54:16 #6
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208757379
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2023 11:36 schreef BillDauterive het volgende:
14de in de odds om het songfestival te winnen, maar volgens diezelfde odds halen we de finale niet eens. Wat een pech dat we net in de sterke halve finale zitten.
Komt denk ik nog meer omdat wij geen televote nummer hebben en de halve finales enkel televote hebben. Wij hebben wel ultiem jury bait als Mia en Dion vocaal goed zijn in Liverpool. Juries houden van dat singer song writer spul. Dus als we eenmaal de finale halen....

En de odds voor het songfestival winnen zeggen ook niet zoveel als je 14de staat. De kans dan gewoon heel klein en je schuift makkelijk naar beneden of boven als er een beetje geld op wordt gezet. En wees eerlijk zou jij geld zetten op winst van Nederland of bijvoorbeeld Zwitserland, Georgië, Servië of Kroatie die bij ons in de buurt staan?
  donderdag 13 april 2023 @ 14:36:30 #7
341825 PinkLow
Gewoon doorgaan.
pi_208758872
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2023 11:36 schreef BillDauterive het volgende:
14de in de odds om het songfestival te winnen, maar volgens diezelfde odds halen we de finale niet eens. Wat een pech dat we net in de sterke halve finale zitten.
Het moet raar lopen wil Nederland niet de finale halen.

Eerst dacht ik dat het niks zou worden. Maar ik ben van mening veranderd.

Eerst maar eens horen hoe ze zaterdag live zingen.
Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan, dan de dingen die je nooit hebt durven doen.
  Moderator donderdag 13 april 2023 @ 15:37:10 #8
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208759498
Ze hebben weer een video geplaatst met repetitie in galmruimte
https://www.instagram.com/p/Cq-j_UyILA_/

We zullen zien zaterdag, als het dan weer vocaal niet goed is dan ga ik wel erg vrezen voor die finale plek. Denk dat ze sowieso het nummer wel kunnen zingen, maar kunnen ze het ook als er druk op staat?
pi_208759983
Als het overmorgen wel goed is, dan hoor je de media zeker niet meer?

[ Bericht 2% gewijzigd door Zigsky op 13-04-2023 20:40:55 ]
Ben hier voor het songfestivalforum.
  ESF Reporter donderdag 13 april 2023 @ 16:35:03 #10
87554 Cee
Welluk?
pi_208759989
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2023 15:37 schreef Momo het volgende:
Ze hebben weer een video geplaatst met repetitie in galmruimte
https://www.instagram.com/p/Cq-j_UyILA_/

Is dat niet het zelfde filmpje als van twee weken geleden?
pi_208760067
quote:
1s.gif Op donderdag 13 april 2023 16:35 schreef Cee het volgende:

[..]
Is dat niet het zelfde filmpje als van twee weken geleden?
Klopt.
pi_208761273
Meer nog dan ooit is een goede staging nodig. Hopelijk hebben ze ook echte sets en gaan ze niet alleen werken met spots/licht.
pi_208761354
https://twitter.com/gMickDesign/status/1645815217232973826?s=20

[ Bericht 37% gewijzigd door drxanax op 13-04-2023 18:44:08 (Foto niet zichtbaar) ]
pi_208761355
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2023 18:35 schreef drxanax het volgende:
Meer nog dan ooit is een goede staging nodig. Hopelijk hebben ze ook echte sets en gaan ze niet alleen werken met spots/licht.
Wel grappig hoe we hier ‘vroeger’ altijd helemaal zaten te fantaseren over de staging en iedereen met ideeën kwam. En nu de laatste jaren doen we dat al bijna niet meer omdat het steeds zo’n teleurstelling was. _O-
  donderdag 13 april 2023 @ 19:08:16 #15
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208761696
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2023 18:35 schreef drxanax het volgende:
Meer nog dan ooit is een goede staging nodig. Hopelijk hebben ze ook echte sets en gaan ze niet alleen werken met spots/licht.
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2023 16:01 schreef Mlita het volgende:
Cornald zegt trouwens in de podcast van Paul de Leeuw dat zijn woorden uit zijn verband zijn gerukt. Hij heeft in zijn algemeenheid gezegd dat die semi moeilijk is vanwege de sterkte van de semi. Hij vindt dat we een sterk lied hebben. Benadrukt dat Mia en Dion live heel goed zijn, ze een goede en intieme staging hebben, ze veel chemie hebben en we een gunstige positie in de startvolgorde hebben…
Een intieme staging. Dat klinkt niet als echte sets, maar wel als spots/licht.
:o)
  Moderator donderdag 13 april 2023 @ 19:26:37 #16
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208762058




We staan wel weer op een bepaalde manier in de meme's he
  Moderator donderdag 13 april 2023 @ 20:19:30 #17
375570 crew  Cyan9
pi_208763255
quote:
10s.gif Op donderdag 13 april 2023 19:26 schreef Momo het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

We staan wel weer op een bepaalde manier in de meme's he
Ik moest veel te hard grinniken om Remo Ferrero Rocher. :')
Ongeïnteresseerd maar toch aanwezig.
pi_208763318
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2023 20:19 schreef Cyan9 het volgende:

[..]
Ik moest veel te hard grinniken om Remo Ferrero Rocher. :')
Israel and $900000 _O-
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Moderator donderdag 13 april 2023 @ 20:27:06 #19
375570 crew  Cyan9
pi_208763381
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2023 20:23 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Israel and $900000 _O-
Language: Grief.

Ongeïnteresseerd maar toch aanwezig.
pi_208763389
Is er al wat gelekt over een mogelijke souncheck voor Eurovision in Concert :?
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  donderdag 13 april 2023 @ 20:53:28 #21
403253 Meke
after all this time? always.
pi_208763911
Ik luisterde vandaag de BLVD-podcast van Boulevard (inderdaad, ja :7 ). En eigenlijk was hun mening wel redelijk hetzelfde als hier op het forum. Ze maakten er een beetje grapjes omheen, en wat hi-la-rische ( :') ) instarts van het zingen, maar zij zeiden ook: ze kunnen heus wel zingen, die in-ears waren kut.

Maar ook: jammer dat ze zo bij elkaar geplaatst zijn en dan ineens het maar moeten doen. Bij S10 bijvoorbeeld was dat anders, die had al heel vaak zelf op het podium gestaan. Als ze dit nummer hadden, wat ze ook écht wel een goed nummer vonden, had dat dan nog even op de plank laten liggen, had een jaar gebruikt om samen te touren, te oefenen, op elkaar ingespeeld te raken op een podium en had hem dan na 1 september uitgebracht om volgend jaar te gaan.

Best een goede take :Y
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_208769595
En weer op plek 10 in de semi1 prediction 🥳

Ow sorry toch niet meer 🤪🤪😂😂

[ Bericht 41% gewijzigd door Boomboomkoffie op 14-04-2023 14:37:43 (Toevoeging) ]
pi_208772354
Hehe Loreen zegt net bij RTL Boulevard over het optreden van Dion en Mia: “ja, het geluid was niet geweldig, maar om eerlijk te zijn, dat is wel vaker zo en moet je op voorbereid zijn.”
Op maandag 5 september 2016 23:16 schreef -Deluzion- het volgende:
En ik antwoord liever niet op Fascination. aka Alex Vause.
  Moderator vrijdag 14 april 2023 @ 18:56:16 #24
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208772408
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2023 20:13 schreef Momo het volgende:

[..]
Heeft hij geluk dat hij hier mee leest, staat hij niet verkeerd. Kun je niet subtiel laten weten dat je hier mee leest Aran? Doe de volgende keer bij Boulevard iets blauws aan ofzo als het over het songfestival gaat :)

Hehe hallo
pi_208772418
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2023 18:56 schreef Momo het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Hehe hallo
_O- _O-
pi_208772423
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2023 18:56 schreef Momo het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Hehe hallo
_O- Geweldig dit.
Ben hier voor het songfestivalforum.
pi_208772453
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2023 18:56 schreef Momo het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Hehe hallo
Whahaha _O- _O-
  ESF Reporter vrijdag 14 april 2023 @ 19:08:19 #28
87554 Cee
Welluk?
pi_208772510
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2023 18:56 schreef Momo het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Hehe hallo
Gieren _O-
  Moderator vrijdag 14 april 2023 @ 21:05:30 #29
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_208774030
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2023 18:56 schreef Momo het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Hehe hallo
:D :D
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_208774272
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2023 18:56 schreef Momo het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Hehe hallo
Gieren _O-
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208774976
:D _O-
pi_208775017
De selectiecommissie verdedigt het duo heel erg bij Beau nu.
  vrijdag 14 april 2023 @ 22:34:13 #33
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_208775075
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2023 22:29 schreef Thrts het volgende:
De selectiecommissie verdedigt het duo heel erg bij Beau nu.
Wij van wc-eend..
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_208777154
Oordeelsdag 8-)
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208778736
Volgens Cornald is er vandaag een extra technicus bij. En dat Mia en Dion beter live het nummer op tv hadden moeten doen 8)7. Wie gaat daar eigenlijk over?
Benieuwd naar vanavond.

https://www.rtlboulevard.(...)-hard-op-mia-en-dion
Ben hier voor het songfestivalforum.
  Moderator zaterdag 15 april 2023 @ 11:56:06 #36
375570 crew  Cyan9
pi_208779092
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2023 18:56 schreef Momo het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Hehe hallo
:D :W
Ongeïnteresseerd maar toch aanwezig.
  zaterdag 15 april 2023 @ 13:05:53 #37
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208779796
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2023 11:25 schreef Zigsky het volgende:
Volgens Cornald is er vandaag een extra technicus bij. En dat Mia en Dion beter live het nummer op tv hadden moeten doen 8)7. Wie gaat daar eigenlijk over?
Benieuwd naar vanavond.

https://www.rtlboulevard.(...)-hard-op-mia-en-dion
Dat is wel weer typisch ja. Het verhaal wordt steeds gekker. Misschien heeft de Dunc het ze afgeraden? Of wilden ze zelf niet?
:o)
pi_208782536
Voor het geval hij echt meeleest: Ik vind Aran echt zo hijgerig op zoek naar sensatie tegenwoordig, niet alleen wat betreft het ESF maar ook hoe hij blindelings alle mensen die van een MeToo of ongewenst gedrag worden beschuldigd meteen maar voor de bus gooit zonder enige nuance.

Misschien interpreteer ik het totaal verkeerd maar je proeft net in zijn item voor Boulevard bijna de wens dat ze vanavond weer de mist in gaan. :')
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208782551
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2023 11:25 schreef Zigsky het volgende:
Volgens Cornald is er vandaag een extra technicus bij. En dat Mia en Dion beter live het nummer op tv hadden moeten doen 8)7. Wie gaat daar eigenlijk over?
Benieuwd naar vanavond.

https://www.rtlboulevard.(...)-hard-op-mia-en-dion
Ik denk toch zijzelf en het team om hen heen, dus in dit geval Duncan & co.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208783253
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2023 18:56 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Ik denk toch zijzelf en het team om hen heen, dus in dit geval Duncan & co.
Al zei Mia zelf laatst ook dat ze niet wist waarom ze het nummer niet eerder live zongen.

Wat een raar jaar zo.
pi_208783700
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2023 19:59 schreef Em31 het volgende:

[..]
Al zei Mia zelf laatst ook dat ze niet wist waarom ze het nummer niet eerder live zongen.

:')
:|W
pi_208783787
Kan iemand van hier af en toe updates geven over vnvd?
  zaterdag 15 april 2023 @ 21:43:21 #43
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_208784383
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2023 19:59 schreef Em31 het volgende:

[..]
Al zei Mia zelf laatst ook dat ze niet wist waarom ze het nummer niet eerder live zongen.

Wat een raar jaar zo.
Niet voor Mia en Dion, maar ik ga haast hopen dat het een NQ wordt dit jaar. Het komt zo amateuristisch allemaal.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_208784505
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2023 21:43 schreef AgnesGru het volgende:

[..]
Niet voor Mia en Dion, maar ik ga haast hopen dat het een NQ wordt dit jaar. Het komt zo amateuristisch allemaal.
Ik hoop er toch liever op dat ze wel kwalificeren en dat er na mei een grondige evaluatie komt over hoe het toch allemaal zo fout heeft kunnen gaan op allerlei fronten dit jaar.
pi_208784513


[ Bericht 99% gewijzigd door Aadrianus op 15-04-2023 21:56:29 ]
pi_208784803
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2023 21:54 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Ik hoop er toch liever op dat ze wel kwalificeren en dat er na mei een grondige evaluatie komt over hoe het toch allemaal zo fout heeft kunnen gaan op allerlei fronten dit jaar.
Als we wel kwalificeren dan wordt de urgentie ( :P ) misschien minder gevoeld voor een frisse blik, dus liever wel een keer een NQ.
Koel en donker bewaren
pi_208784907
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2023 22:18 schreef Guanabana het volgende:

[..]
Als we wel kwalificeren dan wordt de urgentie ( :P ) misschien minder gevoeld voor een frisse blik, dus liever wel een keer een NQ.
Alle negativiteit is ook wel bij AvroTros doorgekomen. Het verdient allemaal niet de schoonheidsprijs en dat moet volgend jaar en in de verdere toekomst anders. Dat zal Cornald zeker op de agenda zetten. Daar is geen NQ voor nodig. Als het zo loopt, prima. Maar om er nu op te hopen? Sorry, gaat me iets te ver.
pi_208785175
Heb net beelden gezien bij Shownieuws. Het is nog steeds slecht. :')
Het is tijd dat Duncan verantwoording komt afleggen. #vriendjespolitiek
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  zaterdag 15 april 2023 @ 23:00:44 #49
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208785230
twitter
:o)
pi_208785259
Mia maakt me echt boos :r sorry hoor maar hoe kan je zo’n dode vis op het podium zijn. Ze heeft totaal geen charisma, uitstraling of stage presence. Snap echt niet wat Duncan in haar heeft kunnen zien.

Sorry voor de grofheid. Maar er is zoveel beter talent in Nederland. Duncan en Ilse moeten voortaan echt ver van de selectie vandaan blijven. Hun tijd is echt op
freedom comes when you learn to let go, creation comes when you learn to say no.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zaterdag 15 april 2023 @ 23:04:33 #51
39237 crew  H_T
2733
pi_208785264
quote:
15s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:00 schreef Dave het volgende:
[ twitter ]
twitter

Dit helpt niet :{

Edit: dat lijkt hetzelfde filmpje te zijn, alleen dan in een andere tweet
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_208785266
Paar weken geleden echt nooit verwacht dat dit ook een probleem ging worden. :')
pi_208785267
Dit kan echt niet. Ik ben kwaad en woedend op AVROTROS en Duncan.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_208785280
Bij Shownieuws gaan ze helemaal los. 🤣
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  zaterdag 15 april 2023 @ 23:07:24 #55
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208785286
Nou ja, het kan in Liverpool natuurlijk nog altijd helemaal spatzuiver gaan he, je weet het niet.
:o)
pi_208785322
Het nummer is daarnaast ook niet sterk genoeg. Hoop echt dat de commissie beseft dat ze actief moeten gaan werven naar een nummer en een zanger(es) met meer pit.
freedom comes when you learn to let go, creation comes when you learn to say no.
pi_208785342
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:10 schreef Nexum het volgende:
Het nummer is daarnaast ook niet sterk genoeg. Hoop echt dat de commissie beseft dat ze actief moeten gaan werven naar een nummer en een zanger(es) met meer pit.
Nouja dat is het ‘m wel ja. Het nummer is al niet al te best, ga je dan ook nog vals zingen dan blijft er al helemaal niets over.
pi_208785345
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:04 schreef Em31 het volgende:
Paar weken geleden echt nooit verwacht dat dit ook een probleem ging worden. :')
Onvoorstelbaar inderdaad. Het kan bijna niet slechter. Misschien moet Nederland zich maar terugtrekken voor dit jaar, want dit duo is gewoon een afgang. Sorry, het zijn ongetwijfeld lieve en aardige mensen, maar dit kan echt niet.
pi_208785372
Ik vraag me wel echt af hoe ze nu naar Liverpool gaan straks, want zij weten nu ook wel dat iedereen het twee keer slecht vond gaan en dat het vertrouwen nu zowat nul is.

Dat lijkt me echt een onmogelijke druk die er dan op je ligt. -O- Plus dat de lol er ook wel af is misschien.
Koel en donker bewaren
pi_208785400
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:04 schreef Nexum het volgende:
Mia maakt me echt boos :r sorry hoor maar hoe kan je zo’n dode vis op het podium zijn. Ze heeft totaal geen charisma, uitstraling of stage presence. Snap echt niet wat Duncan in haar heeft kunnen zien.

Sorry voor de grofheid. Maar er is zoveel beter talent in Nederland. Duncan en Ilse moeten voortaan echt ver van de selectie vandaan blijven. Hun tijd is echt op
Geloof dat gebrek aan charisma niet het voornaamste probleem is :X En ik vind Mia er zelfs wat meer van hebben dan Dion btw. Maar er werd eerder beweerd dat hun stemmen zo goed bij elkaar passen.. En dat komt er nog niet echt helemaal goed uit zullen we maar zeggen :')
  zaterdag 15 april 2023 @ 23:19:06 #61
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208785402
Misschien is het allemaal tactiek, staat het straks als een huis, en is het een shock qualifier.
:o)
pi_208785414
Ding is wel dat Cornald het nu live en van heel dichtbij ziet en hoort. Hopelijk verandert er wel echt serieus wat bij de selectie achter de schermen volgend jaar (even duimen)
  zaterdag 15 april 2023 @ 23:22:04 #63
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_208785422
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:07 schreef Dave het volgende:
Nou ja, het kan in Liverpool natuurlijk nog altijd helemaal spatzuiver gaan he, je weet het niet.
3x is scheepsrecht? ;(
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  zaterdag 15 april 2023 @ 23:22:18 #64
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208785423
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:21 schreef Nashipeer het volgende:
Ding is wel dat Cornald het nu live en van heel dichtbij ziet en hoort. Hopelijk verandert er wel echt serieus wat bij de selectie achter de schermen volgend jaar (even duimen)
Ik neem aan dat ie het maanden geleden al live en van heel dichtbij gezien en gehoord heeft.
:o)
pi_208785425
Ik denk nog steeds dat ze best wel kunnen zingen, in een studiosetting of individueel, maar dat men zich gewoon verkeken heeft op hoe ze 1. dit samen moeten zingen, 2. dat dit type nummer gewoon lastig is om mooi live te doen als je niet mega ervaren en heel goed bent.

Of het komt door de crappy opnames telkens, dat het niet echt goed tot zijn recht komt en dat het straks in Liverpool beter klinkt dan dit.
Koel en donker bewaren
pi_208785432
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:21 schreef Nashipeer het volgende:
Ding is wel dat Cornald het nu live en van heel dichtbij ziet en hoort. Hopelijk verandert er wel echt serieus wat bij de selectie achter de schermen volgend jaar (even duimen)
Alleen dat is dus zo vreemd, dat heeft Cornald al gehoord want ze zeggen altijd dat ze dat meerdere keren testen voordat er een keuze wordt gemaakt tussen een paar artiesten. 8)7
  zaterdag 15 april 2023 @ 23:23:28 #67
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208785435
twitter


Hoi Aran, volgende keer in Boulevard wat groens aan?
:o)
pi_208785469
Prachtig die namen op het scherm ook, lijkt me ook wel iets voor Liverpool!
pi_208785496
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:25 schreef Em31 het volgende:
Prachtig die namen op het scherm ook, lijkt me ook wel iets voor Liverpool!
Als u denkt: jezus wie zijn deze twee kraaien, wat moet ik doen om dit nooit meer te hoeven horen? Zoek dan niet op deze twee namen op Spotify!
pi_208785501
Stiekem wel weer een klein beetje genieten dat een Nederlandse inzending na jaren weer eens kut is, brings back old times :@

Maar voor hen vind ik het wel sneu.
Koel en donker bewaren
  zaterdag 15 april 2023 @ 23:31:53 #71
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208785533
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:25 schreef Em31 het volgende:
Prachtig die namen op het scherm ook, lijkt me ook wel iets voor Liverpool!
Breng ze niet op lights and shadows achtige ideeen! |:)

Ze hadden beter hun tijd kunnen steken in het oefenen van de samenzang dan helemaal losgaan op een mysterieus en artistiek lettertype.
:o)
pi_208785538
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:21 schreef Nashipeer het volgende:
Ding is wel dat Cornald het nu live en van heel dichtbij ziet en hoort. Hopelijk verandert er wel echt serieus wat bij de selectie achter de schermen volgend jaar (even duimen)
Cornald zn taak is om dat in een veel eerder stadium te horen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_208785545
Jeetjje jongens, dit was inderdaad weer niet best, Het voelt alsof ze beiden niet in staat zijn om volledig toonvast te blijven, en dan gaan ze in de samenzang helemaal onderuit. Datr kun je bij dit nummer gewoon echt niet hebben. Ze lijken zichzelf ook een beetje teveel te willen overschreeuwen, met name Mia vanavond. Lijkt me ook een kwestie van druk.

Patty sneed wel hout trouwens in Shownieuws, geef ze alle mogelijke begeleiding in de vorm van backingvocals etc om ze te ondersteunen want zo gaan ze echt voor gaas in Liverpool.

Ben het er ook mee eens dat Duncan nu wel zijn verantwoordelijkheid moet nemen en ik vraag me echt af hoe ze bij AVROTROS zijn overtuigd dat deze twee het live kunnen brengen, want daar zal het niet ineens als een klok geklonken kunnen hebben als je dit hoort.

En wat ze bij Shownieuws ook zeiden, je had deze mensen echt niet zo moeten selecteren want die worden nu afgemaakt, terwijl ze denk ik gewoon niet veel beter lijken te kunnen.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  zaterdag 15 april 2023 @ 23:33:56 #74
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_208785555
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:28 schreef Guanabana het volgende:
Stiekem wel weer een klein beetje genieten dat een Nederlandse inzending na jaren weer eens kut is, brings back old times :@

Maar voor hen vind ik het wel sneu.
Nou dat dus. Ik vind het voor hen echt heel sneu. Er is iets heel erg misgegaan in dit proces.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_208785559
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:22 schreef Guanabana het volgende:
Ik denk nog steeds dat ze best wel kunnen zingen, in een studiosetting of individueel, maar dat men zich gewoon verkeken heeft op hoe ze 1. dit samen moeten zingen, 2. dat dit type nummer gewoon lastig is om mooi live te doen als je niet mega ervaren en heel goed bent.

Of het komt door de crappy opnames telkens, dat het niet echt goed tot zijn recht komt en dat het straks in Liverpool beter klinkt dan dit.
Zoiets moet het haast wel zijn, maar wel volledig de verantwoordelijkheid van de selectiecommissie en AVROTROS dat je deze mensen dan zo af laat gaan....
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208785604
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:33 schreef Arizona het volgende:

[..]
Nou dat dus. Ik vind het voor hen echt heel sneu. Er is iets heel erg misgegaan in dit proces.
Dat is het enige gevoel dat deze twee bij mij oproepen: medelijden. En dat lijkt me niet de bedoeling.
  zaterdag 15 april 2023 @ 23:37:55 #77
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208785610
Misschien klonk het live bij de AVROTROS ook al niet geweldig, maar hebben ze gehoopt dat dat met oefenen wel beter zou worden en was dat ook 1 van de redenen dat ze niet hebben opgetreden in talkshows en zo. En dat ze ze niet helmaal voor de leeuwen wilden gooien in Liverpool en dus toch maar last minute wat extra optredens hebben geregeld.
Maar goed, dat zal wel te ver gezocht zijn.
:o)
  Moderator zaterdag 15 april 2023 @ 23:41:28 #78
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_208785669
Mja. Dit wordt het niet. In zo'n zaal komt het ook nog eens best saai over

[ Bericht 3% gewijzigd door ijs_beer op 16-04-2023 00:02:02 ]
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  Moderator zaterdag 15 april 2023 @ 23:42:49 #79
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208785690
In de zaal leek het trouwens nog wel ok. Maar nu ik filmpjes terug kijk valt het wel tegen...
  zaterdag 15 april 2023 @ 23:43:22 #80
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208785700
"En als we niet winnen, wordt het misschien wel een Rosa Linnetje"

Waar is Duncan eigenlijk tegenwoordig?
:o)
  Moderator zaterdag 15 april 2023 @ 23:44:04 #81
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208785708
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:41 schreef ijs_beer het volgende:
Mja. Dit wordt het niet. In zo'n zaal komt het ook niieens best saai over
Als ik eerlijk ben werden de mensen rond mij meer wakker toen Slovenië erna kwam. :@
pi_208785720
quote:
11s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:43 schreef Dave het volgende:
"En als we niet winnen, wordt het misschien wel een Rosa Linnetje"

Waar is Duncan eigenlijk tegenwoordig?
Ohja, ‘worst-case scenario doen we een SNAP’je’.

_O- :'(
pi_208785728
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:37 schreef Dave het volgende:
Misschien klonk het live bij de AVROTROS ook al niet geweldig, maar hebben ze gehoopt dat dat met oefenen wel beter zou worden en was dat ook 1 van de redenen dat ze niet hebben opgetreden in talkshows en zo. En dat ze ze niet helmaal voor de leeuwen wilden gooien in Liverpool en dus toch maar last minute wat extra optredens hebben geregeld.
Maar goed, dat zal wel te ver gezocht zijn.
Als dit zo is had je ze uberhaupt nooit moeten selecteren. Maar ik gok inderdaad dat ze individueel nog wel lekker hebben geklonken, maar in de samenzang gaat het mis door een gebrek aan ervaring, onzekerheid etc.

Duncan kwam ook uit het niets, maar die had zich in ieder geval in The Voice al onder een hoogspanningssituatie al bewezen.

Deze twee hebben vrijwel geen ervaring, zijn eigenlijk solozangers die nu bij elkaar worden gezet en krijgen een vocale uitdaging voor hun kiezen waar je u tegen zegt, zeker in de samenzang. Duncan is hier denk ik veel te naïef geweest, AVROTROS heeft dit laten gebeuren en geselecteerd en die twee krijgen heel sneu een strontkar over zich heen. Ze hadden echt tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  zaterdag 15 april 2023 @ 23:45:39 #85
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208785730
Dion heeft ineens geen mouwloos shirtje aan, en Mia geen minirok, dus naast Aran lezen zij ook hier mee denk ik...
:o)
  zaterdag 15 april 2023 @ 23:48:09 #86
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208785763
Niet dat ik Dion een doorkijkblouse en leren broek mooi vind staan, maar dat terzijde.
:o)
  zaterdag 15 april 2023 @ 23:51:11 #87
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208785798
twitter
:o)
pi_208785808
Kijk, van een liedje kun je nooit zeker weten of het scoort maar AVROTROS heeft twee uitgangspunten chronisch onderschat.

- Kies mensen die het vocaal aankunnen, het liefst ook in de setting van een duet als je ze samen laat zingen
- Kies mensen die onder hoogspanning kunnen presteren en ervaring hebben op een groter podium

Op beiden punten kunnen we wel een kruis zetten, dus had je ze nooit moeten selecteren....
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  zaterdag 15 april 2023 @ 23:54:42 #89
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208785856
twitter


Ok, wie is 'm?
:o)
pi_208785887
quote:
11s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:45 schreef Dave het volgende:
dus naast Aran lezen zij ook hier mee denk ik...
Hoop het niet voor ze :X

Nou ja, nu zijn wij nog redelijk mild en genuanceerd...
Koel en donker bewaren
pi_208785907
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:42 schreef Momo het volgende:
In de zaal leek het trouwens nog wel ok. Maar nu ik filmpjes terug kijk valt het wel tegen...
In de zaal klonk het inderdaad wel beter dan in die filmpjes. Niet ideaal, maar een enorme verbetering ten opzichte van Madrid.

Verder was het wel een vrij niksig optreden. Ik kan me niet voorstellen dat iemand die van over de grens kwam dit een hoogtepunt vond.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208785942
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:56 schreef Guanabana het volgende:

[..]
Hoop het niet voor ze :X

Nou ja, nu zijn wij nog redelijk mild en genuanceerd...
Ik neem Mia en Dion niets kwalijk, die kunnen denk ik niet veel beter. Maar juist dat hadden Team Duncan en zeker AVROTROS moeten kunnen zien aankomen.

Je vraagt twee solozangers een duo voor de gelegenheid te vormen met een lied dat valt of staat met perfecte tweestemmige samenzang live. Daar zaten toch wel een paar aardige rode vlaggen in. Dus of ze zijn in een intieme setting geweldig maar bezwijken nu onder de druk van het grote publiek, of ze hebben dit nooit zo live hoeven te brengen voor de selectiecommissie en men is overtuigd door Duncan dat het goed zou worden.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208785946
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:51 schreef TheVulture het volgende:
Kijk, van een liedje kun je nooit zeker weten of het scoort maar AVROTROS heeft twee uitgangspunten chronisch onderschat.

- Kies mensen die het vocaal aankunnen, het liefst ook in de setting van een duet als je ze samen laat zingen
- Kies mensen die onder hoogspanning kunnen presteren en ervaring hebben op een groter podium

Op beiden punten kunnen we wel een kruis zetten, dus had je ze nooit moeten selecteren....
Er is vanaf het begin al iets niet helemaal in de haak met dit duo, volgens mij hadden de meesten dat gevoel wel. Het kwam op mij nogal over als de Duncan-clan. Het zijn vrienden van hem, Dion is zelfs getekend bij Duncan's publishing labeltje. Dan bestaat het risico dat er niet echt kritisch gekeken wordt of iets ook echt goed is. En als je dan een jury hebt die er ook niet echt verstand van heeft, zonder echte muzikanten, dan krijg je dus dit.
  zondag 16 april 2023 @ 00:01:40 #94
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208785951
Ik denk dat Team Duncan gezellig in Stockholm bezig is met andere dingen.
:o)
pi_208785954
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:45 schreef Soof123 het volgende:
https://www.nu.nl/299665/(...)on-in-nederland.html

Het hele optreden van vanavond. -O-
Toegegeven, het is wat minder vals dan vorige week. Tot aan het laatste stuk tenminste. Nog steeds niet goed, maar dan gaat het nog enigszins.
Ze vliegen pas echt uit de bocht bij het 'goodbye old life' gedeelte. Veel te schreeuwerig allebei en je zou bijna willen dat er eentje niet zingt omdat het samen zoveel rommeliger en valser klinkt :?
pi_208785983
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 00:01 schreef Spumonisal het volgende:

[..]
Toegegeven, het is wat minder vals dan vorige week. Tot aan het laatste stuk tenminste. Nog steeds niet goed, maar dan gaat het nog enigszins.
Ze vliegen pas echt uit de bocht bij het 'goodbye old life' gedeelte. Veel te schreeuwerig allebei en je zou bijna willen dat er eentje niet zingt omdat het samen zoveel rommeliger en valser klinkt :?
Misschien kunnen ze dat einde ook wel het beste om en om zingen naar elkaar toe. Dat ze tegen elkaar zeggen dat ze afscheid nemen van hun oude leven. Heb je ook die tweestemmigheid al een heel eind opgelost
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208786003
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 00:01 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Er is vanaf het begin al iets niet helemaal in de haak met dit duo, volgens mij hadden de meesten dat gevoel wel. Het kwam op mij nogal over als de Duncan-clan. Het zijn vrienden van hem, Dion is zelfs getekend bij Duncan's publishing labeltje. Dan bestaat het risico dat er niet echt kritisch gekeken wordt of iets ook echt goed is. En als je dan een jury hebt die er ook niet echt verstand van heeft, zonder echte muzikanten, dan krijg je dus dit.
Je zit denk ik een heel eind in de richting :Y
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208786078
Medelijden met die twee. Er is ze niks kwalijk te nemen.
Dat kan ik niet zeggen van de selectiecommissie. Dit soort dingen hoor je gewoon te voorkomen.
pi_208786107
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 00:12 schreef Dutchguy het volgende:
Medelijden met die twee. Er is ze niks kwalijk te nemen.
Dat kan ik niet zeggen van de selectiecommissie. Dit soort dingen hoor je gewoon te voorkomen.
Yup, selecteer op zijn minst mensen die bewezen hebben live overeind te blijven en die ook een bepaalde uitstraling hebben. Dion en Mia kunnen er weinig aan doen, maar ze hadden nooit in deze positie gebracht moeten worden.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208786130
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:54 schreef Dave het volgende:
[ twitter ]

Ok, wie is 'm?
Ben ik nu heel zuur als ik me afvraag of dit de reden is dat ze nergens eens een optreden op tv deden (bijvoorbeeld)?

Zoiets vals hebben we toch in geen jaren ingestuurd? -O-
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_208786182
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 00:17 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Ben ik nu heel zuur als ik me afvraag of dit de reden is dat ze nergens eens een optreden op tv deden (bijvoorbeeld)?

Zoiets vals hebben we toch in geen jaren ingestuurd? -O-
Dat ga je wel steeds meer denken ja. Volgens mij heeft Nederland altijd prima zangers en zangeressen gestuurd, het waren vaak de liedjes die het probleem waren. Joan klonk misschien niet helemaal lekker op de avond zelf, al vond ik dat ook wel meevallen. Dit lijkt wel de slechtste vocale prestatie sinds Linda Wagenmakers te worden ja.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  zondag 16 april 2023 @ 00:24:14 #102
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208786194
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 00:17 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Ben ik nu heel zuur als ik me afvraag of dit de reden is dat ze nergens eens een optreden op tv deden (bijvoorbeeld)?

Zoiets vals hebben we toch in geen jaren ingestuurd? -O-
Ja, dat opperde ik ook al, maar da’s ook wel weer zuur, dan zou je ze misschien juist vaker willen laten optreden
:o)
pi_208786215
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 00:22 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Dat ga je wel steeds meer denken ja. Volgens mij heeft Nederland altijd prima zangers en zangeressen gestuurd, het waren vaak de liedjes die het probleem waren. Joan klonk misschien niet helemaal lekker op de avond zelf, al vond ik dat ook wel meevallen. Dit lijkt wel de slechtste vocale prestatie sinds Linda Wagenmakers te worden ja.
Treble dat na vijf seconden al buiten adem was, zette ook wel een unieke standaard neer.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  zondag 16 april 2023 @ 00:28:00 #104
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_208786225
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:45 schreef Em31 het volgende:

[..]
Ohja, ‘worst-case scenario doen we een SNAP’je’.

_O- :'(
Dit is met de kennis van nu helemaal van een soort lachwekkende arrogantie :')

Categorie 'semi doorkomen is een formaliteit'.
Koel en donker bewaren
pi_208786244
Maar dit jaar lijkt nu wel in veel opzichten een Trijntje-met-een-liedje-van-Anouk-dus-dit-kan-niet-meer-mis-dit-jaar te worden op deze manier. Hopelijk hebben de andere oud-deelnemers geen matige liedjes op de plank liggen. :X
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208786250
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 00:28 schreef Guanabana het volgende:

[..]
Dit is met de kennis van nu helemaal van een soort arrogantie :')

Categorie 'semi doorkomen is een formaliteit'.
Arrogantie, of gewoon helemaal de weg kwijt. Dat is dus het gevaar van zo'n Duncan-clan: er is niemand die zegt, hee maar wacht even, dit nummer is echt niet zo goed. En jullie kunnen het ook helemaal niet zo goed zingen.
pi_208786251
quote:
11s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:43 schreef Dave het volgende:
"En als we niet winnen, wordt het misschien wel een Rosa Linnetje"

Waar is Duncan eigenlijk tegenwoordig?
Hopelijk heel ver weg.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_208786256
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 00:29 schreef Fred_B het volgende:
Maar dit jaar lijkt nu wel in veel opzichten een Trijntje-met-een-liedje-van-Anouk-dus-dit-kan-niet-meer-mis-dit-jaar te worden op deze manier. Hopelijk hebben de andere oud-deelnemers geen matige liedjes op de plank liggen. :X
Alleen is nu niet zozeer het lied het probleem, maar de uitvoerenden. Niet dat Burning Daylight zo briljant is, maar dat zou mits goed uitgevoerd prima naar de finale moeten kunnen.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208786258
quote:
9s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:51 schreef Dave het volgende:
[ twitter ]
Ze haten elkaar ondertussen ook.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_208786263
Duncan is vooral druk bezig met tiktokken met een stel bejaarde homo's geloof ik...
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208786283
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 00:30 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Alleen is nu niet zozeer het lied het probleem, maar de uitvoerenden. Niet dat Burning Daylight zo briljant is, maar dat zou mits goed uitgevoerd prima naar de finale moeten kunnen.
Nee, dat is zo. Hoewel ik denk dat als Loreen en Måns dit zouden zingen het ook niet in aanmerking zou komen voor kans op de winst. Maar met een leuke jury-score ergens randje Top 10 zou zeker mogelijk zijn.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208786318
Hier schrik ik gewoon van. Dit kan echt niet. Dit is gênant.

Geen chemie tussen die twee, en allebei gewoon weer vals.
pi_208786331
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 00:30 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Alleen is nu niet zozeer het lied het probleem, maar de uitvoerenden. Niet dat Burning Daylight zo briljant is, maar dat zou mits goed uitgevoerd prima naar de finale moeten kunnen.
Ik ben ook tamelijk verbaasd.
Nooit een seconde gedacht dat we iets vals gezongen zouden sturen. :{
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_208786350
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 00:43 schreef aERodynamIC1970 het volgende:
Hier schrik ik gewoon van. Dit kan echt niet. Dit is gênant.

Geen chemie tussen die twee, en allebei gewoon weer vals.
Ja dat gebrek aan chemie blijft ook wel echt storend, ook dat had een selectiecommissie toch wel mogen zien vind ik.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208786414
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 00:51 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Ja dat gebrek aan chemie blijft ook wel echt storend, ook dat had een selectiecommissie toch wel mogen zien vind ik.
Hoe moeilijk kan het zijn een optreden te oefenen qua elkaar aankijken enzo. Die gozer kijkt d’r elke keer 1 seconde snel aan en draait dan zo snel als die kan weer weg. Daar win je in elke staring contest sowieso van.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  zondag 16 april 2023 @ 01:07:12 #116
341825 PinkLow
Gewoon doorgaan.
pi_208786429
Of ze zingen expres slecht, zodat ze ons nog kunnen verrassen in Liverpool.

Maar het was echt niet om aan te horen in de zaal.
Ik zag mensen om mij heen lachen, schrikken en zich kapot schamen voor dit optreden.

Jammer, want ik had het ze zo gegund dat het goed zou gaan.
Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan, dan de dingen die je nooit hebt durven doen.
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 01:19:28 #117
403652 crew  ChevyCaprice
F1-watcher
pi_208786473
Vind het nummer wel cool. En dat zingen zal echt wel goed komen.

En zo niet hebben we ook een leuke avond
Gerieflijke groeten,
ChevyCaprice
Moderator DIG
Russell-supporter (LET'S GO GEORGE!)
pi_208786498
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 01:19 schreef ChevyCaprice het volgende:
Vind het nummer wel cool. En dat zingen zal echt wel goed komen.
Zou je denken? Na twee van dit soort optredens? We weten allemaal hoe vaak en hoeveel artiesten op dat Songfestival podium vals staan te kwelen. Nederland valt op dat vlak altijd positief op (alleen Joan deed het niet best, maar dat klonk beter dan wat we hier horen).

Dit was niet een beetje vals, dit was kneitervals en niet even één noot of zo (hallo einduithaal Justine Pelmelay). En dat twee keer achter elkaar. Dat biedt weinig hoop.
pi_208786503
Zonder beeld, op basis van het liedje, lijkt hij de ster. Maar live, op beeld, valt hij door de mand en moet zij het liedje dragen. Er is tot dusver geen chemie. Dit gaat op deze manier niet ver komen vrees ik.
pi_208786505
Ik zag dat Mia heel actief was in het contact zoeken met Dion trouwens vanavond.
  zondag 16 april 2023 @ 01:29:46 #121
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_208786515
Het is geen lied, het is een concept.
  zondag 16 april 2023 @ 01:31:00 #122
341825 PinkLow
Gewoon doorgaan.
pi_208786520
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 01:28 schreef Meridiaan het volgende:
Ik zag dat Mia heel actief was in het contact zoeken met Dion trouwens vanavond.
Ja zij deed tenminste nog moeite.
Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan, dan de dingen die je nooit hebt durven doen.
  zondag 16 april 2023 @ 01:37:36 #123
341825 PinkLow
Gewoon doorgaan.
pi_208786533
Maarja als dit pas hun tweede optreden samen is. Kunnen ze enkel nog groeien toch.
Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan, dan de dingen die je nooit hebt durven doen.
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 01:48:26 #124
403652 crew  ChevyCaprice
F1-watcher
pi_208786551
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 01:26 schreef aERodynamIC1970 het volgende:

[..]
Zou je denken? Na twee van dit soort optredens? We weten allemaal hoe vaak en hoeveel artiesten op dat Songfestival podium vals staan te kwelen. Nederland valt op dat vlak altijd positief op (alleen Joan deed het niet best, maar dat klonk beter dan wat we hier horen).

Dit was niet een beetje vals, dit was kneitervals en niet even één noot of zo (hallo einduithaal Justine Pelmelay). En dat twee keer achter elkaar. Dat biedt weinig hoop.
Komt ook door de mix wat je hoort denk ik. Soms is vals zingen ook een perceptie

Weet niet of ze wat reverb toestaan bij de uitzending?
Gerieflijke groeten,
ChevyCaprice
Moderator DIG
Russell-supporter (LET'S GO GEORGE!)
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 01:53:05 #125
403652 crew  ChevyCaprice
F1-watcher
pi_208786558

Even bekeken en tot de conclusie gekomen: zangtechnisch heb ik één momentje kunnen onderscheppen. Conclusie: wat mij betreft prima!
Gerieflijke groeten,
ChevyCaprice
Moderator DIG
Russell-supporter (LET'S GO GEORGE!)
pi_208786573
POLL
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_208786597
Sorry maar ik heb nu gewoon echt het idee nu dat Duncan 2 artiesten wilde sturen die zonder het songfestival nooit “echt” succesvol zouden kunnen worden. Als je 26 en 28 bent en nog nooit voor meer dan 200 man hebt opgetreden is artiest zijn je misschien ook niet je beste keuze? Of is dit nu iets heel raars?
  zondag 16 april 2023 @ 04:36:02 #128
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_208786794
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 01:19 schreef ChevyCaprice het volgende:
Vind het nummer wel cool. En dat zingen zal echt wel goed komen.

En zo niet hebben we ook een leuke avond
Hoop doet leven.

twitter


Is misschien geen slecht idee.

Een Joan Franka-achtig scenario is een reële optie.

[ Bericht 26% gewijzigd door Eightyone op 16-04-2023 06:04:39 ]
pi_208786931
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2023 23:16 schreef Guanabana het volgende:
Ik vraag me wel echt af hoe ze nu naar Liverpool gaan straks, want zij weten nu ook wel dat iedereen het twee keer slecht vond gaan en dat het vertrouwen nu zowat nul is.

Dat lijkt me echt een onmogelijke druk die er dan op je ligt. -O- Plus dat de lol er ook wel af is misschien.
Heb je ooit het gevoel gehad dat ze er lol in hebben dan?

Duncan toch. Hij is de reden voor onze eerste winst in 44 jaar en straks ook de reden voor onze eerste NQ sinds 2015. Hoewel ik vermoed dat de commissie ‘de sterke semi’ als reden gaat aanvoeren straks.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mandy040986 op 16-04-2023 07:39:48 ]
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 07:18:26 #130
446930 crew  ESF1Gamer
pi_208786961
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 07:04 schreef Mandy040986 het volgende:

[..]
Heb je ooit het gevoel gehad dat ze er lol in hebben dan?

Duncan toch. Hij is de reden voor onze eerste winst in 44 jaar en straks ook de reden voor onze eerste NQ sinds 2012. Hoewel ik vermoed dat de commissie ‘de sterke semi’ als reden gaan aanvoeren straks.
Je vergeet de NQ van 2015
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_208786963
Dit wordt toch 1 grote afgang voor Nederland :')

Zag laatst een filmpje van de Zweedse inzending,dat is tenminste iemand wel kan zingen
  zondag 16 april 2023 @ 07:20:13 #132
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_208786964
Duncan heeft ons met een berg narigheid opgezadeld, het is godgeklaagd.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 16 april 2023 @ 07:37:41 #134
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_208787000
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 07:20 schreef Koffieplanter het volgende:
Duncan heeft ons met een berg narigheid opgezadeld, het is godgeklaagd.
Er zal nu veel vergaderd worden achter de schermen bij AvroTros, gok ik.

Over 'damage control' (te laat). Over hoe je de stemmen van die twee in mei zo weg kunt moffelen dat ze net voldoende hoorbaar zijn - maar niet meer dan dat (vierkoppig koor met grote stemmen erachter?).

Als het onderling gaat knallen binnen dat team, ben ik sowieso niet verrast.

[ Bericht 0% gewijzigd door Eightyone op 16-04-2023 07:56:01 ]
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 07:38:22 #135
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208787002
Ik had nog enige hoop qua vocals voor gisteren. Want het komt wel vaker voor dat bij een pre party techniek slecht is en acts een stuk minder goed zingen terwijl ze later weer gewoon vrijwel foutloos zingen. Maar nee. En volgens mij kunnen ze het wel gewoon redelijk goed tijdens repetities. Maar live op een podium blijft er niks van over. Ook qua charisma en interactie niet. Superzenuwachtig ook. Zie niet hoe dit in 3 weken tijd compleet anders gaat zijn met nog meer druk erop. Normaal ben ik wel van de nuance maar nee een kwalificatie is wel ver weg nu. Jammer dat 2 mensen die gewoon hun talenten en passie voor muziek hebben straks zo hard aangepakt gaan worden. Zou niet graag in hun schoenen staan nu.
pi_208787003
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 07:18 schreef ESF1Gamer het volgende:

[..]
Je vergeet de NQ van 2015
Oh shit, ja. Aangepast. :)
  zondag 16 april 2023 @ 07:43:34 #137
478909 molloot200
alles muziek.
pi_208787016
Aiaiaiaiai

Nu definitief niet meer in #teamkomtgoed.

En ik neem Mia en Dion niks kwalijk. Maar hoe heeft AVROTROS/de commissie dit kunnen laten gebeuren?

Veel om over na te denken, en hopelijk neemt iedereen dit ook serieus daar.
pi_208787017
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 07:38 schreef Momo het volgende:
Ik had nog enige hoop qua vocals voor gisteren. Want het komt wel vaker voor dat bij een pre party techniek slecht is en acts een stuk minder goed zingen terwijl ze later weer gewoon vrijwel foutloos zingen. Maar nee. En volgens mij kunnen ze het wel gewoon redelijk goed tijdens repetities. Maar live op een podium blijft er niks van over. Ook qua charisma en interactie niet. Superzenuwachtig ook. Zie niet hoe dit in 3 weken tijd compleet anders gaat zijn met nog meer druk erop. Normaal ben ik wel van de nuance maar nee een kwalificatie is wel ver weg nu. Jammer dat 2 mensen die gewoon hun talenten en passie voor muziek hebben straks zo hard aangepakt gaan worden. Zou niet graag in hun schoenen staan nu.
Nee zij krijgen nu alle shit over zich heen, terwijl ze uiteindelijk tegen zichzelf beschermd hadden moeten worden en dus nooit gekozen hadden moeten worden.

Echt alles aan dit jaar loopt raar en ondertussen kan het toch bijna niet anders dan dat ze Duncan veel te veel vertrouwd hebben ofzo. ‘Dan komt het sowieso wel goed’. Wat ik nog best begrijp, maar onze commissie was ooit ook weggeblazen door dit nummer zeiden ze, dusja hopelijk gaan zij nu niet ineens doen alsof het ze allemaal overkomt en dat het niet hun schuld is.
pi_208787133
Komt allemaal goed :P w/
  zondag 16 april 2023 @ 08:54:21 #140
248295 TDHS
2 hoog achter
pi_208787240
Wel fijn voor die amateur technicus van de vorige keer. Het lag niet aan de oortjes! 🥴
pi_208787262
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 01:53 schreef ChevyCaprice het volgende:

Even bekeken en tot de conclusie gekomen: zangtechnisch heb ik één momentje kunnen onderscheppen. Conclusie: wat mij betreft prima!
Joh, zó erg is dit echt niet. Alleen blijft 0 chemie samen, Dion lijkt helemaal in zijn eigen bubbel te zitten.
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 08:59:01 #142
403652 crew  ChevyCaprice
F1-watcher
pi_208787282
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 08:56 schreef Jauke het volgende:

[..]
Joh, zó erg is dit echt niet. Alleen blijft 0 chemie samen, Dion lijkt helemaal in zijn eigen bubbel te zitten.
Klopt. Mooi dat dat zich nu uit. Dan kunnen ze daaraan werken voor de show.
Gerieflijke groeten,
ChevyCaprice
Moderator DIG
Russell-supporter (LET'S GO GEORGE!)
pi_208787285
Deze mensen zijn nog helemaal niet klaar voor het esf
  zondag 16 april 2023 @ 08:59:44 #144
215495 Knutknuttsson
Rood-Wit-Rood
pi_208787288
Och och, die arme Dion lijkt zelfs opgelucht naar het eerste couplet.

Ik ben geen fan van het nummer en van die twee krijg ik een beetje de griebels, maar dit vind ik echt sneu. Wat een zenuwen gaan die opbouwen richting Liverpool en wat een deuk weer in het zelfvertrouwen dit. En dan heel Nederland die er vervolgens
een mening over heeft. Pittig hoor.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_208787306
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 08:59 schreef Knutknuttsson het volgende:
Och och, die arme Dion lijkt zelfs opgelucht naar het eerste couplet.

Ik ben geen fan van het nummer en van die twee krijg ik een beetje de griebels, maar dit vind ik echt sneu. Wat een zenuwen gaan die opbouwen richting Liverpool en wat een deuk weer in het zelfvertrouwen dit. En dan heel Nederland die er vervolgens
een mening over heeft.
Pittig hoor.
In elk ander land zou men zich ook afvragen waarom het vals is. Misschien nog wel veel feller.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_208787335
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 04:36 schreef Eightyone het volgende:

[..]
[ tweet ]

Is misschien geen slecht idee.

Een Joan Franka-achtig scenario is een reële optie.
Hier ben ik het mee eens. De Avrotros staat erbij te kijken terwijl deze onervaren artiesten (niet jong, maar wel onervaren) straks afgaan als een gieter voor een miljoenenpubliek. Dan moet je je verantwoordelijkheid nemen. Er moet iets gebeuren, ik weet niet wat de regels nog toelaten qua veranderingen maar met name Dion kan het gewoon helemaal niet aan. Die gaat straks van z'n stokje daar in Liverpool.
  zondag 16 april 2023 @ 09:10:20 #147
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208787359
twitter

Dit zal wel een losse flodder zijn van iemand, maar ik snap de gedachte.
:o)
pi_208787528
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 09:05 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Hier ben ik het mee eens. De Avrotros staat erbij te kijken terwijl deze onervaren artiesten (niet jong, maar wel onervaren) straks afgaan als een gieter voor een miljoenenpubliek. Dan moet je je verantwoordelijkheid nemen. Er moet iets gebeuren, ik weet niet wat de regels nog toelaten qua veranderingen maar met name Dion kan het gewoon helemaal niet aan. Die gaat straks van z'n stokje daar in Liverpool.
Terugtrekken is een beetje onzinnig natuurlijk, dan kunnen we het Nederlands Elftal ook wel uitschrijven voor het komende EK. Maar wat wel een structureel probleem blijft, is het gebrek aan begeleiding vanuit de Nederlandse delegatie. Ik weet niet of dat gebrek aan geld of aan de juiste personen is. Maar zo’n verhaal als Joan, die ze maar lieten bungelen staat natuurlijk niet op zichzelf. Dat geklooi van Trijntje, de krumpers van Waylon, dat veenlijk van OG3NE, er is nooit iemand die ingrijpt om iets wat duidelijk mis lijkt te gaan eens recht te trekken.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  zondag 16 april 2023 @ 09:49:10 #149
249756 Symphonic
Look o Look
pi_208787789
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 00:30 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Arrogantie, of gewoon helemaal de weg kwijt. Dat is dus het gevaar van zo'n Duncan-clan: er is niemand die zegt, hee maar wacht even, dit nummer is echt niet zo goed. En jullie kunnen het ook helemaal niet zo goed zingen.
Laat dat zo goed maar weg.
Dit is gewoon een aanfluiting en ze slaan echt een pleefiguur.
Ze kunnen gewoon niet zingen. Dat de eerste versie met autotune al niks was, was een teken aan de wand.
Juin uit Eigen Tuin!
pi_208787844
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 09:28 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Terugtrekken is een beetje onzinnig natuurlijk, dan kunnen we het Nederlands Elftal ook wel uitschrijven voor het komende EK. Maar wat wel een structureel probleem blijft, is het gebrek aan begeleiding vanuit de Nederlandse delegatie. Ik weet niet of dat gebrek aan geld of aan de juiste personen is. Maar zo’n verhaal als Joan, die ze maar lieten bungelen staat natuurlijk niet op zichzelf. Dat geklooi van Trijntje, de krumpers van Waylon, dat veenlijk van OG3NE, er is nooit iemand die ingrijpt om iets wat duidelijk mis lijkt te gaan eens recht te trekken.
Ik bedoel niet dat het feit dat ze kansloos zijn op zich al reden genoeg is om ze terug te trekken. Maar deze twee gaan straks voor gaas daar in Liverpool, dat weet je nu al. Dan kun je dat accepteren, en ze dus willens en wetens totaal voor lul laten staan voor miljoenen mensen, of ze tegen zichzelf en tegen de bakken kritiek beschermen. Je zegt zelf dat er nooit eens iemand ingrijpt, in dit geval is 'ingrijpen' volgens mij gewoon: we gaan dit niet doen.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 16 april 2023 @ 10:02:39 #151
39237 crew  H_T
2733
pi_208787923
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 09:54 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Ik bedoel niet dat het feit dat ze kansloos zijn op zich al reden genoeg is om ze terug te trekken. Maar deze twee gaan straks voor gaas daar in Liverpool, dat weet je nu al. Dan kun je dat accepteren, en ze dus willens en wetens totaal voor lul laten staan voor miljoenen mensen, of ze tegen zichzelf en tegen de bakken kritiek beschermen. Je zegt zelf dat er nooit eens iemand ingrijpt, in dit geval is 'ingrijpen' volgens mij gewoon: we gaan dit niet doen.
Dan zijn ze voor altijd 'de eerste act die zo slecht was dat Nederland het terug trok'. Ook niet echt lekker
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_208787960
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 09:54 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Ik bedoel niet dat het feit dat ze kansloos zijn op zich al reden genoeg is om ze terug te trekken. Maar deze twee gaan straks voor gaas daar in Liverpool, dat weet je nu al. Dan kun je dat accepteren, en ze dus willens en wetens totaal voor lul laten staan voor miljoenen mensen, of ze tegen zichzelf en tegen de bakken kritiek beschermen. Je zegt zelf dat er nooit eens iemand ingrijpt, in dit geval is 'ingrijpen' volgens mij gewoon: we gaan dit niet doen.
Ik vraag mij af of dat zonder echt goede reden kan hoor? De show is nu al grotenderls in elkaar gezet, en als elk land zich gaat terugtrekken bij twijfels over artiesten...

Lijkt mij dat er dan wel een boete betaald moet worden.
pi_208787968
Natuurlijk is terugtrekken geen optie. :+

Ik zou zeggen pleur er maar meer achtergrondzang bij dan. :')
pi_208787990
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 10:02 schreef H_T het volgende:

[..]
Dan zijn ze voor altijd 'de eerste act die zo slecht was dat Nederland het terug trok'. Ook niet echt lekker
Precies, er is alleen nog een mogelijkheid om er een paar goede backingvocals bij te plaatsen live, en om ze zo min mogelijk tweestemmig te laten zingen, want daar trekken ze elkaar helemaal naar beneden.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208788013
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 10:10 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Precies, er is alleen nog een mogelijkheid om er een paar goede backingvocals bij te plaatsen live, en om ze zo min mogelijk tweestemmig te laten zingen, want daar trekken ze elkaar helemaal naar beneden.
Dan moet je de microfoon van met name Dion bijna dichtdraaien. Ik weet niet welke regels daarvoor zijn, playback mag niet, maar misschien mag volume op standje bijna onhoorbaar wel? :) En dan een paar professionele zangers achter de coulissen zetten. We zouden niet het eerste land zijn dat dit doet natuurlijk.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 16 april 2023 @ 10:17:23 #156
39237 crew  H_T
2733
pi_208788046
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 10:12 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Dan moet je de microfoon van met name Dion bijna dichtdraaien. Ik weet niet welke regels daarvoor zijn, playback mag niet, maar misschien mag volume op standje bijna onhoorbaar wel? :) En dan een paar professionele zangers achter de coulissen zetten. We zouden niet het eerste land zijn dat dit doet natuurlijk.
Had Bulgarije een paar jaar terug niet een 'zangeres' die min of meer over een live backing heen playbackte?
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  zondag 16 april 2023 @ 10:20:14 #157
249756 Symphonic
Look o Look
pi_208788061
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 10:02 schreef H_T het volgende:

[..]
Dan zijn ze voor altijd 'de eerste act die zo slecht was dat Nederland het terug trok'. Ook niet echt lekker
Nee klopt, maar deze mensen op dat grote podium zetten kun je ze ook niet aandoen.
Degenen die dit een goed idee vonden hebben echt wat uit te leggen.

Laat ze gewoon weer hun eigen weg gaan. Dit gaat niet werken, nooit.
Juin uit Eigen Tuin!
pi_208788063
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 10:12 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Dan moet je de microfoon van met name Dion bijna dichtdraaien. Ik weet niet welke regels daarvoor zijn, playback mag niet, maar misschien mag volume op standje bijna onhoorbaar wel? :) En dan een paar professionele zangers achter de coulissen zetten. We zouden niet het eerste land zijn dat dit doet natuurlijk.
Ik vond Mia gisteren eigenlijk slechter klinken dan Dion
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208788098
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 10:20 schreef Symphonic het volgende:

[..]
Nee klopt, maar deze mensen op dat grote podium zetten kun je ze ook niet aandoen.
Degenen die dit een goed idee vonden hebben echt wat uit te leggen.

Laat ze gewoon weer hun eigen weg gaan. Dit gaat niet werken, nooit.
Het zou leuk zijn als ze dat doen en daarmee Mia en Dion ook beschermen, maar het is altijd nog zo geweest dat ze stil blijven en soms zelfs arroganter worden, dus ik betwijfel het.

Zie alleen al die reactie over de uitzending van Joan van de week: ‘we kunnen het ons niet herinneren’. Zelfs een ‘heel vervelend, liep toen ook niet goed’ etc. is al teveel gevraagd. :')
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 10:24:28 #160
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208788104
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 10:17 schreef H_T het volgende:

[..]
Had Bulgarije een paar jaar terug niet een 'zangeres' die min of meer over een live backing heen playbackte?
Ja in 2018,de eigenlijke zangeres haalde de uithalen niet lekker dus lieten ze iemand onder het podium als backing die zingen. Maar denk niet dat de meeste mensen thuis dat door hadden. Lijkt mij ook niet de bedoeling om dat zo te gaan doen.
  zondag 16 april 2023 @ 10:26:09 #161
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_208788115
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 10:07 schreef Em31 het volgende:
Natuurlijk is terugtrekken geen optie. :+

Ik zou zeggen pleur er maar meer achtergrondzang bij dan. :')
Tuurlijk wel, om hen te beschermen. Hun verdere leven en carrière is van groter belang dan dit ene ESF. Tenzij ze het nog steeds erg graag willen.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
pi_208788126
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 10:12 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Dan moet je de microfoon van met name Dion bijna dichtdraaien. Ik weet niet welke regels daarvoor zijn, playback mag niet, maar misschien mag volume op standje bijna onhoorbaar wel? :) En dan een paar professionele zangers achter de coulissen zetten. We zouden niet het eerste land zijn dat dit doet natuurlijk.
Kun je dan niet beter goede zangers daar neerzetten?
Vakman pur sang
pi_208788149
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 10:26 schreef Andromache het volgende:

[..]
Tuurlijk wel, om hen te beschermen. Hun verdere leven en carrière is van groter belang dan dit ene ESF. Tenzij ze het nog steeds erg graag willen.
Natuurlijk niet, kom op zeg. :D En als je je als eerste land ooit terugtrekt om zoiets is je carrière sowieso voorbij. _O-
pi_208788174
Ik begin S10 steeds meer te missen :{
pi_208788190
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 10:07 schreef Em31 het volgende:
Natuurlijk is terugtrekken geen optie. :+

Ik zou zeggen pleur er maar meer achtergrondzang bij dan. :')
Misschien kunnen we de achtergrondzangeressen van Gustaph even lenen :+
  zondag 16 april 2023 @ 10:36:53 #166
215495 Knutknuttsson
Rood-Wit-Rood
pi_208788205
Dus meer achtergrondzangers laten horen. Wat kunnen we nog meer doen om het enigszins goed te laten klinken?

Arme Mia en Dion, wat een springplank naar een leuke carrière had moeten zijn wordt zo langzamerhand al het einde voordat het begonnen is. Krijg het imago van vals zingend duo maar eens weggepoetst. Zelfs als het in Liverpool opeens wél goed zou gaan wordt dat lastig, vrees ik
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_208788229
Misschien schop ik nu tegen heilige huisjes maar wat heeft Duncan gepresteerd sinds Arcade, one hit wonder lijkt het, en dat krijgt dan de verantwoordelijkheid om de inzending van dit jaar te mogen bepalen, met alle respect het liedje is erg saai en de artiesten stralen ook weinig uit, nu kunnen ze dus ook op een of andere manier niet zuiver live zingen dus er is inderdaad heel wat fout gegaan, wat doen deze onervaren artiesten in Liverpool zeg
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 16 april 2023 @ 10:44:30 #168
39237 crew  H_T
2733
pi_208788262
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 10:39 schreef Cupfighter het volgende:
Misschien schop ik nu tegen heilige huisjes maar wat heeft Duncan gepresteerd sinds Arcade, one hit wonder lijkt het, en dat krijgt dan de verantwoordelijkheid om de inzending van dit jaar te mogen bepalen, met alle respect het liedje is erg saai en de artiesten stralen ook weinig uit, nu kunnen ze dus ook op een of andere manier niet zuiver live zingen dus er is inderdaad heel wat fout gegaan, wat doen deze onervaren artiesten in Liverpool zeg
Duncan heeft geen carte blanche gekregen om de inzending te bepalen. Mia & Dion zijn langs de selectiecommissie gegaan, die gewoon nee had kunnen zeggen
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 10:46:13 #169
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208788267
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 10:39 schreef Cupfighter het volgende:
Misschien schop ik nu tegen heilige huisjes maar wat heeft Duncan gepresteerd sinds Arcade, one hit wonder lijkt het, en dat krijgt dan de verantwoordelijkheid om de inzending van dit jaar te mogen bepalen, met alle respect het liedje is erg saai en de artiesten stralen ook weinig uit, nu kunnen ze dus ook op een of andere manier niet zuiver live zingen dus er is inderdaad heel wat fout gegaan, wat doen deze onervaren artiesten in Liverpool zeg
Duncan heeft prima nummers gemaakt hoor in de tussentijd. Zie niet veel Nederlanders dit zo produceren.


Burning Daylight vind ik dan wel weer een stuk minder interessant dan bovenstaande nummers. Ik snap zo niet dat Duncan zelf Burning Daylight zo goed vond. En Duncan heeft het alleen aangedragen he, hij bepaald niks qua beslissing.
pi_208788272
Moldavië 2021, Rusland 2018 en Griekenland 2017 zijn ook voorbeelden waar de achtergrondzangeressen de lastige stukken "overnemen"/proberen te redden. Dat kun je ook doen bij Burning Daylight zodat het refrein voller klinkt. Maar verder heb ik ook geen idee wat je nog meer kunt doen. Sowieso niet teveel bewegen, anders krijgt je zoiets als Roemenië 2021.
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 10:52:12 #171
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208788298
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 10:46 schreef Nashipeer het volgende:
Moldavië 2021, Rusland 2018 en Griekenland 2017 zijn ook voorbeelden waar de achtergrondzangeressen de lastige stukken "overnemen"/proberen te redden. Dat kun je ook doen bij Burning Daylight zodat het refrein voller klinkt. Maar verder heb ik ook geen idee wat je nog meer kunt doen. Sowieso niet teveel bewegen, anders krijgt je zoiets als Roemenië 2021.

Hier zingt de dame in beeld dus vrijwel niks zelf, dat doet een andere dame achter de schermen, zeker die laatste uithaal is schijnbaar compleet backing onder het podium


Deze dame zong ook slecht in de Pre Parties, met backings die refrein vooral zingen en alles is het toch nog goedgekomen.


Roemenië 2021 inderdaad...
Roxen, een van de meest scorende artiesten in Roemenië qua streams etc. had ook nog niet veel opgetreden want doorbraak in 2019 vlak voordat de covid tijd begon. Dit was wel pijnlijk hoe ze gewoon door gingen met de choreografie en alles nadat ook wel snel duidelijk had moeten zijn dat ze dit niet aankon.
  zondag 16 april 2023 @ 10:53:09 #172
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208788305
Ze werken er gelukkig wel hard aan:

quote:
“Ik kan niet anders dan beamen dat het niet goed was", aldus een woordvoerder van AVROTROS tegenover NU.nl. "We werken er hard aan met een heel team. De komende weken gaan we daarmee door."

In-ear apparatuur leek dit keer wel te werken
Tijdens het optreden leken de twee niet per se door te hebben dat het misging. Geen van beiden greep naar de oortjes, iets wat bij optredens van Oekraïne en Tsjechië wel nog gebeurde.
Bron
:o)
pi_208788313
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 10:46 schreef Momo het volgende:

[..]

Burning Daylight vind ik dan wel weer een stuk minder interessant dan bovenstaande nummers. Ik snap zo niet dat Duncan zelf Burning Daylight zo goed vond. En Duncan heeft het alleen aangedragen he, hij bepaald niks qua beslissing.
Ik denk dat er toch sprake is van een dosis nepotisme en "wij van WC-eend". Duncan heeft volgens mij wel nogal lopen lobbyen, dat zegt hij ook. Of moeten we geloven dat hij écht vond dat er magie ontstond toen deze twee werden samengevoegd... dat is toch gewoon gelul? Hij is toch niet doof?
pi_208788339
Zoveel goede zangers en zangeressen in Nederland, zonde.
Er blijft ook weinig over van die "magische samenzang en we gaan winnen". Jammer.
S10 was zo tof O+ .
Ben hier voor het songfestivalforum.
pi_208788343
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 10:44 schreef H_T het volgende:

[..]
Duncan heeft geen carte blanche gekregen om de inzending te bepalen. Mia & Dion zijn langs de selectiecommissie gegaan, die gewoon nee had kunnen zeggen
Dit is uiteraard nauwelijks de schuld van Duncan en zijn lobby. Het is nogal logisch dat hij zijn liedje en voorgedragen artiesten promoot. Hij heeft alleen verkeerd ingeschat dat die 2 er nog niet aan toe zijn. Maar dat is meer iets waar een selectiecommissie met muziekdeskundigen een juist oordeel zou moeten vellen.

En dan kom je op het probleem dat het in Hilversum en omstreken nogal uitmaakt wie het liedje schrijft, en dat kwaliteit eerder een bijzaak wordt.

2017: Vader Vol wint het writers camp met het afgrijselijke Lights And Shadows.
2015: Een liedje van de grote Anouk voor Trijntje.
2012: Uit de open inschrijving komen alleen oud-The Voice kandidaten bovendrijven.
2009: Het eigen liedje van Gordon wint de show.
2007: Edsilia kiest uit een open inschrijving precies drie liedjes van haar partner.

En ook verder in het verleden heb je allerlei twijfelachtige keuzes, met de schijn van nepotisme. Dat gaat er op deze manier natuurlijk niet uit, want als Burning Daylight was ingestuurd door Gerrit van Berkel uit Moergestel dan hadden we er nooit van gehoord.

[ Bericht 0% gewijzigd door Fred_B op 16-04-2023 11:05:54 ]
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208788345
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 10:53 schreef Dave het volgende:
Ze werken er gelukkig wel hard aan:
[..]
Bron
Ja leuk maar het ESF is geen podium voor een trainingspartijtje. Beide zijn ongeschikt
pi_208788388
Ik vond het nog geeneens zo heel slecht klinken vanuit de zaal, maar de hele performance was zo niksig. Ze kwam op zonder wat te zeggen, brachten het nummer niet met enthousiasme of overtuiging, er was geen chemie en naderhand wilden ze zo snel mogelijk van het podium af. Publiek reageerde daarom ook terecht erg lauw. Wat een verschil met vorig jaar toen we uit volle borst het nummer van S10 met z’n allen meezongen.
Op maandag 5 september 2016 23:16 schreef -Deluzion- het volgende:
En ik antwoord liever niet op Fascination. aka Alex Vause.
pi_208788415
Ik vind het lied zelfs echt steeds mooier worden. Maar als de performance niks is... :{
pi_208788457
Ingrijpen is zeker noodzakelijk om het duo te beschermen. Hun droom iets te betekenen in de muziekwereld is nu voorgoed kapot. Duncan loopt hier trouwens ook schade mee op.

Hoe dit zo ver heeft kunnen komen zal niemand snappen. De commissie moet de volledige verantwoording op zich nemen, dat is wel zo eerlijk.

En qua damage control een groep backing vocalisten meesturen. Daar red een Madonna het meestal ook nog enigszins mee. Die kunnen de boel nog enigszins ondervangen.

Maar met nog 3 weken te gaan lijkt me dit allemaal niet meer haalbaar. En ik denk dat niemand nog gelooft in een schitterende podium presentatie. Dat Common Linnetje moeten we maar vergeten.

Hopelijk worden ze straks niet compleet afgemaakt na een (waarschijnlijke) slechte prestatie in Liverpool, dat verdienen ze niet. En de commissie mag het boetekleed aantrekken, erkennen dat ze zich door de naam Duncan hebben laten verleiden en volgend jaar andere mensen neerzetten daar. Zij zijn niet meer geloofwaardig.

Ik weet het: zoveel meningen en iedereen is scheidsrechter, maar dit is gewoon zielig. Ik heb echt medelijden met wat dit duo nu overkomt. Ze zijn er gewoon niet klaar voor.

[ Bericht 0% gewijzigd door aERodynamIC1970 op 16-04-2023 15:13:50 ]
  zondag 16 april 2023 @ 11:15:27 #180
429367 DKUp
ON TOUR
pi_208788479
Heel leuk dat Duncan deze twee mensen heeft voorgedragen, maar dit is gewoon niet goed.
Jeangu was ook echt slecht.

Stuur lekker Davina of Stefania ^O^
SOONY
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 11:16:27 #181
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208788488
Ik verwacht ook geen konijn uit een hoge hoed qua staging, en dat zou alles ook meer complex maken. Stel er is een soort van choreo of iets. Naast de focus op de zang en de samenzang moet je dan nog op zoveel andere zaken letten. Al zal dat waarschijnlijk sowieso wel moeten in Liverpool. Dan moet je op een bepaalde plek staan op een bepaalde tijd en dan in de juiste camera kijken. Dan hoort bij een optreden als dat op het ESF.
pi_208788586
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 11:16 schreef Momo het volgende:
Ik verwacht ook geen konijn uit een hoge hoed qua staging, en dat zou alles ook meer complex maken. Stel er is een soort van choreo of iets. Naast de focus op de zang en de samenzang moet je dan nog op zoveel andere zaken letten. Al zal dat waarschijnlijk sowieso wel moeten in Liverpool. Dan moet je op een bepaalde plek staan op een bepaalde tijd en dan in de juiste camera kijken. Dan hoort bij een optreden als dat op het ESF.
Met een complexe staging wordt het zoiets als Lesley Roy met Maps van Ierland 2021, waar het ongemak van afdruipt. Dat kan je ze niet aandoen. Maar zo’n optreden als gisteravond kan ook niet. Dat leek een soort real-life mislukte Photoshop van twee mensen die niet echt samen op dezelfde plek waren. Laat in elk geval Mia maar buiten beeld als Dion zingt en andersom, en zet naar het einde toe, als ze samen zingen, de backings op standje burenruzie. Dan kan het in elk geval nog redelijk overkomen voor het publiek.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208788607
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 11:25 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Met een complexe staging wordt het zoiets als Lesley Roy met Maps van Ierland 2021, waar het ongemak van afdruipt. Dat kan je ze niet aandoen. Maar zo’n optreden als gisteravond kan ook niet. Dat leek een soort real-life mislukte Photoshop van twee mensen die niet echt samen op dezelfde plek waren. Laat in elk geval Mia maar buiten beeld als Dion zingt en andersom, en zet naar het einde toe, als ze samen zingen, de backings op standje burenruzie. Dan kan het in elk geval nog redelijk overkomen voor het publiek.
Het nummer zelf is ook gewoon niet goed genoeg
pi_208788718
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 11:25 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Met een complexe staging wordt het zoiets als Lesley Roy met Maps van Ierland 2021, waar het ongemak van afdruipt. Dat kan je ze niet aandoen. Maar zo’n optreden als gisteravond kan ook niet. Dat leek een soort real-life mislukte Photoshop van twee mensen die niet echt samen op dezelfde plek waren. Laat in elk geval Mia maar buiten beeld als Dion zingt en andersom, en zet naar het einde toe, als ze samen zingen, de backings op standje burenruzie. Dan kan het in elk geval nog redelijk overkomen voor het publiek.
Standje burenruzie. _O- ^O^
Ik hoop vooral dat hierdoor er qua selectie iets flink opgeschud wordt want deze mensen hadden hier natuurlijk voor behoed moeten worden. Dit mag nooit meer voor komen.
pi_208788753
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 10:44 schreef H_T het volgende:

[..]
Duncan heeft geen carte blanche gekregen om de inzending te bepalen. Mia & Dion zijn langs de selectiecommissie gegaan, die gewoon nee had kunnen zeggen
Ze hadden misschien wel gewoon nee moeten zeggen.
pi_208788818
twitter


Heeft verder niet zoveel met Mia & Dion te maken, maar ik lees meer van dit soort reacties. Ik snap niet hoe die mensen denken. Wat is er in vredesnaam woke aan een blanke heteroman en een blanke heterovrouw (voor zover wij weten) die een ontzettend braaf Radio 2-duet zingen? Ik weet dat die term nu voor alles wordt gebruikt dat bepaalde mensen niet bevalt, maar dit is toch wel bijzonder.
pi_208788869
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 10:44 schreef H_T het volgende:

[..]
Duncan heeft geen carte blanche gekregen om de inzending te bepalen. Mia & Dion zijn langs de selectiecommissie gegaan, die gewoon nee had kunnen zeggen
Ben er niet van overtuigd dat hij geen carte blanche heeft gekregen. Dat kunnen ze wel zeggen maar ik zie nul bewijs. Het is weer iemand uit dezelfde kliek
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 11:53:58 #188
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208788874
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 11:48 schreef blackswangreen het volgende:
[ twitter ]

Heeft verder niet zoveel met Mia & Dion te maken, maar ik lees meer van dit soort reacties. Ik snap niet hoe die mensen denken. Wat is er in vredesnaam woke aan een blanke heteroman en een blanke heterovrouw (voor zover wij weten) die een ontzettend braaf Radio 2-duet zingen? Ik weet dat die term nu voor alles wordt gebruikt dat bepaalde mensen niet bevalt, maar dit is toch wel bijzonder.
Zure twitterboomers vinden tegenwoordig alles maar woke. Alles wat niet meer in hun belevingswereld past die tenminste 30 jaar heeft stilgestaan is stom dus maar woke. Welke andere hippere inzending hadden ze ook woke gevonden. Dit geld niet voor iedereen die wat ouder is, maar op twitter is wel heel erg hoor die groep.
  zondag 16 april 2023 @ 11:57:39 #189
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208788916
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 11:48 schreef blackswangreen het volgende:
[ twitter ]

Heeft verder niet zoveel met Mia & Dion te maken, maar ik lees meer van dit soort reacties. Ik snap niet hoe die mensen denken. Wat is er in vredesnaam woke aan een blanke heteroman en een blanke heterovrouw (voor zover wij weten) die een ontzettend braaf Radio 2-duet zingen? Ik weet dat die term nu voor alles wordt gebruikt dat bepaalde mensen niet bevalt, maar dit is toch wel bijzonder.
Ja, het viel mij ook op.

Enige wat ik kan bedenken: "I don't believe in God anymore, 'cause where did she go?"
Maar waarschijnlijk mensen die wel meer in een 'woke geneuzel' jasje gieten.
:o)
  zondag 16 april 2023 @ 11:58:49 #190
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_208788929
quote:
10s.gif Op zondag 16 april 2023 11:15 schreef DKUp het volgende:
Heel leuk dat Duncan deze twee mensen heeft voorgedragen, maar dit is gewoon niet goed.
Jeangu was ook echt slecht.
Wat heeft Jeangu hiermee te maken. Die was ook echt niet slecht.
Koel en donker bewaren
pi_208788938
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 11:48 schreef blackswangreen het volgende:
[ twitter ]

Heeft verder niet zoveel met Mia & Dion te maken, maar ik lees meer van dit soort reacties. Ik snap niet hoe die mensen denken. Wat is er in vredesnaam woke aan een blanke heteroman en een blanke heterovrouw (voor zover wij weten) die een ontzettend braaf Radio 2-duet zingen? Ik weet dat die term nu voor alles wordt gebruikt dat bepaalde mensen niet bevalt, maar dit is toch wel bijzonder.
Kennelijk is het al woke tegenwoordig wanneer de man langer haar heeft dan de vrouw ofzo :')
  zondag 16 april 2023 @ 12:00:05 #192
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_208788947
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 11:48 schreef blackswangreen het volgende:
[ twitter ]

Heeft verder niet zoveel met Mia & Dion te maken, maar ik lees meer van dit soort reacties. Ik snap niet hoe die mensen denken. Wat is er in vredesnaam woke aan een blanke heteroman en een blanke heterovrouw (voor zover wij weten) die een ontzettend braaf Radio 2-duet zingen? Ik weet dat die term nu voor alles wordt gebruikt dat bepaalde mensen niet bevalt, maar dit is toch wel bijzonder.
Ik zag het iemand anders ook al woke noemen ja, toch even gevraagd wat diegene er precies woke aan vindt.
Koel en donker bewaren
pi_208788952
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 11:48 schreef blackswangreen het volgende:
[ twitter ]

Heeft verder niet zoveel met Mia & Dion te maken, maar ik lees meer van dit soort reacties. Ik snap niet hoe die mensen denken. Wat is er in vredesnaam woke aan een blanke heteroman en een blanke heterovrouw (voor zover wij weten) die een ontzettend braaf Radio 2-duet zingen? Ik weet dat die term nu voor alles wordt gebruikt dat bepaalde mensen niet bevalt, maar dit is toch wel bijzonder.
"Woke" wordt helaas vaak misbruikt door mensen die niet eens de ware betekenis ervan weten. Alles is gewoon opeens woke.
  zondag 16 april 2023 @ 12:00:45 #194
465903 Hamlapjes
Niet voor op de BBQ
pi_208788955
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 11:48 schreef blackswangreen het volgende:
[ twitter ]

Heeft verder niet zoveel met Mia & Dion te maken, maar ik lees meer van dit soort reacties. Ik snap niet hoe die mensen denken. Wat is er in vredesnaam woke aan een blanke heteroman en een blanke heterovrouw (voor zover wij weten) die een ontzettend braaf Radio 2-duet zingen? Ik weet dat die term nu voor alles wordt gebruikt dat bepaalde mensen niet bevalt, maar dit is toch wel bijzonder.
Is inderdaad een geval “alles wat ik niet leuk vind, is woke” en precies de reden waarom anti-woke zijn zo ontzettend nietszeggend debiel is.
  zondag 16 april 2023 @ 12:04:11 #195
465903 Hamlapjes
Niet voor op de BBQ
pi_208788985
Hadden we dit jaar toch maar een NSF moeten doen!

Wel heel sneu voor ze, nu ga je met 0 zelfvertrouwen richting Liverpool. Er zal voor volgend jaar toch echt het nodige moeten veranderen, te beginnen bij de selectiecommissie zelf. En hopelijk lukt het om straks in Liverpool de schade een beetje te beperken voor Mia en Dion :{
pi_208789000
Terugtrekken is natuurlijk geen optie, dat zou een nog grotere blamage zijn. Voor Dion & Mia maar ook voor Avrotros.
Ze moeten zich nu snel 100% focussen op hoe ze dit zo goed mogelijk live kunnen laten klinken en denk dat backings daarbij onvermijdelijk zijn. Als daar dan weer de financiën en de mogelijkheden voor zijn tenminste.
En over de keuze: ik denk dat de commissie nogal starstruck was toen Duncan voorbij kwam met dit nummer. Een oud winnaar die een lied aanlevert en zegt dat het goed is overtuigt al snel? En het is geen bagger lied ofzo. Natuurlijk geen winnend nummer, maar het had wel potentie om het redelijk te doen in een finale. En denk dat Cornald & co daarbij wat minder rekening hebben gehouden met wie het zong eerlijk gezegd. De focus ligt ook meer op onbekend talent de laatste jaren. Misschien toch maar eens wat meer rekening houden met de hele heisa en druk die artiesten te wachten staat.
En voor Duncan is het ook geen goede reclame, hij zou beter moeten weten. En ik vind het zonde dat hij een paar dagen na bekendmaking een eigen nummer uitbrengt dat zoveel beter en geschikter is dan Burning Daylight.
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 12:05:31 #197
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_208789001
quote:
10s.gif Op zondag 16 april 2023 11:15 schreef DKUp het volgende:
Heel leuk dat Duncan deze twee mensen heeft voorgedragen, maar dit is gewoon niet goed.
Jeangu was ook echt slecht.

Stuur lekker Davina of Stefania ^O^
Jeangu zelf was niet zozeer slecht, alleen dat tweede liedje maakte gewoon totaal geen impact. Ach. Stien daarentegen was ok alle vlakken gewoon prima. Dit is gewoon een slechte beslissing geweest. Dat gebeurt nou eenmaal. Leren en volgend jaar beter.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_208789014
Uiteraard is Nederland aan het zakken in de odds.
Ben hier voor het songfestivalforum.
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 12:08:06 #199
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208789027
Ik heb een aantal van die figuren gevraagd wat er woke is aan de inzending, eens zien of er een zinnig antwoord uitkomt.
  zondag 16 april 2023 @ 12:09:18 #200
465903 Hamlapjes
Niet voor op de BBQ
pi_208789038
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 12:08 schreef Momo het volgende:
Ik heb een aantal van die figuren gevraagd wat er woke is aan de inzending, eens zien of er een zinnig antwoord uitkomt.
Wat zijn de odds voor wel/niet?
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 12:10:15 #201
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208789046
quote:
10s.gif Op zondag 16 april 2023 12:09 schreef Hamlapjes het volgende:

[..]
Wat zijn de odds voor wel/niet?
Ik heb een voorgevoel dat ik geen duidelijk uitgetypte zinnen terug krijg....
pi_208789057
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 11:58 schreef Guanabana het volgende:

[..]
Wat heeft Jeangu hiermee te maken. Die was ook echt niet slecht.
Precies. Jeangu was gewoon goed. Alleen sloeg het nummer niet aan. Maar dat is wat anders.
  zondag 16 april 2023 @ 12:10:59 #203
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208789058
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 12:10 schreef Momo het volgende:

[..]
Ik heb een voorgevoel dat ik geen duidelijk uitgetypte zinnen terug krijg....
Waarschijnlijk ben je zelf woke als je dat durft te vragen.
:o)
  zondag 16 april 2023 @ 12:15:21 #204
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_208789095
Ik blijf het zeggen, volgend jaar gewoon Davina Michelle sturen. Dan heb je geen enkel probleem met kunnen zingen. Lekker een commerciële knaller en geen geneuzel.
Koel en donker bewaren
pi_208789128
Zo, ik ga switchen naar #teamkomtgoed. Ik geloof in een wonder, of beter gezegd, in een miracle.


Weten we het nog? 2016, Samra. Momo refereerde er ook al aan op de vorige pagina. Ze zong niet toonvast, maar daar hoorden we thuis niets van, omdat de achtergrondzangers een groot gedeelte van de zang voor hun rekening namen.

Ik vind het jammer voor Dion en Mia dat ze nu overal lezen dat ze niet goed genoeg kunnen zingen en dat ze tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden. Dat helpt niet, want ze gaan naar het songfestival en op 9 mei staan ze gewoon op het podium. Beter proberen we de druk wat te verlagen door goede backings en dan kunnen Dion en Mia zich net iets relaxter voorbereiden op hun optreden.
  zondag 16 april 2023 @ 12:23:30 #206
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208789181
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 12:08 schreef Momo het volgende:
Ik heb een aantal van die figuren gevraagd wat er woke is aan de inzending, eens zien of er een zinnig antwoord uitkomt.
Ik zie ineens meer van die woke berichten langskomen, wat blijkt: door jouw reactie staan die ineens in m'n tijdlijn.
:o)
pi_208789186
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 11:59 schreef Prego het volgende:

[..]
Kennelijk is het al woke tegenwoordig wanneer de man langer haar heeft dan de vrouw ofzo :')
Roxette, woke avant la lettre.
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 12:24:52 #208
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208789196
quote:
10s.gif Op zondag 16 april 2023 12:23 schreef Dave het volgende:

[..]
Ik zie ineens meer van die woke berichten langskomen, wat blijkt: door jouw reactie staan die ineens in m'n tijdlijn.
Zal niet meer vragen ;(
  zondag 16 april 2023 @ 12:25:28 #209
429367 DKUp
ON TOUR
pi_208789199
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 11:58 schreef Guanabana het volgende:

[..]
Wat heeft Jeangu hiermee te maken. Die was ook echt niet slecht.
Dat nummer vooral en dat eerste nummer was beter dan het werkelijke tweede nummer. S10 werd telkens beter.
SOONY
  zondag 16 april 2023 @ 12:27:57 #210
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208789213
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 12:24 schreef Momo het volgende:

[..]
Zal niet meer vragen ;(
Ga vooral door!
:o)
pi_208789220
quote:
80s.gif Op zondag 16 april 2023 12:15 schreef Guanabana het volgende:
Ik blijf het zeggen, volgend jaar gewoon Davina Michelle sturen. Dan heb je geen enkel probleem met kunnen zingen. Lekker een commerciële knaller en geen geneuzel.
Leuk als ze het wil doen. :)

Als ik haar was zou ik het echter nooit doen. Lekker professioneel blijven en niet met spektakels als dit meedoen.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  zondag 16 april 2023 @ 12:30:34 #212
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_208789229
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 12:29 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Leuk als ze het wil doen. :)

Als ik haar was zou ik het echter nooit doen. Lekker professioneel blijven en niet met spektakels als dit meedoen.
Nee ze heeft ook al gezegd het niet te doen, maar dat is alweer een paar jaar geleden volgens mij.

Zou het wel fijn vinden om een keer niet een 'betekenisvol' singer songwriter nummer te sturen.

edit: dit was twee jaar geleden:
quote:
"Mijn team en ik hebben met z'n allen zoiets van: het moment is er misschien gewoon nog niet", zegt de 25-jarige Davina. "Ik zeg nooit nooit, maar ik heb nu gewoon niet het gevoel dat dit het moment is om het te doen."

"Wat als ze me zouden vragen? Dan zou ik voor dit jaar wel om de tafel willen maar ik denk dat ik 'm oversla", aldus Davina.
Koel en donker bewaren
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 12:31:21 #213
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208789236
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 12:29 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Leuk als ze het wil doen. :)

Als ik haar was zou ik het echter nooit doen. Lekker professioneel blijven en niet met spektakels als dit meedoen.
Daar denken artiesten als Maneskin en Rosa Linn wel anders over met mee doen aan "spektakels".
  zondag 16 april 2023 @ 12:31:58 #214
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208789244
't Is nog even afwachten tot na de (halve) finale, maar ik denk dat na dit jaar de gerenommeerde namen niet staan te trappelen om deelname volgend jaar.
:o)
pi_208789304
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 12:31 schreef Momo het volgende:

[..]
Daar denken artiesten als Maneskin en Rosa Linn wel anders over met mee doen aan "spektakels".
Geen idee of die al naam hadden voor de deelname. (Geen idee ook wie Rosa Linn is.)

Waarom zou een Stefania weer mee willen doen? Voor een ander land ook nog. Meid zonder carrière hunkert naar meer.
Davina is hartstikke goed, die heeft het niet nodig. :)

Daarbij heeft Davina al die act tussendoor mogen doen.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_208789306
Heeft Duncan al gereageerd? :X
pi_208789327
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 12:29 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Leuk als ze het wil doen. :)

Als ik haar was zou ik het echter nooit doen. Lekker professioneel blijven en niet met spektakels als dit meedoen.
Inderdaad laat dat ESF lekker aan Loreen, Voyager, Marco Mengoni en dat soort goedwillende amateurs. :(
De Sahara is zonder meer erg droog.
  zondag 16 april 2023 @ 12:41:25 #218
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208789351
quote:
99s.gif Op zondag 16 april 2023 12:37 schreef praadje het volgende:
Heeft Duncan al gereageerd? :X
Op twitter is z'n laatste ESF gerelateerde post van 1 maart:

twitter
:o)
  zondag 16 april 2023 @ 12:41:57 #219
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208789359
Vooral dat "Liverpool we're ready"
:o)
pi_208789370
https://www.buttkicken.nl/briefje-van-jan-aan-cornald-maas/

Die laatste update _O-

[ Bericht 0% gewijzigd door Zigsky op 16-04-2023 14:00:02 ]
Ben hier voor het songfestivalforum.
pi_208789371
quote:
10s.gif Op zondag 16 april 2023 12:39 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Inderdaad laat dat ESF lekker aan Loreen, Voyager, Marco Mengoni en dat soort goedwillende amateurs. :(
En in welke hitlijst stond Loreen al die jaren sinds haar deelname? :D Nu weer door de nieuwe deelname in de kijker.

Ieder z’n ding hè. Ik zei dat ik het niet zou doen als ik haar was. Ieder z’n eigen smaak. :)

Lange teentjes hier dat je een ESF spektakel noemt. :+
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 12:43:19 #222
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208789376
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 12:37 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Geen idee of die al naam hadden voor de deelname. (Geen idee ook wie Rosa Linn is.)

Waarom zou een Stefania weer mee willen doen? Voor een ander land ook nog. Meid zonder carrière hunkert naar meer.
Davina is hartstikke goed, die heeft het niet nodig. :)

Daarbij heeft Davina al die act tussendoor mogen doen.
Waarom zou de meest gestreamde artiest in Slovenië Joker Out mee willen doen dit jaar? Waarom doet Marco Mengoni mee terwijl hij al 70 platinum platen heeft in Italië ? De meeste artiesten die mee doen hebben veel meer meters al achter de rug in de muziekwereld dan een Mia en Dion en toch zien heel veel de kansen als 200 miljoen mensen je live zien. Nu doe je net alsof landen enkel nobody's sturen.
  zondag 16 april 2023 @ 12:44:18 #223
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_208789392
Het gaat ook niet per se om 'nodig' hebben toch. ESF kan een springplank zijn voor jong onbekend talent, en het is leuk als dat zo is, maar Anouk had het ook niet 'nodig'. (Wij haar wel).
Koel en donker bewaren
pi_208789399
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 12:43 schreef Momo het volgende:

[..]
Waarom zou de meest gestreamde artiest in Slovenië Joker Out mee willen doen dit jaar? Waarom doet Marco Mengoni mee terwijl hij al 70 platinum platen heeft in Italië ? De meeste artiesten die mee doen hebben veel meer meters al achter de rug in de muziekwereld dan een Mia en Dion en toch zien heel veel de kansen als 200 miljoen mensen je live zien. Nu doe je net alsof landen enkel nobody's sturen.
Ik ken al deze artiesten niet.

Ik zeg dat ik als ik Davina was niet mee zou willen doen.
Ik zou m’n naam er niet aan willen verbinden.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_208789443
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 12:42 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
En in welke hitlijst stond Loreen al die jaren sinds haar deelname? :D Nu weer door de nieuwe deelname in de kijker.
Nou, die discussie loste zichzelf makkelijk op :')
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208789447
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 12:44 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Ik ken al deze artiesten niet.

Ik zeg dat ik als ik Davina was niet mee zou willen doen.
Ik zou m’n naam er niet aan willen verbinden.
Ze heeft nota bene al opgetreden op Eurovisie. Wat nou, je naam er niet aan willen verbinden?
pi_208789466
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 12:46 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Ze heeft nota bene al opgetreden op Eurovisie. Wat nou, je naam er niet aan willen verbinden?
Zo een act tussendoor vind ik iets anders als je land vertegenwoordigen.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 12:49:01 #228
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208789477
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 12:44 schreef Guanabana het volgende:
Het gaat ook niet per se om 'nodig' hebben toch. ESF kan een springplank zijn voor jong onbekend talent, en het is leuk als dat zo is, maar Anouk had het ook niet 'nodig'. (Wij haar wel).
Je ziet in landen ook wel een mix van ervaring en jong talent. Al is het wel fijn als er iets van ervaring is met grotere optredens of een tour ofzo. Anders is het wel een beetje gok hoe het uitpakt. Je kan als artiest ook weer over de hill zijn zoals bijvoorbeeld een Bonnie Tyler.
  zondag 16 april 2023 @ 12:51:11 #229
341825 PinkLow
Gewoon doorgaan.
pi_208789507
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 12:44 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Ik ken al deze artiesten niet.

Ik zeg dat ik als ik Davina was niet mee zou willen doen.
Ik zou m’n naam er niet aan willen verbinden.
Davina heeft ook in een talkshow gezegd, dat ze graag mee zou willen doen aan het ESF.
Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan, dan de dingen die je nooit hebt durven doen.
pi_208789558
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 12:51 schreef PinkLow het volgende:

[..]
Davina heeft ook in een talkshow gezegd, dat ze graag mee zou willen doen aan het ESF.
Leuk als ze wil gaan. :Y
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  zondag 16 april 2023 @ 12:56:41 #231
341825 PinkLow
Gewoon doorgaan.
pi_208789587
Maar dat zei ze volgensmij een jaar of 2/3 geleden. Geen idee of ze er nog hetzelfde overdenkt.
Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan, dan de dingen die je nooit hebt durven doen.
pi_208789594
quote:
14s.gif Op zondag 16 april 2023 12:41 schreef Dave het volgende:

[..]
Op twitter is z'n laatste ESF gerelateerde post van 1 maart:

[ twitter ]
Ai
Op vrijdag 16 oktober 2020 11:18 schreef molloot200 het volgende: De ESF Playlist Hero :Y
Het ESF-playlist topic
pi_208789766
Dat het nu fout gaat betekent niet meteen dat je het zo vreselijk verschrikkelijk is dat je je naam aan dit spektakel verbindt. Alsof De Diepte bijna 50 miljoen streams had gehad zonder het Songfestival. En heel wat meer mensen kennen S10 nu.

Davina vond het daarnaast gewoon geweldig om die interval act te doen, dus die zie ik ook nog weleens meedoen. Zij snappen namelijk ook wel dat ze dan in één klap een grote groep mensen buiten Nederland kunnen bereiken.

Het probleem hier bij Mia en Dion is live niet goed zijn, wat wij helemaal niet meer gewend zijn omdat dat blijkbaar zo belangrijk was voor onze commissie. Een wat matig nummer vergeven Nederlanders je nog wel. En daarnaast heeft iedereen tot nu toe elk jaar nog laten weten hoe geweldig het is om mee te mogen doen, het is geen straf ofzo. En inderdaad sinds Arcade met bijna een miljard streams, Måneskin en Rosa Linn zou 'ik zou mijn naam er niet aan willen verbinden' al helemaal een belachelijke instelling zijn.
  roze zondag 16 april 2023 @ 13:14:42 #234
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_208789814
Ik lees overal dat dit live schijnbaar echt slecht is?
Your beauty never ever scared me.
pi_208789823
quote:
Carolien Borgers (39) en Hila Noorzai (30) zijn toegevoegd aan de selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival. Dat betekent dat de twee mogen meebeslissen over welke artiest gaat meedoen aan het songfestival


Hila en Carolien voegen zich bij Eric van Stade (algemeen directeur AVROTROS), Cornald Maas (commentator, songfestivalexpert), Jan Smit (commentator, presentator) en Sander Lantinga
Geen van deze 5 had het lef om nee te zeggen tegen Duncan. :')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_208789861
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 13:15 schreef superniger het volgende:

[..]
Geen van deze 5 had het lef om nee te zeggen tegen Duncan. :')
Allemaal juichaapjes. Niks ten nadele van Cornald Maas maar wordt t niet eens tijd hem daar weg te halen? Wat vervanging van iemand die er al heel lang zit
Het beste adres voor al uw primeurs!
pi_208789862
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 13:10 schreef Em31 het volgende:
Dat het nu fout gaat betekent niet meteen dat je het zo vreselijk verschrikkelijk is dat je je naam aan dit spektakel verbindt. Alsof De Diepte bijna 50 miljoen streams had gehad zonder het Songfestival. En heel wat meer mensen kennen S10 nu.

Davina vond het daarnaast gewoon geweldig om die interval act te doen, dus die zie ik ook nog weleens meedoen. Zij snappen namelijk ook wel dat ze dan in één klap een grote groep mensen buiten Nederland kunnen bereiken.

Het probleem hier bij Mia en Dion is live niet goed zijn, wat wij helemaal niet meer gewend zijn omdat dat blijkbaar zo belangrijk was voor onze commissie. Een wat matig nummer vergeven Nederlanders je nog wel. En daarnaast heeft iedereen tot nu toe elk jaar nog laten weten hoe geweldig het is om mee te mogen doen, het is geen straf ofzo. En inderdaad sinds Arcade met bijna een miljard streams, Måneskin en Rosa Linn zou 'ik zou mijn naam er niet aan willen verbinden' al helemaal een belachelijke instelling zijn.
Nee hoor, het is mijn smaak. Maar dat ligt hier heel gevoelig als je iets niet-heel positiefs over ESF zegt. :+

Je kunt snel bekend worden, je kunt als jonge twintiger ook op eigen kracht beroemd worden. Ik zou de kans willen om het zelf te proberen. Daar ging het mij om. Davina is niet 50 en needy.

Niet elke grote artiest wil meedoen, dat sommige landen dat wel doen, laat zien dat elke bekende artiest een andere smaak heeft. Exact mijn punt. En niet 'belachelijk'. :')
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_208789870
Als Cornald en Jan straks weer het commentaar doen in Liverpool kan dat nogal genante situaties opleveren als ons eigen nummer aan de beurt is. Maar ik vind vooral dat het aantoont hoe klein het songfestival kringetje is geworden. Niet echt meer houdbaar en niet van deze tijd.
pi_208789879
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 13:15 schreef superniger het volgende:

[..]
Geen van deze 5 had het lef om nee te zeggen tegen Duncan. :')
Kan het zijn dat ze op andere locaties wel heel goed gezongen hebben? Ik snap het niet, die single klinkt meer dan prima.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_208789892
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 13:20 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Kan het zijn dat ze op andere locaties wel heel goed gezongen hebben? Ik snap het niet, die single klinkt meer dan prima.
Ja de single. Daar kun je in de productie een hoop wegpoetsen natuurlijk.
Het beste adres voor al uw primeurs!
  zondag 16 april 2023 @ 13:22:53 #241
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208789906
Kan me bijna niet voorstellen dat als ze het live voor de selectiecommissie hebben gezongen zo heeft geklonken als in Madrid/Amsterdam.
Die filmpjes uit de galmbak waren ook ok. (Of was het juist die galmbak om dingen te verbloemen, je zoekt nu overal wat achter… :') )

Anyway, misschien is het de spanning om voor zoveel mensen tegelijk op te treden, maar je mag hopen dat ze dat vaker hebben gedaan en dat dat gecheckt is. Lijkt me ondoenlijk om zoiets er nog in 3 weken uit te krijgen. Die gaan me straks een partijtje zenuwachtig zijn.
:o)
pi_208789911
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 13:18 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Nee hoor, het is mijn smaak. Maar dat ligt hier heel gevoelig als je iets niet-heel positiefs over ESF zegt. :+

Je kunt snel bekend worden, je kunt als jonge twintiger ook op eigen kracht beroemd worden. Ik zou de kans willen om het zelf te proberen. Daar ging het mij om. Davina is niet 50 en needy.

Niet elke grote artiest wil meedoen, dat sommige landen dat wel doen, laat zien dat elke bekende artiest een andere smaak heeft. Exact mijn punt. En niet 'belachelijk'. :')
Je krijgt voorbeelden en die tellen vervolgens niet 'omdat je ze niet kent'. Het ligt dus helemaal niet gevoelig, je wil vooral zelf gewoon niet anders horen.
pi_208789933
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 13:23 schreef Em31 het volgende:

[..]
Je krijgt voorbeelden en die tellen vervolgens niet 'omdat je ze niet kent'. Het ligt dus helemaal niet gevoelig, je wil vooral zelf gewoon niet anders horen.
Dus als ik het goed begrijp wil elke grote en kleine artiest meedoen. Knap bedacht.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_208789948
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 13:22 schreef Dave het volgende:
Kan me bijna niet voorstellen dat als ze het live voor de selectiecommissie hebben gezongen zo heeft geklonken als in Madrid/Amsterdam.
Die filmpjes uit de galmbak waren ook ok. (Of was het juist die galmbak om dingen te verbloemen, je zoekt nu overal wat achter… :') )

Anyway, misschien is het de spanning om voor zoveel mensen tegelijk op te treden, maar je mag hopen dat ze dat vaker hebben gedaan en dat dat gecheckt is. Lijkt me ondoenlijk om zoiets er nog in 3 weken uit te krijgen. Die gaan me straks een partijtje zenuwachtig zijn.
Ik ook niet. Sneu als het enkel zenuwen zijn. -O-
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_208789981
quote:
10s.gif Op zondag 16 april 2023 13:25 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Dus als ik het goed begrijp wil elke grote en kleine artiest meedoen. Knap bedacht.
Waar wordt dat tegen je gezegd dan? Meerdere users geven je voorbeelden van hoe het ook kan lopen (nogmaals, waar zegt iemand tegen je dat ELKE artiest mee wil doen?) en je enige reactie is 'die ken ik niet'.

Jij begint hier met 'waarom zou je mee willen doen?' en vervolgens wil je de reacties niet horen. :)
pi_208790003
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 13:18 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Nee hoor, het is mijn smaak. Maar dat ligt hier heel gevoelig als je iets niet-heel positiefs over ESF zegt. :+

Je kunt snel bekend worden, je kunt als jonge twintiger ook op eigen kracht beroemd worden. Ik zou de kans willen om het zelf te proberen. Daar ging het mij om. Davina is niet 50 en needy.

Niet elke grote artiest wil meedoen, dat sommige landen dat wel doen, laat zien dat elke bekende artiest een andere smaak heeft. Exact mijn punt. En niet 'belachelijk'. :')
Ik zou geen reden kunnen verzinnen voor Davina Michelle om niet mee te doen. Het is geen underground artiest die misschien wat van haar street cred verliest als ze aan zoiets meedoet. Het is ook niet zo'n grote artiest dat ze Eurovisie niet kan gebruiken om een groter platform te krijgen. En ze houdt van de bombast die het op Eurovisie vaak goed doet.
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 13:35:29 #247
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_208790052
Of het lijkt je als artiest gewoon ene leuk avontuur. Kan ook nog.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 13:37:08 #248
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_208790066
Of niet, en da's dan ook prima. Maar het stigma dat het slecht voor je carrière is, ook als je al wat gevestigd bent ,is er toch wel af heur.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_208790135
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 13:37 schreef ijs_beer het volgende:
Of niet, en da's dan ook prima. Maar het stigma dat het slecht voor je carrière is, ook als je al wat gevestigd bent ,is er toch wel af heur.
Dat is ook een discussie zonder einde.
Ik schrijf dat ik het niet zou doen, met redenen erbij. En daar laat ik het bij vandaag. ;) Ik ga een lied voor Davina schrijven. :7
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 13:44:56 #250
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_208790181
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 13:42 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Dat is ook een discussie zonder einde.
Ik schrijf dat ik het niet zou doen, met redenen erbij. En daar laat ik het bij vandaag. ;) Ik ga een lied voor Davina schrijven. :7
Psies, eindeloos! En daarom wat je zegt persoonlijke overwegingen! :Y


Succes en we horen het volgend jaar wel in Helsinki of Stockholm! :P
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_208790286
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 13:42 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Ik ga een lied voor Davina schrijven. :7
Maar dan wel onder pseudoniem ;)

"Ik zou m’n naam er niet aan willen verbinden."
pi_208790299
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 13:54 schreef DavidTwente het volgende:

[..]
Maar dan wel onder pseudoniem ;)

"Ik zou m’n naam er niet aan willen verbinden."
Uiteraard. 8-)
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 16 april 2023 @ 13:57:00 #253
862 Arcee
Look closer
pi_208790327
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 13:42 schreef Pisces29 het volgende:
Ik ga een lied voor Davina schrijven. :7
Dat is sowieso haar probleem, vind ik. Ze heeft een dijk van een stem, maar zingt eigenlijk nooit een aansprekend eigen nummer.
pi_208790353
Foutje
Ben hier voor het songfestivalforum.
  zondag 16 april 2023 @ 14:05:02 #255
429367 DKUp
ON TOUR
pi_208790416
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 13:42 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Dat is ook een discussie zonder einde.
Ik schrijf dat ik het niet zou doen, met redenen erbij. En daar laat ik het bij vandaag. ;) Ik ga een lied voor Davina schrijven. :7
Nederland moet weer goed worden :)!
SOONY
pi_208790428
Zo sneu voor Mia en Dion. Ze stonden zo verloren op dat podium.
En natuurlijk extra zenuwachtig na dat debacle in Madrid en al dat commentaar daarna.

Volgens mij hadden ze vaker live moeten optreden, dus niet oefenen in een galmzaal maar oefenen in radioprogramma's en talkshows.
En ik blijf erbij dat Duncan wat meer betrokken moet zijn. Want 1 maart zeggen dat je trots bent om bij dit team te horen en daarna alleen maar druk zijn met je eigen carrière?
Ja ik weet natuurlijk niet wat er achter de schermen gebeurd misschien is hij wel heel betrokken maar hij post in ieder geval vanaf 1 maart niets meer! Tenminste niet over dit liedje en de deelname van Mia en Dion.

Of het goed komt, ik heb er een zwaar hoofd in.
Maar zo alleen op een podium werkt niet, dat is nu wel bewezen.
Maar waarom geen backing vocals? Die backing vocals van Arcade of die bij Grow van Jeangu te horen waren?
pi_208790458
quote:
12s.gif Op zondag 16 april 2023 14:05 schreef DKUp het volgende:

[..]
Nederland moet weer goed worden :)!
Als Mia en Dion niet meer vals zingen, hebben we een prima inzending. :)
Of je het zelf luistert, staat er los van.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_208790465
Ik vond Anja Wessels met Heart of Stone indertijd geweldig (wat een geweldige inzending was dat toen). Ik ergerde me toen enorm aan de jury die dit te goed voor het Songfestival vond en vervolgens ging Re-Union.

Ze reageert nu bij een collega website (hopelijk mag dit gequote worden, zo niet dan mag dit verwijderd worden):

Anja Wessels
Wat ik toch wel gek vind, is dat toen Heart of Stone in 2004 werd geselecteerd om mee te doen aan de voorrondes van het NSF, ik eerst, samen met andere geselecteerden, naar Hilversum moest komen om te 'bewijzen' dat ik het ook echt live kon zingen. Het lijkt erop dat dat in dit geval toch niet echt een criterium is geweest. Met alle respect, maar ervaren muzikanten met goede muzikanten-oren, horen in de studio-opname al dat er zangtechnisch live wat issues zullen gaan zijn. Dat het zo erg zou zijn, had ik niet verwacht. Maar de mensen die in de selectiecommissie zitten, moeten zich schamen. Als ik al in de studio-versie hoor dat het kiele kiele gaat worden, terwijl daar van alles gefixt is natuurlijk, hoe is het dan mogelijk dat er niemand is geweest die al doorhad dat ze dit live gewoon niet zouden redden. Ik vind het heel sneu voor Mia en Dion, en in their defence, het is zangtechnisch ook niet het makkelijkste nummer, maar men moet hen tegen zichzelf in bescherming nemen, de hand in eigen boezem steken, en gewoon de boel terug trekken uit de competitie dit jaar. Trek lering uit het verhaal van Joan Franka! Doe dat deze mensen niet aan!

Dit is iemand met verstand van zaken. Als zij dit al zo zegt.....

Terugtrekken lijkt me nu ook niet verstandig. Dan ga je misschien nog wel meer af. Laten we het beste hopen: dat het nog enigszins meevalt.

[ Bericht 2% gewijzigd door aERodynamIC1970 op 16-04-2023 14:15:53 ]
  zondag 16 april 2023 @ 14:14:42 #259
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_208790497
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 10:39 schreef Cupfighter het volgende:
Misschien schop ik nu tegen heilige huisjes maar wat heeft Duncan gepresteerd sinds Arcade, one hit wonder lijkt het, en dat krijgt dan de verantwoordelijkheid om de inzending van dit jaar te mogen bepalen, met alle respect het liedje is erg saai en de artiesten stralen ook weinig uit, nu kunnen ze dus ook op een of andere manier niet zuiver live zingen dus er is inderdaad heel wat fout gegaan, wat doen deze onervaren artiesten in Liverpool zeg
Electric Light helemaal gemist? Enne, de schrijver van Eye of the tiger, slechts twee hits op zijn naam, is schathemeltjerijk en lacht de ballen uit zijn broek in zijn villa.

== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
pi_208790637
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 14:06 schreef summer52 het volgende:
Zo sneu voor Mia en Dion. Ze stonden zo verloren op dat podium.
En natuurlijk extra zenuwachtig na dat debacle in Madrid en al dat commentaar daarna.

En dan te bedenken dat ze als duo meedoen. Daarom had ik het zeker niet verwacht.
Ook bij het interview bij Humberto (of was het Beau) vond ik zeker Mia zelfverzekerd overkomen. :) Ik had haar op het podium echt als een vis in het water verwacht.

S10 stond er vorig jaar breekbaar met een persoonlijk liedje, maar heeft volgens mij wel een goed team meegenomen.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 14:27:42 #261
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
  Moderator / Redactie Sport zondag 16 april 2023 @ 14:32:44 #262
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_208790694
Oh wat erg dit :')
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  zondag 16 april 2023 @ 14:33:05 #263
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_208790699
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 12:00 schreef Guanabana het volgende:

[..]
Ik zag het iemand anders ook al woke noemen ja, toch even gevraagd wat diegene er precies woke aan vindt.
Nou er is antwoord hoor:

quote:
Een dude die er uit ziet als een vrouw en een vrouw die er uit ziet als een dude misschien?
:')
Koel en donker bewaren
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 14:34:56 #264
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208790710
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 14:33 schreef Guanabana het volgende:

[..]
Nou er is antwoord hoor:
[..]
:')
Vroeger waren er ook geen mannen met lang haar in rockbands enzo en schijnbaar zijn ze niet bekend met het kortpittige kapsel dat zowat de helft van de Nederlandse vrouwen boven de 50 jaar heeft.
  zondag 16 april 2023 @ 14:36:18 #265
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_208790716
Vandaag in Andere Tijden: het chemieloze onsympathieke duo Mia en Dion slaat in 2023 een flater op het songfestival. Hoe nepotisme de songfestivalselectie tot een kritiekloos incrowd-feestje maakte. Wat ging er mis?

Dit is toch gewoon humor, koekje van eigen deeg voor al die navelstaarders.
  zondag 16 april 2023 @ 14:37:32 #266
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208790724
quote:
quote:
Is de act uit jullie comfort zone?

Dion: Als ik kijk naar dit hele proces is het eigenlijk een soort leuke mengelmoes van iets wat heel echt en eigen voelt en iets wat buiten je comfort zone ligt, waarin je gevraagd wordt om te groeien, je aan te passen en mee te bewegen, dus dat is eigenlijk elk moment van deze hele reis het geval.

Mia: En hoe dan ook, ikzelf heb nog nooit voor zoveel mensen opgetreden, dus dat op zichzelf is al lichtelijk uit m'n comfort zone, dus dat is ook een uitdaging.
Ze weten waarschijnlijk bij god niet wat hun overkomen is.
:o)
pi_208790730
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 14:33 schreef Guanabana het volgende:

[..]
Nou er is antwoord hoor:
[..]
:')
Deze mensen zijn bekrompener dan Nederland in de jaren '50. Echt ongelooflijk.
  Moderator / Redactie Sport zondag 16 april 2023 @ 14:44:03 #268
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_208790776
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 14:38 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Deze mensen zijn bekrompener dan Nederland in de jaren '50. Echt ongelooflijk.
Het is Twitter.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  zondag 16 april 2023 @ 14:44:28 #269
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_208790780
quote:
15s.gif Op zondag 16 april 2023 14:37 schreef Dave het volgende:

[..]
[..]
Ze weten waarschijnlijk bij god niet wat hun overkomen is.
Het lijken me een paar naïeve ongeleide projectielen die het wel lollig leek om dit te doen.
  zondag 16 april 2023 @ 14:46:15 #270
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_208790798
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 14:44 schreef Eightyone het volgende:

[..]
Het lijken me een paar naïeve ongeleide projectielen die het wel lollig leek om dit te doen.
Dit ja, vooral Mia van wat ik van haar heb gezien.
Koel en donker bewaren
pi_208790868
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 13:57 schreef Arcee het volgende:

[..]
Dat is sowieso haar probleem, vind ik. Ze heeft een dijk van een stem, maar zingt eigenlijk nooit een aansprekend eigen nummer.
Op zich eens, maar Heartbeat is wel een goede single, ik dacht zelfs even: zou ze die niet in hebben gestuurd dit jaar, maar dan hadden ze denk ik niet voor Mia & Dion gekozen :7
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208790897
Zucht, lukt niet om het te plaatsen, maar Mia en die vrouw klonken veel beter. Plak de link hier maar https://vm.tiktok.com/ZMYnoJyju/
Ben hier voor het songfestivalforum.
pi_208790902
Alsnog Zanger Rinus sturen kunnen we tenminste nog lachen
  Moderator / Redactie Sport zondag 16 april 2023 @ 14:54:11 #274
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_208790905
Het meest interessante is nog wel dat ze de finale gewoon gaan halen als je de bookmakers mag geloven. Hoe erg is de rest dan wel niet _O-
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  zondag 16 april 2023 @ 14:54:25 #275
429367 DKUp
ON TOUR
pi_208790910
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 14:09 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Als Mia en Dion niet meer vals zingen, hebben we een prima inzending. :)
Of je het zelf luistert, staat er los van.
Dat filmpje rond de introductie met Duncan, Mia en Dion die snel de auto in gingen met een enorme misplaatste arrogantie was al een voorbode van deze ellende.

Ik vind ze totaal niet leuk overkomen. Zingen is ook al niet best dus enorm jammer.
SOONY
pi_208790921
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 14:53 schreef Zigsky het volgende:
Zucht, lukt niet om het te plaatsen, maar Mia en die vrouw klonken veel beter. Plak de link hier maar https://vm.tiktok.com/ZMYnoJyju/
Ja maar met Dion in een galmende ruimte klonk het ook ;)
pi_208790947
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 14:54 schreef aERodynamIC1970 het volgende:

[..]
Ja maar met Dion in een galmende ruimte klonk het ook ;)
Is ook zo, maar wellicht is die andere vrouw een achtergrondzangeres?
Ben hier voor het songfestivalforum.
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 15:00:20 #278
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208791007
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 14:54 schreef Nattekat het volgende:
Het meest interessante is nog wel dat ze de finale gewoon gaan halen als je de bookmakers mag geloven. Hoe erg is de rest dan wel niet _O-
Nee hoor, waar zie jij dat?
  zondag 16 april 2023 @ 15:02:52 #279
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_208791042
Denk dat hij de overall odds bedoelt?

https://eurovisionworld.com/odds/eurovision

Daar vind ik 16e plaats ook nog behoorlijk aan de hoge kant inderdaad :')
Koel en donker bewaren
  zondag 16 april 2023 @ 15:03:32 #280
130755 Kinga
versier hier
pi_208791052
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2023 19:24 schreef Kinga het volgende:

[..]
En hele goede vocalen. 1 vals nootje en je hangt.
I knew it.
  roze zondag 16 april 2023 @ 15:05:14 #281
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_208791081
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 15:02 schreef Guanabana het volgende:
Denk dat hij de overall odds bedoelt?

https://eurovisionworld.com/odds/eurovision

Daar vind ik 16e plaats ook nog behoorlijk aan de hoge kant inderdaad :')
Volgend jaar weer Zweden dus.
Your beauty never ever scared me.
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 15:05:46 #282
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208791090
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 15:02 schreef Guanabana het volgende:
Denk dat hij de overall odds bedoelt?

https://eurovisionworld.com/odds/eurovision

Daar vind ik 16e plaats ook nog behoorlijk aan de hoge kant inderdaad :')
Maar daar wordt ook bijna geen geld meer ingegooid rond deze plekken. Je krijgt alleen geld als je de winnaar goed hebt. Als je nu geld op Nederland zet of een paar van die landen die daar om ons heen staan kun je net zo goed je geld in de ton gooien. Zo staat Portugal boven ons in de odds voor kwalificatie maar een stuk onder ons in deze lijst.
pi_208791092
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 14:51 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Op zich eens, maar Heartbeat is wel een goede single, ik dacht zelfs even: zou ze die niet in hebben gestuurd dit jaar, maar dan hadden ze denk ik niet voor Mia & Dion gekozen :7
Het zou me niet eens meer verbazen als het wel zo was _O-

Je wordt zo nog wel extra benieuwd naar wie dan die andere interessante bekende namen waren waar Sander en Cornald het over hadden.
  zondag 16 april 2023 @ 15:06:49 #284
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_208791105
Hoop dat we dit vanaf volgend jaar al weten om te turnen en dat we niet weer acht jaar in een nieuwe dark ages terechtkomen.
Koel en donker bewaren
  zondag 16 april 2023 @ 15:08:22 #285
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_208791123
quote:
10s.gif Op zondag 16 april 2023 15:05 schreef Ama het volgende:

[..]
Volgend jaar weer Zweden dus.
Ja dat is wel een zekerheidje zo lijkt het (helaas voor het kijkplezier niet meer echt spannend).
Koel en donker bewaren
  roze zondag 16 april 2023 @ 15:08:42 #286
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_208791126
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 15:08 schreef Guanabana het volgende:

[..]
Ja dat is wel een zekerheidje zo lijkt het (helaas voor het kijkplezier niet meer echt spannend).
Het klopt bijna altijd wel toch? Ergens is dat altijd wel jammer. :')
Your beauty never ever scared me.
  zondag 16 april 2023 @ 15:09:05 #287
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_208791134
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 15:08 schreef Ama het volgende:

[..]
Het klopt bijna altijd wel toch? Ergens is dat altijd wel jammer. :')
De laatste jaren vanaf 2018/2019 wel ja. En ja, vind ik ook.
Koel en donker bewaren
  Moderator / Redactie Sport zondag 16 april 2023 @ 15:10:37 #288
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_208791157
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 15:00 schreef Momo het volgende:

[..]
Nee hoor, waar zie jij dat?
https://eurovisionworld.com/odds/eurovision
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 15:11:21 #289
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208791166
quote:
Bovenaan kun je ook op Semi-final 1 klikken :Y
  roze zondag 16 april 2023 @ 15:11:48 #291
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_208791172
Ik denk dat NL de finale niet gaat halen.
Your beauty never ever scared me.
pi_208791287
quote:
1s.gif Op zondag 16 april 2023 14:53 schreef Zigsky het volgende:
Zucht, lukt niet om het te plaatsen, maar Mia en die vrouw klonken veel beter. Plak de link hier maar https://vm.tiktok.com/ZMYnoJyju/
tiktok
  zondag 16 april 2023 @ 15:23:38 #293
429367 DKUp
ON TOUR
pi_208791301
quote:
6s.gif Op zondag 16 april 2023 15:21 schreef Thrts het volgende:

[..]
[ tiktok ]
Dit klinkt wel veel beter en straalt al meer energie uit.
SOONY
  Moderator / Redactie Sport zondag 16 april 2023 @ 15:25:38 #294
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_208791320
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 15:11 schreef Momo het volgende:

[..]
https://eurovisionworld.com/odds/eurovision-semi-final-1

Odds voor kwalificatie staan hier
Nog steeds aardig hoog :P
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 15:25:48 #295
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208791321
quote:
6s.gif Op zondag 16 april 2023 15:21 schreef Thrts het volgende:

[..]
[ tiktok ]
Is die Sophie een vocal coach of gewoon een vriendin ofzo?
  zondag 16 april 2023 @ 15:25:50 #296
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208791322
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 15:08 schreef Ama het volgende:

[..]
Het klopt bijna altijd wel toch? Ergens is dat altijd wel jammer. :')
In de dagen voorafgaand obv repetities veranderd er meestal nog wel het een en het ander (zo daalde vorig jaar Italië nog van 2 naar 5 toen Blanco niet zuiver bleek te kunnen zingen vanwege oververmoeidheid oid) en ik zou dit jaar zeker Finland niet onderschatten.
  Moderator zondag 16 april 2023 @ 15:26:42 #297
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208791333
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 15:25 schreef Nattekat het volgende:

[..]
Nog steeds aardig hoog :P
Ik zou Letland en Malta beide zeker hoger zetten :)
pi_208791391
quote:
6s.gif Op zondag 16 april 2023 15:21 schreef Thrts het volgende:

[..]
[ tiktok ]
Zij lijkt op Isabelle, de vrouw van Johan Derksen
Het beste adres voor al uw primeurs!
pi_208791398
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 15:25 schreef Momo het volgende:

[..]
Is die Sophie een vocal coach of gewoon een vriendin ofzo?
Ik denk iemand die wil bewijzen dat t niet aan Mia ligt
Het beste adres voor al uw primeurs!
pi_208791471
quote:
0s.gif Op zondag 16 april 2023 15:31 schreef Scorpion_17 het volgende:

[..]
Zij lijkt op Isabelle, de vrouw van Johan Derksen
Is dat een compliment of een belediging? :P
pi_208791736
Enige redding voor de duo is om van dat valse gejank een gimmick te maken.

Geef overal interviews dat ze eigenlijk helemaal niet kunnen zingen, dat ze zich er doorheen gebluft hebben, dat een ander de shit heeft ingezongen en versterk dat katten gejank een paar x zo veel/slecht.

Misschien dat er dan als idiote act nog een finale plaats inzit. Bewust vals zingen is immers nooit eerder vertoont :+
hardcoholic
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')