marc0871 | zondag 19 februari 2023 @ 19:47 |
In het vorige deel werd weer lekker gebakken! DevilsAndDust: ![]() Goitske: ![]() ![]() Miss_sly: ![]() Hupje: ![]() ![]() Arvenis: ![]() Zo-is-dat: ![]() Seven.: ![]() ![]() Blues: ![]() ![]() AnneX: ![]() Mascara-klodder: ![]() ![]() | |
marc0871 | zondag 19 februari 2023 @ 19:48 |
Vooralsnog wel. Maar ik heb hem pas 5 dagen. Ik heb hem al 4 dagen gebruikt ![]() 2x afbakbroodjes, kippenbouten, wat nog niet meteen een succes was. Lag niet aan de oven, En deze taart ![]() ![]() ![]() Vrij goed gelukt. Smaakt ook goed. Net niet te zoet en kaneel was precies afdoende. Appel/deeg verhouding viel net een beetje te ver naar appel. Zeker niet slecht. Een 8 | |
#ANONIEM | zondag 19 februari 2023 @ 20:06 |
Kom net met scrollen door mijn app-afbeeldingen de oven tegen en idd exact dezelfde ![]() Veel bakplezier ![]() | |
marc0871 | zondag 19 februari 2023 @ 20:24 |
Klein wereldje. Zoiets had je met je magnetron toch ook? Ja. Met Golfer Gaat goedkomen ![]() | |
AnneX | zaterdag 25 februari 2023 @ 16:52 |
Er hoort een verhaaltje bij de bakbezigheden vandaag. Ooit een silicone vorm gekocht via fb 😉 voor mini Bundt cakes (?) Recept gevonden en opgeslagen ergens. Gisteravond eindelijk eens diverse tientallen koek-, soep-, bakrecepten iets overzichtelijker gerangschikt op mijn manier. Met diverse sites daarvoor als Evernote, Eat your Books etc. gaat mij niet goed af. Affijn, kwam het recept weer tegen en dacht het te combineren met chocola ganache. Veels te veel beslag en makkelijk ook 12 cupcakes erbij. De pure chocolade (Verkade)) fijnmaken was géen succes met de braun hakselaar en de staafmixer. Die werd zo warm/heet, dat ik na éen portie ben gestopt. Gewoon de stukjes in het bad van Marie en dat duurde een goeie 20 min! ![]() En daarna bleef er zó veel ganache over, dat mnAnneX op het idee kwam om het in de sushi vorm te doen en in de vriezer. Is het een goed idee? denken jullie. Weggooien ![]() De recepten: https://sallysbakingaddiction.com/mini-vanilla-pound-cakes/ En https://sallysbakingaddiction.com/chocolate-ganache/ De foto’s:
| |
maily | zaterdag 25 februari 2023 @ 16:54 |
Idd, weggooien kan altijd nog. Wat een werk weer! Maar je donuts (cakejes) zien er prachtig uit! | |
Blues | zaterdag 25 februari 2023 @ 17:00 |
Nou lekker bezig geweest ![]() Ze zien er wel lekker uit! (de donuts) | |
BillDauterive | donderdag 2 maart 2023 @ 16:58 |
Ik had een havercake met cranberry's gebakken.![]() Het is super lekker en nog vegan ook. | |
Seven. | zaterdag 4 maart 2023 @ 12:57 |
Deze staat nu in de oven: | |
Seven. | zaterdag 4 maart 2023 @ 13:24 |
Poah, mega fluffy! ![]() ![]() ![]() En ook niet zo mega zoet ![]() 90gr bloem 90 gr suiker Eetlepel vanille extract Snuf zout 3 eieren 30gr plantaardige olie 30 gram lauwe melk Dit zou wel een fantastische cake laag voor slagroomtaart zijn. | |
ondeugend | zaterdag 4 maart 2023 @ 15:25 |
![]() Mijn eerste kha taart! Cheesecake met zelfgemaakte lemon curd. Ik vind hem gelukt ook al ben ik het vanillaextract vergeten. ![]() | |
AnneX | zaterdag 4 maart 2023 @ 15:50 |
Zelfgemaakte lemoncurd ![]() ![]() | |
Guppy | zaterdag 4 maart 2023 @ 15:53 |
Heb je hier een recept van? ![]() | |
BillDauterive | zaterdag 4 maart 2023 @ 17:25 |
Jazeker! Het recept komt van deze site, het enige verschil is dat ik geen honing, maar suiker heb gebruikt en in plaats van havermelk kokosmelk heb gebruikt. Dat smaakt zeker, maar je proeft de kokos niet terug. En de baktijd heb ik ietsjes lager gehouden, omdat ik niet van droge cake houd. | |
AnneX | zaterdag 4 maart 2023 @ 17:46 |
Vanmiddag Twee broden gebakken: https://deliciousmagazine(...)Xk683HDtbX6Lu4my1Xcc 1. in de ovenschalen een bakpapier eronder leggen. Dacht dat het er makkelijker zou Uitkomen. 2. Vergeten de typische gaten erin te duwen bij het eerste brood. Verder makkelijk te doen: ![]() ![]() ![]() | |
Guppy | zaterdag 4 maart 2023 @ 20:33 |
Ah, volgens mij heb ik alles in huis ![]() | |
BillDauterive | zaterdag 4 maart 2023 @ 21:03 |
Leuk! Ik ben benieuwd naar het resultaat ![]() | |
Seven. | zaterdag 4 maart 2023 @ 21:42 |
Deze ziet er echt goed uit ![]() | |
maily | zaterdag 4 maart 2023 @ 21:43 |
Wat is dat? | |
AnneX | zaterdag 4 maart 2023 @ 21:45 |
KoolHydraatArm ?? ? 😉 😜 😎 | |
maily | zaterdag 4 maart 2023 @ 21:46 |
Aha! Dank je. Had de term al eerder gezien maar dacht aan een typfoutje. ![]() | |
AnneX | zaterdag 4 maart 2023 @ 21:48 |
Vermoed ik hoor…😉 | |
ondeugend | zaterdag 4 maart 2023 @ 22:10 |
Taart waar je van afvalt. ![]() Koolhydraatarm idd. | |
maily | zaterdag 4 maart 2023 @ 22:15 |
![]() | |
Seven. | zaterdag 4 maart 2023 @ 22:39 |
Die gaat op m'n to do lijst. | |
ondeugend | zaterdag 4 maart 2023 @ 23:21 |
![]() Hier | |
Blues | zaterdag 4 maart 2023 @ 23:29 |
Lijkt me lekker en niet heel ingewikkeld ![]() | |
Seven. | zondag 5 maart 2023 @ 16:46 |
Top! Wat is erythritol, soort van zoetstof denk ik? | |
ondeugend | zondag 5 maart 2023 @ 16:55 |
Dat is zoetstof idd. Het heeft de structuur van fijne kristalsuiker. Je kan het ook vervangen voor een andere zoetstof of gewoon suiker gebruiken natuurlijk. | |
Jimbo | maandag 6 maart 2023 @ 14:51 |
Fokkers en foksters, wie kan mij helpen ![]() Ooit lang, lang geleden had ik een fuuuucking chill recept voor oatmeal chocolate chip cookies. (havermout koekjes met chocolade stukjes ![]() Nu heeft mn ex mn kookboekje ontvoerd een jaar of 3 terug en ik vertik het om haar te appen/bellen voor het recept. Ik heb gister het recept van Nagi (recipetineat) geprobeerd. De koekjes waren erg lekker maar allejezus wat zat daar veel suiker in (250gr wit, 250gr bruin). Heeft iemand hier toevallig een super lekker recept voor dit soort koekjes, maar dan met...zeg...de helft (minimaal?) minder suiker? ![]() | |
Yinny | maandag 6 maart 2023 @ 16:49 |
https://smittenkitchen.co(...)meal-raisin-cookies/ Deze zijn mijn favoriete havermout koekjes...maar je kan altijd zelf minder suiker in doen! | |
Jimbo | maandag 6 maart 2023 @ 20:43 |
nice, ga ze binnenkort eens proberen te maken. 125gr is al beter dan 500 ![]() | |
Goitske | maandag 6 maart 2023 @ 20:45 |
115 gram cranberries 115 gram roomboter 115 gram rietsuiker 100 gram bloem 115 gram havermout 1 ei 1 zakje vanille suiker (8 gram) 1 zakje bakpoeder (15 gram) 1 theelepel kaneel Snuf zout Oven voorverwarmen op 180 graden Alles mengen behalve de cranberries en havermout. Als alles goed gemengd is voeg de havermout en cranberries toe. Maak balletjes en druk die iets plat. Leg op een bakplaat maar hou wat ruimte. Bak 15-20 min op 180 graden | |
Goitske | maandag 6 maart 2023 @ 20:47 |
Havermout choco koekjes 200 gram havermout 150 gram bloem 125 gram roomboter 80 gram suiker 100-130 gram chocolade evt diverse soorten 1 theelepel bakpoeder 1 ei 4 eetlepels melk Snuf zout Verwarm de oven voor op 180 graden Meng alles behalve de havermout en chocolade Roer met de hand de chocolade en havermout er door Maak ongeveer 50 bolletjes en verdeel ze over de bakplaat en druk iets plat. Houdt iets afstand tussen de bolletjes Bak 15-20 min op 180 graden | |
Seven. | maandag 6 maart 2023 @ 22:05 |
Deze hekkal eens gepost hier na een keer zelf proberen. Met 130 gram suiker en gesmolten chocola, maar de chocola is optioneel. Was lekker en ook goede crunch! Wel geknoei met het plakken der koekjes. https://www.culy.nl/recepten/zweedse-havermoutkoekjes/ ![]() Of je dm't ff het nummer van je ex. Dan regel ik het recept voor je. | |
AnneX | maandag 6 maart 2023 @ 23:24 |
😜 | |
Jimbo | dinsdag 7 maart 2023 @ 00:05 |
'' ps meisje, ik hoorde dat jij heel lekker koekjes kan bakken?'' Best een goede openingszin | |
Guppy | zaterdag 11 maart 2023 @ 11:30 |
Hij zit nu in de oven ![]() | |
AnneX | zaterdag 11 maart 2023 @ 14:11 |
Laiverds…hoe doen jullie die keiharde pure chocolade klein maken? Laatste x heb ik het in het bad van Marie gedaan. Nu wil ik die chocolade chippies koekjes maken, die hierboven worden genoemd. Nu bedacht ik mij dit. En dat kost ook nog moeite. ![]() | |
Molo | zaterdag 11 maart 2023 @ 15:04 |
Ik koop kant en klare drups van Callebaut Als ik een plak redelijk fijn wil hebben, leg ik de plak neer en jas ik er een heel groot broodmes doorheen. Bij elke snede die je maakt versplintert de chocolade vanzelf, doorgaans in kleine stukjes Wil ik schaafjes, dan rasp ik het met de hand op een rasp. Vrijwel nooit moet ik zeggen | |
AnneX | zaterdag 11 maart 2023 @ 15:19 |
Volgend x met een “heel groot broodmes” Uiteindelijk ging het best goed met het molentje. Resultaat: ws. 200o iets té heet of 20’ iets té lang. Inderdaad knapperig van buiten en chocola van binnen.
| |
Jimbo | zondag 12 maart 2023 @ 12:23 |
Vandaag weer koekjes bakken ![]() | |
marc0871 | zondag 12 maart 2023 @ 17:53 |
![]() ![]() ![]() | |
Whiskers2009 | zondag 12 maart 2023 @ 18:02 |
![]() | |
marc0871 | zondag 12 maart 2023 @ 19:24 |
Kweenie. 60 minuten op 160⁰. Met een sateprikker gecontroleerd en nog 10 minuten omdat er nog beslag aan zat. Leek goed, daarna ![]() Na een kwartier gestort, met dit resultaat. | |
Seven. | zondag 12 maart 2023 @ 21:12 |
Jemig, na een uur op 160c zou het er niet zo uit moeten zien. Is je oven kapot? | |
marc0871 | zondag 12 maart 2023 @ 21:22 |
Dacht ik toch, hè. Hij sloeg nog steeds om de zoveel tijd aan en uit. De elementen waren aan het kraken en tikken van het uitzetten en krimpen. Lijkt me sterk dat er dan wat kapot is. | |
praadje | zondag 12 maart 2023 @ 23:39 |
Wat jammer ![]() | |
#ANONIEM | maandag 13 maart 2023 @ 01:17 |
Cake altijd op 170 en 50 minuten. Ben een held in misbaksels maken maar zelfs mij lukt dit niet hoor met dezelfde oven ![]() | |
marc0871 | maandag 13 maart 2023 @ 03:09 |
Dit is mij ook nog nooit gelukt ![]() Op rutgerbakt stond zelfs 150, hooguit 160⁰, voor een uur, tot 75 minuten. Andere recepten vroegen ook om 160⁰ Ik zal het nog eens proberen, op 170. | |
miss_sly | dinsdag 14 maart 2023 @ 17:23 |
Ik bakte vandaag brownie.![]() ![]() Hij is heerlijk, beetje smeuïg, luchtig. En gemaakt met zwarte bonen! | |
maily | dinsdag 14 maart 2023 @ 17:32 |
![]() ![]() | |
BillDauterive | zaterdag 18 maart 2023 @ 10:49 |
Ik wil vandaag een salted caramel cake maken die ik al vaker gemaakt heb. Deze: https://www.culy.nl/recepten/salted-caramel-cake/ Het enige probleem is dat deze cake bij mij steeds inzakt. Dat is wel lekker, maar ziet er niet uit ![]() | |
miss_sly | zaterdag 18 maart 2023 @ 12:39 |
Ik heb deze ook wel eens gebakken en die zakte niet in. Ik gebruik bij bakken van cakes en taarten eigenlijk altijd onder- en bovenwarmte. Misschien maakt dat toch verschil. Ik vind het echt een heerlijke cake, trouwens. | |
Postbus100 | zaterdag 18 maart 2023 @ 13:40 |
Oef, dit is volgens mij de meest zielige foto die ik ooit heb gezien van een mislukte cake ![]() ![]() | |
marc0871 | zaterdag 18 maart 2023 @ 13:48 |
Weet je het ![]() Echt, hè ![]() | |
Postbus100 | zaterdag 18 maart 2023 @ 13:49 |
?? Hoe moet ik dit lezen? ![]() | |
marc0871 | zaterdag 18 maart 2023 @ 13:50 |
Dat het waar is ![]() | |
Postbus100 | zaterdag 18 maart 2023 @ 13:52 |
Oh ![]() | |
Postbus100 | zaterdag 18 maart 2023 @ 13:57 |
Heb je na die extra 10 minuten nog een keer met een satéprikker gecontroleerd? Ik heb wel eens gehad dat die nat/ongaar bleef, en dat m'n baksel (cake of brood, weet niet meer waar dit om ging) uiteindelijk 2x zo lang in de oven heeft gezeten als het recept. Bij brood gebruik ik kloppen/ een vleesthermometer, bij cake een satéprikker. Tijd is niks, voelen/testen is alles. | |
coccinelle | zaterdag 18 maart 2023 @ 19:56 |
Heeft iemand een oplossing tegen inzakkende biscuits? Wat ik ook doe... het mislukt. De smaak is overigens wel goed. -ik heb alleen een hetelucht oven tot mijn beschikking. Ik denk ook dat dit het probleem is. -temperatuur op 160, 170 en 180 gehad. Maakt geen verschil. -de eiwitten klop ik stijf met de helft van de suiker en een beetje zout. De dooiers klop ik romig met andere helft van de suiker en vanillepasta. Vervolgens de eiwitten er voorzichtig door spatelen en daarna in 3 delen bloem. In de oven komt de biscuit heel mooi omhoog, maar zodra de oven klaar is dan zakt de biscuit wel >2cm in. Het maakt geen verschil met deur dicht houden, deur op een kier of biscuit meteen uit de oven. | |
praadje | zondag 19 maart 2023 @ 16:01 |
Kruidkoek![]() ![]() ![]() | |
Jimbo | zondag 19 maart 2023 @ 18:30 |
Hier vandaag cupcakes met blueberries ![]() Prima gelukt weer #viesdik | |
Sharuun01 | maandag 20 maart 2023 @ 15:28 |
Eerste keer taart klaarmaken, heeft nog wat verfijning nodig![]() | |
Jimbo | woensdag 22 maart 2023 @ 16:50 |
![]() zijn ze weer hoor ![]() Deeg is nu helaas op ![]() ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door Jimbo op 22-03-2023 17:10:34 ] | |
Jimbo | zondag 26 maart 2023 @ 14:07 |
Vandaag brownies gemaakt. Viesdik binnenkort... ![]() | |
Seven. | zondag 26 maart 2023 @ 14:21 |
Wat zijn het? ![]() | |
Jimbo | zondag 26 maart 2023 @ 15:14 |
Dat waren chocolade chip havermout koekjes ![]() ![]() | |
miss_sly | zondag 26 maart 2023 @ 15:40 |
Welk deeg-recept gebruik je hiervoor? | |
miss_sly | zondag 26 maart 2023 @ 15:41 |
Ziet er goed uit! Ik moet zeggen dat de zwartebonenbrownie die ik laatst maakte echt naar meer smaakt en zeker niet onderdoet (voor ons) voor een gewone brownie. Meer eiwitten en iets minder snel viesdik dan hopelijk ![]() | |
Jimbo | zondag 26 maart 2023 @ 16:12 |
Oef, moet ik even goed denken. Was iig bijna meer suiker dan andere dingen, haha. Ik kom hier later even op terug Nice, al moet ik zeggen dat de naam mij laat denken dat ik ga huilen bij het idee ![]() ![]() | |
miss_sly | zondag 26 maart 2023 @ 16:28 |
O wacht, dat is dat recept met duizend kilo suiker en wat andere ingrediënten ![]() Verschillende mensen laten proeven zonder het vooraf te verklappen en iedereen vond het lekker. | |
Jimbo | zondag 26 maart 2023 @ 17:04 |
Ja die idd, vééééér van gezond maar zo lekker haha Kan me idd voorstellen dat het lekker is ja, zolang je de details maar niet weet ![]() ![]() That reminds me, binnenkort weer eens een carrot cake maken ![]() | |
Sharuun01 | maandag 27 maart 2023 @ 11:55 |
Klinkt erg interessant, heb je een recept voor die zwartebonen brownies? | |
miss_sly | maandag 27 maart 2023 @ 13:26 |
https://www.ah.nl/allerha(...)warte-bonen-brownies Smakelijk! | |
Sharuun01 | dinsdag 28 maart 2023 @ 08:18 |
ahh dankje daarvoor! gaan we zeker eens uitproberen | |
praadje | zondag 2 april 2023 @ 12:03 |
Heerlijke Italiaanse bitterkoekjes gebakken. Ze zijn Goddelijk.![]() | |
maily | zondag 2 april 2023 @ 12:12 |
![]() | |
Seven. | zondag 2 april 2023 @ 17:24 |
En heb je daarvoor ook een recept? ![]() | |
praadje | zondag 2 april 2023 @ 17:26 |
Uiteraard ![]() https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/italiaanse-bitterkoekjes/ | |
ondeugend | zaterdag 8 april 2023 @ 15:46 |
Gelukt! Weer een taart waarvan je afvalt. 😉 Koolhydraatarm en nog lekker ook. ![]() https://www.lowcarbchef.n(...)e-citroen-kwarktaart. En op dezefde site is ook de lemoncurd te vinden die ik er als extra laagje op heb gedaan [ Bericht 21% gewijzigd door ondeugend op 08-04-2023 17:46:33 ] | |
AnneX | zaterdag 8 april 2023 @ 16:36 |
Ja, lekker en leuk allemaal. Doen jullie dan de recepten s.v.p. ook even linken? Please ![]() Want citroen… | |
ondeugend | zaterdag 8 april 2023 @ 16:53 |
Ik heb mijn post aangepast. | |
AnneX | zaterdag 8 april 2023 @ 17:45 |
Opgeslagen. ![]() | |
Seven. | zaterdag 8 april 2023 @ 17:54 |
Ik heb een 15-jarige die graag chocoladetaart voor haar verjaardag wil, maar dan wel iets cake-achtigs en geen mousse. Heeft iemand een goed recept? | |
Jimbo | zaterdag 8 april 2023 @ 20:36 |
door jullie heb ik ook weer trek ![]() | |
Hupje | zaterdag 8 april 2023 @ 20:53 |
Ik weet niet of zoiets is wat je zoekt, maar de Oreo taart van Laurasbakery viel hier goed in de smaak. In mijn tienerjaren maakte ik standaard 'Bram Bokkepoots chocoladetaart, uit het griezelkookboek van Roald Dahl ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 15 april 2023 @ 11:51 |
https://thebigmansworld.com/death-by-chocolate-cake/ Sowieso loont het om op death by chocolat te googlen ![]() | |
Blues | zaterdag 15 april 2023 @ 12:10 |
Ik ga vandaag een tarte tatin met peer maken ![]() Foto's volgen. Oven te heet🤪🤪🤪 ![]() @golfer is nieuwe peren kopen ![]() [ Bericht 53% gewijzigd door Blues op 15-04-2023 13:52:44 ] | |
Blues | zaterdag 15 april 2023 @ 15:39 |
Poging 2 ![]() ![]() | |
miss_sly | zaterdag 15 april 2023 @ 15:42 |
Die ziet er lekker uit! | |
Postbus100 | zaterdag 15 april 2023 @ 16:28 |
Die eerste ![]() ![]() | |
AnneX | zaterdag 15 april 2023 @ 17:36 |
Beter, veel beter (om te zien). ![]() Vanmiddag weer een variatie op appelplaattaart. Eerst de bodem bladerdeeg rol voorgebakken, ruimschoots ingeprikt en met eigeel bestreken. Dat bolde alsnog op tot calzone proporties. Laag banketbakkersroom ( uit pak shame on me ) met tl citroenessence over bodem. Wat walnoten en snippers abrikoos erover. De geschilde appel schijfjes - omgehusseld met 1 el fijne kristalsuiker + 1 tl koek/speculaaskruiden - erin gestoken. Mijn makkelijke schilde eerder niet. Vond mn.X ongemakkelijk happen. En verder gebakken. Dit worden 6 stukken. Is maandag wel fini ![]() ![]() ![]() ![]() Éen verbrand stukje abrikoos. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 15 april 2023 @ 18:11 |
![]() ![]() Ik hou ervan als er ook misbaksels gepost worden ![]() | |
Blues | zaterdag 15 april 2023 @ 18:35 |
Ik snap dit stukje in je tekst niet: "Mijn makkelijke schilde eerder niet" en de ongemakkelijke happen van mn.X ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 15-04-2023 18:50:43 ] | |
Seven. | zaterdag 15 april 2023 @ 18:48 |
Ohhhh en het is zóóó lekker. Ik freestyle het tegenwoordig, want ik hou meer van een cake-achtige bodem. Ik wil het nog een keer maken met ananas. | |
Seven. | zaterdag 15 april 2023 @ 18:52 |
Het is een raadsel! Met mn.X wordt de partner van Anne bedoeld, die vond het wat lastig happen. Maar wat een makkelijke schilde is, is mij ook volstrekt onduidelijk. | |
Blues | zaterdag 15 april 2023 @ 18:54 |
Deze is ook zoooo makkelijk, gemaakt op de Michel Roux manier. In een koekenpan die in de oven kan gezouten caramel maken van bruine basterdsuiker, boter, theelepel maldonzout, theelepel kaneel. Van 't vuur de peren met bolle kant er in drukken, met een stuk k&k rol bladerdeeg goed instoppen en in de oven. (Niet te lang of te heet ![]() Even afkoelen, bord erop, omdraaien, klaar ![]() Dus geen gedoe met overgieten in ovenschalen en zo ![]() | |
Blues | zaterdag 15 april 2023 @ 18:56 |
Ik weet/ken mn. X Rest is raadsel ![]() | |
Seven. | zaterdag 15 april 2023 @ 19:04 |
Oeh, zoute karamel staat nog op mijn lijstje. Ik doe gewoon flink wat suiker in een steelpan met een scheut water, als het borrelt niet meer roeren maar schudden. En dan wachten tot het bruin wordt en dat giet ik zo over de appel of peer, die leg ik in een mooi patroon klaar in de springvorm met bakpapier. Vervolgens cakebeslag er overheen en zo de oven in. Ik moet nog een keer een dichte taartvorm want het wordt wel altijd een sticky mess in de taartvorm. | |
Seven. | zaterdag 15 april 2023 @ 19:10 |
Ziet er goed uit, Anne! | |
tombolafan | zaterdag 15 april 2023 @ 19:19 |
Dat ze het simpel wilde houden en daarom niet schilde maar ze er met schil en al in mieterde ![]() En dat vond mn.X niet makkelijk happen ![]() | |
AnneX | zaterdag 15 april 2023 @ 19:33 |
Oei…weggevallen…”makkelijke ik“… Extra: niet in de winkel en toen bestelde de buurvrouw voor een tikkie bij ah digitaal. Bleek ook nog in de aanbieding: 3 halen, 2 betalen. Ook nog een theelepel of twee eroverheen. Mmmm. ![]() | |
Blues | zaterdag 15 april 2023 @ 20:25 |
Lekker ![]() Wij hadden ook wat 'extra's' net bij de tarte tatin, die overigens heerlijk van smaak is. De Peren zal ik next time wat mooier leggen, maar had er geen zin an na die 1e mislukte ![]() ![]() [ Bericht 9% gewijzigd door Blues op 16-04-2023 11:52:33 ] | |
AnneX | zaterdag 15 april 2023 @ 20:30 |
Oei…lekkû limonello ijs begrijp ik en in het glaasje ook. | |
SV-tje | zaterdag 15 april 2023 @ 22:37 |
Lekkere baksels weer allemaal. Ik heb ook eindelijk een foto gemaakt van een baksel voordat we het opaten of weggaven. Pindakaas koeken net uit de oven. Dit keer met pindakaas karamel zeezout. ![]() https://whereindc.wordpre(...)utter-cookie-recipe/ | |
AnneX | zaterdag 15 april 2023 @ 23:00 |
Pindakaas ![]() | |
Molo | zaterdag 15 april 2023 @ 23:44 |
Zo, die zien er goed uit! | |
Seven. | zaterdag 27 mei 2023 @ 15:52 |
Oregano foccacia gemaakt!![]() ![]() Lekker, maar op te hoge temperatuur afgebakken (220c) dus net te hard geworden. | |
Seven. | zaterdag 27 mei 2023 @ 15:53 |
Verder wat minder actief aan het bakken want ik zet nogal uit als ik elk weekend los g ![]() | |
AnneX | zaterdag 27 mei 2023 @ 16:03 |
Blijven bewegen!? Was ook van plan iets met cakejes en aardbei erin als vulling. Blijkt de aardbei teler in het volgende dorp gestopt te zijn. Hij doet nu wel in dahlia knollen.😂 | |
Seven. | zaterdag 27 mei 2023 @ 20:54 |
Dahlia taart ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 27 mei 2023 @ 21:16 |
Dahlia's ![]() Hier staat er een rabarbertaartje in de oven voor bij de thee zo ![]() ![]() | |
ESF1Gamer | zaterdag 27 mei 2023 @ 22:04 |
Tartelettes bodem vandaag gebakken. Morgen voor eerst banketbakkersroom zelf maken, daarmee tartelettes versieren en natuurlijk fruit erboven op. Heel lang niet kunnen vanwege privé omstandigheden en dat ik dan niet altijd even zin had om te bakken. [ Bericht 28% gewijzigd door ESF1Gamer op 27-05-2023 22:09:58 ] | |
AnneX | zaterdag 27 mei 2023 @ 23:51 |
Eerlijk gezegd smokkel ik de laatste maanden met kant en klaar banketbakkersroom. Tis toch wel verdomd gemakkelijk dan. ![]() Hé ja, rabarber staat in de tuin ( bij de buurvrouw). Ga ik verdorie brownies halen bij de overbuurman, die zelfgebakken verkoopt bij de koffie op het terras. Volgende week dan. Eerst weer die brownies eraf werken in de sportschool aankomende week. | |
AnneX | zaterdag 3 juni 2023 @ 16:40 |
Weinig sportschool helaasch. Vandaag rabarber bij de buurvrouw geoogst. Geen pijnboompitten, wèl amandelschaafsel. Mijn extra: kardemonpeulen in de vijzel: deels in mengsel op bodem, deels door rabarber. Mengsel goed kunnen mixen in een plastic zakje. Nog niet geproefd, wat over was als compote was heerlijk. ![]() ![]() | |
Hupje | zaterdag 3 juni 2023 @ 17:13 |
^ Ziet er lekker uit!![]() Ik had nog wat rabarber uit de tuin, maar het zijn dit jaar maar dunne stengels. Dus nog wat gekocht en voor vanavond rabarber appel crumble gemaakt. De oven stond toch al aan om zoutdeeg te drogen voor vaderdag ![]() | |
AnneX | zaterdag 10 juni 2023 @ 12:38 |
Wat bezielt mij? Affijn…in de keuken is het koel. En ik had de limoenen al gekocht. Dus bakken https://thegardeningfoodie.com/one-bowl-lemon-brownies/ Bleek dat er nog een linkje openstond: https://www.laurasbakery.nl/lemon-bars/ Misschien worden met deze hoeveelheden de bars iets hoger!? Resultaat:
| |
yinu | zaterdag 10 juni 2023 @ 13:45 |
Welke heb je nou gebakken? De bars of de brownies? Het ziet er in ieder geval prachtig uit. Lekker fris ook met dit weer. | |
AnneX | zaterdag 10 juni 2023 @ 13:48 |
Oh…de eerste: “brownies” van 1,5 cm hoog 😂 En keurig aan de receptuur gehouden. Niet een extra lepel sap of zo. | |
yinu | zaterdag 10 juni 2023 @ 13:50 |
Op die foto bij het recept zien eigenlijk alle stukjes behalve die bovenste er ook best dun uit. Maar als het goed smaakt… who cares? | |
BillDauterive | zaterdag 10 juni 2023 @ 14:54 |
Is die niet lekkerder met een extra lepel sap of is het perfect zo? Ze zien er erg lekker uit, die ga ik ook eens maken! | |
AnneX | zaterdag 10 juni 2023 @ 15:20 |
De vorige keer heb ik ze gemaakt in de corona fox kook en bak periode ![]() Kwam het recept weer tegen - merci @FB - en herinnerde mij, dat het de vorige x té nat was. Nu was het perfect. De zest heb ik deels fijn geraspt en deels met een zesteur(?) voor de versiering. Dat laatste was mijn enige creatieve eigenwijzigheid. Drie limoenen was ruim voldoende voor sap en zest. Rest van het sap met vers sin.sap opgedronken. Volgende x doe ik die van Laura. | |
Seven. | zondag 16 juli 2023 @ 14:24 |
Ik had 24 eieren ![]() ![]() ![]() | |
AnneX | vrijdag 21 juli 2023 @ 14:14 |
Vier.en.twin.tig eieren? Jullie hebben toch geen kippen😳 Ergens kwam ik weer een recept voor citroen smaak baksel tegen ![]() https://www.emmafontanella.com/softlemoncookies Alleen maakte ik er limoen van. En hou je evt. strikt aan de dertien minuten. Anders wordt het gewoon te droog. De smaak van limoen was - laat ik het zo zeggen - “subtiel”. Gang van zaken:
| |
xpompompomx | vrijdag 21 juli 2023 @ 14:20 |
Ik kan ze hier bijna ruiken! ![]() | |
Sunshine1982 | vrijdag 21 juli 2023 @ 17:48 |
Ik heb net kaneelrolletjes gemaakt met chocoladeglazuur en verkruimelde pecannootjes. Vanwege tijdgebrek kant en klare bladerdeeg gekocht, glazuur heb ik wel zelf gemaakt ![]() ![]() | |
maily | vrijdag 21 juli 2023 @ 17:49 |
Goed begin van het weekend ![]() ![]() | |
Seven. | vrijdag 21 juli 2023 @ 19:18 |
Ik bestel dus elke week 12 eieren en soms is er geen doorkomen aan. Zo ook dit weekend, er zijn er weer 12 bijgekomen dus ik MOET wel iets bakken. | |
Sunshine1982 | vrijdag 21 juli 2023 @ 20:24 |
Bestel jij je eieren bij de boodschappen? Of heb je er een (goedkoop) adresje voor? | |
maily | vrijdag 21 juli 2023 @ 20:27 |
Eieren invriezen | |
AnneX | vrijdag 21 juli 2023 @ 20:52 |
Dan sla je toch een week of wat over ![]() | |
SV-tje | vrijdag 21 juli 2023 @ 21:53 |
Het is geen bakken maar quiche, tortilla of okonomyaki verbruiken ook veel eieren | |
maily | vrijdag 21 juli 2023 @ 22:33 |
![]() | |
Seven. | zaterdag 22 juli 2023 @ 00:19 |
Goedkoop adresje via de sportschool. | |
Seven. | zaterdag 22 juli 2023 @ 00:20 |
![]() Ik ga googlen. ![]() | |
marc0871 | zaterdag 22 juli 2023 @ 02:27 |
Zeg maar poffertjes met vulling. | |
MadMaster | zaterdag 22 juli 2023 @ 08:20 |
Die poffertjes met (octopus) vulling heten Takoyaki. Okanomiyaki zijn meer pannenkoeken met vulling, waarbij je eerste de vulling opbakt en daarna het beslag daar overheen doet en het dan in z'n geheel laat doorbakken. Aan het eind draai je het geheel om en bak je de beslaglaag nog even stevig door. ![]() Allebei heerlijk en eenvoudig zelf te maken… | |
marc0871 | zaterdag 22 juli 2023 @ 10:27 |
Oh ja. Klopt ![]() Laat. Bakkie op. Dacht wat te weten. Ik weet het wel, maar ik haalde ze door elkaar ![]() | |
Lucky_Strike | zaterdag 22 juli 2023 @ 11:02 |
Echt een aanrader ![]() Je kunt ook best makkelijk varieren. Ik heb meestal geraspte wortel, lenteui en gebakken champignons als topping. Een kliekje spinazie kan ook door het beslag. Tofu kan ook. Shakshuka is ook een prima manier om wat gezonder van eieren af te komen. | |
AnneX | zaterdag 12 augustus 2023 @ 17:04 |
Kwam een filmpje tegen (op fb) en na even googlen vond ik https://sallysbakingaddic(...)-cream-danish-braid/ Irritant dat men bij die fb recepten never een link zet. ![]() Vanmiddag was er geen bladerdeegrol bij de lokale super en heb ik maar voor het blikje croissant deeg gekozen. Zuivelspread naturel van het merk Melkan. Philadelphia zou ook kunnen natuurlijk. Resultaat: ![]() Onderweg De vraag is nu in hoeveel stukken dit wordt gesneden😎 | |
Kaatje1 | zaterdag 12 augustus 2023 @ 17:08 |
Dat ziet er wel erg lekker uit | |
AnneX | zaterdag 12 augustus 2023 @ 17:13 |
Er moet nog geproefd worden. De overgebleven spread was al lekker. | |
Blues | zaterdag 12 augustus 2023 @ 17:20 |
2? ![]() ![]() | |
Isabeau | zaterdag 12 augustus 2023 @ 21:18 |
Oh dat ziet er echt geweldig uit en smaakt vast ook net zo geweldig ![]() | |
AnneX | zaterdag 12 augustus 2023 @ 22:14 |
De helft is oppperdepop ![]() Intussen bedacht ik mij, dat de spread cheese ook een prima smakelijk laag is onder appels bijv. in zo’n bladerdeeg plaattaart. Als variatie op custard. | |
SV-tje | donderdag 17 augustus 2023 @ 21:56 |
Valt dit ook onder bakken? Pisang goreng, als onderdeel van een rijsttafel voor de verjaardag van mijn nichtje.![]() | |
AnneX | donderdag 17 augustus 2023 @ 22:02 |
Tuurlijk. Pssst. Nog leuker met recept ter inspiratie. (Indien geslaagd baksel). ![]() | |
SV-tje | donderdag 17 augustus 2023 @ 22:21 |
Was zeker geslaagd https://www.eetspiratie.nl/pisang-goreng/ | |
AnneX | zaterdag 2 september 2023 @ 15:10 |
OK. Op fb kwam een foto en recept terug. En acuut wilde ik brownies bakken. Gelukkig stond het recept erbij. ![]() https://uitdekeukenvanard(...)k#uds-search-results Veel kon ik mij niet herinneren. Bijv. dat alles in een pan en warm werd gemengd. Wat ik zeker anders deed, was een potje caramelsaus erdoor. Geen succes. Wat boven kwam met mengen werd verbrande caramel. Affijn, al met al smaakt het best wel. ![]() ![]() ![]() | |
Hupje | zaterdag 16 september 2023 @ 22:56 |
Vanavond een bezoekje voor morgen afgesproken. Dus nog even iets lekkers bakken. Wat heb ik in huis? Het werd een kruidige perencake (van Laura's bakery). Hij ziet er mooi uit en smaakt ook lekker ![]() ![]() | |
ESF1Gamer | maandag 18 september 2023 @ 09:06 |
Voor het eerst pandancake gemaakt uit de bakatalas boek:![]() | |
SV-tje | maandag 18 september 2023 @ 21:39 |
Voor mijn verjaardagsfeestje had ik twee taarten gebakken. Lemon Meringue boterkoek cheesecake (zonder amandelen) http://www.dev.laurasbake(...)oterkoek-cheesecake/ Peren bastognetaart met banketbakkersoom https://desandwichformule.nl/koken/perentaart-met-bastogne/ ![]() Beide taarten vielen goed in de smaak. | |
laziness | maandag 18 september 2023 @ 21:50 |
Manlief jarig, trakteren op werk. Afijn ik bakte maar weer eens tussen het werk door vandaag. Hoezee voor thuiswerken.![]() Chocolade bananenbrood, chocolade hazelnoten bananenbrood en oreo bananenbrood. Recept alle 3 van Laura’s Bakery. | |
Vicky | maandag 18 september 2023 @ 22:25 |
Oehhh wat ziet dat er lekker uit @laziness en @SV-tje! School is begonnen dus dat betekent dat dochter weer met heerlijke baksels thuis komt. ![]() Iets met chocolade en crème vanbinnen.Kitty en Minoes zijn onze poezen | |
Cathmar | woensdag 4 oktober 2023 @ 22:31 |
Bakkers, mijn kinderen zijn steeds meer aan de slag met baksels en ik wil wat boeken wegzetten in de keuken voor wat stimulans en variatie. Zag in de winkel de bakbijbel en koekjesbijbel. Doe ik daar een goede koop mee? Of hebben jullie andere tips? Mag ook in engels. | |
BillDauterive | zondag 8 oktober 2023 @ 10:56 |
Spakenburgse Jan Hagel. ![]() Voor de eerste keer ziet het er erg goed uit. De binnenkant is aardig nat gebleven. | |
laziness | zondag 8 oktober 2023 @ 13:07 |
De bakbijbel en koekjesbijbel zijn in de basis prima en een goede koop maar ik zelf ben niet helemaal weg van de compacte tekst en de manier van recepten opschrijven maar dat is heel persoonlijk. Laura’s bakery haar boeken zijn fijn vind ik. Vind haar niet vernieuwend qua recepten maar veel foto’s en een goede basis. De Goddelijke huisvrouw van Nigella Lawson was lang een favoriet. Dat is meer dan enkel zoet. Maar mijn echte favoriet is het complete bak kookboek van 20 jaar oud ![]() https://www.bol.com/nl/nl(...)A.2_6.7.ProductImage | |
lojanda | maandag 9 oktober 2023 @ 12:39 |
Die hele serie kookboeken zijn top.. makkelijk te volgen recepten ![]() | |
BillDauterive | zaterdag 14 oktober 2023 @ 15:21 |
Ik had gisteren voor een halloweenfeestje een pompoentaart gebakken. Hier het recept.![]() Iedereen vond het erg lekker ![]() | |
Hupje | dinsdag 17 oktober 2023 @ 16:55 |
Kind heeft vakantie en had zin om koekjes te bakken. Hij kan steeds meer zelf ![]() ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door Hupje op 17-10-2023 17:05:31 ] | |
laziness | vrijdag 20 oktober 2023 @ 12:46 |
Dat bananenbrood is bij iedereen een hit. Familie, collega’s. Er gaat geen suiker in en je kan er allerlei restjes van wat je hebt liggen in gooien. Marmer versie met met cacao en een restje reese’s peanut butter cup chips. ![]() Grote is pindakaas pretzel. Kleintjes met appel, kaneel en cranberry. Kind weigert altijd alles met cranberry’s maar dit at hij zo op. ![]() | |
miss_sly | vrijdag 20 oktober 2023 @ 12:55 |
Welk recept is het? | |
laziness | vrijdag 20 oktober 2023 @ 14:19 |
Laura’s bakery heeft er veel. Waarvan ik verschillende die ik hier plaatste heb gemaakt. Zoals de marmer versie, oreo, pindakaas pretzel. https://www.laurasbakery.nl/10-bananenbrood-recepten/ Maar ik pak ook gewoon haar basisrecept en mik er dan in wat we in huis hebben aan noten e.d. Ipv deels amandelmeel kan je ook enkel bloem gebruiken. https://www.laurasbakery.nl/bananenbrood-basisrecept/ Deze is met appel, kaneel, cranberry’s en havermout. https://enjoythegoodlife.(...)kaneel-en-cranberry/ | |
miss_sly | vrijdag 20 oktober 2023 @ 14:21 |
Dank! | |
Vicky | maandag 6 november 2023 @ 07:09 |
Ziet er erg lekker uit! Dochter deed mee met de skills voor MBO leerlingen. Ze is 3e geworden met haar taart ![]() ze vliegt straks naar Litouwen om mee te doen met een internationale bakwedstrijd | |
Seven. | maandag 6 november 2023 @ 07:17 |
Wauw! Wat een talent ![]() | |
Isabeau | maandag 6 november 2023 @ 08:36 |
Wow, prachtige taart heeft ze gemaakt, Vicky ![]() | |
arvensis | maandag 6 november 2023 @ 13:59 |
Ik heb sinds lange tijd ook weer in de keuken gestaan om een taart te maken. We hebben alvast Z’s 3e verjaardag gevierd, dus ik heb een prinsessentaart gemaakt. Fondant is echt suuuper lastig, helaas zaten er ook scheurtjes in. Ach ja, hij was wel heel lekker. Gevuld met bosvruchten bavarois. ![]() ![]() | |
miss_sly | maandag 6 november 2023 @ 14:10 |
Als je dit kunt maken, dan zijn die paar scheurtjes echt totaal onbelangrijk ![]() Wat een kunstwerkje. | |
arvensis | maandag 6 november 2023 @ 16:32 |
Thanks! Het zou een hoop schelen als ik meer zou oefenen. Maar voor 1-2 taarten per jaar vond ik het ook meer dan prima. ![]() Het leuke van het zelf doen is trouwens het personaliseren. Ik noem Z. altijd liefkozend ‘papatya’ wat ‘madeliefje’ betekent in het Turks. Vandaar de madeliefjes. ![]() | |
Vicky | maandag 6 november 2023 @ 16:56 |
Wow super mooi!! | |
LeeHarveyOswald | woensdag 15 november 2023 @ 15:51 |
(brood ook hier?) ![]() Zuurdesem, meergranen. Tien minuten voor ze de oven uit kwamen. Derde batch -waarvan tweede gelukt- thuis, sinds we geen bakkerij meer hebben ![]() Zes broden vandaag. Hoog gehydrateerd, lange rijs. | |
Lienekien | woensdag 15 november 2023 @ 16:02 |
CUL / Brood bakken in de oven #29: Met de lucht van zelfgebakken brood | |
LeeHarveyOswald | woensdag 15 november 2023 @ 16:04 |
Ik zocht, maar kon niet vinden ![]() | |
AnneX | zondag 26 november 2023 @ 15:32 |
Is dit al geweest? Vanmiddag een bakbox van hf gebruikt. Met een 40% reductie. https://nl.pinterest.com/pin/564357397063551440/ Ook uitgedeeld aan nieuwe buren, die hard aan het klussen zijn. Omdat wij met 2 zijn, is het allemaal wat veel snoepen. Er gaan vaker baksels naar de buren. ![]() | |
Vicky | zondag 26 november 2023 @ 15:39 |
Yep, ze is al weer terug. Niet gewonnen, maar wel een geweldige ervaring. ![]() ![]() Dit heeft ze gemaakt. Een soes gevuld met een hazelnoot mousse. Oehh ziet er lekker uit!! | |
AnneX | zondag 26 november 2023 @ 15:44 |
Goed gedaan van je dochter @Vicky 👍🏼 | |
#ANONIEM | zondag 26 november 2023 @ 15:47 |
Wow @dochter van Vicky ![]() | |
Hupje | zondag 26 november 2023 @ 16:08 |
Kom ik aan met mijn kruidnoten ![]() ![]() | |
Vicky | zondag 26 november 2023 @ 16:11 |
Als ze maar lekker zijn toch | |
#ANONIEM | zondag 26 november 2023 @ 16:13 |
![]() Ik ga zo ook kruidnoten bakken ![]() Net trouwens wel pindasaus 'from scratch' gemaakt. Dus zelf de pindakaas gemaakt ervoor. Omdat ik te lui was om naar de overkant te lopen om een pot pindakaas te halen ![]() | |
Hupje | zondag 26 november 2023 @ 16:34 |
Das waar. Maar niet zo culinair ![]() | |
AnneX | zondag 26 november 2023 @ 17:12 |
Niks mis mee.👍🏼 | |
#ANONIEM | zondag 26 november 2023 @ 18:58 |
![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 26 november 2023 @ 19:00 |
Kruidnoten post ik geen foto van. Ze zijn te groot. Smaken wel lekker ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 26-11-2023 19:01:30 ] | |
Hupje | zaterdag 2 december 2023 @ 20:30 |
Morgen gaan we Sinterklaas vieren. Daar mag wat lekkers bij! Voor het eerst gemaakt: gevulde speculaasstaaf. Niet zo strak als de foto's bij het recept, maar goed, als je hier te veel van eet, ga je er zelf ook zo uitzien, toch ![]() ![]() Doorsnijden doe ik pas op locatie. Misschien denk ik eraan om nog een foto te maken. | |
Hupje | zondag 3 december 2023 @ 20:04 |
![]() De uitgezakte werd als eerste aangesneden ![]() | |
Yinny | zondag 3 december 2023 @ 20:09 |
Wat is je spijs mooi rond | |
Goitske | zondag 3 december 2023 @ 20:17 |
Ziet er heerlijk uit | |
Goitske | zondag 3 december 2023 @ 20:26 |
Ik heb 2x gevulde speculaas gemaakt de rest was gekocht wegens tijdgebrek. Daarnaast heb ik nu na een jaar mijn fornuis nog niet vervangen kwamen even 3 airco's en een nieuwe ebike tussendoor Het bewijs dat bakken met een airfryer best gaat ![]() ![]() ![]() [ Bericht 19% gewijzigd door Goitske op 03-12-2023 21:43:59 ] | |
Goitske | woensdag 13 december 2023 @ 22:07 |
Vandaag fudge gemaakt met een kersttintje. Ook perfect om je overgebleven Sinterklaas chocolade om te smelten en voor wat restanten van kerst snoep af te komen dus vooral lekker gebruiken wat in huis is. Recept 350 gram chocolade 1 blikje gecondenseerde melk 100 gram kerstkransjes in stukken Goede hand met mini merengue of schuimkransjes in stukjes (marshmallows werken ook heel goed) Sprinkels, kerstkransjes, glitter, merengue of wat je maar wil als topping Bakvorm van ongeveer 20*25 bekleden met bakpapier (let op als je het papier even goed kreukelt dan gaat het makkelijker in de vorm) Verwarm de chocolade met de gecondenseerde melk op laag vuur en roer goed. Breek de kerstkransjes in stukken Als alles gesmolten is meng het chocolade mengsel met de biscuitjes en in mijn geval merengue (hou wel wat als topping achter) Verdeel alles goed over het bakblik en doe de versiering er op evt iets aandrukken Laat het ongeveer een uur afkoelen op het aanrecht en daarna met folie er over 4 uur in de koelkast. Snijd in blokjes om uit te delen ![]() | |
Hupje | zaterdag 23 december 2023 @ 20:48 |
Wij beginnen morgen met kerst, dus ik deed vandaag vast wat bakvoorbereidingen. Had volgens een recept gingerbread koekjesdeeg gemaakt, moest 4 uur in de koelkast en dan uitrollen op bloem en uitsteken. Allemaal lovende berichten op de site, maar bij mij werd het één plakkerige zooi. Nog een heleboel bloem toegevoegd en creatief gedaan en nu heb ik toch acceptabele koekjes. Na kerst maar eens recepten vergelijken, want dit was niks ![]() ![]() | |
BillDauterive | dinsdag 26 december 2023 @ 09:56 |
Ik heb een monkey bread gemaakt, met dit makkelijke recept.![]() Het huis ruikt heerlijk ![]() | |
AnneX | dinsdag 26 december 2023 @ 12:24 |
Mijn kerstbaksels staan uitgebreid in het betreffende kerst inspiratie topic. Mèt foto’s. Het cranberrie curd recept is van de NYT. Dit jaar weer gemaakt. Inmiddels zag ik meerdere recepten op internet voorbij komen. AnneX in CUL / [Kerstdiner 2023] Inspiratie-, voorpret en adviestopic | |
Goitske | dinsdag 26 december 2023 @ 13:04 |
Ik had voor 1e kerstdag witte chocolade mousse gemaakt... Er is iets mis gegaan weet niet wat maar ligt in de container Dus mijn gekochte mini pavlova's zijn uit de kast gekomen https://www.instagram.com/p/C1SO1gasLD9/?igsh=MzRlODBiNWFlZA== | |
golfer | dinsdag 26 december 2023 @ 14:02 |
Ik maak mini tarte tatins. | |
AnneX | dinsdag 26 december 2023 @ 14:33 |
Ooooh …ok. 👍🏼 opgeslagen. In 2024 groei ik dicht als ik naar mijn opgeslagen recepten kijk. | |
Hupje | dinsdag 26 december 2023 @ 16:42 |
Dit is mijn gingerbread taart geworden:![]() (De rare lijn erover is schaduw) | |
golfer | dinsdag 26 december 2023 @ 20:21 |
![]() ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 26 december 2023 @ 20:33 |
Die van jou ziet er stukken smakelijker uit dan die in het recept ![]()
![]() | |
Blues | dinsdag 2 januari 2024 @ 16:00 |
Ik maakte met behulp van ons nieuwe keukenspeeltje dat we kregen van de (klein-) kinderen Deze Sinaasappeltaart. Ik doe zo'n taart voor het eerst én voor het eerst met zo'n mooie masjien en dit is mijn spektakelstuk geworden ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() De taart lijkt op de foto kleiner dan in werkelijkheid ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door Blues op 02-01-2024 16:38:05 ] | |
Vicky | dinsdag 2 januari 2024 @ 16:44 |
Ziet er wel errug lekker uit @Blues | |
AnneX | dinsdag 2 januari 2024 @ 17:36 |
Wow…ga je deels invriezen of uitdelen op werk? Lekker zeg met de sinaasappel schijfjes. | |
Blues | dinsdag 2 januari 2024 @ 19:20 |
Invriezen & zelf eten ![]() | |
fietsie | vrijdag 12 januari 2024 @ 20:52 |
Ik had voor t eerst in maanden weer eens bakspiratie... Appeltaart met rozijnen en abrikoos.![]() ![]() | |
miss_sly | vrijdag 19 januari 2024 @ 18:09 |
Ik had verse slagroom over van kerst. Nogal wat, omdat de helft van onze afspraken niet doorging. Dus ik bakte een cake met slagroom in plaats van boter. Zalig! Ik doe het nooit meer anders, denk ik ![]() ![]() | |
Isabeau | vrijdag 19 januari 2024 @ 18:12 |
Wat een prachtige vorm. Heb je het 1 op 1 vervangen? En smaakt het ook anders? | |
miss_sly | vrijdag 19 januari 2024 @ 19:37 |
De smaak is niet hee veel anders. Het is vooral luchtiger en zachter. Ik heb wat recepten bekeken, en er zijn er die inderdaad 1-op-1 vervangen. Dus voor een gewone vakken dan 200 gr slagroom, 4 eieren, 200 gr suiker en 200 gr bloem. Ik heb dit recept gebruikt: https://www.carolabaktzoe(...)-in-plaats-van-boter Dat zijn wel iets andere verhoudingen. | |
AnneX | vrijdag 19 januari 2024 @ 20:03 |
Nooit aan gedacht dat boter vervangen kan worden door slagroom in baksels. Hier ook een halve liter slagroom over. Dat ging in de koffie en naast appelgebak. + 1 kilo. ![]() | |
miss_sly | zaterdag 20 januari 2024 @ 08:01 |
Dat wilde ik dus niet, en daarom ging ik op zoek naar andere opties. Aanrader dit! | |
AnneX | maandag 22 januari 2024 @ 00:07 |
…”We hebben de gouden tip gevonden die je baksels nét dat extraatje geven. Zeg: de finishing touch waar je naar op zoek was. Het is kinderlijk eenvoudig maar maakt een groot verschil in smaak en structuur…” Het geheim zit 'm in het toevoegen in opgeklopte slagroom. Shirley O’Corriher, een Amerikaanse biochemicus en kookboekauteur, schrijft in haar boek BakeWise (externe link) N.B. Het wordt hier als toevoeging genoemd. Niet ter vervanging van boter. Bron: fb 24kitchen.
| |
Hupje | zondag 28 januari 2024 @ 20:40 |
Mijn lunch vandaag waren verse kaneelbroodjes ![]() ![]() | |
Vicky | zondag 28 januari 2024 @ 20:41 |
Oehhhh goddelijk!! Mag ik het recept? | |
Hupje | zondag 28 januari 2024 @ 20:52 |
@Vicky Er zijn vast betere recepten, maar deze is voor ons allergie-proof en ook goed te doen ![]() | |
Vicky | zondag 28 januari 2024 @ 20:55 |
Top! A moet voorlopig koemelk vrij eten dus dit is een toprecept. | |
Vicky | woensdag 31 januari 2024 @ 13:34 |
![]() Krijg de foto niet gedraaid. De gist deed het niet echt goed dus ze waren niet goes gerezen. | |
BillDauterive | woensdag 31 januari 2024 @ 14:27 |
Ze zien er net zo lekker uit als die van Hupje ![]() | |
Hupje | woensdag 31 januari 2024 @ 17:32 |
@Vicky Die van jou zijn wel een stuk netter! ![]() | |
Blues | zaterdag 3 februari 2024 @ 12:44 |
Om even een vriend die (het al jaren) best zwaar heeft, gaan we als verrassing op de bonnefooi straks naar ze toe. Vanochtend een zoete knuffel gebakken ![]() American Browniemeel van de molen met wat klein gemaakte stukjes pure chocolade erdoor. Met de nieuwe machine die we van de kinderen kregen ![]() ![]() ![]() | |
Hupje | zaterdag 3 februari 2024 @ 12:58 |
@Blues Wat lief! En ziet er lekker uit ![]() | |
AnneX | zaterdag 3 februari 2024 @ 13:25 |
@Blues wat slim om brownies als muffins te bakken! Scheelt snij- en brokkelwerk uit een bakblik van 15x15 . Die ga ik onthouden. 👍🏼 | |
Vicky | zondag 4 februari 2024 @ 21:27 |
Vraag aan jullie meesterbakkers.. Mijn dochter moest voor school een enquête maken welke smaak bonbons klanten misten. Het meest genoemd is stroopwafel. Wat zou een goede tegenhanger zijn zodat het niet veel te zoet wordt? | |
Molo | zondag 4 februari 2024 @ 21:32 |
Ik vind chipotle met een donkere ganache heel erg lekker en bijzonder Wellicht beetje afwijkend maar voor iets bijzonders naast de stroopwafel? Rokerige whisky ook heerlijk maar wellicht is drank niet toegestaan | |
Whiskers2009 | zondag 4 februari 2024 @ 21:33 |
Fruit wellicht, dus: Appel? Rabarber? Aardbei? Passievrucht? | |
Morgane89 | zondag 4 februari 2024 @ 21:33 |
Iets met koffie? ![]() | |
douche-eendje | zondag 4 februari 2024 @ 21:37 |
Dit ja. Mijn favoriete bonbon is espresso-kardemom ![]() | |
Vicky | zondag 4 februari 2024 @ 21:45 |
Dank! Ze gaat of voor een koffie ganache, aarbeien gelei of passievrucht gelei. | |
Blues | zondag 4 februari 2024 @ 22:31 |
Was een idee van @golfer omdat de cake die ik paar weken daarvoor met zelfde meel bakte nogal ingezakt was. ![]() | |
AnneX | maandag 5 februari 2024 @ 09:33 |
Plus theelepel bakpoeder misschien? 😇 @Vicky je hebt al wat antwoorden. Een vleugje kardemom met pure chocola is een lekkere. | |
Vicky | maandag 5 februari 2024 @ 11:06 |
Geef ik ook nog door. Dank! | |
BillDauterive | zondag 11 februari 2024 @ 14:52 |
Ik had gecondenseerde melk over en kon daar heel makkelijk sequilhos mee maken.![]() Lekker wel! Ze smelten inderdaad een beetje als je ze niet te snel op eet. | |
LeNeHe | dinsdag 13 februari 2024 @ 10:37 |
Nooit van gehoord, lijkt me erg lekker! Ik bakte een tulband maar die kwam niet lekker uit de vorm ![]() ![]() [url=https://postimg.cc/JsRttwXb] ![]() | |
Blues | dinsdag 13 februari 2024 @ 11:24 |
Ik ga straks de stickytoffee-appeltraybake van Yvette van Boven maken ![]() | |
Cathmar | dinsdag 13 februari 2024 @ 11:50 |
Die zoek ik meteen even op! Had nog een projectje nodig om deze week samen met kind te doen. | |
Blues | dinsdag 13 februari 2024 @ 12:13 |
Recept stond zaterdag in de VK ![]() | |
AnneX | dinsdag 13 februari 2024 @ 13:05 |
Deze: https://www.volkskrant.nl(...)toffeesaus~b771ba26/ Deze deed ik met X mas. https://www.bbc.co.uk/food/recipes/sticky_toffee_pudding_50947 volgens mij op aanraden van @Molo | |
Blues | dinsdag 13 februari 2024 @ 16:52 |
Werkelijk in 1 keer goed gelukt en zaaaalig ![]() ![]() Recept: Pics or it didn't happen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
laziness | dinsdag 13 februari 2024 @ 17:00 |
Zo druk met vieren van kind zijn verjaardag dat ik vergat vooraf een foto te maken van de oreo cookie cake dus bij deze een kwart foto ![]() ![]() | |
LeNeHe | dinsdag 13 februari 2024 @ 21:20 |
Ziet er echt heerlijk uit Blues! En Oreo is altijd een goed idee, gelukkig nog net op tijd voor een foto | |
Vicky | woensdag 28 februari 2024 @ 19:53 |
![]() ![]() Dochter gaat meedoen met de Jeugd vak bakwedstrijd. Ze heeft op school weer geoefend en dat mocht mee naar huis heeeeeel vervelend Het is een sloffenbodem met gele room daarop een lemon curd, een frambozen cremeaux en lemen mousse. Er komt nog een rode spiegel glacage overheen. Daar had ze op school geen tijd meer voor. | |
Molo | woensdag 28 februari 2024 @ 21:57 |
Ziet er fantastisch uit, klinkt ook als een héle lekkere combinatie van smaken en texturen ![]() Succes met de wedstrijd! | |
Vicky | woensdag 28 februari 2024 @ 22:21 |
Was wat aan de zurige kant maar daar hou ik wel van. Door de glace wordt ie wat minder zuur. De combinatie was echt ontzettend lekker. | |
Vicky | dinsdag 5 maart 2024 @ 10:43 |
Nu met glacage ![]() Met deze taart doet ze vandaag mee met de bakwedstrijd | |
Lucky_Strike | dinsdag 5 maart 2024 @ 10:44 |
Wauw ![]() | |
Vicky | dinsdag 5 maart 2024 @ 10:45 |
Bijna zonde om op te eten | |
xpompompomx | dinsdag 5 maart 2024 @ 10:47 |
Dit ziet er uit als iets wat ik ook moet maken. ![]() ![]() | |
AnneX | dinsdag 5 maart 2024 @ 15:42 |
De vraag is: kun je dat? Fraaaaaiii @Vicky ![]() | |
Whiskers2009 | dinsdag 5 maart 2024 @ 15:43 |
Waarom zou hij dat niet kunnen? | |
xpompompomx | dinsdag 5 maart 2024 @ 15:47 |
Ja. | |
Goitske | dinsdag 5 maart 2024 @ 16:49 |
Heel erg mooi | |
Hupje | dinsdag 5 maart 2024 @ 18:53 |
En, hoe ging het? | |
Hupje | dinsdag 5 maart 2024 @ 18:54 |
Ik heb vanmiddag mijn komende lessen begrijpend lezen voor mijn groep 3 voorbereid. Ze gaan een recept voor pitabroodjes lezen (en begrijpen natuurlijk) en uiteindelijk ook zelf maken. ![]() | |
Vicky | dinsdag 5 maart 2024 @ 19:58 |
Helaas niet in de prijzen gevallen | |
AnneX | dinsdag 5 maart 2024 @ 20:04 |
Goh, hoe is het mogelijk ![]() | |
AnneX | dinsdag 5 maart 2024 @ 20:08 |
😂 jij bedoelde Blues’ recept. En ik begreep in snel lezen het Geweldige Baksel van de dochter van Vicky. Excuus 😉 | |
xpompompomx | dinsdag 5 maart 2024 @ 20:11 |
Nee, dat gaat me niet lukken inderdaad ![]() | |
Vicky | dinsdag 5 maart 2024 @ 20:48 |
Er stonden echt prachtige creaties. Maar meedoen is nog altijd belangrijker dan winnen. | |
Goitske | dinsdag 5 maart 2024 @ 21:11 |
Het is inderdaad toch al fantastisch dat ze zoiets neerzet en daar staat! Gewoon stoer om mee te doen | |
arvensis | dinsdag 5 maart 2024 @ 21:13 |
Super leuk! ![]() | |
Morgane89 | donderdag 7 maart 2024 @ 11:08 |
Deze ga ik zondag maken voor bij Heel Holland Bakt ![]() Maar denk je dat ik de lichte basterdsuiker kan vervangen door donkere? Die heb ik namelijk nog, en de lichte gebruik ik eigenlijk nooit. | |
Blues | donderdag 7 maart 2024 @ 11:37 |
Ja joh, ik rommel ook altijd maar wat aan met de suikers die ik nog heb staan. Lekker en leuk voor bij HHB ![]() | |
Morgane89 | zondag 10 maart 2024 @ 21:20 |
Dit is inderdaad hémels! Blijvertje! ![]() | |
Blues | zondag 10 maart 2024 @ 21:37 |
Ja he!! 1 van m'n artsen op werk heeft 'm al 2x gemaakt ![]() | |
Hupje | zondag 31 maart 2024 @ 13:41 |
Chinois brioche voor de Paasbrunch Zo ging het gisteravond de koelkast in voor een langzame tweede rijs ![]() En zo kwam het vandaag uit de oven (minder donker dan het lijkt op de foto) ![]() | |
laziness | zondag 31 maart 2024 @ 16:41 |
Sinds ik met kerst zelf stol bakte weigeren mijn heren nog een stol in de winkel te kopen. Paasstol werd het dus met zelfgemaakte spijs. ![]() Suikerbrood ook voor bij de paasbrunch. ![]() En wat moet je met alle paaseitjes? Verwerken in een bananenbrood. ![]() | |
Hupje | zondag 7 april 2024 @ 09:17 |
Klaar voor het verjaardagsbezoek van vandaag!![]() Op de tompoucetaart links moeten nog slagroomtoefjes. Maar aangezien ik het moet doen met plantaardige room wacht ik daar mee tot aan het serveren ![]() Rechts is een stroopwafeltaart (maar gemaakt met Punselie stroopkoekjes ivm allergie) | |
Hupje | zondag 7 april 2024 @ 17:44 |
De stroopwafeltaart is echt een aanrader! Iedereen vond hem lekker. Hij is ook bijna op ![]() | |
Vicky | zondag 7 april 2024 @ 18:07 |
Oehhhh dat ziet er lekker uit! Heb je het recept van de stol? Nice!! De stroopwafeltaart lijkt me echt verrukkelijk | |
AnneX | woensdag 1 mei 2024 @ 20:12 |
De doorgeschoten rabarber in een buurtuin kon ik rustig eten, zei iemand. Wou het simpel houden en werd een rabarber crumble van Laura https://www.laurasbakery.nl/rabarber-crumble/ Lekker hoor. Note: volgend x doe ik ‘gewoon’ meer rabarber dan de afgewogen 500 gram. Note 2 : oh ja…i.p.v. amanelen had ik nog hazelnoten om te doen. Portie 50;gram fijngemalen en 50 gram grof. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
AnneX | zaterdag 4 mei 2024 @ 14:54 |
De rabarber crumble is opperdepop. En toevallig kwam op fb een herinnering voorbij over dadelkoekjes. Laat ik nu nog een portie dadels hebben liggen. Alleen was men - en ik ![]() Het was 450 gram deeg en het werden 15 koekjes. I.p.v. walnoten heb ik hazelnoten gebruikt voor de pasta. Tip: een dikke rol pasta in twee, en die weer in vier. Daarvan 5 balletjes druivegrootte gerold. En dus 5 overgehouden. In mijn mond. ![]() https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1190934/dadelkoekjes
| |
Blues | zaterdag 4 mei 2024 @ 14:55 |
Wat een leuk werkje lijkt me dat ook ![]() Smaakt het goed? | |
AnneX | zaterdag 4 mei 2024 @ 15:28 |
Nog eentje proeven…best 👍🏼 | |
Hupje | zaterdag 4 mei 2024 @ 18:17 |
Ik had bananen over en maakte bananenbrood. Maar die zit al in plakjes in de vriezer voor komende werkweek ![]() Kind van 9 maakte een cake. Zo leuk dat hij dat nu bijna helemaal zelf kan. Kaneelcake, net iets minder standaard. | |
Lucky_Strike | zaterdag 4 mei 2024 @ 18:37 |
Ik heb vandaag twee bananenbroden gebakken ![]() | |
Blues | donderdag 9 mei 2024 @ 15:53 |
Vorige week op de biomarkt in de kweektuin in Haarlem molenmix gekocht. 2 bananen erdoor geprakt. Lekkerrrrr ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | donderdag 9 mei 2024 @ 15:57 |
Oeh, die ziet er fluffy uit. | |
Blues | donderdag 9 mei 2024 @ 16:12 |
Lekker luchtig geworden door de masjien flink hard te laten werken ![]() ![]() | |
Parelhoofd | vrijdag 17 mei 2024 @ 15:09 |
Twee vragen; -een geopend zakje gelatineblaadjes kan ik dat afgesloten nog een paar maanden bewaren? -botercreme volgens klassiek recept (dus met echte gele room), krijgen jullie dat goed luchtig in de KitchenAid, en zo ja welke opzetstuk en stand? | |
Molo | vrijdag 17 mei 2024 @ 15:10 |
1e vraag: ja 2e vraag: vraag terug, botercrème met gele room?? | |
Parelhoofd | vrijdag 17 mei 2024 @ 15:21 |
Dank! Ja (of banketbakkersroom) suiker en roomboter erbij en dan draaien maar | |
SV-tje | vrijdag 17 mei 2024 @ 16:48 |
Botercreme bestaat uit alleen roomboter en poedersuiker. Botercreme met gele room is daar een variatie op. Maar om antwoord te geven op je vraag gewoon met de vlinder de boter en suiker kloppen totdat deze wit is en dan de gele room erdoor en nog even rustig kloppen. | |
Hupje | zondag 19 mei 2024 @ 16:13 |
De oven stond toch al aan, dus bakte ik iets wat ik al een poosje wilde proberen: ontbijtkoek. Het resultaat smaakt prima, maar is niet vergelijkbaar met die van de bakker. Hij heeft wel de plakkerige buitenkant. ![]() Buitenkant ![]() | |
HannahVrede | zondag 19 mei 2024 @ 16:19 |
Wat gebruikte je voor kruiden? Is het meer de ontbijtkoek of de kruidkoek geworden? ![]() Het ziet er fantastisch uit overigens! | |
Hupje | zondag 19 mei 2024 @ 16:23 |
Ik heb dit recept gebruikt. De smaak komt van speculaaskruiden en appelstroop. | |
Hupje | zondag 19 mei 2024 @ 19:42 |
Waar de oven eigenlijk voor aan stond: rabarbercake! ![]() Meestal maak ik crumble of crumble plaattaart als ik bak met rabarber, maar dit recept bevalt ook. De cake is lekker 'moist' (vochtig klinkt zo... negatief) ![]() | |
Meke | zondag 19 mei 2024 @ 21:23 |
Ik neem aan dat dit liedje heel hard op repeat stond? ![]() | |
Morgane89 | zondag 19 mei 2024 @ 21:44 |
Het woord dat je zoekt is smeuïg ![]() ![]() | |
Hupje | zondag 19 mei 2024 @ 21:44 |
Die liet mijn vriend me wel horen toen de cake af was, ja ![]() | |
Hupje | zondag 19 mei 2024 @ 21:46 |
Dat ja ![]() ![]() | |
laziness | zaterdag 1 juni 2024 @ 21:25 |
Naar het klimbos met 5 pubers, dan moet je ze tussendoor voederen met iets lekker machtigs ![]() Oreo Brownie Blondie Bars ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Molo | zaterdag 1 juni 2024 @ 22:20 |
Walgelijk, maar meer dan briljant perfect voor pubers in combinatie met klimmen idd! ![]() | |
Irri-tante | zondag 2 juni 2024 @ 15:03 |
Welk recept gebruiken jullie voor bananenbrood? Ik heb er nu meerdere geprobeert en kom steeds terug op dat van Miljuschka, maar daar vind ik wel veel suiker rin zitten. Ik heb ook die van Rutger gemaakt. Die vond ook nogal zwaar op de maag. [ Bericht 0% gewijzigd door Irri-tante op 02-06-2024 17:09:29 ] | |
laziness | zondag 2 juni 2024 @ 15:14 |
Ik maak altijd deze zonder suiker. Amandelmeel kan je ook volledig bloem van maken. https://www.laurasbakery.nl/bananenbrood-basisrecept/ Alle varianten op haar site met oreo etc zijn ook aan te raden. | |
Seven. | zondag 2 juni 2024 @ 15:29 |
Ik doe altijd aanzienlijk minder suiker in die van Miljuschka ![]() | |
AnneX | zondag 2 juni 2024 @ 17:41 |
Dit recept kwam ik tegen en aangezien er nog 3 dozen blauwe bessen in de vriezer staan ook gemaakt. https://thebrookcook.word(...)s-blueberry-cobbler/ Volgens mij wordt het ‘gewoon’ een bosbessenjam met deeg erbovenop. Had ik ook nog slagroom in de koelkast! en dit deels gebruikt voor de crumble van Laura. https://www.laurasbakery.nl/rabarber-crumble/ Note to self: recepten met Amerikaanse maten voortaan wegklikken ![]() Affijn. Aanpassing: Een bakblik 15 x 15 cm - ruim 400 bosbessen - i.p.v. amandelen werden het walnoten ( want ruim voldoende in de kast) - sap en zest van 1 limoen - Resultaat nog in bakblik: ![]() En op een bordje als toet: ![]() Tis lekker fris en de bessen zijn mooi opgesteven. [ Bericht 9% gewijzigd door AnneX op 02-06-2024 20:04:59 ] | |
arvensis | zondag 2 juni 2024 @ 17:50 |
Wat een lekkere baksels weer ![]() | |
Blues | zondag 9 juni 2024 @ 14:00 |
Voor op t werk een chocoladecake met stukjes gebakken (dubbele hoeveelheid in een groot blik). Wat aan de droge kant, dus doorspoelen met een bak koffie ![]() ![]() | |
Goitske | zondag 9 juni 2024 @ 14:25 |
Dat vind ik wel vaker lastig met di na en met chocolade van niet gaar tot aan de droge kant gaat zo snel! | |
Vicky | maandag 17 juni 2024 @ 20:45 |
Foto helaas niet meer te zien | |
Vicky | maandag 17 juni 2024 @ 20:45 |
Vol |