Ziet er goed uit, Anne!quote:Op zaterdag 15 april 2023 17:36 schreef AnneX het volgende:
[..]
Beter, veel beter (om te zien).![]()
Vanmiddag weer een variatie op appelplaattaart.
Eerst de bodem bladerdeeg rol voorgebakken, ruimschoots ingeprikt en met eigeel bestreken. Dat bolde alsnog op tot calzone proporties.
Laag banketbakkersroom ( uit pak shame on me ) met tl citroenessence over bodem.
Wat walnoten en snippers abrikoos erover.
De geschilde appel schijfjes - omgehusseld met 1 el fijne kristalsuiker + 1 tl koek/speculaaskruiden - erin gestoken. Mijn makkelijke schilde eerder niet. Vond mn.X ongemakkelijk happen. En verder gebakken.
Dit worden 6 stukken. Is maandag wel fini![]()
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Éen verbrand stukje abrikoos.![]()
Dat ze het simpel wilde houden en daarom niet schilde maar ze er met schil en al in mieterdequote:Op zaterdag 15 april 2023 18:35 schreef Blues het volgende:
[..]
Ik snap dit stukje in je tekst niet: "Mijn makkelijke schilde eerder niet" en de ongemakkelijke happen van mn.X
Oei…lekkû limonello ijs begrijp ik en in het glaasje ook.quote:Op zaterdag 15 april 2023 20:25 schreef Blues het volgende:
Lekker
Wij hadden ook wat 'extra's' net bij de tarte tatin, die overigens heerlijk van smaak ik.
De Peren zal ik next time wat mooier leggen, maar had er geen zin an na die 1e mislukte
[ afbeelding ]
Zo, die zien er goed uit!quote:Op zaterdag 15 april 2023 22:37 schreef SV-tje het volgende:
Lekkere baksels weer allemaal.
Ik heb ook eindelijk een foto gemaakt van een baksel voordat we het opaten of weggaven. Pindakaas koeken net uit de oven. Dit keer met pindakaas karamel zeezout.
[ afbeelding ]
https://whereindc.wordpre(...)utter-cookie-recipe/
Blijven bewegen!?quote:Op zaterdag 27 mei 2023 15:53 schreef Seven. het volgende:
Verder wat minder actief aan het bakken want ik zet nogal uit als ik elk weekend los g
Dahlia taartquote:Op zaterdag 27 mei 2023 16:03 schreef AnneX het volgende:
[..]
Blijven bewegen!?
Was ook van plan iets met cakejes en aardbei erin als vulling.
Blijkt de aardbei teler in het volgende dorp gestopt te zijn.
Hij doet nu wel in dahlia knollen.😂
Eerlijk gezegd smokkel ik de laatste maanden met kant en klaar banketbakkersroom. Tis toch wel verdomd gemakkelijk dan.quote:Op zaterdag 27 mei 2023 22:04 schreef ESF1Gamer het volgende:
Tartelettes bodem vandaag gebakken. Morgen voor eerst banketbakkersroom zelf maken, daarmee tartelettes versieren en natuurlijk fruit erboven op.
Heel lang niet kunnen vanwege privé omstandigheden en dat ik dan niet altijd even zin had om te bakken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 10 juni 2023 12:38 schreef AnneX het volgende:
Wat bezielt mij?
Affijn…in de keuken is het koel. En ik had de limoenen al gekocht.
Dus bakken https://thegardeningfoodie.com/one-bowl-lemon-brownies/
Bleek dat er nog een linkje openstond: https://www.laurasbakery.nl/lemon-bars/
Misschien worden met deze hoeveelheden de bars iets hoger!?
Resultaat:Welke heb je nou gebakken? De bars of de brownies? Het ziet er in ieder geval prachtig uit. Lekker fris ook met dit weer.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh…de eerste: “brownies” van 1,5 cm hoog 😂quote:Op zaterdag 10 juni 2023 13:45 schreef yinu het volgende:
[..]
Welke heb je nou gebakken? De bars of de brownies? Het ziet er in ieder geval prachtig uit. Lekker fris ook met dit weer.
Op die foto bij het recept zien eigenlijk alle stukjes behalve die bovenste er ook best dun uit. Maar als het goed smaakt… who cares?quote:Op zaterdag 10 juni 2023 13:48 schreef AnneX het volgende:
[..]
Oh…de eerste: “brownies” van 1,5 cm hoog 😂
En keurig aan de receptuur gehouden. Niet een extra lepel sap of zo.
Is die niet lekkerder met een extra lepel sap of is het perfect zo? Ze zien er erg lekker uit, die ga ik ook eens maken!quote:Op zaterdag 10 juni 2023 13:48 schreef AnneX het volgende:
[..]
Oh…de eerste: “brownies” van 1,5 cm hoog 😂
En keurig aan de receptuur gehouden. Niet een extra lepel sap of zo.
De vorige keer heb ik ze gemaakt in de corona fox kook en bak periodequote:Op zaterdag 10 juni 2023 14:54 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Is die niet lekkerder met een extra lepel sap of is het perfect zo? Ze zien er erg lekker uit, die ga ik ook eens maken!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 21 juli 2023 14:14 schreef AnneX het volgende:
Vier.en.twin.tig eieren? Jullie hebben toch geen kippen😳
Ergens kwam ik weer een recept voor citroen smaak baksel tegen![]()
https://www.emmafontanella.com/softlemoncookies
Alleen maakte ik er limoen van.
En hou je evt. strikt aan de dertien minuten. Anders wordt het gewoon te droog.
De smaak van limoen was - laat ik het zo zeggen - “subtiel”.
Gang van zaken:Ik kan ze hier bijna ruiken!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
Goed begin van het weekendquote:Op vrijdag 21 juli 2023 17:48 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik heb net kaneelrolletjes gemaakt met chocoladeglazuur en verkruimelde pecannootjes. Vanwege tijdgebrek kant en klare bladerdeeg gekocht, glazuur heb ik wel zelf gemaakt![]()
[ afbeelding ]
Bestel jij je eieren bij de boodschappen? Of heb je er een (goedkoop) adresje voor?quote:Op vrijdag 21 juli 2023 19:18 schreef Seven. het volgende:
Ik bestel dus elke week 12 eieren en soms is er geen doorkomen aan. Zo ook dit weekend, er zijn er weer 12 bijgekomen dus ik MOET wel iets bakken.
Eieren invriezenquote:Op vrijdag 21 juli 2023 19:18 schreef Seven. het volgende:
Ik bestel dus elke week 12 eieren en soms is er geen doorkomen aan. Zo ook dit weekend, er zijn er weer 12 bijgekomen dus ik MOET wel iets bakken.
Dan sla je toch een week of wat overquote:Op vrijdag 21 juli 2023 19:18 schreef Seven. het volgende:
Ik bestel dus elke week 12 eieren en soms is er geen doorkomen aan. Zo ook dit weekend, er zijn er weer 12 bijgekomen dus ik MOET wel iets bakken.
Het is geen bakken maar quiche, tortilla of okonomyaki verbruiken ook veel eierenquote:Op vrijdag 21 juli 2023 19:18 schreef Seven. het volgende:
Ik bestel dus elke week 12 eieren en soms is er geen doorkomen aan. Zo ook dit weekend, er zijn er weer 12 bijgekomen dus ik MOET wel iets bakken.
quote:Op vrijdag 21 juli 2023 21:53 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Het is geen bakken maar quiche, tortilla of okonomyaki verbruiken ook veel eieren
Goedkoop adresje via de sportschool.quote:Op vrijdag 21 juli 2023 20:24 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Bestel jij je eieren bij de boodschappen? Of heb je er een (goedkoop) adresje voor?
quote:Op vrijdag 21 juli 2023 21:53 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Het is geen bakken maar quiche, tortilla of okonomyaki verbruiken ook veel eieren
Ik ga googlen.quote:
Die poffertjes met (octopus) vulling heten Takoyaki.quote:
Oh ja. Kloptquote:Op zaterdag 22 juli 2023 08:20 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Die poffertjes met (octopus) vulling heten Takoyaki.
Okanomiyaki zijn meer pannenkoeken met vulling, waarbij je eerste de vulling opbakt en daarna het beslag daar overheen doet en het dan in z'n geheel laat doorbakken. Aan het eind draai je het geheel om en bak je de beslaglaag nog even stevig door.
[ afbeelding ]
Allebei heerlijk en eenvoudig zelf te maken…
Echt een aanraderquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De vraag is nu in hoeveel stukken dit wordt gesneden😎
quote:Op zaterdag 12 augustus 2023 17:04 schreef AnneX het volgende:
Kwam een filmpje tegen (op fb) en na even googlen vond ik https://sallysbakingaddic(...)-cream-danish-braid/
Irritant dat men bij die fb recepten never een link zet.![]()
Vanmiddag was er geen bladerdeegrol bij de lokale super en heb ik maar voor het blikje croissant deeg gekozen.
Zuivelspread naturel van het merk Melkan. Philadelphia zou ook kunnen natuurlijk.
Resultaat: [ link | afbeelding ]
OnderwegDat ziet er wel erg lekker uitSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.We have far more in common than that which devides us..
quote:Op zaterdag 12 augustus 2023 17:04 schreef AnneX het volgende:
Kwam een filmpje tegen (op fb) en na even googlen vond ik https://sallysbakingaddic(...)-cream-danish-braid/
Irritant dat men bij die fb recepten never een link zet.![]()
Vanmiddag was er geen bladerdeegrol bij de lokale super en heb ik maar voor het blikje croissant deeg gekozen.
Zuivelspread naturel van het merk Melkan. Philadelphia zou ook kunnen natuurlijk.
Resultaat: [ link | afbeelding ]
Onderweg2?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De vraag is nu in hoeveel stukken dit wordt gesneden😎![]()
![]()
quote:Op zaterdag 12 augustus 2023 17:04 schreef AnneX het volgende:
Kwam een filmpje tegen (op fb) en na even googlen vond ik https://sallysbakingaddic(...)-cream-danish-braid/
Irritant dat men bij die fb recepten never een link zet.![]()
Vanmiddag was er geen bladerdeegrol bij de lokale super en heb ik maar voor het blikje croissant deeg gekozen.
Zuivelspread naturel van het merk Melkan. Philadelphia zou ook kunnen natuurlijk.
Resultaat: [ link | afbeelding ]
OnderwegOh dat ziet er echt geweldig uit en smaakt vast ook net zo geweldigSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De vraag is nu in hoeveel stukken dit wordt gesneden😎
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
Tuurlijk.quote:Op donderdag 17 augustus 2023 21:56 schreef SV-tje het volgende:
Valt dit ook onder bakken? Pisang goreng, als onderdeel van een rijsttafel voor de verjaardag van mijn nichtje.
[ afbeelding ]
Was zeker geslaagdquote:Op donderdag 17 augustus 2023 22:02 schreef AnneX het volgende:
[..]
Tuurlijk.
Pssst. Nog leuker met recept ter inspiratie. (Indien geslaagd baksel).
De bakbijbel en koekjesbijbel zijn in de basis prima en een goede koop maar ik zelf ben niet helemaal weg van de compacte tekst en de manier van recepten opschrijven maar dat is heel persoonlijk.quote:Op woensdag 4 oktober 2023 22:31 schreef Cathmar het volgende:
Bakkers, mijn kinderen zijn steeds meer aan de slag met baksels en ik wil wat boeken wegzetten in de keuken voor wat stimulans en variatie. Zag in de winkel de bakbijbel en koekjesbijbel. Doe ik daar een goede koop mee? Of hebben jullie andere tips? Mag ook in engels.
Die hele serie kookboeken zijn top.. makkelijk te volgen receptenquote:Op zondag 8 oktober 2023 13:07 schreef laziness het volgende:
[..]
De bakbijbel en koekjesbijbel zijn in de basis prima en een goede koop maar ik zelf ben niet helemaal weg van de compacte tekst en de manier van recepten opschrijven maar dat is heel persoonlijk.
Laura’s bakery haar boeken zijn fijn vind ik. Vind haar niet vernieuwend qua recepten maar veel foto’s en een goede basis. De Goddelijke huisvrouw van Nigella Lawson was lang een favoriet. Dat is meer dan enkel zoet.
Maar mijn echte favoriet is het complete bak kookboek van 20 jaar oudHet heeft ook hele sectie over wat is er fout gegaan als je baksel er zo uit ziet etc.
https://www.bol.com/nl/nl(...)A.2_6.7.ProductImage
Welk recept is het?quote:Op vrijdag 20 oktober 2023 12:46 schreef laziness het volgende:
Dat bananenbrood is bij iedereen een hit. Familie, collega’s. Er gaat geen suiker in en je kan er allerlei restjes van wat je hebt liggen in gooien.
Marmer versie met met cacao en een restje reese’s peanut butter cup chips.
[ link | afbeelding ]
Grote is pindakaas pretzel.
Kleintjes met appel, kaneel en cranberry. Kind weigert altijd alles met cranberry’s maar dit at hij zo op.
[ link | afbeelding ]
Laura’s bakery heeft er veel. Waarvan ik verschillende die ik hier plaatste heb gemaakt.quote:
Dank!quote:Op vrijdag 20 oktober 2023 14:19 schreef laziness het volgende:
[..]
Laura’s bakery heeft er veel. Waarvan ik verschillende die ik hier plaatste heb gemaakt.
Zoals de marmer versie, oreo, pindakaas pretzel.
https://www.laurasbakery.nl/10-bananenbrood-recepten/
Maar ik pak ook gewoon haar basisrecept en mik er dan in wat we in huis hebben aan noten e.d.
Ipv deels amandelmeel kan je ook enkel bloem gebruiken.
https://www.laurasbakery.nl/bananenbrood-basisrecept/
Deze is met appel, kaneel, cranberry’s en havermout.
https://enjoythegoodlife.(...)kaneel-en-cranberry/
Ziet er erg lekker uit!quote:Op zaterdag 14 oktober 2023 15:21 schreef BillDauterive het volgende:
Ik had gisteren voor een halloweenfeestje een pompoentaart gebakken. Hier het recept.
[ afbeelding ]
Iedereen vond het erg lekker
Wauw! Wat een talentquote:Op maandag 6 november 2023 07:09 schreef Vicky het volgende:
[..]
Ziet er erg lekker uit!
Dochter deed mee met de skills voor MBO leerlingen. Ze is 3e geworden met haar taart
[ afbeelding ]
ze vliegt straks naar Litouwen om mee te doen met een internationale bakwedstrijd
Als je dit kunt maken, dan zijn die paar scheurtjes echt totaal onbelangrijkquote:Op maandag 6 november 2023 13:59 schreef arvensis het volgende:
Ik heb sinds lange tijd ook weer in de keuken gestaan om een taart te maken. We hebben alvast Z’s 3e verjaardag gevierd, dus ik heb een prinsessentaart gemaakt.
Fondant is echt suuuper lastig, helaas zaten er ook scheurtjes in. Ach ja, hij was wel heel lekker. Gevuld met bosvruchten bavarois.![]()
[ afbeelding ]
Thanks! Het zou een hoop schelen als ik meer zou oefenen. Maar voor 1-2 taarten per jaar vond ik het ook meer dan prima.quote:Op maandag 6 november 2023 14:10 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Als je dit kunt maken, dan zijn die paar scheurtjes echt totaal onbelangrijk
Wat een kunstwerkje.
Wow super mooi!!quote:Op maandag 6 november 2023 13:59 schreef arvensis het volgende:
Ik heb sinds lange tijd ook weer in de keuken gestaan om een taart te maken. We hebben alvast Z’s 3e verjaardag gevierd, dus ik heb een prinsessentaart gemaakt.
Fondant is echt suuuper lastig, helaas zaten er ook scheurtjes in. Ach ja, hij was wel heel lekker. Gevuld met bosvruchten bavarois.![]()
[ afbeelding ]
CUL / Brood bakken in de oven #29: Met de lucht van zelfgebakken broodquote:Op woensdag 15 november 2023 15:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
(brood ook hier?)
[ afbeelding ]
Zuurdesem, meergranen. Tien minuten voor ze de oven uit kwamen.
Derde batch -waarvan tweede gelukt- thuis, sinds we geen bakkerij meer hebben![]()
Zes broden vandaag. Hoog gehydrateerd, lange rijs.
Ik zocht, maar kon niet vindenquote:Op woensdag 15 november 2023 16:02 schreef Lienekien het volgende:
[..]
CUL / Brood bakken in de oven #29: Met de lucht van zelfgebakken brood
Is dit al geweest?quote:Op maandag 6 november 2023 08:36 schreef Isabeau het volgende:
Wow, prachtige taart heeft ze gemaakt, VickySucces in Litouwen gewenst voor haar.
Yep, ze is al weer terug. Niet gewonnen, maar wel een geweldige ervaring.quote:Op zondag 26 november 2023 15:32 schreef AnneX het volgende:
[..]
Is dit al geweest?
Vanmiddag een bakbox van hf gebruikt. Met een 40% reductie.
https://nl.pinterest.com/pin/564357397063551440/
Ook uitgedeeld aan nieuwe buren, die hard aan het klussen zijn.
Omdat wij met 2 zijn, is het allemaal wat veel snoepen. Er gaan vaker baksels naar de buren.
[ link | afbeelding ]
Als ze maar lekker zijn tochquote:Op zondag 26 november 2023 16:08 schreef Hupje het volgende:
Kom ik aan met mijn kruidnoten![]()
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 26 november 2023 16:08 schreef Hupje het volgende:
Kom ik aan met mijn kruidnoten![]()
[ afbeelding ]
Niks mis mee.👍🏼quote:Op zondag 26 november 2023 16:08 schreef Hupje het volgende:
Kom ik aan met mijn kruidnoten![]()
[ afbeelding ]
Wat is je spijs mooi rondquote:Op zondag 3 december 2023 20:04 schreef Hupje het volgende:
[ afbeelding ]
De uitgezakte werd als eerste aangesnedenSmaakte goed.
Ziet er heerlijk uitquote:Op zaterdag 2 december 2023 20:30 schreef Hupje het volgende:
Morgen gaan we Sinterklaas vieren. Daar mag wat lekkers bij!
Voor het eerst gemaakt: gevulde speculaasstaaf. Niet zo strak als de foto's bij het recept, maar goed, als je hier te veel van eet, ga je er zelf ook zo uitzien, toch![]()
[ afbeelding ]
Doorsnijden doe ik pas op locatie. Misschien denk ik eraan om nog een foto te maken.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |